sexualupplysare och bokälskare

hänt sen sist,

Publicerad 2011-10-31 21:38:34 i min vardag,

 • min tatuering mår så jäkla bra och jag pysslar om min lilla bebis så fort jag får chansen. Förstår inte hur min arm såg ut innan detta? Så naket och kalt det måste ha varit? Fler ska införskaffas.
 • jag har hängt lite på erotikmässan, myst och skrattat i timmar. Mina kollegor var utklädda i lite hootchiecootchie-tema, och jag plockade något ur min egen garderob för att matcha...
 • jag har ansökt till att bli skolinformatör för RFSU! Så håll tummarna.
 • vi har bokat resa till London!! Can´t wait <3
 • jag och Ernst lekte höstlov och ägnade flera timmar åt att kolla på Big Bang theory
 • jag har även hunnit med att gå en kurs och bli utbildad till workshopledare i normkritik och säkrare sex!

Och nu ska jag ha mosterdag med start imorrn. Vi ska ta oss till Täby Centrum, gå på bio, äta massa godis och ha världens bästa dag! Mina fina trollungar, världens finaste ungar.

ss - sorg och saknad.

Publicerad 2011-10-28 13:02:47 i min vardag,

Hur gör en sig redo för ens pappas begravning? Håret är nyss svartfärgat, jag har hål i mina strumpbyxor och allt känns surrealistiskt. Jag sov över tolv timmar inatt och har ägnat morgonen åt Big Bang tillsammans med syster. Men oavsett hur mycket jag sminkar mig, fixar håret och klär mig i svart - så känner jag mig ändå långt ifrån redo.

- jag insåg igår att saknaden nog aldrig kommer gå över. Och att jag på något sätt förlikat mig med att en bit alltid kommer saknas i mitt liv.


Drog en snabb jämförelse med att få hjärtat krossat, och vi vet ju alla att hur jävla makabert ont det än gör - så går det ju över och det går att hitta någon eller några som utan problem kan ta den platsen i hjärtat.
Men detta, det finns ju inget som kan ta en förälders plats? Hur mycket jag än vrider och vänder på det kommer jag ju ändå i slutändan alltid önska att han återigen var vid liv.
Jag satt igår och gick igenom minne för minne, hur arg jag kunde vara om mornarna när han skulle skjutsa oss till skolan och jag bet sönder kinderna för att inte gråta över hur stressad jag var i bilköerna, och jag minns också alla gånger jag skrattade högt åt någon bok jag läste och hur han hakade på mitt skratt utan att veta vad jag ens läste om och hur syrran blängde surt på oss. Alla fredagar vi möttes i stan och satte oss i bilen, och hur en timme lätt kunde passera under tystnad och några få fraser om antingen mitt liv eller musiken vi råkade lyssna på. Eller alla de där gångerna vi vandrat omkring på systemet och han med stor iver berättat långa historier om allt från julöl till hur det egentligen går till när whiskey lagras. Eller första gången vi åt kebab och pappa trodde att de hade ett stort spett med pannkakor och jag fick förklara att det minsann var kyckling. Eller det där jullovet när jag var med och skottade tak och pappa ville beställa en big mac klockan 07.45...

för alltid så jävla saknad <3

en dag med kärlek,

Publicerad 2011-10-27 18:26:28 i Sex osv.,


- det syns inte helt självklart på bilden, men de tre svartklädda står gemensamt och drar i en lång sladd upp ur marken och de var så lika tre av de sju små dvärgarna att vi pekade och skrattade så att det ekade över hela folkungagatan. Vad personen i gult gör är dock oklart.

- de andra bilderna behöver ingen direkt beskrivning. Bara ren jävla kärlek och min klippa.

kära trettonåriga jag,

Publicerad 2011-10-27 13:58:48 i min vardag,

Jag vet att du har stunder då du hatar ditt liv, du smäller i dörrar, skriker på mamma och syster så högt att mamma hotar med att själv ringa störningsjouren. Du låser in dig på rummet i timmar och lyssnar på The Rasmus och Good Charlotte, och förundras över hur några vilt främmande svarthåriga karlar kan förstå hur du mår...
- hela ditt känsloliv är en stor bergochdalbana.

Du kommer läsa någonstans att det kallas tonåren och beror på alla hormoner som finns i kroppen, och att detta går över.


HAHAHAHA!

Okej, 9 år senare och jag förstör visserligen inte dörrar längre. Men finns det ingen form av känslospärr i kroppen? Eller maxgräns för antalet olika känslor en ska kunna känna under ett dygn?

vaknar, ser tatueringen och skriker av lycka. Springer över till mamma och är lite kräksig av nervositet, får ett okej mottagande och vill hjula på innegården. Skrattar sen högt åt Big Bang, för att åka hem till ett tomt hem och leta fram koppar till morgondagens begravningsfika. Sätter mig på balkongen och storbölar över en cigg. Då ringer Ernst och säger att hon är på tåget till sthlm, och tre sek senare smsar Robin något fint. På väg till tuben ser jag att coop säljer semlor och jag blir lite varm i kroppen, ignorerar att Ernst är laktosintolerant och köper ändå. Kommer till söder och får packa upp dom där jävla muggarna och försöker att laga någon form av mat. För att öppna mailen och få ett så jävla bra svar.

bär något lila,

Publicerad 2011-10-27 12:05:58 i Sex osv.,

Varje dag, världen över är det ungdomar som blir misshandlade både psykiskt och fysiskt på grund av att deras sexuella läggning inte är heterosexuell. Denna dag är ett steg i rätt riktning och innebär att en bär något lila för att visa att det är så jävla okej att vara exakt som en vill. En klapp på kinden, en push i rätt riktning, en varm kram och en jävligt fin gest.

Jag bär lila för att visa att jag bryr mig jävligt mycket om detta, och jag vet själv att när jag vandrade omkring där i garderoben som osäker unge hade jag bölat av lycka om jag såg vuxna göra detta. Detta är ett sätt att ställning till homosexuellas, bisexuellas och transpersoners lika rättigheter.


Jag vet, det är 2011 och jag blir så jävla besviken på världen över att en dag som denna ens måste uppmärksammas och existera. Men vi har en bit kvar och fram till dess fortsätter vi kämpa! <3


can´t keep it in,

Publicerad 2011-10-27 09:43:32 i njuta,

Vaknade med hela underarmen inplastad och tänkte "åh herre min ge, hur jävla full var jag igår och vad har jag gjort?!", tills jag insåg att jag minsann var nykter igår och jobbade på Erotikmässan...


Jag ska inte säga att det är som att titta på sina egna barn, men det är en speciell känsla att titta på orden och känna hur jävla jävla rätt det är. Anledningarna till orden är många och de är så jävla rätt, känner jag en dag att jag inte känner igen mig och ångrar mig - då är det fel på mig.
Bästa av allt, det var min Ernst fästmans kompis som gjorde det! Så medan jag sitter och exalteringshojtar kommer vi fram till detta, vilket ledde till att jag började hojta ännu mer... Så nu ska jag kila iväg och visa upp den för mamma (hon är på jobbet, så där kan hon inte skrika!!) samt ta en sväng till apoteket.

sneak peak

Publicerad 2011-10-26 12:59:15 i Sex osv.,

Detta mina vänner, är en del av resultatet från en av kurserna jag pluggar. Det är jag och en hög med teologistudenter. Så ja, jag känner mig som ett svart får. Men det är den kurs jag hitills lärt mig mest i och det är intressant att få lära sig från flera olika vinklar än de jag vanligtvis är van vid. 


tillit och risktagande
av Carolina Wikbro Carlén - tisdag, 25 oktober 2011, 16:09
 

Jag anser att det finns flera olika värden som kan anses viktiga i en sexuell relation, men att dessa värden varierar beroende på vilken typ av relation två människor har. Men några värden som är centrala oavsett typ av relation är enligt mig respekt och egenskapen att kunna lyssna och kommunicera med varandra. Med respekt menar jag både att ha respekt för personen som en har relationen med men även att ha respekt för en själv och ens egna tankar, åsikter och känslor. Att kunna lyssna och kommunicera ser jag som en grundprincip för att en sexuell relation ska kunna fungera oavsett om det är något tillfälligt eller även en kärleksrelation.

De värden som jag anser att Lundberg och Kurtén lyfte fram starkast var tillit/förtroende, något som jag kopplar främst till deras avsnitt om ungdomar och val av preventivmedel. Det går att applicera detta på flera olika sätt, men jag binder detta samman främst till att ungdomar dels idag har flera olika sexpartners och flera olika sexuella praktiker – där tillit och förtroende både kan vara en fördel samt nackdel. Dels är de mer öppna för homosexualitet, har fler sexpartners och kan ha sexuella relationer där kärleken eller barnalstring inte är det centrala. Men det har även resulterat i att könssjukdomar ökat mer. Lösningen på detta är enligt mig en dialog där budskapet om att skydda sig själv mot både sjukdomar och oönskad graviditet är något som borde vara jämlikt med att känna tillit för ens sexpartners.

Vad de gäller de egenskaper jag anser som viktiga kan jag dock inte finna mycket stöd för i texten. Något som jag anser mycket konstigt, då de borde vara centrala i denna typ av diskussion. ps. språket. Jag dör på mig själv, läste om det nyss och det känns så vuxet, så teologiskt, så studentigt. Men det gick hem hos de andra. Pjuuh.

gårdagens info,

Publicerad 2011-10-26 09:26:22 i Sex osv.,

Igår fick vi en föreläsning om olika levnadssätt än just tvåsamhetsnormen och vi gick igenom begrepp som relationsanarkism, polyamori och öppna förhållanden.
Jag antecknade ivrigt och försöker att applicera det på mitt eget liv, vissa av sakerna som togs upp verkar helt fantastiska och jag skulle gärna vilja hamna i det tänket på heltid. Men kan berätta mer om det sen, nu ska jag köpa kaffe och gå runt Djurgården.

våga vara ego?!

Publicerad 2011-10-26 09:24:07 i Sex osv.,

Vågar en vara ego i dagens samhälle? Öppna valfri tidning och det kommer stå minst en artikel om hetsen mot jantelagen, vi ska bli mer självständiga, i varje gäng finns minst tre entreprenörer och alla ska gå sin egen väg.

Men att vara ego, passar det in? När jag var sjuk var det min andra mål näst efter att bli frisk. Jag skulle sätta mig själv överst och först i alla led och bara göra exakt det jag ville göra. För att sen ligga och asböla i timmar över att jag ansåg mig själv vara en dålig människa...


Försöker mig på en lagom egosyn nu, och det går framåt. Hitills har jag lyckats med att ligga i timmar och bara titta på Big Bang, igår tog jag både en tupplur och försökte ha tråkigt. Efter kursen ville jag egentligen sätta mig här och skriva av mig om allt jag lärt mig, men la mig istället framför tvn, åt kakor, hade blåbärsmask i ansiktet och tittade på Big Bang.
- för mig handlar det om att våga säga ifrån, lyssna till kroppen och i mitt fall våga tacka nej och ibland riskera att ha det lugnt eller till min stora fasa - tråkigt.


ps. sen finns det ju ego-as som liksom sätter sig själva främst för att de vill och typ mår bra av det trots att kanske människor i ens omgivning samtidigt mår dåligt av denna persons beteende.

jag tröttnar aldrig,

Publicerad 2011-10-25 15:12:11 i Sex osv.,

Jag längtar efter:
den första snön som är sådär vacker i ungefär en kväll när hela staden är vit under några timmar, julbak, gamla julkalendrar och varm choklad, hångla med någon som kan, skratta sådär mycket att det fastnar i halsen och sen fortsätta tills en inte orkar skratta mer - och de där kvällarna och nätterna som en redan vet under tiden att det kommer bli ett fantastiskt minne. Och se mitt eget namn i tryck, såklart!

Jag ledsen över:
att jag inte hann diskutera milleniumserien med honom, att jag inte äger en mops som heter Frans ännu och sen allt det där med honom som jag inte vill tänka på just denna timme.


Jag äter helst:

kladdkaka när den är sådär perfekt och helst i Jennies kök i Aspudden. Eller fiskgryta med aioli. Eller arroz negro. Eller tacos med fina vänner. Eller glass som smakar kinderägg. Eller bacon.


Jag ser fram emot med skräckblandad förtjusning:
att bära på ett barn, fast det är några år fram tills dess. Och att se mitt namn i tryck, men det är mer förtjusning än skräck faktiskt. Och släppa min egen bok, fast den ska ju faktiskt bli klar, eller tom påbörjad innan jag börjar oroa mig inför det.

Det finaste jag vet är:
finingarna, la familia, solljus som sticker i ögonen, karlavagnen, kärlek som är på riktig, det där skrattet som värmer till i både hjärta och mage, och det där med att se in i någons ögon och veta att detta är fan på riktigt.


Jag läser:

helst böcker som innehåller sex. Just nu är det blandat nöjesböcker med skolböcker. Men jag kan nog säga att alla innehåller någon form av sex.

Jag är galet stressad över:

att min brandvarnare inte är uppsatt. Och med tanke på allt som händer i mitt liv just nu känns det inte direkt tungt. Men jag har helt enkelt slutat med stress.


Jag lyssnar helst på:

vivaldi, skratt åt roliga skämt, fina ord, bra tal, och när det gäller dans ska det vara bra musik.

Jag drömmer om:

en regnbågsfamilj där jag burit minst ett av barnen, några månader borta från detta land med en ryggsäck som sällskap, körkort, kärlek som känns bra i hjärtat, ge ut min egen bok, hus i ett varmt land, bli ett namn som säger något bra.


Jag blir nostalgisk av:

de där godisarna i olika pastellfärger med olika fruktmönster på, bensin, grillad korv, pulkor, barn i likadana kläder men kanske i varsin färg som visar att de är syskon.

dagens,

Publicerad 2011-10-25 14:51:20 i åsikter,

Alltså kvinnor blir ju inte mindre förtryckta bara för att samhället börjar att förtrycka män!Bara en riktigt jävla dum person tänker så. Försöker komma på någon lämplig jämförelse, men det finns nog inget som är lika dumt som det.

det blommar!

Publicerad 2011-10-25 05:00:45 i min vardag,

Något vi brukade göra tillsammans var att handla blommor, sen jag hade det där blommjobbet var det min uppgift att byta ut blommorna på hans jobb och se till att det såg snyggt ut. Men det fanns en liten hake med detta, han ogillade att gå i butiker med mig. Det har varit samma sak sen jag var liten, och jag minns hur han brukade sucka åt mig när jag började sortera om tablettaskarna vid kassan, la allt i rätt färgordning eller städade - "Lilla gumman! Får du betalt för det där? Nej, för du jobbar inte här?!"


Och nu i somras när vi skulle göra krukan fin hade vi lagt upp allt på disken när jag råkade hitta en sista blomma:
C - Pappa pappa! Den här måste vi också ha!!
P - Men lilla gumman, den är ju död! Den ska vi inte ha! Eeeeh, du vet ungar (och tittar lite stressat på kassörskan...) Eeeh.
C - Den är inte död. Den bara vilar lite ju... Lovar!
P - Men vart har du hittat den där? Vad har vi sagt om att du får leta bland andras sopor? Lägg tillbaka den där du hittade den?
C - Det var inga sopor och den kostar 20, kan jag få den eller?
P - Men den är ju död lilla gumman!
C - Den är inte död, den kommer komma tillbaka! Eller hur?! (och tittar på kassörskan som hitills mest stått och sett nervös ut...)
X - Eh jo visst. Den kommer att blomma om, kanske.
P - Så då ska du ha den? För att den kanske ska blomma om?
C - Japp. Jag ska få den att blomma om!
P - Jaja lilla gumman, det blir bra.

Sätter 3000 på att blommorna kommer hinna slå ut lagom till fredag. <3

detta mina vänner,

Publicerad 2011-10-24 14:29:09 i Sex osv.,

detta är det finaste paret i världen och ungefär de enda som får mig att vilja bli monogam. Det syns inte på bilden men klockan är ungefär 03.57 och vi hade druckit öl och dansat sedan 22.37.

,

Publicerad 2011-10-24 05:04:47 i Sex osv.,

Det här är en sån där dag då jag vill sjuka mig och bara inte göra någonting alls. Ba ringa chefen och säga att jag inte tänker kliva ur sängen förrän det slutar göra ont i hjärtat av saknad. Inte för att jag vet om det skulle göra mindre ont av att ligga hemma, vara med folk, titta på Big Bang, supa sig full på öl, äta 200 gram choklad på två min, springa tills luften tar slut, ligga runt med främlingar eller bara stirra rakt in i väggen.

- men det är sånt jag aldrig testar längre. Jag mest försöker skratta, röker lite för mycket och hoppas att morgondagen kommer vara bättre.

lite kärlek,

Publicerad 2011-10-24 04:56:31 i Sex osv.,

Jag blir alltid lika nöjd och glad när mina vänner kommer överrens med varandra, och varför skulle de egentligen inte göra det - en bäst som möter en annan bäst? Men det värmer till så fint i hjärtat när jag ser hur vänner från olika tillfällen sammanfogas och funkar tillsammans, sådant är riktigt fint.

Tänker att det borde vara ganska logiskt, att folk som jag tycker om och vill vara med funkar tillsammans för att de matchar mig i grunden?


och så applicerar vi detta på ex, det går ett obehagssug i magen bara av tanken på att mina ex/ligg/bekanta på det sättet skulle hänga och jag ser det framför mig. Jisses, vad skulle dom egentligen prata om? Och jag tänker alltid på en gammal artikel jag läst om Kitty Juttbring, där hon berättade att flera av hennes ex numera är bästisar, att hon genom att ha varit partner till dessa vid olika tillfällen fogat dessa samman.

 

Tror faktiskt inte det skulle vara möjligt med mina historier. Pjuuh. Men himla fint att mina vänner kommer så bra överrens.

ny standard?

Publicerad 2011-10-23 08:32:04 i Sex osv.,

Jag ska nog införa samtaltsämnet "kluven penis" på alla mina middag och tillställningar i framtiden, för det blir så himla spännade stämning. Och nu när minst varannan människa äger en iphone går det inte att passera ämnet utan att göra minst en googling...


Prova. Det är spektakulärt och förmodligen att blivande forskningsområde. Jag vill veta ALLT om detta!

varför sker detta?

Publicerad 2011-10-22 10:39:59 i Sex osv.,

En sak som jag alltid blir lika förundrad över när män vill att en ska smaka på deras drinkar - alltså när det bara finns en närvarande och tanken är att vi ska dela? Typ som en konversationsstartare?!

Säg att ni också brukar vara med om det? Och kan någon komma på en rimlig förklaring till detta? Varför skulle jag vilja smaka på någon främlings drink? Jag försöker finna någon form av tanke bakom, en ledtråd till maktutövande eller etiketttrick? Jag vet inte vad det ens är som sker - men det händer ofta när jag är ute!

Det där med att bjuda på dricka kan vi låta vara en helt annan diskussion, för jag brukar mest himla så mycket med ögonen åt det att mina linser riskerar att trilla ut.

- så, vad tror vi om detta? Hur bra konversationsstartare kan detta bli?:

X - Här smaka!
C - Ehhh... Varför ska jag smaka på din drink?
X - Men ba gör det!!
C - Eeehh. Mmm. Okej. Den var inte så god.
X - ... Eeehh...Vad förväntas det ske efter det? En stor omfamning för att en har fått sippa på den där drinken? Grovhångel som tack? Eller att jag skulle ta hans hand i min och ba "nä, det här började ju riktigt bra. Nu går vi hem till mig och ligger tills solen går upp"!

ba en öl!

Publicerad 2011-10-22 10:27:32 i party-larty,

Den här gången har jag faktiskt ingen aning om hur det gick till inatt, men det gick från en öl till att vi var kvar till stängning på Berns. Och jag har dessutom ett svagt minne av att jag och Anna ylade om att det minsann brukar vara öppet till fem...

Jaja, så kan det helt enkelt gå när ens bästis + fantastisk pojkvän dyker upp i butiken, bär en genomskinlig glitterkjol och frågar om en öl efter stängning. Dessutom har jag nog aldrig varit på den där hippa listan där en slipper både kö och betalning. Sånt erbjudande går inte att banga på.


Så nu ska jag pussla ihop mig själv med hjälp av pasta carbonara till frukost och Vengaboys.

enkät.

Publicerad 2011-10-21 12:58:11 i min vardag,

Vad åt du till frukost?
Två stora glas kaffe, rostade mackor, mozzarella och italiensk salami (ej vanligt förekommande, men jag bor hos mamma för tillfället)

Vad har fått dig att skratta idag?
Att både Ellen och Ernst kommer till stan, middagen igår, Big Bang Theory, fikan med Owe igår, att jag ska luncha med Sanna, och att livet känns ganska ljust just idag.

Vad har du på dig just nu?
Vita underkläder, svart klänning med spetsaxlar, svarta mönstrade strumpbyxor. Min standard nu för tiden, allt utanpå förutom min halsduk är svart, underkläderna i någon annan matchande färg. Sorg och hoppfulla färger i ett nötskal.

Hur ser resten av dagen ut?
Lunch med Sanna, jobb, Ernst kanske kommer till Stockholm? Annars ska jag äta chokladmousse och sova själv för första gången på veckor.

Vad händer ikväll?
Chokladmousse med eller utan sällskap. Fast kom precis på att Jennie sa något om en queerfeministik fest? Så kanske öl? Eller chokladmousse och en bölfilm.

Och på lördag?
Gå igenom posten som jag ignorerat under veckan, jobba, träffa Ellen och vi ska skåla i Moet! Möta upp några andra kanske och dansa. Såg igår att min favvodj är i stan så där han är tänkte jag att vi skulle gå! ACE!

Och på söndag?
Överleva jobbet och sen myskväll hos Emily i hennes nya lägenhet och boka resan till Madde!!

Vad är det roligaste som hänt dig den här veckan?
Mötet i måndags som ger mig kickasfjärilar i magen, middagen hos Philip, planer inför hösten, planer inför våren, min kvällskurs för RFSU, ölen med Jennie och att mina finingar kommer till Stockholm!

Och det absolut sämsta/tråkigaste?
Att både jag och min syster har varsitt nödpaket cigg i väskan. Det sammanfattar nog allt faktiskt.

Helgens tre bästa låtar?
Dont look back in anger, Just cant get enough och Girls.

Hur lyder dina senast tre inkomna sms?
"Kom på att jag är ledig på lördag! Är du?", "Tack själv! Det var så himla trevligt :) sov gott!" och "Nu är jag hemma hjärtat! Sov gott!"

Vad dricker du i helgen?
Kaffe, öl och Moet. Mängden defineras i den ordningen också.

Bästa bakfylletips?
Promenera runt djurgården och fnissa åt natten med någon fin, sova, dricka vatten, äta pizza, kolla på serier.

halv åtta hos philip,

Publicerad 2011-10-21 12:32:56 i njuta,

Igår var vi hembjudna på middag hos Philip. Jag har aldrig känt mig så vuxen medan Isabella kände sig som en snorunge, hans hem är helt fantastiskt. Det går inte att beskriva, men allt är så vackert och vuxet. Jag frågade om jag fick flytta in och han svarade att en vecka kunde gå bra.

- vi skålade, pratade jobb, misslyckade dejter, vapiano, kärlek, framtiden, om att bara vara, studier, diskuterade skillnaden på queer och funky, åt en fantastisk lövbiffswok (som ger mig lite panik för min middag! jag hade ju tänkt att vi skulle göra våfflor...) och hängde. En väldigt fin torsdag.

tre mindre stimulerande tillfällen i vardagen,

Publicerad 2011-10-21 12:23:23 i min vardag,

1) jag vaknade med ont i ögat och fick för mig att jag höll på att bli blind, fast långtsamt. Så jag skippade linserna, bad till gudarna och hade glasögon hela dagen. För att inse på kvällen när sminket skulle på att det är en liten liten liten prick på ögonfranskanten. Men för att vara säker beställde jag nya, har ju bara använt de jag har nu i några månader...

2) systemet. Jag kan handla vad som helst och hur mycket som helst utan att tycka det är jobbigt eller piningt. Tamponger, kondomer, bindor, toapapper, tre påsar chips - vad som helst. Men alkohol. Jag får känslan av att vara fjorton och smyger omkring bland hyllorna med röda kinder. Det känns alltid som att jag när som helst ska få en tung hand på axeln och en mörk röst som säger "Nänänä hörrödududu, du får inte vara här!", fast jag har fått handla lagligt i över två år nu.

3) att jag såg big bang theory i över två timmar istället för att plugga religion och sexualitet. Så det måste jag göra nu istället. Fast visst finns det ingen bättre känsla att kunna putta undan skolböckerna och göra något kul istället?


- för er som är intresserade kan jag meddela att det är med hjälp av denna bok jag ska skriva en hemtenta. Det är olika teologer som svarar på "vardagliga tankar och problem". Innehåller fraser som "om två samkönade personer vill hänge sig åt sexuella aktivteter som inte kan leda till barnalstring så är det helt okej". Tack, shit vad skönt. Nu vet jag att jag kan slicka fitta utan att någon teolog tycker det är o-okej.

hur gick det till förr i tiden?

Publicerad 2011-10-20 19:02:01 i Sex osv.,

En sak som jag verkligen verkligen få reda på är hur människor med olika sexuella preferenser träffades innan internet fanns?

Låt oss säga att jag har en speciell preferens, att jag gillar att se någon onanera samtidigt som jag pressar vitlök i denna persons ögon. Hur hittade jag någon som var villig att gå med på det innan det fanns moderna sökmotorer, klubbar, information och allt som vi har idag?

Chansade en och berättade det för ens partner, kompis, one night stand eller redan på krogen? Kontaktannons i tidningen? Sökte sig till diverse klubbar? Nu vet inte jag hur bred just den här vitlökspreferensen är, men koprofili, dendrofili, att smälla ballonger, leka att en är en dinosaurie och förstöra låtsasstäder?
- ja dessa kanske inte är de främst förekommande, men ni förstår hur jag tänker.


- en vacker dag när jag får mer tid över ska jag forska i detta.

små kärlekshistorier del 1,

Publicerad 2011-10-20 18:47:47 i Sex osv.,

Fast vet ni vad jag insåg under mina timmar imorrse, att jag minsann haft en hel trave med kärlekshistorier. Kanske inte sådana där lulllullhistorier som slutar med krossade hjärtan, utan de där historierna som istället blir en fantastisk vänskap, dygn fyllda med skratt och dussin skattkistor med underbara minnen.


- jag hade spanat in henne och jag minns hur jag tänkte "kan hon ha glasögon, då kan hon fan inte mobba mig!!", och när hon på första rasten kom fram och sa "Hej, man kanske skulle ta och presentera sig?!", så föll jag direkt. Och det var så jag och Ernst blev vänner, och två dagar senare var HT bildat.

- jag minns att Sandra var den enda i hela skolan som också gillade The Rasmus, och kan ni fatta hur häftigt det var att sitta bredvid henne på bänken under rasterna och lyssna på brända skivor?! Det var kanske 2002? 9 år senare, vi är fortfarande vänner och jag vet fortfarande knappt hur en bränner skivor.

- det var under sommarlovet mellan ettan och tvåan som jag fick ett sms av henne, samma kväll om jag inte minns helt fel kom hon till Aspudden, vi drack oss lulliga på Longdrink och det var början på min och Ellens fina resa.

- "du borde gå och prata med den där tjejen!!" sa Ellen och Adrian i mun på varandra och log från öra till öra. "Hon är som du!! Eller hon ska bli samma som du! Gör det nu", nyår för två eller tre år sen när jag och Leigh fick reda på att vi båda ska bli sexologer. Ett av mina bästa bollplank.

- när jag såg henne trodde jag att hon var minst 23, och kände mig som en pryo på 14 bast. Vi lyssnade på Justin Timberlake, en vecka senare kändes det som att jag aldrig levt mitt liv utan Anna vid min sida. Som jag saknar henne nu när hon bor på annan ort.

- vi pratar normer och jag lyfter en ganska vardaglig norm, att jag hatar när människor står på fel sida i rulltrappan. Robin möter min blick och säger "men det är för att ni stockholmare är så jävla stressade, jag är säkert en sån där som du hatar!", och vid nästa träff fick han mig att gråta av skratt. Och så har det fortsatt sen dess.


ps. så efter detta inlägg känner jag lite phuck kärlek. För jag har hellre dessa kärlekshistorier i bagaget än fler tillfällen med krossat hjärta.

hur svårt kan det vara?

Publicerad 2011-10-20 05:10:10 i Sex osv.,

Som alltid när jag har öppning hamnar jag i de där långa tankediskussionerna med mig själv, igår handlade det bland annat om fittor och orgasm. (Jag använder kvinna som betäckning för person med fitta i denna text.)


Och en tanke slog mig, om media ständigt framställer det som jävulskt svårt för en kvinna att få orgasm och konstant pumpar ut dussintals med orgasmtips - hur lätt är det inte då att kroppen låser sig, att hjärnan börjar tänka att det minsann är nog en ganska klurig sak det där med orgasm, sätter igång ett flöde av oro och tankar som i sin tur leder till ett icke-flöde av orgasmer.


För sen tänkte jag vidare rent anatomiskt, och klitoris som finns på utsidan av fittan (ja den fortsätter ungefär 8-10cm in i kroppen också) innehåller ungefär 8000 nervändar, medan ollonet på kuken "bara" innehåller ungefär 6000 nervändar.

Om vi då lägger till det där med att kvinnans sexualitet genom historien varit negligerad, nedtryckt, horfierad (vet inte om det är ett ord, men ni fattar innebörden), och att det knappt i dagens läge finns ett motsvarande ord som känns lika allraound som kuk!


Borde inte alla dessa faktorer phucka upp det ganska rejält om det är det som vi dagligen blir matade med? Att det ska vara så himla svårt, att det är så mycket olika delar som fittan består av (så många är det inte och en mer grundlig beskrivning kommer senare!), eller ens har ett bra och passande ord!!


Någon mer än jag som är sugen på lite revolution inom både orgasm och fitta-området?


ps. jag återkommer senare när jag vaknat till lite och ser om jag fortfarande håller med mina egna tankegångar.

nästa historia ska vara fantastisk.

Publicerad 2011-10-20 05:02:56 i Sex osv.,

Hur kommer det sig att nästan alla par nu för tiden har en gullig och fin historia gällande hur de träffades? Jag kan inte släppa det och blir ständigt påmind varje gång någon i min närhet träffat någon ny, det sker alltid så spektakulärt.

Och kärlek i all ära, helt fantastiskt, men jag kan inte låta bli att bli lite avundsjuk.
För jag har gjort en snabb genomgång av alla mina träffar, någonsin. Och resultatet är inte det minsta fint. Visst att det har blivit en mindre hög historier, men inte någon spektakulär? 97% av alla mina historier har börjat på samma sätt: vi möts ute, får syn på varandra, jag får en öl/snor hans öl, the end. (ja det ingår oftast ligg, skratt, kanske några dejter, ni fattar)
- den enda historien som är åtminstonde lite utanför kartongen är den med M; jag hade varit vaken i mörkröda diskussioner halva natten, var svinlack och trött och skulle gå en utbildning en helg nere i Skåne, gick in i ett klassrum, satte mig ner, såg M och tänkte "det spelar fan ingen roll om det där är en han, hon, hen, den, det, inte fan vet jag, jag vet bara att jag vill vara med den personen."Och så vet vi alla hur det gick med den relationen, men det är alltså så nära jag kommer en fin historia.
- gud, moder jord, univsersum - nästa historia ska banne mig smälla högt, tack på förhand!

pan-sexuell

Publicerad 2011-10-19 09:21:56 i Sex osv.,

Har ni hört det begreppet förut? Jag hörde det för första gången igår, och om jag fattat det rätt så älskar det.

- vilket även krockar med mina åsikter om att jag tycker att de flesta titlar är överflödiga. Jag behöver inte veta vad andra människor har för sexuella preferenser, läggningar eller gillar och inte gillar. Det kan till viss del vara intressant om jag kanske vill ligga med personen, men alla andra utöver det bryr jag mig inte om. Och det där med att människor behöver titlar för att kunna sätta personer i fack ger mig kalla kårar.


Det har inte sådär jättemycket att göra med Peter Pan, men jag förklarar begreppet mer sen.

fitta,

Publicerad 2011-10-18 22:24:33 i Sex osv.,

Jag har all respekt för att människor kan reagera på det ordet och tycker att det känns fult, klingar illa i munnen, äckligt, elakt eller som en ren förolämpning. Det är något jag märker av i både i kampanjandet, när jag föreläser, håller utbildningar eller pratar med vänner.

FITTA.I dagens samhälle är det tyvärr svårt att ta för givet att jag menar det som en könsbenämning, när det lika gärna kan vara en svordom eller något elakt jag säger åt en jag är förbannad på. Fast för mig är det den allra bästa benämningen på ett kön som väldigt många har. Så jag kan nog säga att jag är en av dom som arbetar stenhårt för att ta tillbaka ordet fitta, sudda bort allt det negativa och använda ordet i dess rätta benämning, nämligen för det kön som många förlikar med det kvinnliga könet.


- om vi bortser från den lilla stugan tycker jag att det är en bra bild av våt/fuktig ängsmark, vilket är den ursprungliga tanken bakom ordet fitta.

stimulerande kväll,

Publicerad 2011-10-18 22:09:31 i Sex osv.,

Första gången av kursen gick väldigt bra och jag är så peppad inför fortsättningen. Idag var det mest intro och lära-känna-varandra-tema, men resten av terminen kommer vi bland annat ta upp ämnen som att leva med hiv, BDSM, samlevnadsnormer, sexualpolitik och onanipraktika!

Hur bra är inte denna kurs? Och vi är bara 16 pers + två "ledare", med andra ord en väldigt bra arena för bra gruppdiskussioner. Bästa av allt är att det är spridda åldrar, erfarenheter och åsikter --> väldigt mycket olika synvinklar och därmed ofta större bred på kunskap och information.

Åh, det är så himla kul när en verkligen trivs på en kurs och redan i förväg vet att en kommer lära sig så otroligt mycket och bara insupa mer kunskap för varje nytt tillfälle!

 

ps. men det där med kursdeltagare som har så korkade åsikter, vad ska en göra?! Jag satt i över en timma och bet mig i tungan för att inte säga något riktigt elakt. Vissa människor säger jag bara.

kvällskurs,

Publicerad 2011-10-18 09:27:41 i Sex osv.,

Idag är det premiär för min kvällskurs, de tre andra kurserna läser jag på distans och behöver således inte träffa en enda människa. Så jag är lite nervös ikväll. Jag har inte riktigt förstått upplägget, men jag tror det kommer blandas föreläsningar och diskussioner?


Kursen heter iaf Sex och samlevnad för vuxna, så det kan inte bli annat än succé!

måndag,

Publicerad 2011-10-18 09:25:46 i min vardag,

Söders billigaste öl och ens andra halva - ibland behövs inte mer för att det ska bli en fantastisk kväll. Vi hann spekulera över varför det var fullsatt en sen måndag kväll och varför alla var högst 18,5 år, har de inte skola att gå i? + Danmark, regnbågsfamiljer, "queera" Hemingvay som inte alls är särskilt queer?, fira lite, peppa, ensamstående, döden, livet, plugget, kraven, normer, bacon och kanske samboboende? <3


Med andra ord, en helt fantastisk kväll!

en bild - tusen ord.

Publicerad 2011-10-17 15:08:42 i Sex osv.,


- nu ska jag försöka att sluta svettas, dricka lite juice mot huvudvärken som kommit av allt hojtande och försöka lugna ner mig. Annars kan jag säga att detta är en av de bästa dagarna någonsin.

om ni kisar kan ni se att jag darrar,

Publicerad 2011-10-17 13:32:51 i Sex osv.,

Så då tar jag och kilar iväg på ett viktigt mööööööte. Är det något jag aldrig kommer glömma så är det hans uttalande av ordet möte. Som att det kunde gälla världens viktgaste händelse, som att Påven och Obama skulle ha fredsmöte inne på hans verkstad, när det oftast handlade om att han skulle köpa in en rulle kopparplåt eller byta provivasmak från svart vinbär till blåbär. <3


Men detta handlar varken om påven, obama, kopparplåt eller proviva - utan om något helt fantastiskt! Så jag vill att ni alla håller tummarna. Smack!- dåliga genusböcker funkar alltid bra som fotstöd.

pepp är mitt mellannamn,

Publicerad 2011-10-17 13:12:08 i njuta,

Jag har så mycket fjärilar i magen att jag knappt kan sitta stilla. Jag gör mitt bästa för att slippa bli svettig och behöva duscha ännu en gång. Ni vet alla skojiga amerikanska humorserier där karaktärerna sprutar deo ner till midjan, så känner jag mig just nu. Och jag peppar tillsammans med dessa:

 • Videon, Beyonce, miljön, dansen - jag älskar allt med denna,
 • Och folk får säga vad de vill, men detta är den absolut bästa låt som någonsin har gjorts.
 • Texten till denna är visserligen vidrig, men jag kan inte låta bli att bli förbannat glad av melodin.
 • bästa, bästa, bästa - det går inte att misslyckas med en kväll om denna spelas/sjungs/framförs på ett eller annat vis.


- relativt omotiverad bild på mig och min fina, men vi har peppat dygnet runt tillsammans hela helgen.

spännande lagar,

Publicerad 2011-10-17 13:01:05 i Sex osv.,

Ett enligt mig ganska töntigt intresse jag har är lagar av olika slag. Inte till den grad att jag pluggar Svea Rikes Lagbok, utan mer att jag älskar att läsa sjuka lagar som faktiskt existerar. Hade jag mer fritid skulle jag ha det som fritidsintresse, och börja borta i staterna.


Ta bara det som hände i helgen när två personer hade sex samtidigt som de hoppade fallskärm och filmade allt, hur ska polisen nu göra? Är det olagligt eller inte att ha sex i en fallskärm? Och vad ska ni straffet bli?
- Och är det såhär deras lagar skapas - att någon gör en handling som de inte riktigt kan hantera och sen bildas en lag mot detta? Typ som den lagen som vissa delstater har att en kvinna inte får utföra oralsex på sin man under vissa dagar, eller idka analsex på söndagarna i andra delstater.


Kan tänka mig att det finns en lag om att två personer inte får utföra sexuella handlingar offentligt, men att de nu inte vet hur det ska hantera luften? Är den på riktigt fri eller kommer det hädanefter dömma personer som har sex i fallskärm?


ps. säg att det inte bara är jag som tycker detta är fantastiskt kul?!

söndag.

Publicerad 2011-10-16 20:48:44 i njuta,


Jag har varit en hel helg tillsammans med ett stort gäng finingar, de få minuterna jag varit själv har varit under toabesök. Resten av tiden har ägnats åt diskussioner, planer, skratt, kramar, kärlek, pepp, lite sömn och umgänge. Det borde kanske kännas tomt, men jag äter nudlar och hänger i min ziperal. Dessutom är min kropp fylld med endorfiner och kärlek. Plus att Jennie är på väg hit och fram till dess hänger jag med denna:

Någon som har läst den? Jag har bara kommit halvvägs, men jag älskar den.

bebis!

Publicerad 2011-10-16 20:28:16 i Sex osv.,

Under hela helgen har vi haft med en liten bebis, en av deltagarna hade med sig sitt barn - och det var den allra sötaste jag sett! Tror inte att det var någon som inte ville ha en bebis?!

C - Robin!! Jag vill ha en bebis! Kan du ge mig en?
R - Ja asså rent logiskt så kan jag ju det. Men asså nej, eller jag vet inte om jag är redo än?! Så jag säger nog nej.
C - Men då vill jag ha en tjock surokat istället!
R - Som den från Lejonkungen?
C - Japp! Så antingen en sån eller en bebis, ba att välja!
R - Eh ja, surokater är ju olagliga att ha, och du får nog ingen bebis tyvärr...


Så det slutade med att jag och Fredrik kom fram till att vi ska ha en bebis ihop! Han är jättesöt, jag är jättesöt, han är lika klok som han är fin - så det kan inte bli annat än succé! Och ja, barnet kommer självklart att heta Polly. + två andra fina namn.


Som sagt, det kan inte bli annat än succé <3

den femtonde oktober.

Publicerad 2011-10-15 23:59:16 i min vardag,

Jag är ute på Långholmens gamla fängelse, som numera är ett hotell och plats för konferans. Samt lekplats för vuxna som får klä ut sig i gamla fångkläder. Det är Colour of Love som har samordningshelg där föreläsningar, diskussioner och planer blandas. Samt väldigt mycket skratt och kärlek. Jag delar rum med Robin och har nog inte skrattat såhär mycket på länge. Han är fantastisk.

Fick ett sms tidigare ikväll om att pappas dödsannons är med idag. Hur opassande är inte det ordet? Som att en annonserar ut att folk har dött, fast det är ju exakt vad det är. Så jag snodde ett ex i hotellbaren och bröt ihop på väg tillbaka till rummet. Så nu ligger jag i ziperallen, tittar på Lejonkungen 3 och inväntar Robin så att jag får somna i hans famn.


ps. och visst går vi alla igenom stunder då en inte orkar lägga på sig leendet, utan faktiskt vågar öppna upp sig, vågar bryta ihop, smeta ut mascara i hela ansiktet och bara låta tårarna falla tills de tar slut för stunden.

lite som en knytnäve i magen.

Publicerad 2011-10-14 11:06:05 i min vardag,

Nyss var första gången sen han dog som jag insåg att jag inte kan ringa honom så fort jag har en fråga. Eller att jag aldrig mer kommer kunna göra det. Det var en väldigt stor del av vår relation, jag ringde så fort jag undrade något eller om vi pratade så berättade han istället något som han tyckte att jag behövde kunna.
- och oavsett vad jag frågade efter så fanns det tre olika slut:

1) han kunde svaret och var väldigt nöjd med att få dela med sig av kunskapen!
2) han kunde inte och svarade oftast "Men vadå, kan inte din mamma det där eller?!", och så blev det hennes fel att jag inte kunde det jag frågade efter...
3) han kunde inte och svarade "Men du, ring till Rix morgon zoo! Dom kan ju allt! Nu är ju visserligen inte Gert kvar längre utan den där Ola. Men ring ändå lilla gumman!"

Och nu sitter jag här och försöker att inte gråta ner hela matlådan som Naddi har lagat åt mig. Tur att Robin precis smsade och sa att han är framme om några timmar. <3

Min fråga? - Går det att få tinnitus av barnskrik?

Jag säger att ur en evolutionär synvinkel så vore det både dumt och ologiskt om det gick. Att kunna höra när ett spädbarn behöver hjälp eller vill ha uppmärksamhet borde liksom ligga längs ryggraden för de allra flesta människor.

för det är jag värd?

Publicerad 2011-10-14 05:05:03 i åsikter,

Är det bara jag som får obehagliga känslor när människor skriver att de är värda ätbara ting? Typ "nu har jag kubbat 45min så nu är jag värd tre bitar choklad och ett glas vin!", men om personen inte hade joggat de där minutrarna, hade personen istället blivit värd ett glas ljummet vatten då?

Hur kan någon vara värd mat och varför ens lägga tid på att göra upp system eller varför ens ha det dumma tänket? Mat och andra ätbara ting är till för att ätas, det är gott och ofta perfekt att äta tillsammans med andra människor - ingenting som en är värd eller inte.

Räcker det inte med att vi knappt kan gå till ica utan att mötas av trettio olika "förebilder" på hur vi ska se ut, vara, inte vara eller hur smala vi ska vara i form av olika reklampelare? Varför då dessutom pränta in dumma saker som värd eller inte värd att äta olika saker?ps. dessutom är det även en jävligt äcklig syn på mat och dylikt, som förmodligen har att göra med att vi bor i västvärlden.

ps 2. och jag tänker att det var en himla tur att något annat företag hann orden, tänk er att det skulle stå "för det är jag värd!" på typ kexhocklad? Huvva.

respekt -

Publicerad 2011-10-13 19:28:14 i Sex osv.,

En sexbok för killar av Inti Chavez Perez. Åh, jag fick syn på denna idag och jag blev blixtförälskad. Inti var redaktör för en av världens bästa böcker - Pittstim. Respekt är alltså hans egen bok. Förmodligen lika viktig som den är bra. Vi tar in den till imorgon och jag ska hinna med att mysläsa den nästa vecka.ps. jag har träffat Inti vid två tillfällen, men har båda gångerna varit för feg för att säga att jag dyrkar honom. Men nästa gång, då händer det.

nä, då måste det ju stå klapp?

Publicerad 2011-10-13 19:22:47 i Sex osv.,

Ibland undrar jag lite för länge hur människor egentligen tänker. När det gäller något så jävla enkelt som ett litet paket - vem bryr sig vad det är för färg på pappret, snöret eller klistermärket?

Idag slog jag in ett paket åt en förmodad dam, vid valet av klistermärke tog det en lång stund. Med en svajig blick på resten av kön som bildats valde hon slutligen Puss, det fick gå även fast det var till en tjej, något som hon var noga med att hela kön också hörde.


...


Sen heheade hon sig innan hon tog paketet och lämnade mig med arga ögon. Varför finns det människor som är så offantligt dumma och borttappade i världen? Och frågan är varför de fick lära sig att prata?

dagens teknik.

Publicerad 2011-10-12 15:25:22 i min vardag,

Människor har landet på månen. Hjulet är uppfunnet. Vi kan spränga saker i luften. Det går att skicka ut meddelanden från ena sidan av jorden till andra sidan av jorden. Det finns maskiner högt uppe i luften som kan ta reda på vad det ska bli för väder om 6 månader. Det finns robotar som styrs av värme, vind och vatten.
Men att min mobil ska fungera, det är tydligen för mycket begärt? Eller att mail som skickas från en adress till min adress, det är tydligen också något som ska vara likt tjurfäktningen på 1300-talet?
- det finns inget som gör mig så stressad som när modern teknik inte vill fungera.

positiva listan,

Publicerad 2011-10-12 14:42:20 i Sex osv.,

Jag brukade en gång i tiden hata dessa listor, tyckte att det osade karamellkläder och mia törnblom långa vägar. Tills jag själv satte mig och skrev ner bra saker på måfå, och insåg hur jävla fint livet kan vara ibland. Jag kanske långt ifrån jublar varje morgon när klockan ringer, men lite guldstänk ska ske under hösten:

 • paris med syster i början av december
 • big bang theory
 • varvet kring djurgården med solen i ögonen och någon som får en att skratta
 • att jag väntar på ett samtal som får mig att flina upp till öronen, skapar fjärilar i magen och som gör mig så exalterad att jag inte ens orkar ha dåligt samvete för att jag inte storbölar dygnet runt.
 • lussebullar (tänkte göra första omgången nästa vecka)
 • london med ht och hälsa på Madde!
 • samordnarhelg med Colour of Love och att Robin kommer till sthlm!<3
 • min kvällskurs i sex och samlevnad för vuxna börjar nästa tisdag
 • jag blev antagen i en workshopledarutbildning om sex och säkrare sex för ungdomar
 • dejter, jag gör egentligen inte sånt. Men någon gång ska väl vara den första?
 • att jag ska tatuera mig!
 • att det där löftet som jag gav till honom den där sista dagen med största sannolikhet snart kommer bli sann.


- det där med att jag har en vinfläck mitt på bröstet på min nya blus gjorde ingenting fick jag höra. Det var ändå ingen som tittade på den när det fanns annat behag...

starkare än ord.

Publicerad 2011-10-11 21:01:20 i Sex osv.,

Det är många som har hört av sig sen det hände. Fina ord och kärlek via sms, mail, meddelanden och samtal som mest består av fina ord från ena sidan och jag som sitter och nickar på andra sidan. Och sen de där två meddelanden som fick hjärtat att hoppa över ett slag. För det spelar ingen roll att jag raderat numret sedan länge, det är den sortens kombination av nummer som aldrig kommer försvinna ur mitt system.

Och ibland önskar jag att jag kunde vara snäppet coolare och bara rycka på axlarna åt det förflutna och typ säga att vi glömmer det där nu, mitt hjärta är helt nu så kom så går vi och tar en cappuchino. Nähä du dricker fortfarande inte kaffe, nejmen då kan väl du ta en läsk då. Och bara ignorera det som hänt och istället göra ännu ett försök till vänskap. Och få vänskapen att hålla. 


För jag vet inte hur jag ska reagera eller känna? Ilska över att det passar att höra av sig när min pappa dött, men aldrig annars? Ömhet över att de ens hör av sig trots att jag klippt alla band som existerat? Varför reagerar ens mitt hjärta? Och vad är motiven från deras sida? Eller är det bara helt jävla vanligt hyfs som nyligen skapats? Jag har ingen aning, men visst händer det att jag någon gång tänker på dom båda.Visst är det lite bitterljuvt ändå - att de människor som varit dig allra närmast, skapat den där kärleken som skulle kunna krossa betong och hålla i tre livstider, den människa som du en gång älskat av hela ditt hjärta och varit så kär i att luften tagit slut för att hjärtat bankat så hårt i bröstkorgen - även är den människa som kan skada dig som allra mest.

min mans bröllop,

Publicerad 2011-10-11 12:23:56 i Sex osv.,

Jag tänkte att vi snabbt skulle gå igenom det nya programmet "Min mans bröllop". Om jag har förstått det hela rätt så går programmet ut på;

Att en man och en kvinna ska gifta sig.

- det är kvinnans viktigaste dag,
- och det är mannens uppgift att bestämma hur bröllopet ska se ut.


Vad är mannens förväntade roll om han inte ska vara med och planera bröllopet? Att stå vid sidan likt en accessoar till blommorna? Hoppas han matchar... Och är det kvinnans roll att annars planera hela bröllopet?ps. efter att ha åkt i rulltrappan i östermalms torg där hela lokalerna är fullständigt pyntad med reklam inför detta program är jag övertygad om tre saker: 1) detta kan vara årtioendets mest korkade, grottbjörnsliknande heteronormativa skitprogram som skapats. 2) det är en man som ligger bakom tanken. 3) jag är förbannat sugen på tacopaj.

orealistiskt.

Publicerad 2011-10-11 12:16:16 i min vardag,

Inledde morgonen med att vandra kring djurgården, det tog två timmar. Solen stack i ögonen och jag planerade min drömhöst. Eller mest gick jag och snörvlade över fina vänner och att jag ska planera in egoträffar i kalendern.

- ernst smsade precis om att hon är på g till sthlm och vi ska plugga tillsammans. Så lustigt att hennes sms väckte mig när jag satt och sov i en bok. Men som sagt, studierna är bara för skojs skull. Fast jag blir varm i hjärtat över att hon kommer hit. Åh, jag vet inte hur jag ska visa er alla hur mycket ni betyder för mig, men det gör ni. <3

Och imorrn ska vi bestämma urna. Det är som en utomkroppsupplevelse. Jag ska liksom peka ut en liten låda där askan av min döda pappa ska ligga i. det är så orealistiskt att jag knappt vet vart jag ska ta vägen. Mamma frågade igår hur mycket en människa ska behöva gå igenom och jag har faktiskt inget bra svar på det.

jag lever, fast ändå inte.

Publicerad 2011-10-10 23:04:58 i åsikter,

Det har snart gått en vecka, idag skulle han ha fyllt 62 år och jag ska välja låt till hans begravning. Hur ont kan det göra i en kropp? Jag önskar att det gick att absorbera all smärta till en punkt någonstans i kroppen, för att sen helt enkelt bara skära av den. Hur länge fortsätter det göra ont? Att jag kommer sakna honom så länge jag lever har jag förlikat mig med, men hur länge kommer smärtan gå som en pil genom hjärtat och ut i resten av kroppen? Det är väl något som en aldrig kan vänja sig vid antar jag. Det händer att jag skrattar, för att sen reagera över att jag skrattar, påminnas om det som hänt och sen vilja gräva ner mig för att inte vakna förrän tidigast 2017.  

- fast jag vet att jag har de bästa vänner som en människa någonsin kan önska sig. Som står bredvid mig på jobbet, som smsar, som ringer, som mailar och som sover över för att jag inte ska vara själv. Som lagar middag och frukost åt mig så att jag äter. För jag lovade mig själv redan innan att det inte skulle bli som när Ludde gjorde slut och jag levde i över två månader på enbart snickers och söderte.

Ikväll lyssnade jag även av min svarare för första gången sen det hände, och jag grät över varje meddelande. Sen ringde jag Anna och saknade henne lika mycket som det var mörkt utomhus. Ibland gråter jag mer över människors kärlek och omtanke än över det faktiska som hänt. Fast det tänker jag istället ständigt på, som att det liksom inte går att vara mig själv längre till hundra procent, sorgen och smärtan är ständigt med. Och jag insåg idag att begravningen krockar med en kurs jag blivit antagen till. Jag ska få gå en workshoputbildning i säkrare sex och sex för ungdomar. Hur det blir vet jag inte. Dessutom har jag tre tentor denna vecka, och jag orkar knappt läsa.


Just ikväll vill jag mest bort. Eller allra mest att han fortfarande levde och var frisk. Men annars vill jag bara bort.

.

Publicerad 2011-10-05 12:26:13 i min vardag,

Han är död nu. Det gick så pass fint till det kan gå när en människa en älskar dör. Så jag tar en paus tills jag får lusten att skriva tillbaka.

På något sätt gör detta mig lugn, för nu vet jag att jag upplevt den värsta smärtan som går att att uppleva under ett liv. Han är redan förbannat saknad.ps. om ni som kontaktade mig den 26/9 så är jag givetvis fortfarande väldigt intresserad. Ni når mig enklast via mail eller mobilen.

rosa produkter.

Publicerad 2011-10-04 09:18:45 i Sex osv.,

Finns det någon som undgått att det är oktober? Numera känner jag främst igen det på att staden är pyntad i rosa, och att det är bröstcancerfondens månad.

Och i år går företagen tydligen steget längre och lanserar kollektioner med Rosa produkter. Typ köp en rattmuff för 49kr och 9kr går till bröstcancerfonden.Nja, jag vet inte vad jag tycker. Jag älskar att det läggs fokus på denna sjukdom så varje år tar människor från familjer och vänner, men måste det göras till ett reklamjippo? Är det jag som är trångsynt eller är det bara hos mig det kniper till när företagen tar ut mer än hälften till sig själva och en liten del bara går till det rätta, dvs bröstcancerfonden? (jag fattar att det kostar att tillverka sakerna och att dom som gör det också ska ha lön, men ändå?)


Och så tänker jag kring alla saker och prylar som säljs för att stödja, är det ens saker som behövs? Eller tänker folk att "amen jag behöver ändå en ny skurmopp så då kan jag lägga på en tia och ha ett rent samvete i några veckor tills novemeber kommer..." ? och så får de liksom en ny pryl samtidigt som de känner att de gör något gott för samhället?

Och jag tänker lite kring det där med om det inte fanns några rosa produkter, skulle de komma in lika mycket pengar då? Krävs det att en så allvarlig och viktig sak som bröstcancerfonden rider med i matrialismens vågor för att det ska gå med vinst?

För ibland när jag ser de där rosa banden knyter det sig i magen och ibland känns det som att det främst är männskor som utåt sätt vill visa att de är goda och stödjer något viktigt, och lite i andra hand faktiskt stödjer det.

i periferieseendet,

Publicerad 2011-10-03 17:39:26 i Sex osv.,

ser jag vem det var jag precis hade gått förbi. Och jag har aldrig sett någon så utstuderat försöka undvika min blick och låtsas som om jag inte gick där en meter ifrån honom på den tre meter breda gatan. Han såg mig och jag kom på lite försent att det var han.

jag kan inte komma på en godtagbar ursäkt till hans beteende. Eller motiv till hans agerande. Det är ju inte ens jag som har legat med honom. Kan det kanske vara det där med att jag vet om hans passion för japanska serier? Eller att vi alla i smyg skrattar åt att han bor ett kvarter från sina föräldrar? Eller att han bara är bäng.

jag tror nog på det sista alternativet.

blire några barn?

Publicerad 2011-10-03 10:04:02 i Sex osv.,

Jag vet inte hur vi kom in på ämnet, jag och min bror, men vi hetsåt pizza och pratade om allt:

B - Vadå? Ska du aldrig ha barn eller?
C - Eh jo. Men inte än på ett tag. Säg 5, 7, 10 år kanske?
B - Jaja, rätt vad det är så kommer han springande där med kallingarna i luften...
C - Och då klipper jag av den ba!
B - Va? Kallingarna?
C - Äsch. Hur som helst så kommer det att dröja.
B - Okej. Men varför?
C - Du, om jag fortfarande kan äta chokladmousse till middag, och känna mig nöjd med det. Då känner jag att jag inte är redo för att ha ungar än.
B - Men det kan jag ju också göra, och jag har barn.
C - Du? Mmsa en bild nästa gång du gör det så tror jag dig.Dessutom så måste jag hinna lära mig spela gitarr innan det blir några barn. Hur ska jag annars kunna spela in klipp som dessa? Åh, jag kan inte tröttna på dom.

så jävla kulturell.

Publicerad 2011-10-03 09:59:44 i Sex osv.,

Jag och fina Isabella har bestämt sedan länge att vi ska se Robert Mappelthorpes utställning, eller det var Isabella som sa att jag verkligen skulle gilla den, och när någon säger så tar jag för givet att det antingen handlar om sex eller innehåller naket -
- hans utställning innehöll bägge!

Åh, det kan nog ha varit den vackraste utställningen jag sett! Folk hade sagt att den var allt från obehaglig till jobbig? Men jag kunde inte finna en tavla jag inte kunde tänka mig ha på min egen vägg. Jag älskade allt från porträttfotona på Patti Smith, blommorna som sloknade till alla närbilder på kukar. Samt kropparnas närvaro och att allt kändes naket och äkta.
- det fanns ju en tanke bakom allt och jag älskar det.


Och jag älskar ännu mer att "den manliga blicken" som jag nyligen lärt mig så mycket om fanns med bland hans bilder. Kände mig stolt när jag fick dela med mig av min nya kunskap till Isabella.

allt som behövs.

Publicerad 2011-10-03 09:28:48 i njuta,

Kesella vanilj, frysta hallon, glutenfria digestivekex, en av de finaste vännerna och en film som båda redan hade sett och kan utantill. Ibland är det inte mer än så som behövs för att det ska bli en fantasisk kväll. Exakt den typen av kväll som passar mig allra bäst just nu.

Nellie,

Publicerad 2011-10-03 09:23:37 i

Oj, du letade långt bak i arkivet. Antar att du menar linnena som är på bilderna under - dom kommer ifrån HM. Men de köptes samma vecka som bilderna togs så de finns med all säkerhet nog inte kvar nu. Synd, de släpptes i fyra färger och kostade 49.90 styck, så jag trotsade matrialismen och slog till på alla fyra.
- men jag kan lova att i princip alla butiker säljer någon variant av dessa. Slå till! Funkar lika bra på dansgolvet som i sängkammaren!

den smärtan.

Publicerad 2011-10-01 15:34:05 i åsikter,

När det blir min tur att dö hoppas jag att dödshjälp är tillåtet. Jag är för vissa delar av dödshjälp. För jag vill inte ligga där, omringad av de människor som står mig närmast och som jag älskar mest av allt - och höra hur de gråter, stryker mig över håret, håller i min hand och ber mig att slutligen släppa taget.För det är den värsta smärtan som går att uppleva.

Om

Min profilbild

Caro Wikbro Carlén

jag arbetar som sexualupplysare och har huvudfokus hivprevention och säkrare sex. förutom det gillar jag att läsa, feminism, hångla med min donna, mina queens, New York, att äta, vettiga serier, genus, att resa och att diskutera. och det är ungefär det jag bloggar om.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela