sexualupplysare och bokälskare

tre av tre

Publicerad 2014-08-31 21:55:10 i Sex osv., böcker,

Jag är ju med i en läs-utmaning där en ska läsa tre av något på tre månader. Och min utmaning är engelska böcker. 
- jag har riktigt svårt för engelska böcker och får för mig gång på gång att jag inte kan engelska. Detta pga hemsk lärare på gymnasiet.

Så nu ska jag lyckas läsa tre engelska böcker och jag kickar igång med denna. Hade ju några timmar på akuten att slå ihjäl och har kommit en bit. Har hört att den ska vara fin och queer. Än så länge är en karaktär icke-hetero. Hoppas något mer revolutionerande händer än så.500 g räkor för själen

Publicerad 2014-08-29 20:58:46 i kärlek,

Att komma hem efter att ha passet trollet en hel dag, och efter gårdagen med nästan sex timmar på akuten - och mötas av en stor skål räkor och färskt bröd. Kan liksom ibland inte fatta att hon är min? Världens bästa person ligger nu nerbäddad nära mig. Hon som alltid vill att jag ska må bra och vet exakt hur hon ska skämma bort mig på bästa sätt <3 


hur länge ska en ha ont?

Publicerad 2014-08-28 14:17:02 i feminism, genus osv.,

Jag har fyllt tjugofem och jag kan inte min kropp. Sedan juni har jag inte ätit p-piller och min mens är 37 dagar sen. Är det därför jag nu har ont? Eller har något annat hänt? Jag vet inte. Vet bara att det känns som knivhugg varje gång jag tar ett steg. Och att jag precis betalat 400kr för att förhoppningsvis få veta. 

Kan det vara kroppens reaktion på första ägglossningen på tio år? Cysta? Cancer? Ingen aning. Men mitt huvud klarar inte av att tänka mer. Tror huvudet och ångesttankarna är värre än knivhuggen i magen. 

Och samtidigt som jag sitter här känner jag dels ångest över att jag tar någon annans tid. Men också ångest över hur vården ser ut för "kvinnor". Hur allt som rör livmoder, äggledare, fitta och mens har lite mindre värde = sämre vård och dålig forskning. Denna vetskap gör mig galen. 

Tur att jag packade ner två böcker iaf. 


radera begreppet oskuld

Publicerad 2014-08-27 22:47:31 i böcker,

Och denna pärla känns det som att jag läst innan jag ens bläddrat i den. Har det funnits en mer omskriven bok detta år? Hittills är den bra, fin och jäkligt jobbig. Så jobbigt det måste vara att vara 15 dessa dagar. Inte mycket jag saknar från den tiden...

Enda stora felet med boken - användandet av begreppet oskuld? Att en skribent år tvåtusenfjorton tycker att det är en relevant och vettig benämning är fan märkligt. Känns så sunkigt och normbildande av kassa föreställningar. Dock var första liggscenen realistiskt beskrivande. Att det kanske inte är så magiskt och fantastiskt att omsluta en kuk för första gången i sitt liv.


julis böcker

Publicerad 2014-08-27 13:16:07 i böcker,

Nu innan augusti tagit slut tänkte jag redovisa böckerna jag hann med i juli. Och jag pressade en hel deckar-serie. Författarna Buthler och Öhrlund har skrivit en skrämmande, vidrig och berondeframkallande serie om Christopher Silverbielke. Precis som Keplers serie går det bra att skippa tvåan (Grannen), men resten är riktigt bra. 
 
Utöver dessa hann jag med:
- Inte riktigt enligt plan av Denise Rudberg och Hugo Rehnberg
- Katrin Zytomierskas LCHF-böcker
- Spring så fort du kan av Sofia Nordin
 
Bra blanding ändå. Många deckare, en kaffelattebok, en ungdomsbok och en drös kokböcker. 
 
 

min hobby

Publicerad 2014-08-26 23:16:08 i kärlek,

Att se lilla E skina upp, fnissa och sträcka sig efter min E - det kan nog vara det finaste jag vet. 

Att mina bästa favoriter tycker så mycket om varandra är så vackert. Deras gemensamma nämnare att det känns som att dom alltid har funnits i mitt liv, och att jag inte kan tänka mig ett liv utan dom. Eller vem försöker jag lura? Det går inte en kvart utan att jag tänker på båda två flera gånger om. Och att det bara gått lite mer än ett år sen dom trillade in i mitt liv är fan för orimligt för att ens kunna ta in! Det finns alldeles för mycket känslor och kärlek all over the place för dessa två för att bara gått ett år. Om jag känner såhär nu, vad kommer jag då känna om ytterligare år? Eller om fem? Jisses. Detta är ett sällskap jag aldrig kommer kunna tröttna på ❤️ 

är jag med i Arkiv X?

Publicerad 2014-08-25 18:34:38 i min vardag,

I går hade jag planerat en lugn dag. Skulle bara mingla runt hemma, läsa klart några böcker, hänga med en fantastisk författare (Erika Vallin) på en signering och hänga hemma. Allt var frid och fröjd tills jag skulle plantera om en blomma, flyttade på en påse och såg små bruna pluppar på golvet. 
 
Råttbajs.
 
Jag fick först någon slags chock. Sen grät jag, hyperventilerade och skakade jag. Av skräck och av äckel. Samt flydde hem till mamma. Jag och E var förbi på kvällen och bekräftade att min största ångest inträffat. Och då grät jag igen. På perrongen medan vi väntade på tuben mot söder igen. Ägnade lunchrasten i dag åt att ringa anticimex, familjebostäder och min hyresvärd. Med skarp stämma förklarade jag att jag krävde kompensation och snabb åtgärd. 
 
Tills Emelie åkte hem igen och undersökte skiten. Bokstavligen. Först trodde hon mjölbaggar? Fast sedan ställde hon en ny diagnos då en tydligen har gått sönder, och innehåller gul vätska? Och min första tanke var: är jag med i Arkiv X? Vad är det som händer i mitt liv?
 

Nästa diagnos som min parner ställde, som numera identiferar sig som någon slags biolog? Alienforskare?: Flugpuppor. Små små larver som dött i sina puppor och torkat. Som skulle ha blivit flugor. Fräscht. Välkomna hem till oss. Vi lever i något slags zoo för aliens numera. 
 
Fast hellre det än råttfarm. Så håll tummarna för att det är aliens. Eller döda flugpuppor. 
 


 

Det gyllene året!

Publicerad 2014-08-24 11:17:03 i böcker,

Jag har en fascination för självhjälpsböcker, eller snarare personer som läser dom. Jag ser det mest som placebo i bokform. Är en redo för förändringar så är en ju redo mentalt, och inte att det sker pga en bok. 
- och trams om att en får skylla sig själv om en får cancer är så vidrigt att jag inte ens kan ta in det. Men blir folk hjälpta eller knuffade i rätt riktning är det ju bara bra.

Men, givetvis kan jag inte hålla mig borta från böckerna. Det är fascinerande och en värld av floskler. Just nu läser jag denna. Och jag inväntar mig stordåd givetvis! 

tack!

Publicerad 2014-08-23 21:09:52 i kärlek, party-larty,

Inledningsvis, tack! Min första kräftskiva blev så jävla lyckad! Det finaste jag vet är att se olika vänner skratta med varandra, finna gemensamma nämnare och ha kul ihop. Och så var det konstant. Vi satt uppe sent och avslutade med att kolla på stjärnhimlen till ca 03. - förstår ni lyckan? Först lyckad kräftskiva och sen stjärnor. Jag såg fem, FEM stjärnfall innan E tvingade in mig pga kylan. 

Tack alla ni som kom och sopade bort varenda smula av ålderskris. Och tack för att ni finns, fan vad jag har fina vänner. Jag är så otroligt lycklig över gårdagen och över att jag har er❤️

älskade 90-talet

Publicerad 2014-08-21 18:17:20 i min vardag,

Jag som är besatt av Rederiet för tillfället (avsnitt 69!), blev tipsad om detta av Malin! Jag som aldrig tittar på tv, ska få igång den vi har ute på landet och bara mysa mig tillbaka till 90-talet. När jag är klar med Rederiet är ju detta nästa projekt.

Det fanns så mycket serier förr, fullsmockade med drama, sex, kärlek, knark, otrohet och intriger. Så fantastiskt! 


att bära sin egen vikt

Publicerad 2014-08-21 14:55:20 i party-larty,

Jag brukar tycka att jag är bra på att planera. Hålla koll, strukturera, fixa osv. Min svaghet är packningen. Att varenda jävla pryl kommer med. 

Till min första egna kräftskiva kom jag på sent igår att jag glömt köpa kräftor... Denna morgon - packade med allt och lite till vilket resulterade i min egen vikt i väskform. Kommer till tuben - för att inse att jag glömt nyckeln till landet. Vid detta tillfälle planerade jag min tjugosexårsmiddag - var för sig, hemma, med valfri måltid. Kanske ett foto på insta. 

Nu befinner jaga mig på landet. Chipsen är i mindre delar och marängen är i smulor. Men resten är fan under kontroll.

deckare för kids

Publicerad 2014-08-20 13:19:53 i böcker,

Alla ni som vill läsa deckare men som inte orkar med gråhåriga, alkoholiserade, trötta gubbar som hjältar. Eller vill ha spänning men inte orkar med splatter. 

Svaret är ungdomsböcker! Anne Cassidy närmare bestämt. Spännande, läskigt och fängslande. Med unga hjältar och utan övernaturliga inslag. För många böcker för kids innehåller drakar, dystopiska miljöer eller vampyrer. Men inte Cassidys böcker. Detta är spänningsromaner när dom är som bäst.

Vid din sida är del två i serien om En mördares anteckningar. Så himla bra! Finns på närmsta bibliotek. 

Älskar huvudkaraktärerna som är plastsyskon med delvis kärleksfull dragning till varandra samtidigt som don är på jakt efter sina försvunna föräldrar. Så mycket mixade och dubbla känslor konstant.


älskade umo

Publicerad 2014-08-19 07:35:20 i Sex osv.,

Ibland kan det kännas som att jag kan allt inom sex och samlevnad. Efter att jag hållt en utbildning känner jag mig som ett vandrande uppslagsverk och i princip oövervinnerlig. Detsamma gäller på krogen efter något glas vin. Eller varje gång någon inleder en fråga med "du som kan allt osv.". Min stolthet pyser över. 
 
Gällande mig själv och min egen kropp är jag inte alltid experten, vilket är lika korkat som frustrerande. Som det här med att sluta med p-piller. Och att mensen uteblir? Varför? Hur länge? Är det noooormalt? 
 
Och även fast jag hatar ordet normalt när en pratar om sex, kroppar, kärlek och relationer så blev det ordet som låg närmast i mina egna tankar. Och ja, enligt umo.se är det normalt. Kroppen måste hitta tillbaka till den egna menscykeln och komma i gamla spår, efter att mensen varit flyttad och joxad under många år pga tabletterna. 
- vilket jag iofs visste. Men ibland känns det skönt att bara få läsa/höra något från en expert någon gång.
 
Och jag är så tacksam att jag slapp sitta och häcka i ett testrum kl 7.43 en onsdagmorgon. Jag älskar att folk testar sig, just därför vill jag inte sitta och ta deras kö-tid. Dessutom är det mest snubbar som raggar (?) dit jag brukar gå. Men nu slipper jag det! Har det gått mer än sex månader av utebliven mens - då ska en kontakta gyn. 
 
 
Det jag egentligen ville få sagt var att peppa för umo.se - en ungdomsmottagning på nätet! Perfekt för alla som bara vill ställa en fråga, släppa på lite ångest eller läsa om andra för att få känna igen sig lite. Eller för att lära sig mer, botanisera bland könsorgan och känslor. Dessutom, extra perfekt för alla kids som inte har två stopp med bussen till närmsta ställe! Det är bara att logga in och gå loss. Det finns olika språk att välja mellan och en panik-knapp som gör att en lämnar sidan på ett kick. Magisk sida. 

bron <3

Publicerad 2014-08-18 16:35:06 i min vardag,

Om vi bortser från ett litet ynka pass på 6 timmar så hade jag och E en ledig helg. Så behövligt och fint på alla sätt och vis. Vi ägnade timmarna åt att hänga bara vi två. Åt hamburgare på Babas, brottades, hånglade, åt Ben & Jerrys i sängen, minglade runt hemma och såg hela säsong ett av Bron. Detta är vad jag kallar drömhelg. DRÖMHELG! 
 
Och Bron, vilken jävla serie. Jag älskar Saga och allt som har med Saga att göra. Jag som precis läst en hel del om aspergers syndrom föll pladask för Saga. Jag ser serien så långt efter den var aktuell så jag vet inte om det funnits kritik mot Saga som karaktär? Men jag gillar att att aspergers syndrom bakas in och visas upp på olika sätt. Utan att själva serien handlar om just aspergers syndrom. Precis som jag gillar när någons sexualitet som inte är heterosexualitet inte är själva huvudstoryn, utan kanske något som nämns då och då. Hur det normbrytande får ske utan att hela tiden nämnas och uppmärksammas. Sånt tror jag på. 
 


 

fest med mens!

Publicerad 2014-08-15 13:11:12 i feminism, genus osv.,

Åh, mitt hjärta spann av pepp när jsg fick denna inbjudan! En fest om mens! Mens-fest! Med kvinnliga serietecknare <3 och dans! Mina hobbys kommer vara samlade på ett och samma ställe. 

Fan, det är år 2014 och folk går fortfarande runt och skäms för sin mens. Hur sjukt är inte det? Några matskedar blod som trillar ur slidan per månad - som skapar så mycket ångest, skam, oro, pinsamma känslor och dumma tankar. Mens är en kroppslig funktion, ungefär som snor eller flytningar. Vätska som skapas i kroppen och som ska ut ur kroppen. Typ så. 

Men eftersom det finns saker kvar att göra och peppa om - är väl en fest lämplig? <3 


att slå sönder en valstuga

Publicerad 2014-08-14 12:43:30 i feminism, genus osv., åsikter,

Feministiskt initiativs valstuga har blivit vandaliserad. Och det känns som att något brister inom mig. Förmodligen min tro på demokrati. 
 
En del av mig vill rasa för att det är ett parti som jag tror starkt på, som jag röstat på och som jag förmodligen kommer att rösta på igen. Och för att det är det parti som har det sämst ställt ekonomiskt. En vandaliserad valstuga = pengar behövs = pengar tas från pengapott som skulle gått till andra vettiga saker. 
 
Fast jag hade blivit lika ledsen om det hade varit KD eller C eller tom M. Anledningen? Att dom där valstugorna står där valår efter valår är ett tecken på vårt samhälles demokrati. Ett tydligt sätt att visa på hur det är flera olika partier som tillsammans är med och styr Sverige. Att vi är med tillsammans. Det är inte bara två stugor, utan alla riksdagspartier finns representerade. + andra partier. Och det är så det ska vara. 
 

Alla partier ska ha samma rätt att få synas och vara en del av det offentliga rummet. Det är valår och vi kommer nöta politiska floskler i över en månad till. För er som inte har koll på vad ordet demokrati betyder så rekommenderar jag av hela mitt hjärta avsnitt D, av programmet från A till Ö. <3 
 


 

det hemliga stället

Publicerad 2014-08-13 12:56:00 i Sex osv.,

Jag lyssnade på Nathalia Edenmonts sommarprat som var både intressant och fint. Många sommarprat kan ju lämna en med en känsla av att en slösat bort en timme av sitt liv. Men det gäller inte detta sommarprat, rekommenderas! 
 
Jag tyckte bäst om första delen, där hen pratade om sin uppväxt och fastnade för en mening "det hemliga stället". Alla som har en snabb tankeförmåga kan förstå vad hen syftade på: fittan/snippan. 
 
Det är något inom mig som går sönder lite varje gång jag hör eller läser om barn som inte har rätt ord för sina kön. För vad gör det med en människa när en inte kan beskriva eller förklara något om den egna kroppen? Hur kommer det sig att ett barn kan benämna att det gör ont i ögat, magen eller på armbågen. Men inte kan beskriva något om sitt eget kön? 
- det är en mänsklig rättighet att ha kunskap om sin egen kropp, ha ord för olika delar och veta dess funktioner. Gällande barn handlar det sekundärt om njutning eller något liknande. Utan snarare rätten att kunna berätta om det gör ont, ifall det händer något eller vid händelse av övergrepp. Hur ska ett barn kunna berätta när hen inte har några ord att använda? 
 
Vad det gäller barn är snippa och snopp fantastiska ord! Enkelt att uttala och alla i dess omgivning förstår vad barnet menar. Fitta och kuk blir lämpliga någon gång i tonåren eller vid vuxen ålder. 
 

För ja, jag får samma hjärtknip när jag möter vuxna personer som säger Fiffin/muffins/muffen/musen/katten/Fiffy/smulan/kexet/Puffy/rosen osv. 
- vad signalerar det om sitt eget kön? Att det är något litet? Skört? Fint? Försiktigt? Mesigt? Något som ska behandlas med sidenhandskar eller allra helst inte alls? Att det är något pinsamt, jobbigt, skämmigt eller genant att prata om? Och vad gör det med en individ som inte kan prata om sitt eget kön? Oavsett ålder så känns det märkligt med smeknamn på en kroppsdel. Speciellt när det redan finns ord att använda. Visst kan det finnas situationer då en kanske hellre känner sig "bekvämare" med andra ord, som vagina eller slida. Men ändå.
 
Jag vet att jag inte kan få alla att använda ordet fitta, även fast jag gärna skulle vilja. Fitta är ett starkt ord! Starkt och vettigt. Kraftfullt! Precis som fittan är! 
 

Folk föder barn med fittan! Hur kan det ens benämnas med något skört eller rört namn som Fiffy då? Folk knullar med hjälp av fittan och fittan kan skapa massa olika orgasmer! Det finns knappast något snällt över detta organ. Eller mesigt. Den rengör sig själv och får stånd vid upphetsat tillstånd. Herre gud, ska en benämna fittan vid något annat kanske Vulkanen vore lämpligt? Något hett, vackert och jävligt kraftfullt! Eller bara behålla ordet fitta.
 
 
För er som tycker att fitta låter "lite negativt" eller "hårt". Det går att förändra sitt tankesätt och det går att vänja sig vid tanken av att ett kön har fått sitt namn efter fuktig ängsmark. Googla på fuktig eller våt ängsmark så får ni lite bilder att titta på. 

tre på tre

Publicerad 2014-08-12 14:59:15 i böcker, hbtqi,

En av de bästa sakerna med mitt jobb? Följa och plöja bokbloggar! Folk skriver så mycket, så långt och så fint om böcker. Fan vad jag älskar att möta och läsa om människor som älskar böcker. Som känner passion för läsning och som kan uttrycka det med ord. Och jag älskar att inspireras av deras utmaning. 
 
Nu hittade jag en utmaning hos Pocketlover Tre på tre! Som jag var tvungen att anmäla mig till. Dels för att jag gillar utmaningar som jag faktiskt har en chans att lyckas med. Men också för att mitt nyårslöfte var ju att pressa minst 7 böcker på engelska... Hitills är jag klar med en. En sagobok av J. K. Rowling <3
 
Så dessa tre tänkte jag hinna med mellan 1 sept och sista november. Anmäl er också!
 

kärleksnorm och nätfri

Publicerad 2014-08-11 10:40:17 i njuta,

Jag blev klar med tentan och skickade in prick 00.00. OM jag var nöjd! Dock avslutade jag i stil med "kärleksnormen är stark, något som många med Asperger intygar. Stark, men inte nödvändigtvis rätt." ...
- vet inte riktigt vad som hände? Jag läser ju aldrig igenom ett arbete innan jag skickar in det, utan gör det först någon dag senare. Oklart varför. Hur som, håll tummarna för att den blir godkänd.

Befinner mig nu på landet och planen var att ha jobbmaraton - tills jag insåg att nätet är dött. Just nu tackar jag min lyckliga stjärna att min tjänst innehåller så mycket olika saker. Så medan regnet smattrar ska jag pressa manus. 


att lära en trött gammal hund

Publicerad 2014-08-10 09:19:06 i Sex osv., plugg,

I natt klockan 00.00 har jag deadline för en tenta i sexologi. Kursen heter sexologi och funktionsnedsättningar och är riktigt spännande och bra. Det var en såndär kurs jag skulle gjort klart i vår tills min hjärna insåg att den inte direkt ville skriva uppsats plus klara av 22,5 hp i sexologi. 
 
