Första advent!

Vi firar första advent med pannkaka, mangoshake och en orkidéekrans på huvudet. Och det känns fortfarande overkligt att vi befinner oss i ett varmt land och bor ett stenkast från havet. Det är så ljuvligt här, kan inte få nog av att mingla runt med min kära under palmer. Helt otroligt. Så nu ska jag verkligen njuta till fullo de sista dagarna. ❤️

Glad första advent alla fina! 

Välsignade

Vi var inne i ett tempel som låg i en grotta. Där inne fanns massa statyer av Buddha som en kunde fota och posa inför osv. Samt en munk. Efter att ha tagit av sig skorna kunde en få lite välsignat vatten över sig medan hen sa en ramsa. Därefter knöt hen armbandet. Så nu är vi välsignade <3

Men för att komma in i grottan var en tvungen att gå förbi mängder av apor. Jag fick en mindre panikångestattack, det var vidrigt. Aporna ville ha frukt och var inte direkt blyga... Huvva. Så medan jag försökte saxa mellan odjuren stod andra turister och försökte göra "vacker tass". Galningar. 

Topp-tio

Nu har vi varit här i lite mer än en vecka och har således en vecka kvar. Och det är en drömsemester! Här kommer en topp-tio över första veckan:

1) solen. Jag kan utan problem ligga och steka i flera timmar. Ju varmare desto bättre. 

2) böcker. Jag har läst sex böcker på en vecka. Vilket är mer än jag läst sen midsommar. 

3) hänga med E. Vi minglar runt, skrattar, badar, hänger och bara är - vilket är så jävla magiskt och fint. Fan vilken bra tjej jag har.

4) mangon. Jag dricker mangoshake till allt. Världens bästa frukt.

5) tuk-tuk. Om jag någon gång får chansen att köra tuk-tuk kommet jag bli en lyckligare människa. Världens bästa fordon.

6) vågorna. Kan inte tröttna på att hoppa i vågor.

7) maten. Allt är så gott att jag önskar att min förbränning var snäppet vassare. 

8) la familia. Det är sjukt mysigt att mingla runt med min mamma, min tjej och hennes mamma.

9) yoga. I 37 graders värme är det lika svettigt som magiskt.

10) vilan. Jag tänker typ bara på mat, böcker, E och havet. Och inget mer. Min hjärna, mage, själ och kropp vilar. 

saker som gör mig lycklig

Vi har pratat en del om hur lätt det är att vara lycklig. Att vara nöjd. Och hur en kan behålla dom känslorna. Jag är en sån person som är extremt lätt-lycklig = det går att göra mig lycklig på en sekund. Och den känslan bygger bo i mitt hjärta och stannar kvar. Detta är nog förmodligen en av mina bästa sidor. 

För det krävs så lite för att jag ska må bra och känna lycka. Häromdagen köpte jag en pannkaka innehållandes banan, mango och nutella - vilket skapade något slags lyckorus. Stämningen, värmen, att min solsäng står bredvid E och utöver det en god efterrätt. 

Fast på samma sätt som jag har nära till lycka, kan det slå över och bilda ångest, ilska eller tomhet. Och hur jag ständigt har nära till någon slags känslostorm. Min förhoppning är att hålla mig mer till lyckosidan framöver. En kan ju alltid ha det som mål att sträva efter. 

Mad about the boy

Jag som alltid dyrkat Bridget Jones jublade när den tredje boken kom - och nu har jag precis läst ut den på engelska. Mycket har hänt sen sist. Två barn har tillkommit, en man har dött och nya äventyr väntar. Och som i alla andra böcker kämpar Bridget med vikten, med att inte röka/dricka för mycket och nu ska hen dessutom vara en fantastisk mor! Och jag gillar nog denna bok mest? Det är härligt att ta del av (vad jag tror är) en ärlig syn av föräldraskap. Att en kan ruttna på alla massmail om vem som packar vad till någon picknick, stressen innan lämning/hämtning på skolan, ångesten över att inte räcka till och avundsjukan över att alla andra familjer känns bättre och mer lyckade... 

Fast så är det ju aldrig. Alla människor och familjer innehåller olika sortera kaos. Och det är ljuvligt att följa Bridgets kaos. Samtidigt som hen börjat dejta och Twittrar... 

Mad about the boy får fyra av fem palmer.