Lägret

Här har ni den senaste boken som jag läst ut + min favoriträtt halloumistroganoff. Boken heter Lägret, är skriven av Lena Ollmark och ges ut av B. Wahlströms
 
Jag hittade den här av ren slump när jag var på biblan i Fruängen och drogs till omslaget. Sen påminde den lite om en historia som en i i min skrivgrupp skriver, trodde jag. Tjugo sidor in insåg jag att det var något helt annat, och det var ju toppen! Det finns ju inget mer stressande när en har en idé eller liknande, och så inser en ganska snabbt att en läst/hört/sett den historien typ två dagar tidigare... Men nu var det ju inte så denna gång :))
 
Lägret handlar om Hannah som bestämmer sig för att åka på ett konfirmationsläger, kanske inte för att hon är så himla troende utan mer för att hennes bästis Emil ska åka. Och för att det är ett läger då en även ska få spela musik och hon vill ju så gärna bli bättre på gitarr. Det visar sig ganska snabbt att Emil är mer troende än vad Hannah ens fattat och han vill inte vara hennes vän längre - OBS SPOILER: deras relation blir liksom inte bättre, utan han vänder minnen och känslor mot henne och håller på med gaslightning på ett obehagligt sätt. Och det blir så förvirrande att jag inte ens fattar om det varit Emil som varit jobbig innan han hittade tron eller om det var Hannah som var jobbig? Allt det här gjorde mig bara frustrerad och det känns som att mycket lämnades utanför? Eller så var det jag som inte kunde läsa mellan raderna? 
 
Hannah kämpar genom hela boken med sin så kallade tro. Är hon kristen? Finns gud? Finns jesus? Är hon troende eller är det bara fejkade känslor? Det är mycket känslor och tankar som snurrar runt samtidigt som hon försöker bli vän med Emil, känna sig hemma i gruppen och bli kompis med ledarna och deltagarna. Utöver allt detta kaos så har hon ljugit om hur bra hon är på instrument och det är något läskigt som härjar i skogen - det är så jävla mycket som händer på 200 sidor!! Det är aldrig vila eller någon lugn scen, utan det är alltid något som är jobbigt/läskigt/svårt/sorgligt/klump-framkallande i magen. 
 
Till dom läskiga scenerna - herre gud i min hatt vad jobbigt det var att läsa! Det var flera gånger som jag hade hög puls och typ kisade för att ta mig igenom sidorna. Jag var som barn på nytt!! Jag älskar ju det samtidigt som det är så läskigt. I den här boken har de olika teorier kring vad det kan vara och alla mina var fel... 
 
Jag blev inte riktigt klok på den här boken. Det läskiga var bra, tankarna om religion var intressanta men resten var märkligt. Det var så mycket hela tiden! Och jag blev inte klok på de olika karaktärerna och hur dom reagerade i olika händelser, jag hade nog behövt 200 ord till :))
 
Lägret får två av fem palmer. 
Författaren Lena Ollmark

15 + 15

Jag har ett nytt träningsupplägg efter tusen veckor med virus: jag ställer klockan på 15 min. Under dom minutrarna ska jag kubba, gå, pwa och bara ta mig fram i olika tempon. Och sen när klockan ringt vänder jag bara om igen. Plätt-lätt! Det känns som rimlig längd/ansträngning samtidigt som jag hela tiden får puls :))) 

Och som bonus, dom här poddarna lyssnar jag på nu:
- Mord mot Mord
- Vad blir det för mord? 
- Spöktimmen
- Marcia Clark investigates
- Tvillingpodden
- Första glaset
- Skäringer & Mannheimer
- Partners in crime
- Food Pharmacy
- Jag vill ha barn

Som ni ser är det mycket mord, bara kvinnor, lite feminism, lite tarmflora och lite bebis. Om ni undrar hur jag hinner lyssna på så himla mycket podd? Jag går minst en timme fram och tillbaka till jobbet + promenerar mycket utöver det. Mitt bästa life hack just nu är att jag går från Skanstull till jobbet istället för att ta bussen från Slussen! Nu går jag på långhelg <3 

Skrivgruppen

I måndags hade vi ännu en träff med skrivgruppen och det var helt ljuvligt. Texten jag skickat in hade jag skrivit samma morgon som jag hade teoriprovet, som ett sätt för att underhålla hjärnan lite. Och det blev bra! Feedbacken jag fick var fin och kritiken var rimlig. Utöver feedback/kritik har vi alltid diskussioner om varandras texter, kommer med tips, ställer frågor, bollar tankar och driver texterna framåt. Det är så otroligt givande!! Och bäst av allt, en får alltid säga själv vilken slags omdöme en vill ha. Vilket innebär att jag kan be om bara pepp, eller rak kritik eller efterfråga vilka känslor som väcks när dom läser :)))

Jag är jävligt tacksam över denna kvartett! Det är ju tack vare dom som jag fortsätter på manuset och ständigt har boken med mig i bakhuvudet. Nästa vecka ska jag skriva två-tre kvällar och jag längtar redan <3

En karaktär ur Marias bok hade bakat bakverk från 84! Så himla mysigt och häftigt att göra sådan research. Jag ska nog boka in lite research framöver :) 

(null)

(null)

Drömhelg

Jag har haft världens bästa sommarhelg! Det började med middag och firande för att jag klarade teorin. I lördags körde jag först till Drottningholm, därefter till Vaxholm, färja till Rindö och sen färja till Värmdö och så åt vi lunch på Systrarna Delselius. Och det var så jäkla häftigt att köra ute på landet och i närheten av gamla landstället <333 

På kvällen var jag och Moa på kulturnatt, men det får ett eget inlägg :))) I går var vi ute på Överby Gård och hälsade på min moster! Sen fick jag köra till Bergshamra och därefter till Bromma blocks. Dom andra tittade, planerade och köpte saker till Challes balkong, medan jag sov/vilade :))) På kvällen övade jag backparkering. 

Detta körkort tar så jävla lång tid, men det blir så mycket roligare när vi gör utflykter och njuter under tiden! <3 och snart är den eran slut, helt sjukt ju!
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Gå loss

En sak som jag verkligen saknat under tiden jag pluggat teori är all annan läsning. Det känns som att jag bara bläddrat i teoriböckerna eller rabblat frågor ur appen. Nöjesläsning har hamnat längst ned på prio-listan och jag har inte hunnit med att läsa. Och jag är så himla glad över att den tiden är över!! För nu ska jag få gå loss bland dessa böcker som ligger staplade bredvid sängen!!

Det första jag gjorde när jag kom hem i fredags var att byta om till bikini, brygga kaffe och sträckläsa 50 sidor :))))

(null)

(null)

(null)