regnbågsfärgade naglar

 
I vissa länder runt om i världen är något så simpelt som att måla naglarna i regnbågens färger förbjudet. Det finns lagar som förbjuder öppen homosexualitet, "propaganda" som innebär att en sprider "positiv" fakta om homosexuella och det finns människor som sätter prislappar på en homosexuell person som bli fängslad av polis. Runt om i världen blir människor mördade, misshandlade, trakasserade, våldtagna, mobbade, utfrysta, negligerade, utnyttjade, hängda, slagna och bortglömda - för att dom inte älskar enligt heteronormen. 
 
Och mitt i allt detta så är jag så förbannat trött på det eviga ryggdunkandet i landet. På samma sätt som människor lutar sig tillbaka för att "Sverige är världens mest jämställda land", så finns det individer som pustar ut för att "Sverige i alla fall inte är som Ryssland". - Fast är det detsamma som att det är lugnt här i detta land? Är det en anledning att pusta ut och banka sig själv för bröstet? Knappast. 
 
Se utanför din egen trånga box och lyft blicken. Det finns homofobi även inom detta lands gränser. Det finns hundratals och kanske tusentals människor som dagligen blir särbehandlade för att dom inte knullar heterosexuellt. Eller som blir utfrysta på sina jobb eller blir nerslagna i en park för att hen hånglat samkönat. 
 
På samma sätt som feminismen inte gått för långt, finns det ingen jävla anledning att pusta ut för att OS i Ryssland avslutat. Kampen är inte slut för att elden har slocknat. Det finns mycket kvar att arbeta med, på såväl nationell som internationell nivå. 
 
Jag vill istället uppmana er till att hjälpa till. En vettig start är att bli medlem i RFSU och RFSL. Rfsl Ungdom för er som är ungdomar. En sådan enkel sak gör skillnad, mer än vad en kan tro. Så bli medlemmar - tillsammans kan vi göra skillnad. För det beövs, tro mig. 

ny onsdag - nytt uppdrag

Här sitter jag med en präktig fallossymbol i lent trä. Kan vara en av de bästa uppfinningarna som skapats. En penis i trä = tränis. Dessa används i undervisande syfte när vi är ute med COL om somrarna, i klassrummen för högstadie/gymnasiekids - samt för det uppdrag jag ska ut på i dag. 
- den är så simpelt gjord, skapar lite fniss ibland - men det blir enkelt att demonstrera hur en kan ta på en kondom. Finns det tid över så får även kids testa och jag gillar det upplägget. För även om en kanske aldrig kommer ta på en kondom, har gjort det i tre år eller ska testa redan om en vecka: det är alltid vettigt att ha kunskapen om det. En ska vara förberedd, ha sett och känt på en kondom. Testat att ta på och veta hur kondomer fungerar. Det är en mänsklig rättighet att känna till hur kroppen fungerar, hur en skyddar sig mot oönskad graviditet och könssjukdomar. Samt avgöra om och när en vill skaffa barn. Och ligga hur mycket eller lite en vill. 
 
 
 
Jag ska kampanja för RFSU på en skola ute i Nacka. Vi kommer att mingla, prata kondomkunskap, säkrare sex, fittfakta och kukkunskap. En kommer kunna måla naglarna i regnbågsfärger och ställa alla tusen frågor som susar runt i huvudet. Kommer bli magiskt. 

universum är vårt

Mitt gamla ömma pophjärta slog dubbla slag genom hela låten och jag föll pladask. Låten har allt som jag längtat efter, upplevt, hatat, älskat, upplevt om och om igen, trånat efter och tröttnat på. Hoppfull kärlek, hjärtdunk och den där sinnessjuka längtan i bröstet efter att bara få hålla om någon. Den där inbillningen att just nu, just den här personen som jag tycker om, kanske för några timmar eller så kanske det blir för några år. Den där naiva känslan av att en kan hitta sitt livs kärlek på ett svettigt dansgolv på en bar där ölen kostar 29 kr. 
 
Jag tänker på alla nätter innan jag fått hångla och hur jag kunde längta mig blå efter att få ha någon annan kropp mot min. Alla nätter jag höll Ellen hårt i handen och vimlade runt i sommarnatten. Nätterna där ölen alltid var god, en kunde gå från mun till mun och hur det var kul att plantera stulna blommor i hela diskhon hemma. Och jag tänker på där jag är just nu. Tiden då jag gått vidare från blöta nätter och identitslösa ansikten med tillhörande kroppar som max stannade kvar i mitt medvetandet i några veckor. Hur den där känslan av ensamhet inte längre är en del av min vardag eller hur jag inte längre hoppas att något gammalt ligg ska ringa. För jag letar inte längre. Jag vill inte bli värderad efter mitt utseende och jag suktar inte längre efter fem-i-tre-ragg. Det var en fantastisk och omvälvande tid i mitt liv. Men jag är så glad över att den tiden är över. Det är en bunt fantastiska skrönor och minnen. Men jag är färdig med det. Samtidigt som jag älskar exakt allt som pågår i detta stadie nu. 
- allt från småtjafs över disken till ligga i timmar. Eller bara något så enkelt som att se hennes leende. Jag vill inte befinna mig på någon annan plats än där jag är just nu. Tillsammans med den bästa. 
 

telefonsex och bögar

Som alltid i tentatider slukar jag serier. Denna gång är det fortsättningen på Carrie Diaries. Carrie Bradshaw går på High school och tillbringar en sommar i New York. Finns även två böcker om denna tid i Carries liv. Och jag kan inte låta bli att känna både pepp och förvåning. Carrie lär känna Samantha Jones som är klubbvärdinna på nätterna och säljer telefonsex om dagarna.
- hur vanligt var detta på åttiotalet? I serien framställs det som vanligast i världen och som ett ganska respektfullt yrke. Sam pratar om det som att alla har telefonsex och att bara idioter skippar att tjäna pengar på det. 
 
Jag gillar den sortens synsätt som Sam har. Kaxigt och normbrytande. Speciellt för att vara en ungdomsserie. Dessutom är Carries närmsta vän Walt bög. Ja, det är ju även Carries vän Stanford när dom är vuxna. Men det jag gillar med just detta - det är en serie för kids och dom pratar om homosexuella på ett vettigt sätt. Det är några scener där Walts dåvarande flickvän får spel, men resten av serien pratas det om Walts relationer som vilka relationer som helst. Det finns inget normbrytande över Walts sexuella identitet. 
- sen tänker jag att detta hör ihop med att serien ska utspela sig precis innan Hiv och Aids dök upp världen över. 1984 upptäcktes första fallen som en kunnat fastställa. Vilket innebär att serien utspelar sig precis innan, när bögar, flator, queers fortfarande var godkänt behandlade i New York.