sexualupplysare och bokälskare

användning av menskopp

Publicerad 2013-06-29 13:49:00 i Sex osv.,

Det allra bästa med menskoppen enligt mig är att du kan ha den i dygnet runt. Visst måste den tömmas några gånger per dag, men det är inte samma stressiga känsla som en kan ha med tamponger och bindor. 
- den där niagarakänslan som en kan få av att bära binda och råka nysa existerar inte med menskoppen!
 
En menskopp tömmer en mellan 3-5 gånger per dygn. Och den fångar bara upp de vätskor som ska ut ur slidan. Vilket också innebär att en får lite bättre koll på hur kroppen fungerar. För när en plockar ut menskoppen får en ju se dels själva mensblodet, men även att mens består av slem och lite ljusare vätskor. En får även en uppfattning om hur lite blod det egentligen är som en pressar ut under sin mensvecka. 
- jag skulle vilja säga att jag lärt känna både min kropp och fitta bättre sen jag började använda menskopp. 
 
Här är en tydlig och bra bild över hur en för in en menskopp. Det enklaste är att sitta ner på toaletten när du för in och drar ut menskoppen. Bilden är lånad här

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Caro Wikbro Carlén

jag arbetar som sexualupplysare och har huvudfokus hivprevention och säkrare sex. förutom det gillar jag att läsa, feminism, hångla med min donna, mina queens, New York, att äta, vettiga serier, genus, att resa och att diskutera. och det är ungefär det jag bloggar om.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela