sexualupplysare och bokälskare

efterpepp

Publicerad 2012-04-30 23:24:02 i Sex osv.,

Denna dag platsar bland de bästa på länge. Så mycket pepp, kärlek och fina människor.

Bland de bästa känslorna är när jag ser hur den information jag sagt verkligen går in hos dom som lyssnar, och att de tar till sig allt! Så jävla fint :))

En av dagens bästa kommentarer: "Åh, jag älskar att du pratar om tjejer, eller alltså om fittan!! Så jävla bra att du gör det. Alla snackar alltid så jävla mycket om snubbar och kukar. Men du, du pratar om fittan, och om tjejer, det behövs!"

Så jävla fin dag! Tack fina samordnarkollegor, fina informatörer, ni som kom förbi och hängde, lyssnade och ställde kloka frågor. Tack!

https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/298154/images/2012/pic_200655614.jpg" class="image">

Valborg ett

Publicerad 2012-04-30 09:30:39 i Sex osv.,

Vi har sovit på en bondgård, det är fågelkvitter och pepp i luften. Det här mina fina, kommer bli en bra dag!

Vi åker med denna pärla, visst är den fantastisk?! Dessutom har vi med oss 6000 kondomer! Fattar ni hur mycket det är? Så kom och häng med oss!

var rädda om er!

Publicerad 2012-04-29 20:20:50 i åsikter,

Åh, jag hoppas det är mycket poliser och snälla nattvandrare ute både ikväll och imorrn kväll.

Och jag hoppas päron i uppsalaområdet har vett nog att snacka med sina ungar, om alkohol, om att våga stå emot grupptryck, om att hålla koll på sina vänner, och om att våga lyssna på sig själv och vad en själv vill göra. Och att föräldrar runt om i landet har intelligens nog att inte langa till sina egna ungar.

Valborg är en rolig och ganska trevlig högtid, men så jävla mycket onödig fylla. Inte för att det finns någon nödvändig fylla, men detta är väl en av de högtider då det sups som mest?!


Föräldrar - var rädda om era barn. Lyssna, ta plats, våga vara jobbiga och ställ frågor! Var nyktra, ni ska finnas där om något händer era barn.

Ni som ska ut och fira - var rädda om er, ta hand om varandra, håll koll på dig själv och dina vänner. Våga ringa någon vuxen om allt går åt helvete. Ha kul men ta det lugnt med drickan.


Och ni som inte dricker alls, visst är den här alkoholnormen förjävlig? Om den är! Helt jävla överdrivet jobbig. Men heja er som väljer själva och vågar gå mot normen!

Ta hand om er 💜

pepp pepp!

Publicerad 2012-04-29 20:11:03 i njuta,

Åh, om jag är pepp?! Uppsala är så vackert, solen skiner och i luften hänger den där tunga doften av fylla. Ikväll är det kvalborg!

Vi är ett så himla bra gäng och jag är sjukt pepp på att köra anatomi!! Klitoris, fittan, kuken och analen. Som jag längtat efter att få snacka anatomi :))


Bilden är från när jag var på promenix med Bull, och typ så ser jag ut nu.

är vi framme snart?

Publicerad 2012-04-29 18:55:51 i njuta,

Direkt efter jobbet kom fina COL-bilen och plockade upp mig, nu är vi typ halvvägs till Uppsala?! Och om jag är pepp?! Detta är min första samordning, det är första gången vi testar denna arena, jag har bästa kollegorna, vi kommer vara jättemånga informatörer och det kommer bli så kul!

Glada valborgsfirare, peppiga människor, vi har 6000 kondomer med oss, solen skiner. Åh, det kommer bli så lyckat!

tack för träningen,

Publicerad 2012-04-29 14:33:21 i åsikter,

Alltså - vita, heterosexuella, kränkta och arga män...


Ni ger mig magrutor!För i första hand skrattar jag mig blå åt era kommentarer.
I andra hand sörjer jag resultatet av samhällets ständiga upphållning och nyskapande av den manliga normen.

söndag

Publicerad 2012-04-29 09:30:15 i min vardag,

Solen skiner, det är inte längre istid och Stockholm med allt dess innehåll känns ok. Fast jag saknar redan Isabella och Frankrike. Ska dricka min tredje kopp kaffe på en vecka nu. Det här är en såndär morgon när jag kommer lyssna på albumet Kräfta om och om igen.

första gången i frankrike,

Publicerad 2012-04-26 19:07:02 i resor,

Solen skiner jämt, det blåser, mina axlar är brända och sprider en fin doft av bränt kött, mina fräknar förökar sig likt kåta kaniner och livet känns sådär enkelt och fint här med Isabella. Vi har hunnit med en ps-träff med fruktansvärt starka drinkar, ätit löjligt mycket bröd i alla dess former, skrattat, uppdaterats och gjort planer för sommaren och hösten.

Det är något speciellt med att få resa till ett helt nytt land, träffa nya människor, se nya platser, höra ett språk som en inte förstår något av och bara få vara. Kalendern är i Sverige, mobilen ligger på rummet och jag njuter av att andas. Jag älskar känslan av att veta om att jag har en trygghet hemma - men att inte veta vad som väntar här och nu.
Frankrike, du tar mig med storm!

nya äventyr

Publicerad 2012-04-24 17:30:34 i resor,

Jag hade ett fantastiskt möte med min redaktör Angelica hos Veckorevyn! Åh, är sådär härligt energifylld och glad, vi hade en bra diskussion och mycket pepp. Dessutom fick jag tummen upp för en idé till min spalt...

Nu är det dags för ombordstigning, äntligen ska jag få uppleva Frankrike! Och äntligen ska jag få träffa Bella igen :))


Puss och ta hand om er! ❤

fräck fetisch!

Publicerad 2012-04-24 13:24:16 i Sex osv.,

"Jag tycker om plast!" säger hen, kramar de lila påsarna jag precis gett henom och ögonen tindrar likt ett barn som precis fått godis på en vanlig tisdag istället för lördag. Ler en extra gång och går sen lyckligt iväg, fortfarande med påsarna i famnen.Det fick mig som så många gånger förr att fundera på det där med fetischer - hur uppkommer dom? Hur kommer en på vad en vill ha och inte vill ha? Hur utvecklas en fetisch? Och hur känns det i kroppen när en hittat det en verkligen går igång på? Hittar det där lilla extra som kan utvecklas till en hobby, eller något som enbart görs vid speciella tillfällen?
mitt tips: undersök, ha alla dörrar öppna, lyssna på dig själv och fortsätt alltid att utveckla dig själv! Lyssna på din kropp, reaktionerna, upplev, smaka på hela buffébordet och våga.ps. om denna person hade en fetisch eller inte, låter jag vara osagt.

hej nya vecka,

Publicerad 2012-04-24 05:06:16 i njuta,

Jag hörde att det skulle vara en bra vecka.

sön-mån: dejt
mån: SCUM
tis: möte med Veckorevyn
tis-lör: Frankrike och Isabella
sön: Uppsala

scum

Publicerad 2012-04-24 05:03:29 i åsikter,

Vi var och såg SCUM igår, och vad kan jag säga? Personer som på riktigt blivit upprörda kanske borde ta ett allvarligt snack med sig själv? Eller tar sig själv på för stort allvar? Eller tar sin egen "manlighet" på för stort allvar? Eller kanske inte kan se utanför boxen? Eller har bara hört meningen "döda män" och vägrar höra på resten?


För om vi bortser från det där med att eliminera män från jordens yta - så var mycket utav det som sas under pjäsen sant. Och det kan nog göra jävligt ont för väldigt många att ens snudda vid tanken utav det. Att för en gångs skull få se en liten del av vad maktstrukturerna gör med oss människor, hur samhället är uppbyggt och hur ojämlikt det fortfarande är.

Se den, så kan vi snacka sen.

sen sist då,

Publicerad 2012-04-23 21:28:31 i min vardag,


- jag har köpt världens skönaste skjorta i andra hand. Årets bästa köp,

världens finaste Emily tog med mig på en paus från samhället och stressen genom en lång promenad med hennes häst. Frisk luft, hästar och stall. Att jag är livrädd för hästar är bara en detalj.

jag har plöjt böcker, strukturerat plugg och andats. Filosoferat bort timmar till Håkan och andats lite mer.

och jag gav bort världens bästa bok till världens bästa människa. Den som gissar rätt på vilken bok det är vinner ett ex + öl av mig!

och jag hängde med dessa tre älsklingar en kväll. Pasta, skratt, kärlek -

åh, om jag är lycklig över att jag har er? <3

och jag tog med mina vänner från landet på Gilla Böckers mingel. Goda snittar, vin, bra författare och söderhäng i ett. Dessutom träffade vi Maddes klasskompis Anna som jag skålade i skumpa med under förra valborg - repris detta år!

och jag invigde min dösnygga tröja. Älskar rådjur.

 och vi ordnade en utgång. I väntan på tuben åker kameran i vanlig ordning fram. Bild 4 av 37?  

Berns, världens bästa ställe för fuldans! Har fortfarande träningsvärk.

jag. dog. av. lycka. Och trodde att jag blev frälst av gud... Hehe.

 

Utöver det har jag hunnit med några timmars promenad, långa bad, frukostdejt med Owe, min första riktiga dejt med en speciell, dömycket planering inför COL´s medverkan på valborg i Uppsala, skrivit artiklar, deadline för Veckorevyn och lärt mig lyssna snäppet bättre på kroppen.

Och imorrn åker jag till Frankrike!

skriver för blinda ögon.

Publicerad 2012-04-15 12:28:57 i min vardag,

Jag har den senaste tiden känt mig stressad, som att det alltid varit något som flåsat mig i nacken. Som att jag aldrig vaknar pigg och hela tiden överdoserar kaffe för att fungera. Som att det alltid är något som måste bli klart, skrivas färdigt eller göras. Som att lugnet helt försvunnit.

Sammankopplat med att alltid ha svinmycket att göra, till att försöka hålla sorgen under kontroll, leva livet, ha ett socialt liv och till att kunna fungera.

Igår natt kom jag på mig själv med att hitta en lucka till att gråta. Så på vägen hem från tuben lät jag all ångest, sorg och smärta bara spruta ur tårkanalerna. All veckans stress, alla uppdrag, all planering och alla tentor - jag kaskadkräktes tårar. Och med ett marginalt lättare hjärta låser jag upp dörren och finner ett brev till honom.

Ett brev med min döda pappas namn.Om ni någonsin känt hur hjärtat bokstavligen går sönder i bröstkorgen, exakt så kände jag igår.


Och jag insåg igår att det spelar ingen roll hur många ljus jag tänder, hur mycket jag pratar om honom, hur många tatueringar jag gör i hans ära - han är hela tiden så jävla saknad. Smärtan går inte över.och denna blogg ger mig inte något längre. Jag skriver för blinda ögon. Jag vet inte ens om jag gör någon skillnad? Om mina texter når ut? Om min kunskap överförs till er läsare?


Jag tar en paus tills jag hittar lusten och inspirationen igen. Kunskapen har jag, men mitt engagemang är på stand by.

- fantastiska läsare, ni når mig som vanligt på sex@veckorevyn.com - släng iväg ett mail så snackar vi där!
- sponsorer, samarbetsförslag, kärleksbrev och dylikt - fragacar0@hotmail.com , för den kommer vara igång.


Får se när jag kommer tillbaka. Kanske återkommer känslan om några dagar? Kanske slutar hjärtat pumpa på i övertakt redan ikväll? Ingen aning. Just nu vill jag mest ha augusti, för då har jag inte längre något schema och kan bokstavligen sätta mig i en bil och åka åt vilket håll jag vill.

Och fråga inte hur jag mår, för jag vet inte. Jag mår som inget. Jag är i en gråzon just nu.

2:5 - måste en ligga sig till bisexualitet?

Publicerad 2012-04-13 20:20:26 i

När vi började snacka om sexuella läggningar på högstadiet/gymnasiet och jag valde att benämna mig själv som bisexuell var det många av mina vänners pannor som rynkades - för hur kunde jag veta att jag var bi när jag inte ens legat med en tjej?
- att jag för den delen inte legat med en snubbe var inte något som direkt diskuterades, för det var ju bara en tidsfråga innan jag skulle göra det...

Jag tog just den reaktionen med ett asgarv och tänkte att det var bara små osäkra ungdomar som tänkte så...

Tills jag höll min första komma-ut-föreläsning med Aleks och en av lärarna grillade mig sen under lunchrasten. Hon kunde inte förstå varför jag "bara kom ut när jag dejtade tjejer, men inte när jag dejtade killar, och hur kunde jag då veta att jag var bi om jag bara varit med tjejer men inte med killar?!"
(nu hade jag varit med alla kön, men poängen med min föreläsning var ju att en aldrig behöver komma ut som hetero...)


Och på samma sätt som det kan variera mellan olika partners under livets gång, och en ändå alltid vill kalla sig för bi - så ska en göra det! Detsamma gäller det oavsett om en varit förälskad i olika kön, legat med både tjejer och snubbar eller inte gjort något alls - en känner det inom sig vad en vill, vad en kan komma att känna och vad en vill kalla sig.
ps. är inte det lite av heteronormens kärna, att min vilja att definera sig som bi byggde på att jag måste ha legat mig till det? Medan det liksom utgicks från att jag var hetero från början...

bokat resa!

Publicerad 2012-04-13 17:20:12 i resor,

Äntligen har jag lyckats hitta ett datum som funkar för båda, ta ledigt och boka - jag ska till Isabella i Marseille! Åh, det ska bli så himla mysigt att äntligen få träffa dig, se hur du har det och bara få vara. Det kommer bli helt fantastiskt.

24 - 28 april, hej lilla datum vad jag längtar efter dig,


lika snygga som peppade - vi var på finbröllop i Århus i somras

2:4 - är en bisexuell hela livet?

Publicerad 2012-04-13 05:09:33 i

Visst kan en vara det, det är något som en avgör själv. I och med att en person tänder på alla kön, i stället för kanske enbart ett, antingen detsamma som en själv definerar sig som eller som det motsatta - så kan det för många i omgivningen bli jobbigt (?) att definera människor som är bisexuella. Ta mig som exempel:

blir jag "hetero" en tid om jag bara ligger med snubbar? Eller iaf mer hetero,
eller blir jag mer flatig om jag bara dejtar tjejer? Eller iaf lite mer flata,
- för många verkar just bisexualitet vara någon form av vågskål - som hela tiden vippar lite åt heterohållet eller åt gayhållet. Som att en enbart är bisexuell om har exakt lika många relationer åt båda "hållen"...
Fast vet ni, även om samhället och ens omgivning kan vara helt jävla insnöade på att vilja sätta en i fack och vilja kategorisera en - så är det något en avgör helt och hållet själv. Det är jag och enbart jag som väljer om jag vill ha en titel eller om jag ska vara i något jävla fack.
- och det är enbart jag som väljer hur och om jag vill definera mig - och det gäller alla sexuella läggningar.

om att köra över sig själv,

Publicerad 2012-04-13 04:57:21 i Sex osv.,

Det har nog varit lite av mitt signum - att alltid vara beredd på att när som helst vara beredd på att finnas till. (Nu menar jag inte för vänner, för det är jag alltid och den egenskapen jag älskar jag.) Nu menar jag den sortens beredd där det möjligtvis kanske kan finnas känslor att få ta emot. Eller någon form av intresse. Eller den där behöver-dig-nu-känslan som kommer efter några öl. Ni förstår hur jag menar.


Kastat mig på sista tuben till andra sidan stan, åkt taxi för 700 spänn för att ett ligg hörde av sig och hade tid, alla de där nätterna jag stannat vaken för att just den personen möjligtvis kanske får för sig att höra av sig när den är på väg hem från krogen, alla turer med nattbussar, hur jag brukade ha söndagarna fria för att han kanske ville att jag skulle komma förbi när han hade speldagar, alla sms som bildat bubblor på varandra i ett rop på uppmärksamhet. De där smsen som precis innan är lite sexiga och fyndiga, men som i tryckt form blir skämsdöden.


- att alltid vara beredd på att försöka mig själv för att någon annan kanske har lust att ses.


Och för första gången (?!) lyssnade jag på mig själv denna vecka? Fastän jag verkligen verkligen ville sätta mig på första bästa tåg, så stannade jag upp och lyssnade dels på mig själv samt gick igenom agendan. Har jag äntligen fått den sortens respekt för mig själv?! Lyllo mig!


ps. sen vet jag att hen har den sortens respekt för mig,

fri tid

Publicerad 2012-04-12 21:25:11 i min vardag,

Det finns stunder som jag kommer på mig själv med att idiotförklara delar av mig själv. Oftast den del av mig som är helt övertygad om att jag hinner med allt. Som tycker att det var en bra plan att läsa 30hp samtidigt som jag frilansar för Veckorevyn och arbetar 84% på Pocket Shop. Den delen av mig har varit ganska hatad denna vecka... Men samtidigt så älskar jag ju att plugga, det finns ingen hejd på min kunskapstörst!! Så det suget vinner alltid över gnället om att jag aldrig får vila.


Spana in senaste tillskottet, så himla spännande!! (obs. ej ironisk.)

torsdag

Publicerad 2012-04-12 08:49:27 i min vardag,

Gick upp alldeles för många timmar innan jobbet och har hunnit med plugg, lång frukost, genomgång av förra numret av Veckorevyn - har deadline nu på tisdag och försöker sammanställa vilka frågor jag ska ta med. Fåglarna kvittrar och jag har bokat in två små resor den kommande tiden.

Onsdagsklubben?!

Publicerad 2012-04-11 23:22:35 i min vardag,

Vi har för andra veckan i rad samlats i mitt hem, lagat mat, spelat spel, uppdaterats och skrattat bort några timmar! Lika fint som behövligt 💜

2:3 - måste en komma ut som bisexuell?

Publicerad 2012-04-11 15:15:17 i

Ja. Vi lever tyvärr i ett samhälle där heterosexualitet är normen, det "mest naturliga", det biologiskt "rätta" och det som de allra flesta anser är utgångssexualiteten.
- vilket innebär att om en ser sig själv som bisexuell så innebär det ofta att en för sig själv, för sina vänner, sin familj och för omivningen måste komma ut.

Att komma ut innebär att en berättar att en inte är heterosexuell. Att en är homosexuell eller bisexuell är de allra vanligaste sätten att komma ut på.

För många är detta en befriande upplevelse, att en för första gången i sitt liv vågar ta steget, visa vem en verkligen är och ofta ser det som något en ska vara stolt över. Det kan vara en process som tar flera år att klara av, och för många blir det lättare efter att en kommit ut för sina närmaste. Medan för en del blir det lättare genom att komma ut för personer som en inte känner så bra - för att sedan ta steget och kanske komma ut för sin familj. För en del är detta ingen viktig process utan något som bara sägs i förbifarten. För andra är detta något frustrerande - att ens måste behöva "komma ut", kan vara jävligt irriterande. De som ser sin sexualiet som en del av sig själv och som en identitet - kan uppleva komma ut-processen som något väldigt viktigt och nödvändigt.

Men, det är viktigt att förstå att komma ut är inte något som känns lika för alla. En del ser det som största klivet i ens liv, och den del ser det som inget speciellt. Dra aldrig komma ut-processer över en och samma kam.


Hur ska en komma ut? Ja sätten är många; genom att ta med sin nya partner, nämna personen vid namn, säga att en kan bli kär i alla kön, ändra status på facebook, förklara att en inte enbart är hetero.
- för då heterosexualitet ses som normen och det mest vanliga - så är ett enkelt sätt att komma ut genom att bara nämna att en träffat någon av samma kön som en själv, men samtidigt kan tända på motsatta könet.

När jag tänker efter tror jag att det är så jag gjort alla gånger jag "kommit ut", att jag rättat andra som tagit för givet att jag träffat en "HAN" och så har jag sagt att det är en "HON". (och jag sätter komma ut inom citationstecken då jag personligen inte såg dessa tillfällen som att komma ut.) Mina historier är för övrigt fantastiska.

en kram och tafs är inte samma sak,

Publicerad 2012-04-11 10:12:02 i Sex osv.,

Perry om har svt någon ryggrad?:
Ber en kvinna om en kram måste man ju ta på hennes kropp ?
IP: 46.230.212.45

Perry,

Jag vet inte vad du har för inställning till vett och etikett, eller till kvinnor överlag - men att be någon om en kram och istället bli utsatt för tafsning med sexuella anspelningar är inte samma sak.

Det Thorsten gjorde var enbart ännu ett bevis på att samhället har en skev syn på kvinnor och att det är helt OK att göra vad en själv vill med en kvinnokropp. Att Gina i detta fallet själv bad om en kram spär bara på inställningen om att T då hade rätten att göra vad hen kände för. Vilket innebar att T tog på hennes kropp - för att han ansåg sig ha rätten till att göra så!

Det är inte okej och det kommer aldrig vara okej för en person att göra vad den vill med någon annan människas kropp!

ledag

Publicerad 2012-04-11 09:53:08 i min vardag,Onsdag? Och jag är ledig ännu en dag, crazy week. Finkoppen är framme, jag har fått sova tillräckligt och nu spelar jag kvinnokampsånger på lite för hög volym. Riktigt fin start på morgonen. Dagens agenda:

- styra upp plugget, har en miljard böcker och förmodligen inlämningar som ska bli klara. Är hitills klar med 1/4 av alla kurser.

- maila iväg ett mail som legat i mitt utkast i tre dagar nu, ska bara våga formulera klart de sista meningarna, be en snabbis till gud och klicka på sänd.

- vinka av Ernst som varit i storstan under några dagar.

- skriva ner alla mina komma ut-historier, den ena är bättre än den andra!

- fixa inför kvällens spel och myskväll hemma hos mig. Ska vi göra det till en tradition? Ja ja ja!

Ledig

Publicerad 2012-04-10 17:28:34 i party-larty,

En fika som övergick till häng som övergick till öl! Lever som sagt livet idag :))

2:2 - vad är bisexualitet?

Publicerad 2012-04-10 11:50:19 i

Den enklaste förklaringen är ett en person har förmågan och viljan att kunna bli attraherad av, tänd på, sugen på, vilja ligga, kunna bli kär i alla kön.


Så till skillnad från heterosexuella som blir kär i och tänder på personer av motsatt kön som en själv har, eller som homosexuella i samma kön som en själv har - så innebär bisexualitet att en så att säga är öppen för alla kön.


Många har föreställningar om att just bisexualitet inte riktigt räknas, som att om heterosexualitet är det "naturliga" och det mest rätta, och att homosexualitet är "heeelt ok", så är det här med bisexualitet något som är mer påhittat eller en slags mittimellanstation för en som inte kan bestämma sig. Eller som att det inte riktigt går att vara bisexuell för att inte kan tända på alla kön då de inte finns någon gemensam nämnare? Eller att personer som är bi helt enkelt vill ha hela kakburken och ligga med allt och alla. Lite översexuella och lite mer kåta än andra, som att vem som helst går bra att bli kär och ligga med.


Fördomarna kring just bisexuella är många och ofta extremt korkade. Ibland känns det som att om just bisexualitet inte ignoreras - så ska folk istället ha väldigt mycket tankar och åsikter om just denna sexuella läggning.
- och det som jag upplevt många gånger och som säkert många andra också gjort - är att en kommer i kläm. Jag är inte hetero för att jag tänder inte enbart på motsatta könet, och jag är inte lesbisk för jag tänder inte enbart på samma kön som jag själv definerar mig som ---> känslan av att känna mig fel lite överallt förekommer därmed ganska ofta.


Men - detta gäller alltid alla oavsett sexuell läggning - det är jag som bestämmer vad jag är och vad jag vill definera mig som. Så att folk som är heteros kan tycka att jag är lite för "lebbig" (hehe) för dom, eller när jag går på gayklubbar och jag enligt dom är lite för "hetero" - det har inte andra människor med att göra. Och människor som anser sig ha rätten att ställa andra människor i fack eller sätta titlar - sluta med det!

COL på valborg,

Publicerad 2012-04-10 11:32:59 i Sex osv.,

Colour of Love på Valborg? Under Valborg? Med Valborg?

Hur som helst, planeringen är i full gång och jag är så pepp. Kan inte komma på en bättre kombination - jag får njuta av vackra Uppsala, jag får hänga med fina människor, jag slipper tokfyllan, jag får fira Valborg och jag får jobba med världens bästa säkrare sex-projekt Colour of Love. Perfektion.

Och arenan - skolungdomar. Jag får rysningar av lycka! Perfekt möjlighet att snacka säkrare sex, dela ut kondomer, lära ut ny information, diskutera, och proppa människor fulla med ny information. Blir tårögd av tanken.


- min första festival och första tillfälle med COL: Arvikafestivalen 2010

och jag hängde mycket med Danne, som jag saknar sjukt mycket när jag går igenom gamla bilder,

- jag och och min andra halva på Piteå dansar och Ler. Tror jag har Dead by Aprils autografer på insidan av armen?! Den platsen är så att säga paxad för resten av mitt liv nu :)


- en kan bland annat få lära sig att sätta på en kondom med munnen, ett väldigt uppskattat moment!

ps. detta blir min sjunde omgång? Har hitills hunnit med Arvikafestivalen, Piteå dansar och ler, Uppsala Reggae, Ung 08, Peace and Love, Siestafestivalen och nu Uppsala under Valborg.

2:1 - mina tankar om bisexualitet,

Publicerad 2012-04-09 12:23:31 i

När jag var liten trodde jag att alla föddes som bisexuella, att en föddes med viljan och en önskan om att kunna bli kär i alla och att sen senare någon gång när en blev vuxen kanske valde att enbart bli kär i samma kön som en själv hade, eller kanske det motsatta, eller kanske växlade lite efter humör.
- för mig var det självklart att en skulle få bli kär i vem en själv ville. Jonas Gardell och Mark Levengood var stora favoriter hos min familj, jag visste att Eva och Efva var ett kärlekspar och jag visste att Rikard Wolff var bög. (att mina päron var så fantastiska gällande detta är jag både tacksam och stolt över i efterskott<3)


För mig har det aldrig varit något konstigt eller ovanligt eller främmande att jag själv skulle kunna ha förmågan att bli kär, bli kåt på eller vilja hångla med alla kön. Det har inte funnits i min världsbild att det skulle vara något fel på mig. Jag har på grund av olika anledningar talat med flera terapeuter under mitt liv och alla har ifrågasatt min avslappnade inställning till min sexualitet. Men om det inte för mig är något konstigt - så varför i helvete skulle någon annan människa få tyckat att det är konstigt?

Jag dejtade några pojkar under gymnasiet, och under ett sommarlov mellan ettan och tvåan pratade jag och min bästis om att vi båda gillade tjejer också. Under en svettig promenad i Spanien kom vi ut för varandra, och en månad senare hade jag flickvän. Hur jag kom ut för mina föräldrar, syskon och vänner är alla fantastiska historier. Dom kan vi ta senare.


Men ett tag blev detta med min sexualitet jobbigt. Jag orkade inte tjafsa som att jag har rätten att ligga med den jag vill, jag orkade inte kämpa för att jag kan bli kär i både snubbar och brudar, jag orkade inte komma ut så fort jag nämnde att jag dejtat tjejer, jag hatade alla som reagerade med frågor, rynkade pannor och utrop som "Vaa!! Är du flata?!" Och jag hatade känslan av att inte passa in. Var jag med några vänner så var jag för "flatig" och var jag på gayklubb så var jag för "hetero" för att höra hemma där. Känslan av att vara en guppi bland aborrarna var en vanlig känsla.
- och jag blev arg så fort någon ville ifrågasätta min sexuella läggning. "Det är väl min ensak?" - tänkte jag argt och slutade till sist att kalla mig bi. Jag var icke-hetero.

Tills för kanske en vecka sen? Det var under en fika med fantastiska Anna som jag fick den där känslan av att jag minsann har väl all jävla rätt i världen att kalla mig bi? Och vill folk ifrågasätta eller har frågor - bring it! Ingen kommer någonsin igen få käfta med mig om att jag vill ligga med den jag vill, oavsett kön.

tema 2 - bisexualitet

Publicerad 2012-04-09 12:07:11 i

Dags för tema två - bisexualitet.

Dubbla chanser att få ligga? Är det en sexualitet? Hur blir en bisexuell? Vem är bi? Hur blir en bi? Är alla bi? Måste en komma ut som bi? Vill bisexuella alltid ligga? Är det samma som homosexuell? Vill en alltid ligga med alla kön för att en är bisexuell? Väljer en själv om en är bisexuell?

Sökte på bisexualitet och lärde mig precis att det tydligen finns en specfik flagga för bisexuella. Snygga färger! Haha, hittade även en bild på mig själv och min blogg :)) Googla och se!

tack kondomtorget!

Publicerad 2012-04-09 09:15:42 i Sex osv.,

Fick en fin kommentar inatt på inlägget jag skrev 27/3 om att jag tycker att klubbarna borde införa kondomer: 

Postat av: Kondomtorget

Jag tror personligen att det handlar om olönsamhet och är alltså en ekonomisk fråga. Varje maskin kostar och marginalerna på kondomer är väldigt låga, samtidigt som efterfrågan (räknat i antal kondomer) är låg.

En person på krogen, som har fått "napp" och som inte har egna kondomer med sig kommer att köpa 1-2 kondomer. Detta rör sig kanske om 10 % av alla besökare.

Ser du istället till antal rökare och efterfrågan på cigaretter så är troligtvis både marginalerna och efterfrågan större.

Tyvärr är det få som bryr sig om samhällets bästa utan ser enbart till att tjäna så mycket pengar som möjligt. Jag säljer iaf kondomer på nätet - ett steg i rätt riktning om inget annat. :P

2012-04-09 @ 01:31:49
URL: http://www.kondomtorget.se/ 


Tack för ditt svar, och jag tror tyvärr att du här rätt! Människor har en tendens att hellre vilja tjäna pengar än att göra något bra för samhället (som jag anser att ha en kondommaskin är!) och det är lika idiotiskt som korkat. Det är jäkligt bra att du gör det, perfekt för de som kanske inte vågar göra det live! Eller för de som inte har promenadavstånd till närmaste kiosk/affär/apotek! Himla bra att ni finns :)

ps. går det förresten tigga spons av er? Kanske inte till mig personligen (jo!) utan till utlottningar och tävlingar här på bloggen? Har en handfull tävlingsidéer där kondomer och glidmedel skulle vara finfina priser! Vi kan väl mailas? fragacar0@hotmail.com

kärleksvecka,

Publicerad 2012-04-09 08:53:51 i kärlek,

Äntligen är påsken över och kampen för våren kan fortsätta! Och vi börjar med en riktig jävla kärleksvecka, hade ni förresten också det i åttan/nian? Vi fick lära oss könsord på våra extraspråk, skriva snuskiga dikter på svenskan, lära oss sätta på en kondom, snacka kärlek och relationer - och kanske bäst av allt, prata fritt om sex och kärlek (könen var för sig såklart!!) och det var då jag faktiskt insåg att det var fler än jag i hela världen (dvs tjejerna i klassen!) som faktiskt onanerade.
- minns att det var en stor sten som föll från bröstet då, att jag inte var ensam om att gilla att pilla på mig själv. Magiskt ögonblick i min ungdom.Vet inte om vi kommer snacka så mycket om onani denna vecka? Men flera finingar är på besök i storstan och jag har en guldvecka på jobbet, så det kommer bli mycket häng, kärlek, uppdateringar, kaffe, öl, skratt och planering. Så jäkla fin vecka detta kommer bli!

Går igenom miljarder bilder i jakt på min guldbild på Håkan, och hittade denna på mig och Ernst <3

och denna, detta kan vara en av mina bästa bilder på mig själv. Jag var så jävla jävla förälskad och kunde inte koncentrera mig på något annat än att tänka på henom och skrikskratta med Ernst som kände samma sak! Världens bästa känsla.

1:7 - gå emot normer kring hår,

Publicerad 2012-04-09 08:34:27 i

Normer - kort sammanfattning är de osynliga regler i samhället som märks främst när de bryts. Straffet kan vara allt från utfrysning, hårda ord, diskriminering, påhopp och misshandel.

Normer kring hår -
att som man ha långt lockigt hår,
att som man vaxa bringan,
att som kvinna - våga bestämma och att ställning till sin egen hårväxt, och största brottet av alla: våga strunta i att raka det!

Jag uppmanar alla oavsett kön att ta sig en funderar kring sin egen kropp och om en rakar sig - ställa sig den enkla frågan: Gör jag det för att jag vill det? Gör jag det av ren vana och vad kommer vanan ifrån? Eller gör jag det för att det förväntas av mig?

Och sen efter det ta ställning, kom alltid ihåg - det är du och bara du som bestämmer över hur du vill att din kropp ska vara, se ut eller inte se ut. Du bestämmer över dig själv!
- sen att folk anser sig ha rätten att kommentera hur du ser ut eller hur du valt att din kroppsbehåring ska vara, jag kan inte säga mer än att dessa personer är fullkomligt jävla dumma i huvudet! Och att denna form av idioti ska alltid kämpas emot. Det är alltid värt att käfta när folk är så korkade att de tycker sig ha rätten att bestämma över någon annan.ps. sen tar jag och tackar för denna vecka. Hår kommer vi prata om mycket framöver. Tack till alla ni som mailat, verkligen kul att få läsa! Framöver får ni gärna lämna en kommentar här, blir roligare så. Men mailen står alltid öppen för er.

ps 2. ni som har hår under armarna, fick ni utslag i början? (dvs om ni rakat er och sen slutat med det?) För jag fick kliprickar och var tvungen att raka bort allt igen =/ värdelöst när jag väl fått typ tre hår att växa ut!

Sällskapet var ju bra!

Publicerad 2012-04-08 12:50:47 i party-larty,

Jag äntrade ML för första gången igår, och jag vet inte? Vi var överens om att barpersonalen var snygga i matchande skjortor, lokalerna var fina och tavlorna vackra. Men resten?! Nja. Det kändes som att en kände halva folket, drinkarna var äckliga och ölen var blaskig. Men dom jag hängde med var givetvis fantastiska!

1:6 - om jag vill raka mig, hur gör jag det bäst?

Publicerad 2012-04-08 11:16:14 i

Om, när och efter att en tagit ställning kring hur en vill raka eller icke-raka sin kropp och kommit fram till att det kanske vore kul att testa på att raka fittan så uppmanar jag er till att göra det på bästa sätt. För ska det göras så ska det göras på rätt sätt.


Rakhyveln: ska vara ny, ren och vass. Allra bästa är att använda en rakhyvel per rakställe! När en rakar sig så är det ofta väldigt tunn hud, små sår kan lätt uppstå samt utbyte av bakterier mellan de olika ställena kan leda till irriation och sveda.


När du ska intimraka dig så ska du använda dig av denna produkt för att få bäst rakning, slippa skärsår och små röda prickar. Kommer från RFSU´s intimprodukter och finns att hitta på närmaste Apotek och stora varuhus.


Det du inte ska använda är någon produkt som liknar denna, den går superbra att använda till benen och armhålor. Men när det kommer till att raka ställen där det finns slemhinnor, dvs fittan, kuken och andra kön, då blir det inte sådär superbra när du använder en rakgel som doftar typ mosad persika. Den är alldeles för stark för känsliga slemhinnor.
- för visst har även jag tänkt tanken: "Mmm, tänk om fittan skulle smaka lite fruktsallad... Det skulle nog XX uppskatta!" - Dum tanke. Könet ska lukta kön och alla starka medel som just rakgel innehåller phuckar upp floran totalt. Vilket ofta leder till irritation, kan leda till svamp och framförallt så kommer fittan inte längre lukta fitta, utan som studiebesök hos random fiskgratängsfabrik.


Rakningen: sker medhårs. Alltså att en rakar längs hårstråna och inte mot håren. Det är lättare att skära sig, skapa irritation och att det blir fel. Det ska alltid ske medhårs.

toasex...

Publicerad 2012-04-08 10:57:49 i Sex osv.,

Drömde i natt att någon hade skapat ett alterego av mig på internet, och att denna version i form av både facebook och ny blogg utgav sig för att älska toasex! Det var Emily som kallade till möööööte för att hon ville berätta vad det för rykten om mig...


Och min tanke när jag vaknar är ju; vilken fascinerande sexuell inriktning! Att ha toasex som ens stora sexuella preferens!


På bloggen fanns det massa toasex-bilder på mig med olika personer och långa texter om alla fördelar det fanns med toasex. Mycket intressant dröm. Just nu skulle jag vilja känna en drömtydare...


Om detta skulle ske i verkliga livet skulle jag givetvis anmäla personerna. Det har iofs redan hänt att någon med mitt namn och foton skapat olika konton på knullkontaktsidor, kontaktannonser och facebookkonton. Människor får använda dessa sidor och jag anser att det är ett bra sätt att träffa folk och kanske mer specfikt det en är ute efter, men just nu är det inget för mig.

1:5 - får jag bestämma åt andra?

Publicerad 2012-04-07 16:06:34 i

"Om jag tycker det är äckligt när min kille har hår på pungen, får jag säga till då?"
"Jag vill inte ge oralsex med massa hår där!"
"Tjejer ska inte ha hår! Det är äckligt!"
"Min snubbe struntar i att det fastnar saker i håret..."
"Jag gillar inte hår, varken på mig själv eller på någon annan."


Citaten ovan är vanligt förekommande i de mail jag får och det gemensamma är att en person inte vill att ens partner/person den ligger med ska ha hår i olika utsträckningar kring könet. Får en vara med och bestämma sånt?

Nja, är nog mitt svar. Det är alltid en själv som ska bestämma hur en vill att ens kropp ska se och vad en vill göra med sig själv. Men vid situationer som mer handlar om att det fastnar blod, sperma, bajs och annat i håret - handlar det snarare om hygien än om hår...

Samtidigt som en absolut kan ha en preferens och föredra en sak framför en annan, absolut. Men jag tycker samtidigt det är viktigt att ifrågasätta sig själv - varför tycker jag att det är bättre än något annat? Varför vill jag att det ska vara renrakat än hårigt?
- lenare?
- fräschare?
- mindre risk att slicka i sig någon form av vätska som går bort med vanligt ljummet vatten?
- mindre stickigt?
- det ska vara så?
- på porrfilm är det alltid rakat?
- jag tycker bara det är trevligare?


Ifrågasätt dig själv och få fram varför det är viktigt  att vilja ändra en annan människas val. Gäller både om en skulle föredra mer hår, ansat, mönster, stickigt eller helt renrakat. Är det en viktig fråga för dig, försök få fram dina argument på ett bra sätt. Men kom ihåg, du ska alltid respektera den andra människans val - på samma sätt som andra människor ska respektera ditt val.

klick klick,

Publicerad 2012-04-07 13:01:22 i Sex osv.,

Vet ni vad en av världens bästa känslor är? Det är när en bara klickar med någon. Jag brukar känna direkt om jag kommer trivas med en människa eller inte (vid enstaka tillfällen kan detta förändras), och det allra häftigaste är när det bara klickar. Skämten går hem, diskussionerna flyter på och allt känns bara sådär bra. Och det går liksom inte att sätta in personen i någon tidsram, för det känns som att personen alltid funnits där! Förstår ni känslan?!

Så var det med Anna, och fastän vi känt varandra knappt en månad, känns det som att hon alltid funnits med. Åh, jag bara vet att vi kommer ha en massa spännande projekt ihop, skriva debattartiklar, böcker, hålla föreläsningar och en jävla massa skoj ihop. Våra samtalsämnen tar aldrig slut och jag älskar hur du resonerar och dina intelligenta tankar! Fan vad glad jag är att vi har lärt känna varandra :))Det vi diskuterar just nu är att synliggöra osynliggörandet av bisexualitet, och det är även denna pärla som fick mig att ändra mig i min inställning kring just bisexualitet. Känner mig redo att börja kalla mig för det igen. (alltså jag har alltid varit det, men vägrat titeln under de senaste fem åren.)

ps. Och just bisexualitet kommer bli nästa veckas tema.

1:4 - varför rakar jag mig?

Publicerad 2012-04-07 06:37:36 i

Det är fest ikväll, bäst jag tar några timmar åt att göra iordning mig, när rakade jag mig sist?, lika bra att jag gör det överallt. Jobbar L, eller kommer jag gå hem med någon annan? Undrar om han tycker att jag är äcklig om jag inte rakat fittan? Tycker L det? Det har jag nog aldrig frågat?! Och benen!! Får för guds skull inte glömma benen? Dom sticks ju om jag inte rakar. Då får jag ju aldrig ligga. Under armarna? Äsch, där är det ändå alltid rakat. Bäst jag säger till tjejerna att vi ses om en extra timme istället, det här kommer ju ta tid? Det borde ju finnas någon form av spray som bara dödar alla hårsäckar pang boom så slipper man ju hålla på så här. Jävla jävla hår att finnas på hela kroppen? Vad ska det ens vara bra för?! Jag vill ju bara vara len! Typiskt mig att att vara beviset på att vi är släkt med aporna... Lägger alla andra också ner såhär mycket tid?


Skulle jag öppna vilken dagbok som helst från att jag var 16-21 så skulle jag utan problem kunna hitta denna text, eller ett dussintals liknande. Jag började raka benen på somrarna när jag var tolv, av ren rutin. Mamma sa att jag skulle ångra det resten av mitt liv och jag gjorde det för att jag inte ville att mina mörka hårstrån skulle synas. För det kanske någon skulle tycka var äckligt? Håret under armarna har noga ansats sen jag komma i puberteten, fittan är jag inte lika säker, men har likt resten av kroppen alltid varit ett område som funnits med i tankarna. Det här hatet mot min egen kropp och mina egna hårsäckar har alltid funnits med.

Jag har aldrig fått en kommentar gällande mitt hår, möjligtvis positiva från diverse ligg, kan inte komma på något från någon fast? I sådana fall återigen bara snälla (vilket inte gör det mer okej, visserligen.) Men det har så gott jag kan komma ihåg aldrig förekommit någon kommentar om att jag måste raka mig, att jag är äcklig, att min kropp är ofräsh eller att något är fel på grund av att den är hårig.

Det har hela tiden varit något som suttit i mitt huvud - att jag som kvinna måste raka mig! Samhällets normer har kommit åt mitt innersta och phuckat upp mina tankar och åsikter.

Idag då? Jag har reflekterat, blivit förbannad, ångrat mig, resonerat och fattat beslut gällande min kropp och mitt hår. Det är jag, och enbart jag som bestämmer hur det ska vara.

Likt en lampa tänds,

Publicerad 2012-04-06 23:28:46 i Sex osv.,

Ni vet den där känslan av att äntligen få kissa efter att ha hållit sig i timmar. Eller det där förlösande skrattet efter en förjävlig dag. Eller den där kramen som tar bort ångesten ur andetaget. Eller orgasmen efter en kavalkad av ställningsbyten. Eller en nysning som legat på lut i timmar.

Ungefär den känslan har jag nu, för jag fick precis världens bästa idé. På riktigt världens bästa. Ska kicka igång bollen imorgon genom ett mail, blir det som jag tänker - så kommer detta bli jävligt bra. Och påverka många unga. Det kommer bli så bra!

Lyxmorgon

Publicerad 2012-04-06 20:38:10 i njuta,

Anna och CH är i stan och vi firade detta med lååång brunch. Litervis med kaffe, ett tjog amerikanska pannkakor, och några timmars skratt. Så jävla fint.

jag älskar er!

Publicerad 2012-04-05 22:45:51 i njuta,

Vi har ägnat timmar åt att skratta! När skrattade ni senast bort en hel kväll?! Inte pga alkohol eller annat dumt, utan av bra känsla och glädje. Så jävla fint. Fast den här veckan varit jobbig, tråkig, pluggfylld, ångesttung och sådär grå - så får dom mig till en jävla sol!


Tack för att ni är bäst 💜

myskväll

Publicerad 2012-04-05 18:23:39 i min vardag,

Vi äter våfflor, dricker påskmust, skvallrar, pratar ligg och snart ska vi spela spel! Sällskapsspel är bland det bästa jag vet!! Det blir först Ordfejden och sen Cluedo och Med andra ord!! Sicken fin kväll detta blev!

1:3 - avgör fittan vart en har hår på kroppen?

Publicerad 2012-04-05 12:24:14 i

En människa har hår över hela kroppen i olika mängd, tjocklek, färg, grovhet och storlek. En del säger att på grund av biologin så har vi olika hårmängd på olika delar av kroppen beroende om vi har en fitta eller en kuk eller något annat kön mellan benen. Det här med hår benämns ofta som något "naturligt".


Det som defineras som kuk-tillhörande hår är oftast skägg, på bröstet, på magen, och att de överlag har grövre hårstrån och hårsäckar. Samt mycket mer överallt.
Och att personer med fitta då skulle ha lite hår mindre överallt.
- och det där med lite mindre överallt går så pass långt att även om det finns hår på olika ställen på kroppen, som tex, magen, runt bröstvårtorna, under armarna, på benen, på låren, på rumpan, på armarna, på fittan - ja i princip på alla ställen utan just huvudet så ifrågasätts det.


Samhället med hjälp av reklam, bilder, filmer och människors tjat och övertygande har under lång tid försökt intala människan om att det där med hår är enbart något som män har. (Det är de som jagar kött och dödar för att få familjen att överleva, så de måste ju ha hår på kroppen som skyddar dem!!)

Vilket innebär att en tjej som har tre hårstrån på stortåna kan känna sig fel.
Vilket innebär att en tjej som har hår runt bröstvårtorna känner sig tvingad att ta bort det.
Vilket innebär att en tjej rakar benen varje gång hon duschar utan att ens reflektera över det.
Vilket innebär att en tjej rakar sig under armarna dagligen på rutin.
Vilket innebär att en tjej som har raggarsträng kan känna sig äcklig.
Vilket innebär att en tjej hela tiden måste hålla koll på sina hårsäckar, ansa, raka, vaxa och ta bort allt hår på kroppen förutom på huvudet för att inte klassas som äcklig, fel, ful, dum i huvudet mm.


Visst att det ligger i våra gener hur mycket hår var och en har på kroppen - men det här med att radera ut att kvinnor också är håriga är fel och fruktansvärt. Exemplena ovan är vad som händer när en norm har makt över människors sätt att reagera, både mot sig själv och mot andra.

ännu en högtid,

Publicerad 2012-04-05 12:04:55 i kärlek,

Jag vet inte om det beror på skilsmässan, men jag har aldrig varit något fan av högtider. Fast när jag tänker på det så borde jag väl fira dubbelt/ibland trippelt mer än ungar som har gifta päron? Jag gillar Semmeldagen och jag uppskattar Första maj lika mycket som Kanelbullens dag. Resten av kalenderns högtider brukar vi mest äta mat. Påsken som nu står närmast har mer fokus på godis än mat.


Och jag minns att han kunde glömma min födelsedag, ett läkarbesök eller vad jag egentligen pluggade. Men det där med påskägg var en grej vi körde varje år. Det skulle gömmas någonstans på landet och sen fick vi ungar springa och leta. Och jag minns hur jag förra året kom sist av alla för att jag som vanligt alltid får de röda dagarna (fördel med att välja singellivet!), och att jag fick leta själv.
- och hur jag såg det redan på väg upp till huset, men inte ville visa det för honom utan låtsas leta ett tag innan jag slutligen hittade det. Ett sånt där enkelt men så jävla fint minne som jag vet att jag kommer tänka på varje gång det vankas påsk. Jävla fina pappa <3


fira fira fira!

Publicerad 2012-04-05 09:08:29 i min vardag,

För att jag har fått godkänt på kursen "Sex för Guds skull. Om religion och sexualitet." Woho! Som jag har haft ångest under den kursen. Det var jag och en grupp teologistudenter... Efter att ha läst alla arbeten gissar jag att jag var den enda som inte var troende, vilket gjorde att min syn på religion fick breddas ytterligare. Det stora problemet för mig var diskurserna?! Vad är en diskurs? När används den? Och till vad? Det går inte in.

Hur som helst ska detta betyg firas i dagarna tre!!

svunnen tid,

Publicerad 2012-04-05 08:30:00 i njuta,

Jag och min darling skrattade oss hesa åt gamla bilder igår, tagna från bloggen. Denna lilla sida är en riktig guldgruva där all tid sen flera år tillbaka är noga dokumenterad. Det enda som "saknas" är bilder på ett ex, dem tog hen själv bort... Utan min tillåtelse... Men räck upp en hand den som vill se?

Och min rosa pärla till dator är också en guldgruva. Varenda bild ligger i en märkt mapp, och namnen, jag dör i efterskott. Måste lyckas tömma den innan syskonungarna får den.

- rhodos, och jag älskar att klockslaget står med.

- ett litet överlevnadskit jag fick av Sanna när hon flyttade in och mitt hjärta var i bitar.

- hahahaha, jag älskar fortfarande mannen i bakgrunden!! Ernst fyllde 21?

- madde hade kommit hem från ett år i Australien

- gissar på att Malin fyllde år? För visst bär du en liten krona?


och ibland kan jag sakna den tiden, tiden då allt var nytt, när en utgång planerades i en hel vecka (ibland veckor!!), när en fick hänga timmar med sina bästa kompisar och plugga tillsammans, när en inte hade allt ansvar, när räkningar var något som föräldrarna skötte, när måndagen var dagen då helgens skvaller skulle gås igenom, när hela världen var en lekplats och framtiden fri.
- antar att jag kommer läsa den här texten om tre år och sucka åt min egna naiva inställning till hur det var för några år sen. För visst är världen fortfarande vår lekplats och framtiden något som en själv styr över?

Kan jag få träna ifred?

Publicerad 2012-04-04 15:27:15 i åsikter,

Jag blev igår upprörd över att folk kom sminkade till en timmes spinning, för jag förstår inte meningen med det?! Idag var jag och tränade igen, och jag fattar inte varför folk spanar in mig? Jag är där för att svettas, för att det är dyrt och för att jag är snål, och jag är där för mitt hjärtas och hälsas skull.
Så snälla, ni svettiga karlar - sluta ragga! Kan jag få vara utan den manliga blicken (bokstavligen talat) i alla fall en timme om dagen? Kan jag få vara ifred, bara dränera mig själv på energi, byta ut rastlösheten mot endorfiner och bara få vara?! Jag vill inte prata. Jag vill inte att ni tittar. Jag vill inte att ni stönar menande och glor på ett sätt ni tror är erotiskt medan ni söker min blick. Jag vill bara träna ifred.
Tack på förhand.

1:2 - jag har hår i rumpan?!

Publicerad 2012-04-04 09:02:51 i

Jag har skrivit för Veckorevyn sedan oktober, och i samma veva som jag fick jobbet fick jag även ett eget mailkonto dit läsare kan skicka frågor som har med sex, kärlek, relationer, brustna hjärtan, graviditet, bröst, komplex och allt möjligt.

Och jag har tappat räkningen på antalet mail som kommer från unga osäkra tjejer som är oroade över att de har hår på rumpan, runt analen och ut över låren. Bara att de skulle veta om varandra och att de inte är ensamma med dessa tankar skulle kanske göra de lugnare?

Många är osäkra om det verkligen ska vara så? "Ska håret inte bara vara på fittan och sen sluta där? Men varför har jag då hår som går längs hela fittan, vid blygdläpparna, I RUMPAN!!, och på skinkorna? Är det fel på mig?!!!?"

Jag vet inte hur dessa tankar uppstår? Går det att skylla allt på porrens värld - att 98,9% av alla tjejer har rakade fittor och analer? När varje jävla reklambild i detta samhälle har enbart kvinnor med vaxade ben, rumpor och lår?

Det jag kan svara på dessa oroliga frågor är att det är så kroppen är skapad - på samma sätt som alla oavsett kön kan njuta av att bli stimulerad vid, i och runt analen, har alla någon form av hårväxt kring detta område. Hur mycket det är varierar såklart, men analen och skinkorna är hårbeklädda områden. Oavsett kön så är det hår på, runt hela och det sprider sig över skinkorna, innanlåren och ned över benen.


Varför?
Ja för att hårets uppgift är inte att pynta kroppen, utan att skydda mot smuts, bakterier och annat jox. Analen och könen överlag är känsliga områden --> det behövs hår för att skydda! (därmed menar jag inte att en inte får ta bort det, det är varje enskild individs egna val).

Om det är fel? Nej, det är så kroppen ser ut och är skapad. (ni biologilovers och naturligthetsare, ta till er denna info!)

Om det är ofräscht? Nej, det är ju som vilket annat hår på huvudet. Mitt tips är att torka sig efter att en bajsat och tvätta med ljummet vatten under mensen för att slippa blodskorv som gärna fastnar i håret. Med andra ord inget som en inte redan gör.

gode gud,

Publicerad 2012-04-04 08:40:46 i min vardag,

Käre gode gud gör så att min hemtenta i religion självskriver sig så att jag kan:

- äta middag och mysa med HT utan dåligt samvete ikväll
- äta choklad
- ta en promenad i solen och låtsas att det är varmt
- få bort denna uppgift ur mitt system och gå vidare
- slippa denna blockering
- känna mig som världens bästa och öppnaste människa
- boka resa till Isabella!!
- dricka öl
- typ leva?!
- nöjesläsa böcker
- fira påsk utan plugg
- sluta avsätta lediga dagar till "plugg" som bara försvinner
- hänga med finingarna
- helt omotiverad bild på världens finaste unge! <3 jag dööör vad fin M är!

ps. så vi hör sen. Nu har det gått så långt att jag hellre vill träna än plugga, så den här tentan ska bli klar... NU.

ps 2. för att ni ska förstå vad min ovilja bygger på så är det en omskrivning av tenta. Där mina egna åsikter hade för mycket plats och det "andliga" för lite... Min älskade syster och stöttepelare skrattade högt och länge åt detta betyg...

cornflakes och onani

Publicerad 2012-04-03 22:56:14 i min vardag,

Jag älskar balsalen, men den tar all energi?! Dessutom kom fantastiska Mian Lodalen förbi och mina knän vek sig. Nu mår jag som uppblötta cornflakes... Därmed blir det dubbla hår-texter imorgon! Ska istället påbörja Yarden av Kristian Lundberg. Samt onanera med inspiration från helgens äventyr.
Puss

hoppade på en kurs,

Publicerad 2012-04-03 10:37:51 i Sex osv.,

Åh, jag älskar när skolor är öppna för sena anmälningar och låter kloka elever som aldrig håller koll på sista anmälningsdagar hoppa på kurser samma vecka som kursen börjar.

Så det slutade med att jag fick hoppa på en liten kurs till på 7,5hp som heter Sexualitet och etnicitet, som är en av fyra kurser på SH´s kurs Sexualiteter. När den är avklarad har jag läst 3 av 4 delar.


Jag räknade ut mina poäng när jag var med Madde i Brighton, tror vi kom fram till att jag pluggat i nästan heltid under tre omgångar samtidigt som jag jobbat mer än heltid. Fortsätter jag i denna takt kommer jag utan problem kunna läsa min utbildning i Malmö inom några år. Samtidigt som jag drömmer om att läsa i San Francisco, Köpenhamn eller någon annanstans i världen. Men vet ni, jag har lagt kombinationen ålder - utbildning på hyllan. För vem fan har bestämt att jag måste ha uppnått en viss mängd hp efter ett visst antal år? Bara snicksnack. Jag tror inte på att stressa fram en utbildning eller kubba efter en titel.

hur vet du så mycket om sex?

Publicerad 2012-04-03 10:17:05 i Sex osv.,

Sitter och svarar på en intervju från en skolelev, blir min tredje sen jag började skriva för Veckorevyn och jag älskar deras frågor. Kloka, intressanta och det får mig att tänka efter vad min position kan göra, hur mycket jag kan förändra och vad jag kan göra för unga människor.


Men frågan "Hur vet du så mycket om sex?" är bara helt fantastisk. För hur förklarar jag något sånt? Jag gillar att ligga? Jag gillar att läsa om sex? Jag gillar att lära mig allt från ollonets nervändar till hur ofta pensionärer ligger till vad fetischen för de som gillar att knulla gosedjur heter? Jag hade ångest över mitt framtidsval och tog det som jag var mest intresserad av just då? Jag vill arbeta med hivprevention på nationell och internationell nivå? Jag köper varenda bok jag ser som ens snuddar vid ämnet sex och lusläser? Jag ifrågasätter normer kring sex och vill göra förändringar? Jag är för mer snack om sex - på alla nivåer?

Äsch, allt stämmer.


Det enda jag alltid måste ta med i intervjuer är att jag inte alltid haft drömmen att skriva. Enkla förklaringen till det är att min handstil är nästintill oläslig, (ingår det inte i lärarnas utbildning att kunna tyda barns ord eller?!)Vilket ledde till att jag älskade att skriva, men hatade att lärarna skulle linda in i bomull att det inte alltid gick att läsa... Vilken deppig kombination det är.
- fast jag tror på skriften. Jag tror på att de meningar jag skriver kan göra en förändring, kan så frön hos människor och kan överföra kunskap världen över. Jag tror på förändring, spräcka myter och på att gå emot normer.

därför ska jag inte prata med kända människor,

Publicerad 2012-04-03 09:22:10 i party-larty,

Vi var på Pure, Emily var någonstans, snubben jag spanat in var någonstans och jag stod i mitten i vänta på nästa händelse när ett sällskap kommer fram och börjar snacka. I sällskapet är även Musse. Det är trevligt och jag tänker att jag kanske kan passa på att hälsa en sak från Ernst?!

C - Asså den där låten ni gjorde, den var så jävla bra. Hela min klass älskade den. Och speciellt min kompis Ernst!
M - Kul att höra!
C - Ja vi lyssnade på den varje dag och så. Verkligen asbra!
M - Kul kul!
C - Ja, den där bra eller anus-låten!!
M - Mmmm. Verkligen jättekul att höra. Men det är Filip och Fredrik som gjort den.
lång, alldeles för lång tystnad...
C - Är du säker? Eehhh...
M - Ja. Jag är säker.


Jomensåatt. Där dog samtalet och jag flydde därifrån. Kom på några timmar senare att det var Brottogram-låten som jag menade... Men vi lyssnade faktiskt på båda i skolan. Hur mycket ska en kunna hålla i skallen egentligen?! Så jävla olika är ju inte låtarna...

Bra eller anus vs. Brottogram

mutarn,

Publicerad 2012-04-02 21:51:16 i njuta,

Brukar ni muta er själva? Jag gör det mer och mer, så fort jag har en uppsats som väntar eller något jag måste ta tag i, så är det som att en del av mig måste ha något att se fram emot för att jag ska kunna göra den där uppsatsen eller andra ofta tråkiga... Som med min genustenta på tolv sidor, för den fick jag en resa till Madde och Brighton...

Just nu väntar en religionsuppgift (som jag skjutit på i två månader... Men jag får ångest bara av att öppna mailet: "Carolina, den är inte tillräckligt andlig!!") och lite andra genusgrejer. För planen är att när jag klarat alla fyra kurser, så tar jag tag i körkortet.


Veckans mutningar: hänga länge med Anna på torsdag!!, middag hos mig med finaste HT på onsdag, syskonmys på lördag, påskmiddag med la familia på fredag, frukost med Owe?, samt denna lilla pärla. Jag ska läsa den från pärm till pärm.

1:1 - min inställning till hår,

Publicerad 2012-04-02 21:02:30 i

Första temat ut: hår.


För mig har håret på huvudet alltid varit något som jag kan använda mig av för att förstärka min personlighet. När mamma äntligen tillät mig att färga håret som 12 år gammal så var lyckan total, jag följde min systers fotspår och hann med att ha både blått, lila, rött och svart i olika omgångar. Provade under min praotid på att ta alla färg-slattar som blev över och såg efter två veckor ut som ett hej-kom-och-hjälp-mig. När The Ark vann Melodifestivalen gjorde jag en likadan blond klick som Ola, kände mig som världens coolaste. (bild kommer)

När jag blev sjuk i hepatit C var min största rädsla att jag skulle tappa håret. För då skulle det inte bara vara jag och de jag själv valt ut som skulle veta om att jag skulle vara sjuk. Då skulle alla i hela världen veta om att jag var SJUK! De skulle tro att jag hade cancer, att jag var döende eller hade någon annan dödshotande sjukdom. Då skulle alla se att allt inte var rätt med min hälsa.
- det stod på alla hemsidor att jag skulle tappa håret med den medicin som ingick i min behandling. Men det gjorde jag inte. Jag ägnade mycket tid åt att fota mitt hår, njuta av mina långa lockar och vältra mig i mitt utseende. Behandlingen påbörjades och jag tappade inte håret. Det blev tunnare, och lockarna vekare, men det satt kvar. När behandligen var klar klippte jag av några dm och skaffade page.När min pappa blev sjuk i cancer var en av mina största rädslor att han skulle tappa håret, och jag ägnade timmar åt att hata mig själv för att jag var så jävla jävla utseendefixerad. Men alla som träffat min pappa vet att han var sin hästsvans. När jag var liten trodde jag att det bara var han, Magnus Uggla och en pappa på mitt dagis i hela världen som hade svart, lockigt hår. När hans behandling ökade och håret fortfarande var kvar, så höll jag hoppet vid liv. Nu hoppas jag istället att jag kan föra hans lockar vidare till mina barn.


Rött hår för mig är något magiskt, jag kan inte hjälpa det - men jag faller pladask för människor med rött hår. Det är så töntigt av mig, men det är bland det vackraste jag vet. Vad det gäller min preferens överlag så älskar jag snubbar med hästsvans i boll (försöker att inte tänka att det är efter pappa, men det hade säkert Freud sagt...) Annars gillar jag när folk inte lägger för mycket tid på sitt hår, stökiga frisyrer är bland det sexigaste som finns. Det gäller nog överlag utseende, människor som lägger för mycket tid och tanke på sånt är ganska ointressant.


- vilket även gäller mitt eget hår idag. Det sitter där det ska och så är det inte så mycket mer med det. Ibland undrar jag hur det känns att vara en såndär som bryr sig om och fixar med sitt hår... Men jag gör inte sånt. Någon hårinpackning ibland, flörtar med Aleks när mina hårtoppar blivit kluvna och lägger ner max 10 min/veckan på att göra något med det. Men om jag fick välja så skulle jag alltid ha hårgrejer från Aussie hemma! Det väljer inte min plånka...

1 - hår

Publicerad 2012-04-02 20:51:39 i

Könshår, hår på huvudet, skägg, hår under armarna som upprör ett helt land, orakade ben, hår på bröstet, grottmänniskor på museum där kvinnorna saknar hår, hår på rumpan och runt analen, stickiga vader, håriga armar, snaggat, politiska åsikter via hår, arga kvinnor med kort hårt på huvudet, vägrar färga håret, preferenser av andra människors hår, hårlöshet, tappa hår av sjukdom och behandling, färgning, magnus uggla, högt hårfäste.


Detta blir alltså första temat ut. Får se hur mycket vi hinner med på en vecka. Let´s kick it.


- såg precis denna och fick en liten ahaupplevelse. Det är ju typ jag på bilden?! Förutom rökningen. Röker gör jag bara på fyllan och när ångesten tar över andningen. Men annars så är det ju jag!

teman,

Publicerad 2012-04-02 16:21:40 i

Nu finns det en specifik kategori där alla tematexter kommer att hamna, och grundtanken och planen är ett tema per vecka och en text per dag. Jag väljer tema och ni hakar på med åsikter, frågor, funderingar och är med i diskussionen.

Olika förslag på teman:

 • fittan
 • klitoris
 • analsex
 • strap-on
 • bisexualitet
 • ligga för första gången
 • komma ut-historier
 • transpersoner
 • heterosexualitet
 • normer
 • hår
 • feminism
 • säkrare sex
 • kondomer
 • kuken
 • analen
 • krossat hjärta
 • kärlek (för det är ju ett ämne som går att sammanfatta på sju texter...)
 • one night stand
 • raggningstips
 • oralsex
 • liggställningar
 • lubrikation och erektion
 • erhållna kön
 • homosexualitet
 • sexleksaker
 • bröst
 • komplex
 • fetischer
 • sexuella preferenser
 • parafilier

Förslag på andra teman mottages gärna! Räknar jag rätt och om detta håller i sig så är det ovan teman som räcker november ut. Men ös på med fler förslag och så kickar vi igång ikväll.

hur många orkar inte käfta om partnerskravet?

Publicerad 2012-04-02 09:32:22 i Sex osv.,

Och som fortsättning på förra inlägget - hur många är det som inte orkar käfta? Som tror att det är fel på dom för att dom inte har en partner? Eller för att de enligt familjen/samhället/bibeln/världen blir kär i "fel" kön? Eller som inte blir accepterad i familjen för att de inte hittat sin livspartner innan de fyllt femton? Eller känner sig som en ensam pingvin på Noaks Ark så fort det vankas släktmiddag (typ jag som tonåring...)? Eller som känner sig helt upphuckade för att de inte känner kärlekskänslor eller kåthetskänslor? Eller som känner sig utanför världen och sociala livet för att de inte hittar någon att bli kär i? Eller som blir utstött för att de inte vill vara med någon just nu?Ni som känner så eller kanske något liknande, er vill jag bara krama om, säga att era dumma släktingar har fel, familjen är dumma i huvudet och att samhället bara är ett hopkok av sociala konstruktioner och koder. Om, vem, hur du vill ha en partner eller inte - det är något som bara du kan bestämma över. Du har all rätt i världen att avgöra vem/vilka du vill bli kär i, ligga med, tända på, flörta med, eller om du inte vill göra något alls. Det är din kropp, ditt hjärta, din sexualitet och din känsla och vilja som räknas.


Och jag vet att det är en klyscha, men det blir bättre. Jag har varit där, hatat högtider, ångesten över att jag inte hittat min prins på vit häst vid fjorton års ålder och ägnat löjligt många nätter åt att vara vaken och hata att jag inte har någon att bli kär i eller som blir kär i mig tillbaka. Idag är jag som ni förstår lite mer avslappnad till detta... Jag vet mitt värde och jag vet att det är jag som bestämmer över hur jag vill leva mitt liv.ps. Finns det någon form av alternativ till att inte fira med familjen? Det är i detta ögonblick som jag hatar att fritidsgårdar läggs ner på grund av "besparningar", ungdomar behöver ställen att hänga på när familjen är bäng. Ska kolla om RFSL Ungdom eller RFSU kan ha något, återkommer.

hur många vågar vara singel?

Publicerad 2012-04-02 09:07:56 i Sex osv.,

Nu på lördag ska vi ha syskonmiddag, för att fira påsk men främst för att umgås. Och det slog mig precis om att för många är detta en väldigt jobbig situation - att fira högtider som singel.

Jag har sen jag blev så kallad könsmogen känt denna "press" på att när jag nu skulle kunna ha en partner (läs helst pojkvän) även då ska ha en partner... Minns hur jag som tolv år skrek på min mamma om att jag kände mig som Bridget Jones (ni vet den där hemska scenen när hon blir bjuden på middag och det bara är par närvarande...) och hatade släktmiddagar... Och även om det ända släkten sa var "och när ska du skaffa kille Caro?!", så minns jag den där ångesten över att jag kände mig som världens dummaste och ensammaste människa i världen.

För det är vad normer kan göra med oss människor. Om en av en eller annan anledning avviker från en norm så kommer straffet, i detta fall var det både tvåhetsnormen och heteronormen jag avvek ifrån, och det fick mig att känna mig korkad, ensam och dum för att jag inte levde tillsammans med någon annan.

Till en början skyllde jag på att syrran gör allt det där (vilket jag även idag säger till trångsynta släktingar, hehe) - fast till sist tröttnade jag på att försvara att jag inte hade en pojkvän. Visst att det finns partners i mitt liv, men jag kan nog bara komma på enstaka tillfällen då de visat sin närvaro på släktmiddagar. Och sedan några år tillbaka är jag så att säga "trygg" i att kunna säga ifrån när jag får hetsiga partner-frågor.
   Det kan vara jobbigt, tjatigt och tråkigt att alltid behöva försvara varför en inte har eller vill ha en partner - men det är viktigt att våga säga ifrån.


Därför älskar jag mina syskon lite extra mycket, för att dom inte snackar om biologiska klockor, hetsar om att jag ska skaffa en pojkvän utan snarare skrattar åt mina singelhistorier. Världens bästa syskon <3


bror, yngsta syster, äldsta syster - phia saknas


ps. middagen är på lördag, hur mycket mirakel måste ske för att jag ska kunna trolla fram någon jag kan tänka mig visa upp? Det återstår att se.

whats easy in the night is allways such a bite in the morning

Publicerad 2012-04-01 18:25:30 i min vardag,

Planen var att ta några öl, hehe den planen resulterar alltid i att det blir lika sent som lyckat. Vi började på Carmen med öl, skratt och fina diskussioner. Sen åkte Anna och Anja + fler till K2, medan jag och Emily hamnade på Pure... Jag träffade ett ligg från Rhodos, drack öl, och valde sammanfattningsvis sex före sömn. Fick totalt tre timmars vila, så det har varit rätt tomt i kanoten idag...


Därför äter jag chips till middag och ignorerar både plugg och full mailkorg. Dessutom skiner solen, våren har återvänt!


Ps. och det här med att träffa någon en legat med flera år senare, det är en ganska speciell känsla. Men mer om det sen.

Om

Min profilbild

Caro Wikbro Carlén

jag arbetar som sexualupplysare och har huvudfokus hivprevention och säkrare sex. förutom det gillar jag att läsa, feminism, hångla med min donna, mina queens, New York, att äta, vettiga serier, genus, att resa och att diskutera. och det är ungefär det jag bloggar om.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela