romantik och sprit.

Jag har en delvis romantiserad bild av systembolaget. Det var där vi brukade hänga, och med hänga så innebar det att vi minglade omkring bland hyllorna, han pratade på om olika sorter, lärde mig skillnader, berättade historier, berättade hur olika tillverkningsprocesser går till, tittade på förpackningar, föreställde oss olika maträtter som passade till, köpte säsongsöl och skrattade. Torsdagseftermiddagarna var att föredra för köerna var alltid förjävliga på fredagarna. De gånger jag jobbade med honom kunde vi sticka dit mitt på dagen en vanlig tisdag. På slutet brukade han leta reda på en pall, sätta sig ner och dirigera mig till rätt hyllor. Jag roade honom genom att läsa instruktionerna rätt och fick honom att skratta högt när jag med inlevelse läste högt att vissa vinsorter passar bättre till höna medan andra har symboler i form av en tårta eller en frukt.

Och jag minns när han skulle prata "allvar" med mig gällande alkohol, tror jag gick i åttan och hade alltså aldrig druckit mer än smakat en klunk här och en klunk där:
P - Jo Carolina, om du går på fest, och du blir bjuden på alkohol,
Syster - Så säger du nej!
C - Ehh,
P - Nej. Du säger inte nej,
S - Men va i helv,
P - Hon säger inte nej. Utan då tar du en klunk,
C - Jaha?
P - Och så låter du den klunken sjunka in. Och så väntar du.
C + S - På vad?
P - Ja hur du känner. Eller något sånt. Du stressar inte.
C - Ehh. Tack. Tack för infon, det ska jag lägga på minnet.


Och jag minns hur han skrattade åt min första fylla som bestod av hur jag och Adde hetsdrack julsherry, det måste ha varit Valborg när vi var femton? Sen tittade vi på Bridget Jones medan våra vänner suckade åt oss.

jag drack aldrig den där hutten för dig efter begravningen, för jag var inte med. Får åka till kyrkogården och göra det någon dag.

det första sommarregnet

Det är skillnad på regn och regn. Regnar det en eftermiddag i oktober vill en säga upp sig från jobbet, bränna skolböckerna och bädda ner sig under dubbla täcken och fördriva tiden med varm choklad och serier som garanterar skratt. Eller detta gäller nog alla dagar i oktober. Och november. Och första delen av december med.

Men nu, när sommaren anlänt, träden är gröna och människor automatiskt ler och andas lättare är det som att regnet inte stör. Som att en inte blir lika sur för att vattnet inte är lika kallt eller dödar en eftermiddag som den där gången i oktober. Som att vetskapen om att regnet snart tar slut och därefter väntar sol, ständigt är närvarande.

Konstigt egentligen hur mycket vi låter väder påverka.

bokstäver och genus

Jag satt till två i natt, då hade jag skrivit 8 av femton frågor och var så nöjd att jag grät. I dag är jag inte lika nöjd. Min handstil klassas som oftast som: pojkig, stökig, bullig, kladdig eller bara jobbig.

Själv inser jag vilken skatt jag skulle vara för militären om de vill ha någon som är grym på chiffer! Jag skulle bli en bra spion.

dreaming of you,

Hade en mardröm i natt, måste skriva av mig den och säga den till några så att den inte händer.

Scenariot: ska ligga med en jag känner sådär, vi är i hens lägenhet, ligger och det är bra sex - när hen öppnar munnen och kaskadkräks över mig!

Utanför står Sanna och Natti + fler, som av någon anledning tjuvlyssnar? Och högljutt kommenterar allt vi gör och säger? Och när detta händer hör jag Sanna viskskrika "Låter hen sådär när hen kommer!! Caro väljer alltid så konstiga killar! ... Och tjejer för den delen!" Och Natti instämmer och ramlar lite mot dörren, förmodligen ivrig över att höra fortsättningen... (ba älskar hur Sanna i min dröm även där är hbt-medveten!<3 )
Därefter börjar hen att gråta och säger "det var inte såhär jag ville fira julafton med dig!" ...

Jag puttar bort hen och försöker fånga upp all spya som rinner längs nacken och magen, och sen vaknar jag.
Freud - analyze this.


Jag vaknade med ett rygg och började automatiskt leta efter spyrester i håret. Huvva. Detta har varit en av mina rädslor när en följer med hem efter krogen och en vet att en själv har antingen druckit lite för mycket eller den/dem en ska vara med... Detta får ej hända i verkligheten. Men vi kan ta och prata lite mer om Emetofili senare!

Hur ska en förvara kondomer?

Hur ska kondomer bäst förvaras? Plånkan? Handväskan, i pappersförpackningen de kommer i vid tio-pack? Byxfickan?

Det viktigaste att tänka på när det gäller förvaring av kondom är att den/de inte får utsättas för värme, tryck eller slitage under en längre tid.

Dvs ska du iväg och ligga på kvällen så kan du lägga kondomerna i tex plånboken. Men att vandra omkring en längre tid med dem där är ingen bra ide. Max en månad är gränsen, sen är det bara att byta ut mot nya. Detsamma gäller i byxfickan. I handväskor kan de lätt utsättas för tryck och slitage av allt annat jox en bär på.

Hemma kan byrålådan vara en bra plan. Bor en själv funkar en skål eller dylikt bra.

Utsätts kondomerna för värme eller slitage finns risken att förpackningen skadas, går sönder eller får hål ---> kondomen kan förlora sitt syfte.

Dessutom, om en vet att ligg väntas kan ett extra tips vara att lägga den nära till hands.