sexualupplysare och bokälskare

Människor som parläser

Publicerad 2012-03-31 19:36:00 i kärlek,

Detta mina vänner, detta må vara en aning töntigt men det är en hemlig längtan jag har - parläsning.


När par kommer in och gemensamt väljer en bok, det är bland det finaste jag vet. De tar god tid på sig, velar, har ibland med sig egen lista på vad de ska ha, medan andra par mer går på tips och känsla. Och det märks så tydligt när en parläsning är på g, och jag blir hoppfull varje gång det sker.


Och det är så fint, kärlek, läsning och kompromisser som flätas samman. Där har vi ett mål för år 2012.

teman,

Publicerad 2012-03-31 10:03:42 i Sex osv.,

Jag sitter här och är lite sugen på teman. Vad säger ni? Ett tema per vecka, minst ett inlägg om dagen och ni får vara med och diskutera, tycka till och vara med via kommentarerna. Låter väl bra? Återkommer sen med en liten lista på teman.
Ps. Det är snöstorm, jag får använda min jacka igen som får mig att känna mig som Harry Potter. Dessutom hänger jag med trollen och vi kollar på Ronja Rövardotter. Visst kan det vara en av Astrids bästa?

I like you so much better when you're naked

Publicerad 2012-03-30 18:36:57 i njuta,

05.30-12.00: jobb
13.00-14.00: avslutningssamtal med L
14.00-17.00:fika med Anna!
19.00 - middag med Sanna och Naddi på söder, jag har sminkat mig pigg och klätt på mig en färgglad klänning. Himlen är nästan ljusblå och det är vår i luften. Människor är gladare, livet känns lite lättare och möjligheterna och planerna bara flockas. Dessutom ska jag ut hinna med att både träffa syskonen samt dricka öl med Anna denna helg. Åh, kära vår - du har aldrig varit mer efterlängtad.ps. kvällens låttips, jag hittade hennes skiva av en slump i London och det kan vara en av de bästa skivor jag hört? Jag kände mig ball och internationell när jag chansade, och så var hon från Norge...

ett avslut,

Publicerad 2012-03-30 18:14:40 i min vardag,

Jag hade mitt avslutningsmöte idag med min terapeut, jag har gått till henne i 6 år! Det hela började med tonårsångest, framtidsångest, kärleksångest, vad-i-helvete-ska-jag-göra-med-mitt-liv-ångest, utbildningsångest och alla de där miljoner känslor som pumpar runt hos en sextonåring.
- sen fortsatte jag bara. Sex år, det är så jävla lång tid. Det är mer än en fjärdedel av mitt liv. Och vi har hunnit med så mycket prat, ältande och framsteg. Kärlekskrångel, föräldrarsnack, framtid, ludde, vänner, familj, skolan, utbildning, ännu mer ludde, självständighet, plugg, ludde, sexologi, framtiden igen, hepatit c, behandling, ångest, friskförklaring, framtiden, pappas död.


Idag var hennes sista dag för att när som helst vill ett barn födas, så vi hade ett hej då-snack. En liten avrundning och en ihopknytning av säcken. Hon är så fantastisk, önskar att alla som hade lite för mycket tankar kunde få gå till henne, eller någon som är lika bra. Att gå i terapi är bland det bästa en människa kan göra.

Jag vet inte om jag någonsin kommer bli "färdig" med min sorg eller alla mina tankar, men just nu kändes det bra med ett avslut. Jag har vuxit så jävla mycket de senaste halvåret, ni skulle bara veta. Och hon är så jävla jävla fin, jag är så glad att jag gick vilse den där gången jag skulle på mitt första möte och hamnade på fel ställe, och därmed fick L. Ödet i ett nötskal.


"Tänk Caro, för hundra år sen satt du här med lite vaga tankar om att du ville bli sexolog, och nu skriver du för Veckorevyn om precis det du vill och jobbar för både RFSL och RFSU. Du kommer komma precis vart du vill, inget kan stoppa dig"

"Jag ville bara ha det här tillfället att ge något tillbaka, du verkar vara den typen som hela tiden ger och ger, men kanske inte alltid får något tillbaka? Och jag vill ge tillbaka till dig"

- och sen sa hon massa fina saker, beskrev mig in i minsta detalj och jag fick med mig en hög meningar som träffade rätt in i hjärtat och massa kärlek.

sista öppningen,

Publicerad 2012-03-30 05:00:38 i böcker,

Jag har sista öppningen någonsin i lila Skrubben. Det känns lite sorgligt? Pocket Shop är det enda jobb jag hitills stannat på i mer än 6 månader, alla andra jobb har jag antingen lärt mig allt på och sen tröttnat, eller börjat bråka med chefen och gjort en protest!
- stackars min mor, hur många gånger har jag inte kommit hem och gormat att jag slutat pga chefen är ett as/rasistisk/svart-anställer/allmänt dum i huvudet och prompt vägrat gå tillbaka. Samtidigt som det är hon som hjälpt mig få tillbaka alla pengar.

(hur en vuxen människa kan ha på sitt samvete att lura unga människor som är nya på arbetsmarknaden kommer jag aldrig förstå. Karma kommer jaga er.)


Den må vara liten, trång, antingen svettig så låren är fuktiga eller svinkall så att en tvingas sitta med fläkten i knät, miljarder böcker på pytteliten yta, kommer två barnvagnar in samtidigt så uppstår panik, ganska jobbig affär - men samtidigt så himla fin och charmig.

- och alla författare som jag beundrar som stormar in, och som jag bara måste berätta för hur mycket jag älskar dom och så uppstår de där fina samtalen. Eller när jag får beröm av författaren själv över min vi gillar-lapp. <3


Lilla lila skrubb, jag kommer sakna dig!

trött på ilskan,

Publicerad 2012-03-29 21:14:13 i min vardag,

Kom på mig själv idag igen med att vara arg, blev det direkt när jag klev av planet från New York och detsamma hände när jag vinkade hej då till Madde i Brighton. Samtidigt så händer en massa helvete här hemma i Stockholm som jag sugs in i och måste engagera mig. Samtidigt som jag försöker vara social, försöker hinna med träning när min hals äntligen slutat göra ont (tog bara 5 veckor denna gång...) samtidigt som jag försöker planera sommaren, samtidigt som jag försöker klara mina kurser, samtidigt som jag försöker leva.

Jag älskar att engagera mig och jag kommer alltid käfta för det som är rätt. Och det är här jag får utlopp i form av text om mina åsikter och det jag tror på. Det som jag tycker är värt att kämpa för. Men det känns som att det blivit lite mycket av det nu på sistone.


Ska vi ta och satsa på lite kunskap och information ett tag framöver? Sex, kondomer, hångel, raggningstips, erfarenheter, hur en samlar pluspoäng i sängen, hur säger jag "jag älskar dig" till den jag vill leva med framöver, kärleksbråk, sambotjafs, komma ut ur garderoben-pepp, transpersoner, paraplybegrepp, queer, relationsanarkister, kärlek, tvivel, singelliv, titelhets, säkrare sex, fitta, kuk, anal, roligare sex, kroppsbehåring, fetischer, ej slentrian-sex,

och allt sånt. Och så blandar vi in lite vardag, lite av mitt liv, lite lycka, lite skratt, lite hopp, lite allvar och lite liv. Det låter bra. Bra, vi börjar runt 4,37-snåret. Och har du någon fråga, fundering eller så - maila sex@veckorevyn.com eller lämna en kommentar här.
ps. och nu ska jag läsa min hjärnbok tills jag somnar, ger den max 14 min. U - om du mot förmodan skulle läsa detta, så tar jag gärna en fika någon dag. Snackar lite om hjärnan och livet. Skriv en kommentar här eller messa mig på 073-6530835.

det går att göra skillnad,

Publicerad 2012-03-29 09:30:09 i åsikter,

Det värmde till rejält i mitt hjärta när jag såg twitteruppdateringar om att Slakthuset brutit kontraktet och ställt in sin konsert med Sizzla. Jag är glad över att de slutligen tog sitt förnuft till fånga. En stund efter det blev jag intervjuad av Musikguiden, jag fick titeln "protestanten" och därefter intervjuades Slakthusets talesperson Erik Wretman. Samme person som i förrgår sa att de inte tänkte ställa in, mycket kan ske på ett dygn...


Och ni som säger att det handlar om yttrandefrihet - kan ni gå om nian eller? Och ni som säger att det bara handlar om musik - gå tillbaka till ert gymnasium, be att få prata med er samhällskunskapslärare, ta en kopp kaffe med henom och sug i er kunskap. (eller ställ era frågor här så kan vi fortsätta diskutera!)


Men för att återvänad till kampen - för det var och är en kamp, så kommer jag för resten av mitt liv vara stolt över att jag var med, jag var med som protestant och jag var med och gjorde skillnad. Homofobiska åsikter är aldrig okej. Det är viktigt att fånga upp sådana åsikter, det är viktigt att ifrågasätta och det är viktigt att käfta. Vi lever här tillsammans, och jag kommer fortsätta att käfta och kämpa för det som är rätt tills jag dör.


Det är även ett ypperligt tillfälle för oss alla att inse en stor och viktig sak - kollektivet gör skillnad! Det må vara en klyscha, men tillsammans är vi starkare! Folk får hetsa hur mycket de vill om den enskilda människan och rätten att vara en individ och allt sånt tjafs.
- men tillsammans går det att göra skillnad. Det går att vända strömmen, säga nej när det är fel och göra uppror!


Tack till alla ni som var med på evenemanget på facebook, tack till alla ni som twittrade och bloggade, tack till ni som lyssnade på programmen och tack till ni som tänkte dyka upp på demonstrationen! Vi gjorde det <3

Endorfiner

Publicerad 2012-03-28 20:49:21 i Sex osv.,

Hormoner som gör en glad, lycklig, rosig och får en att må bra.
 • Träna
 • Onanera
 • Äta choklad
 • Fixa någon att ligga med
Ännu en av vardagens alla trösklar. Får se hur jag löser detta...

om att få ha sina egna åsikter

Publicerad 2012-03-28 20:30:48 i åsikter,

En tanke slog mig idag när jag gick igenom i huvudet det jag skulle säga till Musikguiden - Jag vill aldrig någonsin igen ha en partner som inte låter mig ha mina egna åsikter. Vi behöver absolut inte ha samma åsikter (dock har jag vissa grundprinciper såklart!) utan det viktiga är att jag får ha mina egna. Utan att de ignoreras, förlöjligas, eller inte ses som riktiga. Kanske låter som en såndär sak som är rent allmänt, det kanske bara är jag som har haft otur med partners? Eller så är det jag som insett värdet i mina egna åsikter och tankar. Och att det jag har att säga är viktigt. Ett bra uppvaknande.

ilska,

Publicerad 2012-03-28 14:57:26 i min vardag,

Jag vaknade arg och tung, och det har bara blivit värre. Jag fick en kommentar om min pappas död som slagit rot i hjärtat, en bok jag behövde blev lånad en timme innan jag kom dit, jag hatar tele2's jävla snorvalpar, och jag kan inte hjälpa att bli förbannad på mina "vänner" på fb som tackar nej till protesten mot Sizzla. Jag är sådär jobbigt arg att det känns i hela kroppen. Mitt huvud dunkar och hade jag haft en partner hade hen fått fly fältet detta dygn.

Så jag har köpt pelargoner på rea, ska skura hela lägenheten med såpa och lyssna på arg musik. Och bästa Naddi kommer över, så vi ska hänga!  + Musikguiden har sökt mig via Ligga med P3, så kanske dyker jag upp där med?! :)

om argumenten för sizzla,

Publicerad 2012-03-28 05:30:52 i Sex osv.,

1) Reggae-kulturen står faktiskt för fred och fredliga tankar, ni kan väl bara hålla käften? För jag vet inte när uppmuntran till att mörda blev fredligt? Eller när hat blev en fredlig tanke?


Det är ett argument som inte håller, för så kan en säga om allt:
- både kristendomen och islam är två fredliga religioner, likväl mördas det människor i dess namn. Även i nutid. Så att ha det som argument för reggae håller inte. Visst att grundtanken säkert är fred, men det kan ju knappast gälla det som händer nu.


2) Men asså vadå, det är ju bara lite musik! Och han ska ju inte ens spela dom låtarna!

Det är inte bara lite musik, det är hans grundinställning till människor och via sin musik sprider han sin hatpropaganda. Att han inte ska spela just de mest hatiska låtarna gör det inte mer okej. Det är bara Slakthuset som lyfter lite på mattan för att sopa undan de värsta åsikterna. Men Sizzla har likväl sina hatiska åsikter som grundinställning till människor. Dom försvinner inte eller förminskas enbart för att han inte sjunger om dom en kväll.

hur kan detta ske 2012?

Publicerad 2012-03-28 05:00:52 i Sex osv.,

Det händer att jag vid få tillfällen likt många andra är ganska bra på att slå mig själv på bröstet över att i detta land, i Sverige är vi snälla mot varandra och inte likt i andra länder där folk mördas för både de ena och det andra.

Och idag vaknar jag med en tyngd i kroppen, det sista jag läste innan jag skulle somna var att Slakthuset inte backar. Dom tillåter år tvåtusentolv en artist som både skrivit låtar om det och som har det som sin grundinställning - homosexuella ska be om ursäkt till gud och han uppmanar även till mord på hbtq-personer.

Hur i helvete kan Slakhuset tycka att detta är okej? Det går inte in i min skalle hur de ens kunde boka honom från början när de vet varför han blir avbokad eller nekad på många andra ställen runt om i världen?

Jag tänkte dra igång en diskussion med deras talesperson, men hen stavade fel på diskussion så gav jag det inte ens en chans.

 IOCHMED ATT DE BOKAR HONOM OCH TILLÅTER HONOM ATT SPELA - SÅ GODKÄNNER DE ÄVEN HANS INSTÄLLNING TILL HBTQ-PERSONER OCH GODKÄNNER HANS HAT MOT MÄNNISKOR.

VARFÖR ÄR DET ALLTID HOMOSEXUELLAS RÄTTIGHETER SOM SKA IGNORERAS, NEGLIGERAS OCH SOPAS UNDER MATTAN?


Hade det funkat på samma vis om ett band som har judehat-låtar skulle spela? Men inte spela just de där judehatlåtarna den kvällen?
- eller om Ultimathule fortfarande var aktiva, om de blev inbjudna men looooovade att inte spela just de där vit makt-låtarna den kvällen?


Jag pratade i både Ligga med p3 och i P3 nyheter om detta igår. Lägger upp länkar och allt sånt sen. Kampen är inte över. Men idag, det är en tung dag. Håller tummarna för en förändring. Lyssna på denna, och så fortsätter vi kämpa.

inför kondomer på krogen!

Publicerad 2012-03-27 14:16:59 i Sex osv.,

Finns det någon lag som säger att det är förbjudet att sälja kondomer på krogen? Jag har inte hört om någon sådan lag iaf? Så varför har vi inte det i Sverige? Är det jag som hänger på fel ställen eller har vi helt enkelt inte denna typ av försäljning på krogar? Det är ju ändå minst 18 års-gräns på alla ställen, så alla får ju ligga enligt lagen - så det kan inte vara en ursäkt? Dessutom så säljs det cigg på väldigt många ställen.

Är det för att krogägarna tjänar mer pengar på att pumpa ut cigg till fulla kids än att se till att de kan ha möjligheten att knulla runt snäppet säkrare?

- hur svårt kan det vara att sätta in några sådana här maskiner på lite krogar runt om i stan?ps. jag har försökt fråga en klubbägare, men svaret har än så länge uteblivit. Tönt.

dagens agenda,

Publicerad 2012-03-27 11:34:29 i min vardag,

 • gå igenom mina olika mailar/mailer/mails?
 • lyssna på The Knife (and we rise our hands for the colour red <3)
 • få tag på Anna!
 • läsa ut en bok om sexuella perversioner (gammal och intressant!)
 • promenera och njuta av solen
 • prata med Ellen
 • få ordning på veckans schema
 • göra upp pluggschema
 • träffa Natti!
 • gå igenom alla bilder från Brighton/London
 • dricka "svenskt" kaffe. Folk får säga vad de vill, men Americano är inte samma sak som filterkaffe.

Och roligaste sen jag landat: jag kommer tillsammans med Aleks och Hilda att samordna Colour of Love i Uppsala under Valborg!! Det kommer bli fantastiskt, galet och så jävla kul! Jag är sjukt peppad redan!


- fredrik och jag skulle få fantastiska barn. Vi borde spinna vidare på den planen!

är gayklubbar fack?

Publicerad 2012-03-27 11:21:52 i Sex osv.,

Det har pågått lite hetsiga diskussioner bland kommentarerna, och jag fick denna fråga: Är inte gayklubbar också att sortera människor i fack?

Jo, absolut. Och jag har en slags dubbel hatkärlek till dessa platser. Samtidigt som jag själv älskar älskar älskar gayställen då de har bäst musik, roligast människor och bästa partyplatserna - hatar hatar hatar jag att ett uteställe måste vara indelat efter sexuella preferenser.

Samtidigt som jag förstår behovet av gayställen - då det är ett öppet klimat, folk kan hångla öppet med vem de känner för utan att riskera att bli nedslagen och att jag upplever stämningen som snäppet mer avslappnat och roligare.

- så indikerar även både namnet och själva betäckningen gay-ställe att alla andra ställen är heteroställen...


Hänger ni med? Det är en uppdelning av människor där de stoppas in i fack efter sexuell läggning/preferens, och det är fruktansvärt. Men så länge det finns idiotiska människor som anser sig ha rätten att knäcka näsor, känna hat och vilja döda för att samkönad kärlek/sexuell preferens finns - så kommer behovet finnas kvar.
ps. mitt absoluta favvoställe är Paradise, Kolingsborg på fredagarna. Det går alltid att hitta nya bästisar, skrika sig hes till schlager och dö lite när Lars Wallin går förbi. Om jag får ragg där? Nja. Eller nej. Om jag inte minns fel så drog jag liknelse med blindas riksförbund... Jag får aldrig ragg av tjejer. Men dans är ju alltid kul.

luften är fri,

Publicerad 2012-03-27 11:14:44 i åsikter,

Hörrni, en av anledningarna till att jag har öppna kommentarer här på bloggen är för att ni ska kunna vara med. Jag bjuder in er till att snacka, hänga, ha åsikter, käfta, ställa frågor om sex, kärlek, relationer och säkrare sex-info, könisar och allt sånt. Jag gillar att kunna ha det öppet och jag tror på att människor med åsikter ska få yttra dom.Det jag däremot inte tror på är kränkande beteende. Ingen har mer rätt än den andra att klanka på någon annans åsikter, sänka, nedvärdera eller yttra något sådant. Rasistiska tankar, homofobiska åsikter hör inte hemma här.
- jag vet själv att jag är bra på att käfta med folk som har andra (läs blåa) åsikter än mig, och det finns dom som kan ta det och kan diskutera vidare. För vi tycker olika, och vi är olika. Men mitt kommentatorsfält är inget område för nedvärderingar.

Så, jag vill fortsätta ha det öppet - men inga fler personliga påhopp! Vi tycker olika. Nu går vi vidare, skriver intressanta saker bland kommentarerna, ställer frågor och lär oss av varandra. Tack på förhand.
ps. och för er som skriver saker direkt till mig såsom hot, personliga angrepp, sexuella anspelningar och dylikt - er polisanmäler jag ju såklart.

Vare din manlighet jag klev på eller?!

Publicerad 2012-03-26 22:27:18 i Sex osv.,

Jag gillar att träffa nya människor, och jag drar mig inte för att hångla eller tom ligga om känslan och lusten skapas. Något jag däremot inte gillar är när ragg som en tillbringat typ två timmar med börjar tro att de känner mig? Visst, mycket kan sägas och göras på två timmar - men att lära känna någon, eller att lära känna mig tar mer än två timmars hångel på krogen! Är det jag som drar till mig miffon eller gillar folk att tyda mina signaler fel?

Jag tror på april, i april kommer jag vara förälskad. Eller iaf hoppfull.

Fasten seat belt

Publicerad 2012-03-26 19:35:26 i resor,

Kikar runt i bussen och ser att det tydligen bara är jag som följer denna lag? Visst att jag en dag ska dö, men jag tänker inte dö som Bimbo-genom ett krossat bussfönster...

Jag försöker att inte få hemkomstångest. Men hur lätt är det när Stockholm går i gråskala? Kan våren bara komma nu med allt vad det innebär och hångla upp mig i brygga? Jag är redo!
Den här resan har varit fantastisk från början till slut. Jag har fått skratta och känna lugn i själen med en av mina finaste! Dessutom har solen skinit, vi har sett halva Brighton, besökt London, druckit billig öl, dansat bort en natt, ätit chips tills mungiporna sved, sett The Phantom of The Opera och bara njutit av livet! Tack älskade Madde för en fantastisk resa ❤

om vi har det bra?

Publicerad 2012-03-24 10:39:21 i resor,

- solen skiner konstant
- vi har BOKADE BILJETTER TILL THE PHANTOM OF THE OPERA ikväll!!
- vi ska till London idag
- jag har hittat världens bästa serie Sugar Rush på dvd!
- vi hittade tillbaka till ett litet antikvariat där jag tokfyndade böcker
- jag är med världens finaste kompis <3
- jag har semester
- igår åt vi brie som kostat en pund. En pund. För en bit Brie! Jag skulle kunna flytta hit enbart för det
- vi äter jordnötssmörsmackor till frukost
- i torsdags dansade vi bort natten, tequilan var i princip gratis och de spelade bara gamla hits
- igår såg vi den fantastiska piren och njööööt av solen
- vi såg Hanna igår, om ni inte har sett den - se den!
- och vi har köpt hem i princip all ny choklad vi kan finna - fest!


Nu måste jag bli färdig, packa ner en topp inför musikalen ikväll. Åh, detta är världens bästa semester!

Redo

Publicerad 2012-03-22 17:38:10 i min vardag,

Jag har ätit godis till lunch, börjat på vad jag tror är en vansinnigt bra bok och småpratat med gäng tanter. Samt tagit på läppstift. Nu är jag så redo jag kan bli!

Bara kör

Publicerad 2012-03-22 15:15:50 i kärlek,

Sitter på flygbladen några timmar i förväg, mitt plan lyfter inte förrän 18.15, men är det något ställe jag hatar att stressa på så är det flygplatser. Sitter och studerar min vackra nuna och suckar över hur jag själv tycker att jag är så jävla snygg. Samtidigt som jag hatar när snubbar säger det till mig... Samtidigt som jag skulle kicka som modell. Lyssnar på The Ramones och saknar Ellen så det gör ont, i sommar gör vi en tatuering.

Men om jag är pepp på att komma bort? Svar ja. Bara få lalla omkring där ingen känner än, hångla med skäggiga främlingar, bära rött läppstift, dricka kaffe från Starbucks, nöjesläsa, hänga med Madde och bara få vara. Kommer bli magiskt.
Och jag tänker på relationer. Varför tillåter vi oss själva att bli sårade? Varför låter vi människor som står en nära komma åt där det gör ont? Varför tar vi inte hand om oss själva bättre? Jag försöker att alltid sätta mig själv främst, det är när jag glömmer bort det som smärta kan bli resultatet. Hur som helst, vi är värda för mycket för att låta någon phucka upp våra tankar, fimpa på vår tid och trampa på ens själ.
Jisses nu blev det visst lite dramatiskt. Men ni fattar vad jag menar. Kanske bloggar jag, eller skriver något på twitter. Ta hand om er ❤

gayturister!

Publicerad 2012-03-22 05:36:27 i Sex osv.,

Hetero-metro fortsätter att leverera. Att jag fortsätter att läsa skiten har jag två bra anledningar till: Jag älskar Fridah Jönssons krönikor, och jag gillar att läsa folks arga insändare.

Men, idag har jag innan klockan ens slagit sex lärt mig flera nya ord:
- gayvänligaste - det är ett land som är vänliga mot gay?
- gayturism - det är alltså en specifik slags turism för personer som är gay?
- gayresenärer - det är gaypersoner som reser?


Tack till hetero-metro för att ni berikar min vokabulär. Dessa ord kommer jag säkert få mycket använding för.

DR Åsa. och hennes sambo,

Publicerad 2012-03-22 05:32:51 i åsikter,

Jag tycker hela mediagranskningen av den eventuella branden är riktigt jävla spektakulär. Inte sjävla branden, utan hur de väljer att titulera de inblandade.

1) Varför är Dr. Åsa ens med? Jag ser mer bilder på henne än på hennes sambo? Blir det mer tilltaligt för samhället och läsarna om den misstänkte är sambo med en kändis?

2) Varför är han bara "sambon" med folket? Som att nu när hon är känd, då räcker det för honom att enbart tituleras som "sambon"? Han är liksom inte sig själv, utan han är enligt media bara en sambo till en känd.

3) Titlarna är omkastade - gå till vilken random kyrkogård som helst så kommer ni hitta mängder med stenar där männen och deras yrken står med, fruarna står med som just fruar.
- 2012 sker samma sak när det vankas eventuella brott...


Jag förstår inte medias sätt att skriva om saken? Det blir ju inte ett värre/mindre brott enbart för att en är sambo med en känd? Eller är tidningarna så pengakåta att de gör allt för att sälja fler nummer? Jag försöker tänka om det skulle fungera på samma sätt om det hade varit en kvinna som varit misstänkt för brottet och hennes man hade varit kändis. Hade hon då blivit benämd så som enbart "sambon" där med, och hade han tvingats vara med i varje jävla tidning med bild och förklaring till hur han inte har något med det eventuella brottet att göra? Knappast.

bokat.

Publicerad 2012-03-22 05:02:00 i resor,

Jag behöver denna lilla tripp - fem dagar utanför Stockholm tillsammans med en av världens finaste människor. Det kommer bli fantastiskt. Vi ska hänga, prata om allt sen senast, gå på musikal, se allt vi inte såg sist i London, dricka öl, äta vinägerchips, dricka kaffe och gå i bokhandlar. Samt pubba med allt vad det innebär.


Ikväll när jag kommer fram så har ju Hungerspelen premiär! Så jävla kul. Jag ska ju iofs inte gå, men Madde ska. Så min plan är att hitta Burger King och sätta mig där... Flera timmars häng på BK - precis som på gymnasiet. På den tiden åkte vi minst varje måndag till plattan, beställde in deras blaskiga kaffe och brownie, och bara satt i flera timmar. Måndag var vår icke-pluggdag, så vi fick sockerchockar, skrattade och skvallrade istället. Så jävla fin tid!


- detta är alltså jag och Madde. Jag älskar det faktum att det riktiga klockslaget står med. Samt att det alltid alltid skulle vara med olika alkoholhaltiga drycker på bilder... Gulligt.

muttan,

Publicerad 2012-03-21 14:25:12 i Sex osv.,

Förresten, då fitta är ett ord som många inte tycker lämpar sig i tryckta tidningar, så kommer jag i fortsättningen att använda mig av ordet muttan när jag skriver i VeckoRevyn! Hoppas ni känner er bekväma med det, jag tycker det ligger på plats nummer två över lämpliga ord för fittan. Förstaplatsen är ju såklart just fitta.

Det är väl det ord som är mest likt fitta utan att just vara ordet fitta? Vagina känns för äldre personer och snippa är för barn. Vad det gäller slida så förekommer det också, men då är det beskrivningen av just den delen i fittan, inte som en betäckning för hela könet. Hoppas ni hänger med på skillnaden!


Puss.

det var fett och det var konst,

Publicerad 2012-03-21 14:22:02 i min vardag,

En iphone, en dator, en flaska vatten, en nästan ren mugg vatten - och två personer. Det var allt som behövdes för att vi skulle skapa det som jag kallar "fett" och det var fan konst.
Vi ägnade min lunchrast åt att skapa radio och vilket radioprogram!


Vi hann med att diskutera både hår under armarna och arga kvinnor. Magiskt bra. Min medtalare och intervjuare var ingen mindre än min fina vän, poet, skribent, militär (är det rätt titel?!) och journalist-vän Josefine Owetz.

Så fort jag fått länken kommer även ni kunna få lyssna på programmet. Det blev så jävla lyckat! Tror det spelades på Stockholm närradio?!

en bra taxiresa:

Publicerad 2012-03-21 08:57:44 i åsikter,

Innehåller följande:

 • en chaufför som hittar dit jag ska, utan krusiduller
 • personen ger en inte olika alternativa broar eller vägar för att jag ska komma fram fortast
 • musiken är på den nivån att vi båda hör vad det är för låt som spelas. (Jag myntade som barn adjektivet "taxi-lågt", och det är när en hör att någon form av musik är på, men det är så lågt att det är omöjligt att lista ut vem som sjunger...)
 • Vi pratar inte med varandra mer än hej och nu är vi framme.

det går inte över.

Publicerad 2012-03-20 23:14:23 i kärlek,

"Men asså ett puss-klistermärke behövs ju inte, det är ju bara till pappa!", jag tror jag får fram ett stelt "hehe" men inombord känns det som om någon slängt in en väl gjord molotovcoctail.

Jag kom under dagen fram till att jag måste ha drömt om honom under natten, för jag kunde höra hans röst, hans tonval och hans skratt i bakhuvudet under morgonen. Och jag inser för miljonte gången att jag aldrig kommer sluta sakna honom. Det går inte över. Jag kommer alltid sakna hans skratt när jag drar ett dåligt skämt. Jag kommer alltid sakna att han ringer mig enbart för att han vill att jag ska höra en låt som han vet att jag tycker om när den spelas på radio. Jag kommer alltid alltid alltid sakna honom.

Om 17 dagar har det gått ett halvår sen han dog. Ett halvt jävla år. Ibland känns det som att det hände alldeles nyss, ibland känns det som att det var för ett tag sen och ibland känns det som att det aldrig har hänt. Som att jag på grund av någon anledning inte längre får träffa honom, men att döden tagit honom är inte den första tanken som slår mig. Den kommer efter smärtan och insikten som känns likt käftsmällar.

Det är i stunder som dessa som jag bara vill packa väskan och lämna, vart vet jag inte. Men jag har inget eller ingen som håller mig kvar. Jag vet visserligen inte vad som skulle förändras om jag bytte världsdel, kanske blir det lättare att andas på en solstrand än instängd i ett hus och ett schema som måste följas.


jag vet bara att jag ständigt tänker på honom och hur det kunde ha varit om han hade varit här. Hade han vågat köpa VeckoRevyn själv? Hade vi skottat snö på landet? Hade han lärt mig laga riktig aioli? Hade vi diskuterat hen och håriga armhålor? Hade han ringt mig varje gång han ville att jag skulle höra en låt? Hade mitt liv sett annorlunda ut? Jag vet inte, och jag kommer aldrig få veta. Jag vet bara att det här är en smärta som jag inte önskar någon, och som inte går över. Den bara existerar.

Egoina hann före,

Publicerad 2012-03-20 13:07:49 i åsikter,

Hon har skrivit en fantastisk krönika i City-tidningen som finns i Skåne, men går även att läsa på hennes blogg.
Texten handlar kort och gott om det är okej att mobba folk som ändå är offentliga personer? Hon jämför Björn Ranelid med hon som hade hår under armarna...


En sak som jag funderat över länge är varför hela Svenska folket anser sig ha rätten att mobba Björn? Jag har inte läst några av hans böcker så jag vet inte hur han skriver, det jag vet om honom är att Linda Skugge i någon debatt kritiserade honom för att han bar rosa och och hade läppglans... Känns som riktigt kaxig och relativ kritik.


Så varför är det okej att hata och mobba just honom? Enda anledningen jag kommit fram till hitills är att han är en normbrytare.

- han är en man
- han har urringat (något som oftast är exkluderat till enbart människor med stora bröst, ofta kvinnor)
- har bär synligt läppcerat - också något som tolkas som kvinnligt då det inte finns någon reklam eller ens marknad för dylika produkter för män
- han är brun/orange/icke vit - kanske beroende på solarium? Kanske brunutansol? Kanske hans hudfärg? - vore det på något sätt konstgjort är det återigen en sak som ofta förknippas med kvinnor
- han är mån om sitt utseendeJag vet inte, men jag hade innan jag hörde låten någon form av respekt för karln. Främst för att han bitchade tillbaka så bra till Svenska akademins egen Peter Englund vid förra årets medverkan av Let´s Dance.

denna dagen - ett liv,

Publicerad 2012-03-20 12:13:06 i min vardag,

8.00 - 9.15: pw som resulterade i skavsår på brösten? Varför är det ingen som pratar och varnar andra om detta? Då kan jag lika gärna göra det: skippa för fan inte bh/sporttopp/plåster/lugnande salva om du funtar på att gå i snabb takt mer än 10m. Det gör så ont. Som att alla mina nervändar ständigt är aktiva och bara väntar på mer? Okej några sekunder i taget under förspel, men detta - det är bara sadisitisk smärta som jag inte uppskattar.

9.20 - 10.15: frukost + senaste avsnittet av svenska top model. Jag bölade under elimineringen...

10.17 - 11.45: TENTAN ÄR KLAR!! Jag har alltså skrivit 12 sidor på mindre än ett dygn. Om någon är sugen på att skriva en hyllningssång så är det öppet mål just nu. Kom på mig själv med att låtsas läsa igenom allt när det var klart... Men nu är den klar och jag går vidare.

11.45 - 12.20: fuldans, sång, kaffe, ensamstående allsång och igenomgång av mail och twitter!

12.20 - 14.00: någon form av lunch, skriva klart månadens text till VECKOREVYN samt förbereda mig inför min radiomedverkan denna afton!

14.02 - 15.00: skriva ut och skicka tentan till SH, skriva ut biljetter och boardincard till LONDON! Promenera i wannabe-solsken till jobbet.

15.00-22.15: jobb på centan + radiomedverkan!

22.15 - öl med Philip.

Jag har nu gjort det,

Publicerad 2012-03-20 01:42:22 i Sex osv.,

Jag visste att det skulle ske, och nu när det är gjort blir jag besvärad bara av att titta på telefonen. Nu har jag ju själv brutit mot min egen iphoneregel! Nu blev det ju jag som skapade två gröna bubblor ovanpå varandra. Töntig regel. Dom är ju ändå till för att brytas...

Ps. Och för er som undrar har jag ungefär 1400 tecken kvar på min tenta. Jag har alltså skrivit 9 sidor i dag! 9! Otroligt men sant.

vad är en smygrasist?

Publicerad 2012-03-19 20:43:58 i åsikter,

En som hissar svenska flaggan när det är mörkt ut? En som kan svenska nationalsången och sjunger den i duschen? En som alltid hejar på sverige i alla sporter? En som har en svensk flagga hängandes vid ytterdörren? En som firar alla svenska högtider? En som firar nationaldagen? En som tycker att svenska är liiite lite bättre än andra?Jag tycker att människor som inleder meningar med "inte för att jag är rasist meeeeeeen" är intressanta. Ungefär lika intressanta som de som säger "inte för att jag har något emot homosexuella meeeen". (och har samma uttal som Percy Nilegård.)


Alltså denna debatt som pågår nu, den tar tid från min tenta. Jag blir bara så rädd för människor som uttalar sig som att de ansöker till SD´s nästa partistämma, och pratar som att de tillhör deras vardag och en vardaglig vokabulär. Folks människosyn är förjävlig ibland och frasen "men skicka hem dom!" får det att vända sig i magen på mig. Har inte folk vanligt jävla vett och en schyst människosyn? Skrämmande utveckling.

För er som vill bli klokare, läs HanaPees inlägg. Jag älskar henne.

makt och radio,

Publicerad 2012-03-19 18:48:07 i min vardag,

Jag tycker överlag att makt är intressant att diskutera, maktstrukturer och människor som kan gå hur långt som helst för att få sin beskärda del av makttårtan. Makthetsen. Makten som kommer med en hängande kroppslem. Makten som människor dödar för. Makten som kan tas ifrån en när som helst.

Samtidigt som jag älskar när mina vänner via sina yrken och studier slår igenom, får göra saker de är extremt duktiga på och kickar på! Jag blir som en stolt hönsmamma med spetspantalonger när någon av mina darlings klarar ett projekt eller får sitt namn publicerat. Och visst är det en ljuv ström som kan gå genom kroppen när en själv klarar av något och kammar hem lite extra maktpoäng.

Så det är lite dubbel det där.

Hur som helst, några sms och ett samtal senare - imorgon kommer jag att prata i radio!


ps. och nej, det är inte nrj som krypit på sina bara knän. Dom har bränt sina broar. Detta är så mycket bättre.

dagens önskelista,

Publicerad 2012-03-19 16:17:33 i min vardag,

solsken, ledighet, saltlakritsglass, en bokad resa till Madde, ett kort från f12, bra hångel (visst att det finns hångel tillgängligt, men jag menar den där typen av hångel som en inte kan få nog av!), ett sms med utropstecknet på rätt plats, långfrukost med Ove, bokad resa till Isabella, att Robin kommer till Sthlm, ett varv runt djurgården med ett gäng finingar, en bra utgång med mycket dans hångel goda drinkar och minnen som en alltid kommer att asgarva åt, 3 orgasmer på raken, timmar över till nöjesläsning, att min tenta självskriver sig, ett eget radioprogram, en föreläsningsturné från norr till söder, balla armmuskler, ny tatueringstid (nästa tatuering kommer bli så jääävla bra) frukosttimmar med Moa, pannkakstårta, minst två festivaler inbokade i sommar, ett positivt besked, en heeel vecka med mina vänner, att Ellen kommer till sthlm snart <3Just nu: kardemummakaffe, färska gelehallon, håkans längsta spellista, två frågor att påbörja och avsluta. Dessutom en deadline i morgon och en resa som ska bokas. Universum, jag kirrar den korta listan och du den övre. Deal.

macho i simbassängen?

Publicerad 2012-03-19 14:22:57 i åsikter,

Ni vet den där bloggen Macho i kollektivtrafiken, som jag visserligen tycker är vass och ganska fyndig, även om jag även tycker att det är rätt att käfta när folk utan anledning tar för mycket plats i kollektivtrafiken. Sen om personen vill skylla på pungsvett, trånga byxor eller för mycket packning spelar ingen roll - käfta och få en plats!
- mitt egna mål är att käfta så pass mycket att jag får med ordet "vaginasvett", det kommer bli fantastiskt.

Nu under simningen upptäckte vi ett nytt fenomen som vi kort och gott kan kalla macho i simbassängen. Det är alltså en person som utan att bry sig om sina medsimmare paddlar på och har den där taktiken att det ska skvätta så mycket som möjligt på alla andra. Utan att ens bry sig. Det går att simma effektivt utan att stänka alla i ögonen! Jag lovar.

Det enda dumma är ju att dem som simmar sådär skvättigt ofta simmar fort också, så det går liksom inte att få kontakt med dem. Får lista ut en plan till detta.

angående ranelid,

Publicerad 2012-03-19 09:40:59 i åsikter,

Jag har på något mirakulöst sätt missat hela Melodifestivalen i år, det enda jag snappat upp är via löpsedlar, en hojtande moder, överentusiastiska vänner och twitter. Såg precis Björn Ranelids bidrag.

...


Inte för att komma med regelboken, men varför pratar karln? Visst att det heter Melodifestivalen, men det borde ju innefatta sång och inte en mindre mässa...

Varför lät han inte texten bara vara en dikt som en handfull människor skulle läsa? Är det svt som var pengakåta eller varför tog de emot honom?

Och om vi bortser från att han klappar i otakt och rent allmänt ser nervös och obekväm ut, låt oss stanna vid en mening: Kvinnan är det största könet.


Mmm, bra Björn. På vilket sätt visar du det?
- Genom att du pratar om mannes säd? (otroligt att den mening gick igenom, programmet är väl ändå främst riktat åt barn?!)
- Genom att du går omkring full påklädd (förutom din generösa urringning...) medan din medsångerska har en kort tight figursydd klänning?
- Genom att du är omringad av fyra unga tjejer i lika korta klänningar som sexigt åmar sig, medan du står mest stilla och klappar i otakt?
- Genom att du likt tuppen i en hönsgård sakta vandrar omkring bland tjejerna som är hälften din ålder?

Hur visar du att kvinnan är det största könet?ps. och sen att folk var smaklösa nog att prata om hans användning av brunutansol och allt sånt skitsnack, det är ju bara idiotiskt.

pluggdag,

Publicerad 2012-03-19 09:26:14 i min vardag,

Har ägnat morgonen åt att pressa dokumentären "Jihad for love" som handlar om olika homosexuella människor och deras liv. Hur deras familj tagit deras läggning, vad lagen säger i det land de befinner sig i (många hade flytt eller var på väg att fly) samt deras kärlek till gud.
- lika intressant som vacker dokumentär.

Planen för dagen är att utnyttja denna lediga dag till max genom att skriva klart Jihad-uppgiften, renskriva två tentafrågor och påbörja och avsluta två tentafrågor i samma svep. - är jag klar vid åtta ikväll bokar jag resa till Madde.

Utöver det har jag även deadline för Veckorevyn i morgon. Jisses, det blir min femte? Efterlyser i vanlig ordning en snuskig och chockerande fråga. Så maila till sex@veckorevyn.com

Men först ska jag ha sim/lunchdejt med min andra halva!


- är det bara jag, eller är mitt huvud lite intryckt på höger sida? Där det ljusa klotet är? Kan det vara ett ufo? Eler ett spöke? Eller bara en blixt? ---> jag ska aldrig mer se Arkiv X utan sällskap...


ps. mer om Jihad for Love kommer sen. Den är så jävla bra. Se den, åtta korta klipp på youtube.

köttsträng,

Publicerad 2012-03-18 23:20:00 i Sex osv.,

Det är även Neil Strauss som i The Game berättar om hur han för första gången pullade en fitta, och i detta moment fann mödomshinnan! Är det inte otroligt så säg! Speciellt eftersom det inte ens finns någon hinna...


Jag minns inte det exakta orden, men han beskrev något i stil med att han sakta grävde med fingrarna inne i fittan, och mötes av denna mödomshinna - och att det var som en köttsträng!!


Nu kan ju inte jag direkt avgöra hur den fitta han grävde i var utformad, eller vad det för för slags sträng han mötte med sina fingrar. Men en sak kan jag iaf avgöra: mödomshinnan är en jävla myt!

att negga,

Publicerad 2012-03-18 23:14:16 i Sex osv.,

Jag hade fått för mig att detta fenomen dött ut? Eller är det bara jag som varit duktig på att ingorera att det fortfarande är folk som tror att detta går hem hos raggobjekt?


Det är den självutnämde raggningsexperten Neil Strauss som skrivit boken The Game som först lärde mig vad detta fenomen är. Utöver det har han även skrivit Jenna Jamessons dagbok och en del sega rockböcker. Och han kan då även ragga...
Att negga: detta görs genom att en går fram till en människa, på en förslagsvis krog och benämner något negativt med personens utseende, men avslutar med att det är helt okej och att du tycker det funkar, typ:

- Jag är egentligen inte så förtjust i stora näsor, men på dig funkar det faktiskt.


Och detta ska alltså locka till sig ragg? Enligt Strauss är detta sätt idiotsäkert och går hem hos brudarna (ja boken är skriven ur ett heteronormativt sätt, så den är till för snubbar som ska ragga på brudar!)


Jag vet inte vad ni känner - men jag hade nog idioten som sa något liknande till mig en könsspark. Nu gillar jag ju överlag inte när snubbar ska kommentera mitt utseende, men detta fenomen går nog lite för långt över min gräns.

Detta är alltså inget jag någonsin kommer rekommendera något att testa. Aldrig någonsin.

alltså jag tycker homosexuella är heeeeelt ooookej.

Publicerad 2012-03-18 07:49:50 i Sex osv.,

Jag fick en liten spontan föreläsning i går på middagen, ni vet hur det är med vuxna människor - efter någon drink, några glas vin till maten och när whiskeyn kommit in kommer det där pockande behovet av att vila prata.


Detta var strax efter att en person ifrågasatt mitt mobilskal, med frågan om det är något personligt bakom valet? Motivet: Hjärter Dam.

...


Till detta kom även en föreläsning om hur den här personen inte hade något emot homosexuella. Homosexuella var rent utav heeeeeeelt oooookej. Hen hade även känt flera homos i sina dagar. Det är sant, flera styckna!! Och därmed var dom heeeeelt oooookej. Men den där Jonas Gardell var väl ändå inte SÅ rolig. Men hans man däremot, där hade vi en riktig rolig typ, fin dialekt också.
Men som sagt, homosexuella hade hen ingenting alls emot. Ingenting.


Dessa situationer är något utav det värsta jag vet. Det finns få saker som får mig så arg som när en person vill bedyra för mig hur jävla okej homosexuella är.

VAD FAN HAR JAG MED ATT GÖRA HURUVIDA EN PERSON TYCKER ATT ANDRA MÄNNISKORS SEXUALITET ÄR OKEJ ATT GÖRA?!

 

Men så kanske några utav er tänker: "Men asså vadå, det är väl jättebra att personer är för homos? Eller vad är det nu som är fel?"

Jomenvisstva, exakt så sa min mamma när jag höll på att kräkas av ilska i taxin på väg hem. Och jag skriver samma sak som jag sa i går:

En person som anser sig ha rätten att avgöra vad som är okej för en annan människa att ha för sexualitet
- kan lika gärna säga att det inte är okej.
ps.
sen det där med att en anser sig att klumpa ihop aaaalla homos till en homogen grupp, att alla dras över en och samma kam och exotifierar det hela smakar också ganska illa i min mun.

Vi måste höja våra röster för att höras,

Publicerad 2012-03-18 00:18:23 i åsikter,

Den låten har jag vuxit upp med, jag minns att vi hade den på grammofonskiva och att dom lärde oss tidigt hur spelaren fungerade. Den, Grymlings och samlingsboxen Progghits är barndom för mig.

Och i kväll blev det ett sånt där tillfälle när åsikter krockar. Jag har inget emot att människor har olika åsikter, tvärtom kan det göra en diskussion intressant. Det jag däremot inte tål, och gör mig så arg att jag får tårar som svider i halsgropen - det är när en person har en åsikt Men inte har något belägg för den! Åsikten vilar inte på något alls, utan hen nöjer sig med att det är så. Bara för att vara emot något. Ofta sägs detta med en axelryckning.

Jag blir galen på detta lika ignoranta som patetiska sätt att hantera åsikter.

I kväll svalde jag tårarna och la sakligt fram mina åsikter, och köttade motståndet.
Vad vi diskuterade: HEN
Om jag vann? Svar ja.

några frågor,

Publicerad 2012-03-17 16:53:08 i åsikter,

 • har jag rätt att bli arg över hur en annan människa ser ut?
 • har jag rätt att håna en person för att jag tycker att den inte ser rätt ut?
 • varför blir jag äcklad när en människa inte följer normen?
 • varför är det olika normer beroende på vilket kön en person har?
 • varför har "kvinnor" så jävla många utseendesnormer medan män typ har max tre? Stor, stark, skäggig?
 • varför har kön så himla mycket betydelse i vårt samhälle?
 • vad är det med normbrytare som är så skrämmande?
 • varför är en kuk synonymt med hår under armarna medan en fitta synonymt med hårfritt?
 • vad ger mig rätten att bestämma hur en annan människa ska se ut?
 • vad ger mig rätten att håna, hata, äckla, hota och bli arg över en annan människas utseende?
 • varför betyder utseende så mycket i vårt samhälle?

Gå igenom varje fråga för dig själv, är du en sådan som reagerar på någon av dessa saker eller kanske ser dig själv ha rätten att antingen bestämma över någon annans kropp, kritisera någon annans utseende eller ser dig som en slags domare över normer, kön och utseende. Tänk om, tänk rätt.

#frågoromsex

Publicerad 2012-03-17 13:51:38 i Sex osv.,

Twittrar ni? Har ni inte börjat än så gör det - det är så jävla kul! Jag trodde det var en myt, men det är riktigt kul. Det är ett snabbt och effektivt sätt att få ut sina åsikter, information, kunskap och få lära sig massa nytt. Samt hålla kontakt med kända och okända människor!

Så ansluter er idag!Har ni inte twitter och inga planer på att skaffa än, så kan ni flukta på min sida och dessutom har jag och Aleks kickat igång en egen hashtag ---> #frågaomsex! Så skriver en in det kommer ni till vår lilla frågelåda (som började igår...) och det är även tänkt vara öppet för andra! Hur bra är inte det?

En positiv sak med håret

Publicerad 2012-03-17 06:06:07 i åsikter,

Jag har tänkt hela veckan på vad vi i samhället får ut av denna fantastiska hårdebatt, ni vet den om att män i alla åldrar ser sig ha rätten att kränka, hota, trakassera och bokstavligen ha rätten att ösa ur sig sina negativa åsikter om kvinnors kroppar. Ni vet det som hände hon i melodifestivalen.

Förutom att tusentals fantastiska kvinnor nu käftar tillbaka och att främlingar går ihop i enad front för att kämpa mot detta förtryck, så finns det en positiv sak till som kommer ur detta:

NORMER.Hädanefter när jag skriver och föreläsar kommer jag alltid kunna ta detta som ett exempel på vad som händer när en bryter mot en norm. Det må vara osynliga regler, men straffen och konsekvenserna är långt från osynliga.

Kampen fortsätter,

Publicerad 2012-03-16 22:11:20 i Sex osv.,

Jag satt i fem timmar i sträck och läste om feminismens historia under 70 och 80-talet i Sverige och Staterna. Jag växlade mellan tårar för orättvisorna, hejarop över kvinnornas framsteg och en kompakt ilska över hur det inland kan kännas som inget har hänt sen dess...

Vi lever i ett samhälle där det finns hemsidor vars inriktning är att hänga ut unga flickor, minderåriga barn som får stå ut med hot, trakasserier, nakenbilder och mängder med granskande kommentarer från äldre män. Gå in hos Hanna, läs, ta in det som står och så gör vi något åt detta. Http://hannafriden.com

Förrätt till middag

Publicerad 2012-03-16 19:12:57 i min vardag,

De sista tre timmarna jag pluggade, satt jag endast kvar och fortsatte för att jag mutade mig själv med att jag skulle få köpa chokladbitar på lösvikt från Paradis! Kan det vara världens bästa lösning?!
- för att komma hem och inse att vi har fel butikskedja i centrum...Slutade med att jag handlade exakt det jag ville äta till middag. Det blev en jävla förrätt. Jag kände mig som Fredrik Segemyhr.

Heja Scully!

Publicerad 2012-03-16 18:44:16 i Sex osv.,

Förutom Fridah Jönssons fantastiska krönika så levererar hetero-Metro ännu mer bra grejer. Gillian Anderson alias Dana Scully i Arkiv X berättar nu att hon hade flickvän under lång tid på high school! Blir dödens-avis i efterskott...

Rodnad,

Publicerad 2012-03-16 13:29:41 i Sex osv.,

Jag är inte typen som rodnar. Generad, det kan jag bli i när jag ska prata i stora grupper, ska prata engelska eller när jag gör bort mig. Med andra ord ganska ofta. Men rodna, njaa. Det är inte riktigt jag.
- det fanns väl en tid när jag kunde rodna över snubbars komplimanger och sånt.men den tiden är förbi. Inte komplimangernas. Men rodnandet. Numera himlar jag bara med ögonen...
Men i dag i butiken var det en kund som torkade bort trycksvärta i pannan på mig - och då minsann var jag tvungen att rodna! Fast det hade nog främst att göra med att hen var dö-vacker!

p-e-p-p

Publicerad 2012-03-16 13:24:07 i min vardag,

image descriptionJag
har kommit över SH's kanske bästa pluggplats, den bakom referensbokhörnan och inget kan störa. Förutom det faktum att livet pågår, jag vill äta glass framför Arkiv X och läsa en ny non fiction om en amerikansk rovdjursliknande kvinnlig seriemördare.
Dessutom har jag 'typ tagit semester' inför nästa vecka och skulle 'typ höra av mig' när jag bestämt mig. Så denna tenta ska bli klar. Nu.

att presentera en partner,

Publicerad 2012-03-16 04:59:29 i Sex osv.,

Åh, om det är något som är fint så är det att få träffa en väns partner för första gången. Den där speciella nervositeten som kan finnas i luften, halvsvettiga handslag och jakten på att komma överrens. Så jävla fint möte. Att ens vänner ska komma överrens och gilla ens kärlek/ar är ju bland det viktigaste när det kommer till kärlek. Jag tror nog att jag skulle kunna banga på en person om mina vänner var tveksamma... Försöker tänka efter om det har hänt?
ps. huvva, får flashbacks över förra gången jag visade upp en partner. Det är ju som en universell lag att en aldrig ska röra sprit när ens hjärta är krossat. Nästa gång jag gör det kommer det vara fantastiskt.

frotteism,

Publicerad 2012-03-16 04:54:33 i Sex osv.,

Jag har fastnat totalt i twitter - det är enkelt, kul och ett himla bra sätt att sprida bra kunskap! Här är ett utdrag ur veckans sexinfo (hitills):

Tuben i rusningstrafik: en våt dröm för alla frotteister! Gnid på! #sex #sl #safesex

Frotteism är en sexuell parafili som innebär att en tänder sexuellt på att gnida sig mot främlingar. Sker därmed ofta på allmän plats. #sex
Och om jag inte minns helt fel uppgav polisen frotteister som vanligare än ficktjuvar för några somrar sen! #sex

Andra lämpliga platser för frotteister kan nog vara Ikea under löning, all lokaltrafik under rusning, T-centan, kryssningar. #sex
Ett tillägg, frotteism är även en parafili och om jag inte misstar mig även en olaglig typ. Så alltså inget jag uppmuntrar. #sex

jag vet inte vad jag ska säga?

Publicerad 2012-03-15 22:11:44 i party-larty,

Jag skulle inte kalla det fest? Det mer en snygg lokal, snygga människor och löjligt mycket materialistisk skit. Det var en kavalkad av sponsorer. Det var liksom allt. Jag ville vända i dörren. Och hellre gå hem till min tenta. Då fattar ni stämningen...


Och Pernilla Wahlgren uppträdde...


Jag hetsplockade nötpåsar och tamponger. Som tur var kom F och J dit. Det piggade upp stämningen marginellt.

114 och lugnet,

Publicerad 2012-03-15 00:13:40 i njuta,

Har hunnit packa upp alla väskor från resan, städa hemmet, pratat med Robin <3, skrivit klart nästan en hel fråga på tentan (Brighton närmar sig!) läsa två fina brev!, packat väska inför festen i morgon, mentalt skrivit de andra frågorna med, skrivit tre blogginlägg, sextwittrat, bäddat rent (hittade snusfläckar på örngotten... Varför sover en med snus? Typ ta ett nikotinplåster?!) och nu bara njuter jag av att vara hemma. Mitt fina hem.


- mina väggar är vita och ser limegröna ut på bilden. Jag är alltså inte sjösjuk i verkligheten. Bara Snövitsblek.

- polkanaglar är hett.

- aspside! Kan vara det coolaste en kan göra med sina fingrar. Vem vill kunna göra ord eller svåra bokstäver som W när ett enkelt A räcker.

men vadå tänk på barnen i afrika?

Publicerad 2012-03-14 23:36:48 i åsikter,

En sak som jag lagt märke till under både hen-debatten och hår-under-armarna-debatten är den där lilla klicken människor som höjer lite på ena ögonbrynet och med en lätt tillbakadragen suck säger/skriver något i stil med:


Asså, folk får faktiskt göra hur dom vill. Men har vi inte viktigare saker att fokusera på? Typ folk som svälter. Typ att barn dör. Typ miljön? Är lite hår under armarna så mycket att diskutera. Asså va?Och det som stör mig allra allra mest i just dessa uttalanden är att det är alltid människor som ska ha dessa åsikter när det rör antingen feministiska frågor eller diskussioner där kvinnor är huvudrollen. Alltid. Likt flugor dras till socker, så är det alltid några menlösa idioter som ser sig som klokheten själv när de kommer med dessa synpunkter.


Jag säger inte att svälten, barn som dör och miljön är oviktigt - men varför ska just dessa frågor dras upp när något helt annat diskuteras. Varför är det ingen som säger sådana saker när det sker modeveckor i Stockholm? Eller när någon ny film ska ha premiär? Eller när någon kändis knullat med någon annan och den svikna viker ut sig i expressen? Eller när Pernilla Wahlgren för femtioelfte gången visar upp sin skosamling? Eller när det är OS? Eller när herrhockeyn har slutfinal? Eller när Zlatan får ännu en guldboll? Eller när Plura får ännu ett uppslag där han gnäller över sin fotboja för att han själv knarkat? Eller när Ulf Lundell ännu en gång viker ut sitt liv och pratar om sina gamla sexisiska texter? Eller när löpsedlarna fylls med Reinfeldts skilsmässa?


Varför ska vi alltid tänka på svältande barn och miljöfrågor när det är frågor som handlar om kvinnors roll i samhället? Det kanske ska bli min nya grej - att så fort något helt annat ämne diskuteras som inte handlar om hur kvinnor strukturellt förtrycks på olika sätt, eller saker som jag bara inte bryr mig om - då ska jag också komma och tokgnälla.

"Vilket är bästa hundfodret för taxar?"
- men asså tänk på kvinnorna, som får lägre lön för samma jobb.

"Ulf Lundell pratar ut om sin barndom, igen."
- men asså vad gör vi åt att det är så få kvinnliga chefer?

"Och ännu en gång får Zlatan en guldboll och några till miljarder kronor på sitt konto. Som han inte behöver denna gång heller"
- men asså, kvinnor hånas och hotas på nätet för att de har hår under armarna.

dagens obehaliga,

Publicerad 2012-03-14 21:56:22 i Sex osv.,

Kan vi prata om det faktum att mitt ex ex ringde mig i dag?

Och när jag ifrågasatte vem det var som ringde och ville mig något (fastän jag visste, älskar hitta.se) och när vi sen pratar på telefon så säger personen glatt: "Jaamen juste!! Det är ju du som är Luddes Caro!!"

Då trodde jag att jag skulle kräkas lite i munnen. Jag fick fram något i stil med "Eeh, jag har nog varit det en gång i tiden, men inte nu längre. Eller på flera år. Eh hej!"


Detta kan nog med största säkerhet vara det obehagligaste jag råkat ut för på länge! Luddes Caro? Huvva! Den relationen tillhör en helt annan livstid och min hjärna jobbar på för fullt för att radera ut varenda mm av honom och allt vi hade. Älskar min hjärna.

Jag minns en av gångerna jag blivit dumpad och hur jag tyckte att jag såg den där sortens rutiga skjortor han alltid använde, ni vet de med korta armar i typ olika toner av rött eller olika typer av blått - det var som att jag inte ville tänka på honom, och bara därför skulle varenda jävla snubbe den sommaren bära den skjortan på krogen. Och jag minns hur under en av alla utekvällar det kom fram tre snubbar (iklädda den typen av skjortor!) för att hälsa på mig, för jag var ju "Luddes Caro!", och hur jag med tårfyllda ögon pep fram att det minsann var slut!

Alltså, jag skulle så gärna vilja åka tillbaka och krama om mig själv, skriva små snälla brev och bara försöka kötta in att smärtan går över, hjärtat läker ihop och efter några år kommer jag att se tillbaka på den relationen och skratta åt att jag slösade så mycket tid på den losern. Typ.

Men visst har jag också stunder då det är en liten liten röst inom mig som undrar om jag inte vill ha kvar några fina minnen? Som försöker övertyga om att det fanns guldstunder, eller i alla fall kärlek? Och att allt inte bara var enbart slöseri med tid...
- fast sen kommer jag till sans igen och blir åter påmind om att allt sånt är förstört och jag ser det mer som en löjlig tonårskärlek.


ps. hur det kommer sig att hon hade mitt nummer från början? Jag kan sammanfatta med att säga att vår relation var helt värdelös på så många vis. Men att hon har kvar mitt är bara stört. Riktigt stört. Rensar inte folk kontaktboken med jämna mellanrum?

ps 2. vad det gäller skjortorna är jag fortfarande allergisk. Skulle aldrig i hela mitt liv gå med på att dejta någon i kortärmad skjorta. Knappt ens ta med hem från krogen. Huvva.

svart eller färg?

Publicerad 2012-03-14 20:54:43 i party-larty,

Jag har lyckats flörta till mig inbjudningar till Egoboost Magazines stora ettårsfest i morgon på Café Opera för mig och syrran. Jag hittar inte ens dit, men jag tror det kan bli riktigt skoj.

Jag har nog sprungit in i alla deltagare vid olika tillfällen, men det ska bli spännande att se om Phia vågar hälsa på Bella...

Jag försökte konsultera med Robin på telefon över vilken av klänningarna jag ska välja, men vi mest flamsa, skvallrade om ragg och pratade sommarplaner :)

Någon av dessa kombos blir det. Låter humöret avgöra i morgon.

 

image description

ps. Jisses något dylikt kommer dröja innan jag skriver igen. Kläder är så tråkigt att skriva om. Tack Gud för du gjorde mig sexintresserad!

spår min framtid,

Publicerad 2012-03-14 12:45:43 iOch apropå ingenting, sitter jag och planerar vad jag ska göra om ungefär tio-femton år, lansera underkläder! (får gärna ske tidigare för jag har massor med idéer!) Och då tänker jag mig en kollektion med snygga undies som även går att använda som festkläder, tänk burlesk, tänk Moulin Rouge och tänk snusk! Andra kollektion kommer bestå av fantastiska bomullsplagg, ungefär som dom på bilden ovan.

Bomull är ju det allra bästa materialet för fittans flora, fittan kan liksom andas allra bäst genom denna typ av tyg, till skillnad från alla silkiga/sliskiga undies och spetsplagg. Så en festkollektion och en vardagskollektion. Kommer bli fantastiskt.Jo tack, mitt tentapluggande går så jävla bra. Har hitills målat naglarna i polkafärger, lagat femton matlådor och alldeles strax väntar vårlunch och ett varv runt Djurgården med Sanna, Milton och Naddi. Det är fan vår!!

norm för män att också raka?

Publicerad 2012-03-14 10:52:59 i åsikter,

Jag missade tankesmedjan igår, men Moa upplyste mig om att någon under det programmet ansåg att det här med håriga armhålor inte var en kvinnofråga (som det så tjusigt heter) utan att det även är en norm för män att dom minsann också ska raka sig under armarna...Varför varför varför ska det alltid när det handlar om kvinnor antingen bli en offer-fråga, eller så ska det minsann också vara EXAKT samma sak för män?


Jag har levt snart tjugotre år, och under dessa dagar har jag inte en enda gång sett minsta lilla reaktion på att en man har hår under armarna. Ingen artikel, inte ett helt Hollywood som kaskadkräks över en mans håriga håla (som de gjorde över Julia Roberts för några år sen...) och inte heller en hel jävla folkstorm med människor som anser sig ha rätten att kritisera, bli arga, bli äcklade och bli förbannad över att en annan människa har hår på sin egen kropp under sin egen arm!


Jag har tänkt efter och mentalt bläddrat igenom alla snubbar jag känner, alla ragg jag stött på i mina dagar och alla manliga vänner - kan komma på två som aktivt rakar sig under armarna.
- kan det vara så att jag överlag bara hänger med kloka normbrytare?!
- eller är personen som tyckte att det var en norm för män bara dum i huvudet?


- avslutar med den klassiska bilden som fick halva världen att rasa. Över hår under en arm. Barn dör, det är svält i stora delar av världen - men stoppa pressarna för i helvete, en kvinna har hår under armarna! Det är ju faktiskt ett riktigt problem!

mingel och rött fynd,

Publicerad 2012-03-13 17:37:09 i min vardag,

Jag är klar med en helvetestenta om bisexualitet. Källorna var förkastliga så jag la till en egen a4 med mina åsikter. Den skulle ju ändå avspegla ett seminarium?! Utöver det har jag hunnit redigera en text för Veckorevyn och korrat en artikel som kommer dyka upp på både en hemsida och förhoppningsvis även pappersform. (och jag blir så löjligt rörd över dessa uppgifter. Kan ni fatta att jag är skribent? Helt jävla otrolig känsla!)


- och här ser vi hur bra strukturerat mitt plugg är, det är alltså fyra olika ämnen + en nöjesläsningshög. Har kommit på nästan alla källor till megatentan, och ska bli klar innan söndag. Klarar jag det får jag en resa till Madde och Brighton :)


- ett av alla fynd. 70% siden och 30% bomull. Känns som att bära en bit moln.

Denna tisdagkväll ägnas åt mingel, en liten fantastisk bok har översatts till svenska och det ska firas!

jag kommer aldrig hetsa,

Publicerad 2012-03-13 13:58:04 i Sex osv.,

Jag har inte kunnat släppa Eva Rusz och gårdagens kvällsöppet. För mig är det helt jävla ofattbart hur en person som har den inriktningen och den grundstommen som Eva har - får arbeta på en av Sveriges största tidningar i form av rådgivare. Eva ger folk råd om hur de ska leva sina liv och få igång liggandet igen. Alltså det är så skrattretande att jag inte vet vart jag ska ta vägen.

Det räcker inte med att Eva tycker det är en bra idé att kolla igenom skivhyllan efter schlagerskivor för att ta reda på om en person är gay eller inte... Nu får Eva sitta på bästa sändningstid och sprida sin propaganda.


Jag vet att den position jag har nu innebär en jävla massa ansvar, både på Veckorevyn som deras sexexpert, likväl när jag är ute i skolor med RFSL Ungdom eller på festivaler med Colour of Love.
- och för mig är det så självklart, jag kommer aldrig någonsin att hetsa folk in i heteronormen. Jag kommer aldrig utgå från att det är det enda rätta alternativet och babbla om biologi och historisk skitsnack. Jag kommer inte heller utgå från att alla jag träffar ingår eller vill ingå i en heterorelation á la heternormens redan upptrampade stig.


Men, med detta vill jag även ha sagt att jag inte är emot folk som lever i heterrelationer, det är inte det jag menar. Det jag är emot är att "experter" anser sig ha den rätten att utgå från att det alternativet är det enda rätta.ps. hur kul är det inte att hets och tvåhetsnormen samma men betyder helt olika saker. Detta språk alltså.

så sant,

Publicerad 2012-03-13 11:56:52 i Sex osv.,- så jävla sant. Det är nästan lite nervöst när jag ska fråga ut ragg om deras läsvanor. Antingen är det lite vett i människan, eller så svarar hen något i stil med "Men asså typ Snabba Cash är ju grym". Då vill jag bara gorma att det inte räknas som en genre!! Och så vet jag att denna träff liksom hamnat i ons-högen...


ps. och med vett menar jag typ att personen ska uppskatta att läsa. Att ha liknande smak som mig går nog inte. Just nu läser jag främst "kill-böcker", ungdomsböcker, böcker som utspelar sig i NY och tantsnusk.

Sluta hetsa om tvåhetsnormen!

Publicerad 2012-03-13 00:18:34 i resor,

Planen var att somna framför SATC men jag fastnade i en twitterdiskussion som Kvällsöppet hade. Det är skrämmande när en inser vad våra högt uppsatta politiker har för ställningstaganden, grundtankar, visioner och värderingar när det gäller hur vuxna människor ska leva sina liv!

Både Moderaternas och Kristdemokraternas företrädare malde på om tvåsamheten som det enda rätta! Det ska vara så för barnen. Det är så vi människor är skapta. Vi blir sjuka om vi avviker från detta. Det är så det ska vara. Det ät detta som vårat samhälle bygger på. Osv.

- det gick så långt att Anton Abele jämförde en som inte lever i giftermål och då är en avvikare, att den personen satt hemma på en stol i sin ensamhet...

Jag är absolut inte för censur, men de blåa kanske ska tänka steget längre nästa gång de ska vara en blå med i Kvällsöppet...

Kan knappt vänta till nästa avsnitt! Diskussionerna på twitter är helt galna.

tunnelseende.

Publicerad 2012-03-12 12:54:38 i min vardag,

Försöker komma ikapp i vardagen genom att gå igenom mailkorgen, läsa ikapp mig bland bloggar och twitter - för att sen påminnas om att plugget fortsatt utan min närvaro. Det flackar lite för ögonen när jag ser alla uppgifter som ska in, men visst är det inte så mycket? Det kommer ju att gå. Så jävla bra dessutom.

(en av mina sämsta egenskaper är att jag gärna är ute i sista sekunden, dessutom har överjävligt bra självförtroende när det kommer till uppsatser att jag gärna förlitar mig lite för mycket på mig själv. Hetsskriver och skickar in allt och klarar mig med bra betyg...)


- en genusuppgift om hbt och muslimer.
- en genusuppgift om bisexualitet
- en genustenta med fyra frågor där alla svar ska vara på "ungefär två sidor vardera"!! (är inte det sjukt mycket?! Dessutom utan helt anvisningar till kurslitteraturen... Hatar hatar hatar SH!)
- en skrivuppgift om genus och sexualitet där en ska analysera två filmer - Boys Don´t cry och L Word är nog mina val.
- en fältstudieuppgift på en högstadieskola eller gymnasieskola. Kanske ska göra ett återbesök på THG?
- hemskrivning för kursen i Uppis
- hjärnkursen som legat lite på is, ska jag ta itu med i morgon.


När jag läste den senaste hjärnknullarboken så lärde jag mig att jag behöver bli mer motiverad i mitt arbete. Känns som en bra start att börja med det nu.

my week with marilyn,

Publicerad 2012-03-12 12:13:21 i åsikter,

I stället för att sova mellan Staterna och London såg jag filmen om Marilyn Monroe. Jag hade fått för mig att den skulle vara förbannat vacker och mest fin, det var den till viss del - men mest fylld med ångest och smärta. Jag har i olika perioder dyrkat denna ikon utan någon egentlig anledning, jag bara älskar allt med henne.

Det som träffade mig hårdast var hur skör hon var, hur hon åt tabletter för att orka med sig själv, all press och sitt liv. Hur omvärlden krävde att hon skulle vara den perfekta kvinnan som jämt log, flörtade med karlar och knullade kameran med hjälp av sina kurvor och blonda lockar.

Michelle Williams är helt perfekt för denna roll och pendlar mellan att vara den perfekta fläckfria fasaden till att gestalta utbrotten, ångeststunderna och allt det sköra. Jag vet inte, men jag tror jag älskar MM snäppet mer efter att ha sett filmen.jävla vårdval stockholm,

Publicerad 2012-03-12 10:50:44 i min vardag,

Detta kommer nog vara en av de saker som jag kommer tokhata tills det blir rött styre igen - för jag kan inte förstå vem i helvete som tjänar på detta system? Det går inte in i min hjärna vem som tycker att detta är bra?! Förutom Filippa-före-detta-Reinfeldt.


Nej, det går inte alls att välja vilken jävla vårdcentral och byta "hur lätt som helst", jag har av misstag provat detta och personalen blir bara aslack och behandlar en som tuggummit under skon. Jävla dåliga system.

Den vårdcentral jag besöker nu är värdelös. Deras kösystem är ett skämt och har som mål att dränera så många som möjligt på energi så att de går hem i stället för att härda ut och då blir ännu sjukare och får betala ännu mer nästa gång. Typ. Förutom den respekt jag hade för en gravid så armbågade jag mig fram till de gyllene nummerlapparna.
- i väntrummet: kuddar från Svenskt Tenn, men inte en kanna saft och ett fat med bullar i sikte. Hur prioriterar dom? Inte ens ett litet futtigt akvarium som underhållning?!


Hos läkaren:
C - Hej jag har har förmodad streptokocker och jag vill ha medicin tack.
X - Jaha. (känner lite på halsmandlarna, petar med en såndär tunn pinne i halsen, är relativt uttråkad.)
Ja, du är ju lite svullen och röd. Men det kan ju även vara ett virus,
C - App app app! Detta är inget virus! Det är något som jag behöver medicin emot!!
X - Annars kan det ju bara vara ett virus som du får vila bort?! Du sa att du hade haft ont i två veckor?
C - Nu när jag tänker efter är det nog snarare tre eller fyra. Kanske mer... Aj så ont jag har. Aj aj.
X - Men sist du var sjuk gick ju med detta i två månader? Så du verkar ju kunna vänta... Vill du inte vänta lite till?
C - Nej. Nej. Nej. Jag vill ha medicin nu. Tack.


Så om tio dagar räknar jag med att vara en superversion av mig själv. Likt blommorna kommer jag slå ut. Nu måste jag ta itag med mail och plugg. Hej måndag!

en hårig armhåla,

Publicerad 2012-03-12 08:53:45 i Sex osv.,

Förutom att jag missade när Loreen vann så missade jag även en orakad armhåla? Som typ halva Sverige anser sig ha rätten att mobba, kritisera, bli äcklad av och ösa ur sitt hat över? För en orakad armhåla?


Jag vet inte om folk är medvetna om hårets funktion på kroppen? Det är ju inte så att det är placerat på olika ställen för att att det ska vara rätt på en person som har en kuk mellan benen och fel på en annan person som har en fitta mellan sina ben. Hårets funktion är ju att skydda diverse kroppsöppningar och ställen på kroppen där huden är tunnare. Skydda mot smuts, sår och allt sånt.


Sen att vi människor valt att frisera, exploatera, negligera och ständigt gör försök till att radera att hårplaceringen är ungefär detsamma på alla människor är en annan sak. Det är inget annat än en konstruktion och olika normer. En av de starkaste normerna kring kvinnors utseende och hur de ska göra för att vara "rätt" är att ha släta armhålor. Medan männen då ska ha motsvarande - mycket hår under armarna. Den normen är stark och så hårt inpräntad hos människor vilket innebär att bestraffningen för att bryta mot  normen är hård. Se bara på personen som blev filmad i Melodifestivalen, ett typiskt vidrigt exempel på vad som händer om en bryter mot en norm.

Jag läste igenom några av kommentarerna innan hela tråden togs bort från FB, och jag blir fan mörkrädd. Folk i alla åldrar bara öste ur sig hat och äckel över att det var en kvinna med hår under armen. Främst snubbar, men även en del kvinnor var inte sena med att haka på i hattåget. Det är stunder som dessa som jag tar ett djupt andetag, ber om en bättre värld och inser att kampen är långt ifrån över. För er som vill läsa mer, läs Hannas.ps. det är stunder som dessa som jag förbannar min egna hårväxt. Den är liksom utplacerad på kroppen med Magnus Ugglas frilla och håriga ben, men på resterande delar av kroppen är det tanigt utbud av hårstrån. Så jävla dumt. Hade gärna varit en kvinna med hår under armarna.

hemma,

Publicerad 2012-03-11 21:40:49 i min vardag,

Ni vet den där känslan när en kommit hem från en semester och det känns som en varit borta i minst tre år och inte riktigt vet om det är dag eller natt, och en vill veta allt en kan ha missat för att sen inse att det inte hänt så mycket. Det enda jag fått veta hitills är att Loreen vann (ja!) och att Reinfeldtarna skiljer sig... Synd för barnen.


Resan har varit helt jävla fantastisk. Vi har varit ute minst tolv timmar om dagen, sett allt, ätit gott, njutit, inte stressat, fyndat, promenerat, ätit cupcakes från Magnolia Bakery och bara varit. Helt jävla fantastisk vecka med en fantastisk syster! <3


Ser nu att jag tagit över tusen bilder?! Hur är det möjligt?!! Intalar mig själv att jag har semester fram till imorgon förmiddag, då ska jag ta itu med alla läsarfrågor, intressanta mail och svara på allt. Samt försöka strukturera upp vardagen igen.

Vatten som rinner under broarna

Publicerad 2012-03-06 06:54:41 i resor,

Är det bara jag som känner på mig att något stort är på g? Det är som att det känns i luften och nu i hela mig. Med risk för att citera Tomas Ledin, men något är på gång... Något bra, något stort och spektakulärt. Jag bara vet det!

Som proust

Publicerad 2012-03-06 06:18:24 i resor,

För ganska exakt ett år sen satt jag vid detta bord men hade destinstion thailand. Drack samma typ av kaffe, och hade resfeber precis som nu. Men på så många sätt var livet helt annorlunda. Är det inte lustigt, hur mycket som hinner ske på bara ett år? Jag undrar vad jag kommer befinna mig om ett år? Hur mycket kommer jag ha hunnit uppleva och vara med om under de 365 kommande dagarna?


ta hand om er finingar!

Resfeber

Publicerad 2012-03-05 23:10:17 i resor,

Har googlat på adresser i en timme nu. Och innan dess skrev jag klart två intervjuer och mailade mina skolor. Vill liksom lämna landet utan att något flåsar mig i nacken...


Några mål med resan:
- äta minst fem donuts, varav tre olika sorter
- dricka en Manhattan på Manhattan!! Min plan är att komma in på någon Fancy hotellbar i upper East side och mest känna mig som Chuck. :)
- gå på Museum of Sex!! Dom har någon fest på onsdag?! Som jag precis twittrade ja till!
- fynda på century 21!
- dricka minst en dryck om dagen från Starbucks!!
- se tre kändisar
- få säga meningen ' you know actually I'm a lot like Carrie. But I don't smoke and I hate shoes'!!
- hitta carries trappa
- hitta rätt magnolia bakery


Nej, nu ringer klockan om mindre än 4h. Smack!

om att bli könad,

Publicerad 2012-03-05 18:53:53 i Sex osv.,

Det är eftermiddag, jag står i kön på biblioteket i väntan på att få komma fram till kassan. Bibliotekspersonalen pratar med en person, personen är långdragig, långsam och överlag ganska ointressant.
- Ehh, jag tror att kvinnan där bakom dig behöver hjälp!


Varför är det så nödvändigt att köna mig? Personen bakom kassan har ingen aning jävla aning om vad jag har för biologiskt kön mellan benen? Eller för den delen erhållet kön? Och vad är det som säger att hur jag ser ut kroppsligt hänger ihop med hur jag känner mig mentalt?
Snälla människor där ute - tänk ett steg längre. Det kan vara jobbigt i början, men det är så mycket bättre, mer inkluderande och gör detta till en bättre värld att leva i. Hen, personen, du, den, människan - alla dessa är könsneutrala. Tack på förhand!

Och ja, detta är en viktig fråga! Det är inget att skratta åt, rycka på axlarna åt eller nonchalera - det handlar om att visa respekt för människor och att vara inkluderande. Oavsett om jag personligen inte bryr mig ett jävla dugg om vilket fack människor sätter mig i, så kan det spela roll för andra. Och du kan göra stor skillnad genom att inte ta saker för givet och köna.

dagens agenda,

Publicerad 2012-03-05 04:55:05 i resor,

 • 05.30 - 12.00: jobb
 • 13.00-16.00: tvätt
 • 16 - : packa
 • hämta passet på söder
 • till syrran, skriva upp alla platser vi ska besöka, göra en agenda för resan, peppa, trippelkolla att vi har alla papper
 • svara på två intervjuer

Åh, fastnade i gamla bilder från när jag var där förra gången. Året var 2009, och om jag bara visste då vad som väntade. Det var i alla fall där och då som jag blev kär i staden, och nu ska jag äntligen tillbaka!

 


- hej lilla bebis!!

- ignorera kameran som speglas i fönstret.

- morgon, middag, kväll

våren invigs med col-helg,

Publicerad 2012-03-04 20:05:54 i Sex osv.,

Detta har utan tvekan varit årets bästa helg, hitills. På sista avslutande rundan var det så mycket fina ord som sades, kärlek, pepp, tackande, skryt om badandet i går kväll, melo, pepp inför sommaren, jag gnällde om att jag ville ha en arena till sommaren (då mitt arvika ställde in förra året), och den där känslan av att vara helt mosig i huvudet efter tre dagars kunskapspåfyllning, diskussioner, skratt, nya relationer och ansikten - kombinerat med peppen inför sommaren och över att vara delaktig i världens bästa projekt. Jag är så stolt över det.- tack alla igen för en fantastisk helg <3 vi ses i sommar!

rosa till baddräkten och blått till badbyxorna,

Publicerad 2012-03-04 19:08:50 i Sex osv.,

På detta fantastiska ställe vi tillbringade helgen gick det att låna badkläder. Det fanns nämligen en helt magisk pool, samt en bastu precis vid vattnet - så dubbla möjligheter till att bada. Dessutom väldigt generöst att det gick att låna badkläder ifall en hade glömt sina egna. Riktigt generöst.

Lördagen

Publicerad 2012-03-03 16:26:25 i Sex osv.,

Det är intressanta diskussioner, fantastiska människor, vi bor på ett litet paradis där ett spelmannasällskap har festival/möte. Hitills har vi gått igenom hiv i Sverige både ur medicinsk och krim-perspektiv, antirasism samt trans och sex!

Världens bästa helg!

Pånyttfödd

Publicerad 2012-03-02 22:58:47 i Sex osv.,

Aleks hjälpte mig skriva över alla nummer från gamla simkortet till det nya. Förutom att spara de hundra viktigaste passade jag även på att ta bort alla dom där överflödiga numrena, dvs att alla nummer som innehöll ett namn och en krog rök direkt...

Och det känns fräscht. Det känns nytt och det känns bra. Dessutom fick jag ju nu rum för nya förmågor.

Dessutom, mitt egna påfund - iphonetricket gäller ju nu även mig. Och om jag ska hålla det! Stenhårt.

samordnarhelg med COL,

Publicerad 2012-03-02 16:14:29 i Sex osv.,

Om jag är pepp? Det kommer bli tre dagar fyllda med pepp, kärlek, diskussioner, kunskap, föreläsningar, fikapauser, skratt och sommarplaner. Det kommer bli världens bästa helg! Människor från hela landet samlas nu ute på Djurönäset (ej säker...) med Colour of Love. Det är dels samordnarhelg + samordnarutbildning! Åh, tänk att för ett år sen åkte jag på denna helg som ny samordnare. Blir så nostalgisk.


- min första festival någonsin, Arvikfestivalen 2010. Jag och Danne var bästa COL-paret den festivalen.

- alltså denna bild, jag älskar den dels för att jag älskar snubbarna på bilden, och dels för att vi alla ser helt bortkopplade ut. Men det var Siestafestivalen 2011 och vår lilla praktik.

- vårt lilla tält på Peace and Love 2011!

kvittrar fåglar själva?

Publicerad 2012-03-02 05:04:12 i min vardag,

Ett av mina tidigaste barndomsminnen är att vi tre sitter vid matbordet på landet, jag och min syster pratskriker om något tills han får nog och ber oss vara tysta. Vi ska lyssna på fåglarna. Förvåningen dödar samtalet och till sist sitter vi tre tysta och tittar ut genom fönstret medan pappa pekar ut fåglarnas mönster i kvitter. Hur de pratar med varandra. Nu idag minns jag inte några fågelsorter, men jag vet att han gång på gång försökte lära oss och gärna plockade fram sina gamla fågelböcker i hopp om att kunna föra kunskapen vidare. Detta var ett återkommande moment och sammanfattningsvis måste det vara timmar som vi ägnat åt att just lyssna på när fåglarna kvittrar och pratar mellan tallarna.

Jag vet inte om det är på grund av dessa stunder, men jag har fått för mig att fåglar inte kvittrar när de är själva? Att det bara är den sorgsna näktergalen som gör det i alla sagor och dikter? Det finns något sorligt över att en fågel skulle kvittra själv, att det inte finns någon som lyssnar och svarar.

twitter,

Publicerad 2012-03-01 20:15:35 i min vardag,

Jag kan inte säga mycket, men när jag väl blivit upplärd kommer jag sluka hela grejen. Ni hittar mitt konto här. Både Caro, Caros, Car0, Car0s och sex_caro var taget? Vad är det för fel på folk? Så det blev ett ganska reko namn. Tänkte först slå till på fyrasmaratter, men jag insåg ganska snart att det förmodligen bara var jag som skulle tycka att det var ett lustigt namn...


När jag väl lärt mig så kommer jag twittra om sex, relationer, fitta och kuk, dagliga funderingar, politik, genus, HEN, käfta med okunniga och förhoppningsvis lära mig ett och annat. Har ni twitter så lägg till mig. Tack på förhand.

Om

Min profilbild

Caro Wikbro Carlén

jag arbetar som sexualupplysare och har huvudfokus hivprevention och säkrare sex. förutom det gillar jag att läsa, feminism, hångla med min donna, mina queens, New York, att äta, vettiga serier, genus, att resa och att diskutera. och det är ungefär det jag bloggar om.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela