sexualupplysare och bokälskare

orimligt mål

Publicerad 2014-06-30 18:40:49 i min vardag,

Jag följer massa yogakonton på insta. Det är fina, häftiga och ibland realistiska ställningar som en faktiskt kan klara av utan att ha tränat elitgymnastik sedan sexårs. Men denna utmaning? Jag ser kanske fem ställningar jag skulle kunna klara av? Med en vägg eller ett par armar som hjälper till... 

Och det är i dessa situationer som jag är så förbannat tacksam över mitt filter. Mitt magiska filter som suddar ut ångest, självhat eller misstro av min egen förmåga. Utan att jag istället ser det jag kan klara av, och suddar ut resten. Visst att det är kul att ha mål att sträva efter. Mitt mål just nu är en stabil kamel och en ståtlig duva. Knappast att stå på mitt eget huvud... 

Någon vinnarskalle blir jag inte. Men inte heller någon som får ångest av varje träningsmoment som inte är kompatibelt med min kroppsform. Snarare någon som yogar för själens skull. Sen att resultatet även inkluderar i starkare muskler är bara bonus.

på kontoret.

Publicerad 2014-06-30 14:25:09 i min vardag,

Kickar igång veckan med ett öppningspass på centan, för att sedan promenera några kvarter bort och hänga på mitt andra jobb - med Anna! Hur sjukt är inte det på en skala? För snart fyra år sen trampade jag in på mitt andra PS-pass och mötte henne iklädd bronsglitterbyxor och diggandes till Justin Timberlake. Mycket vatten har runnit under broarna och nu delar vi kontor! Ska jobba bort det sista innan jag tar sommarlov från detta uppdrag fram till augusti. 
 
Jag älskar hur livet lyckas överraska och förändra till det bättre i ett svep. 
 
 


 
 

recept på perfekt kväll

Publicerad 2014-06-29 18:21:47 i kärlek,

Ett gäng fantastiska vänner en känt i hundra år och som alltid får en att skratta och må gött + hamburgare + fruktiga drinkar + många timmar - gärna VM och skräniga gubbar i åldrarna 17-100 = perfekt kväll! 

Ibland tänker jag på hur himla lite som krävs för att jag ska vara lycklig. Något ätbart och vänner. Ibland behöver det inte vara mer komplicerat än så. ❤️

mot byråkraternas pappersborg

Publicerad 2014-06-28 08:55:22 i min vardag,

Fördel med att ha eget företag: jag får frilansa och arbeta med det jag gör bäst. Träffa kids och prata om sex, kärlek, relationer, könens anatomi, bra-känslor, normer och hbtq. Jag får utbilda fritidsledare, fotbollsspelare och kids i åldrarna 12-100. Samt skriva! Debatt, krönika, fråga/svar-spalt om allt som intresserar mig. Dessutom kan jag frilansa inom andra områden som jag gjort under denna vår samt kommer fortsätta med under hösten. 
- jag kan alltså dra in pengar på saker jag tycker är roligast i världen! Styr mina egna dagar osv.
 
Nackdel med att ha eget företag: jag måste deklarera, fakturera och förstå vad en mervärdesskattedeklaration är. Det sistnämnda skulle varit inskickat i maj, Nu är det snart juli och jag sitter och fyller i en på nytt. Eftersom min ekonom (läs: mor) är på andra sidan jorden sitter jag med skiten själv. Och det gör ont i mig? För jag känner mig så otroligt korkad och måste motstå viljan att tända eld på papprena. 
 
 
Och jag undrar varför vi inte fick lära oss detta i skolan? Att betala räkningar, fylla i en deklaration osv. Borde inte det tillhöra hemkunskap? Samhällskunskap? Livskunskap? Något jävla ämne? Tänk om lärarna hade dragit ner på tiden de daltade med snubbar och istället lärt oss fylla i en mervärdesskattedeklaration. Vad mycket enklare mitt liv skulle vara. 
 
Ni som sett Från A till Ö minns säkert hur Hedvig sitter i avsnitt B och fyller i blanketter till förbannelse. Så känner jag mig nu. 
 


 

lycka

Publicerad 2014-06-26 23:34:55 i kärlek, resor,

Jag fann en ny definition av lycka under semestern: gå nära E, äta färsk frukt doppad i ljus choklad och hackade nötter samt ha solen i ögonen. + vara utvilad och inte stressad. 

Sanna mina ord. Det var lycka i ett nötskal och lite för bra för att vara sant. Jag kände mig som Hazel, som att jag också skulle kunna explodera. Inte som Hazel känner, men mer spricka av lycka. Den stunden är ett sånt där tillfälle en plockar fram en grå tisdag i november. En stund då livet var helt jävla underbart.

Debattartikel om att ungdomsmottagningar stänger om somrarna.

Publicerad 2014-06-25 20:21:20 i Sex osv., åsikter,

Jag lyckades nästan att hålla mig från internet och jobbmailen under hela semestern. Men jag la upp en bild på instagram dag två och kikade på mailen dag tre. Och hittade ett mail från Totte Löfström, Nyheter 24´s debattchef. Hen efterlyste en text om att ungdomsmottagningar stänger om somrarna - och vad jag tycker om det. 
 
Sagt och gjort. Jag formulerade en del i huvudet på tåget hem och skrev ihop det imorrse. Någon timme senare hamnade det på Nyheter 24´s sida och ni kan läsa min text här. Den är på ca 2500 inklusive blanksteg och egentligen hade jag kunnat skriva en bok om ämnet. För helvete vad trött jag är på att detta upprepas år efter år. 
- återkommer om ämnet senare i veckan. 
 


 

boktips!

Publicerad 2014-06-24 17:54:24 i böcker,

Jag har nästan hunnit med två böcker under semestern. Först ut var tredje delen i Elegant Crime-serien av Denise Rudberg. Och som jag älskar Rudbergs böcker. Tempot är snabbt, rikligt beskrivna karaktärer, miljöer och händelser. Och det namedroppas av dyra märken till höger och vänster. Som jag sväljer och älskar. 

Därefter påbörjade jag En sekund i taget av Sofia Nordin. Det är Nordin som även skrivit Det händer nu = min topp-tre bok någonsin. Detta är ingen romantisk/sorglig flathistoria, utan en förjävlig dystopi. Det kommer en feber till stan/landet/världen och hela huvudkaraktärens familj och stad utplånas. Och nu ska hon själv överleva, på något sätt... Tänk Hungerspelen fast snäppet mer hjärtskärande då Hedvig är yngre, helt ensam och jävligt rädd. 

Ska läsa klart sista femtio sidorna nu. Samt äta upp chipsen. Fantastisk smak.

magiskt

Publicerad 2014-06-23 09:23:04 i kärlek,

Vi har det helt jävla phucking underbart! Vi minglar runt, strosar, hånglar, äter gott och bara mår. Fan vad fint det är att ha semester med henne ❤️

kärlek på stureplan

Publicerad 2014-06-21 12:59:06 i hbtqi, kärlek,

Vi åker nu från Malmö - snart dansk mark och officiell semester kickar igång! 

Och jag hittade precis mitt eget ansikte hos Dasha Girines blogg - i henoms kärleksspecial! Anledningen till det?
- för att jag söker 4 sekunders uppmärksamhet?
- för att jag tycker att vi är så förbannat snygga?
- för att jag vill bli kompis med Dasha? 

Nja, mest för att jag hade en föraning om att paren som skulle dyka upp ungefär skulle bestå av unga heteropar. Så jag tänkte att ett snyggt flatpar var på sin plats! Det där med att vidga perspektiv, baka in lite representation här och där är alltid vettigt och behövligt. + att vi är förbannat söta på denna bild ❤️


mot Köpenhamn ❤️

Publicerad 2014-06-21 11:33:45 i kärlek,

Efter ca en kvarts sömn är jag ändå orimligt pepp! Vi är på väg mot vår första semester. Fyra dagar med mys, häng, öl-to-go, wienerbröd i obscena mängder och sovmornar. Jag och min stora kärlek - inga tider att passa (förutom tåget hem), inga måsten, inga krav, inga to-do-listor att kryssa för dagligen och ingen kalender att hålla koll på. Bara frukostbuffé, promenader bland vackra hus, färska räkor, drinkar på någon bar och hångla bort timmar. ❤️ 

OM JAG ÄR REDO FÖR SEMESTER! 

glad midsommar!

Publicerad 2014-06-20 18:30:30 i njuta,

Jag hoppas ni har en fantastisk dag, tillverkat minst en midsommarfitta och gamat tårta. Samt flyttat in och ut beroende på sol och spontana regnskurar - precis som det ska vara på midsommar. 

att åka på kärlekssemester

Publicerad 2014-06-18 22:51:28 i resor,

Visst har jag haft en och annan kärleksträff i mina dagar, folk har passerat mitt liv, mitt hjärta och mina känslor. Men jag har aldrig varit på resa med någon. För nej, jag räknar inte riktigt med att åka med en + hens familj. Alla andra resor jag gjort har varit med syskon, mamma, vänner eller för att hälsa på vänner i olika delar av världen. 
 
Men nu, nu ska jag för första gången iväg. Och det känns lite för stort och peppigt för att kunna ta in. Vi ska bo på hotell, ägna dagarna åt att vandra omkring hand i hand, överkonsumera bakverk, ta töntiga turistbilder och bara vara. Inga kalendrar i närheten, inget jobb, inga sociala medier eller bloggar att uppdatera. Bara vara, vi två.
 
Fast självklart är det nervöst. Jag kan vara mitt absolut bästa eller absolut sämsta under en semester:
 
- bästa: sprudlande, peppig, taggad, skrattar konstant, skuttar fram och fotar exakt allt. Omfamnar varje sekund och dyrkar livet och för att jag får leva. 
 
- sämsta: blodsockerfall från hell. Vi har alla varit där. Hungrig, stående på en gata utan att se något lämpligt att äta närmsta kilometrarna. Förhoppningsvis kommer vi slippa råttor/vägglöss/snarkande människor i vårt rum - eftersom vi kommer bo på hotell samt inte dela rum med några andra. Och gällande blodsockerfall är min plan att hela tiden ha en påse nötter och choklad i väskan. Perfekt att ha medan vi strosar runt, bara njuter samt troligtvis går vilse. 
 
 
Så om vi slipper skadedjur, regn och att gå vilse utan någon form av snacks - borde vi få en fantastisk semester! Chefen har rekommenderat ett område som kallas för Pisserenden, som ska vara trevligt häng utan att bli för turistiskt. Mysiga caféer, bra restauranger, fina smågator - och kanske bäst av allt: gayvänligt! <3
 


 

kaosutmaningen 2.0

Publicerad 2014-06-18 17:49:00 i böcker,

Jag hänger en hel del på bokbloggar nu för tiden. Och efter en termin med monsterplugg har jag numera tid för nöjesläsning. Vilket innebär att jag har en hel del att ta ikapp. Så jag tänkte att det kunde vara lämpligt med en utmaning. Hittade denna hos Sagan om sagorna.
 
Det hela går ut på att medverkande i Kaosutmaning 2.0 ska läsa 20 av 40 böcker enligt en förbestämd lista. Startdatum är 1 januari 2014 och utmaningen håller på till 31 december 2014. Böckerna du läser får endast förekomma en gång på listan. Om du orkar och har tid får du gärna kommentera här med länk till din lista så vi kan se hur det går för dig. Här är det du ska fokusera på om du vill vara med:
 
 1. Läs en bok som har en hbtq-huvudperson. - Du är rötterna som sover vid mina fötter av Eli Léven
 2. Läs en bok med en månad i titeln.
 3. Läs en bok som är skriven av en nu avliden författare. - Kalle och Chokladfabriken av Roald Dahl
 4. Läs en bok med frukt i titeln. - Jag biter i apelsiner av Annakarin Thornburn
 5. Läs en bok vars omslag är mestadels grön.
 6. Läs en bok med ett tvillingpar på omslaget.
 7. Läs en fristående bok. - Inte helt hundra av Caroline Hainer
 8. Läs en bok skriven av ett författarpar. - Glaskroppar av Erik Axl Sund (Jerker Eriksson & Håkan Axlander Sundquist)
 9. Läs en bok med en fyr på omslaget.
 10. Läs en bok som har över 500 sidor.
 11. Läs en bok som kommer på film under 2014 eller 2015. - Legend av Marie Lu
 12. Läs en bok av en debutförfattare. - Jakten på Kapten Klänning av Jonas Trolle
 13. Läs en bok först publicerad före år 1900.
 14. Läs en bok skriven/publicerad under pseudonym. 
 15. Läs en bok vars omslag är mestadels gul.
 16. Läs en bok av en asiatisk författare.
 17. Läs en bok som handlar om att resa. - Happy Holiday av Bodil Sjöström
 18. Läs en bok skriven av en Nobelpristagare.
 19. Läs en bok vars originaltitel är på svenska. - Liten handbok i konsten att bli lesbisk av Mian Lodalen och Matilda Tudor
 20. Läs en bok med en av de fyra elementen på omslaget.
 21. Läs sista boken i en trilogi/serie. - Eumonia av Erika Vallin <3
 22. Läs en bok med ett eller flera personnamn i titeln. - Amanda och Axel av Katerina Janouch 
 23. Läs en bok med marint tema på omslaget.
 24. Läs en bok om krig. - Prodigy av Marie Lu
 25. Läs en bok från ett, för dig, nytt förlag. - Som Zlatan fast bättre av Niclas Christoffer (Hoi förlag)
 26. Läs en bok med fler än två huvudpersoner. - En man som heter Ove av Fredrik Backman 
 27. Läs en novellsamling.
 28. Läs en svensk bok med titel på annat språk. Virgin Suicides av Jeffrey Eugenides
 29. Läs en bok du blivit tipsad om på en bokblogg.
 30. Läs en lånad bok. - Tuktad till frihet av Magnus Utvik
 31. Läs en bok med ett djur i titeln.
 32. Läs en bok vars författare har bokstaven S i både för- och efternamn.
 33. Läs en bok som inte utspelar sig i stadsmiljö. - Yngsjömordet av Yngve Lyttkens
 34. Läs en bok först publicerad år 2000.
 35. Läs en bok med en bok på omslaget.
 36. Läs första boken i en trilogi/serie. - Flickan vid Glastornet av Erika Vallin
 37. Läs ett seriealbum.
 38. Läs en bok på annat språk än svenska. - The Tales of Beedle the Bard av JK Rowling
 39. Läs en August-vinnare. - Egenmäktigt förfarande av Lena Andersson
 40. Läs en bok med mat på omslaget. 

kär i Köpenhamn

Publicerad 2014-06-16 22:21:04 i kärlek,

Jag har hämtat ut biljetterna, skrivit ut alla viktiga papper - om fem dagar ska jag iväg på min första kärleksresa! Och till en helt ny stad dessutom, det kan bara sluta i succé! Och som grädden på moset har jag för första gången i mitt liv bokat hotell. Det om något indikerar att förändringens vindar tagit ett varv förbi.
- min vanliga standard är att utan problem sova med 15 främlingar på ett hostell i trevåningssängar. 

Men jag tänkte att det kanske var värt att lägga lite extra på sin första kärleksresa. Åh, jag kan inte bli mer peppad? För exakt ett år sen fanns hon inte ens i mitt liv, hon var inte mer än ett namn på min deltagarlista för utbildningen jag skulle hålla. 

Och nu, nu är hon mitt livs kärlek. Min fästmö, sambo och en del av min familj. En självklar figur i kompisgänget och min finaste kärlek. <3

det bästa med frilans

Publicerad 2014-06-16 12:00:12 i kärlek,

... är att jag kan hänga med detta troll! Samtidigt som syrran är och jobbar får jag och E kvalitetstid med lilla E och knyta känsloband. Jag kan ju inte överdrivet mycket om socialpsykologi, men det jag minns är det där med att knyta band till personer i sin närhet. Och att jag redan då bestämde mig för att jag gillar idéen av att ha flera personer som nära personer i sitt liv, än enbart mamma + pappa som den danska psykologen föreslog...
 
Några i min klass ansåg att det enbart var i tredje världen som detta känslomönster var lämpligt , medan västvärlden var mest lämpade för att ha en eller två nära personer. Och det känns så märkligt att vilja kategorisera känslomönster baserat vart en är född. Efter det jag läst inom ämnet är min slutsats att kids mår bra av att vara trygg och glad med fler människor. Något som jag satsar stenhårt på gällande trollet <3 
 
Så samtidigt som jag ringer, mailar och fixar med jobb - har jag en skrattande, snart gående fantastisk liten varelse i min närhet. Magisk dag med andra ord. 

a slice of heaven

Publicerad 2014-06-14 09:35:00 i njuta,


Stockholms bästa ställe just nu? Stikki Nikki! Älskar att dom gör ny glass varje dag, har nya smaker konstant och att deras glass inte innehåller någon skit. Inte så att det räknas till detox-material, men hellre detta än glass med jox istället för riktiga smaker. 

Hurra för ätbara ting som innehåller frukt, nötter och bär istället för E-ämnen. Jag har ju jobbat på fik runt om i Sthlm, och det finns gott om jox-material för att smaka "äkta". 

Hur som helst, besök stället! 

post uppsats

Publicerad 2014-06-13 14:32:32 i min vardag,

 
I dag var det två veckor sen jag valde att pausa min uppsats. Och vad jag gjort sen dess? Vaktat hund, sovit, hånglat med min tjej, läst skönlitterära böcker, minglat, fått ett nytt jobb, flyttat in min tjejs möbler och tusen saker i hemmet (värt ett eget inlägg!), joggat, kollat OITNB och SATC, planerat sommaren och varit. 
 
Och ja, givetvis är detta ett av mitt livs bästa beslut. Som jag behövde detta. Och när jag väl lämnar in uppsatsen i oktober kommer den att vara genial. 
 
 
Men sommaren då? Det lutar åt att vi hinner med både Köpenhamn och London! Och häng på landet <3 utöver det har jag två hela veckor som är tomma. TOMMA! Och den enda planen för dessa är att flytta med syrran. Utöver det nada. Förmodligen kasta mig över en deckarserie som pappa förbjöd mig att läsa. Enligt honom var den fullkomligt vidrig och alldeles för läskig för mig, så han förbjöd mig helt enkelt.Lilla pappa, ska givetvis läsa hans gamla exemplar + de tre delar som kommit ut efter hans död. Känns fint på något sätt. 
- utöver det: äta glass, kolla serier, jogga och yoga. 

en resa för två flator, tack!

Publicerad 2014-06-10 20:13:00 i hbtqi, resor,

Jag fick mitt schema i torsdags och E fick sitt schema i går. Efter att ha blandat samman dessa har vi ungefär fem dagar i rad att slå ihjäl. Resten avbryts av att någon utav oss har jobb eller annat att göra. En dröm inför kommade somrar är väl att ta ut gemensam semester som en annars kan göra... Men men, i år blir det på detta vis och jag räknar istället med att leka semester dygnet runt. 
 
I alla fall - jag vill ju givetvis utomlands! Förutom att baka cupcakes, hångla med min tjej och typ läsa är ju resor min hobby. Så jag vill bara bort någonstans. Och har inga krav. Gärna sol och typ en glassbar, men utöver det inga måsten. Så länge hon är med blir det ju paradis vartsomhelst.
 
Så jag googlade runt i några timmar. Mallorca - äta glass i dagarna fem och njuta av solen? Berlin för att strosa runt i vackra kvarter? New York och uppleva min favoritstad med min favoritperson? Barcelona och läsa spanska tidningar och besöka Gaudís park? Eller varför inte Paris? Äta baguette, hångla framför Eiffeltornet osv.
 
Tills tanken slog mig att när Frankrike ändrade så att homoäktenskap blev lagligt fylldes gatorna av motståndare. Och framför mina ögon målas en värld upp av hat och okunskap upp. Hur det ser ut i övriga världen har jag lagom bra koll på. 
 
 
Och jag orkar inte med detta. Jag är redan så jävla medveten om att jag som relativt liten, babyface-utseende och kvinna lever farligt enbart genom att andas. Jag kan bli våldtagen, misshandlad, sexuellt trakasserad och mördad vart i världen jag än befinner mig - för att jag är kvinna. 
- på detta ska jag nu leva med rädslan att bli nerslagen för att jag älskar en annan kvinna. 
 
Det är inte så att jag vill kunna ha sex på stranden med min donna, utan snarare kunna hålla hand i hand på stan, kyssas på en kvällspromenad eller stryka hennes kind under en dag på stranden. Jag vill kunna sova på ett hotell utan att städpersonalen skjuter isär våra sängar varje kväll. Jag vill kunna vara hennes vart jag än är. 
 
 
Så jag behöver er hjälp! Jag vill kunna åka på semester med min fästmö, och kunna njuta. Liksom vara lika rädd som jag är varje dag här hemma, det får en väl tåla i en homofobisk värld? Jag är ju realist - vart en än är kan en ju vara säker ena dagen och råka ut för något helvete andra dagen, precis som i Stockholm. Tror ju knappast att det finns en fredad zon... Men finns det några städer där en kan gå trygg hand i hand på stan? Platser en ska undvika som pesten? Osv. Men jag vill hitta en semesterplats där vi kan slappna av, som par. Och utöver det är mitt enda krav att det finns glass. 
 

My fears? Oblivion.

Publicerad 2014-06-09 13:39:00 i böcker, kärlek,

 
Inleder veckan med tårfyllda ögon. Jag brukar ofta ha svårt för att läsa böcker som alla snackar om, som är det allra hetaste eller veckans måste. För att jag gillar inte när böcker per automatik blir hypade eller omtyckta. Utan det måste finnas något mer än bara snack. Så antingen läser jag en bok innan den blir stor, några år efter när snacket lagt sig eller inte alls. Oftast inte alls. 
 
Men denna, Förr eller senare exploderar jag av John Green är bland det bästa jag läst. Det är en jävligt vacker kärlekshistoria som är långt ifrån stereotyp, tillgjord, slentrian eller heteronormativ så att det stör. Sen pappa blev sjuk i cancer har jag haft svårt att läsa om cancer, inte för att det gör ont. Utan för att jag är avtrubbad. Och det var jag visserligen när jag läste denna också. Men det var andra delar som träffade mig rätt i hjärtat. 
 
Boken är sorglig, fruktansvärt sorglig. Och jävligt vacker. En skrattar och gråter om vartannat. Och en hatar cancer om möjligt ännu mer när en läst klart. Och jag rekommenderar alla att både läsa boken samt ge den vidare.
 
Och så håller vi alla tummarna för att filmen är hälften så bra som boken, minst. 

Firar på bästa vis

Publicerad 2014-06-06 18:30:14 i kärlek,

Jag är inget fan av att fira nationaldagen. Inte för att jag anser att alla som vill det är lika med rasister eller nazister. Utan av den enkla anledningen att jag inte tror på ett upprätthållande av nationers gränser. Jag ser inte syftet med att kategorisera och rangordna pga av etnicitet eller födelseland. Osv. 
- och jag har svårt för att identifiera mig med ett land som det kan förväntas av en. 

Hursomhelst, jag har istället spenderat dagen på bästa vis:
Fikahäng med denna donna! Pepp, kärlek och skratt under några timmar. Lovely time with à lovely lady <3

Och nu ligger denna raring och snarkar i mitt skrev. Alltså!! Och vi ska ha henne till söndag?! Denna lycka! 

#tbt

Publicerad 2014-06-05 14:23:30 i kärlek,

Den första bilden är tagen 6/7 ungefär 7 timmar innan hon äntligen fattade på riktigt att jag raggat på henne under hela festivalen. Nej, någon fena på att ragga med hjärtat har jag aldrig varit. Tur att poletten trillade ner och att jag vågade hångla upp henne när festivalen stängt för året.

Här har hon precis övertygat mig om att jag ska äta en våffla och sen ta den där ölen jag tjatat om hela veckan. Och sen, efter timmar av kassa diskussioner och ca en miljard fjärilar i magen - fattade hon. 

Och såhär ser vi ut idag. Hon har jobbat halva natten och jag har haft möte och jobbar hemma. Jag som trodde att vardag var detsamma som slentrian, diskberg och ångest har fått tänka om några varv sen vi skapade vår vardag! 

att leka lördag på en tisdag

Publicerad 2014-06-04 20:01:00 i party-larty,

Vi firade att sommaren anlänt och att folk kommit halvvägs i sina utbildningar genom att hänga med fantastiska pocketförlaget på deras sommarfest. Och om det blev fest! Jag älskar blandningen av fina kollegor, författare och annat branschfolk. Jag som levt som pensionär de senaste månaderna dansade, skrattade och snackade som att det inte fanns någon morgondag. 

Så jävla behövligt. Att bara ha en kväll med fina människor, snacka skit och dansa till 90-talshits. Försmak av sommaren osv. 

att pausa en uppsats

Publicerad 2014-06-03 09:50:00 i plugg,

I går klockan 10.00 var det sista deadline för att lämna in till examinatorerna. Den tionde juni är det opponering och den 17e har jag skrivit FIRA <3! över hela dagen. 
 
Fast jag lämnade aldrig in något i går, jag kommer varken opponera eller bli opponerad och jag har redan firat. Jag har firat och kommer att fira för att jag pausade min uppsats. Hur en kan fira något som de allra flesta tolkar som ett stort misslyckande? Kanske främst för att jag för första gången valde hälsan framför en lyckad deadline. 
 
Jag har sedan tonåren haft ångest till och från. För plugget, läxor, framtiden, timmar som okysst och för att jag hatat min kropp. För att jag känt mig ensam, onormal och för att jag inte vet något om livet som vuxen. Lite senare handlade om misslyckade relationer, krossade hjärtan, borttappad självkänsla och arbetslöshet. Och när pappa dog orkade jag inte ha ångest. Och jag gjorde mitt allra bästa för att skjuta bort ångesten och lyckades lura mig själv att jag inte behövde sörja? Att det faktiskt går att överleva utan att känna sorg. 
- detta genom att plugga 100-150% och samtidigt arbeta mer än 100%. Vilket resulterade i att jag sov några timmar om dygnet och ständigt var slut i hjärnan = slapp tänka och känna efter. 
 
Tills en eftermiddag på söder, när detta pågått i nästan två terminer. Jag hade tentainlämning i tre kurser samma vecka. Jobb 6 av 7 dagar. Och jag kände hur det tryckte till över hela bröstet. Jag skrattade rakt ut för att det gjorde så ont och jag var säker på att något gått sönder? Det stack i armarna och jag började gå igenom i huvudet ifall det var en hjärtinfarkt? Det tryckte över bröstkorgen, jag stängde av datorn och tog en lång promenad. 
- vad det var vet jag fortfarande inte? Men efter det drog jag ner på tempot. 
 
Och det där har ju hängt kvar. Jag kan långt ifrån hålla igång samma tempo som då. Fast kan fortfarande prestera i 180 när det gäller. Och när jag är peppad och vill. 
- fast med uppsatsen hände något. Jag började tänka mer på resultat och betyg än varför jag ville skriva om det ämne jag valt. Och mina vanliga humörsvängningar tripplades och jag grät sista tiden 5 av 7 dagar. För att jag inte orkade, inte hann med eller för att jag inte var nöjd.Och jag ägnade många timmar åt att tänka på hur en egentligen ska må under en c-uppsats. 
- för det händer något mer i min hjärna när jag passerat gränsen för min stressnivå. Jag tappar allt självförtroende på alla plan. Jag ber min fästmö om att inte göra slut för att jag är värdelös. Jag hatar min kropp och föraktar mina kurvor. Jag hatar allt jag skrivit och kan inte se min egen kunskap. Och jag jämför mig med allt och alla och målar upp a4 med mina fel och brister. Jag känner mig kort och gott: sämst och fejk.
 
 
Och det är inte värt det. Det är inte värt att böla varje dag, att känna mig värdelös eller stressa ihop något som kan bli så bra. Jag har all tid i världen att göra klart en uppsats som redan nu är färdig till 94 %, men jag har inte hur många kroppar som helst att sabba. Och jag har bara ett hjärta som ska orka.

Om

Min profilbild

Caro Wikbro Carlén

jag arbetar som sexualupplysare och har huvudfokus hivprevention och säkrare sex. förutom det gillar jag att läsa, feminism, hångla med min donna, mina queens, New York, att äta, vettiga serier, genus, att resa och att diskutera. och det är ungefär det jag bloggar om.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela