sexualupplysare och bokälskare

feministisk aw

Publicerad 2016-01-30 15:07:16 i böcker, feminism, genus osv.,

Ett tips till alla ni som bor i Stockholm med omnejd - på onsdag ska Leopard förlag ha en feministisk aw tillsammans med Novellix. Hurra!!
 
Upplägget är ungefär såhär: 
- det bjuds på bubbel
- en får en goodiebag med böcker från både Leopard förlag och Novellix
- massa fab feminister kommer vara där
- ljuvliga feministiska författare kommer hänga där
 
Jag är löjligt pepp över detta upplägg, och självklart kommer jag att vara där. Vem kan banga på bubbel, böcker och ljuvliga feminister? Förmodligen bara dårar. 
 
Här kan du köpa biljetter! Jag hoppas att vi ses där <3 
 

gifta vid första ögonkastet säsong två

Publicerad 2016-01-29 09:00:00 i kärlek,

 
Fattar ni min lycka? Gifta vid första ögonkastet är tillbaka med en säsong två!! För er som missat den första säsongen av den svenska versionen eller den amerikanska - sjukskriv er och se bägge. 
 
Det är tre kvinnor som blir ihopparade med tre män av fyra "experter". I den svenska versionen är den en präst, en beteendevetare, en psykolog och en samtals terapeut. 
- ja, det är heterosexistiskt och trångsynt. Men jag älskar det. Jag älskar att dessa personer vill träffa någon att älska, jag älskar att dom är redo att ställa upp i ett tvprogram som hela svenska folket kan se, jag älskar att dom blivit ihopparade av några random människor för det är så bisarrt och intressant på samma gång. Och jag älskar det!!
 
 
Det experterna gör är att gå på deltagarnas personlighet, intressen, egenskaper, rädslor, känslor, mål med livet osv. Och sen matchas dessa par fram. I denna säsong var det över 150 personer som sökte. Och dessa ljuvliga sex personer bakas samman till tre par. 
 
 
Och ja, givetvis efterlyser jag folk att diskutera detta ljuvliga program med! Så börja kolla och så diskuterar vi. 

projekt bokhyllor

Publicerad 2016-01-26 09:00:33 i böcker,

- jag lämnade dessa raringar i lördags kväll med ett kaosartat vardagsrum. Jag träffade favoriterna från flatkollot och dom byggde bokhyllor åt mig <33 Blev även så pass rörd över detta att jag nästan lipade? Hormoner all over the place. 
- dessa hyllor pallar tyvärr inte att lastas för mycket. Så dessa böcker har sorterats om +
- dessa böcker som stått i två andra bokhyllor + olika högar runt om i hemmet. 
- och nu ser det ut såhär! I sista hyllan ska gröna, blåa, lila och rosa böcker stå. 


Slutsatser av detta projekt:
1) jag har sjukt mycket böcker. I de flesta fack står det dubbla eller trippla rader.
2) jag har fantastisk smak. Jag vet inte hur många gånger jag skrek rakt ut? För det finns så mycket bra böcker i vårt hem! Feministiska klassiker, flatböcker, chiclits, kurslitteratur från kriminologi och sexologi, ärvda böcker, queera skildringar och signerade exemplar av mina favoritförfattare<34567

helg av guld

Publicerad 2016-01-25 19:00:50 i njuta,

Jag har haft den bästa helgen på länge. Perfekt kombo av häng med fantastiska människor, brunch, Sitges-gänget, träning, hångel, bubbel, häng hemma och mys. 

Tack livet för denna drömhelg!

Efter jobbet tränade vi och sen lagade dessa middag åt oss medan jag drack bubbel och åt pepparchips. Min bästa hobby: att någon lagar ätbara ting åt mig. Denna kväll åt vi risotto och stekt tonfisk. <333 

Vi hade en ljuvlig reunion med Flatkollot!! Det var några som saknades, men det var så ljuvligt att hänga med dessa raringar en hel kväll. Vi åt tapas, drack sangria, spelade spel och planerade resa nummer två... <33

Och vi hann även med en tur till Ikea och påbörjade detta projekt! Snart är det klart :))) 

nytt tillskott

Publicerad 2016-01-24 22:18:40 i böcker, girls <3,

Jag fick hem en bok i fredags av Rabén & Sjögren. M varken mer eller mindre av Petra Backström

Det är ett tag kvar till recensionsdag, så jag måste tyvärr hålla mig ett tag till. Men det är något extra med att läsa en bok skriven av någon som är född samma år som en själv. Eller är det bara jag som tänker på sånt? Återkommer med fullständig recension senare. 

