sexualupplysare och bokälskare

avslutar året med pepp

Publicerad 2014-12-31 09:13:55 i min vardag,

 
Tack för det här året, jisses vilken jävla resa det varit. Det kommer sammanfattningar senare under dagen. Men jag ville mest avsluta året med min peppigaste tröja och det bästa budskapet. Och även hinta om att jag kommer ha lite extra fokus denna sorts pepp under 2015. 
 
Två tips: 
1) Det finns nu ett nytt avsnitt av Minnet fullt - om nyår. Ladda ner och lyssna! Jag och Fridah pratar om nyårsaftnar vi minns, går igenom olika traditioner, peppar inför 2015 osv. 
2) Gör en nyårspepp-lista. Nyårslöften känns inte riktigt vettigt, men däremot en lista över saker en peppar inför under kommande år, det går strålande. Lägger upp min lite senare. 

ps. om ni undrar varför jag har samma frisyr som Nick Carter, så beror det på att jag har äppelcidervinäger i hårbotten. Ännu ett tips - det neutraliserar och är bra. Vet inte så mycket mer, det är donnan och googledrottningen som sitter på all kunskap. 

han kallar sig Esmeralda

Publicerad 2014-12-29 19:00:00 i böcker,

 
Det känns fel att se så glad ut på denna bild, när boken är så hemsk. Men jag var så himla glad över att äntligen få använda photobooth med min nya dator. 
 
Det är Ritta Jacobsson som skrivit boken. Den handlar om överklassbruden Selena som blir kompis med underklassnubben Magne. Selena är skolans populäraste tjej medan Magne hänger med kids som inte bor på gräddhyllan. Selena har precis blivit uthängd av sitt ex när hen träffar Magne. Exet har smygfilmat när Selena strippar och sprider nu filmen i skolan. Ungefär samtidigt börjar Selena prata med en på nätet som blir en vän. 
- Dessutom är det unga tjejer som försvinner efter att ha chattat med någon på nätet. 
 
Så det handlar dels om en från överklass och en från underklass som blir vänner och får känslor för varandra (ingen spoiler, det fattar ju vem som helst som läst en heteronormativ bok förut!), en tjej som blir uthängd naken på nätet och får slamprykten samt behandlas svinigt av hela skolan, det handlar om hur vidriga tjejer kan vara mot varandra när de konkurrerar mot varandra och hur förbannat äckliga snubbar kan vara under tiden de växer i en kass och fruktansvärd mansroll - men också hur jävla lätt det är att unga kan bli lurade av vuxna på nätet. 
 
 
Jag har läst några kurser som handlar om ungas närvaro på nätet och hur jävla enkelt det är för vuxna att locka till sig unga via chatter, appar och forum där kidsen hänger. Jag har studerat fall och fått mallar för vilka det är som begår övergrepp och vilka det är som ofta utsätts. - Och jag kan bli helt galen när jag tänker på hur vanligt detta är. Och hur kassa föräldrar är på att hålla koll. 
- ett extra lästips är Alexandramannen av Katia Wagner, som handlar om Sveriges mest kända nätpedofil. Hen lockade till sig minst femtio tjejer, våldtog, utnyttjade sexuellt, filmade och fotade olagligt. Samt utpressade så fort någon försökte backa eller dra sig ur. 
 
Det är stundtals smärtsam läsning när tjejerna förstår sin utsatthet för bokens förövare. Eller när en får läsa hur Selena hängs ut som en slampa/hora och smutskastas pga en film. Fan vad det är viktigt att vi ständigt diskuterar unga människors sexuella handlingsutrymme, och hur det alltid skiljer sig baserat på ens kön. Denna bok vore perfekt för nior att läsa och diskutera. Dessutom mitt i allt allvar är boken utformad som en deckare och jag läste de sista hundra sidorna med hjärtklappning.  
 
Boken får fem av fem palmer. 
 

vinterland

Publicerad 2014-12-29 14:29:02 i åsikter,

Med denna vackra utsikt pluggar vi som att det inte fanns någon morgondag. Jag nöter ännu en gång körteori och Ernst skriver uppsats. 

Fastän jag långt ifrån gillar vintern, kan även jag hålla med om att det är vackert. Träden är frysta och det regnar glitter från himlen när solen lyser. Men samtidigt tänker jag på alla människor som inte har ett hem att gå till eller som inte har råd med att bo på vandrarhem. Sociala medier vimlar just nu av olika kyrkor som öppnar upp för människor. Även jag som varken tror eller inte betalar kyrkoskatt berörs av detta, hur det skapas rum för människor i nöd oberoende av deras tro. Det är nog det jag gillar allra mest med kyrkan. Men det är samtidigt en påminnelse om att det är så mycket i vårt samhälle som måste förändras. Ska det krävas att människor riskerar att frysa ihjäl för att insatser ska ske? Den inställningen är skrämmande och kall, så fruktansvärt kall.

god jul önskar Lenin

Publicerad 2014-12-28 14:08:30 i min vardag,

Sen jag började med uppsatsen och avslutade den har min dator börjat sjunga på sista versen. Ett tag kändes jag och datorn synkade, vi blev som matta av tanken av att öppna det 51 sidor långa dokumentet och rätta stavfel och meningsbyggnader. 
- men uppsatsen är klar och min dator tackade sakta men säkert för sig. Detsamma gällde även mobilen.

Och eftersom hela mitt frilansföretag sker med hjälp av en fungerande dator och en telefon - införskaffades bägge inom loppet av en timma! Lyllo försäljare, jag drog kortet och E skötte alla förhandlingar och diskussioner. Är ofta väldigt glad och lycklig över att jag har henne - men i går, när hon fixade allt som behövdes från affären till att kunna använda allt - då slog mitt hjärta lite hårdare. Jag och Ernst mest suckade och åt kexchoklad. Bra uppdelning.

Säg hej och välkomna till Esther och Karin <3 
Medan E dealade med säljaren stod jag och valde färg. Karin är en liten guldig godbit! 

senaste nytt

Publicerad 2014-12-27 17:54:59 i böcker,


Dessa plockade jag med hem efter mitt sista julpass. Tre deckare, en novell, en roman och en engelsk roman. Känns som en perfekt blandning. Dessutom är det en bra uppladdning inför mitt separatistisk år. Men mer om det senare. 

Från vänster till höger:
- Robert Galbraith: Gökens rop. Deckare skriven av J. K Rowling som använder sig av ännu en manlig pseudonym. Så trist. 
- E. Lockhart: The disreputable history of Frankie Landau-Banks. Läste en annan av Lockhart i Thailand som var fenomenal.
- Lena Ebervall & Per E Samuelsson: Mördaren i folkhemmet. En deckare baserad på en verklig händelse. 
- Karin Fossum: Carmen och döden. Fossum är expert på att skapa ångest under läsningen. 
- Karin Boye: Ella gör sig fri. Har som mål att läsa allt Boye skrivit.
- Joyce Carol Oates: Två eller tre saker jag glömde att berätta för dig. Detta ska bli första boken jag läser av denna författare. 

under konstruktion

Publicerad 2014-12-27 08:37:13 i njuta,Godmorgon! Inleder med ett tips - i skålen på bilden ligger en yoghurt som smakar kokos och ananas. Dvs dröm i flytande form! Om en liten stund ska jag iväg på ett nytt slags yogapass: Yoga 2 Energy 85min. Är mest fundersam över hur vi ska skapa energin? Men det blir nog bra. 

Ett av mina stora mål är att få in två yogapass i veckan. Vilket vore det allra bästa för min rygg, kropp, själ osv. Namaste! 

att bli en Economista

Publicerad 2014-12-26 16:41:42 i böcker,

Jag har läst Economista nu under julhelgen - Isabella Löwengrip och Pingis Hadenius bok om hur ekonomi ska vara något kul för tjejer. 

En kort sammanfattning av vad jag lärt mig av boken:
- en kan bygga en buffert av Pippipengar tack vare att skippa köpkaffe varje dag
- det är onödigt att skaffa lån, bättre att bara jobba ihop pengarna och dra ner på shoppingen
- bara mediamänniskor bär acne
- hur en käftar med sitt elbolag
- allt går om jag verkligen, verkligen vill det. Samt bär rätt sorts klackar. 


Å ena sidan - ja, det är vettigt att unga kvinnor lär sig om ekonomi, lär sig klara sig själva och kan stå på egna ben. Det kan finnas styrka i att klara sig själv ekonomiskt, absolut. 
- men å andra sidan - boken är skriven ur ett övre medelklassperspektiv, och tar upp sådana töntiga exempel att en annan satt med skämskudden. Den är skriven av och för människor som redan har gott om pengar. Den målgrupp som räknar 20000+ som låg lön, den sortens människor som känner sig fattiga om en kompis el kollega kör en dyrare bil eller har en finare kappa på sig. Alltså människor som redan har gott om pengar och vill lära sig att tjäna mer. Som aldrig räknat antalet minuter en måste jobba för att klara kommande månad eller som vänder på varenda krona för att klara sig och sin familj. 

Jag rekommenderar ingen att läsa denna bok och den får en överstruken palm. 

böcker = glädje

Publicerad 2014-12-25 18:07:01 i böcker,


Bland det finaste jag vet är att ge böcker jag tror eller vet att mottagaren kommer att tycka om. Och det blir snäppet mysigare att ge böcker till mina syskonkids. På bilden är jag och mini-E upptagna med att öppna luckorna i pixi-kalendern. 24 luckor är detsamma som 24 pixiböcker. Dvs världens bästa kalender <3

god jul!

Publicerad 2014-12-24 19:35:33 i party-larty,

Vi firar med världens största gran, sju sorters salami, tvn på i bakgrunden och orimligt mycket paket till minstingen. 

God jul! 

gemensam nämnare flyg

Publicerad 2014-12-24 11:09:25 i böcker,

Två av mammas tidiga presenter:  Nödrop, när krisen kommer av Lottie Knutson och En liten värld av Åsa Hellberg. 

Knutsons bok handlar om Lottie själv som var informationsdirektör på Fritidsresor när flodvågskatastrofen hände. Och berättar nu om allt runt omkring detta, tio år senare. 

Hellbergs bok är lite mer avslappnad och jag tolkar det som en chic-lit fast med huvudkaraktärer som är mellan 50-70 år. Så himla fint, älskar att läsa om kvinnor som gör saker utanför normen oavsett ålder.

dan före dan

Publicerad 2014-12-23 22:35:34 i böcker, min vardag,

Efter en hektisk jobbdag som även innehöll misstänkt brand i hemmet - som inkluderade hetsig taxitur, utskällning av taxivärd, hetsigt samtal till SOS - är jag precis färdig. Precis som en kanske är lagom till jul?

Just nu ser vi Mordkommissionen och jag tänkte börja på denna. Jag får vibbar av att det är någon lesbisk kärlekshistoria? Eller är det mer två kvinnors liv som beskrivs? 


pussypower

Publicerad 2014-12-23 16:51:39 i böcker, feminism, genus osv.,

Är på jobbet och har ett sista tips i julruschen. Det bästa en kan ge i julklapp är: 
- ledighet
- bra och vettiga böcker att läsa
- choklad
- upplevelser


Med detta paket är en i trygga händer. <3 alla borde få feministiska böcker i julklapp. Mer kunskap och pepp åt folket! 


dagens icke-tips

Publicerad 2014-12-22 11:13:58 i Sex osv., böcker,

Så, nu jag äntligen läst ut hela trilogin om Ana och Mr Grey. Vilken lättnad! Den har tagit alldeles för mycket tid och energi från mig. 

Och jag rekommenderar ingen att läsa denna. Inte ens i nyfikenhet eller pga studiesyfte. Den är fruktansvärd, vidrig och ett lysande exempel på hur en kan befästa och beskriva kassa könsroller. 

Sista delen om Fifty får en överstruken palm i betyg. Återkommer någon gång med en sammanfattning av alla tre.

körkort

Publicerad 2014-12-21 22:38:55 i min vardag,

I dag var jag och Ernst på introduktionsutbildning - nu ska vi ta körkort! Hurra! Nu är allt ordnat som behövs, så efter att denna kurs blivit inrapporterad får jag börja köra igen. Helvete vad jag är laddad. Denna gång ska jag ta körkort! 

Saker som ska genomföras när vi tagit körkort:
- bila till Gränna. Känns som ett fint ställe att besöka. 
- bila runt Storbrittanien. Fast då kommer vi vara fler som kör och mingla från B&B.
- införskaffa en ny plånbok från Svenskt Tenn. <3 

Konst

Publicerad 2014-12-20 09:54:44 i feminism, genus osv.,

Fantastiska Ellen Ekman som gör serien Lilla Berlin ska signera böcker och affischer på Aspuddens bokhandel i dag. Det börjar kl 13.00, och jag jobbar till 15. Men som tur är kan Naddi kila förbi!! Åh, det hade varit fint att åka hem till Aspudden och mingla i bokaffären, som jag ännu inte besökt. Men jag har hört att den ska vara fantastisk. 

Dessa två kommer förhoppningsvis snart att hänga hemma hos oss ❤️❤️

istället för telefonkö

Publicerad 2014-12-19 15:24:15 i plugg,

Eftersom jag varit vaken i över tolv timmar och arbetat i ca hundra av dom, så vill jag inte ägna min rast åt att hänga i CSN's telefonkö. Så jag kastar ut frågorna här:

1) hur många gånger kan en tacka nej till en kurs? Finns det någon gräns för det?

2) om jag tackat ja till att ta CSN, men ångrat mig - måste jag höra av mig till CSN då? 

Tack på förhand. Så fortsätter jag kolla på Rederiet så länge. Just nu avsnitt 152. 

äta kakan och ha den kvar

Publicerad 2014-12-18 21:58:07 i plugg,

Precis som alla gånger tidigare är jag ute i sista stund med att välja inför kommande termin. Denna gång kom jag in på mitt första val + två andra kurser jag gärna vill gå. För två år sen hade jag tackat ja till allt och sökt tre kurser till... Och planen har sedan den 10 december att bara plocka första alternativet och nöja mig med det. 

Men jag har samtidigt dragit ut på att svara och jag hållt allt öppet så länge som möjligt, dvs nio dagar - och i dag fick jag ett jobberbjudande som jag tackade ja till direkt! 

Så nu har jag precis tackat ja till två mindre kurser som jag kommer kunna kombinera med nya jobbet! Åh, det kommer att bli fantastiskt :))) 

Hade jag fått välja hade jag firat detta med en gigantisk glass från Swensen's. Det är en jättefin amerikansk glassbar vi hittade i ett köpcentrum i Thailand. 

julstämning 2.0

Publicerad 2014-12-18 07:29:28 i party-larty,

Vi var på julbord hos Taxinge Krog i går, hela familjen. Fantastisk mat! Allt var så gott och lokalerna var fantastiska. Men kanske bäst av allt var att vi fick med oss varsitt mini-pepparkakshus! Så himla fint och gulligt. Nu kan det knappast bli juligare här hemma. 

Och nu ska jag kicka igång ett jobbmaraton med ett fyra timmar långt pass på lättare svenska. 

dagens budskap

Publicerad 2014-12-17 12:09:16 i åsikter,

Tänk vad fin världen och vårt samhälle skulle vara om vi alla levde och handlade efter dessa meningar. Att en vågade gå utanför sin egen box, se sig om och fatta att vi är flera i det här samhället. Att det är vi som bygger samhället, och att vi alla har samma rätt att finnas till och leva här. Och även tänka på framtida generationer ❤️

blomningstid förgår så fort

Publicerad 2014-12-17 08:32:31 i min vardag,

I fredags fick jag någon slags identitetskris efter ha köpt hem sex julblommor på Hötorget. Jag kände mig så otroligt julig, vilket inte är en van känsla i mitt liv. Men visst blev det fint?
- dock kände jag att det finns gränser när instruktören satte på Nu tändas tusen juleljus till stretchen igår... Finns det inga julfria zoner längre? 

att dyrka Håkan

Publicerad 2014-12-16 22:43:00 i kärlek,

Jag och Moa har precis sett filmen om Håkan. Filmen där dom spelar för nästan sjuttio tusen personer. Och jag var inte på plats under just den konserten, men jag har sett Håkan så många gånger förr och träffat honom tre gånger, vilket hjälper lite mot bitterheten över att jag inte var på just denna konsert. Men är det inte märkligt hur mycket en främmande person kan betyda för en? Hur mycket jag kan känna igen mig i en främlings texter och hur jag känna mig bestulen på mitt allra innersta när jag lyssnar på Håkans texter. För han har funnits med i så jävla många år, sedan 2000. Och till en början kunde jag inte applicera något av det han sjöng om på mitt liv, för jag hade aldrig varit i närheten av en fylla, ett brustet hjärta eller nätter som försvann på grund av fest eller droger. Fast åren kom ikapp och jag kunde uppleva saker som Håkan sjöng om, eller så var det vi som skapade scener för att matcha Håkans låtar, det kanske var mer så det var. 
 
Hur många har inte försökt bli lika kär som Håkan sjunger om, eller känt att allt är för sent för Edelweiss, som Håkan beskriver. Eller velat få sitt hjärta i tusen bitar bara för att kunna få något att känna igen sig i, någon rad som träffar en rätt i hjärtat och borrar sig in i sitt allra innersta. För hur många är vi inte som stått på ett svettigt dansgolv och dansat till hans låtar, hånglat sönder läpparna medan låtarna varit med någonstans i bakgrunden, eller varit den som blev lämnad kvar på dansgolvet eller på festen och istället gick och rökte eller drack något starkt för att inte känna sig så ensam. 
 
Jag har nog upplevt alla känslor som går att känna tillsammans med Håkans musik. Den första donnan jag blev förälskad i är ett av namnen som Håkan sjunger om. En hel sommar ramlade jag och Ellen fram genom Stockholms nätter på jakt efter cigg, äventyr, kärlek, rätt låtar och minnen. Sista konserten jag och Jennie gick på innan hon flyttade till Tyskland. Eller när jag och E var på förra årets sista spelning i Karlstad. När jag läste att Mona Sahlin fick raden "När vi går genom tiden, att allt det bästa inte hänt än" under förra valtiden, och sedan såg Mona på konserten några veckor efter valet, då trodde jag att mitt hjärta skulle brista. Eller bara all jävla sorg, ensamhet och hjärtekross jag känt tillsammans med Håkan. Jag har sammanlagt ägnat flera dygn åt att gråta till Kärlek är ett brev skickat tusen gånger för att jag hatade att jag älskade någon så mycket att jag hatade mig. Och jag har hånglat i timmar till Håkans låtar med främmande människor, personer som trillat in och ur mitt liv, och numera min älskade tjej. Till och från i mitt liv har jag återvänt till Minnen av aprilhimlen, för jag så gärna ville bli kär i en person som jag ville skulle vara kär i mig tillbaka. Och andra gånger har jag bara velat leva i låten Klubbland, speciellt när livet känns riktigt tråkigt. Ibland har jag trillat in i relationer för att jag så gärna velat uppleva saker som Håkan sjungit om, för att vid andra tillfällen hatat att mitt liv varit mer tragiskt än magiskt. 
 
Ett tag var mitt enda krav på en människa att hen skulle gilla Håkan. Gjorde hen det, kunde det mycket väl bli kvällens ragg och eller den veckans förälskelse. Andra nätter kändes det lika troligt att hitta någon som gillade Håkan, som att hitta någon som var feminist. Och ibland kan jag inte ens fatta min lycka att min donna har bägge egenskaper <3 
 
Det har funnits så många nätter då Håkans ord varit det enda relevanta att ta till sig. Så många konserter som växlat mellan extas, gråtfest, händer som famlar efter varandra och som av någon anledning alltid avslutas med att en trött sparkar på konfetti som tappat glansen. Och en vet aldrig om en ska skratta, gråta eller vilja ha öl eller kanske hångla. Precis som med resten av livet. 
 

Well you're a real tough cookie with a long history

Publicerad 2014-12-16 15:33:12 i min vardag,

 
I Thailand var den här låten med under vattengympan <3 Nu blev det istället min avslutande pepp-låt efter att ha blivit klar med alla fakturor. Varför fick en inte lära sig sånt på hemkunskapen? Dagens kids uppmuntras till att bli egna företagare och entreprenörer, men ingen jäkel lär ut hur en ska fixa fakturorna? Efter tre koppar kaffe, två primalskrik och tre långa promenader är jag äntligen klar. Och jag tror att allt stämmer? Hur sjukt vore inte det om jag får ett mail tillbaka där det står"Hej Caro, tack för dina fakturor. Allt är korrekt. Hej påre.". Det vore en dröm. 
 
 
Och på något sätt känns det märkligt att sätta ett pris på det arbete jag utför? Jag är å ena sidan helt för att jag som cis-kvinna ska ta bra betalt och visa på att det jobb jag utför har ett värde. Å andra sidan känns det så futtigt att sätta en prislapp på den kunskap och information som jag och mina kollegor öser över kidsen. Hänger ni med? Sen lättare svenska-passen kickade gång i Stockholm i oktober har vi träffat 40 klasser och ungefär 200 kids. Fattar ni hur många det är? Helt galet. 
 
 
Hur som helst, nu är allt klart och det känns så otroligt skönt. Och märkligt. Hela höstens frilansande och föreläsande finns nu sammanfattat i en hög med papper. Måste bli av med koffeinruset, så jag hinner med ett gympapass innan Håkan-filmen ikväll! <3 <3

vecka femtioett

Publicerad 2014-12-16 08:03:54 i min vardag,

Sista veckan innan jul! Och jag kommer att vara ledig på julafton för första gången på fem år. Vet inte riktigt vad jag ska göra av den dagen? Men innan dess är denna vecka fullmatad med detta:
 
- poddmys med Fridah! <3 vi spelade in två avsnitt till av Minnet fullt!
- glögg hos RFSU
- gå på Håkan-filmen med Moa. Det kommer att bli så mysigt <3
- få ihop fakturorna för höstens uppdrag och fastställa allt
- ett tre-timmarspass och ett fyra-timmarspass på lättare svenska för rfsu
- julbord med la familia ute på Taxinge
- ska testa Dans Soft på friskis. Någon som testat detta? Jag tänker att det blir bra för min hjärna att kordinera kroppsdelar
- middag med Isabella! 
- tre pass på Pocket Shop Kultan. Kom förbi torsdag, fredag och lördag eftermiddag
- yoga
- introduktionskurs - för tredje och sista gången ska jag ta tag i mitt körkort och inleder detta med att åter igen gå denna fantastiska kurs. Nu ska det bli av! 
- fixa de sista julklapparna
- få ihop lite recensioner för några av böckerna jag läst den senaste tiden. 

Såhär såg det ut i går kväll när jag och Fridah spelade in två avsnitt på raken av Minnet Fullt <3

tio frågor

Publicerad 2014-12-15 15:57:34 i min vardag,

Hittade tio frågor hos Robin och tänkte att det var ett fint sätt att påbörja veckan på. En kan ju aldrig tröttna på nya frågor att besvara. 
 
Vilken film skulle du vilja leva i?
Min första spontana tanke var SATC för att jag älskar New York. Men det är ju knappast min sorts liv. Så kanske en blandning av The Nanny och Girls? Fina gäng i alla tre alternativ, vandra runt på Manhattan och leva ett lagom stökigt lagom fantastiskt liv. 

Vad är din viktigaste vardagsrutin?
Dricka kaffe, om jag inte får i mig två koppar inledningsvis får jag superont i huvudet och på dåligt humör. Är känsligare för att bli utan kaffe än mat på morgonen. Näst viktigaste är givetvis någon form av ätbart. 
 
Tre saker du vill göra innan du dör?
Skapa en familj med E <3, ge ut en bok och bila längs någon kust i usa. 
 
Vad får dig att ryta ifrån?
Människor som förstår sitt privilegium och utnyttjar det. Folk som förstår hur normer och strukturer fungerar och förstör för individer, men som gärna ser det som en chans att må bättre eller gynna sig själv. Vidrigt beteende. 
 
Vad får dig att skratta?
Lena Dunhams serier, Mian Lodalens böcker, Liv Strömquists serier och alla fantastiska personer i min närhet. Jag umgås enbart med människor som får mig att skratta. 
 
Vilken naturlag skulle du ändra på om du fick?
Oh, jag skulle gärna vilja att vissa människor var som humlor, att dom kunde flyga om dom verkligen, verkligen ville. Det hade varit fint. 
 
Beskriv ett härligt lev med tio ord?
Sol, kärlek, mycket skratt, bra sex, god mat, stressfritt, feministiskt!
 

Dricker du kaffe?
Ja! Gärna flera gånger om dagen! Jag är inte känslig för koffein över huvud taget, men jag blir väldigt grining om jag inte får inleda dagen med kaffe. Det finns ingen gräns för hur sent jag kan dricka kaffe om dygnet, påverkar inte min sömn alls. Och det är alltid gott med kaffe.  Gillar även smaken på glass, godis osv.
 
Vad är det godaste som finns?
Min tjej smakar jäkligt gott att kyssa precis när hon vaknat <3 eller cupcakes på Magnolia Bakery med syrran efter en lång dag promenerandes runt på Manhattan. Eller en riktigt god tryffelrisotto, jag åt en magisk på Törnströms för några år sen som jag fortfarande tänker på. Eller mangoshake! Jag drack minst en om dagen i två veckor. 

Vad gör du om du har en stund över?
Läser. Har alltid med mig minst en bok vart jag än ska. Är jag med E så hånglar vi nog så fort vi har tid över. <3

årlig julfika

Publicerad 2014-12-15 11:08:37 i party-larty,

Efter att en gjort en sak, kan det vid upprepning omvandlad till en tradition. Och så har det blivit med min och Fridahs årliga julfika! Den sker veckan innan jullovet, som en sista knuff i rätt riktning. Och alltid på Chokladkoppen! Älskade Chokladkoppen, det spelar ingen roll vilken dag eller årstid en är där - det är alltid knökat. 

Vi hann avhandla podden, vad som händer under jul och nyår samt prata på om hundra andra saker. Det är så otroligt skönt att prata med någon en kan växla mellan boksnack i ena stunden för att sen rasa över SD eller hur samhället ser ut. Fantastiskt. 

Och ikväll kommer vi hänga igen, eftersom vi ska spela in nya avsnitt av Minnet Fullt!! Är så himla peppad.

Fina Fridah <3
Och min nötkolapaj, som jag tar varje gång. Måste lära mig att baka detta. 

Föreläsning på femtopia!

Publicerad 2014-12-14 14:16:28 i Sex osv.,

Om mindre än en timme är det dags för min föreläsning!! Försöker mota bort pirret med lunch tillsammans med min donna. Men det känns lite extra pirrigt att hon ska kolla på? Hur som, önska mig lycka till!om kroppar

Publicerad 2014-12-14 08:58:46 i feminism, genus osv.,

God morgon! Har ägnat morgonen åt att läsa bloggar medan hon ligger här bredvid och snarkar. Min nya hobby <3 och jag lyssnade även på senaste avsnittet av Minnet fullt! Det handlar om kroppar och jag och Fridah pratar om våra relationer till kroppar nu, hur det varit tidigare år, om komplex en haft genom åren och hur jävla skönt det kan vara att älska din egen kropp. Vi pratar om kassa storlekar i klädbutiker, att tänka på kroppen under sex och hur kassa kroppsnormer vi har i samhället. 

Ladda ner och lyssna! Detta är nog vårt bästa avsnitt hittills. Det går inte att prata för mycket om detta område. Och glöm inte att gilla vår sida på fb. Puss!


 

egen goodiebag

Publicerad 2014-12-12 12:29:31 i böcker, party-larty,

I går hann jag med: ett fyratimmars-pass på lättare svenska, hänga i Uppsala och workshopa i två timmar, samt arbeta på Lind & Co's julfest. Det kändes lite som tre dagar i en. Vilket resulterade i sovmorgon, promenader, nöjesläsning och fix inför dejtkväll med donnan som dagens planer. 

Solen skiner! Hur ljuvligt är inte det? Visst ni att november var den gråaste månaden sedan 1908? Galet. 

Och bland det bästa med att arbeta på ett fantastiskt bokförlags julmingel - att en får plocka sin egna goodiebag! Lind & Co har ju även bla X-Story och Känguru som under-förlag, så jag fick med mig detta hem.
1. Det verkar vara en riktigt vacker kärlekshistoria.
2. Emilssons första bok läste jag i Thailand och älskade! Detta är en fristående fortsättning.
3. En kan alltid behöva lite förnyelse.
4. Planen är att göra en suduko om dagen, då boken innehåller 365 st.
5. Älskar dystopier, och denna har jag inte läst.
6. Älskade Birgitta <3 har inte läst alla, men tänker att det blir en uppgift att lösa under jullovet. 

fyra timmar

Publicerad 2014-12-11 14:42:40 i Sex osv.,

Har haft mitt första 4h-pass på lättare svenska, och i utvärderingen stod en önskan om att vi ska komma oftare och stanna längre!! Och det är när en får den sortens kommentarer som en verkligen fattar hur viktigt och bra jobb vi gör. <3Musikhjälpen 2014

Publicerad 2014-12-11 06:33:15 i Sex osv.,

Såg på deras hemsida att dom just nu samlat in: 3.426.398 kr. Vilket är så otroligt mycket pengar. 

I årets Musikhjälpen samlar dom in pengar för att stoppa spridningen av hiv. Vilket är ett extremt bra tema. - och jag ska vara med! Tyvärr inte i buren, utan mer på sidan av. För samtidigt som Linnea, Kodjo och Petter är i buren finns det samtidigt aktiviteter runt omkring för att öka medvetenheten om hiv. Det pirrar i mig när jag tänker på hur viktigt detta är. 

Och jag kommer att hålla i en sån aktivitet! Jag och en till kommer att hålla en workshop för RFSL ungdom på Grand. Ikväll mellan 17-19. Och då kommer vi prata om:
- normer kring sex och sexualitet
- att kommunicera kring sex och säkrare sex
- kommunikation om sina egna gränser gällande sex. 

Jag är så peppad!! En tanke med detta är ju att för att kunna ha bra och säkrare sex, måste en dels ha kunskap om kroppen. Men även kunna kommunicera om vad en vill och inte vill. Och allt det kommer vi prata om. 

Så bor ni i Uppsala - kom dit! 

nykär

Publicerad 2014-12-10 11:34:27 i kärlek,

Att ha möjligheten och tiden att åka iväg två veckor och bara sola, äta, hångla och läsa - det är nog det allra bästa som kunde hända vår relation. I dag är en såndär dag då jag är så sjukt tacksam över att denna varelse trillade in i mitt liv 17 juni 2013. Jag är som nykär i henne och blir som fnissig när vi ses. <3 Nu hann vi ses en kvart mellan min lång-frukost och arbetspass = guld.

 

kärlekslapp och lyxfrukost

Publicerad 2014-12-10 07:11:25 i kärlek,

Min jetlag är över! Sen vi kom hem har jag vaknat mellan 05-06 oavsett när jag somnar kvällen innan. Vilket resulterade i ett litet breakdown i går efter två långa dagar. Men denna morgon - jetlagen är över och jag hittade denna lapp på köksbordet <3 


Nu ska jag iväg och träffa Ove! Som jag längtar efter denna donna. Vi ska på lyxfrukost hos Broms. Åh, det ska bli så mysigt <3

nonstop

Publicerad 2014-12-09 16:32:53 i Sex osv.,

Sen jag kickade i måndags morrse har allt gått på ett kick! Jisses! Det har varit planering, möten, pass och fix. Och nu trillade jag precis in hos Fridah och det är snart dags för poddmys. Hurra! 

Tidigare i dag hade jag ett pass på lättare svenska. Så himla roligt! Det var andra gången vi träffade dom och vi hann gå igenom: fittfakta, kukkunskap, könssjukdomar, säkrare sex och kondomkunskap. Så jäkla bra upplägg och peppig förmiddag. Jag älskar att hålla lättare svenska-pass <3

Såhär kan en pedagogiskt gå igenom var på kroppen en kan få könssjukdomar, vilka könssjukdomar som finns, vad slemhinnor är och var dom sitter samt hur en kan ha säkrare sex. 

vecka femtio

Publicerad 2014-12-08 08:43:34 i min vardag,

Detta är första riktiga jobbveckan efter semester och den är fullproppad med roliga uppdrag. Jag ska bland annat hinna med detta under kommande vecka. 
 
- planeringsmöte inför Musikhjälpen
- föreläsning om våldsamt sex med Moa. Jag ska få planka in på av juristernas föreläsningar. Hurra!
- planeringsmöte inför kommande pass på lättare svenska för RFSU
- firarlunch för Moa som fyller år i dag - GRATTIS RARING!! <3 
- gymma
- avslutningsmöte för fritidsprojektet för RFSU
- poddmys med Fridah! Vi ska både spela in avsnitt och få lära oss massa tricks för bättre ljud osv. Pepp!
- två tre-timmars pass och ett fyra-timmars pass på lättare svenska
- Workshop för RFSL Ungdom och Musikhjälpen 2014 i Uppsala! Så otroligt pepp! 
- Lind & Co´s julfest
- yoga
- Hjärtansmiddagen med släkten<3
- julfika med Fridah <3
 
Med andra ord, så himla bra vecka. Vettiga möten, roliga uppdrag och mysiga häng resternade tid. Vad annars kan en göra när himla är grå? 
 
 Den här bilden togs sista kvällen och vi badade tills solen gick ner. <3

andras relationer

Publicerad 2014-12-08 07:09:26 i kärlek,

Jag har upptagit min gamla hobby som går ut på att läsa kommentarer på bloggar. Och denna morgon hamnade jag bland Hanapee's kommentarer. Hen har ofta mycket diskussioner och folk är benägna att dela med sig. Ämnet jag fastnade på denna morgon?
- hur ser läsarna på tvåsamhet och hur lever dom själva?

Och ungefär 90% levde på samma sätt, och upplevde någon form av lättnad över att de inte var själva i sin situation. Samt att många haft ångest över att de inte levt "som alla andra gör". Och att alla andra alltid verkar leva på ett bättre sätt. - och nu fick de möta människor som lever på liknande sätt och lugna ner sig lite. 

Hur dom lever i tvåsamhet? Typ kollar serier, hänger i soffan, äter mat. 

Några försökte göra annat som att lämna hemmet, ligga, gå på bio eller spela kort. 

Men att samtliga verkade vara nöjda med sättet det levde, men var stressade över att andra verkade leva bättre. 
- hur intressant är inte detta? Att föreställningarna och normerna för hur en förväntas leva i tvåsamhet är så pass överhängande och påverkande att det kryper med in i kvällshänget? Att det hänger med i ens medvetna och skapar ångest för att en "nöjer sig" med att bara vara. 

Under hela min uppsatstid har jag ju drömt och längtat efter just denna sorts kvällar. Jag har planerat in tv-häng som "lyx-tid" där jag bara får vara med E. För att det är tid som bara ska bestå av lugn, bra serier och häng med henne. Att leva vardag med tv-häng är ju ett av mina mål just nu. 

Det jag mest funderar över är - hur mycket gör vi för att andra ska tro att vi lever och handlar på bästa sätt? Och hur mycket gör vi för att vi själva vill det?

tack för denna helg

Publicerad 2014-12-07 22:46:20 i min vardag,

Jag hade en liten dipp efter hemkomsten, vilket är logiskt efter att ha minglat bland palmer och återvända till en värld i gröt-färgade toner. Men denna helg har puttat mig i rätt riktning. 

Fredag: bokhäng med Fridah
Lördag: bakning och tacohäng med HT
Söndag: bakning och myshäng med syskonen + tusen kids. 

Så jag har i princip bara hängt runt med fina människor och ätit i olika konstellationer. Perfekt helg med andra ord. Och bra uppladdning inför veckan som är matad med jobb och uppdrag. Avslutar veckan med årets bästa tweet.


årets bästa ungdomsbok

Publicerad 2014-12-06 14:38:11 i böcker, party-larty,

Minglet jag och Fridah var på anordnades av podden Allt vi säger är sant på Lava. Årets bästa ungdomsbok skulle koras. Det var liveinspelning av podden, gäster och omröstning. Jag röstade på Villig av Christina Wahldén. Den som vann var Svensk synd av Martin Jern - som vi fick med i en goodiebag. Vi fick en så lyxig goodiebag! Bra böcker och godis = lyx.

Tack Allt vi säger är sant och Lava för en jättemysig kväll och fin goodiebag. 

dagens kontor

Publicerad 2014-12-06 08:54:25 i min vardag,


Eftersom jag skickade in min deklaration tre gånger samt fick ett direktnummer till en på Skatteverket förra gången, så tänkte jag vara steget före denna gång. Så morgonens plan är att sortera kvitton, skriva lista över fakturor som ska göras samt göra någon form av budget. Att ha eget företag är fantastiskt kul eftersom jag får utbilda och föreläsa - och kan ta riktigt bra betalt för det! Vilket är magiskt.

Något som inte är lika magiskt är att deklarera, förstå hur allt fungerar med fakturor, netto, brutto, avdrag osv. Varför lärde vi oss inte det på gymnasiet? 

matriarken

Publicerad 2014-12-05 20:56:41 i party-larty,

Har ägnat eftermiddagen och halva kvällen åt att hänga med denna darling. När resterande gäster gick loss på aw-vin och räkmackor slog vi till på varsin pannkakstallrik. Samt planerade kommande poddar och andra storslagna planer. Efter det var vi på bokmingel hos Lava som personerna bakom podden Allt vi säger är sant höll i. 

att komma ikapp

Publicerad 2014-12-05 09:46:20 i min vardag,

Tack vare jetlag vaknade jag 6.17 - pigg och utvilad. Och har ägnat morgonen och snart förmiddagen på bästa sätt - se ikapp julkalendern, läsa ikapp mina favvo-bloggar, fatta att vi ska ha omval och äta lussebullar med E. 

Planen för dagen är: komma ikapp mentalt, packa upp väskan, fakturera och sen in till stan för bokmingel med Fridah och Ernst. Perfekt fredag!

Och, en liten påminnelse - avsnitt nummer fem av Minnet fullt ligger nu ute! Hurra! 

hej vardag 2.0

Publicerad 2014-12-04 12:50:22 i min vardag,

Semestern är över och nu har vardag 2.0 kickat igång. Jag inledde med tidig frukost som bestod av kylskåpsrens och ilade sen iväg till ett pass på lättare svenska. Som jag saknat att hänga med kids! 

Vad vardag 2.0 består av? Lite pass på PS, pass för RFSU på lättare svenska, körkortsmys, poddhäng med Fridah och annat skoj som kommer trilla in. Lite lösare ramar och oceaner av tid. Hurra!

just landed

Publicerad 2014-12-03 23:11:29 i Sex osv.,

Såhär glada var vi för ett dygn sen precis innan vi åkte från hotellet - och nu är drömsemestern avslutad. Det känns märkligt att komma hem. Som att vi varit borta i flera månader. Och det har varit fullkomligt ljuvligt! Två fantastiska veckor med min allra finaste ❤️ Jag kommer att leva på den här resan länge. 

Tack min älskade för världens bästa resa, du är det vackraste och finaste jag har. Jag älskar dig 

tio

Publicerad 2014-12-02 13:24:54 i Sex osv.,

Vi har sugit ut det sista och bästa av semestern. Nu väntar packning och sista middagen i byn. Två veckor har försvunnit på ett kick. 

En sorts sammanfattning av semestern, dessa böcker har jag hunnit med! Totalt tio stycken. Recensioner och sånt kommer sen. Nu ska vi iväg till byn! 


yoga

Publicerad 2014-12-01 11:29:53 i Sex osv.,


Har ägnat en timme i typ fyrtio graders värme åt sat-hatha-hot-yoga. Min nya passion. 

Om

Min profilbild

Caro Wikbro Carlén

jag arbetar som sexualupplysare och har huvudfokus hivprevention och säkrare sex. förutom det gillar jag att läsa, feminism, hångla med min donna, mina queens, New York, att äta, vettiga serier, genus, att resa och att diskutera. och det är ungefär det jag bloggar om.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela