att fira döden

Min sorgeterapeut sa alltid att sorgen går i vågor, och att en dag som denna kan trigga igång mycket sorg. Och visst är det så. Hela oktober är en sorge-månad för mig. 
- för det är så många dagar som är hans och som väcker gamla känslor. Han är ju alltid så jävla saknad. 
Något som jag insåg i dag är att jag knappt har några bilder på oss där jag inte är ett barn? Vilket är så otroligt sorgligt. Sista tiden tog vi väldigt få bilder, för hans kropp blev ju så förändrad på slutet. Men under min tonår och efter? Tror inte det. Det var väl den tiden en hatade allt med sitt utseende... Kul att det resulterat i bristen på foton. </3
Och jag kan tycka att det är sorgligt att selfie-kulturen inte kom tidigare. Och tekniken som behövs för detta. Då hade jag haft flera hundra bilder på oss två. Och flera dussin på oss och alla syskon. Det hade varit fint. Nu har jag mest ett stycke 90-tal. Vilket iofs är fint det med.<333


Och en annan sak jag tänkt mycket på i dag är att Alla helgons dag krockar med Halloween. Dagen då en ska tända ljus och dagen då kids tigger godis hos grannarna medan dom är utklädda. Och jag kan faktiskt inte förstå vad det är att bli upprörd över? 
- sörjer jag honom sämre för att jag inte står bland miljarder andra Stockholmare bland korvstånd vid Skogskyrkogården i dag? Och för att jag istället tänkte skåla för honom i bubbel ihop med mina vänner medan vi är utklädda till sagoväsen? Knappast. 

Ikväll skålar vi för dig Pappa, och alla andra som vi saknar alldeles för mycket <333

arbetsfri dag

Dagens planer:
- sovmorgon
- träna 3D (sci-fi)
- äta godis
- läsa 
- bada 
- äta middag med donnan. 

Jag älskar arbetsfria dagar! Och ja, jag har redan träningsvärk efter förmiddagens pass. Att träna 3D är bland det roligaste och svåraste jag gjort i träningsform. Nu känner jag mig som Barney efter att hen sprungit ett maraton. Som att musklerna hamnat i chock? Fast ganska ljuvligt ändå. 

Testpoint <3

 
Jag fick frågan i förra veckan om vad det är jag älskar allra mest med att jobba med Colour of Love. Jag har ju arbetat för COL i över fem år. Först som informatör, sen som samordnare och nu är jag en del av projektledningen. Och det jag alltid älskat med projektet är att en har direkt kontakt med målgruppen. Målgruppen för COL är unga, unga vuxna och unga msm. Det är ju uppsökande verksamhet där en får prata direkt med målgruppen. De får själva välja vad de vill att vi pratar om och kan välja allt mellan fittfakta, kondomskola, sant eller falskt om könssjukdomar, kuken, analen, känslor eller gråzoner - allt finns ju inom COL! Och det häftigaste med det arbetet är att jag är på plats och kan svara på alla följdfrågor. Jag kan spräcka hål på myter, förklara, visa bilder, diskutera och svara på allt som kan dyka upp. 
 
Och detsamma gäller Testpoint. För Testpoint är målgruppen främst msm, transpersoner och nyanlända personer. Folk kan komma till oss när vi är på Huset (måndagar och onsdagar), nattklubben Candy (varannan fredag) och Basement (varannan lördag) - och ta snabbtest för hiv. Men folk kan också ställa frågor, prata om andra könssjukdomar, få tips på andra mottagningar och bara prata om överföring av könssjukdomar. Vi har ju främst fokus på hiv, men svarar givetvis på andra frågor också. 
- och jag tycker så himla mycket om detta upplägg! 
 
 
Att vi får träffa målgrupper direkt, svara på frågor, förklara och bara finnas till som en möjlighet utanför vården. Jag är så jävla glad och tacksam över att jag får jobba med olika målgrupper och möta stora delar på plats och direkt. <3 

män <3


Kanske min mest otippade kärleksförklaring någonsin, men fy fan vad fint det är att hänga med ett gäng vettiga män. Som sjunger med till Spice Girls och Aladdin, som peppar, som lyssnar, som får en att skratta när en egentligen vill stress-böla och som är härliga att hänga med. Det är ju inte jätteofta denna känsla infaller i mitt liv, eller jag spontant längtar efter att hänga med snubbar. Men det finns ju faktiskt män som är vettiga och fina. Som en kan käfta med, snacka med, lära sig av och som inte backar för att lära sig något av mig. Som resonerar med hjärna/hjärta och inte med kassa maskulinitetsnormer eller kuken. OBS: detta gäller ju såklart inte alla män. 

Men jag är glad att denna klunga trillat in i mitt liv. 

kif-sex

Jag fick en kommentar med en fråga om vad kif-sex är för något? 

Vilket är en jättebra fråga, för det är ett ord som används alldeles för sällan. Kif-sex betyder: kuk i fitta-sex. Så det är helt enkelt en förkortning. Inte särskilt normbrytande, och jag föredrar ju att säga "fitta som omsluter kuk". Men ibland är begreppet kif-sex vettigt. 

Jag lärde mig det ordet i samband med att jag träffade Sofie första gången, donnan längst till vänster på bilden. Kul att vi bara har blurriga fylle-bilder ihop... Men det var under en workshop på Liquid i Linköping som jag fick höra ordet för första gången. Och använder det sedan dess. Bra begrepp!