Så istället fick jag en chans nu i sommar (älskar lärare som har hjärtat på rätt sida och ger elever andra/tredje och fjärde chanser!) och har deadline nu istället. Och jag har fortfarande inte lärt mig. Gällande uppsatsen gick det ju nästan, men gällande andra kurser - jag kan inte göra saker i god tid. Min spärr gällande deadlines är stenhård och jag hatar det. Istället för att skriva lite då och då och leverera i god tid, sitter jag istället nu och hetsskriver innan jobbet, och har ca en timme efter jobbet på mig att bli klar med uppsatsen. 
 
Nästa kurs jag tar mig an ska jag plugga helt annorlunda till. Eller iaf inte gråta vid tolvslaget. För det vinner ingen på. Förutom att jag någonstans gillar det där härliga stressruset som kommer när en är tillräckligt stressad och peppad på samma gång. Skräckblandad förtjusning osv. 
 
 
Det ämne jag valt att grotta ner mig är aspergers syndrom. Denna diagnos i kombination med kärlek, sexuella kontakter, känslor, stigma och begreppen funktionshinder/funktionsnedsättning. Så jävla spännande.
 
 


tack för att du sa JA!

Publicerad 2014-08-09 08:43:35 i hbtqi, kärlek,

För ett halvår sen var det en stökig och grå lördagskväll och jag frågade inlindat ifall du ville förlova dig. Vi hade bråkat, gråtit och skrikit, och som en gigantisk urladdning kom orden. Eller inlindat och inlindat, det var mer ett påstående som du svarade ja på. Och sen frågade du och jag sa ja. Som jag sen frågade igen för att verkligen deklarera att att vi hade förlovat oss. Stökigt, spontant, vackert och romantik enligt oss. Några ord som kom direkt från hjärtat. Vi hade pratat om det några dagar tidigare för jag sa att jag vägrade vara ännu ett par som förlovade sig på alla hjärtans dag. Och att om du skulle fria skulle det banne mig inte vara på den dagen. Så blev det istället jag som frågade och du som sa ja! 
 
 
Det senaste halvåret har gått på en kvart, men det har varit den lyckligaste kvarten i mitt liv. Tack för att du gör mig lika pirrig varje morgon, för att du kan lugna ner mig med en kram som är längre än 10 sekunder och för att du gör mig yr med dina kyssar. Tack för att du inte blir arg när jag har blodsockerfall och skriker, för att jag stressar konstant och för att vi ibland måste boka in vår tid. Tack för att du peppar och stöttar mig i exakt allt jag gör och för att du är min bästa hejarklack. Tack för att du bakats in i min familj och bland mina vänner som en passande pusselbit. Tack för att du tittar på mig med glittrande ögon och ler på ett sätt som får det att pirra i magen. Tack för att du får mig att skratta flera gånger om dagen och för att du får mig att känna mig som roligast i världen. Tack för att du alltid lyssnar oavsett om det gäller en lång utläggning om samhällsklimatet, en bra bok eller en händelse jag varit med om. Tack för att du fattar mig när jag inte orkar förklara eller berätta något jag känner eller tänker på. Och största tacket av allt - tack för att du älskar mig så förbannat mycket. Ungefär lika mycket som jag älskar dig. <3
 
 
I går åt vi på Grill Ruby, hon åt oxfilé och jag åt en fantastisk hamburgare. Därefter kryssade vi bland turister fram till en glasskiosk och strosade långsamt genom stan. Stockholm var ljummet och himlen färgades sakta rosa. Helvete vilken lyckad kväll!
 

L Word Mississippi <3

Publicerad 2014-08-08 16:34:39 i hbtqi,

 
Skaparna till L Word och The Real L Word har nu visat vad som blir nästa inspelning: L Word Mississippi! Åh, bara av att se trailern får jag en klump i magen. För det är så himla lätt att bara pusta ut efter en fantastisk Pride-vecka och tro att livet leker. Fast så är det ju knappast. Att vara homo är ingen fest och livet är inte kantat av schlager och konfetti. Att vara homo kan också vara förföljelse, hat, hot, misshandel, utfrysning, arbetslöshet, mobbing och mord. Det kan vara så mycket mer än bara en regnbågsfärgad mugg från sleven. Det kan exempelvis vara folk som viftar med en religiös text och förklarar att en är djävulens påfund och förtjänar att dö.
 
Det sker här och de sker i alla delar av världen. Det finns ingen plats i världen där allt är frid och fröjd för homosexuella. Och den kampen måste vi alla fortsätta kämpa för. 

fyra km!

Publicerad 2014-08-08 09:24:07 i min vardag,

För 12 dagar sen försökte jag att jogga, för första gången i mitt liv. Jag joggade supersupersakta i myrsteg från landet till busshållplatsen. E gick bakom och hejade på. Och jag klarade det. 1,86 km. Joggade samma väg tillbaka men snäppet snabbare och svetten rann. Men jag klarade det också! 
 
Jag och Fridah pratade om jogging, svett och att våga i går under en långlunch. Och jag berättade om min ångest jag haft i så många år. Jag har inte vågat att jogga på grund av följande anledningar:
- att jag skulle bli svettig = äcklig
- att fett skulle dallra och att folk skulle se det = äckligt?
- att jag skulle vara såååå långsam och att folk skulle titta
- att jag skulle vara dålig
 
Hur sjuka är inte dessa tankar? Att jag brytt mig om vad andra tänkt och tyckt? Innan det ens har hänt? Hur skapas dessa tankar i ens lilla hjärna? Och det blir ännu sjukare, för jag hade förklaringar till alla saker ovan, som jag skulle kunna säga utifall någon främling kom fram? Som att någon skulle göra det?! Följande saker skulle jag kunna säga: jag har precis blivit opererad för hjärtat!/jag har nyss överlevt en svår sjukdom/jag har precis fött barn osv. 
 
Den där första joggingturen har ändrat så mycket för mig, och jag är inte längre rädd för att någon ska se mig svettig, dallrig eller vad det nu kan vara. För jag orkar springa och jag är jävligt bra på det! 
 

Kan det vara att jag fyllt 25? Eller att jag bara blivit snäppet vettigare? Inte vet jag. Vet bara att jag inte längre orkar skämmas för att jag blir svettig eller för att jag joggar på allmän plats. Jag har fullt upp med att vara stolt över mig själv. Imorrse joggade jag 4 km! 4 km!! Hur sjukt är inte det? Från 0 steg till fyra kilometer på två veckor. Som jag alltid sagt, jag är en löpare. 

ta det lugnt 2.0

Publicerad 2014-08-06 12:09:22 i plugg,

Om några timmar släpps höstens resultat. Kanske kommer jag in på två kurser, kanske kommer jag inte in på någon alls, eller kanske en? Vem vet? Och jag vet inte ens längre om jag vill gå någon kurs i höst? Eller en del av mig vill ju läsa alla tre kurser + uppsatsen. Och en annan del av mig vill bara göra uppsatsen. Alla dessa tusentalsval som en ständigt har. 
 
Och samtidigt som jag vill att mitt mantra ska vara att våga tacka nej och ta det lugnt. Samtidigt vill en del av mig ha hela jävla kakburken samtidigt en ny plåt är i ugnen. 
 
I går gick jag igenom hösten och insåg att jag är uppbokad varje helg från denna helg fram till vecka 43. Det är jobb på PS, bokmässan i Göteborg, COL, RFSU, RFSL Ungdom och olika utbildningar för organisationerna. Det är så många veckor som redan är uppbokade. 
 
Den dagen jag tackar för mig vill jag inte se tillbaka och tänka på hur mycket jag stressat, kämpat och haft ångest över att jag bokat in på mig för mycket. Och jag tänker inte heller göra som de flesta pappor - ångra att en inte tillbringat tillräckligt mycket tid med mina barn. Den känslan måste vara så fruktansvärt vidrig. Men just nu känns dom känslorna jag har inte så jävla mycket sämre. 
 
 
 
Höstens plan: att våga ta det lugnt, nöjesläsa, yoga, hänga med bra människor och kombinera detta med vettiga studier och roliga jobbuppdrag. För att kunna jobba måste en kunna vara ledig. Knappast en nyhet för någon. Och det är knappast en nyhet för någon att det bästa en kan göra är att peka finger åt duktiga flickan. Det finns tid och jag tänker inte längre stressa. Vi har gott om tid. Och vi ska banne mig inte slösa bort livet på att ha ångest och stressa när vi kan ha så jävla mycket roligare! Någon mer som är på? 

situation en slipper köna

Publicerad 2014-08-06 10:42:13 i feminism, genus osv.,

Som ni vet är jag inget större fan av att köna när det inte finns anledning till det. Om en person identifierar sig som ett visst kön eller som inget alls eller ovanför/bortom/utanför könsnormerna så är det upp till den enskilda individen. Det är bara en själv som bestämmer för vad eller ens om en vill identifiera sig. Och det är aldrig min uppgift att göra det åt någon annan människa. 
- detta innebär inte detsamma som att jag vill ha ett könslöst samhälle och att alla ska identifiera sig med pronomet hen. Utan snarare att de personer som vill identifiera sig med pronomet hen, har den rätten att göra det. 
 
Och nu när jag hänger med min syskonunge några dagar i veckan dyker det där med kön upp tämligen ofta. Alla böcker, filmer och leksaker som ungen kommer i kontakt med är baserade på heteronormen och tvåkönsnormen. Och alla människor vi möter vill gärna veta ett namn för att kunna identifiera könet. Eller spana in kläderna eller leksakerna för att se tecken. Osv. 
 
Min uppgift som moster är givetvis att vidga ungens blick på alla sätt och vis. Att ge barnet en buffé av egenskaper, viljor, leksaker och känsloval att välja mellan. Att inte trycka in ungen i någon tråkig mall där det inte finns några egna viljor eller handlingar. 
 
 
Ett enkelt exempel från vår vardag ihop: att benämna alla främlingar som kompis. Varje gång vi är ute på stan eller åker någonstans blir ungen vän med alla. Folk ler, vinkar, leker, skojar och stojar för att göra lilla E glad. E kiknar, skrattar och ler - och alla blir glada. Istället för att då säga tanten/gubben/killen/tjejen/damen/herren osv så är det enklast för alla att säga kompis. Jag slipper köna och jag slipper dela in personer efter ålder. Och alla blir glada. Dessutom blir personerna presenterade som individer och inte efter deras utseende efter en gammal mall. Lilla E kommer att lära sig om kön och att köna längre fram i livet. Men även allt annat som skapar ett kön och när det inte ens är relevant. Det ska jag se till <3


jobbar hemma

Publicerad 2014-08-05 12:22:48 i min vardag,

Dagens kontor? Min egen balkong. Denna bild är dels tagen innan jag såg tre råttor och innan stormen kom. Men det var fint ett tag. 
Vilka jag arbetar med? Dessa fina, kloka och fantastiska brunetter:

ett år! <3

Publicerad 2014-08-03 21:04:05 i hbtqi, kärlek,

För exakt ett år sen hade vi varit ett stort mysigt gäng inne i stan som såg Prideparaden! Solen stod högt på himlen och det var en helt fantastisk dag. Mamma fick träffa E för första gången och allt var pirrigt, fnissigt och så jävla fint <3 Min mage var fullproppad med fjärilar och jag hade vid denna tid fortfarande inte fattat att hon var min. Att den vackra rödhåriga donnan med glittrande ögon ville vara min. Att hon ville vakna nära mig varje morgon och somna med mig skedandes. Att hon ville vara min! Att det faktiskt skulle vara så pass magiskt att det var vi på riktigt. Samma kväll satt vi i tanto och hon viskade i mitt öra och frågade ifall jag ville bli hennes tjej! OM jag ville <3 

Efter det har 365 fantastiska, magiska, fina, stökiga, stressiga, vardagliga och kärleksfulla dagar passerat! Tack för allt min finaste <3

stänga och tömma

Publicerad 2014-08-01 13:25:36 i hbtqi,

Jisses! Pride, det är ju årets bästa vecka? Jag hade så kul! Och allt var så fint <3 allt var lika fint som jag är trött idag. Anledningen? Jag och Tobias skulle ta en öl. Vilket slutade med att vi stängde underklädesfesten! Och just nu känns det även som att vi tömde samtliga barer vi gick förbi? 

Eller så är det bara en effekt av att dansa sig komplett dyngsur tillsammans med några hundra andra i en källare på söder. Älskade Pride!!

Om

Min profilbild

Caro Wikbro Carlén

jag arbetar som sexualupplysare och har huvudfokus hivprevention och säkrare sex. förutom det gillar jag att läsa, feminism, hångla med min donna, mina queens, New York, att äta, vettiga serier, genus, att resa och att diskutera. och det är ungefär det jag bloggar om.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela