ja! vi kör på könsrollerna i år igen!

 
Jag kan inte bestämma mig för om BB faktiskt är så pass ointelligent, trångsynt och obehagligt gammaldags att hen faktiskt står för detta citat.
- eller om detta enbart är ännu ett steg för henom att "skapa debatt" och dra in ännu mer pengar. Som ett slags obehagligt steg i kapitalistisk riktning. 
 
Det hela är oklart. 
 
Men någonstans inom mig väcks den där känslan (näst efter raseriet) av typ ömhet? Som att jag blir ledsen å henoms vägnar att hen inte förstår bättre? För jag tycker det är synd om människor som inte förstår/ser strukturer i samhället som dagligen begränsar människor och straffar de som avviker från normen. Hur de vägrar se utanför heteronormen, tvåkönsnormen eller vill se hur strukturerna kring kön förstör för människor. Sorgligt. 

design, genus och estetik

Till tonerna av befrielsen är nära skrev jag den sista sidan i ämnet "design, genus och estetik". Jag har skrivit en genusanalys på regnkläder. 
 
För er som gillar design, kan rita, tycker det är spännande med produktanalyser eller bara rent allmänt gillar reklam, materiella ting och inte hajat grejen med genus ---> då är kursen jättebra!
 
För er som kan genus, och kunnat det ett tag, och tänker att det kan vara en bra kurs även om en inte är sådär jättebra på att rita. ---> läs inte kursen!
 
Helt värdelös har kursen inte varit, det handlar främst om att jag inte kunnat prestera gällande skapandet, ritandet, designandet och estetiken. Utan bara fokuserat på genus... Men, det finns bisarra artiklar och studier gällande genus och design. Allt från teknik, möbler, kläder, hus, bilar - allt är skapat ur ett skevt perspektiv där genus lyser med sin frånvaro. 
 
Fråga mig, jag kan numera allt om detta. 
 
 

efter-peppen

Ni vet när en klarat av något och den där härliga känslan sprider sig genom kroppen och bäddar in känslorna i mjukt fluff. Kan uppstå efter en jobbig tenta, ett långpannepass på jobbet, 55min spinning, en ljuvlig orgasm eller som det var för mig - att ha avverkat två peppiga, fina och fantastiska föreläsningar med unga vuxna. 
 
 
Och en har ägnat sammmanlagt tre timmar åt att prata, föreläsa, ge verktyg, informera, leda diskussioner, få dom att tänka, reflektera och upplysa om en mängd viktiga ämnen. 
- och få deras följdfrågor, följa deras utveckling i diskussionen eller se när den information jag kan trillar in i deras medvetande. Det är exakt då jag vet att det är detta jag ska jobba med. 
 

ny trend?

Det verkar vara en ny trend att festa in påsken? Som kids gör vid jul, halloween, midsommar osv. Super till för att en högtid är på g. Märkligt. Hur som, jag och Fredrik inledde kvällen på Wollmars, mellanlandade på Side Track och avslutade på Marie L där klubben Mums Mums höll hus. Finns få saker som slår att dansa till stängning en vardag.