Tala är silver, göra är guld - #makeequal

Publicerad 2016-01-22 11:12:12 i feminism, genus osv.,

Jag inledde min fredag med att få ett extremt peppigt mail från Ida Östensson. Östenssons stifelse Crossing Boarders byter i dag namn till Make Equal
 
Här kommer en text för att förklara hur dom resonerar, något som jag står bakom till hundra procent:
 
Idag vet vi för mycket om ojämlikhet för att göra så lite. Vi pratar om det och säger att det är ett problem men vi sätter sällan in resurser och gör förändringen på riktigt. Jag kräver (INSERT VALFRITT OMRÅDE)! Tillsammans med Make Equal gör jag samhället mer jämlikt! #makeequal
 
 
Och att bara välja ett område är alldeles för lite. Det är flertalet områden och strukturer som måste förändras i samhället och det måste ske på olika sätt - hela tiden. Jag tror inte på en punktinsats en gång. Jag tror på att diskutera, käfta, upplysa, agera, hantera och att aldrig backa. Så här kommer några områden som jag brinner extra för: 
 
  • lika lön för samma arbete
  • inför normkritik i skolan
  • sexualundervisning i skolan som inte utgår från heteronormativa strukturer och har fokus på reproduktion
  • genuspedagogik från förskolan och uppåt
  • sluta med sexistisk reklam på offentliga platser
  • fokusera på unga hbtq-personers hälsa och välmående
  • agera på flera nivåer vad det gäller mäns våld mot kvinnor
  • synliggör vilka normer som existerar och begränsar - en ska inte ha läst hundra poäng i genusvetenskap för att se detta
 
Vilka områden kan ni komma på? 

kollegor <3

Publicerad 2016-01-21 21:48:11 i kärlek,


Detta gäng - jag drabbas av cute aggression när jag tänker på dom. Det är dessa personer jag hänger med i snitt 45 timmar i veckan. Ibland mer. Med tanke att vi jobbar, lunchar, tränar och hänger ihop. 

Och jag vet att jag har bra öga för guldkorn, men dessa? Jag skriker av skratt varje dag, har ljuvliga bollplank, får diskutera allt som har med sex att göra, stimuleras intelligent och utvecklas konstant. Jag är så tacksam över att jag har träffat dessa stjärnor <333

telefonintervju

Publicerad 2016-01-20 14:47:43 i fittan <3, hbtqi,

En av mina sista saker jag gör för Förbundet blev en telefonintervju med Nyheter 24. Jag har ju haft lite blandade erfarenheter av att skriva saker för dom, men när jag fick detta erbjudande kunde jag inte stå emot. Vi snackade bort över 30 min om flatsex. Så ljuvligt ämne. 
 
 
Den färdiga artikeln (hen fick så pass mycket material att det kan bli en artikelserie <3!) kommer upp senare i dag tror jag. Eftersom jag pratar för RFSL förbundet och inte för mig själv och mitt företag, så måste allt gå en vända bland cheferna. Typ som i somras när det blev kaos med Snuskbingon under Pride. 
 
 
 
 
Men jag hojtar när den ligger uppe! Och jag upptäckte när jag babblade på om fittan, fittsex, lubrikation, flator och fittanatomi att jag verkligen saknar att utbilda. Jag saknar att rita fittor, prata lustanatomi och att få följdfrågor. Det var en ljuvlig tid när jag fick mingla bland skolor och hänga med kids hela dagarna. Fast jag skulle iofs inte vilja byta bort det jag har nu, nu är jag på helt rätt plats med helt rätt människor <333 

deadline

Publicerad 2016-01-19 12:16:11 i min vardag,

 
Vi har alla varit där, en har ägnat nätter, dagar och överdrivet många timmar åt ett visst projekt, svurit, bölat, skrikit, suckat och velat kasta datorn i väggen. Sen kommer den där fantastiska releasen, när en läser igenom helvetet i text-form och inser att det kanske inte är helt jävla dåligt ändå? Och vi har väl alla varit med om att vackla mellan dessa känslor:
1) jag är ett phucking geni, detta är det bästa jag någonsin gjort!! GE MIG HÖGRE LÖN!!
2) vad i helvete är det jag gör? jag fattar inte ens vad det är jag gör? vem är jag? 
 
 
Och dessutom hann jag med att lova mig själv följande presenter: tre resor under 2016, en kjol från BACK, en afternoon tea med syrran, lediga helger från och med nu och regelbunden träning. - jag är bäst på att ge mig själv bonusar. 
 
 
Nu har jag bara lite småsaker kvar att göra för Förbundet, sen kommer jag hänga 100% på Stockholm. Så jävla ljuvligt. Jag har redan fått lite uppgifter och slussas allt mer in i deras sätt att jobba. En fördel är ju också att jag har världens bästa kollegor, som också skickar låtar likt dessa när en vill böla <3333
 

keep playing that love song

Publicerad 2016-01-17 20:01:35 i hbtqi, kärlek,

Pappas favoritkanal Vinyl har spelat i flera timmar, jag sjunger med högt till varannan låt medan jag samtidigt jobbar och diskuterar med donnan. Vi pratar om vår relation, framtiden, jobb, familjeliv och hur vuxna vi är. Eller kanske blivit sen vi träffade varandra. 

Och bland det bästa jag vet med henne är att vi kan prata om allt. Vi diskuterar stort som smått och hon är alltid redo att svara på alla mina frågeställningar och scenarier. Alltid villig att lyssna på mina teorier, funderingar och tankar. Och jag är alltid pepp på att lyssna på hennes tankar, frågor och tankesnurror. Jag har aldrig pratat så mycket i en relation - och jag har iofs aldrig varit lyckligare i en relation heller. 


Tidigare i dag städade hon fram sitt gamla diplom som jag signerade den 17 juni 2013, och några månader efter det var det vi. Och nu är vi här, två och ett halvt år senare. Hur sjukt är inte det? Ibland kan det ju faktiskt vara bra att skita där en äter. Eller ragga där en jobbar. Men det kan ju också bli krispigt. OBS: en vet ju inte innan om det blir bra eller krispigt. Men chansa :))) 

SUFFRAGETTE

Publicerad 2016-01-17 08:44:31 i feminism, genus osv.,


Se den. Under två timmar kommer du att rysa, skratta rakt ut, hata män (ja, på individnivå och strukturell nivå), rasa, gråta, knyta nävarna av pepp, känna styrka och någon slags ömhet och enorm kärlek för dessa kvinnor. Om du inte redan innan var feminist (då vet jag helt ärligt inte vad du gör på denna blogg?) - men då blir du det. 


Min första tankar när eftertexterna rullade:
1) ska vi dra igång en applåd? Donnan sa nej...
2) vem ska en maila dagligen tills filmen blir obligatorisk för samtliga elever från 13 år och uppåt? 
3) hur ska jag få alla jag känner att se filmen? Jag önskar mig i födelsedagspresent/julklapp osv att alla ser filmen. Messa mig efteråt <3

helg

Publicerad 2016-01-16 15:45:44 i min vardag,

Så ljuvligt med helg! Vår roadtrip började med en rast och sen sov jag hela vägen till Örebro. Krävde glasspaus och sen halvsov jag resten av vägen... Jag ligger några timmar back på sovkontot kan en säga. 

Denna helg består av brunch, bio, sömn, hångel, familjehäng och typ tystnad. Och massa jobb. Efter måndag eftermiddag är denna era slut. Längtar ihjäl mig. Och fy fan vad jag ska fira då. På minst sju vis. 

bokcirkeln

Publicerad 2016-01-14 11:11:00 i böcker, feminism, genus osv., girls <3,

I går hände detta i mitt liv - jag gick med i Emma Watsons feministiska bokcirkel. Bokcirkeln heter Our Shared Shelf och finns på Goodreads. Madde har försökt bjuda in mig till den sidan i flera år, och i går blev det verklighet.
 
Det är Watson själv som kom på tanken att hen ville ha en feministisk bokcirkel online. För att läsa mer feministiska böcker och för att alla som vill ska kunna delta. Det enda en behöver är månadens bok och ett konto på Goodreads. Så himla peppigt och fint initiativ av Watson! <33
 
 
Här kan ni läsa mer om Watsons tankar, vilka andra coola queens som redan hakat på samt skapa ett konto på Goodreads. Jag ska beställa första boken redan ikväll som är My life on the road av Gloria Steinem

trött är aldrig en komplimang

Publicerad 2016-01-12 09:36:39 i min vardag,

Vill ni ha en ekvation som aldrg går att lösa? Den där om att en ska hinna med att jobba heltid, ha partners, ett socialt liv, träna några gånger i veckan, läsa, laga näringsrik mat, ha ett fantasifullt sexliv, hänga med i vad som händer i samhället - och samtidigt sova 8 timmar om dygnet. 
 
Det går ju inte! Och det är alltid något som måste strykas. I mitt fall är det just nu sömnen. Men jag brukar tänka att en kan klara sig utan bra sömn i några dagar, max en vecka? Så i helgen ska jag sova tio timmar om dygnet. Och det funkar ju just för att jag är medveten om att det är en kort, intensiv period. 
 
 
Men det där med att folk gärna vill berätta att en ser trött ut? Varför gör en så? Ser på en med lite medlidande blick och påpekar att en ser trött/grå/glåmig/helt slut ut. Det hjälper ju faktiskt inte alls. Det får en enbart att känna sig lite mer som Bockstensmannen. Kul. 

detta gäng <3

Publicerad 2016-01-11 22:36:00 i att skriva, kärlek,

 
Helt ärligt, det går inte en dag utan att jag tänker på den där veckan i Sitges. Hur vi slumpades och klumpades samman och smälte samman till en ljuvlig, kärleksfull, kreativ, vacker flatmassa. Att vi hängde i en hel vecka ihop på Villa Sunlight, åt trerätters till lunch, drack rosé i solen, gick runt i bara underkläder (ok, det var bara jag som ville få så mycket D-vitamin som möjligt...), gick på barrundor, åt veganskt, skrekskrattade oss hesa, kramades, öppnade upp oss, delade historier och skapade minnen för livet. 
- och att vi skrev! Vi hade ett eller två pass med olika teman varje gång, hade högläsning, coachning med Mian eller Sara, läste varandras texter och inspirerades av miljön/livet/varandra/lugnet osv. 
 
 
Och jag är så otroligt glad och stolt över att jag var med på den resan. För det kanske bara var en vecka, men det hände något med mig under den veckan. Det allra viktigaste och bästa med resan var nog att jag fick en helt annan inställning till mitt skrivande - och att det har hållit i sig! Jag kanske inte sitter i åtta timmar per dag, men jag skriver och jag har inte skrivkramp. Har jag tid  - då skriver jag.
 
Kommande mål:
- avsätta mer och mer tid åt skrivandet. <3
- hitta någon att byta texter med.
- bli klar med grovmanuset (fast det är jag inte stressad med!)
-  skriva så pass länge i ett svep att jag inte vill sluta 
- våga läsa igenom olika texter utan att bli generad (kan någon som skriver känna igen sig? Att en liksom blir besvärad/generad av det en själv skrivit? Som att en känner sig fånig?!) 
 - läsa olika texter högt - bästa sättet för mig att se tempusbyten... 

40 constant reader

Publicerad 2016-01-10 20:40:48 i böcker, girls <3,


Jag minns när jag fick min första bok skriven av Linda Skugge av mamma. Det var Men mest av allt vill jag hångla med nån, och jag var fast. Jag dyrkade allt Skugge skrivit och printade ut henoms krönikor i skolbibblan. Här kommer gud och är jävligt förbannad var en gång i tiden min bibel. 

Jag ville så gärna skriva krönikor, missa någon nattbuss och missa en fest och frysa (har ett svagt minne av att jag läst det i någon av Skugges krönikor?) och jag ville ju dödsgärna hångla. 

Jag läste allt, dyrkade allt och ville också känna allt som Skugge gjorde. Fast jag gjorde ju aldrig det. Jag har aldrig blivit sedd som undernärd, jag har inte blivit sviken av vänner och jag fick äntligen hångla i skolavslutningen i nian (med fyra stycken på en kväll dessutom!)! 
- så min vilja att vara och känna som Skugge rann liksom ut i sanden till viss del. Jag kommer ju dock alltid hålla Fittstim varmt om hjärtat. 

Men när jag läser denna bok - så känner jag mig mest korkad och utanför. Jag fattar ungefär hälften av alla litterära referenser och ca noll av alla artister/låtar som nämns. Så att läsa denna bok var som att stå länge på ett mingel med några en inte klickar med och som pratar om personer en inte känner ovanför ens huvud. 

Jag vet inte ens om jag kan ge boken ett betyg för jag fattade inte ens om boken var skriven av Linda Skugge eller "Linda Skugge". Men läs den om du gillar Skugge eller intresserad av korta texter om pr, musik, teater, litteratur och att känna sig missförstådd. Typ. Jag vet inte ens hur jag ska rekommendera boken, så jag lämnar det såhär. Puss

Kaosutmaningen 2015

Publicerad 2016-01-09 08:30:00 i böcker,

Jag deltog i en läsutmaning för år 2015. Dels hade jag ju ett kvinnoseparatistiskt kulturår som jag följde året ut, dels höll jag på med kaosutmaningen. Den består av 35 olika utmaningar, och för att klara den måste en klara minst 20 av dom. Vilket jag gjorde! Hurra! Ni ser titlarna efter dom utmaningarna som jag klarade. 
 

Läs en bok med ett djur på omslaget. - Hon hette Jennie

Läs en bok vari det inte finns någon telefon. - 

Läs en bok som utspelar sig under vintern. - Kolbarnet

 

Läs en bok vars författare var under 20 när hen skrev den. - 

Läs en bok av en författare med initialerna M.M. - Det är inte jag, det är du

 

Läs en bok om gudar. - 

Läs en bok som inte utspelar sig i Europa eller USA. - Expeditionen, min kärlekshistoria

Läs en bok med en huvudperson som bloggar. - 

Läs en bok som har en hbtq-huvudperson. – Jag duger inte åt lycka

Läs en bok som kom ut 2011. – Söta pojkar är bara på låtsas

 

Läs en bok på ett annat språk än svenska. – We should all be feminists

Läs en bok vars titel innehåller fler än sju ord. – Det är så logiskt alla fattar utom du

Läs en bok vars titel består av endast ett adjektiv. - 

Läs en bok där nycklar spelar en stor roll. - 

Läs en bok om någon som pratar med djur. - 

Läs en bok vars omslag är till största del grått. - Skymningsporten

Läs en bok vars omslagsbild består av ett mönster. - Det är något som inte stämmer

 

Läs en bok vars filmatisering du såg innan du visste att det fanns en bok. - 

Läs en bok med ett pronomen i titeln. - Jag vill ju vara fri

Läs en bok som till viss del (eller helt) utspelar sig på internet. - 

Läs en bok med idrottsanknytning. - Det riktiga landslaget

Läs en bok om att resa. – En varm vinter

 

Läs en bok inom en genre du vanligtvis inte läser. - Maken

Läs en svensk ungdomsbok. – Homecoming queen

Läs en bok med en flagga på omslaget. -  

Läs en bok om en skolklass. – Konsten att ha sjukt låga förväntningar

Läs en bok med en hund i. - Flickvännen

Läs en bok som handlar om ett föräldralöst barn. – Som om jag vore fantastisk

Läs en bok som utspelar sig på en annan planet (månen är också godkänt, för den som vill använda tex Uppstigandet för att pricka av den här). - 

Läs en novellsamling. - 

Läs en bok från ett för dig nytt förlag. – Som eld

 

Läs en bok som utspelar sig i Malmö. -  

Läs en bok du fått av någon annan. - Djupa ro

Läs en bok på vers. - 

Läs en bok vars titel är en allitteration (det vill säga: alla ord börjar på samma bokstav. Till exempel: Mio, min Mio.) – Mio min Mio

Totalt: 21/20

 

Det enda löftet jag har för år 2016 som handlar om böcker är att jag ska läsa fyra engelska böcker. Det känns rimligt att hinna med en i kvartalet. 

vi är dom vackraste idioterna i världen

Publicerad 2016-01-08 08:30:00 i girls <3, hbtqi,

 
Efter att jag nästan fått se Fanny de Aguiar uppträda på Pride Hudik så kunde jag inte sluta prata om denna person. Jag tror det främst märktes i podden, eftersom Fridah började skratta varje gång. Precis som att Fridah lyckats få in referenser till Terribly dark av Frida Hyvönen i en miljard krönikor, lyckades jag få in något nytt om de Aguiar i nästan varje poddavsnitt av Minnet Fullt. Det spelade ingen roll om vi pratade om sportlovet, boktips, mat eller djur - jag fick in något om de Aguiar ändå. 
 
 
Förutom att personen sjunger som ett sagoväsen, så älskar jag hur personen svarar på sin ask. Och jag älskar att den är en grym förebild för alla hbtq-kids. Jag hade dött av lycka om de Aguiar hade funnits när jag var 14. Fy fan vad jag hade mått bra då med min identitet. 
- för ja, jag vet att det är 2016 och det är förkastligt att vi behöver förebilder gällande hbtq-personer. Men tyvärr, samhället ligger fortfarande ljusår efter. Det behövs fortfarande förebilder. Och de Aguiar är en ljuvlig sådan. 

ny era <3

Publicerad 2016-01-07 10:13:02 i Sex osv.,

ÄNTLIGEN TILLBAKA PÅ JOBBET!! Jag har haft ett alldeles ljuvligt jullov, och självklart resulterade det i att jag sov ca 15 minuter inatt? Dels pga pepp inför jobbet och dels för jag tror jag sträckte ryggen i går när jag cyklade "Himalaya" på gymmet. Så det strålar från höger skulderblad både uppåt och neråt. 
 
 
Men det känns så himla fint att vara tilllbaka på jobbet. Är det något jag minns att Pappa pratade om så var det att han verkligen älskade sitt jobb. Han kunde bli ledsen på fredag eftermiddag för att han skulle vara utan sitt jobb, och redan då längta till måndag. Och så känner jag också. 
- jag har alltid älskat att jobba, vilket givetvis hänger ihop med duktiga flickan-syndrom osv. Men när en träffar rätt gällande uppgifter, får jobba med det en brinner för och samtidigt har vettiga kollegor - då har en kommit rätt. Vilket jag har <33
 
 
Med detta sagt är jag så otroligt peppad på att kicka igång denna termin. För jag kommer få jobba med drömmiga uppgifter och drömmiga personer - och bara hundra procent. Vilket är något helt nytt för mig. Jag kommer ha så mycket fritid utöver mitt drömjobb! Lever något slags drömliv. 

2016, dig håller jag redan kär

Publicerad 2016-01-06 12:16:32 i min vardag,

Det har bara gått några dagar av det nya året, men jag är redan kär i 2016. Hittills har jag hängt mycket med min donna, sett Gossip Girl/New Girl/Glee, tränat, hängt med vänner, sovit, hånglat och skrivit. Jag har haft världens bästa jullov! Och varit så pass avslappnad att jag glömt bort två koder till jobbet...
 
Och givetvis har jag mål och förväntningar inför detta fantastiska år.
 
Mål:
- klara milen
- klara huvudstående utan stöd
- komma i plankan
- jobba bara 100 %!!
- bli klar med utkastet på boken <3
- läsa fyra engelska böcker
- dra ner på kött
 
Förväntningar:
- besöka New York minst en gång <3
- besöka ett nytt land
- testa nya brunchställen
- ha en realistisk bokcirkel
- vara mindre stressad och arg
- ha ett ljuvligt jobbår där jag får utvecklas massor ihop med fantastiska människor
- få ordning på mitt hår
- knyta vettiga kontakter i bokbranschen 

Lesbisk myt?

Publicerad 2016-01-03 13:31:22 i fittan <3, hbtqi,

Jag har precis läst ut Babyrace av Katerina Janouch. Och i den boken får vi följa Emily och Sandra som båda vill bli gravida. Dom är så pass nära vänner att dom delar menscykel. 

Boken kan jag recensera sen. Men jag fastnade vid detta, för det tas som en självklarhet att flatpar delar menscykel. Och jag är inte helt övertygad om det? Eller så är jag och donnan undantaget som bekräftat regeln? Det finns ju ingen forskning som förklarar varför detta fenomen existerar. Och jag tänker att det är som mycket annan forskning: en är inte så pepp på forska på kroppar som inte har kuk...

Men fenomenet handlar ju om att personer med livmoder som umgås flitigt börjar haka på varandras menscykel. Och jag har ju varit med om det tidigare. Både på högstadiet och gymnasiet delade vi cykler med varandra. Och en höll alltid koll på varandras cykler <3

Fast nu när jag bor med en annan livmoderbärare sen över två år tillbaka - vill det inte matcha? Så märkligt. Det kan ju iofs hänga ihop med att min cykel fortfarande är katastrof efter att jag slutade med hormoner?! Måste kolla upp detta med flatkollot! 

Blondie

Publicerad 2016-01-03 09:00:00 i girls <3,

 
Det var länge sen jag såg en film med så här mycket ångest i sig. Det är ett gäng ångestfyllda karaktärer som gestaltas och som stannar kvar. Mamma Sigrid (Marie Göranzon) fyller 70 år och döttrarna Katarina (Helena af Sandeberg), Elin (Carolina Gynning) och Lova (Alexandra Dahlström) kommer hem för att fira. 
 
Alla tre bär på sin egen ångest och sina egna problem, vilket utageras konstant. Dom är stereotyper av hur en syskonskara ska vara trasig. Äldsta systern Katarina har barn och en man hon är otrogen mot, kämpar stenhårt för att verka lycklig på utsidan. Mellansyrran Elin är en missbrukande modell som flytt landet och känner sig bortvald av mamman. Yngsta systern är mest vilsen och psykiskt instabil. 
 
När dessa personer förs samman med en mamma som bär på mer kärlek för sina hundar än för sina barn - då blir det riktigt jobbigt att se. Jag vet inte om det är jag som var inne i HSP-rus eller om alla spelar väldigt bra. För jag mådde typ dåligt av deras ångest? Dom är så trasiga människor och har så mycket problem. Som bubblar upp när dom återvänder till barndomshemmet. 
 
Om du är ute efter att få ångest skulle jag rekommendera denna film. Har du PMS eller känner dig allmänt grå, vänta med att se filmen till en solig dag. Blondie får 2,5 palmer av fem. 
 

att vara stolt

Publicerad 2016-01-02 22:45:44 i njuta,

Som alltid vill jag under nyår prata om saker vi gjort under året, och gärna prata om mål/förväntningar och händelser vi ser fram emot under kommande året. Men mitt sällskap tyckte att det lät hetsigt och stressigt, så Naddi föreslog att vi istället sa saker vi var stolta över. Det kunde vara stort som smått. 
- och det var så ljuvligt att sitta med ett gäng nära och bara lyssna till vad dom är stolta över. Och nyttigt att tänka och våga säga högt saker en själv är stolt över. 

Jag kom fram till att jag är stolt över följande:

- att jag blivit headhuntad tre gånger. Först till Testpoint och gå utbildningen för att bli testare. Därefter blev jag handplockad som projektledare till RFSL förbundet och har arbetat med Nyanländaprojektet, Testpoint, Colour Of Love och en massa annat på hiv & hälsa. Och sen ytterligare en gång till efter det. 

Och allt detta har ju givetvis varit helt fantastiskt, magiskt och stort på samma gång. Jag har fått utvecklad enormt mycket, ta egna beslut, mycket ansvar och lärt mig sju år på ett år känns det som. Karriärsmässigt har 2015 varit guld för mig. 

- att jag åkte till Sitges. Fastän jag ville ställa in natten innan så packade jag min väska och stack till Flatkollot. Och jag tror nog att den resan verkligen förändrade mig. Jag är förändrad gällande hur jag ser på mig själv och mitt skrivande. Allt det där har lyfts flera nivåer. Dessutom fick jag hänga med fantastiska människor, njuta av solen och ge tid åt skrivandet. 

- att jag och E haft mer tid ihop. Det kanske är konstigt att vara stolt över? Men jag är så stolt, nöjd och tacksam över att vi ger varandra tid. Vi kanske inte hinner sitta flera timmar varje dag, men vi hånglar varje dag, smsar, kramas mycket och ofta. Och när vi väl har kvällar är vi bra på att fira oss<33

Och jag är även stolt över att jag gränsat när saker inte känts rätt, och det gäller såväl personligt plan, individbaserat, grupp och samhällsbaserat. Och jag är stolt över att jag tackat nej till saker, förhandlat lön och uppdrag samt satt mående före jobb i nästan alla fall. Eller jag har börjat med det. Heja mig! 

Jag hoppas att ni också vet saker ni är stolta över, stort som smått <33

Om

Min profilbild

Caro Wikbro Carlén

jag arbetar som sexualupplysare och har huvudfokus hivprevention och säkrare sex. förutom det gillar jag att läsa, feminism, hångla med min donna, mina queens, New York, att äta, vettiga serier, genus, att resa och att diskutera. och det är ungefär det jag bloggar om.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela