sexualupplysare och bokälskare

dag fem?

Publicerad 2012-06-30 02:03:53 i Sex osv.,

 • Allt flyter samman så det känns både helt färskt samtidigt som det känns som att vi bott här i veckor.
 • Jag har ett gäng valpar som kommer förbi några gånger om dagen, så himla fina<3
 • Vi får gång på gång höra att vi är festivalens höjdpunkt! Det är sp stort och häftigt!
 • Har idag hunnit se Maria mena, Markus krunegård, kent och någon till tror jag.
 • mr x är här. Hehe han är den enda som alltid haft den titeln här på bloggen. Och vad kan jag säga mer än att det är en liten värld? ...
 • Idag fick vi påfyllning från Sthlm med 4000 kondomer till. Vi har redan delat ut 10000!! Helt galet! 
 • Puss

dag tre

Publicerad 2012-06-28 02:16:12 i Sex osv.,

 • kondomerna är funna! Jag har aldrig blivit så lycklig över att se ett gäng, ungefär elva tusen kondomer.
 • Vårt tält är uppsatt och vi bildar tillsammans med kvinnojouren och ungdomsmottagningen Trygghetsdungen.
 • alla informatörer är fantastiska, peppade och urbra! Vi gör succé :))
 • Det är kallt. Fruktansvärt kallt. Jag har aldrig varit mindre sugen på att supa, men jag kan förstå dom som rest hit i bikini och shorts och därmed super för att överleva.
 • Festivalens modetrend - shorts där ena eller helst bägge skinkor visas, bikini/bh som syns, diverse ord/namn/nummer/raggningssepliker skrivna med tusch på kroppen...
 • Jag har idag sett Roxette, Simple plan och Lars Winnerbäck.
 • Puss
 

dag tre

Publicerad 2012-06-27 09:02:03 i Sex osv.,

Elva tusen kondomer har skickats med bud från Stockholm till Borlänge. Elva tusen kondomer kan ha kommit fram någonstans i Borlänge. Än så länge är allt ganska oklart. Förutom att vi vet att kondomerna inte är på rätt plats, än.

dag ett och två

Publicerad 2012-06-26 14:10:00 i resor,

Om vi bortser från att jag lyckades med det idiotiska misstaget att skicka fel dokument till min redaktör på Veckorevyn precis innan vi skulle resa, samt att jag denna morgon upptäckte att hela min sovsäck är full med mögel - så har vi haft en bra start på festivalen.

Jag har ägnat några timmar åt att hitta en fungerande dator, nät, samt skicka rätt dokument. Där kan vi prata om "vescka i halsen och gråten i näven"... Tacka gudarna för att min redaktör har tålamod och är bäst <3


Annars då, det regnade hela dagen i går, vi körde längs Sveavägen med handbromsen i, kom efter en timme i tidsplanen, jag sov hela sträckan sthlm-borlänge, och 9 av 10 funktionärer är kassa och kan inte skilja på höger och vänster...

Men informatörerna är snälla, vi är ett bra gäng samordnare och festivalen börjar komma till liv. Det här kommer bli en bra vecka! Puss

festivalnerven,

Publicerad 2012-06-25 07:57:59 i resor,

Jag tillbringade mer än tre timmar åt att "varva ner" efter att allt var färdigpackat. Jag tände ljus och lyssnade på klassisk musik, onanerade, tittade på julkalendrar, smsade med pojkar, läste ut Rudbergs senaste, inget fungerade. För övrigt är Två gånger är en vana fantastisk, precis som hennes romaner fast det är en eller flera som dör. Kvinnoporträttet är starkt och jag längtar redan efter nästa. Älskar kvinnliga hjältar. 
 
Nu ska jag kontrollera det sista innan jag tar mig till söder där regnkläderna ska letas fram... Fan, har fortfarande inte vågat kolla hur vädret ska vara under veckan. Det löser sig alltid. 
- puss och hej! Får se hur mycket jag hinner skriva av mig. 
 

färdigpackad!

Publicerad 2012-06-25 00:27:58 i Sex osv.,

Jag kan inte sitta still, är så peppad inför imorgon! Jag har sett fram emot denna vecka sedan samordnarhelgen tidigare i år, och nu är det äntligen dags. Åh, det kommer bli så bra. Det sista vi gör är att packa COL-bilen och sen bär det av mot Borlänge. 
 
Kicken av att informera om säkrare sex och få alla följdfrågor - samt chansen att få träffa människor live och verkligen förklara och berätta om allt de undrar över, det är en av de bästa känslorna någonsin. 
 
Tadaa, min väska. 
- och jag vet vad ni tänker, hur kan jag ha fått plats med all packning för en hel vecka? Och allt viktigt? Men lugn i bussen, jag har packat ner både ordfejden samt detta:
- känns som taget ur Lilla Jönssonligan...

materiell lycka,

Publicerad 2012-06-24 23:37:14 i resor,

Nu mina vänner, ska ni få vara med om något ytterst ovanligt på denna sida. Materiella ting! Som inte har någon form av förknippelse till sex. Det ni. 
 
Hittade en påse med saker på jobbet idag, öppnade hem nu på hemmaplan och fann detta:
 
- två nya tillskott till min fantastiska samling av Starbucks-muggar. Jag är en samlare av rang, och har alltid varit. Men detta är min samling jag aldrig sviker och jag skulle tex ta mig ut genom spärrarna på en flygplats och tillträda ett land jag egentligen inte har laglig rätt att vistas i för en en mugg... Helt taget ur luften och hände inte alls under en resa till Barcelona. 
- nya tillskott till min smyckesamling. Jag är en periodare, och just nu är jag inne på halsband. Som gärna får ha berlocker som är så långt från gulliga hjärtan och kinatecken som möjligt. Men dessa kan vi titta närmare på en annan dag. 
 
ps. och så lämpligt att jag hittade allt detta kvällen innan jag ska träffa fantastiska Isabella som jag var hos när allt detta införskaffades. Som jag saknat dig!

mensapp

Publicerad 2012-06-24 23:17:34 i Sex osv.,

Får höra att det finns en mensapp. Hur ballt är inte det? En app där en skriver in när en har mens och tadaa - så har en koll på hela sin menscykel. Till skillnad på den gamla goda tiden när en fick kladda i mammas kalender för att hålla koll på sånt...
 
Överlag finns det bara fördelar med att hålla koll sin mens, när den ska komma, ungefär hur lång tid den tar och ungefär hur mycket det är - men det är även viktigt att komma ihåg att den inte alltid kan vara regelbunden. Att det inte alltid är likadant. Att det skiljer sig från person till person. Ens mens är inte något som är hugget i sten. 
- jag vet inte vem som bestämt att mensen ska vara regelbunden för ALLA efter ett visst antal år? 
 
 
För övrigt tänker jag steget längre kring denna app och önskar att det fanns en funktion där en kunde lägga in sina vänners cykler också. För att hålla lite koll. Typ om en vet att ens bästis blir lite ledsen kring dag tre, så kan det vara snällt att köpa lite choklad eller kanske inte vilja diskutera FN´s roll i söder just dessa dagar. Tex. 
- eller bara få på print att ens menscykel kan synka med de en hänger med! Har det hänt er med? Jag minns under högstadiet när vi höll stenkoll på varandra, och hur Bill och Bulls cykler såg likadana ut. Går det att bli mer bästis än så?
 
 
 
ps. det enda jag dock inte skulle rekommendera med denna app är att räkna ut så kallade "säkra perioder". Det är något jag aldrig kommer rekommendera någon att göra. Never ever att jag har den typen av information på mitt samvete. 

alltså, hur söta är vi inte?

Publicerad 2012-06-24 23:08:39 i Sex osv.,

Gick igenom gamla COL-bilder, och hittade denna på mig och Danne från Arvikafestivalen 2010! Det här med att jag blir rörd över mig själv? Men jag ser ju så himla pluttig ut!! Och så långt hår, och så stora örhängen! Och jag minns hur nervös jag var inför mitt första pass, och hur Danne kickade igång mig. Så jävla fin festival. 
 
- och jag minns också hur jag fick höra ungefär ett år senare att alla som var med på festivalen trodde att vi var ett par... Pga att vi hängde? Typ fick varandra och skratta? Typ åt lunch tillsammans? 
 
Och återigen blir vi påminda om att en flicka inte kan vara vän med en pojke utan att det måste vara kärlek inblandat...
 

kaninhjärta,

Publicerad 2012-06-24 17:03:09 i resor,

I morgon är det äntligen dags - Colour of Love packar COL-bilen och sticker till Peace & Love i en hel vecka. Kampanjandet börjar inte förrän på onsdag, men i morgon ska vi bygga tält, COL-tältet, känna in området samt ta emot alla informatörer. Just nu planerar vi in i det sista, skriver ut allt och fixar allt. Det är inte få saker som ska göras inför en festival.

För två somrar sen deltog jag i min första kampanj med COL, Arvikafestivalen och det var magiskt. Jag och Danne hängde som de två färskingar vi var. Det var en fin festival.
- och nu två år senare är jag själv samordnare för en festival. Undrar vad jag gör om två år?


ps. när jag är hemma igen ska jag boka en resa, mitt kaninhjärta måste stilla sig.

ursäkter för att inte vilja ligga,

Publicerad 2012-06-23 14:53:12 i Sex osv.,

 • jag har ont i huvudet
 • jag har så mycket på jobbet
 • jag är trött
 • jag måste plugga
 • det var ju inte så länge sen sist...
 • du kan väl onanera istället?
 • jag måste upp tidigt
Dessa sju ursäkter är de jag kommer på, finns säkert fler utöver dessa som används flitigt. Och jag kan inte låta bli att känna sorg över att det ska finnas ursäkter för att inte vilja ligga. Inte för att en alltid måste känna lust och alltid vilja ligga - för så är det inte. Utan det sorliga är att det måste finnas ursäkter, när en istället kan säga sanningen. Kommunicera med den en ligger med. Våga prata om sin lust och vilja till att ligga eller inte ligga. Det är lika viktigt att våga prata om lust åt båda hållen. Både att en vill och att en inte vill.
 
Är det enklare att dra en nödlögn och skylla på tentaplugg istället för att kunna säga till den en är kär i att en inte har en droppe kåthet i kroppen? Eller bättre att låtsas somna direkt istället för att inte våga säga att en inte vill ligga? Eller är en rädd för att såra om en gång på gång säger att en inte är sugen?
 
Det kan alltid finnas mängder med anledningar till att en inte vill ligga, men det innebär inte att det blir bättre av att ljuga, ursäkta sig eller inte våga prata med den en är med. Kåthet och lust är något som går i perioder hos alla. Det är alltid bättre att prata och våga kommunicera.  

buss 474

Publicerad 2012-06-22 14:39:10 i min vardag,

Sitter på en varm buss på väg till landet. Det är så varmt att det snart droppar om mig. Känner mig som en makaron i en termos, kallas inte det militär-fitta? Ni vet det där sättet att runka med hjälp av termos, kokta makaroner och lite för mycket smör...


Hur som, jag har inte varit där sen han dog. Vi ska visserligen vara en bit ifrån, men det är samma område, samma sjö och samma ställe som vi alltid dansat kring stången. Hur förbereder en sig för något liknande? Detta liv hörni.

Hoppas ni får en fin midsommar med mycket sol, dans, blommor i håret o hångel. Puss

därför firar vi midsommar,

Publicerad 2012-06-22 09:23:00 i Sex osv.,

Det finns lite olika anledningar till varför vi firar midsommar, men den som hängt kvar och dess traditioner som vi än idag utför är en hednisk tradition som innebär att vi hyllar fruktsamheten. En gigantisk fest för att hylla fruktbarhet! Vilket även leder till midsommarstången som vi alla är väl medvetena om är en gigantisk avbildning av en fallossymbol ---> dvs en kuk. 
 
Vi firar att vi kan bli gravida genom att dansa kring en stor kuk. Personligen anser jag att vi skulle ha gigantiska midsommarfittor då det även är tack vare fittan som ett barn blir till och det är även oftast den person som bär på barnen... Men det är bara min syn på det hela. Men det är väl lite som med allt här i världen, finns det en liten del kuk med i bilden så tar det över allt... 
 
Egentligen finns det något jävligt vackert över denna dag, att vi tillsammans firar att människor kan skapa liv - det är ju som en uppmuntran till att ligga. Oavsett om en vill ha barn eller inte! Och att vi alla tillsammans firar detta, det blir en ju rörd över. 
 
- därmed vore det inte helt opassande om en snackade lite mer om sex, kön, genus och säkrare sex just idag! 
 
 
ps. varför människor har en benägenhet att supa bort denna dag är för mig helt oförståligt. Varför ska det alltid blandas in massa sprit i alla traditioner? Och varför just idag, när vi ska fira liggandet? Så jävla dumt.

förra årets midsommar,

Publicerad 2012-06-22 09:13:26 i Sex osv.,

Tillbringade vi hos Ernst uppe i Uppsala. Minns att hon gjort massa tårta, vi drack piggelindrinkar och drog till ett studentställe. Vi hängde, käkade nachos och bara var.
   Och jag minns hur han ringde från Landet, och gick från alla i hans sällskap för att han ville ge mig tid att prata nu när jag inte var med honom och resten av familjen. Och hur syrran mmsade bild efter bild på honom, jävla fina pappa. 
 
- jag kan vända allt i munnen. Det är mitt partytrick. 
- turistfoto i Uppsala, check!
- på studentstället, oklart varför jag kramar stången. 

midsommarkuken

Publicerad 2012-06-22 09:07:51 i Sex osv.,

Hörni, en briljant tanke slog mig precis - varför låter vi inte denna dag var startgropen för en bättre syn på sex, kärlek, kön, genus och dessa typer av samtalsämnen. Är det inte på tiden att vi öppnar upp klimatet, snackar öppet kring detta och spräcker lite fler myter? Och vad är väl en bättre start än just Midsommarafton? Vi dansar ju för fan kring en gigantisk kuk!

so let's set the world on fire

Publicerad 2012-06-21 23:11:22 i Sex osv.,

Jag och J pratade idag om framtiden, och nutiden - och den ständiga hetsen som pågår. Som stavas livet. Jag har under hela våren varit stressad över det faktum att folk i min ålder kan ha en kandidat. Eller att de kunde cashat ut en redan förra året, och här sitter jag med mina futtiga 82,5 hp och vill böla blod. Jag har alltså på riktigt lagt ner lite för mycket tårar, några timmar för mycket ångest med tryck över bröstet och legat vaken om nätterna och förbannat mig själv för att jag... typ inte pluggat tillräckligt mycket... som jag hade ha kunnat om jag hade velat?
- fastän jag tillbringade över ett år med att vara sjuk och gå på en 6 månader lång behandling, jobbat mer än heltid sen jag slutade gymnasiet, pappa dog, samt allt annat som bara sker i livet. 
 
 
Ni vet när en råkar hata sig själv för att en tycker att en kunde ha valt en annan väg... Ungefär så. 
 
Jag har kommit på mig själv med att bli smygarg på folk jag känner som har utbildningar, eller färdiga spår att knata i, eller förbanna att jag själv fallit för den typen av yrke som inte har någon färdig utbildning att bara hoppa på. Fastän jag vet att det är detta jag kan och ska ägna mitt liv åt. Så har jag blivit avundsjuk på att alla andra har "mycket lättare" med sina utbildningar... 
 
 
Tills för någon vecka sen när jag gav upp den inställningen helt. För vad rör det mig om mina vänner är klara med sina utbildningar mer än fira, peppa och hurra över att de är just klara? För jag vet ju att de kommer göra detsamma när jag är klar. Och att de även kommer hurra hela vägen tills jag blir klar, precis som jag gjort för dom. 
- och vem fan orkar med utbildningsnormen? Phucking hatart. 
 
 
Det är alltså en ganska skön känsla jag går omkring med nu, lite som att bära på bomull. Vetskapen om att jag kan utbilda mig hur mycket som helst, hur många år som helst - och att jag en dag kommer ha titeln sexolog, det är det viktiga. När och hur är sådant som löser sig med tiden. 
 

bölar av lycka.

Publicerad 2012-06-21 22:40:28 i min vardag,

Hemskrivning

Mycket omfattande. Välskrivet och utredande kring de centrala begreppen som litteraturen och kursen tar upp. Jag är övertygad om att du kommer att ha användning för denna text i andra sammanhang där genus och sexualitet tas upp. Bra förarbete!

Väl Godkänt

 

 

Om jag är nöjd? Jag bölar av lycka. Att jag fick U på min fältstudie pga jag ej dök upp på lektionen tar jag med en nypa salt. Jag skrev sju sidor och får redovisa det senare i augusti. 

Att jag fick VG på hemtentan som jag skrev inom loppet av några dygn med några liter för mycket energidryck i kroppen bevisar bara två saker - jag kan så jävla mycket mer än vad jag tror, och allt faktiskt går. Bara en gråter lite, fyller kroppen med fejkad energi och köttar. Tack till mig själv. Det var ej värt ångestattacken, men det var värt 7,5hp. Nästan.

bölar av lycka.

Publicerad 2012-06-21 22:39:39 i min vardag,

Hemskrivning

Mycket omfattande. Välskrivet och utredande kring de centrala begreppen som litteraturen och kursen tar upp. Jag är övertygad om att du kommer att ha användning för denna text i andra sammanhang där genus och sexualitet tas upp. Bra förarbete!

Väl Godkänt

 

 

Om jag är nöjd? Jag bölar av lycka. Att jag fick U på min fältstudie pga jag ej dök upp på lektionen tar jag med en nypa salt. Jag skrev sju sidor och får redovisa det senare i augusti. 

Att jag fick VG på hemtentan som jag skrev inom loppet av några dygn med några liter för mycket energidryck i kroppen bevisar bara två saker - jag kan så jävla mycket mer än vad jag tror, och allt faktiskt går. Bara en gråter lite, fyller kroppen med fejkad energi och köttar. Tack till mig själv. Det var ej värt ångestattacken, men det var värt 7,5hp. Nästan.

torsdag morgon,

Publicerad 2012-06-21 08:49:55 i min vardag,

Hon sitter mitt emot mig med munnen full av ägg, nöjd över en sak jag precis sagt. Hon lagade frukost medan jag skriver på en sak till Veckorevyn. Sommaren har kickat igång och jag vet att dessa månader som är framför oss kommer bli fantastiska. Stressen klingar av för var dag och jag märker hur mycket mer tid jag har, till att göra vad jag vill med.

Insåg även igår att jag tappat bort en vecka? Det är nu på fredag som det är midsommar och på måndag åker jag till Borlänge och Peace and Love! Hänger knappt med i mitt eget liv.

A - Pojkarna kommer in idag!
C - Pojkarna?!
A - Boken Caro! Boken! Den kommer på pocket idag.
C - Aha...
A - Jag hann se hur det glimmade till i ögonen på dig!


ps. blogg.se hänger sig, appen funkar ej och jag vill inte riskera att förlora några inlägg. Därmed sporadiskt tills det ordnat upp sig.

matchmaking,

Publicerad 2012-06-21 08:43:58 i Sex osv.,

Är det något som fungerar? Jag har alltid tyckt att det finns något rart över att ett par hittar en som de tror matchar ens kompis och försöker föra samman dessa. Det finns ett slags hollywoodskimmer över detta scenario, och hur då dessa två människor kommer passa hur bra som helst ihop vilket bara bevisar hur bra deras vänner varandra känner varandra.

Ja, försöker kommer på om jag känner något av dessa hollywoodskimmer-par? Troligtvis inte...

En sak kan ju vara bra att komma ihåg när det gäller matchmaking, att de som ska matchas ihop är sugna på varandra.

nya Veckorevyn!

Publicerad 2012-06-20 19:48:35 i Sex osv.,

Hittade senaste numret av Veckorevyn på hallmattan idag, vilket innebär att den borde vara ute i butik nu i dagarna! Kubba och köp! Mina texter hittar ni som vanligt på "Du-sidorna", och jag är först ut med sexspalten.

Spring och köp! Har ni synpunkter, pepp, åsikter eller annat ni vill säga - maila mig på sex@veckorevyn.com

- jag blir både peppad och sugen på glass av detta omslag. Vad känner ni?
- en av frågorna som dyker upp i min spalt! 

varför tränar du?

Publicerad 2012-06-20 19:41:26 i min vardag,

Jag har aldrig riktigt förstått mig på människor som har träning som hobby eller som intresse. Främst kanske för att jag aldrig varit bra på det? Eller aldrig blivit peppad till att vara bra på det? Jag minns gympalektionerna från 1(grundskolan)-3(gymnasiet) som en lång jävla jobbig period. Killarna fick en boll, tog över och jag fejkade en stukning, mens eller "hjälpte" en vän som fick astma...

Men nu, nu kan jag tycka att det är kul. Och jag har tre bra anledningar till att träna:

- hjärtat, jag måste ge det motion minst 30min/dagen för att inte få panik inför framtiden och för att hålla koll på hälsan (egenställd diagnos)

- endorfiner, det kan jag inte få nog av. Sätten en kan införskaffa sig dessa är ju varierande skoj, men träning är ett enkelt sätt att fylla på kontot.

- självförtroendet. Jag vet inte hur ni mår efter ett svettigt spinningpass. Men jag mår som en jävla viking. Skulle kunna träna enbart för känslan efteråt.

Sen det där med att hålla koll på kondisen, allmänt bra för hälsan, kroppen mår bättre och allt sånt är ju bara plus.
- folk som tränar för viktnedgång, hetsar om mått och antal mil att kubba och har den typen av träningsinställning kan jag dock inte förstå. Träning ska väl vara kul? Ett sätt att jobba för att få ett längre liv? Därmed blir träning ett område för mig där utseende och den typen av hets inte existerar. Träning är ett andrum som handlar om att överleva passen. Önskar att det var sånt gympalärarna snackade om i skolorna istället...

- min vikingamin,
- min pepp-över-att-ha-överlevt-min
 
ps. och det här med att alla träningskläder på "damavdelningen" är rosa? Vad är det med det? Jag vägrar betala löjliga överpriser för att slippa de rosa detaljerna. Finns det billiga kläder som inte är rosa i Sverige? Dessa är införskaffade en sen kväll i New York. 

ligger alla med alla i Gossip Girl?

Publicerad 2012-06-20 05:05:25 i Sex osv.,

Jag försöker precis som alltid när jag läser, ser film eller lyssnar på musik att inte analysera något, tänka genus eller ens försöka problematisera något - för att det ska vara nöjen. Igår kom jag på mig själv med att anteckna under Gossip Girl. Anteckna!

Och detta är jag mest fascinerad över:

- ligger alla med alla? Jag är på slutet i säsong två nu, och jag vill redan nu göra en liggkarta för att hänga med.

- det här med att de hånglar upp varandras vänner för att såra den de egentligen vill ha? Alla gör så i denna serie? Således borde det sluta med att alla har varandras saliv sparat på insidan av kinderna då det sägs sitta kvar i ungefär fem år...

- att Lily och Rufus gör ligglistor och visar för varandra? I vuxen ålder. Och att hon har mer än honom, och GÖMMER sin! Det finns så mycket i dessa scener att skriva om.

- att Blair har en tydlig bild av hur en kvinna ska vara, och att hela hennes socitetsklick har densamma, och hur då Serena blir normbrytaren som ständigt ställer till med problem... Blondinen och Brunetten i ett nötskal.

dagens bästa,

Publicerad 2012-06-20 04:57:24 i Sex osv.,

Jag vet inte varför, men jag har en förkärlek för religiösa påståenden som en applicerar på modern tid, och det blir som bäst när det används som på bilden. Inte för att jag är emot allt som kommer med religion, utan mer att det finns mycket som är värt ifrågasätta, diskutera, problematisera och ständigt analysera.
 
- Samt alltid komma ihåg att det inte är möjligt att ta tex. gamla bibliska texter och applicera på dagens samhälle. Det är väl en såndär typisk sak som många gärna glömmer bort.
 

saker som gör mig glad,

Publicerad 2012-06-19 13:26:28 i njuta,

- hänga med fantastiska Fridah
- hikea med Ernst och skratta mer än träna
- ett flak med kokosbollar. FLAK! Ni fattar ju vad jag önskar mig i tjugotreårspresent.
- ht <3
- att hitta min spalt i salongen jag går till!
- äventyr med Anna

cykelbyxor för mellangården?

Publicerad 2012-06-19 13:04:14 i Sex osv.,

Jag sitter här efter ett avslutat spinningpass och funderar lite kring ens relation till instruktören. Eller snarare - hur många pass måste jag ta till innan jag och instruktören kommit så pass nära att jag kan diskutera det här med sadeln. För det kan ju inte bara vara jag som får brutalt jävla monster-ont av att sitta på den? Som älskar backarna för de är minuterna då en slipper sitta och slipa på blygdläpparna, eller får så pass ont att vaginalsex går bort den veckan jag kör två pass spinning i rad...Eller ska det krävas att jag köper specialsydda cykelbyxor för dessa tillfällen jag cyklar? Och kommer dessa byxor då kunna göra att jag kan ta mer än ett pass i veckan? För skulle jag inte så brutalt ont hade jag gärna cyklat tre gånger i veckan.
Någon mer än jag som har dessa problem? För jag vet att det finns mängder med forskning kring sadlar och pungen - främst Italien ligger långt fram i denna forskning och de har speciella sadlar för de med pung som cyklar ofta, för att det ska vara skönare men även för att skydda spermieproduktionen. Något säger mig att forskningen kring blygdläppar och spinningsadlar inte direkt är ett hett ämne...

nöjd

Publicerad 2012-06-19 00:09:57 i min vardag,

Tillbringar natten på söder, hör regnet smattra mot fönsterbläcken. Just det ljudet är ett av mina mest älskade ljud, finns nog inget mer harmoniskt? (Kanske andetagen från någon en tycker om som ligger nära och sover tryggt.)

Har ägnat kvällen åt middag, kubb och häng med ps'are och fantastiska Pocketförlaget. Åh, där har vi ett fantastiskt gäng. Har smådrömmar om att en gång jobba med dom.


Och det här med att gå på ens magkänsla och ha frasen "allt sker av en anledning" i bakhuvudet. Känns som att jag mest handlar efter det och hoppas på det bästa. Vi är jämt så rädda för att kliva på tår, såra eller göra saker fel - och så lätt för att tappa bort oss själva, negligera sina egna känslor eller sätta sig själv sist ner på listan.
- Fast ibland handlar det bara om att våga lyssna på vad en själv vill, och vågs handla därefter.

sex kan vara,

Publicerad 2012-06-18 09:08:46 i Sex osv.,

 • skönt
 • fantastiskt
 • orgasm
 • obehagligt
 • läskigt
 • våld
 • mord
 • spännande
 • ett sätt att såra
 • våldtäkt
 • ett hot
 • makt
 • undergivelse
 • nyskapande
 • skrämmande
 • en helt ny värld
 • flera nya världar
 • fantasirikt
 • slentrian
 • uttråkande
 • ett måste
 • under tvång
 • en norm
 • flera normer
 • som ett jävla fyrverkeri
 • det bästa en någonsin gjort
 • att hämnas
 • otrohet
 • en handelsvara
 • något en köper
 • något en utövar för att dämpa smärtan och ångest
 • tidsfördriv
 • en hobby
 • ett yrke
 • något en säljer
 • ett sätt att upptäcka vad en gillar och inte gillar
 • ett sätt att hitta sin sexuella läggning
 • en fetisch
 • en last
 • ett beroende
 • det bästa en någonsin gjort
 • något som aldrig sker
 • något som händer för första gången
 • något som sker med kärlek
 • något som sker helt utan kärlek
 • något som sker på rutin
 • något som sker utan känslor alls
 • med olika hjälpmedel och redskap
 • kan vara ett projekt
 • ett sätt att finna varandra
 • en barriär mellan två eller flera
 • ett sätt att knyta an till någon
 • ett sätt att lära känna en annan människa
 • ett sätt att lära känna sig själv
 • ok
 • eller inte ok
 • farligt
 • jobbigt
 • kravfyllt
 • kärleksfullt
 • njutning
 • kåthet
 • lust
 • glädje
 • så mycket mer än ord kan beskriva
En punkt - en text. En utmaning för mig att skriva om sex på så många sätt jag kan komma på just nu. Texterna kommer innehålla fakta, information, minnen, fantasier, historier och delar av verkligheten.

frihet,

Publicerad 2012-06-18 09:02:34 i Sex osv.,

Lyssnar på Rasmus på Luffens signaturmelodi och intalar mig att det är så jag vill ha det. Tänker som så många gånger för att en alltid ska lita på magen och köra därefter. Men bara för att magen säger en sak innebär inte det att det inte är ett jobbigt beslut. Utan kanske det som känns bäst och mest rätt för tillfället.
Ja, relationer och hjärtslag - hur mycket kan vi inte prata om det?

kort svar

Publicerad 2012-06-17 22:56:55 i Sex osv.,

Jag vill aldrig ha några snubbar som vill ha mig på grund av mitt utseende. Så ja, valet är mitt.

Sådana idioter kommer aldrig i närheten att få "välja" mig.

tack för att du bestämmer om jag är vacker.

Publicerad 2012-06-17 21:17:09 i åsikter,

Läser att Michaela Forni har startat en ny hashtagg på twitter där hon uppmanar tjejer att lägga ut bilder på sig själva utan smink. #vackerutanspackel. Med sig på detta får hon även Anton från NRJ.
Jag läser hennes krönika på Devote och håller till viss del med vad hon skriver. Tänker att det finns mycket omtanke kring det hela och jag fattar meningen med att lyfta fram att tjejer inte behöver sminka sig för att vara vackra.
- men återigen, det hela bygger på som vanligt tjejers utseende. Det är det yttre som är i fokus, som är det viktigaste och det väsentliga.
Det centrala i texten är att det viktigaste en kvinna har är hennes yttre - och det är något en kvinna måste vara stolt över. Meningen med texten är att lyfta fram hur viktigt det är att en känner sig bekväm med sig själv och vågar gå utan smink - och visst, den inställningen är jätteviktig att lyfta fram. Men varför är det alltid en kvinnas yttre som ska vara viktigt? Varför ska en kvinna alltid bedömmas efter sitt utseende? Varför lägger hela samhället så mycket vikt på kvinnors utseende? Varför är och ska en kvinna vara sitt yttre?


Åter igen, det är jättebra och viktigt att poängtera att tjejer inte ska behöva sminka sig, att de måste dölja sin hud på grund av det som avviker från det "naturliga" och att det är ett fritt val. Men vem ger rätten till dom att avgöra vad som är vackert?
- att det ligger i någon annan människas ögon att avgöra om en tjej är vacker eller inte blir om möjligt ännu mer tydligt när en läser Antons mening kring det hela:
"håller med min kompis @michaelaforni idag. tjejer är så jävla fina utan smink, sluta spackla på så in i helvete. ni är skitsnygga ändå."


Är det nu jag som osminkad tjej ska säga tack? Tacka för att jag blir bekräftad via mitt utseende fastän jag är osminkad? Tacka för att jag är vacker? Tacka för att någon annan människa bestämmer vad som är vackert och inte? Tacka för att jag fötts med en viss sorts gener som kan tolka mig som vacker? Tacka för att andra människor får bedömma mig efter mitt utseende? Tacka för att jag även utan smink får bli sedd som ett objekt?Tack för att det finns ännu ett sätt att objektifiera mig. Tack för att du anser dig ha rätten att avgöra när jag är vacker. Tack för att jag nu kan bli bedömd alla timmar kring dygnet. Tack tack tack.

ny dator - ny era

Publicerad 2012-06-17 16:43:26 i min vardag,

Det var ungefär tre år Citty dog första gången, så det var på tiden att hen nu fick gå i graven, den hade en levnadstid på ungefär ett år och jag köpte den med anledningen att den var rosa... (all rosa teknik är snäppet sämre, jag vet - jag har ägt allt inom teknikens värld i rosa...)

Så idag var den gyllene dagen då jag blev med Macbook! Efter en miljon inställningar och långsamma instruktioner har jag den nu i min ägo. Namnet är ännu ej bestämt, det måste vara något lika kaxigt som Citty.
Åh, jag blir helt pirrig av tanken på alla stordåd som kommer att utföras på denna magnifika pryl. Min första roman kommer att bli till, krönikor, sex-spalten till Veckorevyn, bloggen, planer, idéer och revolutionära tanker kommer att samlas på detta minne. Magiskt.
- Och det ultimata dator-testet har redan genomförts med goda resultat: ha igång facebook och youtube samtidigt. Det kunde inte Citty. Sen tog hen ungefär 37min på sig att starta... Så om jag är överlycklig över denna? JA!
Så ni apple-dyrkare, vad får jag inte missa med min nya dator?

lugnet (före stormen)

Publicerad 2012-06-17 11:07:56 i min vardag,

Jag övar på att slappna av. Medan regnet öser ner gör jag saker jag längtar efter hela terminen - nöjesläser och faktiskt avslutar böcker, tittar på serier, dricker kaffe i lugn och ro, sover - och jag är själv.

Stress är något som inte får plats i mitt liv längre.

Senare idag ska jag få hem en ny bebis samt skriva en text om Michaela Fornis kampanj med Anton från Nrj... Jisses.

familjer

Publicerad 2012-06-16 17:02:02 i njuta,

En familj kan se ut lite hur som helst, det var många år sen jag insåg att mamma-pappa-barn-konstellationen inte var det ultimata.
Och visst finns det något fantastiskt och befriande att som utomstående bara känna sig hemma i en familj. Det är få saker som får mig att må bättre än att känna sig hemma, trivas och bara kunna vara med en grupp människor.

Att bli omhändertagen och ompysslad på det där sättet som innebär att en får sin tallrik fylld till bredden, några som lyssnar på det jag vill säga och som öppnar sitt hem. Det är så fint.
- Och det är så jag är uppväxt, jag är glad över att min mor alltid såg till att dörren stod öppen, mackorna i frysen räckte och maten på spisen alltid var till minst två pers till.

Ett öppet hem är bland det finaste jag vet. Så ska jag också ha det.

studenten

Publicerad 2012-06-16 12:14:49 i party-larty,

Tänk att den här lilla skitungen tar studenten! Jag började böla så fort jag såg skolskylten...

Alla är vitklädda, bär mössorna bakochfram, alla skrattar och skriker i mun på varandra, exalteringen går att ta på. Älskar studenten.

för att han tar studenten

Publicerad 2012-06-16 09:39:52 i min vardag,

Jag har inte ens klivit på tuben och jag bölar redan, min älskade Adam tar studenten idag!! Jag ska vara med under utspringet och åka flak, kommer passera smidigt bland de andra studenterna...
Åh, det är så fint med studenter och Adam är så fin. Minns hur vi träffades, och hur han kände min Robin, världen är allt bra liten.

Andra tankar denna morgon:
- bra att jag inte tar några sommarkurser, behöver sova ikapp några månader...
- jag är redan pepp på kriminologi, som jag kommer plugga våren 13
- detta hem behöver en spegel. Jag kan ju inte ens göra en Fucking Åmål och spegla mig i trappen.

lokalsinne?

Publicerad 2012-06-15 22:30:36 i Sex osv.,

En av de värsta scenarierna jag vet är att bestämma möte - och när jag inte ens vet inom vilken jävla stadsdel gatan eller stället ligger. Stressgoogling, samtal till syrrorna, eller sämsta alternativet: erkänna att en inte hittar...

Minns hur jag stod vid Svampen vid 2.45 och skulle hitta till White room, och hur hen smsa och ba "Skyndarejdå, jag sitter här med värsta drinkbordet och vill ses!!" och hur jag svara "äh du, vi ses en annan dag!"
- det blev ju inget ligga den gången...

Vad är det för fel på att ses hemma?!

örtdildon

Publicerad 2012-06-15 14:58:38 i Sex osv.,

Min första presslunch gick bra! Jag satt som ett tänt ljus och svalde vartenda ord om produkten.

Som jag och Jennie redan testat på diverse ställen...

Kommer testa, skriva, diskutera och tjöta om denna produkt länge.

presslunch

Publicerad 2012-06-15 11:24:41 i party-larty,

Jag gillar ordet, ligger bra i munnen - dessutom är det min allra första! Lika nervös som peppad. Förutom det där med att jag haltar... Mina benhinnor är tillverkade av smörpapper.

Kommer möta upp Angelica och någon mer från Veckorevyn där, känns tryggt att inte gå dit helt solo.

mangamålet

Publicerad 2012-06-15 09:38:34 i åsikter,

Inleder dagen med att läsa om hur Högsta Domstolen friat i Mangamålet. Jag har följt fallet till och från med samma inställning - varför är de beredda att lägga ner tid och resurser när det handlar om fiktiva målade teckningar? Varför finns det lagar kring sånt? Och detta måste bara ta tid och resurser från fall med riktiga barn?!

Jag kan förstå om lagen gällde avbildning av riktiga barn i sexuella positioner, som användes i form av sexuella syften, onani eller tex inspiration för pedofiler. I det syftet förstår jag lagen.
- fast den lag som i nuläget existerar gör inte skillnad på verkliga barn och tex mangamålade bilder av barn.

Jag är inte intresserad av manga, men kommer ändå att se de 38 bilder som snart släpps då jag vill bilda min egen uppfattning. Samt förstå lite mer kring hur det kunde bli ett rättsfall. En av 39 bilder ansågs dock som för verklighetstrogen, men innehavet ses som försvarligt.

Vad tycker ni kring mangamålet? Ska en få rita vad som helst? Ska fiktiva barn få avmålas i sexuella positioner? Vad ska denna typ av lag inkludera?

typ gräsänkling

Publicerad 2012-06-14 19:53:28 i min vardag,

Kombon är borta över helgen och jag är ledig i två hela dagar i sträck. Dessutom har jag kvällen fri och lägenheten är tom.

Väljer mellan att kolla porr, onanera och tjuvröka? Eller välja random ungdomsskiva och skriksjunga så länge rösten bär? Eller äta direkt ur kastrullen? Eller spela Ida Maria och läsa? Eller kanske allt.


Kvällens bästa: Maria Wetterstrand retweetade min tweet! Till över 30 tusen!! Visserligen handlade den om ukuleles... Men iaf, Maria Wetterstrand <3!

Ha Ha Ha Ha

Publicerad 2012-06-14 12:36:10 i Sex osv.,

Läs detta stycke, låt det sjunka in och så kan vi diskutera det sen när jag är klar med syrrans flytt.

Fick höra igår att jag "inte får håna folk som bär på denna typ av oro för att jag själv aldrig skulle göra det", hehe.

Jag främst glad att jag blev inkluderad i samtalet även fast jag är en nollbarnsmamma.

Sugen på ligg = Mycket mygg,

Publicerad 2012-06-14 11:01:03 i Sex osv.,

En av mina hobbys är att läsa "forskningar" som har någon form av förknippelse med sex. Speciellt eftersom de ofta är så konstiga, irrelevanta och speciella att jag vill lära känna personen som känt att "forskningen" från början var viktig!

Typ som denna. Det går inte att inte älska denna:

uppskatta nya egenskaper,

Publicerad 2012-06-14 05:09:12 i Sex osv.,

Har ni tänkt på en sak, hur en efter ett uppbrott och vid träff av ny person/personer blir extremt duktig på att märka ut skillnader och likheter, och att det ofta hellre är skillnaderna än likheterna. Det är något som verkar ske per automatik och en blir rejält duktig på detta, snabbt.


Ponera att jag hatade att mitt ex spelade dator 8h om dagen - vid nästa person som jag faller för kommer jag då bli väldigt duktig att peka ut att denna person spelar max 2h dagen och hellre föredrar att läsa när jag berättar om henom för vännerna. Och hen kanske skulle vara bättre på att laga mat, gilla att jogga, kunna diskutera politik osv. Och det är just skillnaderna som blir viktiga att peka ut och jämföra med. Och skulle det finnas några som helst likheter mellan dessa personer skulle de vara få och typ betydelselösa.
- Visst har ni också lagt märke till detta fenomen? Oerhört intressant.ps. exemplet ovan är helt autentiskt och har ingen verklig förkoppling med mina ex. Inga alls.

lika som bär,

Publicerad 2012-06-14 05:01:12 i min vardag,

Det är så underligt hur två syskon kan vara så lika och så olika. Vi kan komma gåendes i samma kläder, säga samma sak och tycker väldigt mycket lika i många frågor - samtidigt som vi är så jävla olika i andra frågor att vi skulle kunna komma från varsin planet, eller att det skulle skilja 25 år istället för 2,5 år...
Idag flyttar hon till hus. Hon har köpt ett HUS! Med sin MAN! Jag är fortfarande kvar på det klassiska falukorvsstadiet...
- Och ponera att det hade varit tvärtom! HAHA! Att det var jag som hade man och precis köpt hus, jisses vad mitt liv skulle varit annorlunda från hur det är idag... Vilken fascinerande tanke. Undrar hur jag hade varit? Vad jag hade velat göra med mitt liv osv. Intressant tanke.

Visst är det fantastiskt ändå hur två som fötts fram ur samma familj kan bli så olika? Jag kan bli både rörd och fascinerad över hur vi blev så olika fastän vi växt upp tillsammans med samma människor. Fast det kanske är så med syskon? Att de måste bli olika för att "hitta sig själva" typ? Någon som vet någon bra syskonforskning?
Här på bilderna är vi små skitungar med "våra" färger, hade allt från kläder till gungor till badringar. Tack mor och tack far för att ni klädde oss i detta OCH lärde oss att inte vara pippliga. Tack i efterskott.

om en man - som blir pappa

Publicerad 2012-06-13 21:40:42 i åsikter,

Jag läser en bok just nu, som jag inte skulle rekommendera någon att läsa. Jo, kanske om du pluggar genus och vill studera hur maskulinitet skapas och formas i och med ett föräldrarskap. Men som faktabok med syfte att ge dig något - aldrig.

Och jag vet att jag ofta får skit för att jag uttalar mig om föräldrar/barn-frågor fastän jag inte har några egna, men denna bok är katastrofal. Jag är snart klar, då kan vi kicka igång en diskussion.

attraktion

Publicerad 2012-06-13 21:15:19 i Sex osv.,

- vad är det som gör att en dras till en viss sorts människor?
- hur får en människa en viss typ?
- vad är det som gör att en dras till ett visst kön?
- hur kommer det sig att två personer dras till varandra exakt samtidigt?
- kan en dras till bara kön?
- hur kommer det sig att en drar till sig en viss sorts människor?
- hur skapas ens smak?
- måste en hela tiden dras till någon?
- vad gör en om en dras till flera samtidigt?
- vad gör en om någon dras till en som en inte vill ha?
- hur skapas attraktion?
- hur återskapar en attraktion?
- hur vet en om sorten en dras till är bra för en själv?

Vi kan väl ta och suga ett tag på dessa frågor, och så hörs vi senare.

attraktion

Publicerad 2012-06-13 21:14:59 i Sex osv.,

- vad är det som gör att en dras till en viss sorts människor?
- hur får en människa en viss typ?
- vad är det som gör att en dras till ett visst kön?
- hur kommer det sig att två personer dras till varandra exakt samtidigt?
- kan en dras till bara kön?
- hur kommer det sig att en drar till sig en viss sorts människor?
- hur skapas ens smak?
- måste en hela tiden dras till någon?
- vad gör en om en dras till flera samtidigt?
- vad gör en om någon dras till en som en inte vill ha?
- hur skapas attraktion?
- hur återskapar en attraktion?
- hur vet en om sorten en dras till är bra för en själv?

Vi kan väl ta och suga ett tag på dessa frågor, och så hörs vi senare.

en erfarenhet rikare,

Publicerad 2012-06-13 20:28:31 i min vardag,

Café Opera, hundratals unga, en liten popgåva, Trixie, jag och en LILA MATTA! Röda mattan var kvällen till ära färgas i hens färg, mäktigt.

Och på något sätt kan jag sakna den där typen av kärlek, på gränsen till dyrkan. Och hur en såg sig själv gifta sig med sin älskade idol och hur väggarna var täckta med hens ansikten. Åh, det var en fin tid.

blir bortskämd

Publicerad 2012-06-12 14:20:40 i min vardag,

Solen skiner, fåglar kvittrar och jag får studieråd och kärlekspepp av Moa medan hon steker ett tjog pannkakor! Lovely tisdag.

den känslan

Publicerad 2012-06-12 11:00:28 i Sex osv.,

När ens vaxare mitt i själva vaxandet ställer frågan: "Men du såg väl matchen igår?! Fan då, det var ju så nära! Och hur ska det nu gå?!"

Vad kan jag tillföra till denna typ av diskussion? Ingenting. Speciellt inte när jag likt en sköldpadda ligger på rygg, med benen i suspekta ställningar och dessutom är helt avklädd på nedre delen av kroppen...

Lustig och på gränsen till krispig stämning uppstod i lokalen...

Sammanfattningsvis: finns det en situation där jag inte vill diskutera Sveriges förlust i fotbollsem, så är det under en brasse.

But I look back

Publicerad 2012-06-11 12:01:02 i min vardag,

Vaknar i Maddes källare som så många gånger för. Somnade i filmen som vanligt, omringad av finingarna. Älskar detta! Madde lagar frukost, jag skrämde livet ur Ernst och äter chokladsås direkt ur förpackningen. Bra start på veckan.

Och sicken tur att jag var klädd för pyjamasparty, så himla praktiskt.

livet hörni,

Publicerad 2012-06-10 22:54:25 i kärlek,

Älskar denna afton! Häng med HT och vi har skrattat bort timmar. Min kropp värker efter hiken igår och nu får dom mig att vråla av skratt! Bästa kvällen på länge ❤

glömdag

Publicerad 2012-06-10 15:53:44 i min vardag,

Fyra timmars sömn, glömde det där med konkret nederdel klädmässigt, köpte ett nattlinne på stationen som klänning - dagen i kort sammanfattning.

Fast det är knappt viktigt. Läste i en av alla fantastiska böcker i "mental träning" att "kan du skratta åt det om hundra år, då kan du skratta åt det idag!" ...

Dessutom är Madde hem, Ernst i stan och vi ska mötas alla fem ute på ön. Som jag längtat! HT forever ❤

två små apor - special edition

Publicerad 2012-06-09 21:00:24 i party-larty,

Ernst är i stan, mina tentor är klara och det är sommar! Tre fantastiska anledningar att fira. Vi inleder kvällen med bubbel och fniss. Och hur de tre aporna egentligen ser ut... I vår version, hehe.


- kräkarn

- tjuvkikarn

- icke-lyssnarn


- blundarn

- petarn

- lyssnarn

hikea

Publicerad 2012-06-09 17:02:47 i min vardag,

Om det är sol så tar jag en joggingtur, regnar det sover jag middag...

Sommarens krav? Hur som, det blir en hike med Ernst! Uppför högdalstoppen, riktigt exotiskt.

Minns en jag dejtade för några år sen som var riktigt jävla vältränad, och hen ville gärna veta vad jag gjorde för att hålla mig i form... Jag svarade att jag och Ernst brukade hikea... Då hade vi gjort det en gång, hehe.

Det höll aldrig mellan oss. Tur det. Dels för att han fick mig att känna mig som en beige Flubber och dels för att jag nödljög om mina träningsvanor?! Kass start.

ps. I dagens läge skulle jag aldrig ljuga, tacka gudarna att jag kommit över sånt och tokälskar mig och min kropp :'))

första bögarna på tv?

Publicerad 2012-06-09 06:27:57 i Sex osv.,

Att kyssen mellan Mickey och en annan man i Rederiet blev både skandal och revolution är känt. Hur den kyssen blev början på en ny era och hur homosexualitet blev ett ämne på allas läppar.
Jag tror inte skaparna visste hur mycket den enkla scenen skulle leda till.

Men i Skilda Världar då, vad hände efter att Lukas valt en man framför Sandra? Deras kärlek visas än så länge i form av blickar, ett tydligt kroppsspråk och menande ord...

Det är alltid lika fascinerande hur homosexuella framställs på tv och film. Och det blir nästan alltid i den form att hen förväntas välja en, och väljer istället någon av samma kön. Som att homosexualiteten blir som tydligast när hen valt någon, en homosexuell person kan sällan bara vara.

Intressant fenomen. Undrar vad som sägs om detta på filmkunskapen.

sommarlov

Publicerad 2012-06-08 17:57:45 i min vardag,

Med tjugoåtta minuter till godo lämnade jag in ett pm och fyra restuppgifter! Var så nöjd att jag kunde gråta. Firade med chips, sol och skratt med Anna.

Har nog aldrig känt mig så fri som nu. Hurra!

dagens sanning

Publicerad 2012-06-08 15:53:57 i min vardag,

Det finns något bitterljuvt över att vänta på sms från just den personen. Hur en tittar några gånger för mycket per minut/sekund. Hur en kanske stänger av mobilen och startar på nytt för att kontrollera så inget fastnat i någon form av utkorg. Eller hur en ber en kompis smsa för att se så att det inte är fel på nätet.
Och hur en hoppar högt vid varje signal, och hjärtat som dunkar lite för snabbt i bröstkorgen innan en hunnit se vem det var ifrån. Den där stenen som dimper ner i magen när det är hm som vill påminna om sommarrea, eller mamma som vill bjucka på middagen.

Allt det där bittra, blir värt när rätt namn dyker upp på skärmen och skapar det där fåniga leendet. För det är den ljuvligaste av känslor.

dildo-bike,

Publicerad 2012-06-08 05:08:23 i Sex osv.,

Söker på dildohav och får inte upp någonting, jag som ville ha en bild med tusentals dildos på samma bild för att illustrera hur många fantasitiska hjälpmedel/tillfredställningsmaskiner det finns. Sökte således på dildo och fick upp denna:
Spontana tankar kring detta:
1) hur en förenar nytta med nöje
2) så länge ingen ser en utföra detta så är det nog inte olagligt... Så utför det på en ödslig parkeringsplats?!
3) personer som tänder på att andra ser en utföra sexuella aktiviter skulle nog cykla bland folk, alternativ klä på sig kjol/klänning/vida byxor med hål i
4) påminner om en av de första sexspaltsfrågorna jag läste som barn, hur en kvinna brukade onanera med hjälp av handbromsen i bilen varje dag i garaget när hon kom hem från jobbet och innan hon gick upp till sin familj. Jag minns att jag tyckte det var otroligt fascinerande. Undrar om hon fortfarande gör detta?

fördelar med onani,

Publicerad 2012-06-08 05:05:46 i Sex osv.,

Tidningar och media överlag brukar roa sig med att spalta upp hur ofta killar runkar och hur sällan tjejer ser till att pilla på pärlan. Alltid lika icke-transinkluderande dessutom... Någon mer än jag som inte tycker den infon är särskilt relevant att skriva spaltmeter om? När en istället kan fokusera på varför det är bra att onanera, hur kul det är, hur en kan göra det, hur en kan utveckla sina metoder och alla fördelar med det. Vi börjar med det sistnämda.

Fördelar med onani:
 • det kan vara helt otroligt skönt och leda till orgasm
 • det är ett bra sätt att lära känna sin kropp, vad en gillar och inte gillar
 • det är utvecklande
 • det är gratis
 • det är kul
 • det är något en kan göra själv eller tillsammans med andra
 • det är ett bra tidsfördriv
 • om en fått en ny kollektion vibratorer av ett snällt företag/nära vän eller fått den (obligatoriska) första dildon är det ett ypperligt tillfälle att testa den under onani
 • det är avslappnande och sägs ta bort huvudvärk, stress och mensvärk
 • du behöver inte ha någon partner för att göra detta
 • du kan göra det oavsett om du har partner eller ej - dvs. du behöver inte sluta onanera för att du fått en fast liggpartner
 • i kombination med fantasi är det ett fantastiskt sätt att lära sig vad en tänder mycket, lite mindre och inte alls på,
 • om en vet hur en ska få orgasm så är onani ett fantastiskt sätt att utveckla sina metoder och bli ännu bättre
 • det är bra för kroppen, hjärtat och hela systemet
 • det skapar lyckohormoner
Kommer ni på fler fördelar? Lämna en kommentar
ps. och detta är den världsberömda Rabbit. En riktig mulititaskdildo som kan i princip allt utom att kela med en efteråt.

jag hatar,

Publicerad 2012-06-07 19:46:05 i min vardag,

 • tentaplugg
 • dn.se
 • kassa sökmotorer som inte fungerar trots att en gör "testa-gärna-vår-sök-lärar-kurs på  7 smarta steg!!" och ändå misslyckas. Eller det är inte jag som misslyckas, artiklarna finns inte.
 • fel länkar av lärare
 • att min deadline är imorgon och jag har inte ens öppnat ett dokument, fyllt i namn, klass, år osv.
 • att jag har en av tre artiklar som behövs för att kunna göra tentan som ska vara inne 16.00 imorgon
 • och att jag jobbar 05.30-12.00...
 • och att jag egentligen behöver sova nu för att inte se ut som valfri figur ur Star Wars på jobbet.

Så jag gör det enda rätta. Gråter några tårar, lyssnar på denna som inte har med något av dagens ilska att göra men som är min favvo-arg-låt, spolar upp ett bad med mer bubbel än vatten och ignorerar min deadline. Det löser sig.

(harmoni)

Publicerad 2012-06-07 08:27:42 i min vardag,

Solen skiner, fåglar kvittrar och jag skriver det sista på mina tentor innan jobbet börjar. Imorgon kl 16.00 får jag sommarlov. Det ska firas, hur är än så länge oklart, men om det ska firas.

Sen mina vänner, så ska jag aldrig göra om detta.

rosen på tårtan,

Publicerad 2012-06-06 21:41:36 i min vardag,

Att min klänning gick sönder nyss är så att säga pricken över i'et denna afton.

Och åter igen förbannar jag att ilska är min "närmaste" känsla och att jag som oftast handlar efter impuls. Hej magknip och dåligt samvete. Och även nu en trasig klänning...

ps. Har även en i beige och även den gick sönder på samma sätt. Mitt i middagen på världens finaste bröllop...

hemma,

Publicerad 2012-06-06 13:40:46 i min vardag,

"Glada låtar av Disney" är låtkravet, det luktar såpa och rengöringsmedel i hela hemmet, alla fönster står vidöppna, saker händer, saker flyttas, slängs och rensas, visioner skapas. Ett hem görs.

Om jag är glad över att Anna är hemma? Kunde inte varit gladare. Jag har äntligen börjat trivas igen i hemmet, och nu med henne i plats kan jag inte trivas bättre. Denna sommar kommer bli magisk. Vi ska bara skaffa lite orange handdukar till badrummet, då det är den färg vi ska ha där. Hitta ett köksbord och lite mer rensning. Sen kommer allt vara perfekt.

Älskade du, välkommen hem!

pedofili är ingen sexuell läggning!

Publicerad 2012-06-06 12:02:38 i Sex osv.,

Vi har inlett ett litet Beck-maraton här hemma, Anna är tydligen inte säker på att hon sett alla? Jag har alla, så planen är att se alla från början til slut.

I första filmen handlar det om pedofiler, och personen i fråga som aktivt köpt unga pojkar för att ha sex med dom säger i en av scenerna "ja, pedofili är min sexuella läggning!"

Fast pedofili är ingen sexuell läggning.
I Sverige (och överlag globalt sett) har vi tre olika läggningar: homosexualitet, bisexualitet och heterosexualitet. Utöver det finns det inga fler sexuella läggningar. En del personer vill klassa BDSM-praktiker som sexuell läggning, jag är inte en av dom som anser att det ska hamna innanför samma ramar, utan ser det mer som en preferens eller utövning.

Men, pedofili är ingen sexuell läggning utan ska klassas som en olaglig parafili. Pedofili innebär att en sexuellt tänder på unga människor som ännu ej är könsmogna, ålderspannet är 3-15 år. Sen finns det olika åldersinriktningar inom denna form av pedofili.


Om en läser i gamla texter så är det vanligt att pedofili klumpas samman med tex. manlig homosexualitet - med den anledning att det är båda sexuella utövningar som sker utanför det heterosexuella. Men det är viktigt att poängtera att det är en markant skillnad på dessa två, det ena är olagligt och det andra är en sexuell läggning.

ps. filmen är ju från 1997, så jag väljer att skylla detta faktafel på tiden.

himmel och pannkaka

Publicerad 2012-06-05 14:20:34 i min vardag,

Ni vet när besvikelsen kommer som en jävla smocka och drar både andan och lusten ur en. När en sitter framför datorn och slår på tangenterna för att få ner ord som kommer bli bra i tryckt form. När en bara vill ta en köttyxa och gå loss på ett dött djur.

Det är då ens bästa kompis ringer, ger en världens bästa nyhet och du tror att hon säger "jag vill bara åka hem, och ringa en taxi!!"
fast hon egentligen säger att hon vill dricka pepsi.
det är då en fattar att livet är bra. Och att vi ska fira ikväll. Fan vad hon är fin.

dagens fina,

Publicerad 2012-06-05 12:46:42 i njuta,

 • att jag är klar med deadline nummer åtta till Veckorevyn! Lika overkligt varje gång att klicka iväg en samling frågor och svar och förstå att jag är mitt i ett av mina livsmål.
 • att skicka att mess om att en bara ville säga att jag saknar dig till en fin vän
 • att solen letat sig hit igen, som den var saknad i några dagar
 • att Robin ringer från Göteborg för att fråga om jag vill möta honom på Kolmården pga det är närmare för mig att åka dit än ända ner till Göteborg för att få träffa honom <3
 • att Anna äntligen har flyttat tillbaka igen, förstår ni att jag kommer ha skrattfest i minst tre månader framöver?
 • att jag endast är ett pm och fyra restuppgifter från sommarlov

fattar ej?!

Publicerad 2012-06-05 12:01:54 i åsikter,

Inte för att jag överlag skulle ge denna tidning någon form av cred, men vad i helvete menar dom med detta?!

Ja, dom vill "hylla kvinnor som gör som dom vill", men att ha Kajsa på första plats pga att hon KOMMIT UT!!

-det är mer än jag klara av. Skulle det inte varit ett gammalt nr hade jag anmält dom.

svartsjuka är aldrig "gulligt",

Publicerad 2012-06-05 10:05:52 i Sex osv.,

Drömde inatt att jag var svartsjuk, att jag var med en jag var intresserad av och inte kunde sluta vara svartsjuk så fort personen pratade med andra människor. Hela drömmen gick jag runt och misstänkte personen, förminskade mig själv, ifrågasatte varför henom ens skulle vilja vara med någon som är som jag och var arg på allt och alla.


Det där med svartsjuka är så svårt, men det är aldrig gulligt att vara svartsjuk. Jag minns hur jag och mina vänner kunde se det som en fördel och något bra om ens partner var lite svartsjuk, som att det på något vis bevisade att hen brydde sig om en?!
Känner du att du behöver en svartsjuk partner för att bli sedd så ska du nog börja arbeta lite mer med sig själv. För så ser jag på svartsjuka, det är något som ligger helt och hållet hos en själv - och något en hela tiden måste arbeta med.


- de gånger jag drabbas av svartsjuka måste jag ifrågasätta mig själv, varför jag känner som jag gör och vad det är som skapar svartsjuka. Är jag osäker på mig själv? På henom? På vår relation? Vad är det som gör att jag misstänker henom för att något ska ske? Eller varför misstror jag vår relation? Eller vad är det som får mig att förminska mig själv och tro att jag "egentligen" inte är värd att vara med henom?


- Ställ dessa frågor till dig själv, skriv en lista och försök förstå varför svartsjuka skapas. I en bra relation ska inte detta fenomen existera. Ingen mår bra av att hela tiden oroa sig, ifrågasätta sig själv eller ens partner/partners. Det är ingen som vinner på att vara svartsjuk eller ha en svartsjuk partner, och en blir inte mer sedd för att ens partner är svartsjuk. Då har en blandat ihop termerna lite om en tror att svartsjuka och kärlek är samma sak.

känner mig lite mjuk i huvudet,

Publicerad 2012-06-04 23:53:55 i min vardag,

Med en kvart till godo lämnade jag in samtliga uppgifter. Det blev tjugo sidor på sluttentan, och min "undersökning" av hur genusvänlig THG är landade på sju sidor... Hehe den vill nog inte mina intervjuobjekt läsa...

Jag vet inte, men jag känner mig lite full? Eller ni vet sådär korkad en kan känna sig när en vet med sig att en druckit för mycket och typ ätit en dålig sallad till lunch. Jag har visserligen druckit närmare en liter energidryck. Kan nog vara det...
Ska ta några varv runt huset, trampa bort det sista av överskottsenergin och känna stoltheten sprida sig i kroppen. Jag klarade alla uppgifter och jag kommer fan få minst g på alla. Annars är hen som rättar bäng.
- denna bild är visserligen ungefär fem år gammal, men jag kan tänka mig att jag ser ut ungefär så nu...

jävla saknad,

Publicerad 2012-06-04 21:08:38 i kärlek,

ikväll är du riktigt saknad. Såg precis fem minuter av Äntligen hemma, och jag minns hur du skrattade nöjt åt att Martin borde lägga det där programmet på hyllan nu när han fått uppleva sin dröm att bygga sitt eget hus från grunden. Ganska exakt dom avsnitten då du var med och var tak-ansvarig.
och i samma ögonblick som jag skriver detta inlägg inser jag att det är den fjärde idag, och ganska precis åtta månader sen du dog.

det här är ett av de bästa fotona på oss, förra julen, för medicinen gjorde att du blev mer lik mig, eller att mina drag påminde mer om dina. jävla fina pappa.

när kärleken dör,

Publicerad 2012-06-04 16:36:54 i Sex osv.,

Nu var det ju ett ganska bra tag sen jag sist fick mitt hjärta krossat, vilket gör att jag kan prata och skriva om det utan att vilja hacka ut hjärtat och lägga det i en mixer. Och jag har redan några inlägg skrivna om det, som skulle komma efter mina tentor. Och nu är jag mitt i tentaextas, har svept två energidrycker och den tredje öppnad. Har paus och läser bra och mindre bloggar, och hittar detta.
- Och nu kan jag inte sluta böla. Jävla kärlek. Fan vad den kan göra ont när det blir fel och tar slut. En vill ju bara slita ut hjärtat ur kroppen och vandra vidare, och tusentals saker till som jag inte hinner ta nu. Det viktiga är att komma ihåg att det går över. Det gör det.
Läs hennes text, veckans och förmodligen månadens bästa.

hur mycket bär vi med oss från det förflutna?

Publicerad 2012-06-04 14:38:26 i Sex osv.,

Det händer ibland att jag undrar över hur mycket jag kommit över gamla kärlekar. Eller om det någonsin går att släppa taget helt? Klippa varje mm, radera varje nervcell och måla tipex över alla minnen. För det finns ju alltid något kvar, någon liten jävla smula från det förflutna som dyker upp när en minst förväntar sig det.

Jag kan komma på mig själv att ha kvar gammal irritation. Känns som det mest onödiga att ha kvar, men det bara sitter längs ryggraden. Som den där gången när jag kom mig själv att höja rösten åt en kollega över att det var skitigt på diskbänken på jobbet, och hur jag med rosa kinder fick förklara varför jag bokstavligen hatar skitiga diskbänkar. Jag kan inte se det, jag måste torka av, plocka bort och se till att det är rent. För jag minns det där hatet som gick som en pil från huvudet och rätt ner i magen när jag kom efter ännu en lång arbetsdag och möttes av en skitig diskbänk, disk i diskhon och henom framför datorn, hen som varit hemma hela dagen. Och hur jag bara hatade min vardag. Detta skulle vara livet, kåt glad och tacksam. Jag var mest arg och trött, jämt. Därför klarar jag än idag inte av skitiga diskbänkar.
- Eller hur jag fick veta förra veckan att jag blivit lurad om en riktig skitgrej, något jag inte ens bryr mig om. Men jag klarar inte av att bli lurad, eller när någon ljuger. Spelar ingen roll om det är stort eller litet - det finns ingen värre känsla att bli framställd som dum. Jag känner mig så blåst, naiv och dummast i hela världen. Dessutom ser jag hens sms framför mig, det hen skickade efter att hen på sms förklarat i princip hela sitt liv och varför det var slut. Och hur hon lurat mig från första stund. "Du är en sån som det är lätt att ljuga för", stod det. Och jag kan än idag känna den där skammen över att ha blivit lurad.

Vet faktiskt inte alls vart jag ville komma med detta, kanske visa att gamla spår av relationer lätt sätter sig i ryggraden? Eller att det gjort så på mig iaf. Och att det är viktigt att kunna urskilja delar av förflutna istället för att klanka ner på sig själv eller undra vad som fel i nutiden.

näst sista rycket, heja!

Publicerad 2012-06-04 13:58:48 i min vardag,


Klockan 00.00 ska tentan vara inne. Eller läraren har inte satt någon tid, så då blev det tolv som är deadline. Den ska vara på 7500 ord. Jag har endast 4234 ord kvar. Jag försöker peppa mig med att större saker har hänt än att jag skriver klart en tenta på 10 timmar. Moses har delat hav. Moderaterna har vunnit två valsegrar på raken.Större, vidrigare, mer fruktansvärda och mer spektakulära ting har faktiskt hänt än att jag klarar min deadline.
Helst vill jag bara skriva klart det lilla helvetet, blunda, trycka på skicka och sen åka hem där min nygamla kombo väntar. JA! Jag och Anna bor äntligen ihop igen. Ha på SATC i bakgrunden och bara babbla bort några timmar, så det är planen.

ps. har lovat mig själv en resa om jag klarar deadline. Så nu måste jag komma på nytt resmål. Tips emottages gärna.

bli ....nu

Publicerad 2012-06-04 05:02:24 i Sex osv.,

 • blibi.nu
 • bliflata.nu
 • blibög.nu
 • bliqueer.nu
 • blihomo.nu
Vi kan väl alla ta oss en vända in på dessa hemsidor och tillsammans försöka förstå vad det är Stockholm Pride 2012 vill få fram med denna typ av PR. För jag anser mig som en ganska intelligent person, men framför detta är jag nollställd. Jag väntar ihärdigt på att femkronan ska trilla ner, men just nu är det ganska trill-fritt så att säga...

Checka in sidorna, förstå poängen och förklara gärna den för mig sen, tack och puss!

hur blir en värd kärlek?

Publicerad 2012-06-04 04:56:59 i Sex osv.,

Jag har nyligen inlett en ny hobby, som jag faktiskt inte rekommenderar till någon. Jag går igenom Blondinbellas kommentar i jakt på ingenting. Det bara tar tid och energi från mig, men har en en gång börjat, är det svårt att sluta.

Och det mest fascinerande är att så fort BB nämner något om sin nya kärlek så trillar över hundra kommentarer in om hur "mycket hon är värd detta".
Jag vet inte hur ni känner er med denna mening? Men jag hade nog blivit ganska pannskrynklig om någon av mina vänner, eller för del delen en drös främlingar "grattade" mig med den frasen.
Denna typ av fras öppnar upp för miljarder frågor och funderingar, men de mest centrala enligt mig:


1) Hur blir en värd kärlek?

2) Alla andra som av någon av de fantastiska många bra anledningar som finns, och för den delen även dåliga - inte har någon kärlek just nu, är dessa människor inte värda kärlek?
Prata ihop er i smågrupper och så ses vi här igen vid halv två.

månadens skörd,

Publicerad 2012-06-03 16:00:48 i Sex osv.,

Går igenom månadens skörd med frågor till sexspalten i Veckorevyn - och inser återigen hur jävla smarta och fina läsare jag har. Frågorna är kloka, intressanta, utvecklande och bygger på ett medvetet intresse och en vilja att lära sig något nytt och förbättra en situation eller en känsla hos sig själv.

Sånt gör mig rörd.


För mig finns det inga dumma frågor - det handlar om att utvecklas, skapa nya tankebanor, se möjligheter, reagera över sina egna känslor och åsikter, vara nyfiken, bejaka sin lust och vilja. Samt att våga ta plats, med sig själv. Det handlar om ett medvetet val att vilja veta mer, lära sig mer och vara öppen för ny kunskap, nya synsätt och en öppenhet.Jag vill aldrig sluta lära mig, eller sluta känna lusten efter ny kunskap. Tack fina läsare, ni inspirerar mig.


ps. nästa nummer kommer bli bäst. Det blir bara bättre och bättre.

personalfest,

Publicerad 2012-06-03 08:27:12 i party-larty,

Jag älskar personalfest, det är något magiskt som sker när en får hänga med sina arbetskamrater utanför arbetstid, utan sina jobbkläder och oftast ingår det löjligt mycket dricka. Igår hade jag förmånen att hänga med på Emilys personalfest, hehe det bästa av två världar.

 • Chefen är så löjligt lik Patrick Swayze att jag gick runt halvkär hela kvällen. Och har ett förbannat sug efter att se Dirty Dancing minst två gr på raken utan paus.
 • Jag sökte jobb där? Ganska många gånger faktiskt... Får se hur det blir med det.
 • Insåg även att vilket jäkla jobb som helst funkar med fantastiska arbetskamrater, om Em har det? Jag har flyttat in i deras gäng. Så jävla fina människor.
 • Lärde mig att den bästa sortens flak består av Delicato-bollar! Tänk er ett helt flak!! Jag lyckades hålla med att bara äta två, eller tre... Plus att jag ägnade sista halvtimmen av festen åt att leta efter flaket...
 • Att gå vilse i fabriken är inget jag rekommenderar någon. Löjligt bra skräckisar skulle kunna spelas in där. Huvva.
 • Älskar hur stämningen kommer vara på måndag... Så dumt att jag inte kommer vara med.
 • Fenomenet "Men asså, jag är en fin kille. Tro mig!" - tar vi och pratar om sen.

senaste veckorevyn!

Publicerad 2012-06-02 18:57:35 i Sex osv.,

Senaste Veckorevyn finns nu ute i butik - så kubba och köp! Förutom sexspalten så medverkar jag även i en artikel om KK-relationer... Bra ämne!

Älskar att fina Robin ringer och ba "här sitter jag och läser om hur man får Agnes sommarlook!" <3!! Fina fina Robin!!

årets Pride - fattar ej?!

Publicerad 2012-06-02 14:17:42 i Sex osv.,

På väg till F12 sprang vi förbi dessa, och jag som alltid är redo i givakt för att käfta för HBT-frågor står handfallen inför dessa bilder. Jag fattar inte?!

Den som gör det kan ju lämna en kommentar så tar vi några koppar kaffe och så kanske jag kommer snäppet närmare att förstå?

snygg förpackning

Publicerad 2012-06-02 13:37:08 i Sex osv.,

I och med lanseringen av Rfsu's senaste kondom True feeling, fick jag hem ett litet paket med en fin sammetsask innehållandes kondomen.

Symboliken kring detta är så fin. Att kondomen är något fint, bra och värdefullt!

Dessutom kan jag stoppa ner flera kondomer i asken, ha den i väskan och alltid vara redo för äventyr.

tre bra och tre dåliga,

Publicerad 2012-06-02 00:02:04 i åsikter,

 1. skjorta. Alla passar i skjorta och jag älskar detta plagg. Människor blir automatiskt heta i skjorta.
 2. fun. Jag har haft deras låtar på repeat denna afton och dom är ju fantastiska.
 3. käkar. Denna magiska kroppsdel. En bra strukturerad käke kan vara det vackraste jag vet.
 1. badkläder till barn. Som är av dyra märken. Tillåt mig att HA HA HA! Vissa föräldrar är så jävla korkade att klockor stannar. Barn kräks, barn är smutsiga, barn ska leka. Det är inte rimligt att en 8 månader gammal unge ska bära märkesbadkläder.
 2. att jag inte har sommarlov än. Alla mina vänner har lämnat in sina uppgifter och min sista dag är den 8e juni. Har en utopi om att jag är klar senast på onsdag. Då ska jag fira.
 3. äh, kommer bara på två dåliga saker. Älskar när livet är så.

fredag,

Publicerad 2012-06-01 23:10:37 i min vardag,

Min tenta är vid detta klockslag på 2868 ord. Den ska vara på minst 7500 ord.
Deadline? Måndag. Ej utgivet klockslag vilket innebär att jag kan lämna in den 23.59 kvällen till tisdag...
Fram till dess? Jobba 18 h, vara Emilys dejt på firmafest imorrn kväll. Anna flyttar in på söndag.

Om jag är stressad? Njaaa... Detta scenario ägde nyss rum på söder:
C - Mamma mamma sover du?
M - Ja. Vad vill du?
C - Vart ligger din hjärtmedicin? Jag tror jag håller på att få en infarkt? Det sticker i bägge armarna.
M - Åh herre min gud! Nu lugnar vi oss!!


Joråsåattva. Jag kommer ju att klara tentan, utan problem. Armarna måste bara komma tillbaka lite. Och pulsen måste bara sänkas några steg.

utgång stockholm torsdag

Publicerad 2012-06-01 21:06:57 i party-larty,

Vi invigde F12 igår för säsongen, det var kul. Men det här med att dom inte har salt till tequilan? Vad hände där? Andra omgången fick vi någon form av havssalt att strössla över händerna?

Innan dess grillades falukorv och magnifika marsmallows.
Slutsats: riktigt bra och lyckad torsdag.

Om

Min profilbild

Caro Wikbro Carlén

jag arbetar som sexualupplysare och har huvudfokus hivprevention och säkrare sex. förutom det gillar jag att läsa, feminism, hångla med min donna, mina queens, New York, att äta, vettiga serier, genus, att resa och att diskutera. och det är ungefär det jag bloggar om.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela