sexualupplysare och bokälskare

Vad gör jag?

Publicerad 2013-10-31 07:40:34 i Sex osv., plugg,

Det droppar in lite nya läsare då och då, så jag tänkte göra en snabb uppdatering kring vad jag sysslar med om dagarna.
- Denna termin läser jag kriminologi II vid SU samt Sexologi och samlevnad II vid Linnéunivsersitetet. Planen är att ta en kandidat i kriminologi och skriva min kandidatuppsats med inriktning på sexologi med feministiska genusteorier som grund. För att på så sätt knyta samman mina tre fält. Därefter är planen att söka in på master i sexologi vid Malmö Högskola.
 
 
Utöver detta arbetar jag dels på Pocket Shop och säljer böcker. Men det jag främst arbetar som är skolinformatör för RFSU. Kommer förmodligen även hålla några pass för RFSL Ungdom under hösten. Samt kicka igång arbetet som FLT. Jag är även registrerad hos Ung Inspiration där det går att boka mig som föreläsare till skolor. 
 
Vid sidan av detta skriver jag regelbundet för Oliver och Eva + feminetik.se. Dessutom hoppar jag in och hjälper MSN Lifestyle/man då och då. Här är en av mina senaste artiklar om hur du får din tjej att njuta. 
 
 
Jag brinner främst för att upplysa, föreläsa och snacka med kids. Det finns så otroligt mycket kunskap - men den måste ut till kidsen på ett sätt som dom kan hantera. Visst att skolan kanske gör en liten del, men långt ifrån tillräckligt. Där är RFSU och RFSL fantastiska tillskott. 
- gällande skrivandet är jag alltid på jakt efter fler uppdrag och nya plattformar för att kunna nå ut till fler människor. Det är ju inte för nöjes skull jag läst över 180 hp inom sexologi och genus. Jag vill med hjälp av frågor/svar, krönikor och konkreta faktatexter upplysa och informera människor. Så frön, kicka igång diskussioner och göra förändringar i samhället på flera olika plan. 
 
 
Jag har hittat min inriktning som jag verkligen brinner för och vet att jag kan göra skillnad. Och det finns så många olika tillvägagångssätt, plattformar och möjligheter. Något som både är stort och fantastiskt. Vem vet vad jag gör om ett halvår? Ett år? Jag vet bara att jag vill testa allt och nå ut till så många människor som möjligt.
 
 

så jävla peppig låt!

Publicerad 2013-10-30 18:52:00 i feminism, genus osv.,

Två fina bekanta har slagit sig samman och producerat denna fantastiska låt. Den är så fruktansvärt bra, käftig, stark, feministisk och kraftfull. Kom på mig själv med att önska att jag kände dessa personer medan jag såg låten första gången, för att sedan komma på att jag faktiskt gör det. Personerna som skrivit låten, spelar och sjunger heter Elsa Hasselgärde och Jonna Jansson. Borde klona folk som dessa. 
 
 
Här hittar ni den peppiga låten. Lyssna på den några gånger och ta in det dom sjunger om. Pepp pepp! 
 

ta på varandra

Publicerad 2013-10-30 11:43:00 i åsikter,

Ja, bröstcancergalan har varit och oktober lider mot sitt slut. Och visst tog Oliver & Evas lager av massageolja slut på ett kick - men som ni vet är jag emot hela den där grejen om att bara bry sig om cancer ett visst antal dagar om året. För cancer existerar dagligen. Cancer skiter i om det är oktober, maj eller december. Cancer dödar varje jävla dag. Så det spelar ingen roll att Sverige målas rosa en månad om året - cancern finns de resterande elva månaderna också. 
 
Men, jag vill ändå att vi tar och tittar på videon och fattar dess budskap - undersök dina bröst. Undersök varandras bröst. Ta till vara på varje jävla tillfälle att gå dina undersökningar som staten bjuckar på. Ta cellprov, kläm ihop brösten i en maskin och känn på dina bröst varje månad. För dessa små besök som tar någon timme här och någon timme där - räddar liv. 
 
Och har ni lust att köpa rosa prylar - skit i prylarna och skänk pengar direkt. 
 
 

sista dagen!

Publicerad 2013-10-30 09:24:39 i Sex osv.,

Hallå hallå!

Vill bara påminna alla peppiga och fina om att söka till RFSUs skolinfirmatörsutbildning. Idag är sista dagen! Så är du på jakt efter ett extraknäck där du arbetar med vettiga sexualpolitiska frågor och brinner för att inspirera och informera kids - sök!


zombie + sex = ?

Publicerad 2013-10-29 21:38:49 i Sex osv.,

Vad får vi om vi kombinerar läskiga zombies med sex? Kåta varelser som varken är döda eller levande? Nekrofiler? Ni som gillar zombies får nog upp en rad olika förslag - men jag har det rätta svaret: 
 
 
 
 
Och tycker du precis som jag att den där vampyr-dildon som sägs glittra i solljus känns lite 2011 och istället är sugen på att införskaffa dig en egen zombie-dildo, eller The Wanking Dead  som den även kallas, - tryck på länken och gå loss. Det är faktiskt bara halloween en gång om året. 

SD vill dra in på subventionerat preventivmedel.

Publicerad 2013-10-28 21:51:14 i Sex osv., feminism, genus osv.,

Tryck på denna länk. Se klippet på två minuter. Gå och drick ett glas vatten, kanske ta ett varv runt huset och bara rensa skallen. Se sen klippet igen. Kontrollera datumet. Det är dagens datum - 131028. 
 
Och det finns alltså en politiker från Sverigedemokraterna som vill dra in på subventionerat preventivmedel. Subventionerat betyder att staten betalar en del av priset och personen som köper varan betalar resten. Exempelvis har Neovletta x 12 kostat mig 60 kr om året tack vare subventionen och för att jag bor i Stockholm. Nu betalar jag istället 300 för att jag passerat 23 år och för att subventionen inte längre gäller mig.
 
 
Anders Östlund från Sverigedemokraterna menar att det inte finns någon forskning som bevisar att färre aborter sker tack vare subventionen. Och därmed ska subventionen tas bort för alla ungdomar över hela landet. 
 
 
Det som istället sker om subventionen skulle minska eller tas bort helt är att rätten till sin egen kropp, sin egen njutning och sin egen lust blir en klassfråga. Då blir tillgången till ett preventivmedel som passar ens kropp och ens behov - något som styrs efter ens ekonomiska tillgångar. Vilket innebär att det endast kommer bli en liten del av Sveriges ungdomar som kommer nyttja preventivmedel. 
 
Hälsa och rätten till att bestämma över sin egen kropp ska aldrig bli en klassfråga. Det ska aldrig vara storleken på plånboken som avgör en individs rätt till vård och bra hälsa. Jag vet att det sker med sjukhus och dess personal och alla som är för en privatiserad sjukvård, jag finner inga ord för er människosyn. 
 
Men då det är just sexualhälsa jag brinner för och aktivt arbetar med på flera sätt - hugger det till i mig när jag ser och läser om en person med denna typ av åsikter. När reportern ifrågasätter unga tjejers kontroll om en tar bort p-piller helt ur bilden blir svaret: - Man kanske får avstå från den märkliga kontrollen tills att man lever i en stabil relation.
 
Ingen människa med hjärtat på rätt plats säger en sådan sak när det kommer till mänskliga relationer och rättigheter. För er som vill ha fler argument mot att rösta på SD - här har ni mitt bidrag. 

och tomheten

Publicerad 2013-10-28 09:47:02 i kärlek,

Och den där tomma känslan i kroppen som kramar om ens inälvor så fort en klivit på tåget och lyckats lokalisera sin plats. Så många tårar som droppat ned på sj's nötta säten. Och tröttheten som kommer. Jag blir så fruktansvärt trött av att säga hej då.

Och visst blir det snäppet jobbigare när en inte har en exakt dag eller ett visst klockslag för nästa gång en ses? Jag kan inte sätta fingret på det, men det blir lite tyngre i bröstet när en inte vet. Och nu gäller det antingen onsdag eller torsdag, så visst kan det klassas som tämligen löjligt? Men visst gör kärleken så med en, både töntig och löjlig. Och fruktansvärt jävla lycklig.


så får du henne att njuta

Publicerad 2013-10-27 20:54:20 i Sex osv.,

Här kommer mitt senaste tillskott till mänskligheten osv. På tåget ner till Karlstad blev jag intervjuad av MSN Lifestyle på temat "så får du henne att njuta". Det om något är ett ämne en aldrig kan tröttna på eller bli fullärd inom. Fast det gäller ju oavsett kön som en vill få att njuta. Med tanke på att njutning är en såndär sak som varierar från till person till person samt beror på faktorer som situation, humör, kemi, tid, rum osv - så kan en hela tiden lära sig mer och mer. 
 
Här hittar ni mina tankar, tips och åsikter om nio olika påståenden. Och med tanke på att alla mina tips kommer med bilder på heteronormativa par - så bjuckar jag på en bild på mig och min tjej. Lämpligt med tanke på att det är den tjej jag får att njuta. 
 
 

älskade normal förlag

Publicerad 2013-10-27 15:42:00 i böcker,

Min bästa sämsta ovana: gå igenom folks bokhyllor på jakt efter bra litteratur. Och jag älskar att hitta böcker från Normal förlag hemma hos folk, pga världens bästa bokförlag. Dom gav enbart ut vettig, intressant hbtq-litteratur med bra författare. Så sorgligt att dom konkat. 

Om någon springer på någon bok från Normal förlag - hör av er till mig. Jag vill ha. 


hösten är här

Publicerad 2013-10-27 11:59:01 i Sex osv.,

Detta kanske är sommarens sista dag och borde per automatik vara årets tråkigaste dag. Men vi kickar istället igång hösten med pannkaksfrukost. Vi ska ägna dagen åt att hångla, kolla film, förtränga plugg - och jag vill göra en lista på allt som är bra med hösten. Och för första gången på flera år kommer jag nog att klara mig undan en höstdepression.

dejtar ikapp

Publicerad 2013-10-26 10:42:56 i Sex osv.,

Vi var på vår första bio-dejt igår. Jag har visserligen aldrig förstått mig på folk som går på bio som dejt, fast det är en helt annan historia. 
Men visst är bio en såndär sak en ska ha gjort med sin partner? Som att det finns en del saker en ska ha gjort för att kunna klassificera sig som par? Minns hur jag och syrran pratade om två som blivit ihop efter en kvart, varpå hon utbrast: "men dom har ju inte ens varit på Eriksdalsbadet ihop, hur kan dom vara tillsammans?!

- och eftersom vi blev ett par efter att ha dejtat ungefär en månad, har vi en hel del saker att bocka av på listan. Vi får se vad nästa grej blir.


årets julklapp

Publicerad 2013-10-25 23:12:00 i feminism, genus osv.,

Jag vet att det är ett tag kvar - men här levererar jag nu årets bästa julklappstips. 
 
Har ni läst boken? - se pjäsen
Vet ni inte vad SCUM är? - se pjäsen
Har ni ingen aning om vem Valerie Solanas är - se pjäsen
Har ni redan sett pjäsen?  - se den igen.
 
Den är arg, feministisk, rå, vettig, iskall, fruktansvärd, peppande och en riktig jävla käftsmäll i teaterform. Det borde vara olibgatoriskt att läsa boken, se pjäsen och diskutera innehållet. Den är viktig och den behövs. 
 
 

en hårig fitta

Publicerad 2013-10-25 12:26:00 i Sex osv.,

Ungefär såhär brukar det se ut när jag kör mitt pass om lustanatomi under mina pass som skolinformatör. Molnet ovanför är hjärnan, de blåa prickarna är nervtrådar från klitoris för att illustrera hur mycket känsel som finns i kroppen och hur fittan fungerar. Den röda pricker är klitoris ollon. Alla svarta streck är hår. 
- bilden föreställer en person med fitta som ligger på rygg och skrevar. 
 
När jag ritat klart denna och eleverna ser vad det föreställer brukar många fnissa, rodna, skratta, kolla ned i golvet eller inte riktigt veta vart dom ska ta vägen. - för dom har aldrig sett denna typ av bild förut. För att dom är vana vid den där bilden från biologiböckerna, ni vet när ena låret är avsågat och så ser en könet och alla anatomiska bitar i genomskärning. För att fittor aldrig ritas framifrån. 
 
Men senaste passet jag höll hade klassen en gemensam frågeställning - "men varför ritar du hår? Tjejer har ju inte hår?" - och detta var en inställning som gällde samtliga i rummet. Med lite lätt rynkade pannor tittade dom på mig som att jag vore ett ufo. Inte nog med att jag ritat upp ett gigantiskt kön på deras tavla, jag ritar även hår på låren, benen, rumpan och runt hela könet. Och klassen fattade noll. 
 
Och istället för att bli ledsen eller ställd - fattade jag åter igen hur jävla viktigt jobb vi på RFSU gör. Sättet vi pratar på, de ämnen vi belyser och de metoder vi använder oss av när vi pratar med kids - gör skillnad, sår frön, belyser normer och vidgar kidsens vyer. 
- så innan vi gick in på anatomibiten hann vi med en snabb diskussion om hår, normer kring hår, vilka bilder av kroppar och behåring som media är med och dagligen skapar - och vi alla blir påverkade av detta. 
 
 
När följdfrågorna kommer och jag ser hur den kunskap jag lär ut, går in och sjunker in hos kidsen - då fattar jag hur viktig min uppgift är. En får en viss blick när en lärt sig något nytt, när lampan tänts och en förvärvat någon ny information. Det går att se och det är den bästa känslan en sexualupplysare kan ha. 

permanent penna

Publicerad 2013-10-25 09:30:18 i Sex osv.,

I går höll jag en workshop i "säkrare sex och gränser" tillsammans med A för RFSL ungdom. Vi höll till på Bfree som är en ungdomsgård med hbtq-kvällar. 

Och för första gången lyckades jag med denna klassiska tabbe: att skriva med permanent penna. Detta skedde under inledningen av vår workshop då jag höll i en brainstormövning om sex. 

Ledaren sa att det visserligen var viktiga saker vi tog upp, men att det inte var lika viktigt att det stod kvar för evigt... Hehe. Jaja, vi gör alla våra rookie mistake.


FLT - fritidsledartränare

Publicerad 2013-10-24 21:46:00 i Sex osv.,

I helgen gick jag en utbildning för RFSU tillsammans med ett gäng från hela landet. Vår gemensamma nämnare är att vi alla är skolinformatörer och aktiva inom våra respektive lokalförbund. Tillsammans är nu vi med i ett fantastiskt projekt som går ut på att vi kommer ansvara för varsin fritidsgård i respektive stad - utbilda, coacha och hålla workshops för personal ---> som i sin tur utbildar och snackar med sina kids. 
 
Förstår ni drömupplägget? Hur mycket frön jag kommer att så hos olika människor, som i sin tur hänger, snackar, informerar dagligen med sina kids? Drömupplägg. Helgen bestod av tre heldagar med utbildning, men jag var konstant hög av adrenalin pga älskar detta projekt så mycket. 
 
Så jag är numera fritidsledartränare - det är ungefär det som står på diplomet på bilden nedan. 
- här gick vi igenom vad en vill ha på en fritidsgård, hur en kan se ut och vad en vill förändra.
- här är gänget som varje kväll ägnade timmar åt att spela sällskapsspel. Som jag trivdes med dessa.
- och här brainstormade vi om pubertet - för hur ska vi kunna hänga med/utbilda och informera kids om vi inte tänker på ca 1/5 av alla tusen saker som snurrar i en tonårings skalle? Nyttigt och intressant övning.

pirret

Publicerad 2013-10-24 11:09:19 i kärlek,

Om en kvart är jag framme. Och jag får anstränga mig för att inte skrika rakt ut. En kvart - sen är jag hos min kärlek igen. Och jag kan inte få nog av pirret. Fjärilarna i magen, sockerdrickan i blodet och den där lätta känslan i hjärtat. Det är nästan så att jag tycker att det är värt att ha distansförhållande för att få uppnå detta pirr varje gång vi ses på nytt. Men bara nästan. 

Och det är som att jag blir påmind om att det var länge sen jag var med om denna typ av känslor. Som att det för första gången på länge, verkligen är på riktigt. 

Och hur det varit värt alla år som bestått av självvalt singelliv bestående av långa nätter, sena festkvällar, dåliga hångel, kvart-i-tre-ragg, ons i perioder och taffliga försök till förälskelser och krispiga dejter. Så värt allt detta - nu när jag hittat den rätta.
skolpass med RFSU!

Publicerad 2013-10-23 12:57:47 i Sex osv.,

Jag och Jon har precis bränt av två skolpass med rfsu. I dag hade vi en sjua och en åtta. Första gången jag hade den åldern, sjukt spännande och bra erfarenhet. Tidigare har jag bara haft 1-3 på gymnasiet. Så himla kul att hänga med högstadiekids.

Håller på att läsa deras utvärderingar nu. Riktigt roligt och nyttigt att läsa vad som gått hem och inte. Åh, jag älskar mitt jobb!! 


TT - tips-tisdag

Publicerad 2013-10-22 11:37:00 i Sex osv.,

För er som ännu inte upptäckt Bögministeriet - upptäck. Och lyssna på deras senaste avsnitt där dom träffar grundaren till Gaypoliserna, Göran Stanton. Hen var en av dom som fick dåvarande länspolismästare Carin Götblad att godkänna polisernas medverkan i Pride-paraden. 
 
De första åren vände de andra poliserna ryggen till när gaypoliserna kom gående i paraden... Det är ju polisens uppgift att skydda deltagare i paraden från allmänhetens våld och hat. I detta fall var det poliserna själva som vände sina egna kollegor ryggen. Säger ganska mycket om denna yrkesgrupp om ni frågar mig.
 
Numera går poliserna i sina uniformer och de finns ingen hejd på folks jubel, pepp, applåder och tårar. Och ingen vänder längre ryggen till. Det går att bryta normer och det sker förändringar till det bättre. 
 
Hur som, ladda ned avsnittet och lyssna.


på g mot lagändring?

Publicerad 2013-10-22 08:36:10 i Sex osv.,

Det finns dagar då även heterometro kan leverera bra notiser. Måste läsa på mer om detta. Jag hoppas att detta är steget mot en ny lag.

ibland kan några dygn kännas som en hel evighet.

Publicerad 2013-10-21 17:17:04 i kärlek,

 
 
I helgen fick jag tårtbiten att stå och just nu kör jag denna om och om igen. Hehe. Tur att det är långt till skottår. Skojade, är det något jag är emot så är det den heteronormativa traditionen kring vem som får fria eller inte. Jag känner lite som Beyonce, fast skippa alla könsnormer. Hur som,på torsdag tar jag äntligen tåget åt sidan till min kärlek. Och jag vet inte riktigt vad jag ska göra av all min kärlek, längtan och pepp? Det är som att min kropp är för liten för alla dessa känslor. 
 
Min kärlek är stor, men själv är jag för liten <3 

nytt diplom!

Publicerad 2013-10-20 14:58:43 i Sex osv.,

Hurra! Utbildningen har nått sitt slut och jag har kammat hem ännu ett fint diplom i samlingen. Hurra för mig och alla andra fina rfsu'are som nu är utbildade FLT'are!

Såhär pepp var jag efter att ha fått mitt diplom:


information via film

Publicerad 2013-10-20 10:36:59 i Sex osv.,

Oavsett vilka åldrar jag träffar när jag är ute och föreläser så frågar ungdomarna efter samma sak: film om sex men utan allt det skeva. Utan stereotypa kroppar, män som dominerar, mängder med sperma, passiva kvinnor och överdrivna sexakter. 

För det är det som såväl mainstreamporren som populärkulturen presenterar. Visst att det är mer sperma i en porrfilm än valfri romcom. Men det är samma kroppar som skapas, samma genus och likadana normer kring sex, kärlek, relationer och lust som gång på gång återskapas.

Men, i RFSU's projekt "sex för vuxna" gjordes ett gäng tecknade. Enkla, vettiga och informativa. sex-alias

Publicerad 2013-10-19 20:03:43 i Sex osv.,

Har jag berättat om sex-alias? Alias men med enbart ord som rör sex. Simpelt, fantastiskt roligt och informativt på samma gång. Jag älskar det och blir lite för hetsig varje gång. Vill så gärna vara bäst på sex-ord. 

Och idag fick vi göra egna listor med alla ord vi kom på. Så jävla kul att hitta på nya och vettiga ord att kunna skapa diskussioner kring. Mitt lag kom på denna lista.


älskade Kerstin

Publicerad 2013-10-19 09:02:18 i Sex osv., böcker,

Hittade denna i huset vi bor i, och som jag älskar Kerstin. Jag stod på en stormarknad ute i Stinsen när nyheterna levererade henoms dödsbud. Och jag som precis börjat tänka på att jag skulle skriva ett brev till henom. 

Språket, friheten, kvinnans rätt/lust/kropp/kåthet/frihet - allt som hon skrev om gick rätt in i hjärtat. 


goodiebag!

Publicerad 2013-10-18 15:23:01 i Sex osv.,

Utbildningshelgen inleds med goodiebag - hurra! Innehållandes kondomer, information och två nya produkter från RFSU's intimserie. Vi får återkomma till dom senare. 

Vi har haft intro och temat för dagen är fritidsgård - hur det kan se ut, hur det fungerar och personalupplägg. Så intressant och mycket att lära. 


utbildningshelg!

Publicerad 2013-10-18 09:01:18 i Sex osv.,

 
Tredje helgen av fyra med utbildningar och jag ska iväg till någonstans utanför Stockholm. Och det är nervöst. Det enda jag vet är att jag ska hänga med RFSU och att det handlar om skolinformation + nytt projekt. Mer än så vet jag inte. Gällande COL är vi ju en enda stor familj och med RFSU Stockholm har jag ju min lilla klick. Men nu vet jag inte vem eller vilka jag känner eller inte. Spännande fördel med att bli headhuntad till ett nytt projekt. 
 
Trevlig helg! 

dubbelt pepp

Publicerad 2013-10-17 13:06:54 i feminism, genus osv., plugg,

 
Lika rödmosig som glad individ som äntligen är klar med tentan! Var helt förstörd efter filmen i går, så blev klar med allt nu på förmiddagen. Och för första gången har jag fått använda mina genuskunskaper och baka samman det med ett annat fält - för att se och analysera hur dessa fält samverkar och påverkar varandra. Så jävla intressant. Jag har lite svårt att hantera det där med att genusvetenskapen inte infiltreras i alla ämnen - för det är ju något som skapas och finns överallt! Och jag förstår ännu en gång att jag hittat hem. Kriminologi i samverkan med genusvetenskap och sexologi - mitt lilla fält.  
 
 
Dessutom kommer jag om en liten stund att delta i Medierna och göra min röst hörd gällande programval och utbud. Var först lite svag i frågan, men ju mer jag tänker desto mer vill jag ha sagt om detta. Tror programmet går i helgen? Ska kolla upp det. 

boys don't cry

Publicerad 2013-10-17 09:12:30 i feminism, genus osv.,

Är det någon film som borde vara obligatorisk i skolorna så är det denna. Med efterföljande diskussioner om genus, sexualitet, transpersoner, skapandet av femininitet och maskulinitet - hur det samverkar med kriminalitet och vad det det gör med människor. 

det är ett barn.

Publicerad 2013-10-16 20:44:48 i feminism, genus osv.,

Om ni vill få lite härlig kvälls-ångest så är ett bra tillvägagångssätt att se BB´s senaste video. Och åter igen kräks jag på hetsen över vilket kön en bebis har. Jag orkade läsa femtiofem kommentarer där mammor minsann intygar om "att könet har ju faktiskt ingen roll, MEN det är lite extra speciellt att bära på en dotter för att det är en kopia av en själv" och en annan tycker att "det är något extra att ha skapat något extra som en liten snopp!"... osv osv. 
 
- klart som fan att det är speciellt att bära på ett barn. DET ÄR JU FÖR FAN ETT BARN! Men det är väl inte skapandet av könet som barnet har som är det extra? Eller har jag missat något? Det är väl för fan lika extra, speciellt, härligt, underbart, kärleksfullt och helt jävla magiskt att en bär på ett barn. Oavsett kön. 
 
 
Och jag minns hur jag och en kompis planerade att skaffa barn för något år sen. Vi var bägge singlar, tänkte att det vore trevligt med en liten unge och tycket att vi skulle bli bra föräldrar ihop. Vår plan var även att skippa att säga det där med kön - för att barnet skulle få bli en individ och inte ett kön. Mamma fick dåndimpen några gånger om, men vi tänkte att det var en bra idé. Och jag kan än idag inte se något större fel i den planen. 
 
För det skär i mitt hjärta när folk fokuserar mer på könet än på barnet. För det gör en när en bekräftar, upprepar och aktivt skapar egenskaper, känslor och beteenden baserade på könet. Och det gör ont i mig när jag tänker på att barn inte får vara barn, utan sitt biologiska kön som sitter mellan benen. Att kids redan från start trycks in i trånga mallar utan möjligheter att själva få välja. För det gör omgivningen och samhället åt en. 

till dig som vill läsa sexologi

Publicerad 2013-10-16 15:04:02 i Sex osv., plugg,

Ja, jag vet att sista ansökningsdagen var i går - så mitt inlägg är lite sent. Men jag fick en förfrågan om att tipsa om lite vettiga kurser i RFSU-chatten. Så här kommer mitt svar till er som hänger här, och som också är sugna på sexologi. 
 
jag har läst ungefär alla kurser som Sverige har att erbjuda när det gäller sexologi. Dels finns det flera olika småkurser där sexologi/sexualitet är en del av själva kursen. Men det finns även lite större kurser som faktiskt hanterar ämnet sexologi på flera olika sätt. hurra!
 
 
Det finns två kurser i Trollhättan vid Högskolan Väst: barn och ungdomars sexualitet samt vuxnas sexualitet. Det är visserligen föreläsningar och seminarier - men det går att göra allt hemifrån. För läraren är inte så bra... Men det är bra litteratur och bra uppgifter. 

Sen finns det även Sexologi och samlevnad I/Sex och samlevnad II vid Linnéuniversitetet. Bra upplägg, bra böcker och roliga uppgifter. Visserligen är det någon grej som är obligatorisk närvaro, men mycket går även där att göra hemifrån.

Södertörn har fyra små kurser som handlar om sexologi på olika sätt. När jag gick där hette dom: sexualitet, kropp och estetik. samkönat begär i historia och kultur. sexualitet och etnicitet. (minns inte fjärde)
 
SU har också några små kurser som berör sexologi och samlevnad, tror de ligger antingen under Genus eller etnologi. 

Jag har tagit någon kandidat utan har fått läsa alla dessa ändå, då alla är på grundnivå. Så mitt tips är att söka alla på SU och SH. Och de som ligger i andra städer kan du söka ändå, och göra allt hemifrån. Både SH och SU brukar vara snälla och släppa in senanmälningar. Många skolor har även vettiga kurser som går att läsa på distans. En missar att ha en klass live, men en får lära sig massa skoj ändå.  
 
 
Lämpliga sökord för att hitta bra kurser: genus, sexualitet, sexologi, genusvetenskap, feminism, femininiteter, maskuliniteter, kropp, samkönat, homosexualitet, avvikande, normer, ungdomar, unga, sexualundervisning. 

bli skolinformatör för rfsu!

Publicerad 2013-10-15 20:42:00 i Sex osv.,

Har ägnat två förmiddagar åt att rekrytera nya skolinformatörer på SH och SU, men glömde ju att länka här. Utbildningen är ca 50h lång och utspridd under januari och februari. Det är några helger och några kvällar som fylls med kunskap, samtal, workshops och så otroligt viktig information om bla könens anatomi, genus, sexualitet, sexuellt handlingsutrymme, normer, preventivmedel, kondomskola osv. 
 
Jag hade som sagt sökt för fjärde gången när jag äntligen kom med. Förra året sökte jag till RFSU Örebro när dom ringde upp och sa att dom hellre ville ha kvar min ansökan till Stockholm - och jag kom med! Förutom att jag fick gå världens roligaste utbildning och lära mig otroligt mycket så fick jag även chansen att hänga med världens finaste och mysigaste gäng som nu är mina vänner. Mycket fina band hinns knytas på femtio timmar. (ursäkta för den ur-töntiga klyschan, men ni fattar.)
 
Tryck här och sök! 
 
 

vårens kurser

Publicerad 2013-10-15 18:02:24 i Sex osv., plugg,

Det finns så otroligt mycket kurser och program att välja - förstår inte hur jag ska kunna sluta plugga? Det finns ju så mycket jag vill läsa. 

Lyckades få ihop detta till våren iaf. Som det ser ut nu tar jag min första kandidatexamen till sommaren. Pepp-bubbel-fika sker hos mig den 11/12!


*pausfågel*

Publicerad 2013-10-15 10:24:25 i Sex osv.,

Vi härjar runt på SU idag, så ser ni några med röda tröjor och är ni sugna på att bli skolinfirmatörer - hugg tag i oss. 

Just nu har vi paus, så jag passar på att vika kondomkit. Det är dessa vi delar ut till kidsen efter varje avslutat pass. Och om några vill ha kondomer på universitetet så har vi med ett gäng. 


grattis södertörn!

Publicerad 2013-10-14 07:35:06 i Sex osv.,

I bästa Dressman-anda vill jag gratta både Södertörn och Stockholms Univsersitet. I dag får SH besök av RFSU Stockholm och i morgon kommer vi till SU. Tror även att KTH kommer få besök under veckan. 
- vi ska värva nya personer som vill bli skolinformatörer. Hurra!
 
En annan hann ju söka tre eller fyra år innan jag äntligen kom med. Och det är bland det vettigaste och roligaste jag gjort. Sök, sök, sök! 
 
- spana efter denna figur någonstans på SH´s eller SU´s område mellan 8.30-12.30 så ska jag berätta allt om vad en skolinformatör gör. 

Menskopp i förebyggande syfte

Publicerad 2013-10-13 10:32:53 i Sex osv.,

När jag började med p-piller fick jag mensen på exakta klockslag under de två första åren. Söndag morgon runt 6.15 kände jag mensen komma och en vecka med tamponger väntade. 
- jag försökte några gånger att stoppa in tampong kvällen innan, för att slippa mensblod i sängen. Men alla som haft en tampong i utan blodtillförsel vet exakt hur skönt det är. Inte. 

Men, med menskoppen går det ju! Nu har mitt klockslag sedan länge försvunnit, men jag har en ungefärlig dag - och kan utan problem ha en menskopp några timmar utan blod. Utan att fittan blir torr, utan att slemhinnorna tar skada eller utan att en blir sur pga torr tampong i fittan. Hurra!
- detta är ju en anledning i sig att införskaffa denna fantastiska uppfinning om en har mens!

Istället för att bjucka på ännu en bild på en menskopp får ni se morgonens vy.


töntigt kär

Publicerad 2013-10-12 14:53:04 i kärlek,

En vet att en är töntigt kär och saknar sin partner fastän en inte varit isär knappt ett dygn, när en kommer på sig själv med att kludda ned ens gemensamma initialer och samtidigt rodna lite. 

Jag vill aldrig någonsin tappa denna fantastiska känsla. När kärleken är ren, peppig, fin, fnittrig, placerar en på moln och skapar varma känslor i kroppen. 


jag ❤ COL

Publicerad 2013-10-12 12:33:20 i Sex osv.,

Insåg idag att jag varit en del av COL i snart tre och ett halvt år. Det är så lång tid! Som jag informerat, utbildat nya informatörer, hängt på festivaler, samordnat festivaler och upplyst flera hundra kids över hela landet. 

Och så många fina jag lärt känna genom åren. Som jag diskuterat, käftat, skrattat och gråtit med. Jag är så jävla peppad och glad över att vara en del av COL och allt viktigt vi gör. 


BDSM och fetischism

Publicerad 2013-10-11 21:12:56 i Sex osv.,

Nu har vi haft helgens första föreläsning. Två timmar om BDSM och fetischism - två gigantiska ämnen som innefattar så otroligt många praktiker, handlingar, tankar och sätt att utöva eller vara med om när det gäller detta. En del kunde jag sedan innan, men mycket var både nytt och tankeväckande.

Det finns så otroligt mycket att lära sig och jag vill aldrig tröttna på ny kunskap. bra eller anus

Publicerad 2013-10-11 13:47:37 i min vardag,

Från att ha ett riktigt jävla vidrigt dygn där en somnar gråtandes för att ens pappa är död, vaknar av mardrömmar, hastar iväg till ett semi där en kläcker ur sig något dumt, inser att en glömt att hämta saker till ett uppdrag, phuckar upp hela schemat, missar tid med sin tjej, joggar runt i hans kvarter och känner saknaden riva sönder ens själ. 
   Till att komma hem till sin tjej, böla över att livet är värdelöst, höra hur hon löser alla ens problem, att det är ok att känna sig svag, hur hon löser grej efter grej, bli serverad fairtrade-lyx-glass och en inser att livet kanske inte alltid är värdelöst. 
 
Och om några timmar ska jag iväg på samordnarhelg med Colour of Love. Det kommer bli fint att hänga några dygn med vänner från hela landet, växla mellan diskussioner om hiv och säkrare sex, till att fika fyra gånger om dagen samt flamsa med slicklappar och förlora i singstar. 
 

hellre en tråkig kvinna än en man

Publicerad 2013-10-11 08:57:12 i böcker, feminism, genus osv.,

Igår tillkännagavs årets nobelpristagare i litteratur. Alice Munro som varit tippad i flera år kammade hem det. Hurra! Jag har läst en av henoms böcker för några år sen, och jag önskar att jag hade tyckt om det. Minns att jag tyckte språket var segt? Någon sa att jag "inte var mogen för denna typ av litteratur"... 
 
Oavsett - hellre en tråkig kvinna än en man. För jag är så förbannat trött på hur statistiken över vinnare av Nobelpriset ser ut. Män, män, män, män och så en liten man till. För att dra lite siffror: Alice Munro är den 13e kvinnliga pristagaren. Priset har delats ut sedan 1901, med undantag för andra världskriget och andra världshändelser. Ni kan ju själva räkna på hur många som varit män.
 
Totalt har 43 kvinnor fått priset genom alla år. Medan det är över 700 män som mottagit priset. Skillnaden är ganska tydlig. Visst kan detta bero på att kvinnor inte fått samma utrymme som män, att deras kunskap inte fått samma utrymme eller att andra män tagit deras plats i rampljuset. Att kvinnor systematiskt diskrimineras världen över och att män får utrymme för att de är just män. 
 
Det är ingen slump att det ser ut som det gör. Detta är bara ett bevis på vilka individer vi låter få utrymme i sociala medier, vilka som får synas för sitt arbete och vad vi klassar som bra.
 
Heja Alice Munro! Jag ska ge din bok en ny chans. Och fira varje jävla dag tills de utser nästa vinnare som förmodligen kommer att vara en man. 
 

pappalängtan

Publicerad 2013-10-11 00:00:25 i kärlek,

I dag skulle du ha fyllt 64 år, fast du hann inte ens fylla 62 år. Du dog 6 dagar innan din födelsedag. Och jag vet inte riktigt hur en ska räkna när det kommer till folk som dött, en fortsätter ju att fylla år fastän en dött? Så du blev nästan 62 och i dag skulle du ha fyllt 64 år. 
 
Jag tänkte om jag skulle baka något, men jag kom inte riktigt på något du verkligen tyckte om. Du åt allt som serverades, och ibland när du bjöd på middag gjorde du päronhalvor i ugn med smält after eight på. Serverades med vispad grädde. Annars brukade du äta romrussin och den där med körbärslikör i för att du visste att varken jag eller Phia åt dom, men du åt dom för att se våra äcklade och förvånade miner. Och jag minns hur en grön ask med marmeladkulor brukade stå vid telefonen i hallen när vi var små. Eller att du alltid fick gigantiska lådor med Merci från någon kollega. 
- gällande smågodis så plockade du alltid sockerbitar, skumbjörnar doppade i choklad och dom där med prickar. Inget gott godis, men en fick ju mest för pengarna som du alltid resonerade. 
 
Så istället för att äta något jag vet du gillade, så har jag istället haft ångest för att vi aldrig tog dig runt Djurgården som vi lovade. Jag minns inte ens vilken födelsedag vi firade, men att vi aldrig hann genomföra det. Saker kom imellan. Livet rullade på och nu sitter jag här med en födelsedagspresent du aldrig förbrukade. 
 
Och jag som slutat hata alla pappor som är vid liv, kan iställlet enbart hoppas att folk i min omgivning uppskattar sin pappa. Alla sina föräldrar om dom fortfarande är vid liv. Att dom kramas, skrattar och får varandra att må bra. För jag kan hata mig själv för att jag inte alltid var glad över att umgås med dig. Förra veckan såg jag en pappa vinka hej då till sina barn. Hen klappade bägge barn på varsin axel, sådär avslappnat som att hen egentligen längtade bort till något viktigare - och mitt hjärta gick i bitar. 
- För vad fan kan vara viktigare än att krama, pussa och älska sitt eget barn? Ingenting. 
 
Och jag minns hur du genom hela min uppväxt alltid kramat, hållt om mig, pussat mig på huvudet och alltid satt på min sängkant för att säga god natt. Under uppväxten, efter skilsmässan och genom alla år. Att de gånger vi sågs, var du närvarande. Även under de där jobbiga åren i tonåren när en skämdes som allra mest för sina föräldrar, då skulle vi kramas hej då när du släppte av oss vid skolan. När du kommit ihåg något skolmöte så ville du kramas inför mina vänner och du kramade även dom. Under alla år då jobb och en annan familj gick före vår, så gav du i alla fall oss någon form av tid de gånger vi sågs. Visst kunde du vara förvirrad, borta i tankarna eller prata på om ämnen som du kunde mycket om, men det var den tid vi hade tillsammans. 
 
 
Citybanan är på g och nu till helgen bjuder dom in till öppet hus. Hade du varit vid liv hade vi gått den vandringen nere i tunnlarna. Vi gjorde det ute vid brorsans jobb, och jag minns inte riktigt varför. Men vi fick ju både gratis pennor och karameller. Och du förklarade hur allt gick till medan jag låtsades förstå. Och det är så jävla värdelöst att du är död, att din dödsdag och födelsedag sker inom loppet av en vecka och att vi inte kommer gå någon jävla rundtur kring citybanan. Men mest av allt saknar jag dina kramar. Att känna din doft av plåt, smuts och parfym. Jävla saknade pappa. 

första minglet

Publicerad 2013-10-10 14:29:20 i party-larty,

Imorse var vi uppe innan solen för att gå på E's första mingel. Skugge & Co. bjöd in till pressfrukost hos Yogayama där det bjöds på frukost och bokprat. 
- jag är ingen yogajunkie, men det finns något fascinerande över praktikerna. Jag gillar det för att jag slipper tänka på något annat än vad som är höger och vänster, vilka kroppsdelar som är aktiva och hur en ska andas. 

Fast jag var mest peppad på att gå dit med E. Stå där hand i hand på något mingelfoto och hänga i officiella sammanhang. Min fina tjej!att förtjäna lycka

Publicerad 2013-10-09 22:06:44 i kärlek,

Det är när hon drar sig till mig, lägger sitt ansikte mot min hals och våra kroppar möts som jag åter igen tänker den där tanken som numera blir allt vanligare: "jag förtjänar detta". Ni vet att jag är mot begreppet och att alla i min närhet håller fast vid att jag är en sån där som faktiskt förtjänar att träffa någon som är snäll, vettig, får mig att skratta och värmer mitt hjärta. Och det kanske hade att göra med att jag inte riktigt tänkt i dom banorna? Kanske för att jag tidigare främst varit lycklig över att någon tyckt om mig, men inte riktigt tänkt på om jag tyckt om hen för att hen tycker om mig, eller om känslorna skapats utan motkrav?
 
Fast nu kan jag faktiskt hålla med om det som alla sa i början av vår relation och när vi ändrat från ingenting till att gått in i en relation på facebook. Jag förtjänar detta. Jag är så jävla värd att vakna lycklig, vända mig om och se hennes leende eller hur hon fnissar i sömnen när jag pussar henne. Eller alla nätter när jag vaknar av att hon famlar efter min närhet eller hur vi somnar tätt ihop natt efter natt. Och hur jag fortfarande blir pirrig, fnissig, varm och rosig när i ska mötas efter att ha varit ifrån varandra några timmar. Det spelar ingen roll om jag sitter på en föreläsning några timmar eller om vi är ifrån varandra en vecka, det där pirret sprider sig från magen och ut genom hela kroppen. Och jag kan bokstavligen känna hela min kropp skrika efter hennes närhet. När hon tar mitt hand när vi är ute på stan, så vet jag att jag är den lyckligaste personen i världen. 
 
Att jag har träffat någon som tycker det är sött när jag är ynklig, trött, kinkig och känner mig som ett utspottat tuggummi efter en dag med plugg/jobb/stress/sthlm. Eller att hon bara skrattar när jag blir sur pga blodsockerfall. Att hon förstår mig, kan läsa av mitt humör i mina ögon eller det där att hon kan göra mig lugn med en kram. Jag är ju inte den som tror på att en blir hel av att träffa någon, utan snarare att en är hel innan och sen bara blir ännu mer ihop. Som att hon är min +1 i livet, min överdos och det som adderats till mitt liv. Med allt hon är och allt vi blir tillsammans. 
 
Och att jag för första gången i mitt liv inte behöver be om ursäkt för vem jag är, mina egenskaper eller mitt humör som kan växla på en microsekund. Vi kanske inte har hängt ihop i årtionden, men ibland kan jag inte riktigt fatta vad jag gjorde innan hon fanns i mitt liv. Och ett liv utan henne? Det finns inte ens bland alternativen. Om det där med själsfränder är något mer än en uttjatad skröna så kanske det är det vi är? Inte vet jag, det är inte ens relevant vilka titlar vi har, det enda jag kan fastställa med säkerhet är att mitt hjärta tillhör henne. 

kärlek till kondomer

Publicerad 2013-10-08 18:40:38 i Sex osv.,

Jag menade inget illa om kondomer i förra inlägget. Och är det något kondommärke jag brukat och tipsat alla om genom åren så är det just RFSU. 
- För att dom har så många olika sorter.
- För att priserna är bra.
- För att dom med jämna mellanrum släpper nya sorter.
- För att deras förpackningar är lätta att öppna även under stundens hetta.
- För att dom säljs och finns tillgängliga överallt!

Men när det kommer till deras smaksatta betackar jag mig. Och det gäller oavsett märke på kondomen. Jag har inte riktigt fattat grejen med smak alls. Någon som har det?Här har vi ett redigt gäng kondomkit som vi på Colour Of Love delar ut. Dessa innehåller alltid kondomer från RFSU. 

Nam Nam?

Publicerad 2013-10-08 10:37:22 i Sex osv.,

Har haft mitt första pass och jag hängde med världens bästa klass. Mycket information, bra stämning och vettiga diskussioner. Peppen var hög, tills jag öppnade en kondom av märket Nam Nam.

Stämningen dog. Fnisset stannade och någon utbrast "luktar alla kondomer så där?!"
- jag vände det till att lyfta fram värdet i att testa sig fram och hitta kondomsorten som passar en själv. 

Och jag fattar inte Nam Nam? Vi tror den ska lukta jordgubbar? Men påminde mer om plastigt äpple. Och gammal gummi. Vidrig kombination. Vem kan hålla igång kåtheten när doften av fruktig bilmack sprider sig i rummet? 


typ i min ålder

Publicerad 2013-10-08 07:43:26 i Sex osv.,

 
Det syns inte så bra på bilden, men jag är på gränsen till övertaggad. Ska alldeles strax rusa till tuben för att hålla två pass för RFSU som skolinformatör. Ska ha min första trea. Tänkte först att dom måste vara typ i min ålder, räknade sen efter på fingrarna och fick ålderskris... Dom är inte alls i min ålder. Men med detta face kan jag nog passera som det. Och vara gammal gammal tant på insidan. 
 
Mitt senaste pass höll jag i våras, precis när våren började gå mot sommar och alla hade spring i benen. Så det var ett tag sen. Men jag är så sjukt peppad över att få komma ut igen. I dag kommer jag få träffa en etta och en trea. Så, önska mig lycka till! 

FATTA

Publicerad 2013-10-07 21:53:59 i Sex osv.,

I dag på Mynttorget var det en fem timmar lång demonstration och manifestation organiserad av FATTA. FATTA är en kampanj som har två stora syften: "Det första är att få människor att reflektera kring övergrepp ochfatta att sex handlar om samtycke. Det andra är att få politiker att fatta beslut och lagstifta så att ingen som våldtar går fri!" - taget härifrån
 
Jag hann vara där i en timme och hann se representanter från Feministiskt Intiativ, Vänsterpartiet, Liberala Kvinnor och LUF prata om respektive partis syn på denna viktiga fråga. Det var bra tal, peppig stämning och en sådan viktig manifestation. Även om politikerna som talade kom från olika block, fanns det flera gemensamma nämnare, och den viktigaste av alla: varje individ ska ha rätten att bestämma över sin egen kropp och sin egen sexualitet. 
- för så ser det inte ut i vårt samhälle idag. I dag har inte kvinnor samma handlingsutrymme i såväl det privata som officiella rummet. I dag får män ta makten över kvinnors kroppar, viljor och sexualitet. I dag upprätthåller vi normer som systematiskt hyllar män som knullar runt och slut-shamear kvinnor som yttrar något om sex. 
 
Och även om jag kanske inte höll med någon talare fullt ut, så finns det något viktigt att se i denna dag. Att oavsett politisk färg höll de med varandra och pratade för en och samma viktiga fråga. Att det spelar ingen roll om du är höger eller vänster - en kvinnas kropp ska tillhöra enbart henom. Det är upp till var och en att känna sexuell lust, vara kåt, säga nej till sex om en vill, vilja ligga eller inte vilja ligga alls. Och ett nej är alltid ett nej. För det handlar inte enbart om att fokusera på vad som är en våldtäkt är eller inte. Utan det handlar även om att prata mer om samtycke, ömsesidighet, sexualitet, genus och rätten till sin egen kropp. Det är många olika ämnen som måste integreras och vi måste prata mer om dessa frågor på alla nivåer i samhället. 
- vad det gäller samtyckeslag är det en gigantisk fråga som jag ännu inte riktigt kunnat ta ställning till. 
 
 

Becksöndag och sexuella läggningar

Publicerad 2013-10-07 12:14:54 i Sex osv.,

Vi har börjat med Beck-söndag i familjen, så i 26 veckor framöver har vi planer. Och det händer ju att en reagerar på saker när en ser populärkultur. 
   För er som sett första filmen så vet ni om att den handlar om en högt uppsatt domare som är pedofil. 
- och i en av scenerna erkänner hen sin sexuella preferens/parafili. Men benämner det som sexuell läggning

Och det är ju ingen sexuell läggning. Att vara pedofil går enligt svensk lag under antingen sexuell preferens eller parafili. Oftast kallar en det för parafili då denna term inkluderar sexuella handlingar som av samhället inte är godkända.

I Sverige pratar vi om tre sexuella läggningar: homosexuell, bisexuell och heterosexuell.
- så det är viktigt att särskilja på sexuella läggningar/identiteter och vad som går under parafili eller sexuella preferenser.

Dock hänger det rent historiskt kvar att klumpa samman allt som inte är heterosexualitet, men det kommer vi mer och mer ifrån. Tack gode gud för det.


att rengöra sexleksaker

Publicerad 2013-10-07 10:12:00 i Sex osv.,

Precis som med de mesta saker här i världen, så måste även sexleksaker rengöras mellan varven. Det finns olika anledningar till varför en ska göra det:
 
- om du har sex med någon annan och ni delar sexleksak kan det vara bra att rengöra innan ni växlar mellan er. Detta gäller ju för er som skippar kondom. Använder ni kondom är det ju bara att byta kondom.
 
- om ni är flera som har sex - rengör mellan byten av hål. Antingen mellan personer, eller om ni växlar mellan analöppning till fittan. Använder ni kondom - byt mellan ni byter person/kroppsöppning.
 
- när du/ni sexat klart. Dels för att det kommit diverse vätskor på leksaken, och dels för att leksaken ska vara ren och fräsch till nästa gång. Annars kan det fastna damm och smuts på produkten, som en inte vill ha på sin sexleksak. 
 
Det går snabbt, produkten kommer vara fräsch och ren, samtidigt som du slipper tänka på att överföra bakterier till någon du har sex med. En rengöring ger ju inte lika fullgott skydd som kondom om du är med någon du inte haft sex med tidigare. Men är du med en partner eller någon du brukar ligga med, kan det vara bra att ha rengöringen nära till hands. 
 
Jag testade denna i helgen,  och den var riktigt bra. Enkel att använda, smidig och det gick fort. 
 
ps. rengöringsmedlet kommer från Oliver och Eva och går att köpa här! 

utbildning i oktober

Publicerad 2013-10-06 20:18:00 i Sex osv.,

Insåg nu i veckan att jag kommer att ägna varje helg under oktober månad åt att utbilda mig. Känns så sjukt peppigt och fint att jag kommer ägna mina lediga dagar åt att lära mig mer, träffa folk, fortbildas, utvecklas, diskuteras och käfta, fylla på med ny kunskap och förmodligen bli en ännu bättre sexualupplysare. 
 
Helg ett: fortbildning med skolinformatörerna för RFSU. Vi pratade om alkohol, säkrare sex och unga. Flera bra föreläsningar som blandades med diskussioner och samtal i både små och stora grupper. Vi hann med att prata om genus och sprit, könad dricka, alkoholnormer, normer kring berusning och krogmiljö, normer kring säkrare sex och alkohol, hbtq-personer och alkohol, könade normer hos unga och alkohol. Osv. Så jäkla intressant och bra dag. 
 
Helg två: samordnarträff med Colour of Love. Tre dagar fyllda med diskussioner, samtal, metodutveckling inför kommande sommar, utvärdering av sommaren som varit. Att leva med hiv. Säkrare sex med allt vad det innebär. Samt pepp för det som varit och pepp inför kommande år. Denna helg är alltid lika häftig att vara med på, för en får verkligen kvitto på hur mycket skillnad vi gör när vi är ute på festivalerna och upplyser kidsen!
 
Helg tre: utbildning med RFSU Stockholm. Tre dagar utanför Stockholm som ska ägnas åt utbildning som har att göra med skolinformation att göra. Jag är en av två representanter från Stockholm som ska hänga med andra representanter från resten av landet. Tillsammans ska vi ha metodutveckling, utbildas och lära mig mer inför ett nytt projekt som jag kommer att vara en del av. 
 
Helg fyra: workshop i säkrare sex och normkritik för RFSL Ungdom hos BFree i Karlstad. Tillsammans med en till ska vi ned till Karlstad och hålla en workshop i några timmar med unga hbtqpersoner. Upplägget är inte helt spikat än så det kan vara allt från normer, säkrare sex, till alkohol/droger eller fuckshop. I och med att dessa tillfällen är på kvällen är det alltid ett annat upplägg än på dagtid i skolor. Nu är det ju kids som vill vara där frivilligt - vilket ger en annan grund. Kommer bli riktigt kul att hänga i E´s stad.  
 
 
Förstår ni hur jäkla fullmatad min hjärna kommer vara efter dessa fyra helger? Utbildning, fortbildning, diskussioner och samtal - konstant. Utöver detta ska jag även hålla några skolinformatörspass för RFSU, värva nya skolinformatörer till RFSU osv. Oktober kommer bli en väldigt bra månad. 

märkliga platser att ha sex på

Publicerad 2013-10-06 18:01:35 i Sex osv.,

För er som inte hänger på MSN finns det nu ännu en artikel där jag är med och ventilerar mina tankar, tips och åsikter. Denna gång är temat: märkliga platser att ha sex på. 
 
För alla er som tröttnat på att slentrianligga i sovrummet - här får ni nu ta del av tretton nya platser, en del mer lättillgängliga än andra. en del mer lagliga än andra och en del mer intressanta än andra. Och jag är med och ger en kommentar på varje plats. Det kan vara ett tips, vad en kan tänka på, varför just denna plats är het och bra, eller varför en ska banga på sovrummet och testa något nytt! 
 
Och som en liten påminnelse: att ha sex på offentlig plats är lagligt - tills någon ser en och tar illa upp. Då kan hen anmäla till polisen och jag tror att det går under förargelseväckande beteende. Så det kan vara en god idé att tänka på att Farbror Blå kan ge en böter för att ligga där folk kan se en. 
 
Här hittar ni artikeln - läs, fnissa och dela! Och dessa tre platser skulle jag inte direkt banga på. 
 

god morgon!

Publicerad 2013-10-06 11:29:51 i Sex osv.,

Hur brukar frukostbordet se ut hemma hos dig? Såhär kan mitt se ut. I alla fall när jag får för mig att räkna kondomkit inför tisdagens föreläsningar mitt i frukosten. 

Folk kan ibland bli chockade, lätt generade eller på gränsen till bestörta när dom besöker mitt hem. För det ligger nästan alltid kondomer och glidmedel framme i lite olika skålar. Sexleksaker kan ligga på laddning och bokhyllan är till bredden fylld med böcker om Kama Sutra och diverse instruktionsböcker i sexuella aktiviteter. 
- och samma personer som blir bestörta brukar även vara dom som ber om tips och råd efter en halv 4,5a. 

Det finns så mycket kring sex som måste avdramatiseras. Och lika mycket saker som vi måste prata mer om.


Fortbildning

Publicerad 2013-10-05 11:41:41 i Sex osv.,

Dagen ägnas åt fortbildning med RFSU, tema "alkohol, unga och säkrare sex". Vi har två fantastiska föreläsare på plats: Anna Bredström och Suzann Larsdotter. 

Åh, älskar att lära mig mer, diskutera med vettiga personer och bolla idéer. Min hjärna behöver stimulans.


två år senare

Publicerad 2013-10-04 15:07:00 i kärlek,

För två år sen dog du. Jag satt vid din sida, höll din hand och var med när du tog dina sista andetag. Jag höll i din haka så att din käke inte skulle stelna nedsänkt vid ditt bröst. Det var en viktig procedur som vi hade gått igenom flera gånger innan du dog. Hakan skulle inte stelna på fel sätt, utan det var viktigt att vi var beredda på att fånga upp den, stödja den och se till att den stelnade rätt. Utöver det ringde jag runt till syskon och familj för att berätta om att du slutligen dött. Cancern hade tagit dig ifrån mig och du var inte längre kvar vid min sida. 
- vad som hände därefter minns jag inte så mycket av. Jag vet att jag läste mer än 100 % både den hösten och kommande våren. Jag grät kanske fem gånger det första året och jag arbetade väldigt mycket. Jag snittade på några timmars sömn om dygnet. Jag hatade alla som var äldre än din ålder, och jag hatade alla gubbar. Det slutade med att jag hatade alla pappor eller totalt alla män. Varför skulle det finnas äldre män, gubbar, pappor eller män när den enda mannen jag ville ha i mitt liv nu var stulen av cancern?
- jag tog din död på ett märkligt sätt och resonerade som så att så länge jag inte grät på jobbet - kunde jag ju arbeta. Och det var ju bra att jag ändå inte kunde sova om nätterna, för då kunde jag ju plugga och plocka poäng. Gällande relationer så bet jag ihop. Jag tyckte att mina vänner inte förstod mig som inte såg döden som jag såg  den och att deras pappor var minsann för liv, jag var arg men vågade inte säga något. Hur förklarar en för sin bästis att en är så arg att en håller på att sprängas för att henoms pappa är vid liv? Omöjligt. 
- gällande sex och kärlek så vet jag inte vad jag riktigt gjorde. Inget spelade någon roll och jag lallade mest runt. Mitt hjärta var ju ändå krossat, så kärlek fanns inte ens på min världsbild. 
 
Jag trodde att jag skulle slippa att sakna dig. Att det var en fas som gick över på några dagar och sen var det klart. Som att du var död och sen var det inte så mycket mer med det. 
 
 
För ett år sen gick jag in i väggen och förstod att jag inte kunde komma ifrån sorgen. Det spelar ingen roll hur mycket jag pluggar eller jobbar, sorgen kommer alltid att hinna ikapp. Då hade jag redan fått två känningar i hjärtat, tappat andan några gånger och blivit trött på att hela tiden vara arg. Jag var arg på människor, på mitt plugg, på mitt jobb, på dig, på dig, på dig, på dig. Och allra mest var jag arg på mig själv. För att jag var så trött, för att jag kände saknad och för att jag ibland kände efter. Jag orkade inte med att känna glada känslor och hade ofta dåligt samvete så fort jag log, skrattade eller inte hade ont i kroppen för att jag inte tänkte på dig. 
- på din dödsdag stekte jag fläsk, gick på fyra konsum för att hitta chiliketchup och insåg att jag behövde gå i terapi. Jag orkade inte hata mig själv för att du var död och jag googlade på sorg och terapi. Hittade ett läger som kostade några tusen och jag skrek rakt ut. Min sorg ska inte kosta pengar, det finns ingen logik i att någon människa ska tjäna pengar på att mitt pappahjärta är krossat. Jag ringde min mor och skrek. Jag ringde min bästis och skrek. Båda var mest glada för att jag äntligen började våga känna saker. 
- jag hittade en annan terapeut, som blev min räddning. Hen var rar, lugn och lyssnade på alla mina tankar om sorg, ångest, dig, hat, kärlek och saknaden. Den förbannade jävla saknaden. Och som vi pratade. En timme i veckan för att jag skulle komma in i rätt flow. Och jag började att gråta. Vi hittade olika vägar till att jag skulle försöka mig på att våga förstå att du faktiskt är borta och att du inte kommer att komma tillbaka. Det gjorde ont, jag rökte och lyssnade på våra låtar. Men det behövdes, och dagar då jag inte längre hade ångest över dig blev allt mer vanliga i mitt liv. 
 
 
I dag har det gått två år. Rökningen har jag sedan länge lagt av med. Terapin är jag inte längre i behov av. Dock har jag ångest. Ångesten bankar i bröstet för att jag inte längre är olycklig. Det finns en klar bild av vad sorg är i mitt huvud, och jag har lärt mig att sorgen går i perioder. Och jag är inne i en period då jag är lycklig, och den krockar så jävla mycket med bilden av att jag ska gråta mig i bitar över att du är död. Jag har en kärlek vid min sida, som gör mig lugn när jag är som mest arg och som förstår mig. Du skulle kalla henne för ett litet mirakel om ni hade fått hänga, pappa. Visst finns det dagar då jag fortfarande är på g att ringa dig, du är fortfarande kvar i mitt närminne och jag kan komma mig själv med att planera saker jag vill att vi ska göra. Tills jag kommer på att du är död och att jag måste göra sakerna själv. Men för det mesta tänker jag på dig som död, och jag minns istället all tid vi fick. Jag föreställer mig saker du skulle ha sagt, hur du skulle ha tänkt och hur du skulle agerat. Det enklaste sättet att hantera sorgen enligt min terapeut. 
 
Sen några år tillbaka är det Kanelbullens dag idag. I alla fall om du frågor mjölföretagen. Enkelt knep att sälja lite extra mjöl om du frågar mig. Förrförra året minns jag inte ens om någon pratade om dagen som kanelbullens dag. Men förra året gjorde många det. Och jag stod där med ansiktet förvridet i ett fejkat plastleende och jag ville dö. Det uppstod stunder då jag blev rädd för mina egna tankar, men jag kunde inte låta bli att aktivt hata alla som pratade om bullar istället för att tänka på att det är din dag i dag. 
- så i ren terapeutisk anda har jag idag bakat tillsammans med E. Iklädd din gamla slitna lacostetröja som inte luktat dig på flera år. Men som jag burit stolt de senaste tio åren. Från början var det säkert en sådan tröja jag rotade fram ur din tvättkorg för att jag älskade doften av smuts, plåt, dina raggarduschar och doften av dig. Men det där med att jag alltid älskat att bära dina tröjor för att dom tillhört just dig, sitter fortfarande kvar. Till tonerna av Grymlings ligger nu tre plåtar bullar på jäsning. Du hade ingen kavel, så vi använde några vinflaskor. Det blir säkert bra. 
 
 
 
 
Pappa, du är så jävla jävla jävla saknad. Så saknad att det inte går att förklara. Men jag försöker så gott det går. Sedan en tid tillbaka skriver jag, och det kan nog bli något av det. Och jag är inte längre arg på dig för att du är död. Jag vet att du skulle blivit jävligt glad om du såg mig nu. Jag har hittat någon som är lika vettig som fin, du hade varit nöjd. Och jag är inte längre arg. Jag kan mest bara förbanna att du inte är här och missar dina barn, barnbarnen och allt som sker i våra liv. Men oavsett så är du min älskade pappa, du kommer alltid vara den enda som får kalla mig för lilla gumman - så den frasen är med dig nu förbrukad. Du är för alltid saknad
 

nytt hos msn!

Publicerad 2013-10-03 21:43:17 i Sex osv.,

Hurra! Nu kan ni få ta del av ännu en artikel hos MSN Lifestyle där jag är med och svarar på lite frågor om fördelar med sex. Och givetvis finns det mängder med fördelar att ha sex. MSN har listat fjorton fördelar som främst grundas på olika amerikanska forskningar.
- och om det är något jag älskar så är det amerikanska forskningar! Dom kan ha fantastiska frågeställningar, intressanta infallsvinklar, galna idéer om hur vi människor fungerar och vill så gärna ta reda på exakt allt om människan. 
 
Här hittar ni artikeln. In och läs med er! Förutom att ni får ta del av mina tankar, kommer ni med all säkerhet att lära er ett och annat. Och för att väga upp till den heteronorma bildvalet, får ni här två icke-heteronormativa bilder på två par. 
 
 
 

hångla på allmän plats

Publicerad 2013-10-03 19:32:19 i Sex osv., kärlek,

Har ägnat dagen åt bland annat hångel på allmän plats. På tuben, på båten, på gator och torg. Överallt där jag och E varit, har vi hånglat. Hållit hand, kyssts, kramats, hånglat, smekt varandra över kinden och rent allmänt varit fysiska på offentlig plats. 

Vissa har tittat, andra har sett glada ut, en skolklass kommenterade att vi var lesbiska och en tant höll på att gå in i oss. Ribbing har säkert en och annan sak att kommentera - men vem fan kan bry sig om vett och etikett när en firar två månader med sin kärlek? 

Det är dagar som dessa som jag inte ens tänker på att vi är normbrytare. Att vi skulle kunna få spö för att vi är två kvinnor eller att folk tror att dom har rätten att ha en åsikt om vår kärlek. I dag har våra fniss, hennes leende, hur bra våra händer matchar och vår kärlek varit i fokus. Och då tappar allt annat sin betydelse. 


tips till rakning

Publicerad 2013-10-03 08:33:38 i Sex osv.,

Min tjej kom till stan i går, så vi har många timmar att hångla ikapp. 
- men vi hann ta en runda på stan och då hittade jag RFSU's fantastiska produkter på monstervaruhuset Åhléns. Och jag älskar det. Jag älskar att vettiga produkter från utrymme bland konstgjord skit, jag älskar att bra märken får plats bland all fejkad lulllull och rakhyvlar med kass marknadsföring.

För har en fattat beslutat om att en vill ansa eller raka bort sitt könshår - då ska en använda de bästa produkterna som kommer från rfsu. Och då är det fantastiskt att dom finns på fler platser än Apoteket och RFSUs hemsida. 


paket

Publicerad 2013-10-02 09:03:52 i Sex osv.,

Fick hem ett litet paket i går från ett grannland. Nog för att jag älskar att öppna paket - men detta kan nog ha varit det roligaste jag öppnat på länge! 

Det var med skräckblandad förtjusning som jag läste, klämde och kände på innehållet. 
- och min konstanta tanke var: Vem är målgruppen? Vem ligger pengar på prylar likt denna? Vilka har hela serien hemma? Och hur många använder denna produkt till ursprungsprodukten? 

En enda sak - så många frågor.


botemedel mot höstdepression

Publicerad 2013-10-01 22:13:00 i Sex osv.,

Ska vi klubba detta som bästa sortens botemedel mot årets höstdepression? Daniel Radcliffe kommer med ny film - där hen spelar homosexuell! Och det kommer att förekomma sexscener! Och Radcliffe själv beskriver scenen som vacker. Ja jag vet inte vad ni känner, men i mitt bröst surrar humlorna.
- det finns något lite extra vackert och peppigt över att ens mest älskade skådespelare gestaltar homosexualitet i vad som förväntas bli en succé. Hen går från att vara Harry till homosexuell författare - detta är magiskt på alla sätt och vis! 
 
 
 
ps. Och ja, vi behöver fortfarande se homosexualitet på film. Och vi behöver läsa om det. Och se det i reklamfilmer för cornflakes osv. All form av gestaltning av HBTQ-personer behövs i film, dikter, litteratur, debatter, diskussioner, reklam och i alla sorters sammanhang. 

distansen som hjälp

Publicerad 2013-10-01 18:34:00 i Sex osv., kärlek,

Det här med att leva i ett distansförhållande, det får en ju att se på kärlek och sin relation på ett annat sätt än när en hela tiden befinner sig i samma stad. Givetvis tar en relation mycket plats i en människas liv/tankar/schema och hjärta. Men det går inte komma ifrån att en måste anstränga sig snäppet mer när relationen är på distans. Oavsett hur mycket eller lite tid, energi, kärlek och engagemang en lägger på sin relation - måste det per automatik öka när en inte befinner sig ihop konstant. Ett annat rum för kontakt, umgänge och kärlek måste skapas. Tid ska avvaras för att ordna fysiska träffar eller om det inte är möjligt måste en styra upp tid för samtal och uppdateringar. Nu när jag var i Göteborg hamnade vi i en slags självvald distans, och det fick mig att tänka på hur vi människor skapar våra relationer. 
- och hur mycket en faktiskt kan göra för att hålla dom vid liv fastän en inte ses konstant. För det går. Om det är något jag tror på här i livet så är det relationer som inte följer normerna. Och att det här med distansen får en att anstränga sig, göra lite extra saker och hitta på mer saker för att överraska sin kärlek när det behövs som mest.
 
Ta bara en sådan enkel sak som att uppdatera varandra med bilder. Det tar några få sekunder och en får chansen att se sin kärlek, vad hen gör/äter/sysslar med och en får vara en del av dens vardag på ett annat sätt. Att en kan skicka nakenbilder med två snabba klick är ju så pass klassiskt tips att jag knappt ens vill nämna det.
 
 
 
Ska ta och få ned de bästa tipsen jag har för att underlätta vid distansförhållande. Ju mer jag tänker på det, desto fler par kommer jag på som lever just så. Lista kommer i början av veckan! 
 
 
- och det kan ju knappast komma som en överraskning att jag älskar att skicka bilder på mig själv samt matbilder. 

Avklädd - om pedofili och barnporr

Publicerad 2013-10-01 16:34:00 i Sex osv., böcker,

Hur blir en pedofil? Är det bokens huvudtema, vad som kan driva en till att bli pedofil? Är det aktivt val eller något som bara vaknar till liv i ens kropp? Ett driv en inte kan styra över? Likt en mörk kraft som bara suger ner en i ett hål, handlingar en inte kan råda över?
- jag vet inte. 
 
Vi får följa författarens liv från tidig ungdom när hen träffar en man som utnyttjar henom sexuellt. Detta är något som pågår under flera år. Som sedan påverkar författarens egna sexualitet och lust när hen själv ska försöka sig på att ragga, ligga eller kunna njuta av sex på olika sätt. Hen misslyckas med allt. 
- gradvis mår personen sämre och sämre. Hen dricker stora mängder alkohol, arbetar i maniska perioder och kan inte hålla liv i sina relationer. Stundtals beskriver hen sig även om porrmissbrukare. Slutskedet blir barnporr. Hur hen gått förbi alla spärrar, mår som allra sämst och samtidigt minns sin egen ungdom. Lösningen blir att maniskt titta och samla på stora mängder barnporr. - för det är det allra lägsta och vidrigaste en människa kan göra. 
 
Boken är på många sätt intressant och scenerna är beskrivna på ett ogreppbart vis. Jag kan inte relatera till personens ångest eller försök till att dämpa sina problem. Jag vet inte heller om jag förstår pedofili mer efter att ha läst boken, då den enbart förklarar en persons sätt att se på detta. Men boken är på något sätt ett försök till att vidga bilden av vilka som ser på barnporr. Vad som kan driva en människa till att aktivt titta, ladda ned och samla på bilder av barn som far illa, som blir våldtagna och sexuellt utnyttjade. En får möjligheten att titta in i hjärnan hos en individ som samhället älskar att förakta och hata kollektivt. 
- för dig som enbart läst kliniska artiklar om ämnet och vill veta mer, kan jag verkligen rekommendera boken.
 

när får en kvinnas röst bli hörd?

Publicerad 2013-10-01 13:02:00 i feminism, genus osv.,

Det finns stunder i min vardag då jag gång på gång får bevis på att min röst inte räknas. Det kan handla om banala saker som att bli förbipasserad i en toakö på krogen, till att hamna under en annan människas armhåla på tunnelbanan i rusningstrafik. 
- och det är i dessa vardagliga scener som det blir tydligt hur män aktivt tar och får mer plats i såväl det offentliga som privata rummet. Detta är något som vi alla är med och aktivt konstruerar, som går att se i alla generationer. Från att barn i lågstadiet kan känna av om en tjej tar "för mycket plats" till att se hur könsfördelningen ser ut på chefsposter - det är ingen slump att det går som röd tråd genom hela samhället hur mycket eller lite utrymme olika kön tar och får. 
 
Tre scener ur min vardag:
 
1) Tre saker har gått sönder i mitt hem. Jag gör en felanmälan och får en av tre saker lagade. Gör en ny anmälan och förklarar tydligt att jag vill ha sakerna fixade. Att jag förväntar mig att sakerna jag felanmäler blir lagade, och inte lämnade till senare för att personen i fråga inte "har lust" att laga sakerna. 
- min spontana tanke är att en man aldrig skulle fått den förklaringen. 
 
2) Vi befinner oss på en restaurang och har kort om tid. Vi behöver få in maten innan vi ska kasta oss på ett tåg. Det tar tid. En i sällskapet erbjuder sig att be dom skynda på, personen i fråga är man. Resterande i sällskapet är kvinnor. Och det var en trevlig gest - och det är knappast första gången det sker. Vid just restaurangbesök är det ofta mannen/männen som får all uppmärksamhet. Gäller vid valet av vin som vid betalning av notan. 
 
3) Jag står i en bar och försöker beställa en öl. Personalen har sett mig och har tittat åt mitt håll X antal gånger. Tar andra gäster före gång på gång. 10 minuter passerar. En manlig bekant ställer sig bredvid mig för att se hur det går för mig - hen får en förfrågan om vad hen vill ha. Hen hinner alltså stå i baren i mindre än 30 sek innan hen fått hjälp. 
- det var så utstuderat från bartenderns sida att hen inte tänkte servera mig förrän alla andra fått hjälp. Men när det kom en annan man till platsen skulle hen få hjälp på direkten. Mitt svar på detta var:
 
Detta är tre exempel som har skett den senaste veckan. Men det händer så gott som dagligen att jag blir förbipasserad, negligerad, nonchalerad eller nedtryckt för att jag är kvinna. Vilket innebär att jag måste prestera mer för att kunna få det utrymme jag förtjänar. Samtidigt som en kvinna lätt uppfattas som jobbig, överdriven, käftig och uppmärksamhetskåt. För att jag tar plats i det offentliga rummet. För att jag låter, syns, hörs och tar mer offentligt utrymme än vad som förväntas av mig. 
 
- Hänger ni med på den ekvationen? Att samtidigt som en blir nedtryckt och negligerad kan en ses som jobbig för att en måste käfta för att få synas? För att en vill kunna nå någon form av plats i det offentliga rummet, en plats som män får per automatik för att de är män. Men det handlar inte om att kvinnor måste ta mer plats, utan det kanske handlar mer om att män måste ta mindre plats? 

cancer och rosa produkter

Publicerad 2013-10-01 11:12:31 i åsikter,

Precis när Rosa Bandet hade släppts brukade han ge mig och syrran 200 kr var att köpa Rosa Bandet för. Hans plan var att vi skulle sätta varsit band på jackan och sen ge resten av banden till våra vänner. Vem eller vilka vi gav dom till spelade ingen roll. Så länge vi la alla pengarna på banden fick vi lösa resten själv. För honom var det viktigt att visa utåt att vi var en familj som stöttade kampen mot bröstcancer. Han skänkte även så pass mycket pengar att hans företag syntes i tv den där sista lördagen i oktober när Bröstcancergalan ägde rum.  
 
I dag är det första oktober och jag bara väntar tills butikarna ska svämma över av rosa produkter. Oavsett vem du är eller vilka intressen du har - så finns det rosa produkter för dig. Mat, godis, smink, hudprodukter, kläder, rattmuff, motorolja, böcker, husgeråd eller varför inte ett par nya trädgårdshandskar att matcha med en rosa yxa? Det finns en rosa produkt för dig. 
 
 
Visst kan jag förstå konceptet - köp en pryl, pengar går till forskning samtidigt som en får skylta med att en är en god människa. Men är vi så pass tomma varelser att vi måste skylta med att vi är goda? Måste vi visa upp ett kvitto utåt att vi tänker på våra medmänniskor, att vi vill stoppa cancern och att vi skänkt pengar? Behöver vi att kändisar designar en brosch för att vi ska vara benägna att skänka pengar? Måsta vi göra galor och färga globen rosa för att cancern ska bli ett samtalsämne på alla nivåer i samhället?
 
 
Jag vet inte. Jag har nog blivit så pass cynisk att jag hellre peppar folk till att köpa rosa skurmoppar och ljusstakar, än att inte göra något alls. Hellre att folk konsumerar menlösa produkter där en tiondel går till forskning, än att inget sker.
- så länge folk gör mer än att sätta ett hjärta på sin facebookstatus, är jag med på det. För är det något jag inte tål är det alla jävla menlösa statusar i form av kedjebrev. För dom gör fan ingen nytta. 
 
 
Vad jag själv gör? Skänker pengar utan att skylta med det. Jag vill ge pengar som går direkt till forskning, och till skilnad från min pappa så har jag inget behov av att skylta med det. Jag mår inte bättre av att andra vet om att jag skänker pengar till cancerforskning. Alla i min närhet vet redan att jag hatar cancer och vill utrota skiten, så jag behöver inte visa upp det på något sätt. Och jag skriver. Här är en text som hamnade på Just idag är jag starks hemsida, en organisation som arbetar mot cancer på många olika sätt. 
- vad du kan göra? Skänk pengar. Oavsett om du gör det genom rosa prylar eller inte - skänk pengar. 

Om

Min profilbild

Caro Wikbro Carlén

jag arbetar som sexualupplysare och har huvudfokus hivprevention och säkrare sex. förutom det gillar jag att läsa, feminism, hångla med min donna, mina queens, New York, att äta, vettiga serier, genus, att resa och att diskutera. och det är ungefär det jag bloggar om.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela