sexualupplysare och bokälskare

att fira döden

Publicerad 2015-10-31 17:10:43 i kärlek,

Min sorgeterapeut sa alltid att sorgen går i vågor, och att en dag som denna kan trigga igång mycket sorg. Och visst är det så. Hela oktober är en sorge-månad för mig. 
- för det är så många dagar som är hans och som väcker gamla känslor. Han är ju alltid så jävla saknad. 
Något som jag insåg i dag är att jag knappt har några bilder på oss där jag inte är ett barn? Vilket är så otroligt sorgligt. Sista tiden tog vi väldigt få bilder, för hans kropp blev ju så förändrad på slutet. Men under min tonår och efter? Tror inte det. Det var väl den tiden en hatade allt med sitt utseende... Kul att det resulterat i bristen på foton. </3
Och jag kan tycka att det är sorgligt att selfie-kulturen inte kom tidigare. Och tekniken som behövs för detta. Då hade jag haft flera hundra bilder på oss två. Och flera dussin på oss och alla syskon. Det hade varit fint. Nu har jag mest ett stycke 90-tal. Vilket iofs är fint det med.<333


Och en annan sak jag tänkt mycket på i dag är att Alla helgons dag krockar med Halloween. Dagen då en ska tända ljus och dagen då kids tigger godis hos grannarna medan dom är utklädda. Och jag kan faktiskt inte förstå vad det är att bli upprörd över? 
- sörjer jag honom sämre för att jag inte står bland miljarder andra Stockholmare bland korvstånd vid Skogskyrkogården i dag? Och för att jag istället tänkte skåla för honom i bubbel ihop med mina vänner medan vi är utklädda till sagoväsen? Knappast. 

Ikväll skålar vi för dig Pappa, och alla andra som vi saknar alldeles för mycket <333

arbetsfri dag

Publicerad 2015-10-30 14:48:13 i böcker, girls <3,

Dagens planer:
- sovmorgon
- träna 3D (sci-fi)
- äta godis
- läsa 
- bada 
- äta middag med donnan. 

Jag älskar arbetsfria dagar! Och ja, jag har redan träningsvärk efter förmiddagens pass. Att träna 3D är bland det roligaste och svåraste jag gjort i träningsform. Nu känner jag mig som Barney efter att hen sprungit ett maraton. Som att musklerna hamnat i chock? Fast ganska ljuvligt ändå. 

Testpoint <3

Publicerad 2015-10-29 09:00:00 i Sex osv.,

 
Jag fick frågan i förra veckan om vad det är jag älskar allra mest med att jobba med Colour of Love. Jag har ju arbetat för COL i över fem år. Först som informatör, sen som samordnare och nu är jag en del av projektledningen. Och det jag alltid älskat med projektet är att en har direkt kontakt med målgruppen. Målgruppen för COL är unga, unga vuxna och unga msm. Det är ju uppsökande verksamhet där en får prata direkt med målgruppen. De får själva välja vad de vill att vi pratar om och kan välja allt mellan fittfakta, kondomskola, sant eller falskt om könssjukdomar, kuken, analen, känslor eller gråzoner - allt finns ju inom COL! Och det häftigaste med det arbetet är att jag är på plats och kan svara på alla följdfrågor. Jag kan spräcka hål på myter, förklara, visa bilder, diskutera och svara på allt som kan dyka upp. 
 
Och detsamma gäller Testpoint. För Testpoint är målgruppen främst msm, transpersoner och nyanlända personer. Folk kan komma till oss när vi är på Huset (måndagar och onsdagar), nattklubben Candy (varannan fredag) och Basement (varannan lördag) - och ta snabbtest för hiv. Men folk kan också ställa frågor, prata om andra könssjukdomar, få tips på andra mottagningar och bara prata om överföring av könssjukdomar. Vi har ju främst fokus på hiv, men svarar givetvis på andra frågor också. 
- och jag tycker så himla mycket om detta upplägg! 
 
 
Att vi får träffa målgrupper direkt, svara på frågor, förklara och bara finnas till som en möjlighet utanför vården. Jag är så jävla glad och tacksam över att jag får jobba med olika målgrupper och möta stora delar på plats och direkt. <3 

män <3

Publicerad 2015-10-28 17:09:44 i kärlek,


Kanske min mest otippade kärleksförklaring någonsin, men fy fan vad fint det är att hänga med ett gäng vettiga män. Som sjunger med till Spice Girls och Aladdin, som peppar, som lyssnar, som får en att skratta när en egentligen vill stress-böla och som är härliga att hänga med. Det är ju inte jätteofta denna känsla infaller i mitt liv, eller jag spontant längtar efter att hänga med snubbar. Men det finns ju faktiskt män som är vettiga och fina. Som en kan käfta med, snacka med, lära sig av och som inte backar för att lära sig något av mig. Som resonerar med hjärna/hjärta och inte med kassa maskulinitetsnormer eller kuken. OBS: detta gäller ju såklart inte alla män. 

Men jag är glad att denna klunga trillat in i mitt liv. 

kif-sex

Publicerad 2015-10-27 20:23:54 i Sex osv.,

Jag fick en kommentar med en fråga om vad kif-sex är för något? 

Vilket är en jättebra fråga, för det är ett ord som används alldeles för sällan. Kif-sex betyder: kuk i fitta-sex. Så det är helt enkelt en förkortning. Inte särskilt normbrytande, och jag föredrar ju att säga "fitta som omsluter kuk". Men ibland är begreppet kif-sex vettigt. 

Jag lärde mig det ordet i samband med att jag träffade Sofie första gången, donnan längst till vänster på bilden. Kul att vi bara har blurriga fylle-bilder ihop... Men det var under en workshop på Liquid i Linköping som jag fick höra ordet för första gången. Och använder det sedan dess. Bra begrepp! 

vecka fyrtiofyra

Publicerad 2015-10-26 12:02:07 i Sex osv.,

Äntligen är sista veckan i oktober här. Jag har alltid hatat oktober och det blev ju inte lättare att älska månaden när pappas dödsdag bakades in. Förutom några födelsedagar, är denna månad mest slöseri. Så det ska bli skönt när den är över. 
 
måndag: ska träna med donnan. Och ha mötesmaraton hela dagen. 
 
tisdag: jobba som vanligt, och efter jobbet ska jag äntligen träffa Isabella <3 vet inte ens när vi sågs? Innan jag började på RFSL iaf, sen har jag flyttat fram det hundra gånger. Så äntligen ska vi ses :)))
 
onsdag: jobb som vanligt och på kvällen jobbar jag på Testpoint! Gratis hiv-testning med snabbsvar. Vi har öppet mellan 18-20.30 på Sveavägen 59. Vi är på våning tre och koden är 0315, använd dosan närmast dörren. 
 
torsdag: COL-dag hela dagen. <3 på eftermiddagen/kvällen ska vi har hårfest: jag ska färga håret på några kollegor och under tiden ska vi dricka bubbel. En ska bli lila, en ska bli bubbelgum och en ska bli starkt rosa. 
 
fredag: ARBETSFRI DAG! Lyxen med att jobba kontorstider, ibland innfaller det sådana dagar. Jag ska shoppa med Ernst och sova. 
 
lördag: vi bestämde spontant i fredags att vi ska ha Halloween-fest. Fira Alla helgons dag och Halloween samtidigt, och vad passar bättre än att klä ut sig när en ska hedra döden? 
 
söndag: Iiiihh!! HT ska äntligen hänga och vi ska få träffa guldklimpen <333 mitt hjärta sväller över bara jag ser bilder. Kommer böla när vi får träffa ungen!!
 

otrohet och kif-sex

Publicerad 2015-10-25 18:34:35 i böcker, girls <3,

Vi sitter på tåget hem nu efter en ljuvlig helg i Karlstad. Vi har gått i skogen, haft sovmorgon, ätit brunch, vilat och åkt bil. Så jävla fin helg. Jag har även hunnit läsa ut en bok och påbörjat en ny, denna snygga pärla: Det är inte jag, det är du av Mhairi McFarlane
Jag har för mig att jag bloggat om den förut? Främst pga omslaget och blurben. Nu har jag kommit några kapitel och jag älskar den!! Spana in detta:
Det som Delia tänker om sin fästmans otrohet är det roligaste, vassaste och bästa jag någonsin läst om kif-sex! Jag älskar blandningen mellan bitterhet och ärlighet - och så är hela boken. Måste fortsätta läsa nu. 

Kolbarnet

Publicerad 2015-10-24 09:00:00 i böcker, girls <3,

Monica Kristensen var en av författarna jag hängde med under Bokmässan i Göteborg. Så otroligt härlig och fin människa. Jag som precis kommit hem från Oslo ville gärna prata om det, för Kristensen är en av Norges stora författare. Fast denna bok utspelar sig på Svalbard. 
 
Även fast det var ett tag sen jag läste ut boken, har den stannat kvar väldigt länge och jag tänker på den väldigt ofta. Anledningen? Storyn bakom denna bok är så läskig, och ju mer jag tänker på det - desto läskigare blir det. För vad händer i ett litet samhälle, placerat på en ö, inga människor åker till/från ön, det blir bara kallare och mörkare - och olika brott börjar ske? 
- jag får panik av att bara tänka på detta. För det är så jävla läskigt. 
 
I Kolbarnet är det ett litet barn som försvinner. En dag fattas barnet på förskolan och barnets pappa blir snabbt misstänkt, då även hen saknas. Dessutom har föräldrarna bråkat väldigt mycket på sistone. Så mamman tror att det kan vara pappan som vill hämnas. 
- och det tror hela samhället, tills pappan dör i en olycka.  Om det nu var pappan - hur ska de då hitta barnet? 
 
Det blir kallar och mörkare för varje timme som går, och chansen att hitta barnet vid liv minskar. Och även om jag tyckte att det var lite många sidospår och många karaktärer, gjorde själva huvudstoryn att jag fick ont i magen av nervositet. En vet ju aldrig om en författare är benägen att döda ett barn? Anledningen till att jag tyckte att det var många personer och spår är nog för att detta är bok nummer två. 
 
 
Kolbarnet får fyra av fem palmer. 
 

Under bokmässan var jag med när Kristensen pratade i ett seminarium om Nordisk noir, vilket var otroligt spännande. Vad är det med länder i norden och deckare? Varför skriver så många nordiska författare deckare och varför säljer nordiska deckare så bra? Dessutom lyfte Kristensen fram genus i denna debatt och gjorde en stor skillnad på kvinnliga och manliga deckarförfattare. Att män alltid skriver mycket om våld, vapen, knark osv. Men när kvinnor började skriva deckare, så skrev dom med familjer, kärlek, relationer osv. Vilket gör att deckaren växte och blev något som fler kunde tycka var intressant. 
- för egen del kan jag tycka att det känns jävligt beigt att kvinnor gillar något med känslor och män något med vapen. Men vad vet jag? Jag är ju ingen deckarförfattare. Dessutom gillar jag böcker med både vapen och känslor. 

Minnet Fullt om sex!

Publicerad 2015-10-23 12:11:06 i Sex osv., feminism, genus osv., girls <3,

Åh, i veckans avsnitt av Minnet Fullt pratar vi om sex! Så jävla ljuvligt. Detta är ett ämne som både jag och Fridah har tänkt på länge, och så blev det äntligen av. Jag vill ju alltid prata om sex, och Fridah som fått för sig att hon är pryd, var lite mer försiktig. Men vi kom snabbt fram till att Fridah inte är pryd :)))
 
I podden berättar jag dels om hur jag kom på att jag skulle bli sexolog, hur det är att vara sexualupplysare och vad jag pratar om ute i skolorna. Vi pratar även om vad min familj, mina vänner och alla andra tycker om detta. Jag delar även med mig av världens bästa raggningsreplik. 
 
Dessutom pratar vi om hur jävla värdelöst med hor-rykten och att sexuella handlingar baseras och behandlas olika beroende på vilket kön en har. Men - också hur alla tidningar, sexualupplysare, samhället och media alltid vill prata om hur vi måste vara sexuella. Att en inte får vara icke-kåt, utan att det är något medicinskt fel på en. Och hur jävla tröttsamt det är. Att en hela tiden ska vilja knulla, vara kåt, vara sexig eller liggbar. Och hur mycket press/ångest/icke-sexlust detta skapar. 
 
Ni hittar avsnittet i er poddapp eller här. Lyssna och kommentera gärna! <3 
 

Manifest för hopplösa

Publicerad 2015-10-22 19:00:00 i böcker, girls <3,

 
Jag har ju tidigare läst Konsten att ha sjukt låga förväntningar av Åsa Asptjärn. Och Manifest för hopplösa är en fortsättning, som jag skulle säga kan läsas fristående. 
 
Även i denna bok får vi ta del av Emanuels liv, tankar och handlingar. Tore, Emanuels bästis får en lite större roll i denna bok då Tores får veta att hen har ett syskon. Sykonet Marco ska komma på besök, vilket gör att Tore blir snäppet mer populär? Och Emanuel försöker att tackla detta på olika vis. Samtidigt struntar Emanuel i att söka till gymnasiet, har ingen aning om vad hen vill göra och lyckas strula till det med ungefär allt hen kommer i närheten av. Precis som i förra boken lyckas Emanuel med att ställa till det på alla sätt och vis, konstant. Det är pinsamt, väldigt roligt och hög igenkänningsfaktor konstant. 
 
Hade jag varit femton hade jag gärna velat bli kompis med Emanuel och Tore. Och jag hoppas verkligen att dessa böcker blir film. Manifest för hopplösa får tre av fem palmer. 

RFSL 65 år

Publicerad 2015-10-22 08:43:00 i Sex osv., åsikter,

HIPP HIPP HURRA!! RFSL fyllde 65 år i går! Så jäkla peppigt! RFSL är en av världens äldsta organisationer som arbetar för mänskliga rättigheter och hbtq-personers rättigheter. 
 
Vi minglade och Hedersregnbågen delades ut till fyra personer: Maria Sundin, Jon Voss, Barbro Westerholm och Jörn Svensson. Hipp hurra för dom <3
 
Jag är så otroligt stolt och glad över att få jobba på RFSL. Att veta att mitt jobb är en del av ett stort arbete för att förbättra, påverka och förändra livet för hbtq-personer. Att själva hjärtefrågan är att människor ska få existera, älska, vara kåta och må bra - och förändra allt som förhindrar detta på olika vis. Heja RFSL! 

hacka aldrig på vårdpersonal

Publicerad 2015-10-21 13:29:25 i fittan <3,

Jag var och tog cellprov imorrse, och jag vet inte hur olika kallelser ser ut från plats till plats - men jag hade fått ett datum, en plats och ett klockslag. Samt information om att kallelsen var giltig i ett år. Detta innebär ju att jag kunde gått i dag, nästa vecka eller om 51 veckor. Eftersom kallalesen var giltig i ett helt år. 
 
Väl på plats var det fullt med folk. Där jag går är det både barnavårdcentral och cellprov - vid samma öppettider. Och folk var så arga? När det var min tur blev personer sura för att deras klockslag passerat. Då förklarade barnmorskan att fem personer får samma klockslag, varje dag - eftersom kallelsen är giltig i ett år, och en kallelse är ju inte detsamma som en garanti för att samtliga kommer. 
 
Men det var ändå folk som blev lacka över förklaringen? Och jag har noll respekt för människor som hackar på vårdpersonal. Tror folk på riktigt att vårdpersonal, oavsett inriktning, väljer sina egna scheman? Skapar pass som är omänskligt långa, där lunch och raster uteblir och där det inte finns tid för en kopp kaffe? Tror folk att vårdpersonal vill arbeta på detta vis? 
 
Medan vi gick till rummet där jag skulle ta mitt cellprov förklarade barnmorskan att detta system med att kalla fem personer till samma klockslag, innebär ju att om alla fem kommer - ska de ta hand om fem personer varje kvart. Är dom fem som arbetar, så är det ju en person per kvart. Är dom tre som arbetar, är det ju fortfarande samma mängd patienter som ska få hjälp samtidigt.
 
 
Min undersökning tog allt som allt två minuter. Detta inkluderar: hälsa, prata lite kort, ta av sig kläderna, hen ska ta emot min lapp, jag ska lägga mig på britsen, sjunka ner lite med rumpan, hen ska ta på sig skyddskläder och handskar, tända lampan, ha rätt verktyg framför sig, undersöka mig, göra iordning materialet, jag ska glida ner, ta på mig kläderna, säga hej då. 
 
Detta kunde ta två minuter eftersom jag inte var nervös, inte orolig, inte rädd, har gjort undersökningen tidigare, bekväm vid att klä av mig, bekväm med min kropp, bekväm med min fitta och visa upp den för en främling och för att jag gjort undersökningen några gånger tidigare. 
- men alla är inte som jag. Alla är inte bekväma vid dessa situationer. Och så ska det få vara. 
 
 
Jag vet inte riktigt vad jag vill komma med detta inlägg, kanske främst detta:
1) Hacka fan aldrig på vårdpersonal. Dom gör alltid sitt allra bästa, dom jobbar alltid under press, är extremt underbetalda och jobbar på så gott dom kan.
2) Om du är nervös, säg det - dom som tar cellprov är jättesnälla, och ibland kan dom jobba under kassa förhållanden. Men det ska inte gå ut över dig som patient. 
 
Och viktigaste av allt - gå och ta ditt cellprov <3

tisdag

Publicerad 2015-10-20 19:26:38 i min vardag,

Haha, jag ser ut som en jävla seriefigur/stureplansprofil - men snart är jag lila igen!! Är så peppad. Vi var tvungna att bleka om allt för att det blev så gult sist. Men snart ser jag ut som en blåbärsglass igen :)))

Och dessutom ser vi Klippans karaoke-cup! Har ni sett det? Så jävla fint och respektfullt gjort. Har ni två timmar över - se detta ljuvliga program. 

se dig inte om

Publicerad 2015-10-20 09:00:00 i böcker, girls <3,

Detta är fortsättningen på En andra chans av Anne Cassidy och heter Se dig inte om. I den här boken får vi fortfarande följa JJ som bytt namn till Alice Tully, skaffade partner, jobbad extra och pluggade - men som sedan blev påkommen. I denna bok har hen fått en ny identitet, bytt stad, börjat plugga igen och försöker starta om som Kate Rickman. 
 
En får veta lite mer om vad som hände när hen var ett barn. Och hur denna händelse fortfarande påverkar henom varje dag. Dessutom bryter hen mot en av sina regler efter frisläppningen - och kontaktar den tredje personen som var med den dagen då ett barn blev mördat. 
 
Även fast det är samma historia som upprepas ännu en gång, är det fortfarande intressant. En får ta del av hur Kate raggar upp snubbar bara för en natt och för skojs skull. Hur hen ibland tänker på sin mamma. Men mest om hur svårt det är att gå vidare efter denna handling. 
- och jag vet inte om jag någonsin tagit del av tankar likt dessa? Ur en förövares perspektiv på ett ärligt vis? Det finns väl inte. Inte på detta sätt. 
 
Det som händer i denna bok är att Kate försöker sno en annan persons identitet, och blir ännu en gång avslöjad... Och det är så bra skrivet!! Jag vill att det ska komma fler delar om JJ. 
 
Se dig inte om får tre av fem palmer. 

vecka fyrtiotre

Publicerad 2015-10-19 09:00:00 i min vardag,

Veckorna bara svischar förbi och jag har insett att detta inlägg är det som gör att jag förstår att det är sju dagar på en vecka och att allt inte sker på en samma kvart. För det är så det känns just nu, hösten bara rullar på i ultrarapid. Ganska gött ändå, då kanske det snart är sommar igen :)))
 
måndag: budget-möte med COL - sen jag klev in i COL är jag ju budgetansvarig! Vilket innebär att det är en hel del nytt för mig. Men kul. På eftermiddagen ska jag och E hänga med mini-E igen <33
 
tisdag: utbildning hos Transkulturellt centrum om asylsökandes rätt till vård. Sen ska jag hänga med Isabelle och vi ska färga om mitt hår :)))
 
onsdag: jag ska ta cellprov! Är så peppad på detta. Denna dag är det även 65 år sen RFSL grundades. Förstår ni att jag jobbar på en av världens äldsta hbtq-organisationer? Så mäktigt <3 
 
torsdag: utbildning på jobbet om hiv. Det är en halvdag och det ska bli väldigt intressant :)) Vid fyra är det ett seminarium på SU med Eva Tiby och Maria Sveland om hatbrott. OBS: det är öppet för alla! Därefter ska jag iväg till Rabén & Sjögren på mingel <3
 
fredag: jobb som innehåller: kondomskola med Sexperterna och jag ska hänga med nya Testpointare! Därefter är det fika/aw. Sist min inte minst - tåg till Karlstad. Så ljuvligt. 
 
lördag - söndag: Karlstad!!
 

HÅKAN 2016

Publicerad 2015-10-18 19:04:09 i kärlek,

Det finns väl ingen som missade att biljetterna till Håkan släpptes i går? Vi var ju barnvakt, så Issa blev ansvarig för inköpet av biljetterna. Först hängde sig sidan, sen blev det en timmes kö till att komma in i kön. Sen var det 65000 pers som ville ha biljetter. Därefter 95000 personer. Slutligen stod 100000 personer i kö - till ca 63000 biljetter... Så då la dom till en konsertdag den 5e juni - där ytterligare 100000 pers ställde sig i kö?
 
MEN VI FICK BILJETTER!!! Issa är bäst!! Jag, Issa och Ellen ska se Håkan den 4e juni! Och vi kommer att ha en fest i månaden minst för att peppa inför konserten!! Jag är så otroligt peppad!! Sist jag såg Håkan var på Nöjesfabriken i Karlstad vintern 2013? Intimt och helt fantastiskt. Men det kommer att bli magiskt att se Håkan på Ullevi <3333
 
- dock är jag redan nu lack på alla idioter som köpte biljetter i mängder för att sälja dyrt och svart. Fy fan för er. 
Den här bilden är tagen någon gång  efter 05 en natt i New York. Jag tror vi befinner oss utanför Maries Crisis. Strax efter kissade vi på någon bar och gick vilse nere i Houston. Så förutom att Issa är min bästa reskompis, är hon även bäst på köpa biljetter till världens bästa Håkan <333
 
Jag tror att den här ljuvliga bilden är tagen år 2009 tror jag? I källaren under bokmässan <333

books are yoga for the mind

Publicerad 2015-10-18 09:00:00 i böcker, girls <3,

Jag har fått hem lite ljuvliga paket på sistone innehållandes böcker! Hurra! En del böcker har vi fått som E-böcker, men det är något extra med fysiska böcker. Jag har ju alltid med mig minst en bok vart jag än ska. Och nu kommer jag att bära runt på dessa i ett tag framöver:
- så vackra färger ihop. Älskar när bokryggarna inte är svarta/vita.
- och den här är så snygg!!
- den här serien är jag pepp på. Och skönt att alla delar redan finns. Har inte tålamod nog att vänta in delar. 
- äntligen är den min!! Denna läste jag om när jag jobbade kvar på PS. 
 
Tusen tack till Norstedts, Forum, Wahlström & Widstrand. 

en andra chans

Publicerad 2015-10-17 09:00:00 i böcker, girls <3,


 Jag har läst flera av Anne Cassidys böcker förut och älskar de tunga och vidriga ämnena. Jag och Fridah fick hem boken Se dig inte om, och En andra chans är boken innan. En andra chans kom 2007 och Se dig inte om kom nu i år - så häftigt att skriva en uppföljare nästan tio år senare. Och jag är så glad att jag hittade bägge böcker nu, hade storknat om jag läste första boken direkt när den kom. 
 
I En andra chans får en följa Alice Tully som varit med om något för sex år sen. Då hette hen Jennifer Jones. Det växlas mellan nutid och händelsen sex år bak i tiden, och fram träder en historia om tre vänner. Vad osäkerheten och rädslan för att lämnas ensam kan göra med en människa, samt hur lätt det kan vara att begå en avvikande handling. Tre vänner går ut i skogen för att leka, men bara två kommer tillbaka. 
- en får samtidigt veta att JJ var ett väldigt ensamt barn, hade en kärlekslös uppväxt och ville väldigt gärna ha en bästis. Som 17 år gammal har Alice en partner, går i skolan och bor hos en övervakare. Livet rullar på tills den dagen en granne visar sig vara en journalist och Alice/Jennifers historia riskerar att komma fram...
 
 
Jag gillade den här boken jättemycket! Ett av mina favoritområden inom kriminologi var ju när genusvetenskap och krim gick hand i hand, och jag älskar att läsa om icke-män som begår avvikande handlingar. I detta fall är det så många faktorer som är intressant: det är en icke-man, det är ett barn och den avvikande handlingen som sker är dråp/mord. 
Eftersom JJ var ett barn när hen begick handlingen hamnar ju inte hen i något direkt fängelse, men det är ändå intressant att läsa om vad som händer på anstalten. Det är även väldigt intressant att ta del av hur en handling som denna påverkar även i vuxen ålder. 
 
En andra chans får fyra av fem palmer. 

årets bokhög

Publicerad 2015-10-16 19:35:49 i böcker, girls <3,

Jag insåg precis att jag missat att visa årets bokhög. Eftersom jag bara var på bokmässan lördag och söndag, tänkte jag innan att jag knappt skulle få med någon bok... HAHA, jag led väl av identitetskris i några timmar? Detta är årets skörd:
Hej hej lilla ljuvliga hög <333
- först ut, ett gäng fantastiska serier! Det växer och Lilla Berlin 3 är signerade. Så ljuvliga personer <3
- och här är ett gäng faktaböcker. Och även ett gäng förebilder hela bunten.
- två vettiga "ungdomsböcker". Som eld har jag ju redan läst, men ville prata med Lövestam och få den signerad.
- heliga Birgitta vad jag är peppad på denna bunt :))))
- två fantastiska böcker att bara bläddra runt i. 
- sist men inte minst, en erotisk novellsamling, ett feministiskt drama och en fantastisk deckare. 

Planen med denna hög är att hinna klart med alla till nästa års mässa. Nu när jag inte är kvar på PS får jag ju inte tillskott lika frekvent. Så jag kanske hinner i år?

hellre ett kryss för mycket osv

Publicerad 2015-10-16 09:00:22 i Sex osv., plugg,

Jag fick en släng av livskris i går när jag insåg att det var sista kvällen för att söka till vårens kurser. Så jag gick loss bland kurserna. Inga direkta utsvävningar, utan som vanligt blev det en blandning av sexologi, genusvetenskap och lite krim. Men det är inte lika kul att söka nu som för några år sen, jag har ju läst så mycket av det som finns! Och tre av kurserna jag sökte i år har jag redan påbörjat, och vill bara avsluta :))

Allra helst vill jag ju vara kvar på RFSL och fortsätta lajva drömjobb. Men en vet ju aldrig, och en måste ju se om sitt eget hus osv. 

En tillfällig lösning

Publicerad 2015-10-15 09:00:00 i böcker, girls <3,


 
Jag har ju läst allt som Denise Rudberg någonsin läst och älskat nästan allt. Ett författarsamarbete Rudberg gjorde för några år sen resulterade i en ganska tafflig roman. Men samarbetet med Hugo Rehnberg är riktigt lyckat. Dom två kan skriva på ett sätt så att en inte märker att det är två som skriver, vilket är viktigt för mig. En del vill ju kunna läsa att det är två olika författare, men jag gillar när språket flätas samman till ett. 
 
I En tillfällig lösning får vi följa Lisen som lever ett lyckligt liv med sin man, ett barn och jobbar som pr-människa. Livet bara flyter på och allt är magiskt, tills det visar sig att mannen är otrogen och gör slut. (En fattar detta bara genom att läsa baksidan på boken, så det är ingen spoiler.)
   Vi får även följa Teddy - en bortskämd jävla rikemanssnorunge som aldrig jobbat en dag. Och som en dag inser att hen festat/shoppat/ätit upp alla pengar. Så Teddy blir vräkt, har inget jobb, inga pengar och vågar inte göra något som kan avslöja sprickorna i fasaden...
 
Lisen och Teddy är då grannar, har egentligen aldrig tyckt om varandra - men ibland vill ju ödet något annat och dom blir vänner. Jag föll aldrig för Teddy som karaktär, utan tyckte att hen var en riktig douche. Men Lisen gillade jag från första sidan. Och jag gillar att dom blev vänner, kunde hänga och finna varandra när livet kaosade. Det är ju något fint med vuxna som kan bli vänner fastän de inte känt varandra hela livet. Att det går att bli vänner även fast en inte har så mycket gemensamt eller jobbar ihop. 
 
Boken är ganska förutsägbar, språket är enkelt och den går snabbt att läsa. Men underhållande och trevlig på något sätt. Perfekt bok att läsa under hösten när himlen är grå, och kommer även passa perfekt framåt sommaren, när den nu kommer nästa gång. 
 
En tillfällig lösning får tre av fem palmer. 

wednesday - sämstday

Publicerad 2015-10-14 16:29:24 i min vardag,

Vad är det som händer med den här dagen? Alla jag pratat med i dag har antingen sovit skitdåligt, är lite ledsna, nedstämda, har ont i kroppen eller mår allmänt piss. Jag har sovit över 8 timmar i natt, och mår som en tallrik gröt. Kan det vara hösten som kommit och lagt sig som en våt filt över landet? Allt det gråa vädret? Att det blivit mörkare? Inte vet jag, men det är en grå dag rent allmänt. Så pass grå att jag lät en kollega noppa mina ögonbryn för att hen blev uppiggad av att göra sånt...
 
 
Och vem gör sånt? Det är min första gång någonsin! Och det är ju helt galet vad ont det gör!!! Saker en gör för att pigga upp sina kollegor <33. Men på riktigt, vad är det för jävla jubelidiot som skapat normerna som säger att vissa personer i en befolkning ska forma sina ögonbryn med hjälp av verktyg? Det gör ju horribelt ont! 
 
 
Som så många normer som har med utseende och kroppar att göra handlar det om dubbel bestraffning på så många nivåer. En gör fel och klassas som avvikande om en inte förhåller sig till normen och exempelvis noppar sina ögonbryn. Samtidigt som en straffas på ett annat sätt med tanke på hur jävla ont det gör att följa normen. Och är det inte så med de allra flesta ytliga normer? En straffas om en förhåller sig till den och följer den, och en får utstå massa smärta när en följer den också. 
 
Nej, djupare analys än så kan en inte producera en dag som denna. Nu ska jag fixa lite pappersarbete innan jag ska ha Testpoint ikväll! Välkomna mellan 18.00-20.30 för hivtestning med snabbsvar. <3333
 

lovely ladies och höstdepp

Publicerad 2015-10-12 18:50:02 i njuta,

Brukar du också bli höstdeppig? Färga håret i en annan färg än blond/brun/svart. Jag lovar att en blir gladare av att ha håret i en glad färg. 

Förutom att se ut som en glass har jag följande taktik för att slippa höstdeppen:
- hångla mycket med min tjej
- träna regelbundet. dvs kubba någon gång i veckan, yoga hemma och gymma två gr i veckan?
- sov mycket
- boka in mycket roliga häng
- onanera ofta 
- ha ego-tid: läsa bra böcker, bada badkar, kolla Gossip Girl osv
- bära varma kläder. Hatar trender som innebär att en ska frysa ihjäl. 

Dagens magtröja kanske inte är varm, men kolla trycket! Två långhåriga personer i klänning som hånglar. Så ljuvlig. 

vecka fyrtiotvå

Publicerad 2015-10-12 10:07:07 i min vardag,

Som ni såg i förra inlägget har jag haft världens bästa helg! Och jag tänker att denna vecka och resten av året ska fortsätta i samma fina, lugna, kärleksfulla och peppiga anda. Och jag kommer bland annat att syssla med:
 
måndag: jobb, lunch med Ernst och möten hela dagen. 
 
tisdag: jag och Fridah ska på författarfrukost för Minnet Fullt, så peppigt <3 därefter har jag mötesdag och avslutar med att podda med Fridah på kvällen. 
 
onsdag: jag och donnan ska träna på lunchen <3 och vi ska ha handledning inom Testpoint. Alltid lika intressant. 
 
torsdag: heldag på SÖS för ett symposium kring akutmottagningen för våldtagna. Katarina Wennstam ska vara konferencier. Därefter har jag COL-möten. 
 
fredag: inga planer förutom jobb? Ta helgen osv <3 
 
lördag - söndag: lill-trollet kommer till oss och vi ska hänga <3333 och ungen ska sova över! Hurra!
 

livets helg!

Publicerad 2015-10-11 21:15:36 i kärlek, min vardag,

Jag har haft en helt fantastisk helg! Nu när jag verkligen kommit in i 9-17-jobb, är det så viktigt och skönt med riktiga helger. Riktig helg = jobbmobilen är avstängd, en kollar inte jobbmailen, en pratar inte om jobb och så gör en bara roliga saker. 
Vi möttes upp efter jobbet och gymmade en timme. Sen gick vi och handlade det vi var mest sugna på. Räkor till henne och tryffelsalami till mig.
Jag somnade innan 22.00 och sov i tolv timmar. Vi håller på med Marvel-filmerna och hann se Thor. Såg även Iron Man I och II denna vecka.
Efter film och lunk hemma åkte vi till Naddi. Där var hela Aspudden-gänget samlat och vi pratade om barnnamn, skräckfilmer, andar, allt som hänt sen sist och hur sjukt det är att flatpar som vill skaffa barn får genomgå psyktester och lämplighetsprövningar. 
På kvällen drack vi drinkar, körde lekar och besökte Golden Hits!! Och det måste ju vara Stockholms bästa ställe? Jag var så lycklig hela kvällen. Dessutom blev jag uppraggad av en 93a, hahah!

Efter tio timmars sömn mötte jag upp Lovisa och Madde, mina gamla PS-kollegor. Vi åt tacos och pratade C-uppsatser, stalkers och PS-skvaller.
Näst sist på agendan stod Mens The Musical med detta ljuvliga gäng!! Och den var så rolig :))) visserligen ur tvåkönsperspektiv och inte särskilt transinkluderande. Vilket var tråkigt och dumt.
Sen skickade donnan en bild på sig iklädd finskjorta och frågade om hon fick bjuda på middag <3333 Vi hamnade på Burgers & Beers. 
Och sen strosade vi genom ett höstigt och vackert Stockholm. Tack livet för denna ljuvliga helg. Precis rätt ingredienser. <333

Författarmingel

Publicerad 2015-10-10 12:27:00 i böcker,

 
Jag och Fridah fick en ljuvlig inbjudan till Minnet Fullt som vi gärna vill dela med er! Rabén & Sjögren ska ha ett författarmingel och det är öppet för alla. 
 
Vi kommer att vara på plats och jag är redan nu starstruck över alla fantastiska författare som kommer dit. Christina Wahldén har varit en av mina absoluta favoriter i över tio år. Gällande dom andra har jag läst något av alla utom Kringlan och Nanna :)))
 
Kom och var starstruck tillsammans med oss!

queens och mens

Publicerad 2015-10-09 15:00:00 i feminism, genus osv., fittan <3, girls <3,

Tidigare i veckan hade jag lyxen att bli bjuden på lunch och prata mens i flera timmar tillsammans med dessa queens. Anledningen - dom är från Södertörn högskolas journalistutbildning på sista terminen och har ett arbete om mens. Så jag deltog som mensaktivist. Älskar det ordet. Mensaktivist. 
 
Inledningsvis: hur häftigt är det inte att dessa personer inom kort är färdigbakade journalister? Jag älskar att folk i min omgivning är så jäkla kloka och det känns så fint att veta att dom kommer ta över världen på olika sätt. Sånt kan jag bli både rörd och peppad över på samma gång. 
 
 
Men åter till samtalet: vi pratade om mina första minnen av mens, hur vi snackade om det i skolan när jag gick på högstadiet/gymnasiet, hur jag själv pratar om det när jag är ute i skolorna. Vi hann även gå igenom sex och mens, vad snubbar en ligger med kan tycka om mens, varför skolor överlag är kassa på att upplysa om mens till samtliga kids, om menskoppens existens, andra mensskydd och sprack hål på några myter om mens. 
 
Vi pratade även om mina tidigare uthängningar av SD och högerextrema och kopplade det till hur vanligt det är att personer som pratar/skriver/arbetar/hanterar mens och allt runtomkring mens på något slags aktivistiskt eller positivt sätt ofta blir hatade, hotade och uthängda. En person som visar upp en blodig tampong kan samma dag motta dödshot. 
- Vad är det med mens som upprör så förbannat? Det är ju bara lite blod som rinner ur fittan! Och varför är det samma normer, myter och okunskap om denna röda vätska som gång på gång återupprepas? 
 
Och ännu viktigare: vad ska krävas för att vi ska kunna leva i ett samhälle där mensen i reklamfilmerna inte är klarblå, där mer än hälften av befolkningen inte är rädd för eller tycker att mensblod är något äckligt/vidrigt/orent/ofräscht osv? Hur mycket kunskap är det som saknas och hur många generationer bakåt är det som inte kan något om mens? När jag är ute i skolorna träffar jag ju kids mellan 10-20 år, så det är ju en väldigt bred målgrupp som RFSU´s skolinfo träffar - men resten då? Alla som inte får träffa oss? Dom får ju inte den kunskap dom behöver och kommer per automatik fortsätta återskapa myter och fördomar kring mens. Vad enkelt det vore om lärare och skolor bara tog sitt ansvar och såg till att alla elever fick rätt kunskap. Och givetvis hade rätt resurser för att kunna göra detta. 
 
Avslutningsvis: kolla in vilken fantastisk vegotallrik jag åt till lunch. Röror bygger denna kropp.

vardag

Publicerad 2015-10-09 08:14:18 i kärlek,

Ibland blir jag påmind om hur ljuvlig vardagen kan vara. Jag vet inte om det är för att jag alltid jobbar några kvällar i veckan eller om det är för att jag och E gått om varandra ett tag - men i går blev jag förälskad i vardagen på nytt. Att få klä av sig jobbkläder och glida runt i något mjukt, för att sen bara fokusera på kvällens middag. Det var så skönt att bara hacka grönsaker, fräsa lök och laga köttfärssås för hundrade gången. Det är ju någon slags terapi att laga mat medan någon serie är på i bakgrunden. Om vi skulle kartlägga allt vi ätit under vår relation, skulle nog denna rätt hamna på första plats :))) 

Innebär det här att jag arbetar för många kvällar? Eller att jag fortfarande har behov av att ha tråkigt? Oklart, för när jag hänger med donnan är det aldrig tråkigt. I går satt jag och stirrade på henne istället för senaste avsnittet av Modus, för jag kan fan inte förstå hur jag kan ha en sån ljuvlig och rolig partner <333

lila

Publicerad 2015-10-08 10:43:43 i min vardag,

Lovely Isabelle hjälpte mig i går med att bocka av en sak på min bucketlist: att få se ut som en My Little Pony!! 

Så nu är jag lilahårig, vilket känns helt fantastiskt. Jag känner inte igen mig själv i spegeln eller ute på gatan, utan tycker först att hen ser ball ut - tills jag ser att det är jag :)))))

Kan visa innan, under, efter sen. Det tog ungefär 4 timmar att gå från brunett till enhörning. Och jag kan varmt rekommendera det. Puss

minnet fullt om bokmässan!

Publicerad 2015-10-07 09:07:16 i girls <3,

 
I veckans avsnitt av Minnet Fullt pratar vi om Bokmässan 2015!! Jag är on fire och Fridah är orimligt peppad! Det var mitt elfte år och Fridahs första år - och vi lyckas gå om varandra hela mässan? Jag landade sent fredag natt och var på mässan vid tolv dagen efter, ungefär samma tid som Fridah var på väg tillbaka mot Stockholm...
 
Men jag berättar om allt jag får göra när jag minglar med Leopard dvs. kubbar med författare, bär böcker, säljer böcker vid signeringar, ser till att dom har pennor och lagom blodsocker osv. Och Fridah pratar om hur ljuvligt det var att vara där för första gången. Vi pratar om misslyckade outfits en kan lyckas bära på mässan, hur omvälvande det kan vara att kliva in på mässan för första gången och hur nöjd en kan bli när en förstår upplägget. 
- och Fridah pratar om chocken när en inser hur stort det är på Bokmässan! För det är ju himmelen på jorden med alla böcker, författare och serier. Världens bästa mässa. 
 
Dessutom pratar vi om hur författare är klädda och hur en särskild klunga författare förväntas bära höga klackar och tighta klänningar - och rasar över detta. Medan andra författaren mest kan sitta och pösa? Hur kan det fungera att stå upp så många timmar i så obekväma skor? Och vi spikar även att när vi är där som författare kommer vi starta nya trender med våra kläder :)))
 
Och vi peppar över att författarna är tillgängliga och bara minglar runt. Men resonoerar samtidigt över att författare mer och mer blir "kändisar" som måste göra reklam/vara entreprenörer/vara snygga - och att det inte räcker att bara vara författare? Dock så hyllar vi hur fint det är att en får tillfälle att prata med sina favoriter och om Fridahs möte med Jonas Hassen Khemiri. <3 Sist men inte minst, vi rasar över Håkans besök. 
 
 
Minnet Fullt finns att ladda ner i din poddapp och via Itunes. Här kan du lyssna!!

I got all I need when I got you and I

Publicerad 2015-10-06 13:15:42 i girls <3,

 
HT´s första bebis kläcks närsomhelst, så vi överraskade Malin med en riktig HT-kväll. En sådan kväll har innefattat samma saker i snart tio år: tacos i mängder, minst två kg smågodis, någon ytterligare efterrätt, chickflickfilm, fniss och nostalgi. Under gymnasiet hade vi en sådan kväll nästan varje vecka? Vanligtvis brukar jag somna en kvart in i filmen, men denna kväll såg vi Pitch Perfect 2 <3333
 
Jag måste skriva mer om Pitch Perfect 1 och 2, för det är helt genialiska filmer. Storyn: ett gäng queens som sjunger acapella. Bägge filmer klarar utan problem Bechdel-testet, och handlar främst om deras vänskap och kärlek till sången. Givetvis förekommer en del snubbar och lite heterodravel, men det är inte fokus. Dessutom har båda filmer bra representation av etnicitet, kroppar och sexualitet. Ljuvligt. 
 
Och jag vet inte om jag var så extremt peppad och kärleksfylld över att hänga med HT, men jag bölade på när detta nummer var. Två gånger på raken dessutom, eftersom vi var tvungna att se om slutet. Det är något som berör mig djupt när ett gäng queens samarbetar och sjunger tillsammans. Helvete vad fint det är. Se själva! Och det är något fantastiskt att kunna göra exakt samma sak om och om igen med ett gäng en älskar och aldrig tröttna. Visst, vi hetsar inte längre över en engelskaläxa eller stressar över någon gruppuppgift. Men förutom det är det samma stämning som alltid, och jag älskar dessa kvällar så otroligt mycket <3 

att yoga hemma

Publicerad 2015-10-05 20:12:16 i min vardag,

Jag har insett att bästa sättet för mig att stressa ner är att träna. För det sker något magiskt när jag gör det. Förutom att min kropp fylls med endorfiner så kan jag bara fokusera på vad min kropp gör, höger/vänster, hur mycket svett min kropp kan producera och vad för slags träning jag vill göra. Jobb, stress, press, ångest - alla sådana tankar bara försvinner. Men i dag hann jag ironiskt nog inte träna mellan jobb och bärande av fatboy. Eller jag hann kubba i en kvart innan jag fick kramp i bägge ben...
 
 
Så jag har istället testa att yoga hemma för första gången. Jag har alltid tänkt att det skulle kännas fånigt? Men det är ju alldeles ljuvligt. Jag hittade en film med titeln "Yoga For Relaxation" på 33 min, som var ljuvlig. Hen pratar fint, säger saker för själen och den är inte krånglig alls. Det handlar mest om att andas och att lyssna på sin kropp. 
- och det jag älskar med yogan - en kan inte vara dålig på det. Alla övningar går att anpassa efter kroppsform, smidighet, känsla och hur kroppen mår just den stunden. Dessutom blir jag alltid så rörd av alla fina saker som sägs./mvh HSP. 
 
Varsågoda för veckans träningstips! <3 

vecka fyrtioett

Publicerad 2015-10-05 09:35:23 i min vardag,

Efter att årets jobbigaste dag passerat, kan jag äntligen börja se fram emot hösten. Den kan ju vara rätt vacker med alla färgglada löv och solen som fortfarande skiner. Dessutom har jag en vattentät plan för att överleva höstmörkret. Bland annat genom att boka in peppiga och fina saker, som denna vecka:
 
måndag: jobb som vanligt och på kvällen ska jag och donnan frakta hem en fatboy kommunalt. Det kommer att bli fantastiskt underhållande. Jag ska även kubba intervaller. 
 
tisdag: jobb och på kvällen ska jag på Leopards mingel för boken Ernest Thiel - pengar & passion
 
onsdag: jobb och Testpoint på kvällen. Jag ska även träffa Ellen över en fika och prata om hennes nya jobb!!
 
torsdag: jag och E ska på dejt!! <3 <3 <3 hon har fått boka in lite kvällar här och där i min kalender, så mysigt och effektivt. Vi firar även 20 månader som förlovade, helt galet. 
 
fredag: jag har inget spikat förutom jobb? 
 
lördag: drömdag: ska dels fika med Aspuddarna och på kvällen ska jag ut med HT <3 
 
söndag: ännu en drömdag: jag ska äta lunch med Madde och Lovisa, och därefter ska jag på Mens the musical <3 
 

du finns inom mig

Publicerad 2015-10-04 21:08:44 i kärlek,

Ännu ett år har gått och du är fortfarande död. Den senaste tiden har jag tänkt på dig nästan varje dag, det blir lätt så när jag arbetar bara några kvarter från din verkstad. Och jag har märkt att jag tänkt på dig på ett nytt sätt. Något jag ständigt återkommer till är hur naiva vi var. Hur vi trodde att du skulle bli frisk och cancern skulle lämna din kropp. Och jag har tänkt på hur Phia ringde och förklarade att jag var tvungen att börja tänka på att du inte skulle överleva. Det var en vecka innan du dog. Jag tyckte då att hon var elak och kall, nu kan jag ju förstå hur jävla mycket kärlek det låg bakom det samtalet. Men jag ville aldrig förstå att du skulle dö Pappa. Du fick ju inte dö. 
 
Och jag har märkt att jag tänker på det fina istället för allt det onda. Jag vet inte varför det blivit så, men någon slags förändring har skett. Jag är inte längre arg för att du är död. Jag hatar inte längre alla män över 60 år och jag är inte längre sur på mina vänner för att deras pappor lever. Jag är inte längre besviken över att cancern vann över dig. Men det betyder inte att jag inte tänker på dig varje dag eller saknar dig konstant. För det gör jag. 
 
Men det är som att min hjärna sållat bort allt det onda och hemska, och istället lämnat kvar en bunt fina minnen. 
 
Jag tänker inte längre på hur du kunde skrika av smärta när metastaserna växte inuti din mage. Men jag minns hur vi nöjt kunde fnissa över den dagliga portionen med jordgubbar, grädde och cointreaue. Jag fokuserar inte längre på hur jävla jobbigt du tyckte det var när jag behövde följa dig till toaletten, utan ler istället åt hur glad du var när du orkade sitta upp och äta. Jag bryr mig inte längre om hur förnedrande jag tycket det var för din del att du tappade bort dig i din egna meningar, och skrattar istället åt den där gången jag söp dig full på rödvin en eftermiddag. Eller hur jag alltid tryckte en extra gång på morfinknappen, så att du slapp bli stressad över att smärtan skulle återkomma. Jag är inte längre bitter över att du somnade gång på gång under ett samtal, men jag minns de ögonblick vi ratade Strindberg och jag läste högt ur Benedictssons bok Pengar. Jag fokuserar inte längre på det hon skrek efter att du dött, men jag minns hur din blick blev klar och lugn innan du tog ditt sista andetag. 
 
Jag minns när du, jag och Jonas hade grabbkväll, hur du inte kunde stava till Pocahontas när du, jag, Jenny och Sophia spelade Retro eller hur grinig du kunde bli om någon pettring satt ner och arbetade. Jag minns hur mycket du älskade ditt arbete, hur du nöjt kunde skratta åt dina egna skämt och hur du alltid blev vän med folk i din omgivning. Jag tänker på hur du gjorde mina teknikprov i åttan och nian, skjutsade mig och mina vänner på lastbilsflaket till balen i nian, samt hur du ordnade björkris till flaket när jag tog studenten. Och jag minns alla gånger du stannat kvar extra för att prata med mina lärare och alltid skulle dra någon historia som alla skrattade artigt åt. Att du alltid skulle krama mina vänner och såg till att alla bar ett rosa band under oktober månad. Eller hur du alltid stoppade in dina färgglada pikétröjor innanför jeansen. Och att du aldrig bar strumpor mellan april-oktober. 
 
Och jag älskar att se hur du lever kvar i mina syskon med hjälp av uttalanden, minspel, ordspråk och rörelser. Det kan vara en mening här, en handrörelse där eller andra småsaker som jag vet att jag sett tidigare i dig. Vad jag ärvt från dig? Förutom perfekta ögonbryn har jag ditt fjun runt huvudet, dålig syn, jobbmoral och konsten att kunna somna hos tandläkaren och i en solstol så fort solen skiner. Samt det där med att alltid nysa i solen. Det här även mini-E tagit över <3 
 
Älskade Pappa, du är så otroligt jävla saknad. I dag har det gått fyra år sedan du lämnade oss, men på något sätt finns du fortfarande kvar. För alltid. 

hipsters

Publicerad 2015-10-02 08:34:55 i min vardag,

Sitter på Urban Deli på Sveavägen och surplar kaffe för överpris. Folk dricker juice ur vinglas och en person hällde nyss ut en chiapudding över en arbetskollega. Jag blir mest förvirrad över att det ska vara så otroligt casual samtidigt som allt är så jävla genomtänkt. Typ som när hipsters klär på sig. 
 
Mitt frukostsällskap kommer om en timme, så jag ska försöka beta av följande lista så snabbt som möjligt:
- kolla mailen och svara på samtliga
- betala ut arvoden
- ha ekonomimöte med COL
- synka datorkalender med papperskalender
- spika en träff med min arbetsgrupp
- boka datum med en referensgrupp
- blippa enkäter
- transkribera intverjuer
- maila ett gäng informatörer
- arbeta med en ekonomisk lathund
- boka in pass med Testpoint
 
Ungefär såhär ser min jobblista ut om dagarna. Och den här listan kan gå på några timmar eller några dagar. Ibland har jag lite fler möten, men annars är det mycket uppstyrande av träffar, information som ska ut till en grupp och annan information som ska bearbetas. Osv osv. Med tanke på hur mycket olika saker jag gör i mitt jobb, så kommer jag aldrig kunna tröttna. Heja!

queera serier

Publicerad 2015-10-01 20:22:00 i hbtqi,

Jag och Fridah har pratat i flera avsnitt av Minnet fullt om att ha serier att följa veckovis. Det är något ljuvligt att ha en viss kväll åt en viss serie, och följa något på tv. Jag föredrar ju att sluka boxar, men vill i höst gå tillbaka till att följa serier på tv. I kombination med detta läste jag en text av ljuvliga Saga Becker, som nämner Bron och Modus.
 
Bron var nog första serien jag och E såg ihop? Ni vet när en är sådär nykär och lätt kan hångla bort en hel helg. Sånt gjorde vi, och såg Bron. Och jag älskar Saga!! Nu i tredje säsongen är den mördade personen flata. Alltid intressant när dom bakar in hbtq-karaktärer.
 
Denna serie har vi inte börjat på än, men ska tydligen innehålla regnbågsfamiljer och andra queera personer. Och är dessutom baserat på Anne Holts böcker, dvs ljuvligt. 
 
Någon av er som ser dessa serier? Är Modus värd att se? Räknas den som queer? 

sci-fi och chemsex

Publicerad 2015-10-01 10:47:12 i Sex osv.,

Jag tillbringar min dag vid Marabouparken på sexhälsokonferens. Det är tema "chemsex", och jag kan lite om detta område. Vilket innebär att allt är väldigt intressant och nytt.

I Oslo hörde jag fel, och trodde alla pratade om Camsex? Och jag kunde verkligen inte fatta varför folk tyckte detta var viktigt eller intressant att lyfta ur hivpreventivt syfte?! Tills min kollega förklarade vad vi pratade om... Camsex om något är ju vettigt ur hivpreventivt perspektiv. Till skillnad från chemsex. Återkommer när jag lärt mig mer om detta. 

Just nu har vi en föreläsning från London via Skype. Så sci-fi.

Om

Min profilbild

Caro Wikbro Carlén

jag arbetar som sexualupplysare och har huvudfokus hivprevention och säkrare sex. förutom det gillar jag att läsa, feminism, hångla med min donna, mina queens, New York, att äta, vettiga serier, genus, att resa och att diskutera. och det är ungefär det jag bloggar om.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela