sexualupplysare och bokälskare

tillbaka från semestern

Publicerad 2015-05-31 12:48:15 i min vardag,

Åter i Stockholm och landade i en avslutad era. Hemmet är uppochner och Jennie är på väg att flytta ut. Tänk, för första gången på kanske fem år ska jag ha ett hem utan kombos? Istället ska det finnas ett sovrum och ett bibliotek (vardagsrum), och en annan sorts hem ska byggas upp. <3 
 
Veckan på Mallorca innehöll följande: strålande sol, en iskall pool, ljuvlig mat, världens bästa troll, asgarv med la familia, sex utlästa böcker, sangria de cava, skrivande och jogging i kvällssol. Med andra ord: en helt perfekt vecka. 
 
Det känns alltid märkligt att komma tillbaka efter en semester. Jag har så lätt för att vänja mig vid en ny miljö och nya vanor. Ska bota tristessen med att måla naglarna i någon nyinköpt färg, läsa och rensa. 
 

semester

Publicerad 2015-05-24 20:24:50 i resor,
1) att höra denna unge gasta KAKAS!! är bland det finaste jag vet.
2) planerar att hänga här varje kväll för att läsa och skriva.
3) bara ett hus jag vill hyra för att skriva dagarna långa. Och andra skrivsugna queens är givetvis välkomna. 

Älskar att vara på semester med la familia! Dag två och jag känner mig redan hemma och utvilad. Puss!

semester!

Publicerad 2015-05-23 06:42:20 i resor,

Efter ca en effektiv timmes sömn är vi nu på väg! Mot en vecka med sol, god mat, sömn, jogging, böcker och häng med la familia! 

att framställa en sexleksak

Publicerad 2015-05-22 11:08:49 i Sex osv.,

Kommer till jobbet och hamnar i en diskussion om fleshlights. Jag föreslår Tenga och runkägg, och berättar om en utställning jag var på några år sedan där de förklarade att Tengas produkter är utformade för att se "manliga" och "diskreta" ut. Som att det bara är en random vattenflaska och inte en runkleksak. 
- vi spånar vidare och pratar om hur olika sexleksaker framställs. 
 
Deep Throat Cup. Känns verkligen manligt och diskret. Är det en vattenflaska en använder när en är på gymmet eller är det en sexleksak en använder för att runka med? Vem vet? Förpackninggen avslöjar inte syftet. 
 
Men förutom denna diskreta förpackning finns det även detaljerade beskrivningar om insidan. För er som inte känt på en Tenga, så ser den ut ungefär såhär
Är det bara jag, eller ser inte det här väldigt väldigt high tech ut? På Oliver och Eva går de igenom alla sexleksaker i små filmklipp och går igenom varför sexleksakerna ser ut som de gör, och en kan få se både genomskärningar av runkäggen och de olika versionerna. 
- och jag vet inte om jag är ovan vid denna form av detaljerade beskrivningar. Men är det en karta till en ubåt eller är det en sexleksak? Genomskärningen, ordvalen, färgerna, allt - det ser så otroligt detaljerat ut! Ska denna produkt rädda livet på människor eller ska den framkalla en utlösning?
 
Men om vi istället kollar på en dildo som är tänk för omslutande av fitta eller anal. Till exempel en rabbit. Den gamla klassikerna som fick genomslag tack vare SATC. 
 
Så ser bilderna ut såhär:
Kuriosa: det var jag som gav den fem av fem under min tid på Veckorevyn. Men utöver det finns det inte direkt några fler bilder. Ändå är det här en maskin som har typ sju olika inställningar gällande en slags vibrator, den innehåller ofta tre olika slags vibrationer (klitoris, g-punkten och kulorna i mitten) alla tre brukar kunna snurra, trycka, massera och röra sig i olika takter och i olika steg. 
- men jag ser ingen karta? Inga detaljerade beskrivningar eller high tech-beskrivningar. Utan ofta några få meningar. Ok, Oliver och Eva har en bra beskrivning. Men ingen genomskärning. :(
- var är kartan? 
 
 
Och framställningarna och beskrivningarna av sexleksaker känns lite som de där kassa beskrivningarna som finns av kön i gamla biologiböcker - fast tvärtom. I biologiböcker kan det finnas rikliga beskrivningar av penetrerande sex där kuken står i fokus. Reproduktion står i fokus och kuken är i centrum. De olika delarna finns med och en förväntas kunna allt om kuken, "för att den sitter ju på utsidan". Däremot om fittan finns det mycket fokus på mens men inte så mycket om njutning, kåthet och lust. Kuken tas för given och fittan ignoreras. 
 
Fast gällande sexleksaker ska en få en karta till en leksak konstruerad för att omsluta kuken - men sexleksaker som riktar sig mot fittor bara presenteras. Som att det inte vore något märkvärdigt. Eller som att dessa sorts leksaker bara är. Är det för att fittor är enklare att stimulera med sexleksaker? Och kuk-personer behöver kartor för att lyckas? Eller hänger det samman med att sexleksaker för fittor funnits och tagit mer plats än sexleksaker för kukar?
 
Någon som har andra teorier? 
 
ps. om ni får tid över, googla på fleshjack, perfekt för dig on the go. 

vill spoona och se dig djupt i ögonen

Publicerad 2015-05-20 16:53:33 i feminism, genus osv.,

Alltså, vilken jävla fest vi var på i går. Leopard förlag anordnade en magisk relasefest för Maria Svelands bok Befrielsen. Och det var en av de bästa fester jag någonsin varit på? Jag vet inte om det var för att jag Lovisa redan från början var övertända? Eller om det var stämningen? Alla queens? Grej på grej var bara så jävla ljuvlig.
 
Svelands tal om sin egen bok och varför den behövdes skriva, att kören Guldfittorna framförde låtar som fick oss HSP att snyfta högt, att magiska Tiffany Kronlöf sjöng, att Trio med Vulva var dj´s samt att stämningen var så jävla fin. Samt all dans. Helvete vad vi dansade!  Det var ett tryggt rum med massa magiska queens, feminister, idoler och vettiga människor. Och jag pratade med så många fina människor, och körde en selfie-tävling, som jag vann! 
 
 
Leopard förlag - tusen tack för en riktigt bra och fin kväll. <3 Sen gick vi vidare till Ljunggrens och stängde det stället också. I dag mår en som en förtjänar. Men helvete vad jag älskar när kvällar bara utvecklas till något överpeppigt och magiskt. Älskar det. 
 

tips på musik!

Publicerad 2015-05-19 11:39:55 i girls <3,

Jag har ju min lilla tips-mapp till höger döpt till girls <3 och tanken är ju att den ska vara full av vettiga böcker, kaxiga regissörer, fina filmer och bra musik skapad och framförd av queens. Och musik är ju något jag sällan utvecklar. Jag har mina band jag lyssnat på i tjugo/tio år och det är sällan jag tar in något nytt. Tills nu. 
 
Låt mig presentera: Grimes. Född 1988 och kommer från Kanada. Och musiken är spöklik, elektrisk, mycket trummor och människan sjunger som en magisk älva. Kan nog inte sammanfatta det på ett bättre sätt? Magiskt och ljuvligt. Ser framför mig hur jag tar milen med Grimes i bakgrunden. 
 
 
Det var denna låt jag hittade först, men resten jag lyssnat på är lika ljuvliga. Jag googlade och hittade bakgrunden till denna låt: "The song's sort of about being – I was assaulted and I had a really hard time engaging in any types of relationship with men, because I was just so terrified of men for a while."
- vilket bara får mig att dyrka människan ännu mer. Räck upp en hand alla ni som någon gång varit rädd när ni gått hem från tuben? Dragit nacken ur led för att en mörklädd figur gått lite för nära? Eller som blivit utsatt, attackerad, trakasserad osv. Det finns nog ingen som inte kan räcka upp handen.
 
 Men jag älskar när det finns något budskap bakom ett skapande av musik, text, konst eller dikt. Sen om det är politiskt eller poetiskt, ibland spelar det inte så stor roll. 
 

vecka tjugoett

Publicerad 2015-05-18 15:15:28 i min vardag,

Förra veckan känns både som en hel livstid och en kvart på samma gång. Och det kommer nog ta ett tag att smälta den veckan och allt som hände där. Denna vecka hoppas jag går på en kvart - för sen ska jag till Mallorca! Låt oss titta på kommande vecka:
 
måndag: äntligen jobb! Har en del möten, avstämningar och överlämningar osv. På kvällen ska vi på för-premiär av filmen Spy. Älskar Melissa McCarthy <3
 
tisdag: vi ska ha vårt första trivselmöte på kontoret, och jag ingår i gruppen. Ska bli så himla fint. Sen är det jobb hela dagen och på kvällen ska vi på middag hos och Lind & Co och sen svänga förbi Maria Svelands releasefest. 
 
onsdag:hela kontoret har halvdag med funkisutbildning, sen är det vanligt kontorsarbete som gäller. Och på kvällen ska jag och Fridah podda igen. Och vi kommer nog avslöja vem som vann i queen Boije-tävlingen. 
 
torsdag: studiebesök på Basement. Någon av er som varit där? Sen ska jag ha handledning för Testpoint och packa inför semestern.
 
fredag: jobb och möten + Testpoint på kvällen! Kom till Candy, jag är där mellan 23.00-01.00. Vi erbjuder hivtest med snabbsvar och samtal om säkrare sex. Kom! Jag ska även hinna med att äta middag med E och la familia <3
 
lördag - lördag: MALLORCA!! Jag, mamma, Phia och mini-E ska hänga en vecka på Mallorca och bara läsa (jag!), sova (alla), leka (Mini-E) och äta (alla). <3 
 

Gloria, du bränner dina broar

Publicerad 2015-05-18 12:01:30 i min vardag,

Är tillbaka från Kristianstad och ledigheten. Inledde dagen med pw i regn, fick någon slags tanke i går på vägen hem att jag ville göra lite förändringar i livet. Där ingår morgonpromenad. Och under promenaden var jag riktigt peppad inför att komma tillbaka till jobbet. Brukar ni också känna så? Pirr och pepp? Ljuvligt att känna så inför sitt jobb. Jag har haft så många jobb där jag bävat inför varje pass, haft ångest kvällen innan osv. Men för jobbet på RFSL känns det mest som pepp, fluff och kul. 
 
Sen händer följande:
 
- tub efter tub är inställd
- jag kommer försent till ett morgonmöte
- jag glömmer nyckeln till kontoret
- har överlämning av ett projekt och får stress-påslag grande
 
 
För att inte gå upp i atomer tänker jag lyssna på denna i fem timmar till. Glad måndag hörni. 
 

om dom gav mig en ny giv

Publicerad 2015-05-13 07:06:01 i kärlek,

Sist jag åkte till Kristianstad var för fyra år sedan. Jag visste inte ens vart jag skulle, jag hade bara fått en plats och en biljett. Jag skulle på min tredje utbildning för RFSL och peppen hade inga gränser. Planen var att jag skulle bli skolinformatör och jag hade fejkat stad för att komma med på utbildningen. Planen var att jag skulle hänga i två dagar, utbilda mig och sedan var det inte så mycket mer med det. Och visst blev jag utbildad, men jag träffade också någon som kom att vända upp och ner på hela mitt liv. Och som nu lyckats med det igen, nästa tre år efter hennes död. 
 
När pappa dog satt jag vid hans sida, jag höll hans hand och jag såg hur hans blick förändrades sekunderna innan han slutligen dog. Jag såg allt och jag var med. Efteråt var det en som sa att det var bra att jag var med, att jag är en sådan person som måste se när det händer, för att jag skullle kunna förstå. Jag vet inte om jag förstår döden bättre än någon annan, kanske är det något en inte riktigt ska förstå. 
 
Anledningen till att jag åker ner nu är för att säga farväl. För att sörja och för att minnas. Applicera dåtiden på nutiden och försöka komma ikapp. Jag vet inte hur en sörjer någon som varit död så länge? Jag vet bara att jag måste försöka. 
 
När jag var i Kristianstad för fyra år sedan var jag inne i en fas av tristess. Jag jobbade heltid på PS, hängde med mina vänner och drog väl hem något ragg då och då. Livet mest lunkade på och jag längtade bort och efter något mer.
- och det var då jag träffade Marie. När hela min kropp skrek av längtan, så stod hon framför mig med sitt snea leende och skorrande r. Och jag minns bara hur mitt liv gick från 0 till 10000 på en dag. <3 Och det som hände då kan inte ignoreras, det var och är för stort för att bara placeras i minnesarkivet. 
 
Kanske blir det här en resa fylld av promenader där jag besöker alla platser jag en gång varit på. Eller så äter jag chips i hotellsängen framför PS. I love you. Kanske får jag spunk och längtar hem. Eller så händer inget särskilt. Men jag går in i något slags flightmode och har lovat mig själv att försöka skriva. För första gången ska jag skriva på något större och längre än ett blogginlägg. Kanske blir det en jävligt bra novell, kanske blir det något större och längre. Jag vet inte, men jag vet bara att jag måste försöka. 
 
 

älskade Kronlöf <3

Publicerad 2015-05-12 08:10:05 i feminism, genus osv., hbtqi,

 
Vi var på brunch i helgen och diskuterade det som Snubben citerar vid 3.10 i detta klipp. Bianca Kronlöf spelar Filippa Reinfeldt där hen pratar om huruvida samkönade par ska ha rätt till insiminering av båda föräldrar. Väldigt intressant syn på det hela...
Ser nu är att det skedde i ett brev till RFSL Stockholm, min nuvarande arbetsplats <3 Vet inte vad RFSL Stockholm svarade på detta märkliga citat. Men jag vet att det är en diskussion som fortfarande är igång, och som måste leda till en förändring. Så länge lagen ser ut som den gör nu tänker jag inte skapa några barn i detta land. 
 
Dagens tips: se samtliga filmer med och av Bianca Kronlöf. Det behövs en grå tisdag som denna. 

mingelbilder

Publicerad 2015-05-11 14:47:33 i party-larty,

Det är ganska ofta som jag minglar, men det är väldigt sällan som jag ställer mig framför en kamera. Jag har så lätt för att känna mig som en tax som förväntas göra vacker tass. Men denna gång fick jag mitt sällskap att ställa upp framför kameran <3 Dessa vackra hängde jag med i torsdags när det var Pocketparty
 
Och roligaste av allt, det är bara jag som nämns vid namn, (rättstavat dessutom!) och att jag är på plats med kollegor. Ganska rart. Fridah är ju min podd-kollega och resten av donnorna mina ex-kollegor :)) När jag ser denna bild får jag väldigt stor lust att färga håret svart igen. 

vecka tjugo

Publicerad 2015-05-11 09:44:12 i min vardag,

Ännu en halv-vecka framför oss. I alla fall för oss som jobbar på kontor. Det känns så märkligt att ha schemalagd ledighet? Eller dagar en får plocka ut pga högtider. Denna vecka är ganska speciell, eller har varit mer eller mindre planerad sedan skärtorsdagen. Spontan känsla: skräckblandad pepp? 
 
måndag: Jobb! Och det är en fröjd att vara peppad varje morgon inför en ny arbetsdag. På kvällen ska jag podda med Fridah! 
tisdag: Luncha med Jenni och ha mötesmaraton. Packa, hämta ut biljetter, skriva ut massa papper.  
onsdag-söndag: Jag ska ta onsdagens andra tåg mot Skåne och Kristianstad och jag stannar veckan ut. Men mer om det en annan dag. 
 

två guldkorn

Publicerad 2015-05-10 23:18:07 i min vardag,

Helgen har varit fin och lugn. Visserligen en del extrajobb, men ändå fin. Längtar till helger helt utan extra. 

Två fina saker med denna helg:
- min donna svängde ihop detta. Och hon gör sånt ganska ofta. Om jag svänger ihop något blir det antingen bakverk eller en sallad. Men hon gör liksom en fin måltid, bara sådär <3

- det bästa med att min mor arbetar på Leopard förlag? Att jag får ta del av böcker innan dom hamnat hos bokhandlare <333 Och det blir ju snäppet bättre när böckerna är skrivna av vettiga feminister. Heja Leopard! 

Pocketpartyt 2015

Publicerad 2015-05-09 14:16:18 i böcker, party-larty,

I torsdags var vi på ett fantastiskt pocketparty - Pocketförlag, Månpocket och Norstedts hade gått samman och bjudit in till fest. Det var bubbel, författare, bokhandlare och diverse på g. Jag var där med Fridah och vi representerade Minnet Fullt + hängde med mina gamla ex-kollegor från PS. Så jäkla fin kväll! Kombinationen bubbel, sommarvärme och fina människor kan aldrig bli fel <3 
 
- att slippa tjockjackor, kunna ha öppna skor utan strumpor och bara njuta av solen. Finns det några finare vårtecken? 
- det var smockat med folk på Sturecompagniet, men det gick bra att ta selfies <3 
- världens finaste och bästa podd-kollega <3 
- författarpanelen! Från vänster till höger: Jens Lapidus, Katerina Janouch, Anders de la Motte, queen Louise Boije af Gennäs, Micheal Mortimer-personerna och Niklas Källner.   
- jag snodde en bok och fick den signerad! <3 så jävla magiskt och fint att träffa Boije igen <3 och det syns inte på bilden, men Boijes arm är runt mig och mina knän var lite darriga. 
- det var lottodragningar och Fridah vann!! 
<33!! Eftersom det var ca en miljon människor inne hängde vi främst ute. Älskar att den perioden är här nu. 
 
Tack Pocketförlaget, Månpocket och Norstedts för en himla fin pocketfest! 

att prata fitta

Publicerad 2015-05-08 13:05:23 i feminism, genus osv., fittan <3,

Detta blir text nummer 17 om fittan, tema: värdet i att prata om fittan och allt runtomkring. 
 
Jag var på ett ljuvligt mingel i går och hängde med mina gamla kollegor från PS. Vi drack bubbel, pratade med författare och snackade ikapp allt sen sist. Efter minglet hamnade vi på en annan krog och jag vet inte hur vi kom in på det - men fokus hamnade på att snacka om fittan. Vi gick igenom allt från hormonella preventivmedel, hur viktigt det är att ta cellprov när en blir kallad, skillnaden på klitoris och g-punktsområdet, hur en bäst stimuleras till orgasm, p-pillrets historia, alla värdelösa biverkningar som en kan få av att stoppa i sig hormoner, svamp, onani, osv. 
 
Och jag älskar det. Och jag är så otroligt tacksam över att jag har denna sortens människor i mitt liv. Jag älskar att jag umgås med så vettiga människor som är villiga att dela med sig, ställer frågor, undrar, berättar och vill diskutera saker som rör fittan. För det är så otroligt vettigt och viktigt att vi pratar mer om fittan och allt som rör området. Allt från sjukdomar till bästa onanitipsen ska delas och diskuteras. Varför det är viktigt? För att det finns typ ingen information om detta. - Det är ju bla därför jag har dessa tematexter. För att jag vill skriva, informera, diskutera och väcka frågor som rör fittan. 
 
En av anledningarna till att jag brinner lite extra för detta område är för att jag vet hur jäkla mycket ångest, tabu och skam det kan finnas kopplat till sin kropp, sitt kön och sin njutning. Och kan en istället vända några av dessa tankar till fascinering, pepp, glädje, kåthet eller stolthet så skulle jag bli snäppet lyckligare. 
- jag minns fortfarande vilken gigantisk ångeststen som föll från min mage när jag insåg under vårterminen i åttan att jag inte var den enda tjejen i klassen som onanerade. Hur det kom fram under kärleksveckan under det kreativa förslaget "killar skriver frågor till tjejer och tjejer skriver frågor till killar"... 
 
 
Så vad kan vi ta med oss av denna vecka? Prata mer om fittan. Upplys varandra! Prata om preventivmedel, diskutera vettiga onanitips och ta reda på varandras menscyklar. Och har du ingen du vill snacka med, maila mig på carowikbrocarlen@gmail.com. Jag mailar gärna om frågor som rör fittan. 
- dessa fina personer var några som var med i går. Fridah hann gå hem innan vi gick vidare :((

tävling i minnet fullt!

Publicerad 2015-05-06 22:43:28 i girls <3,

Ni som hängt med ett tag vet att jag dyrkat Louise Boije af Gennäs i hundra år. Jag läste Stjärnor utan svindel för över tio år sedan, och den ligger ju på min topp tre-lista av favoriter. Hen har ett språk som är magiskt. MAGISKT. Den boken handlar ju om Boijes och Mian Lodalens kärlekshistoria <3 Ljuvlig från första till sista sidan. 
 
I veckans avsnitt av Minnet Fullt har vi en tävling tillsammans med Månpocket. Vi blev kontaktade om att få lotta ut ett paket med alla tre böcker i Boijes trilogi om Stockholm. Och givetvis tackade vi ja! 
 
Eftersom trilogin Högre än alla himlar, Blå koral och Folk av främmande stam utspelar sig i Stockholm - så passar jag och Fridah dels på att prata om Stockholm. Men också att ha en Stockholmsrelaterad fråga. 
 
För att kunna vinna detta ljuvliga paket ska en göra följande:
 
1) Skriva ned sitt bästa Stockholmstips. Det kan vara ett café, en butik, en parkbänk där en upplevt ett ljuvligt hångel. Eller varför inte en korvkiosk en kaskadkräkts bakom efter en blöt natt? Eller vad det nu kan vara som är magiskt med Stockholm. Skriv ned något kort, långt eller mittimellan. 
 
2) Skriv ned ditt namn och adress.
 
3) Och skicka detta till minnetfullt@gmail.com 
 
Tadaa! Gör dessa enkla steg och du har chansen att kamma hem ett ljuvligt bokpaket skrivet av fantastiska queen Louise Boije af Gennäs <3 
 
 
Detta inlägg är ett samarbete mellan Minnet Fullt och Månpocket. 

att dela menscykel med andra

Publicerad 2015-05-05 20:17:32 i fittan <3,

Jag har missat flera fitt-texter nu, och jag skyller helt och hållet på mitt nya jobb <3 Men text nummer 16 om fittan handlar om mens. Och om att dela menscykel med andra. 
 
Jag vet inte hur mycket ni minns av er högstadietid eller gymnasietid, men mina starkaste minnen från alla dessa år var hur vi delade menscykel. Hur en kunde veta att samma morgon en vaknade med mensblod rinnandes längs benen - så var det minst en till i gänget som var med om sammma sak. Och det var någon slags trygghet? En hade någon att klaga på mensvärken med, någon att skippa gympan med och någon att dela chokladkakan med. Eller dela och dela, oavsett vecka i månaden köpte vi vår egna choklad :)))
 
Men det var ett smidigt sätt att hålla koll på sina vänner, checka av humöret och bry sig om varandra. Ställa upp med en tampong, sympatiskrika när någon hade pms eller ett enkelt sätt att varna andra för att en hade en piss-vecka framför sig med humörsvängningar från helvetet. 
 
Min menscykel har varit förstörd sedan jag slutade med p-piller i slutet av juni förra året. Har totalt haft mens tre tillfällen sedan dess. Tills nu - förra veckan hängde jag med mitt gamla gymnasiegäng onsdag kväll, halva torsdagen, fredagen och lördagen. Resultatet av detta: jag hoppade på deras menscykel och mensen kom! 
 
Men varför? Varför hakar jag på deras menscykel? Varför synkar min kropp med andra kroppar? Vad är det som gör att vi kopplas samman? Hormoner? Feromoner? Köttets lustar? 
- drömmen vore ju såklart att jag och donnan synkade totalt. Magiskt att ha mens samtidigt, ha pms samtidigt, deppdagar ihop och stötta varandra när mensvärken dödar en inifrån. 
 
Några googlingar förklarar att det handlar om:
- feromoner. Fittan skapar olika feromoner som utsöndras och som överförs till andra i ens närhet? 
- hormonellt. Det är olika hormoner som skapas under menscykeln och överförs till folk en hänger med?
- dofter. Fittan skapar någon slags doft som triggar igång menscykeln hos andra fittor?
- månen. Det är månen som ligger bakom det. 
- biologin. Ernst teori: smidigt om flera kan bli befruktade samtidigt. Osv. 
 
 
Har vi några fler förklaringar till detta fantastiska fenomen? Dela med er! Eller upplys mig om jag och google har missmatchat. Google gav mig även denna bild. Såhär glad är en tydligen om en delar menscykel med någon. Fyndigt att personerna även cyklar... 

överraskning

Publicerad 2015-05-05 08:07:43 i kärlek,


Jag är inne i något flow av tacksamhet? Det enda jag önskar mig just nu är starkare benhinnor, annars har jag exakt allt jag behöver. Och framförallt har jag världens finaste donna! I går fick jag hoppa in ett varv på Testpoint och när jag ramlade in tre timmar senare än väntat möttes jag av ett sovrum fyllt med tända stearinljus och denna bukett. Blandade rosor är bland det vackraste jag vet och gula rosor är min absoluta favorit. 

Du är den absolut bästa ❤️

plats 287

Publicerad 2015-05-04 19:40:00 i böcker,

Jag har dyrkat och älskat Harry Potter och hans vänner sedan gänget var såhär små:
 
Tills gänget var såhär stora:
 
Men jag hamnar ändå på plats 287 i kursen Harry Potter och hans värld. Varför? Varför kan jag aldrig få komma in på den kursen? Jag tror att det är tredje året i rad som jag söker? Och jag klättrar väl max 15-30 platser varje gång? Så jag lär väl komma in om 20 år?
 
Om en skulle ha chansen att skriva en uppsats som ansökan hade jag utan problem fått komma in! Då hade jag skrivit ihop något magiskt om hur mycket jag dyrkat böckerna, hur jag läst sönder de tre första och hur jag köat mitt i natten inne i stan för att köpa en bok. <3
 
Men nej nej, gå istället på något så irrelevant som gymnsiebetyg eller tidigare högskolestudier? Larvigt. 
 
Grattis till alla er som kom in. Verkligen kul. Hoppas ni får det trevligt och mysigt ihop. 
 
ps. kom ni andra in på något? Jag kom inte in på en enda kurs? Och jag hade ändå sökt sju kurser. Men jag blev typ tusende reserv på varenda jäkla kurs. Det är 90-talisterna som tar över. Tant får ge sig.

vecka nitton

Publicerad 2015-05-04 10:44:45 i min vardag,

Efter världens längsta och bästa långhelg är jag redo för en ny jobbvecka! Hurra! Jag ska jobba och försöka komma in i någon slags vardag? Vänja mig vid att jobba och sen vara ledig när klockan slagit 17. Hur lång tid tar det att vänja sig vid det? När jag läser kommande veckas planer så pirrar det i mig! För några år sen hade jag nog fått dåndimpen, men nu blir jag bara lycklig av att se ett typ 9-17-schema med lite olika aktiviteter efter jobbet.
 
måndag: Antagningen inför sommaren ska komma och jag hoppas att jag äntligen kommer in på Harry Potter-kursen. Håll tummarna för mig. <3 Förutom det ska jag jobba som vanligt och på kvällen ska jag till Egalia och informera om Testpoint! 
 
tisdag: Jobba + äta lunch med Anna! Vi jobbar ju några hundra meter ifrån varandra nu. Så vi ska väl mötas någonstans på mitten? 
 
onsdag: Jobba och på kvällen ska jag hänga med Newcomers i Stockholm. Det ska bli så kul. 
 
torsdag: Jobba - och på kvällen ska jag på Pocketparty! Det kommer vara mingel, böcker, häng med fyran och Fridah <3 + att queen Louise Boije af Gennäs kommer att vara där!! 
 
fredag: Jobb på dagen och Testpoint på kvällen <3 däremellan ska jag fira att jag och E varit förlovade i femton månader. Femton månader? Det är helt galet. 
 
lördag: Ledig! Dvs sovmorgon, yoga/jogga och hångla med E. + äta lunch med Aspuddengänget!
 
söndag: Ledig! Eventuellt träff med Bokklubben Hedvig? <3 
 
 

hon hette Jennie

Publicerad 2015-05-03 17:39:01 i böcker,

 
Jag har precis läst ut hon hette Jennie av Moa Herngren. Jag har tidigare läst Jag skulle aldrig ljuga för dig av samma författare och älskade den. Alltså älskade så pass mycket att jag nästan var arg när boken var utläst? Herngren har ett magiskt språk. Hen väcker känslor, river upp och får en som läsare att känna igen sig och bli ett med karaktärerna, oavsett om en vill eller inte. 
 
Denna bok handlar om Sara och John som träffas på Saras vernissage. De blir intresserade av varandra ganska snabbt och inleder en relation. Fast John har en död fru, som bara varit död i ett år. Och så får en följa deras relation. Hur hjärtdunk kan krocka med bottenlös sorg. Hur en kan älska två personer samtidigt fastän den ena är död? Och vad säger ens omgivning när en har träffat någon ny? Och hur är det som "ny" att komma in i en grupp där alla känner den döda frun? Samtidigt får vi följa en annan karaktär, Katarina. Som bloggar om sin cancersjukdom och resa mot döden. Hur hen kände Jennie via internet och bloggar. 
 
Deras olika liv flätas samman och en får dels se allt från Johns sida som sörjer Jennie, och dels från Saras sida som försöker få en plats i John liv utan att inkräkta på Jennies sida, eller så tar hen för mycket plats? Vem får ta plats och hur mycket ska en minnas en död människa? 
 
 
Den här boken var skitjobbig att läsa. Dels för att Herngrens språk är överdrivet bra och kryper under skinnet. Och dels för ämnena som berör och känns. Cancern. Kärleken. Sorgen. Ex. Osäkerheten och rädslan. Och jag märker hur jag fortfarande påverkas av Pappas sjukdom och död. För jag kan inte bli berörd av historier om cancer. Den delen är förstörd hos mig för tillfället. Jag kan läsa scener om folk som lider i cancer, om människor som dör och jag kan förstå att scenen ska vara förkrossande, sorglig och framkalla tårar. Jag kan läsa och förstå att en random människa förmodligen gråter hjärtat ur sig. Fast jag gör inte. Jag förstår att något är trasigt inom mig och jag gråter inte. För jag minns fortfarande allt med honom. Jag minns hur kroppen förändrades, jag minns hur han luktade och jag minns alldeles för mycket detaljer. Att då läsa någon annans beskrivning av något liknande, det går liksom förbi. 
- så det är jobbigt att läsa om dessa saker, för att jag påminns om att jag ännu inte är färdig med sorgen efter honom. 
 
Och gällande det döda exet så finns det inget som klingar med M och E. Dom två personerna finns i mitt liv, men befinner sig på varsin planet i mitt univsersum. Så dessa bitar av boken kunde jag inte ta till mig alls. Tack gode gud för det. - Däremot har Herngren beskrivit dessa scener så otroligt jävla bra. Ibland fick jag så mycket ångest att jag bokstavligen stängde boken och blundade. 
 
 
Sammanfattningsvis: Om du vill läsa en jäkligt stark och tung bok om kärlek, sorg, cancer och scener som känns äkta och som stannar kvar. Då är detta rätt bok för dig. Jag ger den 4,5 palmer av 5. 

Om

Min profilbild

Caro Wikbro Carlén

jag arbetar som sexualupplysare och har huvudfokus hivprevention och säkrare sex. förutom det gillar jag att läsa, feminism, hångla med min donna, mina queens, New York, att äta, vettiga serier, genus, att resa och att diskutera. och det är ungefär det jag bloggar om.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela