sexualupplysare och bokälskare

män på gym

Publicerad 2016-02-29 09:00:14 i min vardag,


Jag är inne i ett bra flow. Detta innebär att jag tränar flera gånger i veckan, gör yoga, sover bra och prioriterar detta. Inspirationen till detta är min och Filips utmaning som sträcker sig feb-juli. 

Och det går bra! Bra = jag är peppad på att träna och jag känner mig som Hulken. Och vem gillar inte att känna sig som en superhjälte? 

Men, är det något jag ogillar lika mycket som jag älskar att känna mig som en superhjälte - så är det män på gym. 

Och nej, inte ALLA män. Men det finns en särskild klick män som verkar se det som sin livsuppgift att störa en på gymmet. Som vill prata när en är på löpbandet, som möter ens blick i speglarna eller som vill snacka när en lyfter tyngder. 
- det är snäppet bättre när jag är med Filip och Jon. Men jag tror att det mest handlar om att jag inte har tid att se andra personer då. 

Är jag själv så sker det typ varje gång. Och det är väl kul att folk vill vara sociala. Men tränar jag själv, så vill jag vara själv. Då vill jag lyssna på mina poddar, svettas, göra mina övningar och vara ifred. Jag vill inte ha hjälp, jag vill inte prata och jag vill vara ett jävla objekt. Fan, det är så sjukt tröttsamt med folk som inte fattar. Utan på riktigt kan byta från ens högra till vänstra sida på löpbandet för att få kontakt...

Män på gym, kamma till er. Ni får fan lära er att läsa av vilka som vill ha kontakt och vilka som bara vill gymma ifred. Dvs jag. 

yoga camp

Publicerad 2016-02-28 19:00:00 i njuta,

Namaste! Jag är ännu en gång frälst. Jag har ju utövat/tränat yoga i flera år, och i höstas ramlade jag över Yoga with Adriene - som är så jävla ljuvlig. Hen pratar på ett ljuvligt sätt, är tillåtande, fin, vettig och det känns så bra att lyssna på henom. Jag har svårt när det blir för flummigt. Men när en blandar in pepp, lite realistiska meningar och samtidigt påminner om skillnaden på höger och vänster  - då är jag såld. 
 
Och imorrse hittade jag Yoga Camp. Yoga i 30 dagar med ett nytt tema varje dag. Egentligen började det 1 januari, men vem bryr sig? Jag började i dag med I accept. Varje pass är ca 30 min och en kommer fokusera på en ny sak varje dag. Det jag älskar mest förutom att en kan göra passen hemma, så är de utformade för alla. Det spelar ingen roll hur en ser ut, tidigare erfarenheter, muskelmassa eller balans. En kan göra alla övningar efter egen styrka, vilja, lust och mående. Och hur många andra övningar/träningsformer funkar så? Inte så många som jag känner till i alla fall. 
 
Om någon mer är pepp så är detta inledningsvideon:
 

Dopet

Publicerad 2016-02-28 09:00:36 i kärlek,

Vi har något speedade innan vi skulle gå ner för altargången. Så mycket som vi gått igenom steg för steg, övat dikten osv. Men nu är vi faddrar åt världens bästa unge! HT har fått en ny medlem <3 

Det var så fint och E var jätteduktig hela ceremonin. När vi läste dikten för henne så tittade hon på oss, och gjorde små ljud. Det var så jävla fint och starkt. Älskade unge, det är en ära att vara fadder åt dig <333

Pre dop

Publicerad 2016-02-26 23:10:32 i kärlek,

Vi har brett 80 mackor, ätit ca 2 kg choklad/godis samt haft högläsning av dikten. Och övat på psalmer. Och målat naglarna samt synkat alla kläder. I morgon är det dop och vi ska bli faddrar! Världens största ära att vi ska bli gudmödrar åt första HT-bebisen <33

Vi ska lära ungen allt vi kan! Så himla fint att vi inleder nya HT-traditioner. 

SATC

Publicerad 2016-02-26 09:00:31 i girls <3,


Jag och Filip har börjat kolla på SATC från början! Förra helgen såg vi två säsonger på en dag. Och det är så kul att kolla med någon som aldrig sett det mer än något avsnitt här och där. 

Efter två säsonger är reaktionerna följande: Jag vill flytta till New York och Filip vill skriva en artikelserie om hur serien phuckat upp flera generationer med kvinnor. 


För visst är det så, serien har satt massa griller i huvudet på queens världen över, tagit sönder en och annan relation. Men jag håller fast vid att den gjort mer gott än ont! Den visar hur kvinnor kan ha makt på sina arbeten, ta plats i samhället på olika nivåer, att kvinnor kan köpa egna lägenheter, vara stolta singlar, värdesätter sina vänskapsrelationer och gjort massa viktigt för kvinnors sexualitet! 

Skilda världar

Publicerad 2016-02-25 09:00:33 i böcker,


Har jag berättat om min nya kärlek? Skilda Världar!! Jag hittade första boken hemma, Sveket - och slukade den på en kväll. Mötet och Krisen fick jag låna av en kollega - som dessutom arbetat med tv-såpan! Hen skrev dialogerna samt var huvudredaktör!! Det är så häftigt. Min plan är att läsa klart böckerna och sen se serien från början. 

Någon mer än jag som är pepp?

M varken mer eller mindre

Publicerad 2016-02-24 09:00:00 i böcker, girls <3,

Jag fick hem M varken mer eller mindre som är skriven av Petra Backström. Backström är 89 - och jag blir nog lika delar avundsjuk som peppad av att en jämnårig debuterat hos rabén & sjögren. Eller nej, jag är nog lite mer peppad än avundsjuk. Och det hänger nog samman med att det känns som att jag känner igen Backström? Det kan vara för att hen pryder omslaget till serien av Markis de Sade som Vertigo gett ut? 
 
I boken får en läsa om Maj,19 år gammal och som lyckats ha relationer med fyra personer samtidigt. Det är med sin bästa kompis pappa, ett ex, en snubbe som hen egentligen inte vill falla för och en person som fallit för Maj. - och jag vet inte hur ni var som 19 år gamla, men jag tycker att allt som händer Maj är extremt rimligt. Kanske inte att en har igång fyra relationer samtidigt? Men allt annat. Och Backström får mig att fnissa åt Majs tankar, skrikskratta åt vissa repliker och typ skrocka igenkännande?
 
 
För helt ärligt, Maj är en ganska vidrig person. Men samtidigt sådär härligt självsäker wannabe-självständig och kaxig men samtidigt clueless som bara en 19åring kan vara. En tror att en vet exakt allt om världen och att alla som passerat 30 är fossiler och korkade. Fast egentligen har en ju inte alls jättebra koll på livet och allt vad det innebär, men det fattar en inte förrän senare. 
 
Och ja - givetvis kan jag känna igen mig i Maj. Att ha kontakt med ex och falla dit upprepade gånger, falla för fel sorts sköna snubbar, inte riktigt veta vad jag ska göra av mitt liv och tro att jag vet allt om livet. - jag har varit där och checkat av samtliga boxar. 
 
Jag skulle nog vilja att alla kids som passerat typ 15 fick läsa denna bok. Det är nog nyttigt för kids att läsa om en ung person som ligger runt, har skinn på näsan och phuckar upp det då och då. Men som hela tiden tar det ganska lugnt ändå? M varken mer eller mindre får fyra av fem palmer. 

Kult <3

Publicerad 2016-02-23 09:00:27 i girls <3, kärlek,

Jag var förbi mitt gamla jobb i torsdags, och som jag saknat dessa älsklingar! Det är så fantastiskt att hänga med intelligenta, kloka, sjukt roliga queens och pratar om litteratur, kultur, feminism, dejting osv. Dessa två alltså <333

Min LLP <33 Jag vill typ ha den här bilden som plansch hemma? Creepy eller fint att hänga upp sin bästis?<3 Tänk att vi känt varandra i över fem år! Sen hon hade glitterbyxor och lyssnade på Justin Timberlake. 

Vi tog båda Dramatenburgaren som bestod av kött, ost, ruccola, bacon och lök. Köttet var fantastiskt, men ganska liten? Jag blev ju mätt, men hade gärna velat att den var större. Och brödet var sådär. Men grymma pommes och god dipp, som jag tror innehöll ett stänk tryffel! 

Dramatenburgaren får 3 av 5 pommes. 

Kyss mej lycklig

Publicerad 2016-02-22 09:00:00 i böcker, girls <3,

 
Kyss mej lycklig är skriven av Sofia Rapp Johansson och jag plockade den på biblioteket för att det stod något om rus och hepatit c på baksidan. Saker som lockar mig? Och för jag tänkte att det kunde vara bra research. När jag började läsa insåg jag att jag läste annat av författaren, förmodligen Silverfisken.  
 
 
Boken har ett jävligt bra språk, men den är riktigt tung och jobbig att läsa. Den handlar om en person som blir kär, riktigt jävla håll käften-kär. Men som också brukar eller missbrukar, beroende på hur en vill se det. Och personen åker in och ut på olika instanser. Är kär, brukar/missbrukar/blir omhändertagen - och så går det runt. Hela tiden. Dessa olika delar flätas samman och perspektiven växlar och kastas om. 
 
Att det hela tiden växlar gör att en kommer in i tempot och boken går fort att läsa. En vill veta mer om personen som skapar dessa känslor och kärleken i personens kropp, men så kommer en del om ett sjukhusbesök och i nästa scen har det ändrats årstid. Det är lite huller om buller. Men bra. 
 
OBS: Om en tycker det är svårt att läsa om missbruk eller personer som blir inlagda - håll dig borta från boken. Jag fick lite misslitt-vibbar av den, kanske därför jag gillade den? Jag har ju haft perioder då jag bara läst misslitt. Men om en har svårt med dessa ämnen - läs ej. 
 
Kyss mej lycklig får tre av fem palmer. 

Har nån hört nått om Hurricane?

Publicerad 2016-02-21 09:00:57 i kärlek,


Min mor är i chock, mina vänner är i chock, kollegorna är i chock - jag är i chock! Men om allt går som det ska kommer denna ljusa, lena, fina mjukisen att flytta hem till oss i maj. 

Jag som vanligtvis inte gillar djur, föll för denna raring. Och förutom att jag redan älskar den och E gråter vid bara tanken på att ha ett djur - jag vill inte uppfostra mina kids till att bli djurhatare. Min okunskap/ogillande kring djur beror ju på att jag själv aldrig fick ha djur. Men nu kommer både mini-E och våra kids i framtiden iaf ha en liten katt att pussa och krama på :)))))

Babyrace

Publicerad 2016-02-20 09:00:00 i böcker, girls <3,

Jag är sedan många, många år tillbaka ett stort fan av Katerina Janouch. Men sedan texterna som hyllade huliganernas anfall och jakt på gatubarn så är jag inte längre riktigt lika pepp. Men jag läste Babyrace för några veckor sen, och jag vet inte riktigt vad jag tycker?
 
Janouch har överlag ett jäkligt bra språk. Det finns ett driv, en vill ta sig vidare och en vill veta mer om karaktärerna. I detta fall föll jag inte för varken  Sandra eller Emily som boken handlar om. Och jag vet inte om det var pga boken skulle utspela sig i början av 2000-talet? Det kan det inte vara, för runt den tiden slukade jag alla chiclit som kom. 
 
 
Boken handlar om två bästisar, Sandra och Emily som inser att dom båda vill bli gravida - gärna direkt. Det får inte ske med en bög, det ska finnas kärlek mellan personerna, killen får inte vara över 45, pappa sedan tidigare eller vara en loser. Och sen får en följa hur dessa två försöker ragga, kontaktar ex, besöker gyn, hänger med bögar och försöker hitta lämpliga kandidater som ska göra dom båda på smällen. 
- och jag var inte ett dugg road. Tyvärr. 
 
Babyrace får 1 palm av fem. 

en fredag

Publicerad 2016-02-19 22:29:41 i kärlek,


Min fredag innehöll detta:
- jobb
- träning
- pasta med pesto
- pappasaknad och böl
- Skilda Världar på bok
- hångel med donnan
- Sherlock Holmes och Gifta vid första ögonkastet 

Och jag är så tacksam över att jag numera kan ta helg utan dåligt samvete. Eller inte blir stressad av en obokad kväll/helg. Och jag är så sjukt tacksam över denna rödhåriga gudinna som checkade ut strax innan 22.00. Mitt liv hade inte varit komplett utan henne <3

In i skogen

Publicerad 2016-02-18 09:00:00 i böcker, girls <3,

 
Jag har precis läst ut en fantastisk bok! Den heter In i skogen av Jean Hegland och är en dystopi som utspelar sig i USA. En samhällskollaps har skett efter år av krig, miljöförstörelse och kris världen över. Mitt i allt befinner sig två systrar med familj i Kalifornien.
 
 
Maten börjar ta slut, människor flyr för sina liv och elen försvinner. Kommunikationen tunnas ut och rykten gör att folk antingen flyr eller stannar kvar - för att överleva. Några säger att det finns el i andra delstater och andra har hört andra rykten om att elen kommer komma tillbaka och stannar därför. I vissa städer sprids en smitta som dödar delar av befolkningen. Allt är osäkert och inget vet när det kommer att vända och bli som vanligt igen. Vad nu vanligt kan vara?
 
Som läsare får en följa systrarna Nell som pluggar för att komma in på Harvard och lillasystern Eva ska bli en berömd ballerina. Samtidigt som deras liv och samhället runt omkring sakta krymper och går i bitar, försöker systrarna upprätthålla gamla mönster och vanor. Hur länge kan en fortsätta plugga till ett intagningsprov när en inte ens vet när elen kommer att komma tillbaka? Eller vad gör en när en inte längre kan dansa till musik?
 
 
Jag gillar ju en del dystopier, men det var något särskilt med den här. Kanske för att det var relationen mellan två systrar, som gjorde att jag ändå kunde känna igen mig? Eller den där ångesten en kan drabbas av ibland som handlar om att samhället är på g att gå åt helvete? Kanske en kombination?
- vissa delar av boken var så pass bra skrivna att det var svårt att ta sig igenom. För det kändes så verklighetstroget? Det fanns inga aliens, varulvar, dödlig feber eller monster - utan allt som skedde i boken var pga människors egna handlingar och dumhet. 
 
Systrarnas relation är så extremt bra skriven och vissa känslor är så vackert beskrivna att jag var tvungen att läsa om. Vanligtvis brukar jag läsa tre-fyra rader åt gången, men för första gången på länge läste jag rad för rad. 
- och kanske bäst av allt - boken ska bli film! Och det är Ellen Page som spelar huvudrollen!! 
 
In i skogen får fem av fem palmer. 

madame är otillgänglig

Publicerad 2016-02-17 14:20:06 i min vardag,

 
Jag la mitt företag på is i går. Efter några mail till Skatteverket som innehöll en skattjakt av länkar och tips på meningar så är jag numera utan företag. Om en planerar att inte ha några jobbuppdrag under 6-12 månader, så ska en hellre lägga företaget på is. Vilket jag gjort. 
 
Så framöver är jag bara anställd till 100 % hos RFSL Stockholm som projektledare. 
 
Vad detta innebär? Att jag kommer ha en fritid. Att jag kommer kunna boka in dejter med min donna varje vardagskväll under veckans alla dagar. Att jag kommer kunna ge min roman tid och kärlek. Att jag har tid att träna så mycket som jag vill. Att jag har tid för mina vänner och familj. Att jag inte kommer att jobba ihjäl mig. Att jag ger min fritid utrymme och att jag kommer värdesätta min tid på ett helt annat sätt. 
 
 
För helt ärligt, sen jag gick ut gymnasiet har jag aldrig hållt mig till 100 %. Jag har alltid jobbat mer än 100 % och har jag pluggat har jag aldrig tagit bara 30 hp på en poäng. Jag har alltid dubblat eller tripplat allt jag gjort. Dels för att min hjärna pallat och dels för att min kropp pallat. Men också för att duktiga flickan slickat mig i nacken. 
 
 
Men numera är det 100 % som gäller. Hej fritid! Hej lugna helger och hej sena nätter med människor jag älskar! Hej häng med trollungen och hej älskade roman. Nu börjar en ny era. 
 
 
ps. titeln på detta inlägg är taget från min absoluta favoritfilm genom tiderna: Rika barn leka bäst. 

skrivarresa i Sitges <3

Publicerad 2016-02-15 20:11:44 i min vardag,

 
Kvällens/veckans/kanske livets bästa tips - det blir en till skrivresa i Sitges med Mian Lodalen och Sara Lövestam som coacher! Och jag ska med även på denna! Hurra!! 
 
Resan är mellan 3-10 maj, vilket innebär att vi är borta över Kristi himmelsfärd, och så länge en inte jobbar med grym ob - så kan en ju lika gärna skippa den helgen. Det är öppet för anmälningar fram till den 3/3 och har ni några frågor om pris, upplägg, planer osv - maila Ingrid på info@catalunyatravels.com :)))
 
 
Jag vet att jag gjort många fantastiska resor i mitt liv - men resan jag gjorde i november kan vara den bästa jag någonsin gjort? Kombinationen av fantastiska människor, solljus sådär mitt i vintern, ljuvlig mat, inspirerande föreläsningar och utrymme för skrivandet - det går inte att jämföra med något jag tidigare varit med om. 
 
 
Varje dag var det en/två föreläsningar, vi åt långa luncher i solen, hängde i olika klungor och pratade litteratur, skrivande, fitta, feminism, vänskap, lesbiskhet och kärlek. Det var som att hänga på ett kollo för vuxna där alla var ljuvliga varelser. <3333
 
 
Så om du har en dröm om att skriva en roman, älskar att skriva dikter, vill fortsätta på ett projekt du haft i byrålådan i flera år - spana in detta! Puss!

alla <3s dag

Publicerad 2016-02-14 13:13:54 i kärlek,


Dagens planer:
- hångla mycket med donnan
- baka en gigantisk kladdkaka
- skicka fina meddelanden till alla jag bryr mig om! Älskar fb's nya paket en kan skicka via messenger <33
- äta middag med ett gäng kärlekar

Ganska ofta tänker jag att alla hjärtans dag är som nyårsafton. Det finns någon slags uppfattning om att det är årets viktigaste dag. Och någon uppfattning om att bara vissa ska kunna fira dagen (i detta fall kärlekspar). Fast ganska kvickt fattar en att denna dag är som vilken annan jäkla dag som helst. 
- men visst kan en passa på att skicka det där messet till någon en spanat in, ett sms till en kompis en inte träffat på länge eller bomba alla sina vänner med kärleksfulla meddelanden. Den här dagen gör ju alla dessa saker legitima, så kör! 


Puss alla fina <3333

Harry Potter <3

Publicerad 2016-02-12 09:00:00 i böcker, girls <3,

 
Ingen kan väl ha missat att det kommer en ny Harry Potter-bok? Jag fick meddelanden från flera personer som hade tänkt på mig när dom såg detta. Själv skrek jag rakt ut. Och blev lite yr? Fastän jag låg ner... Reaktion nr två var att jag ville skaffa barn. Helst i förrgår. Så att mina kids kan vara nästa generation Potter. 
 
Jag och mina vänner är ju generation Potter. Detta innebär att vi var lika gamla som Harry när han började skolan och följde deras klass genom böckerna. Vilket vi givetvis är väldigt stolta över. Sen har vi ju även en rätt extrem relation till Harry som innefattar vilda diskussioner, kvällar och nätter av prat om böckerna/filmerna/karaktärerna, resor till platser där böckerna/filmer utspelat sig osv. 
 
 
Rimlig följdfråga - vilka ska med till London och se pjäsen samt köpa boken när den släpps 31/7?

SCUM

Publicerad 2016-02-11 23:01:50 i feminism, genus osv., girls <3,

Det kan vara så att jag haft mitt livs bästa kväll. Mycket möjligt när en kollar på dessa bilder. Jag älskar Andrea Edwards och jag älskar SCUM! <3456789

vår bokhylla

Publicerad 2016-02-11 09:00:57 i böcker,

Kom på att jag glömt visa det färdiga resultatet av vår bokhylla! Jag är så lyckligt lottad som fick bokhyllan vald, ihopbyggd och satt på plats av E och Filip - min enda uppgift var att färgsortera och välja ut vilka böcker som skulle frontas. Dom som är synliga är favoriter, en del klassiker, feministiska verk, författare jag älskar och böcker jag planerar att läsa. Som sedan sorterats i färger <3 

Och jag älskar den! Jag blir lycklig av att se alla böcker, ha nära till mina favoriter och ha nära till mina älskade böcker. Att vara omgiven av bra litteratur gör mig lycklig. 
- gör detta mig till ett freak? Eller bara en riktig bokälskare? 

På den andra väggen är nu främst mina serier och lite småplock. Kan visa en annan dag. 

Utmaning: Håkan

Publicerad 2016-02-09 19:00:00 i att skriva,

Under någon solig eftermiddag i Sitges satt vi och spånade på hur vi skulle kunna skriva tillsammans. Vi var några som skrev ihop, läste varandras texter, gav feedback osv. Om en inte skriver så kanske en inte fattar detta, men för mig var det riktigt nervöst, och på något sätt utlämnande? Men också väldigt skönt och fint att få läsa någon annan människas texter - som förmodligen kände samma sak som jag? Visserligen var alla mina texter inspirerade av verkligheten, så det kanske bidrog till känslorna? 
 
Vi kom in i det efter några dagar och till slut kunde jag längta efter att få läsa upp något inför andra. Häftigt hur en kan förändras och utvecklas på bara några dagar. Hur som helst, jag och Malin kom fram till en briljant plan - skriva till Håkan. 
 

Och i går kom vi fram till följande regler:

Deltagare: Malin och Caro

Slag I med en tärning: skivan

Slag II med två tärningar: låten på skivan

Tid: En vecka

 

Så varje vecka är det någon av oss som slår tärningarna, och vi kommer båda att skriva till samma låt. Sen när vi skrivit klart skickar vi texterna till varandra. Kanske skapar vi en blogg där vi lägger upp texterna? Presenterar dom för resten av Flatkollot? Eller ett långt google doc? Det löser sig. 

Första låten slog jag fram: Det dom aldrig nämner från 2 steg från Paradise

två år

Publicerad 2016-02-08 19:00:22 i kärlek,


Den 8e februari firar vi att vi varit förlovade i två år. Min kärlek och jag. Livet med henne är bättre, roligare, lugnare, tryggare, sexigare och vettigare än jag någonsin kunnat tänka mig. 

Att vara ihop med henne innebär att jag får skratta högt varje dag, somna tätt nära hennes mjuka kropp, väcka henne mitt i natten efter en mardröm eller att jag blir hyllad/peppad/älskad och sedd varje dag. Inte för att jag tror på ying och yang, men hon är min motpol och min pusselbit. Min extra allt och min stora kärlek <3333

Jag älskar dig! 

feministisk goodiebag

Publicerad 2016-02-07 13:20:20 i böcker, feminism, genus osv., girls <3,

Förutom att femtio feminister var på plats och det serverades bubbel - så fick vi även en ljuvlig goodiebag. Kvällen var ett samarbete mellan Novellix och Leopard Förlag, vilket även syntes i påsen. Hurra!

Befrielsen av Maria Sveland är nog den bästa Sveland skrivit. Jag har skrivit om den flera gånger och jag vill rekommendera den till samlings. Handling: en våldtäktsman sätter skräck i Örebro och en grupp kvinnor bestämmer sig för att hämnas. Det är en bok fylld med pepp, styrka, feminism och den där återkommande känslan av att kvinnors rätt och kroppar aldrig tas på allvar från samhällets sida. 

Det riktiga landslaget av Moa Svan har jag också skrivit om förut. Boken som fick mig att känna något för fotboll för första gången. 
Handling: en kärleksförklaring till Sveriges riktiga landslag. En får lära känna olika spelare och deras passion för fotbollen. Men det är också en klockren analys av fotboll ur genusperspektiv, ekonomiskt och hur samhället egentligen ser på olika spelare baserade på deras kön. 

Titlarna från Novellix har jag inte läst ännu. Men visst är dom snygga?! Jag älskar Novellix! Snygga, billiga och enkelt sätt att tillgängliggöra litteratur. Återkommer när jag läst ut dom. 

jag måste till new york

Publicerad 2016-02-06 13:19:35 i resor,

 Jag har skrivit en guide till Filip som ska till New York om en vecka, och inser hur mycket jag saknar denna ljuvliga stad. En vacker dag måste jag bo där. Minst 3 månader. Jag saknar att vakna upp där, mingla runt i Greenwich Village och bara känna mig hemma. Så här kommer mina absoluta favoriter. Många av mattipsen är snodda från Beijer, men det gör inget. 
 

Titta på:

minnesstatyn för Twin Towers nere vid Ground Zero. Sist jag såg den var den skitful, men den kanske blivit vackrare nu?

- Alla vackra hus och gator i Greenwich Village. Det är som finast vid gaykvarteren.

 

Carries trappa! Den ligger på Perry Street. Kommer ni från Christopher Street ligger den till höger, har för mig att en går förbi en blå dörr. Carries trappa är den som är tydligt avspärrad med kedja. Och ni kommer förmodligen se andra turister fota sig. Alla brukar vara trevliga och står i kö :))) Adress: Perry Street. Samma område som gaykvarteren, Magnolia Bakery, tusen Marc Jacobs-butiker och mysigaste hängen.

Flatiron Building för att det är den absolut vackraste byggnaden i NY <3

 

- Ta en gratis färja till Staten Island från en hamn nere i down town. Vi åkte över, fotade skyline, åt Lobster rolls och åkte tillbaka igen. 

 

Musikaler. Under den röda (?) trappan på Times Square ligger ett box office/ticket office där dom säljer ut dagens/morgondagens biljetter för halva priset. Billigare och ni slipper kubba runt till varje enskild plats för att köpa biljett.

Maries Crisis. Ligger i gaykvarteren. Om ni står framför Big Gay Ice Cream, så är det till vänster in på gatan. En trappa ner till en källarlokal med regnbågsfärgade lampor i hela taket. Folk mellan 21-100 sjunger tillsammans till musikallåtar.

 

New Yorks äldsta jazzbar. Den ligger precis bredvid Maries Crisis. Det är liveband varje kväll. Hon i baren heter Linnea, tjejen med hatt som ser sur ut heter Agnes, dom är syrror och äger baren ihop. 

 

Äta:

Magnolia Bakery – cupcakes som smakar orgasm. Ta minst två var och ta olika = kan smaka av många. 401 Bleecker St (mellan Perry St & 11th St)

 

Mitt emot Clinton Street Baking Company (som alltid har miljard-lång kö finns ett ställe i hörnet som unlimited Mimosa. Dom ljuger. Men en får fem glas var + något brunchigt. Finns vego-alternativ. 4 Clinton Street (mellan Houston St och Stanton St)

Umami burger – finns på flera platser. Borde ha något vego-alternativ? Finns en variant med att allt smakar tryffel. Grät av lycka när jag åt den sist.

Lukes Lobster – finns i SOHO. Finns andra ställen som serverar Lobster rolls, som typ Eds Lobster. Lukes Lobster: 93 East 7th Street (mellan Ave A och 1st Ave)

 

Rubys: jag minns bara att jag åt en överdrivet god burgare här, bra priser och ett ställe för hipsters. Nära Little Italy. 219 Mulberry St (mellan Prince och Spring)

Risotteria: Det är helt ok priser och maten är magisk!! Det finns en variant med tryffel som gör en tårögd. Dock är det inte jättestort, så gå dit ganska tidigt för att få bord.  270 Bleecker Street (between Cornelia St & Morton St) Det är också i Greenwich village.

Big gay Ice Cream. Magiska glasskombinationer. Det är fotoförbud innanför och ofta lång kö. Men så värt. Ät en Salty Pimp. 

 

 

Platser att besöka nästa gång:
- The Little Owl. På 90 Bedford Street. Det är en restaurang som har frukost, lunch, middag. Tydligen svårt att få bord där - eftersom det är i detta hus som Vänner bor i.
- trappan till där Blair och Serena sitter i dom första säsongerna av Gossip Girl.  

drömmig onsdag

Publicerad 2016-02-04 19:00:47 i feminism, genus osv., min vardag,

Inledde morgonen med en lång frukost på Mellqvist kaffebar ihop med Nätverket. Min ljuvliga podd-kollega Fridah har dragit ihop en klunga ljuvliga queens för pepp, fika, jobbhjälp och annat vettigt. Så briljant ide! OBS: personalen är dryg och kallar en för "tjejen" när en beställer. Kan jag få en kaffe utan att bli könad? 
Men dom hade en bokhylla där dessa två favoriter stod. Fridahs spontana kommentar var ifall jag skulle sno med dom hem :)))

På kvällen var vi på Leopard Förlags första feministiska aw! Femtio feminister i samma rum som drack bubbel och köpte vettiga böcker = oslagbar kombo. Det var så bra uppstyrt. Håller tummarna för många fler liknande tillställningar framöver. 

Sen hamnade vi på Baltazar, drack öl och tog Tinder-vänliga selfies. Samt pratade singelskap, jobb och kärlek. 

Ljuvlig dag med ljuvliga människor. <3 Blev dessutom påmind av fb att det var hela fyra år sedan jag blev helt friskförklarad från avdelning i66! 

Testpoint

Publicerad 2016-02-02 09:00:00 i min vardag,

 
I går hade jag ett ljuvligt pass med Testpoint - och som jag älskar det!! Det är något extra med att träffa personer face-to-face, kunna svara på alla tusen frågor som minglar runt i deras huvuden, få följdfrågor och samtidigt kunna ge dom svar på hur deras hivstatus ser ut. 
 
Testen vi använder oss av tar en kvart att bli klara. Och en kvart kanske inte låter som så lång tid, men mycket kan hinna hända på en kvart. Det är mötet med den enskilda individen och det samtalet som skapas där och då, som gör att jag älskar detta projekt så mycket. I går hade vi någon slags rekordkväll och tog emot person på person.
 
 
Och jag vet inte hur många yrken eller situationer en kan applicera detta på, men ni som är i någon slags liknande bransch kanske kan känna igen er? När en vet att verkligen når en person, kanske får den att tänka till, ger den ny information som den saknat eller bara kan lugna några känslor. - och hur jävla värdefulla dessa stunder är. 
- det är ju pga av dessa stunder som jag älskar mitt jobb. 
 
Testpoint finns på:
- Huset, Sveavägen 59 varje måndag och onsdag kväll
- Candy varannan fredag kväll
- Basement varannan lördag kväll

Om

Min profilbild

Caro Wikbro Carlén

jag arbetar som sexualupplysare och har huvudfokus hivprevention och säkrare sex. förutom det gillar jag att läsa, feminism, hångla med min donna, mina queens, New York, att äta, vettiga serier, genus, att resa och att diskutera. och det är ungefär det jag bloggar om.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela