användning av menskopp

Det allra bästa med menskoppen enligt mig är att du kan ha den i dygnet runt. Visst måste den tömmas några gånger per dag, men det är inte samma stressiga känsla som en kan ha med tamponger och bindor. 
- den där niagarakänslan som en kan få av att bära binda och råka nysa existerar inte med menskoppen!
 
En menskopp tömmer en mellan 3-5 gånger per dygn. Och den fångar bara upp de vätskor som ska ut ur slidan. Vilket också innebär att en får lite bättre koll på hur kroppen fungerar. För när en plockar ut menskoppen får en ju se dels själva mensblodet, men även att mens består av slem och lite ljusare vätskor. En får även en uppfattning om hur lite blod det egentligen är som en pressar ut under sin mensvecka. 
- jag skulle vilja säga att jag lärt känna både min kropp och fitta bättre sen jag började använda menskopp. 
 
Här är en tydlig och bra bild över hur en för in en menskopp. Det enklaste är att sitta ner på toaletten när du för in och drar ut menskoppen. Bilden är lånad här

min kärlek till menskopp!

Tycker du också att tamponger och bindor är svindyrt, kladdigt, jobbigt, och irriterande? Hatar du den där känslan av att gå omkring en halvdag med torr tampong för att mensen snart är slut men att en inte direkt har något klockslag för sista dropparna blod? 
 
Då är menskoppen det bättre alternativet. Det är enkelt, smidigt, snällt mot plånkan och bra för miljön. När en väl fått in rätta knepet så kommer du, precis som jag, på gränsen till längta efter nästa mens. Just för att menskoppen är så bra mot kroppen!
 
 
Den fångar upp allt blod, flytningar och slem - men utan att irritera och torka ut slemhinnorna! För det kan ju tampongerna göra, i och med att dom suger åt sig alla vätskor i fittan. Blod, slem, flytningar, lubrikation och all typ av fukt sugs upp i tampongen. 
- till skillnad från menskoppen som fångar upp det som sipprar ut. Men slidan fortsätter vara fuktig och slemhinnorna blir inte irriterade. Hurra!
 
Så här kan menskoppar se ut. Här i himla många fina färger. Kostar mellan 100-200, och du kan ha den länge länge. 
 

ligga under mens

En ganska vanlig fråga som kunde trilla in till frågeboxen hos Veckorevyn handlade om sex och mens. Många som har mens kan ibland känna att kåtheten ökar samtidigt som en har mens. En del är det de första dagarna, för en del kan det öka i takt med att blodflödet ökar under veckan, och en del är som kåtast precis när mensen är slut. 
 
- anledningen till att en kan känna sig kåtare under mens kan vara olika. Dels är det ju hormoner som tickar omkring i kroppen. Många blir ju lite långsammare och mysigare under mens, något som kan göra en kåtare och mer sugen på att myshänga med någon. En sak kan vi i alla fall fastställa, det är ju inte för att en vill bli gravid som en blir som kåtast under mensen. Så jag brukar tänka att det är kroppens sätt att visa på att kåthet och barnavling knappast behöver gå hand i hand. 
 

Oavsett om det är ens lustpeak under mens eller inte - så går det absolut att knulla under denna vecka. Om en ligger med någon en inte träffat förut eller inte kan sjukdomsstatus på är kondom alltid bra att använda. Och oavsett om en känner varandra eller inte kan många tycka att kondom kan vara bra vid omslutande sex för att inte få blod på fingrar/dildo/kuk osv.
- att slicka fitta som har mens bli lite mer komplicerat. Men det går ju istället att ha andra sorters sex än just oralsex! Smek andra delar av fittan än just slidöppningen, undersök resten av kroppen och stimulera på andra sätt. Hångla, gnid er mot varandra, stimulera andra delar av kroppen med mun och tunga. Bara fantasin sätter stopp för er!
 
 
Om en vill ha sex i sängen eller på en soffa är det ju bara att lägga en handduk under. Annars kan duschen vara en smidig plats. Bara att skölja bort blod och flytningar under tiden. Dessutom ser det ju oftast ut att vara mer blod än det är. Det är ju inte flera liter blod som pumpar ur fittan under mens, utan några matskedar. Men för att skydda tyger och möbler, använd handdukar. 
 
Det är inte farligt att ha sex under mens, många kan tvärtom tycka att blodet ger ett härligt och annorlunda glid än exempelvis lubrikation eller glidmedel. 

lista ut mig

10 saker du vill göra innan du dör:

äga en mops som heter Frans

vara mamma åt några troll

tillbringa några veckor på en ö, bara jag och en hög trave böcker

hitta det perfekta hånglet

titulera mig författare baserat på en värdig grund ( ett) släppt en bok. två) sålt ett visst antal böcker.)

vara programledare

besöka alla världsdelar

bo i New York ett tag

roadtrippa i staterna

jämföra hakan med Kronprinsessan

 9 saker om dig själv:

jag kan bli förälskad i en ny vän efter fem minuter och känna att vi kommer att bli tighta vänner. hen trillar in i mitt hjärta och får en plats där. 

jag skulle så gärna vilja vara en sån som tror på saker. ödet, gudar, högre makter osv. har försökt men det tar stopp. dock tror jag på spöken, nötte alldeles för mycket spökböcker som liten. 

lärde mig läsa som sexåring och läste vart vi än reste. vilket innebär att jag nu inte hittar någonstans i Stockholm. läste från att vi klev in i bilen och tills vi var framme. och när jag skrattade så skrattade pappa och efter ett tag skrattade även syrran. 

älskar att reta människor som är vinnarskallar. eftersom jag själv inte bryr mig alls om vem eller hur någon vinner, så är det roligt att retas. gäller oavsett Eurovision, fotbolls-em el kubbturnering på bakgården. 

min största hobby är att resa och försöker resa två-tre gr/termin. hälsar på vänner som pluggar utomlands, kopplar bort vardagen för några dagar och bara är. 

lever extremt ekonomiskt och snålt. ser inget värde i att slösa pengar och sparar hellre. har nött ob-pass i år och levt ekonomiskt sen jag fick eget boende. fast jag älskar att skämma bort folk i min närhet. så nudlar till mig och tryffel till raringar.

jag har kort stubin och kan tända till på några få ord. är redo att käfta för mig, någon jag bryr mig om eller för saker jag står för. men kan koppla bort ilskan och bli glad igen på ett litet kick. 

är vego för att jag bryr mig om miljön, men älskar smaken av kött. saknar kött nästan dagligen. vilket innebär att jag är en smakare och tar av vänner. men jag uppmuntrar alla till att skippa kött någon gång om dagen.

älskar att få mina fördomar och förutfattade meningar krossade. för vi har alla förutfattade meningar, men visst är det härligt när en tänkt lite märkligt om någon som egentligen är toppen?

 8 sätt att vinna ditt hjärta på:

ha nära till skratt och gärna försöka få mig att skratta. le mer än du har bekymmersrynkan på.

när du efter två cider vill "ba fråga en liten fråga som egentligen är från en kompis..."

förstå varför feminism behövs och vara det. samt vara politiskt medveten och kunna skilja på höger och vänster. vi lever i en demokrati, det är din skyldighet att ha koll på läget.

kunna hålla en diskussion levande utan att gå på individen. när någon kan skilja på åsikter och person, samt inte blir arg för fort. en diskussion är ofta ilsken och arg, men det går att medla. ibland. men också förstå en gräns och att vi aldrig någonsin kommer tycka lika, och det är ok. ibland.

när du ger mig komplimanger för mina åsikter, min intelligens eller en bra formulerad fras. saker kring mitt utseende berör mig inte. vill jag veta något om hur jag ser ut kan jag använda en spegel. 

ha passion för saker. aktiviter eller handlingar du brinner för. ha ett mål och en drivkraft för något du vill åstadkomma. egna intressen är rart och viktigt. 

gilla att läsa. sen om du pressar Nesbös deckare eller enbart tuggar i dig Svensk Maffia om och om igen spelar ingen roll. eller för den delen tycker att "Snabba cash" är ett litterärt verk. bara gilla att läsa. 

förstå när det är läge att skämta och när stämningen innebär något helt annat. tankeläsning tror jag inte på, men människor som kan minspel, känna av stämningen eller våga fråga är guld. 

 7 saker du ofta grubblar på:

döden. vad som händer med en när en tagit sista andetaget. vad som händer med kroppen vet jag ju, men själen? känslorna? alla minnen? hjärtat? - kan ägna timmar åt detta. 

dagens kids. hur påverkas dom av reklam, media, ständig kontakt med andra individer via olika forum. bloggarna. osv. hur mår dagens kids och hur kan en påverka så att dom inte blir förstörda av samhället?

vilken bok ska jag börja skriva på först? kommer jag leverera en hel bok eller blir det noveller? hur ska omslaget se ut? vem vill jag ha som redaktör? vilken klänning ska jag ha på festen? vilka sorts snittar ska vi äta? (finns inga gränser inom detta.) 

gamla ex. mitt hjärta har kopplat bort dom och banden är klippta. men jag kan ibland fundera över hur dom mår, vad dom gör, hur dom känner inför vår gamla relation, händer det att dom tänker på mig då och då. när det kommer till "en kanske skulle smsa om en kaffe?", byter jag tankebanor helt. 

har jag valt rätt val i livet? skulle jag kunnat göra något annorlunda? varför känns det ibland som mitt liv står stilla medan alla andra ba plockar ut examen, gifter sig, kläcker kids eller tar körkort. jag kan ofta fundera över om jag gjort något fel, eller bara gör saker i annan ordning?

hur kommer det sig att folk på riktigt bryr sig om sport? jag känner noll när jag ser sport. bryr mig inte om lag, känner inget när sverige vinner eller så. jag gillar ideén av samhörighet, att människor kan gå ihop som har ett gemensamt intresse, lagandan och att sport ska vara öppet för alla - men att på riktigt bry sig gällande vem som gör mål eller inte, där är jag helt blank. 

hur många kärlekar en individ kan ha? förhoppningsvis så många som behövs. folk skulle behöva sluta tänka på titlar och bara följa hjärtat lite oftare.

6 kändisar du tycker är snygga:

Scarlett Johansson

Johnny Depp

Julia Frej

Ron Weasley i tredje filmen när hen är ett lejon. 

Chuck Bass

Meryl Streep

5 saker du aldrig skulle vilja göra:

se någon jag älskar dö, eller vara med om det igen 

värdesätta pengar och materiella ting på ett märkligt sätt

gifta mig med någon som har väldigt annorlunda åsikter än jag

köra rattfull (ville klippa körkortstillståndet efter risk1)

ljuga, smöra, ställa mig in för att nå dit jag vill

4 saker du köpt den senaste månaden:

en vit klänning till midsommar. ett barn frågade om jag skulle gifta mig, så vi skulle spana efter en lämplig flicka eller pojke åt mig <3

lite luncher som jag ätit tillsammans med olika finingar

tid för uppkörning och teoriprov

en färgglad body i ekologiskt bomull till trollet som bor i syrrans mage!

 

3 sätt att få dig le/skratta:

extremt tråkiga skämt, gärna ordvitsar

fuldansa. har lite svårt för folk som dansar hippt eller tillgjort 

barn/hundar som gillar att roa och "toka" sig, fast då skrattar jag med och inte åt

 2 gamla favoritlåtar:

denna och denna. älskar älskar klänningen i video nr två. och den första är min sommar-pepp-låt som jag lyssnar på när jag saknar Ellen eller vill tagga inför något. 

1 sak folk inte visste om dig:

jag har en gång i tiden varit sambo, med en kille! som jag tänkte att jag ville leva hela mitt liv med, föda henoms barn och ba leva lyckliga i alla mina dagar med. och vi var så extremt olika och fel på fler sätt än vi var rätt. det är så bisarrt att jag ibland kan glömma bort det själv. - nästa gång jag provar något liknande ska det vara med en jämlik och vettig person. och förstå mitt eget värde i en relation osv. 

 - hej lilla skitunge! tagen för ungefär fyra år sen. mycket vatten har runnit under broarna sen dess. 

låt mig smeta in dig med min sats

Är det jag som övertolkar denna textrad? Eller visst trallar hen om att hen vill smeta in sin sexpartner med sin sats? 
 
So lets get undressed
Cause you look a little lonely
I'll make u scream
Hey
I'll make u laugh
Cover your body with my autograph
So lets get undressed
Cause i wanna see you naked

För vad kan hen annars syfta på? Hela låten handlar ju om att hen vill knulla! Så en liten beskrivning om vad hen vill göra med sperman är ju inte helt felplacerad i denna låt. Fast det låter ju som att hen skulle pumpa ut flera liter, med tanke på att hen vill täcka någon... Men i rätt position kan en ju få till en ganska bra spridning. 
 
Sen vet jag ju iofs inte hur många som analyserar låtar efter denna modell eller ens lyssnar på fraserna som levereras. Men det blir ofta så, mitt fält är ju sex - så det blandas lätt in i allt jag hör, ser och läser. 
 
Om vi förflyttar detta scenario till verkligheten är det alltid en god idé att kolla med den en är med vad hen föredrar. Behålla kondomen på och tömma hela satsen där? Sikta på en viss kroppsdel? Inte vara i närheten eller täcka hela kroppen som Kim Cesarion föreslår? Checka läget och handla därefter. Det finns nog väldigt få som gillar att bli "överraskade".