sexualupplysare och bokälskare

Mot London

Publicerad 2016-06-30 16:00:00 i kärlek, resor,

Nu har vi packat, skrivit ut ett dussin Harry Potter-tips, trippla kopior av biljetterna, googlat hamburgerrestauranger och queera bokhandlare. Samt lämnat Hurre till Naddi<3

Nu är vi på väg :))) det ska bli så jävla mysigt! Vi ska bo lyxigt, äta långa frukostar (älskar ju buffé!), mingla runt och bara göra det vi får lust med. Jag är helt pirrig av pepp <3 Äntligen en resa med min kärlek, som en före-bröllopsresa :))

Sommarlov

Publicerad 2016-06-30 08:18:29 i min vardag, njuta,

En av mina bästa förmågor är att jag kan ställa om mig på en kvart. Dessa tre semesterdagar har känts som veckor. Och jag har mest lunkat runt, ni vet som en kunde göra som liten. Dagarna bara passerar och en vet inte riktigt hur tiden gått så fort?

Jag har fyllt dagarna med bröllopsplanering, Hurre-häng, långa promenader, smoothies, skräck-läsning och dålig-bok-läsning, omstart av Girls och vila. Så jävla behövligt.

Och ikväll åker vi till London och blir borta till söndag! <3 Hurre får hänga hos sin gudmor :)))

Skuggans lag

Publicerad 2016-06-29 09:00:00 i böcker,

 
Jag har varit peppad på denna bok sen jag fick höras tala om den för ett tag sen. Den heter Skuggans lag, en spanares kamp mot prostitution och är skriven av Simon Häggström. Boken ges ut på Kalla Kulor. 
 
Det är ju ingen slump att jag ville läsa denna: kriminologi och sexologi flätas samman genomgående eftersom det är en kriminalinspektör som arbetar mot prostitution. Det är begreppet Simon använder sig av genom hela boken. Han börjar med att förklara varför han använder just det begreppet och inget annat begrepp. Det går ju annars att prata om sexarbete, sex mot ersättning, sexwork osv. Men folk lägger olika värdering vid begreppen som ofta baseras på vad en tycker om det. På mitt jobb används begreppet sex mot ersättning exempelvis, vilket jag gjort sedan flera år tillbaka. Anledningen till att jag gör det är för att vidga begreppet kring sex/sexuella handlingar och pengar/ersättning. För det är inte bara pengar som används som betalning, utan det kan lika gärna vara alkohol, droger, kläder, övernattningsplats, mat osv.
 
Boken är intressant och väldigt detaljrik. Simon arbetar som kriminalinspektör på prostitutionsgruppen inom Stockholmspolisen. Deras arbete går ut på att spana från en bil på Malmskillnadsgatan, åka på misstänkta sexköp som hotell ringer om och gripa misstänka sexköpare genom att fejka sexköp. Det är extremt mycket detaljer för att försöka förklara vilka det är som köper sex, hur gamla dom är, vilka kön dom har (män), vad dom jobbar med och hur köpen går till. 
 
Som läsare får en även lära känna kvinnorna som säljer sex och sina kroppar. Deras bakgrund, hur dom kom till Sverige och en del om varför dom gör detta. En del gör det för att ha råd med droger, andra gör det för att tjäna pengar till sina barn och familjer och ytterligare några gör det för att det inte finns några andra val. Missbruk, fattigdom, hallickar som bestämmer, munnar som behöver mättas. Och för att det finns gott om män som hela tiden vill köpa.  
 
 
Något som jag däremot inte tål är hur han skriver om kvinnornas utseende. Jag kan förstå att faktorn ålder kan spela in, eller för mig kan åldern förvärra en situation och det känns olika beroende på om personen är yngre eller äldre än jag. Och jag har sedan tidigare någon slags information om hur det kommer sig att kvinnor säljer sex. 
- så jag kan inte för mitt liv förstå hur deras utseende är relevant för någon att ta del av. 
 
Det blir inte värre, mer synd om, sorgligare, vidrigare, mer utsatt situation - om en kvinna är vacker eller inte. Så alla delar där kvinnors utseende nämndes var bara överflödiga och irriterande. Kommentarerna om utseende sänkte betyget. Så jag ger Skuggans lag 2 av 5. 
 

världens bästa serie

Publicerad 2016-06-28 09:00:00 i girls <3, hbtqi,

Hipp hurra! En av världens bästa serier är äntligen tillbaka! Orange is the new black! Den kom ju redan förra fredagen, men vi har bara sett några avsnitt. Hur ser ni serier? Jag älskar ju att se serier i ett svep första gången, och sen kunna ha serien på i bakgrunden. Men E gillar att se avsnitten ett i taget och ta det lugnt. Och det finns ju något fint med det med. Lite som när en var mindre och såg ett avsnitt i veckan, som jag visserligen älskar. Längtar så efter någon deckarserie att följa veckovis :)))) 
 
Men åter till serien - jag är så otroligt jävla pepp! Den slutade ju så fint och med flera lösa historier. Och det häftiga med serien är att jag känner mycket för alla karaktärer. För självklart tänker jag på alla personer bakom karaktärerna. Det är ju ingen slump att dom är uppdelade efter etnicitet, att vita behandlas på ett sätt, att vakter beter sig som svin eller att maten är kass. Isolering, misshandel, övergrepp och våld är knappast påhittade scenarier heller. Men jag gillar framställningen och att det inte är sockersött. 
 
Förresten, följ karaktärerna på insta. Jag lovar att det kommer att förbättra era liv. Det är ljuvligt att se alla fantastiska, mäktiga, kaxiga, magiska queens. Dom delar med sig av privatlivet, behind the scenes, hur karaktärerna hänger med varandra osv. Älskar det <333 
 
Har du missat serien? Det handlar om ett kvinnofängelse. Mycket ljuvliga karaktärer, kriminologi, flator, sex, feminism, våld, maktrelationer osv. Får alltid fem av fem palmer. 

Här ligger jag och blöder

Publicerad 2016-06-26 09:00:00 i böcker, girls <3,

Jag läste Här ligger jag och blöder av Jenny Jägerfeld under semestern. Den ges ut av Gilla Böcker, ett bokförlag jag verkligen tycker om. Jag har tidigare läst Hål i huvudet av författaren, som jag tyckte om - men denna var snäppet bättre.
 
Det hela börjar med att Maja sågar av sig en bit av tummen. Och ganska snart fattar en som läsare att Majas familjebild inte ser ut som normen vill att den ska se ut. Visserligen finns det en mamma och pappa, fast dom är lite olika närvarande. Det är pappan som är orolig och reagerar. Och mamman lyser med sin frånvaro. Mamman går inte ens att få tag på. 
 
 
Maja går regelbundet igenom sin pappas mail och facebook, mest för att hon kan. Tills hon en dag läser ett mail som handlar om varför mamman inte är så kontaktbar som hon borde vara. Samtidigt träffar hon en granne till mamman som hon inleder en relation med. Och mitt i allt gör tummen ont och hon ändrar hela tiden sitt utseende. 
- det jag gillar mest med boken är att det hela tiden är saker som händer. Tummen blöder, håret ska färgas, det råkar bli sex, pappan får ragg, mamman är borta och sen klipper Maja av sig håret ytterligare. Det är högt och lågt som beskrivs med briljant språk. 
 
Boken fick augustpriset 2010 vilket är helt förståeligt. Det är första gången jag läser om en person som har aspergers syndrom, ur någon annans perspektiv. I det här fallet är det Majas mamma som har det, och vi får följa hur det påverkar Maja. Och det är så bra skrivet!! 
 
Här ligger jag och blöder får fyra av fem palmer! 
 

midsommar

Publicerad 2016-06-25 12:04:56 i party-larty,

Vi började dagen med lång frukost som varade i några timmar. Det är bland det bästa jag vet och denna morgon åt jag banan/chia-pannkakor. 
Sen åkte vi ut till ön och hängde med dessa darlings! <333 
Vi åt först gigantisk förrätt med sill, skagenröra, lax, potatis, avokado osv. Sen tog vi en promenad för att smälta maten + plocka material till detta:
Vi byggde världens största krans!! 
Min fina <3333

Och som pricken över i åt vi denna ljuvliga tårta! <333

Älskar kvällar likt dessa som består av god mat, fina vänner, mycket skratt och häng. <3

pcos + behandling

Publicerad 2016-06-23 09:00:00 i feminism, genus osv., fittan <3,

 
Nu har jag haft diagnosen PCOS i lite mer än en månad, och alla ni som också har den diagnosen känner till alla miljoner googlingar en kan göra. Och en kommer in på källor som Familjeliv, Flashback, engelska diet-sidor och ytterst få medicinska sidor. Det är få läkare eller medicinskt kunniga som skriver om PCOS. Utan det är patienter sjävla som ställer frågor, delar med sig, berättar osv osv. Erfarenheter byts, skräckscenarier målas upp, huskurer sprids och ingen vet riktigt vad som ens händer med den egna kroppen. 
- det blir bara så extremt tydligt att detta inte är någon prioriterad diagnos. För då skulle det finnas forskning, information och vettiga diskussioner att ta del av. 
 
Först fick jag Provera utskrivet. Och jag åt i 10 dagar (en kur) och sen ringde jag upp min gynekolog för att avbryta. De biverkningar jag fick var: mellanblödningar, mensvärk, nedstämdhet och jag var hela tiden stressad över att de vanligaste biverkningarna var viktuppgång och vätskefyllnad. + depression. Knappast efterlängtat.
 
Därefter fick jag p-piller som heter Yasmin. Det har jag ätit i snart en månad och har blödit mer eller mindre hela tiden. Eftersom mellanblödningar kickade igång av Provera och sen fortsatte med Yasmin, har det gått över en månad med blödningar. Men enligt säkra källor som Familjeliv och Flashback är det tydligen vanligt...
 
Som påföljd av att jag börjat med kostråd som finns kring PCOS, har jag även fått B12-brist, men det är tydligen vanligt när en har PCOS. Så då äter jag även tabletter mot det. 
 
 
Det som är grejen med diagnosen är att en får olika tabletter baserat på vilka symptom en har. Enligt min gynekolog finns det följande symptom:
1) oregelbunden mens
2) lätt för att gå upp/ner i vikt
3) acne
4) hårväxt på bröstkorg/rygg/ansikte
5) äggblåsorna sitter i en cirkel som ett armband
 
Har en tre av dessa fem, då har en diagnosen. Och hen bockade för 1, 2 och 5 för min del. De instruktioner jag fick var följande: ät Provera (som nu är utbytt mot Yasmin) och sen gå ner i vikt. "Att jag har sommaren på mig" för det... 
 
 
Nu när det har gått några veckor och jag kunnat smälta det typ, är min inställning följande: jag äter tabletterna för att få en regelbunden menscykel och få upp b12-bristen. Sen kommer jag träna som vanligt och följa de kostråd som finns på ett ungefär. Kan skriva mer om det senare. 
 
Hur mår ni andra som har diagnosen? Har ni fått vettig hjälp? Bra instruktioner? Fint bemötande? Ni kan väl maila på carowikbrocarlen (@) gmail.com <3 

Jag blev Stockholmssyndromet

Publicerad 2016-06-22 09:00:00 i böcker, girls <3,

Jag blev Stockholmssyndromet: valvet, föraktet och mitt kärleksförhållande med Clark Olofsson är skriven av Kristin Enmark och Gunnar Wesslén och ges ut av Pocketförlaget, tidigare av Ordupplaget. 
 
Som titeln beskriver handlar den om det så kallade Stockholmssyndromet, beskrivet och berättav av personen som blev diagnosen. Enmark var bara 23 år när hon arbetade på banken där Jan Erik Olsson skulle göra ett bankrån. Som sen ledde till att gisslan hölls i sex dagar och Clark Olofsson kom dit som krav. 
 
Vi har nog alla hört talas om det Stockholmssyndromet. Och det brukar beskrivas som att en eller flera personer får kärlekskänslor/starka känslor för en brottsling. Att man väljer den kriminellas sida före polisen eller statens. Det beskrivs som ett psykologiskt tillstånd som uppstår under gisslansituationer och en börjar sympatiserar med förövaren. 
 
Bla bla bla. "Diagnosen" fastställdes av polisens egna psykolog som förklaring/negligering av Enmarks egna handlingar och vilja - för att hon inte ville ställa sig på polisens sida. Istället för att lyssna på vad Enmark och de andra som var gisslan ville, kände, tänkte och tyckte. Skapades diagnosen för att på så sätt omyndigförklara och nollställa Enmark. Med hjälp av Stockholmssyndromet förklarar och försvarar den varför en kvinna (vanligtvis) skulle vara så pass märklig att hon ställer sig på en kriminell (ofta man) sida. 
- som så mycket som har med kriminologi vill en gärna hitta förklaringar och försvar för varför en kvinna skulle kunna begå en brottslig handling. Även så i detta fall. 
 
För att Enmark var på Jan Erik och Clarks sida istället för polisens sida, samt för att hon hellre ville följa med kidnapparna - blev hon diagnostiserad. Men det är ju bara bull. 
 
 
Boken är uppdelad på det viset att de olika händelserna som hände inne på banken under de sex dagarna de tillbringade där är detaljrikt beskrivna. Och sen ger Enmark sin bild av det som hände. En får lära känna Enmark som barn, uppväxten, gisslandramat och sen hur relationen med Clark påverkat henne. Men kanske mest hur det varit att bli huvudperson för en påhittad karaktär. 
 
Jag rekommenderar alla som någon gång pratat om Stockholmssyndromet att läsa boken. Tyvärr tröttnade jag på att det var mycket upprepningar, så Stockholmssyndromet får 3 av 5 palmer. 

picknick och London

Publicerad 2016-06-21 18:20:55 i kärlek,

I fredags mötes vi upp efter jobbet och tog först ett varv på stan. Jag blev bölig av Polarn&Pyrets senaste kollektion och ville ha allt till kommande bebisar<333

Sen hade vi inomhus-picknick och firade att vi hängt så himla länge. Ibland när jag kollar på henne fattar jag inte hur mitt liv funkade utan henne. Jag kan liksom inte förstå vad jag gjorde innan hon trillade in i mitt liv? 

Och inomhuspicknick är nog min hobby. Att bara samla alla goda saker på ett och samma bord för att sen njuta i timmar. Kan nog slå vilket restaurangbesök som helst. 

Och igår bokade vi London! Hurra! Redan nästa vecka åker vi. Så ge oss tips! Jag vill äta scones, köpa queera böcker och hänga i gaykvarter. Donnan vill köpa skjortor, se fina hus osv. Samt äta burgare, det går alltid hem. Tipsa! 

fyra X sex

Publicerad 2016-06-21 09:00:00 i min vardag,

Fyra platser jag har bott:

1. port nr 5 i Aspuddens centrum

2. lägenheten jag bor i nu, först som barn och sen igen som 19 år och framåt

3. i en liten stad utanför Barcelona om somrarna med Bull <3 

4. landet, älskade landet ute på Bullandö!

 

Fyra ställen jag har arbetat:

1. Pocket Shop
2. erotikmässan som garderobiär
3. Veckorevyn i 15 nr, haha
4. rfsu/rfsl ungdom/ rfsl förbundet och nu rfsl sthlm <3

 

 Fyra saker jag älskar att se på tv:
1. skräckfilmer med folk som är mer rädda än jag
2. L Word, Girls, SATC, Glee, OITNB osv.
3. en serie som en följer och ser ett avsnitt i veckan
4. disneyfilmer, astrid lindgren, grease, julkalendrar osv som står på i bakgrunden
 

Fyra platser jag har varit:
1. New York<333
2. London
3. Thailand
4. Köpenhamn

 

Fyra saker jag älskar att äta:
1. allt med tryffel
2. bra skagenröra
3. goda ostar
4. mjölkchoklad

Fyra saker jag älskar att dricka:
1. kallt bubbel! 
2. kaffe som är bra gjort
3. fanta lemon
4. drinkar med fina människor

I skuggan av ett brott

Publicerad 2016-06-19 09:00:00 i böcker, girls <3,

 I skuggan av ett brott är skriven av Helena Henschen och gavs ut på Brombergs förlag. Boken handlar om de von Sydowska morden och är en blandning av verkliga berättelser, intervjuer, efterforskning och lite påhittat när det inte fanns några bevis. 
 
(De von Sydowska morden skedde år 1932 i Stockholm och Uppsala. Hjalmar von Sydow samt hembiträde Ebba Hamm och kokerskan Karolina Herou mördas i en lägenhet i Stockholm av sonen Fredrik von Sydow. Därefter stickar han och hans fru Ingun von Sydow till Uppsala. Där Fredrik senare skjuter ihjäl först Ingun och sen sig själv, efter att polisen kommit ifatt dom.) 
 
Henschens mamma var lillasyster till Fredrik, vilket innebär att Henschen var barnbarn till Hjalmar von Sydow. Det var mamman och en kusin som hittade de tre personerna mördade i Stockholm. Denna bok är ett försök till att förstå vad som hände och hur detta påverkat hela den von Sydowska släkten i flera generationer. Henschen träffar personer, försöker prata med sin mamma, reser runt och försöker förstå vad som ledde fram till morden. 
 
Jag älskar att läsa om mord. En hobby jag har är att försöka förstå anledningar till varför folk begår brott och speciellt mord. Jag har en kandidat i krim. Men denna bok gick mig liksom förbi? Jag blev förvirrad av tanken på att visa saker var sanna och vissa saker var påhittade. Och ibland fattade jag inte om det handlade om Henschens egna tankar, mammans tankar eller vems tankar/handlingar/fiktiva handlingar? 
- och jag störde mig på att "vissa namn och platser fått andra namn". Det var Ingun som istället fick heta Sofie. 
 
 
Själva historien i sig är ju såklart fruktansvärd. Fem personer dör pga en persons handlingar. Men både boken och p3-dokumentären liksom fokuserar enbart på familjen von Sydow (i p3-dokumentären är det iaf en som påtalar just detta!). Men kokerskan och husan då? Som mördades av bara farten? När ska deras historier bli berättade? Jag vet inte, men jag känner inte så mycket för att läsa om en bortskämd överklassunge som förmodligen knarkade och söp, och bristen på pengar gjorde att han begick morden. Det gör mig mer matt än engagerad. 
 
 


I skuggan av ett brott får två av fem palmer. 

så länge du älskar mig

Publicerad 2016-06-18 12:04:59 i kärlek,

 
I går firade vi att det var tre år sen vi träffades för första gången. Lämpligt nog hade hon på sig exakt samma tröja på bilden, som hon hade första gången vi sågs. 
 
Vi firade med att ha picknick hemma och köpte med oss allt som är gott! Dvs räkor, skagenröra, tryffelsalami, getost, färska bär, saffransaioli osv. 
 
 
Tänk att hon liksom funnits i mitt liv i över tre år nu och jag kan inte se mig själv leva ett liv utan henne. Hon är min närmsta person, mina hjärtslag och bollplank. Den jag vill somna nära varje natt och vakna ihoptrasslad med varje morgon. I tidigare relationer har det alltid funnits saker som stört mig, att känslor svalnar, att något skaver eller att saker bara är phucked up. Och självklart finns det grejer vi bråkar om och rasar över.
-  men det är helt annorlunda nu. Jag är fortfarande peppad på att träffa henne dag efter jobbet, jag vill vara med henne om kvällarna och jag vill spika alla världens planer med henne. Och jag vill bara fortsätta bygga vidare på vårt gemensamma liv. 
 
Jag älskar hur hon får mig att skratta högt flera gånger om dagen, att hon kan trolla bort ångest med en kram och att jag fortfarande blir yr av hennes kyssar. Jag är redan nu peppad på att fira varje dag av mitt liv för att jag lyckats träffa världens bästa person! Jag älskar dig <3
 

Brunch

Publicerad 2016-06-17 09:00:46 i kärlek,

Dagen efter bröllopet samlades vi på Clarion på söder för brunch. Brudparet fick övernattning av oss efter bröllopsmiddagen och hade sovit över med utsikt över Globen :))) och vi passade på att boka in oss för brunch. 

Jag gillar verkligen Clarions brunch! Dom har bra utbud av kalla och varma rätter, gott kaffe, mycket efterrätter och våffelstation! Det finns inte så mycket att sakna när det finns en våffelstation<33

Hipp hipp hurra för brudparet åter igen! Nu är ni gifta och familjen Wikbro har fått ännu en medlem!

Hon bad om det

Publicerad 2016-06-15 09:00:00 i böcker, girls <3,

 
Jag blev tipsad om denna bok via Massolits instagram. Jag föll direkt för omslaget och titeln. Och jag anade redan innan att den skulle vara jobbig att läsa. Svar ja: 285 sidor ångest. Genomskärande ångest som stannar kvar länge efter att en läst ut boken. 
 
Hon bad om det är skriven av Louise O´Neill och ges ut på Massolit förlag. Som en kan förstå av titeln och omslaget handlar det om sexuella övergrepp och våldtäkt. Och jag vill börja med att varna. Boken innehåller mycket beskrivningar av sexuella övergrepp, våldtäkt och hur en som utsatt kan må/känna/tänka efter att ha blivit utsatt. 
 
Bokens huvudkaraktär är Emma ODonovan. Emma är skolans snyggaste tjej. Eller skolan räcker inte, stadens absolut snyggaste? Hon är känd för att vara snygg, vacker och som hela tiden blir tipsad om att hon ska bli modell. Hon kan vara en bitch mot sina vänner, uppkäftig mot snubbar och behöver knappt anstränga sig - för hon är ju så snygg. Hon är sitt utseende. 
 
Hon hänger med sina vänner och livet bara leker. Tills hon går på en fest och blir brutalt gruppvåldtagen av fyra vänner. Allt filmas, fotas och sprids via sociala medier. 
 
 
Först fattar Emma ingenting. Sen förnekar hon allt. Kommer med bortförklaringar och försöker skämta bort det med sina vänner som är arga eftersom dom tycker att hon är en hora som gjort allt detta. Låtit vem som helst göra vad som helst med henne. Och Emma inser att det är hennes fel. Hennes vänner, familj och alla som får se bilderna/filmerna är enade - hon bad om det. 
 
Därefter sker ytterligare uthängningar, ångest, undersökningar, familjen får veta, anmälningar, mediadrev, rykten i staden dom bor i och på nationell/internationell nivå. Folk delas in i gruppen "tror på Emma" eller "tror hon bad om det". 
 
Och boken är så briljant skriven att varenda jävla sida gör ont att läsa. Förutom att detaljer om allt som sker Emma, får en även följa Emmas tankar i form av paranteser. Vilket enbart gör boken ännu mer verklig och vidrig. 
 
 
Det som händer Emma är knappast något taget ur luften eller påhittat. Det finns mängder av Emmor världen över. Unga kvinnor som blir våldtagna, som ingen tror på, som hatar sig själva, som skyddar sina förövare, som blir stämplade som horor/slampor/lösaktiga/luder/vider osv. 
 
Så länge vi lär unga tjejer att klä sig på ett visst sätt, inte dricka för mycket, inte knarka, inte sminka sig för mycket eller att ständigt vara snubbar till lags. Och vi aldrig lär unga män att inte bete sig som rövhål i grupp eller ta på kvinnors kroppar som de vill - kommer vi inte framåt. 
 
Jag skulle önska att Hon bad om det blev obligatorisk läsning för samliga kids i åttonde klass. Hon bad om det får fem av fem palmer. 

Orlando<3

Publicerad 2016-06-12 22:09:45 i hbtqi,

Det som hänt i Orlando är svårt att ta in. Som att min hjärna inte pallar processa hur jävla vidrig världen är. 50 personer är bekräftad döda och över 50 är skadade - av en och samma person. En man har öppnat eld på hbtqi-stället Pulse och skjutit. 

En person valde att avsluta 50 personers liv. Men det skakar om hela världen. Masskjutningen är den största i USAs historia. Och det största terrordådet sedan 9/11. 

Denna handling är inte bara något som drabbar personerna på klubben eller deras anhöriga, det är ett hot mot hela hbtqi-communityt världen över. En människas hat mot andra människors rätt att älska vem den vill. 

Om jag skulle vara troende skulle jag nog be för alla offer och deras anhöriga. Men jag känner bara bottenlös sorg och ångest. Och jag fruktar för efterreaktionerna. 

Mordbrännaren

Publicerad 2016-06-12 09:00:00 i böcker, feminism, genus osv.,

 
Jag har läst fortsättningen i Singö-serien som Anders Gustafson och Johan Kant skrivit. Den heter Mordbrännaren och ges ut av Bokfabriken. Här kan du läsa om första boken.
 
Precis som första delen i boken är det rika miljöbeskrivningar, detaljer om vad dom äter till middag som ger en mysig känsla och en tycker om karaktärerna väldigt mycket. Samtidigt skildrar boken hemska attacker mot romer, mordbränning och en fortsättning av jakten på ex-militären Sven Löwengrip. Det är en blandning av mysigt och läskigt. I denna del får Solbritts dotterdotter Isabelle mer utrymme. I första delen blir hon utsatt av ett sexuellt övergrepp av en äldre kille ute på ön. Och i denna del vill hon hämnas. 
- givetvis älskar jag att läsa om en ung kvinna som vill hämnas och som begår brottsliga handlingar enbart för att hon vill. Det är väldigt sällan dessa sorters beskrivningar får finnas med i böcker/film/musik osv. 
 
För en vill så gärna förklara kvinnors brottsliga handlingar med psykisk sjukdom, svagt psyke eller att det sker för att en man sagt åt henne att göra det. Kvinnor får sällan begå brottsliga handlingar för att de vill hämnas, för att de är arga,för att de känner för det eller för att de vill. Men i denna bok får Isabelle utlopp för sin ilska. 
 
Samtidigt som Isabelle hämnas har det brunnit hos romerna på en camping och ett annat sommarhus sätts i brand. Har dessa händelser något samband med varandra? Eller vem/vilka ligger bakom vilka handlingar? 
 
Jag älskar att följa Solbritt Andersson som kriminalinspektör med Lena Karlsson som närmsta kollega. Jag gillar hur dom tar plats, har mycket makt och stöttar varandra såväl på arbetet som privat. Det är väldigt intressant att följa tre kvinnliga karaktärer som alla bryter mot normerna på olika sätt. Det är två kvinnor som låter arbete gå före barn och familj gång på gång. Och en ung kvinna som vill begå brott för att hämnas. Och det är så befriande att läsa en deckare där kvinnor inte sexualiseras eller framställs som våp. Utan får vara porträtterade precis som män alltid omskrivs, som självklara varelser. Det finns liksom inga förklaringar/bortförklaringar till varför kvinnorna har dom positionerna dom har. Dom bara är. Och det är ljuvlig läsning. 
 
 
Mordbrännaren får fem av fem palmer. 
 
 
ps. boken tar även upp rasism och hatbrott mot romer. Vilket gör att boken känns extremt aktuell med tanke på hur vårt samhälle ser ut. Detta är en ytterligare anledning till varför ni ska läsa boken. Nu har jag främst fokuserat på feminism + kriminologi. Men det finns mycket politik inflätat mellan raderna. 

nu är dom gifta!!

Publicerad 2016-06-11 21:20:03 i kärlek,

Morgonen inleddes med att jag tog rimligt många selfies i bilen. Detta efter att jag förklarat för donnan att mitt face bara finns i en upplaga, och det ska hon tänka på när hon blir galen på mig :))) Det gör hon redan... <3 
Sen mötte vi upp dom här urtjusiga! Och ställde oss i köer som växte för varje minut. Det fanns en för kyrkliga, en för borgerliga, en för gäster och en för besökare. För min syrra skulle gifta sig i drop-in på Skansen!! 
Dom fick ett startnummer och efter att alla gått på toa samt tagit oss till bröllopstorget var det dags! Så himla fint!! Jag grät och allt var så vackert <3
Det var borgerliga och kyrkliga vigslar igång samtidigt! Så mängder av par minglade runt med familjer, vänner, picknickkorgar osv. Så rart och mingligt på samma gång. Dom fick gifta sig vid Bagarboden <33
Sen drack vi bubbel med Stockholm som utsikt, Summerburst svagt i bakgrunden och fotade några tusen bilder. Efteråt åt vi fem-rätters på Villa Godthem! 
Hipp hipp hurra och grattis älskade syster!! Tack för att vi fick vara med på er stora dag <33 jag längtar redan till bröllopsfesten, möhippan osv. Samt brunchen vi dyker upp på imorrn förmiddag! 

Gracie and Frankie

Publicerad 2016-06-10 09:00:23 i feminism, genus osv., girls <3,

Jag vet att jag har tipsat om serien förr, och nu har vi precis sett säsong två. Som var ännu bättre än första!!

Snabb sammanfattning: Gracie och Frankie har båda varit gifta i över 40 år med två män som har en advokatfirma ihop. Tills männen dels kommer ut som bögar, samt att dom haft en relation i över 20 år.
- detta avslöjas tre min in i första avsnittet samt överallt. Så det är ingen spoiler. 

I säsong två får vi fortsätta följa dessa ljuvliga damer som försöker hitta sig själva, genomgå skilsmässor, ta hand om sina barn och samtidigt förhålla sig till sina ex-män. Dom dejtar, får panik, utvecklas, är hysteriska, onanerar, dricker för mycket och stöttar varandra bäst dom kan. 


Och det är en sådan ljuvlig serie! Jag älskar att se äldre kvinnor ta plats, utvecklas, ha ångest, prata om sexuell lust, försöka deala med sina familjer och ändå fortsätta orka med sina liv! Jag vill att alla avsätter ett halvt dygn och ser bägge säsonger <333 Gracie och Frankie får fem av fem palmer.

Mina kärlekar<33

Publicerad 2016-06-09 21:00:54 i kärlek,

Alltså dom här två!! Ibland känns det som att något ska spricka inom mig för att jag är så lycklig med dom! Hurre är världens ljuvligaste katt <33 Jag fattar inte hur jag kan känna så mycket för en katt? Men det gör jag. Jag älskar att vara med honom och få honom att spinna! 

Och min donna, hon är det absolut bästa och viktigaste som hänt mig. För jag vet att hon finns där, alltid ställer upp och ständigt peppar mig gällande allt jag gör. Vad som än skiter sig, så finns hon där. I veckan firade vi 28 månader som förlovade och nästa fredag är det tre år sen vi sågs första gången. Och det är en sådan fröjd och lycka att fira alla våra dagar ihop! Om jag skulle dö i morgon, då vet jag att jag inte skulle ångra något med henne. Det är en ganska ljuvlig känsla <3 Tack E, mitt livs kärlek! 

Svenska brott - Bodenfallet

Publicerad 2016-06-08 09:00:00 i böcker,

Jag har stått många timmar i signeringsköer under Bokmässan i Göteborg för att få en glimt av Tomas Bodström. Det var alltid jag och en miljard tanter... Jag höll inte med om allt han sa om brottslighet när han var justitieminister, men jag gillade honom ändå som politiker. Svenska brott - Bodenfallet är skriven av Tomas och Lars Olof Lampers och ges ut hos Norstedts. 
 
Jag minns när detta fall ägde rum och jag följde det flitigt via kvällstidningar och andra sajter. För er som inte minns Bodenfallet handlar det om 20 år gamla Vatchareeya Bangsuan som först försvinner och sen hittas styckad. Två män blir misstänkta varav en av dom senare blir dömd både i tingsrätten och hovrätten. Det är dels hennes gamla tränare som hon även haft ett förhållande med, samt en gammal pojkvän som misstänks och slutligen döms mot sitt nekande. 
 
Det jag älskade med boken är upplägget. Varje kapitel innehåller kursiverade stycken med förklaringar gällande åtal, olika personers roller gällande brott, mord, juridik osv. Så oavsett om en sett två avsnitt av Ally McBeal eller läst kriminologi som jag gjort, så kan en tillgodose sig all info. Andra saken jag älskar med boken är att författarna inte väljer sida. Tomas och Lars Olof går igenom vad som hände, vilka personer som var involverade, hur spaningsarbetet gick till och vad polisen kom fram till. Och fastän en person blivit dömd, en person är brutalt mördad och en person går fri - fattar en ändå inte riktigt vad som har hänt, utfört av vem eller varför. Författarna tar inte ställning på det sättet. - vilket jag gillar. Det hade varit så enkelt att skriva "eftersom XX blev dömd, var det så", men det förekommer inte. 
 
Jag vill dock varna för att vissa scener kan få en att vilja skrika rakt i ångest. Som när tränarens fru fått veta att han varit otrogen, och då skriver massa hemskheter via sociala medier. Huvva. 
 
Jag håller tummarna för att det kommer fler delar i serien om Svenska brott. För jag ger Bodenfallet 5 av 5 palmer. 
 

önskelista

Publicerad 2016-06-06 09:00:00 i min vardag,

Det är ju inte överdrivet långt kvar tills jag fyller ljuvliga 27 år. Och givetvis ska jag fira detta x antal gånger även i år :))) Dessutom är det ju studenttider, bröllop, dop osv. Så här kommer en lista på vad jag önskar mig, och vad andra rimligtvis skulle kunna önska sig. 
 
- palmer. Alla skulle må bättre om de ägde en palm. Jag skulle allra helst bo på en plats där palmer växer fritt. Men till den dagen önskar jag mig en stor palm att ha hemma. 
 
- paljettklänningen! Carola bär i musikvideon till låten Säg mig var du står från 1993 världens bästa paljettklänning. Färgerna, mönstret, längden - allt. 
 
- burgare. Jag har bockat av många burgare i mina dagar, men det finns en del platser jag ännu inte besökt. Så jag önskar mig besök på bra hamburgeställen med fint sällskap. Och detsamma gällande brunhställen!
 
- New York! Jag vill så gärna tillbaka dit. Det finns så många gator jag inte sett och restauranger att besöka. New York är alltid en bra idé. Bilden är tagen i mitt favoritområde Greenwich Village
 
- böcker! Just nu önskar jag mig böcker av queen Louise Boije af Gennäs. Det är fortfarande några jag inte har. Som "Rent hus", "Los Angelses" och "Ju mer jag ser dig". En fin sak som jag ofta gör är att ge bort mina favoritböcker. Det är något extra med att läsa böcker som en vet att någon annan tycker om :)) 

Spåren vi lämnar efter oss

Publicerad 2016-06-05 09:00:00 i böcker, girls <3,

Här kommer tipset som kommer rädda din sommar. Oavsett om du gillar romaner, deckare, fakta, ungdom, erotik eller vilka genrer det nu finns - denna slår allt. 
 
Spåren vi lämnar efter oss är skriven av Pernilla Ericson och ges ut hos Harper Collins Nordic. Jag fick först veta att boken fanns via en bokvideo, och har varit peppad sedan dess. 
 
Grova våldtäkter sker längs gröna linjen i Stockholm och de utsatta blir misshandlade svårt. En natt blir en polis utsatt för ett försök till våldtäkt, vilket resulterar i att hon slår tillbaka och blir avstängd i väntan på utredning. Samtidigt får tre personer hem varsitt kuvert som resulterar i skapandet av ERLA-gruppen. Det är en avstängd polis, en fixare, en hacker och en gammal kriminalproffesor. Tillsammans ska dom lösa överfallsvåldtäkterna som sker längs tuben. 
 
Livs, Rickards, Aminahs och Ediths olika förmågor, särintressen och kunskap tar gruppen in i enskilda individers hem via sociala medier. Samt tvärs över atlanten till Los Angeles, runt om i Stockholm och till Paris. Den gemensamma nämnaren hos personerna som blir utsatta för överfallsvåldtäkter går slutligen att knyta ihop via sociala medier... 
 
 
Språket är helt otroligt! Jag var fast efter någon sida och ville bara ha mer. Karaktärerna är rikt beskrivna och jag blev kär i alla fyra. Och det jag älskade mest, det märks ett engagemang från författaren. Det går att skriva om mäns våld mot kvinnor på mängder av sätt. Givetvis älskar jag när en fattar att författaren brinner för ämnet. Det märktes även att det fanns mycket resarch bakom karaktärerna, händelserna, miljöerna och allt som skedde. Vilket även gjorde att jag fick klara bilder av allt inuti mitt huvud och redan nu hoppas på att det blir serie av ERLA-gruppen. Alltså både bok-serie och tv-serie <333
- och ja, givetvis älskar jag när mina områden vävs samman: kriminologi, sexologi, genus och feminism - vilket jag tycker finns representerat i denna bok på olika vis.
 
Spåren vi lämnar efter oss får fem av fem palmer <3   

HÅKAN

Publicerad 2016-06-04 20:25:48 i Sex osv.,


Sven Bertil Taube har kört sina låtar, nu sitter vi och sittdansar till musiken medan solen skiner och bra musik spelas. Robin och Em är på Liseberg och kammar hem vinster :)))

När som helst kliver Håkan på!! 

änglarna har åkt på pisk

Publicerad 2016-06-04 09:50:20 i resor,

Äntligen är dagen här!! Som vi väntat och längtat. Biljetterna bokades i okt/nov/dec, vi minns inte riktigt. Och nu är det dags! 

Detta eminenta gäng är nu på väg mot Göteborg och Håkan!

PEPPEN!!! Jag har redan ont i huvudet pga pepp och vi var tvungna att ta en morgonpromenad för att jag skulle bli av med lite energi. Mot Göteborg och Håkan!!

Och svetten

Publicerad 2016-06-03 09:00:22 i njuta,


Svar nej, jag kan inte få nog av svettiga selfies. Jag älskar kombon. Här hade jag cyklat 45 min Himalaya. Och rann bokstavligen bort. 
Men hur kommer det sig att svetten blir såhär? Varför just på magen? Ansiktet, ryggen och armhålorna var såklart svettiga - men denna fyrkant på magen? Någon som vet? 

Peppen!

Publicerad 2016-06-02 09:00:38 i Sex osv., böcker, hbtqi,


Jag fick hem denna guldklimp i tisdags och jag är otroligt peppad. Det är en historia om hbtq, men beskrivs utan jobbiga komma ut-historier och vettiga sexscener. Dvs i ett nötskal allt jag saknar i böcker med tema unga hbtq. Återkommer med recension! 

Boken heter Du, bara och är skriven av Anna Ahlund.

Hudhunger och Nakenlek

Publicerad 2016-06-01 09:00:00 i böcker, girls <3,

Jag har läst Katerina Janouch senaste erotiska verk som ges ut på Piratförlaget. Det ska bli en triologi och de två första böckerna heter Hudhunger och Nakenlek
 
Inledningsvis är det fascinerande att läsa en ny genre av en författare en plöjt tidigare. Jag har ju läst Janouch serie om Cecilia Lund som är romaner, en del ungdomsböcker och några fackböcker. Dessa två böcker är ju erotiska romaner. Och det är intressant hur en och samma person kan ha ett helt annat språk när den byter genre. Det kanske iofs är logiskt? Men jag har nog inte tänkt på det tidigare. 
 
I Hudhunger och Nakenlek är det 40åriga Rosanna Wilde som står i fokus. Romanerna är på 200 sidor vardera och går snabbt att läsa. 
 
Hudhunger: Vi får lära känna Rosanna som lever ett lyxigt liv tillsammans med sin man Nathan. Han jobbar mycket och hon är en författare som mest lallar bort sin tid. De har varit gifta i många år, men har inte haft något sexliv på länge. Tills den dagen då Nathans vän Samuel flyttar in... Som läsare förstår en ganska snabbt att något tänts mellan Samuel och Rosanna. De leker katt och råtta, på ett ganska jobbigt och fånigt sätt.  Jag föll inte riktigt för deras relation, vilket visserligen kan hänga ihop med längden på boken. Samt att det är en serie. Ibland fattar en ju inte en karaktär förrän längre fram. 
 
Eftersom det är erotik och en kvinna i fokus, blev jag ganska förvånad över hur lite Rosannas sex får plats. Ibland kändes det mer som att Nathans otrohetsaffärer fick mer utrymme än huvudkaraktären? Som mest gick runt och trånade efter en hantverkare... Jag gillade inte det upplägget. Även om Rosanna hade en sexdrift och lust, blev det ibland skev fördelning mellan vilka som knullade. 
 
Det som var bra med Hudhunger var Rosannas vän Gilda. Gilda älskar att ha sex och har det ofta. Hon håller brandtal om fittan och bjuder in en mängd fittpersoner för att bara hylla fittan. Dessa sidor var bäst. Och gick från brandtal till fitt-orgie. Vilket givetvis var kul. Inte hett, men peppigt? Och jag älskar hur Janouch använder ordet fitta i text. <3 
 
 
Nakenlek: i del två har Rosanna lämnat sin man och flyttat hem till Gilda. Halleluja! Samuel finns med i bakhuvudet på något sätt, men får inte särskilt stort utrymme i Rosannas liv. Istället ägnar Rosanna sig åt att skriva erotik, och givetvis behövs det inspiration! Förutom sexscener ur Rosannas liv får en även följa med när Gilda träffar nya älskare eller berättar om gamla knull för Rosanna. 
 
Dessutom åker de båda iväg på en sex-helg på ett herrgård. Äntligen tar Rosanna för sig! Äntligen har hon sex utan att tänka, utan känslor och hjärtdunk. Äntligen njuter hon till fullo och bara går loss bland män och kvinnor! Scenerna på herrgården var bäst med hela boken. <33 I dessa scener kunde jag se Rosanna som en fri person, någon som tar ansvar över sin kåthet och som som aktivt tar plats med sin sexualitet! Någon som har sin egen njutning i fokus! Vilket givetvis var väldigt härligt att ta del av. Den utvecklingen av karaktären var visserligen väntad, men ändå häftig att läsa.
 
Det hela slutar med att Rosanna springer in i sin man under sexhelgen. Som sen hör av sig med ett erbjudande...
Jag blev såld på det och vill redan nu sluka del tre. 
 
 
 
Hudhunger och Nakenlek får tre av fem palmer. 

Om

Min profilbild

Caro Wikbro Carlén

jag arbetar som sexualupplysare och har huvudfokus hivprevention och säkrare sex. förutom det gillar jag att läsa, feminism, hångla med min donna, mina queens, New York, att äta, vettiga serier, genus, att resa och att diskutera. och det är ungefär det jag bloggar om.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela