sexualupplysare och bokälskare

högläsning

Publicerad 2015-11-30 23:34:06 i böcker, resor,

Ikväll efter maten hade ungefär halva gruppen högläsning. Alla satt med varsin dator och följande instruktioner gavs: lite bakgrund till det som skulle läsas upp (alltså om det var en novell, ett stycke, en del av ett kapitel osv), om en ville ha kritik eller inte, samt om en hade något övrigt en ville lägga till. 

Och det blev så seriös stämning, fast samtidigt jävligt fint. En skulle läsa låååångsamt och våga ta den platsen som krävs vid högläsning. Jag blev skitnervös, dels för att det var första gången jag läste något högt och dels för att jag bölat/varit nära till tårar hela dagen. Men jag tog mig igenom hela stycket och fick sen ta emot kritik och pepp<333

Jag läste upp någon slags början på min roman. Och var helt öppen för kritik. Jag har ju skrivit femton nr av VR och fick mängder av kritik varje nr - efter det kan jag höra allt... Och det var så jävla värdefullt att våga läsa upp sin egen text och ta emot kommentarer kring det live. Vi som deltog var så jävla modiga! Tack!

fittfakta med Suzann

Publicerad 2015-11-30 15:40:58 i Sex osv.,

Plötsligt händer det - jag får vara sidekick till Suzann Larsdotter i ett pass fittfakta! Förstår ni hur stort detta är? Suzann var den första personen som utbildade mig i fittfakta den där vårhelgen 2010, och jag blev nog fittaktivist på en kvart? Sen har jag ju tassat vidare i hennes fotspår och haft henne som förebild under så många år. Under hälften av mina sexologiutbildningar när jag pratat och vurmat om fittan, så är det alltid någon som namedroppat Suzanns namn - med all rätt. Den kunskap som Suzann inte har om fittan - den är nog inte värd att kunna. 
 
Och vi har ju pratat en hel del fitta under veckan. Eller nästan varje samtal eller måltid har kantats av sexsnack, tills Mian kläckte att Suzann borde ha ett fittfakta-pass. Så medan resterande deltagare skålade i bubbel körde vi ett improviserat pass. Fullkomligt ljuvligt. 
 
För egen del insåg jag hur otroligt van jag är att prata med unga, och nu var målgruppen mellan 24-70+, men det fungerade lika bra. Vi gick igenom alla fittans delar, pratade om skillnaden på orden fittläppar/blygdläppar/könsläppar ur ett språkhistoriskt perspektiv, slemhinnor, könssjukdomar, kåthet, omskärelse, klitoris, slidkrans, analsex, lubrikation, g-punkten, massage på fittan, könshår, hygien, smak/doft av fittan, knipmuskler, bäckenbotten, onani och sex med fitta. Jag kan säkert ha missat något, men ni förstår ju själva att en var on fire.
 
 
Alltså det är så givande att hänga med detta gäng. Fy fan vad vi har det bra! Just nu sitter jag och några till på en av terrasserna, Beatrice Eli spelas på hög volym, jag är topless och skriver rent en karaktärsbeskrivning. Livet är ju lite för bra just nu<333

avundsjuk på mig själv

Publicerad 2015-11-29 17:40:36 i kärlek,

Avundsjuka, jag har alltid tänkt att det är något skamligt, fel eller fult. Dumma känslor som bara elaka människor känner. Något som en ska arbeta med och gärna arbeta bort. Men jag insåg i dag att jag är avundsjuk på mig själv. För att jag är här och får hänga med detta fantastiska gäng. I ett jävla paradis. 
 
I tisdags kväll bröt jag ihop och jag minns hur jag vaknade någon gång under natten och tänkte att jag skulle råka "försova mig" och missa flyget. För jag var så nervös inför att hänga med nya människor, nya skribenter och författare. Och att jag skulle komma där med två slitna skrivböcker jag kladdat i och inte ha så mycket mer att säga. 
 
Fast sen träffade jag detta fantastiska gäng. Redan samma kväll kändes det som att jag alltid känt dessa människor. Dessa ljuvliga varelser som får mig att skrika av skratt, öppna upp mig, dela med mig och vi har de mest fantastiska samtalen. Om vem som egentligen dödade Jenny, hur en skriver en vass dialog, favoritböcker eller hur en slickar fitta bäst. Vi pratar flatfilmer, flatkultur, flatgång och flator. Och vi pratar om att skriva, dialog, synopsis, grammatik, gestaltning och självupplevda händelser. 
 
Ni vet när en har det helt jävla fantastiskt. När en precis tagit en tugga av en varm kladdkaka, precis haft en lång orgasm, skrattat sig hes, lämnat in en deadline eller kubbat sig svettig - en sån känsla går jag runt med konstant. Jag är hög på min egen existens? Vi bor på en ljuvlig kulle, solen skiner och bildar fräknar på min hud, maten är magisk och sällskapet är ologiskt bra. Jag brukar ha lätt för att klicka, men detta är fan löjligt. Jag har aldrig varit i ett sammanhang där jag känner att jag kan gå fram till vem som helst och snacka. Men det kan jag här. Och vi pratar redan om när vi ska ha vår reunion och fortsätta detta fantastiska häng? <3333
 
Och häftigast av allt, jag skriver. Jag skriver och låter andra läsa. Jag har aldrig låtit någon läsa något tidigare. Men nu har två fått ta del av mina texter och båda vill läsa mer. Det är så stort att jag blir yr av tanken. 
 
 
Tack till mig själv för att jag är här. 

detta gäng

Publicerad 2015-11-28 14:41:09 i resor,

Jag har inte koll på varken dag eller tid här - allt bara bakas samman till en ljuvlig massa. Jag vaknar av solen varje morgon och går och lägger mig varje natt med en lycklig känsla i kroppen. Denna vecka är så unik! Jag kommer ju inte klumpas samman med femton
andra härliga, skrivsugna, vettiga själar igen. Förutom när vi har våra årliga reunions som vi spikade andra kvällen! Men kanske inte på en plats som är tagen ur paradiset, med tre-rätters till lunch, solen som skiner och en palm utanför fönstret. 

Jag är så jävla tacksam över denna resa. Att jag tagit mig tid och utrymme i vardagen. Helvete vad jag är lycklig över denna resa. Dessa människor, kursledarna, vädret, maten, solen och all skriv-pepp!! Tack till mig själv för att jag är här<333

Det är inte jag, det är du.

Publicerad 2015-11-27 09:00:00 i böcker, girls <3,

Hur många gånger har en inte velat säga detta till en person en är på väg att dumpa? Jag har iofs aldrig dumpat någon i en kärleksrelation, men jag kanske sagt så när jag dumpat en kompis? 
 
Boken är skriven av Mhairi McFarlane och jag valde den främst pga det otroligt snygga omslaget. Vi får följa Delia Moss som friar till sin snubbe som hen varit ihop med i snart tio år. Paul, som snubben heter svarar ett "nja". Därefter får Delia ett mess - som Paul egentligen tänkt skicka till sin älskarinna... 
- OBS: detta är ingen spoiler, utan en fattar det bara genom att läsa baksidan. 
 
Delia säger upp sig, lämnar stan och flyttar in hos sin bästis i London. Hen skaffar ett nytt jobb, minglar runt i London och börja sakta men säkert att hitta tillbaka till sig själv. Delia fattar att hen försummat sig själv och under alla år med Paul sakta men säkert blivit någon hen egentligen inte är. Detta är så otroligt sorgligt beskrivet, för jag tänker att det måste vara så jävla vanligt? Gällande Delia handlar det om att hen börjar rita igen, litar på sin egen förmåga inom yrkeslivet och att hen är någon utan Paul. Vilket vi alla är - vi är alltid värd något och vi är alltid någon oavsett om vi har en eller flera partners i våra liv. 
 
Sen trasslar livet till sig lite mer och Delia vacklar mellan att gå tillbaka till Paul, stanna i London, dejta andra, flytta hem osv osv osv.  Vem som helst kan ju förstå hur det slutar. Och stundtals kändes boken lite för lång? Men McFarlane har ett ljuvligt språk som gör att en vill fortsätta läsa. Under vissa stycken skrek jag rakt ut av skratt och andra stycken skapade stenar i magen. 
 
Det är inte jag, det är du får fyra av fem palmer. 

första meningen

Publicerad 2015-11-26 18:08:04 i resor,


Jag lever i någon slags dröm här? Vi har bara hängt ihop i knappt ett dygn, men det känns redan som jag känt folk i flera år. I dag har vi haft fantastiska samtal om synopsis, första meningen i en bok, hört Mians och Saras väg till författarskap samt delat med oss av våra egna historier. Alla fick berätta varför en är här, förväntningar, tidigare erfarenheter av skrivande och vad en skriver på just nu.
- vilket är helt otroligt inspirerande och häftigt. För vi är så olika! 

Vi har även haft första skrivpasset och jag har börjat på någon slags bok? Så himla peppigt!! Jag ska bara försöka bestämma mig för vilket sätt jag ska skriva, just nu har jag två olika upplägg. Allt är nytt och omvälvande. Fast mest peppigt. Alldeles strax ska vi in i Sitges centrum för middag och häng. <3

palmer och pepp

Publicerad 2015-11-25 23:35:37 i resor,Vi är framme nu, på detta magiska ställe. Varje rum är döpt och inrett efter ett visst tema - jag bor i månrummet. Detta innebär även att jag har en fantastisk utsikt över hela Sitges. Och palmer utanför fönstret <333 Fattar ni min lycka?! 

Och jag är så otroligt lycklig över att jag är här! Vi är en väldigt blandad grupp gällande ålder, bakgrund, erfarenhet och skriven text. I går kväll ville jag banga pga kände mig så sjukt oförberedd och dålig. Men dels peppade E mig. Och dels kändes det så bra när jag väl kom hit. En del har helt färdiga böcker, andra har flera manus att välja mellan, andra har inte ens börjat - och jag har några ideér. Samt börjat på en av dom. Vad som kommer hända denna vecka har jag ingen aning om. Jag ser mest fram emot mycket inspiration, lugn miljö, tid för att skriva och bad i Medelhavet. 

På väg

Publicerad 2015-11-25 06:45:04 i njuta,


Nu är jag på väg mot en vecka i Sitges! Jag tänker att veckan kommer innehålla sol, yoga varje morgon, möten med intressanta människor, harmoni och många timmars skrivande. 

Jobbdatorn är lämnad och det kändes ganska ok att lämna allt i går. Nu ska jag bara fokusera på mig, mina texter och kreativt arbete. Kanske kommer det bara flyta på så fort jag öppnar datorn? Och gör det inte det, så får jag väl ta en joggingtur i stan eller boka en träff med någon av kursledarna - Mian Lodalen och Sara Lövestam. 

Alla förutsättningar för att jag ska kunna skriva kommer ju att finnas på plats. Så jag ska bara ignorera prestationsångesten och gå på känsla. Och vila hjärnan från jobb! Får se hur mycket jag kommer hänga här. Har inte ens kollat om det finns wi-fi på hotellet. Det löser sig! Puss

Djupa ro

Publicerad 2015-11-24 09:00:00 i böcker, girls <3,

Djupa Ro är skriven av Lisa Bjärbo och handlar om ett kompisgäng där en person plötsligt dör. Dom är fem från början, två personer är bosatta i Norge och de resterande två kommer från andra städer. Barndomsvännerna försöker förstå vad som hänt Jonathan - samtidigt som de automatiskt faller tillbaka i gamla roller. Dom fyra resterande åker hem igen för att träffas inför begravningen och för att försöka förstå vad som kan ha hänt. Både Jonathan som plötsligt är död, vad som hänt med resten av gänget och deras vänskap. 
 
Den här boken var jävligt jobbig att läsa, för jag kan inte ens stå ut med tanken på att en av mina vänner plötsligt skulle dö. Bara att skriva den meningen gör ont. Mina vänner får aldrig dö och inget får någonsin hända någon utav dom.<3456789
- så givetvis kopplade jag typ allt som hände i boken till mitt eget liv. Vad skulle hända om någon av mina vänner mådde psykiskt dåligt och en dag tog livet av sig? Den tanken kan jag inte ens tänka klart. 
 
Jag tyckte väldigt mycket om den här boken, även fast den var hemsk. Att skriva om självmord och personer som mår dåligt är extremt svårt, kan jag tänka mig i alla fall? Och det kan nog lätt bli fel, kränkande eller okänsligt. Men Bjärbo har skrivit en bok om ett tungt ämne men med respektfullt språk. Jag älskade att följa karaktärerna, hur de växlade mellan att prata om gamla minnen, söp ner sig och försökte ta hand om varandra. Hur gamla känslor kom upp, hemligheter avslöjades och folk insåg hur de egentligen kände. 
 
Om en inte har några problem med att läsa om folk som mår psykiskt dåligt eller inte har svårt att hantera texter om självmord - då ska en läsa denna bok. Språket är fint, temat är allvarligt och det är en väldigt fin och ärlig historia om vänskap. 
 
Djupa ro får fyra av fem palmer. 

vecka fyrtioåtta

Publicerad 2015-11-23 13:39:36 i min vardag,

Som jag längtat efter denna vecka! 1) min donna kommer hem efter sin semester. 2) julfest på jobbet. 3) jag ska iväg på semester/skrivarresa. Helt jävla sjukt. Har inte fattat det än? Jag har ju varit gräsänkling i en vecka, och jag har insett att jag är ganska dålig på att vara själv? Eller jag glömmer bort saker som att äta riktig mat och tycker det är helt rimligt att se tre säsonger av Vänner på några dagar... Hursomhelst, denna vecka innehåller: 
 
måndag: julfest på jobbet! dessutom görs mailen om = min mail är som en tombola? Jag trycker på ett mail med ett namn och hamnar i ett helt annat mail? Sci-fi med andra ord. Exakt vad jag behöver två dagar innan semestern...
 
tisdag: borde packa, se till så att jag har alla papper, kolla vädret osv. Samt jobba i ultrarapid. 
 
onsdag-onsdag: Då går planet till Sitges och en veckas skrivande väntar. Jag är orimligt peppad! Kanske blir det ett gäng noveller? En jävligt vass dikt? Eller så fortsätter jag på romanen som jag skrev på under våren. <3

Sju dagar kvar att leva

Publicerad 2015-11-22 09:00:00 i böcker, girls <3,

 
Ni kan läsa denna recension som ett öppet kärleksbrev till Carina Bergfeldt. För detta är bland det bästa jag någonsin läst i mitt liv. 
 
Jag minns att jag läste Bergfeldts text om Breivik och jag har läst några krönikor, så jag visste ju att hen har ett ljuvligt språk. Och jag har varit peppad på boken sen jag läste om den första gången. För ja, jag kan inte förneka det - jag är fascinerad av dödsstraff. Det är hemskt, men jag kan inte låta bli att fascineras av människor som tycker att en stat eller domare har rätten att bestämma att någon människa ska dömas till döden. Hur någon moraliskt kan tycka att det är rätt väg att gå. 
 
Det var främst under tredje terminen på kriminologin som vi diskuterade dödsstraff som ämne. Vi hade en kurs som hette något i stil med "straffets sociologi". Tanken med kursen var att diskutera och förstå varför olika slags straff existerar, när all forskning visar på att de allra flesta straff som finns - inte får folk att begå mindre brott. Och det gäller ju även dödsstraff. 
 
I Sju dagar kvar att leva får vi följa Bergfeldt som flyger till Texas för att träffa Vaughn Ross som suttit fängslad i över 10 år i väntan på att dö. Hen är fängslad för att begått ett dubbelmord 2002. Men förutom Ross får vi även träffa en gammal fängelsedirektör som medverkat vid XX antal avrättningar, anhöriga till personerna som Ross sitter fängslad för att ha mördat, en fängelsepräst, en polis, en person som är gift med en som snart ska avrättas och en familj som vill medverka vid en avrättning som hämnd.
 
 
Nu har det gått över en månad sen jag läste boken, men jag tänker fortfarande på den väldigt ofta. Det är något med Bergfeldts språk som gjort att alla personer som beskrivs kommit mig nära? Jag tänker på fängelseprästen flera gånger i veckan - hur nära kan den personen ha kommit mig? Jag tänker gång på gång hur prästen rör vid en person som snart ska avrättas - och hur det är första gången på 16 år (kan vara mer/mindre, minns inte riktigt) sedan en annan människa rörde vid henom. Kan ni ens förstå det? Nej. Det går inte att förstå.
 
För om du sitter fängslad och inväntar din avrättning så blir du även avskiljd från världen. Du får inte träffa din familj, du får inte ta i någon och du spenderar nästan alla dygnets timmar inlåst i din cell. 
- kan ni ens tänka er vad det gör med en människas psyke att tillbringa uppåt 23 timmar av dygnets timmar i sin ensamhet i ett litet kalt rum? 
 
Sju dagar kvar att leva är en av de bästa böcker jag någonsin läst. En får lära känna så många olika människor, ta del av deras öden och liv. Dödsstraff diskuteras ur flera olika perspektiv - och det är här Bergfeldt skriver som allra bäst och är som mest proffesionell. Hen tar aldrig en persons sida. Alla personer, oavsett deras inställning till dödsstraff, beskrivs och gestaltas respektfullt och vettigt. Efter att jag läst ut boken känner jag lika mycket känslor för personen som är kär i en person som precis blivit avrättad, som personen som utför avrättningar. Jag känner enorm kärlek för fängelseprästen och jag känner starkt för personen som är dömd för mord och inte känt mänsklig kontakt på över tio år. 
- det är så skickligt skrivet!! 
 
Jag uppmanar alla jag känner att läsa Sju dagar kvar att leva. Om en är intresserad av kriminologi, dödsstraff, moraliska frågor eller människoliv - läs! För jag vill jättegärna diskutera den med några. Jag hade åsikter om dödsstraff innan jag läste boken och nu har jag ännu mer att prata om gällande detta ämne. Så läs boken och maila mig sen på carowikbrocarlen(@)gmail.com - så tar vi en kaffe eller mailar om boken. Puss. 
 
Sju dagar kvar att leva får fem av fem palmer. 

Smulklubbens skamlösa systrar<3333

Publicerad 2015-11-21 22:15:05 i böcker, girls <3, hbtqi,

Jag har precis läst ut och om en av mina absoluta favoriter någonsin - Smulklubbens skamlösa systrar. Den är skriven av queen Mian Lodalen och jag minns när jag läste den första gången som femtonåring? Och jag älskar den exakt lika mycket nu som då. 
 
I Smulklubbens skamlösa systrar får vi följa dom tre vännerna My, Hedda och Mackan genom queera Stockholm. Anledningen bakom klubben är att personerna ständigt får stå ut med att klara sig på smulorna från andra människors relationer. De blir kära i gifta personer, knullar med upptagna flator och minglar ständigt mellan att vara hysterisk/kåt/kär/förtvivlad. 
 
Som femtonåring var detta en helt ny värld för mig. Flator, flatklubbar, tjejer som knullade, tjejer som var kåta - och allt var helt fantastiskt. Nu när jag läser om den så skrattar jag fortfarande högt, jag rodnar när dom knullar och jag myser när My blir förälskad. Jag älskar att ta del av flatvärlden via Mys ögon och det är häftigt att minnas tillbaka till hur mycket denna bok betydde för mig som ung. Boken innehåller mycket slang, talspråk och snabba dialoger. Och den är såå ljuvlig! 
 
 
Och den är så inspirerande att läsa - speciellt med tanke på att jag i nästa vecka ska iväg på skrivarkurs där Lodalen är en av ledarna. Jag blir lite yr av tanken på att jag ska hänga med henom och Sara Lövestam + 10 till i en hel vecka. Det är liksom lite för peppigt för att kunna greppa? <3333
 
 
Jag vill rekommendera alla att läsa Smulklubbens skamlösa systrar! Den har några år på nacken, men det gör inget. Har en någon gång varit i Stockholm kommer en känna igen sig på olika platser. Och har en aldrig varit i Stockholm kommer en iaf vilja fira Prideveckan i huvudstaden. Läs! 
 
Smulklubbens skamlösa systrar får fem av fem palmer. 

jag <3 mitt nätverk

Publicerad 2015-11-21 09:44:21 i Sex osv.,

Jag vet inte vad ni ägnade er fredag kväll åt, men jag ägnade kvällen åt att sprida COL´s annons om att vi söker samordnare. Och jag älskar mitt nätverk! Jag älskar att jag kunde kontakta ca 50 pers som jag lärt känna genom åren som jag vet känner mängder med vettiga människor. För så måste det ju vara. Vettiga människor känner vettiga människor. Människor som är bäng drar till sig människor som är bäng osv. 
 
Så jag ägnade kvällen åt att mingla runt på min egen facebook, kontakta olika stjärnor som befinner sig runt om i landet och i olika kretsar - och som i sin tur måste känna mängder av vettiga människor som kan bli våra nya samordnare. 
 
Och åter igen blir jag påmind om hur många vettiga människor jag känner. Kvinna Gudinna! Dessa personer kommer styra världen inom tio år. En av mina bästa egenskaper är ju att jag kan konsten att hitta fina och vettiga människor på tre sekunder. Och jag känner så otroligt många kloka, vettiga, feministiska, gulliga, intelligenta och fantastiska människor. Helvete, tack alla gudinnor som sett till att jag fått dom i mitt liv. <333
 
ps. gillar du att snacka säkrare sex, är bra på att samordna, gillar att hänga på festival och vill arbeta hivpreventivt. SÖK! 

COL söker samordnare!!

Publicerad 2015-11-20 21:10:32 i Sex osv.,

 
Colour of Love - detta ljuvliga projekt som jag varit aktiv inom sedan 2010 söker nya samordnare! Jag tror bilden är tagen under Peace and Love 2011?! 

COL är ett samarbete mellan RFSL, RFSL Ungdom och RFSU. COL innebär uppsökande verksamhet där en befinner sig ute på olika kampanjer, snackar säkrare sex, delar ut kondomer och har anatomilektioner med unga och unga vuxna. Det är direkt kontakt med målgruppen och en använder sig av olika metoder för att kunna prata om säkrare sex ur ett MI-perspektiv.
 
Som samordnare är din uppgift att organisera informatörer under en kampanj, peppa, samordna samt sprida kunskap om säkrare sex till unga - ni hör ju själva att detta är ett drömjobb! 
 
 
Jag har ju varit informatör sedan 2010 och samordnare sedan 2011. Nu är jag ju även med i projektledningen. Men att vara samordnare för COL är ett av de bästa jobben jag någonsin haft. Dels för att det är direkt-kontakt med målgruppen. Dels för att en får snacka säkrare sex, ha kondomskola, prata om fittan och kuken osv. Och det är jävligt kul att hänga med en kampanj som typ alla kids känner till och som alla älskar. Att vara samordnare för COL har varit bland det roligaste och mest lärorika jag någonsin gjort i karriärväg. 
 
Så om du gillar att snacka sex, är bra på att organisera, är bra på att peppa samt vill arbeta hivpreventivt - sök som samordnare! Här är annonsen. <33333 SISTA ANSÖKNINGSDAGEN ÄR PÅ SÖNDAG!

<3

Publicerad 2015-11-20 11:12:12 i kärlek,

Så ljuvlig kväll - bubbel, barn, burgare och bästa syster<333 Det är så kul att hänga med mini-E, för hen pratar så himla mycket! Det finns ingen hejd på allt babbel. Och det är så ljuvligt att hänga med i utvecklingen. 

Och alltid lika mysigt att hänga med syrran<3

förändringens vindar

Publicerad 2015-11-19 09:38:09 i min vardag,

Som så många gånger förr när jag känner för en förändring eller känner mig krisig - då gör jag något med håret. En del kanske tolkar det som prokrastinering? Eller undantryckande av känslor? Jag tolkar det mer som att jag är rastlös person som behöver förändring med jämna mellanrum. Sen kan förändringen bestå av en ny yoghurt-smak, spinning istället för kubb eller en ny hårfärg. Jag är inte så komplicerad som person. 

Så i går rök ponnyhästen. Jag insåg att mitt hår växer extremt snabbt och att jag aldrig kommer bli en sån som bryr sig om håret. Att färga håret en gång ledde inte till att jag började bry mig. Och jag har inte energin till att hålla ponnyhästen vid liv. 

Jag går alltid på namnen och valde något i stil med kall chokladbrownie. Det lät gott och skimrar lite i koppar? 

Förändringens vindar har svept förbi och kommer nog att hänga kvar ett tag. 

ljuvliga 90-tal

Publicerad 2015-11-18 10:26:16 i party-larty,

Jag har hamnat i en fantastiskt period då jag bara vill lyssna på 90/00-talspop. Jag hade nästan glömt hur ljuvligt det är? Texterna, videos, kläderna, dansen - ALLT! Jag lyssnar bara på 90/00-tal och det sjuka är ju att en minns ju alla texterna? Jag undrar hur mycket av mitt utrymme i hjärnan som består av låttexter? Jag kan utan problem glömma vad jag ska göra kommade vecka eller vad jag åt till middag i går, men sätter någon på en låt från 90-talet kan jag varenda rad. Och en del rörelser hänger med per automatik. Ljuvligt.
 
Var i Stockholm kan en dansa till dessa låtar? Jag kanske måste börja hänga på Viper igen? För där fick jag önska varenda låt - och ja, jag var i himlen. 
 

rätt person

Publicerad 2015-11-17 10:20:59 i kärlek,

En vet att en träffat rätt person när det första den gör när den landar i ett annat land är att fota en palm och skicka.<333 Jag kan inte förklara vad det är med min överdrivna kärlek för palmer, men jag blir liksom pirrig av dom? Jag blir lycklig, glad, exalterad och förbannat lugn av att se palmer. Det är när jag är på semester och är helt jävla avslappnad - det är den känslan jag förknippar med palmer. Så jag blir peppad över att jag kan vara avslappnad? Och för att jag älskar att vara på semester? 
 
Och jag älskar att min donna känner mig så pass väl att hon fotar bilder på palmer och skickar. Min älskade donna <3 Hon fick en palm-symbol bredvid sitt namn efter vår första natt tillsammans. För jag känner samma känslor för henne som för palmer. Exaltering och jävligt lugn samtidigt. Som att jag är exakt där jag bör vara när jag är med henne, att hon är mitt hem. 
- och så har jag fått ihop veckans töntigaste text på två min. Men vad kan en göra när en ska vara gräsänkling i en vecka och hon var saknad efter fem min? <3456789

vecka fyrtiosju

Publicerad 2015-11-16 10:45:34 i min vardag,

Donnan är iväg på solsemester vilket innebär att jag är gräsänkling i en hel vecka framöver. Detta har på något sätt krockat med att jag även har min lugnaste vecka på länge? Jag har två saker inbokade - och resten av dagarna är tomma? Kommer förmodligen fylla mina kvällar med mycket böcker, långa bad, träning och The Nanny. 
 
måndag: har intervju-maraton på jobbet. På kvällen ska jag träna bort helgens träningsvärk. 
 
tisdag: jobb och träning. 
 
onsdag: jobb + ett avslutande pass på THG <3 
 
torsdag: jobb och på kvällen ska jag hänga med Syrran och mini-E<333
 
fredag: två avslutande pass på THG, fakturajobb och träning. 
 
lördag: delta på en fotografering som en kompis håller i. Och träna. 
 
söndag: fira en syskonunge som fyller år <3 
 

böcker för en gräsänkling

Publicerad 2015-11-15 09:15:00 i böcker,

Jag är ju gräsänkling från och med nu och i en vecka framåt. Och då går läskiga böcker bort. Jag är ju dels mörkrädd och har dels extremt bra fantasi - så när donnan är borta funkar inget mörkt, skrämmande eller övernaturligt alls. 

Så saker som går bort är:
- all form av drama/skräck 
- Pretty Little Liars
- övernaturliga böcker
- faktaböcker med läskiga teman
- Modus och Bron

Omänniskor och Raskrigaren får vänta tills donnan är tillbaka. Även om böckerna är helt olika, tänker jag att Raskrigaren förmodligen påminner mycket om boken om Breivik. Och när jag läste den hade jag mardrömmar i veckor. 

Saker som istället är tillåtna:
- Vänner, New Girl, Gossip Girl
- High School-filmer
- lesbiska kärlekshistorier
- chic-lit 
- bakprogram

queera THG

Publicerad 2015-11-13 12:39:00 i böcker, hbtqi,

Har min andra heldag på THG i dag, så ljuvligt och märkligt att mingla runt i alla gamla lokaler. Men samtidigt väldigt mysigt<33 Fast jag vacklar ständigt mellan att känna mig som sjutton igen och en halvvuxen som fejkar sin när aro? Ungefär samma känsla som när jag är på systemet- ständigt redo att bli påkommen fastän jag har rätt att vara där? 

Nu har jag haft första passet och hann gå till biblan på lunchen. Biblan måste vara den plats vi hängde mest? Vi tog alltid glasrummet i ena hörnet, käkade minst två snickers/mars varje eftermiddag och pluggade sockerhöga. Livet var så härligt.

Och titta vad dom har - en hel vagn fylld med hbtq-litteratur!! Fattar ni hur stort det är? Mitt sextonåriga jag dör av dåndimpen. Fan vad fint och vettigt att synliggöra och ge denna litteratur plats. Det är romaner, fakta och klassiker i en härlig blandning. Heja älskade THG<333
- så bra böcker!
- och titta här, mina älsklingar bredvid varandra :))))

genier

Publicerad 2015-11-12 21:01:21 i min vardag,

Ni vet dom där dagarna på jobbet när att-göra-listan aldrig tar slut, vädret är som en spya, skrivbordet är kaos och en ville antingen skrika i en kudde eller gå hem - men en hinner inte pga allt en måste göra. Ni vet sådana dagar. Vi har alla sådana dagar. 

Då är det så jävla ljuvligt att sätta sig på en restaurang med några kollegor, ösa ut sig all skit, lyssna och bara äta comfortfood i form av gigantiska naanbröd. Fy fan vad det är ljuvligt att hänga med vettiga kollegor.
Att ha kollegor som peppar, skrattar, käftar när det behövs och som bara kramar om en eller flätar ens hår när det behövs. Jag är så otroligt lycklig över mina kollegor <333

Raskrigaren

Publicerad 2015-11-11 20:42:52 i böcker,

Det kan nog bli så att jag läser min andra bok för i år skriven av en icke-kvinna. Jag har precis varit på releasefesten av Mattias Gardells bok Raskrigaren. Den handlar om seriemördaren Peter Mangs och ges ut på Leopard förlag

Jag har tidigare läst Tortyrens återkomst av Gardell, och jag tror att det är den bok jag citerat mest och längst ut. Den är lika hemsk som bra. Gardell kan skriva om fruktansvärda ämnen, men utan att göra det sensationsmässigt eller överdrivet. Språket är enkelt men genialt. Jag ser verkligen fram emot att börja läsa Raskrigaren. 

lilla berlin <3

Publicerad 2015-11-11 13:11:07 i kärlek,

Om jag skulle nämna en person jag vill tillbringa en kväll eller helg med, snacka i timmar och bara få vara med - som verkligen inspirerar mig, då skulle jag utan tvekan välja Ellen Ekman. Vi har träffats några gånger under signeringar och jag fick en tavla i ettårspresent av donnan. Allt som EE gör är genialiskt. 
 
 
Och i dag har vi diskuterat denna serie på jobbet. Kan ni känna igen er? Jag kan känna igen mig som yngre, ni vet när en precis börjat ragga eller blivit raggad på. Hur otroligt tacksam jag kunde vara för att någon såg mig eller ville ligga med mig? Jag kan verkligen minnas hur jag dyrkade mina första partners för att dom ville ha mig. Hej osäker_tjej_89! 
- sen lärde jag mig hur korkade snubbar är och tappade den där dyrkade känslan jag kunde ha för snubbar som gav mig uppmärksamhet... 
 
Men tror ni att folk har relationer som denna? Att den ena är lite snyggare än den andra? Det måste väl vara ganska vanligt? För vi pratade om att det per automatik då blir en maktrelation. Där den ena vet om att den är ett kap i jämförelse med den andra. Kan en relation fortgå fastän det ser ut så? Kan den ena fortsätta att vara kapet medan den andra då förväntas vara tacksam för att kapet vill ha en relation med den? Jag tänker att det inte enbart behöver handla om ett attraktivt utseende, utan kan vara pengar, socialt kapital, kontakter eller andra faktorer som kan resultera i en maktskillnad.
 
Det är ett intressant område att disktuera. Och fundera över vilka olika områden i ens liv eller personlighet som kan resultera i att det blir en maktskillnad mellan två eller fler personer som har en relation. 

älskade vardag

Publicerad 2015-11-09 20:59:10 i min vardag,

Vet ni vad jag älskar allra mest just nu? Det är nog att jobba åtta timmar, känna att när klockan slagit 17 så är en liksom klar för dagen (även om det finns en lång check-lista kvar, så kan en ändå lämna utan dåligt samvete), träna (i dag blev det 3 km kubb på gym och lite övningar hemma), komma hem, hångla med E, laga någon slags matlåda och sen ha en hel kväll framför mig. Denna kväll ska jag ägna åt Bachelor. 
 
Och jag är så otroligt tacksam över att hemmet blivit en plats där jag mår bra, där jag vill vara och där jag blir lugn. Så har det ju inte varit, utan under många år var ju mitt hem mest en avlastningsplats... Men nu är det ljuvligt att komma hem, hänga med donnan i lugn och ro. Att bara få vara och inte bli stressad över det är det bästa som har hänt mig. Och ja, detta hände ju sakta men säkert i samband med att donnan blev en del av mitt liv. <33  
 
 
Men kan vi prata om att Pärs intressen är "romantik och äventyr". Vad är ens äventyr? Vad är romantik? I avsnittet pratas om blommor, choklad, tända ljus och gulliga lappar. Finns det ingen som ser detta fantastiska program? Jag måste få ventilera mig. Kommer väl hamna på Flashback eller Familjeliv... 

vecka fyrtiosex

Publicerad 2015-11-09 09:00:00 i min vardag,

Äntligen har alla hans dagar passerat och hösten kan få pågå utan avbrott. Den här veckan ska förhoppningsvis innehålla lagom doser jobb, träning och nöjen. Det är tanken i alla fall. 
 
måndag: jobb och träning. Samt skriva kommentarer till en bok. Älskar att göra sådana uppdrag. 
 
tisdag: jobb som vanligt och på kvällen ska jag ta en kaffe med min LLP <333
 
onsdag: Handledning med Testpint, LS-pass på THG och på kvällen ska jag på releasefesten för Mattias Gardells nya bok Raskrigaren. Det är Leopard förlag som ger ut boken. 
 
torsdag: lunch med Fina Fredrik <33
 
fredag:  LS-pass på THG! Fy fan vad jag saknat dessa uppdrag. Och det är så ljuvliga klasser. Sen på kvällen har jag skrivit in Lussebullar och fest. Bra beskrivning av en kväll.
 
lördag: min donna åker bort :(((( Så jag ska välj sörja?
 
söndag: tom dag. Så jag ska nog börja på en ny serie? 
 

 

mitt livs aw

Publicerad 2015-11-08 09:39:27 i party-larty,

I fredags efter jobbet började vi med burgare - därefter bockade vi av Theodoras, Nivå 22 och Viper Room. Och avslutade på donken. Precis som när en var 18! Ölen kostade under 30kr och allt såg nästan ut som förr. Det enda som saknades var godis-shots för 100kr/brickan. Men det är tydligen olagligt att servera sånt numera?

Det enda jag inte fattar är hur vi dansade? För jag har sån extrem träningsvärk att varje steg gör ont. Men så värt med tanke på att vi var ungefär 10 pers på dansgolvet och jag önskade varannan låt :)))

Fattar ni min lycka att jag har dessa stjärnor som kollegor? <333

THG

Publicerad 2015-11-06 08:26:05 i Sex osv.,

Det känns så surrealistiskt att kliva upp tidigt, göra sig iordning, packa med allt en behöver och sen bege sig mot sitt gamla gymnasium. Jag är ju inte längre elev där, även om det var första frågan jag fick i onsdags... 

Men mellan 2005-2008 tillbringade jag mellan 8-12 timmar om dagen på detta ställe. Fem dagar i veckan fick jag hänga med mina bästisar - hur lyxigt upplägg är inte det?! <3333 THG var även platsen jag kom på att jag ville bli sexualupplysare och kom på att jag ville jobba med hiv-prevention. Mitt mål då var att skriva för Veckorevyn och arbeta för allas lika värde. 
- så sjukt att jag numera kan bocka av allt det där på listan. 

Förutom att hålla ett gäng LS-pass ska jag även sälja in mig själv och utbilda resten av skolan. Det behövs! Puss

favorit-Bn

Publicerad 2015-11-05 22:29:25 i kärlek,

Kvällens tema: bubbel, burgare och min brud! Så otroligt lyxigt och mysigt att få hänga i flera timmar, äta fantastisk mat och bara vara med sin bästa.<333

Ska berätta mer om stället och den ljuvliga maten sen. Nu måste jag sova inför heldag på THG! 

borttappad menskopp

Publicerad 2015-11-05 13:01:00 i fittan <3,

Jag och E ägnade lite för mycket tid åt att leta efter min menskopp. Och jag höll på hela morgonen med detsamma. Hur är det ens möjligt att tappa bort den? Jag är ju suverän på att städa bort saker. E's nya metod mot detta är att lägga undan saket hon vet att jag skulle kunna städa bort... 

Men en menskopp? Den använda ju en vecka och då bär jag ju på den konstant. Sen när mensen är över brukar den ligga i badrumsskåpet. 
- fram till nu.

Och jag märkte vilken stress detta skapade hos mig. Vart köper en menskopp? Hur lång leveranstid är det? Vilka apotek säljer? Och kanske värst av allt - måste jag stoppa upp packad bomull i fittan nu? Huvva. Jag fick även bära binda för första gången på år. Så märklig känsla. 

Jag hittade den sen, på jobbet? Vet inte ens när jag la dit den. Men jag slapp iaf hitta en ny menskopp och jag slapp att använda tamponger. Slutet gott osv. 

sömnproblem

Publicerad 2015-11-04 09:00:00 i min vardag,

Jag hörde på en podd häromdagen att efter att en fött barn, så har en något slags hormon i kroppen som gör att en kan gå in i djupsömn väldigt snabbt efter att en vaknat till. Att barnet behöver uppmärksamhet, vill ha mat eller bara gastar - och sen att personen som då fött ungen somnar om ganska direkt? I mina öron låter det både logiskt och sci-fi, och jag har ju inte kläckt några ungar. Så jag vet inte om detta stämmer. 
- men något som jag tänkt på dom senaste veckorna: vad gör det med hjärnan att sova kasst under en viss tid?
 
De senaste veckorna har jag sovit en hel natt. Resterande dagar har jag vaknat antingen flera gånger per natt eller vaknat till och varit vaken i några timmar åt gångne. Och jag kan inte somna om. 
- senast jag hade såhär var julen efter att Pappa dött. Då jobbade jag 15 dagar i rad, under julstressen på Centan. Och då kunde jag vakna om nätterna med dunkande hjärta och bara stirra i taket under några timmar. Då brukade jag lyssna på Hans Rosenfeldts vinterprat. Inte för att det var särskilt bra, men för att hen har en fantastisk röst. Jag kanske ska börja med det igen? 
 
Men vad fan gör en när en vaknar med bultande hjärta, checklistorna dansar framför ögonen och en inte kan varva ner? Vad kan en göra? Räkna får? Onanera? Läsa? Göra armhävningar? Baka? 
 
Jag har faktiskt ingen aning. Denna morgon vek jag all tvätt som E tvättade i går, plockade och ser nu Bachelor innan jag ska iväg till jobbet. Bachelor är världens bästa program. Jag vill börja plugga genusvetenskap igen bara för att få analysera programmet, upplägget och karaktärerna. Det är så jävla intressant! Pär, som är mannen som alla slåss om är otroligt lik ett gammalt ex. Och jag älskar hur tjejerna pratar om henom, hur de resonerar och allt som sker. Det är så intressant!! Om det är någon som tittar på programmet, kan vi ta regelbundna fikor? Jag måste få prata av mig om ämnet! 
 
-dessa ringar under ögonen går ju inte direkt att skratta bort. Det är nog enda gången jag önskade att jag kunde smink och kunde trolla bort detta. 
- detta ponyhår gör mig iaf väldigt glad :)))) folk kanske hellre lägger märke till håret än ringarna under ögonen? 

Två år och tre månader

Publicerad 2015-11-03 22:42:34 i kärlek,

I dag firar jag och donnan två år och tre månader! Vi har varit ihop så sjukt länge? Fast jag vaknar fortfarande varje morgon och är lycklig över att hon är min. Att få henne att skratta, att överraska henne, att snusa henne i nacken eller att vända på henne i sömnen så att jag kan ligga i hennes famn - är bara några av mina favoritsysselsättningar. 

Jag är så otroligt glad, lycklig och tacksam över att du är min! Mitt gos, fästmö, mjukis och älskling. Helvete vad jag älskar dig!!

Migrationsverket

Publicerad 2015-11-02 21:00:20 i Sex osv.,

Vi var på ett boende för nyanlända i dag och utbildade på en träff som Migrationsverket ordnat. Vi var från RFSU, RFSL och RFSL ungdom. Jag var dels med och höll ett längre pass för RFSU, samt gav information om Newcomers och nyanländaprojektet. 

Och för första gången samarbetade vi med en tolk! Så otroligt häftigt och lärorikt. Visst var det ovant att säga en halv mening som direkt översattes till arabiska. Men samtidigt så enkelt och självklart. Efter en stund kom en verkligen in i det. Och tolken var så bra, vi klickade och det märktes att hen var intresserad av sexualpolitiska frågor. 
- dessutom så lärde sig hen förklaringarna till orden fitta och kuk. Något som uppskattades :)) 

Under sexualupplysningspasset hann vi gå igenom: vad de olika organisationerna gör, ord för kärlek, ord för sex, olika ord för kön, vart i kroppen lust kan kännas, könens anatomi, hur könssjukdomar överförs och vad ungdomsmottagningar är för något. 
- så mycket ämnen som vi lyckades hinna med på två timmar! Allt tog ju längre tid med tanke på tolk och följdfrågor. 

Sen var det ett pass om trans som RFSL ungdom höll, och jag avslutade med att berätta om Newcomers och nyanländaprojektet. Så bra dag! När vi var klara hade några gjort egna ordlistor och några ville ta bild med oss<333

Så jävla fin upplevelse och jag hoppas verkligen att det blir fler tillfällen. Jag är så himla tacksam över mitt jobb. 

vecka fyrtiofem

Publicerad 2015-11-02 10:30:50 i min vardag,

Äntligen november!! Årets sämsta månad är över och det här ska bli mitt livs bästa november. Hurra! Mitt mål med november är att träna mycket, sova mycket och skratta mig hes varje dag. Och läsa engelska böcker, hittade mina nyårslöften i helgen, och enligt dom ska jag hinna med fyra engelska böcker 2015. Jaja. 
 
måndag: jag ska till Migrationsverket och utbilda - är överdrivet peppad!! Och så ska jag och Emelie träna bort träningsverken efter helgen. OMG, mina ben brinner vid varje steg jag tar. 
 
tisdag: Jag ska inleda dagen med press-frukost för Pegasus. Så jävla viktigt projekt. På eftermiddagen har jag pepp-middag med min AG. 
 
onsdag: jag ska till THG och ha ett LS-pass! Hur fint och peppigt är det inte att jag ska iväg till mitt gamla gymnasium <33 På kvällen är det Testpoint. 
 
torsdag: Halvdag om unga, sex och ersättning. Jag älskar att jag har ett jobb där en hela tiden får gå fortbildningar. 
 
fredag: heldag med LS-pass på THG! Så jäkla peppigt att hänga i sina gamla lokaler, men denna gång som utbildare :)) Sen ska vi ha nostalgi-aw runt Fridhemsplan. 
 
lördag: vi ska få träffa guldklimpen!! <33333
 
söndag: tom dag. Längtar ihjäl mig redan. 
 
 
 

att sätta på kondom med munnen

Publicerad 2015-11-01 18:47:13 i Sex osv.,

Kvällens sysselsättning: att öva att sätta på kondom med munnen

Jag håller på och förbereder lite jobb inför kommande vecka och hittade lite kondomer och en tränis. Först ville jag tävla i kondomrace mot donnan, som tackade nej. Så jag fick öva själv. 

Nu är ju inte en tränis (penis av trä), det allra enklaste att öva på. Men en kan ju använda sig av olika grönsaker, två fingrar, dildos eller köttkuk. Eller vad en nu har tillgängligt. 

Varför en ska kunna det? Det kan vara ett kul sätt att kunna ta på kondom. En annan anledning är att det kan vara smidigt om en ska suga kuk och vill använda skydd för det. Eller som variation mot att göra det med händerna. 

Att tänka på: öva, öva, öva. Precis som när en tar på kondom med händerna kan det vara jobbigt, svårt, kladdigt eller vad en nu kan tycka. Men med rätt storlek och efter övning går det snabbt och enkelt. Jag skulle nog säga att hitta rätt storlek är lika viktigt som att öva på olika tekniker. 
- och bästa lösningen: testa massa olika storlekar så kan en ju öva samtidigt som en hittar lämpliga kondomer. 

Rätt storlek är viktigast när det gäller sex med köttkuk. Gällande fingrar eller leksaker märks det ju inte direkt om kondomen skaver, är för tight eller sitter märkligt. Det kan ju däremot en köttkuk märka av. 

Så kvällens tips: gå till närmsta ungdomsmottagning, skolsköterska eller beställ hem gratis kondomer från Sexperterna och öva! Have fun :))) 

Om

Min profilbild

Caro Wikbro Carlén

jag arbetar som sexualupplysare och har huvudfokus hivprevention och säkrare sex. förutom det gillar jag att läsa, feminism, hångla med min donna, mina queens, New York, att äta, vettiga serier, genus, att resa och att diskutera. och det är ungefär det jag bloggar om.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela