sexualupplysare och bokälskare

i love it

Publicerad 2012-08-31 18:32:56 i party-larty,

Ernst är i stan och vi ska bege oss iväg på bokmingel. Den fantastiska erotiska novellsamlingen Het släpps nu i veckan och det ska firas med bubbel och mingel. Jag slukade den på två dagar och älskade varje novell. Tio författare och tio noveller. Det är bokförlaget Gilla Böcker som släpper den, förövrigt det bokförlag som alltid gör de snyggaste böckerna.
 

The worrying kind

Publicerad 2012-08-31 17:08:17 i min vardag,

Har precis kramat min andra halva hej då, imorrn lämnat hon landet för att bo i Berlin det kommande året. Jag är lovad en sovplats rastlösheten vinner och saknaden blir för mycket.

Förra gången hon flyttade så gjorde jag en kalender där jag noga räknade var dag vi skulle tillbringa i varsitt land.

Åh, den där känslan av att veta om att jag kommer sakna henne konstant har redan infunnit sig.

Men jag försöker tänka på att detta är en fantastisk möjlighet för henne. Dessutom skulle inte några weekends i Berlin sitta fel i min kalender.

höstens inbundna.

Publicerad 2012-08-31 12:25:00 i Sex osv.,

Har inte bläddrat i en inbunden bok på månader, och nu har jag fyra som bara väntar på att bli slukade. 
 
1) Svikaren av Katarina Wennstam. Första bok i en triologi. Jag älskade förra triologin och jag älskar allt hon skriver. Har inte fått tag på denna förrän nu och jag vet redan nu att jag kommer att älska även denna. Det finns få som kan skriva så argt men samtidigt konkret om mäns makt i samhället. 
 
2) Torka aldrig tårar utan handskar av Jonas Gardell. Jag är uppväxt med att dyrka Jonas Gardell, och jag tror att denna triologi kommer göra skillnad i samhället. Den kommer tränga in sig i kärnfamiljer, sjukvården och politiker kommer läsa den och det kommer bli bättre. 
 
3) Örfilen av Christos Tsiolkas. Har kommit femtio sidor i denna och hatar redan huvudkaraktären, språket är fantastiskt och den är svår att lägga ifrån sig. Kommer förmodligen bli succé i pocket. Hade jag varit snäppet bättre på engelska hade den redan varit utläst, jublar nu istället för att den finns på svenska.
 
4) Betvingade av Simona Ahrnstedt. Jag dyrkade hennes förra romance-bok, och kommer förmodligen dyrka även denna. Historisk skildring med erotiska och kärleksfulla inslag. Detta mina vänner, det är bra saker. 

frågor och svar

Publicerad 2012-08-31 12:14:10 i min vardag,

1. Var är din mobiltelefon? 
Någonstans i sängen under kuddarna.

2. Var är din andra hälft? 
Föredrar att vara hel men har splittat hjärtat i några delar runt om i världen.

3. Ditt hår? 
Har jag tröttnat på och kommer förmodligen låta Aleks gå loss på snart. Eller Robin nästa vecka. Kommer bli skoj.

4. Ditt humör?
Pepp!

5. Din dagsplan? 
Hitta sporadiskt boende i Kalmar och Trollhättan, vinka Jennie hej då, välja bok och börja läsa, äta choklad, Ernst kommer till Stockholm, bokmingel och dans. Möjligtvis hångel med någon.

6. Det bästa du vet? 
kärlek, frihet, sol, värme, bra hångel, finingarna, skratt som fastnar, orgasmer, intelligenta människor, g-krafter,

7. Din dröm i natt? 
Att det var krig någonstans, men det var bara smssignalen som trollade sig in i drömmen.

8. Ditt livsmål? 
bli sexolog och arbeta med hivprevention och säkrare sex-information för unga på nationell och internationell nivå, samt ständigt vara omgiven av människor jag älskar.

9. Rummet du är i?
vardagsrummet som även är mitt rum. Ön i huset. Det står en cykel vid balkongen, ett dussin dildos ligger på golvet och jag har skolpapper i tre organiserade högar. 

10. Din hobby?
hångla, resa, äta, lära känna nya människor, skratta, dansa, läsa

11. Din skräck? 
är inte rädd för något längre, jag har redan varit dödsjuk och min pappa är död - vad finns det att vara rädd för efter det?

12. Var vill du vara om sex år? 
då är jag 29: så jag har titeln Sexolog, har gjort minst två projekt på internationell nivå, har kläckt fram Polly och äger Frans. Mitt företag går bra och där jag bor har jag minst ett gästrum där vännerna får hänga. Jag har släppt en bok och skriver på bok nummer två och tre. 

13. Var var du igår kväll? 
Jag var på mingel med syrran på Van Der Nootska palatset. Därefter hamnade jag på Berns där Anna och Sandra mfl väntade och kvällen avslutades på Stampen. Bra lördagkväll på en vanlig torsdag.

14. Vad är du inte? 
egoistisk, blå, introvert, lågmäld. osv.

15. En sak du önskar dig? 
en resa planerad längre fram. 

16. Var växte du upp? 
Aspudden! finaste stationen på röda linjen.

17. Det senaste du gjorde? 
 kopierade nycklar samt hämtade ut paket som visade sig innehålla tre kilo shampoo?

18. Dina kläder?
är som Anna säger: en slags trend att jag alltid går omkring i underkläder hemma.

19. Din tv? 
 mitt ex´s pappas gamla. den är ungefär lika tjock på bredden som på längden och jag trivs med den.

20. Ditt/dina husdjur? 
 har aldrig haft och kommer bara införskaffa mig Frans någon gång i livet.

21. Din dator? 
 silvrig och snabb. borde ha döpt den till Silverpilen om det inte vore ett spöktåg.

22. Din bästa ägodel? 
 en järnhink som min pappa gjorde i kärleksgåva till min mamma. är överlag inte förtjust i saker, råkar bara bo mitt i en loppis.

23. Saknar någon?

det gör jag alltid, jag är en saknare.

24. Din bil? 
 kommer vara röd.

25. Något du inte har på dig? 
 byxdress, jag ser ut som ett förvuxet barn i det. 

26. Favoritaffär?
Victoria Secrets och valfri bokhandel där det finns minst en stege. 

27. Din sommar? 
tillbringade jag i balsalen, Spanien, Dalarna, Frankrike och peppade inför hösten.

28. Älskar någon? 
 ja, väldigt många. 

29. Favoritfärg? 
 röd. gäller överlag väldigt mycket i mitt liv.  

30. När skrattade du senast? 
igår skrattade jag väldigt mycket med Anna och Sandra, samt när jag pratade med Robin på kvällen <3 samt när jag och syrran skrev tenta. 

31. När grät du senast? 
när vi gick spökhuset på Grönan. David gick först, jag i mitten och Henrik höll vakt bakåt. Jag grät till ett flertal gånger. 

torsdag

Publicerad 2012-08-30 20:37:12 i min vardag,

Minglet för simona ahrnstedt var fantastiskt. Lika fina lokaler som bubblet var kylt. Därefter Berns och nu Stampen. Det är torsdag men vi låtsas att det är lördag. Och vi har fått en ny kombo.

Säg hej till Sandra!

träning för själen

Publicerad 2012-08-29 14:16:46 i min vardag,

Jag tränar som bäst när jag har andra saker att göra, allra bäst när en tenta ska in och timmarna till deadline bokstavligen tickar ner. Då är det skönt att koppla bort plugg och bara kötta efter bästa förmåga.

Jag kommer dock aldrig förstå folk som tränar för utseendets skull och hamnar i medias enkla fällor om träning/vikt/kost.

Mina anledningar till träning är helt egoistiska:
- för hjärtats skull
- jag går på endorfiner
- jag mår som en Viking efteråt
- jag blir piggare

Jag mår lite för bra av träning för att vilja sabba det med planering, ångest och tankar. Vill bara njuta och kötta.

höstens kurser

Publicerad 2012-08-29 09:58:29 i Sex osv.,

Jag fick precis besked om att jag blev antagen på ännu en kurs, hurra! Jag har redan läst halva förra hösten och behöver bara tenta av den. Så höstens upplägg blir:
 
- Sexologi - barn och ungdomars sexualitet samt vuxnas sexualitet. 15hp
- Sexologi och samlevnad. 30 hp
- Unga, sex och internet. 7.5 hp
 
Så det kommer ungefär bli 37,5 hp då stora kursen är på halvfart och sträcker sig över ett år. Åh, jag är så peppad! Sista kursen är helt på distans, så där blir det inget pendlande. Hurra! 

onsdag

Publicerad 2012-08-29 09:31:32 i min vardag,

Söker lite spontant på resor fram och tillbaka till Trollhättan och Kalmar. Inser att tågen/bussarna slutar att gå runt 19.00 i bägge städer. Efter det är deras kollektivtrafik strypt. Det fanns någon form av nattåg från Trollhättan - med byten? Är det jag som är efterbliven eller hur är det tänkt, ska en sova tre timmar för att sen vakna, packa ihop sig och byta tåg? Ser framför mig några hundra främlingar i pyjamas, förvirrade och trötta...
 
 
Jag måste få tag i boende! Vart finns alla fina själar med en soffa över varannan tisdag och torsdag? 
 
Hur kul vore det inte att ha någon som sov över någon gång i månaden på ens soffa? Vilken fin och fantastisk vänskap som kan skapas. Och om hen vill så får ju hen gärna komma upp till mig och hänga en helg i Stockholm på min soffa. Eller ta hela sängen, jag kan ta kökspallen - så desperat är jag just nu. 
 
Det måste ju finnas folk som kan ta emot en snäll själ som mig någon gång i månaden? Jag är både rolig och bra på att laga kladdkaka. 
 
 
Dagens plan:
- skriva bra och fyndig bostadsannons
- påbörja och helst avsluta hjärntentan
- träffa Isabella
- gå på Grönan med Moa mfl.

Lars och munkar

Publicerad 2012-08-28 22:44:39 i party-larty,

Förutom att varken min biljett eller grönan-kort fungerade, vilket resulterade i att jag fick snacka mig in, så var kvällen magisk. Jag fick hänga med Moa och höra Lars Winnerbäck live. Hans texter är lika vackert som hans hårfärg är magisk.


Om någon undrar vad de ska köpa åt mig i spontan present så kommer en liten hint på lämplig gåva.

flickan och skulden,

Publicerad 2012-08-28 15:01:00 i åsikter,

Jag minns när jag läste boken för första gången, det var i åttan eller nian när vi fick i uppgift att skriva en artikel och jag valde ämnet våldtäkter. Jag vet imte riktigt varför, hade väl läst allt för mycket hemskt om det och jag valde att rikta in på mig varför tjejen fick skulden. 
 
Jag hade köpt bägge böckerna på någon bokrea och jag minns hur jag plöjde bägge i ett svep. Det var en regnig helg på landet och pappa suckade över att jag inte umgicks med honom - men jag kunde inte sluta läsa. Det var så fasansfullt och jag var så otroligt arg, ledsen, besviken och totalt jävla bindgalen på män, samhället, domare, lagen och Sverige. 
 
 

Jag var fjorton, kan ha varit femton - hade aldrig kysst någon, aldrig legat, aldrig druckit, aldrig varit sent ute, aldrig festat - men ständigt levt med vetskapen om att jag som ung tjej måste vara rädd om mig. Det är jag som måste vara rädd. Det är jag som måste skydda mig. Det är jag som måste tänka på vad jag gör. Det är jag som måste klä mig på ett visst sätt. Det är jag som måste tänka på vart jag går om kvällarna. Det är jag som måste tänka på vilka jag umgås med. Det är jag som måste tänka på vilket rykte jag eventuellt kan komma att få. Det är jag som hela tiden måste ha alla dessa faktorer i huvudet och alltid vara rädd. 
 
 
För mig var det en chock att läsa om hur poliser, läkare, sjukvårdare, domare, advokater, försvarare - alla vuxna människor, resonerade kring unga tjejer. Jag minns hur det vände sig i magen när jag såg den röda tråden av de vuxnas misstro över tjejernas berättelser, och hur de som anmält ständigt var tvugna att bevisa att det de sa var sant. 
- fastän det var så långt från min egna värld där i lilla rummet på landet där jag plöjde böckerna, så minns jag den kalla känslan som spreds sig i kroppen ju mer jag läste. Och jag minns klumpen i magen som var kvar i månader efteråt. Känslan av svek, fastän jag aldrig varit med om någon våldtäkt. Men vetskapen som etsades fast i hjärnan, att om, OM, jag skulle vara med om en våldtäkt skulle alla jag träffade säga att det var mitt fel. 
 
 
Det var så samhället såg ut, och jag önskar att jag kunde säga att mycket vatten har runnit under broarna. Ska läsa om bägge böckerna nu, och jag kan bara hoppas att när ytterligare tio år passerat så har samhället kommit bra mycket längre än under de tio år som passerat. 
 
 

exalteringsfjärilar

Publicerad 2012-08-28 14:44:17 i Sex osv.,

Har äntligen lyckats ta mig igenom labyrinter av lösen, kodnamn, inloggningar och registreringar. Förstår inte systemet med att koda och ha lösen för varenda steg i att komma åt ett dokument? Vill dom inte att eleverna kommer åt studiematerialet? Eller behöver en ha läst någon KTH-kurs för att komma åt sitt schema? 
 
Eller så jag bara snäppet efter när det gäller teknik...
 
 
 
Hur som helst, jag har kommit åt första periodens schema på ena kursen - och jag är så pepp att det finns inte ord. Tänk att jag ska få sitta i helgrupp och diskutera, filtrera och fundera över bara frågor som rör sexologins underbara värld. 
- det är så ofattbart kul i förskott att jag inte ens oroar mig för hur jag ska lyckas hitta rätt i en stad som ligger mer än 5h med buss bort från Stockholm. Det finns väl alltid folk att fråga längs vägen. 
 
Första avsnitten vi ska ha är Anatomi och Neurosexologi. 
 
För att beskriva hur pepp jag är, titta på denna bild. Här har jag precis slagit en strike. 

Frukostseminarium

Publicerad 2012-08-28 07:26:35 i party-larty,

Det finns få saker som gör mig glad att ställa klockan. Några exempel är nog: hotellfrukost, ny stad, bra sex, vinka av en fin vän.

Eller som denna morgon, jag och Fredrik ska på frukostseminarium med tema Flickan och Skulden. Med tanke på klockslaget är jag lite för pigg. Men för Katarina Wennstam är jag alltid redo att ställa klockan, hen är så jävla fantastisk.

höstens läsex

Publicerad 2012-08-27 11:48:51 i böcker,

Fick hem två förtjusande bokpaket medan jag var i Marseille. Det ena var erotiska novellsamlingen Het av Gilla böcker. Den andra är stora boken om sexologi. Likt ett barn på julafton packade jag upp bägge och suckade lyckligt.

Mer info, tips, recensioner osv kommer.

doppare-dag-veckan

Publicerad 2012-08-27 10:52:00 i min vardag,

Det känns lite som att denna vecka är en mjukstart på hösten. Det är nu jag helst ska ha fixat CSN, kartor till skolorna, alla kurslitteratur, registreringar och allt annat jox. Jag ska helst ha raggat upp några i Trollhättan och några i Kalmar som kan tänka sig att låta mig sova på en soffa någon gång i månaden och helst ska jag ha bokat biljetter och allt sånt. 
 
 
Men allt sånt löser sig. Jag har redan införskaffat en hög med pepp-inför-plugg-saker och ska istället ägna veckan åt detta:
 
- Lars Winnerbäck på Gröna Lund, 
- maila gasbolaget och kräva återbetalning pga var utan gas i ca 37 dagar. Undrar hur många mail det kommer ta? Tog mig fyra datorskrivna brev till SL en gång för att få tillbaka 232 kr. Rätt ska vara rätt.
- jobba ett pass, hitills.
- krama om, vinka av och gråta lite på Jennies axel som flyttar till Berlin
- frukostseminarie med Flickan och Skulden. Är obehagligt pepp.
- bokmingel för erotiska samlingen Het med bokförlaget Gilla Böcker
- vinka av Ellen som far först söderut och sen norrut
- gratta Fredrik och Bror som båda fyller denna vecka
- ha en eftermiddag på Gröna Lund med Moa!
- klara av hjärntentan och casha in 7,5hp
- helt ledig helg. Den är helt blank, första gången på väldigt länge.
 

mitt hjärtas hemlighet,

Publicerad 2012-08-26 19:38:46 i min vardag,

Ni vet den där känslan av att det är något som brister, som att det bokstavligen något i ens kropp som går sönder. Krackelerar och faller i bitar. Hur en kan gå från att ha en fantastisk dag, skrattat åt gamla minnen, träffat fina vänner, pratat om bra saker och framtiden. Från att hjärtat varit lätt att bära - till att känna hur det blir tungt och luften går ur en. 
 
Kom hem, rotade fram det gamla paktetet jag hittade på en parkering i dalarna under peace and love och kände sorgen komma över mig. Och den där viljan att kunna gråta, öppna ventilen och bara släppa på känslorna. Att kunna våga sörja. 
 
Det finns dagar jag inte ens förstår att han är död. Om lite mer än en månad har det gått ett år, och det finns dagar jag vaknar och inte förstår. Lunchraster jag automatiskt slår hans nummer. Kvällar jag har en stund över och vill träffa honom. När saker sker som jag vet att han skulle skratta åt. - de där stunderna som jag vill dela, som jag vill berätta om och känslan när jag inser att det inte längre går. Hur går jag livet utan han vid min sida? När jag ibland inte ens förstår att han är död? 
 
 
Och jag gråter för att jag är rädd. Rädd för att råka glömma bort saker. Hur han doftade. Hur han skrattade. Hur han log när jag berättade något jag blivit arg över. Hur han var så punktlig med frukost på firman, lunchen klockan elva och kaffet klockan 14.00 - men utan problem kunde glömma bort min födelsdag eller skolavslutning. Och hur han alltid kom ihåg Ernst namnsdag. Eller hur vi skulle göra upp ett schema för hösten - och att han hade ringat in katten Lukas namnsdag, men inte några av sina barns namn i kalendern. Eller hans rynka mellan ögonbrynen när jag kallade katterna för kattjäklar för att de fick mer uppmärksamhet än vad jag fick. Eller hans uppgivenhet över att inte förstå sin egen mobil, som han förklarade var en liten datormaskin och inte någon telefon. Jag är så rädd för att glömma detaljer, minnen och datum som rör honom. 
- och jag gråter för att jag inte vågar besöka kyrkogården för att jag är rädd över hur min reaktion skulle vara när jag får se hans namn inpräntat i stenen. Hur överlever ett barn något liknande? Hur kommer jag klara det? 
 
Och det finns så mycket annat jag gråter över i kväll. Jag tänder ett halvt dussin ljus och inser att sorgen alltid kommer vara en del av mig. Och jag tänker att i kväll får tatueringen stå för sorg och tårar. 

hem ljuva hem

Publicerad 2012-08-26 13:20:56 i njuta,

Det är tjugo mindre grader än Marseille, det är tema grått och det duggar. Men jag är lycklig över att vara hemma. Resan var fantastisk och välbehövd - fast sensommaren känns bra att avnjuta hemma.

Ostfrukost framför Vänner, promenad i sensommarregn, skratt, höstplaner, bokpaket och nu sconesbak.

marseille

Publicerad 2012-08-21 17:35:29 i resor,

Vi klarade incheckningen, väskorna gick igenom, systrarna åkte fast i kontrollen och jag blev omkull-flirtad av en hunk från forex. Nu är vi redo för semester. Puss

man måste härma dom som vaknar och vet vad dom vill ha

Publicerad 2012-08-21 12:19:58 i resor,

När jag kommer hem igen från Frankrike börjar den nya eran. Min plugg-era. Pendling över halva landet, studier på lite mer än heltid, jag kommer för första gången ha två riktiga klasser att umgås och plugga tillsammans med. För visst hade jag en klass i våras i Uppsala, men med tanke på att jag inte klarade av läraren så gick jag aldrig dit... Men i höst, studier på heltid, klasser, pendling, långa tågresor och sexologi på riktigt. 
 
Kan knappt tro det, så kul ska det bli. Men först en vända till Marseille, 32 grader och ost. Fyra pocket, ett par shorts, en bikini och jag är redo. 
 
 
1. hej jag får äntligen bära mustasch.
2. älskar att packa väskor pga hittar alltid gamla fynd. 
 
ps. lovar att införskaffa mig lite inspiration till bilderna, men jag är inne i någon form av snygg-era och kan inte låta bli. 

dravel om kärlek som ska komma på rätt tidpunkt.

Publicerad 2012-08-21 11:30:46 i kärlek,

Ibland tänker jag på er hur osannolikt det är att folk blir tillsammans. Tänk själva - vad är det som gör att den jag allra helst av allt i hela världen, tycker om mig lika mycket tillbaka exakt samtidigt?
- tänk på hur många relationer som hade kunnat varit och kanske fortfarande vara om människor blev förälskade i varandra samtidigt. Tänk så många kärlekar som passerat i ens liv utan att bli något, för att det är inte är rätt tillfälle just då. Fast att prata om rätt tillfälle när det kommer till kärlek känns också jäkligt opassande, för när är det egentligen rätt att vara kär och att älska någon så mycket att det gör ont i hjärtat? När är det rätt att falla för någon? Och vad är det som gör att min attraktion för henom når ut och mottas och kanske kommer tillbaka till mig?Vad är det i min blick som säger att jag vill följa med henom hem eller att jag vill somna skedad. När får kärleken ta den plats den förtjänar i en människas liv. Hur mycket plats får kärleken ta? Allra helst ska bara fin och hel kärlek ta plats, medan ett krossat hjärta helst ska slitas ut ur bröstet och lämnas på reperation. För att sen kastas in i leken som högst insats och så är spelet igång igen. 
 
 
Allra helst vill en ju bara hitta någon som får en att skratta. Någon som gör att en tisdag kväll inte känns sådär hopplös eller håller en sällskap en helg i oktober. Allra helst vill en ju att ens kärlek ska bli besvarad vid just det tillfälle som det skapats i ens egna bröstkorg. 

världens viktigaste jobb

Publicerad 2012-08-21 09:43:24 i Sex osv.,

Förra veckan fick jag ett mail med inledningen "Hej, jag ville egentligen skriva till Hannah, men hittade inte hennes adress så det fick bli till dig istället... Du får gärna skicka det vidare till Hannah." ...
 
 
- mina kinder färgades röda och det stack till i magen. Jag visste inte riktigt om jag skulle skratta eller gråta? Jag kände mig mest i vägen. Nu är det gått några dagar har jag insett att jag inte kan ha Hannahs plats än. Hon gjorde ett fantastiskt jobb på Veckorevyn och var där i mer än fem år, jag har inte ens varit där i ett år. Och jag kan inte vara Hannah heller för delen, jag kan bara göra mitt allra bästa och svara så mycket och bra jag kan på er läsares frågor och funderingar. 
 
Vilket är precis det jag gjort nu, ännu en deadline är avklarad och jag har den där varma känslan i magen. Jag skriker fortfarande till ibland när jag tänker på att jag har världens viktigaste jobb. Att min uppgift är att svara på frågor om sex och kärlek, lära ut information om säkrare sex, kondomer och kicka igång unga människors självförtroende och lära unga att inte bara vänta på att telefonen ska ringa eller att hen kanske ska ändra sitt beteende för trettonde gången. Peppa folk till att våga ta plats både i och utanför sängen, att stå upp för sig själv och förstå sitt eget värde.
- ni som mailar, skriver fina ord och skickar frågor och funderingar, ni är så jävla fina. 
 

monster

Publicerad 2012-08-21 00:29:38 i böcker,

Jag är en av de där människorna som fascineras av ondska. Jag förstår inte vad det är som driver en människa att begå bestialiska brott och kunna leva med en sådan handling. Och det kan ibland kännas som en "enkel lösning" att dömma någon till sluten vård...

Denna bok kommer slukas. Med lekonkungen i bakgrunden. Jag är fascinerad, men har nerver likt vingummi.

balans

Publicerad 2012-08-21 00:25:37 i min vardag,

Tillbringade kvällen halvt sovandes framför Beck nr 16 och vaknade när den var slut. Det är tvätt över hela hemmet och i morgon lämnar jag landet för fem dagar. Fyra böcker och bikini är nerpackat.

När vi är hemma igen kan hösten kicka igång. Jag känner på mig att något stort kommer ske snart.

tre bidrag

Publicerad 2012-08-20 11:56:06 i min vardag,

Har kubbat Söder runt och hämtat fantastiska bidrag till Drömhelgen. Jag är så glad och tacksam över att jag känner så fina och givmilda människor som vill vara med och bidra.

Stort tack till er alla som är med och bidrar.

- Leopard förlag gav fina anteckningsblock, detta är bara ett visningsex från min pluggvår.
- RFSU bidrog med kondomer och fantastiska praktikor om sex, relationer och kroppen.
- Printz publishing delade med sig av underbara En dag.

måndag,

Publicerad 2012-08-20 08:57:04 i min vardag,

Igår arbetade jag mitt sista schemalagda pass, vaknar upp och mår som en nysläppt ko på grönbete. Fruktansvärt skrämmande att mista en sådan rutin som ett jobbschema kan vara, men jag försöker rikta in på mig på att det är ett stort och bra steg. Friheten i att själv kunna välja när och hur mycket jag vill arbeta känns ok just nu.
 
 
Ska iväg till Printz Publishing, RFSU och Leopard Förlag - tre fantastiska företag som alla ska vara med och bidra till drömhelgen. Det är det sista jag gör för detta projekt, har fått ihop en hel del bra saker. Uppskattningvis har jag skickat runt 50 mail - och det blir tydligt vilka som inte ställer upp pga bristen i att synas/gratis reklam... Sorgligt. 
- men, fullständig lista kommer på de företag som ser bortom det ytliga och ställer upp för att det är ett fantastisk  projekt och vill hjälpa till att göra världen snäppet finare. 
 
 
 
1) sommarens vackraste bok, vill inte läsa ut den för att den är så vacker.
2) hittade hans gamla tröja
3) och jag blev så nöjd över att den inte är feltvättad. får ej ske med denna. 

tre år senare,

Publicerad 2012-08-18 11:36:12 i kärlek,

Insåg för några veckor sen att det är nu är tre år sen jag dels blev sjuk och dels blev dumpad. Sjukdomen blev jag frisk ifrån inom loppet av ett år, och jag har haft min kontakt med döden så det räcker för flera år framöver. 
- men vad det gäller dumpandet så kommer det nog alltid att finnas kvar. 
 
Inte just den kärleken som existerade då, eller relationen som en gång var något - utan mer hur mycket vi människor är beredda att göra för människor vi älskar. Eller vad kärleken kan göra med oss. Vad den kan driva oss till. 
 
 
Ägnade några timmar häromnatten till att läsa igenom augusti 2009´s inlägg, så mycket smärta och krossat hjärta som jag beskrev in i minsta detalj och delade med mig av. Så mycket ilska jag vältrade mig i. All ångest och sorg som välde ur mig dagligen. Jag har förträngt det mesta av den tiden, minns bara att jag var en spillra av mitt gamla jag. Vem jag är idag? Någon så långt från det jag var då. 
 

kåt, glad och tacksam

Publicerad 2012-08-17 21:30:54 i Sex osv., böcker,

Jag hade ju en del av min kurslitteratur i hemmet. Skulle uppskatta att iaf 6/10 är om sex, erotik, sexologi, kärlek, relationer och bland alla dessa hundra böcker - finner jag denna. 
 
 
HA HA HA HA! Jag dör vad kul det är att jag har denna hemma i min bokhylla. Jag minns hur jag fyndade den på någon bokrea och var väldigt nöjd. Och jag minns hur jag gav den till ett ex efter att hen dumpat mig som ett typ plåster på såren? Hen läste aldrig boken, och vi blev således aldrig tillsammans igen...
 
- tack gode gud för det. 

I put myself on fire if I find a spark.

Publicerad 2012-08-17 21:21:39 i Sex osv.,

Fredag kväll och jag tillbringar den hemma. Hade tidigare under dagen det jag kallar Stockholmsyndromet nummer två. Inte att jag sympatiserar och tycker om den som hållt mig fängslad under hot - utan den där känslan av att en kan gå miste om något... Ni vet när en känner att DET ÄR SÅ JÄVLA MYCKET SOM HÄNDER OCH JAG KANSKE MISSAR NÅGOT... den känslan. 
 
 
Vilket resulterade i att jag denna afton övar på att ta det lugnt. Tog en andra löprunda för dagen efter jobbet, åt luftchoklad till middag, efterlyste all kurslitteratur till Kalmar medan Frida Hyvönen spelar på repeat. Insåg att jag äger ungefär halva litteraturlistan i min egen bokhylla och blir rörd. 
- tidigare idag kom jag på mig själv med att snyfta av glädje när jag gick igenom kursplanen...
 
 
1) lugnet själv.
2) vickning och kvällens nagellack.
 
ps. dagens bästa: jag bjöd in mig själv till övernattning hos en kollega som kommer bo i Malmö i höst. Det är nämligen närmare till Malmö än till Stockholm från Kalmar... Så vi ska ha peppiga plugghelger.

fredagens känslor.

Publicerad 2012-08-17 09:55:04 i njuta,

 
It feels like... 
I've been indoors for a century now 
I'm dying, I'm dying to see sunlight 
Oh how I need to go out and play, 
bring a couple of friends and fire 

Hold my hand, I wanna move on 
I have things I'd like to explore 
Tell me darling, how are we doing 
Do you think we can dance

more than words,

Publicerad 2012-08-16 10:16:27 i Sex osv.,

Har ni känt den där känslan "ja jävlar i min lilla låda, detta är precis helt jävla phucking rätt!" - visst är det en av de bästa känslorna som kan befinna sig i magen? Kan vara allt från ett par jeans, en ny vänskap till att komma in på rätt kurs. 
- jag är fullt medveten om att det inte var det bästa valet att söka till kurser utan att veta vart i Sverige städerna ligger... Och jag har nu lärt mig att Trollhättan ligger lite längre bort än ca 1h med bil som jag först trodde... 
 
 
Fast vet ni, det gör ingenting. Jag kommer förmodligen hålla både sj och swebus under armarna denna höst, och oändligt många timmar kommer spenderas på tåg, buss, bakluckor, flakmoped osv. Och jag kommer ägna mer tid på hållplatser än bortamatcher. Äta mer tågmat än vad som är rimligt och kanske spilla ut en och annan kopp blaskigt kaffe över låren. 
 
Fast inget av det spelar någon roll, för jag har kommit in på drömkurser. Jag kommer få läsa sexologi på heltid och stora boken om sexologi är med på min litteraturlista. Det är så stort. Jag har fumlat och fingrat på boken sen jag var 17. Lånat hem, läst och drömt om att få läsa den PÅ RIKTIGT. Och nu är det tillfället här. Hösten tvåtusentolv kommer bli magisk. 
 

kvällens reflektion

Publicerad 2012-08-15 23:16:11 i Sex osv.,

Det händer att jag börjar fundera över vad vi människor är rädda för? Att dö. Att dö ensamna. Att leva utan kärlek. Att leva utan att bli älskad. Att leva utan att älska. Att leva utan mening. Att vara någon en inte vill vara. Att bara vara. Att inte vara. 
 
Och jag funderar över vad det är som gör att vi bygger upp gränser för oss själva, målar in oss själva i hörn. Sätter upp staket kring hjärtat och slår backut över minsta lilla sms. Granskar bokstav för bokstav, övertolkar och slutar att kommunicera. Bättre fly än illa fäkta. Varför vill vi inte släppa någon nära - samtidigt som den där rädslan för att vara själv gör det svårt att andas om nätterna. 
 
Vad är det som gör att gränser dras och relationer aldrig blir av? Spärrar, normer, förväntningar och krav. Det är ständigt något nytt som sker och som kommer i vägen för en ny kula. Ibland funderar jag över hur många relationer som skulle kunnat bli av om vi inte övertolkade, backade när en egentligen skulle våga gå framåt eller inte var så förbannat jävla fega. Det är enklare att ignorera, gå vidare som att inget har hänt än att kanske våga lära känna någon ny. 
 
När känner vi egentligen varandra? Är det efter någon timmes hångel på dansgolvet? Eller när vi fått av varandra kläderna och kommit nära naken hud och fumligt famlar efter något som ska föreställa njutning. Eller är det dagen efter när solen sticker igenom en trasig rullgardin och det där nervösa skrattet ekar över det tysta rummet. När en vågar möta den andras ögon, ser tillbaka på de gemensamma timmarna och inser att det kanske inte var så mycket mer än just en natts möte. Magiskt men tragiskt. Eller kanske liknar det mer en stulen natt, ett avbrott i den slentrianfyllda vardagen, ett halvt dygn som kommer dyka upp många gånger framöver - men som en väljer att lägga på högen "gå vidare från". 
 
Ibland undrar jag vad det egentligen är som krävs för att attraktion ska skapas, för att den där gnistan ska finnas i den mötande blicken och känslan av att detta inte är något att fly från. Att det kanske kan vara på tiden att en vågar gå ut från sitt målade hörn och vågar röra gräset på andra sidan. Eller vilken är den andra sidan - hela livet är en jävla gräsmatta. Riv staketen, lev livet och våga mer. (vill jag skrika till mig själv.) 
 
Och den där ständiga rädslan för att förlora något. Människor. Vänskap. Hångel. Kärlek. Passion. Sex. Rädslan att något viktigt eller kanske bara en underhållande natt går en förlorad, är ständigt närvarande. 
 
För visst har vi alla fått hjärtat krossat någon gång? Och har det inte hänt än så är det bara en tidsfråga. Hjärtat kommer gå i bitar och det är en själv som får laga det, eller så nära helt det går i alla fall. Och ibland undrar jag hur många gånger hjärtat kan gå i bitar. Hur många gånger får hjärtat krossas? Hur många gånger kan det läkas och bli helt igen? Hur många gånger kan det lära sig att älska igen? Hur många kan du älska? 
 
 
Fast mest tänker jag på att människan är feg. Det finns för få som vågar chansa. Som ser livet som en jävla gräsmatta och inser att ens natt hångel inte behöver vara något mer än det. Som hellre drar sig ur innan spelet börjat pga rädsla, feghet eller att en kan fel regler. Ibland undrar jag om jag är den enda i hela världen som tycker att livet är lite för skört och kanske för kort för att phucka upp. Det finns redan så mycket ont, ilska och ångest i denna värld - varför ska allt hela tiden vara på blodigt allvar och överanalyseras? Ibland tänker jag att jag är den enda som kan se hångel som något kul utan att det behöver vara något mer, eller den enda i världen som inte överanalyserar. Eller så är det exakt det jag gör, och exakt det ingen annan gör. 

höstens planer:

Publicerad 2012-08-15 09:16:39 i min vardag,

 • tisdagar: föreläsning/seminarium i Trollhättan
 • torsdagar: föreläsning/seminarium i Kalmar
Utöver det lär jag befinna mig på hemmaplan för att plugga, skriva och leva livet. Känns bra att ha lite ramar kring hur hösten ska målas upp. Nu är jag redo på riktigt. 
 
 
ps. men vad är det för fel på skolor/lärare/planerare som inte tänker delge schema eller kurslitteraturlista förrän det är en vecka kvar till kursstart? Är det ens lagligt? Det borde det inte vara. Jag ska pendla, kan vara kul att veta om jag ska behöva cykla ner, lära känna någon med bil eller om bokning av tåg ska ske omgående. Vissa vuxna människor med socker på....

var med och skapa drömhelg för unga,

Publicerad 2012-08-14 23:22:34 i åsikter,

Tillbringar denna tisdag kväll med att maila till företag för att skapa världens bästa goodiebag till ett gäng fantastiska tjejer. Men vill ni veta det sorliga med detta arbete är: många, jag ska inte säga alla, men många företag är så förbannat jävla snåla och tråkiga och vill inte vara med för att det inte inbringar sådär överdrivet mycket reklammöjligheter. Att ställa upp för den goda sakens skull lockar inte sådär överdrivet mycket. Trist. 
 
Jag är fortfarande på jakt efter bra och fina företag som är villiga att sponsra till en fantastisk helg i september.
 
Hej!
 
Första helgen i september kommer tio tjejer i åldrarna 15-18 att träffas över en helg, förutom att de är unga, med allt vad det innebär - är deras gemensamma nämnare att de är kroniskt sjuka i diabetes. 
  Att vara ung och hitta sig själv är för många en rejäl kamp, att då samtidigt leva med en kronisk sjukdom kan i vissa stunder bli övermäktigt. Målet med helgen är att ge tjejerna en möjlighet att umgås, bara få vara, peppas och ge dem knuffar i rätt riktning. 

Jag heter Caro Wikbro Carlén och är Veckorevyns sex och relationsexpert, min uppgift är att till denna helg skapa en fin, peppig och bra goodiebag. Dessa tjejer begär inte mycket - och är värda desto mer!

Om ni har något ni vill bidra med för att göra tjejernas helg fantastisk - stort som smått, allt är mer än välkommet! Ni når mig på denna mail samt på nummer 073-6530835. För mer info om helgen, kan ni läsa på denna sida: http://www.fundedbyme.com/projects/2012/07/en-viktig-helg-for-kroniskt-sjuka-tonarstjejer/ 

Tack på förhand//Caro Wikbro Carlén
 
 

kurslitteratur x två

Publicerad 2012-08-14 11:51:40 i böcker,

Om jag är peppad?! Jag skrek till när jag såg att de hade stora boken om sexologi inne. Visserligen fel upplaga, men något ska en väl göra medan en väntar...

Exalteringsnivån inför höstens plugg är hög, på gränsen till för hög. Det kommer bli en fantastisk höst mina vänner.

två från i fredags.

Publicerad 2012-08-14 10:28:15 i party-larty,

 
alltså, den fredagen kommer gå till efterhistorien. Nu, i dag, tisdag - kan jag äntligen röra helt och hållet på nacken. Innan var det så att säga stopp. Vi dansade så mycket och så HÅRT att vi båda fick nackspärr alternativt träningsvärk från hårsäckarna och nedför skulderbladen. The Big Bad Wolf.

hantverkare,

Publicerad 2012-08-14 10:25:32 i min vardag,

Klockan var ställd på 8.20 - hantverkaren hade sagt mellan 8.30 och 9.00 - jag tog för givet att de skulla klampa in tidigast 9.15. Klockan 7.47 står de redo och vill leverera en spis. Klampar in med skor, tar bort köksdörren och flyttar om i hallen. Jag hör hur chefen förklarar för den yngre att "denna gång måste hen faktiskt skruva fast HELA spisen i väggen"... 
 
Och det är något med hela hantverkaryrket som fascinerar mig, dels för att jag är medveten om att min karriär inom det spektrat ej kommer sträcka sig längre än kunna byta glödlampa, borra upp en tavla och rensa en hängränna. Men det är så mycket minnen. 
 
Jag minns hur jag som fjorton år gammal fick börja jobba för honom, främst sopa och diska mögliga muggar. I smyg fick jag komma upp på ställningarna och samla skruvar, bortklippta plåtbitar som sen sorterades efter material. Veckorna på Franska skolan var några av de bästa vi hade tillsammans. Hur jag trillade in vid halv sju och nästan grät för att jag var så trött, och hur han skrattade, hällde upp kaffe och bad mig titta efter klumpar i mjölken. Han hade tålamod och ville att jag skulle lära mig, det mesta gick tyvärr in genom ena och ut genom andra. Men vi hade kul. Det luktade kall plåt, kaffe och damm - det var hans doft. 
- och den där känslan av att alla känner alla. Folk kan säga att gayvärlden är liten - prova en vecka i hantverkarvärlden! Jag var Carléns yngsta med Stockholms hantverkare. På den tiden jag hade glasögon var vi lite för lika med hästsvans, blåställ och jag med ständigt nya fläckar och skrapsår på kroppen. 
 
 
Jävla fina du, jag vet att du hade skrattat dig blå åt att jag sökt till två helt olika städer och sagt något i stil med: Men lilla gumman! Visste du inte vart Trollhättan och Kalmar ligger? Vänta så ska jag hämta en kartbok. Är det din mammas påhitt? Ja hon kunde väl iaf lärt dig vart städerna ligger. Dina syskon kommer skratta åt det här, ja lilla gumman. Hur blev det såhär? Jag kanske, jag lovar inget, men jag skulle kunna skjutsa dig någon gång om du har något prov eller så. Så kanske vi kan dricka kaffe. Här du, här ligger städerna.
 
- och sen skulle vi äta lunch alternativt dricka kaffe beroende på om klockan var närmast elva eller fjorton. 

skolfix

Publicerad 2012-08-13 09:53:32 i min vardag,

Vad behövs egentligen fixas inför en skolstart? Fastän jag pluggat i olika omgånger så känns det helt nytt och jag är blank i hjärnan. Kanske för att detta blir första gången jag låter plugget gå före allt annat? Har ni tips eller om jag glömt något så kommentera.
 
Saker som behövs fixas inför 60hp hösten 2012:
 
 • skriva ut scheman x 4 (1 per kurs)
 • kontrollera så att jag verkligen får läsa alla kurserna samtidigt
 • ringa csn och fixa studiestöd
 • hitta till skolorna - Kalmar och Trollhättan
 • beställa/låna/tigga ihop kurslitteratur
 • köpa block
 • köpa understrykningspennor i roliga färger
 • registrera mig på respektive skola
 • mailbomba mecenat om att få hem rätt kort
Känns som att detta var extremt lite saker att göra för att plugga fyra kurser? Resten löser sig nog.

semesterhjärna,

Publicerad 2012-08-13 09:46:28 i min vardag,

Har varit hemma i snart en vecka, men går fortfarande på semesterhjärnan. Det är en bit kvar av sommaren, solen skiner och höstens gråa färger känns långt borta. Det är den tiden på året då dagarna bara flyter samman och det är svårt att urskilja vad som hänt på vilken dag.
 
Hemgång, landet med syskonen, kortspel, jobb, öl, dans, shots, maskeringstejp som brösttejp, hångel, anatomilektion gällande analen, ännu mer dans, hångel, hemfärd till okänd ort, kall öl, släktfest, frukost en kvart innan lunchen, kusinbarn, körkortsplaner, grillfest, crazy bål, söders sköte, jordgubbspaj, jobb, bebishäng, boka resa, skratt, kärleksfniss, festplaner. 
 
 
Denna vecka: skolfix, kramas med Ellen som kommer till sthlm, vinka hej då till Ernst och Peter som drar till Irland, skriva ut biljetter till nästa resa. 
 

ny era - ny väska

Publicerad 2012-08-09 09:45:51 i min vardag,

 
det som får plats i väskan - det får följa med. Inga dubbla böcker, inte bära med sig tre anteckningsblock och 7 läppglans. Bara det allra nödvändigaste. Bra plan. 

just landed,

Publicerad 2012-08-08 22:01:04 i resor,

För exakt tolv timmar sen låg vi på stranden och jag påpekade för tjejerna att vi måste börja röra oss för att hinna packa det sista, vägga väskorna en sista gång, dricka chokladmjölk, smörja in oss några varv samt komma iväg i tid till flyget för att jag inte ska få ett hysteriskt utbrott...
 
 
 
... och nu sitter jag här hemma igen. Med regnet som droppar mot hustaket, ca 14 grader kallare än min kropp vant sig vid och med Simple Plan på lite för hög volym. Kan fortfarande inte släppa min dröm om bandet och tänker hålla fast vid den länge. 
 
 
Kämpar mot att falla in i den där klassiska tillbaka-från-semestern-ångesten. Och för att kämpa mot gammal ångest (som jag nyligen fick lära mig av Linnea) så har jag gjort en liten lista på saker som jag ser väldigt mycket fram emot.
 
- min födelsedagsfest: rosa drinkar, dans, skratt och mina fina vänner som umgås. Blir bölig bara jag tänker på hur mina olika vänner finner varandra och får varandra att skratta. Och där står jag som ett blödigt nav i hjulet och bara toknjuter. 
 
- bokmässan i september: mingel, böcker, författare, park, fina restauranger, böcker, böcker, böcker.
 
- plugg! jag ska bara dubbelkolla så att jag verkligen kommit in på 52,5 hp och sen ska jag börja leta kurslitteratur! Och om jag blev glad över att min dröm-bok inom sexologi står med på min litterturlista. Svar ja. 
 
- ytterligare en liten semesterresa kommar snart gå av stapeln, har redan börjat fnula på boklistan.
 
- körkort. jag tänker att det är bland det bästa en ung kvinna kan göra i den feministiska kampen att ha ett körkort och allra helst en bil. (det blir så jävla mycket roligare och bättre med denna typ av morot istället för typ "om en vill ta en vända till ikea...")
 
- dejter, hångel, ons, sportbarer - möjligheterna är oändliga.

tja!

Publicerad 2012-08-07 19:12:41 i resor,

 
sista dagen på semestern når sitt slut och vi har pressat dagen lång. Nu väntar sista shoppingen och utskrivning av biljetterna. Det är bitterljuvt, jag saknar pulsen hemma, finingarna och kall öl i sommarstockholm - samtidigt som jag älskat att handla dagens baguette, simma 40 längder utan paus, läsa oavbrutet i timmar, pressa från 10-20 och skratta med finaste paret. 

hej hösten - jag är redo

Publicerad 2012-08-06 20:30:22 i min vardag,

 • Sexologi

  15 högskolepoäng, Högskolan Väst, Trollhättan
 • Sexologi: Barns och ungdomars sexualitet

  7,5 högskolepoäng, Högskolan Väst, Trollhättan
 • Sexologi: Vuxnas sexualitet

  7,5 högskolepoäng, Högskolan Väst, Trollhättan
 • Sexologi och samlevnad I (Deltid, Kalmar)

  30 högskolepoäng, Linnéuniversitetet, Kalmar

ett par och jag

Publicerad 2012-08-06 12:07:50 i Sex osv.,

 
är det en egenskap jag uppskattar hos människor så är det konsten att kunna umgås med sina vänner fastän en är upptagen. Och snäppet bättre är när jag kan umgås själv med ett par utan att det blir obekvämt. Att jag är med fastän jag inte är en del av deras förhållande på det intima planet. Vissa människor har den egenskapen och jag uppskattar det väldigt mycket. Det handlar inte om att paret inte ska vara ett par, utan mer att de ska kunna vara ett par som inkluderar en yttre person och inte försvinner in helt i sig själv och sitt partnerskap. Det blir nog allra enklast om alla tre är vänner. Eller när paret klarar av att vara vänner bland andra människor. 
- nästa gång jag överväger att ha ett förhållande ska jag vara en sådan som kan umgås med andra fastän min partner är med. Allt annat beteende är uteslutet.

45 hp

Publicerad 2012-08-06 11:44:21 i min vardag,

om någon hackar antagning.se idag vet jag inte vart jag tar vägen. Jag är så nervös, peppad och exalterad att jag förmodligen kommer gråta innan dygnet är över. Anledningen till tårarna får jag ta hand om sen. Helst av allt vill jag läsa 45 poäng, det var min utopi när jag sökte - men med tanke på att jag sökte för ungefär en kvart sen är jag nu på stadiet att jag tar vad fan som helst. Gärna mer än 30 hp - både här i sthlm och distans. Det spelar nog ingen roll om jag blir utan klass denna termin med, men till våren vill jag ha en riktig klass att hänga med. 
 
Några kurser jag gärna vill komma in på:
 

Genusperspektiv på kriminalitet, avvikelse, normalitet och offerskap

Unga, sex och internet

Sexologi och samlevnad I (Deltid, Kalmar)

Sexologi: Barns och ungdomars sexualitet

Sexologi: Vuxnas sexualitet

 
Det som blir en utmaning är om jag kommer in på andra skolor utanför stockholm. Halmstad, Kalmar och Trollhättan - kanske blir vi bekanta i höst?

domingo

Publicerad 2012-08-05 19:51:28 i resor,

Natti lagar köttfärsås, Linnea går igenom de senaste bilderna och jag beundrar min egen bränna. Tror jag aldrig varit såhär brun någonsin? Som tur är det en lucka i solningen, det tackar mina brända knäveck för. Imorgon släpps andra omgången av höstens plugg och jag kommer spy fjärilar. Vi ska till Barcelona, besöka Gaudís park och jag ska äta ostron. Samt dricka cava. 
 
 
 
 
 

uppesittarkväll

Publicerad 2012-08-05 01:08:00 i åsikter,

vi har lite tema politik och diskussion på denna resa. jag som aldrig kan tröttna på att diskutera och ventilera mina åsikter älskar våra långa pratstunder. ett smakprov på olika ämnen:

- feminism
- manshatarn
- kvinnor
- kön
- sexuella läggningar
- sveriges politik, parti för parti
- nästa val, peppen inför 2014 är maximal
- normer
- barns uppfostran
- könstereotypa roller
- hbtq
- normer som skiljer för kvinnor och män
- hen
- assisterad befruktning
- övriga sexualpolitiska frågor

världens bästa ernst!

Publicerad 2012-08-05 00:22:28 i Sex osv.,

Åh, idag fyller min älskade Ernst år - och det är lite jobbigt att jag inte ens är i landet. Lovar att ringa och skrika Ja må du leva direkt när jag landat. Och det händer fortfarande att jag tänker på vårt möte och med fuktiga ögon minns hur du gick fram till mig, sträckte fram handen och sa "Man ska väl ta och presentera sig!" Och efter den meningen var klassens glasögonormar bästa vänner <3 
 
 
grattis grattis min älskade! Kräftskiva, röda läppar, dans, hot shots, skoskav, drinkar och tomtebloss väntar när jag retirerat! Love love love you
 
 
1) vi hikear upp för högdals-toppen. inget för veklingar.
2) harry b james. ett ställe en inte direkt sliter ut... men med rätt sällskap kan det fungera.
3) älskade älskade ht! 

likt tomas ledin

Publicerad 2012-08-03 10:14:33 i resor,

 
har jag smugit omkring medan finingarna sov ut. Jag ställde klockan på åtta, simmade 40 längder och njöt av att vara ensam vaken med byn. Det är verkligen stilla och lugnt fram tills klockan slår 10. En och annan gammal är ute med hunden eller köper baguette i butiken på andra sidan gatan, utöver det är det helt stilla. Det finns ett lugn i min kropp som jag hoppas stannar länge. 
 
Nu väntar som vanligt storfrukost och därefter stranden. Jag samlar d-vitamin inför vintern.

två klänningar

Publicerad 2012-08-03 10:09:38 i resor,

Jag insåg igår min "shopping-typ" - jag är den där snåla jäveln som ser vad plagget kostat innan och känner att jag FÖRLORAR pengar om jag inte köper plagget. Jag vet inte hur det går ihop, men det funkar varje gång. 
 

dagen i fem bilder,

Publicerad 2012-08-02 23:12:46 i resor,

 
1) kanske de finaste skjortsen jag någonsin sett
2) jag fick lite blodsockerfall när vi var färdiga i butikerna
3) en skjorta i 100% siden som var bland det bästa jag någonsin burit, likväl det dyraste.
4) en liten bit av läppstickshimlen
5) en vacker klänning som var ett helvete att komma i men som var fantastisk på

kulturkavajen

Publicerad 2012-08-01 23:12:27 i party-larty,

Jag och Anna kikade på denna hemma i sthlm, men då tyckte jag att den var alldeles för dyr. Dansade en liten segerdans när jag hittade den för priset av ca 7 latte här i Spanien.

Om jag är redo för Göteborg? Eller vilket mingel som helst funkar till till denna pärla.

införskaffande

Publicerad 2012-08-01 22:48:23 i resor,

Det är svettigt och vi har inget vatten hemma. Jag känner mig strandsatt då det enbart finns cola zero och fanta naranja hemma... Det märks att det är semester då det är kvällens problem. 
 
Vi hann med lite införskaffande. Jag handlade effektivt och plöjde igenom deras reor. Det finns en speciell sorts glädje som kommer efter att en införskaffat något som en verkligen vill ha för ett bättre pris än från början. 
- fyndade även en kulturkavaj, träningstopp, två halsband, ännu mer undies och en svart topp.
 

en vecka

Publicerad 2012-08-01 08:59:42 i resor,

Ställde klockan 45min tidigare än vanligt och helt plötsligt var byn min. Medan sötparet låg kvar med lemmarna intrasslade smög jag ut och andades. Butiken var tom medan jag handlade frukost och inne på bageriet var det jag och baguetterna. Hela byn håller på att vakna till liv, solen sticker, poolen rengörs och på håll kan jag om jag anstränger mig riktigt, faktiskt höra havet. Det är en riktig semesterby vi bor i. Lugnet har flyttat in i min kropp, jag använder inte ens min kalender och mobilen kollar jag någon gång om dagen. Så jävla härligt. Skulle jag ha en god kopp kaffe hade det blivit pricken över i´t. 
 
min utsikt
jag - som inte har bränt mig en enda gång på en vecka. mognad, mina vänner. mognad.

Om

Min profilbild

Caro Wikbro Carlén

jag arbetar som sexualupplysare och har huvudfokus hivprevention och säkrare sex. förutom det gillar jag att läsa, feminism, hångla med min donna, mina queens, New York, att äta, vettiga serier, genus, att resa och att diskutera. och det är ungefär det jag bloggar om.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela