sexualupplysare och bokälskare

användning av menskopp

Publicerad 2013-06-29 13:49:00 i Sex osv.,

Det allra bästa med menskoppen enligt mig är att du kan ha den i dygnet runt. Visst måste den tömmas några gånger per dag, men det är inte samma stressiga känsla som en kan ha med tamponger och bindor. 
- den där niagarakänslan som en kan få av att bära binda och råka nysa existerar inte med menskoppen!
 
En menskopp tömmer en mellan 3-5 gånger per dygn. Och den fångar bara upp de vätskor som ska ut ur slidan. Vilket också innebär att en får lite bättre koll på hur kroppen fungerar. För när en plockar ut menskoppen får en ju se dels själva mensblodet, men även att mens består av slem och lite ljusare vätskor. En får även en uppfattning om hur lite blod det egentligen är som en pressar ut under sin mensvecka. 
- jag skulle vilja säga att jag lärt känna både min kropp och fitta bättre sen jag började använda menskopp. 
 
Här är en tydlig och bra bild över hur en för in en menskopp. Det enklaste är att sitta ner på toaletten när du för in och drar ut menskoppen. Bilden är lånad här

min kärlek till menskopp!

Publicerad 2013-06-29 08:48:00 i Sex osv.,

Tycker du också att tamponger och bindor är svindyrt, kladdigt, jobbigt, och irriterande? Hatar du den där känslan av att gå omkring en halvdag med torr tampong för att mensen snart är slut men att en inte direkt har något klockslag för sista dropparna blod? 
 
Då är menskoppen det bättre alternativet. Det är enkelt, smidigt, snällt mot plånkan och bra för miljön. När en väl fått in rätta knepet så kommer du, precis som jag, på gränsen till längta efter nästa mens. Just för att menskoppen är så bra mot kroppen!
 
 
Den fångar upp allt blod, flytningar och slem - men utan att irritera och torka ut slemhinnorna! För det kan ju tampongerna göra, i och med att dom suger åt sig alla vätskor i fittan. Blod, slem, flytningar, lubrikation och all typ av fukt sugs upp i tampongen. 
- till skillnad från menskoppen som fångar upp det som sipprar ut. Men slidan fortsätter vara fuktig och slemhinnorna blir inte irriterade. Hurra!
 
Så här kan menskoppar se ut. Här i himla många fina färger. Kostar mellan 100-200, och du kan ha den länge länge. 
 

ligga under mens

Publicerad 2013-06-28 18:52:00 i Sex osv.,

En ganska vanlig fråga som kunde trilla in till frågeboxen hos Veckorevyn handlade om sex och mens. Många som har mens kan ibland känna att kåtheten ökar samtidigt som en har mens. En del är det de första dagarna, för en del kan det öka i takt med att blodflödet ökar under veckan, och en del är som kåtast precis när mensen är slut. 
 
- anledningen till att en kan känna sig kåtare under mens kan vara olika. Dels är det ju hormoner som tickar omkring i kroppen. Många blir ju lite långsammare och mysigare under mens, något som kan göra en kåtare och mer sugen på att myshänga med någon. En sak kan vi i alla fall fastställa, det är ju inte för att en vill bli gravid som en blir som kåtast under mensen. Så jag brukar tänka att det är kroppens sätt att visa på att kåthet och barnavling knappast behöver gå hand i hand. 
 

Oavsett om det är ens lustpeak under mens eller inte - så går det absolut att knulla under denna vecka. Om en ligger med någon en inte träffat förut eller inte kan sjukdomsstatus på är kondom alltid bra att använda. Och oavsett om en känner varandra eller inte kan många tycka att kondom kan vara bra vid omslutande sex för att inte få blod på fingrar/dildo/kuk osv.
- att slicka fitta som har mens bli lite mer komplicerat. Men det går ju istället att ha andra sorters sex än just oralsex! Smek andra delar av fittan än just slidöppningen, undersök resten av kroppen och stimulera på andra sätt. Hångla, gnid er mot varandra, stimulera andra delar av kroppen med mun och tunga. Bara fantasin sätter stopp för er!
 
 
Om en vill ha sex i sängen eller på en soffa är det ju bara att lägga en handduk under. Annars kan duschen vara en smidig plats. Bara att skölja bort blod och flytningar under tiden. Dessutom ser det ju oftast ut att vara mer blod än det är. Det är ju inte flera liter blod som pumpar ur fittan under mens, utan några matskedar. Men för att skydda tyger och möbler, använd handdukar. 
 
Det är inte farligt att ha sex under mens, många kan tvärtom tycka att blodet ger ett härligt och annorlunda glid än exempelvis lubrikation eller glidmedel. 

lista ut mig

Publicerad 2013-06-28 08:47:00 i min vardag,

10 saker du vill göra innan du dör:

äga en mops som heter Frans

vara mamma åt några troll

tillbringa några veckor på en ö, bara jag och en hög trave böcker

hitta det perfekta hånglet

titulera mig författare baserat på en värdig grund ( ett) släppt en bok. två) sålt ett visst antal böcker.)

vara programledare

besöka alla världsdelar

bo i New York ett tag

roadtrippa i staterna

jämföra hakan med Kronprinsessan

 9 saker om dig själv:

jag kan bli förälskad i en ny vän efter fem minuter och känna att vi kommer att bli tighta vänner. hen trillar in i mitt hjärta och får en plats där. 

jag skulle så gärna vilja vara en sån som tror på saker. ödet, gudar, högre makter osv. har försökt men det tar stopp. dock tror jag på spöken, nötte alldeles för mycket spökböcker som liten. 

lärde mig läsa som sexåring och läste vart vi än reste. vilket innebär att jag nu inte hittar någonstans i Stockholm. läste från att vi klev in i bilen och tills vi var framme. och när jag skrattade så skrattade pappa och efter ett tag skrattade även syrran. 

älskar att reta människor som är vinnarskallar. eftersom jag själv inte bryr mig alls om vem eller hur någon vinner, så är det roligt att retas. gäller oavsett Eurovision, fotbolls-em el kubbturnering på bakgården. 

min största hobby är att resa och försöker resa två-tre gr/termin. hälsar på vänner som pluggar utomlands, kopplar bort vardagen för några dagar och bara är. 

lever extremt ekonomiskt och snålt. ser inget värde i att slösa pengar och sparar hellre. har nött ob-pass i år och levt ekonomiskt sen jag fick eget boende. fast jag älskar att skämma bort folk i min närhet. så nudlar till mig och tryffel till raringar.

jag har kort stubin och kan tända till på några få ord. är redo att käfta för mig, någon jag bryr mig om eller för saker jag står för. men kan koppla bort ilskan och bli glad igen på ett litet kick. 

är vego för att jag bryr mig om miljön, men älskar smaken av kött. saknar kött nästan dagligen. vilket innebär att jag är en smakare och tar av vänner. men jag uppmuntrar alla till att skippa kött någon gång om dagen.

älskar att få mina fördomar och förutfattade meningar krossade. för vi har alla förutfattade meningar, men visst är det härligt när en tänkt lite märkligt om någon som egentligen är toppen?

 8 sätt att vinna ditt hjärta på:

ha nära till skratt och gärna försöka få mig att skratta. le mer än du har bekymmersrynkan på.

när du efter två cider vill "ba fråga en liten fråga som egentligen är från en kompis..."

förstå varför feminism behövs och vara det. samt vara politiskt medveten och kunna skilja på höger och vänster. vi lever i en demokrati, det är din skyldighet att ha koll på läget.

kunna hålla en diskussion levande utan att gå på individen. när någon kan skilja på åsikter och person, samt inte blir arg för fort. en diskussion är ofta ilsken och arg, men det går att medla. ibland. men också förstå en gräns och att vi aldrig någonsin kommer tycka lika, och det är ok. ibland.

när du ger mig komplimanger för mina åsikter, min intelligens eller en bra formulerad fras. saker kring mitt utseende berör mig inte. vill jag veta något om hur jag ser ut kan jag använda en spegel. 

ha passion för saker. aktiviter eller handlingar du brinner för. ha ett mål och en drivkraft för något du vill åstadkomma. egna intressen är rart och viktigt. 

gilla att läsa. sen om du pressar Nesbös deckare eller enbart tuggar i dig Svensk Maffia om och om igen spelar ingen roll. eller för den delen tycker att "Snabba cash" är ett litterärt verk. bara gilla att läsa. 

förstå när det är läge att skämta och när stämningen innebär något helt annat. tankeläsning tror jag inte på, men människor som kan minspel, känna av stämningen eller våga fråga är guld. 

 7 saker du ofta grubblar på:

döden. vad som händer med en när en tagit sista andetaget. vad som händer med kroppen vet jag ju, men själen? känslorna? alla minnen? hjärtat? - kan ägna timmar åt detta. 

dagens kids. hur påverkas dom av reklam, media, ständig kontakt med andra individer via olika forum. bloggarna. osv. hur mår dagens kids och hur kan en påverka så att dom inte blir förstörda av samhället?

vilken bok ska jag börja skriva på först? kommer jag leverera en hel bok eller blir det noveller? hur ska omslaget se ut? vem vill jag ha som redaktör? vilken klänning ska jag ha på festen? vilka sorts snittar ska vi äta? (finns inga gränser inom detta.) 

gamla ex. mitt hjärta har kopplat bort dom och banden är klippta. men jag kan ibland fundera över hur dom mår, vad dom gör, hur dom känner inför vår gamla relation, händer det att dom tänker på mig då och då. när det kommer till "en kanske skulle smsa om en kaffe?", byter jag tankebanor helt. 

har jag valt rätt val i livet? skulle jag kunnat göra något annorlunda? varför känns det ibland som mitt liv står stilla medan alla andra ba plockar ut examen, gifter sig, kläcker kids eller tar körkort. jag kan ofta fundera över om jag gjort något fel, eller bara gör saker i annan ordning?

hur kommer det sig att folk på riktigt bryr sig om sport? jag känner noll när jag ser sport. bryr mig inte om lag, känner inget när sverige vinner eller så. jag gillar ideén av samhörighet, att människor kan gå ihop som har ett gemensamt intresse, lagandan och att sport ska vara öppet för alla - men att på riktigt bry sig gällande vem som gör mål eller inte, där är jag helt blank. 

hur många kärlekar en individ kan ha? förhoppningsvis så många som behövs. folk skulle behöva sluta tänka på titlar och bara följa hjärtat lite oftare.

6 kändisar du tycker är snygga:

Scarlett Johansson

Johnny Depp

Julia Frej

Ron Weasley i tredje filmen när hen är ett lejon. 

Chuck Bass

Meryl Streep

5 saker du aldrig skulle vilja göra:

se någon jag älskar dö, eller vara med om det igen 

värdesätta pengar och materiella ting på ett märkligt sätt

gifta mig med någon som har väldigt annorlunda åsikter än jag

köra rattfull (ville klippa körkortstillståndet efter risk1)

ljuga, smöra, ställa mig in för att nå dit jag vill

4 saker du köpt den senaste månaden:

en vit klänning till midsommar. ett barn frågade om jag skulle gifta mig, så vi skulle spana efter en lämplig flicka eller pojke åt mig <3

lite luncher som jag ätit tillsammans med olika finingar

tid för uppkörning och teoriprov

en färgglad body i ekologiskt bomull till trollet som bor i syrrans mage!

 

3 sätt att få dig le/skratta:

extremt tråkiga skämt, gärna ordvitsar

fuldansa. har lite svårt för folk som dansar hippt eller tillgjort 

barn/hundar som gillar att roa och "toka" sig, fast då skrattar jag med och inte åt

 2 gamla favoritlåtar:

denna och denna. älskar älskar klänningen i video nr två. och den första är min sommar-pepp-låt som jag lyssnar på när jag saknar Ellen eller vill tagga inför något. 

1 sak folk inte visste om dig:

jag har en gång i tiden varit sambo, med en kille! som jag tänkte att jag ville leva hela mitt liv med, föda henoms barn och ba leva lyckliga i alla mina dagar med. och vi var så extremt olika och fel på fler sätt än vi var rätt. det är så bisarrt att jag ibland kan glömma bort det själv. - nästa gång jag provar något liknande ska det vara med en jämlik och vettig person. och förstå mitt eget värde i en relation osv. 

 - hej lilla skitunge! tagen för ungefär fyra år sen. mycket vatten har runnit under broarna sen dess. 

låt mig smeta in dig med min sats

Publicerad 2013-06-27 20:34:00 i Sex osv.,

Är det jag som övertolkar denna textrad? Eller visst trallar hen om att hen vill smeta in sin sexpartner med sin sats? 
 
So lets get undressed
Cause you look a little lonely
I'll make u scream
Hey
I'll make u laugh
Cover your body with my autograph
So lets get undressed
Cause i wanna see you naked

För vad kan hen annars syfta på? Hela låten handlar ju om att hen vill knulla! Så en liten beskrivning om vad hen vill göra med sperman är ju inte helt felplacerad i denna låt. Fast det låter ju som att hen skulle pumpa ut flera liter, med tanke på att hen vill täcka någon... Men i rätt position kan en ju få till en ganska bra spridning. 
 
Sen vet jag ju iofs inte hur många som analyserar låtar efter denna modell eller ens lyssnar på fraserna som levereras. Men det blir ofta så, mitt fält är ju sex - så det blandas lätt in i allt jag hör, ser och läser. 
 
Om vi förflyttar detta scenario till verkligheten är det alltid en god idé att kolla med den en är med vad hen föredrar. Behålla kondomen på och tömma hela satsen där? Sikta på en viss kroppsdel? Inte vara i närheten eller täcka hela kroppen som Kim Cesarion föreslår? Checka läget och handla därefter. Det finns nog väldigt få som gillar att bli "överraskade". 

när genuslampan tänds

Publicerad 2013-06-27 10:19:00 i feminism, genus osv.,

Jag tycker det är så otroligt kul och inspirerande att vara med när en individ reflekterar över hur samhället egentligen ser ut. Kanske för första gången ser kritiskt på en reklambild, blir förbannad över att det kallas "kärringstopp" och inte "gubbstopp". Att alla reklambilder består av vita personer, och att det nästan alltid är heterosexualitet som representeras. Att kvinnans kropp oftast är i fokus till skillnad från män som ofta ses för sin kompetens/kunskap. 
 
- jag vacklar mellan förvåning, kärlek och lite stolthet när jag presenterar mina åsikter och tankar kring genus, framställning av kroppar, hur samhället ser på "kvinnligt" och "manligt", och saker jag vill förändra ---> för att sen möta äldre som aldrig ens tänkt i samma banor som jag. Eller som kanske för första gången applicerar liknande tankar på sitt eget liv, sin vardag och hur deras familj är uppbyggd. 
 
Det blir dessutom mäktigt när ens egna tankar och åsikter slår rot hos andra individer. Att det är högt i tak och att jag inte ignoreras pga ålder eller att jag inte är lärare (jag har hamnat i en studiegrupp med enbart lärare). Utan i denna diskussion räknas mina åsikter och vi kan bolla tankar och åsikter fastän vi kommer från helt olika håll och skilda erfarenheter. Denna sortens möten är bland det finaste jag vet.
 
 

pepp 1 eller pepp 2?

Publicerad 2013-06-27 00:13:02 i Sex osv.,

I morgon när vi kommer till London har deras Pride-vecka börjat. Jag som är en stor beundrare och vurmare för Pride, är extra peppad över att vi råkar befinna oss på plats under denna fantastiska vecka. Har hängt på Stockholm Pride sen jag var femton, så ska bli fint att hänga under London Pride. 
 
Men vad har en på sig under Pride-paraden? Här är mina två bästa förslag just nu:
 
- svart spetstopp med förslagsvis röd bh, eller ingen alls och kanske tejp över bröstvårtorna? Hade ett spetslinne förrförra året när jag åkte med RFSL Ungdoms flak. 
- eller denna? svinpeppig tröja med ett av mina favvo-slagord? Tillsammans med ett par shorts så att en kan dansa? 
 
- eller så kör vi på något helt annat? Hoppar in i ett visst tema-tåg eller går loss bland regnbågsfärgade plagg? Vi har skrivit upp en dekadent sexbutik som ska vara "något utöver det vanliga", vad det nu kan betyda. Oavsett klädesplagg så kommer det bli häftigt, kärleksbombat och mäktigt. 

lönegap och orgasm

Publicerad 2013-06-25 20:21:29 i feminism, genus osv.,

Vad händer om en undersöker hur lönegapet ser ut mellan kvinnor och män, och sen räknar på hur det skulle se ut i antalet orgasmer? Ja då får vi detta resultat:
- det är genialiska Oliver och Eva som tagit fram detta. Ett bra exempel på hur en ska visa upp korrekt fakta, som visserligen är vidrig - men på ett lättillgängligt sätt. 
 

mens

Publicerad 2013-06-25 15:55:01 i Sex osv.,

Förutom Martin Shibbye och Johan Persson så blev jag jävligt pepp över att Liv Strömquist skulle sommarprata. Att hen sen ägnar sitt program åt att prata om mens gör mig bara ännu mer lycklig. För vi behöver prata mer om mens, få bort tabun och se det som ett accepterat ämne. Med accepterat menar jag att vi måste prata om såväl problematiken kring mens som många har varje månad, priserna för tamponger/bindor eller bästa tipsen mot mensvärk. Samt prata om vad mens är och består av?
- och givetvis hylla menskoppen. Som jag älskar den lilla uppfinningen. 
 
Ska vi ta och lyssna på Strömquists sommarprat och sen börja snacka om mens på riktigt? Ja!
 
 
- ni som inte har svinbra koll på vem Liv Strömquist är så är hen en av de bästa serietecknarna någonsin. Ett geni.

unginspiration.com

Publicerad 2013-06-24 14:41:00 i Sex osv.,

 
Ung Inspiration är en samlingsplats för skolor som vill hitta peppiga, bra och intressanta föreläsare. Målgruppen är barn och unga. Och där hittar ni numera mig! Mina områden är: Sex, samlevnad, kropp, hälsa, relationer. kompisar.
 
Det är Christina Stielli som är grundaren av sidan och tanken är att det inte ska kosta en halv årsbudget för en skola att bjuda in en inspirerande föreläsare. Älskar det tänket och det är en ära att finnas med på sidan. Här kan ni läsa lite mer om mig och det jag föreläser om. 
 

hen i skolarbeten

Publicerad 2013-06-24 11:20:00 i åsikter,

Jag läser lite sommarkurser på distans något som innebär att det är obligatoriskt att kommentera andra människors texter, tankar och diskussioner. Ibland ska vi bara lämna en kommentar att vi läst, ibland ska vi vara delaktiga och kommentera fakta, ifrågasätta och vinkla utifrån egna tankar och erfarenheter. 
 
Idag fick jag en kommentar: "Jag reagerade bara på att du använder ordet hen, som jag vet att många universitetslärare ser olika på. Personligen är det inget ord jag använder, men det avgör du själv."
 

Och jag vet faktiskt inte vad olika skolor/universitet ser på användandet av hen. Men jag tänker att det är inte den ansvarige lärarens uppgift att tycka något om hen. Det är ett pronomen som kan användas lika mycket som hon/han. Att folk stör sig på "flick-namn"/"pojk-namn" + hen, kan jag ha liiite förståelse för. Men i en text där inga kön nämns och det inte är relevant på något sätt, då kan jag inte ens förstå att någon vill ifrågasätta detta.
 
I texter där inga kön nämns eller när det inte ens är relevant, då ser det enbart märkligt ut med att skriva hon/hen - när det finns ett helt könsneutralt pronomen. För det handlar ju inte om att radera ut könen, ta bort hon/han från språket eller göra alla individer till nollställda varelser. Utan vid tillfällen där kön inte nämns eller behövs nämnas, fungerar hen som ett könsneutralt pronomen. 
 
 
ps. texten jag skrivit handlade om att barn i större utsträckning blir digitaliserade i ung ålder. Att dagens kids kan hantera olika tekniska varor från start och hur det kan komma att påverka individerna. Inga kön nämndes eftersom det inte var relevant på något sätt. 

ombytta roller

Publicerad 2013-06-24 09:22:00 i Sex osv.,

 
Låt oss kicka igång veckan med en liten kortfilm. Upplägget är följande: vad händer om vi byter plats på homosexuella och heterosexuella. Om normen är homosexualitet, och heterosexualitet det som avviker. Som bryter mot normen, trakasseras och väcker hat. Ifall hela samhället propsade på att homosexualitet var det mest rätta, och heterosexualitet något som klassades som en dödssynd. 
 
I ens egen omgivning kanske en inte ens tänker att detta är någons vardag. Att samhället värdesätter en sexuell läggning över andra, eller att vi aktivt lär barn hur det är tänkt att leva. För andra är detta vardag. 

könsneutrala äktenskap - en kontroversiell fråga

Publicerad 2013-06-23 11:19:53 i Sex osv.,

Jag har så svårt för denna typ av frågor där den stora massan ska få tycka till om hur det ska få vara för en minoritet. Där det blir normen som får bestämma över hur normbrytarna ska få leva sitt liv. Där lagarna ska få godkänna att kärlek är kärlek oavsett vilka kön som är inblandade. Att det ens ska finnas en majoritet och en minoriet när det gäller äktenskap. Att folk fortfarande vill dela in människor i fack beroende på individernas sexuella läggning. 
 
Nu i dagarna ska USA´s högsta domstol fatta olika beslut där frågan om könsneutrala äktenskap kommer vara en av de större frågorna. Anledningen till att frågan är kontroversiell är att de olika staterna har olika lagar kring detta. I tolv delstater är det redan lagligt med könsneutrala äktenskap, i resten är det inte det. 
 
- vad det gäller alla människors lika värde som staterna gärna vill hålla fast vid och hylla - så krockar detta rejält mot de stater som inte tillåter könsneutrala äktenskap. För då innebär det ju att lagen värderar människor olika beroende på vilken sexuell läggning en individ har. 
 
Det enda vi kan göra är att hoppas på att domarna fattar vettiga beslut. Att de gör könsneutrala äktenskap lagligt i alla stater och gör det klart en gång för alla att det är grundlagsvidrigt att förbjuda att homosexuella ska få gifta sig. Ekot rapporterade om detta nu imorrse. Här kan ni höra på klippet. 
 
Två bilder från när New York kämpade för lag om könsneutrala äktenskap:

det heter ligga

Publicerad 2013-06-20 10:26:04 i Sex osv.,

Vi människor är ju olika och vi har alla olika saker vi faller för. Jag är ett stort fan av ord, vackra meningar och sägningar som berör. Detta innebär även att jag är allergisk mot ord som används på fel sätt eller fula ord. 
 
När det kommer till det gigantiska området sex finns det många fallgropar. Som synonymer för ligga. Om det är något som ska definieras som avtändande är det dåliga synonymer för ligga. Exempelvis:
 
- gosa
- mysa
- leka
- göka
- pippa
- busa
- du vet vad
- sexa
- älska
 
 
Vissa känns tagna som valfri fars med Stefan & Krister, andra känns bara löjliga. Är det jag som är känslig? Jag kan bara inte se mig själv säga något av orden och syfta på ligg. Ligga eller knulla är de bästa orden.
 
 

så lite så!

Publicerad 2013-06-19 22:06:22 i Sex osv.,

Fast nästa gång vill jag få ett tack för en text och inte för att jag medverkat som vacker raggare. Sicken dröm va, att bli publicerad i OTTAR. Numret finns ute nu och jag vimlar runt på lite bilder.

- det var även under fotograferingen till detta nummer som jag blev utsatt för en extrem homofobisk attack. Fruktansvärt och vidrigt.

lesbiskt äventyr

Publicerad 2013-06-19 18:52:13 i Sex osv.,

Jag minns när jag började hänga med bögar som hade smartphones och hur dom förklarade Grindr. Min haka föll till bröstet av förvåning - en hel app bara för ligg? Som dessutom räknade ut vart en var och vart en kunde springa in i andra sugna? Magiskt, sexigt och pirrigt. 
 
Åren har passerat och ligg-appar har producerats som att det inte fanns någon morgondag. Folk vill ligga och folk är för lata för krogen. Appar blomstrar osv. 
- och i måndags morrse var det min tur att haka på! Min utbildningspartner hittade en app för lesbiska och vi gjorde en profil åt mig. Tadaa - Brenda
 
- vad som kan vara stötande är lite märkligt? För appen utger sig för att vara en chat-app. Chattar folk inte under 17 år? Givetvis snackas det sex, liggtider bestäms och folk skickar avklädda bilder. Men att sätta en gräns vid 17 kan jag inte riktigt förstå. Som att kids under 17 inte pratar sex?
- för sen kommer denna skylt som visar vad som är tänkt att ske. Och måste en vara 17 för att få göra detta? 
---> för sen kommer ju denna lilla ruta upp som verkligen intygar att det inte är en sexapp. Vad som skiljer denna från en sexapp är visserligen väldigt oklart. Kanske är något med färgsättningen? 
 
Hur som helst, vi får väl helt enkelt se hur mina lesbiska äventyr utvecklas framöver. Med en lila flat-app kan det ju inte bli annat än succé. 

sommarens studier

Publicerad 2013-06-18 19:16:03 i plugg,

Det svåra är inte att studera. Utan det är att strukturera upp allt, finna böcker, synka scheman och känna sig hemma på kurssidan. Om jag fick bestämma skulle även all kurslitteratur vara gratis - kunskap ska aldrig få vara en klassfråga. Men detta var en ganska tacksam syssla efter gårdagens utbildning. 
 
Under sommaren ska jag hinna med att läsa dessa:
 • Interkultur I, mångfald
 • Genus, makt och arbete i arbete från 1800 - 2000
 • Astrid Lindgrens författarskap
 • Ungas kultur i ett digitalt medielandskap
 
Den sista kursen känns extra aktuell att gå, vill ständigt lära mig mer om unga då det är min främsta målgrupp. Även om jag främst föreläser live, kommer jag ju vilja utvecklas och göra saker även i den digitala världen. Det känns så främmande att ens skriva "digitala världen", men det är väl det jag kommer undersöka under de kommande veckorna.
 
Och apropå unga så fick jag den bästa tweeten om mig i kombination med unga. Måste bara smälta och peppa lite till, sen hamnar det även här. Firade med en ny klänning till midsommar, kommer se ut som en jäkla älva.
 

utbildning

Publicerad 2013-06-17 12:54:42 i Sex osv.,

Jag som är van vid klassrum eller små utrymmen utan luft när jag föreläser och utbildar, är i glad chock över detta rum! Det är plats för minst 50, tre filmdukar och en upphöjd talarplats.

Gruppen är fantastisk, bra diskussioner och fint klimat. Innan rasten hade jag över 120min om fittan, kuken, analen, slemhinnor, kondom och överföring av sti. Så jäkla fin dag!

förberedelser

Publicerad 2013-06-16 21:17:56 i Sex osv.,

Har ägnat kvällen åt att strukturera ett schema, läst igenom all info och stolpat upp hur det ungefär ska gå till.
- när jag föreläser vill jag ha stödord, ha all fakta i bakhuvudet och sen köra! Då kan jag anpassa mig efter gruppen jag är med, gå på olika sidospår - men ändå få med det viktigaste.

Dessutom finns det ju inget tråkigare än att lyssna på någon som läser innantill. Då skippar jag hellre manus helt.

Utbildningen kommer ta totalt nio h, lite skillnad från passen med RFSU som "bara" är 90min. Är så jäkla peppad!

"dom gör det ju av kärlek!"

Publicerad 2013-06-16 16:33:44 i kärlek,

Hamnade bredvid en äldre präst på tåget mot Karlstad. Vi hann prata om livet, döden, ungas dåliga vokabulärer och när vi kom till mitt yrkesval sa hen efter mitt brandtal - "vet du, det kommer ordna sig med din utbildning. Och du kommer fixa det där bra." Hur rart?

Precis innan tåget anlände frågade jag om hen sköter vigsel åt alla?
- ja visst! Varför skulle jag inte göra det? Dom gör ju det av kärlek. Nej se det är det ingen skillnad på alls. Det är samma kärlek.

Och mitt hjärta svämmade över! För även om lagen numera är könsneutral sedan 2009, är det ju upp till enskild vigselförrättare inom ett trossamfund att besluta om hen vill hålla i vigseln eller inte.

hej COL!

Publicerad 2013-06-15 14:05:34 i min vardag,

Hann förbi huset och hämtade lite saker inför utbildningen som jag ska hålla i morgon. 11 nya informatörer + ev. några barnmorskor som ska fyllas med info och pepp.

Och om några veckor är det dags för Putte i Parken där jag kommer samordna COL's medverkan. Jag ser så mycket fram emot bägge tillfällen. COL är verkligen ett toppen-projekt!

nystart

Publicerad 2013-06-14 23:28:00 i Sex osv.,

Sen jag fick idén om att jag ville arbete med sexualpolitiska frågor i tvåan på gymnasiet har jag haft en utopi om att det går att förändra. Med hjälp av texter, samtal, diskussioner och högt i tak går det att föra dialoger samt förmedla kunskap. Att alla ska ha rätten att känna, bli kåta, få ligga runt, bli kära, inte ha några känslor alls – men att möjligheterna och känslorna ska få vara detsamma oavsett kön, sexualitet, ålder, etnicitet, religion, klass osv. Mitt behov av att ständigt lära mig nya saker inom sexologins underbara värld har knappast slocknat, snarare tvärtom ju mer jag lär mig.

Och jag har på senare tid insett att jag behövs och att jag kan göra skillnad. För samhället ser ut på ett visst sätt just nu, vi har normer som vill bestämma hur vi ska göra och agera, vår närmsta omgivning puttar in oss i fack – samtidigt som vi har en egen vilja vi försöker följa.

 

Samtidigt som jag vet att behovet efter mer kunskap existerar i allra högsta grad. För vad spelar det för roll om hela samhället snackar om sex, men få gör det på vettigt sätt? När jag föreläser träffar jag unga som inte ens vet hur den egna kroppen fungerar, jag får mail från folk som inte vet hur de ska skydda sig på bästa sätt, och skillnaden på flytningar och lubrikation är för många en gåta. Och vad händer egentligen i kroppen när en får orgasm? Hur ser könens anatomi ut och vad är erogena zoner? Preventivmedel, kåthet, lust, knulla runt, kärlek, fniss och känslor – det är saker som jag brinner för att diskutera, upplysa om, prata om ur ett normkritiskt perspektiv och på ett upplysande vis.

Det är dags för en nystart och jag är redo för att kicka igång en sexuell revolution!

 

För frågor och funderingar nås jag lättast på fragacar0@hotmail.com eller carowikbrocarlen@gmail.com

tryckmaterial

Publicerad 2013-06-12 09:23:38 i Sex osv.,

Om jag får en vit tröja med detta tryck på min födelsedag så kommer jag bli himla glad. Detta är ju min livsfilosofi!

Förresten så borde ni följa kontot på instagram. Kloka, vackra, aggressiva bilder med ofta bra diskussioner kring.

tips från coachen

Publicerad 2013-06-10 21:48:00 i njuta,

Har kickat igång min intensivkurs med körskolan. Min hjärna hanterar enbart högerregeln, trafikregler, fartgränser och att släppa gasen medan en kopplar för att växla. Bloggen får lida, jag laddar batterierna och sparar allt i utkast/skrivblocket. Dessutom håller designen på att göras om. 
 
Men fram till dess, lite tips:
 
 • P3-dokumentärerna har äntligen kickat igång igen. Här kan ni lyssna på den senaste om riktiga Lilja 4-Ever
 • Om du har mens - införskaffa dig en menskopp och du kommer leva ett lyckligare ett liv. känner du folk som har mens - köp en åt dom. Sällan jag uppmuntrar folk till konsumtion, men i detta fall gör jag ett undantag.
 • Glöm inte att köpa senaste numret av Veckorevyn. Borde finnas ute fram till midsommar? Sista numret där jag är med och skriver som deras sex och-relationsexpert. Pepp! 
 • Belladot är det företag inom sexleksakernas underbara värld som gör de snyggaste förpackningarna. Denna lilla raring fick jag hem för någon vecka sen. Lika snygg som bra. Resumé komme! 
 • Hångla i regnet! Gratis, kul, hett och en sådan filmklyscha att det gränsar till romantiskt.
 • Kör varannan varmkorv varannan majskolv. Kan låta som ett tips för nästa onanisektion, men jag tänkte huvudsakligen till grillkvällarna. Men med kondom på så funkar det andra alternativet också.
 • Ignorera BB´s sågning av Åttio Dagar-serien! Det är den bästa erotiska serien just nu som finns på marknaden. Jag kanske kan flörta tillbaka mina frågor från Adlibris och så kör vi en bokklubb här?
 

brudpar från IKEA

Publicerad 2013-06-10 17:03:01 i feminism, genus osv.,

Igår pratade vi familjer som Ikea visar upp. Här kommer deras förslag på hur ett bröllop ska se ut.

- gå igenom ditt eget minne: tänk på alla vykort, filmer, presenter, tårtdekorationer, bilder, salt och-pepparkar, föreställningar om hur ett bröllop ser ut. Och jag gissar att 99% av alla dessa par är heterosexuella och vita.
- snygg bild av hur heteronormen ofta går hand i hand med vithetsnormen.

Bättre kan ni IKEA! Kan ni skylta med bögpar i Italien kan ni göra något utanför boxen i Västerås.

feminazi

Publicerad 2013-06-09 22:53:12 i feminism, genus osv.,

Fick lära mig ett nytt ord på twitter igår, råkade hamna i ett litet bråk med två riktiga troll. Hann bli kallad både "förrädare", "offer", "feministstolle", "en sån som förstör kvinnorörelsen" och bli hotad två gånger innan jag gav upp diskussionen. 
 
En av personerna hade ordet "feminazi" i sin bio. Har ni hört det ordet förut? Första gången jag hörde det och det vände sig lite i magen när jag läste beskrivningen. Urklipp från wikipedia: Feminazi är en engelskspråkig pejorativ term som används för att beskriva en radikal feminist eller en extrem och militant feminist. Termen är bildad från orden feminist och Nazi och används nedsättande.
 

Enligt den ena personen så var jag en värdelös kvinna som gjorde mig till ett offer. Jag förstörde för resten av världens kvinnor. Det kliade i henoms fingrar pga att hen ville strypa mig så mycket. För att jag är feminist. 
 
För er som vill ha lite feministpepp så kan jag rekommendera att söka på Sånger om kvinnor på spotify. Klicka på play, vrid upp volymen och njut. Lyssna på texten och knyt näven vid väl valda tillfällen. <333

IKEA visar upp familj

Publicerad 2013-06-09 21:11:15 i feminism, genus osv.,

Jag och Ernst hade några timmar att slå ihjäl i Västerås idag. På IKEA hade dom levande rollspel där några individer lekte familj.

Familjen bestod av: en mamma, en pappa, en dotter och en son. Alla var vita, vackra och såg allmänt mysiga ut.

Motivet var lite oklart. Skedde detta för att besökarna skulle inspireras? Känna igen sig? Spegla verkligheten? Peppa folk till att köpa ett nytt hem?
- enligt mig misslyckades det på alla punkter.

Och jag blir så jävla trött. IKEA är internationellt sett som ett framåt, inspirerande, normbrytande och viktigt företag. Så varför uppehålla kärnfamiljen på detta vis? Det var en uppspelning av heteronormen, som på något sätt skulle få mig att vilja köpa ett kök? Knappast.

flata = barnlös

Publicerad 2013-06-09 15:04:37 i Sex osv.,

Läser en ganska dålig intervju i Kupé som Petter Karlsson skrivit. Hen har intervjuat Pia Sundhage. Jag kan ingenting om fotboll, men jag vet att hen är flata.

Bilden föreställer ett litet urklipp ur intervjun. Och jag blir så trött. För jag kan inte förstå motivet bakom att klumpa ihop homosexualitet med barnlöshet. Det är ingen slump att dessa frågor hamnar efter varandra.

Hen som intervjuar vill enbart poängtera två stora brott mot heteronormen:
1) en kvinna som inte vill leva med en man.
2) en kvinna som inte vill ha barn.

Och det är så märkligt gjort. Men samtidigt så väntat. För en kvinna ska inte vilja leva som Sundhage gör, hen är en normbrytare på flera plan. Något som "journalisten" stolpar upp.

ska vi gå hem till dig eller,

Publicerad 2013-06-08 11:22:52 i Sex osv.,

Den där stunden som kan uppstå mellan två främlingar som enbart bytt ett par stela fraser om böcker, cigg och att sommaren äntligen är här. När vägen skiljs och det ena huset ligger åt vänster och den andres hus åt höger. Sekunderna tickar, solen börjar gå upp. Eftersom en är främlingar vet en inte heller hur den ena tänker, resonerar eller vill. En kan bara ana, hoppas eller föreställa sig. Det är då hen börjar prata om vart vi ska ta vägen. Inte på det där filosofiska planet som alltid handlar om själavandring och meningen med livet. Utan vart vi ska ta vägen ikväll? Blir det något eller är promenaden från tuben bortkastad. Och jag kan aldrig med det pratat, för jag tänker enbart på Magnus Ugglas låt och då ser jag lockarna och då tänker jag på pappa, och det är väl sammanfattat det sista jag vill tänka när jag är på g hem med en främling. Jag vill inte prata om hur ödet förde oss samman eller planer hen smitt. Det är då jag alltid kysser hen för att få tyst på meningarna. Det funkar alltid. 
 
 
 
(och det är under dessa stunder som jag börjar analysera vad det egentligen är som gör att vi attraheras av varandra? vad är det i min hjärnan som kickar igång, reagerar och sen agerar likt ett rovdjur. kan ju bli en undersökning att tag i under sommaren.)

sommarens projekt

Publicerad 2013-06-07 21:51:05 i böcker,

Börjar vänja mig vid tanken på sommarlov och kom precis på sommarens projekt: ta mig igenom alla erotiska böcker i mitt hem.
- jag har säkert trettio stycken, minst? Det borde en väl ta sig igenom på en sommar? Om jag läser varannan erotik varannan annat? Så kan jag recensera här efter varje utläst bok.

Räknar med en del onanimaterial, en del nya uppslag, mycket "sköten" och "erigerade penisar" och en del himlande med ögonen. Kommer bli ett bra projekt.

sommarlov!

Publicerad 2013-06-06 22:47:02 i min vardag,

Jag har precis skrivit den avslutande meningen för vårens sista tenta. 60 hp är avklarade! Som jag har längtat efter denna afton. Har firat genom att fynda en klänning från Dagmar för 300kr, ska gå loss på Harry Potter-land i London och kommer förmodligen åka till Paris innan hösten kickat in. 
 
 
Dessutom önskar jag mig denna tröja till min födelsedag. Kan vara det bästa jag sett på länge.
Och bonus; har ni också en låt ni lyssnar på om och om igen under tiden ni pluggar? Det har jag. Och idag har denna spelats om och om igen. Har aldrig hört originalversion. Men en kan inte inte älska Glee

operation barn

Publicerad 2013-06-06 09:00:32 i Sex osv.,

Dagens tips: en tjugoåtta minuter lång intervju med Maria Granmar som skrivit boken Operation barn: om kampen för att bli förälder. Här kan ni se den. 
 
Personen har själv fått sitt barn genom en embryodonation, vilket innebär att både spermier och ägg är donerade samt att hen burit på embryot själv och fött barnet. - Detta påvekar henoms inställning till allt som rör barnavling. Något som märks och det är synd. Adoption talas med en lite kallare röst och surrogatmödrarskap känns mindre värt eftersom en inte bär på sitt egna barn. 
- synd med denna vinkling och att det påverkade både faktan som presenteras och intervjun i stort. Hen kan säga att generna inte känns lika viktigt, vilket absolut hänger ihop med att hen ser sig som "biologisk" förälder då hen själv burit barnen. För någon som med om surrogatmödrarskap skull med all säkerhet premierat det genetiska framför det biologiska. 
 
 
Eftersom jag inte har några barn och inte har planer på att skaffa det under de kommande fem åren så kan ju jag säga att alla metoder är lika mycket värda. Jag kan utan problem tycka att barn som barn, en älskar det lika mycket oavsett om hen kommer från Malawi, eller om äggen kommer från Lettland eller om en åker till Köpenhamn och köper sperma. Och jag kan bara hoppas att denna inställning inte ändras. 
 
Det jag kan hålla med om som de pratar om under intervjun är att lagarna måste förändras. Min åsikt är att oavsett kön, sexuell läggning och civilstatus ska en få hjälp till att bli förälder. En ska inte särskiljas och premieras för att en lever i en heterosexuell relation med en jämngammal, något som innebär att hbtq-personer får betala själva, köpa sperma/surrogatmödrarskap/behandlingar utomlands. Jag tror på en bredare syn på vilka som har rätt till barn. 
 
- men det är en jäkligt svår fråga. För hur mycket får samhället bestämma över sina individer. Vilka vill vi se som föräldrar och vem har egentligen rätt till ett barn. Vart drar vi gränserna och varför? 

fruit fly

Publicerad 2013-06-06 00:32:00 i Sex osv.,

Har ni börjat lyssna på Bögministeriet än? Perfekta sättet att kicka igång en död tisdag är att lyssna på ett avsnitt under morgonpromenaden. Dom är underhållande, snackar mycket kuk, sex och det är stereotypt ibland. Men mest fnissigt. Som att en tjuvlyssnar på ett gäng bögar ute på ett café. 
 
Och idag fick jag lära mig ännu ett nytt ord: fruit fly. - det är alltså en straight kille som gillar att hänga med bögar. 
---> som den manliga versionen av fag hag. Dvs heterosexuella som gillar att hänga med homosexuella
 
 
Jag vet inte vilket tillskott detta begrepp blev i era liv. En del kanske tycker det är lustigt, en del kanske inte bryr sig och en del kanske känner lite frustration som jag gör. Jag förstår begreppet: fruitcake är ett annat ord för bög, fruit fly är alltså någon som svärmer kring frukten osv. 
 
 
 
Fast jag är ju överlag inget fan av uppdelning, och jag förstår inte varför olika vänskapshäng ska ha olika benämningar. Som dessutom grundar sig på sexuell läggning? Det blir dubbelt fel för mig. Jag som vanligtvis stör mig på begrepp som "killkompis" och "tjejkompis", så detta begrepp gick inte hem hos mig... Men kul om någon av er gillar ordet. 
 

en natt för fem år sen.

Publicerad 2013-06-05 23:23:37 i min vardag,

För exakt fem år sen trippade jag ner från biblioteksbacken ute vid THG iklädd denna lilla vita bakelse. Det är så oklart hur jag tänkte, men jag minns att jag tyckte att jag var snygg.
 
FEM ÅR SEN. Har haft kris pendlandes genom kroppen hela dagen. Det är så mycket jag såg som rena självklarheter då, saker jag bara förväntade mig skulle bli till verklighet och händelser jag tog för givet. Och det är så jävla mycket som aldrig hände, som gick åt helvete eller gick sönder. Drömmar jag inte fick uppleva. 
 
- Men, givetvis har så mycket jag aldrig ens hade kunnat drömma om skett. Visserligen både bra och dåliga saker, kan spontant komma på tre dåliga saker: pappa dog, jag var sambo och fick hjärtat krossat samt att jag fick hepatit c (och blev friskförklarad). Tre gigantiska saker som kastade om livet. 
 
Till de fantastiska saker jag aldrig hade kunnat föreställa mig hamnar mina femton nummer för Veckorevyn, informatör/samordnarutbildningen för Colour of Love, att jag läst 180 hp spridda kurser utan att ha en kandidat, att jag blivit blixtförälskad i en som senare blev min partner, alla resor till New York, Thailand, europeiska städer och hälsat på vänner och somrarna i Mataró. Att syrran väntar barn och att jag börjat gillat mopsar. Mina frilansuppdrag och att jag får betalt för att snacka om säkrare sex med RFSU. Att jag pendlat Sverige runt för att plugga sexologi och jag nu hamnade hos kriminologin. Att jag fick jobb på PS i fantastiska balsalen där jag snart firar tre år. 
- alla finingar jag träffat genom åren, vännerna som finns kvar och som aldrig sviker. De där små förälskelserna som får hjärtat att slå dubbla slag och alla spontana hångel under sena sommarnätter som en inte kan tröttna på. Och när en träffar en ny skatt som en inte förstår hur en kunde leva utan innan detta möte. 
 
 
Och givetvis måste vi spå i framtiden! När ytterligare fem år passerat har jag: skaffat körkort och äger en röd bil, bott minst 7 mån i New York, varit kär och blaha-sambo med någon, släppt två böcker, har ett eget radioprogram, har fast inslag i tv/eget program om sex för unga på ett informativt och peppigt sätt, jag har en mops som heter Frans och minst en kandidat i något bra ämne. Eventuellt kommer jag att befinna mig i Malmö och ta mastern i sexologi. Låter som en bra plan. 

rabies-feminister

Publicerad 2013-06-05 10:39:39 i feminism, genus osv.,

Jag har inte ens energi nog att kommentera BB´s märkliga text. Jag kan inte ens skriva att den är usel, för den är så full med faktafel, misstro och fördomar att den knappt går att ta till sig. En kan bara hoppas att kidsen inte orkar läsa den och därmed inte indoktrineras. 
 
 
Men, något som dock är roligt är hur BB har så pass dålig koll att hen skriver om rabies-feminister... Min gissning är ett hen syftar på rabiatfeminister?! Ett ganska intressant ord. Men det är som sagt bara min gissning. 
 
Om hen nu verkligen menar rabies-feminster, så är denna karta en bra hint om vart i världen dom håller hus. 
 
 
 

sexuell status

Publicerad 2013-06-05 09:29:31 i party-larty,

Ni vet när en går ut för att ta "en drink", "en bit mat" och "ett snabbt varv" bland folket. Jodå. Igår bjöd fina Pocketförlaget på mingel och jag blev kvar med en liten skara till stängning. Fuldans är som bäst oplanerat. Det var fantastiskt trevligt, allt från Illuminati till Hansons diskuterades. Samt böcker, väldigt mycket böcker. 
 
 
 
Men detta skedde vid hemgång:
C - Men kom nu då X, så går vi!
X - Yes jag är redo!
P 1 - Men oj, var ska ni nu då?
C - Hen ska följa mig till dörren. 
P 2 - Ehh, du vet om henoms sexuella status va?!
 
P2 trodde att vi skulle hem och ligga och syftade på att X inte tände på mig, vilket är intressant i sig. Sen benämningen "sexuell status", jag har nog aldrig hört den? Att en applicerar den på benämningar som rör sexuell läggning? Nu är jag visserligen inget fan av sånt heller, men helt nytt begrepp.
 
Med sexuell status tänker jag på de där små "humörrutorna" en kan klicka i på olika dejtings/ligg-sidor på nätet. Ni vet ju vilka jag menar. Där kan en ju klicka i allt från hur en egentligen mår till att hinta om att en enbart är inne på sidan för att få ett snabbt ligg. Men alla begrepp går väl att använda till fler saker. 

pendla fram könet

Publicerad 2013-06-04 00:00:00 i feminism, genus osv.,

Vi hade ju en babyshower för min kära syster igår, ett fenomen jag kan skriva en uppsats om. Det finns så mycket olika tankar och ämnen en kan diskutera kring detta. En av dessa saker är fokus på kön. För det blir det ofta, och ibland gärna. 
 
Och ni förstår att det inte är något favoritämne hos mig. Hur som helst, enligt vissa går det att pendla fram vilket kön som ligger och ruvar i magen. Med hjälp av ett långt hårstrå och en guldring som en håller ovanför magen kommer ringen att pendla fram könet. Snurrar ringen runt är det en flicka och snurrar den rakt fram är det en pojke. 
 
Givetvis ville jag gärna prova detta. Sagt och gjort, tog av mig Farmors ring som hen fick av Farfar en gång för länge sen, och i min vilja att motbevisa detta blev jag så exalterad att jag tappade ringen... Som nu ligger och väntar under altanen... Som ska bli uppbruten i veckan... Kul. 
 
Förutom denna lilla ring-incident var det himla mysigt och fantastiskt trevligt. 
 

starstruck

Publicerad 2013-06-03 22:54:17 i feminism, genus osv.,

Ägnade kvällen åt att mingla och fixa med Leopards mingel, trevligt med goda ostar och boksnack. En av gästerna verkade väldigt bekant. Vi har mötts men jag kan inte komma på när och varför. Tills jag får veta vem det är och mitt hjärta hoppar över några slag. Framåt slutet börjar vi prata när hen säger:
 
UD: Men visst har vi setts någon gång?
C: Du var min lärare när jag läste Kropp, estetik och sexualitet. Det var hösten 2009. 
UD: Ja! Jag minns dig. Vad kul! 
C: Alltså, du var ju vår idol. Din bok vi läste var grym!! 
UD: Men åh, tack. Vad kul!
osv osv osv. 
 
 
Hur sjukt är inte det?! Att Ulrika Dahl, min gamla genus och -feminismförebild minns mig från en föreläsning för ca hundra år sen? Visst att jag gärna pratar med folk jag känner, men under den kursen sa jag ungefär en mening under 7,5hp. Hen har skrivit en fantastisk bok om feminism, queer och genus. Hur kroppar gestaltas och vad femininitet kan vara. Jag minns att jag började tänka på ett helt annat sätt när jag läst den. Måste hitta och läsa om. 
 

att skriva ett manus

Publicerad 2013-06-03 00:32:18 i min vardag,

Insåg nyss att mitt manus till föreläsningarna för RFSU var borta. Imorrn ska jag hålla tre pass på raken. Tänkte för några sekunder att jag skulle freestylea. Skrev istället om allt.

Kommer på mig själv att längta till den dag jag föreläser helt efter egen regim. I skräddarsydda samtal efter målgrupp, men som formas tillsammans med publiken under en givande dialog. Magiskt.

Om

Min profilbild

Caro Wikbro Carlén

jag arbetar som sexualupplysare och har huvudfokus hivprevention och säkrare sex. förutom det gillar jag att läsa, feminism, hångla med min donna, mina queens, New York, att äta, vettiga serier, genus, att resa och att diskutera. och det är ungefär det jag bloggar om.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela