testpoint ikväll!!

Så här otroligt peppade vi över att ta emot er ikväll! Jag har en wonder woman-mugg och min kollega en katt-mugg, don efter person osv. Kom! Vi tar hivtest med snabbsvar och testerna tar en kvart att göra. Det är öppet för drop-in mellan 18.00-20.30. Välkomna!
 
För er som undrar hur ett hivtest med snabbsvar går till kan jag förklara: 
 
1) testaren tar på sig handskar
2) tvättar rent vänster långfinger med en liten våtservett
3) därefter använder en en nål, där själva nålen inte är synlig. Detta är en engångsprodukt och nålen går inte att se. Den sticker en med på sidan av långfingret. 
4) en fångar upp några droppar blod i ett kapillärrör (tunt glasrör), till ett svart streck
5) sätter glasröret mot hivtestet, där det finns en liten bomullsyta
6) sen tillsätter en en droppe buffert
7) sätter timern på 15 minuter.
8) efter 15 minuter är testet klart och det går att se om en person har antikroppar mot hiv i sitt blod. 
 
 

douches i kollektivtrafiken

I går hade jag och Fridah poddinspelning, och jag var sådär löjligt pepp och exalterad som jag alltid är efter att vi har hängt. I går var jag extra pepp eftersom vi haft två väldigt peppiga ämnen. Så jag kliver på tuben i St eriksplan, läser och är i min egen värld - tills en douch kliver på vid någon station efter, och SPARKAR mig på foten. 

Anledningen till att jag blev sparkad? 
- jag hade inte flyttat ihop mina ben tillräckligt fort för att hen skulle få space. Jag satt alltså med mina ben brett, pga två väskor mellan fötterna. Men inte så pass brett att jag tog upp det andra sättets space. 

Hen tog nu upp en plats + en bit in på mitt säte.

Hen stirrar arg på mig, säger vresigt "ursäkta", varpå jag svarar "Vad?!!!" lika högt tillbaka. Hen blänger och jag blänger tillbaka. Kallar ögonblicket "Douche möter Bitch och bitchen vinner." :)))

Varför i helvete skulle jag flytta på mig för någon douche som bara vill vädra pungen? Aldrig i livet att jag flyttar på mig för någon som skrevar. 
- gravida, gips och folk som är vänliga, det är dessa grupper jag reser mig för. Men aldrig för att en douche svalt för mycket luft och tror att det är en rättighet att skrev och ta andras space. 

Bli volontär för föreningen Storasyster

 
 Hallå! Skulle jag inte jobba på mitt drömjobb 100% så hade jag med glädje sökt detta - Föreningen Storasyster söker volontärer. Och det är sista ansökningsdagen i dag! Här kan du ansöka - göre. Jag har flera vänner och bekanta som arbetar med denna föreningen, och den är så viktig. In på hemsidan och läs mer. Dom finns som stöd för personer som blivit utsatta för sexuella övergrepp och våldtäkt. 

 

Jag har snott följande text från deras hemsida. - detta för att jag själv inte jobbat med dom, så vill inte skriva något som inte stämmer, men samtidigt peppa som fan för att folk ska söka som volontärer. 


Vill du engagera dig tillsammans med Rebecca? Nu söker vi nya volontärer! Skicka in din ansökan senast 30 september.

Vi söker både volontärer med och utan egna erfarenheter av våldtäkt eller sexuella övergrepp. Att få prata med någon som har liknande erfarenheter som en själv är efterfrågat bland våra stödsökande och vi tror att du som har egna bearbetade erfarenheter av våldtäkt eller sexuella övergrepp kan erbjuda en unik form av stöd till dessa personer.

Du ska vara engagerad, vilja arbeta för ett samhälle fritt från sexuellt våld samt kunna lägga ner minst 2 timmar per månad för ideellt arbete. Vi arbetar för mångfald och jämställdhet och välkomnar alla att söka, oavsett kön, ålder och etnicitet. Vi ser gärna fler manliga sökanden!

Du är över 20 år, du ska kunna ta dig till Stockholm för en intervju och senare gå vår volontärutbildning. Föreningen Storasyster har ej möjlighet att stå för reskostnader till och från Stockholm.

Du behöver inte vara bosatt i Stockholm för att engagera dig i verksamheten, vi söker volontärer i hela landet. Vårt kontor ligger dock i Stockholm och i nuläget arrangeras de flesta av våra aktiviteter här, men vår förhoppning är att vartefter vi får fler volontärer utanför Stockholm även kunna ha aktiviteter och starta projekt på andra orter.

Samtliga volontärer som arbetar inom våra stödfunktioner måste genomgå vår grundutbildning som kommer att ges i Stockholm i november 2015. Är du volontär hos Föreningen Storasyster ska du också delta i handledning minst en gång per termin. Handledning kan genomföras på distans om du ej är bosatt i Stockholm.

 

Som volontär kan du:

– Bemanna vår mejljour

– Bemanna vår chattjour

– Leda samtalsgrupper

– Anordna gruppaktiviteter

– Vara chattsyster/chattbror

– Vara medföljande syster/bror

– Stötta vid kontakt med myndigheter

– Sköta webbshoppen och ta fram merch

– Föreläsa

– Utforma material

– Arbeta administrativt

– Arbeta med olika projekt och kampanjer

– Delta vid våra evenemang, manifestationer och demonstrationer

– Bemanna våra sociala medier och informationskanaler

– Söka sponsorer

– Hjälpa till med marknadsföring

– Sprida information om verksamheten

När hundarna kommer

Jag läste om denna i någon tidning på jobbet och kastade iväg ett mail till Bonnier Carlsen, några timmar senare hade jag och Fridah fått boken för att recensera i podden Minnet Fullt. Jag älskade Pojkarna och var så peppad på denna bok! Ett av mina bästa författarmöten är med just Jessica Schiefauer under en bokmässa, mitt inne på Park och vi diskuterade sexualitet och könsidentitet <333
 
 
När hundarna kommer handlar om det hemska som hände John Hron för tjugo år sedan. Hen blev misshandlad till döds av två nazister, och i denna bok får vi följa Ester och Isak. De träffas, blir förälskad och hör samman efter dag ett. Precis som alla som blir kära för första gången så vill en vara med den personen konstant och växer nästan samman med den andre. Tills Isaks lillebror Anton misshandlar ihjäl en annan person. 
 
Det som händer då är att Esters familj inte längre vill att hen är med Antons familj, samtidigt som Antons familj förlitar sig allt mer på Ester. Ester blir den som får ta hand om familjen + Isak, samtidigt som Isak tvivlar på deras relation. Ester skapar en otroligt omhändertagande, kärleksfull, varm och tillåtande femininitet för att stötta familjen. Mitt i allt försvinner och förändras Isaks känslor för Ester, men hen vågar ändå inte släppa taget om Ester för att Esters stöd och kärlek behövs.
 
Parallellt med detta får en som läsare följa Antons liv. Hur det kommer sig att hen börjar hänga med nazister och hur en ny slags maskulinitet skapas hos henom. Hur våld, elakheter, ångest och nazism blir en del av byggandet på den nya maskuliniteten som numera är en stor del av Antons sätt att leva. Vänskapen och nazismen kan lätt gå hand i hand när en inte har några andra val. 
- och våldet kan lätt bli en del av ens vardag. Som i sin tur eskalerar och får allt större plats. I kombination av att inte vilja vara svag, bögig eller tillhöra en dålig maskulinitet sker dödsmisshandeln. Vi får även följa Anton genom förhören, erkännanden och fallet i rätten. 
 
Jag älskade denna bok. Den är mörk och stundtals rå. Men den ger också en inblick i hur lätt det kan bli för en ung, osäker, ensam pojke att bli nazist. Hur lätt det är att börja med våld och hur snabbt en kass maskulinitet kan bildas. En får även följa med på hur ung kärlek kan förändra en människa och hur jobbigt det kan vara at älska någon för första gången. Boken känns ärlig och vettig. En såndär bok som alla måste läsa. 
 
När hundarna kommer får fem av fem palmer. 

flexar lite bara

Ni vet sådana där dagar när stressen sitter i halsen på en, en vet inte vart en ska börja på att göra-listan och gråten är lite för nära för att det ska gå att andas lätt. Så hade jag det i går. Och det är fan inte bättre i dag. Dessutom så lyckades jag glömma min mobilladdare på jobbet ---> gick upp när E gick hemifrån: 05.00.
 
Så just nu är min plan att dricka min egen vikt i kaffe, göra en tydlig lista och sen bara bocka av sak efter sak fram tills att det blir kontorstid. Då kan jag åka in till kontoret. Här hemma kan jag ju dessutom lyssna på låtlistan döpt till "queens" på hög volym. Tänk er en blandning av Solid Harmonie, Billie Piper och Beatrice Eli. <33 
 
 
Men två saker som var bra med gårdagen:
1) fick träffa mamma, dricka kaffe och skvallra om Bokmässan. Känns så konstigt att hon varit med de 9 andra gångerna, men inte de två sista. Så hon fick höra allt.
2) E messade en bild på en bukett blommor jag skulle få. Den var så gigantisk att jag och buketten inte kunde gå igenom en dörr samtidigt!! Det var 6 buketter ihopbundna till en? Och den levererades ca 5 min efter att jag bölat pga jobbet. Livet i ett nötskal.