sexualupplysare och bokälskare

nytt ord till vokabulären

Publicerad 2013-12-30 08:54:00 i Sex osv.,

Åh vad jag älskar att få tillskott i ordförrådet. Dagens ord: Pillow Princess - Detta är en kvinna som gärna vill ta emot och njuta av någon ger henom oralsex. Men som inte vill ge någonting tillbaka. 
 
 
Jag gillar ordet och jag kan verkligen se det framför mig, hur en person (behöver inte nödvändigtvis vara en kvinna) som gärna ställer upp på att bli oralt tillfredställld. Men när det kommer till ombytta roller har hen tappat lusten, vill göra något annat, sova, skeda, bli omsluten osv. Hur mycket personen ligger och trycker bland kuddarna kan nog variera. 
 
Och det ligger ju något egoistiskt i detta, att en gärna vill få njuta själv till max - men inte är sådär överdrivet pepp på att göra någonting tillbaka. I detta fall handlar det inte om att alla ska mätas på guldvåg och att alla inblandade ska få njuta exakt lika mycket och länge. Utan snarare att folk måste börja inse njutningsmomentet i att tillfredställa sin partner/partners. Hur hett det faktiskt är att få någon annan människa att njuta med något så enkelt som sin tungspets. 
 
Och det handlar absolut inte om att tvinga någon mot ens vilja eller att kräva något - för ni vet ju, är brakänslan inte kvar så ska en inte fortsätta ha sex. Utan jag pratar om ömsesidigt sex rakt igenom. Där en har en aktiv dialog med den/dom en har sex med. Är det då så att en ligger med en Pillow Princess och känner sig bortprioriterad - ta ett snack med personen. 
 
 

HÅKAN IKVÄLL!

Publicerad 2013-12-28 17:32:59 i kärlek,

Vaknade pigg strax efter åtta imorrse - och kunde inte somna om. Första gången på månader som jag inte ställer klockan och jag vaknar då av min egen exaltering. I dag ska det ske - Håkan avslutar sitt år med en konsert i Karlstad. Herre min gud vad jag är taggad. Visst har jag sett Håkan förr, men aldrig med en kärlek och jag har nog aldrig hånglat till Håkan live? Ikväll kommer det att ske. 
 
Men jag läser nu att portarna öppnar 19.30. Men att Håkan kliver på först 21.00. Vad ska vi göra fram till dess? Hemsidan föreslår bowling eller mat. Vem har nerver till bowling innan Håkan? 
- och när Håkan klivit av scenen vankas efterfest fram till 02.00. Blir därmed påmind om att jag befinner mig i den krogtätaste staden i landet. 
 
Och jag som inte ens dricker något i samband med konserter. Har aldrig gjort och förstår absolut inte nöjet. Om det är något en vill minnas är det väl en fantastisk och magisk konsert med sin idol? 
 
Jaja, så länge jag får svarta ner min älsklings kind med mascaratårar till denna och hångla med bultande hjärta till Valborg - så kommer detta år vara fullständigt komplett på alla sätt och vis. Att jag inte sprängs av alla känslor i denna lilla kropp?
 

kvinna kysser kvinna

Publicerad 2013-12-28 11:57:22 i Sex osv., åsikter,

Ett av mina stora mål i livet är att komma med på en googlesökning när någon söker på kvinna kysser kvinna. Hur många gånger har en inte gjort det och fått upp bilder på antingen bögar, heteropar eller andra irrelevanta motiv. Den enkla slutsatsen är ju att det finns alldeles för få bilder på flator. Kvinnor som hånglar gestaltas alldeles för sällan. Eller för stereotypt eller för den manliga blicken. 
 
Så jag tänkte att det skulle bli ändring på det. Och jag har ju ett helt liv på mig! Just nu kommer jag främst arbeta med detta par, ett enkelt val då det är jag och min tjej. 
 
 
Det är väl klart att det måste finnas bilder på alla möjliga sorters par, med skiftande kön, ras, ålder, sexualitet, religion, funktionalitet osv osv. Det börjar bli så förbannat tröttsamt på vita, snygga, heterosexuella par i alla möjliga sorters situationer. Jag vill ha förändring nu. 

otrohet online

Publicerad 2013-12-27 15:13:11 i Sex osv., böcker,

Blev klar med denna igår och den har stannat kvar någonstans i maggropen. På ett ganska obehagligt sätt. Boken består av en enda lång mailkonversation. En person skickar ett julmail fel, får svar - och därefter är deras relation igång. Den ena har man och barn, den andra är singel. Dom chattar om allt, blir vänner, förälskade och pratar ständigt om att träffas för att se vad som skulle kunna hända...
- kan låta platt, men jisses. En slukar den på ett kick.

Och den fick mig att tänka kring otrohetens gränser. För det är ju något en själv måste avgöra och konstatera. Vad tycker en är ok och vad kategoriserar en som otrohet? Är det bara fysiska handlingar? Omslutande sex? Fantasier? Kärleksmail? Kontaktannons på knullsidor? Chatt? Hångel?
- oavsett vart ens gränser går, ett hett tips är att synka med sina dejter eller partners. Kan så lätt bli fel om en har helt olika gränser och synsätt på vad otrohet egentligen är. 

semester

Publicerad 2013-12-27 11:04:31 i min vardag,

Nu har mitt jullov äntligen kickat igång! Från en köttig termin till en veckas jobb i julruschen - till att nu sitta på ett tåg mot Karlstad. Ska få hänga med min tjej, se Håkan, hångla, vila och leka att skolan är på paus. Har så jävla värdefulla dagar framför mig.


mellandagsrea!

Publicerad 2013-12-26 04:03:00 i Sex osv.,

Om folk skulle vara snäppet smartare skulle folk göra som vi gjorde i min familj när jag och syrran kom i puberteten och fick börja ta hand om egna pengar - mamma gav oss pengar som vi själva fick spendera på mellandagsrean. Priserna var halverade, vi lära oss om pengars värde och fick välja det vi ville ha. Alla tjänade på detta. Tusen gånger bättre än att få saker än ändå lägger upp på blocket under juldagen. 
 
 
Men oavsett om du gör så i din familj eller sitter med lite extra pengar i spargrisen - spana in årets bästa mellandagsrea! Det är fantastiska Oliver & Eva som sänkt priserna galet mycket. Mellandagsrean hittar ni här
 
 
Ska plocka ut några favoriter och skriva om under kommande dagar. Så får ni passa på att fynda medan chansen finns. Hurra! Och hur jävla fantastisk är inte julkulan? Jag skulle så himla gärna vilja ha en sån. En liten mini-dildo som är omgiven av glittriga snöflingor. Perfekt prydnad. 

prata inte om ditt ex.

Publicerad 2013-12-25 21:53:32 i Sex osv.,

Nästan allt jag gör går att dela in i antingen saker som jag lär mig något av, eller saker jag gör/läser/lyssnar på för att slappna av i hjärnan. Mina podcast-lyssningar är ett lysande exempel på detta. Och senaste tillskottet i högen för mjuk-i-hjärnan-syssla är "Michaela Forni och Dasha Girine Blogpods."

För er som inte lyssnat på det kommer en snabb sammanfattning: två heta stureplansprofiler som dricker drinkar, bär dyra plagg, är jävligt inne och känner hela Stockholm. Pratar gärna ur ett extremt heteronormativt perspektiv där allt från att "killen ska hålla upp dörren" till att "tjejer får inte stalka, utan om killen vill ha henne, så VISAR han det"... osv osv osv.


Dagens lärdom: prata inte om dina ex när du är på dejt med någon ny.


Jag vet inte hur andra känner när dom lyssnar på eller läser något som är motsatsen till det en vanligtvis omger sig med, men jag tycker att det är en blandning mellan spännande och fruktansvärt. Jag sitter med stirrig blick och vet inte om jag ska ta det seriöst eller se det som ett försök till humor? Det krockar i min hjärna.


Om vi bortser från att dom utgår från en liten liten trång och sorglig mall, så är väl jag undantaget som bekräftar regeln. Det var nämligen exakt det jag gjorde när jag försökte ragga upp E under Pip. Jag försökte på alla sätt och vis kasta ut flat-vibbar och kom på den genialiska ideén om att likna henne med ett ex som var en tjej. 

- visserligen gick detta absolut inte hem. Men jag var någontans exalterad över att jag på ett "smidigt" sätt lyckats få in i samtalet att jag minsann dejtat tjejer. Och att detta ledde vidare till att vi hade ett längre samtal på tu man hand och på så vis klicka. Så jag kan väl istället rekommendera alla till att snacka om ex. Eller kanske bästa tipset - det finns ingen mall för hur en ska bete sig. Ba kör. 

 

Och gällande denna blogg, flatvibbar och gamla ex finns det mycket att återkomma till. 

vagina

Publicerad 2013-12-25 12:37:24 i böcker, feminism, genus osv.,

Fattar ni hur pepp jag är på denna? Hurrade när jag såg att butiken tagit in den. Bryter av lite mot alla självhjälpsböcker och spexiga ekonomiböcker. Återkommer med recension!Selfies istället för umgänge

Publicerad 2013-12-24 21:09:00 i kärlek,

Julen är äntligen över. Och även om jag inte är något fan direkt, var det lite deppigt att skicka selfies istället för att hänga med min partner live. 

Men hur gör alla med partners? Slår ihop allt till ett tillfälle? Firar dubbla eller trippla gånger och med alla? Stänger in sig och firar bara dom? Hur löser en julen på bästa sätt? Hur orkar folk med julen år efter år? Jag som skilsmässobarn är så glad att tiden med schemalagda julfiranden är över. Vi firar lite som vi vill och det blir fantastiskt utan all stress och press. 
- och jag ser mest fram emot att lära ungarna om värdet i att ge till välgörenhet och göra gott för andra. Det är vad julen handlar om enligt mig.

att bryta sina gränser

Publicerad 2013-12-23 21:42:06 i böcker, feminism, genus osv.,

När jag var ca 12-15 älskade jag chic-lit. Ju lyxigare liv, desto bättre. Dyra märken, starbucks, högklackat, storstad, väskor, färgglada drinkar och vilda affärer. Dejter, ligg, fattiga och snygga män kontra rika äldre män som kunde försörja kvinnorna.

Jag älskade allt. Och läste allt jag kom över. Nu när min tenta-period kickade igång körde jag på chic-lit 2.0. 

Och jag vet inte vad jag ska säga. Min tanke var att då huvudkaraktären lever ett motsatt liv till mitt, borde det locka till läsning. Men det var bland det värsta jag läst. Hen växlar mellan att vara supermorsa och läcker singelpingla som har rätt att ligga. Och hen käftar konstant mot sina egna föreställningar om hur en mamma/singel ska vara och trötta normer. Så jävla sorgligt. Det är så mycket konstruktion av hur en kvinna ska vara, som hen hela tiden käftar för.


att få gemensamma julkort

Publicerad 2013-12-23 11:51:13 i kärlek,

Det kanske låter fånigt eller tämligen banalt, men det är något extra med att få gemensamma julkort. Nog för att jag såg oss som ett par typ efter ca en kvart, men att andra gör det och visar det på olika vis - ja det värmer till i hjärtat. Det var så många år sen jag ingick i en parrelation, och det är garanterat första gången jag ingår i en där vi är jämlika. Visst har jag haft relationer förut, men aldrig upplevt det vi har nu. Eller varit så säker på den kärlek som dagligen skapas och bygger på det vi har. 

Det är verkligen vi och det finns nog ingen som kunnat missa det vid det här laget. Min fina kärlek


hatet i pocket

Publicerad 2013-12-21 16:53:39 i böcker, feminism, genus osv.,

Eftersom jag jobbar med pocket, gillar jag givetvis det formatet snäppet mer än inbundet. Allra bäst tycker jag om mjuk inbunden, eller dansk band som det också kallas.

Men har du fortfarande julklappar kvar att fixa och vill ha världens bästa tips? Hatet av Maria Sveland finns nu i pocket. För 85 kr blir den din. Ett riktigt kap för världens bästa bok.


stirrandes på romantiska klichéer

Publicerad 2013-12-19 21:50:16 i kärlek,

I dag har jag och E bokat biljetter till Håkans sista konsert för i år! Nästa år spelar hen endast en gång, och dom biljetterna kommer att sälja slut på tre minuter. Så jag är så jävla glad att vi lyckades få biljetter till sista spelningen för i år. Håkan avslutar i Karlstad på något litet intimt ställe, det kommer att bli magiskt. Har sett henom på olika scener runt om i landet. Men kommer att bli extra mysigt och fantastiskt att få se henom tillsammans med min tjej! Vi kommer att hålla hand, jag kommer att hoppa/dansa/skrika/svettas/gråta och vi kommer att hångla medan Håkan spelar live. A dream coming true som det brukar heta. 
 
 
När tonerna av Valborg kommer vet jag redan nu att jag kommer bli alldeles varm i kroppen, omfamna henne, pussa henne på kinderna, kyssa henne, gråta och känna hjärtat bulta lite extra hårt. Som taget ur en roman om en femtonåring som blir kär för första gången. Vad annars kan en känna när en får hångla med sin kärlek till sin största idol? Det kommer att bli magiskt. Allt annat är ju orimligt. 
 
Och så här såg jag ut i somras, precis innan Håkan drog igång på Pip. Då var E med, men ville stå lite längre bak och jag dansade fram mot scenen med några kompisar. Jag som hade valt Pip endast för att få se Håkan, och för att jag inte ville till PaL. Som sedan ställdes in... Så en kan ju nästan säga att det var Håkan som förde oss samman. Typ. 
 
 

Insikt <3

Publicerad 2013-12-19 09:58:37 i Sex osv.,

Jag upptäckte precis att det går att teckna en prenumeration på tidningen Insikt som Lafa ger ut, även som privatperson! Har alltid trott att det bara var olika vårdinriktningar som fick ha den tidningen. Det var den tidningen som gjorde det lite värt att hänga på infektionskliniken en gång i veckan för några år sen. 

Och nu kommer jag få hem den direkt till mig! Hurra! Lafa är en enhet för sexualitet och hälsa inom Stockholms läns landsting. Och det är Lafa som ger ut tidningen. Som jag kommer att lära mig nya saker!


till Lars och alla andra

Publicerad 2013-12-18 20:28:34 i feminism, genus osv.,

Hej!

Jag känner inte dig och du känner inte mig. Men du verkar dela samma verklighetsuppfattning som personen som ringde in till Musikhjälpen för att klaga på ämnet. Hen ville att det skulle vara ett ämne som berörde alla. Hur en händelse som "födsel" kan undgå någon levande individ går mig helt förbi. Det är så att säga själva förutsättningen för att vara vid liv.

Men det känns på något sätt som att vi står och stampar. Som att det är samma diskussioner om och om igen. Och min förhoppning inför 2014 är att vi blickar framåt, släpper dravlet och fokuserar.

Hur pratar vi om jämställdhet i samhället? Varför behövs feminism? Hur når vi ut till så många som möjligt för att informera? Hur integrerar vi feminism och genusfrågor i såväl grundskolan som på arbetsplatser? För det behövs. Fokus behövs riktas om och sakfrågorna måste preciseras. Det handlar inte längre om att fel personer vinner Augustpriset eller att vkm inte ska uttala sig. Det handlar om att strukturella förändringar måste ske. Valet är i september, och mycket vatten ska ha runnit under broarna till dess.

the way you make me feel

Publicerad 2013-12-18 10:21:05 i kärlek,

Om vi bortser från det där med att hon inte svassar runt i klänningar eller högklackat samt att det varken är något jag saknar eller för den delen skulle värdesätta hos henne. (hur nu någon kan värdesätta användandet av klackar? tortyrredskap.) Och att jag inte arbetar 9-5 för att kunna köpa henne saker för att hon ska vilja vara kvar hos mig? Har så att säga passerat det stadiet och tror inte på den sortens förhållanden. 

Utöver detta så passar Michael Jacksons gamla låt ganska bra för hur jag känner för henne. Och såhär löjligt lycklig brukar jag se ut när jag hänger med henne. Det är en fin känsla när en kan se sin egen lycka på bild.

16e december – Min dag

Publicerad 2013-12-17 20:29:19 i min vardag,

Detta är sista veckan innan jul och terminen slutar. En dugga sker den 20/12 och därefter kickar jag igång ett jullov fyllt med lika delar jobb som häng. Så resterande del av veckan ska jag ägna åt plugg, kaffe, plugg, plugg, plugg, glass och lite träning.
 
Dagen inleddes med julkalendern som faktiskt tagit sig upp på topp-fem. Jag är positivt förvånad och jag följer den med spänning. Därefter hånglade jag med min tjej i några timmar, åt frukost framför Pettson & Findus julkalender (som vi då ser parallellt med årets.) innan vi for in till stan. Testade jackor, hånglade och höll hand. Sen vinkade jag av henne och jag bölade som vanligt. Min fina tjej <3
 
 
Därefter hängde jag i skolan, fick lite info inför kommande dugga. Gick igenom en rättegångsuppgift som nyligen gjorts. Utöver det hann jag diskutera begreppet rollblandning med min föreläsare och jag käftade om personer som har sex mot ersättning, vad deras position är i detta. Tog upp fallet om Catrine Da Costa och jämförde med aktuella normer och lagar. Så jävla intressant.
 
Eftermiddag ägnade jag på Chokladkoppen tillsammans med lovely Fridah. Vi hängde några timmar och diskuterade genus, feminism, karriär, mediavärlden, pr och ungefär hundra timmar till. Åh, det är så jävla inspirerande att hänga med någon som är lika fin som intelligent och påläst. Det finns hopp om livet och världen.
 
Resten av kvällen ska jag ägna åt att lösa uppgifter med hjälp av SPSS. Och plugga inför duggan. Samt äta snickerskakor. Livet är inte direkt vildare än så.

att vara gräsänkling

Publicerad 2013-12-17 16:11:00 i kärlek,

Vad gör ni när ni blir gräsänklingar? När er partner packat sitt pick och pack för en dag, en helg, hela tio dagar, eller ännu längre tid? Vad kan en göra och vad borde en göra? 
- jag inledde processen genom att tänka bort allt plugg både i går kväll samt nu på morgonen. Istället ägnade jag all min vakna tid åt att titta på henne, fnissa, hångla, kolla film och bara vara. Sämsta sättet att inleda en period som gräsänkling måste vara att stressa fram kvalitetstid. 
 
Min plan under kommande tid som gräsänkling är att bära mycket svart, använda parfymerad tvål vid varje duschtillfälle, smeta på mig lotions från Victoria Secrets morgon och kväll - kommer således dofta som en blandning av rostad kokos/fransk blomsteräng och mogen fruktkorg. Utöver detta ska jag äta mindre kött, lyssna på podcasts hon inte gillar samt passa på att träna mycket. Behöver alla sorters endorfiner jag kan komma åt. 
 
 
Saker jag ska försöka undvika är: böla för mycket och istället ägna mig åt bra saknad. Någonstans vet jag ju att det är bra att sakna varandra. Jag peppar alla som frågar om distansförhållanden och plugg/jobb på annan ort - för människor behöver vara ifrån varandra. Vi behöver space, egentid, hänga med oss själva och sakna. Jag tror verkligen på det. Samtidigt som jag kan ha dagar då jag mår som en vissen tulipan för att min kärlek hänger i en annan stad. Är inte livet härligt dubbelt ibland?
 
Dessutom minns jag ju den där fantastiska känslan som kommer någon dag innan vi ska ses igen, och jag vet att jag kommer att hänga på en station, innan jag äntligen får möta hennes blick igen. Kasta mig i hennes famn, känna hennes doft och lena kind mot min. Och vet ni, den där första kyssen efter att ha varit ifrån varandra - den är fan värd all saknad. 

ett litet utkast

Publicerad 2013-12-16 22:19:06 i Sex osv.,

"Glidmedel kan nog vara en av de bästa uppfinningarna som någonsin skapats. Det går att använda till hela kroppen, vid alla sorters sex och det går inte att överanvända. Det enda ni måste tänka på är att matcha rätt sorts glidmedel med rätt material. Består leksaken av silikon ska det vara vattenbaserat glidmedel, detta för att produkten inte ska skadas. De flesta sorters glidmedel smakar ingenting, lämnar inga spår och går att applicera på hela kroppen."
 
Sitter och skriver på lite texter som förhoppningsvis kommer ut under veckan. Det bästa med detta uppdrag är att jag får väldigt fria händer, får skriva som jag vill och använda mitt eget språk. Förutom att jag använder ordet penis istället för kuk. Men en kan ju inte få allt.
 
Texten kommer att komma upp på fantastiska sidan Oliver & Eva där jag fått ett litet specialuppdrag inför jul. 
 
Det var denna produkt jag hade i åtanke när jag skrev texten ovan.
 
 

blodskam

Publicerad 2013-12-16 11:10:16 i Sex osv.,

I slutet av 1800-talet rapporterade en ung kvinna att henoms pappa tvingat sig på henom köttsligt. Detta kallades för blodskam. Som straff fick hen straffarbeta resten av livet.

Den nutida benämningen är incest, vilket innefattar sexuell relation mellan familjemedlemmar. Jag är inte säker, men tror att lagen innefattar såväl biologiska som icke-biologiska familjemedlemmar? Det vet säkert Moa. 

Men är det inte ett häftigt ord? Jag tolkar det som att genom att pappan hade sexuellt umgänge med sin dotter, drog hen på sig skam över sitt blod = sin familj. Under denna tid handlade även sexuella relationer om reproduktion. Och det var även den enda godkända anledningen till att ha sex. Allt sex son skedde utöver syftet att avla barn var skamligt, köttsligt syndigt och bestraffades hårt. Samhället och kyrkan hade hård kontroll över individerna. 

Och visst är det häftigt hur historiska normer kan finnas kvar på olika sätt och påverka oss än i dag. På både gott och ont.

könet sitter i håret

Publicerad 2013-12-15 09:32:39 i feminism, genus osv.,

Något som jag aldrig slutar förvånas över är hur människor knyter fast upplevelsen av någons kön vid dennes längd på håret. 

Små barn kan jag förstå - dom blir fullmatade med bilder, filmer och sagor där tjejerna alltid har långt hår och killarna har kort hår. Alla sagor och historier som barn tar del av håller stenhårt fast vid att skapa tighta könsnormer och har hårda koder att hålla sig till. Men det är barn. Barn lär om och lär förhoppningsvis rätt.

Men vuxna människor? Som tittar på en frisyr och sen könar? Grunden för detta är ju att kön är den viktigaste och mest bastanta faktorn i vårt samhälle. Som vi hela tiden upprepar och återskapar. Medvetet och omedvetet. 

Men hur tänker ni? Vet ni ens varför ni könar? Eller vad eller vilka saker det är som för dig bildar ett kön? 

11e december – Något som får mig att börja gråta

Publicerad 2013-12-12 08:03:00 i min vardag,

Ibland känns det som att jag har hjärtat på utsidan och bölar för lite vad som helst. Jag har väldigt nära till alla mina känslor. Jag tog ett uppehåll med tårarna i och med att han blev sjuk, och kom igång igen ett år efter hans död. Vilket var ungefär det bästa som kunde hända. Men de vanligaste orsakerna till tårar är dessa:
 
 • för att jag är trött/stressad/arg på skolan/livet/politik
 • för att jag är så lycklig och förbannat kär i E <3
 • för att jag tänker på pappa, fina lilla pappa
 • för att jag tänker på alla andra som dör i cancer eller bara dör och hur orättvis världen är
 • slagsmålsscener i filmer
 • ångest
 
Jag tycker att det är fint hur tårar kan funka vid så många tillfällen och kicka igång av lite vad som helst. Hos mig kommer dom vid både glädje och sorg. Under en magisk orgasm eller för att jag är arg så att jag skakar. Mitt känslocentra i hjärnan kickar igång på allt och startar tårar för det allra mesta.
 
 
Visste ni förresten att tårar är läkande och på ett sätt helande för kroppen? När en gråter så frisläpps massa olika hormoner som gör en lugn och till viss del kan få en att må bra. Det är därför många tycker att det är så skönt att gråta. Och det hänger även ihop med att en ofta bölar så otroligt mycket under puberteten. En har så jäkla mycket känslor och hormoner som pumpar runt i kroppen - och som med hjälp av tårar gör att en får den där varma, trötta, goa känslan i kroppen när en gråtit klart. Och ibland finns det ju inget härligare än att få lätta lite på alla känslor och böla ett tag. Så kan en ju känna även fastän en passerat tonåren sedan några år.

Kandidatkurs i vår

Publicerad 2013-12-11 20:52:19 i plugg,

Antagningsbeskeden för våren har kommit - och jag kom in på mitt förstahandsval. Som det ser ut nu kommer jag att läsa kandidatkurs i kriminologi! Hurra! 
- sen blir nästa steg masterkurs i sexologi, i Malmö. Men vem vet - allt kan ändras.

Så vi har ägnat eftermiddagen och kvällen åt att ära sju sorters bakat och hinka glögg för att fira! Så himla fint att hänga med alla finingar och fira. 
Jag och Malin som kommit in på våra förstahandsval!


4e december - något jag älskar

Publicerad 2013-12-10 14:22:00 i min vardag,

 • min tjej
 • chokladmousse
 • en riktigt bra bok
 • solen
 • mina vänner
 • tryffelrisotto (som jag visserligen bara ätit en gång i mitt liv...)
 • att skriva
 • la familia
 • att resa och upptäcka en ny stad
 • bubbel-choklad
 • bubbel
 • yoga
 • landet
Det finns så mycket och så många som jag verkligen älskar. Att välja en sak är nog omöjligt. Jag är ett ganska stort fan av livet i sig. Nu när jag har omvärderat mitt sätt att se och känna inför plugget (dvs att det inte får äta upp min själ) är livet ganska skoj. Dessa tretton saker är väl det jag ska ägna mig mest åt kommande år. Kanske slänga in en och annan utbildning - både för mig att gå och för mig att hålla. Men med dessa guldkorn i mitt liv klarar jag mig ganska länge.

feministiska serier

Publicerad 2013-12-10 13:10:09 i feminism, genus osv.,

Något som mitt hjärta bankar lite extra för är serier. Det finns något fascinerande över att någon lyckas få fram ett budskap på en eller fyra tecknade rutor. Hur serier kan bli ett politiskt budskap. Och snäppet bättre när serierna har en feministisk underton. Detta gäng fyndade jag förra veckan när söder förvandlats till en bok-basar.

Liv Strömquist, Nanna Johansson, Nina Hemmingsson och Lina Neidestam- dessa har ju en patent plats i mitt hjärta.

10e december - mina rädslor

Publicerad 2013-12-10 08:32:42 i min vardag,

 • att någon jag älskar ska dö ifrån mig. Det har redan hänt och det är så bra på den fronten nu, så nu vill jag att alla jag älskar och håller kär är friska, pigga, glada och lyckliga. Gärna med ett leende på läpparna och rosor på kinden. 
 
 
När en redan varit med om detta, då vet jag inte längre vad en kan vara rädd för. Att en tenta kuggas? Ja men skriv om den då! Att du bråkar med en kompis? Ja men bli sams! Att du bryter ett ben? Gipsa! Farliga djur och mystiska män som gömmer sig i buskarna? Läs på statistiken och förstå vilka som är farligast. osv. 
 
Det finns så mycket i mitt liv som jag inte kan bry mig om, så mycket nonsens som bara inte tas in av mig. För att jag är avtrubbad och för att småsaker inte får ta min tid eller energi. I övrigt har jag inte så mycket kriser eller rädslor. Jag är alldeles för platt i hjärnbalken för att ägna mig åt filosofi och existensiella livfrågor och dylikt. 
 
 
Men för all del, låt oss lista över mina patetiska vardagsrädslor:
 
- att jag ska ha gått till fel lektionssal/läst fel på schemat/missat en lektion eller seminarium
- att just den vagnen jag åker i på ett nöjesfält ska sladda ur och så pang boom dör jag
- att tvätta ansiktet om natten eftersom jag alltid tänker att den lilla japanska pojken från The Grudge ska stå bredvid när jag öppnar ögonen
- skräckfilmer i alla former gör mig löjligt rädd
- att jag ska komma försent/åka vilse eller tappa bort mig själv
- att jag ska baka/laga något och mina vänner blir magsjuka
- att det ska sticka ut en råtta ur sopnedkastet när jag ska slänga sopor
 

9e december - bästa youtubeklippet just nu

Publicerad 2013-12-09 23:42:25 i min vardag,

Jag hänger inte överdrivet mycket på youtube just nu. Detta har främst att göra med att jag tackade ja till världens sämsta internetuppkoppling och att gäng videos tar månadens nät på ett kick. 
 
Men här kommer några klassiker. Först en låt att hångla, fnissa och hålla hand till som gör en varm om hjärtat. Sen Thåström ståendes på en kyrkogård och som en gång i tiden var den häftigaste video jag någonsin sett. Avslutningsvis - det bästa klippet någonsin. Älskade Grynet. 
 

kondomer är som tröjor

Publicerad 2013-12-08 21:34:27 i Sex osv.,

Jag har haft rensning i hemmet och hittade minst 2 kondomer i varje väska. Tanken var att om jag inte fick användning för dom, kunde jag alltid stöta på någon som behövde. 
- och jag hade alltid olika sorter på mig. För det är ju grejen med kondomer - en måste testa sig fram för att hitta den sort som passar en allra bäst. Material, storlek, utformning och glid - allt varierar från kondom till kondom. Så det gäller att gå igenom djungeln och hitta sin favorit! 

Som jag sa under utbildningen: om en tröja inte passar så slutar en ju inte att bära tröjor för resten av livet, så varför skulle en göra så när det handlar om kondomer? 

Dessa har några år på nacken, visst är förpackningarna rara?


3e december - min familj

Publicerad 2013-12-08 19:41:00 i min vardag,

Jag har sedan många år tillbaka levt efter det kinesiska ordspråket Familj är de vänner en väljer. Och vi kan väl alla konstatera att det där med kärnfamilj inte längre är normen. Visst, det är så för många människor. Men långtifrån alla lever på det sättet. Utan nu kan en familj innehålla alla möjliga människor och formas om gång på gång. Och jag är glad över det, för den dagen jag börjar kläcka kids - vet jag att dom kommer att omges av en mängd olika människor. Min fina, gigantiska familj. Här kommer bilder på några som ingår:
 
- bilden föreställer min mor, min far och min ena storasyster. Detta är mitt absoluta favoritfoto! Även om jag då och då blir avundsjuk på att inget liknande foto togs när jag väl var kläckt... Det där med att vara förstfödd. 
- min tjej. Bilden är tagen kvällen då vi blev ett par <3 min fina kärlek!
- årets midsommar som tillbringades ute på landet tillsammans med mina fantastiska syskon! 
- HT-gänget <3 min trygga bas från gymnasiet där allt blir som vanligt en kvart in i hänget. 
- Moa, min lika kloka som fina vän. Stöttepelare, uppslagsbok och den en paniksmsar så fort en inte fattar något om vad som helst.
- aspside! <3 Dessa har jag hängt med från sexårs. Det är så jävla många år. Så många kladdkakor som gott och timmar av skratt som skett med dessa finingar.
 
Det är en vacker skara jag inkluderar i min familj. Utöver dessa frontade finns det ett gäng till, men som jag inte hittade foton på, men ni vet vilka ni är ändå. Detta gäng, som jag älskar dom! Varierande blodsband och kärleksband, men likväl min familj. Det enda som saknas nu är en liten mops <3 och en rödhårig bebis om några år :)))
 

8e december - min politiska åsikt

Publicerad 2013-12-08 10:17:16 i min vardag,

Den är knappast någon hemlighet - jag är röd och rosa. Jag är uppväxt i ett hem där min mamma pratade mycket om politik, vi har lyssnat på Progg-hits volym I-III och vi har sedan tidig ålder fått lära oss människors lika värde oavsett storlek på plånbok eller vem en älskar. Min pappa pratade en del politik på senare år, han var feminist och var egen företagare som likväl värnade om andra människor. Många verkar tro att det där med eget företag = moderat? Glöm och dröm. Oavsett hur mycket eller lite pengar jag drar in, kommer jag likväl se samhället som ett kollektiv - där vi kämpar tillsammans. En för alla alla för en osv. 
 
Jag var med i min första demonstration när jag gick i trean och skolkade för första gången i sexan för att delta i en demonstration på plattan (med mina lärares godkännande!). Mitt favorit-avsnitt i Från A till Ö är bokstaven D då Olof Palme är med och förklarar demokrati. 
 
Något av det bästa jag vet är en riktigt givande diskussion, där människor kan prata/gasta och tycka olika - men utan att det går ut över personerna. Jag vill kunna tycka annorlunda än en människa utan att det går ut över den individen, och detsamma gäller gentemot mig. Sen handlar det ju givetvis om vad personen tycker, jag drar mig inte för att kapa människor som är helt oresonabla. Men jag vill likväl kunna käfta om en sak för att när diskussionen är avslutad återgå till att förfesta/äta middag/vara vänner osv.
 
Oavsett vart en står på den politiska skalan anser jag att det är ens förbannade skyldighet att rösta och engagera sig. Nej, en behöver inte följa varenda partikongress eller läsa samtliga motioner. Men att ha vett nog att veta vart en står, vad en brinner för och vad en vill förändra i samhället - det är en rättighet och ens jävla skyldighet. Vi har demokrati i det är landet, ta vara på den och håll koll på vad du tycker politiskt. 
 
Det osexigaste jag vet är folk som inte har koll på politik. Som har fått rösta 2-3 gr men som ändå inte vet något. För att de inte bryr sig. Klittan slaknar och krymper på en sekund. Jag har slutat dejta pga politiskt oengagemang. En ska veta vad en tycker och läsa på, punkt. I alla fall ha tre hjärtefrågor en brinner för och se vilket parti som matchar en bäst. 
 
 
Sedan FI grundades har jag även inkluderat dom i min politiska åsikt. Så jag är röd-rosa. Jag brinner för jämställdhet, människors lika värde och ett samhälle där människor inte värderas baserat på rikedomar. 
att jag gärna bär rött eller får röda presenter är knappast en slump :)) 
 

2a december – Min önskelista

Publicerad 2013-12-07 19:55:00 i min vardag,

Jag är den sorten som alltid önskar mig upplevelser och saker jag kan göra med människor - men jag har blandat lite saker. Högt och lågt: jag önskar mig allt detta! 
 
 • att SD får noll röster i valet 2014 och försvinner helt från politikens värld. Och världen.
 • en munkmaskin - tänk vilka fester jag skulle hålla!
 • en kurs i hur en gör egen falafel
 • en privatkonsert med Håkan där jag fick bjuda in alla mina vänner som dyrkar henom lika mycket som jag!
 • en mops, ungefär såhär:
 
 • en resa till New York med E. och en med Phia och mini-E!
 • ett eget radioprogram, gärna på en reklamfri station!
 • att FI får mer än 4 % röster i valet 2014! <3 
 • att skolor på allvar arbetar med sexualpolitiska frågor på alla nivåer och på ett normkritiskt och inkluderande sätt - jag kan coacha!
 • en afternoontea med Ola Salo. Drömmen!
 • denna dyrgrip Marc by Marc Jacobs:
 • en middag med Gudrun Schyman, Maria Sveland, Nina Björk och kanske någon mer, fast jag tror inte att mitt hjärta skulle klara så mycket mer än detta
 • ett bokkontrakt med bokturné inkluderat tack!
 • en stor fest på något slott där jag får bjuda in alla fina jag känner, trerätters står redo och fest hela natten! + övernattning, brick-race á la Carl Philip och brunch dagen efter
 • att genus blir ett obligatoriskt ämne inom alla sektioner i samhället, mmm - så mycket som skulle förbättras
 • lite varmare i lägenheten
 • en riktig picknickkorg. Systemetkassar känns lite väl gjort.
 • en månad på något varmt ställe där jag kunde läsa en bok om dagen, dricka fruktdrinkar och hångla med E <3 

varför äta p-piller som flata?

Publicerad 2013-12-07 13:31:00 i Sex osv.,

Ja ni, det kanske är en ganska bra fråga? Jag har som sagt ätit p-piller i snart tio år och lever nu i en samkönad relation. Samkönad relation innebär att det är två av samma kön som lever i en relation tillsammans. Andra benämningar är likkönade eller enkönade. En kan välja att kalla sig lite vad en vill, om en nu ens vill kalla sig för något. 
- för att konkretisera: det kan inte bli några barn när vi knullar. 
 
Så varför äter jag då p-piller? Den enkla förklaringen är att jag inte vet hur min kropp fungerar utan dessa piller. På både gott och ont. Jag började äta när jag var mitt i min pubertet (15 år) och har vant mig vid vad pillrena och alla hormoner gör med min kropp. Så jag vet inte hur min kropp reagerar eller skulle må utan dessa piller. Många tycker nog att detta är läskigt, skrämmande och att jag phuckar upp kroppen. Men jag tänker att så länge jag bara mår bra av det jag stoppar i mig, så är det ju bra. Då känner jag inte för att ta bort pillrena endast för att jag slutat ligga med kuk-bärare, och få tillbaka allt som hände innan jag började med pillrena. 
 
Så känner jag nu, men vem vet? Jag kanske ändrar mig efter att ha läst någon rapport eller dylikt? Eller tröttnar på att stoppa kroppen full med jox (som inte är skadligt för kroppen om en vet vad en tål och inte tål). Fast just nu vet jag vad min kropp mår bra av och vad den inte gillar. Och jag har haft god kontakt med läkare och barnmorskor genom åren, så jag vet att jag inte utsätter min kropp för något skadligt. 
 
 
Men det handlar också om att lära känna sin kropp och verkligen ta reda på vad som hänt tidigare i släkten, vad en tål och känna efter om en nu börjar ta någon form av preventivmedel. Jag har ju fått lära känna min kropp med hjälp av piller, men det kanske är snäppet bättre att göra det innan, men så ser det ju inte ut för alla. 
 
 

7e december - mina hemligheter

Publicerad 2013-12-07 08:43:10 i min vardag,

Åh, jag brukar ibland tänka på denna fråga - eftersom jag inte har några. Den dagen jag blir intervjuad av en skvallerblaska, så kommer dom inte finna något alls. Just eftersom jag hela tiden är väldigt öppen med vad som händer och sker. Tankar, åsikter, stora grejer som sker - allt är öppet för beskådan. Jag tror inte på hemligheter och jag gillar inte att lägga locket på. Dessutom skulle jag inte kunna ljuga eftersom jag har världens sämsta pokerface.
 
Eventuella hemligheter som absolut inte är några hemligheter: 
 
- jag har legat med alla kön
- jag har varit sambo med en snubbe
- jag lever nu i en samkönad relation <3
- jag har haft hepatit C
- jag har haft könssjukdomar
- jag har mensat ner mig på allmän plats
- "avklädda bilder" finns i form av underklädes/bikini-bilder i arkivet
- jag började betala radioavgift i somras efter något års uppehåll
- jag har inte betalat något olovligt på firmakortet
- jag hyser stor avsky mot råttor
- jag röstar åt vänster men är inte kommunist
- jag har åkt fast för snatteri när jag var 12 fastän jag var oskyldig
- jag har bevittnat incest i form av syskonhångel
- jag drack hembränt två gånger som femtonåring
 
 
Jag kan inte komma på så mycket mer som skulle kunna vara hemligheter, jag kanske är en ganska ospännande person? Eller bara för öppen för mitt eget bästa. Men det finns inte så mycket att dölja, eftersom jag står fast vid att jag tror på att prata om typ allt.
 
 
 

nytt p-piller

Publicerad 2013-12-06 20:07:00 i Sex osv.,

Av någon oförklarlig anledning har Neovletta slutat säljas i Sverige. Eller när jag skulle förnya mitt recept senast fick jag ett annat märke presenterat för mig, som skulle fungera på samma sätt. Precis som med all annan medicin kan det finnas flera varianter av samma sorts medicin. Jag som ätit Neovletta i snart 10 år tycker det är både spännande och läskigt att prova något nytt. 
 
Saken med p-piller och all form av preventivmedel är ju att en måste testa sig fram till bästa sortens för en själv. Biverkningar finns och påverkar individuellt - och en ska inte ta alla biverkningar. Att gå upp i vikt/ned i vikt, tappa sexlusten, huvudvärk, humörsvängningar, nedstämdhet och depression - är inget som en bara ska tacka och ta emot. Utan en har rätt att byta och testa sig fram till den metod som passar en allra bäst. Det är värt att käfta hos sin barnmorska/läkare för att få det preventivmedel som känns bra, matchar ens kropp och inte phuckar upp för mycket med såväl kropp som psyke. 
- vart gränsen går för vad en tål och inte tål är givetvis individuellt. Men en ska ha med sig att en inte ska tåla vad som helst.
 
 
Jag har bara mått bra av mina p-piller, fått regelbunden och mindre mens, humörsvängningarna har minskat och min sexlust har inte ändrats. Brösten har inte växt och vikten har varit typ densamma. Så för mig har p-pillrena endast vara fantastiska och hjälpt mig att kontrollera min kropp då jag själv får bestämma huruvida jag vill bli gravid eller inte. Men eftersom jag började med p-piller för att få bättre mens, har jag från start alltid kört med dubbla skydd, dvs både p-piller och kondom för att slippa både könssjukdomar och oönskad graviditet. 
 
Men hur min kropp kommer att reagera på den nya sorten återstår att se. Kommer något att ändras kommer jag vara beredd på att käfta för en annan sort. Eller så kanske jag slutar helt? Vem vet. Jag behöver iaf inte oroa mig för att bli på smällen. 
 
- tjusigt rosa feminim förpackning. Lite för att signalera att den är till för kvinnor. Vore ju olämpligt om exempelvis en kukbärare fick i sig preventivmedel - för hur skulle en kukbärare kunna hantera alla biverkningar som fittbärare utstår konstant pga olika sorters preventivmedel? Ve och fasa. 

1a december - Vem är jag?

Publicerad 2013-12-06 17:25:00 i min vardag,

Caro Wikbro Carlén. Det finns så mycket olika egenskaper och fack som jag definierar mig själv med. Detta trots att jag själv föraktar fack-systemet och människor som "mår bra av att veta vad andra människor är", så är det en sorts förenklad version av individen. Så vi kör på den. 
 
Bas-fack: Feminist, hobby-vegeterian, tillsammans med en tjej, från Stockholm, lejon. Har en stor fantastisk stjärn/regnbågsfamilj där väldigt många ingår. Hjärtat sitter på vänster sida och jag röstar med det istället för plånboken. 
 
Intressen: älskar att läsa böcker, sexualpolitiskt aktiv och min stora passion är att resa. Bakning ligger mig varmt om hjärtat och vill ständigt hitta på nya recept. Jag gillar att yoga och att sola. Att diskutera med vettiga människor (som inte nödvändigtvis behöver ha samma åsikter) är bland det bästa jag vet - när det blir givande åt bägge håll. 
 
Brinner för: kunskap! Jag älskar att lära mig nya saker och sprida detta vidare. Att föreläsa och utbilda inom sex och samlevnad där jag ser hur den kunskap jag bär på - går in hos mottagarna: det är bland det vackraste och bästa jag vet. Att sprida kunskap om kroppen, genus, normer, sex, könssjukdomar och preventivmedel - är min största passion såvä yrkesmässigt som personligt. Jag är alltid redo för detta! 
 
Egenskaper: bra humörsvängningar, nära till skratt och drar mig inte för att käfta. Det här med att alla har lika värde - ska en alltid käfta för, i alla situationer. Tycker om att planera och strukturera i färgkoder, men har ett hem i kaosform. Gillar att skämma bort mina nära och älskar att planera middagar/fika/fester/häng - men blir sur när folk inte håller osa-datum...
 
Mina mål: att alltid vara så lycklig som jag är nu, få ner hälarna helt i "stående hunden", få ett eget radioprogram, skriva böcker, föreläsa regelbundet och träffa kids från hela landet. Att få titeln sexolog och etablera mig mer. Att ses som expert. Att skaffa en mops som kommer heta Frans! Att jag ständigt ska utvecklas, lära mig mer och få ut all kunskap till människor på olika sätt. 
 
Tycker om: att hångla med min tjej, hänga med mina vänner, fastna i en riktigt bra bok, att planera och genomföra en resa, sola länge, äta god mat, köpa lyxiga bakverk, hänga i nya bokhandlar i flera timmar, hitta nya resmål där jag trivs och vill återkomma till, Harry Potter, hänga med la familia, ha lov. 
 
 
Tycker att dessa punkter sammanfattar mig ganska bra. 
 

6e december - mitt hem

Publicerad 2013-12-06 13:55:35 i min vardag,

Min älskade lilla oas som jag bott i under väldigt många år. En fantastisk hyresrätt som fungerat som rastplats och förvaringsutrymme under många år när jag ägnade mycket tid åt att flänga land och rike runt. Men på senare år har det blivit en plats för häng, kladdkakemys, hemmahäng och en plats där jag kan stressa av. 
- det finns väldigt mycket böcker, ett kylskåp och skafferi som alltid är redo för spontanmiddag eller fika, ingen soffa men gigantisk säng, mycket sällskapsspel och en plats där jag vill att folk alltid ska känna sig välkomna. Oavsett om det gäller bubbel-kväll, pyjamasparty eller hektiska diskussioner över några glas vin. 
 
När jag växte upp hade vi inte direkt överflöd av pengar, men trots det fanns det alltid mat, mellis och plats över för våra vänner som jag och syrran drog hem. Jag vet inte hur min mamma fick ihop det, men det fanns alltid saker att äta för mig och halva grannskapet. Samtidigt som alla kände sig välkomna och hemma - exakt så vill jag att det ska vara i mitt hem. 
 
 
- ena delen av mitt rum. Tv-bänken har E byggt av mina böcker. Genialiskt och snyggt. Hela mitt hem består av lite olika högar, som kan upplevas som stökiga - men jag har stenkoll på innehållet.
- köksbordet är inte gigantiskt och brukar ofta se ut ungefär såhär. Kondomer och glidmedel finns lite varstans i hemmet och är till för alla att ta!
- egentligen ska ens sängbord vara tomt eller innehålla väldigt få saker för annars kan en bygga på undermedveten stress eller liknande. Men såhär ser mitt ut, kaos, böcker och andra bra saker.
- min favorithylla i hemmet. Med te och choklad från Harrods, HT-te, olivolja från ön Lesbos och fina burkar får stå här. Jag älskar plåtburkar och byter ut med jämna mellanrum. 

julkalender!

Publicerad 2013-12-05 08:22:00 i min vardag,

Jag som följer julkalendern slaviskt har helt missat att kicka igång en här. Och jag som älskar att skriva efter teman. Så vi kickar igång den nu. Börjar således med lucka fem i dag, och skriver ikapp dom andra dagarna under månadens gång. Hurra! Listan är snodd från Hanapee.
 
1a december – Vem är jag?
2a december – Min önskelista
3e december – Min familj
4e december – Något jag älskar
5e december – Min blogg
6e december – Mitt hem
7e december – Mina hemligheter
8e december – Min politiska åsikt
9e december – Bästa youtubeklippet just nu
10e december – Mina rädslor
11e december – Något som får mig att börja gråta
12e december – Mina framtidsplaner
13e december – Något jag saknar
14e december – I mina hörlurar
15e december – Ett barndomsminne jag minns
16e december – Min dag
17e december – Min bästa resa
18e december - 5 foton som känns 
19e december - Det här hade jag på mig idag 
20e december - Min tro
21a december - Det här upprör mig
22a december - Min favoritplats
23e december - Att komma hem
24e december - Min jul
 
 
 
5e december: Min blogg
 
Åh, som jag älskar denna lilla arena. För många kanske det bara är en random sida, men för mig innehåller denna allt. Mitt liv i text och bild under så många år. Jag skrev ett inlägg om Pride 2007, tog paus och återkom sen ett år senare. Därefter har det varit mer eller mindre regelbundet. Ibland bara om mitt liv, med hjärta, smärta, gegg och äventyr. Till att ibland bara innehålla en notis jag hittat i någon tidning. 
- huvudfokus på sidan är sex. Allt som har med sex att göra, vilket är ungefär världens största ämne. Som även går hand i hand med feminism, genus, politik, relationer, kärlek, kroppar, samhällets normer osv. Det finns liksom inget ämne jag inte vill prata om, dels för att jag fascineras av 99 % inom sex-världen, men också för att jag gillar kontrasten mellan att ena dagen ge dildo-tips för att andra dagen ventilera mina åsikter om pedofili och tecknad porr. 
 
Ju fler utbildningar jag går och ju mer jag utbildar mig - desto faktarikare blir bloggen. Från början kom min info från Hannah på Veckorevyn - fyra år senare skrev jag själv för tidningen. Först skrev jag om mina utbildningar - nu håller jag utbildningar. Och allt dokumenteras här! 
 
 
Jag gillar att jag får styra och ställa som jag vill på sidan. Vill jag bara skriva om att jag hånglar med min tjej en hel helg så kan jag göra det, eller dela med mig om en utbildning jag håller i, eller diskutera hur vi ska göra med barn och färgglada kläder. Eller bara skriva om klamydia en hel vecka. Det finns så mycket jag vill diskutera, så mycket jag vill lära mig och så mycket jag kan lära er. 
- och givetvis är detta en arena för människor att hitta mig. Erbjudanden har trillat in tack vare denna sida, för att jag lägger ner tid och engagerar mig - för att jag vill sprida information om säkrare sex och hivprevention. Och för att det finns ett värde i att skriva om sex på olika sätt för att nå ut till så många människor som möjligt. 
 
 
Hur länge jag håller på vet jag inte, så länge jag har saker att skriva om? Så länge jag vet att det jag skriver om når ut till någon, att jag sår frön, att jag sprider kunskap och att jag vidgar människors sätt att se på sex, kroppar, kön, relationer och normer. För kunskap är makt - jag besitter massvis med kunskap som måste ut till folket. Jag hjälper till att packa ryggsäckar till folk - bloggen är en del i detta.
 
ps. och vet du något du vill lära dig mer om, funderar över eller har ett ämne jag borde skriva om - maila mig på carowikbrocarlen@gmail.com 

fem fyror

Publicerad 2013-12-04 23:25:02 i kärlek,

Första gången jag träffade henne pratade vi knappt något på hela dagen. Jag utbilade för Colour of Love, hon sa inget under hela dagen och under lunchrasten pratade vi inget alls. Dagen tog slut och hon fastnade någonstans i bakhuvudet. Festivalen närmade sig och jag kallade in henne några dagar innan det började. Och hon tackade ja!
 
4 sekunder: jag la märke till hennes hår, hennes dialekt och hennes leende. Att hon bar solglasögon och verkade lite nervös inför kampanjen. 
 
4 timmar: vi hade hunnit prata lite, jag hade fått höra hennes skratt och jag var mest koncentrerad på att få ihop allt nu när vi var på plats. Jag tyckte att hon verkade vettig, rolig och peppad på kampanjen. Att hon var från Karlstad var ett plus, eftersom jag tyckte att dialekten var rar. Det var mycket att hålla koll på, men jag hade fastnat för hennes hår och skratt. 
 
 
4 dagar: festivalen började lida mot sitt slut och jag hade förstått att jag var intresserad av henne. Jag hade försökt stöta på henne vid några tillfällen, gjort bort mig lika många gånger och började liksom fatta att jag på riktigt tyckte om henne. Jag skrev i min dagbok om att jag ville att hon skulle fatta, jag hade en nöd-plan om hur jag skulle bjuda henne på öl när hon kom till Stockholm under Pride några veckor senare. Och lagt upp lite olika förslag på sms jag kunde skriva för att hinta om att det kanske var mer än en öl, men inget mer om hon skulle vara upptagen. Jag var pirrig samtidigt som jag ständigt var nervös över att mina försök inte gick hem, alls. Jag var också nervös eftersom jag officiellt var hennes chef/samordnare och hon var min informatör. 
 
(men på den femte dagen, natten mellan lördagen och söndagen klickade det till rejält. Och vi hånglade för första gången när festivalen var över och parken packades ihop. Magiskt.) 
 
4 veckor: jag var så kär att det knappt var sant, hela livet bestod av en lyckobubbla och jag försökte mest att hålla mig från att brista ut i lyckogråt eller säga att jag älskar dig för snabbt. Vi hånglade dygnet runt, fnissade och började lära känna varandra. Hon var i Stockholm och fick träffa min mamma under Pride, hänga med lite vänner och började bakas in mer och mer i mitt liv. Jag var fortfarande lite för nervös över att jag faktiskt befann mig i en relation, lite som att jag väntade på att lyckan skulle sprängas och livet skulle återgå till ingenting. Men mest bestod tiden av kärlek, fniss och hundra-frågor. Och jag upptäckte hela tiden nya, fantastiska sidor och egenskaper hos henne. Runt detta datum blev vi även officiella på fb - och över hundra gillade. HUNDRA! Galet och fint. 
 
 
4 månader: det finns stunder då jag kan titta på henne och inte riktigt fatta att det verkligen är vi. Inte för att jag är osäker på vår kärlek, långt ifrån. Men mer att det faktiskt har börjat sjunka in att jag faktiskt är upptagen. Att jag är i en monogam relation med någon som jag älskar och som älskar mig lika mycket tillbaka. Att vår relation kanske håller i all evighet. Att vi växlar mellan att vara hopplöst förälskade och att leva vardagsliv med allt vad det innebär. Samtidigt som jag hela tiden upptäcker nya sidor hos henne. Och hur fantastisk hon är! Jag är så fruktansvärt lycklig med henne, och om det är så att en blir hel tillsammans med någon annan - så är det väl det som hänt. Min finaste tjej, hur mycket jag än försöker kommer jag aldrig lyckas förklara hur mycket du betyder för mig <3
 
 

dröm-relation

Publicerad 2013-12-04 18:47:59 i kärlek,

Vad inkluderar en i begreppet dröm-relation? Allt det där en någonsin drömt om som bakats samman med hjälp av fantasier, filmer, böcker och en gnutta realism? Det som dom sjunger om i sångerna eller den där magiska personen som ska dyka upp på en vit springare och så lever en lyckliga i alla sina dagar. Osv osv. 
 
Eftersom min tjej frågade vad jag ens inkluderar i begreppet dröm-relation som jag uttrycker att vi lever i, avsatte vi en timme eller två för att diskutera vad vi anser ingå i begreppet och vad vi har i vår egen relation. Jag vet inte hur andra gör saker likt dessa, men vi pratar nog igenom allt på en gång och gärna fler gånger. Det handlar nog dels om att jag har en förkärlek för att diskutera allt som rör kärlek, sex och relationer (ja, även när jag är mitt uppe i det!) och för att jag gillar att utforska allas syn på olika saker och smälta samman detta. 
 
Och det bästa med denna typ av handling är ju att det går att konkretisera vad en vill ha i en relation, vad en inte vill ha, vad en kan tänka sig och hur en ser på varandras åsikter. En del saker kanske synkas, andra krockar och en del kan nog rationaliseras bort. Oavsett känns det som en vettig idé att gå igenom vad en tycker om relationen. 
 
 
 
Det jag inkluderar i begreppet drömrelation är bla detta: respekt, jämlikhet, mycket skratt (någon som skrattar åt mina skämt!), bra och utvecklande sexliv, trygghet, att hen kan göra mig lugn, att jag känner mig sedd, att jag får skämma bort henom med ord/texter/presenter/uppmärksamhet, att det finns intressanta samtal och diskussioner, intelligens, en medvetenhet, att hen låter mig göra alla mina tusen grejer och uppmuntrar mig till att utvecklas inom både karriär och annat i livet, sättet hen ser på mig, att jag får ha alla känslor utan att jag blir förminskad, att jag får käfta utan att det blir bråk, att hen står ut med mina humörssvängningar, att hen gillar att laga mat, ärlighet, mycket hångel, fantasi, någon som gillar att laga trerätters en vanlig död tisdag men som nöjer sig lika väl med att kolla film och käka chips en lördag kväll. 
 
 
Och just nu har vår relation allt detta - men som med alla relationer är vår under ständig utveckling <33 Vad inkluderar ni i er dröm-relation? Vad ska läggas till och vad kan plockas bort? Stäng av världen för någon timme och gå igenom det. Antingen för dig själv eller med den/de andra i relationen.

fyra månader

Publicerad 2013-12-03 22:57:00 i kärlek,

Vi har sett Catching Fire och jag bölade vid varje kärleksscen, plockat godis separat eftersom hon har märklig smak, planerat julbak och som avslutning sett första avsnittet på andra säsongen av Girls. Har jag sagt att jag lever i min drömrelation?

exalterande ögonblick

Publicerad 2013-12-03 08:16:40 i Sex osv.,

Ungefär såhär ser jag ut när jag föreläser. Dessa bilder är tagna under passet "säkrare sex och kondomkunskap", och jag har precis gått igenom kondomplanen som blev väldigt lyckad! En märker snabbt om det en säger går in eller inte, men allt vi sa och diskuterade gick hem.måndagspepp!

Publicerad 2013-12-02 09:08:18 i Sex osv.,

Kickar igång måndagen med denna, jag vet inte vad ni känner - men jag blir peppad, flamsig och glad. Den gick inte lika bra hem hos E... Eftersom hen sjunger tralligt och glatt om kukar, haha. Men den är rätt lustig och går att analysera ur olika synkvinklar. Eller så kan en låta det bara vara en låt och tralla med. 
 
 
Och den skapar en tydlig kontrast till det jag ägnat helgen åt att prata om - tjejer/kvinnors utrymme i samhället. Såväl kroppsligt som sexuellt, på fotbollsplan som i skolan och på arbetet. Hur vi skapar mallar för hur personer ska agera baserat på kön och vart normernas hårda gränser dras. Och genom att exemplifiera med situationer från deras verklighet - hur tydligt det blir att se strukturernas påverkan och inverkan på såväl individnivå som samhällsnivå. Detta är ett ämne jag aldrig tröttnar på att belysa.
 
Hur som, glad måndag på er!
 

dag II

Publicerad 2013-12-01 12:49:10 i Sex osv.,

Så himla peppigt och kul att träffa gruppen dag två. Det är min första tvådagarsutbildning som jag håller i. Tidigare har det varit heldagar och enstaka pass. Så det är helt nytt, kul! 

Nu har vi kommit halvvägs på dagordningen. Om

Min profilbild

Caro Wikbro Carlén

jag arbetar som sexualupplysare och har huvudfokus hivprevention och säkrare sex. förutom det gillar jag att läsa, feminism, hångla med min donna, mina queens, New York, att äta, vettiga serier, genus, att resa och att diskutera. och det är ungefär det jag bloggar om.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela