sexualupplysare och bokälskare

ja! vi kör på könsrollerna i år igen!

Publicerad 2013-03-31 14:13:16 i feminism, genus osv.,

 
Jag kan inte bestämma mig för om BB faktiskt är så pass ointelligent, trångsynt och obehagligt gammaldags att hen faktiskt står för detta citat.
- eller om detta enbart är ännu ett steg för henom att "skapa debatt" och dra in ännu mer pengar. Som ett slags obehagligt steg i kapitalistisk riktning. 
 
Det hela är oklart. 
 
Men någonstans inom mig väcks den där känslan (näst efter raseriet) av typ ömhet? Som att jag blir ledsen å henoms vägnar att hen inte förstår bättre? För jag tycker det är synd om människor som inte förstår/ser strukturer i samhället som dagligen begränsar människor och straffar de som avviker från normen. Hur de vägrar se utanför heteronormen, tvåkönsnormen eller vill se hur strukturerna kring kön förstör för människor. Sorgligt. 

design, genus och estetik

Publicerad 2013-03-31 12:58:00 i feminism, genus osv., plugg,

Till tonerna av befrielsen är nära skrev jag den sista sidan i ämnet "design, genus och estetik". Jag har skrivit en genusanalys på regnkläder. 
 
För er som gillar design, kan rita, tycker det är spännande med produktanalyser eller bara rent allmänt gillar reklam, materiella ting och inte hajat grejen med genus ---> då är kursen jättebra!
 
För er som kan genus, och kunnat det ett tag, och tänker att det kan vara en bra kurs även om en inte är sådär jättebra på att rita. ---> läs inte kursen!
 
Helt värdelös har kursen inte varit, det handlar främst om att jag inte kunnat prestera gällande skapandet, ritandet, designandet och estetiken. Utan bara fokuserat på genus... Men, det finns bisarra artiklar och studier gällande genus och design. Allt från teknik, möbler, kläder, hus, bilar - allt är skapat ur ett skevt perspektiv där genus lyser med sin frånvaro. 
 
Fråga mig, jag kan numera allt om detta. 
 
 

efter-peppen

Publicerad 2013-03-29 16:26:00 i Sex osv.,

Ni vet när en klarat av något och den där härliga känslan sprider sig genom kroppen och bäddar in känslorna i mjukt fluff. Kan uppstå efter en jobbig tenta, ett långpannepass på jobbet, 55min spinning, en ljuvlig orgasm eller som det var för mig - att ha avverkat två peppiga, fina och fantastiska föreläsningar med unga vuxna. 
 
 
Och en har ägnat sammmanlagt tre timmar åt att prata, föreläsa, ge verktyg, informera, leda diskussioner, få dom att tänka, reflektera och upplysa om en mängd viktiga ämnen. 
- och få deras följdfrågor, följa deras utveckling i diskussionen eller se när den information jag kan trillar in i deras medvetande. Det är exakt då jag vet att det är detta jag ska jobba med. 
 

ny trend?

Publicerad 2013-03-29 13:16:44 i Sex osv.,

Det verkar vara en ny trend att festa in påsken? Som kids gör vid jul, halloween, midsommar osv. Super till för att en högtid är på g. Märkligt. Hur som, jag och Fredrik inledde kvällen på Wollmars, mellanlandade på Side Track och avslutade på Marie L där klubben Mums Mums höll hus. Finns få saker som slår att dansa till stängning en vardag. 
 

för lite tid för idioti

Publicerad 2013-03-28 07:55:34 i kärlek,

Pratade med Robin härom kvällen, uppdaterades och hens svar på att jag pluggar 225% var: "alltså, jag vet inte hur ditt dygn ser ut Caro, men mitt dygn har iaf bara 24h!!" vi skrattade och bestämde att jag ska kommer ner(?) till Göteborg snart. 
 
Och jag kopplar det till ett tidigare inlägg om att jag inte är personen som hänger med folk jag inte gillar. Det kan nog verka ganska elakt? Ganska krasst? Snobbigt? Märkligt? Eller bara ärligt. 
- för om en märker att en inte klickar med en annan människa, och hen känner samma sak - varför låtsas som något annat och umgås ändå? 
 
Det om något är ju märkligt. 
 
Människor som en inte trivs med, kommer överens med eller gillar att vara med - är det ingen idé att forsätta vara med. Gäller både privat som arbete. Speciellt när en alltid måste pussla om sitt schema för kunna träffa människor en verkligen gillar och som får en att må bra. Så jag skulle nog vilja slå ett slag för att våga klippa band, sluta fejka vänskap och hålla relationer en inte trivs med vid liv. Livet är lite för kort och för kul för att ha kvar den typen av band med människor. 
 

on the road

Publicerad 2013-03-27 09:31:47 i Sex osv.,

 
Om några timmar är det dags för mitt andra pass som skolinformatör för RFSU. Denna gång ska jag ha två pass med tvåor. Undrar om och hur de skiljer sig från de klasser jag hade sist som var nior. 
 
När jag själv gick i tvåan var min största skräck att prata inför klassen. Jag hade ångest i månader inför ett tillfälle som skulle innefatta 3 minuters prat inför klassen jag hänger med dagligen. 
- idag tycker jag att 90 min är för lite. 
 
Och kanske häftigaste av allt - den där ångesten är utbytt mot exaltering och jag längtar till de tillfällen jag ska få träffa nya människor att föreläsa för. Och inom kort kommer jag även hamna på en sida som ägnar sig åt just föreläsningar för unga. Pepp!

som en scen tagen ur Juhas liv,

Publicerad 2013-03-26 20:13:21 i Veckorevyn,

Min mamma pratar med min moster, samtidigt som min morbror hälsar att mitt namn nämns i radio. Dom pratar om mig på radio. Jag är med i radio! Vad, varför, när, hur, om - är så oklart. Men mitt namn har nämnts. Tillsammans med Veckorevyn. 
Mamma lägger på luren och hojtar att vi ska dricka champagne. Jag letar reda på klippet, mamma hämtar glas och bubbel. Spänningen är hög, jag svettas och mamma försöker gissa vad dom pratar om. 
 
Hon poppar bubblet, häller upp och vi tar varsin klunk.
 
Vi hittar klippet, trycker på play och lyssnar. Och lyssnar. Det är Anders från Hipp Hipp som pratar om en tidning varje vecka, denna vecka har det kommit till Veckorevyn. 
 
Och mitt namn nämns. En gång. Och sen fortsätter de prata om tidningen. 
 
Vi sitter med bubblet i handen, mamma försöker lyssna fler gånger efter mitt namn och ifrågasätter varför det bara nämns en gång. Hon vill att de ska prata mer om mig, och mindre om tidningen. Och vi dricker upp bubblet. 
 
 
I mina familjer firar vi helt enkelt saker väldigt mycket och gärna. Litet som smått, högt som lågt - allt ska firas. Ikväll såg vår middag ut på följande sätt. Så fint. 
 
 
 
 
Här kan ni höra klippet! Hurra!

it's 4 am my brain has turned to jelly

Publicerad 2013-03-25 23:08:21 i plugg,

Jag har för första gången i mitt liv struntat i en deadline, och nu kan jag inte avsluta uppgiften. Främst för att den är så förbannat tråkig. Har slutligen valt att göra en genusanalys på regnkläder
 
 
...
 
 
(det är slöseri med hjärnceller och jag kan inte för mitt liv sluta ångra att jag någonsin sökte kursen design, genus, estetik. Vad tänkte jag på? Jag är ju glad om någon kan läsa min handstil! Jag måste acceptera att jag inte ska ha något med varken design eller estetik att göra.)
 
Försöker peppa med denna, älskade den när jag var 16. Perfekt som mellanlåt för att pausa i hångel. 
 

reunion?

Publicerad 2013-03-25 20:45:43 i min vardag,

Den femte juni är det fem år sen jag tog studenten. Vad jag gjort dessa år är svårt att sätta fingret på, men jag tror jag har haft kul. Men de kommande fem åren kommer garanterat bli bättre. 
 
Igår trillade in en inbjudan om att ha reunion med klassen, och jag kan inte riktigt förstå syftet. Jag och Ellen ordnade en på F12 för två år sen och jag drack en liter tre apor innan det var dags... Sen blev jag ute på rökrutan lärd i hur en bäst slickar fitta av en gammal klasskompis. Det är nog det jag minns från den kvällen. Och att vi hade någon form av runda gällande vad som hänt sen sist. Krispig stämning, minst sagt. 
 
Det är bara så många som jag inte finner värde i att umgås med. Varför hänga med folk en inte gillar, och som en vet lätt kan leda till bråk och dåliga diskussioner? Hur som, det är ett tag kvar till juni. Kommer hinna ändra mig X antal gånger. 
 
 
Bilden föreställer HT och jag minns studenten väldigt vagt. Dock minns jag hur sur jag blev över att min mössa skilde sig från resten i gänget för att jag hade namnet till vänster och resten hade till höger. Och hur jag bar dubbla bhar för att klänningen skulle sitta på plats. Och hur besviken jag blev att jag inte fick något stipendie, för de var vid dessa få tillfällen som pappa uttryckte någon glädje över mig. Men hur stolt jag var över att han och några andra bland HT´s föräldrar pyntade flaket och fixade allt. Så märklig dag, knappast något en vill återuppleva.

som en hora

Publicerad 2013-03-24 19:25:00 i feminism, genus osv.,

Lyckas hitta en gammal dokumentär från P1 som Maria Sveland har gjort. Om horor.
 
Vem är en hora? Hur ser en hora ut? Vad betyder begreppet hora? Vem kallar andra för horor? Går det att se om en är en hora? Är det bra att bli kallad hora? Tjänar någon på att bli kallad hora? Eller tjänar någon på att kalla andra för horor? 
 
Sveland pratar om sitt eget liv och sin egen relation till att bli kallad för hora, intervjuar både kvinnor och män om deras syn på begreppet. Hur hon lyckas behålla lugnet och genomföra vissa intervjuer är för mig en gåta. Att få höra olika personers erfarenheter av att kallas hora, och i nästa möte träffa folk som använder ordet hora som skällsord, för att såra, för att vara elak, av vana eller för att sympatisera med vänner. 
- det tas även upp några klipp från olika rättegångar. 
 
 
 
 
klicka här, ta paus från livet i 43 min och lyssna. 

kvalitetstid med sig själv

Publicerad 2013-03-24 12:52:37 i min vardag,

De få gånger jag har en lucka och jag får för mig att jag ska ta vara på kvällen "som alla andra gör" slutar det alltid med att jag ser film. Ofta går det bra att se en hel film, förutsatt att jag läser, skriver, planerar saker under tiden. 
 
Igår var det dags för Perks of being a wallflower
 
Nudlarna var kokade, chipsen upphällda i en skål och kvällen kunde börja. 
 
 
Har ni sett den? Läs boken, se filmen, och så diskuterar vi. 
- jag gick från en tår i ena ögonvrån till att storböla konstant sista kvarten. Det fanns ingen hejd. Allt var så fint, rart, sorgligt, hjärtskärande, hat-framkallande och fullkomligt jävla ärligt. En scen, som jag kommer att avslöja någon annan dag, kommer nog aldrig lämna mina hornhinnor eller hjärta. Och min kärlek för filmer/böcker som skildrar de sköra utanförskapet och gör det mänskligt har växt ännu en bit. 
 

semester!

Publicerad 2013-03-22 22:00:09 i min vardag,

Det är alltså en grupp människor, iklädda någon form av morgonrockar (oklart vad folk bär under...) och så hänger vi ihop. Fikar, äter middag, konfererar, umgås. Och badar givetvis.
- jag vet inte om det är klädseln, allt det avklädda eller lugnet. Men jag är konstant rörd.

Vuxna, avklädda människor i grupp.

pang-dag

Publicerad 2013-03-21 20:58:00 i min vardag,

Vissa dagar är ju bättre en andra, och igår hade jag en riktigt spektakulär, köttig och fantastisk dag på så många vis. 
 
1) Påbörjar och avslutar två uppgifter på morgonen. En i kriminalstatisk och en om ungdomars kondomanvändning där jag problematiserar att artikeln enbart fokuserar på heterosex och sågar hela uppgiften. (det är min nya grej, och jag vet inte varför. kan inte låta bli att såga uppgifter jag inte gillar.)
 
2) Äter lunch med Tobias och vi pratar om hans plan som är så jävla bra och jag vacklar mellan att vara rörd och vlja böla av lycka. Förutom att han är min fina vän, är han även en av grundarna till den bästa sidan.
 
3) Får bekräftelse från Angelica om att min sista deadline för Veckorevyn kommit fram, och jag ska även få ett skrifligt intyg och en drös med tidningar. Jag vet inte vad jag gjort med mina egna ex? De verkar ha gått upp i rök.
 
4) Har en av vårens bästa föreläsningar i kriminologi och jag körde tjugo frågor i pauserna. Förutom att jag fick min tes bekräftad, fick jag även en hint om att jag nästa gång ska säga mina saker högt inför alla. 
 
5) Får ett samtal från RFSU och nu på onsdag är det dags för min andra omgång med skolinfo-föreläsningar. Ska iväg till en gymnasieskola och träffa tvåor. Så jävla pepp. 
 
6) Hade möte med min syo och hen har en hypotes om att jag kanske kan bygga ihop alla mina kurser till en kandidat, eller att jag får hoppa på en C-kurs direkt! Hurra, alla mina hundra småkurser har inte varit bortkastade. Har möte imorrn och på måndag, så håll tummarna. 
 
7) Åker till JMK och medverkar i radio med Ove som journalist. Det är så mäktigt att sitta i en sådan situation och veta att en nära vän kommer att komma så jävla långt och lyckas med allt hen vill. Magiskt. Vi pratade om pappas död och återkopplade till en intervju som skedde i september.
 
8) Gilla Böcker hade mingel, så ett gäng bokälskare samlades för soppa, vin och böcker. Vi satt ett gäng ps´are och pratade "nuppa", "juffsa" och skrek av skratt. Dessutom, Gilla Böcker är ett av de bättre bokförlagen.
m
 
9) Läste ut en bok och somnade innan klockan 23. Magisk dag på så många sätt och vis. 

ett till tio.

Publicerad 2013-03-20 09:43:08 i åsikter,

10 saker jag tycker om:
att kliva av ett plan i ett nytt land, andas in ett djupt andetag och veta att en har en ny resa framför sig.
skratta med mina vänner, ni vet när det kommer till den där nivån att en skrattar för att en skrattar så mycket och när det fastnar i halsen och det inte går att sluta.
salami - enda jag saknar som vego.
hitta en ny författare och fastna i hens språk.
hångla med någon som är bra på det.
fuldansa mig svettig med folk som inte tar dans seriöst.
klicka med nya människor när allt är nytt och en vill bara berätta allt och höra allt.
vakna bredvid en varm kropp som en skedar i där skedet mellan sömn och vaken.
kicken en får efter en upplyst någon om säkrare sex, och följdfrågorna kommer.
bra diskussioner (där jag gärna vinner.) .

9 saker jag tycker mindre om:
sexistiska och rasistiska uttalanden som "ba är på skämt". kamma till er.
folk som har politiska åsikter men inte vet varför? ta reda på det eller var tyst.
när folk som är yngre än jag har ålderskris, för då fördubblas min egen.
kyla, is, snö, isfläckar, mörka månader osv.
män som tar för mycket plats på tuben.
individ-tänket - vi lever i ett samhälle tillsammans. det går inte att utgå från enbart sig själv.
personer som raljerar över åsikter, diskussionsämnen, politik osv.
strumpbyxor som hasar ner pga dåligt sydda.
att gå vilse, finns inget som sänker mitt självförtroende mer än just det.
 
8 bloggar jag läser:
indiepopochskit
hanapee
fredrik
frans
lady dahmer
niotillfem
+ ett gäng till obehagliga bloggar de veckor jag har mycket i plugget.

7 saker jag vill göra i framtiden:
ta master i sexologi
debutera som författare i tre olika genrer
äga en mops som heter Frans
äga ett hus i ett varmt land dit jag pendlar
packa en kappsäck och lämna landet på obestämd tid
ha körkort och äga en liten röd bil
bli etablerad och omtyckt sexolog
 
6 saker jag är rädd för:
att någon i min närhet ska dö
att jag ska få alzheimers
att SD får mer makt i nästa val
att de blåa fortsätter regera efter nästa val
råttor
att drabbas av insomnia

5 platser jag tycker om att vara på:
en varm sandstrand
nya städer där en har tid att gå vilse
landet!
new york
stockholm en ledig sommardag med rätt gäng

4 ord som beskriver mig:
pepp
planerande/strukturerad
intelligent
"känner-för-mycket"

3 saker jag ser fram emot:
sommarlov!
nästa uppdrag och steg i min utbildning
harry potter-land i sommar

2 bra filmer:
tillsammans
rika barn leka bäst

1 bra låt: kan inte sluta på denna. hörde den för första gången när jag och syrran såg Mamma Mia i NY, och nu är det min favorit.

don´t look back in anger.

Publicerad 2013-03-19 08:25:46 i Veckorevyn,

Jag vet inte hur det blev så att just den låten blev min deadline-låt. Det måste ha varit i november, hela livet var stökigt efter pappas död och jag var samtidigt överlycklig över mitt nya jobb. Och jag måste ha saknat Ellen. Våra sommarnätter som enligt utopin skulle innehålla öl, dans i sofforna, häng vid dj-bås och discohångel. Den låten påminde mig om allt detta. 
 
 
Igår läste jag igenom frågorna och mina svar för kanske trettionde gången, tryckte på play och grät. En era är över. Och visst känns låten ganska lämplig ändå?
 
 
Och så är det ju den där lilla delen av mig, likt en korkad cocker spaniel, som inte kan se detta som slutet. Som snarare ser fram emot nästa utmaning och peppar inför kommande uppdrag. Om jag någon gång skriver en självhjälpsbok kommer den heta "finn din inre korkade cocker spaniel", kommer sälja i säkert 7 ex.

min sista deadline för VR.

Publicerad 2013-03-18 08:50:00 i Veckorevyn,

 
Hej lilla blogg, har haft uppehåll i nästan en månad. Och i morgon har jag min allra sista deadline för VeckoRevyn. Har precis valt ut sex frågor som kommer finnas med i nummer 06 som borde trilla ner i brevlådan hos folk i slutet av maj, om jag räknat rätt. 
 
Det har varit en omvälvande månad. Jag har gråtit, skrattat, fått så jävla mycket pepp att jag gråtit, skrattat, rodnat, kiknat av fniss och känt den där varma känslan av kärlek i magen, haft ångest, tittat upp i tak och funderat över min framtid, gått på möten, skrivit listor, mailat förebilder och idoler, planerat min framtid och ångrat mig, skrivit mindmaps där pappret inte räckt till och resonerat om och om igen. 
 
Och svarat på denna fråga ungefär hundra gånger: Men vad ska du göra nu?
Rätt svar: Vad ska jag INTE göra? (köpa villa, volvo, vovve, ge upp mina drömmar, omskola mig till hantverkare, osv.) förutom det ska jag göra allt. När, var, hur, varför, med vem - det är sånt som löser sig.  

Om

Min profilbild

Caro Wikbro Carlén

jag arbetar som sexualupplysare och har huvudfokus hivprevention och säkrare sex. förutom det gillar jag att läsa, feminism, hångla med min donna, mina queens, New York, att äta, vettiga serier, genus, att resa och att diskutera. och det är ungefär det jag bloggar om.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela