sexualupplysare och bokälskare

Mot Pride

Publicerad 2014-07-31 16:17:18 i hbtqi,

Och peppen som uppstår när en är några stationer från Pride Park! Fasen vad fint det ska bli att mingla runt med finingar från hela landet, jobba i RFSU's tält och bara mysa med folk! <3


Pride 2014

Publicerad 2014-07-30 12:10:01 i hbtqi,

Jag tänker varje år att jag ska hänga massa på Pride. Men det krockar alltid med något. Och min grundinställning att jag tycker det är för dyrt för besökarna. 

Men Pride House öppnade i måndags och Pride Parl invigs idag - och jag har tillbringat veckan på landet. 

Jag hoppas alla som rest till Sthlm för denna vecka får ut så mycket som möjligt av denna vecka. Och får hänga, lära sig nya saker, festa, ligga, träffa folk och bara mysa runt under årets finaste vecka <3 För Pride behövs även detta år. 

Hittade denna hos Lars Gårdfeldt, tjusigt.

sommarlovsläsning

Publicerad 2014-07-29 12:08:17 i böcker,

Som alltid ute på landet sover jag extra länge och vaknar av att solen skiner. Ljuvligt. Efter en långsam frukost och lite husfix ligger vi nere på stranden. Kidsen stojar och jag ägnar mig åt stek och läsning. Just nu är jag inne på fjärde delen om Silverbielke. Och dom blir bara bättre och bättre. Det känns fint att fortsätta på en serie som pappa gillade men inte hann läsa färdigt <3


löper

Publicerad 2014-07-28 23:22:29 i min vardag,

Jag har för första gången i mitt liv joggat konstant och längre än till en buss alternativt ett möte jag blivit sen till. Jag har joggat! Vissa stunder gick det sakta sakta, och andra längre sträckor gick det fort. 
- och jag är så sjukt stolt över mig själv! Detta är början på en ny era.
Och så här såg jag ut! Det droppade från min kropp, heja!

lugnet

Publicerad 2014-07-28 14:35:45 i min vardag,

Om min själ spinner av detta? Svar ja! Det är så jävla vackert, jag har gått in i semestermode efter en kvart och bara njuter. Tre långa, lugna dagar framför mig väntar <3

ett troll och en kulturtant

Publicerad 2014-07-28 08:02:20 i party-larty,

Inom loppet av två dagar hade jag gått från ungdom till vuxen och E från be is till barn. Ungen är ett år nu och går?! Och kramas jättehårt, gastar när hon blir förbannad och kan konsten att spänna ögonen i en. Lilla älskade unge ❤️

Och gällande min kris så har den gått över. Jag omfamnar min nya ålder med kärlek. Siktar på att bli en kulturtant i tidig ålder istället.

post födelsedag

Publicerad 2014-07-27 10:41:35 i party-larty,

Vilken dag jag hade igår! Jisses, detta ska jag leva på länge <3 Just nu är jag väldigt påmind om att vi dansade till 02 och drack shots. Samt höll brandtal och snackade bort alla snubbar som stötte på oss. Det är vad jag kallar lyckad kväll!

Och nu är vi på väg mot lilla E's kalas. Den lilla fyller ett! 


sista stunden som gnista

Publicerad 2014-07-25 23:35:22 i kärlek,

Kom hem till en varm famn och hemlagad Skagen gjord med handskalade räkor. Hon kollar Fem på äventyr och jag filosoferar över livet. Känns som ett fantastiskt sätt att avsluta mitt tjugofjärde år. 

bröst och cupcakes

Publicerad 2014-07-25 11:19:47 i njuta,

Hur fin är inte denna affisch? Är i storlek A5, och jag älskar den. Skulle passa så himla bra med fittaffischen som Ylva Thompson gjort. Enkelt sätt att visa upp variationer av fittor och bröst. Dessutom tycker jag så gott om Flora. Hen skriver så himla vettigt och fint <3

Förutom att ägna dagen åt att beundra bilden har jag svängt ihop dessa. Små små cupcakes som smakar vanilj och apelsin. På söndag ska en lila glasyr på. Kommer passa perfekt för lilla E's hand på ettårsdagen <3

man som skriver om skilsmässa

Publicerad 2014-07-24 22:26:00 i böcker, feminism, genus osv.,

En av de bästa böckerna jag läst är Happy Happy med Maria Sveland och Katarina Wennstam som redaktörer. Utöver det var åtta andra kvinnor med och skrev varsin historia om varför en skilsmässa kan vara en bra lösning. Att en kan må bra, kanske bättre än under giftermålet tom. 
- och det skapade rubriker, raseri och spaltmeter med text om hur kalla, egoistiska, sviniga dessa kvinnor var. Som valde att splittra kärnfamiljen. För att själv överleva. Kunde vara pga våld, alkoholism, sjukdom eller trasigt hjärta sedan år. 

Jag älskar boken och vill att alla som någon gång varit kär borde läsa boken. Därför ska det nu bli spännande att läsa en bok om skilsmässa skriven av en man. Vad kan den väcka för känslor? Hos mig och hos andra? 


dagens plan

Publicerad 2014-07-24 10:03:51 i plugg,

Grannarna ylar om klass två-varningar som får min själ att spinna. När det är lite jobbigt att andas pga värmen - då mår jag som bäst. Nästa livsmål är att skriva en storsäljare och köpa ett hus utomlands. Måste ha fler månader vs värme i mitt liv. 

Förutom att svettas består dagens planer av studier. Har lite poäng kvar att samla in i sexologi. Som jag njuter av detta. Sexologistudier i solen - perfekt kombo.
 

förändringens vind har passerat

Publicerad 2014-07-23 09:50:25 i böcker,

Och tadaa! Så här blev det! Pappa hade blivit stolt över detta. Att jag lyckats hitta en sådan händig donna. Min uppgift i det hela bestod mest av att hålla i hyllorna, dammsuga och hojta. Medan E gjorde resten. Sicken tjej jag har. 

Och jag funderar på att lägga till en femte hylla ner till vänster. För att jämna till det och komma bort från nuvarande symbol.

könande cupcakes

Publicerad 2014-07-22 22:27:20 i feminism, genus osv.,

Jag älskar att bläddra i kokböcker. Lära mig nytt, hitta recept och gå loss i köket. Speciellt när det kommer till bakverk. Men detta gör mig lika förbannad varje gång: könande cupcakes

Det kan vara tårtor, småkakor, biskvier eller dammsugare. Men den gemensamma nämnaren är att skaparen tycker det finns en vettig anledning att lägga dit en rosa eller blå färg. För att på så sätt markera könet på huvudpersonen. Kan vara ett dop, kan vara ett sjuårskalas, kan vara en mögippan - oavsett är det tröttsamt. 

När ska människor släppa könsrollerna och se människor som individer? Nej, det är inte så enkelt som att en färgad glasyr definierar en person och dess könsidentitet - fast likväl hänger färgerna ihop med så mycket mer än enbart för att pryda en kaka. I vårt samhälle indikerar en rosa färg ett visst kön, egenskaper, och återupphåller en trångsynt norm. På samma sätt som att färgen blå ska upprätthålla motsatsen. Och att dessa två tillsammans bildar en del av tvåkönsnormen och effektiviserar aktivt könande. 

Och om det på riktigt finns föräldrar, mostrar och farföräldrar som tycker det är viktigt med könande cupcakes - fan, skaffa er en hobby. Boule är ju så trevligt nu på sommaren. 

två veckor

Publicerad 2014-07-22 09:13:03 i min vardag,

Tack lilla kropp och hjärna för att jag numera är sockerfri! Jag har nog aldrig varit utan socker så länge som nu, dvs 15 dagar. Om detta innebär att mina humörsvängningar minskar och kroppen blir bättre - så kanske jag gör slut med sockret. Eller gör det till någon slags långdistansrelation. 


För att fira unnade jag mig detta, en tröja som gör mig ännu brunare och färgglada skal som underlättar borttappning av mobilen i väskan. 

ny era

Publicerad 2014-07-21 09:45:34 i min vardag,

Efter mina flitiga samtal med Skatteverket kände jag för en liten förändring. Istället för att betala räkningarna hemma, göra hål i dom på jobbet och sätta in i pärmen hos mamma - skapade jag istället ett minikontor hemma. Efter en snabb vända på Åhléns och en kontorsgrossist var biffen klar! Året då jag fyller 25 fick ytterligare en guldkant.
La ner försöket att sortera och fixa ganska snabbt. Inte det lättaste med en hertiginna i farten...

projekt bokhylla

Publicerad 2014-07-20 18:39:02 i min vardag,

En morgon fick E för sig att vi skulle göra om, och jag som alltid önskat mig en vägg med bokhyllor är nu steget närmre. Hurra! Allt som krävs är billiga hyllor från Ikea, svindyra pluggar och borrar från en bygghandel - samt tålamod. E har tålamod gällande byggandet och jag har tålamod med att sortera böckerna. 

Status just nu, till vänster och höger om sängen. 

tagen med storm

Publicerad 2014-07-19 22:35:47 i kärlek,

Jag har vuxit upp här, hängt dag ut och dag in, stirrat upp i alla tak och tänkt att tiden står stilla. Jag och pappa har haft våra bästa stunder här. Utöver det kan jag kan inte se mig mätt på detta ställe. Jag märker hur jag träder in i värdinnarollen och bara vill bjuda ut gäng efter gäng. Främst för att det är så jävla vackert. Kommer aldrig tröttna på mitt älskade landställe. Jisses, se själva! 

rederiet <3

Publicerad 2014-07-19 14:08:00 i Sex osv.,

Tack vare en kollega har jag slukat första säsongen av Rederiet på en vecka. Det gick i totalt tjugo säsonger? Och är skrivet av Louise Boije af Gennäs <3 hen som har skrivit min absoluta favoritbok Stjärnor utan Svindel. Jag minns inte när jag fick börja kolla på Rederiet, kan jag ha varit 10? Då hade serien redan gått i flera år. Och nu har jag min chans att ta igen allt. Med nöje. 
 
Och det bästa med Rederiet, förutom musiken, kläderna, all drama osv - allt flörtande! Som dom flörtar, raggar och ligger med allt och alla! Personal med personal, personal med gäster, gäster med gäster. Alla bara flörtar oavbrutet, är otrogna mot varandra och ligger huller om buller. Syskon som ligger med samma person - vilket enligt mig är den största skandalen. Och dom gör det så öppet, med hela kroppen! Åh, jag mysryser framför datorn. Det är kåta ögonkast, släng med de stora frisyrerna, passbyten för att kunna stöta in i rätt person - vägarna för att få ligga är många i denna serie! Och jag älskar det fullkomligt. 
 
Så har du några månader över, börja kolla på Rederiet. 
Åh, som jag var kär i Tony. Nu över 15 år senare kan jag ju se min pappas frisyr i Tonys... Och så var det fina kärleksminnet förlorat. 

att bara vara

Publicerad 2014-07-19 11:08:57 i kärlek, njuta,

Solen skiner och hjärtat slår i jämn takt. Helgen spenderas ute på landet med damen och hennes familj. Planen? Plocka smultron, plöja böcker och bara vara 💛

bättre ett kryss för mycket

Publicerad 2014-07-18 09:28:00 i plugg,

Skickade in min ansökan till höstens kurser igen. Och har jag tur blir jag antagen! Vore kul att kamma hem lite poäng i genus, och faktiskt läsa hela kursen. Kan nästa sakna att plugga... Tills jag ser solen skina och får istället lust att slöläsa. I höst blir det en kombination av plugg och nöjesläsning.

sitter och svärmar som annat folk gör.

Publicerad 2014-07-17 00:10:42 i hbtqi, kärlek,

En av de bästa sakerna med semester? Att kolla filmer av Astrid Lindgren! Det finns så mycket att se och så många karaktärer att dyrka. Miljöerna, kläderna och handlingarna. Och alla begrepp. Som att svärma

Sånt en gör med någon en tycker om. Kanske det bästa ordet? Känslan när allt är sådär nytt, pirrigt och fint. När en håller på att lära känna varandra och bara hänger. Den känslan är ju helt oslagbar. När det kanske är på g att bli något, eller så går det åt helvete. Eller så blir det något allra speciellt och fint som bara fortsätter.

Det är ungefär det jag siktar på nu med min donna. 


veckans bokhylla

Publicerad 2014-07-16 14:12:29 i böcker,

Jag har semester och jag passar även på att vara ledig. Det är inte ofta detta kombineras, men nu så. Sedan sent igår kväll har vi hängt på landet, och jag njuter av varje sekund. EP är med och vi grillar, spelar kort, äter och bara mår. Som jag älskar detta ställe. Mina och mina syskons saker är mixade med pappa och farmors. Ovanför min säng finns pappas gamla böcker, där mina nu också står. ❤️

typisk familj

Publicerad 2014-07-13 17:23:59 i hbtqi, kärlek,

Det är så lustigt egentligen, hur vi registrerar varandra i vår omgivning. Som när jag och Fredrik badade med lilla E, vi måste ha sett ut som en random normativ familj. Vita, typ lika gamla, inga märkbara funktionsförändringar osv. Förutom den där detaljen att vi båda lever i varsin samkönad relation och att ungen egentligen är min systers. Men hur det var att agera normativ enligt andra människors ögon? Nja, inget speciellt. Jag trivs i många fall bättre som en normbrytare. Vi har så mycket kvar att kämpa för. ❤️

du är ok, vi är ok

Publicerad 2014-07-13 11:45:24 i plugg,

I går släpptes antagningsbeskeden för hösten, eller om det var i fredags? Sommarschema gör att en inte kan hålla koll på dagar. Och jag kom in på genusvetenskap B ifall jag vill gå det. Fast det vill jag inte, inte nu i alla fall. Utan planen är istället att läsa två 7,5or och göra klart uppsatsen. Min fina, kloka uppsats som kommer bli fantastisk när den är färdig. 
 
Men visst blir jag också stressad av att se vänner, bekanta osv komma in på masters, magisterutbildningar och vilka titlar det nu finns att samla. Och givetvis känns det när en vän kommer in på utbildningen som jag suktat efter i flera år, faktiskt ända sedan gymnasiet. Det kändes och det känns lite fortfarande. 
 
Fast sen tänkte jag om. Malmö är inget alternativ för mig just nu, och utbildningen finns kvar. Jag vill gärna ha titeln och det är något jag kommer att vilja arbeta med längre fram. Just nu älskar jag att vara skolinformatör för RFSU, workshopledare för RFSL, utbilda fotbollstränare och fritidsledare. Samt skriva en debattartikel då och då eller hoppa in som expert i något radioprogram. Det räcker gott och väl. Men att arbeta på högre nivå, känner jag inte längre någon stress inför. Det kommer ske, längre fram. 
 
Och det känns bra i själen, på något sätt. Ni som inte vandrat en spikrak väg kanske känner igen er? För det är ju så jävla lätt att hela tiden jämföra sig med andra. Att snegla på andra människors val, hur deras utbildningar sett ut och få magen fylld med ångest för att en själv skrapar ihop hp för glatta livet. Fast jag börjar mer och mer inse att det är ok. Det är så himla ok att plugga lite strökurser här och där, kanske baka ihop en kandidat, leka runt bland kurser, extraknäck och bara leva. 
 
För jag orkar inte längre ha ångest över att livet inte blev som jag en gång hade tänkt mig, när det istället berikats med så otroligt mycket annat och blivit bättre på väldigt många olika sätt. När mitt liv blivit något helt annat och bättre än jag någonsin kunnat föreställa mig. Det finns så många kurser jag vill läsa, utbildningar jag vill gå och hålla i. Och jag tänker inte ha någon deadline för mitt eget liv. Utan istället bara njuta av allt som sker. 
 
 
Tänk att jag först nu, sju år efter att denna bild togs - äntligen börjat inse hur en ska tänka om sig själv och livet. 

lyssna på denna podd

Publicerad 2014-07-11 09:15:49 i feminism, genus osv.,

Jag har hittat ännu en podd att dyrka och sluka. Jämställdhetspodden! Det är ett gäng juriststudenter vid Uppsala universitet som gör detta vid sidan av studierna. Och det är så bra! Avsnitten är korta, men sprängfyllda med vettig fakta och information som varenda en borde kunna. Varje avsnitt handlar om ett eget ämne och dom tar bla upp pension (Ebba Witt Brattström pratar!), underhåll till barn, våld i nära relationer, kvinnors konventionsrättigheter, kvinnor och män i statistiken och Nordiskt Forum. 

Stämningen är avslappnad och informativ. Detta är inte en podd för ryggdunk och folk som redan fattar allt - utan det är trevligt och proppat med fakta. Och lovely akademiker som pratar om bra ämnen <3 lite för bra för att vara sant! 

Hitta denna podd och gå loss! 


i Sthlm är jag född

Publicerad 2014-07-09 23:40:41 i njuta,

Helvete vad Stockholm är vackert. Jag har så lätt för att boka resor kors och tvärs för att upptäcka nytt, och samtidigt missa allt det fina här hemma. Jag fick någon form av panik över att mina semesterveckor kommer tillbringas hemma. Men efter en sakta promenad med denna utsikt är paniken bortblåst. Amsterdam, Paris och Mallorca finns kvar även i höst. Nu i sommar är det Stockholm som gäller. ❤️

fem månader

Publicerad 2014-07-08 22:40:22 i hbtqi, kärlek,

Tiden har svischat förbi och i dag har det gått fem månader sedan vi bestämde oss för att förlova oss. Och även om det skedde "för tidigt", kan i alla fall jag inte klocka kärleken. Och hon gör mig lyckligare än jag någonsin varit. Vill fira minst femtio månader med henne! Femhundra månader osv. Varje dag är en fest med henne i min närhet, min stora kärlek. 

Hon är kärleken som skär ingefäran i hjärtformade bitar för att göra mig glad, större än så kan det ju knappast bli.


 

är det på riktigt eller drömmer jag?

Publicerad 2014-07-07 09:52:02 i min vardag,

Inleder veckan med att prata ännu en gång med skatteverket. Jag tackar gudarna för att jag fått en ängel som handläggare/ansvarig/person, som med och lugn och sansad röst förklarar att jag fyllt i helt och hållet fel. Varför kan jag inte detta? Förmodligen för att det flimrar i min hjärna när jag tänker på blanketter och siffror. Jag hör vad personen och antecknar för glatta livet, men det blir liksom inte logiskt i min hjärna. Utan mest myrkrig. Sammanfattning: för tredje gången gillt ska jag få fylla i min momsblankett. Känner bara att det vore så himla dumt att åka dit för skattefiffel pga min oförmåga att fylla i en blankett... 
 
 
Jag är så glad att detta inte var ett fysiskt möte utan att att allt skedde över telefon. Anledningen? Dels för att jag svettas kopiösa mängder. Men främst för att jag växlade mellan dessa uttryck:
 

leta där du bor

Publicerad 2014-07-06 18:48:15 i min vardag,

Till tonerna av GES första och bästa skiva packar vi upp och fixar vårt hem. Jag har bott så herrans många år i denna lägenhet, utan att på riktigt känna mig hemma. Första tiden var det mest spännande och häftigt att ha ett eget hem, som övergick i tragedi för att sen landa i fantastiskt kaos när Sanna bodde här. Därefter har kombos och ligg minglat in och ut genom åren. Jag har mest sett lägenheten som en avlastningsplats, inget ställe där jag finner ro. Tills jag började tvinga mig att vara hemma, kolla film, ha tråkigt och bara känna att det är mitt. 
 
Och den känslan har blivit en permanent känsla. Jag blir inte längre stressad av att vara ensam hemma, jag vill inte bort på nya äventyr så fort jag packat ur väskan och jag känner inget obehag av att vara hemma. Mina egna saker börjar blandas samman med arvegods och numera även E´s saker. Idag köpte vi vårt första stora köp på ikea, och vi bygger om hemmet tillsammans. <3
 
Jag ska få en hel väg med bokhyllor!! Och utöver det ska fyra nya tavlor upp på väggarna. Och gardiner. Jisses, pappa skulle varit stolt. Dels över att jag lyssnar på skivan han lärde mig älska. Men också för att jag träffat någon som gillar att pyssla i hemmet, har tålamod och faktiskt kan hantera verktyg. Hon är ett kap! 
 


 

junis böcker

Publicerad 2014-07-04 19:43:43 i böcker,

Jag plöjer bokbloggar som att det inte fanns någon morgondag. Ett tema är månadens lästa böcker, och jag tänkte ge det ett försök. Snyggt och enkelt sätt att sammanfatta vad en läst, vad en tycker och på så vis inspirera andra. 
 
I juni läste jag följande:
  • Flickan vid glastornet - Erika Vallin
  • Speglarnas hemlighet - Erika Vallin
  • Eunomia - Erika Vallin 
  • Glaskroppar - Erik Axl Sund (pseudonym)
  • En man som heter Ove - Fredrik Backman
  • Bara tre kan leka så - Denise Rudberg
  • En sekund i taget - Sofia Nordin
Så totalt blev det fyra ungdomsböcker, och som alltid när det kommer till ungdomsböcker så är det bara tråkiga och inskräkta vuxna som tror att bara unga kan läsa ungdomsböcker. Trilogin av Erika Vallin innehåller tidsresor, mysiga äventyr och språk och miljöbeskrivningar som Astrid Lindgren. Läs! Sofia Nordins bok är i samma klass som Hungerspelen = kan tipsa alla om denna bok! Rudberg, åh som jag älskar denna donna. Henoms senaste bok ska jag sluka ikväll. Backmans bok har jag påbörjat förr, och nu påbörjade jag den igen och läste sedan ut den på en dag - magisk. En bölar och skrattar konstant. Slutligen, Glaskroppar, är ju ett stort fan av Kråkflickan-serien. Och denna serie innehåller visst inte ett flatpar, däremot lite bögvibbar här och där. Och för den som vill ha samma slaskiga scener som i kråkflickan - läs denna. 
 

Och sen så brukar bokbloggare alltid visa alla böckerna. Men jag har bara två kvar. Visserligen är den ena en biblioteksbok och den andra ska också gest bort. De andra har jag redan gett bort. Det gör jag alltid när jag läst ut något bra. Böckerna jag inte gillar hamnar hos friskis bokhylla... 

bota ångest med fest

Publicerad 2014-07-03 22:58:01 i party-larty,

"Åh! Hur känns det att vara tjugofem?!!" pepp kassörskan med en lite för glad röst.
"Jag vet inte. Eftersom jag inte fyllt än."
*krispig stämming* 

Jag har tänkt och tänkt över om jag haft ålderskris eller inte. Och det enda jag saknar i mitt liv just nu är ett körkort. Det kommer sitta så bra i min plånbok från Svenskt Tenn (som jag får av mig själv efter godkänt test + körning.) 

Utöver det har jag inte så mycket kris. Mitt liv har redan vänts upp och ner efter hepatiten och sen pappas död. Så det där med livsplaner är inget jag direkt sysslar med på daglig basis. Jag har snarare olika mål som ska avhandlas, men när det sker är lite mer oklart. Och det är så skönt med den inställningen. Detta ska ske framöver:

- körkort
- kandidat i Krim
- master i sexologi
- auktoriserad sexualrådgivare 
- kids
- skriva böcker i tre olika genrer
- ha en nationell turné med något bra föreläsningsämne
- gifta mig
- bo i New York i tre månader minst
- besöka Malaysia, Sydafrika, Australien och Japan
- tågluffa i Europa


Men fram till de dagar jag prickar av dessa punkter tänker jag istället njuta av livet. Ångest kan en ha över så mycket saker, att jag inte lever efter en tråkig klyscha är inte en av de sakerna. Detta ska jag bland annat göra genom att fira min födelsedag med ett gäng vänner för en kräftskiva på landet! Denna bild fick fungera som inbjudningskort.

att ligga runt i en kompiskrets

Publicerad 2014-07-03 11:42:53 i Sex osv.,

Efter att jag sett alla säsonger av Glee hoppade jag på Gossip Girl igen. In medias res fast i modern tappning. Det spelar ingen roll att jag inte sett det på över ett år, efter två avsnitt är en helt insöad på deras överklassfester, klänningar, klackar, knark och drama var fjärde minut. 
 
Och deras svingande mellan partners. Går säsongerna ut på att alla ska ha haft sex med alla? Finns det så få kids i det allra högst skiktet att de måste ta varandra efter varandra? Eller varför denna inställning att vandra laget runt? Visst, alla är snygga och har några charmiga egenskaper var - men det måste ju finnas andra?
 
Under tiden jag tittar på avsnitt efter avsnitt tänker jag enbart på mitt eget liv. Knappast så att jag tillhör det övre skiktet... Men en och annan har en ju hängt med i sina dagar. Och skulle någon i min närhet ha den fruktansvärt dåliga smaken att rota bland mina X files skulle detta ske: 
 
1) ett falskt skratt från min sida och frasen "kamma till dig" skulle inleda samtalet.
2) hen skulle få veta exakt allt om den relationen som varit och fått klart för sig vad det är för hemsk person.
3) förmodligen bli dumförklarad för att hen ens överväger tanken
4) få tydlig statistik över antalet personer som bor i landet, huvudstaden samt i sitt närområde 
 
Helt ärligt så skulle denna sorts lista aldrig ens behöva träda i kraft, eftersom det inte direkt är några guldklimpar som passerat genom arkivet. Jag skulle förmodligen enbart behöva det falska skrattet och sen skulle samtalet gå vidare till något annat. Hon som äger mitt hjärta nu däremot, där har vi guld från topp till tå. <3
 

homosexuella pingvinpappor

Publicerad 2014-07-02 14:22:00 i hbtqi,

Bland det dummaste jag vet är när människor ska blanda in djur, avel och hona+hane= sant - när en pratar om sexuella ideniteter. För dels finns det människor som aktivt tror att det går att se på djurens sätt att leva och likställa det exakt med hur vi människor lever. Vilket är bananas. Men så finns det också personer som vill peka på alla djurarter som inte lever som de förväntas göra = heterosexuellt. Och gärna vill visa upp homosexuella giraffer och lejon samt gorillor som onanerar. 
 
Fast min enda tanke kring detta är: vi lever i en heteronormativ värld. Alla djurfilmer som existerar är ihopklippta för att passa en heteronormativ mall. På samma sätt som det går att heteronormativa sätt att leva bland djuren, så går det att hitta andra sätt att leva som faller utanför heteronormens ramar. Det finns djur som knullar för att avla, det finns andra djur som onanerar för att de kan känna njutning, det finns djurarter som inte avlar alls och det finns djur som lever homosexuellt, pansexuellt och heterosexuellt.
- precis som vi människor. 
 
Så ja, ur den vinkeln är vi människor lika djur. Men som argument, njaa. Fast när jag läser denna artikel så smälter mitt hjärta. Dels för att jag önskar mig en pingvin. Och dels för att namnen Herman Piele och Pondus kan vara de finaste pingvinnamnen jag hört. <3 
 
 

Om

Min profilbild

Caro Wikbro Carlén

jag arbetar som sexualupplysare och har huvudfokus hivprevention och säkrare sex. förutom det gillar jag att läsa, feminism, hångla med min donna, mina queens, New York, att äta, vettiga serier, genus, att resa och att diskutera. och det är ungefär det jag bloggar om.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela