sexualupplysare och bokälskare

The big city

Publicerad 2016-08-30 08:24:18 i min vardag,

I lördags var vi på vernissage, min moster Catharina Bauer är en fantastisk konstnär! Det är så häftigt med människor som kan måla och har talang. Jag kan inte ens dra ett rakt streck på ett papper...

Vi var där precis vid öppning och jag såg tavlan direkt. Jag fastnade direkt och köpte den. Den heter The Big City och jag ser ju New York i tavlan <33 Jag älskar färgerna och att jag ser skyskrapor.

Efter köpet såg vi resten av utställningen som är otrolig! Har ni vägarna förbi Väsby, åk till Väsby Galleri.

Bucketlist

Publicerad 2016-08-28 09:00:00 i böcker, girls <3,

 Jag som alltid älskat chiclit var självklart peppad på denna pralinask. Bucketlist är skriven av Katrin Zytomierska och ges ut av Lind & CO. Jag har faktiskt aldrig följt Zytomierskas blogg eller andra sociala medier, men jag har ju läst kokböckerna. Så jag hade någon slags uppfattning om hur språket skulle vara. 
 
Huvudkaraktären är tvåbarnsmamman Mila som precis separerat från douchen Peder. Hon driver ett extremt framgångsrikt företag som gör dietbars. Skilsmässan går igenom och nu ska Mila leva livet på riktigt. Hon gör en bucketlist med 9 punkter och 1 reservpunkt ifall hon kommer på något mer. Hon ska ligga runt, göra brösten, göra succé i staterna och ha trekant. Ha massa sex och inte bry sig om män på känslomässigt vis. Härlig inställning kan en tycka! Och det funkar, tills hon träffar en snygg amerikan.
 
Genomgående har boken allt en chiclit ska ha: det namedroppas dyra designmärken, väskor, restauranger och kändisar. Männen ska vara snygga och muskulösa. Självklart är Mila en riktig tiopoängare med nya bröst och lyckad diet pga egna dietbars.
 
Sexscenerna var roliga, språket var vasst och jag ville ju fortsätta läsa. Det var mycket skryt om allt som går att skryta om. På något sätt var det verkligen underhållande och alldeles förutsägbart. Precis som en chiclit ska vara. Bucketlist får 2 av 5 palmer.  
 

lonely girls

Publicerad 2016-08-26 15:12:00 i girls <3,

Ett tag var underkläder min absoluta hobby. Jag älskade att köpa vackra plagg i mjuka/sexiga/svarta/svindyra material. Jag kunde jobba några OB-pass och ha råd med trosor för hundratals kronor. Och jag älskade att gå loss bland blanka material och spets. Ett tag hade jag även färgmatchat varje dag. Inte som backup ifall jag skulle bli påkörd och hamna på sjukhus, utan för att jag gillade tanken av att vara matchad. Sen kom en tid då jag insåg att bomull är bäst för floran. Och nu är jag inne i en period då jag vill slänga alla mina bygelbhs och bara bära mjuka linjer runt kroppen. 
 
Sen trillade jag över dessa bilder. Och jag vill äga vartenda plagg. Och ha dessa bilder som tavlor på mina väggar. Kvinna gudinna, jag dör vad vackra bilder. 
Bakgrunden är att Lena Dunham (till vänster, om nu någon missat GIRLS) rasade över att en spansk tidning retuscherade bort halva kroppen på ett omslag, och blev queen av vettigt kroppsideal. Tillsammans med lovely Jemima Kirke är de nu modeller för underklädesmärket Lonely Girls. Tanken med detta är att deras kroppar ska få existera exakt som dom är. Ingen retusch och inget jox, bara kroppar. <3
 
(sen kan en ju alltid hoppas på liknande kampanjer med blandade kroppar gällande utseende, hår, funkis, etnicitet, sexualitet, kön osv. men detta är ett steg i rätt riktning!) 

Sätt mig i brand

Publicerad 2016-08-24 09:00:00 i böcker, girls <3,

 
Jag har äntligen läst ut denna ljuvliga serie av Tahereh Mafi! De tidigare böckerna heter Rör mig inte! och Rädda mig inte! - och hela serien är så jävla bra!! Sätt mig i brand! är tredje och sista delen, men det ska tydligen finnas ett gäng noveller också. 
 
Jag har skrivit om serien förr och jag vet inte vad jag mer kan skriva. Det känns meningslöst att sammanfatta en bok när det är sista delen i en serie, läs dom i ordning och gör det nu!
 
Språket är bland det absolut bästa jag någonsin läst. Det är så mycket känsla i varenda mening och hon skriver ut exakt hur det kan kännas. Som när huvudkaraktären kliver in i ett rum och ser personen hon älskar mest av allt i hela världen ledsen. Då gör det inte "bara ont" i henne. Utan hon känner hur benen trasas samman i hennes kropp, rasar ihop i en liten hög och hur hjärtat inte längre hålls upp av revbenen. 
- och jag älskar det! Jag älskar varenda jävla sida i boken och var tvungen att läsa om flera sidor åt gången. 
 
Det finns två sexscener i boken. Den första var så pass jävla bra att jag var tvungen att riva ut sidorna ur boken så jag kan läsa om och om igen. SÅ JÄVLA BRA SCEN!! <3 <3 <3 
 
Bara gör dig själv tjänsten och gå till närmsta biblo, låna hem hela serien, stäng av mobilen och njut. Puss! 
 
Sätt mig i brand får givetvis fem av fem palmer!

PCOS

Publicerad 2016-08-23 20:50:20 i fittan <3,

Besöket hos gyn gick bra, riktigt bra - min PCOS är borta!! Det är helt galet! Först satt vi och pratade om hur jag mått sen sist, vad jag tycker om mina p-piller och hur det gått med vikten. Sen blev jag undersökt. Min livmoder såg himla fin ut och det var en fin slemhinna som syntes.
- sen skulle vi granska äggstockarna och äggblåsorna. Varpå hen säger: "jag ser inget!!" och mitt briljanta svar: "hur kan du inte se något? Du är ju i mig!!"

Men det gick inte att se några äggblåsor. Dom var inte längre i cirklar. Sist kunde jag se fem äggblåsor på ena sidan och åtta blåsor på andra. Men nu var dom utspridda som dom ska vara! Hurra!

Hen gissade att kombinationen av att jag äter p-piller och gått ner en del i vikt gjort att hormoner stabiliserats och att det försvunnit! Så nu ska vi inte ses förrän jag vill bli på smällen! Hurra och heja mig!

Första dagen

Publicerad 2016-08-22 06:55:55 i min vardag,

1) I dag ska jag äntligen tillbaka till jobbet! Dessa två veckor känns som tio och jag saknar mina kollegor. Det ska bli så roligt att börja jobba igen. Och det är en lyxig känsla att sakna sitt jobb <3

2) Fast innan jobbet ska jag till min gyn och ha uppföljning för PCOS. Det känns nervöst. Ska hen göra en ny undersökning av äggblåsorna? Prata om andra botemedel än viktnedgång och p-piller? Prata om min förmåga att skaffa kids? Helst hoppas jag på alla tre.

Och jag känner mig pirrig? Vet inte om det är pga första dagen på jobbet eller pga gyn och pcos? Förmodligen det sista. En annan bra sak - min donna är tusenkonstnär och i går blev jag klippt! Snart är allt trasigt hår borta :)))

Märkta för livet

Publicerad 2016-08-21 09:00:00 i böcker, girls <3,

 
Jag har velat läsa denna bok i flera år. Märkta för livet är skriven av Emelie Schepp. Jag minns hur Bia tipsade om den direkt när den kom ut och berättade om hur Schepp gav ut boken själv, sen blev den succé och har nu getts ut i flera länder. 
 
Jana Berzelius är bokens huvudkaraktär och arbetar som åklagare. Som nio år gammal vaknade hon upp på ett sjukhus utan minne. Som vuxen har hon gjort raketkarriär, men som person är hon som sten. Hon har svårt för människor och känslor. Hon sköter sitt jobb och har en stel relation till sina föräldrar, kollegor och alla andra. 
En chef för migrationsverket hittas mördad, därefter ett barn och detta flätas samman med Janas förflutna. - allt detta står på baksidan, så det är inga spoilsers.
 
Till en början hatade jag Jana som karaktär. Hon var en stenhård bitch och jag orkar inte läsa om fler kvinnor med makt som alltid ska vara hårda/tuffa/kaxiga/slipade ytor osv. För det känns som att så fort en kvinna inte ska vara typiskt kvinnlig ska hon vara raka motsatsen och bara ha typiskt "manliga drag". 
- men sen förstår en karaktären mer och mer ju mer en får veta om bakgrunden. 
 
En annan karaktär jag gillade men samtidigt störde mig på var Mia Bolander. Hon tillhör en lägre klass, gillar att supa bort pengar på helgerna och handlar på avbetalning. Samtidigt hatar hon självklart Jana, som kommer från en högre klass. Jag vill veta mer om Bolander. Varför är hon så bitter? Varför super hon varje helg? Varför handlar hon på avbetalning och snor pengar från kollegor? 
 
Historien med Janas uppväxt och hur den bakas samman med den döda pojken och chefen för Migrationsverket är riktigt, riktigt bra. Jag hade ingen aning om någonting. Det gick inte att ana något under flera hundra sidor. Annars brukar jag kunna förstå, ha lite teorier eller liknande. Men nu blev det mer och mer invecklat för varje sida. Vilket var snyggt.
 
Sammanfattning: morden och allt runt var riktigt bra och karaktärerna var lite mindre bra. Märkta för livet får 4 av 5 palmer. 

livets bästa citat

Publicerad 2016-08-20 17:29:01 i att skriva,

Jag har nog växt ifrån fasen med kitchiga meningar i kursiv stil på väggarna. Eller helt ärligt tror jag Anna slängde alltihop när vi bodde ihop. Men det händer ju att en fastnar för ett vettigt, sexigt, fantastiskt, kaxigt citat. Ofta kan orden vara utspridda över en stjärnhimmel, i en solnedgång eller kladdigt skrivna i svart bläck på vit bakgrund. Oavsett bakgrund kan ju vissa meningar kännas. Jag kan verkligen fastna för förebilders egna fraser eller ord som klumpats samman snyggt och bara lämnar ett avtryck hos en. 
 
Just nu är dessa två mina favoriter. Det ena tänker jag på några gånger om dagen när jag även tänker på min roman. Det andra hittade jag alldeles nyss och jag skrekskrattade rakt ut. Jag måste ha det som en tavla! 
 
 

Andra inköpet

Publicerad 2016-08-19 13:18:09 i bröllop <3, kärlek,

Vi har varit på IKEA och köpt lite grejer till bröllopet. Visserligen är vår budget inte helt klar ännu, men det var svårt att motstå när en sak vi planerat att köpa fanns på rea :)))

Men fastän vi inte gjort några listor på vad vi behöver och hur mycket, kan jag ändå förstå hur snabbt en budget kan spricka. Till en dukning kan en ju ha dukar, löpare, blommor + vaser, statyer, ljus + ljusdukar, glitter, pynt osv osv osv. Det går ju att maxa på så många sätt!

Vår nästa plan är att strukturera upp exakt vad vi vill ha och bestämma vilka färger som är godkända. Enligt mig kan en mixa med allt... Men donnan är lite striktare när det kommer till vilka saker som matchar :)))

hemma!!

Publicerad 2016-08-18 09:00:00 i min vardag,

Det känns ganska surrealistiskt att vara tillbaka efter elva dagar i solen. Här hemma är det tema grått, men det vägs upp av att få vara nära donnan. Dessutom har jag några dagar kvar på semestern som ska fyllas med följande:
 
- skriva rent texter som skrevs i Portugal
- hångla i timmar med E <3 
- skriva några bokrencensioner
- läsa, läsa, läsa
- träffa massa folk som jag saknat
 
Det sista hände redan i går. Donnan gav mig instruktionerna att vara ute ur lägenheten mellan 14-18. Så jag såg Suicide Squad med Filip och sen kubbade vi runt på stan efter pokémons. Jag trodde jag skulle få lasagne, men hemma väntade massa älsklingar och tacomiddag! Världens bästa överraskning. Vi åt tacos, fruktsallad och spelade kort <333 Tack för att jag har er!

Om du var jag

Publicerad 2016-08-17 09:00:00 i böcker, girls <3,

 
 Jag har ägt Om du var jag i flera år, köpte den på någon bokrea. Och liksom sparat den? Dels för att Pojkarna är bland det bästa jag läst, dels för att När hundarna kommer var magisk!! Författaren till alla tre böcker är Jessica Schiefauer
 
Boken handlar om bästisarna Agnes och Louise. Agnes är en grå mus, någon som är obekväm med sin kropp, inte vill vara i vägen eller vet vad hon vill. Louise är snygg, tar plats och är väldigt omtyckt. Trots detta (?!) är dom bästa vänner. Bor ihop, festar ihop, gör allt ihop. Dom ska tom åka utomlands för att jobba ihop. 
- tills Agnes träffar en snubbe. 
 
Detta är så otroligt bra beskrivet och jag vet inte om jag läst det tidigare eller om jag bara inte tänkt på det. Men om en hela sitt liv (oavsett hur länge en levt) fått lära sig att en är överviktig/ful/tråkig/jobbig/för mycket/beige/osv så kan det ju ske en förändring ganska snabbt och ovnäntat om en träffar någon som säger motsatsen. Om en fått höra hela sitt liv att en är blyg och tråkig - som sen blir upphånglad av någon en är tänd på under en hemmafest - då kan en förändring ske i sättet en ser på sig själv och kan hantera sina föreställningar. Vilket är häftigt och bra beskrivet i denna bok. 
- Agnes träffar ju Hannes som ändrar hela hennes sätt att se på sig själv. I hans ögon blir hon vacker, underbar och allt utom grå. 
 
Bara det att samtidigt som hon helt går upp i Hannes, försvinner Louise sakta ut ur hennes liv. Deras resa väntade ju. Hela deras liv väntade ju. Men nu kom en kille i vägen. Och det är väldigt realistiskt och förfärligt. Hur många är det inte som ger upp sina liv för en snubbe? Som ändå visar sig vara ett svin? Såklart är han ett svin. 
 
Det jag stör mig på genomgående är att det hintas om att Louise har en STOR hemlighet. Något som Agnes eller någon annan absolut inte får veta. En kan läsa mellan raderna ganska snabbt att det där jobbet på strippklubben inte är ett garderobsjobb. Självklart är hon en av dansarna som ibland gör saker för/med kunderna. 
- OCH SOM ATT DET ÄR DET ABSOLUT VÄRSTA EN 19 ÅR GAMMAL TJEJ KAN GÖRA?!
 
Mina linser höll på att trilla ur ögonen när denna HEMLIGHET avslöjades. Som att det är det absolut värsta en tjej kan göra? Ta av sig kläderna för pengar? Jag fattar de olika faktorerna och problematiken, givetvis kan det vara det värsta en person kan göra. Men jag blev mest irriterad på allt hyschpysch. 
 
Om du var jag får två av fem palmer. 
 

Gouveia

Publicerad 2016-08-14 12:27:38 i Sex osv.,

Denna semester!! Vi äter fantastisk mat, besöker olika städer, solar, läser och bara hänger! Vi blir så bortskämda med god mat, min själ sjunger varje måltid.<33 Det är typ det vi gör: äter, solar och hänger!

lite radio

Publicerad 2016-08-11 09:00:00 i Sex osv.,

När detta publiceras ligger jag förhoppningsvis i en solstol i en liten by i Portugal. Kanske har jag precis yogat i solen eller tagit en promenad bland bergen? Oavsett vad jag gör, kommer det vara trettio grader varmt. 
 
Men, jag tänkte tipsa om två radioprogram jag gästade för en liten stund sen. Jag var dels gäst hos Korrenspondenterna i P1 och hos P4 Stockholms förmiddagsprogram. 
 
1) I detta klipp skulle jag ge mina bästa tips om säkrare sex och prata om hur viktigt det är att hitta rätt sorts kondom. Samt prata om hbtq-personer och deras relation till säkrare sex och testning. De hade tema "global hälsa" hela den veckan. 
- det enda med klippet är att dom glömde berätta att jag arbetar som projektledare och sexualupplysare på RFSL Stockholm. Så jag är bara någon random som vill prata om knulla och mäta kukar... Roligt! Hoppas ni finner det informativt. Jag kommer in strax efter personen vars tips är att "skaffa en hund". :))))
 
2) I detta klipp blir jag och Suzann Larsdotter intervjuade av P4 Stockholm förmiddag på en filt i Kungsträdgården. Ungefär 1 timme och 33 min in i programmet är vi med och pratar om fitt-föreläsningen vi höll inne i Pride Park under torsdagen. Vi levererar tre fantastiska fakta om fittan, pratar om varför föreläsningen behövs, vad folk har för fördomar om fittan och varför vi båda älskar att prata om detta ämne. Lyssna och lär er något nytt :)))
 
Jag och älskade Suzann under vår fitt-fakta <3

Semesterläsning

Publicerad 2016-08-10 23:14:29 i böcker,

Jag packade ju med mig denna ljuvliga hög. Mycket deckare eftersom vi skulle dela rum/kunna sova med lampa tänd :))
Vi gör så mycket hela dagarna, så böckerna är inte riktigt i fokus. Men det gör absolut ingenting!


Än så länge har jag hunnit läsa ut Skarven av Sara Lövestam<3!, Märkta för livet av Emelie Schepp och nästan Bucketlist av Katrin Zytomierska. Återkommer med recensioner efter semestern!

Semester

Publicerad 2016-08-09 23:06:18 i resor,

Temat för denna semester är: orgasm-god mat, svettiga och långa promenader, roliga nätter, fantastiska hus och vackra miljöer. Samt underbara häng. Jag älskar denna semester! <3

Lissabon!

Publicerad 2016-08-06 20:04:53 i resor,

Hej älskade stad! Vi har varit här i snart ett dygn och jag är redan kär i dig. Alla pratar portugisiska med mig, mojito XXL kostar 8euro, vi har varit på ett gigantiskt aquarium och fångat exotiska pokemons. Tack livet för denna semester <333

Sommardröm

Publicerad 2016-08-04 20:39:40 i party-larty,

Jag lyckades skrapa ihop en del komptimmar under Pride, så i går lämnade vi stan för Waxholm. Det blev en dag fylld med sol/hetta, pokemon-jakt, bubbel och bra häng. Som att vi hann med allt på några timmar <3

senaste bokskörden

Publicerad 2016-08-03 09:00:00 i böcker,

Detta ska ju vara denna period på året när folk läser som mest, men för mig har det istället blivit den period då jag spelar mest Pokémon och arbetar... Jag kommer ta igen det de två kommande veckorna. Längtar ihjäl mig efter solen i Portugal<3333 Men jag har iaf hunnit med att hitta nya böcker att lägga på högen. 
 
Skarven av Sara Lövestam och Fifty gay and lesbian books everybody must read av Richard Canning köpte jag inne i Pride Park sista kvällen. 
 
Den här sommaren kan bli min död av Malin Stehn och Jag var här av Gayle Forman snodde jag inne på PS när jag förbi en av butikerna förra veckan. 
 
Dessutom gav ljuvliga Anna mig Bucketlist av Katrin Zytomierska och I love Dick av Chris Kraus. Dom två blir ett bra sista tillskott till bokhögen som ska med till Portugal! Som jag längtar!!!

Snopet

Publicerad 2016-08-01 17:41:51 i min vardag,

Hela förra veckan hade jag som mantra att "efter paraden börjar semestern", vilket höll mig flytande. Även fast Pride är årets roligaste vecka, är det även sjukt intensivt. Vi hade kondomleveranser varje dag och kväll + föreläsningar om dagarna. Och så träffar en massa människor + tusen andra grejer som sker på samma vecka.

Fullkomligt ljuvligt och utmattande på samma gång! Men det var en smula jobbigt när jag insåg att jag jobbar ytterligare en vecka... Och att det är först vecka 32 som jag är ledig! Men men, då väntar två ljuvliga veckors semester:)))

Om

Min profilbild

Caro Wikbro Carlén

jag arbetar som sexualupplysare och har huvudfokus hivprevention och säkrare sex. förutom det gillar jag att läsa, feminism, hångla med min donna, mina queens, New York, att äta, vettiga serier, genus, att resa och att diskutera. och det är ungefär det jag bloggar om.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela