sexualupplysare och bokälskare

romantik och sprit.

Publicerad 2012-05-31 16:02:45 i min vardag,

Jag har en delvis romantiserad bild av systembolaget. Det var där vi brukade hänga, och med hänga så innebar det att vi minglade omkring bland hyllorna, han pratade på om olika sorter, lärde mig skillnader, berättade historier, berättade hur olika tillverkningsprocesser går till, tittade på förpackningar, föreställde oss olika maträtter som passade till, köpte säsongsöl och skrattade. Torsdagseftermiddagarna var att föredra för köerna var alltid förjävliga på fredagarna. De gånger jag jobbade med honom kunde vi sticka dit mitt på dagen en vanlig tisdag. På slutet brukade han leta reda på en pall, sätta sig ner och dirigera mig till rätt hyllor. Jag roade honom genom att läsa instruktionerna rätt och fick honom att skratta högt när jag med inlevelse läste högt att vissa vinsorter passar bättre till höna medan andra har symboler i form av en tårta eller en frukt.

Och jag minns när han skulle prata "allvar" med mig gällande alkohol, tror jag gick i åttan och hade alltså aldrig druckit mer än smakat en klunk här och en klunk där:
P - Jo Carolina, om du går på fest, och du blir bjuden på alkohol,
Syster - Så säger du nej!
C - Ehh,
P - Nej. Du säger inte nej,
S - Men va i helv,
P - Hon säger inte nej. Utan då tar du en klunk,
C - Jaha?
P - Och så låter du den klunken sjunka in. Och så väntar du.
C + S - På vad?
P - Ja hur du känner. Eller något sånt. Du stressar inte.
C - Ehh. Tack. Tack för infon, det ska jag lägga på minnet.


Och jag minns hur han skrattade åt min första fylla som bestod av hur jag och Adde hetsdrack julsherry, det måste ha varit Valborg när vi var femton? Sen tittade vi på Bridget Jones medan våra vänner suckade åt oss.

jag drack aldrig den där hutten för dig efter begravningen, för jag var inte med. Får åka till kyrkogården och göra det någon dag.

det första sommarregnet

Publicerad 2012-05-31 13:54:12 i min vardag,

Det är skillnad på regn och regn. Regnar det en eftermiddag i oktober vill en säga upp sig från jobbet, bränna skolböckerna och bädda ner sig under dubbla täcken och fördriva tiden med varm choklad och serier som garanterar skratt. Eller detta gäller nog alla dagar i oktober. Och november. Och första delen av december med.

Men nu, när sommaren anlänt, träden är gröna och människor automatiskt ler och andas lättare är det som att regnet inte stör. Som att en inte blir lika sur för att vattnet inte är lika kallt eller dödar en eftermiddag som den där gången i oktober. Som att vetskapen om att regnet snart tar slut och därefter väntar sol, ständigt är närvarande.

Konstigt egentligen hur mycket vi låter väder påverka.

bokstäver och genus

Publicerad 2012-05-31 11:28:22 i min vardag,

Jag satt till två i natt, då hade jag skrivit 8 av femton frågor och var så nöjd att jag grät. I dag är jag inte lika nöjd. Min handstil klassas som oftast som: pojkig, stökig, bullig, kladdig eller bara jobbig.

Själv inser jag vilken skatt jag skulle vara för militären om de vill ha någon som är grym på chiffer! Jag skulle bli en bra spion.

dreaming of you,

Publicerad 2012-05-31 09:44:39 i Sex osv.,

Hade en mardröm i natt, måste skriva av mig den och säga den till några så att den inte händer.

Scenariot: ska ligga med en jag känner sådär, vi är i hens lägenhet, ligger och det är bra sex - när hen öppnar munnen och kaskadkräks över mig!

Utanför står Sanna och Natti + fler, som av någon anledning tjuvlyssnar? Och högljutt kommenterar allt vi gör och säger? Och när detta händer hör jag Sanna viskskrika "Låter hen sådär när hen kommer!! Caro väljer alltid så konstiga killar! ... Och tjejer för den delen!" Och Natti instämmer och ramlar lite mot dörren, förmodligen ivrig över att höra fortsättningen... (ba älskar hur Sanna i min dröm även där är hbt-medveten!<3 )
Därefter börjar hen att gråta och säger "det var inte såhär jag ville fira julafton med dig!" ...

Jag puttar bort hen och försöker fånga upp all spya som rinner längs nacken och magen, och sen vaknar jag.
Freud - analyze this.


Jag vaknade med ett rygg och började automatiskt leta efter spyrester i håret. Huvva. Detta har varit en av mina rädslor när en följer med hem efter krogen och en vet att en själv har antingen druckit lite för mycket eller den/dem en ska vara med... Detta får ej hända i verkligheten. Men vi kan ta och prata lite mer om Emetofili senare!

Hur ska en förvara kondomer?

Publicerad 2012-05-31 00:10:38 i Sex osv.,

Hur ska kondomer bäst förvaras? Plånkan? Handväskan, i pappersförpackningen de kommer i vid tio-pack? Byxfickan?

Det viktigaste att tänka på när det gäller förvaring av kondom är att den/de inte får utsättas för värme, tryck eller slitage under en längre tid.

Dvs ska du iväg och ligga på kvällen så kan du lägga kondomerna i tex plånboken. Men att vandra omkring en längre tid med dem där är ingen bra ide. Max en månad är gränsen, sen är det bara att byta ut mot nya. Detsamma gäller i byxfickan. I handväskor kan de lätt utsättas för tryck och slitage av allt annat jox en bär på.

Hemma kan byrålådan vara en bra plan. Bor en själv funkar en skål eller dylikt bra.

Utsätts kondomerna för värme eller slitage finns risken att förpackningen skadas, går sönder eller får hål ---> kondomen kan förlora sitt syfte.

Dessutom, om en vet att ligg väntas kan ett extra tips vara att lägga den nära till hands.

Katniss är den bästa hjältinnan!

Publicerad 2012-05-30 23:25:21 i böcker,

Tänk dig ett samtal där du bara klickar med någon. Hen njutningssuckar över Harry, har läst Boye, suktar efter fortsättningen på Eld. Stämningen är fin. Det är inte ofta en klickar litterärt.

Tills hen säger: "Jag har bara läst första i Hungerspelen, gillade den sådär. Katniss är ingen hjältinna, hon är bara kall."

...

Och jag tog typ åt mig? Mitt intresse dog och jag ville helst att hen skulle gå. Orkar ej med människor som inte fattar att Katniss är bäst.

du kan va stängd för sen anmälan!

Publicerad 2012-05-30 14:19:36 i Sex osv.,

Höstterminen 2012

 • Sexologi

  15 högskolepoäng , Högskolan Väst, Trollhättan

  SEN ANMÄLAN

 • 2

  Sexologi: Barns och ungdomars sexualitet

  7,5 högskolepoäng , Högskolan Väst, Trollhättan

  SEN ANMÄLAN

 • 3

  Sexologi: Vuxnas sexualitet

  7,5 högskolepoäng , Högskolan Väst, Trollhättan

  SEN ANMÄLAN

 • 4

  Sexologi och samlevnad I (Deltid, Kalmar)

  30 högskolepoäng , Linnéuniversitetet, Kalmar

  SEN ANMÄLAN

 • 5

  Sex och samlevnadsundervisning i skolan

  7,5 högskolepoäng , Malmö högskola, Malmö

  SEN ANMÄLAN

 • 6

  Sexologi II

  15 högskolepoäng , Malmö högskola, Malmö

  SEN ANMÄLAN

 • 7

  Unga, sex och internet

  7,5 högskolepoäng , Umeå universitet, Ortsoberoende

  SEN ANMÄLAN

 • 8

  Sexualiserat våld, prostitution och trafficking

  7,5 högskolepoäng , Högskolan i Gävle, Gävle

  SEN ANMÄLAN

 • 9

  Sexualmedicin - en introduktion

  15 högskolepoäng , Karolinska institutet, Stockholm

  SEN ANMÄLAN

 • 10

  Genus och sexualitet

  7,5 högskolepoäng , Stockholms universitet, Stockholm

  SEN ANMÄLAN

 • 11

  Identitet, samlevnad och sexualitet

  7,5 högskolepoäng , Umeå universitet, Umeå

  SEN ANMÄLAN

   

   

   

   

   

tre saker som gör mig nöjd,

Publicerad 2012-05-30 12:23:15 i min vardag,

1) denna bild på mig och min fina syster, jisses säger jag bara. Förutom att hon tog sig för hjärtat några gånger för mycket igår så var det en fantastisk kväll. Och jag älskar hur vi fyller i varandra och säger samma sak. Syskonhjärnor ni vet.

2) ekologisk kokosglass! Världens godaste glassmak i ekologisk tappning, magisk. Det var som att äta frusna kokostoppar, löjligt gott.
3) att jag tycker det är kul att träna! Det har kommit till den fasen att jag längtar lite tills värken i mellangården försvinner så att jag kan kasta mig på närmaste spinningcykel. Jag gillar endorfinerna och jag gillar att jag kan jogga mer än tre min utan att behöva lägga mig ner i en liten blöt hög.
- dessutom så klarade jag nyss av ställningen Traktorn! Ni som har yogat vet vilken jag menar. Och ni som hört mig berätta om min erfaranhet av denna vet hur det ligger till... Och visst hände det igen, x2, men - jag klarade det!

pojkar får sämre betyg pga ? ...

Publicerad 2012-05-30 08:57:45 i åsikter,

Läser forumleringen "Enligt kritiker används betygen för att premiera ordningssamma flickor och straffa slarviga pojkar."
-
detta påstående bygger på att de kommit fram att flickor i längre utsträckning får bättre betyg än resultaten på nationella proven och killar får sämre än sina resultat. Som att skolan med flit skulle ge flickor bättre betyg för att de är flickor?!

Jag vet inte vad ni känner när ni läser den första meningen, men jag minns bara min egen skoltid, hur jag hatade killarna som fick för mycket plats, lät, tog plats - utan att vara engagerad i skolarbetet. Jag var det. Jag pluggade livet ur mig och satsade på bra betyg, medan snubbarna mest lallade omkring. Så när jag läser "undersökningar" likt denna är min första tanke "jamen dom kanske inte är så jävla smarta som hela världen tycks tro? Dom ska ha sämre betyg pga dom pluggar mindre, engagerar sig mindre och bryr sig mindre. Pga att dom är sämre just då?" ...

Och att det blir bara fel om proven görs om, som de gjort/ska göra med Högskoleproven, alltså i den benämning att ramarna och konstruktionerna för proven görs om, - för vad leder det till mer än att det blir lättare för pojkarna och svårare för tjejer, och det ska alltså gynna vilka? Pojkarna.


Egentligen förstår jag inte vem eller vilka det gynnar att lyfta frågor likt dessa, jag tror att elever får de betyg som de förtjänar  - och det är inte logiskt att segla in sista månaden på året, skriva mvg på nationella proven och sen casha ut mvg i betyg! Det är inte så det funkar. Tror eleverna att det är så eller?
- det handlar ju om att plugga hela året, visa vad en kan på slutet ---> få det betyg som förtjänas.

Eller, är det ungefär det som undersökningen bygger på? Att pojkarna inte får det höga provresultatet fastän det lallat sig igenom året?Det som det istället borde undersöka och lägga fokus på är varför får killarna sämre betyg? Varför vill de inte plugga? Varför är de inte lika engagerade som tjejer? Varför lallar de sig igenom skolan?

Och självklart - varför får tjejer mindre plats? Varför ställs det högre krav på tjejer? Varför hetsas det mer om betyg för tjejer? Varför negligeras tjejer systematiskt i skolan av pojkar, lärare och sig själva?


ps. hatar att jag klumpat samman "tjejer" och "killar" för sig, men med den meningen som texten bygger på blev det så. Den var inte ens i närheten av transinkluderande, därmed blev inte min text det heller. Kasst. Och överlag ogillar jag undersökningar likt dessa när könen ställs som motpoler mot varandra och undersöker olikheter.

likgiltigt

Publicerad 2012-05-29 21:43:43 i min vardag,

Har haft en fantastisk kväll med ena systern, min hjältinna. Jisses vad jag ser upp till henne. Känner mig nöjd, glad och lycklig, för att drabbas av den där känslan av likgiltighet. Röker min första ångestcigg på länge och fastnar med blicken på den löjligt vackra himlen. En såndär kväll då jag skulle kunna tömma spatkontot för den person som säger sig kunna få kontakt med honom. Skulle kunna ge vad som helst för att få höra hans skratt. Och den där saknaden som sätter sig som en kniv i magen.

Minns att hur ett ex sa att det var min värsta sida, när jag drabbas av likgiltighet, som att något slocknat inom mig och inget längre spelar någon roll.

Det är en otäck känsla,


Jag både älskar och hatar att se honom i mig själv, de bruna lockarna, de smala ögonbrynen, längden (minns hur han hade en föreställning om att jag skulle bli den längsta i vår familj), och jag minns hur han brukade prata om min speciella egenskaper - som att jag inte pratade förrän jag fyllde tre, eller att mina knogar blir mörka så fort värmen kommer, eller vi båda nös så fort solen skiner. Och hur han trodde på mig, han förstod aldrig riktigt vad jag skulle bli, men han stöttade mig. Och hur jag kämpade med betygen och för att få stipendier, det var då han sa att han var stolt över mig, när jag fick ta emot de vita kuverten av olika rektorer.

Och jag tänker på hur min läkare sa att jag inte fick börja min behandling förrän jag var helt "stabil" och jag frågade när en människa egentligen är det?! Och hur jag fick min friskförklaring knappt en vecka innan han fick sin sjukdom hittad.

Blir vi någonsin stabila?

ett år kvar!!

Publicerad 2012-05-29 14:47:59 i kärlek,

C - Vad gör du? Pluggar du?
E - Nej, eller jo. Men har kollat bröllopsfilmer på youtube och bölat i en timme nu!

*massa fniss, planering, klänningsprat, lokal, etikettsnack, långa djupa lyckosuckar*

C - Alltså tänk, för två år sen fanns inte ens Peter i våra liv, och nu ska ni gifta er!!
E - Näää Caro, jag har redan bölat en timme nu, jag kan inte börja böla igen!!


Kan ni fatta att en av mina bästa kompisar ska gifta sig? Och att jag skriker så fort jag ens tänker på det? Det kommer bli en magisk dag, det är lite mer än ett år kvar - och jag är redan pirrig! Fatta den kärleken som finns mellan dom, om jag som kompis börjar böla bara jag tänker på det? <3 älskar dom.

När sista Harry Potter hade premiär laddade vi upp hemma hos dom, och såg alla filmer innan. Detta var på väg till bion,

Detta var lite snacks vi skulle ha under det gigantiska filmmaratonet...

och vi två, överpeppade i väntan på filmen. Älskar älskar älskar ärren i pannan. Undrar vem som kom på den överdrivet fantastiska planen?

ologiskt,

Publicerad 2012-05-29 13:57:08 i Sex osv.,

När vi tränar så skapas det endorfiner i kroppen som gör att vi blir gladare, piggare, lyckligare, mår bättre och livet blir snäppet roligare, det är även så att det skapas ett annat sorts ämne i kroppen som gör att vi lättare binder oss till människor, både under träning och precis efter träning
- detta tror många är anledningen till att det klickade mellan tex Prinsessan Victoria och Prins Daniel, han var ju hennes PT en gång i tiden.

Så att kärlek och erotik kan uppstå mellan två som tränar tillsammans är alltså ganska vanligt med tanke på det där ämnet som kickas igång i kroppen, detta i kombination med attraktion och andra egenskaper som vi uppskattar hos andra människor.Så gud, hur tänkte du egentligen när du gjorde mig as-kass på träning, men löjligt tänd på en tränare? Så jävla ologiskt. Jag är så tänd att jag inte går på hens kurser längre, pga orkar inte känna kravet att vara snygg när jag tränar. Idag ville ödet annorlunda och hen hoppade in för den jag egentligen bokat in mig hos. Älskar livet när sånt sker,

tio grader

Publicerad 2012-05-29 08:07:34 i min vardag,

Ni vet känslan av att knappt ha sovit, som att en precis lagt sig ner när klockan ringer. En har inte hunnit sova, knappt vänt sig en gång, utan mer precis snuddat sängen.


Tja, det är väl min beskrivning av natten. Har ungefär tusen sidor att pressa idag, föreställer mig 25 grader på torsdag, så då tänkte jag vara ledig.


Puss till er andra tentapluggare, nu köttar vi.

Efterlysning!

Publicerad 2012-05-28 23:00:50 i min vardag,

Jag är på jakt efter någon som kan kinesiska! Jag ska göra en tatuering bestående av kinesiska tecken och jag vill verkligen inte att det blir fel, som ni såklart fattar.

Jag vet att när en skriver japanska tecken skrivs dem i en speciell ordning, drag för drag, och det måste dras i rätt ordning - annars kan innebörden bli helt annorlunda?! Är det samma med kinesiska tecken?

Minns att jag precis vinkat av M, bet sönder insidan på läppen för att inte böla inför alla kurskamrater som skulle upp till Stockholm när en i gruppen började måla japanska tecken. Hen kom fram till att Caro inte fanns på japanska, så det blev Ka-Ro. Hehe.


Nåväl - kan du skriva på kinesiska och sugen på att hjälpa mig, maila på fragacar0@hotmail.com

dagens tistel,

Publicerad 2012-05-28 17:53:58 i åsikter,

Går till lärare, ansvariga människor och föreläsare som lägger ut fel länk till artiklar.


Jag är inte tankeläsare, jag kan inte veta vad som förväntas av mig om jag får fel länkar, fel källor och ingen form av information gällande vad som ska läsas. Det räcker oftast inte med enbart en titel och en författare.

Nätet är lite för stort för att enbart hitta något med den infon.

Och det är så lustigt hur det oftast slutar med att det är elevernas fel om de inte "hittat" rätt när de fått fel länk av den ansvarige. En ba, förlåt, jag skulle givetvis utgått från att du skrivit fel länk, lägga ner några timmar på att kanske hitta rätt dokument, kanske komma in på den låsta filen med en kass skolnyckel och hålla tummarna för att jag får läsa hela filen och inte bara den första sidan av 137. Sorry, mitt fel.Eller inte... Jag skriver dagens tredje mail till samma lärare och ifrågasätter detta. Rättvisans riddare ska segra.

So let's raise a toast Cause I found someone to carry me home

Publicerad 2012-05-28 10:58:31 i min vardag,

Insåg igår att efter den sista juli vet jag inte vad jag ska göra. Jag som hade ångest inför en ledig söndag, känner mig lite skakig inför denna omvändning. Det enda jag planerat nu är att jag kommer vara borta hela oktober månad. Vart och med vem är under planering, men jag kommer inte vara i detta land.

En liten liten del av mig vill bryta ihop, kasta mig till närmaste ams och tigga om jobb.
Medan resten av mig känner mest exaltering och fjärilar. Hur mycket kommer inte ha hänt fram till den sista juli? Och hur mycket är det inte som jag vill göra? Jag vill resa, plugga, ha projekt, arbeta med säkrare sex och hivprevention på nationell och internationell nivå, jag vill kunna andas ut en söndag utan tryck över bröstet, jag vill kunna sticka iväg en helg och låsa in mig med någon och bara vara, jag vill kunna nöjesläsa utan ställa klockan, jag vill ta fler hp, jag vill ta körkort, jag vill ha blanka dagar, jag vill skriva, jag vill arbeta med människor, jag vill kämpa för unga, jag vill volontära, jag vill ha ett eget radioprogram (kan även tänka mig att vara flitig gäst till en början), jag vill jobba med tv, jag vill vara krönikör, jag vill ordna workshops, jag vill föreläsa, jag vill utvecklas, jag vill vara, jag vill kunna springa fem km utan problem, jag vill arbeta med ungdomar, jag vill snacka om könens anatomi, jag vill skriva böcker.

Vet ni en sak, denna sommar kommer bli magisk. Och hösten blir ett nytt jävla blankt kapitel. Om jag längtar.
ps. titeln, jag får tårar i ögonen pga den är så vacker. Så ska jag också känna, snart.

det är en bebis!!

Publicerad 2012-05-28 09:41:19 i åsikter,

Jag har i den senaste omgången studier inriktat mig på främst ungdomar och sexualitet, ur flera olika synvinklar. Kommer längre fram att givetvis studera även barn - då jag anser att de studier som görs på ungdomar är ju resultat på hur barnen uppfostrats och behandlats, och hur mycket de bara har fått vara. Barns och ungdomars sexualitet hänger på många sätt ihop och bägge åldersgrupperna är viktiga och fascinerande.


Det jag hitills berört kring just barn är hur de redan på sjukhuset efter födseln ska defineras och klassas som ett kön. Hur föräldrar och personal vill aktivera och sysselsätta pojkbebisar medan flickbebisar får vila, se sköra ut och bara vara. Hur flickbebisar beskrivs som stilla, lugna, fina, och fantastiskt söta, och hur pojkbebisar beskrivs som aktiva, muskulösa och kvicka.


- vi pratar alltså om små små varelser som varit utanför livmodern mindre än ett dygn. Jag kan inte överdrivet mycket om bebisar, men vid denna tidpunkt kan de väl på sin höjd skrika efter uppmärksamhet och forma munnen för att kunna sug i sig mjölk. Hur fan kan en bebis defineras som aktiv och muskulös?!- ja ni ser ju själva hur jäkla muskulös denna bebis är! Eller är den bara skör och söt? Svårt att definera utan en mössa, strumpor, gosedjur eller filt som avslöjar...

MS

Publicerad 2012-05-27 19:59:50 i min vardag,

Mys-söndag. Denna bild ger en klar översikt gällande vad jag ska roa mig med fram till den åttonde. Heja!

Ska göra en lång lista på saker att fira med när jag är klar.

söndag

Publicerad 2012-05-27 17:07:43 i njuta,

Är det såhär det känns att vara ledig?! Jag har hängt med Kombon hela dagen och vi har växlat mellan plugg och sol. Så himla fint. Har hängt i konstant sol i fem timmar - känner mig hel.

Dessutom, hur fantastisk är inte doften av solkysst hud? Magisk.

ps. Får mängder med idéer, diskussioner och ämnen att skriva om medan jag pluggar. Kommer ju längre jag kommer i plugget :))

dagen d

Publicerad 2012-05-27 11:24:37 i njuta,

Det kanske inte var bästa planen att inleda på sthlms billigaste ölhak för att sen tåga vidare till censurerat ställe och dansa till stängning - när en planerat att plugga hela dagen efter...

Men det var kul, extremt kul! Kanske inte fullt så kul idag. Men, detta är alltså dagen då jag skriver klart åtta uppgifter och blir pepparkaksbrun. Heja!

https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/298154/images/2012/pic_204225166.jpg" class="image">

plugga eller öla?!

Publicerad 2012-05-26 21:15:50 i njuta,

Finns bara ett tydligt svar på den frågan när ens bästis är fri, lönen trillat in, tentaveckan hopar sig, senaste numret av Veckorevyn kommit ut, solen fortfarande skiner när klockan passerat nio och en jobbat ett extrapass.

Trevlig lördag!

frufridagen,

Publicerad 2012-05-26 15:01:50 i åsikter,

Har ni hört talas om detta "fenomen"? Jag kan inte komma på ett annat mer lämpligt ord än just fenomen. Det var tydligen något som Hyllands Hörna hade och införde?


Vad frufridagen gick ut på? Exakt vad det låter som: fru fri dagen ---> fruarna fick "ledigt" en hel dag om året från att vara fruar, eller snarare allt det innebar att vara fru. Detta var dagen då maken gick in i köket och lagade mat, städade, höll koll på familjen, tog hand om barnen, tvättade, fixade och gjorde alla miljoner sysslor som av någon konstig anledning föll på kvinnans ansvar?
Det känns ganska ironiskt att jag sitter och blir upprörd över något som hände i Sverige på 50-talet, att det krävdes en speciell dag för att kvinnorna skulle få ledigt till alla sysslor som bara var deras ansvar utan någon egentlig anledning.
- för att sen tänka på hur vi har det idag i detta land, och inse att det ser fan likadant ut idag.


Det är 2012, men vi är långt från jämställdheten. Det kommer aldrig bli jämställt så länge kvinnor automatiskt får sköta hemmet med allt vad det innebär, detta alltså utöver ett yrke. Så länge människor är inkapabla till att inse hur mycket ett ojämlikt hushåll påverkar samhället kommer vi inte komma framåt.


ps. ska berätta om min egna erfarenhet av detta. Det blixtrar lite för ögonen när jag tänker på det. Kommer aldrig ge mig in i en relation om personen inte är feminist.

du skriver ju ändå bara om killar!

Publicerad 2012-05-26 10:39:21 i Sex osv.,

X - Det här är Caro! Åhh åh, hon skriver för Veckorevyn!
XX - Åh, gör du? Om vad?
C - Jag har hand om sexspalten, jag är deras sexexpert!
XX - Äh, du skriver ju ändå bara om killar!
C - Har du ens läst tidningen på sistonde?
XX - Nej...


Säg att jag skriver fult, formulerar mig taffligt, tjötar om tråkiga saker eller vad fan som helst - men kom inte och säg att min spalt är heteronormativ!

Är det något jag verkligen eftersträvar när jag väljer ut frågorna till varje nummer är det ha med så mycket olika och vara så inkluderande som möjligt. Det tar tid. Att svara går snabbt, men att tänka, diskutera och välja så brett och bra som möjligt tar tid. Och den tiden lägger jag ner.
- och kom inte och klanka på Veckorevyn. Jag hade ett långt möte med min redaktör Angelica (!!) för ett litet tag sen där vi diskuterade väldigt mycket hur min spalt ska vara inkluderande - det kommer alltså från båda håll.

Och det som gör mig mest frustrerad är att denna typ av kritik kommer från folk som inte ens läser tidningen?! Kan folk någon gång fatta att en inte ska ha åsikter om saker en inte vet något om?

Jag är väldigt noga med vilka frågor som kommer med och gör mitt yttersta för att vara så inkluderande som möjligt, och ni ska ju självklart vara med och påverka detta! Vi avslutar med en jävla regnbåge. Lånad från www.fotojens.com
ps. men för att detta ska funka snäppet bättre så hänger det ju även på er läsare, skicka in alla frågor, funderingar, tankar och åsikter till sex@veckorevyn.com så tar jag upp dessa saker. Inge frågor är dumma, pinsamma, jobbiga eller konstiga. Skriv ner och skicka! Om sex, hbt, queer, relationer, asexualitet, kärlek, tjejer, killar, kön, kondomer, sexleksaker - ALLT!

Firning del ett

Publicerad 2012-05-25 18:38:09 i party-larty,

Solen skiner, människor parkhänger, det är fin stämning, vi har burit miljoner saker, bålen är på plats och nu väntar bi enbart på grillen och födelsedagsbarnet!

Trevlig fredag hörni!

Pluggpepp

Publicerad 2012-05-25 13:57:58 i njuta,

Fick i uppdrag att köpa något litet som pluggpepp. Och jag som aldrig kan motstå extrapriser...

Hehe. Bulle är ju gott. Och peppigt.

Lever jag i en bubbla?!

Publicerad 2012-05-25 12:29:41 i åsikter,

Den här rubriken är som en smocka i magen. Borde inte enbart "titeln" tvångsäktenskap indikera på att det är ett brott att gifta bort någon mot sin egen vilja?!

Jag har nog alltid trott att det funnits lagar mot det, samt mot barnäktenskap? Jag har väl låtit min goda tro vinna över verkligheten?

Bra att det nu, år 2012 skapas en lag mot dessa saker. Inte en dag försent.

bull tjugotre år,

Publicerad 2012-05-25 05:10:12 i kärlek,

Det här med att jag sitter och bölar nu, klockan fem på morgonen, för att jag är så rörd? Över att min äldsta bästis fyller tjugotre och att jag suttit och gått igenom alla våra fb-bilder. Det är ju flera hundra! Åh, jag blir så nostalgisk. Bill och Bull, så himla fint.

- kommer gå omkring hela kvällen och bara vara nostalgisk, fnissa åt gamla minnen och ba mysa åt vår fina vänskap.


Bulls skiva, tema rock. Ja ni ser ju hur rockiga vi var.

- jag fyllde 19? Eller 20? Alltså denna ovanförsfotografering...

- världens roligaste bild. Jag biter Sanna i kinden, därav skriker hon. Vad Bull gör vet jag ej. Jennie fotar.

- världens bästa partytrick!

- hehehe. Rhodos. Gissar på att klockan iaf slagit elva här.

- <3 alltså!!

likt en ocean,

Publicerad 2012-05-25 04:56:59 i min vardag,

Fick reda på igår att jag inte får något sommarschema. Så det har så att säga bildats en lucka från sista juli - till jag vet inte när?!

1) läste mailet och sa till min kollega att jag var för trött och hade för mycket tentaångest för att börja gråta.

2) Aleks kom förbi, fick mig att dö av skratt, hetsrökte vid taximuren och lite kändes lite bättre efter att han gått.

3) pratade med syster och mamma och blev arg, fruktansvärt arg.

4) mötte upp Anna och Alva i Tanto, picknickade och skrattade bort några timmar, livet blev bra igen.

5) kom hem till mor, grät lite över en chevre-macka och var mest besviken.


NU - nja? Jag försöker tänka på det som Naddi lärt mig: Allting sker av en anledning! Så just nu sitter jag mest och är lite nervöspirrig över vad det kan vara för anledning? Min positivaste magkänsla vill säga att det är då jag kommer hinna ha roliga projekt som radio och tv och romanskrivning, min lite mindre exalterade magkänsla säger körkort och sommarlov. Det är så att säga lite blandat. Men det löser sig alltid.ps. ska börja denna nya era med att göra en lista á la Fredrik Segemyhr, lista alla mina positiva och negativa sidor. Ni kan ju lyssna på denna så länge.

Konstruktiv kritik,

Publicerad 2012-05-24 07:42:47 i åsikter,

Mamma - bla bla bla.
C - han är man.
M - bla bla bla!
C - dom är män!
M - bla bla bla.
C - han är man!!
M - bla bla bla!!
C - du det är ingen idé att du säger mer. Jag läser så jävla mycket genus nu att det enda jag kan säga om det du säger är pga de är män!


ps. Hon sa alltså egentligen saker om kända såväl okända män. Men när en enbart har genus i huvudet och bara ser maktstrukturer då blir det lätt som ovan...

män som fiskar?

Publicerad 2012-05-24 07:37:43 i Sex osv.,

Det finns ett talesätt inom genus som går ungefär såhär: fisken är den siste att upptäcka havet.


Syftar på att det är män som har väldigt svårt att se det här med könsstrukturer i samhället, maktstrukturer och dylikt. Att främst vita, heterosexuella, medelålders män är den grupp människor som aldrig riktigt funderar över sin ställning, sin högt givna position pga de egenskaperna.

Jävligt intressant begrepp. Återkommer till det senare!

Kleopatra

Publicerad 2012-05-23 23:32:48 i njuta,

Idag fick jag världens bästa komplimang: Du är typ Gud, eller som Kleopatra!


Anledning till denna utmärkelse? Pga jag är så bra som jobbar heltid, pluggar heltid samt skriver för Veckorevyn!


Tack hjärtat, denna komplimang ska jag bära med mig <3

heteronormen i ett nötskal

Publicerad 2012-05-23 21:58:35 i Sex osv.,

Varför jag blir fruktansvärt rädd över frågan i förra inlägget? Varför den frågan stör mig? Irriterar och skapar sår i min hud? Gör mig förbannad och besviken?


- för att jag vet med all säkerhet att det aldrig ställs motsatta frågor. Frågan: "att vara heterosexuell är inget onormalt?" är en fråga som aldrig ställs.

Heterosexuella behöver aldrig försvara sig, förklara sig, komma ut, ifrågasättas, exotifieras, anklagas eller knappt benämnas.
Just pga heteronormen.


- och heterosexuella ses som det normala. Allt och alla som inte är heterosexuella faller utanför normen. Därmed kan frågan "att vara homosexuell är inte onormalt" ställas, för den bygger på att heterosexuella är det normala.


Allt sånt som inte definieras som hetero kan ifrågasättas, krävas förklaring kring, skapa diskussion, vara förebild för en hel grupp, ses som ett dom, exotifieras,
- och detta är saker som görs dagligen, av just heteronormen.

Detta är något som vi ständigt måste arbeta med, belysa, diskutera och aldrig sluta käfta om.

brunetter och blondiner

Publicerad 2012-05-23 15:24:43 i Sex osv.,

Det är en fröjd att plugga när litteraturen är bra. Just nu läser jag om en forskning som gjorts i olika generationers unga, där en av frågorna är: "att vara homosexuell är inget onormalt"?!


Jag blir mörkrädd av att läsa den typen av forskning. Speciellt när hälften av alla unga män som frågats från 1989-2003 säger ja.


... Kul att vara bög på den skola där denna studie gjordes 2003. Eller flata för den delen. Eller bi. Eller icke-hetero.


Förutom denna chockartade information är boken fantastisk och intressant.

ny era,

Publicerad 2012-05-23 05:10:48 i njuta,

Det här med att människor förändras så mycket när värmen och sommaren är här. Livet blir på något sätt snäppet enklare? Som att en rycker lite mer på axlarna och inte bryr sig lika mycket längre? Som att allting ändå kommer att lösa sig? Ska vi ta och applicera det tänket på årets sommar?

Förra sommaren har jag bara några svaga minnen kvar från, tror jag kommer förtränga det mesta faktiskt. Tänker att det inte kommer bli någon matcht att göra denna sommar till den bästa av alla.

Sommarens planer:
- hångla
- parkhäng
- läsa
- sola
- skratta
- njuta
- grilla
- dansaps. samtidigt som jag vill minnas varenda liten sekund med honom, så är det för smärtsamt att spara på alla minnen, och hans förändring. Så det kommer nog förträngas, min hjärna tar bort allt som är för jobbigt att ha kvar.

flickan och skulden,

Publicerad 2012-05-22 20:32:06 i Sex osv.,

Jag minns hur jag läste både Flickan och skulden och Ingen riktig våldtäktsman av Katarina Wennstam i ett svep. Det var en höst ute på landet och jag skulle göra ett skolprojekt om sexualbrottslagen, och hur det egentligen går till i rättsalen - varför det är tjejen som blivit utsatt för ett brott så obehagligt och vidrigt som en våldtäkt som måste försvara sig, och käfta mot förövaren, domstolen, åklagaren, juryn, lagen och samhället.

Och jag minns hur jag låg i det som då var Holgers gamla rum i stora huset på landet, hur pappa stökade omkring i huset, och mitt i all min trygghet och lugn - så var jag iskall på insidan. Jag ville gråta, skrika, ta sönder saker och samtidigt hjälpa alla som det skrevs om i böckerna. Jag mådde dåligt av att läsa men kunde inte sluta, för jag visste att det jag läste var en annan människas upplevelse. Det som jag läste var inte påhittat, utan fakta.

Idag minns jag inte om det var för högstadiet eller gymnasiet, eller för bägge jag gjorde uppgiften - men jag vet att dessa böcker aldrig någonsin lämnat mig och att jag ständigt återkommer till dem i mina tankar, åsikter, diskussioner, argument och det är något jag brinner för att få jobba med.

I år är det tio år sen Flickan och skulden kom ut, och nu kommer den ut i nytryck med nytt material och ett långt efterord. Det är som att något inom mig går sönder när jag tänker på att bägge dessa böcker ständigt är aktuella. Vi har kommit en bit på vägen, men det är långt kvar än.


ps. och jag vill så gärna jobba med dessa frågor. Jag vill hjälpa till, käfta och slåss för de som inte längre orkar och jag vill göra en förändring. Måste bara komma på hur det ska gå till.

kvalitetshäng

Publicerad 2012-05-22 17:38:59 i njuta,

Jag har ägnat timmar åt att prata om allt mellan väder till bloggar till roliga och snuskiga ord tillsammans med Ove. Samt hyllat sommaren, väldigt mycket.

Fin tisdag, älskar att säga hej då till en fining och vara fylld med pepp, energi och skratt.


Om det inte regnar i helgen kommer jag få underkänt...

lite om royalism,

Publicerad 2012-05-22 10:16:06 i min vardag,

Drömde att en gammal klasskompis jobbade i ett bebisbageri - dvs bakverken var enbart till bebisar? Att små barn inte kan eller får äta sånt var inte viktigt, utan allt var väldigt rosa och gulligt. Jag saknade min tid på Cookies och fick göra en liten lulllullbakelse... Rosa såklart. Och jag berättade om amerikanska könspartyn.


Vet ej om det har att göra med att prinsessan Estelle döps idag, eller om jag bara har undermedvetna sug efter kolhydrater i form av rosa bakelser?


Min farmor var väldigt royalistisk, hon älskade allt som hade med kungafamiljen att göra och hade dom där "året med kungafamiljen" hemma i bokhyllan i prydliga rader. Hon hade älskat denna dag, och bröllopet, och födeseln och prins Daniel.
- dessutom sa hon alltid att jag var lik prinsessan Victoria. Jag var liksom inte vilken prinsessa som helst, utan jag var lik Sveriges. Det ni. Det har ju inte alls skadat min inställning till mitt utseende... Hehe jag tror att det har att göra med min haka.


Och självklart hade Pappa köpt detta mynt! Det är så skrattretande sant. Han hade köpt det till sig själv, kanske till barnbarnen? Symopboliskt typ, han är kungen, detta är ett barnbarn. Men främst för att det är ett exklusivt mynt. Åh, fan att han är död så att han inte kan köpa det. Vill nästan köpa det och lägga det på graven, bara för att <3 Idag är en bra saknadsdag.

true feeling

Publicerad 2012-05-21 23:35:27 i Sex osv.,

Tack till RFSU för detta fina paket, dess innehåll och inbjudan till mingel!

Det här med att jag är peppad på att testa en ny sorts kondom - det måste ju vara målet och drömmen som människor som jobbar med hivprevention och säkrare sex har! Dvs jag själv.

Jag blir på något sätt varm i själen av att veta om att människor ligger för att dom vill, är kåta, vill ha njutning, och gör det med folk de gillar eller kanske random från krogen - och samtidigt bryr sig om sig själv så mycket att kondomer är med i bilden när den behövs!

Mmm, jag fullkomligt myser av den inställningen.

paket

Publicerad 2012-05-21 20:11:30 i Sex osv.,

När jag kom hem idag väntade detta på mig, åh vad det strider mot mina materialistförakt att bli så glad över en present... Men detta innehåll går utanför ramarna och passar mig perfekt!

jag fattar ej?!

Publicerad 2012-05-21 18:26:11 i Sex osv.,

Är det jag som blivit tappad bakom en vagn eller är detta för avancerad pr för min hjärna? Är detta bra eller dåligt?! Jag vill (såklart) älska det och tokhylla, men jag vet inte? Kan någon som fattar budskapet förklara för mig? Tack.

mitt ironiska liv

Publicerad 2012-05-21 18:21:05 i min vardag,

Ibland känns mitt liv som en blandning av Papphammar och Stig Helmer.

1. Peppar inför träning, packar träningskläder att ta med till jobbet, detta händer sällan eller aldrig.

2. Skriver text om att fittan inte luktar blomma eller fiskgratäng.

3. Spiller matlåda innehållandes tonfisk över alla träningskläder och inser att jag kommer lukta nidbildsfitta under spinningen.

4. Peppar iaf inför träningen.

5. Inser en kvart innan jobbet slutar att jag tappat bort mitt träningskort.

6. Vill helst av allt köpa chips och glo på Skilda Världar, inser att det kommer ske efter den 8/6, har fortfarande löjligt med plugg.

7. Vad det gäller träningen har jag ändå hört att pw är typ världens bästa träning, och solen skiner ju.

fittan luktar inte blomsteräng!

Publicerad 2012-05-21 09:01:58 i Sex osv.,

Att fittan luktar något varje dag i månaden är något som kan konstateras, och under mensen kan lukten öka för många vilket lätt kan skapa den där känslan av att en känner sig som en vandrande skolmatsal som serverar fiskgratäng. Och visst kan det ibland kännas som att ALLA i hela världen känner lukten av att en har mens, som att det står skrivet i pannan på en och att en verkligen luktar som en fiskgratäng. Jobbigt, pinsamt, ångestfyllt - samt att chansen att en ökar parfymmängden, blomtvålen och deon just denna vecka är ganska hög.


Fast så är det ju inte.


Det går ju inte att se på en annan människa om den har mens, och även om det känns som att en luktar nåt offantligt så är det oftast inbillning. Så länge en inte har blodat igenom plagg så är det där med lukten mest en inbillning. Så klart det luktar när en tar av sig plagg, ska byta tampong eller är avklädd. Men det är ju inte så att lukten går igenom alla plagg och sprider sig längs gatorna som en passerar.


Jag förstår inte riktigt vart föreställningen om att fittan ska lukta blomsteräng kommer från? Det är ju inte direkt så att kuken luktar nyutslagen ros? Så varför skulle fittan göra det? Eller något kön alls lukta blomma? Kön luktar kön! Så länge en håller koll på hygienen, inte tvättar med parfymerad tvål och byter underkläder regelbundet så är det ingen fara. Det är snarare när en börjar blanda in parfymerade tvålar som floran kan phucka upp sig och skapa illaluktande flytningar.Kan vi inte bara tillsammans inse att det faktiskt inte är så att alla känner den där fisklukten och samtidigt konstatera att ingen heller luktar blomsteräng mellan benen - finns det någon slags mellanväg? Typ inse att fittan luktar fitta, varken fiskgratäng eller viol. Och att det är så det är och ska vara.

vecka tjugoett,

Publicerad 2012-05-21 08:48:53 i min vardag,

Jag har fått lust att träna, inledde morgonen med att jogga? Först börjar jag tycka om små hundar och nu gillar jag att träna? Det är inte alls enbart mopsar, utan andra små raser också, fattar ingenting. Kan jag vara i någon slags fas? Undrar vad som händer härnäst...Denna vecka:
- ledig två dagar! Jag vet inte när det hände sist? Tisdag och söndag, myser av bara tanken
- fira Natti, min fina Bull fyller 23 och det ska firas med buller och bång. Eller typ grillning och bål
- plugg, skrev ut min hjärntenta igår, och började gråta. Jag förstår inte ens frågorna... Och den ska vara handskriven... Men det kommer såklart att lösa sig. Utan problem.
- bonnier har vårfest,
- planeringsmöte med Colour of Love! Ni vet väl om att det är jag som har hand om informatörerna? Så är ni sugna på att joina oss till Peace and love så maila mig på carolinawikbroc@hotmail.com det kommer bli fantastiskt,¨
- anna kommer till stan! Snaaaart bor vi ihop. Magiskt.
- städa balkongen och fylla den med blommor och grönt,
- göra planer för hösten,

Kan det vara att försommaren är här eller är det något annat som ligger i luften? Känner ni det också? Eller kan det vara så att vi äntligen tinat upp helt sen vintern och får tillbaka den där livsgnistan som får oss att leva lite extra, vara vaken några timmar längre per dygn och känner det där suget av äventyr.

tjugonde maj,

Publicerad 2012-05-20 23:07:35 i min vardag,

Jag har namnsdag idag. När min Farmor levde skickade hon vykort varje gång, och på födelsedagarna kunde vi få en bit mjölkpaket eller någon bullpåse med rätt datum på. Ett så jävla enkelt men fint sätt att visa att en tänkt på en person.

Pappa skickade alltid sms, och ringde. Och så inledde han alltid samtalet med Hej Carolina! Eller Hej Ebba! Eller Hej Rebecka! beroende på vilken av mina namnsdagar det var. Smsen såg alltid ut på samma sätt: Grattis på namnsdagen Carolina! Kramar från pappa.
Att en så jävla enkel gest kan göra så fruktansvärt ont när den väl uteblir? Det händer ofta att jag kommer på mig själv med att tänka på honom som levande. Och jag har liksom väntat på ett sms idag, som jag aldrig kommer få. Känns nästan bra att jag inte fått från någon annan heller, det rör mig inte ens.
Jävla pappa, tänder ljus för dig inatt. Skulle tända eld på en hel stad om det skulle få mig att sakna dig mindre.

kissa eller orgasm?

Publicerad 2012-05-20 17:49:08 i Sex osv.,

Ni vet när en är sådär riktigt otroligt jävla kissnödig, så att det värker i njurarna och en måste lägga all sin energi och koncentration på att inte kissa på sig. Knipmusklerna jobbar i hundraåttio och minsta fniss kan leda till en blöt olycka.


- visst slår känslan av att då få kissa vilken tafflig orgasm som helst?
Till viss del vill jag beskriva känslan av orgasm som just den känslan som kan komma efter att ha hållt sig jättelänge och äntligen få kissa. Det är inte samma form av njutningsplatå, men det finns någon liknande känsla och avslappning i kroppen efteråt. Kan ju visserligen enbart jämföra med egna erfaranheter, men har läst mängder av liknande historier förut. Någon som håller med?

VART ÄR VI PÅ VÄG?!

Publicerad 2012-05-20 17:45:23 i åsikter,

Och så har vi paret som börjar bråka över att vi har rosa presentpåsar:

X - Eh hej, vi köpte den här boken nyss. Kan du slå in den? (Haddon i specialversion, så den är helt ljusblå.)
C - Absolut, ordnar det på direkten!
XX - Eh, men oj. Pappret är ju rosa. Det går ju inte!
X - Det går visst. Tack det blir jättebra!
XX - Men asså det går ju inte alls. Det går inte. E kommer bli jättesur!
X - Men boken är ju ljusblå. Och pappret rosa. Det blir bra. Tack.
C - Eeeh okej. Eller va?
X - Det blir jättebra, tack vad snäll du är.
XX - Nej men E hatar ju rosa! Det går inte.
X - Men boken är ju inte ens till henom, utan till hens barn!
XX - Ja men vi måste faktiskt respektera att hen inte vill ha rosa till sitt barn!
X - Ska vi respektera det? Du måste skämta?
XX - Nej. Vi måste respektera det. Det går inte. Tyvärr.
X - Boken är ju blå!!
XX - Men pappret är rosa! Det går inte!
X - Jo. Nu blir det så. Du får jättegärna slå in den. Tack!
C - Eehh... Vilket klistermärke?
XX - Inte något rosa.
X - Något blått? Eller fan, det gula står det ju grattis på. Ta ett gult. Tack!


Jag känner mig som Rudolf Andersson och ville bara skrika VART ÄR VI PÅ VÄG?! Vad fan är det för fel på människor? Jag trodde jag skulle storkna? Jag kan till viss del om en har åsikter kring hur ens barn ska klä sig, (visserligen tycker jag att de flesta av dessa åsikter dryper av könsroller och dumma tankar...) Men på riktigt - omslagspappret på en bok? Och att en måste respektera att ena föräldern inte till ha rosa till sitt barn? Som ska få en roman på engelska - vilket tenderar på att ungen förmodligen inte är ett barn? Är det ens något att respektera? En vuxen person gillar inte rosa och vill inte att sitt barn ska komma nära den färgen? Är det bara jag eller är den människan helt dum i huvudet? Orkar ej med denna typ av människor.


ps. och kom inte och säg igen att jag inte får ha åsikter kring barn och sånt enbart för att jag inte har egna. För den går jag inte med på.

för det skulle ju va dans,

Publicerad 2012-05-20 17:19:23 i party-larty,

Efter x antal timmars planering hamnade vi slutligen på Fashing, finns det bättre ställe om en bara vill dansa och inte orkar med äckliga människor som hela tiden ska klänga och vara ivägen? Knappast. Bra kväll. Har träningsvärk idag.

Natten slutade med att jag och Emily promenerade hem skrattandes medan solen var på väg upp. Nu är ju sommaren här på riktigt.

image description
image description


ps. och det där med att jag blev sexuellt trakasserad och väktarna bad mig att gå, det är något vi kan ta senare.

tema mens,

Publicerad 2012-05-19 15:24:44 i

Ska vi köra tema mens ett tag, känns väl lämpligt?! Tips, knep, information, saker att tänka på, myter, fördomar blandat med verkliga historier.


Bilden visar det som måste vara Frankrikes bästa fik, där hade dem en skål inne på toa med gratis tamponger. Den typen av gest resulterar alltid i en extra stjärna!

paket

Publicerad 2012-05-19 15:20:11 i

Stämningen som uppstod när jag slet upp detta paket på tuben... Jag beskriver den som aningens krispig... Hehe.

Om jag är pepp på att prova?! JA! Fast vet inte hur erotiskt det kommer vara, men det gäller ju att prova sig fram för att veta om det går hem eller inte... Jag kanske tycker det är ashett? Eller tänder på att se annan bära det? Eller inte alls? Om en inte provar kan en inte veta!

Uppdatering kommer. Stort tack till Intimera :))

mens,

Publicerad 2012-05-19 10:09:24 i

Mensen blir marginellt roligare med underkläder från Victoria Secrets. Tack till mig själv för att jag inte enbart köpte undies i form av tivoliattraktioner, utan några reko och typ bekväma...


Och det här med Apotekets mensreklam, är det bara jag som inte fattar vart ilskan kommer från?! Är det provocerande? Elakt? Hånfullt? Fattar inte? Eller är det för att alla egentligen vill ha det gratis?

Fattar ej. Däremot efterlyser jag tamponger som håller koll på ph-värdet i fittan under och ser till att det inte krånglar sig när mensen tagit slut
- och tampongerna ska inte kosta typ 10 kr styck! Det ska inte vara en kostnadsfråga att ha en schyst ph-flora!

142 gram,

Publicerad 2012-05-18 23:34:16 i njuta,

Nybäddad säng, Skilda Världar och det där lugnet som sällan infinner sig men som alltid är välkommet.

Hann ta en öl med fantastiska Anna, kan knappt tro att vi snart bor ihop igen. Tänk er skratt, laxtoast och pyjamasparty som vardag, lovely.

Den här helgen kommer förresten att bli spektakulär, det känner jag på mig. Inleder morgondagen med att hämta paket...

firarn

Publicerad 2012-05-18 13:22:54 i njuta,

Är fortfarande lite chockad över att jag sovit och vilat 10h sträck. Är liksom fumlig?! Fast glad.

Nåväl, bestämde mig för att fira.

Firas: Anna är i Sthlm, solen skiner, mina tentor är klara och de andra uppgifterna ska vara "lagom" långa, min fika med Fridah, tre bra mail, mina och Moas planer, att Ernst är i stan, bra sex, träningsvärk, resplaner,

Firas inte: Reinfeldts uttalande om etniska svenskar, uppdrag gransknings program.

sovmorgon

Publicerad 2012-05-18 10:19:56 i min vardag,

Har min första sovmorgon på länge och det hade varit just ett sådant tillfälle som han hade ringt och väckt mig. Det var en sak som aldrig slog fel. Jag kunde ha en sovmorgon på en månad och likt ett mindre mirakel ringde han exakt den morgonen för att höra hur jag mår, be mig att lyssna på en låt eller bjuda in mig till stan för lunch.

Fastän jag försökte förklara att jag verkligen måste sova slutade det med att vi skrattade åt något, lyssnade på den där låten eller bestämde att jag skulle möta honom 10.50 på tisdag. Lunchen börjar 11.00 som vanligt och jag fick inte komma försent. Det gjorde jag aldrig. Fina pappa,

spansk afton

Publicerad 2012-05-17 20:36:56 i njuta,

Vi har dragit för persiennerna, satt på elementen, salsamusik spelas och tacos lagas! Bra torsdag.

Kvällen inleddes med att jag fick smaka den mest gudomliga chèvreröra någonsin, detta kan bara sluta i succé!

vi ska ta över världen

Publicerad 2012-05-17 18:22:31 i njuta,

Har haft en fin fika med Fridah idag. Det är en häftig känsla att klicka med någon. Nästa gång måste vi smida planer! Vi kommer aldrig in påser, utan det blir mest skratt, prat och skvaller. Lovely.

mitt värde

Publicerad 2012-05-17 03:00:28 i kärlek,

Vad är jag värd?


Välj en siffra mellan 1 och 100.

Visualisera siffran riktigt hårt och se den framför dig.

Tänk klart?

Vilken siffra du än valt - dubbla den med tusen. Därefter med hundra tusen. Därefter med hundratre miljarder upphöjt till tusen.


En person som inte ser ditt riktiga värde är inte ens värd någon form av uppmärksamhet.

vilken dag?

Publicerad 2012-05-16 22:23:48 i party-larty,

Onsdag eller lördag? Spelar ingen roll. Vi tänkte fira livet, sommaren och mitt plugg.

Livet är lite för kul för att bry sig om småsaker!

endorfiner!

Publicerad 2012-05-16 13:31:42 i Sex osv.,

Jag tränar som bäst när jag har tentor att skriva. Dessutom finns det ingen bättre känsla en att ha överlevt ett pass och känna endorfinerna komma.

- eller okej, att få orgasm tillsammans med någon skicklig är väl snäppet bättre kanske.

Och det ger ju också endorfiner. Kroppens egna drog, som det så tjusigt kallas. Skapas under sex, av träning och när en äter vissa saker som tex choklad.

fitt-slickar-mask

Publicerad 2012-05-16 11:28:31 i Sex osv.,

Ja, jag har ju haft det stora nöjet att testa en av dessa fantastiska skapelser som fitt-slickar-mask! Går med all säkerhet även att använda när en ska syssla med rimming. Funkar väl sådär när en ska suga kuk? Men kanske om en vill skydda käften om en ska slicka lite på pungen?


Denna version är alltså som en mask som en trär bakom varje öra, tänk masken som sjuksyrror har - fast genomskinlig och med en liten plats för tungan att röra sig i.
ps. och nej, jag skulle inte rekommendera någon att använda den. Den är dyr och förbannat osexig. Det är ett hån mot marknaden över "preventivmedel för lesbiska"! Gör om och gör rätt!

Hur ska det gå till?

Publicerad 2012-05-16 10:25:11 i Sex osv.,

Sitter och skriver en lång lista på hur det ska gå till under en testning och undersökning. För många kan det vara jobbigt, pinsamt, ångestfyllt eller något en inte ens gör pga negativa föreställningar.

Och så ska det ju inte vara! Dessa undersökningar behövs och du är för viktig för att inte göra saker som är bra för dig och din kropp!

Återkommer snart med allt som ska ingå i en schyst undersökning.

ff

Publicerad 2012-05-15 22:30:29 i kärlek,

Fina Fredrik kom förbi mitt jobb och hängde med mig resten av mitt pass. Tänk att för ett år sen kände vi knappt varann, och nu kan jag inte se mitt liv utan honom?! Lustigt men så jävla fint.

Det sa nog klick mellan oss när vi provade fitt-skickar-maskar! :))

Dessutom älskar jag att han lyssnar på mig och bortser från när jag kläcker ur mig de dummaste och mest normativa sakerna... Att han ser förbi sånt. Det är fint och han är fin!

klar, färdig, slut, finito, bäst, till havs,

Publicerad 2012-05-15 14:30:53 i min vardag,

Det är alltså mer än ett dygn innan mina två pm ska vara inne - och jag har precis klickat iväg dem! Med texten "kan du skriva tillbaka så att jag vet att du fått dem, vill inte att de försvinner ute i internet så att jag sumpar min deadline?!" ...

Det känns lite som att jag är Vargen i Rödluvan, ni vet när hen fått magen fylld med stenar - som att någon klippt upp magen igen och tömt ut alla stenar. Exakt så mår jag nu. Så jävla bra, kanske topp tio-känslan?

Och ni vet den där känslan när en kommer in i sin uppgift och bara slukas med av ämnet, fastän en haft asmycket ångest innan så säger det klick och fingrarna flyger över tangenterna. Skrev lite för mycket på bägge :) Håll tummarna för att jag får g. (det är så jävla skönt att enbart satsa på g i alla ämnen!)


Hörni, är inte livet lite extra fint idag? Mår som en jävla sol, tentorna är inne, Veckorevyn-texterna är inne och de blev grymma, solen skiner, jag är klar med en av uppsala-uppgifterna och jag fick ett jävligt fint och peppigt mail av Olle Waller tidigare idag!! Dessutom ska jag få hem ett testkit med gag balls! Livet hörni, vilken jävla bergochdalbana!


ps. fick för mig att lyssna på denna. Högst oklart varför, men jag gillar den. Pampig som fan.

fickminne,

Publicerad 2012-05-15 11:42:51 i kärlek,

Ni minns väl pappa Rudolfs julklapp i Sunes jul - ett fickminne! Åh, det är en av de bästa scenerna någonsin när han sjunger Bjällerklang Bjällerklang så falskt att de skär i öronen, jag tjuter fortfarande av skratt när jag ser den. 
 när jag kom in från min promenad hade min Anna ringt, och som alltid spelat in världens längsta röstmeddelande. Och det är som att vi har ett samtal, och det händer nästan varje gång att jag kommer på mig själv med att försöka svara. Men det finns aldrig någon paus utan hon pratar på i några minuter till och lämnar mig med skratt och den där fina känslan. Det finns ingen som kan lämna så långa och fina meddelanden som hon. Som ett litet smakprov på ett fantastiskt häng. Skratt, kärlek, frågor till mig och frågor som hon själv besvarar. Lite som att vi pratar i en walkietalkie men att hon sköter all kommunikation. Åh, det är när jag får ett sånt som jag skulle vilja spara alla hennes meddelanden på ett fickminne, så att jag fick ha kvar dom och kunde spela dom när som helst, om och om ingen. Det hade varit väldigt fint.
- på torsdag kommer hon ner och om några veckor bor vi ihop igen. Jag längtar så att jag dör.

mikroskopisk hjärtinfarkt,

Publicerad 2012-05-15 11:20:55 i min vardag,

Visst är det i vänster arm det ska börja sticka om en får en hjärtinfarkt? Det var min enda tanke när det började trycka strax under nyckelbenet på höger sida. Det kändes ungefär som att någon försökt sparka in bröstkorgen och jag växlade mellan att skratta och gråta för att det var så obehagligt?

Ångest? Sorg? Stress? Hjärtat? Träningsvärk? Inte fan vet jag?


Jag ringde aldrig vårdguiden eller sjukvårdsupplysningen. Jag tog på mig joggingkläderna och tog en långsam promenad i solen istället. Tänkte på allt annat än plugg, betyg, tentor, jobbiga artiklar och minsta lilla sak som har med studier att göra. Eller jag tänkte enbart på sex, typ dom jag helst vill ligga med just nu och på vilket sätt. Bästa ångestmedicinen i kombination med kondition? En timme senare och det har nästan försvunnit.


ps. jag kan ytterst lite om muskler och träning. Men är det troligt att det var träningsvärk? Jag har det senaste dygnet spinnat 55min,  5 plankor á 30sek, typ 50 situps, två timmars promenad och kanske 15 armhävningar. Ska det resultera i att jag sträcker någon muskel under nyckelbenet? Vad är det för muskel? Bröstmuskeln? Och varför på bara ena sidan? Jag är så otroligt okunnig kring detta, ni som kan - hjälp!

one direction,

Publicerad 2012-05-15 08:25:37 i åsikter,Fem killar, en född 1991 och resten 1993, vilket innebär att den äldsta ska fylla 21 och resten 19. Sjunger om hur vackra tjejer är. Jag försöker leta i texten efter något som inte handlar om tjejers utseende, men det är mest om deras långa hår, att de skrattar och hur himla vackra det är - något som tjejerna själv inte vet om?!

Jag skulle gissa på att deras målgrupp är från 10 och uppåt? Den riktiga målgruppen är säkert 13-17, men klart det är yngre tjejer som är döförälskade i dessa trallande pojkar. Skulle gissa att varenda engelskspråkig flickunge kan nynna med och kan refrängen.

Bra indoktrinering för ett barn att suga i sig.


Det är alltså år 2012, har vi inte kommit längre än så? Visst, lyssnar jag på någon gammal skiva av BB så handlar det bara om hur vackra tjejer är och sånt tjafs, Spice Girls däremot har några riktigt bra texter som enbart kan tolkas som feminsitiska.

Men är det bara jag som känner mig lite ledsen i själen över att detta fortfarande går hem hos småungar? Att budskapet hela tiden spelar på unga tjejers yta, att det alltid alltid alltid är tjejers utseende som står i fokus? Och att det alltid är killar som ska berätta för tjejer att de är vackra vilket gör att de får bekräftelse för sitt utseende, vilket gör att de hela tiden har en press på att leva upp till ett visst ideal.ps.
min spontana tanke är att utsätta Polly och Saga för total censur. Jag ska leka China och bara släppa igenom yttepyttelite modern musik. På sin höjd får ungarna lyssna på Håkan och Abba, men mest klassisk instrumental musik. Eller mammas gamla proggskivor, hellre får ungarna lyssna på drogliberal musik än musik som bygger på att ständigt bekräfta unga tjejers utseende.

likt en jävla superhjälte,

Publicerad 2012-05-15 00:08:23 i min vardag,

Har jag idag:

- skrivit klart frågorna till månadens omgång till Veckorevyn och alltså detta nummer kommer bli så bra, satt och flinade av lycka hela tiden pga mina läsare är så bra och det är så mycket info som kommer ösas ut till kids över hela sverige!!

- skrivit en till grej till Veckorevyn som borde komma med i nästa nummer? Min idé och jag ska fira med bubbel!

- lagat fjorton matlådor. Mmm. Äta samma sak i 7 dagar X 2.

- spinnat 55 min. Mina blygdben kommer hata mig imorgon.

- skrivit klart ett pm!! Om sexturism. Jämfört och studerat hur genus konstruerar männikors sätt att köpa sex, blandat in ny-kolonialiska relationer samt jämfört hur de själva ser på sina köp. Av människors kroppar. Har gråtit över dessa två artiklar flera gånger, en om män i Thailand och en om kvinnor i Sydamerika. Det är intressant, men det skär i min själ när jag läser meningar som "jag försöker hinna med minst två om dan".

- skrivit klart en filmrecension om Sex på kartan och Boy´s don´t Cry. Kanske två av mina favvofilmer? Tror det blir tredje gången jag skriver om BDC? Så jävla viktigt och bra film, ALLA borde se den.

- renskrivit min intervju från förra veckan om genus och gymnasieskolor... Mmm, den kommer bli bra.

- insett att nästa uppgift handlar om tolerans och "homovänliga sverige som gillar bögreklam" och hur nationella gemenskaper hänger ihop. Men där tog det stopp. Orkar ej att läsa på varken danska eller norska nu.


Dessutom ser jag typ ut som på bilden nedan. Dock är jag inte onykter nu, det var jag där. Valborg förra året, vilket dygn det va. God natt.

ex-rundan,

Publicerad 2012-05-14 20:09:57 i Sex osv.,

Har ni hört talas om den så kallade ex-rundan? Den går ut på att en av någon oförklarlig anledning bara checkar läget hos gamla ex, ragg, ligg och dylikt på facebook.
- Har hen träffat någon? Har hen ändrat sitt utseende? Står ens gamla kommentarer kvar? Vad för nytt har hänt? Eller är allt som vanligt?


Det där med facebook och andra offentliga sätt att hålla koll på varandra, det är något speciellt med den typen av miljö. Den kan skada och göra så mycket ont, bli ett öppet rum för skrytsamma statusar och hetsjakt om vem som gått vidare först, men det kan också vara en möjlighet att på håll bara kolla läget lite då och då. Inte mer än så.


Första tiden efter ett uppbrott är facebook än av de dummaste och elakaste uppfinningar som någonsin skapats. Den där sorgekniven som skär i bröstet när en byter från "i ett förhållande" till "singel" och den där hjärtesymbolen som demonstrativt är i två delar. Det måste ju vara en sadist som kommit på det...
- men om en själv varit där, visst är det så jävla enkelt att bara lägga upp lite fejkade glada bilder, tacka ja till alla utgångar och offentliga mingel som finns i ens stad, och bara råka bli vän med ungefär alla en råkat säga hej till de senaste tre åren. Allt som syns på väggarna är ju sant. Och det som inte syns på facebook räknas ju knappt. Skrämmande utveckling.


ps. jag har inte kvar ett enda ex på fb. Har liksom inte blivit så. Däremot har jag låtit alla bilder, kommentarer och dylikt finnas kvar. Det tillhör en svunnen tid. Detsamma gäller här på bloggen, allt finns kvar. Förutom alla bilder på L, dom tog han själv bort efter att han gjort slut. Fräscht.

pausfågel,

Publicerad 2012-05-14 15:49:45 i min vardag,

Vem ser du upp till?
Människor som vågar käfta när ingen annan vågar.


Vad skulle du gjort om du fått in 10 miljoner på kontot idag?

Packat en lätt väska, skrivit några hej då-brev, satt in 9,5 miljoner på ett bankkonto i Schwiez, åkt till Arlanda, blundat och pekat på avgångstavlan. Köpt biljett, åkt.


Hur ser en dag ut då du är extra lycklig?

Solen skiner, jag har inget som stressar eller som måste göras, jag vaknar av att jag pussar någon i nacken under en skedning (jag tror jag ofta gör sånt i sömnen, när jag typ trivs?). Bra morgonhångel. Parkhäng med finingar, skratt som till sist gör ont och skapar tårar. Kladdkaka och min hjärtan. Avslutningsvis - dans på en svettig klubb och ännu mer hångel.


Om du skulle vara ett plagg, vilket skulle du vara då?

Strumpbyxor. Världens mest användbara plagg. Men jag skulle vara ett hålbart par, som aldrig pajar. Själv tar jag sönder ungefär 3-7 par i veckan.


Vilken egenskap listar du högst och lägst hos dina vänner?

Jag vet direkt när jag träffar en människa om vi kommer trivas tillsammans eller inte - inleds det med ett asgarv vet jag att vi klickat och jag ser henom som en vän. Personen måste ha nära till skratt och ha kunskapen om att livet är ett jävla helvete ibland, men att vi gör det bästa av allt och bara njuter. Lägst - energitjuvar, snåla, tråkiga och folk som säger "asså, du är så jävla röd!" när en inte har något att säga. Sådana människor kapar jag bort direkt.


Vad ångrar du mest i livet?

Att jag inte gjorde slut direkt när jag kände att jag ville, utan istället hängde mig kvar alldeles för länge för att jag inte ville vara ensam. Att jag gett för mycket av mig själv efter typ en kopp kaffe och fått ungefär en kopp kaffe tillbaka. Att jag är en såndär jävel som ger och inte kräver så mycket tillbaka, hehe den tiden är förbi. Utöver det är livet lite för kul för att orka ångra saker.


Vad är du mest stolt över i livet?

Att jag överlevt. Att jag klarade behandlingen för hepatit c. Att jag arbetade mer än heltid, pluggade 37,5 hp samtidigt som mitt hjärta gjorde så ont att jag ville dö. Att jag hellre skrattar och går vidare än gräver ner mig. Att jag gör upp med saker som stör mig och fortsätter sen. Att jag käftar. Att jag fick jobbet hos Veckorevyn. Att jag har i särklass de bästa i min omgivning, jisses vad jag älskar er. Att jag är jag.


Vad önskar du att du hade vetat för…

10 år sedan?
Då var jag 12 år och skulle fylla 13 - så förmodligen att ångesten över mina dl-stora bröst skulle försvinna, och att det är så jävla slöseri med tid och energi att böla över att jag inte föddes med c-kupa. Och att jag visst skulle få ligga och att han var ganska snygg. Och att ingen jävla snubbe kommer skratta åt min kropp (har dagens tolvåringar dessa tankar?!!), om jag bara visste då hur mycket ligg det finns så hade jag inte bölat. :))


5 år sedan?

Lilla gumman, du är 17 nu, och nej - L är inte mannen du kommer gifta dig med! Så fortsätt ligga runt på helgerna, ha kul med dina vänner och sluta böla över att han inte vill ha ett officiellt förhållande. Det kommer en tid då du kommer skratta åt den ångest du känner nu.


1 år sedan?

Anna hade rätt, du har glömt M. Och vet du, det var så jävla bra att du inte kämpade mer för henne. Det finns ändå inte plats för henne i ditt liv, det finns så jävla mycket mer och viktigare att tänka och fokusera på. Du har en jävligt tuff och delvis fruktansvärd sommar framför dig. Men det blir bättre.


Har du haft någon ”ålderskris”? När, hur, varför osv?

När vi provade studentmössor i trean fick jag andnöd och började tokböla. Jag hade så jävla mycket ångest inför min framtid efter att min syo dödat mina drömmar om att bli sexolog. (HAHA din jävla hagga, jag hatar dig.)
- idag? Nja, jag har accepterat att jag förmodligen kommer kasta om mitt livsmönster och inte följa normen så jag tar det mesta med en axelryckning. Det jag inte gör i år kan jag göra något annat år osv.


Vad har du för mål i livet?

Att jag känner mig trygg och lycklig. Ha titeln sexolog. Arbeta med hivprevention på nationell och internatioll nivå. Att min fina umgängesgrupp bara eskalerar och växer, men självklart har kvar mina guldkorn. Skriva böcker. Skaffa min mops Frans! Få två ungar - Polly och Saga.


Nämn de fem lyckligaste händelserna i ditt liv hitills?


1. När virusmängden i min kropp sjunkit till obefintligt efter fyra veckors medicinering. Och att testerna bara fortsatte att se bättre och bättre ut. För att slutligen få papper på att jag är helt jävla frisk och aldrig mer behöver komma dit!


2. Två viktiga samtal - dels när Linda Öhrn Lernström ringde och frågade om jag var intresserad av att ta efter Hannah Arnhög som sexexpert på Veckorevyn och att jag bölade på centan när jag lyssnade av detta meddelande. Samt ett annat samtal med en annan sak som jag tror stenhårt på.


3. Den där kyssen. När det känns i varenda cell att det är helt rätt. När kroppen bara skriker efter den andra människan, tid och rum försvinner och ingenting i hela världen spelar någon roll. Den kyssen.


4. Första fredagen på gymnasiet, vi satt hos George´s och pratade om helgens planer och jag minns att jag tänkte "herre min jävla gud, vad är de här för människor? Vi är så jävla jävla olika alla fem, men jag gillar dom! Tack gud för att jag inte blev mobbad!" - och så var High Tech skapat.


5. När en klickar med någon - jag älskar den känslan. När en känner att här har jag någon som jag vet kommer få en plats i mitt hjärta, som jag kommer kunna prata med och som jag skulle kunna göra vad som helst för. Det klicket sker inte ofta, men när det väl har hänt släpper jag inte den människan.


Var känner du dig hemma?

High valley (äntligen!), hela söder (även om jag inte hittar...), Nattis pappas hem, Landet, hos Jennie, i vissas famnar, hos människor som får mig att skratta.

bestäm er?

Publicerad 2012-05-14 13:59:15 i Sex osv.,

Jag ogillar att särskiva på svenska och har jäkligt dålig koll på när det ska skrivas ihop eller isär på engelska.

Så vad heter det:

Gag ball

Gagball

Ballgag

Ball gag

fem mål,

Publicerad 2012-05-14 11:52:42 i njuta,

- att arbeta med hivprevention på nationell och internationell nivå för unga och unga vuxna

- prata i radio. Om vi bortser från NRJ (som jag fortfarande föraktar) så älskar jag att prata i radio. Jag vill så gärna ha ett eget program som har huvudinriktning sex, där jag kommer bjuda in olika gäster ha olika fasta personer som kommer dit och diskuterar, upplyser, sprider info och gör ett riktigt bra och informativt program.

- skapa en plats för ungdomar där de kan hänga - och det ska vara helt drogfritt. Ingen alkohol, inget nikotin, inga droger. Fritt från allt sånt skit, en frizon där de kan hänga, snacka, vara, lära sig saker, pyssla, skapa, få vara sig själva och diskutera saker på riktigt.

- eget tvprogram. Det kommer bli så jävla bra. Hade jag hade en filmkamera hade jag kickat igång det själv, nu väntar jag istället på att bli hittad. Informativt, roligt, intressant och upplysande om sexualitetens underbara värld.

- arbeta på heltid med säkrare sex-frågor. Nationellt och internationellt. Blanda information, riktiga samtal, upplysning, föreläsningar och texter. Det finns så mycket kloka människor och det finns så mycket information - som måste ut till människor.

Utöver dessa fem stora mål vill jag även skriva böcker, vara fast krönikör, föreläsa på högstadieskolor och gymnasieskolor, ha titeln sexolog, bli ett namn bland de stora som jag ser upp till, vara en bra förebild, vara reporter inom frågor som rör ungdomar och sexualitet, skriva en ungdomsserie. Ungefär så.

there must been an angel,

Publicerad 2012-05-14 09:13:58 i min vardag,

Dom asfalterar en del av götgatan, och jag minns hur vi en gång för många år sen gick ut från verkstaden och såg hur de asfalterade precis vid hans uppfart. Han frågade om jag någonsin sett detta, om jag visste hur det gick till när en asfalterar? Det slutade med att vi stod tysta, sida vid sida och tittade.

Jag drömde om honom i natt, det är alltid samma upplägg - jag bor på en annan ort, han är sjuk i något, aldrig i cancer men i något annat - och han har rest till mig eller jag har rest till honom och så återförenas vi. Det är skratt, kramar och jag får höra hans röst.
- en behöver ju knappast vara spåtant för att fatta vad dom drömmarna betyder.Ibland tänker jag att det måste vara så jävla skönt att vara troende, om en verkligen tror på någon utav de heliga skrifterna, det måste vara så jävla enkelt. Det står nedskrivet vad som händer efter döden och så är det så bara. En hamnar i paradiset, en hamnar i himlen, en återser sina döda släktingar, en hamnar på en gyllene plats. Det är bestämt och en måste få en speciell sorts ro i själen av att bara veta detta?
- jag tror inte och jag har ingen aning om vad som händer efter döden. Det är för stort för att kunna hantera.ps. Ni som har er pappa vid liv, skicka ett sms, ring några minuter, boka in en lunch, ha en myskväll. Gör samma sak till mamma, visa att ni bryr er. För känslan av att vilja ringa fem gånger om dagen, eller lusten att skicka sms - och veta att en aldrig kommer få ett svar, det är väl det som gör mest ont i dag.

säkrare sex

Publicerad 2012-05-14 00:25:44 i Sex osv.,

Tänker att vi kör lite tema i veckan. Orkar inte skriva om mig, mina tankar och åsikter jämt. Däremot tröttnar jag aldrig på att skriva, prata, föreläsa, diskutera och utöva säkrare sex!

Bra tema.

du skulle aldrig ramla mer

Publicerad 2012-05-14 00:21:11 i min vardag,

Ibland vill jag äga den där tankeskålen som Dumbledore har, vore himla fint att bara dra ut lite jobbiga tankar och bara köra på.
- min plan är att ignorera en del, skriva och bara klara allt.

Större och konstigare saker har väl hänt än att jag har en deadline till Veckorevyn samt fyra tentor att bli klar med till onsdag kl 16.00.

Om det kommer gå bra? Svar ja.
Om jag kommer fira? Svar ja.

detta bölar jag över i dag,

Publicerad 2012-05-13 15:16:21 i min vardag,

 • hatare som bara hatar för att hata, utan att egentligen ha någon anledning mer än att de inte har samma åsikter. Hatare som drar in yttre attribut, kön, etnicitet, sexuell läggning eller religion. Det är så frustrerande att jag inte vet vart jag ska ta vägen.
 • minnet av att Sanna frågade Ernst om hon börjat skejta, när hon såg Ernst hjälm. Det hade hon inte, men hon hade gått med i Hemvärnet.
 • att jag har världens finaste vänner.
 • att jag inte kommer ha sovmorgon förräns på fredag.
 • mopsar. Bara tanken på att jag kommer få hänga med en i åtta timmar snart gör att jag fånflinar.
 • att mina tentor ska vara inne på onsdag, och att jag inte skrivit ner något på papper eller dator - men jag har allt i huvudet och litar lite för mycket på mig själv som vanligt.
 • fina mail från läsare. Ser mig likt en hök som bara viker ut vingarna för er.
 • Owes kommentar på min fb-vägg. Bölar rätt ner i matlådan.

Har ni också sådana dagar, när en har tårkanalerna på utsidan och likt en sprinkler en varm sommardag går de igång på vad fan som helst. Lycka, sorg, förväntan, gamla skämt, trötthet, minnen, döden, planer, stress. Allt.ps. med böla så menar jag iofs att jag inte gråter, utan mer känslan av att vilja gråta. Mer som en hulkning. Gråter gör jag nästan aldrig längre. Bara på kyrkogården eller när jag ser den där filmen som Ung Canver gjort.

enough

Publicerad 2012-05-13 07:50:46 i åsikter,

Att jag älskar filmen Enough krockar så mycket med mina värderingar och inställning till våld.

För er som inte sett den - kvinna blir misshandlad av make, tvingas fly med barn och är ständigt under hot. Får till sist nog, tränar upp sig och dödar honom.

Det är fram till idag den enda våldsscen som jag sett helt utan att hålla för ögonen. För jag vill se när hon ger tillbaka?! Att hon är stark och att det är han som ska vara rädd. Att hon gör allt för att skydda sitt barn.

Det är en konstig och vidrig inställning, men det hänger väl ihop med att jag gillar när kvinnor slår tillbaka - bildligt eller bokstavligt.

somebody that I used to know

Publicerad 2012-05-12 19:09:39 i kärlek,

En sak jag älskar att göra är att applicera låtar på mitt eget liv, det är en mäktig känsla att känna igen sig i en låt.

Somebody I used to know av Gotye har jag lyssnat dygnet runt på denna vecka, senast inatt när vi hade allsång på tuben.
- men den rör inte mitt förflutna på något sätt. Jag vill nog aldrig känna som dom i låten.

Och apropå ex sitter jag på den buss jag förmodligen pendlat bort veckor kanske månader på. Jisses vad mycket tid och energi jag la på henom. Och samtidigt inser jag att jag bär hens gamla tröjor... Fast jag fattade inte att det var hens förrän Anna hade den på sig efter att ha hittat den i min garderob. Och hens namn stod på lappen.

Det är väl ungefär så långt jag kan sträcka mig till att ha kvar ex i mitt liv.

sorgliga minnen?

Publicerad 2012-05-12 18:30:53 i åsikter,

Hittar en bild från gårdagen, och om jag inte minns fel resonerade vi om hur sorgligt det vore om glassen på riktigt var de finaste sommarminnena.

Viktig diskussion.

döden och company,

Publicerad 2012-05-12 18:06:31 i åsikter,

X - Du jag har tänkt lite sen vi sågs, tatueringen, du sa att den hade med din pappa att göra? Är han vid livet, eller inte...
C - Inte. Eller han är död.
X - Min med, sedan lång tid tillbaka. Jag kanske också skulle tatuera in något?
C - Gör det. Det känns bra i själen.
X - Du vet vad dom säger va? Att vi inte blir vuxna förrän vi begravt våra föräldrar.
C - I sådana fall vill jag aldrig kallas vuxen.
X - Men det måste vi ju alla bli. Var det länge sen?
C - Inte ens ett år sen. Oktober.
X - Oj, dom säger att det är första året som en måste gå igenom massa nytt, och hela tiden upptäcka nya saker som gör att en saknar en person offantligt mycket.
C - Det kan jag verkligen tänka mig.


Jag tror även att det kommer fortsätta i mer än ett år. Jag vet inte, men på något sätt känns det befriande att hamna i samtal med folk som också har en död pappa? (förlorat en pappa kanske är mer pk, men för mig låter det som ett val när en skriver förlorat. Och det var det fan heller.) Det kanske har hänt på helt olika sätt, men det är en gemensam nämnare, som på något sätt binder människor samman? Döden är något vi aldrig kan komma ifrån, något som är ständigt där och ständigt väntar oss.

lördag

Publicerad 2012-05-12 08:26:50 i party-larty,

Ni vet den där tjocka valpen i Pongo och dom 101 dalmatinerna
- exakt så mår jag nu.


Men jag ska inte klaga. Ace, tequila och fint sällskap :))

bra eller anus

Publicerad 2012-05-11 12:07:41 i åsikter,

Åh nej! Jag som gått och glatt mig inför att dricka denna, och dragit ut på det - för att öppna flaskan, ta första klunken och inse att det smakar anus!

Eller förresten, anus kan nog smaka godare än denna dryck.


ps. Kommer dricka upp ändå. Pga snålhet och för att den säkert gör mirakel med kroppen. Osv

medaljer

Publicerad 2012-05-11 08:56:44 i min vardag,

Drömde att alla i min närhet fick medaljer av regeringen eller kungen, vem det var som delade ut dem var oklart - men vi visste att de kom från några som satt över oss och bevakade?
Det var olika för olika människor vad som krävdes för att få en medalj, i slutskedet av drömmen fick Natti en, för att hon burit ut en soppåse:

C - Men va fan, det gör väl jag varje dag? Men jag får fortfarande ingen medalj?
N - Men i mitt och Linneas förhållande så är det alltid hon som gör det, och nu gjorde jag det för en gångs skull så då fick jag en medalj. Det är väl rättvist?
C - Men jag då?
L - Det kanske krävs olika mycket av olika människor för att man ska få en medalj?

Vaknade gråtfärdig. Och medaljlös.

 Om en timme har jag seminarium i tema Homonationalism, så jävla intressant ämne! I korta drag: hur nationer är förbannat bra på att klappa sig själv på brösten och tycka att de är världens bästa och homovänligaste land, och samtidigt peka ut andra nationer och delar av världen som förlegade, sämre, icke-västliga och hemska. Det är så intressant när en förstår hur nationalism slinker mellan ämnena och påverkar vårt beteende och sätt att tänka.


ps. vad det gäller medaljen så ska jag göra en egen. Förmodligen i form av en post it-lapp. Eller jag kanske gör en hel hög till mig själv? Jävla otäcka dröm. Räcker det inte med att duktiga flickan ständigt slickar mig i nacken?

excess

Publicerad 2012-05-10 22:57:51 i party-larty,

Cupcakes, bubbel, snittar, tipsrunda, kollegor och små böcker. Det är något extra med mingel som handlar om böcker. Tack excess. Bra torsdag!


- philip och lars

- smakerna: red velvet och gudrun. Som att äta himmel.

- någon skrev både Orgasmboken och Den unge Werthers lidande... Bra val.

- små påsar med mycket innehåll.


Stämningen som intar sig i kroppen när en inser att en måste läsa ungefär 237 sidor på engelska, den är inte lika härlig. Om jag ska fira på onsdag. Så jävla mycket.

det krockar ju!

Publicerad 2012-05-10 16:44:15 i Sex osv.,

Häromdagen var det en kund inne, på kavajen satt en prydlig Vänsterpartietbrosch - och hen frågar efter The Game?+= vad i helvete?!


Håll med om att det krockar hos er också!! Oavsett ens egna politiska färg, visst har en någonstans fördomar inom sig som säger att en person som sympatiserar så pass mycket med ett rött parti att en känner sig manad att bära en brosch synligt för hela världen - att även samma person skulle vara intresserad av att läsa The Game?


Det krockar!


ps. det hade varit okej om personen förklarat att det var till ett skolarbete och att hen skulle såga boken längs bokstäverna. Då hade det varit okej. Men inte annars. Personligen anser jag att ingen skulle läsa boken.

att se fram emot,

Publicerad 2012-05-10 15:04:13 i Sex osv.,

solsken,
planer som kommer göra revolution och betyda mycket för många,
peace and love,
sommarlov,
godkänt på alla kurser,
körkort,
varma sommarnätter,
kall öl i solen,
orgasmer som gör att det svartnar för ögonen,
en hand att hålla i som matchar ens egna,
skratt som fastnar i halsen,
ljummet bröd med smör som smälter och tid till att njuta,
nätter som aldrig tar slut,
när hjärtat slår likt kolbris vingslag,
den där låten som känns gjord precis för en själv,
den där känslan av att vara hemma,
tacos,
årets andra dopp,
den där sortens kyss som en aldrig vill ta slut,
böcker som slukar en och stannar kvar efteråt,
glass i solen som är så varm att det droppar,
den där känslan av att en vågat göra något stort,
vänner som fattar utan att en säger något,
kärlek,

bröstpiercings och allergi,

Publicerad 2012-05-10 14:50:09 i Sex osv.,

Jag twittrade om detta fenomen för någon dag sen, men ingen vågade svara? Kanske för att en är sig själv (oftast) under sitt twitternamn. Eller så är det ingen som vet, eller ingen som tänkt på det.

Min fråga: Hur reagerar en intimpiercing i bröstvårtan när en samtidigt har pollenallergi?

Blir det svullet? Irriterat? Rött? Varar det? Bildas det vitt gegg? Eller bara ingenting?
Anledningen till att jag undrar är för att både jag själv i början med min piercing och många jag hänger med som har piercingar fick en inflammation i piercingen när det vankades förkylningen. Så började piercingen vara visste en att en skulle vakna upp förkyld inom någon dag. Snyggt sätt för kroppen att koppla ihop sig!
- för mig varade detta bara ett halvt år upp till ett år kanske? Så kan ej säga om det gäller alla eller om vissar ha så permanent.


Så, du som har en piercing och även pollenallergi - lämna gärna en kommentar eller maila på fragacar0@hotmail.com  om hur du och din piercing reagerar. Vore så intressant att få veta detta.

Hen - för anonyma?

Publicerad 2012-05-10 05:39:11 i åsikter,

Är det jag som är trött eller är det bland det dummaste någon sagt?! Att de som vill kallas för hen är med den anledning att de vill vara anonym?


Det sättet att resonera poängterar ju åter igen hur mycket plats kön har i vårt samhälle. För då om en person inte vill kallas/ definieras som hon eller han blir personen istället anonym?!!!!Vi är inte våra kön!!

äta glass?

Publicerad 2012-05-10 05:02:08 i Sex osv.,

Vet ni vad en av de mest frustrerade sakerna är enligt mig - när folk säger en sak, men egentligen vill något annat. Eller när andra tolkar det jag säger på ett helt annat sätt än det jag ursprungligen tänkt.

Exempelvis meningen: ska vi äta glass?
Hur går det till i folks hjärnor när de omskriver den meningen till "aha, hon villl alltså ligga med mig!"

Okej att meningen "ska vi kolla film?" tappat sitt riktiga värde för länge sen, det har vi alla passerat. Men om en skriver att en vill ta en glass, vart kommer ligget med in i bilden?Gode gud, gör så att jag aldrig blir en såndär tönt som omskriver. Vill jag göra något så skriver/säger jag det. Och gode gud igen, gör så att töntar som gillar sådant "spännande och lite Barney Stinson-beteende" håller sig på behörigt tillstånd. Tack på förhand.

mingel x två

Publicerad 2012-05-09 21:18:45 i party-larty,

Vi hann med en vända på ett kokosmingel som Skugge & Co. höll i innan vi kubbade vidare till Egoboost mingel gällande SizeMe. Debatten var riktigt bra och många av mina favoriter var med och pratade. Bäst av allt var att jag pratade med fantastiska Yrsa Andrée!


Tack Skugge & Co., Egoboost Magazine, och älskade syster för en fin kväll.

Vi fick lite blodsockerfall på väg hem...

fina thg,

Publicerad 2012-05-09 17:23:17 i njuta,

Åh, jag är så himla inspirerad, tacksam och exalterad efter mitt besök på min gamla skola. Tänk att vi gick där dag ut och dag in i tre år. Jag var ofta där tidigt, och vi gick hem när städarna kom. Hur mycket har vi inte varit med om där?

jag träffade mina bästa vänner (ernst kom fram på första rasten och sa "Man ska väl ta och presentera sig!", efter den meningen älskade jag henne), jag blev kär, hade redovisningar som vi hade ångest för i månader innan, bråkade, hade ångest, lärde mig massa, skrattade bort månader med de bästa, hånglade bort lunchraster, grät, fick mvg, fick ig (svenska nationella b, så jävla ironiskt...) jag hade sex och kom i en korridor, jag lärde mig vända nachochips innuti munnen, jag pratade flytande spanska och gick i stödengelska pga dåligt självförtroende och usla lärare, jag lärde mig hålla föredrag, tog hjärtmedicin innan föredragen, kom full till skolan och blev kallad borta-match-caro av en lärare, jag hade krossat hjärta, vi pratade ligga i biblan med röda kinder, vi planerade helgens utgång redan på måndag morgon, vi hade hela framtiden framför oss med alla världens möjligheter.

Åh, dessa ljuva år.

hej gamla skola

Publicerad 2012-05-09 14:26:33 i min vardag,

Ångest, lite stressigt, gamla lärare, elever som styr och elever som följer, dörrar som slås igen, och alla dessa gamla minnen som kommer tillbaka.

Skulle kunna skriva minst tre böcker om min gymnasietid.

positivt vs negativt

Publicerad 2012-05-09 05:02:52 i min vardag,

positivt:

- jag hade ett långt samtal med Ellen i går kväll och hon kommer till stockholm nu i helgen för att spela match, och jag längtar till våra sommarnätter.

- om mindre än en månad bor jag och Anna ihop igen. Det kommer inledas med lite omplanering av hemmet (av henne <3) och sen kommer det bli fantastiskt.

- någon gjorde reklam för lussebullar nu? Och jag insåg att det är exakt det jag ska baka när jag är klar med alla tentor, uppgifter och övningar den 16e. Samt dricka öl.

- jag tänkte se till att jag får hålla lite föredrag på min gamla skola, för hur många gymnasieskolor behöver inte en fantastisk person som kommer och föreläser om sex? Alla. Och här är jag. Dessutom har jag för mig att vår gamla aula var gigantisk.

- jag vet att jag drömde något om honom, och vaknade lugn. Går inte att förklara känslan bättre, men tryggt på något sätt?

- jag är fortfarande efterpepp på det som jag och Anna gjorde i måndags och jag är så pepp på resultatet! Vi har gjort en så jävla bra insats till något jävligt bra.

- i kväll ska jag och min syster på två mingel - kokos och Sizeme. Som är under exakt samma tid. Lysande.

- inleder morgonen med att lyssna på Kent? Och tycker det låter bra? Har även börjat spana efter hundvalpar?! Jättemycket. Vad är det som händer? Och vad kommer härnäst?

- jag är sugen på att gå på bröllop? Någon som ska gifta sig? Eller alternativt en stor bal? Jag bangar inte. Fina klänningar, folk i nystrukna kavajer, stämningen. Jag tackar ja!


negativt:

- jag somnade i min norska text igår. Jag försökte läsa som Skavlan, kom att tänka på när den där idiotjäveln John Gray och somnade.

jaha, och hur ser ni på genus på den här skolan då?

Publicerad 2012-05-08 21:17:57 i åsikter,

Jag börjar få lite nervösfjärilar i magen nu, i morgon är dagen d, dagen då jag tar genuspulsen på min gamla gymnasieskola. Jag kommer att medverka på en lektion samt intervjua min gamla lärare. Det känns lika peppigt som häftigt.

Jag vill främst få fram den generella bilden av hur viktig roll lärare har, och hur mycket energi, kärlek och tanke de lägger ner på genusfrågor och det där fixet som gör att det är en jämställd och schysst klass. Försöker tänka tillbaka till hur vår klass var, min första tanke är - kaos. Många tog väldigt mycket plats hela tiden. Vi var järngänget som bodde på skolan, pluggade sockerhöga i bibblan och jämt fick höga betyg.


Min roll?
- jag fattade väl inte då att mitt hat och förakt mot killarna som fick plats fastän de inte förtjänade det, att det är den sorgliga grundfrågan när det kommer till genus och skolor. Jag har en minnesbild av att jag hatade det, men att jag inte orkade, vågade, ville, inte visste hur - tog tag i saken där och då. Dessutom hade jag väldigt lätt att få röda kinder, av både ilska och genans.

(men ni skulle hört mina kvartsamtal. Jag ägnade vissa utav dom mer till att klaga och skrika på klasskompisar jag hatade och ville få bort än fokuserade på mig själv... Hehe.)

tisdag

Publicerad 2012-05-08 14:00:53 i min vardag,

Råkade ta på mig dubbelt med jeans i dag och känner mig som tagen ur valfritt band som var inne under 90-talet.

Lunchen var fantastisk, Jenni är fantastisk och vi pratade bröllop, kärlek, sommarplaner, böcker och sånt.

Nu måste jag istället ta tag i plugget och utanför skiner solen. Peppar mig med att det med högsta sannolikhet inte är för sista gången i år... Dessutom måste uppgifterna in.

snabbt om vaxning,

Publicerad 2012-05-08 11:35:44 i Sex osv.,

Jag vet inte om det bara är jag, finns det fler som tänker som jag får ni gärna hojta - men jag tycker att det finns något fint och omtänksamt med vaxning. Nu syftar jag främst på intimvaxning, för hen jag går hos är så bra! 
   Stämningen är bra, hen frågar och håller koll på mig under hela tiden och det känns som att jag under all smärta gör/är med om något fint. Eller omtänksamt mot mig själv för att jag för tillfället inte vill ha hår.
- tänker att det är lite som med gyn, en undersökning av fittan och som måste gå till på ett visst sätt för att jag ska må bra, känna mig bekväm och tycka att det är okej. Det är ju ändå en främmande människa som rotar runt inne i min kropp.

Förstår någon hur jag tänker? Det jag främst ville poängtera är väl att samspelet mellan mig och personen som rör min kropp måste vara bra, annars går det åt helvete och jag skulle bara känna mig obekväm. Men i och med att hen jag går till är bra, så mår jag bra och så blir det bra.
- jag tror inte ens jag kan föreställa mig att stå ut en hel vaxningstid om jag inte skulle synka med personen? Typ, "här ligger jag och är obekväm medan en vilt främmande människa rycker bort hår mellan mina ben." Skulle aldrig fungera för mig.ps. sen den långa debatten huruvida det är bra eller dåligt, förtryck eller frihet att vaxa fittan eller inte kan vi ta en annan dag. Nu sticker jag på lunch med Jenni och njuter lite av solen i stället.

vecka nitton,

Publicerad 2012-05-07 09:10:45 i min vardag,

Ska vi bestämma att detta är vårens första vecka, som kommer fortsätta vara vår för att sen övergå till en fyra månader lång sommar? Bra.

- reklamfilmsinspelningsdejt
- ett två tre ritsch
- nostalgilunch med Emily
- ta genustemp på mitt gamla gymnasium THG
- kokosmingel
- egoboostmingel
- excessfest
- yoga och jogga
- skilda världar
- dricka singha
- plugg, plugg, plugg. Insåg igår att att jag har fyra inlämningar den 16. Så himla kul att mina kurser krockar. Det svartnar lite för mina ögon när jag ser hur mycket det är som ska bli klart. Fast sen intalar jag mig själv att allt är för nöjes skull, då känns det lite bättre.

image description
image description

jag har köpt din öl, så nu äger jag dig!

Publicerad 2012-05-07 07:57:17 i Sex osv.,

Det här med att jag skulle få spö i helgen, ska vi ta historien från början?

Föreställ er detta - Viper. Har ni inte varit där så föreställ er ett sunkigt ställe som försöker se hippt ut.

Mitt sällskap försvann så jag satte mig i en soffa där tre snubbar redan satt. Då dom såg att att jag var ensam (tjej?) så började dom snacka och stöta direkt. Jag pratade främst om att dom hade sina egna namn och varandras intialer tatuerade... Varpå den ena, vi kan kalla honom Markus då det var namnet han hade på armen, frågar om jag kan köpa dricka. Får pengar, köper öl, återvänder, hinner ta en klunk när mitt sällskap hittar mig igen. Markus backar och byter plats. ---> Hans kompis sätter sig lite för nära och väser:

"Asså, du, bara så du vet så gillar min kompis att slåss. Asså ta det inte som ett hot. Men om jag vore du skulle jag gå. Nu. Och ta med ditt lilla sällskap."

Jag tolkade det som att det var mig dom ville spöa? Eller mina vänner? Eller alla tre? Nåväl. Jag tog min öl, pengarna som blev över och bet mig i tungan för att inte börja skrika. Dessutom har jag ingen aning om hur mycket en militärofficer kan slåss, men mina fördomar säger att de kan rätt mycket teknik och moves...Vad är det för fel på människor som kopplar samman äganderätt med en öl? Jag har ingen respekt för människor som tänker så. En bjuckar på dricka för att vara snäll, för att öppna en konversation, för att den andra har mindre pengar, för att en är en tönt och kollat för mycket på tv.
- men att tro att en får en annan människa i och med detta köp, det svartnar för mina ögon av ilska.


Vill jag gå hem med någon från krogen så gör jag det, chanserna ökar knappast för att jag får en öl eller två. Folk som tror att det är så det funkar - gud, ni får ju aldrig ligga?! Och om ni får det, så är det fan sant att under kan ske.

tonsatt kärlek.

Publicerad 2012-05-07 07:38:29 i kärlek,

Jag har aldrig varit ett fan av kent. Har aldrig fattat hypen och kan fortfarande skratta åt minnet av när jag sprang in i hela bandet på Luleås flygplats 2010. Men denna version - jag vill böla och hångla på samma gång. Den påminner mig om hur jävla fin kärlek kan vara, hur bra det verkligen är när det är bra. Väcker en längtan efter den där nervositeten som en har i början, känslan av fjärilar som vaknar till liv och den där oförklarliga känslan av att det är på riktigt.

tack helgen,

Publicerad 2012-05-06 23:07:36 i njuta,

Vart tog denna helg vägen? 20h jobb och resten skoj. Ägnade fredagskvällen åt att vara själv. Svårt men så jävla välbehövligt. Det var jag och första boxen med Skilda Världar. Efter lördagsjobbet fick jag träffa Anna, och om jag längtar till juni och att hon flyttar in igen? Så jävla mycket. Hon fick en permanent plats i mitt hjärta efter en kvart och hennes skratt skapar lycka.

Sen blev det utgång. Jag, Gustav och hans kompis. Inledningsvis Viper. Förutom att jag blev hotad av några snubbar om att jag skulle bli spöad, så blev det väldigt lyckat. Öl, dans, och resten får ni läsa om i mina memoarer...

Tack helgen för allt skratt, lycka, kärlek, endorfiner och bra-känslor.

Snuttifierat knull

Publicerad 2012-05-05 10:08:33 i njuta,

Jisses, hur blev det såhär? Jag fick hem massa kondomer från Valborg och tog första bästa skål, nu ser jag att det är ett hjärta?!

Det är ju en av mina grundpelare: det går att knulla utan kärlek!

Föreställ er denna scen: det är natt, kåtheten ligger i luften, du ska få ligga! Hen ber dig hämta en kondom, du gillar initiativet och går fram till skålen för att plocka på dig. Kommer fram och ser att kondomerna ligger i en hjärtformad skål?!

Är det bara jag som gillar det fram till själva skålmomentet?

som Yrlas kopp

Publicerad 2012-05-05 10:00:21 i njuta,

Jag har kommit på mig själv med att värdesätta hans gamla muggar, jag minns alla frukostar på landet som verkade vara en evighet, hur han drack kaffe medan jag och syrran surplade choklad. Ofta var radion på och vi sjöng med, och om vardagarna ringde han in och vann på tio-över-sju-frågan.

Nu är det som att jag inte vill att någon ska dricka ur dom, det är hans. Jävla fina pappa, det var han som lärde mig koka kaffe och hur mycket mjölk det ska vara i. Sen om mjölken gick ut för två veckor sen hade mindre betydelse. Så länge det var rätt mängd och på rätt klockslag så var allt bra.

skilda världar

Publicerad 2012-05-04 23:52:04 i åsikter,

Jag fattar nu, vid tjugotvå års ålder vad titeln Skilda Världar betyder
- för visst syftar titeln på klasskillnaden mellan Sandra och Danne? Hon från överklassen och han från arbetarklassen.

Det är ju helt briljant! Jag har alltid älskat serien och det är så fint att se serien nu med lite "vuxnare" ögon. Och jag älskar all dramatik, jisses vilka liv de har på tv...

grabbig litteratur

Publicerad 2012-05-04 13:44:47 i åsikter,

Inser att jag har en lucka mellan morgons föreläsning om vithet, nationalism och hur det ofta går hand i hand med genus, och eftermiddagens jobbpass. Förutom fakturamailning till Bonniers lyckades jag hitta tre artiklar till plugget. Tänkte nöjesläsa.


Bland det värsta jag vet är "kritiker" som könar böcker. Det är lika ointelligent som ostimulerande.

Men boken på bilden är en typisk "lad lit", och det är alltid i denna "genre" som jag hittar personer jag känner igen mig i... Vilket krockar med kvinnan jag känner mig som och fittan jag har mellan benen...
Nåväl, denna författare är fenomenal och jag har längtat efter hans andra bok. Första boken ligger på min topp-tio.

två snabba med gud,

Publicerad 2012-05-04 08:58:45 i åsikter,

 1. när jag är gravid, då vill jag inte att min partner kläcker ur sig något i stil med "du älskling, är det lugnt med dig om jag tar ut föräldraledigt under VM/EM?" och sen kuttrar om hur jävla jämställda vi är.
 2. personen får inte heller vilja ha rosa/blåa kläder till ungen. (sitter och tittar på en bloggannons nu med titeln "Flickgarderob" och det ser ut som någon kräkts sockervadd...)

Ja, jag vet att det är så rent statistiskt sätt att män i allra högsta grad tar ut sin (lilla lilla) del av föräldraledigheten lämpligt nog under sportevenemang som VM/EM och jag vill inte ha det så. Och jag vill inte heller klä mitt barn i ett kön. Det kommer samhället vara så jävla duktiga på ändå, jag behöver inte bygga på detta. Tack på förhand.

tankar av guld,

Publicerad 2012-05-04 08:53:35 i min vardag,

Inleder morgonen med att lyssna på kärleksballader? Vet inte ens när det hände sist? Eller om det ens har hänt tidigare i mitt liv? Jisses, ja jag har en dejt ikväll. Och det här med att min frys stått öppen hela natten och läckt bärsås över halva köket ser jag som ett gott tecken, nu är det ju liksom jämt i mitt liv...

- mitt hår? Jag känner mig som Bröderna Fluffs lillesyrra. Järry, Pärry och Smarro. Det vore nåt. Smarro är förresten ett smeknamn jag fick av en lärare på thg, som jag även ska ha ett möte med nästa vecka...

- och denna lilla pärla är min nya lyckosymbol. Det där med att köpa diamantringar, lägenheter eller bilar för att en gjort något bra är inte riktigt min grej. Detta smycke gick på 6 euro och är en ständig påminnelse om hur jävla viktiga tankar jag har, att mina åsikter har betydelse, samt hur bra mina wannabe-projekt och planer är. *jag har läst hemligheten*

sköra människor,

Publicerad 2012-05-04 08:35:55 i åsikter,

Ibland får jag den där känslan av "vad i helvete är det vi håller på med?!", den kommer faktiskt ganska ofta. Och det slutar alltid med att jag blir trött på människor som är det jag kallar för mycket.

Människor som sätter sig själv på en högre häst och tror att de är lite bättre än alla andra. Människor som tror att det har det där lilla extra och ryggdunkarklubben tycks tycka detsamma? Kan vara kända människor och det kan vara människor i din omgivning. Ragget från förra helgen som räknar timmarna för att kunna svara på ett enkelt sms, vakten som ser dig i kön men som släpper förbi miljoner innan, kollegan som "råkar" koka enbart en kopp kaffe till sig själv gång på gång, läraren som bara låter ett visst antal elever svara på frågor.

Människor som tar sig själv på lite för stort allvar, som vet att de har någon form av makt över andra människor och bara kör vidare. Eller folk som vill hålla upp en viss fasad, det finns nog inget som äcklar mig mer än sånt?!
- eller människor som måste tycka något utan att ens ha en åsikt, de vill bara spy ut sitt hat i ren grupptryckskänsla. Det bygger "åsikten" kring hat och avsky mot personen/erna som gjort något, men egentligen har de inte något att säga. Eller folk som har en politisk åsikt byggd på luft och grupptryck.

Det brukar även resultera i att jag får den där "vi har ju för faan alla varit små"-känslan. Folk borde bara hoppa ner från sina höga hästar, le några extra gånger om dagen och förstå att vi är alla människor.
- eller allra helst vill jag bara putta ner dom från hästarna.


(fast sen tänker jag också i hemlighet att de är just dom människorna som tar sig mest på allvar, som är mest osäkra.)

ständig uppdatering,

Publicerad 2012-05-03 19:15:40 i Sex osv.,

Sitter och redigerar lite frågor till Veckorevyn, fick precis själv lära mig något nytt - och inser återigen hur viktigt det är att en alltid är uppdaterad på ny fakta. Det är så lätt att bara knata på och ta för givet att det är så som det alltid varit. Som att den fakta jag fick för 7 år sen när jag började äta p-piller för sju år sen förändrats till något helt annat i dag.


Vilket får mig att tänka tillbaka till förra våren när jag utbildade ett gäng barnmorskor för Colour of Love, och hur många utav dem lärde sig helt ny fakta! Och att deras jobb liksom gick ut på att arbeta med ungdomar och deras frågor dagarna i ända, och så kom jag där och kläckte nyhetsägg efter nyhetsägg. Det var både lite skrämmande, lite sorglit och jävligt peppande för mig att bara mata dem med viktig info.


Om jag fick bestämma skulle all personal som jobbar med ungdomar och främst arbetar med sex, kärlek och hiv/könispreventivt få en årlig genomgång med all ny fakta, lära sig det senaste och en sak som HBT-certifierade ungdomsmottagningar skulle inte ens behövas.

- samt att alla som arbetar på ungdomsmottagningar fick en rejäl omgång i vett och etikett, slutar ta för givet att alla tjejer ligger med snubbar, slutar hoppa över den där biten om att många sorters p-piller kan göra en nedstämd och deppig, samt att det slutar genast med att inte erbjuder all form av testning för olika könisar.

image description

rosa,

Publicerad 2012-05-03 17:24:50 i min vardag,

Jag har haft en riktigt fin torsdag, hann med både sol och plugg på förmiddagen och sen har jag fikat med Fridah!
- jag har älskat hennes sätt att skriva krönikor och följt hennes blogg länge, så det var riktigt fint att få träffa henne live.


Åh, om jag fick bestämma skulle vi ha dessa projekt tillsammans:
- häng/klubb för ungdomar utan alkohol
- eget radioprogram
- tvprogram för unga
+ mycket mer som är under konstruktion i mitt huvud. Vi får skriva ner massa bra idéer och projekt nästa gång!

På väg till tuben hittade vi en liten fantastisk blomsterhandel och jag kunde inte motstå dessa barbierosa flamingos.

sex på kartan,

Publicerad 2012-05-03 10:27:12 i Sex osv.,

Det är lyx att "plugga" och få skriva om saker som en tycker om och brinner för. Dagen till ära ska jag skriva om både Boys don´t cry och Sex på kartan, en upplysningsfilm och en underhållningsfilm.

Om ni inte har sett Sex på kartan än så rekommenderar jag er att ta tjugoåtta minuter av er dag och trycka på denna länk. Det är ett samarbete mellan RFSU och UR, och är förmodligen den bästa sexfilmen för ungdomar just nu.ett av mina mål är att få göra något liknande som denna: upplysning, bra information, könens anatomi och inslag av säkrare sex. Dessutom älskar jag att de använder ord som fitta och kuk i filmen.

sextat,

Publicerad 2012-05-03 08:42:22 i Sex osv.,

Jag fick lära mig ett nytt begrepp av Fredrik i tisdags:

Sextat.

Det innebär att en skickar utmanande och ofta nakna bilder på sig själv till någon annan. Vanligast är nog via telefonen, men annars kan webcam vara ett alternativ.

Och det blev så att jag råkade hamna i en liten empirisk studie av detta, och mina erfarenheter säger att detta är något som sker ofta och är ett utbrett fenomen. Vad säger ni om det?

sorgen som aldrig tar slut.

Publicerad 2012-05-02 20:49:43 i kärlek,

Om ni någonsin förlorat en person som står er nära; en förälder, ett syskon, en nära vän, en släkting eller vem som helst. Om ni någon gång känt den där känslan av tyngd mot kroppen, som att någon lagt en filt gjord av bly över dina axlar, som att lungorna tappat sin hela kapacitet att fylla på kroppen med nytt syre, som att hjärtat bankar på för allt det är värt men som att det knappt känns eller ibland bankar så hårt att det känns som att det ska gå i bitar, ännu mer bitar än innan.
Som att det är tungt att leva, tungt att skratta, tungt att vara glad, tungt att tänka och tungt att inte tänka. Allt är bara tungt.

Jag hade den känslan hela valborg. Jag var överlycklig över att vara där, att alla var så pepp, att solen sken, att en viss person kom förbi, att jag fick lära ut information och att livet kändes bra.
- tills jag återigen kom ihåg det där som pappa sa för exakt ett år sen:


Men lilla gumman, vad ska du till Uppsala och göra?! Och på valborg? Vad ska du göra där?

Jag hör hans oro, och blir samtidigt glad för att han reagerar, och jag vet att han är den enda i hela världen som kan kalla mig för lilla gumman utan att göra mig förbannad. Så jag ler och säger att det är världens fest, Sveriges största fest på g!

P - Men lilla gumman? Och vad ska du då göra där?
C - Festa? Träffa människor och ha kul!
P - Och vilka ska du träffa? Åker du själv?
C - Men jag ska till Uppsala! Och jag ska till Ernst, och Madde är också där!
P - Jaha, men du ska till Ernst! PJUUUH!! Då kan jag ju andas ut! Du ska ju till Ernst! (uttalas Ääärnscht!) Så du ska till henne, jamen då kan jag vara lugn.
C - Jamen asså vi kommer ju träffa fler människ...
P - Ja men du ska vara med Ernst! Så bra. Och då kommer ni vara där på kyrkan bara va? Och dom dricker ju inte!
C - Jo fast...
P - Ja men ha så kul lilla gumman, då kommer du ju få jättekul!


Sen citerade jag detta för Ernst och hennes svar var att jag kanske skulle berätta för honom hur det egentligen är, och hur det kommer bli i helgen?! Men jag känner honom, för honom är Ernst helig och varför oroa honom i onödan?


Citatet ovan gick på repeat hela dagen innan valborg, under valborg och efter valborg.Jag vet inte när jag kommer sluta göra det, men det händer ofta att jag tänker på att jag ska ringa honom, när det händer något jag vill att han ska höra, och även om jag vet att jag inte kan ringa honom så ser jag framför mig hur han skulle sett ut, hur han skulle ha svarat och hur jag fick honom att skratta.
- känslan i bröstet när jag kommer på att han är död, och att jag inte kan träffa honom eller ringa honom eller få ett sms med avslutningsmeningen "kramar från pappa" - det är en känsla jag inte önskar någon människa.


Det händer att jag drömmer om honom, och i drömmarna får jag höra honom skratta. Det finns få saker som får mig att vakna med ett leende, men när detta händer är det någon form av hatleende, jag är lycklig över skrattat men jag blir så otroligt jävla arg över att drömmen är slut.

Ibland tänker jag att jag skulle vilja gå till någon, någon som kan kontakta andar? Eller honom. Men rädslan för att det ska misslyckas står i vägen. Jag har alltså kommit så pass långt i min sorg och i min saknad att jag skulle kunna ge löjligt mycket pengar, för att få höra en främmande människa prata med hans ande. Jag vet varken om det är bra eller dåligt. Jag vill bara så gärna tro att det inte tar slut efter döden, att en inte bara ligger i askform i en liten urna nedgrävd i jorden, utan att det finns något mer. Något utöver det mänskliga. Desperation? Frustration? Eller bara en dotter som saknar sin döda pappa i varje andetag? En dotter vars hjärta går sönder mer och mer för varje hjärtslag över att pappan är död? En dotter som bara saknar sin pappa mer och mer för var dag som går.


ps.
det är en jävla utomkroppsupplevelse att plocka nyutslagna vitsippor för att sätta i ett glas intill det svartvita fotot på sin familj, där han står med utslaget lockigt hår.

döden, ufon och internet.

Publicerad 2012-05-02 20:05:38 i njuta,

Så jävla fin dag.

Jag och Ove inledde denna dag med en lång frukost på ett riktigt guldkorn till ställe, därefter långsam solskenspromenad till Kungsan där blomdyrkan utövades. Därefter strövade vi till söder, hämtade plugg, köpte sallad och intog Nytorget för ännu mer soldyrkan. Avslutningsvis hamnade vi på Café String med plugg och häng.
- så jävla fin och peppig dag!

På hemmaplan mötte jag upp Bull för ännu mer promenad och hon hade picknick medan jag joggade på stället och övade upp musklerna.

Tack fina ni, för att ni får mig att skratta och skapar den där härliga känslan i kroppen som bara fin vänskap kan göra.ps. klockan är över åtta och solen skiner här i Högdalen?! Förstår ni min lycka? Det är kvällar som denna som gör det värt att överleva vinterhelvetet.

feministisk litteraturmånad,

Publicerad 2012-05-01 16:32:31 i böcker,

Räknade efter idag och insåg att jag plöjt 31 böcker detta år, utöver det kanske 5-10 påbörjade och halvlästa böcker. Bland dessa kanske fem lämnat spår? Resten har mer varit ok, men blahaiga.

Därmed tänkte jag ha tema i min läsning! Utöver alla hundra pluggböcker jag måste plöja ska jag enbart läsa feministisk litteratur. Har ni tips, lämna en kommentar. Jag har säkert de flesta hemma redan.

Inleder självklart detta tema med detta klassiska feministiska verk. Lika snyggt omslag som boken är bra.

vecka vår,

Publicerad 2012-05-01 16:28:04 i min vardag,

Insåg igår att jag är ledig fyra dagar på raken denna vecka! Första dagen tillbringads visserligen i Uppsala och halva denna dag har ägnats åt efterarbete kring själva kampanjen. Vilket gör att det kvarstår 2,5 dygn som är helt lediga. Och det är vår, förstår ni min lycka? (jobbar ständigt med att mota bort stressen och byter ut den mot lycka istället.)


Kommer ägna vårens första riktiga vecka åt:
- löjligt mycket plugg
- frukostdejt med Owe
- träna
- sola
- se körsbärsblommorna i Kungsan
- fika med Fridah (OM jag är pepp? Jag börjar typ fnissa vid tanken! pepp pepp)
- hänga med Fredrik
- fina Anna kommer till sthlm så vi ska ha faxparty hela helgen + ses
- öl på lördag
- köpa ny dator?
- myskväll med Emily
- skriva
- hinna träffa Isabella som är i stockholm

tack till mig själv för att jag började med morötter redan i januari. Jag flagnar på näsan och det är första maj.

miffy och muffins!

Publicerad 2012-05-01 11:43:15 i njuta,

Vi har tömt bilen, sorterat in alla miljoner saker, vinkat av Anna och nu väntar det skojigaste - fylla i alla blanketter och utvärderingar...

Aleks lagar lunch medan jag letar efter länken. Fint samarbete. Dessutom fick jag kaffe i världens finaste mugg?! Miffy! Visst minns ni det där ballongspelet, älskade det som liten.

Glad första maj på er, pepp och kärlek till er som står upp för det ni tror på.

Om

Min profilbild

Caro Wikbro Carlén

jag arbetar som sexualupplysare och har huvudfokus hivprevention och säkrare sex. förutom det gillar jag att läsa, feminism, hångla med min donna, mina queens, New York, att äta, vettiga serier, genus, att resa och att diskutera. och det är ungefär det jag bloggar om.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela