sexualupplysare och bokälskare

testpoint ikväll!!

Publicerad 2015-09-30 19:28:11 i Sex osv.,

Så här otroligt peppade vi över att ta emot er ikväll! Jag har en wonder woman-mugg och min kollega en katt-mugg, don efter person osv. Kom! Vi tar hivtest med snabbsvar och testerna tar en kvart att göra. Det är öppet för drop-in mellan 18.00-20.30. Välkomna!
 
För er som undrar hur ett hivtest med snabbsvar går till kan jag förklara: 
 
1) testaren tar på sig handskar
2) tvättar rent vänster långfinger med en liten våtservett
3) därefter använder en en nål, där själva nålen inte är synlig. Detta är en engångsprodukt och nålen går inte att se. Den sticker en med på sidan av långfingret. 
4) en fångar upp några droppar blod i ett kapillärrör (tunt glasrör), till ett svart streck
5) sätter glasröret mot hivtestet, där det finns en liten bomullsyta
6) sen tillsätter en en droppe buffert
7) sätter timern på 15 minuter.
8) efter 15 minuter är testet klart och det går att se om en person har antikroppar mot hiv i sitt blod. 
 
 

douches i kollektivtrafiken

Publicerad 2015-09-30 14:14:19 i feminism, genus osv.,

I går hade jag och Fridah poddinspelning, och jag var sådär löjligt pepp och exalterad som jag alltid är efter att vi har hängt. I går var jag extra pepp eftersom vi haft två väldigt peppiga ämnen. Så jag kliver på tuben i St eriksplan, läser och är i min egen värld - tills en douch kliver på vid någon station efter, och SPARKAR mig på foten. 

Anledningen till att jag blev sparkad? 
- jag hade inte flyttat ihop mina ben tillräckligt fort för att hen skulle få space. Jag satt alltså med mina ben brett, pga två väskor mellan fötterna. Men inte så pass brett att jag tog upp det andra sättets space. 

Hen tog nu upp en plats + en bit in på mitt säte.

Hen stirrar arg på mig, säger vresigt "ursäkta", varpå jag svarar "Vad?!!!" lika högt tillbaka. Hen blänger och jag blänger tillbaka. Kallar ögonblicket "Douche möter Bitch och bitchen vinner." :)))

Varför i helvete skulle jag flytta på mig för någon douche som bara vill vädra pungen? Aldrig i livet att jag flyttar på mig för någon som skrevar. 
- gravida, gips och folk som är vänliga, det är dessa grupper jag reser mig för. Men aldrig för att en douche svalt för mycket luft och tror att det är en rättighet att skrev och ta andras space. 

Bli volontär för föreningen Storasyster

Publicerad 2015-09-30 09:00:00 i feminism, genus osv.,

 
 Hallå! Skulle jag inte jobba på mitt drömjobb 100% så hade jag med glädje sökt detta - Föreningen Storasyster söker volontärer. Och det är sista ansökningsdagen i dag! Här kan du ansöka - göre. Jag har flera vänner och bekanta som arbetar med denna föreningen, och den är så viktig. In på hemsidan och läs mer. Dom finns som stöd för personer som blivit utsatta för sexuella övergrepp och våldtäkt. 

 

Jag har snott följande text från deras hemsida. - detta för att jag själv inte jobbat med dom, så vill inte skriva något som inte stämmer, men samtidigt peppa som fan för att folk ska söka som volontärer. 


Vill du engagera dig tillsammans med Rebecca? Nu söker vi nya volontärer! Skicka in din ansökan senast 30 september.

Vi söker både volontärer med och utan egna erfarenheter av våldtäkt eller sexuella övergrepp. Att få prata med någon som har liknande erfarenheter som en själv är efterfrågat bland våra stödsökande och vi tror att du som har egna bearbetade erfarenheter av våldtäkt eller sexuella övergrepp kan erbjuda en unik form av stöd till dessa personer.

Du ska vara engagerad, vilja arbeta för ett samhälle fritt från sexuellt våld samt kunna lägga ner minst 2 timmar per månad för ideellt arbete. Vi arbetar för mångfald och jämställdhet och välkomnar alla att söka, oavsett kön, ålder och etnicitet. Vi ser gärna fler manliga sökanden!

Du är över 20 år, du ska kunna ta dig till Stockholm för en intervju och senare gå vår volontärutbildning. Föreningen Storasyster har ej möjlighet att stå för reskostnader till och från Stockholm.

Du behöver inte vara bosatt i Stockholm för att engagera dig i verksamheten, vi söker volontärer i hela landet. Vårt kontor ligger dock i Stockholm och i nuläget arrangeras de flesta av våra aktiviteter här, men vår förhoppning är att vartefter vi får fler volontärer utanför Stockholm även kunna ha aktiviteter och starta projekt på andra orter.

Samtliga volontärer som arbetar inom våra stödfunktioner måste genomgå vår grundutbildning som kommer att ges i Stockholm i november 2015. Är du volontär hos Föreningen Storasyster ska du också delta i handledning minst en gång per termin. Handledning kan genomföras på distans om du ej är bosatt i Stockholm.

 

Som volontär kan du:

– Bemanna vår mejljour

– Bemanna vår chattjour

– Leda samtalsgrupper

– Anordna gruppaktiviteter

– Vara chattsyster/chattbror

– Vara medföljande syster/bror

– Stötta vid kontakt med myndigheter

– Sköta webbshoppen och ta fram merch

– Föreläsa

– Utforma material

– Arbeta administrativt

– Arbeta med olika projekt och kampanjer

– Delta vid våra evenemang, manifestationer och demonstrationer

– Bemanna våra sociala medier och informationskanaler

– Söka sponsorer

– Hjälpa till med marknadsföring

– Sprida information om verksamheten

När hundarna kommer

Publicerad 2015-09-29 14:00:00 i böcker, girls <3,

Jag läste om denna i någon tidning på jobbet och kastade iväg ett mail till Bonnier Carlsen, några timmar senare hade jag och Fridah fått boken för att recensera i podden Minnet Fullt. Jag älskade Pojkarna och var så peppad på denna bok! Ett av mina bästa författarmöten är med just Jessica Schiefauer under en bokmässa, mitt inne på Park och vi diskuterade sexualitet och könsidentitet <333
 
 
När hundarna kommer handlar om det hemska som hände John Hron för tjugo år sedan. Hen blev misshandlad till döds av två nazister, och i denna bok får vi följa Ester och Isak. De träffas, blir förälskad och hör samman efter dag ett. Precis som alla som blir kära för första gången så vill en vara med den personen konstant och växer nästan samman med den andre. Tills Isaks lillebror Anton misshandlar ihjäl en annan person. 
 
Det som händer då är att Esters familj inte längre vill att hen är med Antons familj, samtidigt som Antons familj förlitar sig allt mer på Ester. Ester blir den som får ta hand om familjen + Isak, samtidigt som Isak tvivlar på deras relation. Ester skapar en otroligt omhändertagande, kärleksfull, varm och tillåtande femininitet för att stötta familjen. Mitt i allt försvinner och förändras Isaks känslor för Ester, men hen vågar ändå inte släppa taget om Ester för att Esters stöd och kärlek behövs.
 
Parallellt med detta får en som läsare följa Antons liv. Hur det kommer sig att hen börjar hänga med nazister och hur en ny slags maskulinitet skapas hos henom. Hur våld, elakheter, ångest och nazism blir en del av byggandet på den nya maskuliniteten som numera är en stor del av Antons sätt att leva. Vänskapen och nazismen kan lätt gå hand i hand när en inte har några andra val. 
- och våldet kan lätt bli en del av ens vardag. Som i sin tur eskalerar och får allt större plats. I kombination av att inte vilja vara svag, bögig eller tillhöra en dålig maskulinitet sker dödsmisshandeln. Vi får även följa Anton genom förhören, erkännanden och fallet i rätten. 
 
Jag älskade denna bok. Den är mörk och stundtals rå. Men den ger också en inblick i hur lätt det kan bli för en ung, osäker, ensam pojke att bli nazist. Hur lätt det är att börja med våld och hur snabbt en kass maskulinitet kan bildas. En får även följa med på hur ung kärlek kan förändra en människa och hur jobbigt det kan vara at älska någon för första gången. Boken känns ärlig och vettig. En såndär bok som alla måste läsa. 
 
När hundarna kommer får fem av fem palmer. 

flexar lite bara

Publicerad 2015-09-29 05:36:22 i min vardag,

Ni vet sådana där dagar när stressen sitter i halsen på en, en vet inte vart en ska börja på att göra-listan och gråten är lite för nära för att det ska gå att andas lätt. Så hade jag det i går. Och det är fan inte bättre i dag. Dessutom så lyckades jag glömma min mobilladdare på jobbet ---> gick upp när E gick hemifrån: 05.00.
 
Så just nu är min plan att dricka min egen vikt i kaffe, göra en tydlig lista och sen bara bocka av sak efter sak fram tills att det blir kontorstid. Då kan jag åka in till kontoret. Här hemma kan jag ju dessutom lyssna på låtlistan döpt till "queens" på hög volym. Tänk er en blandning av Solid Harmonie, Billie Piper och Beatrice Eli. <33 
 
 
Men två saker som var bra med gårdagen:
1) fick träffa mamma, dricka kaffe och skvallra om Bokmässan. Känns så konstigt att hon varit med de 9 andra gångerna, men inte de två sista. Så hon fick höra allt.
2) E messade en bild på en bukett blommor jag skulle få. Den var så gigantisk att jag och buketten inte kunde gå igenom en dörr samtidigt!! Det var 6 buketter ihopbundna till en? Och den levererades ca 5 min efter att jag bölat pga jobbet. Livet i ett nötskal. 

årets hög

Publicerad 2015-09-28 17:59:32 i böcker, girls <3,

1) älskar mig själv lite extra mycket för att jag har så otroligt bra boksmak. Årets bokhög är fan magisk. Tjugotvå böcker totalt varav 3 är serier, 1 kokbok, 8 fakta, 1 spänning och resten romaner. Så himla bra blandning. <3
 
2) älskar inte mig själv lika mycket för att jag glömt min mobilladdare på jobbet och således är helt utan mobil fram till imorrn bitti. Den dog under eftermiddagen, och tydligen ska det finnas en till laddare här någonstans i hemmet. Tjoflöjt. Försöker se detta som någon slags terapi light. 

vecka fyrtio

Publicerad 2015-09-28 10:10:29 i min vardag,

Jag hade massa saker i mina jackfickor, så den blev till något slags bolltäcke? Resultat: sov nonstop från Göteborg till Stockholm. Blev dock väckt av personalen som förklarade att jag gärna kunde sova vidare och att dom sett min biljett... Bra anledning att väcka någon. Den här veckan skulle jag vilja vara ledig och bara läsa alla böcker jag släpade hem. Men jag ska även hinna med att göra detta:
 
måndag: mötesmaraton hela dagen lång. Ska även hinna förbi mamma med alla kvitton efter helgens äventyr. Planerar att ligga nerbäddad klockan 20.00. 
 
tisdag: vi ska ha Testpoint-dag på jobbet, så det kommer lite olika avdelningar hit som är intresserade av att börja med Testpoint. Efter jobbet ska jag och Fridah hänga och spela in podden Minnet Fullt <3 vi kommer förmodligen att göra några avsnitt om bokmässan <333
 
onsdag: långpannedag som innebär möten, överlämningar och avslutningsvis Testpoint på kvällen. Mellan 18.00-20.30 kan ni komma förbi Huset på Sveavägen 59 och ta hivtest med snabbsvar. 
 
torsdag: jobb som vanligt - men på eftermiddagen ska jag hämta mini-E för första gången!! Vi ska mysa hela eftermiddagen, äta middag och sova. Ska bli så jävla mysigt att ha tid med ungen. Igår pratade vi om alla Bedo-saker som ungen hade på sig. Så gulligt <3333
 
fredag: vanlig jobbdag förutom att jag ska inleda dagen med frukostfika med Logan och avsluta kvällen med att ha dejt med E <333 Lovely dag! 
 
lördag: jag är inte riktigt vad som är planen för denna dag, då jag spikat halvplaner med flera. Story of my life. 
 
söndag: Pappas fjärde dödsdag. Så jävla obegripligt. Men vi ska hänga alla syskon ute på landet <3 
 

hemåt

Publicerad 2015-09-27 20:47:47 i böcker, resor,

Nu har tåget äntligen börjat rulla hemåt mot Stockholm ❤️ Även fast jag bara fick två hela mässdagar, känns det som att jag varit med hela veckan? Huvudet, fötterna och hjärnan. Allt är mos, fast på ett ganska gött sätt? Jag har hängt med så vettiga kollegor, skrattat mig hes om nätterna, slängt ur mig kärleksförklaringar till en drös författare och bara myst. Stressmyst. 

Fast det ska bli så fantastiskt att få komma hem, ta en snabbdusch och skeda donnan. Känns som jag varit ifrån henne i en halv evighet. <333

Moa Svan <3

Publicerad 2015-09-27 15:13:19 i böcker,

Bland det bästa med att arbeta under bokmässan är att jag får hänga med så fina författare! Just nu sitter jag på ett seminarium med Moa Svan. Så jävla vettigt och intressant om det riktiga landslaget.

Det riktiga landslaget = queens som är ett av världens bästa lag. Herrarna ligger på motsvarande lista på plats 27... Är det inte dags att vi byter fokus och hejar på dom som faktiskt kan spela? Och slutar skriva spaltmeter om grannhalvor som inte kan spela? 

Och just nu i vår monter pratar Håkan Juholt och Daniel Suhonen, för första gången någonsin om boken Partiledaren som klev in i kylan. Tips! 

Leopard <3

Publicerad 2015-09-26 18:40:11 i böcker,

Jag älskar att vara på mässan!! Så himla fint att vara här! Och så konstigt att ha missat flera dagar? Jag har så mycket energi!! Medan alla andra går på sista versen. Men imorrn är det ännu en dag, så otroligt kul! Kom förbi B 04:39! Puss

svälja utan att tugga

Publicerad 2015-09-26 14:13:51 i böcker,

Sitter mitt emot en främmande skåning. Som tittar när jag äter, och slutligen utbrister; Sitt inte och förslug dig!!

Är det typ att en kastar i sig maten? Oklart.  Men vi har trevligt ändå :)))

queen

Publicerad 2015-09-25 18:47:37 i resor,

Här sitter jag som en annan queen på min tron. Vi är framme på Oslos flygplats efter en lång dag och vi sitter i "working area", där bara massa gubbar tagit plats. Och så jag förstås. Först hade vi några sista pass med alla nordiska länder, och därefter hade vi från förbundet två workshps efter varandra. En workshop hade temat "hitta kompetenser hos varandra" - så otroligt peppigt men samtidigt läskigt och svettigt. Vi fick skriva långa listor över olika egenskaper och kompetenser hos varandra OCH oss själva. Som ett CV fast svettigare. Men samtidigt så jävla fint. <3  Kan visa min lista sen. 
 
Efter det hann vi med en promenad i solen och burgare hos Munchies. Och avslutningsvis en kaffe på Kaffebrenneriet. Så lyxigt och fint att få kvalitetstid med sina kollegor utanför jobblokaler. Om en kvart boardar gänget mot Stockholm, och om en timme går mitt flyg mot först Köpenhamn och sen Göteborg. Är så peppad på att komma fram till mässan! Krama om Ernst, Anna, Fridah, Karin, CC, Sofie och alla andra finingar som minglar på för fullt. 
 
Dessutom håller jag tummarna för att jag lyckas kamma hem dröm-intervjun till Minnet Fullt. Samt ett gäng andra mindre intervjuer som vi kommer baka in i lite olika avsnitt. Jag är främst ute korta intervjuer med många författare. Så håll tummarna för mig :))) 

snabb update

Publicerad 2015-09-25 09:28:24 i Sex osv., resor,

1) vi ska prata mer om stress. Har haft så bra samtal om det + läste någon artikel om det.

2) fick i går höra att jag är i osynk med mitt utseende i jämförelse med min kunskap... Sååå tröttsamt. Kan folk bara komma över att jag har pluggat och utbildat mig väldigt snabbt? Plus är babyface. Blev tröstad med att det blir bättre efter 30... Ville gasta som Agnes: Jag är hellre glad nu än om 25 år. 

3) gick mellan kvarteren där bomben utlöstes den 22 juli. Så jäkla mäktigt och läskigt på samma gång.

konsten att ha sjukt låga förväntningar

Publicerad 2015-09-24 21:00:00 i böcker, girls <3,

Denna lilla guldklimp läser du ut över en stor kopp te och lite småkakor - och du kommer att skratta högt under tiden. Konsten att ha sjukt låga förväntningar är skriven av Åsa Asptjärn och handlar om Emanuel. 
 
Emanuel har skrivit som en guide-bok fast tvärtom. Om en istället undviker att göra allt som Emanuel lyckats/misslyckats med - så kommer en att klara sig ganska bra här i livet. Emanuel är tillsammans med sin bästa kompis Tore skolans största töntar. Dom har varandra för att dom inte har några andra att vara med. Och på något sätt är deras vänskapsrelation den finaste jag vet, för jag känner igen mig såväl. Jag har alltid varit en tönt, och aldrig störts över att inte tillhöra dom populära. För jag har alltid haft kul med mina vänner. Och då är status helt irrelevant. 
 
Men det sker nya och annorlunda saker i Emanuels liv i samband med ett dödsfall, och plötsligt har Emanuel fler vänner, dricker alkohol för första gången och bråkar med Tore. Men givetvis löser sig allt. Och jag är så peppad på att fortsätta läsa historien om Emanuel. 
 
Jag älskar att läsa en bok om vänskapen mellan två snubbar. Dels för att jag älskar att läsa om vänskap, men främst för att det är så ovanligt att läsa om unga män som har känslor? Så den här boken var på ett sätt en ganska frisk vind. Dessutom är språket genialt och fick mig att skratta högt på tuben flera gånger.
 
Konstan att ha sjukt låga förväntningar får tre av fem palmer. 

hej från Oslo!

Publicerad 2015-09-24 18:16:34 i Sex osv.,

Ännu en arbetsdag är över och snart ska vi ut och äta hela gänget! Vi började med att höra en föreläsning om hur det ser ut i Norge gällande MSM och olika könssjukdomar - på norska. Om jag la 100% på att lyssna så förstod jag ganska mycket. Men så fort jag gjorde något annat, missade jag allt. Det är ju ansträngande att lyssna på ett annat språk? 

Förutom det har vi i dag fått höra om ett norskt projekt om hbtq-personer och alkohol/droger, ett norskt projekt om från cruising till browsing, och sen har vi gått igenom varje lands nuvarande kampanjer, fokus och vad som hänt senaste året. Så otroligt spännande att höra om olika länders målgrupper och hur en går tillväga för att arbeta hivpreventivt. Kan visa upp lite olika kampanjer sen :)) 

rätt stim

Publicerad 2015-09-24 09:29:39 i Sex osv.,

Jag vet att jag skrivit om detta tidigare, när jag befunnit mig i andra liknande sammanhang - och det är så otroligt befriande att hänga med människor en klickat med och där samtalen bara får spinna på. Det finns inga gränser och inget ämne är "äckligt", "fult" eller "fel". Vi bara babblade på och skrattade oss igenom middagen i går. 

Och jag älskar det! Jag älskar att hänga med mina kollegor och diskutera bästa sättet för att fista en anal med en fot, eller bästa raggningstipsen för tinder, om köttfitta och köttkuk är bra ord eller hur det egentligen kan kännas att knulla ett dött djur. 
- vi hann beta av så mycket i går och ingen gränsade mig. Fullkomligt ljuvligt. 

Tack livet! Och som avslutning, en kuk-svan:

På plats i Oslo!

Publicerad 2015-09-23 18:09:48 i Sex osv., resor,

Nu är vi på plats i Oslo och har hängt en dag med andra hiv & hälsoteam från Danmark, Finland och Norge! Så himla häftigt och intressant att ta del av hur andra länder arbetar med hiv-prevention. Det är riktigt inspirerande att höra hur andra team arbetar, når olika målgrupper och hur en kan utvecklas! Vi har även gått igenom hur det ser ut i respektive land gällande antal nydiagnostiserade med hiv, syfilis, klamydia och gonorre - och jämfört olika målgrupper. 

Olika versioner av Testpoint finns i dom andra länderna också och i dag har vi haft fokus på dessa verksamheter och jämfört/pratat olika resultat. Så otroligt spännande!! Det låter säkert nördigt eller som sci-fi, men att få se andra länders statistik, jämföra över hur det gått på olika platser osv - det är så kul! 

Snart ska vi iväg och äta middag någonstans i Oslo, har redan glömt vart... Men mysigt ska det bli i alla fall :) 

Minnet fullt om skola och makt

Publicerad 2015-09-23 13:09:31 i girls <3, plugg,

Jag ska snart boarda till Oslo, så hinner inte skriva mer. Så det blev en printscreen... Skriver mer om avsnittet senare :)))) följ mig gärna på insta! Och önska mig lycka till i Oslo. Puss

kärleksflow

Publicerad 2015-09-23 05:42:24 i kärlek,

Vi vet alla att det går upp och ner i relationer. Det växlar fram och tillbaka, inom alla relationer. Folk som bara säger att dom har det bra, brukar jag tänka att dom ljuger... Men i alla fall, jag och min donna är inne i något ljuvligt kärleksflow! Jag kan inte få nog av att vara med henne, skeda, hennes doft och att få henne att le. Jag blir pirrig innan hon kommer hem från jobbet? Eller kommer jag senare än henne håller jag på att krokna av kärlekssaknad på g hem från jobbet.

Så givetvis var det extra svårt att lämna hemmet denna morgon, samtidigt som jag är svinpepp på min kommande vecka. Min första skandinaviska hiv & hälsokonferens + bokmässan, som jag älskar. Men ändå var det jobbigt :((( Fast jag tänker att det bara kommer bli fantastiskt ljuvligt när vi väl ses igen <3333 

Min Queen <3

Publicerad 2015-09-22 10:13:50 i hbtqi, kärlek,

Ernst har väckt sin gamla mobil till liv, och det äldsta messet är från mig: "jag har fallit för en av mina informatörer :) :) :)" 
- HUR GULLIGT?! Och inte visste jag då att denna rödhåriga donna skulle visa sig vara mitt livs kärlek<333

Som eld

Publicerad 2015-09-22 09:00:00 i böcker, girls <3,

Jag fick hem denna pärla för några veckor sen och jag pratar om den i senaste avsnittet av Minnet Fullt. Som ni vet har jag en förkärlek för lesbiska kärlekshistorier och jag älskar att läsa om unga vuxna. Sara Lövestams krönikor har jag läst så länge jag kan minnas och läste henoms debut, så när jag fick höra att denna var på g - var jag redan förälskad. 
 
Som Eld handlar om Anna och Lollo som hamnar på samma ö under några sommarveckor. Anna har varit där med sin pappa under hela sin uppväxt medan Lollos familj precis köpt en flådig tomt sen ett år tillbaka. Redan från start krockar deras familjer och bakgrund. Lollos familj har gott om pengar och är inte långsamma med att visa det. Annas pappa lever på försäkringspengar och dricker för mycket - och deras gemensamma nöje är att göra sig lustiga över sådana som Lollos familj. 
 
 
Fast sen händer något när Anna och Lollo får chansen att träffas ensamma - och det slår gnistror om dom så fort de snuddar vid varandra eller kollar lite för länge på varandra. De inser ganska snabbt att det är något mer än vänskap mellan dom. Men samtidigt som förälskelsen och känslorna poppar runt i kroppen, kommer tankarna om sexualitet, identitet, vad ens föräldrar skulle tycka, vad vännerna fattar osv osv. 
 
Den här boken är så jävla jävla fin!! Jag älskar att ta del av Lollo och Annas tankar om varandra, om sin bakgrund och om sin sexualitet. Det är så mycket nytt som dyker upp och det beskrivs på ett så vackert och ärligt sätt. Det är kaos i hjärta/hjärna/kön att bli förälskad för första gången. Speciellt när en dessutom ska börja ettan på gymnasiet. Och allt finns med i denna bok: kärlek, upphetsning, pirr, kaos, bråk, ångest, vänskap, familjebråk, klasskillnader och massa fina meningar. 
 
Jag ger Som eld fyra och en halv palm av fem palmer. (Halvan är pga att jag saknade sexscener!)
 

homecoming queen

Publicerad 2015-09-21 21:00:00 i böcker, girls <3,

Alltså, det var så drömmigt väder den dagen jag läste ut denna bok. Homecoming queen av Moa Herngren är Herngrens första ungdomsbok, och jag älskade ju hennes Jag skulle aldrig ljuga för dig
 
I den här boken får vi följa My som blir utbytesstudent i en håla i Missouri. Där hamnar My hos en väldigt kristen familj och blir döpt till Tessie istället. Tessie börjar i kyrkokör, röker på för första gången, dricker alkohol och går på High School. Dessutom tar hen körkort och får ta bilen själv. Hennes värdmamma vill att Tessie kallar henom Mom och vill att Tessie ska bli så amerikansk som möjligt. 
 
Mitt i allt detta längtar My självklart hem och tappar samtidigt bort sig själv. Hen blir något mittimellan svenska My och amerikanska Tessie - samtidigt som hen kämpar med gamla minnen. Mitt i allt får Tessie sin första pojkvän, dumpar henom och blir ihop med en kriminell snubbe. Och sen snurrar det på ännu mer, Tessie byter värdfamilj och stat. 
 
Nu var det ett tag sen jag läste boken, men den var så sjukt lång. Det kändes som att den lätt hade kunnat vara hundra sidor kortare. Det blev så mycket detaljer och ganska mycket onödigt. Jag föll ganska direkt för My och tyckte att en hel del bara var blaha. Vilket är motsatsen till vad jag tyckt om Herngrens andra böcker där jag svepts med från första till sista sidan. Men Homecoming queen får tre av fem palmer. 

vecka trettionio

Publicerad 2015-09-21 16:37:22 i min vardag,

Tiden bara försvinner och veckorna bara tickar på. Om en kvart är det väl dags att spika julfester och annat? Men först tar vi en av de roligaste veckorna på året - BOKMÄSSAN!! Jag kommer att vara med för elfte året i rad!! Jag har alltså minglat runt på bokmässan i elva år med Leopard Förlag, hur sjukt är inte det? Men utöver det ska även detta hända: 
 
måndag: jag ska ha COL-möte och slussas in ännu mer i projektet! Samt ha workshop om "Snuskbingo". Och på kvällen jobbar jag med Testpoint! Mellan 18.00-20.30 kan ni göra hivtest med snabbsvar här på Huset, Sveavägen 59. Välkomna <3
 
tisdag: möten hela dagen lång. Och på kvällen ska jag packa och fixa inför Oslo och Göteborg! 
 
onsdag -fredag: Till Oslo! Jag ska med RFSL till Oslo för hiv & hälso-konferens. Så himla peppad!! (dock innebär ju detta att jag missar lite av bokmässan, men så får det vara.)
 
lördag: landar på Landvetter någon gång under fredag kväll/natt efter en tur till Köpenhamn... Så lördag är min första mäss-dag!! Är så peppad på att mingla med författare iklädd något leopardmönstrat. Ska kubba med böcker, mingla, spana på författare och skåla i bubbel!
 
söndag: kubba med författare, sälja böcker, mingla, köpa böcker och ragga intervjuer till Minnet fullt <3 samt packa ihop hela Leopards monter innan sista tåget mot Stockholm går. 
 
 

dejtkväll med min kära

Publicerad 2015-09-20 21:33:00 i kärlek,

Något som vi är bra på som par och som vi hela tiden försöker utöka är att ge varandra tid. För min del handlar det främst om att jag dragit ner som fan på jobb och lagt träning under arbetsdagen istället för kvällar. För E´s del är det väl mest att hon jobbar till 19 många kvällar. 
 
Men förra veckan hade vi sedan länge spikat att se Kristina från Duvemåla. <333 
Och vi började dejten med att äta på Vapiano. Det var vi, barnfamiljer och aw-människor. Med tanke på att klockan inte ens slagit 17. Men mysigt vare.
Och med tanke på att klockan inte ens slagit arton när vi var klara med maten, promenerade vi från Gamla Stan bort till Circus. Här tvingar jag ´na att pausa utanför Berns <3
Och här pausade vi också, någonstans längs Strandvägen. Fan vad Stockholm är vackert. 
Så jävla lyxigt att få hänga en hel kväll med henne utan att vara stressad eller någon som störde <33
<3333333333333
Varje gång jag går förbi här måste jag berätta om att jag och Pappa har skottat snö och tagit bort istappar från de högsta takkuporna. Det är 36 meter högt däruppe. 
Sen var det dags för Kristina från Duvemåla. Fyra timmar musik, historia, kärlek, lite sexualpolitik och drama om nationers gränser, fattigdom och flykt. Bland det bästa jag sett. Mer om det en annan dag. 

Fortsätter trenden

Publicerad 2015-09-20 17:17:14 i njuta,

Jag tog en paus i mitt Gossip Girl-maraton och tog en promenad i solen. Vädret är ju ganska så ljuvligt nu, i alla fall när det är ljust.
Lyssnade på en P3-dokumentär, funderade över bröllop, bokmässan och gamla klasskamrater. Men mest njöt jag av solen.
Älskar att det är så varmt att en blir svettig iklädd detta + munkjacka. Älskar mina nya yogabyxor med pastellinjer.
Och sen speglade jag baksidan - vad är det för kassa tillverkare som alltid gör så att byxorna är genomskinliga? Jag kan inte för mitt liv förstå det? Om det ändå vore att jag hade för små storlekar, då skulle jag ju bara köpa större. Men detta gäller storlek S-XL och billigt till dyrt märke. Så märkligt.
Min plan är nu att jag kan ha dom inomhus under yogapass? Då brukar dom ju iaf släcka ner i lokalen? Och egentligen, vem har dött av att se lite underkläder genom byxor? 

En gång i tiden trodde Ernst att jag bara "följde någon ny trend", eftersom jag alltid har genomskinliga byxor... 

att läcka vid mens

Publicerad 2015-09-20 12:06:02 i fittan <3,

För första gången sen jag skaffade menskopp har den läckt två dagar i rad, och anledningen bakom det är att jag sovit mer än 10 timmar i sträck. Så den har helt enkelt blivit för full och svämmat över. Så för att ha haft menskoppen i några år är det bra statistik i jämförelse med tamponger och bindor.
 
Men en tanke som slog mig när jag stod där och tvättade rent underkläder från blodfläcker - varför har inte kroppen lärt sig att vakna innan blodet läcker över? Jag har sedan jag fick mens för 14 år sedan, alltid vaknat precis när det läcker över. Oavsett om det varit binda, tampong eller nu mera menskopp - så fort det svämmar över, då vaknar jag som ett skott. Men varför väcks inte kroppen innan det? 
- kan det vara något med känseln vid slemhinneväggarna eller att kroppen reagerar när blodet rinner utanför slidan? Eller vad kan det vara? Vad är det för något som sker och som sen skickar signaler till kroppen som gör att en vaknar? 
 
Fast det måste ju tilläggas, det var ju något nostalgiskt att stå där, halv sovande och tvätta rent trosorna för hand. Känna den där söta järndoften och se hur blodet rinner ner i handfatet. Och jag minns hur jag som tonåring var specialist (tyckte jag själv) på att hänga trosorna på tork bakom annat för att föräldrar/plastsyskon inte skulle upptäcka. Håller tummarna för att kommande generationer inte tycker mens är något pinsamt. 
 
 
Och avslutningsvis, denna simpla men ack så diskuterade bild. Det var denna bild som instagram ansåg vara stötande och plockade bort. För att en sovande person har en mensfläck på byxorna. 

Bänkad

Publicerad 2015-09-19 21:00:00 i böcker, girls <3,

Jag och Fridah fick hem varsitt ex av denna bok och jag kommer att recensera den i ett kommande avsnitt av Minnet Fullt. Tack till Rabén & Sjögren. Boken är skriven av Annica Wennström och heter Bänkad. 
 
Boken handlar om Sebastian som hela sitt liv har varit en fotbollsspelare - och det är så alla alltid har sett henom och det är så alla tänkar att hen alltid ska vara. De går i åttan men Sebastian förväntas redan nu vilja börja på ett fotbollsgymnasium, ägna all sin fritid åt fotbollen och vilja satsa på riktigt. Bakom Sebastian står en elak styvpappa, en svag mamma, en ny elak coach och ett helt fotbollslag där bästa vännerna finns. 
- tills den dagen då Sebastian inte längre vet vem hen är eller vem hen vill vara. 
 
Det är en typisk historia om att en dag vakna upp och inte veta varför en går klädd på ett visst sätt eller inser hur befriande det kan vara att färga håret svart för första gången. Nya kläder köps på second hand, Sebastian kaxar mot vännerna och skippar träningar. Och gör alla besvikna i jakten på sig själv. 
 
Något jag gillar med boken är att jag för första gången får ta del av ångest över sin identitet, osäkerheten av vem en är, ångesten inför framtiden, känslorna som spränger i en när en aldrig fått ligga eller hur jävla jobbigt det kan vara att gå i åttan och redan behöva spika gymnasieval - ur en snubbes perspektiv. 
 
 
Fast sen så är det en del i början av boken som gjorde att jag ville kasta ut boken genom fönstret. Sebastian är kompis med en som heter Teddy, som är med i en frikyrka. Och som även är kompis med en som heter Johannes som också är med i frikyrkan. Och Sebastian tänker att det vore kul om Johannes var bög. För det skulle göra folk arga? Och jag vet inte om det är pga dom är kristna, eller bor i en mindre stad, eller är "unga killar" - men det är bara så jävla tröttsamt att någon målar upp den bilden om och om igen. Så det drog ner hela betyget för boken. 
 
Bänkad får två av fem palmer. 

queen over the world

Publicerad 2015-09-19 13:20:24 i girls <3,

Inte för att jag är någon drömtydare, men häromnatten drömde jag att Nordea ville boka ett möte med mig, för att diskutera min psykiska hälsa. Eftersom jag alltid betalar in allt försent... Och inte för att det stämmer. Men vi kan säga såhär, jag har sen jag startade mitt företag haft nära kontakt med Skatteverket. Två år i rad har jag fått direktnummer till personer för att jag ska kunna lämna in alla uppgifter korrekt. :)))))
 
Så denna morgon tog jag tag i alla papper och jox som bildat små öar över hela lägenheten, små ångest-öar. Och bara sorterade, fixade och bockade av. Vilket resulterade i detta:
- gjorde sista inbetalningen till Skatteverket gällande deklarationen
- gick med i Unionen + Unionens a-kassa
- ordnade e-faktura till telia
- ordnade mobilt ID
- fixade Swish
- laddade ner Nordea-appen
- sorterade alla papper och satte in i företags/hem-pärmen. 
 
Och nu är allt bara ordnat och klart! Min stolthet över mig själv finner inga gränser! För andra kanske detta är småpotatis eller vardagliga handlingar, men jag har en sådan märklig inställning till ekonomi. Jag vill bara att allt ska funka av sig själv. Sedan jag var 19 år har jag varit fantastisk på att spara och bygga på en buffert, vilket är mitt bästa tips till alla som ingår någon slags relation. Oavsett hur kär en är, så ska en ha buffert att falla tillbaka på ifall det visar sig att drömmen är en jävla knöl. Eller om vill börja plugga eller får sparken eller blir sjuk. En buffert är alltid vettig att ha efter de förutsättningar en lever efter. 
- så att spara och bygga buffert är jag bra på. Men att joxa med allt annat har bara varit ångestfyllt. 
 
Fast det börjar vända nu. Det är också jävligt mäktigt att ha koll på sina pengar. Och det är något häftigt att kunna ha ett eget företag och se pengarna växa där - och veta att jag dragit in varenda krona själv pga utbildningar jag hållit eller texter jag skrivit. 
 
Så nästa ekonomiska steg är att förstå alla appar jag nu laddat ner och börja hänga mer på mina olika konton. Och bli av med den där stressen jag har inför en inloggning. Det låter som en bra plan. 

sextio

Publicerad 2015-09-18 17:04:00 i min vardag,

 3 saker jag ser fram emot
- hångla upp min donna, vilket iofs sker några gånger om dagen, men ändå
- att klara fem km utan problem
- första glaset bubbel i Göteborg nästa vecka
 
3 saker jag fasar för
- att jag ska bli uttråkad och ta upp plugget igen, utöver jobbet alltså
- att jag glömmer att styra upp träffar med olika som jag saknar 
- att vintermörkret kommer alldeles för fort
 
3 saker jag gillar
- palmer
- när jag får snusa henne på halsen där hon är som mjukast
- att fastna i en bok och inte kunna sluta
 
3 saker jag inte gillar
- män som skrevar på tuben
- män som ställer dumma frågor
- män som skapar dålig maskulinitet.
 
3 saker jag vill
- spika några resor: 1) med syrran, 2) med donnan, 3) med vänner
- ha spons till podden!
- spika en kompishelg och en E-helg <3 
 
3 saker jag borde
- fixa med alla mina papper från skatteverket
- vara ledig mer
- yoga
 
3 saker jag kan
- hitta en gemensam nämnare med nästan vem som helst
- bli förälskad efter ett skratt
- matcha fina personer med varandra

3 saker jag inte kan
- låta bli att visa känslor utåt. Har noll pokerface
- backa ur diskussioner. Speciellt när hen är extremt korkad.
- byta lampor och joxa med el. Tycker det vore otroligt sorgligt om jag dog av en elstöt. 

3 saker jag har på hjärnan
- Bron som börjar nästa vecka!
- planering av kläder inför nästa vecka
- yolo!

3 saker jag pratar om ofta
- mat
- resor
- skvaller

3 saker jag önskar mig
- en dejt-helg med E och en kompis-helg tack! Inklusive sleepover, chickflick/skräckfilm, bakverk och pyjamas.
- nya vinterskor med stålhätta
- en spermadonator som garanterar rödahåriga kids <3

3 saker jag blir lugn av
- att hänga med E
- att bocka av listor
- sortera. älskar att sortera saker, gärna tablettaskar eller saker som ska stå i färg eller alfabetisk ordning.

3 saker jag ska göra i helgen
- fira min moder som fyller år
- ha läs-dag
- baka något

3 saker jag gjort den senaste veckan
- dejtat E <3 
- haft massa viktiga möten
- raggat intervjupersoner under bokmässan nästa vecka

3 låtar jag lyssnar på just nu
- Trubbel med Monica Zetterlund
- Fuck you med Maria Mena
- Habits med Fanny de Aguiar
 
3 böcker jag läser just nu
- Mästare, väktare, lögnare, vän av Christoffer Carlsson 
- En andra chans av Anne Cassidy
- Are you my mother av Alison Bechdel
 
3 serier jag ser just nu
- The Nanny
- The unbreakable Kimmy Schmidt
- Gossip Girl
 
3 saker jag blir stressad av
- när jag inte kan läsa min egen handstil som jag skrivit pga stress
- förskolekids som går utan vuxna
- att hitta rätt buss/tåg/färdmedel. Allt utom tub är kaos.
 
3 grejer jag är jättepepp på just nu
- spika fler dejter med E
- Bokmässan i Göteborg!!
- en bebis som snart är på g <3333
 
3 poddar/radioprogram jag lyssnar på just nu
- Den fantastiska resan
- Serials
- Flora och Frida

gonorréerna

Publicerad 2015-09-18 10:12:18 i Sex osv.,

Jag var nere i vår källare här på kontoret och hittade detta klistermärke på insidan av dörren. Givetvis blev jag otroligt nyfiken! Gonorrérna. Och lite palmer, lite hyddor och blått vatten. Jo jag tackar! Vilka ligger bakom detta? Vad var tanken? Var det en kampanj? Hur skapades detta syfte? Vilka var målgruppen? Hur gick kampanjen? Osv osv osv. 
 
För ni ser ju själva, detta klistermärke är så spektakulärt! Som tur är har jag ett gäng briljanta kollegor som på olika vis kommit i kontakt med detta klistermärke. Och det var en gammal sommarkampanj för Love Power. Och det fanns även andra platser: Hiv City, Condyl'omme, Herpås, Klamüdia. 
 
Och deras slogan var: åk inte dit i sommar!! Och en fick ett pass! Så tanken var att könssjukdomar fanns "där borta", men inte är hemma. Så dessa var som någon slags påminnelse på alla könssjukdomar en inte vill ha. Genom att göra om namnen på sjukdomarna till lite lustiga orter och skapa ett pass. 
- men om en får ett pass, då borde det ju innebära att en kan åka dit? 
 
Så himla märklig kampanj. Men jag kan tänka mig att det blev en stor snackis? Så ur det perspektivet kanske kampanjen var lyckad? Att folk pratar om könssjukdomar kanske undermedvetet leder till att folk tänker mer på hur sjukdomar överförs samt att de testar sig mer regelbundet? Men rent informativt och upplysande skulle jag säga att den är ganska så förkastlig. Könssjukdomar finns i alla länder och en kan få det oavsett var en knullar, om en har den sortens sex där sjukdomar kan överföras. 
 
Men jag tycker ändå att det är intressant och härligt att se på hur äldre kampanjer sett ut, och se hur mycket som förbättrats! Och även inse hur mycket saker vi har kvar att utveckla och jobba med framöver. 

the first bad man

Publicerad 2015-09-17 21:00:00 i böcker, girls <3,

 
Jag har tidigare bara läst novellsamlingen Ingen hör hemma här mer än du av Miranda July, och den älskade jag. Det var en såndär riktig vi-gillar-bok på PS genom alla tider. Och detta är alltså Julys första debutroman. Egentligen är jag en person som inte ens gillar noveller, för det krävs så mycket talang för att kunna bygga upp något på några få sidor. Men med tanke på hur mycket jag dyrkade novellsamlingen var jag nervös inför denna roman. 
 
Och jag gillade nog novellsamlingen mer än romanen? Eller det hände så mycket i den här romanen att det kändes som att det skulle passa bättre i novellform än romanform? Den handlar om Cheryl som går till sitt jobb varje dag, inte gör så mycket mer än så och har en gigantisk crush på sin chef. Så pass förälskad att hen är övertygad om att de haft relationer i tidigare liv. Och för att se bättre ut i chefens ögon, så tar Cheryl emot sina andra chefers dotter som inneboende. 
- Cheryl som är van vid sina rutiner, vara själv och få göra som hen vill, får sina cirklar rubbade av Clee. Till en början talar dom inte, sen inleder dom en slags fysisk relation där de slåss, som sedan leder till någon slags kärleksrelation. 
 
Boken är knäpp, märklig och ganska så fantastisk. Den är som inget annat och det är därför jag älskar July. The first bad man får tre av fem palmer. 

Glaskupan

Publicerad 2015-09-17 09:00:00 i böcker, girls <3,

Jag började läsa denna klassiker under en solig dag i Central Park. Vädret var magiskt, solen sken, jag låg i bara bikini, åt en fantastisk fruktsallad och livet var alldeles ljuvligt. Dessutom så befann jag mig i samma stad som huvudkaraktären Esther Greenwood. Författaren Sylvia Plath gav ut boken under pseudonym och är självbiografisk. Greenwood kommer till Manhattan och ska spendera en månad i staden som aldrig sover, tillsammans med ett gäng andra tjejer i samma ålder som hen själv och de arbetar på en tidning. De får massa gratisgrejer, går på fina fester och bär vackra kläder. 
 
Men Greenwood är inte nöjd med livet. Det är återblickar till gamla flammor och det är ångest inför framtiden. Hen misslyckas med att komma in på en kurs och blir mer och mer deprimerad. 
- och även fast boken stundtals innehåller fraser som är helt fenomenala och meningar skrivna i guld - så blir jag inte berörd. Jag vet inte om det är för att jag älskar New York för mycket eller för att jag aldrig varit i närheten av att uppleva de känslor som Greenwood har, men jag blir inte berörd. Inte ett dugg. 
 
Jag förstår inte om boken innehåller massa dolda budskap, feministiska undertoner eller vad det är med boken som alla dyrket i årtionden. Jag blev mest uttråkad. 
 
Glaskupan får två palmer av fem. 

detta läste jag: juli och augusti

Publicerad 2015-09-16 21:00:00 i böcker, girls <3,

juli:
Stalker: Lars Kepler
Skymningsporten: Jeanette Winterson
Paris, Lola och Jag: Moa Eriksson Sandberg
Som om jag vore fantastisk - Sofia Nordin
Född fenomenal - Josephine Bornebusch 
Totalt: 5

Gillade mest: Som om jag vore fantastisk. Jag älskar allt som Nordin skriver och den tredje delen i denna serie var fantastisk. Och jag har hört rykten om en fjärde bok? <33
Gillade minst: Stalker. Ett tag höll jag inte ens koll på hur många som mördats. Det säger nog allt. 
Största överraskning: Född fenomenal. Jag skrattade högt så många gånger. Genial bok. 
Största besvikelse: Skymningsporten. Jag har varit så peppad på Winterson, men denna fattade jag inte.  
Kommentar: Jag gillar blandningen på dessa böcker. Mycket ungdomsböcker, en random häxbok, en deckare - det känns som en vettig blandning.
 
augusti:
The first bad man - Miranda July
En varm vinter - Christina Wahldén
Konsten att ha sjukt långa förväntningar - Åsa Asptjärn
Homecoming queen - Moa Herngren
Totalt: 7

Gillade mest: Skymningsflickan. Allt som Wennstam skriver borrar sig in i mitt hjärta. 
Gillade minst: Homecoming queen. Den hade lätt kunnat vara hundra sidor kortare. 
Största överraskning: En varm vinter. Jag har aldrig varit pepp på Australien, men efter denna bok är jag det. 
Största besvikelse: The first bad man. Jag älskade novellerna, men tyckte det var jobbigt att läsa en hel roman? Så märkligt. 
Kommentar: Jag är med peppad över att jag hann med så många böcker, jag hann med många under semestern ute på landet. Så ljuvligt. 

minnet fullt om kultur

Publicerad 2015-09-16 19:49:52 i böcker, girls <3,

I veckans avsnitt av Minnet Fullt pratar vi om kultur och har fokus på böcker. Nästa vecka är det ju Bokmässan i Göteborg - och både jag och Fridah kommer vara på plats. För Fridah är det premiär och för mig är det elfte året!! Jisses, så många år och det blir bara roligare. 

Så för att peppa igång inför årets mässa pratar vi givetvis om böcker. Flera fina bokförlag har skickat hem paket - och vi recenserar ett gäng böcker var. Och jag delade nog bara ut femmor? För första gången? Det blir nog så när en bara läser böcker av queens som Wennstam, Lövestam och Ngozi Adichie. <333 Dessutom pratar vi om Rederiet och Queen Pia Green. 

Ladda ner och lyssna om ni vill ha höstens bästa boktips. Ni hittar oss i poddappar och på iTunes.com/minnetfullt puss!

körkort!

Publicerad 2015-09-15 10:57:28 i kärlek,

Världens största grattis till min donna som tagit körkort i dag!! Så jävla sjukt och jag är så stolt! Det känns lika peppigt som att jag själv har tagit körkort?! Min vackraste, intelligenta älskling! Som fixade det under en intensivkurs, jag trodde typ det var omöjligt. Men hon kickade det. Heliga Birgitta. <3333
 
 
Och jag kan redan se oss åka till IKEA, Gränna, ta bilen ut till landet spontant, kunna åka till Karlstad utan att synka med sug-SJ, planera roadtrips och längre resor. HURRA!! GRATTIS GRATTIS ÄLSKLING! <3 

hundra

Publicerad 2015-09-14 16:18:58 i Sex osv., plugg,

Jag inser nu när hösten kickat igång och folk börjat sina kurser och utbildningar att detta är första hösten sen efter gymnasiet som jag enbart jobbar 100%. Tidigare år har jag alltid haft plugg, jobb, volontäruppdrag, utbildningar och tusen andra saker. Har jag jobbat 70% har jag pluggat minst 50% och jag har pluggat så har jag pluggat minst 150% osv. Och alltid tagit jobb. Och även de veckor jag haft jobb på arvoderingsbasis så har det alltid varit maxat. 
 
Och jag har ju älskat det. Jag har ju älskat att ha mängder att göra, alltid ha en ny stad att besöka, en ny utbildning att gå eller hålla i och alltid ha kalendern fullbokad. Tills nu. Jag har mitt absoluta dröm-jobb. Jag är sexualupplysare och projektledare hos RFSL´s hiv & hälsa-avdelning. Det blir liksom inte bättre och finare än det?
- jo kanske, min dröm är fortfarande att ha ett eget tv-program. 
 
Fast jag kan ändå sakna att plugga, i alla fall lite? Det är ju knappast en klass jag saknar eller något som har med att hänga med andra att göra. För jag har aldrig trivts i dom klasser jag gått i. Men jag kan sakna att snacka med lärare, få bolla tankar och få grotta ner mig i artiklar och böcker jag är intresserad av. Jag kan sakna att hitta ännu ett område som jag tycker är intressant och lära mig mer om något. I ren panik anmälde jag mig till två kurser för nu i höst, får se om jag ens påbörjar dom. 
 

Såhär liten och gullig var jag iaf när jag kom in på mina första kurser i sexologi. Då drack jag en hel flaska bubbel själv, som Nattis pappa köpte. Jag hade köpt den på bilden, men den var inte tillräckligt "fin", så jag fick en annan. Så gulligt :))) 
 

vecka trettioåtta

Publicerad 2015-09-14 09:47:11 i min vardag,

Jag har haft den drömmigaste helgen på länge, så jävla fin och lugn. Ändå är jag helt slut? Vi har bokstavligen hängt, ätit, skrattat och planerat kommande planer - och jag har träningsvärk i kroppen? Det måste vara något med luften ute på landet. Det sa alltid Farmor <3 Denna vecka innefattar ungefär detta:
 
måndag: vinka av donnan som är borta ännu ett dygn, jobba som vanligt och sen ska jag och Fridah podda ikväll <333 och sen om jag orkar ska jag på yoga. 
 
tisdag: E kommer hem!! <3333 och jag har massa viktiga möten på jobbet. 
 
onsdag: mötesmaraton hela dagen mellan 09.00-20-30! Skulle aldrig pallat det om jag inte dyrkat mitt jobb. 
 
torsdag: Testpoint-möte och jobb. På kvällen ska jag och E på dejt <33 vi ska äta middag ute och se Kristina från Duvemåla. :)))
 
fredag: jag har mitt första Testpoint-pass sedan Eurogames! Som jag saknat det. Vi kommer att finnas på Candy mellan 23.00-01.30 - kom dit om ni vill ta hivtest med snabbsvar. 
 
lördag: fira mamma! Och kanske även Ernst mamma? Så sjukt att våra mammor är födda på samma dag, samma år - som stjärnsystrar!  
 
söndag: ledig! hurra! 

Kräftskivan

Publicerad 2015-09-13 19:48:00 i kärlek, min vardag,

Sicken jäkla helg vi haft! På bilden är ett gäng guldklimpar, dvs hela sällskapet under årets kräftskiva! Så ljuvligt att få hänga med sina bästa vänner som lär känna varandra ytterligare och bara har det fint ihop. Och ljuvligaste av allt, vi kunde hänga ute framåt midnatt, utan att frysa ihjäl. Kräftor, stjärnklar kväll, landet, massa mat och efterrätter plus bästa vännerna - oslagbar kväll! <333

Det känns som att hösten faktiskt får komma nu, efter denna fantastiska helg. Tack för den livet! 

Näckat!

Publicerad 2015-09-12 14:22:04 i girls <3,

Solen skiner, sommaren sjunger på sista versen och vi firade genom att näcka! Sicka queens vi är <3333

fredag med queens

Publicerad 2015-09-12 10:18:42 i girls <3, kärlek,

Innan klockan slagit kväll hade vi handlat allt, köpt snacks, packat upp allt och öppnat första flaskan bubbel. Och solen sken! 
Bubbel, rödbetschips, mintchoklad - allt som behövs. Och bästa sällskapet såklart.
Och vi spelade krig! Och Bubblan, vändtian, Hej Knekt osv. Vi hördes nog över hela bygden :))))))
Sen låg vi på rygg och kollade efter stjärnfall, snackade ikapp och käkade middag framför brasan. Drömkväll! <3

Paket med guld

Publicerad 2015-09-11 08:41:39 i böcker, girls <3,

En av de bästa sakerna med att ha podden Minnet Fullt med Fridah, förutom att vi varje vecka snackar om nya ämnen, får peppa andra och dela med oss av tankar, minnen och åsikter - så är det alla paket som trillar in. 

Ett återkommande tema i podden är att tipsa och recensera böcker för er lyssnare. Och det är så kul! Det är så mysigt och fint att få tipsa andra om böcker en själv gillar. Böckerna på bilden är från Rabén & Sjögren och står överst på min boklista.

tandläkare eller gyn?

Publicerad 2015-09-10 17:47:21 i fittan <3,

Det kanske inte syns på bilden, men min högra kind är svullen, hela högra käken spänner, min underläpp känns som dubbel storlek och min tunga ligger platt som hos någon som är dålig på att hångla. Jag har dragit ut min första tand. :(((
 
Jag vet inte vad ni har för relation till er tandläkare, jag tycker att min är rätt krispig och oförskämd som lägger till ett "bara" framför summan en ska betala. Som när jag fick en nota på X antal tusen, och "bara" skulle betala 1900kr pga försäkring. Enligt vems ekonomi är den summan "bara"? Inte min iaf. 
 
Och förutom att min tandläkare är krispig ogillar jag allmänt att gå dit. Jag är inte rädd för instrumenten, bedövning eller annat dom utsätter en för. Men jag känner mig som en dålig människa? Som att jag ätit mig till eller slarvat mig till alla fel i käften. Eller att jag ska skämmas för att jag har genetiskt anlag för tandsten. Jag får alltid ångest av att ligga där och höra dom mumla massa formler och förklara alla fel en har. 
 
 
Istället älskar jag ju att gå till gyn! En får ligga och balansera medan någon riktar en strålkastare mot ens fitta. Ens kön är liksom i centrum och helt och hållet i fokus - och det är ju inte varje dag det är så. Dvs om en inte är kukbärare och åker tuben i centrala Stockholm... Men hos gynekologen kan jag alla ord, hänger med på alla begrepp och det kan bli en ganska trevlig stämning. Gynekologen gör ju ofta allt för att en ska må bra och vara avslappnad, och det blir alltid trevligt att hänga där. Dessutom känner jag mig inte korkad som jag gör i tandläkarstolen, utan jag fattar allt som sägs och kan babbla på i samma termer. Mysigt. Så jag skulle hundra gånger hellre gå till gyn på regelbunden basis än behöva gå till käftis och få skuldkänslor. 
 
 
Och jag kan bara hoppas att folk inte har samma känslor för gynekologen som jag har för käftis, för då är det något som är fel. 

Minnet fullt om höstpepp

Publicerad 2015-09-09 07:32:20 i girls <3,

Innan 07.00 var jag på jobbet, av den roliga anledningen att jag skulle larma av åt snickare. Och jag har ju någon slags förkärlek för hantverkare. Jag minns alla dom gånger jag släntrade in på Pappas kontor absolut senast 06.30 för att äta smörgås som han hade gjort kvällen innan och hinka kaffe innan vi skulle iväg på något uppdrag. Så det var inte så jobbigt att gå upp innan solen denna morgon, och jag tror att detta är första hösten på tio år som jag inte har ångest inför? 
 
I veckans avsnitt av Minnet Fullt pratar vi om just höstpepp - vad det är för bra saker med att hösten faktiskt är här. Jag är ju en sommardyrkare medan Fridah mer gillar hösten. Så vi listar olika fördelar med att hösten är här, samt ger tips på vad en kan göra när dagarna blir mörkare och mörkare. Alla tips jag levererade var jag seriös med - så letar du också efter någon att göra liknande saker med i höst, maila till minnetfullt@gmail.com <3 
 

Ladda ner veckans avsnitt, följ oss på facebook där vi heter Minnet Fullt och maila frågor, funderingar och kärleksbrev till Minnetfullt@gmail.com 
 
Dessutom pratar vi om det som vi alla sett, hört och känt inom oss - det som vi inte längre kan blunda för. Personer som drunkar och dör för att de vill sätta sin familj i säkerhet. Människor som behöver fly från krig till en säkrare plats. Och det är något som händer just nu, människor vaknar till liv på ett helt annat sätt och vill engagera sig. Medmänsklighet och att ha hjärtat på rätt ställe är bland det vackraste som finns. 

träning 2.0

Publicerad 2015-09-08 13:07:03 i min vardag,

Jag var på gymmet i dag för första gången sedan Pride Stockholm och lyckades glömma lås, skor och vattenflaska... Men jag låtsades som att mina grod-mönstrade strumpor inte var någon biggie och släntrade runt så nonchalant jag kunde. Tror det gick bra. 

Och det var så skönt att vara tillbaka! För även om många tänker att största klyschan på jorden är att en mår som bäst efter ett träningspass - så känner jag mig som världens Queen så fort första svettdropparna kommer. Varje steg och varje lyft är en vinst i sig. Det känns som att jag tankar liv och energi åt mig själv? 

Höstens träningsmål är följande:
- yoga en gång i veckan, saknar så att vika min kropp likt en avancerad servettvikning
- be om hjälp när det är en maskin eller en handling jag inte fattar
- träna med E <33
- ha spinningsdejter med Moa så ofta våra scheman godkänner det. En gång i veckan iaf :))
- basta ofta!
- inviga mina nya godisrosa pjucker och anmäla mig till mitt livs första lopp
- ge träning tid och fatta att min kropp har rätt att existera i dessa sammanhang - utan att för den delen bli knullad med blicken av random douches.

We should all be feminists

Publicerad 2015-09-07 18:30:04 i böcker, feminism, genus osv., girls <3,

Jag köpte denna pärla hos den queera bokhandeln Blue Stockings i New York. Boken är baserad på ett TED talk som Ngozi Adichie höll med samma titel. Och handlar om, som titeln avslöjar - varför vi alla ska vara feminister. 

I boken tar författaren upp egna historier, reflekterar över hur världen ser ut, historiska handlingar, pratar om statistik och gång på gång tydliggör varför feminism behövs. Och det bästa av allt, språket är briljant. Jag läste den på engelska och fattade ändå allt. Boken är tillgänglig och jävligt viktig.
Innan jag började läsa boken hade jag inga direkta förväntningar. Men jag blev tagen med storm - allt är genialt. Detta stycke handlar hur män knappt reflekterar över sin egen position  i samhället - för att dom inte ens behöver det. Män (vita) är så pass självklara i dagens samhälle att dom aldrig behöver fundera över hur, när, och varför dom behandlas som dom gör. Vilket också lätt leder till att en inte så ofta reflekterar över hur andra människor har det. 
Briljant stycke och jag kände någon slags befrielse av detta stycke. För det är så otroligt lätt att avfärda händelser och aktiva handlingar pga kultur. När det är något som istället ska förändras och förbättras. 
- denna sida är nog det bästa jag någonsin läst i hela mitt liv <333 jag vill bara memorera vartenda ord och trycka upp i facet på nästa douch som förslår ordet "humanist" istället för feminist. När en förstår grunderna bakom feminism, applicerar det på hur världen ser ut i dag, på såväl individnivå, gruppnivå och samhällsnivå - då fattar en att det är stor skillnad på att vara "humanist" och feminist. 

Jag skulle vilja att denna bok blir obligatorisk läsning för samtliga. Dela ut den i skolor, arbeten,  i lokaltrafiken och sätt upp pjäser med samma tema. Vi måste börja förstå på riktigt varför feminism behövs och vi måste prata och förändra på så många nivåer. 

We Should all be feminists får fem av fem palmer. 

min helg

Publicerad 2015-09-07 15:54:19 i kärlek, min vardag,

På fredagen hann jag med en jobbdag, som främst bestod av att gå igenom mail och strukturera kommande veckor. Sen sprang jag till tåget och vinkade Sthlm hej då. 
Blev mött av min rödhåriga kärlek och fick hångla, snusa och sitta klistrad på henne efter tio dagars semester. Och nu är jag som nykär i 'na. Har varit helt pirrig och fnissig hela helgen! <333
E's kusin hade fått bebis och vi skulle hitta present. Jag hittade detta!! Mitt hjärta och livmoder jublar! Våra kids kommer givetvis ha Håkan-kläder.
Likt en ljuvlig klyscha har vi gått skogspromenader, ena dagen i spöregn och andra dagen när solen sken.
- att hångla och äta glass med min donna, ja tack!
- sen blev det tågkaos, alla tåg mot Sthlm blev inställda och inga bussar kom. Så vi köpte mosbricka, tog ytterligare en promenad för att köpa chips. Resten av kvällen pluggade hon körteori och jag läste När hundarna kommer och Glaskupan. 

Så himla fin och välbehövlig helg. Jag älskar att hänga i Karlstad, jag blir alltid som nykär i henne och allt är bara lugnt och mysigt. Så ljuvlig helg <333

Vecka trettiosju

Publicerad 2015-09-07 10:20:16 i min vardag,

Nu har jag avverkat all min semester och känner mig på något sätt redo för höst? Det brukar jag aldrig känna. Men det kanske beror på att den här sommaren har gått i hundra, och att jag nu längtar till lite lugnare och mysigare aktiviteter. 

måndag: är fast i Karlstad pga regnoväder. Men hinner hem lagom till att podda med Fridah <3 

tisdag: jobb, lunch med Anna och middag med la familia. Dessutom fyller min fantastiska donna år!! ❤️❤️

onsdag: jobb som vanligt och på kvällen ska jag hänga med Newcomers. Och min mormor fyller 95, helt galet.

torsdag: jobb. Och tandläkaren. Ska förhoppningsvis få dra ut en tand som gick sönder i juni/juli? 

fredag: fixa inför helgens kräftskiva! Ut till landet för att fixa och laga massa mat.

lördag: E kommer hem och vi ska ha gemensamt kalas och kräftskiva! Ska bli så himla mysigt! 

söndag: brunch med folk som sovit kvar efter kräftskivan <3

Endometriosmottagning öppnar i Karlstad

Publicerad 2015-09-06 09:25:29 i feminism, genus osv., fittan <3,

Hurra för Karlstad! Jag har ju tidigare bara varit involverad i sexualpolitiska frågor som handlar om att landstinget deltog i COL-utbildningar som jag hållit i + att dom har haft personal på Putte i Parken tillsammans med COL. Så häftigt att mina COL'are jobbade ihop med barnmorskor och gynekologer. Vad jag vet så är detta samarbete unikt för hela Sverige. 

Men detta steg att öppna en mottagning med fokus på endometrios är ju helt fantastiskt! Äntligen får denna sjukdom någon slags upprättelse och det utrymme som behövs. I den hör artikeln står det att ungefär 200000 personer med livmoder lider av endometrios, vilket innebär att ungefär var tionde fertil person med livmoder har sjukdomen. - Och den klassas fortfarande inte som folksjukdom ännu, även om det diskuteras just nu. 

Teamet på mottagningen kommer bestå av en smärtdoktor, tre gynekologer, en tarmdoktor, en kurator och en kontaktsjuksköterska. 

Hurra för Karlstad och för ett otroligt viktigt initiativ! Hoppas att fler sjukhus runt om i landet tar efter.

Söta pojkar är bara på låtsas

Publicerad 2015-09-05 12:59:15 i böcker, girls <3,

Jag har tidigare läst Paris, Lola och jag av Moa Eriksson Sandberg. Men denna rosa pärla är Eriksson Sandbergs debut. Och den baseras på henoms egna dagboksanteckningar från 90-taket. Så jävla ljuvligt. 

I boken får vi följa Ella som börjat på teatergymnasiet i Halmstad. Och jag kan inte relatera till något som handlar om teater, men resten av boken dyrkade jag. Samtidigt som Ella vill åt drömrollen i höstens pjäs, är det samtidigt så mycket annat som sker i livet: pojkar, bästa vänner, fester, plugget och att bara vara ung. Och det är fullkomligt ljuvligt att följa sextonåriga Ella under 90-talet med musikreferenser och sånt. 

Mycket av boken handlar om sex. Att ligga, vara kåt, vilja ha en partner, ställa upp för snubbar, vara kär, göra saker som en tror förväntas av en - och det är så bra beskrivet! Ella gör som hen vill, ligger när hen vill och struntar i att folk snackar och stirrar. Så jäkla bra skrivet och formulerat. Jag älskar Ella!!

Söta pojkar är bara på låtsas får fyra av fem palmer. 

vill ha

Publicerad 2015-09-04 18:22:27 i böcker, girls <3,

Jag vet att David Lagercrantz och E. L. James säljer som fan just nu - men jag hoppas och tror att denna bok kan bli höstens storsäljare. Ni har säkert sett instagramkontot SvartKvinna som blev gigantiskt på några dagar. Nu kommer boken av personen som ligger bakom kontot. Så otroligt viktigt konto och boken är minst lika viktig. 

Jag hann förbi Balsalen innan tåget mot Karlstad gick, och det känns så surrealistiskt att vara där. Det har ju varit mitt dagliga häng under så många år, och nu har jag inte varit där på flera månader. Men men, jag är glad att mina lila kapitel är avslutade och att jag ändå har tillgång till bokvärlden. 

saknaden

Publicerad 2015-09-03 23:58:29 i kärlek,

Skulle precis riva bort täcket och skeda Copa när jag hittade denna lapp. Ibland fattar jag inte hur alla mina känslor för henne får plats i min lilla kropp. Det är så jävla mycket kärlek, pirr, pepp, fniss, glädje och hjärtdunk som hon ständigt skapar i mig. Min fantastiska donna. I morgon kväll får äntligen skeda henne, snusa henne i nacken, borra in mitt huvud under hennes haka och hångla upp 'na. Älskade E <3333

hemma

Publicerad 2015-09-03 13:08:03 i resor,

Nu är vi hemma igen! Efter två flygturer genom X tidszoner landade vi på svensk mark imorrse. Jag har hunnit packa upp allt, tvätta, och strukturera. Om jag inte gör allt sånt direkt kan min packning lätt stå i några veckor. Så hellre gör jag allt direkt. 

Himlen fotade jag någonstans mellan Island och Sverige. Och bilden med alla läppglans och annat jox är för att jag gärna tar emot hjälp med dessa produkter. Jag som kört hm's kajalpenna sedan 14 år tillbaka, har för första gången köpt både en gel-eyeliner och någon annan slags penna :))) 

Sist men inte minst, spana in alla ljuvliga böcker jag köpt! Jag gick loss på Blue Stockings och Barnes & Nobles. Min plan är att börja plöja böcker på engelska. Så himla svårt är det ju faktiskt inte. Min plan är varannan engelsk/svensk. Borde gå bra med denna ljuvliga hög iaf. 

sista frukosten

Publicerad 2015-09-03 02:55:13 i resor,

Jag tog ett sista varv i våra kvarter imorrse och köpte rostade bagels med créme cheese åt Issa och jordnötssmör åt mig. Samt två ljuvliga donuts från Dough Doughnuts, en med nutellafyllning och den andra med mockaglasyr doppad i kaksmulor och mandel. 
- och det är så ljuvligt att promenera runt när staden vaknar till liv! Folk är så trevliga, en småpratar med alla och det är så charmigt och hemtrevligt. Härom natten när jag och Issa skulle köpa chips efter en utekväll frågade kassapersonalen om jag hade ett klubbkort, och jag svarade att jag tyvärr inte hade det, än! Och hen svarade att jag en dag kommer att göra det, och att då tar New York emot mig med öppna armar. ❤️

Jag är så lycklig över denna resa! Vi har haft så jäkla kul, upptäckt massa nya platser och bara njutit av semestern. Så ljuvlig vecka!

En varm vinter

Publicerad 2015-09-02 04:25:00 i böcker, girls <3,

Alexandras föräldrar har skilt sig och mamman sticker på yogaläger medan pappan sticker utomlands med ny partner. Båda lämnar Alexandra hemma - så hen plockar ut körkortspengarna och sticker till Australien. Detta sker istället för att börja skolan igen. Samt byter namn till Alex. I Australien träffar Alex nya människor, lär sig surfa, jobbar på ett sockerplantage, blir kär i sin surfarlärare och bara reser runt i Australien. 
 
Jag som aldrig varit där, märker att författaren älskar Australien! Alla platser, människorna, byggnaderna, naturen, djuren och maten - allt beskrivs med kärlek och passion. Och självklart vill jag åka dit efter att ha läst boken. 
 
Jag har läst alla böcker som Christina Wahldén skrivit och har alltid älskat språket. Wahldéns böcker brukar vara svarta, hemska och alltid ta upp något riktigt hemskt. Så till skillnad från de andra böckerna är denna lite mjukare. Men denna är lika fantastisk som de tidigare. Och jag gillar att Alex bara packar en lätt väska och sticker. Jag gillar att följa med på en backpack-resa, eftersom jag själv aldrig gjort en. Och jag gillar att Alex gör revolt mot sina kassa föräldrar. Alex tar till sig Australien till sitt hjärta och det är en fröjd att få upptäcka alla platser tillsammans med henom. Dessutom blir det en twist när hen upptäcker att pojkvännen som också är surfarlärare är otrogen, men mer än så vill jag inte berätta. 
 
En varm vinter får fyra av fem palmer. 

Miranda & Steve-moment

Publicerad 2015-09-01 23:16:52 i resor,

Alla ni som sett SATC har sett den magiska scenen med Miranda och Steve - känner igen denna plats!! Det är min absolut bästa scen någonsin. Så himla vacker och hoppfull! Älskade SATC. Vi tog en taxi över Brooklyn Bridge och promenerade sen tillbaka i strålande sol. ❤️ efteråt såg vi en dansuppvisning på gatan. Och tidigare i dag åt vi lunch på Ed's Lobster.

Jag kommer aldrig tröttna på denna stad. Vi har hunnit med så mycket på denna resa, men har även mycket att längta tillbaka till. 

Om

Min profilbild

Caro Wikbro Carlén

jag arbetar som sexualupplysare och har huvudfokus hivprevention och säkrare sex. förutom det gillar jag att läsa, feminism, hångla med min donna, mina queens, New York, att äta, vettiga serier, genus, att resa och att diskutera. och det är ungefär det jag bloggar om.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela