delmål åtta

WHO om sexuell hälsa: människor ska ha möjligheter och rättigheter att ha en sexualitet fri från fördomar, diskriminering, tvång och våld. 
 
Detta är något som den svenska regeringen antagit och det ingår i Världshälsoorganisationens folkhälsomål. Kvällens uppgift var att applicera olika hälsofrämjande beskrivningar och mål på ens egna erfaranheter av sexualundervisning. 
- en uppgift som var nästintill omöjlig med tanke på att det finns väldigt många olika mål och aspekter som ska räknas in när det handlar om sexologi ur ett hälsoperspektiv. Speciellt med tanke på hur kassa mina olika sexualundervisningar var i plugget. Och det gör ont i mig varje gång jag får höra/läsa om någons kassa sexualundervisning. 
 
Och det blir om möjligt ännu mer tydligt hur jävla viktigt jobb jag och resten i årets kull av RFSU´s skolinformatörer. Fan, dom är ett så himla fina och viktiga. Blir rörd av tanken på hur jäkla mycket viktigt arbete vi kommer göra och hur mycket bättre världen kommer bli. Avslutar med en diamant som vilar på en regnbåge, ungefär så ser jag på gänget. 
 

skitsnack en onsdag

Både känner mig och ser ut som en pubertal snorunge. Hade min första GX idag på krim, och det gick skitdåligt. Gruppdiskussionen gick bra, stora gruppen gick dåligt. Jag sa inte ett ord. Och jag satt hela tiden och tänkte på det jag själv sa om mitt eget talutrymme på förra träffen med RFSU - hur jag tar för mig när jag kan ett ämne och jag trivs i gruppen. Annars är jag en iaktagare som insuper alla andra människors åsikter och tankar. Värdelöst och ångestframkallande, för jag var ju påläst och kunde sagt saker, men det blev inte så. Intalar mig själv att jag måste få misslyckas lite ibland också. Dessutom kommer ny chans redan på måndag - ny gx med nytt ämne. 
 
Läser igenom mina kursdeltagares presentationer och ser en röd tråd kring människors behov av att vilja berätta att de är har någon. Pojkvänner, sambos, män - allt ska nämnas, även hundras i vissa fall, och jag vet inte hur det är relevant i skapandet av en själv? Eller det kanske är just det det är. Hur som, jag skrev bara om mina erfarenheter och tidigare kunskaper inom sexologi. Sex och samlevnad ur ett hälsofrämjande perspektiv, heter kursen. 
 
Längtar till helgen med start från fredag morgon 8.47 till söndag eftermiddag. Det kommer bli en magisk helg.