tre av tre

Jag är ju med i en läs-utmaning där en ska läsa tre av något på tre månader. Och min utmaning är engelska böcker. 
- jag har riktigt svårt för engelska böcker och får för mig gång på gång att jag inte kan engelska. Detta pga hemsk lärare på gymnasiet.

Så nu ska jag lyckas läsa tre engelska böcker och jag kickar igång med denna. Hade ju några timmar på akuten att slå ihjäl och har kommit en bit. Har hört att den ska vara fin och queer. Än så länge är en karaktär icke-hetero. Hoppas något mer revolutionerande händer än så.500 g räkor för själen

Att komma hem efter att ha passet trollet en hel dag, och efter gårdagen med nästan sex timmar på akuten - och mötas av en stor skål räkor och färskt bröd. Kan liksom ibland inte fatta att hon är min? Världens bästa person ligger nu nerbäddad nära mig. Hon som alltid vill att jag ska må bra och vet exakt hur hon ska skämma bort mig på bästa sätt <3 


hur länge ska en ha ont?

Jag har fyllt tjugofem och jag kan inte min kropp. Sedan juni har jag inte ätit p-piller och min mens är 37 dagar sen. Är det därför jag nu har ont? Eller har något annat hänt? Jag vet inte. Vet bara att det känns som knivhugg varje gång jag tar ett steg. Och att jag precis betalat 400kr för att förhoppningsvis få veta. 

Kan det vara kroppens reaktion på första ägglossningen på tio år? Cysta? Cancer? Ingen aning. Men mitt huvud klarar inte av att tänka mer. Tror huvudet och ångesttankarna är värre än knivhuggen i magen. 

Och samtidigt som jag sitter här känner jag dels ångest över att jag tar någon annans tid. Men också ångest över hur vården ser ut för "kvinnor". Hur allt som rör livmoder, äggledare, fitta och mens har lite mindre värde = sämre vård och dålig forskning. Denna vetskap gör mig galen. 

Tur att jag packade ner två böcker iaf. 


radera begreppet oskuld

Och denna pärla känns det som att jag läst innan jag ens bläddrat i den. Har det funnits en mer omskriven bok detta år? Hittills är den bra, fin och jäkligt jobbig. Så jobbigt det måste vara att vara 15 dessa dagar. Inte mycket jag saknar från den tiden...

Enda stora felet med boken - användandet av begreppet oskuld? Att en skribent år tvåtusenfjorton tycker att det är en relevant och vettig benämning är fan märkligt. Känns så sunkigt och normbildande av kassa föreställningar. Dock var första liggscenen realistiskt beskrivande. Att det kanske inte är så magiskt och fantastiskt att omsluta en kuk för första gången i sitt liv.