sexualupplysare och bokälskare

glatt nytt år

Publicerad 2012-12-31 23:04:46 i party-larty,

Ska vi göra detta till det bästa året någonsin?

Året när vi släpper hatet och öppnar ögonen.
Året då vi peppar varandra och puschar varandra uppåt.
Året då vi hånglar, ligger, raggar, onanerar, avstår - gör exakt det vi känner för, och gör det för att vi vill.
Året då vi gemensamt jobbar för jämställdhet.
Året då ångesten är bortglömd och lugnet dominerar.
Året då vi går på magkänslan, leker äventyrare och ba kör.
Året då vi tror på oss själva, tror att vi kan göra allt vi kan och gör det!

Puss, kärlek och pepp till er alla!

kan inte få nog av sammanfattningar

Publicerad 2012-12-31 12:48:00 i min vardag,

Gjorde du något 2012 som du aldrig gjort förut?

Samordnade mina första festivaler för Colour Of Love - Valborg i Uppsala och Peace and Love. Ansökte i tid till kurser jag vill läsa. Pendlade till både Kalmar och Trollhättan pga skola. Löpt. Plus en massa mer.

 

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?

Nepp, inte vad jag känner till. 

 

Dog någon som stod dig nära?

Nej. Detta år har jag varit skonad från döden. Har istället sysslat med sorgearbete på övertid. 

 

Vilka länder besökte du?

Jag var i England och hängde med Madde i Brighton och London, i Frankrike och besökte Marseille först hos Isabella och sen med Naddi + syster. Spanien med Natti och Linnea. Tyskland hemma hos Jennie i Berlin. Och New York med Phia. Det var allt?

Är det något du saknar år 2012 som du vill ha år 2013?

Jag saknar lugnet och nu på slutet saknades motivationen för plugg pga så låga krav från skolorna. Dock är jag extremt peppad inför kriminologin i vår! Och jag kommer dra ner på jobb så lugnet kommer. 

 

Vilket datum från år 2012 kommer du alltid att minnas?

121212 för då hade jag en så himla fin dag med Moa och vi fick våra positiva antagningsbesked! Sen alla resorna med finingar. Resten av året kan jag klara mig utan. 

 

Vad var din största framgång 2012?

Att jag startade mitt eget företag som skribent och att jag nu skrivit för Veckorevyn i lite mer än ett år. Det är fortfarande lika häftigt och jag älskar mitt jobb! Och att jag fick samordna två festivaler för COL. Och att jag kom in på kriminologin och ska få bli skolinformatör för RFSU - så mycket stora och fina saker som kommer påverka min utbildning. 

 

Största misstaget?

Att jag körde på med plugg och jobb i extrema mängder att jag till sist blev lite utbränd. Men den läxan har jag lärt mig och det kommer inte ske igen. 

 

Bästa köpet?

Alla resor! 

 

Vad spenderade du mest pengar på?

Min familj, älskar att investera i kvalitetstid i form av resor och behövliga pauser från vardagen. Och i böcker till mig själv. 

 

Gjorde någonting dig riktigt glad?

Att jag kom in på kriminologin. Att jag snart är klar med 37,5 hp. Att jag är peppad på ett nytt studiefält. Att jag skriver för Veckorevyn. Att jag fick förfrågan om att skriva för hjärtespalten på feminitik.se Att jag och mina syskon är nära och hänger regelbundet. 

 

Vilka låtar kommer alltid att påminna dig om 2012?

Jag och min far av Magnus Uggla. 

 

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?

Snarare argare än alla tidigare år, och ledsnare än någonsin ibland. Nu är det ok.

 

Vad önskar du att du gjort mer?

Sovit och tagit det lugnt. Våren bestod enbart av plugg, ångest och jobb, och påtvingad vila i form av semesterresor. Så mer medveten vila under nästa år. 

 

Vad önskar du att du gjort mindre?

Rökt. Den tiden är förbi.

 

Blev du kär i år?

Nej. 

 

Favoritprogram på TV?

Historieätarna och Jakten på det perfekta livet, det enda jag verkligen följt. Samt lite olika dokumentärserier och Så mycket bättre. 

 

Bästa boken du läste i år?

Hungerspelen - var länge sen jag fastnade så i en bok. Helt fantastisk. 

 

Största musikaliska upptäckten?

Markus Krunegård, Jonathan Johansson mfl.

 

Något du önskade dig och fick?

Att alla i min närhet var friska, mådde bra och var lyckliga. Det viktigaste av allt. 

 

Något du önskade dig och inte fick?

Ja, jag tror jag önskade mig en förälskelse, och det fick jag vara med om på lite olika vis. Men inget jag höll fast vid.

Vad gjorde du på din födelsedag 2012?

Jag tog ett flyg till Barcelona den 25e juli, tog en taxi för 800kr som körde vilse. Så vid tolvslaget hade jag precis kommit innanför dörren hos Nattis pappa. Dom hade gjort en skattjakt med presenter och glass. Dagen efter åt vi ute och jag njöt av att slippa Sverige för ett tag. Världens bästa resa och födelsedag.

 

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?

Nja, om jag kanske fortsatt löpa? Men det kommer jag igång med så fort isen är borta. 

Vad fick dig att må bra?

Ensamtid i form av promenader eller fix här hemma medan någon dokumentär är på i bakgrunden. Boka resor till någon fin och bara packa en väska och sticka. Sova ut, skratta, hångla och ägna timmar åt att läsa. 

 

Vilken kändis var du mest sugen på?

Mikael Persbrandt. Och Shane från L Word. 

 

Vem saknade du?

Pappa.

 

De bästa nya människorna du träffade?

Fridah och Lovisa. Massa i och med COL. Och redaktionen på Veckorevyn som jag haft äran att få träffa några gånger, min redaktör är bäst! 

 

Mest stolt över?

Att jag klarar allt jag vill. Att jag skriver för Sveriges största tidning för unga tjejer, och för den feministiska hemsidan feminitik.se. Att jag pluggat mer än heltid hela året och klarat alla kurser. 

 

Högsta önskan just nu?

Att alla i min närhet fortsätter vara friska, mår bra och är lyckliga. Utöver det finns det faktiskt inget mer jag önskar. Att dom jag älskar mår bra är det som är viktigast för mig. Resten sker av en anledning. 

årets sista

Publicerad 2012-12-31 07:16:50 i min vardag,

 
Har varit piggare i mina dagar, men nu är det dags för årets sista öppning av balsalen. Därefter ska en tenta i design/genus/estetik skrivas klar - sen kan det nya året firas! 2013 kommer bli världens bästa år, ska skriva klart min fantasikalender för nästa år och allt kommer ske. Pepp!

inklusive allt

Publicerad 2012-12-30 23:34:28 i party-larty,

Har träningsvärk efter gårdagens utgång, som blev en kväll att minnas. Allt hände: förfest med bråk om spotify, mentholcigg, tre inne på samma toa, gruppbilder, kackel, discohångel, sura drinkar, dans, skratt och massvis med bilder.

Bjuckar på två.

mars 2012

Publicerad 2012-12-29 16:00:24 i min vardag,

Denna månad var jag både i New York med syrran och hos Madde i Brighton - bägge resorna var fantastiska. Saknar redan Brighton och London, och till New York åker jag med syrran igen nu i vår. Resorna innehöll massa god mat, shopping, skratt och vila. Som de bästa resor gör. 
 
Utöver det var jag med i P3 och pratade om Sizzla och hens spelning på Slakthuset, och min vän Owe intervjuade mig för JMK´s studentradio om hatet mot kvinnor och hår under armarna. Riktigt bra avsnitt. Sen så bråkade jag med allt och alla om hen. Världens bästa pronomen. Som även Veckorevyn nu använder regelbundet! <3 Dessutom så var jag på COL-helg och utvärderade världens bästa säkrare sex-projekt med fina människor.
 

februari 2012

Publicerad 2012-12-29 14:35:30 i min vardag,

Jag blev friskförklarad!! Det var augusti 2009 som jag fick veta att jag förmodligen hade hepatit C, och sen fick jag börja med medicinering februari 2010 i ett halvår, och nu hade jag min allra sista kontroll - någonsin! Jag och mamma firade med bubbel och köpbullar från pressbyrån. 
 
Jag fotades för Veckorevyn och blev sminkad i över en timme. Det var fnissigt men jag känner mig som en cockerspaniel när jag står framför kameran. Men resultatet blev glatt och snyggt. 
 
Resten av tiden ägnade jag åt att plugga heltid och jobba heltid. Jag gillade mina kurser men hatade mina klasskompisar som jag såg som naiva puckon som tyckte "sex var kul"... Vi hade klassreunion, en sak jag inte kommer upprepa på minst fem år. Hann med att klubba lite, hänga mycket med Fredrik och fira med tjejerna att mitt första nummer med Veckorevyn kommit ut!
 

instagram

Publicerad 2012-12-29 14:17:07 i min vardag,

Juste, jag finns numera också på instagram. Det ska tydligen vara bättre än fb och nu har alltför många påpekat att ALLA har det. Dödsstöten kom från mina småkusiner som hjälpte mig att installera det. 
 
Ni finner mig under namnet: carowikbrocarlen pepp! Här kommer ett litet hopplock av mina senaste bidrag till den virtuella bildbanken. 
 
 
1) pekannötstryffelpaj med smak av apelsin - mitt bidrag till annandagen.
2) vi har på oss 3d-brillor och kollar porr i 3d. Pepp!
3) städade bland muggarna och hittade färdigmalet kaffe från Starbucks. Guld.
4) Har fallit för dessa pojkar igen och jag är kär i bägge. 

januari 2012

Publicerad 2012-12-29 11:55:59 i njuta,

Alla gör årsredovisningar, så varför inte? Föreställer mig tre bilder från varje månad. 
 
Januari: jag var fruktansvärt arg för att pappa var död och hade samtidigt fått veta att jag inte skulle få vara kvar på Pocket Shop, eller att mitt kontrakt förmodligen skulle kapas. Dessutom hade jag tentaavslut på höstens kurser, jag pluggade om nätterna och jobbade på dagarna. Orkade inte tänka och köttade på. 
 
Dock - jag skaffade mitt företag!Hurra! Och jag hängde mycket med finingar och vägrade fortfarande att prata om pappa. Så jag drack öl, låg och låtsades må bra. och så var Robin på besök och vi ägnade dagar åt att bara skratta, mysa och hänga. Jag hamnade även på Skugge & Co´s mingellista, så jag och syrran började mingla. Älskar deras mingel, alltid god mat och bra grejer de bjuder in till. 

världens vackraste brev

Publicerad 2012-12-28 19:56:07 i Sex osv.,

Detta fantastiska meddelande trillade in idag och jag gled ihop i en liten gråtpöl. Fyra veckors ångest avslutas med bra besked.

Och jag kunde för första gången känna igen mig i det där klassiska att en hellre inte vill veta alls än att ha ångest inför resultatet.

årsenkät

Publicerad 2012-12-28 17:46:00 i min vardag,

Fem händelser som varit bra det här året?
1. att jag har skrivit regelbundet för Veckorevyn! Jag har världens finaste och klokaste läsare
2. att jag tagit mig tid att resa, vila och bara hänga med folk jag tycker om
3. att jag skaffade eget företag i början av året, bra beslut.
4. att jag tagit det lugnare än förr, typ.
5. att jag fick förfrågan från feminitik.se om att skriva för dom!

Fem händelser som varit sämst det här året?
1. att min pappa är död,
2. 
3. 
4. 
5.

Vad har du lärt dig i år?
Samma som förra året, att allt kan vändas upp och ner och förändras på ett ögonblick. Att jag kan så jävla mycket mer än vad jag ibland inbillar mig? Att jag kan klara av det jag vill, men att jag måste våga säga nej och att när det känns för mycket så är det för mycket. Och, att mina åsikter är viktiga och räknas. 

Blev året som du har tänkt dig?
Nej, det blev både svinmycket sämre och lagom bra. Jag har tillbringat månader i ilska, bränt ut mig med plugg och jobb, för att sen våga ta ledigt, resa bort och bara skratta i veckor med vänner som jag älskar. Jag har väl insett att jag måste våga ta det lugnt för att kunna hålla det tempo jag vill. Men sammanfattningsvis: året har varit ok. 

Vilka kläder har du använt mest?
Håller mig till förra årets svar: Svart. På sin höjd har jag dragit på mig röda undies. Men annars är allt till 94% svart. 

Ångrar du något?
Ja, jag ångrar att jag inlett relationer med folk som tyckt om mig och som jag brutit med pga olika anledningar. Ska vara ego ett tag till. Och bara hångla för nöjes skull. 

Vad har du mest lyssnat på för musik?
Håkan Hellström, TTA, ABBA, Regina Spektor. Dvs samma som alltid. 

Årets tre roligaste fester?
Samtliga nätter på bokmässan, utöver det vet jag inte? Hade visserligen en galen natt på f12 i maj? Och en på Viper... Överlag, ett dåligt festår. Dock väldigt mycket roliga mingel. 

Vad har du tittat på? (film, tv, serier..)

Film: Weekend - kommer bara på en film? Jo, Bitchkram! Twilight, sista delen
Tv: tittar inte på tv, kopplade senast i för att se dokumentären om Palme
Serier: SATC, Bunheads, Girls, Vänner, Skilda världar, Arkiv X, Heroes, 

Vilka människor har du hängt mest med år?
Bara dom bästa är gott nog. Hittade två bilder på skrivbordet som visar två pers. Sen är det ett dussin till.

Vilka nya personer har du lärt känna i år? Ett helt gäng i och med alla utbildningar, men Fridah föll jag pladask över efter ett mail! Och Lovisa är min fina jobbarkompis. Så jävla fina och peppiga människor. Känns som att jag alltid haft dom i mitt liv? Och Anna, såklart. Bild 1) Jag och Fridah på en runda runt Djurgården. 2) Min och Lovisas dricka inför ett mingel + pepparkakshuset vi byggt.

Vad är det vackraste du fått i år?
Ett gäng filmer från när vi var små som mamma bränt över till dvd. Magiskt. Det finns något speciellt med att se folk som nu är döda, på film. Höra deras röster, se dom skratta eller hur de kramar om en. Så fint.

Årets bästa sms?
Alla peppiga och kärleksfulla sms från folk jag tycker om.

Hur många har du varit kär i?
Två. Detta år - ingen.

Vad är det bästa du har läst?

Hungerspelstriologin - det finns inte mycket som slår den. 

Rädd att flyga - Erica Jong: oslagbar klassiker

Bästa någon sagt till dig?

Kunde inte välja, så här kommer några citat:

- du är ju klipsk som fan!

- du är en sån som kommer ha ett sommarprat någon dag

- du som är så klok, och har mycket bra feministiska åsikter, ska inte du skriva en ungdomsbok?

fantasikalender från 2012

Publicerad 2012-12-28 14:11:00 i min vardag,

Detta skulle jag alltså ha hunnit med under 2012? Har väl döpt det till fantasikalender av en anledning... En del hann jag iaf med. Egentligen är det sjukt att sitta och förutspå saker som ska ske under ett helt år, men det är också häftigt att se hur mycket av mina lösa tankar, förhoppningar och pepp faktiskt gick igenom. Ska göra en för 2013 också. 
 
läsa hela klassiker-serien på 30 böcker, - har läst två.
få fast tjänst på Pocket Shop, - svar nej, blev förflyttad till vikariepoolen i aug.
att jag blir moster,- det är jag redan <3 
anordna mer spelkvällar, - tror det?
ta körkort, - borde ta det denna vår
använda och lära mig flytande spanska, - svar nej
bli fast krönikör för en tidning/hemsida, - inte än, men vill och hoppas fortfarande
ha mitt egna företag med så jävla snygga visitkort (har en tydlig bild i huvudet!), företaget har jag, men inte skaffat några visitkort än. Någon som är duktig på att rita fittor/klitoris? Maila mig på sex@veckorevyn.com för mer info!
trivas i mitt hem och få ordning på torpet, - svar ja! Behöver bara lite ramar, typ.
besöka Brighton och London igen, - yes! Hade en fantastisk resa med Madde <3 
hälsa på Isabella i Frankrike, - hade en världens bästa weekend med Isabella! Och sen med Naddi och hennes syrra i aug,
gå på två bröllop, - dåligt med sånt i år.
resa utomlands och vara borta ett tag - har ej hunnit. 
tatuera mig igen, - yes! Har nu en liten bebis till i knävecket. 
bli omtyckt för mitt jobb i Veckorevyn, - ja! <3 älskar älskar älskar mina läsare och era fina mail, ni är bäst!
få fler föreläsningsuppdrag och utbildningar, - Yes! Har hunnit med både för RFSL ungdom och COL
bli håll käften-kär igen!, - nej.
våga sörja,- ja.
f12-kortet är garanterat,- hehe
att jag och Ellen lyckas med vårt projekt(hehe) - minns knappt? Men det kirrar vi nog i sommar.
mer mingel för mig och systrarna, - yes, väldigt trevligt och jag ser fram emot fler tillfällen under 2013
åka till New York med syster, - ja! Och snart åker vi dit igen!
jag tror att en till i gänget kommer bli på smällen... (inte jag!),- inte vad jag känner till, så svaret är nej.
jag kanske lånar en liten Mops?<3,- har dock lärt känna två med mopsar, ska maila och tigga mopstid. 
hinner med åtminstone en festival i sommar, - peace and love, det räckte.
åker på Piteå Dansar och Ler med Ellen! - nej, men vi borde göra det 2013
Bli klar med minst en bok och börja skriva på dom andra... - har fått en annan mycket bättre idé. Kör på den i jan.

baksmällan

Publicerad 2012-12-28 10:23:00 i plugg,

Jag är så färdig med år 2012. Jag vill packa ihop året med alla dess händelser och minnen i en låda - för att sen gömma lådan och aldrig mer se tillbaka. Jag vill bli färdig med allt som har med året att göra och sen gå vidare, ge mig iväg på nya uppdrag, ta nya chanser och lära mig nytt. Har bara några tentor kvar i kurserna som jag tänkte göra nu i mellandagarna, totalt 6 stycken. 
 
Detta år ska bli betydligt lugnare och jag bestämde mig igår för att jag ska ta studiestöd, för första gången. Denna vår ska ägnas åt kriminologi, rfsu och Veckorevyn. Resten av tiden ska jag leva och skriva. 
 
Livet är lite för kul och viktigt för att bränna ut sig. 
 
 
Tog över hundra bilder igår under vårt häng, kan inte få nog av denna unge! Eller av mina vänner, såklart.

boys r fun

Publicerad 2012-12-27 13:50:00 i Sex osv.,

 
Så jävla peppig tröja jag fick av kombon, hon känner mig. Denna ska bli en del av mina nyårslöften, och jag önskar att fler kunde se på relationer som något kul. Ligga, ragga, dejta, flörta, sexta, onanera, ensamhänga - allt det där ska vara roligt och inte baseras på normer, föreställningar, tvång, ångest osv. Ska vi alla instämma i det?

jag och mormor

Publicerad 2012-12-27 10:47:09 i Sex osv.,

 
Igår fick jag möjlighet att återigen berätta för mormor om att jag skriver i Veckorevyn, och med tanke på hur gammal den tidningen är så känner hon till den väl och hon har själv läst den. Först ville hon inte tro mig, men efter ett tag kände hon igen mig på bilderna och att vi hade samma namn. Och då blev hon rörd. 
 
Och för er som tycker det är konstigt att jag pratar om min sexexpert-titel med mormor, så slappna av. Hon vet att jag skriver om kärlek, relationer, tipsar och ger raggningstips. Utelämnar enbart sex-biten för henne. 
- fast det gäller enbart min mormor. Överlag anser jag att äldre människor ska bli mer inkluderade när det handlar om sex och de ska inte uteslutas ur den sexuella normen enbart för att de passerat en viss ålder. 

jullov

Publicerad 2012-12-26 14:22:22 i min vardag,

Hade mobilen på ljudlös, sov 10h och har ägnat förmiddagen åt att lyssna på dokumentärer och baka.
- när jag är halvvägs in i bakningen läser jag den gyllene frasen: ställ sen in pajen i kylen över natten... Kakan är till ikväll.

Med tanke på att den innehåller allt på bilden nedan, så blir det bog bra till slut.

Olof och nyfiken gul

Publicerad 2012-12-25 22:12:04 i Sex osv., åsikter,

Har snörvlat mig igenom första delen av tre av dokumentären om Olof Palme. Helvete vilken fin politiker det var. Hur han beskrev hans resa genom USA och att samtalen han hade med lokalbefolkningen, hur de hade det och på riktigt fick möta folk ur olika klasser och bemöta deras problem och tankar direkt - vilken politiker gör så idag? Och hur han avvek från sina gamla kvarter på Östermalm för att bosätta sig i Vällinby. 
 
Skulle kunna prata och skriva om Palme i år. Ett av de roligaste inslagen var dock hur han medverkade i produktionen av Jag är nyfiken gul av Vilgot Sjöman, där han satt och pratade om klasskildringar. Utan att veta vad det för film som spelades in... Älskar Palme snäppet mer efter det. 
 

julig lista

Publicerad 2012-12-25 16:44:43 i min vardag,

Firar du jul hemma eller hos någon annan?
Min syster har köpt hus igen, så det blev hemma hos henne i år igen. Jag bjöd in alla att fira jul hos mig nästa år då jag kommer bjucka på allt från tacos till pommes. Får se hur många som hakar på det...

Vilket är ditt favoritjulgodis?
Småkakor. De norrländska jularna innehöll alltid minst 7 sorters småkakor, så det försöker jag ta efter. I år blev det dock bara fyra sorter. Får ta igen det i mellandagarna. 

Favoritmat då?
Prinskorvar som ska vara klippta i kanterna, och salami. Egentligen allt som innehåller kött. Under julen pausar jag (under tvång) min vegetariska livsstil. 

Vilken är den finaste julmusiken?

Jag lyssnar på det som klassas som julmusik lite året om, så jag bryr mig inte direkt. Barnkörer och dylikt får mig att böla. Men Ola Salos tolkning av Helga natt är en klassiker som funkar lika bra i jul som i juli. 

Vad dricker du helst på julafton?
Julmust och glögg, både med och utan alkohol går ner. 

Jenny Nyström eller amerikansk jul?
Inget utav det. Nog för att jag är fascinerad av gamla historier om gårdstomtar som vaktade djuren och hade ett stort öga i pannan, och jag älskar när andra har massa ljusslingor runt sig. Men hemma hos mig är det lite mer lugnt. 

Vilket pynt är bannlyst hemma hos dig?
Inget, men jag är ingen överdriven konsument heller. Men jag njuter av att vandra omkring i andras hem där det är matchat, fixat och överpyntat. Det är en ljuvlig syn att se en tomte i varenda fönster osv. Hos andra. 

”Riktig” gran eller plastgran?
Jag och Ernst diskuterade nu i veckan om vilket är miljövänligast, och det borde väl vara plastgranen om en återanvänder den år efter år? Så jag säger plats. Har ingen egen, så jag uppmanar er andra att köpa en plast.

Vilka färger har ditt pynt?
Rött, precis som hjärtat som sitter till vänster. :) Det är en julgris i tyg som sitter på kylen(släktklenod) och Conrad som är en prydnadstomte i trä. Som jag hittade i en container som barn, därav det fyndiga namnet. 

Favoritfrukter i juletid?
Clementiner/mandariner och blodapelsiner. 

Risgrynsgröt eller ris a la Malta?
Bangar på bägge. Huvva. Har ätit rinsgrynsgröt en gång och den andra rätten en gång i Tyskland när jag bodde hos en värdfamij, och då kunde jag ju inte säga nej. Men annars undviker jag bägge. 

Kalle Anka, Karl Bertil Jonsson eller Kan du vissla Johanna?
Vi ser både Kalle Anka och Kan du vissla Johanna pga morfarn är så himla lik vår egen morfar. Karl Bertil har jag på dvd och kan se när jag vill. 

Köper du julklappar åt många?
Nej, jag brukar årligen vilja strunta i det. Men det blir aldrig så. Så min mor, mina syskon, mina syskonbarn, min kombo, min svåger och Ernst fick julklappar i år. Och så Fridah. Dock uppmanar jag som alltid folk att skänka, volontärarbeta och hjälpa till som fan under dessa tider. 

Vad händer på juldagen?
I vår familj är det stora pyjamasdagen, som är heligare än själva julafton. Förstår inte folk som festar? Gjorde dock det för två år sen, och den natten minns jag fortfarande pga fick nu i veckan höra eget citat sagt från den personen som citatet handlar om. Tur att en mognat sen dess, hehe. I år ska jag dricka whiskey och läsa slutet på en erotisk triologi.

När åker julen ut?
Adventsljustaken och grannarnas ljusslingor får gärna sitta uppe så länge det är mörkt ute. Conrad och julgrisen står framme så länge kombon godkänner det. 

Bästa julklapparna:

Jag önskade mig ingenting, och fick de bästa julkapparna någonsin: min familj känner mig så väl. Förutom det som syns på bilden fick jag mysiga plagg, vinterplagg, träningstopp, peppig tröja och matchande pyjamas. 

ps. listan är snodd från Josefin

new york!

Publicerad 2012-12-25 09:22:51 i min vardag,

Det blev en lyckad julafton med Kalle, mamma som blev förbannad på nya disneyfilmen, Kan du vissla Johanna, mat mat mat, klappöppning till vinterprat och slutligen cheescake framför Svensson Svensson.
- som i år gick på svt24?! Det var krispig stämning innan det upptäcktes...

Bäst av allt: Vi ska till New York!!

en helt ny värld

Publicerad 2012-12-22 09:40:20 i min vardag,

Hela vårt hem doftar småkakor och kombon vinkade jag av vid sjusnåret imorrse, så är gräsänkling i ett kakdoftande hem i fem dagar. Skulle jag inte följa julkalendern skulle jag aldrig hängt med i att det är julafoton om två dagar. Jag längtar mest till när allt är över. Inte livet, men julen och detta år. 
 
Jag är så förbannat trött på tvåtusentolv, ska fylla i några sammanfattningar med en stadig whiskey vid min sida vid ett senare tillfälle. Detta år har varit som en jävla bergochdalbana. Nästa år får gärna puttra på som en liten ångbåt i sakta mak uppåt.
 
- en bra sak: hann träffa Fridah igår! Och hon sa en så himla träffande sak: "alltså, det är helt sjukt att vi kunde boka in en fika dagen innan, för du har alltid en miljard saker för dig!!" och visst har det varit så. 
 
Och apropå Fridah, så måste jag bara skryta: hon har fått jobb på FRIDA (så jävla passande!) och ska vara deras fasta krönikör för att guida unga tjejer. Så jävla peppigt och fint! Det är så passande och hon kommer dyrkas av småkidsen. Så jävla fint. 
 
Avslutningsvis: dagens citat. 
 

ba kötta

Publicerad 2012-12-21 09:17:31 i min vardag,

"Skolkade" från Kalmar igår och skrev klart två,fem arbeten igår. Nu gäller jobb, jobb, jobb. Eftersom jag vet att många av mina vänner bor utspritt i landet och har som vana att kika in i Balsalen, kramas och uppdateras så kommer nu mitt schema för kommande dagar:
 
fre: 10-18 balsalen (fika med Fridah, baka och lyssna på p3dokumentärer)
lör: 13-21.15 balsalen (brunch med syskonen innan, hänga med aspuddarna efter)
sön: 13-21.15 balsalen
mån: 9.00-13 CT (äta kött?!)
tis: 10-14 CT
 
Sen kommer vi till den där magiska tiden i livet då jag inte har något planerat. Efter dessa pass har jag tre inbokade pass på två veckor? Resten av tiden ska ägnas åt böcker, dokumentärar, hångla, dansa, baka, sova, mysa med folk som är Sthlm över julhelgen (en bra fördel med julen!) och peppa inför kriminologin. 
 
Nä Caro, nu pratar du och peppar så mycket inför din kurs att till och med jag har blivit peppad på att gå den! - citat: Ernst. 
 
 

räknar dagarna

Publicerad 2012-12-20 22:28:56 i plugg,

För första gången någonsin jagar jag litteraturen och vill på riktigt sätta mig in i ämnet. Tidigare kurser har jag mest lallat mig igenom på den kunskap jag redan har... Innan denna vecka har jag köpt tre böcker, på några års studier. Vet inte om det säger mer om mig än om kurserna...

Det här blir ett helt nytt fält för mig, ett nytt kunskapsområde att erövra. Pepp!

pappan räknas knappt,

Publicerad 2012-12-20 16:22:07 i feminism, genus osv., plugg,

Skriver klart massa arbeten och skickar iväg på löpande band, vill bara bli klar med alla strökurser och lägga allt fokus på kriminologin till våren. Hämtade ytterligare ett gäng böcker tidigare idag, ska ägna aftonen åt att blädda igenom allt. 
 
Skrev precis klart en analys av en bok i psykologi där författaren i "familjekapitelet" fastslår att pappan räknas knappt. För det första bestod alla par i boken av en mamma och en pappa, och alla fick två barn: en flicka och en pojke. Hela boken genomsyrades av heteronormen. 
- förutom den där lilla detaljen att pappan knappt behövs. Eller det är moderns band till bebisen som är det viktiga (som förövrigt givetvis var biologiskt. Inget snack om plastungar eller adoption, boken tog enbart upp biologiska ungar.) Pappan hade någon form av tunnare band till sitt barn, men det var noga att hen inte kom mellan modern och barnet. Och pappan fick inte heller visa sin besvikelse över att modern tappade all sexlust och hellre ville spendera dygnet runt med sin bebis. osv osv osv. Allt var så stereotypt, heteronormativt och obehagligt. 
 
Det fanns så mycket som var fel med den boken och teorier om hur "en riktig" familj ska vara. Påminner mig om när jag var och köpte glas av märket Dixie. De var formgivna som "mammaglas", "pappaglas", "dotterglas" och "songlas" - urmysigt tänkte jag och plockade på mig ett gäng. Alla kunde bygga sin egen familj! 
 
Kommer fram till kassan och kassörsökan upplyser mig om att jag valt fel:
 
- Ojsan, du har visst plockat på dig fel glas?
- Hur sa? Dom står ju var för sig, eller hur menar du?
- Ja, alltså du har ju tex valt två mammor, två döttrar, men bara en pappa? Och ingen son?
- Det är absolut inget fel på den här familjen, tack så mycket.
- Men,
- Men vadå? Dom står ju var för sig och det är ju tänkt att en ska plocka som man vill. Eller hur?
- Jo men jag tänkte bara att, 
- Tack, jag tar det gärna inslaget. 
 

subvention på p-piller

Publicerad 2012-12-20 14:25:10 i Sex osv.,

Någon som är bra på det? Har försökt få reda på detta, men apotekspersonalen tycks inte vara bra på just detta område. Det enda jag får förklarat är att staten inte längre subventionerar just den sorten jag äter dagligen (neovletta 28) och att de nu kostar 270 istället för 60 kr för ett år. 
 
Att det är staten som står för subventionen har jag förstått, men vilka är det som bestämmer över detta? Politiker? Jury? Vilka är det som klubbar igenom att p-pillrena ska chockhöjas? Och sker subventionen per län? Per landskap eller hur går det till?
 
Att priserna höjs efter att en fyllt 23 visste jag innan, det går hand i hand med att en inte längre får vända sig till ungdomsmottagningarna utan numera måste söka sig till specfika sesam-mottagningar, vårdcentral, gynekolog/urolog osv. Men varför? Och vad är motivet?
 
Mål 2013: ta reda på detta, ringa runt till ett gäng barnmorskor/gynekologer och förstå från grunden hur detta är uppbyggt. 
 
 
 
Om någon vet mer än jag så skicka ett mail till sex@veckorevyn.com  

tre X pepp!

Publicerad 2012-12-19 19:21:58 i njuta,

 Nummer 01 av Veckorevyn har trillat in hos alla prenumranter denna dag! Hurra! Förutom mina vanliga sidor om sex och relationer är jag med på två andra ställen och peppar inför år 2013. Ut och köp :))))
Jag har fått tag i tre av vårens böcker. Jag är så jävla jävla pepp!! Ska hämta ytterligare ett gäng böcker imorrn och ytterligare en på fredag. Ska börja med dom på direkten. Pepp pepp!
Detta läsex trillade in idag, och det började darra lite i mina knän? Det sägs vara Harry Potter fast för vuxna... Fick lite dimmig blick och hjärtklappning av att läsa recensionerna. 
 
Är inne på arbetsdag sex av tolv, börjar känna mig lite mjuk i hjärnan. Och allmänt adrenalinpepp/låg. Det är kul när det händer mycket i butikerna, men vissa kunder suger musten ur en. Men men, bara sex dagar kvar. 

hallongrottans bokklubb

Publicerad 2012-12-19 08:53:43 i feminism, genus osv.,

Drömde att jag bodde på en söderhavsö och hade en liten bokhandel, som innan drömmens slut blev utsatt för förstöring och eldsvåda. Någon ville hota mig. osv. 
 
Men i väntan på att jag öppnar min egna lilla bokhandel/café/häng så vill jag rekommendera er alla om Hallongrottan. En fristående bokhandel med inriktning på feministiska och HBTQ-verk. För er som inte bor i Stockholm har dom även en webshop här
 
Hallongrottan kommer även öppna en bokklubb, där en för en summa på 175kr per månad är med och stöttar denna fina bokhandel. Då får en välja mellan 3-4 böcker varje månad i kategorierna feminism, hbtq, klass eller etnicitet/antirasism, annars får en hem månadens bok automatiskt i brevlådan. Det blir min julklapp till mig själv!
 
 

heja heja!

Publicerad 2012-12-18 22:05:50 i min vardag,

Fick en för tidig julklapp från Madelene på Piratförlaget och jag har velat läsa den sen den släpptes. Dock hann den sälja slut på bokmässan nu i höstas innan jag fick tag i ett ex. Men nu är den min! Jag har dyrkat Martina Haag sen jag läste hennes första krönika och jag träffade henne första gången 2005, då läste jag ut hennes bok på en kväll och frågade dagen efter när hennes nästa skulle komma. 
 
Min tanke är att om det är någon som kan göra mig peppad på att springa, då är det Martina Haag. Dessutom har jag en känsla av att det bor en riktig löpare inom mig. Pappar var ju det, så jag känner att den egenskapen borde ha trillat in i min kropp. Det vore fint. Ska sluka den från pärm till pärm och återkommer sen.
 
 
ps. tänker dock börja löpa efter julhelgen. Dessa pass dödar mig. Folk är så jävla långsamma och vill ha så mycket saker. Älskar att stå i butik, men adrenalinet tar slut mellan varven. 

alla kan hjälpa till

Publicerad 2012-12-18 10:18:00 i feminism, genus osv., åsikter,

Nu ska jag iväg till söder, hämta upp julklappar från mamma och sen möta upp syrran för gemensam överlämning. Jag höll på och packade paket framåt småtimmarna. Hoppas att fler ställer upp och slår in lite julklappar som gör skillnad och går till en bra sak. Alla kan hjälpa till, kan låta som en jävla klyscha men det är sant. Ingen människa mår bättre av att ha saker i överflöd - men tillsammans kan vi hjälpa till, dela med oss och göra den här världen till en lite bättre plats. 
 
Julklapparna går som tidigare nämnt till olika kvinnojourer i Stockholm och Värmland (älskar värmland, såklart att det var Värmland som också var med! Värmland är för övrigt framstående inom sexualpolitiska frågor och dom har fantastiska sambarbeten mellan kommunen och RFSL. Lovely.) Så det går att ge både till barn och till mammor. 

utklädd till pojke

Publicerad 2012-12-18 09:15:26 i Sex osv., feminism, genus osv.,

DAGENS TIPS! På svt play bland alla fantastiska dokumentärer finns det en, som är tillgänglig i 15h till (hittade den inatt!) som handlar om hur flickor systematiskt klär ut sig till pojkar, inte för att de nödvändigtvis vill korrigera sitt sociala kön - utan för att de vill uppnå den frihet som pojkar får. 
 
Den är riktigt bra gjord och jag sitter nu här med huvudet fullt av tankar. Vi får följa fyra flickor som av olika anledningar klätt sig som pojkar. I och med att de ser på könsrollerna på ett mer extremt sätt, blir det en helt annan situation. 
 

julklappsinsamling!

Publicerad 2012-12-17 23:53:51 i åsikter,

Jag är inget fan av julafton, för mig skulle hela den helgen kunna strykas ur kalendern. Men, så länge den fortfarande finns kvar vill jag göra det bästa utav situationen. I år är jag med och deltar i en julklappsinsamling. Ni kan läsa mer här.
 
Insamlingen pågår till på fredag och det finns flera olika ställen att lämna in sina klappar på. Paketen kommer sen att delas ut på olika kvinnojourer i Stockholm och i Värmland, så det går att ge klappar till både mammor och barn. 
 
Vi har alla massor med saker som vi inte använder, böcker, filmer, kläder, osv osv osv. Vi lever i konsumtionssamhälle och drivs av kapitalism. Så alla har saker att ge. Slå in sakerna, kolla upp närmsta adress och gör en god gärnning. Till tonerna av dokumentären om Palmemordet har jag sållat ut böcker i fint skick, lotions, tvålar och diverse saker jag fått i goodiebags. Saker som annars bara skulle ligga orörda - men nu går det till något bra. Delta ni med!
 

<3-spalten!

Publicerad 2012-12-17 14:07:52 i feminism, genus osv.,

Äntligen! Fick förfrågan från Hanna på ABF som hade efterfrågat bra skribenter som kan skriva på ett normkritiskt sätt och hen hade fått mitt namn av en bekant till mig. Jag bölade av stolthet - att jag skulle bli tillfrågad om att få skriva på en feministisk sida, hur häftigt är det inte? 
 
Så jävla häftigt och jag tackade ja på studs! 
 

Så från och med idag ligger spalten uppe på feminetik.se och jag tillsammans med en hög andra feministiska skribenter kommer tillsammans svara på människors frågor som skickas in till <3-spalten. Till skillnad från andra frågespalter är vi flera som svarar på samma fråga och det är även öppet för andra att kommentera och diskutera. Så jävla häftig idé. In och kika med er! 
 

sexiga hantverkare

Publicerad 2012-12-17 10:08:48 i Sex osv.,

Måndag morgon, jag avverkar morgonens första kaffekoppar, går igenom mailen och förbereder inför plugg. Då det plingar på dörren. Utanför står en hantverkare som ber att få komma in. Är på väg att ta av sig jackan när jag tittar frågande på henom. Behåller jackan på och kliver in. Mumlar något om att det är något fönster som ska fixas och att jag ska ha fått en lapp. Det har jag icke fått, och det är ungefär nu jag inser att jag står i bara linne och strumpbyxor. Krispig stämning uppstår och det börjar kännas som inledningen till en kass porrfilm. 
 
Hen stövlar på, tittar lite på fönstret och balkongdörren, vänder sig sedan om och frågar "vilken fog tror du att det är jag ska laga?!" ...
 
Är det nu jag ska visa mina obefintliga hantverkarskills och peka ut vad som ska göras? Eller ska hantverkaren själv veta vad som ska göras innan hen kliver in i en främmande människas hem? 
 
 
Det var i detta ögonblick som jag började fundera över vad det är kring hantverkare som folk tycker är så förbannat sexigt? Det kan ju inte vara en undersökning likt denna som går hem hos folk... Så är det kläderna? Musklerna? Kunskapen? Sättet de är på? Att dom är händiga? Jag vet inte. Men när Veckorevyn gjorde en undersökning för ett tag sen om just vilka de sexigaste yrken är hamnade hantverkare på plats tre. Intressant. 
 

4 veckor eller fyra år

Publicerad 2012-12-16 23:07:00 i Sex osv.,

Ibland känns det som att tiden aldrig går framåt, det står still och en kommer ingen vart. Just nu känns det som att jag gjorde det där jävla provet för månader sen, och tiden går inte framåt. Det känns så orimligt att det ska ta fyra veckor att få svar. Och jag borde vara luttrad, jag har tagit så många prover i mina dagar, och väntat på brev, väntat på provsvar och ett tillfälle gick det så pass långt att jag satt i hallen precis nedanför brevinkastet för att få tag i brevet exakt den sekunden som det trillade ner. Så gör jag inte idag. Men detta har fastnat på repeat någonstans i bakhuvudet och det är ständigt med. Fan vad det är svårt att tänka på något annat, eller plugga i den takt jag vill, eller slappna av när en lägger huvudet på kudden om nätterna. En del av mig älskar det faktum att alla med fitta och livmoder har rätt till att göra denna cellprovsundersökning gratis (förutom Gotland där det kostar 120kr per besök) att en blir kallad med jämna mellanrum från 23 års ålder och fram till 60 år. Samtidigt som jag inte vet hur jag skulle tackla ett dåligt prov. Hur gör en det? Jag har redan gjort testet en gång för många år sen när gynekologen misstänkte det, och jag trodde att mitt liv var över. Och en liten del av mig bara längtar till den dagen då det blir öppet för alla att göra cellprovtagningar. Fast just nu längtar jag bara efter det där brevet som beskriver mig som frisk. 

vårens utopi

Publicerad 2012-12-16 22:31:55 i plugg,

Skulle ägna kvällen åt att plugga, men hamnade framför alla skolsidor och hamnade slutligen på kriminologins sida. Är så förbannat peppad!

Min plan är att köpa alla böcker second hand, det borde väl inte vara omöjligt? Tidigare år har jag inte köpt några böcker alls... Och detta år har jag köpt en, raggat till mig några och resten hade jag hemma. Men till våren kommer jag behöva alla. Känns som ett bra eko-mål.

kvällens tips

Publicerad 2012-12-16 19:39:26 i njuta,

Hör upp alla ni som gillar att lyssna på diverse ting, som älskade kvällarna som liten när en fick somna till ljudet av kassatbandssagor, som dyrkar podcasts i vuxen ålder och plöjer sig igenom P3 dokumentärers arkiv. 
 
Här kommer en julkalender utan dess like! Det är min kollega Sebastian Folcker som ligger bakom det hela och manuset är genialt. Jag skrattar högt på tuben och den lilla julstämning som fanns i kroppen har ökat några snäpp. Som en saga för vuxna. Fast inte "vuxen-saga" som i erotisk novell. Utan mysig och härlig. 
 
Operation Julstämning heter den och finns både på itunes och youtube. Här! Sökte på christmas spirit och fann dessa... En överprålig öppen spis och någon form av onaniscen? Stämningsfulla.
 
 
 
 
 

stunder då jag hatar män

Publicerad 2012-12-16 13:04:40 i feminism, genus osv.,

Jag kommer i denna text att köna personerna utefter deras sociala kön, hur de klär sig, ser ut, för sig och det kön som de uppfattas som på grund av deras utseende. Ogillar överlag att göra det, men i denna kontext är det nödvändigt.
 
Scenario ett: det är fullt i garderoben, jackor hängs in när jackor hängts ut. Vi står fyra tjejer på rad och väntar. Och väntar i ca 10 min. En jacka blir inhängd. Då kommer två män och lägger sina jackor så att min täcks. En jacka hängs ut och garderobiären ska nu välja en ny. Börjar ta tag i den ena mannens jacka, varpå jag lägger min jacka överst och spänner ögonen i garderobiären. Hen säger "Oj, ja nu var ju du faktiskt före. Så jag hjälper dig först.", varpå jag svarar "Jo det har du ju faktiskt rätt i, dom kom för ca två min sen. Därefter tar du tjejerna till vänster om mig för vi är i sällskap. Tack".
 
Min jacka hängs in och mannen vars jacka som inte blivit inhängd vänder sig mot mig (hade tidigare försökt starta ett patetiskt raggningsförsök...) "Vadå, blev du sur nu eller? Att jag nästan höll på att gå före dig i kön. Va, är du sur nu?
 
Scenario två: det är kö till toan, stället vi är på har två toaletter för alla kön och en tredje kö till pissoaren. Jag står som tredje person i kön, det går ungefär fem år, när en man går förbi hela kön, öppnar upp först ena dörren och sen andra dörren, är sen på väg att gå in på toan när den blir fri. Varpå något brister inuti mig och följande konversation utspelar sig:
- Vad fan gör du? Tror du att jag är någon jävla installation?
- Va saru?
- Ser det ut som att jag står här för nöjes skull? Jag är inget jävla konstverk. Det är kö här!
- Men alltså,
- Vadå alltså? Ställ dig sist. Det är kö. Ska jag bli tydligare?
 
Mannen går och jag ber om ursäkt till tjejerna som står före mig för att jag skrek. Varpå den ena fattar min hand, kramar till och tackar mig? För att jag vågade säga ifrån? Hjärtskärrande. 
 
Och ja, jag är fullt medveten om att alla tränger sig, oavsett kön. Men det som gör mig så fruktansvärt förbannad är när det görs på detta sätt. När människorna är så medvetna om att på grund av deras kön, har de nästan alltid förtur, dom kan ta för sig och dom har makt. Kan tyckas vara småsaker, men jag måste reagera. Jag kan inte se på när män anser sig ha rätten att göra på ett visst sätt enbart för att dom är män.
 
Men så länge det finns män som ser på mig med förakt i ögonen för att jag sagt ifrån, öppnat käften och för att jag som är några huvuden kortare vågar prata - så kommer jag fortsätta. Jag kommer alltid göra mitt yttersta för att ta avstånd från denna form av skapande av maskulinitet. 
 

firande!

Publicerad 2012-12-15 21:19:40 i party-larty,

Skumpa och fyra sorters snittar - bra upplägg för att fira att en äntligen kommit in på rätt utbildning. Pepp pepp!

År 2013 kommer bli det bästa året någonsin.

dans och röda läppar

Publicerad 2012-12-15 11:10:13 i party-larty,

Lyssnade på dokumentären Södermannen och drömde aggressiva och arga feministiska drömmar, men vaknade utvilad redan vid 8. För er som inte vet vem Södermannen är så var det en våldtäktsman som tog sig in genom fönster och våldtog kvinnor medan de sov, mannen säger i förhören att han "blev upphetsad av att våldta kvinnorna och att han ville det. Att det inte är något han ångrar och att han inte skadade dom på något sätt.
 
... Inte konstigt att jag drömde aggressiva drömmar med andra ord. 
 
Men, ikväll vankas firning och Moa bjuder på bubbel och snittar. Sen blir det dans. Ska bli så fantastiskt kul, älskar att fira av något stort som hänt. Här är vi för några år sen när vi firade Moas 19 årsdag. Så fin bild.
 
 
 

två tankar

Publicerad 2012-12-14 21:59:20 i Sex osv.,

1) En vacker dag kommer jag vilja göra en stor nationell forskning gällande människors tankar, åsikter och vanor om sex. Ibland alla frågor kommer "Hur ofta tänker du på någon annan under tiden du har sex" finnas med. Jag tror det är vanligt, och så mycket vanligare än många vill erkänna.

2) Jag måste leta reda på hens mailadress, efterfråga en lunch och under några timmar grotta ner mig i sexuella ord. Jag tror vi skulle få ut mycket i utbyte av ett sådant möte.

snabb reflektion

Publicerad 2012-12-14 18:55:44 i Sex osv.,

Varför kan inte en aktivitet som handlar om sex bara få vara ifred. Vad är det som gör att folk vill blanda in skuld och skam? Alltid ha med en nedsättande syn på tjejer som har en sexualitet och inte mår dåligt för det?

Varför ska det alltid finnas med ett hora/Madonna-komplex när det rör sex eller en sexuell aktivitet? Blir så förbannat trött på folk.

jag har varit i alla städer

Publicerad 2012-12-13 21:33:01 i Sex osv.,

Ibland känns det som att jag inte hör hemma någonstans, vi lever i ett samhälle där allt och alla ska märkas. Likt en vara pryds med neonfärgade prislappar i reatider, ska vi människor märka varandra, putta in andra i fack, kliva på rätt rutor och bete oss på olika sätt beroende på vem vi är, vart vi kommer från, storleken på plånboken, men också beroende på vem vi ligger med, vilka kön hjärtat bankar för eller hur vi väljer att leva våra liv. 
 
Jag är den där som alltid är "något annat" beroende på i vilka kretsar jag hänger i. I vissa kretsar blir jag den där som låter lite för mycket, snackar lite för mycket sex, är lite för mycket sex och sticker ut ur mängden på ett lustigt men ofta sexuellt vis. Jag är en sexuell varelse och det blir tydligt. Jag blir någon som inte är hetero.
- men på samma sätt blir jag i andra kretsar en ingenting. Min läggning syns inte på utsidan och jag blir en beige hetero som hånglar med tjejer på fyllan. Mina åsikter räknas inte lika starkt på grund av att jag inte ser ut på ett visst sätt, presenterar min läggning innan koppen med kaffe druckits ur eller är öppen med min icke-heterosexuella läggning. 
 
För visst är det lustigt: hur min sexuella läggning blir en värdehandling och ett sätt för människor att kategorisera mig? Så beronde på om jag suger kuk eller slickar fitta, dejtar en eller femton, eller inte dejtar alls - så blir jag satt i olika fack. Och det är inget jag kan styra över, det bara är så. 
 
 
Och i vissa situationer räknas jag knappt, ibland för att jag ser så snäll, söt och oskyldig ut med rosiga kinder och stora klara ögon. Och ibland för att jag utåt sett ses som kvinna. Min korta kjol och mina halvlånga lockar hinner före min intelligens och starka röst. 
- och ibland blir jag ingen just för att jag är kvinna, som är medveten om patriarkatets övertag - men ändå väljer att klä mig "kvinnligt" och inte färgar håret grönt eller klär mig "ostrukturerat och omedvetet". 
 
För jag vill inte vara en sådan som inleder varje argument med att outa mig, förklara mig som queer eller göra mina sexuella val till en del av mig. Mina argument ska inte väga tyngre för att jag slickar fitta ibland och suger kuk ibland. Jag blir inte en bättre debattör för att jag inleder med att jag är queer. Mina sexuella val ska inte göra mig till en bättre eller sämre människa, oavsett vilka jag hänger med. 
- och jag kommer alltid kämpa för människors lika värde, och rätt till sin sexualitet. Men det ena får aldrig vara mer värt än de andra. 

121212 aka världens bästa dag

Publicerad 2012-12-13 14:56:00 i min vardag,

Dagen inleddes med peppfrukost på söder tillsammans med Owe. Jag är så förtjust i frukostpaket att jag ignorerar priset. Dessutom finns det något lyxigt i att äta frukost ute tillsammans med en fining. Allra bäst är de ställen där en får sin egen kaffe-kanna, det fick Owe. Medan jag tog en latte.
Därefter gick jag loss bland alla bakelser utan gelatin och kilade över till Moa. Vi ägnade några timmar åt att peppa, svära, nöta antagning.se´s hemsida och att skrika över att klockan inte gick framåt. Under tiden åt vi kola och tryffelpaj, passionfrukt och marängpaj och en florentin. Magnifikt. 
Sen slog klockan tretton, men då var jag ute på stan och vågade inte kolla sidan på offentlig mark. Till sist vågade jag och jag skrek rakt ut. Därefter ringde jag mamma och sen Moa. Medan jag ringer runt ringer RFSU mig och jag dom vill att jag går deras utbildning för att bli skolinformatör. Jag blir så exalterad att jag toksvettas och bilden är tagen strax innan jag kilar iväg på mysfika med Emily
Därefter kilar jag och Lovisa iväg på litterär afton hos Brombergs förlag. Och som jag gillar det förlaget. Jag har en stor förkärlek för små oberoende förlag och där hamnar Brombergs högt i topp. Det bjöds på fantastiska ostar, vin och bokprat. Jag fyndade även denna, äntligen!
 
Det var så fantastiskt mycket känslor igår, allt från obeskrivlig glädje till nervositet och ilska över att pappa inte är vid liv. Men allra mest var jag glad. Och fantastiskt peppad. Vilken jävla dag 121212 blev. 

en och ett

Publicerad 2012-12-13 10:40:13 i plugg,

 
Den största fördelen med att jag enbart kommer att läsa en stor kurs i vår är att jag kommer ha en klass! Få nya klasskompisar och hänga med samma människor flera dagar i veckan. Nu har jag visserligen lite klasser, men jag träffar dom nästan aldrig och hinner inte knyta kontakter på samma sätt. Dessutom ska det bli så jävla skönt att ha en hemsida, ett forum att lära sig, ett schema, en litteraturlista osv. Just nu har jag ju fyra av allt... 
 
 
Och apropå plugg, har ni sett Darins avsnitt av Så mycket bättre. När han pratar om hur allt en alltid vill är att göra sina föräldrar stolta... För visst är det så. Det tog mycket att våga satsa på det jag tyckte var kul och inte det som jag visste skulle ge bra betyg för att ha något att visa upp. Men när jag väl förklarat vad jag ville och lyckades blev det bra iaf. Är så tacksam över att mina föräldrar stöttade mina beslut och jag tror fan att han hade varit nöjd om han upplevt gårdagen. Vi säger att det är så. 

backlash i sorgen

Publicerad 2012-12-13 01:38:00 i kärlek,

Och det är mitt i alla glädje som det hugger till någonstans i magen och den där äckliga, kalla och klibbiga känslan klamrar sig fast i andetagen. Hur kan jag vara lycklig? Hur kan jag skratta? Hur kan jag vara glad? Hur kan jag känna en varm känsla i kroppen - när jag vet att han är död. 
 
Och det löfte jag så många gånger upprepat för mig själv, det där om att jag absolut inte får hata min egen glädje eller förmåga att kunna le, lägger sig på repeat. Men det klingar falskt någonstans i bakhuvudet. 
 
- "jag orkar inte vara med om någon jäkla backlash, jag vill klara av steg för steg och sen gå vidare." viskar jag fram och möter min terapeuts varma blick. Hen ler och säger att det inte finns någon backlash när det kommer till sorg, utan att den hela tiden kommer gå upp och ner, fram och tillbaka, och att jag absolut inte får se en stund av "tung" sorg som ett nederlag. 
 
Mitt i ruset av lycka över att jag kommit in på en utbildning jag längtat efter, och över att RFSU ringt till mig av alla hundra som sökte in och att dom ville ha in just mig i sitt team - så hugger saknaden tag i mig. För han är inte vid liv, han är död och jag vet inte vart han är. Och kanske allra mest gör det ont när jag tänker på att jag knappt vet eller kan i min fantasi hitta på hur han skulle reagera. Visste han ens vad kriminologi är? Hade vi ätit en lunch prick klockan elva eller en fika prick klockan två? Hade han blivit glad över att jag äntligen kommit in på utbildningen för RFSU som han från början föreslog för mig. 
 
Jag vet inte. Jag vet bara att just nu är så otroligt förbannat jävla saknad. Jag har skrikit gång på gång att denna dag har varit en av de bästa i mitt liv, för jag har kommit långt i mina utbildningsmål - och vetskapen om att han inte är med och delar detta med mig dödar all glädje.
 

Jag vet faktiskt inte hur många gånger jag tänkt plocka upp telefonen idag och tänkt slå hans nummer för att berätta om allt roligt som hänt mig, och idag har det inte känts bra, fint, kärleksfullt eller mysigt - utan enbart som ett hån och som kasta något tungt ned i en tunnel. Redan innan en kastat vet en att det kommer vara tomt och eka. Fina pappa, ikväll är saknaden stor 

svar JA!

Publicerad 2012-12-12 22:09:50 i njuta,

Jag är så förbannat jävla lycklig. Att på en och samma dag få besked om att jag kommit in på både kriminologi 1 och att RFSU äntligen(efter 4 år...) antagit mig till deras skolinformatörsutbildning.

Det är så förbannat jävla stort, och jag blir övertänd av tanken på vad som kommer att ske härnäst...

LYCKA!

Publicerad 2012-12-12 14:25:49 i njuta,

Drog medvetet ut på det och fick inte möjlighet att logga in på sidan förrän 13.47, då hade jag redan fått fyra sms som innehöll frågan om hur det hade gått. Till sist smsade Moa att jag förmodligen kommit in för jag hade högre betyg än det som visades på VHS.
 
Loggade in och såg den fantastiska meningen: Vill du tacka ja till Krimimologi 1. 
 
SVAR JA!!
 
När jag ringer och skriker av lycka till Moa så är det någon som ringer till mig samtidigt, ringer upp direkt efteråt:
- det är RFSU som vill ha med mig på deras utbildning som skolinformatör!
 
Förstår ni min lycka? Jag kan inte förstå att bägge dessa saker sker inom loppet av samma fem minuter. År 2012 kan ha varit det sämsta och tyngsta året i mitt liv. Men år 2013 kommer bli bäst. Jag är så förbannat jävla lycklig nu, fan vad livet är fint. 
 

dagen d

Publicerad 2012-12-12 07:34:46 i plugg,

Detta är dagen då vårens antagningar släpps, och jag har nog aldrig varit så nervös för ett kurssläpp? Kan ha att göra med att det är första gången jag sökt i tid. Alla andra gånger har jag sökt några veckor innan kursstart, på måfå, sökt på sex och klickat i några kurser och sen tagit det jag kommit in på. 
 
Men nu, detta är ju en utbildning jag verkligen vill gå. Något som jag faktiskt vill plugga på heltid och jag vill ha en klass. Alla andra kurser jag läst tidigare har ju varit bra på sitt sätt, men detta är ju första gången jag ska läsa på heltid. 
 
Dagen kommer se ut på följande vis:
 
08.00-10.00: Pepp och egoboostfrukost med Owe på söder
10.00-12.30: äta bakelser med Moa och peppa tillsammans
13.00 - allting släpps
16.00-18.00: fika med Emily
18.00-20.00: mingel med Lovisa hos Brombergs
 
 
Det här med att vara under press och pepp under en lång tid, hur fan klarar folk det? Min hud krackelerar och nu vaknade jag med trasig hals. Kan jag bara få ett bra svar från antagning.se, ett brev hemskickat med bra provsvar och ett samtal från RFSU, tack? 
 
 
Kom åt någon inställning på datorn, därav smurfljuset... 

Bubbelbad och böcker

Publicerad 2012-12-11 13:00:57 i njuta,

Om tjugofyra timmar vet jag om jag kommer in eller in. Kommer ha världens bästa pepp-dag imorgon. Fram till dess kan jag inte tänka på annat, inväntar tre svar - sen kan jag återgå till att planera våren.

Roar mig med bubbelbad, växla mellan dessa fyra böcker, ignorera nervositeten och lyssna på p3-dokumentär. Just nu "Södertäljeflickan", så jävla bra.

könade plagg hos Nobel

Publicerad 2012-12-11 05:00:14 i feminism, genus osv.,

Det var Nobelfesten igår, en pompös tillställning där folk klär upp sig och folk får priser. Är inte helt säker, men har för mig att det är runt 40 kvinnor som fått priset genom alla år? Säger ganska mycket... 
 
Hur som, en bekant till mig är den första kvinnan någonsin som burit frack på denna tillställning. Hon var marsalk och skulle hälsa gästerna välkomna - och fick söka särskilt tillstånd för att få bära den "manliga" klädseln fack. Lyssna och läs om henne här
 
Spontan tanke: hur häftigt som helst att hon är den första kvinnan, men har vi inte kommit längre än att vi fortfarande har könade plagg? Svaret är nej. Det finns fortfarande mycket kvar att jobba för. Och det är så lustigt, för jag vet exakt hur pappa skulle har pratat kring det här, och han är nog ganska så representativ:
 
C - Kolla, en bekant till mig är den första kvinnan någonsin som burit frack på nobelfesten!
P - Jaha lilla gumman, jamen så kul då. Nej du förstår jag vill ju inte lägga mig i. Folk får göra som dom vill. Men är det värsta grejen?
C - Svar ja. Det är ju ett könat plagg. Alltså att det är gjort enbart för "män", hon skulle egentligen ha burit långklänning...
P - Ja men jag lägger mig inte i, du känner ju tex en som kallas för Ernst, och hon är ju tjej! 
C - Stämmer bra. Spräng gränserna!
P - Ska Ernst bära frack? 
C - Det tror jag knappast, men möjligheten ska få finnas, för alla - oavsett kön. 
 
Osv. han skulle ta det med en axelryckning och tycka att folk får göra som dom vill. Men bara det faktum att Gisela Janis var tvungen att söka särskilt tillstånd för att som kvinna få bära fracken, säger ganska mycket. Vi lever fortfarande i ett samhälle där våra kläder signalerar kön. Det finns fortfarande människor som anser att kvinnor inte ska få bära jeans pga det är ett manligt plagg...
 
Hur som helst, så himla ballt och häftigt att Gisela fick bära frack. Väntar ivrigt på att läsa fler ariklar om det! 
 
 

frustration i ett nötskal.

Publicerad 2012-12-10 14:53:00 i åsikter,

Ni vet när läraren hör av sig och ska meddela något, en har kommit halvvägs i uppgiften och har lagt ner både tid och energi, och meddelandet lyder: "för er som inte hinner till deadline så får ni två veckor på er, till."
 
Min motivation dör. Jag kan inte förstå vad det är för fel på ansvariga lärare? Deras uppgift är att inspirera, dela med sig av kunskap och ge eleverna stimulerande uppgifter. Inte dalta med vuxna människor. Kamma till er. Finns det en deadline så är det den som gäller, visst att kan ske saker i människor liv som kommer ivägen för plugg, men att förusätta att eleverna inte kommer hinna och sänka kraven redan innan - varför? 
 
 

när verkligheten blandas med konstruerat

Publicerad 2012-12-10 10:59:00 i Sex osv., åsikter,

Hade tv-kväll deluxe igår och såg ikapp julkalendern, Solsidan och Arne Dahl. Ägnade flera timmar åt att bara kolla på serierna, ignorerade plugget och njöt av lugnet. 
 
Tills en av scenerna i Arne Dahl innefattar illegala invandrare, som flytt från Uganda för att dom har homosexuella. 
- när sånt sker, vilket ändå är rätt ofta att manusförfattare vill blanda in riktiga händelser bland allt fiktivt, hamnar min hjärna i arbetarläge och jag kan inte slappna av. 
 
För det blir för verkligt för mig. Det är inte längre en deckarserie jag ser för att slappna av och koppla bort vardagen, utan det blir till ett ämne jag bryr mig om, något som engagerar mig och som väcker känslor. Det är år 2012 och vi lever fortfarande i en värld där homosexuella dödas för sin sexuella läggning. Det finns länder som har lagar mot homosexuella, dödsstraff mot sexuella minoriteter och hela samhällen där heteronormen styr. Det finns tidningar som ägnar hela sidor åt att "hänga ut" homosexuella med namn och bild, för att upplysa staden om vilka som inte är heterosexuella. Där normer kring vad rätt sexualitet tränger in och blir en del av inlärning som hänger kvar från födseln till de allra äldsta. 
 
Jag vet inte hur många gånger jag skrivit på mot dödsstraff för homosexuella i Uganda, men det verkar som att lagen kommer att finnas kvar ett tag till. Då blir det så märkligt när en deckarserie drar in denna typ av sexualpolitisk fråga, men jag hoppas att den väcker tankar hos människor, och på sikt gör skillnad. 
 

 

inleder med hot

Publicerad 2012-12-10 08:54:44 i plugg,

Måndag morgon vilket innebär att det är två dagar kvar tills att det släpps på antagning.se. I somras var det några idioter som hackade hemsidan någon dag innan, vilket ledde till att det tog ytterligare några timmar innan allt släpptes. Minns att jag och Ernst skrek i telefon över att vi inte kunde komma in på sidan och över hackarna.
 
Så, om det är någon som får för sig att hacka sidan innan onsdag klockan 13.00 - får den spö. 
 
Jag är så nervös att jag börjat logga in på sidan för att se om det kanske är så att dom råkat släppa just min antagning för tidigt, vilket vore väldigt orimligt... Men så nervös är jag. 
 
 
 

lite om genus

Publicerad 2012-12-09 19:17:54 i feminism, genus osv.,

  • 82,5 % av medlemmarnas i världens parlament är män. 
  • År 2005 fanns det bara två regeringar i världen som till hälften bestod av kvinnor, Sverige och Spanien
  • Av 500 internationella storföretag år 2007, hade bara 10 en kvinnlig VD.
  • Kvinnor utgör 2 procent av världens företagsledare.
  • Män utgör alltså 98% av världens företagsledare.
  • Det finns fortfarande inte ett enda land i världen där kvinnors inkomster är lika stora som mäns. Sverige nämns och kvinnors lön uppgår till 81% av männens. 
All fakta kommer från denna pärla till bok. Har läst massa genus i mina dagar, men aldrig haft boken som kurslitteratur - tills nu. Älskar den. Inledande meningen: Genus är en nyckeldimension i vårt privatliv, våra sociala relationer och vår kultur. 
 
Jag vet inte vad ni känner när ni läser punkterna ovan. Jag får en blandning av raseri, hat och förbannad sorg i bröstet. Författaren bor i Sydney, så att Sverige nämns är något som jag tagit ut för att göra det mer förståeligt. En del av mig vill typ kasta yxor mot träd och skrika ut alla ilska. En annan del av mig vill bli någon typ av bolagschef. Och ytterligare en del av mig känner att kampen är långt från över. Kampen fortsätter!
 
 
ps. blicken i mina ögon? Ser ut som en ledsen hundvalp. Alternativt någon som tappat hoppet. Det har jag inte. 

världens bästa hemsida

Publicerad 2012-12-09 10:46:25 i feminism, genus osv.,

Likt Tomten på julafton vill jag nu dela med mig av veckans bästa tips. Surfa in på denna hemsida, klicka er runt, botanisera, lär er massa och bara njut av denna fantastiska feministiska sida. 
 
Här kan ni lära er massa nytt, ventilera era åsikter kring feminism, läsa andras tankar och åsikter, eller bara hänga i en härlig och intelligent miljö. Om en inte vill delta i diskussionerna utan bara lära sig så är det bara att klicka sig fram mellan trådarna, läsa och fundera för sig själv. Det kommer förmodligen att kicka igång tankar, och det är alltid en bra start.
 
Feminism är så mycket mer än bara ett begrepp. För mig handlar feminism om ett sätt att tänka, leva, handla och framförallt förstå hur samhället är uppbyggt och att förändringar måste ske. Såväl på individnivå som samhällsnivå måste stora förändringar ske. 
 

bak och dokumentärer, tack.

Publicerad 2012-12-08 13:06:41 i min vardag,

Igår: fredagsplugg, spontan utgång med söderrunda som avslutades på debaser. Pratade politik med kunniga människor, blev kallad fejk-same av "riktiga" samer och hade cravings efter cheeseburgare.
 
Idag: bakar saffranspannacotta till tjugofyra personer och morotskaka till nio pers, lyssnar på p3-dokumentären om när hiv kom till Sverige. Så ofattbart och svårtsmält, men viktig. 
 
Lever i en bubbla fram till nästa veckas beslut. Kan inte riktigt tänka på något annat än vad antagning.se kommer säga och om RFSU ringer eller inte. Vill mest av allt bara baka och lyssna på dokumentärer fram till dess. Bilden nedan får symbolisera gårdagen. 
 

tantrisk övning

Publicerad 2012-12-07 11:37:00 i njuta,

Ett nyårslöfte jag kommer ha är att införa mer tantra i mitt liv. Inte nödvändigtvis sex-delen, utan det tantriska tankesättet: konsten att leva i nuet.

Så här sitter jag och övar. Läser klart en av årets bästa böcker, äter av gårdagens buffé och ignorerar den tolfte och motar bort plugget som väntar.

signering

Publicerad 2012-12-07 08:32:14 i party-larty,

Lind & Co bjöd som vanligt på en fantastisk julfest, jag och syrran var minglare som höll koll på allt.

Ska alldeles strax kila iväg på 75min spinning, men hinner läsa lite i Livvakten som jag fick signerad igår.

två program med sexinslag

Publicerad 2012-12-06 16:03:13 i Sex osv.,

Jag älskar när olika program som inte har sex som huvudinriktning flikar in med fakta som rör sig om sex och hela den världen. Det blir intressant hur vinklingen blir, vilka ord dom väljer att använda och hur det smälts samman med det riktiga programmet. Denna vecka har jag lyckats finna det i både Hanna Helquists program och Lotta Lundgrens och Erik Haags program. Bägge finns på svtplay. Se, skratta och lär dig!
 
  • Jakten på det perfekta livet: Avsnitt sex handlar om den svenska synden. Hur kommer det sig att svenskar är syndiga? Vad är syndigt? Går det att synda idag och vad är den svenska synden i modern tid. Tidigare avsnitt har handlat om kropp, barn, partner, hem osv. Så ett helt avsnitt om den svenska synden var fantastiskt. Och jag älskar Hanna. 
  • Historieätarna: Avsnitt nummer två när dom går igenom 70-talet. När sexualiteten skulle släppas fri, folk levde i kollektiv, svartsjuka var en illusion och kroppen skulle vara frisläppt. En skulle ligga för njutningens skull och inte ha några spärrar. Barn skulle lära sig i tidig ålder hur barn blir till, att föräldrarna knullar och kalla könen för fitta och kuk. Det fanns "pedagogiska" böcker som förklarade ALLT. 

vegetarian

Publicerad 2012-12-06 15:44:43 i min vardag,

Mitt liv som vegetarian går bra. Jag saknar inte kött och känner mig som en miljöhjälte. Det är ju för miljöns skull till ungefär 77%, 20% för att jag vill äta mer grönsaker och ungefär 3% för djurens skull. Jag tror jag saknar en gnutta empati...

Men oavsett anledning till att en skippar kött av olika slag, så är det bra. (Säger jag efter två veckor...)

Blev bjuden på en fantastiskt god lunch av fina Moa. Peppade inför våren och pratade utbildning. Pepp pepp!

PPSS

Publicerad 2012-12-05 11:22:33 i plugg,

Plugg - pepp - snö - storm. 
 
Ernst läser om kapitalism, svåra begrepp och samhällrelaterade saker osv. Hummar förnöjt och antecknar flitigt. Jag sitter och läser rapporter om barns sexualitet, ungdomars sexuella utveckling och dialektiska termer kring relationella problem. Osv. 
 
Och utanför är det storm. Börjar på riktigt tvivla på att jag kommer komma utanför hemmet idag? Har dock en lunch inbokad imorrn, så den måste jag ut till. Fast mest myser jag över att vi sitter och pluggar ihop. Minns hur jag kunde fantisera om det efter THG, hur vi skulle sitta och plugga flitigt kring varsitt ämne, ha tentahets tillsammans och bara utbilda oss och bli ännu klokare tillsammans. Och nu är dagen kommen.   
 

några punkter

Publicerad 2012-12-05 09:36:12 i min vardag,

- läser att det är 999 personer som sökt kriminologi 1 till våren. 247 har det som första val... Kan folk bara sluta söka min kurs? Ni blir inte nästa CSI, så dra er tillbaka. Osv.

- P3-dokumentärer, hur bra är inte det? Kommer aldrig mer ha tråkigt. Lyssna på Sjukhusmorden först.

- Min mor pratade om varning två igår, jo tack. Här i förorten är det kaos. Räknar dagarna till vintersolståndet.

- Jag och Ernst hade peppmiddag igår, pratade bort timmar och har ägnat morgonen åt lång-frukost och skolpepp.

kvalitetstid - en krönika om kärleken till vänner

Publicerad 2012-12-04 11:06:52 i kärlek,

Jag och kombon hade kvalitetstid igår, några timmar som vi umgicks över god pasta inne i stan. Hade fått hintar om att jag är med andra vänner på andra sätt, än hur jag är med henne. Och visst blir det så? När en bor ihop med någon så blir det på ett sätt, en hamnar i ett visst lunk, äter måltider ihop, somnar till filmer tillsammans och hänger sporadiskt utanför hemmet. Medan när jag hänger med andra vänner blir det oftast mer uppstyrt. Även om det ofta sker i hemmet, så blir det på ett annat vis. 
 
Sagt och gjort, kvalitetstid ordnades och jag älskar det. Jag gillar att skapa luckor i min kalender, skriva in i schemat att dessa timmar ska ägnas åt vänskap, skratt och kärlek. Och att veta att jag gör plats för människor jag älskar i mitt liv. Att det inte är något som bara sker, utan något som jag tillsammans med andra väljer. 
 
Alla mina vänner som jag har i mitt liv nu, är människor som jag kan se mig med resten av mitt liv. Visst, jag kan se nöjet i att ha vissa minglare som en hänger med ute på klubbar, mingel eller olika typer av sammanhang. Men de människor som jag klassar som vänner, det är ju människor som jag vill ha kvar. Som jag älskar, behöver, kan prata med och vill ha en relation med. Folk som jag aktivt valt att ha kvar i mitt liv, och som jag aktivt vill fortsätta ha en vänskap med. Som jag vill ha kvar i mitt hjärta och kunna kalla min vän. Och jag är lycklig och fascinerad över hur jag kan ha olika relationer med olika vänner och hur de ofta passar bra ihop när jag smälter samman olika gäng av vänner. Hur jag blir deras nav i hjulet och hur de kan klicka med varandra. 
 
Mina vänner, jag kan få ett mysigt tryck över bröstet när jag tänker på hur mycket jag älskar dom. För det gör jag, så jävla mycket. Och värdesätter varje måltid, kaffe, danskväll och resa. Oavsett om vi svettas på ett dansgolv, äter våfflor på mitt vardagsrumsgolv eller om jag somnar fem minuter in i filmen - så älskar jag det. Jag älskar att jag aktivt väljer att ha ett stort vänskapsgäng och värdesätter varje relation. Och jag vet att den dag jag väljer att fastna för en partner, så har den en drös kärlekar i mitt liv att umgås och klicka med. 
 
För jag tänker så ofta på det kinesiska ordspråket: familjen är de vänner vi väljer. Jag har en gigantisk släkt, en stor familj och världens bästa vänner som jag aktivt valt in.  För i mitt liv är det ordspråket ett sätt att leva.
 

discotrosorna

Publicerad 2012-12-04 09:16:57 i Sex osv.,

Såg nu att bara ena bilden kom med sist, så här kommer bild två. Hänger som ni förstår ihop med bhn nedan.

Jag vill så gärna förstå när det är tillfälle för dessa plagg? Vem som är målgruppen? Hur skaparen tänkte? Och givetvis, hur det tas emot av sällskapet.

datum att peppa inför

Publicerad 2012-12-04 08:27:40 i min vardag,

12e december - då släpps det vilka kurser en kommit in på i vår. Jag VILL läsa kriminologi. Utvidga mitt spektra, läsa trettio poäng som faktiskt hänger ihop, läsa på heltid, ha en klass, läsa något helt annat. Jag vill in. Annars kommer jag plugga massa små kurser igen som jag också sökt, för fjärde terminen i rad...
 
15e december - det är sista dagen som RFSU kommer att höra av sig om en kommit med och blivit en av de där tjugo utvalda. Tror det var 40 som skulle gå på intervju, jag var med i första gruppen som intervjuades. Har de inte hört av sig innan denna dag är det kört, men jag tror att jag kommer komma med. Kändes för bra. 
 
Dagarna innan och dagarna efter kommer ägnas åt mingel, plugg, häng, jobb, deadline för Veckorevyn och pepp inför dessa dagar. När jag vet vad jag pluggar i vår och om jag kommit in på kursen för RFSU kan jag spika datum för körkort, skissa planer för våren och boka in resor. Så håll tummarna för att jag kommer in! 

jag är din discokula

Publicerad 2012-12-03 18:32:03 i Sex osv.,

Jag hade så himla gärna velat vara med när någon iklädd detta strippar, och ser reaktionen hos den som iakttar. Färgen, materialet, känslan och vetskapen om att en snart ska få ligga med någon som har underkläder som tagna från en discokula.

Vet ej hur jag själv skulle reagera om det var jag som fick vara med om detta? Jag skulle förmodligen kväva ett fniss, släcka lampan och dra av plaggen.

enkelt sätt att inkludera

Publicerad 2012-12-03 15:57:22 i Sex osv.,

Hur glad blir en inte av detta bokmärke?

Det är så himla snyggt gjort och jag älskar den queera meningen längst ner. Dels för homo-temat och just att det är morfars man. Gamla människor är den grupp som ofta exkluderas när det gäller allt som har med sex och sexualitet att göra. Därmed blir denna formulering dubbelt så bra. Pepp pepp!

weekend

Publicerad 2012-12-03 08:39:47 i Sex osv., kärlek,

Föreställ dig att du träffar någon, ni klickar, tycker om varandra, ligger och har ett bra dygn tillsammans. Dagen efter berättar hen att hen ska resa bort, till andra sidan jorden och vara borta i minst två år - och reser i morgon. 
 
Det händer Russel som träffar Glen på en klubb. De tillbringar Glens sista dygn i landet tillsammans och gör allt för att få ut det mesta av tiden de har kvar. Kan egentligen inte säga mer än att ni måste se den. Om du tappat tron på kärleken och tycker att det mest är banalt fuffens, se filmen och hoppet kommer återigen att spira. Dessutom gestaltas en fantastisk tåg-scen, varför alltid tåg-scener de sorgligaste? Kanske blir så när en upplevt en själv?
 

helgen

Publicerad 2012-12-02 19:31:40 i min vardag,

Har haft världens lugnaste och kanske härligaste helg på länge. Har hängt arton timmar på centan, och utöver det läst, tagit det lugnt, kollat serier och funderat. Mitt gamla nyårslöfte om att ha det lugnt har kickat in på riktigt. Om en liten stund kommer Fredrik över och vi ska ha filmkväll. Perfekt avslutning på den lugnaste helgen på år. 
 
Hittade lämpligt nog min gamla pepp-tröja från hm´s kampanj för kampen mot aids. Skulle ju ha haft den igår när det var internationella aids-dagen. 
 

Om

Min profilbild

Caro Wikbro Carlén

jag arbetar som sexualupplysare och har huvudfokus hivprevention och säkrare sex. förutom det gillar jag att läsa, feminism, hångla med min donna, mina queens, New York, att äta, vettiga serier, genus, att resa och att diskutera. och det är ungefär det jag bloggar om.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela