sexualupplysare och bokälskare

vecka tjugosju

Publicerad 2015-06-30 10:16:52 i min vardag,

Det gör något med hjärnan att skippa måndagen och starta veckan på en tisdag. Jag blir helt förvirrad och hänger knappt med. Jag tror att jag är en sådan person som behöver inleda en vecka med ett visst tempo - och så hänger resten av veckan bara på? Ni vet sådana som säger att den bästa dagen att fatta beslut, träna, sortera osv är på måndagar. Det har jag helt missat denna vecka. Men men, klart värt det <3 
 
tisdag: komma ikapp och strukturera? Spinna + Testpoint på kvällen. Välkomna till Sveavägen 59, vi har öppet mellan 18.00-20.30. 
 
onsdag: radiomedverkan på morgonen! Och sen är det kontoret fram till 16.00 - då är det äntligen dags för Testpoint + Frescati igen! Vi kommer hänga på Frescati mellan 17.00-19.30. 
 
torsdag: ska kubba <3 och jobba.
 
fredag: jobb fram till 15.00 - och sen ska jag till Hudiksvall!
 
lördag: HUDIKSVALL PRIDE! Jag kommer att hålla i ett pass Snuskbingo <3 och hänga kvar resten av festivalen för kondomutdelning med kampanjen Stolt och Säker
 
söndag: Hänger i Hudiksvall ett tag och sen åka hem och vara ledig. 
 
 

önskelistan just nu

Publicerad 2015-06-29 17:50:50 i böcker,

Vi tog en "vända på stan", som en gör? Jag minglar aldrig på stan. Jag tar helst ett snabbt varv själv och sen är det klart. Om mitt blodsocker är på rätt nivå kan jag gå efter andra när dom är på jakt efter saker. Men helst gör jag annat. 

I dag gick vi igenom ett gäng butiker och en bokhandel. Och det finns ju så mycket nytt! Som jag saknar att hänga med böcker. Dessa är jag extra intresserade av nu, hallå bokförlag - jag recenserar gärna!
- jag älskar titeln "Från och med du"! Alla titlar stulna av låttexter brukar vara fantastiska. Skriven av Mhairi McFarlane. 
- "Nio och en halv vecka" av Elizabeth McNeill verkar vara någon erotisk skildring om BDSM? Och det kan en ju alltid behöva läsa mer om. 
- jag föll för "Paris, Lola och jag" pga omslaget och att den ska handla om sexualiteter på något sätt? Alltid intressant. Skriven av Moa Eriksson Sandberg.
- jag har ju läst de två andra i serien av Sofia Nordin och DYRKADE dom. Så jag måste ha "Som om jag vore fantastisk" <3

Colour of love <3

Publicerad 2015-06-28 17:21:48 i Sex osv.,


Efter-peppen som infinner sig efter en heldag tillsammans med nya informatörer är fullkomligt ljuvlig. Det finns få saker som kan få mig peppad att gå ur sängen 07.00 en söndag. Förutom att utbilda för Colour of love. Det var en ljuvlig, rolig och peppig grupp som numera ä informatörer för COL. Ser fram emot att skicka iväg dom på olika festivaler runt om i landet. Pepp!

#LoveWins

Publicerad 2015-06-26 22:51:27 i hbtqi, kärlek,

Den 26 juni kommer gå till historien som en av världens viktigaste och finaste dagar - nu är det lagligt i 50 delstater i USA att ingå äktenskap. Oavsett kön! Hipp hipp hurra! 
- en del av mig vill rasa över att en ens, år 2015 vill och behöver fira detta. Men resten av mig är överfylld av pepp, kärlek och fyrverkerier. 

Jag ska nog gå på fyrverkerier och kärleken i detta fall - en del av kampen är vunnen! ❤️❤️❤️

Och jag älskar hur alla sociala medier översvämmas av kärlek, pepp och slagord från vettiga människor!

helg!

Publicerad 2015-06-26 17:34:15 i resor,

Hann kubba förbi mitt gamla jobb, gud vad jag saknar de små lila bokhålen <3?Men tur att jag älskar mitt jobb så mycket, så det är bara när jag kubbar förbi som jag bli påmind. 

Nu ska jag ägna över två timmar åt att läsa ikapp veckans text-delar ur SvD och DN. Och skriva dagbok. Och försöka att inte titta på min grannes skärm som kollar säsong tre av OITNB. 

Den här helgen är så himla efterlängtad.
- att hänga på centan en fredag eftermiddag har tendens att locka ut all vätska ur kroppen på en. Som sen lägger sig som ett härligt skimmer över hela ansiktet... 

radio på onsdag!

Publicerad 2015-06-26 14:10:37 i Sex osv.,

Överpeppad_tjej_89! 
 
På onsdag morgon klockan 08.00 vill jag att samtliga slår på sina radioapparater och ställer in kanal P5 Sthlm. Alternativt startar en webläsare och gör detsamma - för då ska jag vara gäst! 
 
Jag kommer att prata om Testpoint! Och är som ni förstår löjligt peppad. Radio är bland det bästa jag vet och jag älskar att prata i mic och ha gigantiska hörlurar på mig. Iiiiih, det kommer bli så himla kul. 

perfekt gräsänkling

Publicerad 2015-06-26 10:05:26 i girls <3,

Min donna har flytt staden och i eftermiddag åker även jag till Karlstad. Och jag insåg imorrse vad det ultimata är för mig när jag är gräsänkling - att kunna spela exakt vilken musik jag vill. 
 
Jag kan inte komma särskilt många saker jag undviker när jag hänger med E. Det enda jag inte gör framför henne är att skriva? Och typ toabestyr? Fast det är väl inget en direkt gör framför andra människor heller? Eller jag kissar bara framför andra efter två-tre glas, men sånt hör till en utekväll. 
- men jag har inga saker jag skäms över eller handlingar jag gör i smyg. Utan det enda jag gör som folk kanske kan kategorisera som udda är väl att jag gillar att äta choklad i duschen? - för er som fortfarande inte testat det, göre ba!
 
 
Men jag insåg när jag minglade runt imorrse och packade, fixade, diskade, åt frukost, gjorde matlådor och plockade att musik hela tiden stod på. Och det är där jag och min donna krockar. Hon vill gärna ha "lugn och ro" på morgonen, medan jag aldrig sitter ner än några minuter varje frukost. Och jag vill alltid ha någonting på i bakgrunden. En podd eller musik - så att jag antingen lär mig något nytt eller kommer igång? 
- mamma och syrran är exakt som E, dom blir stressade och irriterade av detta beteende. Medan jag mer känner mig lugn och i fas? Är det inte märkligt hur vi människor är funtade?
 
 
Och på riktigt - hur kan en inte bli peppad och glad av denna låt på hög volym? Och jag älskar hur Alice Deejay själv spelar flera olika roller, och i sitt polis-jag tittar på konstverks-jagen? Är inte det väldigt 90-tal?
 

snuskbingo!

Publicerad 2015-06-25 15:02:00 i Sex osv.,

I daghar jag haft en lång genomgång av Snuskbingo! Och jag är så peppad på att lära mig ett nytt upplägg. Snuskbingo är sexualupplysning, spel, informativt och kul - i ett! En spelar som vanlig bingo samtidigt som en väver in sexualupplysning :)))) Varje bild är en inkörsport till flera olika områden som kan handla om kroppen, kåthet, lust, sexställningar, verktyg eller inspiration. Så himla peppigt upplägg!
 
Och i sommar kommer jag att köra detta på tre platser:
 
Lördagen 4e juli på Hudik Pride
Tisdagen 28e juli på Asylforum som är en del av Stockholm Pride
Onsdagen 29e juli på Stockholm Pride

Testpoint + Frescati = sant

Publicerad 2015-06-24 18:20:09 i Sex osv.,


Varje onsdag vid icke-regn kommer vi finnas på plats på Frescati! Mellan 17.00-19.30 går det att ta hivtest med snabbsvar hos oss! Välkomna :))

Vi finns bakom ett grönt trähus vid Lilla Frescativägen. Bakom kolonilotterna och innan stora berget och stigarna börjar. 

jag vill ha nån som fuckat mig

Publicerad 2015-06-24 16:18:56 i girls <3,

Alltså, denna låt? Rösten? Musiken? Texten? Videon? Jag vet inte vad det är jag älskar mest? Little Jinder är som en phucking älva med magiska texter och ljuv röst. Låtarna känns lite som glitter, sockervadd och textrader som känns i magen. 
 
Min spontana reaktion efter att ha sett videon ca 10 gr på raken är att jag vill ha långt hår och pastellfärgade naglar. Har just nu inget av dom sakerna. Och även om jag inte direkt känner mig som en älva, så dyrkar jag låten. Hur många gånger har en inte känt såhär när ens ex träffat någon ny? En har längtat tillbaka till relationen som gått i tusen bitar samtidigt som en hatat den nya personen. Så märkligt hur det funkar med känslor, att en hatar den nya som ofta inte gjort något fel, men samtidigt dyrkar den som krossat en. 
 
Någon som vet var en kan köpa GIRL-tröjorna någonstans? Vill ha en i varje färg. <3 
 

kom till Testpoint!

Publicerad 2015-06-23 20:08:34 i Sex osv.,

 
Flera dagar i veckan under hela sommaren kommer ni kunna träffa Testpoint och ta hivtest med snabbsvar! Vi kommer att befinna oss på RFSL Huset, nattklubben Candy, Basement och Frescati. 
 

Hos oss kan en ta hivtest med snabbsvar. Detta innebär att vi tar ett litet stick i fingret, fångar upp blodet och sätter det på en teststicka, tillsätter en vätska och så väntar vi i 15 minuter. Efter det kan en få veta sin hiv-status. 
- testet är helt anonymt
- testet är gratis
 
Vill en inte ta ett hivtest kan en prata med oss om säkrare sex, hiv, andra könssjukdomar eller andra frågor. 
 
Här kan ni hitta hela listan med alla datum och tider. 

detta har jag läst de tre senaste månaderna

Publicerad 2015-06-23 13:18:02 i böcker,

Den här våren gick på ett kick och jag som ville blogga om böcker har helt glömt bort det. Så det blir ett sammanfattat inlägg med böckerna från mars, april och maj. I mars pluggade jag typ 50-75% och jobbade över hela stan och ibland runt om i landet. Så då blev det inte så mycket böcker. Jobbet och plugget fortsatte fram till mitten av april, när jag avbokade mig från allt och började 100% på RFSL. Och i maj var jag en vecka på semester. Så det förklarar lite kring läsningen. 
 
mars:
Det är så logiskt alla fattar utom du av Lisa Bjärbo
Mio min Mio av Astrid Lindgren
 
Totalt: 2
Gillade mest: Det är så logiskt alla fattar utom du, den var fin och ärlig. Och språket var väldigt fint. 
Gillade minst: En kan ju inte direkt ogilla Min min mio,men men. 
Största överraskning: Hur mycket jag saknat att läsa Lindgren <3 
Största besvikelse: Finns ingen.
Kommentar: Det blev väldigt få böcker. Hade fullt upp med jobb och att flänga över hela landet. 
 
april:
Ett så starkt ljus av Lyra Ekström Lindbäck
Lycke av Mikaela Bley 
Divergent av Veronica Roth
 
Totalt: 3
Gillade mest: Lycke! Så otroligt spännande bok och jag älskar att de hänger i rika miljöer, är ju så fascinerad av sånt.
Gillade minst: Divergent. Jag läste den så himla långsamt, så jag vet inte om jag riktigt kom in i den?
Största överraskning: Lycke! Jag tänkte att den skulle vara lättsmält och en riktig kaffelatte-bok, men den var bättre än så. Och bra flyt i språket.
Största besvikelse: Ett så starkt ljus, och jag vill så gärna älska den. Men det blev inte så. 
Kommentar: Väldigt blandade böcker; en deckare, en övernaturlig och en roman. Bra blandning. 
 
maj: 
Hon hette Jennie  av Moa Herngren
Befrielsen av Maria Sveland
Drunkna inte i dina känslor av Maggan Hägglund och Doris Dahlin
Ekon av Camilla Jönsson
Den som väntar av Kristin Emilsson
Oskyldiga av Anne Cassidy
Längtan bor i mina steg av Klara Zimmergren
Jag vill ju vara fri av Annika Persson
I huvudet på Colin Fisher av Ashley Edwards och Zack Stentz
Carmen och döden av Karin Fossum
 
Totalt: 10
Gillade mest: Ekon! Alltså jag smäller av, så otroligt jäkla bra!! <3
Gillade minst: Oskyldiga. Bra, men inte så mycket bättre än så. 
Största överraskning: Jag vill ju vara fri!. Herreminge, den var så jävla bra och gripande? Jag fölll pladask för Lena Nyman. Måste se alla filmer med henom. 
Största besvikelse: Drunkna inte i dina känslor tror jag? Den var bra men jag kände mig inte direkt bättre efteråt?
Kommentar: Maj var en väldigt bra läsmånad för mig. Jag var ju dels i Kristianstad i fem dagar och därefter Palma. Plus att jag börjat läsa mycket på fritiden igen. Så ljuvligt. 

sommarens män

Publicerad 2015-06-22 15:24:09 i böcker, girls <3,

Och utan att tänka på det så bröt jag mitt nyårslöfte om ett kvinnoseparatistiskt kultur-år. Jag bestämde ju mig i vintras för att enbart ägna mig åt queens som skapar och utövar olika slags kultur. Det handlar om filmer och serier som klarar Bechdeltestet, böcker och serier skrivna av queens och musik skriven och framförd av ladies. 
 - för att liksom skippa slentriananvändningen av snubbar som skapar olika saker. 
 
Och jag har hållt löftet helt och hållet. En och annan låt har spelats, men gällande serier, böcker och filmer har jag hållt löftet. Tills nu! Jag kom tillbaka från ett möte och åt lunch 14.30 - så någonstans i blodsockerfallsdimman läste jag både DN´s och SVD´s sommarläsning. Skrivna av män.
 
I år är det Mats Strandbergs "Färjan" i SVD och "Jag är en tjuv" av Jonas Karlsson i DN. Och jag älskar ju bägge dessa författare. Strandbergs chiclit dansade in i mitt hjärta när de kom och Karlsson skriver fullkomligt ljuvligt. Så det blir väl dessa två + Christoffer Carlssons bok som kommer i september som kommer att vara mina litterära frikort?
Mats Strandberg
Jonas Karlsson
Christoffer Carlsson

vecka tjugosex

Publicerad 2015-06-22 09:18:53 i min vardag,

Sommaren är här och hur ljuvligt är det inte att se midsommar som början på ett nytt år. Jag och Fridah brukar prata om hur hösten är en nystart istället för kassa januari. Men jag vill nog se midsommar som ytterligare en nystart. Och jag tänkte fylla kommande tid med pepp, löpning, vettiga häng, skratt som aldrig tar slut och sena nätter. 
 
mån: tillbaka på jobbet! Har möten hela dagen och på kvällen ska jag spinna med Moa! <3 
 
tis: det är Maries dödsdag, och jag har inte riktigt tänkt över hur jag ska hantera detta. 
 
ons: vi har premiär för Testpoint på Frescati! Mellan 17.00-19.30 kommer ni kunna göra hivtest med snabbsvar. 
 
tors: jobb som vanligt och sen ledig kväll. Ska nog testa att utöka min löprunda. 
 
fre-mån: På söndagen har jag en COL-utbildning för ett gäng nya informatörer <3 är så himla peppad! Och resten av helgen ska jag ägna åt att andas frisk luft, lyssna på fåglar och bara hänga. Det kommer bli ljuvligt. 
 
 

löpa i det fria

Publicerad 2015-06-21 11:05:05 i njuta,

Det är så otroligt skönt och kul att jag kommit in i något slags träningsmode. Jag kan liksom längta efter att få kubba? Och här ute på landet är det ljuvligt att kubba. Självklart är det fortfarande svinjobbigt och tungt, men det känns lite roligare och friskare att kubba här. 

Nu har jag precis kunnat till Bullandö och inväntar familjen som promenerar. Efter tre dagar härute känns det redan som att sommarlovet kickat in! 

mitt Gullbergs kaj

Publicerad 2015-06-19 08:03:06 i njuta,

Att vakna av att det smattrar mot taket/ställningen är det mysigaste som finns. Sommarregn är så mysigt! 

Jag, Phia och mini-E kom ut vid lunchtid och ägnade dagen åt att klippa gräs, städa, baka och kolla Saltkråkan <3 Under kvällen droppade resten av syskonen + partners in. Så nu är vi alla samlade på tomten. Och jag älskar det! Att vi alla hänger tillsammans där vi hängt i alla år med Pappa <3 

Så nu ska jag ägna helgen åt att lajva sommarlov. Åt bland annat detta till frukost i går:

Minnet Full om mod

Publicerad 2015-06-18 10:41:24 i girls <3,

I veckans avsnitt av Minnet Fullt pratar jag och Fridah om mod. 
 
Vi pratar om vad mod kan vara på en mer allmän nivå, vad jag tycker mod är och vad Fridah tycker att mod är. Vi var överens om väldigt många punkter, som till exempel träning, att välja den gymnasielinje en själv vill gå eller att en vågar gränsa när ens vänner är puckon. Gällande träning tycker jag att alla som vågar gå till gymmet själv är riktiga queens. Eller att en vågar be om hjälp - jag vågade själv be om hjälp efter att vi spelat in dett avsnitt!
 
Och vi pratar om när en kan behöva vara modig när en ska lära känna nya vänner! Hur fint och häftigt det kan vara att träffa en ny kompis eller att en behöver vara modig om en ska dra hem ett ligg. Och vi vill väl mest peppa för att den här sommaren ska bli en såndär sommar då en vågar och tar för sig. Att en inte väntar till sista semesterdagen för att våga, utan att en kanske vågar vara modiga redan dag två eller tre? 
- för det är ju så amazing när en klickar med en ny person! <3 
 
Och det behöver inte vara rocket science som Fridah tycker, utan det kan vara så himla roligt och kul. Och vi ger massa tips på hur det kan gå till. 
 
 
Sist men inte minst, så pratar vi om att vara modiga i våra jobb och i våra privatliv. Hur vi ser på våra egna handlingar och när är vi själva modiga? Är det modigt att gå fram till Gustaf Norén som absolut inte vill prata tillbaka? Eller är det modigt att ta på en kondom med munnen i en jobbsituation på en festival? Lyssna! <3
 
 
ps. Och jag recenserar boken I huvudet på Colin Fisher, så otroligt fin bok! Tack Bonnier Carlsen för boken <3

glory hole

Publicerad 2015-06-16 16:55:02 i Sex osv.,

I dag hade vi studiebesök på Basement, för er som är intresserade av vad det är, så tryck på länken så kommer ni direkt till hemsidan! :) Det är en videoklubb dit folk går för att hänga, ragga, kolla porr, ha sex och träffa människor. Och där minglade vi runt i dag innan de öppnade. Vi fick se alla lokaler
 
Och roligaste av allt: jag fick för första gången i mitt liv se ett glory hole! Jag stack in hela näven och kände på allt tills ägaren påpekade vad det var jag rörde... Hehe. Men sen tog jag även detta ljuvliga turistfoto. Tittut! 
Och detta är ju den bästa scenen ur Snygg, Sexig, Singel - i detta klipp på spanska. Och diskussionen om glory holes får vi ta en annan dag. Jag är så fascinerade av detta. 

klittra som nytt ord?

Publicerad 2015-06-15 20:24:14 i fittan <3,

Text nummer 19 om fittan handlar om RFSU´s nya ord för "kvinnlig onani". 
 
Är jag ett fan av ord? Svar nej. 
 
Jag fick höra talas om ordet för flera år sedan, dels i olika klasser och i olika häng. En del älskade det, en del hatade det. Jag tillhör gruppen som tycker att ordet är fjantigt. 
 
Vad rimmar klittra på?
- glittra, fnittra, kittla. 
 
Vill jag tänka att glitter, fnitter osv när jag onanerar? Nja, skulle inte tro det va. 
 
Vill jag att en sexpartner föreslår att vi skla klittra ihop? Skulle jag få den frasen presenterad skulle jag lämna rummet och typ bre en smörgås. Alternativt dra fram overheadapparaten och förklara varför jag inte gillar ordet... 
 
1) För mig handlar det inte om att "runka" som en ofta associerar med kuk-onani, att det är ett hårt, ruffigt och kaxigt ord för onani. Och att onani för fittan ska ha något motsvarande. Men komigen, ordet behöver inte dofta sockervadd.
 
2) Dessutom - varför ska det vara fokus på klitoris? Visst att klitoris innehåller många nervändar och att många med fitta tycker att det är gött att stimulera klitoris i samband med onani, och att många kommer som allra bäst när klitoris är inblandat. 
- allt det där vet vi. Men det finns ju så otroligt mycket i och runt om fittan som också är gött att utforska och stimulera! Jag är inget direkt fan av att det ska bli ännu mer fokus på bara klitoris i samband med onani. För som sagt, det finns mer att utforska, smeka, slicka, skaka och hitta. Klitoris är en del, och sen finns det flera andra vettiga delar att utforska. 
 
3) Slutligen, RFSU - för fan, att 2015 lansera något som "kvinnlig onani" - på riktigt? Bor ni under ett gäng stenar? Kamma till er och återkom med ett bättre ord. 
 
4) Jag har alltid varit ett fan av ordet fittra, och ja - det rimmar också på glittra. Men fan så mycket roligare att säga än klittra. 
 
Så vad tycker ni andra? Är klittra ett vettigt ord att använda för onani? 

vecka tjugofem

Publicerad 2015-06-15 09:58:48 i min vardag,

Det är sommar och det är midsommarvecka! Äntligen har alla slutat skolan och vi slipper alla jobbiga/fantastiska flak som åker förbi kontoret med skränig musik. Nu väntar bara tre månader med sommar. 
 
måndag: jobb, möten och Testpoint på kvällen! Kom förbi! Vi sitter på Sveavägen 59, våning 3. Koden är 0315 och det är öppet för hivtest med snabbsvar mellan 18.00-20.30. 
 
tisdag: jobb, möten och studiebesök på Basement. Jag älskar att mitt jobb innehåller nya saker hela tiden <3 Och på kvällen ska jag och Moa spinna :)))
 
onsdag: personaldag! Åh, det är min första personaldag någonsin? Jag har ju varit på en hel del mingel och aw´s, men aldrig personaldag? Jag har valt "krigsliknande aktivitet" och är löjligt peppad. Sen på kvällen ska vi på mingel. 
 
torsdag - söndag: häng på landet! Fira midsommar! Jogga i naturen! Sova ut! Årets första dopp? Plocka sommarens första smultron? Åh, det ska bli så ljuvligt att hänga ute på landet med syskonen och bara vara. <3 
 
Dessutom ska jag försöka hitta någon nytt att lyssna på nu när jag är klar med Rederiet! Vad ska jag börja med nu? Varuhuset? Tre kronor? Svenska hjärtan? 
 

oskyldiga?

Publicerad 2015-06-14 15:18:00 i böcker,

 Jag läste en bok av Anne Cassidy under min semestervecka. Tidigare har jag läst några andra av henoms böcker men som tillhör en serie. Men Oskyldiga? är en fristående bok. 
 
För er som inte läst några av Cassidys böcker så kan de beskrivas som typ Kalla Kårar-böckerna. Fast det är lite äldre personer. Böckerna utspelas ofta i London och är ofta skitläskiga. Det är unga människor som råkar ut för saker, blir vittnen till hemska saker eller själva begår brott. Och det beskrivs alltid på ett riktigt obehagligt sätt. 
 
 
Denna bok handlar om två olika par som går i skolan. En får veta att något har hänt för två år sen, och att någon har dött. Samt att dessa fyra personer var med på något sätt. Huvudkaraktären är Ali, en snäll och duktig pluggis som med flit blir tillsammans med en person som ses som "läskig" och "fel". Personen har ett ärr som sträcker sig över halva ansiktet, och stans "bad boy". Det andra paret består av skolans coolaste brud och en kille som är lite lägre på skalan. Dessa fyra hänger, åker runt med en bil och hänger i en skog. 
 
En kväll är det med om att en person försöker ta självmord. Och de bestämmer sig för att bli vän med personen. Samtidigt som en får följa vad som händer med denna "vänskap", får en möta tre av personerna i nutid. När det passerat två år och en av dessa fem är död. 
- jag vill inte spoila för mycket. Men jag skrek rakt ut när en fick veta mer om vad som hade hänt! 
 
Denna bok passar dig som älskar ungdomsböcker, eller dig som är sugen på en läskig bok. Det är en blandning av ungdomsbok och läskig deckare. Och jag ger Oskyldig? 3 av fem palmer. 
 

"mina sessor"

Publicerad 2015-06-14 08:04:25 i kärlek,

Som de icke-rojalister vi är inleder vi morgonen med att läsa ikapp allt om gårdagens bröllop. Mitt fokus är alltid på tårtan och klänningen, resten är inte lika intressant. Men Prinsens tal, jisses. Inget kommer ju någonsin slå Prins Daniels tal, men gårdagens tal var nästan i samma liga. Det blir väl så när en van vid att se dom som stela pappfigurer, och sen levererar dom lite känslor och hjärtdunk.
 
För er som inte såg spektaklet så kan ni se talet här: 
 
 
Och under tiden vi såg talet passade jag på att förklara läget för mini-E:
 
C: Just i detta klipp är det en prinsessa och en prins som gifter sig. Men så behöver det ju inte vara. När jag och E gifter oss är det ju två prinsessor som gifter sig!
M-E: Mina sessor!!
 
Jag tror nog att mitt jobb är klart här <3 
 

jag vill ju vara fri

Publicerad 2015-06-13 10:40:00 i böcker,

En annan bok som jag läste under semestern var Jag vill ju vara fri av Annika Persson. Den boken handlar om Lena Nyman och är skriven tack vara Nymans gamla dagböcker och texter hen själv skrev som en början på en bok om sitt liv. 
 
Min relation till Lena Nyman består av henom som Boel i "Morrhår och ärtor" samt Lovis i "Ronja Röverdotter". Jag har väl alltid förstått att Nyman var en briljant skådespelare, men är nog för ung för att hängt med i alla Nymans stordåd. I boken får en följa Nyman i kronologisk ordning och Nymans egna dagboksanteckningar flätas samman med Perssons text.
 
Eftersom jag inte visste så mycket om Nyman innan, var jag inte beredd på hur mycket jag skulle falla för boken. Nyman levde ett fantastiskt och kaosartat liv. Karriären som skådespelare kom i första hand och hen var besluten att lyckas från början. Nyman slog igenom både som skådespelare och i media med filmerna Jag är nyfiken gul/blå - som jag fortfarande inte sett. Har ni? Hen tog plats, käftade, fick större och större roller och utrymme i Sveriges kulturliv. Boken tar upp alla delar ur Nymans liv. Det var skandaler, fokus på Nymans kropp, självsvält, större uppdrag inom teater-Sverige, alkohol och män. Boken är intressant, en slukar den fort och språket är lättsmält men samtidigt rikt. Det är intressant att fördjupa sig i Nymans liv, även om det stundtals är sorgligt och hjärtskärande.
 
 
Om en gillar historier om filmer, teater och döda skådespelare - då är detta en bok för dig.
Om en gillar känslor, texter som känns i magen om humör som växlar från eufori till självhat - då är detta en bok för dig. 
Om en gillar biografier om magiska queens som varit med om mycket - då är detta en bok för dig. 
 
Jag vet fortfarande inte varför jag älskade boken så mycket? Om det var Perssons språk? Nymans liv och saker hen var med? Eller om det var växlingarna mellan Nymans egna texter och Perssons efterforskningar? Jag vet inte. Men boken är briljant. Jag vill ju vara fri får fem av fem palmer. 
 

Trans* Health

Publicerad 2015-06-13 08:27:00 i hbtqi,

God morgon! 
 
I går hade vi studiebesök hos endokrinologiska enheten och fick en genomgång om hur det går till när en person vill göra en könskorrigering. Vi fick en genomgång med vad själva enheten gör, vad lagarna sagt, vad lagarna säger nu och hur lagarna borde se ut. Statstik över åren och olika hormonbehandlingar. Så himla häftig och viktig dag, men det finns fortfarande mycket kvar som ska förändras och förbättras. 
 
Och i dag är det transhälsokonferens hela dagen! Det är personer från hela europa som haft ett långt projekt. Och dagens konferens är slutet på projektet. Så det kommer vara forskning från Sverige och resten av europa. Så otroligt peppig dag!
 
- till saken hör att jag var på aw i går, och som alltid när en träffar nytt folk eller folk en inte träffat sen en skrev sexspalten för Veckorevyn, så måste en ju berätta om sitt jobb. Det är ju så det funkar. Och det är så ljuvligt att prata om mitt nya jobb, för jag älskar det! Jag är så otroligt tacksam och peppad varje dag över mitt nya jobb <3 Hur många kan känna att en knallar iväg till drömjobbet varje morgon? 
 

OITNB SÄSONG TRE!!

Publicerad 2015-06-12 08:04:03 i girls <3, hbtqi,

Jag har sett några trailers inför kommande säsong, men har inte velat spoila det alldeles för mycket. Jag har för mig att vi såg första säsongen jättelångsamt. Typ ett avsnitt var tredje vecka för att dra ut på det? Och andra såg vi på två dagar... Så tredje kanske blir ett mellanting? 
 
För er som inte sett Orange is the new black så vet jag inte riktigt hur en ska beskriva det? Typ som att mina två favoritområden i världen blandas: queens varav många är flator - och kriminologi och fängelsemiljöer. 
 
Från början får en följa bortskämda, vita, rika Piper som råkade hade ha ett förhållande med en kvinna som i sin tur råkade vara knarksmugglare på internationell nivå. Nu, hundra år senare har exet anmälet Piper - och Piper hamnar i fängelset. Därefter får vi följa livet på fängelset, men inte enbart ur Pipers synvinkel (tackochlov!), utan vi lär känna alla andra karaktärer. Varför de är fängslade, vad de gillar för mat, deras hobbys, vilka deras vänner är och hur de håller sig undan från personalen. 
 
Det är sex, sorgligt, känslosamt, ångestfyllt, kärlek av blandade slag, religioner, hierarkier, fruktansvärt roligt och ganska så fantastiskt. Boka av allt i helgen och se ikapp säsong ett och två! Puss!
 

det riktiga landslaget

Publicerad 2015-06-11 10:07:00 i böcker, girls <3,

Första gången jag såg Moa Svan var under en Pride-festival för några år sedan. Hen stod på scen och körde någon stand-up. Och jag föll direkt. Efter det har jag sett henom uppträda några gånger på Bio Rio och andra ställen. Alltid lika briljant. 
 
Och nu har hen skrivit en bok - om fotboll. Jag som hittills sett en fotbollsmatch, men som alltid velat supporta det riktiga landslaget blev ändå intresserad. Svans språk vann över ämnet. Samtidigt så var det just ämnet som lockade! Innan jag började var jag ganska nervös. Skulle det vara en massa fotbollsregler? Minnen om fotboll som jag inte har? Detaljer som en bara riktiga fotbollsfans fattar? Tråkigt? Skulle jag ens fatta något?
- alla dessa frågor var i onödan.
 
 
Boken är briljant från början till slut. Och detta säger jag som sett en fotbollsmatch, men med en bakgrund inom feminism med allt vad det innebär. Boken innehåller fina historier om några av spelarna, en tillbakablick till hur det riktiga landslaget grundades och hur rättigheterna och möjligheterna skiljer sig baserat på vilket kön en fotbollsspelare har. 
 
Genomgående används ett genomtänkt språk och jag fnissar nöjt när det riktiga landslaget beskrivs med just de orden. Och andra lag definieras som "herr-lag". Ni vet ungefär som att en ofta säger fotboll och "damfotboll". Ni vet att jag ofta pratar om hur språk är makt. Vad tror ni den sortens språk skapar för normer? Vad skapar det för tankesätt hos individer och grupper? Och vad skapar det för inställning till sporten om en hela tiden vill basera det på kön?
- jo, genom att säga fotboll och "damfotboll" fastställer en att "herrfotboll" är normen. Att det är så pass självklart att en inte ens behöver benämna vilket kön det är som spelar. Och det befäster hur viktigt det är att peka ut när det inte är herrar som spelar. En fastslår att fotboll är något som pojkar, killar, män och gubbar spelar.
 
Och vad händer med alla andra som spelar fotboll, som älskar fotboll, som är fotbollsfans - men som inte identifierar sig som kille eller man? Dom lär sig att de avviker från normen. Att deras intresse är mindre värt. Att deras kunskap på plan är något onödigt. Att deras kärlek till sporten inte gills. 
 - det var när jag insåg detta som jag också tog beslutet att aldrig se en match med "herrfotboll". Kan jag utesluta män ur mitt val av kultur, då kan det gälla fotboll också. 
 
Bonus med boken: den innehåller enkla förklaringar till hur och varför fotbollsvärlden är så fruktansvärt ojämställd. Svan går igenom saker som medias bevakning, politik bakom fotboll, ekonomiska faktorer och hur fans tror att det ena laget är bättre än det andra pga normer. 
 
Jag ger Det riktiga landslaget fyra av fem palmer. Och jag rekommenderar den till folk som älskar fotboll, folk som kan lite om fotboll, folk som gillar det riktiga landslaget och till alla er som vill fatta varför det finns en norm inom fotbollsvärlden som baseras på kön. 
 
Queen Nilla Fischer och författaren Moa Svan <3

ta mitt skimmer för jag brinner

Publicerad 2015-06-10 20:39:34 i min vardag,

Jag har bloggat i snart 8 år, och har nog hittills beskrivit onani som den bästa sortens träning. Utöver det har ett och annat inlägg om yoga dykt upp. Men nu har jag börjat träna på ett helt annat sätt - och jag älskar det. 
 
Jag och Fridah pratar i ett avsnitt av podden om träning, där jag ältar min kassa inställning till skolans gympa och träning över lag. För det har aldrig varit tillgängligt för mig. Men nu har något ändrats, inom mig. Jag är peppad på att träna, vilket aldrig har hänt. Jag njuter av att kubba och jag har några slags mål med min träning. Förra veckan klarade jag 4 kilometer. Vilket är så jäkla stort!! Och igår klarade jag 5 kilometer på gymmet! 
- förstår ni hur stolt jag är över mig själv? Det är så jävla stort! 
 
Och dessutom så vågade jag be om hjälp! Jag vet inte hur ni är med sånt, men jag hatar att be om hjälp. I klädbutiker, centrum, egentligen alla slags butiker - jag hamnar i en sårbar situation när jag måste be om hjälp. Och jag hatar sånt. Men jag har en magisk coach. Och i går vågade jag fråga om marklyft. Och jag fick testa både kettlebells och stång med olika vikter. Instruktören gav mig beröm och en främling hakade på. Jag var i himlen! Ingen har någonsin gett mig komplimanger för min fysik? Eller förmåga att träna? Magiskt moment. 
 
Men till en annan del av träningen. Vad lyssnar ni på? Jag brukar gå igenom lite olika poddar och välja någon random, men i går testade jag musik för första gången - och det var så jävla mycket roligare! Så nu behöver jag låttips. Vad är bra och peppig musik att kubba till? 
 
I går var det dessa låtar som fick mig att öka takten och orka mer, och det är ingen lista jag är stolt över:
 
Veronica Maggio: Jag kommer
Eric Amarillo: Vill du ligga med mig då?
Oskar Linnros: Från och med du
Daniel Adams Ray: Gubben i lådan
Petra Marklund: Händerna mot himlen
Alina Devecerski: Flytta på dig
 
Ge mig alla tips ni har!! 
 

min första match

Publicerad 2015-06-09 09:34:42 i girls <3,

I går kickade mitt nya intresse igång - fotbolls VM! Jag har tidigare sett en match i Rom när vi var där med klassen. Då satt vi på fel sida av arenan i våra matchtröjor och jag minns hur vi mer solade och spanade efter glass. Sen såg jag och pappa en match ute på landet, vi skulle ha "grabb-kväll". Han var jättenervös över att jag kallade det för "grabb-kväll", men glad ändå? Vi drack starköl, åt ölkorv och skålade varje gång någon gjorde mål. Även i repriserna. Sen åt vi bär med grädde och cointreau. 
 
Men nu inför detta VM känner jag att det är dags. Jag är så förbannat trött på att folk rackar ner på folks idrottsprestationer baserat på kön. Eller den plats som "damlag" får kontra "herrlag" i familjesofforna, i media, på arenor och människors medvetande. Hur media framställer de olika idrottarna och rapporterar olika baserat på kön har alltid stört mig. 
- så i år ska jag följa VM!
 
Såg matchen igår mellan Sverige och Nigeria - och det är ju sjukt spännande. Jag kan inte ens hälften av reglerna, men jävlar vilken energi spelarna har. Och så ska jag läsa Moa Svans bok Det riktiga landslaget. Jag har ju alltid gillat Svan som komiker - och kombinationen av vettig komiker med en (förhoppningsvis lättläst!) bok om fotboll, kan bara resultera i succé. 
 

vecka tjugofyra

Publicerad 2015-06-08 09:34:03 i min vardag,

Åh, sommaren är äntligen här - och för första gången någonsin ska jag ha lite rutiner under sommaren? Fast jobb, fasta tider och aktiviteter efter behag. Ellen gjorde ett litet test på mig i lördags efter vår ljuvliga middag, så efter det testet tänkte jag införa någon slags begränsning gällande aktiviteter. Brukar ni också köra med det? Jag tänker mig tre aktiviteter per vecka, och då är träning inte inkluderat :)))
 
Så jag ska försöka öva på att vara ledig och samtidigt börja kolla fotboll. Det är väl ikväll som Sverige spelar? Jag känner mig peppad på att utveckla detta intresse. Ska bara förstå när och hur dom spelar så att jag kan planera in alla matcher.
 
måndag: morgonpromenad. Och sen äntligen jobb! På kvällen ska jag och Fridah podda med Minnet Fullt <3 är redan överpeppad. 
 
tisdag: jobb och massa möten + ledig kväll!
 
onsdag: jobb och massa möten + ledig kväll!
 
torsdag: jobb och massa möten. Och på kvällen ska jag hänga med HT <333!
 
fredag: jobb och på kvällen ska HT drinka drinkar <3
 
lördag: Transhälsokonferans hela dagen - och det ska bli så kul. Är så peppad på alla samtal och seminarier. Sen ska jag över till söder och hänga med la familia och sen ha sleepover med mini-E. :))))
 
söndag: ledig!
 

ett brev till pappa

Publicerad 2015-06-07 19:08:20 i kärlek,

Ännu en sommar är här, och du finns inte kvar.
 
I fredags var det sju år sedan jag tog studenten, och jag började gå igenom vad som hänt sen dess och jag insåg att du varit borta i snart fyra år. Kan det verkligen stämma? Har du varit död så länge? I oktober är det fyra år sedan du dog och jag har saknat dig varje dag. Eller inte varje dag. Det har funnits dagar och ibland veckor jag inte tänkt på dig aktivt. Då har påminnelsen om din död drabbat mig. Som en käftsmäll har din död drabbat mig. Eller snarare vetskapen om din död i kombination med min glömska har gjort förjävligt ont. Ibland gör det så ont att sakna dig att jag tappar andan. Hjärtat krampar och magen fylls med stenar. 
 
För det är så mycket med dig som jag saknar. Hur du alltid stoppade in dina färgglada pikétröjor innanför jeansen, att du ringde när du satt i bilkö, hur du kramade mina vänner fastän de var obekväma eller att du varnade när mjölken på firman var mer än 14 dagar gammal. 
 
Hur du kunde säga "Lilla gumman, du får inte bli så arg!", och jag alltid svarade att jag fick bli hur arg jag ville. Eller hur du skällde på mig när jag dråsade in 14.03, och således var 3 minuter sen till 14.00-kaffet. Och hur vi sen gick till Prego som låg ca fyra meter från firman och där vi fick varsin latte med extra skum. Min med smak av vanilj. Din glädje över att kunna plocka ananas till lunchsalladen eller din fascination över att du alltid kunde lära mig något nytt. Vilket du gärna gjorde. 
 
Att sakna dig är at ständigt vara påmind om att något fattas. Du fattas mig. Jag är inte hel. Som att ha tappat en tand och hela tiden veta om och känna att något är borta. Löjlig jämförelse, jag vet. Men mitt hjärta vet liksom att du är konstant saknad. 
 
Och jag trodde att det skulle bli enklare att komma hit, för här finns en sten att stirra på. I Kristianstad finns ingen sten, utan bara en mur, en staty och blommor som dagligen bytts ut. Där stirrade jag rakt ut på allt och inget. Men inte fan blir det enklare att stirra på en sten som jag själv var med och beställde. Jag lyssnar på låtar som påminner om dig, en har jag på armen och resten i hjärtat. 
 
Och det är så mycket som jag vill prata med dig om. Det är så jävla mycket du missar. Som att jag har ett nytt jobb, ett stenkast från din gamla firma. Du drömde om att jag började på Handels för att vi skulle kunna luncha ofta. RFSL´s kontor ligger typ på samma plats, så nog hade vi kunnat luncha ofta. Eller att jag har börjat kubba igen. Och denna gång tänker jag inte dra på mig några skador. Men jag känner mig nära dig när jag löper, och funderar ofta på vad du brukade tänka på under dina löpturer. Och jag hade behövt dina tips om skor, stretching osv. 
 
Jag har börjat skriva, på riktigt. Och jag minns hur du frågade mig en gång under ett besök i skrubben, när min egna bok skulle finnas i butiker. Kanske snart? Men den handlar inte om dig. Inte än. Jag kan fortfarande inte hantera handlingar om cancer. Jag läser, ser och hör berättelser - och jag känner igen delar av de olika berättelserna, som om jag drömt om det? Det känns i hela kroppen, men är ändå avlägset på något sätt? Det är som att min hjärna inte vill sammankoppla din sjukdom med andra historier.
   Men jag minns dofterna, hur du sakta försämrades och hur cancern stal dig från mig. Stal dig från oss och allt som fortsätter att ske fastän du inte är kvar. Och jag vill inte öppna den dörren igen, inte än. 
 
 
Denna bok kommer att handla om M. Hon jag berättade om den där gången du låg inne på sjukhus och jag rusade dit efter ett möte. Vi åt smågodis och jag berättade att jag träffat någon. Och du undrade om det var en stilig, ung herre? Och jag svarade att det var en stilig, ung kvinna. Och du undrade om hon gjorde mig glad? Och jag svarade "väldigt glad". Men jag berättade aldrig om hur hon krossade mig strax efter, och hur hon förstörde mig. Och du frågade aldrig. 
 
Men jag vill så gärna tro att ni båda har det bra nu. Något annat alternativ finns inte. Att ni minglar, kanske tar en kaffe ihop, och att smärta, ångest och cancer inte finns där ni är. Något annat kan jag inte föreställa mig. Då går jag under. Och jag tänker på er båda när det rör sig i vårt hem. En kökslucka som öppnas, några glas som låter eller en dörr som knarrar. Jag tänker att det är ni och blir trygg. Riv ut en hel garderob om ni vill, det gör mig ingenting. Bara du fortsätter att finnas kvar i mitt liv på något sätt. Det måste du
 
 

ännu en era är slut

Publicerad 2015-06-07 11:08:11 i böcker,

I går var jag förbi Balsalen och lämnade in min nyckel. Tack för dessa år PS. Tänk att jag nästan varit där i fem år, och nu är den tiden förbi. Helt galet. Så många timmar som jag hängt i lila rum, krängt böcker, tipsat, pratat med författare och hängt med ljuvliga kollegor. Även om en kunde få dåndimpen på gubbar som trodde att en inte kunde något, eller på turister som var vilse eller rent allmänt inte jublade när klockan ringde 04.15
- så kommer jag sakna de lila butikerna mycket. Alla svettiga pass under somrarna när fläktarna aldrig funkar, alla röda dagar när en kan ägna varje kund 30 min vardera - och alla kunder som har samma boksmak som en själv! Som återkommer och vill ha mer tips. Eller de där ögonkasten en kan få när en säljer en bok som handlar om feminism eller lhbtq, och en bara vet: vi två, vi är på samma lag. 

Tack för dessa år PS, givetvis kommer jag dyka upp på samtliga mingel som vanligt. Och länsa era läsex-hyllor. Vilket jag givetvis gjorde i går, och då fick dessa följa med hem:

ps. Om du jobbar på ett bokförlag och vill skicka läsex eller inbjudningar direkt till mig, så når du mig på mailadressen carowikbrocarlen@gmail.com. Och läsex eller förfrågningar som rör podden kan skickas till minnetfullt@gmail.com

kom till Candy

Publicerad 2015-06-05 20:35:50 i Sex osv.,

Ikväll hittat ni mig ännu en gång på Candy tillsammans med Testpoint! Jag är ju där varannan fredag typ sommaren ut? Vi finns på plats mellan 23.00-01.00 och vi finns till höger om baren vid stora dansgolvet. 

Kom dit ifall ni vill ta ett hivtest med snabbsvar eller bara prata säkrare sex osv. :))) 
- och en kan välja att få svaret direkt, vilket tar 15 min. Eller så kan en hämta sitt svar senare hos oss på Huset/RFSL.

Välkomna!  

minnet fullt om festivaler

Publicerad 2015-06-04 22:00:00 i girls <3,

I senaste avsnittet av Minnet Fullt pratar vi om festivaler. Vi kom fram till när vi planerade kommande avsnitt att det börjar bli tid för att spika sommarens festivaler? Eller för er vana festivalbesökare är ju detta bokat sedan typ februari? Men det är väl ungefär nu som en börjar fundera på packning, börjar lyssna på låtarna och ser över spelscheman. 
 
 
Jag har en slags hatkärlek till festivaler - jag har jobbat på väldigt många, men har aldrig och kommer förmodligen aldrig vara gäst på en. Jag påbörjade min festivaltid med Arvika 2010 och avslutade eran på Putte i Parken år 2013. Och jisses vad en har hunnit med under dessa år. <3 
 
I avsnittet berättar Fridah om hur det är att jobba på en festival som recensent och journalist. Hur det är att hetsa mellan olika scener och artister. Jag pratar om hur en arbetar som säkrare sex-informatör eller samordnar ett gäng kids som ska dela ut kondomer och upplysa andra om könssjukdomar, könens anatomi och sex. 
   Och vi kommer fram till att det förmodligen kan ha varit COL som kom fram till Fridah för hundra år sen på P&L. Cirkeln är sluten. 
- vi går även igenom hur det kan vara att springa in i ex, sova på en camping, kunna ta bilen från festivalen och hur en ska göra för att få en så ljuvlig festival som möjligt. Var en ska stå för bäst ljud och att en aldrig får glömma att äta! Samt att en aldrig ska vika sig för vilka artister en vill se och hur jävla viktigt det är att bestämma mötestider och platser. Och att vara rädd om sig själv och sina vänner. <3
 
 
Och även om jag inte är sugen på festival just nu, så är jag så otroligt tacksam över alla festivaler jag hunnit med, men också alla fantastiska vänner jag fått genom åren. Några av mina närmsta har jag ju träffat som informatör och samordnare för ljuvliga Colour of Love. Vi tar en titt:
 
Detta har varit min outfit under tre somrar. Världens mysigaste tjocktröja och en tröja som alla vana festivalbesökare känner igen. 
Här är jag och Danne under vår absolut första kampanj på Arvikafestivalen 2010. Det regnade ungefär 94% av tiden, men det var en ljuvlig vistelse. Jag var sjukt nervös, men blev peppad av Danne. Så jävla fin person. <3
Och dessa två!! <33! Jag och Robin fann varandra när vi insåg att vi var de enda som åt kött, och jag klickade med Fredrik under träff två för att bli samordnare. Detta är år 2011 och här är vi på en gammal militäranläggning där det spökade. Vi gjorde samordnarpraktik på Siestafestival i Hässleholm. 
Denna donna var ju en gång i tiden min informatör och jag utbildade henne för snart två år sedan. Här har vi någon slags paus? Och jag ser till att få massage? <3 För ordningens skull, jag hånglade inte upp henne förrän festivalen var avslutad med ca 15 min. 
Och detta mina vänner - mitt ljuvligaste festivalminnen någonsin. Detta är på Siestafestivalen. Mitt hjärta var i bitar pga Marie. Vi hade setts några timmar innan och jag kom tillbaka helt knäckt. Och alla ni som sett The Ark live vet hur jävla ljuvlig denna är, och hur magiskt det är när hela publiken sjunger med och konfettin sprids med vinden. - och låten som spelas är givetvis: Calleth you, Cometh I
 
Lyssna på avsnittet och dela gärna med er av era bästa/värsta festivalminnen! Eller tipsa andra om vad en inte får missa, vad en måste komma ihåg och hur en bäst överlever en festival. 
 

Ni når oss på minnetfullt(@)gmail.com och vår facebooksida och twitter heter Minnet fullt. Puss!

love couple

Publicerad 2015-06-04 09:40:26 i girls <3, kärlek,

Jag gissar på att ni alla sett tröjorna med olika love couples på? Det finns med Carrie + Mr Big, Seth + Summer, Chuck + Blair osv. Och jag skulle så gärna vilja ha en tröja med ett flatpar. Det finns ett bögpar, men jag har inte sett den serien, så jag blev inte direkt lockad. 
 
Men hur ljuvligt vore det inte att gå runt med en tröja med några av dessa pars namn på bröstet? <3
 
Santana + Brittany <3
Alice + Dana <3
Samantha + Maria <3
Louise + Mian <3 
 
Komigen nu Manners Apparel, tryck något av dessa par - jag skulle med glädje ställa upp som modell för en fab flattröja! <3  

senaste skörden

Publicerad 2015-06-03 19:47:08 i böcker, girls <3,

När jag lämnar min lägenhet brukar jag ha med minst en bok, ska jag på semester är det en bok per dag nedpackad. Ibland kör jag på olika teman, ibland bara kaffelatte-böcker, biografier eller böcker som utspelar sig i landet jag ska till. 

Till denna semester hade jag en perfekt blandning. Alla skrivna av queens, men högen innehöll romaner, ungdom, deckare och fakta. Dessutom ingick det böcker åt både mamma och syrran. Perfekt mix. 

Och jag hann med att läsa dessa! Så recensioner kommer löpande. Två av böckerna ligger mig redan varmt om hjärtat ❤️

books and the city 4-ever

Publicerad 2015-06-03 09:54:24 i kärlek,

Ni vet när en klickar med en människa, för mig kan det ske på en kvart eller efter att personen dragit ett skämt. Jag faller pladask och blir som förälskad. Det finns ingen kåthet eller sexuell tändning mellan oss, men mitt hjärta har tagit till sig den där personen och bäddat in den för ett bra tag framöver. Och det där tenderar ju att hända titt som tätt i mitt liv. Jag börjar en ny kurs, en nytt jobb, träffar någon på en bar eller under en utbildning. Det säger poff och så har jag tagit in den där personen i mitt liv. 
 
 
Och så är det med detta ljuvliga gäng. Det har varit faxpartyn, öl, lila häng och mingel som fört oss samman. <3 Och det är så ljuvligt att jag har dessa fyra personer i mitt liv. Vi har en chatt som just nu är uppe i över 15000 meddelanden. Det är så många ord, så mycket skrik och panik, så mycket ångest men allra mest kärlek vi skickat till varandra. Skola, jobb, böcker, alkohol, sex, partners, framtiden, pepp, livet och allt annat diskuteras dagligen. Helvete vad jag är tacksam över denna grupp. 
 
 
Och nu ska donnan längs till vänster ut på äventyr. Vill inte ens tänka på hur lång tid det kommer dröja innan hon dundrar in i mitt liv igen med sitt långa fladdrande hår, ett skratt som ekar i lokalerna och en famn som jag lätt försvinner i. Anna, min vackra explosion - njut av ditt äventyr och kom hem snart <3 Love you! 
 
 

Cause everytime your phone rings, baby

Publicerad 2015-06-02 17:33:42 i girls <3,

 
Veckans musiktips: Beatrice Eli. Förutom att hen är halva delen i Sveriges coolaste par, tillsammans med Silvana Imam - så är hen överjävligt talangfull. När Girls släpptes spelade jag den så ofta att personerna jag bodde ihop med till sist blev sura... Hehe. Jag fick till sist lyssningsförbud på låten. Och det kommer väl ske samma sak med denna. Men när jag hittar en ny låt kan jag lyssna om och om igen, och den blir bara bättre för varje gång. Det sker väldigt sällan att jag tröttnar på musik. 
 
Denna låt har allt: rösten, texten, melodin, musiken och känslan. Helvete vad det känns i kroppen när jag lyssnar på denna låt. 
- det här är en sådan där låt som skulle vara magnifik i Gossip Girl. En av alla hundra gånger Chuck och Blair gör slut, fastän en vet att dom kommer att leva lyckliga i alla sina dagar. Ni fattar stämningen, någon har gjort något överjävligt mot den andra och de ska splittras ännu en gång. Och så är det dramatisk stämning. Chuck ringer dit några tjejer och beställer ännu en flaska sprit. Blair kastar ett sorgset ögonkast och går sen för att mata fåglarna i Central Park. 
 
 
 
Och den får mig att tänka på otrohet. Ett av världens jobbigaste ämnen, men så otroligt intressant att diskutera. Och nu tänker jag inte på den nivån som kvällstidningar och skvallerblaskor gör, utan snarare vad det är som händer i hjärnan när en är otrogen mot någon. Vad är det som driver en till att vara otrogen? Vad kopplas om i hjärnan och vilka känslor styr? Och överlag tror ju jag att många skulle må bättre av att leva lite friare utanför hetero/tvåsamhetsboxen, då skulle det nog ske betydligt färre otroheter. Om folk bara tilläts att kasta om relationskonstellationerna lite. Osv. Jag läste en bok om ämnet på semestern och drömde helt galna drömmar efter det. I den boken var det ett gift par där den ena var otrogen för att den misstänkte att den andra var otrogen, men mer om den boken en annan dag. Nu ska jag iväg på fest! 

vecka tjugotre

Publicerad 2015-06-01 08:39:00 i min vardag,

Det är redan sommar? Eller just nu är vädret som stulet från hösten. Men kalendern visar på sommar i alla fall. Och det bästa med att vara i början av juni? Alla vänner börjar bli klara med plugget, axlarna sjunker några meter och det blir snäppet roligare att leva för alla. 
 
måndag: första dagen på jobbet efter semestern! Och jag är över en timme tidig. Så himla peppad över att vara tillbaka. 
 
tisdag: dag ett av tre där vi ska göra 3årig planering över hiv och hälsa, avdelningen jag jobbar på hos RFSL. På kvällen har Pocketförlaget sin årliga sommarfest. Förra året slutade i succé, så årets fest kan bara bli bättre. 
 
onsdag: jobb och på kvällen ska vi ut med jobbet och äta. <3 
 
torsdag: har bara jobb inplanerat? Så på kvällen ska jag jogga och läsa. Och så har jag ett gäng bokrecensioner att skriva. 
 
fredag: massa viktiga möten och på kvällen ska jag hänga med Testpoint på Candy. Är redan nu orimligt pepp inför det. 
 
lördag: helg! Och vi ska fira Ellen som håller på med sin uppsats. Jisses, så himla stolt över henne <3 
 
söndag: ledig? Jisses.
 
Vad är det för drömmig vecka jag har framför mig? Jobb som vanligt om dagarna, och flera kvällar lediga? Dessutom är jag inne i ett bra läsflow och joggingflow. Plus massa andra peppiga saker som ska ske framöver. Livet är rätt så jävla ljuvligt just nu. 

Om

Min profilbild

Caro Wikbro Carlén

jag arbetar som sexualupplysare och har huvudfokus hivprevention och säkrare sex. förutom det gillar jag att läsa, feminism, hångla med min donna, mina queens, New York, att äta, vettiga serier, genus, att resa och att diskutera. och det är ungefär det jag bloggar om.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela