sexualupplysare och bokälskare

Första advent!

Publicerad 2014-11-30 12:34:46 i Sex osv.,

Vi firar första advent med pannkaka, mangoshake och en orkidéekrans på huvudet. Och det känns fortfarande overkligt att vi befinner oss i ett varmt land och bor ett stenkast från havet. Det är så ljuvligt här, kan inte få nog av att mingla runt med min kära under palmer. Helt otroligt. Så nu ska jag verkligen njuta till fullo de sista dagarna. ❤️

Glad första advent alla fina! 

Välsignade

Publicerad 2014-11-27 11:31:46 i Sex osv.,

Vi var inne i ett tempel som låg i en grotta. Där inne fanns massa statyer av Buddha som en kunde fota och posa inför osv. Samt en munk. Efter att ha tagit av sig skorna kunde en få lite välsignat vatten över sig medan hen sa en ramsa. Därefter knöt hen armbandet. Så nu är vi välsignade <3

Men för att komma in i grottan var en tvungen att gå förbi mängder av apor. Jag fick en mindre panikångestattack, det var vidrigt. Aporna ville ha frukt och var inte direkt blyga... Huvva. Så medan jag försökte saxa mellan odjuren stod andra turister och försökte göra "vacker tass". Galningar. 

Topp-tio

Publicerad 2014-11-27 11:25:41 i resor,

Nu har vi varit här i lite mer än en vecka och har således en vecka kvar. Och det är en drömsemester! Här kommer en topp-tio över första veckan:

1) solen. Jag kan utan problem ligga och steka i flera timmar. Ju varmare desto bättre. 

2) böcker. Jag har läst sex böcker på en vecka. Vilket är mer än jag läst sen midsommar. 

3) hänga med E. Vi minglar runt, skrattar, badar, hänger och bara är - vilket är så jävla magiskt och fint. Fan vilken bra tjej jag har.

4) mangon. Jag dricker mangoshake till allt. Världens bästa frukt.

5) tuk-tuk. Om jag någon gång får chansen att köra tuk-tuk kommet jag bli en lyckligare människa. Världens bästa fordon.

6) vågorna. Kan inte tröttna på att hoppa i vågor.

7) maten. Allt är så gott att jag önskar att min förbränning var snäppet vassare. 

8) la familia. Det är sjukt mysigt att mingla runt med min mamma, min tjej och hennes mamma.

9) yoga. I 37 graders värme är det lika svettigt som magiskt.

10) vilan. Jag tänker typ bara på mat, böcker, E och havet. Och inget mer. Min hjärna, mage, själ och kropp vilar. 

saker som gör mig lycklig

Publicerad 2014-11-25 02:26:15 i Sex osv.,

Vi har pratat en del om hur lätt det är att vara lycklig. Att vara nöjd. Och hur en kan behålla dom känslorna. Jag är en sån person som är extremt lätt-lycklig = det går att göra mig lycklig på en sekund. Och den känslan bygger bo i mitt hjärta och stannar kvar. Detta är nog förmodligen en av mina bästa sidor. 

För det krävs så lite för att jag ska må bra och känna lycka. Häromdagen köpte jag en pannkaka innehållandes banan, mango och nutella - vilket skapade något slags lyckorus. Stämningen, värmen, att min solsäng står bredvid E och utöver det en god efterrätt. 

Fast på samma sätt som jag har nära till lycka, kan det slå över och bilda ångest, ilska eller tomhet. Och hur jag ständigt har nära till någon slags känslostorm. Min förhoppning är att hålla mig mer till lyckosidan framöver. En kan ju alltid ha det som mål att sträva efter. 

Mad about the boy

Publicerad 2014-11-24 17:34:09 i böcker, resor,

Jag som alltid dyrkat Bridget Jones jublade när den tredje boken kom - och nu har jag precis läst ut den på engelska. Mycket har hänt sen sist. Två barn har tillkommit, en man har dött och nya äventyr väntar. Och som i alla andra böcker kämpar Bridget med vikten, med att inte röka/dricka för mycket och nu ska hen dessutom vara en fantastisk mor! Och jag gillar nog denna bok mest? Det är härligt att ta del av (vad jag tror är) en ärlig syn av föräldraskap. Att en kan ruttna på alla massmail om vem som packar vad till någon picknick, stressen innan lämning/hämtning på skolan, ångesten över att inte räcka till och avundsjukan över att alla andra familjer känns bättre och mer lyckade... 

Fast så är det ju aldrig. Alla människor och familjer innehåller olika sortera kaos. Och det är ljuvligt att följa Bridgets kaos. Samtidigt som hen börjat dejta och Twittrar... 

Mad about the boy får fyra av fem palmer.


ny hobby

Publicerad 2014-11-24 17:24:50 i Sex osv.,

Chokladbiten ni ser på bilden är orgasm i tuggform. Jordnötssmör, kola, mjölkchoklad och rostade jordnötter. Jisses! Första gången pausade jag mellan varje tugga, för att den var så god? 

Förutom att äta godis har jag brutal träningsvärk efter pilates, satsathotyoga och vattengympa. Resten av tiden minglar vi mellan solstol och någon form av vatten. Fantastiskt. Vill aldrig åka hem ❤️

hej bokkonsument!

Publicerad 2014-11-23 12:42:00 i böcker,

Hittade denna enkät hos bokhororna

 

Senast lästa: Det är nog "Gone girl" av Gillian Flynn som är helt utläst. Sen har jag tre andra igång.

Senast köpta bok: "Lätta sexboken" av Inti Chavez Perez

Senast lånade bok: "Two boys kissing" av David Levithan

Senast fådda bok: "Kvicksand" som jag fick av Henning Mankell som signerade en kortis i vår monter på bokmässan.

Favoritbokhandel: Hänger sällan i andra butiker förutom Balsalen på Centralen. Är så van vid vårt system att jag stör mig på andra bokhandlar. 

Favoritbibliotek: Stockholms stadsbibliotek innehåller så mycket minnen och långa stunder genom min uppväxt. Blir alltid fnissig när jag är där. Annars älskar jag bibliokeket i Hallonbergen som är hbtq-certifierat. 

Antal lånekort: Ett gammalt grönt som mamma var tvungen att godkänna, var nog för att jag var under 10 år? Samt ett för SU. 

Använder som bokmärke: Gamla tågbiljetter.

Favoritfärg på bok: Fastnar alltid för böcker i pastellklädda pappersomslag. Men gillar allra mest röda böcker.

Favoritmat/snack vid läsning: Helst saker som inte faller isär pga spiller alltid. Drömscenario är varma scones med minst tre tillbehör.

Favoritdryck vid läsning: Fruktigt te med mycket honung. 

Favoritställe att läsa på: Badkaret eller sittandes i sängen. 

På den sidan hålls jag i den bok jag läser just nu: Sidan 64 i boken "Den fallande detektiven" av Christoffer Carlsson <3 en bok jag vill sluka och läsa långsamt på samma gång. 

Den här boken köper jag till en förälder: Bara böcker jag själv tycker är bra. Och jag undviker helst topplisteböcker pga tråkiga val. 

Den här boken köper jag till min bästa vän: "Kunskapens frukt" av Liv Strömquist. 

Den här boken köper jag till en partner: Böcker med vettigt språk, som är intressanta och som vi gärna kan samläsa och diskutera! Hon kommer få läsa "Den fallande detektiven" efter mig!

Favoritgenre: "Ungdomsböcker" alternativt spänningsromaner som influerats av verkligheten och som tar upp korrekt fakta genomgående. Typ Bitterfittan av Maria Sveland eller Katarina Wennstams böcker.

Favoritformat: Danskt band, mjuka böcker men med stabila pärmar. Som en korsning mellan inbundet och pocket. Har ofta invikta flikar med bilder/info om boken och författaren.

Författarfavorit: Jisses, dessa författare har väl stannat kvar längst och som jag ständigt återkommer till/dyrkar konstant och vill att alla ska läsa: Katarina Wennstam, Maria Sveland, Mian Lodalen, Christoffer Carlsson. 

Den tjockaste bok jag läst: Förmodligen "Gone Girl" av Gillian Flynn. Alltså, så jäkla lång bok. 

Den tunnaste bok jag läst: "Ett så starkt ljus" av Lyra Ekström Lindbäck

Favoritljud när du läser: Kan läsa närsomhelst och hursomhelst. Störs väldigt sällan av ljud runtomkring. Gillar snarare att gärna ha ett tvprogram på i bakgrunden. 

Favorittidning: BANG <3

Prenumererar på: BANG! (och Mama, Allt om Mat samt ToppHälsa. mvh en som älskar välkomsterbjudanden!)

Favoritbokblogg: http://365bockerdubordelasa.wordpress.com/ 

Mitt bästa bokminne: Jag älskar att dissekera olika böcker med författaren själv, vilket ofta sker på mingel efter några glas vin. Velar mellan när jag pratade om transpersoner och könsroller med Jessica Schiefauer som skrivit Pojkarna, eller när jag pratade om hur en bäst beskriver lesbiska sexscener med Jerker Eriksson som är ena författaren bakom Kråkflikan-trilogin. 

Senaste bokfyndet: 3 för 2 hos Norstedts och Rabén & Sjögren på bokmässan. Jisses, gick loss som att det inte fanns någon morgondag. 

Senaste impulsköpta bok: "Säg det inte till någon" av Ariel Hield.  

En bra bok att ge bort: "Liten handbok i konsten att bli lesbisk" av Mian Lodalen och Matilda Tudor.

Bokgenre som jag undviker: Krigshistorier som romantiserar maskulinitet. 

Så gör jag med böcker som jag inte vill ha längre: Jag ger till folk jag känner. Eller lämnar i bokhyllan på gymmet. Men ska börja ge till Andra varvet i Högdalen. 

Så här håller jag koll på vad jag läst: För noga listor. Och ska börja skriva om alla böcker här på bloggen, så att jag inte glömmer bort vad jag läser. 

Så här sorterar jag min bokhylla: Där böcker får plats. Många står i storleksordning samt baserat på material. Hälften av våra hyllor sitter fast bra på väggen och hälften sitter löst. Så baserat efter tyngd och storlek?

Nästa bok jag ska läsa: "Det elfte budet" av Annika Lantz <3 

två recensioner

Publicerad 2014-11-22 11:59:35 i böcker, resor,

Jag har snart avslutat bok nummer fyra under denna resa. Men här kommer en snabb genomgång av bok nummer ett och tre:

Bok nummer ett) God Jul av Jonas Karlsson. Som en längre variant av tidigare novellsamlingar. Bitterljuv och helt fantastisk. Det är stundtals krispig stämning och en skrattar högt. Bra historia att ägna några timmar åt. Huvudkaraktären vill jag bli kompis med och supa under bordet med hjälp av några paraplydrinkar.
 Tre av fem palmer.

Bok nummer två) Lilla Smycket av Patrick Modiano. Hade jag inte vetat om att hen vunnit Nobelpriset hade jag aldrig ens tittar på boken. Den är ett typexempel på bok jag aldrig läser. Eller rekommenderar. Anledning? Långsam, tråkigt språk, velig och beige karaktär. När boken väl är slut fattar en ingenting?
 Får en överstruken palm.

det regnar på vår kärlek

Publicerad 2014-11-22 11:52:15 i resor,

Jag har semester! Dagarna går ut på att hitta en bra solplats, bada i havet, pussas med E och äta minst fyra gånger om dagen. Just nu är himlen öppen och vi sitter på balkongen och läser. Tidigare idag körde vi en timme pilates. När det är nymåne och fullmåne ska en vila kroppen från yoga - rimligt. Ska applicera det tankesättet på mitt sätt att leva. 

Så fort min hjärna snuddar vid jobb/plugg byter jag tankespår. Härnere existerar det inte stressigare moment än: ska jag ha jordgubbar eller mango på pannkakan? 


just landed!

Publicerad 2014-11-19 10:04:36 i resor,

Resan ned var en mardröm - 67 kids under 11 år + kassa föräldrar = katastrof. Dock drack jag champagne för att fira mitt betyg på uppsatsen! Nu är vi på plats och vi har badat i havet och minglat med vågor. Vi har palmer utanför fönstret och min själ spinner. Vi har inget spikat utan enbart lösa planer. Så välbehövligt och efterlängtat. 

Att det drar förbi ett gäng regnmoln hade tidigare skapat stress, nu är det istället en möjlighet att mingla med min donna inomhus <3 

sista fixet

Publicerad 2014-11-18 12:48:08 i resor,

Till tonerna av Fattig Bonddräng och med en hoppande unge i knät fixade jag det sista med uppsatsen och jobbet - NU tar jag semester! 

Håll tummarna för att min examinator jublar och inte vill ha några fler ändringar, så lovar jag att njuta till fullo av min semester. OM jag längtar efter sol, bad, färsk frukt, palmer och nöjesläsning i flera timmar? Svar JA!

tillfreds

Publicerad 2014-11-17 23:20:59 i min vardag, njuta,

Dagen har gått i ett och jag har hunnit med - pass på lättare svenska för rfsu, kult-jobb, växla pengar, klippa mig hos Björn Axén, poddinspelning med Fridah och packa. Dessutom fyndade jag en klänning från Whyred och fick klippningen gratis = bra start på semestern!

Vi spelade in avsnitt fem och sex, eftersom jag kommer vara borta i två veckor. I morgon eller på onsdag kommer tredje avsnittet av minnet fullt ut! Så glöm inte att prenumerera på vår podd och gilla vår sida på fb. 

uppe i varv

Publicerad 2014-11-17 08:33:11 i resor,

Saker kvar att göra:
- pass för rfsu
- kult
- frisörbesök
- PODDINSPELNING 
- packa
- köpa shorts
- hitta rätt försäkringspapper

Det jag lyckats boka av på listan än så länge är att välja böcker. Från 21 till 16 har jag nu valt ut. Jag är så fruktansvärt pirrig och peppad. Om några timmar har jag officiellt semester! 

Ramona

Publicerad 2014-11-16 19:38:00 i böcker,

Jag fick låna boken av Fridah som sa precis som jag älskar "ungdomsböcker". Vi har ju båda lite svårt för vuxna som ser ner på ungdomsböcker, när det är denna genre som alltid har allt. Som beskriver alla känslor, kaos, kärlek, kåthet, hat, ångest och när alla dessa känslor krockar med varandra. 
 
Ramona är skriven av Marta Söderberg och det är henoms andra bok. Ramona är 16 år har självskadebeteende och har åkt in och ut på olika behandlingshem och slutna vårdinstanser. 
- och jag som har läst mycket mislit i mina dagar har ju rätt svårt för den sortens böcker. I alla fall när författaren öser på med detaljer och beskriver hur härligt det kan vara att skada sig själv. Speciellt Berny Pålsson, som skrev extremt förhärligande. Och jag har också svårt när en bok handlar om självskadebeteende och så slutar den med "och så förstod hen att det var fel att skära sig i armarna, kastade rakbladen och tog tag i skolan igen"... osv
 
 Fast den här boken är något mer. Visst, en får veta att Ramona skär sig och att hen varit på olika behandlingshem. Att hen mår dåligt och inte orkar med skolan. Men en får även lära känna Ramonas pappa och Lovisa, som är Ramonas bästa kompis. Och dessa två personer gör så mycket med denna historia. En får ett bredare perspektiv på hur det kan vara att må dåligt och att vilja skada sig själv. 
 
Och en får samtidigt en liten glimt av hur vården kan behandla unga tjejer som mår dåligt av olika anledningar. Vilka alternativ det finns och hur värdelöst bemötande det kan vara. 
 
Det är ett väldigt tungt ämne och jag fick stundtals ont i magen av att få veta hur Ramona mådde. Men den är viktig, jäkligt viktig. En typisk bok som kids och vuxna borde samläsa och diskutera i bikupor efteråt. Och största pluset - det slutar inte i en klyscha. Får tre starka kakor av fem möjliga. 


 

Malin & David 2014

Publicerad 2014-11-16 13:49:23 i kärlek,

En av mina nära vänner gifte sig i går. Och jag tror att jag fortfarande är lite i chock? Jag vet inte varför men jag reagerade verkligen så himla mycket, hela tiden. Allt var så förbannat vackert och stort. <3 Jag har varit nervös i veckor? Och vi var alla hispiga inför vigseln. 
 
När Malin gick genom kyrkan till Av längtan till dig så var det något som brast. En av mina närmsta gifter sig med personen som hon älskar mest i hela världen, och som älskar henne exakt lika mycket tillbaka. Det är få saker som klår detta. Hela dagen och kvällen försvann i ett virrvarv av skratt, kärlek och häng med dom bästa. 
 
Tack, för att jag fick vara med och uppleva er stora dag. Helvete vad ni är fina <3 Tack för en fantastisk dag. Allt var så vackert uppstyrt och stämningen var så kärleksfull och fin. Åter igen, stort grattis på er stora dag <3 
 


 

dagens två klipp

Publicerad 2014-11-14 11:16:56 i feminism, genus osv.,

- om en någon gång har en dålig dag, dålig vecka eller dålig kvart - se detta klipp och livet kommer kännas så mycket bättre. Fan, ibland handlar det ju faktiskt om att det är fel på andra och att folk i ens omgivning gör kassa val. Eller så är det på ännu högre nivå och det kan vara ens chef, en lärare eller samhället som är bäng. Eller bara en sådan enkel sak som att folk har tid över att bry sig om småsaker. Sådana människor behöver ju bara kamma till sig. Typ *alla vuxna över trettio år*. 
 
 
- alla som ska gå och se denna på premiären räcker upp en hand! Jag och HT har spikat detta sedan länge. Ska bara hinna läsa ut tredje boken tills dess. Undrar hur lång tid det kommer ta in i filmen innan dom ligger? Kunde det ta hundra sidor i bokform så kan ju halva filmen gå utan ligg... Och jag har någon slags förhoppning om att Ana kommer vara ballare på film än i bokform? Håller tummarna för det iaf. 

gästspelar lite <3

Publicerad 2014-11-13 17:40:57 i Sex osv.,

Jag hänger Norra Latin med Colour Of Love på årets organisationsforum. Jag har ju inte hängt med COL sen förrförra sommaren - under pip när jag träffade E! Så himla fint minne <3 

Denna gång agerar jag målgruppsutvärderare. 


det kom ett paket

Publicerad 2014-11-13 13:32:19 i böcker,

Jag fick hem ett litet paket på nätta 1,2 kilo som innehöll detta vettiga, fina och intelligenta paret. Hurra! Som jag längtat efter dessa guldklimpar. 
 
Jag läste ju (som ALLA andra) Ett egenmäktigt förfarande, och var inte stormförtjust. Helt ärligt så suckade jag mig igenom hela boken och var mest trött och förbannad när jag var klar. Jag himlade med ögonen när hen använde sig av begreppet anomi för att beskriva en persons känsla? När det egentligen handlar om ett helt samhälle som kollapsar?! Och att detta görs två gånger... Hur som helst, jag ska ge tvåan en ärlig chans. 
 

Jag är ju ett stort fan av bokförlaget Vertigo och jag gillar sättet som Carl-Michael skriver på. Mitt grymma öde läste jag på några dagar var fantastisk, så jag har höga förväntningar på denna bok. 
 
 
ps. Tack N&K för detta fina paket. Återkommer med recension. 

spontan kväll!

Publicerad 2014-11-13 10:30:48 i party-larty,

Det händer att jag tycker att mitt liv är lite för lugnt, fast det jämnas ut av spontanta kvällar som alltid blir succé. I går blev det en sådan kväll. Det hela kickade igång med kladdkaka och bubbel, en sväng förbi Teaterkatten och slutdestination Printz Publishings kontor. David Nicholls var i stan i 48 timmar och några tillbringades på ett mingel. 
 
Jag hängde med dessa tre fantastiska och det slutade med att vi blev kvar på efterfest. Det är ju något härligt med att dricka bubbel och äta snittar på en tisdag. Det känns lyxigt? Och jäkligt härligt att få hänga med vänner i så många timmar. Dessutom övertygade jag minst fem personer att ägna jullovet åt att se Rederiet - lämpligt. 
 
 
Tack Pia mfl för en fantastisk kväll! 

avsnitt två av Minnet Fullt!

Publicerad 2014-11-12 16:06:45 i Sex osv.,


Hurra! Nu finns det äntligen ute - avsnitt nummer två ute. Och som ni ser handlar det det om böcker. Vi pratar om vad vi älskar med böcker, vad vi läser just nu, vilka författare vi dyrkar och kanske mest om Tvillingarna! Världens bästa bokserie. Lyssna och så pratar vi böcker i en vecka framöver. In på vår Facebook-sida Minnet Fullt, gilla den och så pratar vi mer där ❤️

Min pappa Ann-Christine

Publicerad 2014-11-11 20:23:00 i böcker, hbtqi,

Den här boken är skriven på det sättet jag gillar allra mest. Där ett kapitel kan vara tre sidor långt och ett annat kapitel innehåller bara tre ord. Där det växlar mellan dåtid, nutid och egna tankar. Det finns ingen direkt ordning på texterna, och när en är riktigt skicklig så blir det fantastiskt. Som denna bok. 
 
Ester Roxberg har skrivit boken Min pappa Ann-Christine som handlar om hur henoms pappa Åke vid 58 års ålder berättade att hen egentligen är en kvinna. Hur hen under många, många år dolt detta för sin omgivning och försökt förtrycka tankarna, känslorna och sig själv. 
- Och läsaren får följa Esters tankar och känslor gällande allt som sker. Hur ska hen reagera? Hur kan en må? När ska pappan komma klädd som en kvinna och vad kommer egentligen alla säga? 
 
 
Parallellt får en följa Åkes uppväxt, när de första tankarna kom och vad som fick henom att dölja detta under större delen av sitt vuxna liv. Och när dessa två historier vävs samman så kryper det in under huden och in i hjärtat. Att samtidigt få följa ett barns tankar om dess uppväxt kontra denna persons barn och hur den känner kring samma känslor. Och hur jävla jobbigt det är när normerna förstör för enskilda individer. 
 
 
Men mitt i allt det fina får jag mest ångest. Jag blir så jävla stressad när dottern inte vill att pappan ska komma klädd som den själv vill. Att det skulle dra för mycket uppmärksamhet och att dottern inte vet hur den skulle reagera? Vilket i sin tur krockar med att kyrkan som pappan arbetar på tar allt jättebra. Vilket i sin tur krockar med mina fördomar om kyrkan och religion överlag. Och det går inte heller att dra tankar till mitt eget liv då min egen pappa är död, så det krockar ännu mer för mig. - fast det är viktiga känslor alltihop. 
 
Men, boken är viktig och borde läsas av alla. För att den ger ett underlag kring fortsatta diskussioner om trans*, kön, tvåkönsnormen och andra normer som konstrueras konstant och begränsar människors sätt att leva. Boken får ändå 4 av 5 kakor.  
 
 

no regrets, just love

Publicerad 2014-11-11 09:18:39 i kärlek,

Om en vecka vid den här tiden kommer jag att klättra på väggarna - för då kommer jag att panikpacka det sista inför två veckor i Thailand. Jag kommer tvinga E att kontrollera mitt handbagage för sjuttonde gången, räkna igenom böckerna en sista gång och slänga ner lite saker i sista minuten. 
 
Mina sista tanker innan jag somnade var två hela veckor, två jävla veckor då jag bara får vara med henne!!. Sist vi umgicks bara vi två i mer än ett dygn tillsammans var nog första eller andra helgen hon var hos mig. När vi var rosiga om kinderna, fnissade konstant, hånglade som att det inte fanns någon morgondag och inte lämnade min lägenhet. Minns hur vi på skoj gjorde Veckorevyns "är det mer än en sommarflört-test", och att min mage höll på att sprängas av kärlek till denna varelse som flyttat in i mitt hjärta efter en kvart. 
 
Sen flyttade hon in och livet bara snurrade på. Plugg, tentor, jobbsök, jobb, jobb, jobb, plugg, uppsats, uppsats, tentor, pluggångest, sena nätter och tidigare mornar som bara försvann. Så många gånger som jag lovat att bara ägna tid åt henne, samtidigt som jag pluggat medan hon var på toa, läst mail medan hon valt film som jag sedan somnar i och alla kvällar jag ägnat åt att plugga istället för att hångla med henne. Den tiden är så förbi nu.
 
Men nu - två veckor som jag bara ska hänga med henne! (och våra mammor <3) Hon har lovat att inte tröttna på allt mitt babbel... Och jag får väl lova att inte bara läsa (just nu är det femton böcker som står på min lista)... Men två hela veckor då jag bara får hålla i hennes hand, hångla, mysa, sola, äta, promenera, sova och inte behöver tänka på något annat än "ska jag ha mangoshake eller ananasshake till lunch?". Helvete vad jag längtar.
 
För att ge ett taffligt försök på hur jag känner, titta på detta klipp. Kanske det bästa klipp ur alla säsonger av Glee? Kurt och Blaine har precis träffat och har börjat fatta att dom är förälskade. Så Blaine slänger ihop en liten sång med sina vänner bara. <3  
 

Transparent

Publicerad 2014-11-10 19:17:00 i hbtqi,

Vad händer när en pappa en dag berättar att hen egentligen är en kvinna? Att hen hela livet känt att hen är född i fel sorts kropp? Hur förändras en familj och hur hanterar en detta? 
 
Transparent heter denna fantastiska serie som än så länge enbart av en säsong - men det måste komma mer! För det är så bra. Familjen består av en mamma, en pappa och tre stökiga syskon som bor i LA. Föräldrarna är sedan länge skilda. Äldsta dottern har den "perfekta" familjen med man, fint hus, bra jobb och kids. Men är egentligen lesbisk. Mellansonen är som de flesta mellansöner när de får vara med = jobbar med något diffust, ligger runt och har inte så bra kontakt med sina familjemedlemmar utan hänger mest på. Yngsta dottern är arbetslös, knarkar och vill egentligen inte så mycket med sitt liv. Osv. Sjukt stereotypa roller - men alla är fantastiska och samspelet är genialt.
 
Och pappan då, som mitt hjärta bultar för denna person. Som genomgår en transformering med allt vad det kan innebära. Komma ut, hitta rätt parfym, våga bära olika sorters kläder, komma ut för sina barn, tar hormoner och försöker hålla koll på hälsan. 
 
Skriver jag mer nu så kommer jag spoila alldeles för mycket... Så, se serien. Och återkom så diskuterar vi!
 

pass nummer två

Publicerad 2014-11-10 15:11:44 i Sex osv.,

Jag har hållt mitt andra pass i sex och samlevnad lättare svenska. Det är sådan lyx att träffa en och samma grupp flera gånger om. Så nu kunde vi gå tillbaka till förra passet, dra paralleller till förra gången och prata om vad vi ska prata om kommande gånger - och det är inte stressigt!
 
Eleverna kan ställa tusen frågor, och en har tid att svara på alla! Om någon undrar över ett ord, kan vi diskutera det om och om igen tills alla hänger med och förstår. Oavsett vilken grupp jag möter så är det självklart så att det sitter folk som inte hänger med. Som inte vågar fråga, inte vill verka dumma eller inte fattar efter två förklaringer - så är det i alla grupper jag träffar oavsett ålder. Det är ju därför jag verkligen älskar följdrfrågor! Men under dessa tillfällen får vi hur mycket tid som helst (känns det som) och en kan prata på om varje ämne och ord länge. 
 
I dag hade vi ordmingel, introduktion till lustanatomi, pratade om lämpliga ord för könsorganen, fittfakta, kukkunskap, intro till reproduktion och ett pass med anonyma frågor från gruppen. Så himla roligt pass och jag längtar redan till nästa vecka! 


 

sista veckan innan semestern

Publicerad 2014-11-10 07:27:04 i min vardag,


Väskan är packad inför ett pass på lättare svenska, blommorna fick jag av Sanna för att jag passade hennes urgulliga unge i helgen, boken till höger är poddmaterial och räkningen ska betalas för att jag ska börja övningsköra igen! 

Kommande vecka innehåller:
- massa jobb med Kult
- ett pass på lättare svenska för rfsu
- ett COL-pass som informatör eller utvärderare 
- lyx-kväll för att fira att JAG ÄR KLAR MED UPPSATSEN!
- Malin och Davids bröllop!! <3
- poddinspelning X två med Fridah!
- någon form av träning? 
- mingel med Printz Publishing och David Nicholls :)))
- mystery shopping-möte på hk
- bestämma böcker till semestern 

att bli firad i efterskott

Publicerad 2014-11-09 16:37:18 i kärlek,

Jag brukar alltid önska mig en sak när jag fyller år - upplevelser. Och denna födelsedag fick jag en fantastisk present av Moa som utspelade sig i fredags.

Vi började hemma hos henne med myshäng, vin (mitt favorit, ecologica) och hemmagjord risotto! Det är så lyxigt att bli bjuden på hemmalagad mat. Och risotto ligger på min topp-tre-lista över god mat. 

Därefter åkte vi till Dramaten där vi såg Jonas Hassen Khemiris pjäs ~Ungefär lika med. Som var fantastisk. En pendlade mellan att skratta högt och sätta skrattet i halsen. För den var stundtals rå och smärtsamt ärlig. Se den. 
Och kvällen avslutades med ett glas på Södra teatern där vi hann skåla för Anna som fyllde år. Så otroligt fin och lyckad kväll <3 Tusen tack fina du! 

gräsänkling = gråtfest

Publicerad 2014-11-08 17:50:15 i kärlek,

Jag har precis sett The Notebook - vilken jävla film. Jag hade inte riktigt förstått varför alla var så till sig, tills jag såg den själv. Och det kan vara den vackraste kärlekshistoria jag sett? Noah och Allie träffas som unga och blir kära. Deras relation varar en sommar innan de blir splittrade. Sju år passerar, mycket vatten hinner rinna under broarna och sedan möts de igen. Och upptar kärlekshistorien. Samtidigt som en får möta ett äldre par där mannen berättar denna historia för en kvinna. Typ så. 
 
 
*SPOILERVARNING* - för er som inte sett filmen och vill se, sluta läs. 
 
 
Och för er andra - hur fantastisk är inte filmen? Att det är samma par förstod en ganska snabbt, och de där få minuterna de fick tillsammans tyckte jag var filmens vackraste. Men att de kan påminna varandra om deras relation och deras kärlek, i kombination med att Allie har alzheimers var nog det mest smärtsamma med hela filmen. Att Allie gång på gång glömde bort deras kärlek och bara kom tillbaka i några minuter åt gången. Så jävla smärtsamt och en av mina stora rädslor. 

Jag tycker dock att det var lite tröttsamt att det var sådana klasskillnader, och att det var mamman som var elak. För det är ju rätt uttjatat. Men det blev snäppet vackrare när mamman själv berättade om sin ungdomskärlek som aldrig fick plats på riktigt i henoms liv.
 
Nu har ju jag själv ingen gammal flamma som jag gärna skulle vilja höra av efter 7 år, nej huvva. Men om det nu skulle vara så, hur orkar en vänta så många år? Sju år är en hel evighet. Eftersom jag inte är intresserad av något ex och hellre skulle gifta mig med en pudel än att ingå i relation med något gammalt, så tänkte jag ju på den relationen jag har nu. Och om jag och E skulle bli splittrade så skulle jag nog stå ut 7 år. Jag undrar mest vem utav oss som skulle bli galen och bygga om ett hus? Och vem som skulle finna någon ny och bli fejkkär för att göra sin familj glad? Jag skulle nog bli den galna och bygga om huset... 
 
Den vackraste scenen var nog när Allie kliver ur bilen, tar ut väskorna, ställer ner väskorna på marken, möter Noahs blick och rycker på axlarna. Som att "jaja, du är mitt livs kärlek och nu är jag äntligen här igen". <3 
 

8 saker du aldrig skulle våga

Publicerad 2014-11-08 09:59:00 i böcker, feminism, genus osv.,

Nu har jag läst klart denna pärla som handlar om fyra unga tjejer som går sista terminen i nian. Lisa, Jamila, Kay och Vick bestämmer sig för att göra terminen oförglömlig genom att ge varandra utmaningar. Varje vecka möts de, skriver varsin utmaning som de sen lottar fram. Och de har en vecka på sig att göra utmaningen...
 
Själva utmaningarna i sig får kidsen att våga mer, ta för sig mer, käfta, ta plats, ställa upp för varandra och bli modigare. Vilket är det fina och peppiga med boken. Som femton hade jag fnissat ihjäl mig åt alla upptåg, vilket jag iofs gjorde nu också. Men det var häftigare att följa deras utveckling vid sidan av utmaningarna. 
 
Jag älskade att karaktärerna var realistiska och kändes äkta. Att de var så olika och att de kunde vara mänskliga med allt vad det innebär som femtonåring. Att det finns en del unga som älskar sin mjuka mage, en annan gillar androgyna kläder och en tredje älskar att dansa och visa upp sin kropp. Och att alla dessa känslor och inställningar måste få finnas representerade. Boken är skriven av Eva Susso (f. 1956) och Moa Eriksson Sandberg (f. 1981) - och jag vet inte om det är författarnas ålder som bidrog till att de använde sig av begreppet oskuld? Varför använder två författare det begreppet i en bok som släpps år 2014? Det känns så jävla sunkigt och sänkte betyget rejält. Hade egentligen velat ge fem av fem kakor. Men det blir bara 3,5 kakor av fem.

Musikhjälpen 2014

Publicerad 2014-11-06 22:52:21 i Sex osv.,

Att detta kommer att ske och att jag aktivt kommer vara en del i insamlandet av pengar till årets Musikhjälpen känns så jäkla bra. Kombinationen att hålla en normkritisk workshop för kids samtidigt som pengar samlas in till detta fantastiska tillfälle = oslagbart. 

Tanken är väl att vi ska få med olika viktiga områden som alla berör hivpreventivt arbete. Samtidigt som det är lustfyllt och informativt. Hurra!fars dag

Publicerad 2014-11-06 14:31:12 i kärlek,

Det börjar bli rätt tröttsamt med all reklam om Fars dag. Den är nu på söndag om någon kan ha missat det. Och egentligen borde denna dag tillfalla de där känslorna som upprepar sig gång på gång och år efter år. Ungefär som att jag känner uppgivenhet när första snön faller (som den gör nu), borde jag bara rycka på axlarna åt att Fars dag sker en gång om året, varje år. 
 
Fast det känns. Varje år. Och till skillnad från tidigare år är jag inte längre bitter på mina vänner som har pappor kvar i livet. Jag blir inte förbannad för att dom kan köpa en massproducerad slips i "årets färg" eller att dom ska ha familjemiddag och skåla för sin pappas skull. Det berör mig inte längre på samma sätt som tidigare år. 
 
Det som istället känns är en förbannad saknad. Eller snarare som att det är något som fattas. En snabb lunch prick klockan 11, en påse lösgodis som bara bestod av lätta saker för att på så vis få mer godis för pengarna eller en middag mitt i veckan. Att den här dagen finns i kalendern var en anledning för honom att höra av sig och be om uppvaktning, ett tillfälle då han ville och kunde ses. 
 
Och nu har jag inte ens det kvar. 
 

MINNET FULLT!

Publicerad 2014-11-05 14:40:03 i feminism, genus osv.,

Hallå! Jag har världens bästa nyhet - jag och Fridah har blivit med podd! Som heter det fantastiska namnet Minnet fullt! Hur kul och stort är inte det? Vi har pratat om det så himla länge och sen kom min uppsats i vägen, men för någon vecka sen kickade vi igång hemma i hennes kök. Vi kommer att prata om olika teman varje avsnitt, och precis som massa andra poddar är vi två som pratar på, blandar in egna erfarenheter och riktar allt mot er lyssnare. Och i går hamnade första avsnittet på itunes! Hurra! 
 
 
Första avsnittet: Pilotavsnittet, består främst av lära-känna-oss-tema. Vi kör hundra Mina vänner-frågor och peppar igång hela projektet. Det är glatt, peppigt och skrattigt. Vi pratar om vad som är tanken med podden och vad vi vill få ut av att ha en podd. Mest peppar över att vi äntligen kommit igång. 
 
 
 
 
Planen är att vi ska komma ut med ett nytt avsnitt varje tisdag. Lämplig dag som inte krockar med någon annan stor podd. Så ladda ner första avsnittet samt gilla vår sida på fb! Och har ni frågor, teman vi kan prata om eller om ni bara vill skicka något peppigt: maila till oss på adressen minnetfullt@gmail.com
 
Och här hittar ni första avsnittet! 

drömtydning önskas!

Publicerad 2014-11-05 09:24:15 i min vardag,

Jag drömmer att det finns två kriminella gäng som ska hämnas på varandra. De har varit rivaler sedan många år tillbaka. Bägge ledare är ute ur fängelset och den ena har nyligen fått barn. Båda har sedan tidigare barn. 
Gängledare ett hämnas på gängledare två genom att kidnappa dennes spädbarn. Styckar bebisen och tillagar. De andra syskonen kommer hem och finner barnet tillagat i ugnen. Genomstekt. 

Jag drömmer alltså att jag ser hur barnen plockar ur sitt döda syskon ur ugnen och hur köttet är "färdiglagat", som att det vore en helstekt kyckling. 

Denna bild har fastnat på min näthinna och jag förstår inte hur min hjärna kan skapa denna sorts bilder? Har detta ens hänt? I någon serie? I någon bok? Min enda slutsats är att detta är ultimata sättet att hämnas på någon. Det är så vidrigt och jag fattar inte var det kommer ifrån? 

Om någon är vass på drömtydning, skicka ett mail. Så får jag gå runt med ångest fram till dess. 

November 4: Top Ten Books I Want To Reread

Publicerad 2014-11-04 17:23:00 i böcker,

(or if you don't reread...would reread in an ideal world)
 

Det är tisdag och då är det ännu en boklista att fylla i. Och jag har nog svårt för att läsa om böcker, dels för att jag inte hinner och dels för att det är svårt att skapa om en känsla en haft under första läsningen. Känslorna som uppstår vid en läsning hänger ju ofta samman med hur en mår, vad en gör, vad som sker runt omkring och hur mycket en hinner läsa i taget. Och det går ju knappast att återskapa liknande tillfällen. Men om jag måste välja:
 
1. Smulklubbens skamlösa systrar av Mian Lodalen: Första gången jag läste denna trodde jag att jag hamnat i himlen. Språket var stökigt men fängslande och jag växlade mellan att rodna och pipa av förtjusningen. Det handlade liksom om tre flator? Jag var tonåring och höll på att dö dåndimpen. Ville så gärna bli kompis med dessa figurer som var ca 15 år äldren än mig. 
 
2. Harry Potter och hemligheternas kammare av J.K Rowling: Det absolut bästa som hen har skrivit och min favorit bland alla HP´s. Jag minns känslan av att inte kunna sluta läsa och bara vilja förstå hur det egentligen fungerade med ormens som viskade sig fram genom skolan och kunde dyka upp på olika ställen. 
 
3. Kort kjol av Christina Wahldén: En av de bästa ungdomsböcker som någonsin gjorts. Som handlar om hur en tjej blir våldtagen, och hur samhället, polisen, vuxna människor och folk i dennes omgivning reagerar. Och jag fick för första gången lära mig att det inte är den som blir utsatt som ska få skit - utan den som aktivt väljer att begå en sexuell handling mot någons vilja. Det var en mäktig känsla att få känna så.
 
4. Bitterfitta av Maria Sveland: Jag läste den kanske 4 år efter att den kommit ut, och läste den på några timmar. Och det häftiga var hur jävla peppad jag blev av den boken. Fylld med pepp, kärlek och en slags styrka för hur jävla pissigt det kan vara att som kvinna leva med en man och kanske inte vara så jävla nöjd med det. 
 
5. Den hemliga historien av Donna Tartt: Jag slukade denna tegelsten och kan fortfarande inte beskriva vad det var med boken som jag fullkomligt älskade. Jag bara älskar den. Tror jag läste den alldeles för fort. Skulle vilja förstå vad det var som var så fantastiskt, om det ens är möjligt att beskriva. 
 
6. Hungerspelen-trilogin av Suzanne Collins: En serie jag läste på tre dagar och knappt minns. Men jag blev så påverkad och drömde om böckerna i flera veckor efteråt. Vill bli uppslukad igen av den serien. 
 
7. Syskonkärlek av Katarina von Bredow: Läste allt av Katarina som tonåring och älskade varenda en. Men denna har verkligen fastnat och jag kommer ihåg hur jag slukade den alldeles för snabbt för att den var för bra.
 
8. Trädgårdstomtarna anfaller av RL Stine: Jag läste alla Kalla Kårar jag fick tag på som ung, och hatälskade dom. Det var så fruktansvärt läskigt samtidigt som jag ville veta vad som hade hänt och vad det var för mysterium. Dom var ju riktigt läskiga, men denna innehöll trädgårdstomtar som vaknade till liv om nätterna och var onda... Hur läskigt är inte det på en skala?
 
9. Fallet Vincent Franke av Christoffer Carlsson: Är det en deckare? Är det en spänningsroman? Är det en roman? Jag vet inte. Men jag vet att språket är genialiskt och helt fantastiskt. Och en vettig inträdesport till kriminologi. Fantastisk <3
 
10. Katarina Wennstam: En av mina absoluta favoritförfattare och jag dyrkar allt hen skriver. Språket är bra, det är viktiga ämnen och historier som fastnar och kryper innanför skinnet. Skulle egentligen vilja läsa om faktaböckerna "Flickan och skulden" & "En riktig våldtäktsman", samt bägge trilogier: Smuts, Dödergök & Alfahannen samt Svikaren, Stenhjärtat & Skuggorna.

oktobers böcker

Publicerad 2014-11-04 10:48:42 i böcker,

Jag vill ju så gärna hänga med i bokbloggsvärlden. Så här kommer ännu ett försök. Har snott upplägget här. Jag saknar de månader då jag hinner med tio-femton böcker utan problem. Men det blir så lite läsning när uppsatsen behöver uppmärksamhet + tusen andra projekt som är igång och ska påbörjas eller avslutas. Men kommande månader kommer ha mer utrymme för läsning. 
 
 
I oktober läste jag: 
- Den fallande detektiven av Christoffer Carlsson
- Min pappa Ann-Christine av Ester Roxberg
- 8 saker du aldrig skulle våga av Eva Susso och Moa Eriksson Sandberg 
 
 
 
Gillade mest: Den fallande detektiven, det finns nog ingen som kan bräcka CC´s språk.
Gillade minst: Svårt att välja, för jag gillade alla tre väldigt mycket. Men i sådana fall Min pappa Ann-Christine, för att den var för kort.
Största överraskningen: 8 saker du aldrig skulle våga, länge sen jag läste ut en bok på en dag.
Största besvikelsen: 8 saker du aldrig skulle våga, för att de använder ordet oskuld och det är så jävla tröttsamt. 

gratis godis åt folket

Publicerad 2014-11-03 19:31:24 i Sex osv.,

Denna dag består av: pass på lättare svenska, jobb på Kult, fix med uppsats, lämna böcker på biblan, hämta paket, köpt tröjor, möte med RFSU och fdf samt eventuellt mer uppsatsfix. 

Hur jag mår? Ja ungefär så pigg att jag fick ta för mig av godis och mer i butiken. Tog det som ett tecken på att jag eventuellt ser lite trött ut...


mitt första pass på lättare svenska

Publicerad 2014-11-03 15:12:50 i Sex osv.,

Jag var fruktansvärt nervös imorrse, men ungefär 7 min in i första passet var nervositeten som bortblåst. Och ca tre timmar gick på ett kick. Det var så himla kul! Dessa pass är gjorda för upplysning på lättare svenska och vi möter språkintroduktionsklasser. Jag har ju tidigare mött målgruppen melliskids, högstadiekids, gymnasiekids, fritidsledare, fotbollstränare, lärare och yrkesutbildade inom främst sjukvård. Så detta är ännu en målgrupp jag nu kan hantera. Så jävla kul och peppigt att sätta detta på cv´t. 
 
Och det är så otroligt givande när en utbildar tillsammans med någon som en klickar med. Jag älskar att upplysa när jag vet att personen kan hoppa in ifall jag glömmer något, att jag kan bolla all information under passets gång och som tål att jag flikar in kunskap här och där. Det är inte alla som klarar av sånt, och jag har en förkärlek för människor som är lite mer flexibla. Som i detta fall. 
 
Detta var första gången jag träffade klassen, och vi kommer ses tre tillfällen till. Som är lika långa som i dag! Det är så otroligt lyxigt i jämförelse med 90 min och bara en gång. Och det var verkligen roligt och extremt lärorikt. Jag är så tacksam över att jag får vara med och utbilda vid så många tillfällen och så varierande målgrupper. Hurra! 
 
 


 

hej då erotikmässan

Publicerad 2014-11-02 21:22:11 i Sex osv.,

Efter att ha tillbringat 24 timmar här på tre dagar, är jag ganska glad över att mässan stänger för i år. 

Jag har hunnit med en tatuering, energimassage, dildoinköp, massa jobb och mingel med härliga människor. Det är väldigt sällan jag definierar någon som härlig, men klientelet som hänger på mässan kategoriseras nog bäst så. 

fick feeling

Publicerad 2014-11-02 02:50:43 i feminism, genus osv.,

Min tatuerare befinner sig i stan, ja när det varit en och samma som gjort de två tidigare så kan en väl kalla henom för min? Och nu hänger hen också på erotikmässan - så jag gjorde något spontant. Vi spikade tiden i går kväll och platsen bestämde jag under dagen i dag. Så detta är nog min mest spontana tatuering. 

Motivet bestämde jag i augusti? Och jag ville att Björn även skulle göra denna, så nu sitter den på min arm. 

erotikmässan - dag ett

Publicerad 2014-11-01 02:53:37 i Sex osv.,

Första passet försvann på en kvart! Och som jag saknat detta arbete. Det är enkelt att utföra, kollegorna är mysiga och gästerna är som alltid en blandning av förvirrade och flörtiga. Och jag älskar erotikmässan! Det är något fint med att samla så många människor på samma yta som vill utvecklas i sin sexualitet eller finna nya sexuella intressen. 

Dag ett körde vi tema halloween! Och jag fick gå loss med låtsasblod. Alla gubbar som försökte stöta på mig och påpekade mina sår fick svaret: jag var med i slagsmål, och vann. *krispig stämning* 

Två mindre bra saker med kvällen:
1) slagsmål mellan väktare och gäster. Ville börja lipa. Klarar inte av att se människor slåss.
2) Gubbe kommer fram och följande sker:
G: du har så jävla snygga bröst!
C: eehh... Eehh. 
G: verkligen jättesnygga bröst!
C: hrm va? 
G: fast min fru har mycket snyggare bröst!
C: eh jaha. Ok. Eehh

Vad skulle en kunnat ha svarat där? Tack? Lyllo dig? Jag kom inte på något annat än att typ mumla fram något ohörbart. Huvva. Håll dina åsikter för dig själv gubbslem.

Om

Min profilbild

Caro Wikbro Carlén

jag arbetar som sexualupplysare och har huvudfokus hivprevention och säkrare sex. förutom det gillar jag att läsa, feminism, hångla med min donna, mina queens, New York, att äta, vettiga serier, genus, att resa och att diskutera. och det är ungefär det jag bloggar om.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela