sexualupplysare och bokälskare

slidkransar och fotboll

Publicerad 2014-05-31 22:07:47 i Sex osv.,

Första utbildningsdagen är avklarad och jag är så jävla nöjd. Jag och Johanna är ett superteam! Det är en fröjd att utbilda med någon som en synkar med. Som är pepp på att fylla i, hoppa in när hjärnan stelnar till och som kan det som saknas. Perfekt team. 

Och det var så kul att träffa ännu en omgång tränare. Denna omgång består av tränare för: fotboll, volleyboll, innebandy och typ coach? Så peppigt att det utvecklas och inkluderar olika sporter. Och häftigast av allt - att rfsu är en del av utbildningen och att jag är en av utbildarna.


dags för utbildning!

Publicerad 2014-05-31 08:19:01 i Sex osv.,

I december höll jag och Johanna en utbildning för ett gäng från Futebol da forca för RFSU. Och nu är det dags att träffa ännu ett gäng! Förra gången var det bara fotbollstränare, denna gång kommer det vara lite blandat gällande vad det är för idrott dom tränar för. 

Så jäkla peppigt. Och jag älskar upplägget att tillföra information, fakta och diskussioner kring kroppen, sexualitet, relationer, bra-känsla osv. - till egenskapen att vara tränare för ungdomslag! Att vara tränare är så mycket mer än att bara få kidsen att göra mål. Det är därför detta projekt är så vettigt och viktigt. Och det är en otrolig ära att få vara med. ht 4-ever

Publicerad 2014-05-29 17:24:09 i kärlek,

I år är det sex år sen vi slutade gymnasiet och dessa gäng har jag hängt med sen första veckan på THG. Så många år av skratt, plugg, fest, övernattningar, tacos, ciderfylla och äventyr. Sega söndagar, sommarnätter som aldrig tog slut och fikor i mängder. Och det är så jävla häftigt och fint att känna i mage och hjärta, och bara veta att vi kommer vara vänner för alltid.

Från små osäkra skitungar till att snacka magisterexamen, yrkesval, äktenskap och annat. Undrar vad vi kommer prata om ytterligare sex år... 


#jagfestarmot

Publicerad 2014-05-28 07:36:33 i hbtqi,

Stockholm Pride har släppt årets skörd av reklam - och jag sitter här med en stor klump av ångest i magen. Och jag vet inte om det är för att jag ägnat de två senaste månaderna med att grotta ner mig i hatbrott mot transpersoner. Och att min syn på våld/hot om våld och att känna konstant rädsla förändrats på grund av det? Och att jag tänker på hatbrott dygnet runt. 
- men det sista jag vill är att festa. 
 
Är tanken att jag som flata ska tänka "Woho, ännu en gubbe spanar in äcklat på mig och min tjej när vi håller handen och hånglar på tuben! Vem vet, ska detta bli dagen vi blir nersparkade pga att vi älskar varandra? Spänningen är olidlig. Fan, jag knäcker en öl. Låt festen kicka igång."
 
För ja, jag är rädd. Jag är rädd och jag hatar det. För jag vet att en persons blick kan gå från förvirrad till hat när hen inser att det är två kvinnor som håller handen. Nu när vi både är kortklippta uppstår mest förvirring. Men en dag när förvirringen övergår till förakt/motvilja/hat - så kan jag bli misshandlad till döds. Jag är ganska liten, det är knappast svårt att slå ner mig. 
 
Och jag förstår inte vart festen kommer in någonstans? Ska jag festa för att jag enligt lag får gifta mig med min fästmö? Eller för att jag får bära ett barn och bilda familj tillsammans med henne - är det festmotivet? Eller ska jag festa varje dag för att jag ännu inte blivit utsatt för homofobiskt hatbrott?
- för vi pratade om det här om dagen jag och E, att jag vill gärna göra saker som enligt heteronormen är vedertaget, typ gifta mig, skaffa kids, köpa ett hus kanske? Plocka russinen ur heterokakan men ändå leva queert. Dels för att jag enligt lag kan, men också för att jag vill. Men kanske mest för att jag får enligt lag - och för att jag vill kämpa för dessa frågor även internationellt. 
 
 
Så är det därför jag ska festa? För att jag får gå ner på knä framför min donna och strosa iväg till närmsta kyrka (som är villig att ta emot oss!) och gänga oss enligt lag - och för att det i andra länder är olagligt? Är det festmotivet? Eller ska jag dansa och ha kul för att folk runt om i världen dagligen blir mördade för att dom är hbtq? Jag vill så gärna förstå varför jag ska festa. 
 
Och jag vill så gärna förstå hur någon kan tycka att detta är en bra kampanj. Ja, Stockholm Pride kan vara en jätterolig fest i dagarna fem. Ja, dagligen blir hbtq-personer utsatta för hat, hot, våld, trakasserier, misshandel, förtryck och blir mördade pga att de är just hbtq. Och nej, det är inte en vettig anledning att festa för det. 
 
 
ps. men jag är öppen för motargument. Jag vill gärna höra om det finns någon som kan förklara kampanjen snäppet mer. Det kan vara jag som har en snäv bild pga uppsatshjärna. Eller så kampanjen vidrig. 

att gå vidare

Publicerad 2014-05-26 22:08:17 i plugg,

Min handledare messade mig vid åtta om att jag gått vidare till opponering! Så jävla galet och jag skrek rakt ut. 

Jag har druckit en halv flaska bubbel, ätit hemmagjord skagenröra och bölat till SATC-filmen. Helvete vilken magisk känsla detta är.


ivägskickad

Publicerad 2014-05-26 13:10:28 i plugg,

Jag blev alltså klar i tid! Jag dygnade och skrev för glatta livet. Nu mår jag som en cykel med punka. Strukturen finns men det ska inte gå framåt just nu. E står i köket och lagar mat. Jag ligger likt en rödspätta på balkongen, lyssnar på podd och nöjesläser. 

Jag har alltså skickat in min C-uppsats. Och jag var nöjd när jag tryckte iväg den. Senast onsdag kl 15.00 får jag veta  om jag får opponera/bli opponerad på. Så fram till dess är jag ledig. Ska således: ligga, hångla, sova, läsa och sola.


bonka in kärlek

Publicerad 2014-05-24 07:57:21 i kärlek,

Bland det mysigaste jag vet är att trycka mitt huvud mot E´s huvud. Gärna när hon sover. Jag vet inte varför? Det är bara så in i helvete mysigt att ha hennes ansikte jättenära mitt ansikte. Det bräcker både skedning och hålla hand. Är jag stressad, förstörd, uppe i varv - bästa sättet att komma ned på jorden inom loppet av några sekunder. Vilket bara i sig är magiskt, att en människas närhet kan göra så mycket bra för ens hjärta och själ <3
 
Och i går när jag passade mini-E slängde vi oss runt i sängen. Hon kastar sig åt alla håll samtidigt som hon har fullt upp med att förstå varför det inte går så bra att röra på sig om hon sitter på sina egna ben. Jag testade att låtsassova och se hur hon skulle reagera: försöka smita? Sova själv? Klättra över sängkanten? osv. Det hon istället gjorde var att trycka in sin lilla skalle mot min skalle. Gång på gång. Kommunikation när den är som bäst. Och när jag skrattade så skrattade hon. <3 älskade lilla troll! Det låter som att hon fejk-skrattar samtidigt som hon är glad själv? Det blir ännu roligare om vi är fler som skrattar och hon hakar på. 
 
Och här är dom båda, mina bästa favoriter <3
Nu ska jag skriva klart min uppsats, har deadline om femtio timmar och tre minuter. Heja!

I'm free and I love to be free

Publicerad 2014-05-23 13:14:00 i feminism, genus osv.,

 
Bara två dagar kvar till EU-valet och vad passar bättre än lite feministisk pepp? Jag hörde denna låt inför internationella kvinnodagen för några år sen. Det var ett klipp som inleddes med att Lesley Gore pratar om hur mycket som fortfarande behövs göras, fastän det var över 40 år sen den spelades in... Sen följer en musikvideo med kvinns i alla åldrar som mimar till låten. Som jag bölade. Och i videon när Gore sjunger "boys", är det en ung kvinna som vänder på handen och det står GIRLS. Min första tanke var "aha, en flata!". 
- visade sig sen att det var Lena Dunham som gjorde reklam för sin nya serie... 
 
Oavsett om du gillar låten eller ej - glöm för fan inte att rösta! Det går att rösta på i princip alla bibliotek, på söndag har skolor och lokaler över hela landet portarna öppna - och det är så jävla viktigt att en röstar. Vi har rasistiska, nazistiska och fascistiska partier över hela Europa som vill få mer makt - utblivna röster = dom får mer makt. Om du inte röstar bidrar du aktivt till en fascistisk, nazistisk och rasistisk ledning. Känns det gött i magen eller?
 
 Jag orkar inte med argument som "Jag hinner inte", "Jag fattar inte", "Jag orkar inte", "Jag vet inte vad jag ska rösta på", eller "Pallar inte". Fan. Folk som passerat 18 borde ha vett nog att kunna forma sig en uppfattning om vilket samhälle en vill leva i? Jag kan inte låta bli att bli generad när vuxna individer inte har koll på sånt? Skaffa dig en uppfattning och kamma till dig. 
 
 
Här följer en enkel instruktion:
1. Gör valfri valkompass. Gör flera och ta det parti du får flest gånger!
2. Gå till en lokal. Ta ett kuvert. Ta en valsedel. Lägg valsedeln i kuvertet. 
3. Gå fram till disken - har du tappat röstkortet? Dom gör ett nytt på studs. Du behöver bara ha med giltigt leg.
4. Lämna in - klart! 

skrivpaus.

Publicerad 2014-05-22 21:44:42 i min vardag,

I min självhjälpsbok för uppsatsskrivare står det att ett bra "komma-igång-tips" är att skriva om vad som helst i fem minuter. För att få igång skrivandet - och sen applicera det på uppsatsen. Så:
 
 
Hur har din dag varit? Det bästa var att sitta ca 30 min i solen med Malin. Äta lunch i lugn och ro, koppla bort uppsatsen en liten stund och bara hänga. Och min promenad i solen när jag kom hem från SU. Utöver det har jag suttit och nött uppsatsen konstant.

Vad skulle du ha hetat om du inte fått det namn du har nu? Mina föräldrar valde att ta reda på mitt biologiska kön när jag låg i magen och spikade då Carolina Ebba Rebecka. Fanns nog inga övriga alternativ. 
 
Vilket är ditt största beroende? Kaffe. En dag kan bli riktigt riktigt dålig ifall jag inte får kaffe i tid. Bekräftelse och tid med finingar. 
 
Vad gör du när ingen annan ser? Beror helt och hållet på vilket humör jag är på. Men onanerar när jag är kåt/trött/ont i huvudet/mensvärk osv. Skriker rakt ut om jag är frustrerad. Kan bokstavligen skrikprata rakt ut. Ingen vacker syn det. 

Finns det något helt vanligt en gör som du tycker är ovanligt roligt? Jag uppskattar känslan av nytvättad tvätt. Stunden en tar ut tvätten ur maskinen är jäkligt härlig pga allt är rent. Hatar dock att hänga/torka pga alla maskiner brukar vara sönder hos oss. Mår även bra av att hålla handfatet och badrumsspegeln ren.

Om du skulle bli psykiskt sjuk, vilken sorts sjukdom skulle du drabbas av? Åh, det finns nog några alternativ. Kanske schizofreni? Har en tendens att växla humör inom loppet av några sekunder. 

Vad beställer du på krogen? Skagentoast? Efterrätter? I dryckesväg? Beror helt på om jag är full eller nykter. Nykter: öl. Full: vatten + snor andras drinkar.

 

Vilken är din största skräck? Åh, har inget kvar att vara rädd för. Min pappa är död och allt annat överjävligt har redan hänt. Ser istället fram emot ett liv fyllt med harmoni, kärlek och äventyr. 

 

Vad har du funderat över på sistone? Min uppsats. Dygnet runt. Bokstavligen talat. Drömmer om den varje natt, tänker på den innan jag somnar, vaknar av att jag tuggar tänder. Går upp och pluggar. Ond cirkel. Och hur jävla mycket jag ska fira att F! kommer in i EU-parlamentet. 

 

Vad var det konstigaste som hände i helgen? Att jag trivdes i jeans? Bär bara yogatights och undviker jeans/långbrallor i den mån det går. Men i helgen kände jag mig bekväm i jeans och icke-figursydd skjorta?

När skäms du? Åh, det var nog länge sen? Kanske när min mor suckar i en kö för att det tar lång tid? Fastän jag vet att jag börjat göra exakt samma sak... 

Vem är den mest kända människa du talat med? Åh, jag vet faktiskt inte? Jag samlade autografer som unge, slutade när jag kommit upp i över hundra. Erica Jong måste väl vara den mest kända? <3

 

Vilket uttryck använder du lite för ofta? "Det handlar om strukturella problem", "Det är patriarkatets fel!", och "Kan vi sluta kvotera in män?!" - fast allt detta är ju vettigt = måste säga det konstant.

Har du någon gång fått en konstig komplimang som varit bra ändå? Alltså i min ungdom har jag väl blivit neggad en och hundra gånger. Men inget jag direkt lagt på minnen. Och det är ju inte direkt något som räknas som bra. Men förmodligen "Åh, nu tror klassen att vi är värsta radikalfeministerna!!" - och ja svarade "Hurra!"

Vilket är ditt vanligaste vardagsproblem? Att jag fastnar i bloggar och skräptexter och lägger tid på det istället för att plöja böcker. 

Vad gör du när du är ledsen? Gråter, hulkbölal, snorar och verkligen grottar ner mig i tårkalaset. Gråter ut allt tills det känns bättre. Älskar att gråta av mig. 

Om du bara fick ha på dig en sak för resten av ditt liv, vad skulle det då vara? Förmodligen en klänning i tåligt tyg med fickor. 

Har du någon gång slagit någon? Nja, jag har knuffats som fan på krogen och konserter. Men aldrig nitat någon. 

Vad ser du fram emot just nu? Att min uppsats blir klar och att jag med lätt hjärta klickar iväg den. Och att min handledare skickar mig vidare på opponering - efter det har jag sommarlov! 

önskelista

Publicerad 2014-05-22 09:42:17 i plugg,

  • att få gå och lägga mig bredvid henne, läsa tre sidor, prata lite och somna nära henne. Vakna nära henne av mig själv och ha tid till att ligga kvar. Nu går jag och lägger mig tre timmar efter henne och går upp minst en timme innan henne. 
  • yoga tre gånger i veckan. Det känns som att jag blivit kortare? Som att mina ryggkotor komprimerats och tryckts ihop pga allt hukande framför skrivbordet.
  • hamburgare. Vill testa Bun Meat Bun och Flippin Burgers.
  • nöjesläsa utan dåligt samvete. De senaste månaderna har jag läst ca 10 sidor av Virgin Suicides. Och fem sidor ur Kalle och Chokladfabriken. Resten har varit vetenskapliga texter/artiklar/faktaböcker/biblar gällande uppsatsen. 
  • kolla Glee. Sista avsnittet jag såg var S5E3 - när Finn har dött. Bölade i över en timme. Ska ägna en hel dag åt Glee och bara se ikapp. 
  • inte äta socker och dricka kaffe för att jag måste. För det gör jag nu. Min kropp behöver ständigt fyllas på av snabba kolhydrater, koffein och sockerkickar. Pga för lite sömn. Tacka gudarna för att min tjej lagar vettig och god mat <3 
  • hänga med lilltrollet <3 som jag saknar henne? Dagligen. Nu har hon börjat kramas på riktigt och mitt hjärta sväller över när hon trycker in sitt lilla huvud under mitt. 
  • träffa vänner. Det är tur att jag bor med två personer + pluggar med Malin och Ernst. + träffar Moa på su. För det är den sociala biten i mitt liv just nu. Längtar efter kladdkakemys, filmkvällar att somna i och att stå i matbutiken i en timme för att ingen vill bestämma vad vi ska äta. 
  • lyssna på dokumentärer och promenera. Typ min hobby. Ska smälla av en dokumentär om dagen när uppsatsen är klar.
  • resa. Mentalt har jag bokat in resor till London, Köpenhamn, New York, Las Palmas och Paris. 
 
Så, för att allt detta ska bli till sanning ska jag nu smälla av ett 12h-pass på SU. Heja! 

välförtjänt paus

Publicerad 2014-05-21 19:36:49 i feminism, genus osv., hbtqi,

Avverkade ett tiotimmarspass på su som avslutades med en timmes fest! F!-studenterna har haft heldag med föreläsningar, samtal och diskussioner - och jag missade allt. Men gav mig en timmes paus och hann med deras sista programpunkt: "Lesbisk fest! Mian Lodalen och Matilda Tudor pratar om sin nya bok Liten handbok i konsten att bli lesbisk!" - och vilken jävla fest. 

En timme fylld med peppig information, skratt, statistik som berör oss all och en jävla massa pepp med att leva flatliv! 

Det finns något jävligt vackert med att i grupp dyrka lesbiska feminister! (feministiska lesbiska är något annat :))*pausfågel*

Publicerad 2014-05-20 19:07:55 i hbtqi,

Skriver, köttar, tar bort, lägger till, hetsar, blir nöjd, river mig i hårbotten, kokar lite mer te, är konstant hungrig, skriver lite mer, läser högt och blir nöjd. Osv osv. Så går det runt runt och börjar om igen. 
 
Men som pausunderhållning googlade vi lite på Sectum Sempra, och fann denna! Enjoy :))))
 
 

105

Publicerad 2014-05-19 17:16:35 i plugg,

 
När jag pluggade som mest (67,5 hp på en termin = ca 225 % tror jag?) så kunde jag få ett slags rus när det närmade sig deadline. Som en blandning av adrenalin, rus och stress. Det pirrar i hela kroppen och den gör sig redo att prestera. Oftast hängde känslan i sig i några timmar, jag skrev per automatik och skickade in allt under småtimmarna. 
 
Den känslan har hängt i hela dagen och jag avverkade mitt sista handledarmöte för c-uppsatsen. Klockan 10.00 den 26/5 ska uppsatsen vara färdig och redo för det absolut sista finputset - och leverera ett godkännande från min handledare som släpper den vidare till opponering. Och jag fick inte mindre än 105 (HUNDRAFEM) kommentarer på min senaste inlämning. Så om ni undrar varför jag inte svarar/uppdaterar/utsänder livstecken är det för att jag utövar stordåd i form av kickass-uppsats om hatbrott mot transpersoner. 
 
 
Sen vankas det fest. Eller iaf Glee och ostbågar medan jag ligger i fosterställning och försöker komma ut ur uppsatsbubblan. 

howdy

Publicerad 2014-05-18 09:38:06 i party-larty,

Jag och E som cowboys, och jag upptäckte att jag trivs i mer androgyna kläder? Jag som alltid bär klänningar eller korta kjolar - mådde bra i svarta jeans och lös skjorta? Förändringens vindar... 

Hur som, anledningen bakom utklädnaden var en 40års-fest! Och jag fick träffa halva hennes släkt. Så pirrigt och mysigt. Alla frågade vad jag tyckte om Karlstad <3 

Men det är så jävla nytt för mig. Alltså jag har ju haft relationer förut, men ingen direkt släkt att komma in i? Antingen pga ointresse från partners/släktens sida, eller för att det inte funnits någon. Medan jag istället har en gigantisk släkt som bara utvidgas för varje år. Folk kläcker kids och vänner inkluderas. Men det kändes som att det gick det bra. Hoppas jag?! Jag ställde upp på tequilarace men bangade dansen. 

gå för <3

Publicerad 2014-05-16 22:17:38 i njuta,

Jag har hittat den bästa appen: Gå för hjärtat! 
En startar den när en börjar gå, jogga, cykla osv - och för varje km samlar en in 1kr till forskning för kvinnors hälsa. Hur smart är inte detta? 

Samtidigt som en får sin vardagsmotion gör en en god gärning. Hurra! Kroppen blir lycklig och vettig forskning får spons - perfekt kombo. 

Mitt mål är 25kr/veckan. Dvs 2,5 mil i veckan. Det låter som ett rimligt mål. Vet inte hur bra det kommer synka med uppsatsen, men en kan ju alltid försöka. Jag längtar så himla mycket efter att röra på mig, få träningsverk och svettas. Nu nöter jag mest hårbotten...

I alla fall, jag och E kickade igång och jag fick med hela familjen. Häng på ni med! 

vi är på väg

Publicerad 2014-05-16 10:50:25 i kärlek,

 
Jag och min kärasta lämnar huvudstaden för en helg i Karlstad. Det vankas släktfest med cowboy-tema och familjemys. Som jag sett fram emot denna helg. Och när vi spikade den för några månader sen hade jag en vision av att uppsatsen skulle vara typ färdig? Att det mest skulle vara småfix kvar...
- nu är dagen här och den visionen har gått upp i rök. Klockan 17 har jag ännu en deadline. 
 
 
 
Och det jag längtar allra mest efter just nu är den där sortens morgon där en får vakna av sig själv, av att hon håller om mig eller av att jag trasslat in mig i mitt eget täcke och rullar in min egen kropp under hennes täcke och bara få möta hennes kropp. Under vår tid har denna sorts morgon faktiskt existerat vid några tillfällen, och som jag längtar efter just detta. Att ha morgonen fri, kunna hångla bort några timmar och genom alla rum. Göra pannkakor och lyssna på Vinyl. Åh, vilken ljuv tid det kommer bli när allt är inlämnat och klart. <3

kanske årets bästa klipp, 9 år senare

Publicerad 2014-05-16 07:28:56 i feminism, genus osv.,

Förutom Lyckopodden har jag även börjat lyssna på Genier med Moa Gammel. Jisses vilken donna och vilka vettiga samtal dessa poddar levererar. Första avsnittet jag lyssnade på var med Gudrun Schyman <3, och därefter Ann Petrén. Och då pratade dom om en scen som hände på Guldbaggegalan 2005. 
 
Jag får rysningar av det? Och fånflinar. För det är så genialt. Det är så bra och jag vill knyta näven i pepp. Det är så jävla snyggt gjort och en kan bygga så mycket bra och vettiga diskussioner kring detta. Kring hur kvinnligt och manligt är något som skapas. Och gestaltas. Och framförs. Aktivt - medvetet eller omedvetet. I detta fall är det medvetet. Och jävligt snyggt. 
 

två saker

Publicerad 2014-05-15 20:46:55 i plugg,

1) jag har suttit på SU och köttat 12 timmar i dag. Och jag räknar med minst 4 likadana dagar nästa vecka. Förutom en hamburgemiddag, två yogapass och några timmar som lillskeden med fästmön - hittar ni mig här. 
 
2) bytte bild på fb i dag. Det där med att inte säga öppet vad en röstar på är så 2013. Eller det har iofs aldrig varit något jag känt behovet av att hålla hemligt. Det känns lite som en korsat femte medlemen i Beatles med en explosion av rosa, pepp och feminism. Och resultatet blev detta: 
 
 

hårt slit = belöningar utan gränser

Publicerad 2014-05-14 22:20:44 i plugg,

I går försökte jag göra ett schema över dagarna som är kvar och vad som ska göras fram till deadline. Fast det blev för mycket för mitt hjärtdunk att ta in, så jag håller mig till originalplanen - kötta på alla plan!
- det är elva dagar kvar = konstant fokus på uppsatsen. Förutom lite sömn och yoga. 

I morgon ska jag kötta som att det inte finns någon morgondag. På fredag har jag näst sista deadline. Därefter har jag handledarmöte och därefter sista deadline till handledaren. Och sen till examinatorn. 

Fast jag blir lite yr av att tänka så långt? (dvs tre veckor...) så jag tänker istället på de belöningar jag ska få:

- hamburgare på babas
- ekologisk yogamatta
- övernattning på yasuragi
- tryffelsalami
- resor
- sömn
- hårinpackning från lush
- brunch på Berns
 
- såhär lycklig var jag sist på yasuragi. Trivdes fantastiskt bra med att glida runt i baddräkt och bara vara. <3 

#blogg100, dag 69

lyckopodden

Publicerad 2014-05-13 10:53:00 i feminism, genus osv.,

Jag har aldrig riktigt förstått vad 1,6/2,6 miljonerklubben sysslar med. Och jag har träffat dom varje år på Bokmässan i Göteborg, jag har läst om dom i olika medier - men inte riktigt fattat syftet. Jag har sett bilder på vackra kvinnor i röda klänningar och inte sett kopplingen? Något år såg deras mingel så trevligt ut att jag ville joina, men tänkte att deras målgrupp var medelåldern och uppåt.
 
Men jag har fått en annan och bättre bild nu sen jag lyssnade på Lyckopodden. Det är Bianca Meyer och Leone Milton som är programledare för podden och temat är skönhetsideal, kost, psykisk ohälsa, jämställdhet och varje program har kvinnliga gäster. Det är en podd som 1,6 och 2,6 miljonersklubben står bakom och sponsrar. 
 
Och i avsnitt nummer tre är 1,6 miljonersklubbens grundare med och pratar - Alexandra Charles. Och vilken jävla pangkvinna det är! Helvete vad peppad jag blev att lyssna på deras samtal. Visst att jag har lätt för att gilla människor, men denna donna föll jag pladask för. Och då gick dom igenom varför 1,6 miljonersklubben grundades, vad det är för något och varför det är så jävla viktigt att klubbarna får stöd och expandera. Läs deras program och fatta hur viktigt detta är. 
 
 
Under alla år som jag läst genus och sexologi kommer frågorna om vård och hälsa upp konstant. En behöver inte vara hjärnkirurg för att fatta hur vård och jämställdhet går hand i hand - och hur detta drabbar kvinnors hälsa. Och bara en sådan sak som att typ all medicinsk forskning gjorts och fortfarande görs på män? Och en viss sorts män. Vilket innebär att för individer som skiljer sig från denna manskropp far illa. Jag kan sitta hemma och klaga på att en köksstol inte är anpassad efter min rygg - medan vi har en vård som är helt anpassad efter bara en del av befolkningen? Jag kan inte ens greppa hur problematiskt detta är. 
 
Lyssna på podden och bli lite klokare. Det jag gillar mest är blandningen av seriös fakta, viktiga ämnen, upplysning, intressanta samtal och ca 45 min som bara fokuserar på kvinnors liv, hälsa osv. 
 
#blogg100, dag 68

kärleksbrev 2.0

Publicerad 2014-05-12 15:45:05 i kärlek,


Att hitta lappar likt denna på dagens plugghög, i frukostskålen, på en matlåda eller på köksbänken kan göra min dag. Det är så jävla enkelt och gulligt, och skickar sockerdricka genom blodådrorna. 

Jag blir nog aldrig en "klassisk romantiker" och det är inte heller något jag eftersträvar eller söker hos min partner. Romantik för mig är att somna på en nyfluffad kudde vänd åt rätt håll, att hon ställer fram sina tofflor tills jag kommer hem, en mening på en post it eller att jag får välja film. (som jag sen somnar i...) 
Jag har lite svårt för det där uppstyrda och filmiska. Det känns så konstlat och stelt. Gör folk sånt nu för tiden? Strör rosenblad över golv och sängar? Tänder 50 värmeljus? Har på musik? Osv. 

Då tar jag pannkaksfrukost i sängen framför valfri serie vilken dag som helst. 

utbildad mellisinformatör

Publicerad 2014-05-12 11:25:04 i Sex osv.,

Detta ägnade jag söndagen åt, så nu är jag utbildad mellisinformatör. Detta innebär att jag informerar kids som går i årskurs 4-6. Jag har tidigare gått en snabb-utbildning, men nu har jag gått den fullständiga. Och det är så jävla peppigt och häftigt. 

Nu är jag alltså utbildad för att informera från årskurs 4 till sista året på gymnasiet. Och utöver det utbildar jag vuxna i alla åldrar. Att få utbilda, informera och upplysa är det vikigaste och roligaste jag vet, och det är så häftigt att jag nu kan ta hand om vilken åldersgrupp som helst. Hurra! 


att fira en vänskap

Publicerad 2014-05-10 17:35:31 i kärlek,

Den fantastiska anledningen till att vi firade var att Ernst fått jobb - och att jag var hennes referens. Så jävla vettigt att företag ser utanför den trånga boxen av betyg, hp och år av erfarenheter  - utan faktiskt lyssnar på en kompis. Vad vet jag om henne som kan vara lönsamt i en jobbsituation? Ett betyg säger ingenting om en person är bra på att organisera, är morgonmänniska eller en person som älskar att kötta 12timmarspass. En drös hp förklarar inte huruvida en människa är praktiskt lagd, teknisk eller en fena på siffror och statistik. Eller om en funkar med människor eller är bättre när en får arbeta själv. 
 
Och kanske det bästa med denna upplevelse var att jag fick ägna en kvart åt att prata om hur fin och vettig vän jag har - att det slutade med att jag istället blev rörd över vår fina vänskap. <3 
 
Så vi firade med pasta, drinkar och skratt över gamla minnen. Perfekt kväll med andra ord. 
 

en nackdel med menskoppen

Publicerad 2014-05-10 08:58:57 i åsikter,

Nog för att jag älskar att hylla saker, men det blir alltid snäppet mer trovärdigt om en kan peka på något som inte är helt hundra. 

Och menskoppen, den uppfinningen har jag väl hyllat varje månad sen jag skaffade den? Men, igår insåg jag en nackdel med den. Är jag kissnödig, så blir jag fruktansvärt kissnödig. Jag vet inte hur slidan är konstruerad på mig, men tydligen på det vis att menskoppen ligger och trycker direkt mot urinblåsan. 
- någon annan som känner igen sig? Var det så med tampong också? Minns inte det. 

Så förutom att det känns som att urinblåsan är lika stor som en fingerborg - så är det världens bästa uppfinning. Som är snäll mot slemhinnorna i slidan, samlar upp allt blod och flytningar - men utan att torka ut, som är vettig ur miljöperspektiv, ekonomiskt fördelaktig då det är en engångssumma och inte känns ett dugg när den är på plats. Som min fitta och kropp har jublat över detta tillskott i mitt liv. 

Avslutningsvis: mangabild på mens. Gillar att den är androgyn. 

#blogg100, dag 65

att insupa njutningen

Publicerad 2014-05-09 16:25:29 i plugg,

 
att ha ett uppsatsmöte som peppar, kickar igång ännu mer frågor och som ger en lust att plugga, vem fan kunde ana hur jävla bra det kan kännas i kroppen? Nog för att jag gillar att plugga, lära mig nytt och utvecklas. Men att få beröm och få veta att en har något jävligt bra och vettigt på g? Mitt plugg-ego går upp i brygga och jag vill skrika rakt ut. 
 
Det känns plötsligt som att uppsatsen inte är omöjligt att klara av, som att jag faktiskt kommer att bli klar i tid utan att behöva få en halv stroke eller ett nervsammanbrott. Och den känslan är ju ganska magisk. Hurra! Den dagen jag klickar i kurserna till min kandidat - ska jag samtidigt klicka i en resa till Paris, en till Köpenhamn och en helg på valfritt spa. Osv. Helvete vad jag ska fira detta när jag är klar. 
 
Nu ska jag kasta mig i duschen, sen väntar firar-middag på stan med Ernst! <3 

att rösta är din skyldighet

Publicerad 2014-05-08 11:29:00 i åsikter,

Vi lever i ett demokratiskt samhälle. Detta innebär att det är vi, tillsammans, som bestämmer hur vi vill att samhället ska fungera. Och jag orkar inte riktigt med folk som inte "fattar". - läs på. 

Det är ens förbannade skyldighet att rösta. Och fattar du inte EU-valet, rösta på samma parti som i andra val? Klart. Vad bryr du dig om? Vilket samhälle vill du leva i? Tänk utanför dig själv, din familj och din närmsta krets. Lyft det till en högre nivå - och läs på. 

- och jag håller tummarna för att detta sker i större utsträckning <3 

#blogg100, dag 63

OITNB - säsong två

Publicerad 2014-05-07 09:51:56 i feminism, genus osv., hbtqi,

Hittade trailern nyss inne hos HP, och jag känner hur hjärtat slår dubbla slag. Jag ogillar att följa en serie vecka för vecka pga ångesten som uppstår när det är 6 dagar till nästa avsnitt... Och jag känner att den känslan är lite osund? Så jag gillar istället att svepa en säsong på en helg! Som av någon anledning känns mer sunt...
 
Men denna gång kommer jag göra ett undantag. För helvete vad jag är peppad. Känner pulsen dunka lite för hårt i kroppen bara jag ser trailern. 
 
 
Det jag gillar med serien: 
 
- kvinnor, kvinnor, kvinnor - som pratar om annat än män, kläder, skor, drinkar, shopping osv. 
- det är fängelset som är deras "naturliga miljö", och jag älskar att veta deras bakgrund till varför dom egentligen hamnade där. Nej, det är ingen dokumentär. Men den visar en annorlunda bild av människor som sitter inne. Som inte är onda, vidriga varelser som förtjänas att låsas in. Utan att det är människor som begått vissa handlingar som samhället klassificerar som olagliga och som därför är i fängelset. 
- men, det visar också hur "bra" människor mår av att vara i fängelset. Hur den där instängda känslan driver människor till vansinne. Att det är förvaring av människor. Att det inte direkt gynnar den enskilda individen, för en del - absolut. För resten - nja.
- sen jag började med krim är allt som har med brott, fängelse, snutar, avvikande handlingar och genus snäppet mer intressant, viktigt och vettigt att diskutera. denna serie har allt!
- sjukt underhållande. Serier som får mig att skrikskratta, hålla för ögonen och rodna av skam pga pinsamma scener = bra serier
- flatsex! Hurra! Kvinnor som är kåta och ligger med varandra! Och det är ingen man som sitter på sängkanten och runkar nöjt eller är med i bilden. Utan två kvinnor som ligger med varandra för att dom vill och är kåta. 
- sex i övrigt. Alla scener där vänner har sex med varandra - men som inte innebär att dom per automatik identifierar sig som homo/bi, utan att dom bara vill ligga och ligger med någon annan kvinna. Gött. 
- onaniscenen med skruvmejseln. Den har för evigt fastnat på min näthinna och jag älskar det. Behovet av att omsluta något som innebär att bryta mot en av de farligaste reglerna i fängelset (sno ett verktyg från verkstan.) - och sen ba köra. 
- Sophia Burset - spelad av Laverne Cox. En transsexuell kvinna - spelad av en transsexuell kvinna! Normen är att transpersoner spelas av cispersoner. Dvs ska det vara en transsexuell kvinna - klär en man ut sig till kvinna. När det finns transpersoner som är skådisar. Och denna serie har för en gångs skull tagit vara på detta och magiska Laverne Cox är seriens stjärna enligt mig <3 

ätbara vuxenpoäng

Publicerad 2014-05-06 21:24:54 i njuta,

Har börjat prenumerera på Allt om mat, och jag känner hur hundra vuxenpoäng trillar in på kontot. Planen är att läsa från pärm till pärm och insupa inspiration. 
- ett av nyårslöftena var att laga/baka minst tolv nya saker innan året är slut. Och jag har hittills hunnit med fem? 

Åh, blev så peppad av att bara bläddra i tidningen att jag funderade på att lägga till en egen flik här. Men jag tänker att allt som har med ätbara ting hamnar under fliken njuta. 
- denna rätt blev jag serverad idag: spagetti med sparris och halloumi stekt i vitlök + parmesan. Enkelt, vego och jäkligt gott.

#blogg100, 62

skål!

Publicerad 2014-05-06 08:08:47 i plugg,

 
Vill ha en kaffemugg lika stor som mitt huvud. I går natt skrev jag tills jag nickade till mot datorn... Och om fyra timmar är det dags för ännu en deadline. Det jag sysslat med sen sist? Strukturera om hela uppsatsen, lägga alla delar under rätt kategori och sakta men säkert bygga upp en uppsats. Det finns så jävla mycket jag vill få med om hatbrott mot transpersoner! För det är så viktigt och bra som mina intervjupersoner delar med sig av. Skulle kunna forska om detta. <3
 
Det som ska hinnas göra innan deadline är att kontrollera de delar som är klara och strukturera upp vad som ska göras på resterande delar. Enbart. 
 
Och mitt självförtroende. Jag kan sätta en lämplig rubrik och känna att jobbet är klart för resten av dagen! För att i nästa sekund inte veta vad jag gör. Men trots känslor och självförtroende likt en trasig bergochdalbana, så kommer det lösa sig. Och sen jävlar blir det fest. Och sömn. Och resor. 
 
#blogg100, dag 62

Extraordinärt av en kvinna att använda sin hjärna.

Publicerad 2014-05-05 16:36:00 i feminism, genus osv.,

Bletchley Circle har kommit med en andra säsong och SVT presenterar denna serie som "kriminaldrama om fyra kvinnor med extraordinära kunskaper". Ganska märklig beskrivning med tanke på att det finns inget direkt extraordinärt med dessa kvinnor. 
 
Eller när jag läser extra extraordinära kunskaper tänker jag att personen kan över 10 språk som Gunvald Larsson. Alternativt ta sig igenom ett utrymme lika stort som ett a4, som en i Arkiv X säsong 1 kan. Eller någon av de egenskaper som karaktärerna i Heroes har. Som att kunna flyga, bli osynlig, genomföra tidsresor, självläka, vara extremt starka eller kan se in i framtiden. 
 
Det dessa kvinnor kan är att lösa brott. Dom var alla med och arbetade undercover under kriget och hade som uppgift att lösa chiffer och avkoda militärernas brev och kontakter mellan England-Tyskland. Eftersom kvinnor inte fick arbeta med direkt vad som helst under denna tid, jobbade denna lilla grupp under hemligt namn och det var ytterst få som visste vad dom egentligen gjorde. - Sen tog kriget slut. Kvinnorna fortsätter att träffas och lyckas tillsammans att lösa brott. Dom räddar liv och löser brott - utan polisens hjälp. Genom att använda sina hjärnor och gemensamma kunskapsomfattningar lägger dom pussel, strategier och finner mördare osv. 
 
 
Så det är egentligen inget extraordinärt med deras kunskaper - förutom att dom använder sina hjärnor och arbetar tillsammans i ett team. Dom ser varandras egenskaper, tar till vara på deras olika kunskapsområden och arbetar mot ett gemensamt mål. Jag kan inte förstå vad det extraordinära är med det? Det är ingen som flyger, går genom väggar, läser människors hjärnor eller ser in i framtiden - dom tänker strategiskt och logiskt. 
 
Så SVT, kul att ni visar fortsättningen på en riktigt bra serie, tack för det. Men kamma till er gällande era beskrivningar. Dom klingar medeltida tankespår. 
 
 
#blogg100, dag 62

helgen i två bilder

Publicerad 2014-05-05 09:15:28 i njuta,

Jag har haft en exemplarisk helg. Förutom att jag lyckades med att inte tänka på uppsatsen under hela lördagen (då vi firade nio månader) har resten gått i lugnets tecken. Ibland drabbas jag av ålderskris och nojar över att jag inte längre är ute och dansar tills klockan slagit tre. Eller att sängen lockar mer än barer. Ibland undrar jag om det är för att jag träffat E och blivit ett sånt där par som bara nöter hemmets lugna vrå? 
- fast så är det ju inte. Är det något vi inte är så är det ett osocialt par. Och jag tackar gudarna för att hon klickat med alla mina vänner och för att det inte finns några problem där. <3
 
Jag tror snarare att det handlar om att min kropp inte längre drivs av att palla med så mycket som möjligt under ett och samma dygn. Det är inte längre lockande att dansa fram till tre, sova fyra h och sen arbeta nio timmar på det och sen ha en middag + en ny utgång bokad. Osv. 
- har jag en ledig helg bland plugg, utbildningar och annat, så vill min kropp antingen sitta runt ett bord med ett gäng vänner och käka middag. Alternativt ligga i hennes famn och somna till en film innan elva. 
 
 
Och jag älskar det. Jag har vid snart tjugofem års ålder lärt mig att kunna ta det lugnt, hänga hemma, fixa i lugn takt och kunna njuta av att hänga runt. Och det är jävligt lyxigt att kunna njuta av det, utan något dåligt samvete.
 
- och jag unnade mig detta efter ett bra besked i onsdags. Jag har kommit ca 70 sidor i boken, och den är fantastisk. En flatas bild av hur det var när hiv kom till Sverige. Ni vet att Jonas Gardell sagt att det enbart var bögarnas kamp? Så var det ju knappast. 
- i går hade jag och Ernst pluggmaraton medan tre kilo kött blev grillat. Gud, ska leva på grillat resten av våren/sommaren. 

en bra burgare

Publicerad 2014-05-04 16:55:10 i njuta,

 
Jag har aldrig varit svårflörtad när det gäller mat. Allt går ner utom kall inälvsmat, lever i diverse former och kött i form av mousse. Utöver dessa saker äter jag allt. Och det är nog på senare år som jag insett att jag verkligen är lätt att mätta. Och att burgare kan vara bland det bästa och godaste att äta. 
 
I går firade jag genom att äta en waldorf-inspirerad burgare. Innehåll? Mögelost, hela valnötter, rivet äpple, selleri och majonäs. Och jag var i himlen. Det är liksom värt att sitta mellan två olika matcher innehållandes olika sporter med tillhörande supportrar - för att få äta en sådan hamburgare. 
 
Och det jag gillar mer med hamburgare är att det går att variera utan hejd. Det går att inkludera allas preferenser och samtidigt inte exkludera någon annan. Skippa köttet och släng på grönsaksbiff eller tofu, byt ut brödet mot glutenfritt eller skippa osten för att få den laktosfri. Det går liksom att göra alla nöjda. Med en enkelt maträtt. Som en dessutom får äta med händerna. Medan E uppfostrat nog skar sin i bitar och åt med bestick, käkade jag med bägge händer så att såsen skvätte. Inte direkt ovanligt på platsen vi åt iofs... 
 
 
Ska nog ta och gå igenom lite recept framöver. Så många fantastiska burgare än kammat hem i sina dar. Dessutom kan jakten på den perfekta burgaren aldrig riktigt ta slut. 
 
#blogg100, dag 61

nio månader

Publicerad 2014-05-03 20:55:13 i kärlek,

Hade hon gjort mig på smällen samma natt som hon frågade mig ifall jag ville bli hennes tjej - ja, då hade vi suttit här med en bebis. För i dag firar vi nio månader! Tiden har svischat förbi och månaderna har tickat på. 

Och som jag njutit och ständigt njuter. Visst har vi stunder då disken resulterar i tjafs, eller när en bara vill vara själv eller de gånger en tjafsar pga missförstånd eller blodsockerfall... Alla relationer innehåller bråk, tjafs och stunder som inte är tagna ur en reklam för miljövänligt tvättmedel. Och det är så bara. Allt annat vore ju orealistiskt och livet är inte en schlager varje dag. Fast det där med att jag vaknar lycklig varje morgon av att veta att hon ligger nära, eller hur hon kramar om mig i sömnen. Eller hur det pirrar i magen av att se henne igen när vi spenderat dagen på varsitt håll. 

Då spelar dom där disktjafsen noll roll. För jag vet att det vi har är fin, stark kärlek. Och jag vet att jag träffat den bästa för mig, min fina älskling. 


#blogg100, dag 60

att hitta det i allt

Publicerad 2014-05-02 15:59:00 i kärlek,

En kanske skulle göra en Drew Barrymore och hitta hjärtan i allt, fota, klippa ihop, göra en bok och tjäna pengar. Tanken är någonstans lite gullig och rar - att det går att hitta kärlek i allt, när som helst och var som helst. 
- samtidigt som jag någonstans att kärleken kanske är detsamma som "flicka hjärta pojke"-kärlek. Eller så är det min förhastade slutsats för att det är en hollywood-skådis som gjort boken? 
 
 
För kärlek är ju så jävla mycket mer än heteronormativ gegga. Eller homosexuell gegga. Tänker oavsett sexuell identitet så finns det ju mer bortom tvåsamheten. Alltså jag tänker bara en sådan sak som att vara flera i en relation. Eller att inte definiera sin relation/er enligt normernas alla regler. Eller att skippa kärlek helt och syssla med annat. - när jag träffar femmor (dvs 11-12 år) fattar dom detta på ett kick. Så smarta är kids.
 
Men kärlek kan ju också vara saker som att älska sina vänner, en god kladdkaka eller när solen sticker en i ögonen. Dvs mina topp-tre över saker jag älskar och klassificerar som kärlek. Eller hur pirrigt och fint det känns att hångla upp min tjej på stan. Eller när syskonbarnen ställer frågor eller berättar saker dom lärt sig. Eller att höra om hur mormor och morfar träffade varandra ute på ett fält när dom skulle palla rovor. Att ha den där trygga känslan i kroppen som säger att en inte är ensam - det är kärlek för mig. Den där känslan hänger ju inte i konstant och ibland kan en ju känna sig som den ensammaste i världen, men när den väl bäddar in sig i magen och skapar den där varma känslan, då är det fint att leva.  
 
Kärlek är ju också att ens förälder tvättar rent en skjorta och trollar bort en fläck en själv inte kan få bort. Eller ett syskon som peppar när livet känns värdelöst. Att skratta sig hes med vänner och känna att en aldrig har tråkigt med just detta gäng. Eller att vakna av att den där fina pussar en i nacken. Samtidigt som det kan vara en snäll hund som lägger sig i ens knä eller ett fint sms som träffar rakt i hjärtat från en vän i en annan stad. Och att tända ett ljus för någon som dött alldeles för tidigt och snabbt från ens liv. 
 
 
Ibland kan jag bara stanna upp och tänka över alla relationer jag har i mitt liv, alla finingar som trillat in och som jag aldrig kommer att släppa taget om. De där som en kanske träffar några gånger om året och där veckor eller månader känns som borta - för att en har klickat med hjärtat och då spelar tid ingen roll. Och jag älskar min förmåga att falla pladask för en person över en kopp kaffe, och veta att det här är en jag kommer vilja ha i mitt liv för en bra tid framöver. För bland det bästa och största jag vet inom kärleken är när vänner från olika klickar i mitt liv blir vänner och mår bra av varandra. Det är stort och häftigt. Att kärlek kan vara så mycket mer än något som två personer skapar i en så kallad kärleksrelation, borde vara vedertaget vid det här laget. För jag har så svårt när människor ska rangordna kärlek och relationer. För visst att min E har mitt hjärta i sina vackra händer, samtidigt som mina vänner och la familia alltid finns med på sina sätt. Det finns liksom tillräckligt med kärlek i mitt hjärta för att jag ska behöva välja ut och kategorisera. På samma sätt är det upp till var och en att hantera sin kärlek på det sätt som passar en bäst. Oavsett hur och om en väljer att hantera den.
 
 
#blogg100, dag 59

ni måste finnas!

Publicerad 2014-05-02 07:43:33 i feminism, genus osv.,

Alla som såg Full Patte i går  - räck upp en hand! Efter en dålig pluggdag, avslutade jag med att se andra avsnittet. Och det är genialiskt. Bianca och Tiffany Kronlöf är genialiska. 
 
När jag ser deras program tänds det något i bröstet på mig, förutom att det är sjukt rolig humor som får mig att skratta högt, så är det något mer. Pepp? Styrka? Systerskap? Fight The Power? Ett knytnäveslag mot pojkduos?
- förmodligen allt detta. Melinda Reyes Hiltunen skrev en fantastisk krönika, om varför Full Patte behövs. 
 
 
Förutom att jag är så förbannat trött på pojkduos som existerar i varierande former på alla kanaler, tidningar, poddar och andra medier - levererar Bianca och Tiffany en verklighet som kan tolkas som extrem, provocerande, verklighetsfrånvänd eller överdriven. Och till viss del kanske det är så. Fast scenerna när Snubben dyrkar en vit pojkduo är knappast överdrivet. Eller när Bianca raggar på krogen - byt kön och det blir knappast överdrivet längre. 
 
Jag var övertygad redan efter första programmet och är om möjligt ännu mer övertygad - Bianca och Tiffany behövs. Samtidigt som jag ser ett bra humorprogram, ser jag även undervisningsmaterial. Perfekt för att diskutera könsroller, kassa sterotyper, kvinnligt och manligt socialt utrymme osv. 
 
 
Videon nedan är genialisk och ett bra exempel på hur det kan se ut när en kastar om rollerna. Det sker ju inte särskilt ofta att tjejerna är påklädda medan män ålar omkring i underkläder och leverar "sexig dans". Fast vi dagligen matas med det omvända. Men skillnaden är då att en naken kvinnokropp kan sälja allt från cyklar, fonder, dagcremé till underkläder och garderober. 
 
 
#blogg100, dag 59

om sanningen ska fram

Publicerad 2014-05-01 12:09:37 i plugg,

... gällande det här med uppsatser. Det är ju ett jävla äventyr. Ena sekunden känner jag mig oövervinnerlig och hittar skatt efter skatt. Framstegen bockas av och bröstkorgen dunkar av stolthet. För att i nästa sekund titta i kalendern och se att det är mindre än en månad kvar och det känns som att jag inte kommit någonstans. För att sen börja räkna på hur många timmar det egentligen är kvar och inser att jag nog kan komma att få ihop det på de resterande timmerna. För att sen plocka bort timmar då jag är i Karlstad, timmar då jag måste sova, timmar då jag ska yoga och timmar då jag ska hångla med min tjej. Och hamnar då på timmar som är en bit över arbetsveckan men ändå inte så pass många timmar att jag sabbar dygnsrytmen. Och så växlar det om och om igen. För vissa bitar är inte så jävla spännande att skriva om, som metod. Medan analysen, intervjuerna och den kunskapen får det att pirra i kroppen - för det är så bra. Och så höjs pulsen pga pepp. Som övergår till stress och prestationsångest och så går det runt och runt. 
 
Men, den fasta tanken jag försöker återkomma till är: det är bara en uppsats. Det gäller inte liv och död. Det är inte mitt livsverk. Det är en uppsats på trettio sidor om hatbrott mot transpersoner. Den får inte ta för mycket plats i mitt liv och psyke. 
 
 
Så här kommer istället en lista på saker jag brukar göra när jag får spunk på plugget och måste göra något annat för en liten stund:
 
- se ett avsnitt av en serie. SVT Flow har flera korta serier som Full Patte, Flator och Vikingshill. Avsnitten är 10-15 min och perfekt avkoppling
- gå en snabb promenad. Lyssna på en podd och flytta fokus från begrepp, metod, analyser och vetenskapsteorier
- ha snacks. Jag bakade dagen till ära scones och kommer ha något att äta fram till läggdags. Under riktiga köttdagar är det alltid värt med en snyggare lunch än tex snabbnudlar. 
- dra ett blogg-varv. Sätt en kvarts paus och bara slö-läs bloggar som handlar om mat, skor, kattungar, osv. 
- onanera. Vem kan tänka på plugg när en onanerar? Perfekt paus-underhållning samtidigt som kroppen, hjärtat och hjärnan mår bra av att få njuta. 
- boka in tid då plugget ska vara bannlyst. Exempelvis middag med annat sällskap än datorn, bebismys, nöjesläsning, tv-spel, vinkväll - ja, vad det nu kan vara som får en att bara vara och njuta. 
- lyssna på dålig musik. Jag har denna på repeat under dagens pauser. Och den blir ju nästan bra om en lyssnar på den tillräckligt många gånger. 
 
 
#blogg100, dag 58

Om

Min profilbild

Caro Wikbro Carlén

jag arbetar som sexualupplysare och har huvudfokus hivprevention och säkrare sex. förutom det gillar jag att läsa, feminism, hångla med min donna, mina queens, New York, att äta, vettiga serier, genus, att resa och att diskutera. och det är ungefär det jag bloggar om.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela