sexualupplysare och bokälskare

peppen!!

Publicerad 2015-07-31 15:44:31 i kärlek,

Känslan i min kropp nu är lite för mycket för att hantera, så här kommer en sammanfattad lista på varför jag älskar livet så otroligt mycket just nu! Det är nästan lite för mycket känslor för att kunna hantera, men jag ska göra mitt bästa: 
 
  • det är PRIDE! Hela Stockholm är fullproppad med peppade människor och alla är lite extra glada, kära, kåta och lyckliga. Älskar Pride-veckan så otroligt mycket!!
  • mitt jobb, som gör att jag får ägna dagarna åt att arbeta med Pride!
  • min donna - på måndag firar vi phucking två år! Hur sjukt är inte det? <3
  • solen skiner och jag räknar med att den kommer att göra det både fredag och lördag!
  • jag och Ernst ska vara hjulvakter för RFSL`s flak under paraden
  • jag planerar en resa ihop med några av mina favoriter
  • i går natt stod jag i ett hav av människor iklädd bara underkläder - det går inte att skaka av sig den peppen
  • jag har fortfarande semesterdagar kvar, och eftersom sommaren knappt börjat så kommer det bli ljuvligt att vara ledig under soliga dagar framöver
  • jag är omgiven av så otroligt många fantastiska queens! Ibland när jag tänker på alla fantastiska vänner jag har i min omgivning så kan jag få hjärtklappning? Heliga Birgitta - jag har dom bästa, vackraste, klokaste, vettigaste och peppigaste människorna i min närhet. Och jag är tacksam över det varje dag <3 

sparkling

Publicerad 2015-07-31 12:45:47 i party-larty,

Gårdagen var magisk - festen var svettig och kaos. Det var katastrof och bestod av 800 pers i underkläder som köade. Kön gick in till festen, till garderoben, till toan, till dansgolven, till baren - och att alkoholen tog slut? 

Men, förfesten var magisk! Vi drack bubbel, målade regnbågsnaglar, sprayade oss med glitterspray och peppade. Åh jag älskar kvällar när förfesten blir sådär överdrivet peppig och fnittrig. Och jag älskar gårdagens häng! ❤️

Saga <3

Publicerad 2015-07-30 09:45:08 i hbtqi,

I går var vi med Testpoint på Transfesten! Det är andra året dom har festen och upplägget är magnifikt: för transpersoner och deras vänner. Inga åldersgränser åt något håll och helt alkoholfritt. Ljuvligt upplägg. 

Vi var på plats mellan 20-23.30, så vi drog över med 1,5h pga pepp och häng. Så jäkla kul! 

Och mitt i allt var Saga Becker där! En annan blev helt darrig i knäna bara av att se människan. ❤️ Och för första gången på länge bangade jag på att ösa ur mig min kärlek. Blev så starstruck... Får göra det nästa gång vi springer in i varandra. 

Nu måste jag äta frukost, sen väntar ännu en lång dag. Och jag kommer vara i Pride Park hela dagen! 

Carmen och döden

Publicerad 2015-07-29 21:55:00 i böcker, girls <3,

 
Jag har läst flera av Karin Fossums böcker tidigare och det är en författare som jag delar tillsammans med syrran och mamma. En såndär bok jag brukar packa med på semestern och jag vet att vi alla tre kommer att läsa den. Det jag gillar med Fossums böcker är att de är korta, brukar vara ungefär 150 sidor långa? Och att de kan skapa så mycket känslor, hat och skräck - på så få sidor. Om jag ska beskriva Fossums böcker kort: hemska och skapar kalla kårar. De är vidriga på något sätt och får en att tänka. 
- det är ofta någon som mördats, samtidigt som historien sätter igång tankar och påverkar en psyke på något sätt. 
 
 
I Carmen och döden är det ett barn som drunknat. Barnet är ungefär 1,5 år - vilket gjorde att jag var tvungen att glo efter mini-trollet konstant, eftersom vi var vid poolen när jag läste boken... Iaf, ett barn har drunknat och polisen misstänker direkt barnets mamma. Föräldrarna är väldigt unga och ändrar historien kring vad som hände när barnet dog ständigt. Till historien hör att barnet har downs syndrom, vilket gör att föräldrarna blir misstänkta - eftersom ett barn med denna diagnos behöver vara under ständig uppsikt. Föräldrarnas ålder och barnets sjukdom diskuteras om och om igen samtidigt som föräldrarna ändrar historien. 
 
I boken får en dels följa polisens arbete, men också den unga mammans tankar via en dagbok. Trots att boken var så kort, kröp den in under skinnet på mig och skapade en obehaglig känsla i kroppen. Huvva. Språket är hemskt, då det verkligen påverkar ens tankar, resonemang och är en såndär bok som stannar kvar länge hos en. 
- OBS: är du gravid eller har barn skulle jag inte rekommendera denna bok. Det är väldigt hemskt och sorgligt med tanke på att den handlar om ett barn som skadats. 
 
 
Carmen och döden får fyra av fem palmer. 

156!!

Publicerad 2015-07-29 19:16:13 i Sex osv.,

TACK! Jag slog personligt rekord efter att ha hållit 90 minuter Snuskbingo inför 156 personer. Helt galet många!! 

Och nu ska vi iväg till nästa grej - Testpoint ska delta på Transfesten!

Paris, Lola och Jag

Publicerad 2015-07-29 18:03:00 i böcker, girls <3,

 
Sommarens bästa bok!! Den är här nu - och ni borde alla läsa den. Tidigare har jag läst 8 saker du aldrig skulle våga som Moa Eriksson Sandberg skrivit tillsammans med Eva Susso. I den här boken får vi följa huvudkaraktären, Lola och Lolas mamma som går under benämningen Förklädet. De spenderar en weekend i Paris och utforskar livet, mörklockiga pojkar, kåthet och deras vänskap. 
 
Boken består av texter som är mellan en halv sida till några sidor åt gången - och innehåller bilder! Hur ljuvligt är det inte att en bok innehåller bilder? Eftersom texterna är korta går det snabbt att läsa, men vid flera tillfällen var jag tvungen att läsa om stycken och hela sidor för att språket var så ljuvligt. Dessutom läste jag första 70 sidorna högt för E, vilket var otroligt mysigt <3 Och dagen efter läste både hon och hennes mamma boken. Älskar att samläsa böcker. 
 
Det jag gillar allra mest med boken är att en får följa dessa unga donnor på äventyr och att deras kärlek och vänskap står i centrum - helvete vad jag älskar att läsa om två bästisar. Det är så ljuvligt och peppigt. Litteratur och all slags kultur borde gestalta och hylla systerskap av alla dess former så mycket oftare. 
 
Och när dom är där i Paris och vimlar runt så pratar dom mycket om killar, kåthet, upphetsning och vad dom ska göra för att få pojkars uppmärksamhet - och det jag älskar allra mest, dom vill absolut ha pojkars uppmärksamhet - men för sin egen skull. Alltså dom vill i en del scener få pojkar och män att titta på dom, attraheras av dom och spana in dom - men för deras egen skull. Och inte för att göra pojkarna upphetsade. Det är prio två. Hänger ni med på skillnaden? Deras egna känslor och upplevelser av det som händer är prio ett. Och det är stor skillnad på detta. 
 

Det enda som gör att denna bok inte får fem av fem palmer är att den gick snabbt att läsa ut. Och jag hade så gärna velat läsa ännu mer om detta fantastiska par. Paris, Lola och jag får fyra av fem palmer. 
 
ps. jag recenserar även boken i ett avsnitt av Minnet fullt som kommer om några veckor. Återkommer om det. 

fluga<3

Publicerad 2015-07-28 13:29:28 i Sex osv.,


note to self: måste köpa fler flugor. 

Om en kvart kör vi snuskbingo på Asylforum. 

Asylforum har öppet tisdag-onsdag på plan tre på Kulturhuset. 

Fyrvaktaren

Publicerad 2015-07-27 21:44:00 i böcker, girls <3,

 
Jag har aldrig läst någon av Camilla Läckbergs böcker och har egentligen aldrig varit intresserad. Men så hittade jag denna ute på landet och fick för mig att testa. Och med tanke på att Fyrvaktaren är del sju i serien om Fjällbacka, så kändes det som att jag missat en hel del sedan innan? Vad jag vet så ska böckerna vara relativt fristående och en ska kunna hoppa in i vilken del som helst? Fast jag fick inget grepp om karaktärerna alls. Men jag har förstått det som att en får följa en historia som sker i nutid vilket är något slags brott, en polis som är gift med en författare samt något historiskt - och att detta ska vävas samman på något vis. 
 
I den här boken så var det dels ett spa som skulle invigas där två syskon var ägare, en kvinna på flykt som ägde en egen ö där det fanns en fyr och det historiska var en kvinna som bott på samma ö med fyren på. Och detta skulle vispas ihop + polisen, författarhustrun, ett mord, knark, en kvinnojour, ett lesbiskt par som nyligen fått barn och bråkade osv. 
 
Språket var lätt vilket innebar att en kom in i storyn ganska smidigt. Men jag förstod inte alla sidospår och hela boken hade en upplösning på två sidor? Så jag tyckte det blev rätt snopet? Men det kanske är för att jag inte "känner" karaktärerna? Eller är det tänkt att den historiska delen ska förklara nutiden? Eller ska nutiden förklara dåtiden? Så himla oklart. 
 
 
Fyrvaktaren får ändå två av tre palmer, då vissa scener var så spöklika och hemska att det blev läskigt att läsa. 

Priser!

Publicerad 2015-07-27 17:38:10 i Sex osv.,

Överst ser ni priserna inför två omgångar med Snuskbingo! Och den undre bilden är från när jag bar allt på tuben utan påse. Folk hade en god anledning att stirra. 

Den här dagen började med överdrivet peppig stämning med min queens-lista på Spotify, alla gick igenom sina scheman och peppade inför allt som ska ske under veckan. Och sen föll det. Ibland blir jag fan förvånad över hur människor kan bete sig. Får se hur jag gör med bloggen tills vidare. Orkar inte bli uthängd mer. Puss

född fenomenal

Publicerad 2015-07-27 16:15:00 i böcker, girls <3,

 
Jag har läst ut denna ljuvliga pärla av Josephine Bornebusch och jag älskade den från första sidan. Den handlar om Rut som går på högstadiet - och som är helt ljuvlig. Ruts största idol är Anne Frank, så pga av det börjar Rut också skriva dagbok. Hen beskriver sin familj, sin klass, sin fascination av andra världskriget och allt som sker i henoms liv. Och eftersom det är skrivet ur Ruts perspektiv - är det helt briljant. Ni vet hur fantastiska, egocentriska och magiska femtonåringar kan vara som tror lite för mycket på sig själva - det är Rut i ett nötskal. Hen har ett självförtroende från en annan planet och ser sig själv som den bäst lysande stjärnan. 
 
Det är tankar om sexualitet, kåthet, killar, kompisar, andra världskriget, föräldrar, klassresor och varför folk inte är lika briljanta som henom själv. - och det är skrivet på ett så fenomenalt och fantastiskt sätt! 
 
 
Jag vet inte hur jag ska förklara boken på ett annat sätt, den är briljant från första till sista sidan. Och jag kan bara önska att det kommer en tv-serie eller film med inspiration från denna bok. Jag har aldrig läst något som liknar boken om Rut, men jag hoppas att Bornebusch skriver fler böcker och att det går fort. För jag ser verkligen fram emot att ta del av mer skrivet av Bornebusch. Född fenomenal får fem av fem palmer. 

vecka trettioett

Publicerad 2015-07-27 12:54:37 i hbtqi,

PRIDE!! Efter att ha firats fem gånger på en och samma dag - så är det äntligen dags för världens bästa vecka! PRDIE-VECKAN i Stockholm!! Och det kommer hända så otroligt mycket saker varje dag. Det kommer vara fester, seminarier, häng, mingel, pepp, kärlek, debatter osv. Här är lite av allt jag kommer att göra:
 
måndag: bygga tält, planera inför veckan och samordna allt. + fira världens bästa unge som fyller två år!
 
tisdag: jag håller i ett pass Snuskbingo på Asylforum - på engelska! Och därefter ska jag bygga i parken. 
 
onsdag: Officiell öppning av Pride Park! Jag ska hålla ett pass Snuskbingo på Kulturhuset - kom dit! Och på kvällen hänger jag med Testpoint på Transfesten <3 
 
torsdag: jag ska bla hämta 200 hivtester och stå i Stop HIV-tältet i parken. På kvällen är det den legendariska Underklädesfesten! Innan festen ska vi dricka mimosa och måla pride-naglar. Det kommer bli fantastiskt. 
 
fredag: jobba i parken hela dagen och på kvällen är det Tjejfesten på Debaser medis! 
 
lördag: Paraden!! Och jag kommer att gå för RFSL! Vet ej om jag kommer att dansa bakom flaket eller stå på flaket ännu. Men peppigt oavsett. 
 
söndag: riva parken + fira ungen ännu en gång <3
 
Mellan alla dessa punkter kommer jag att mingla mellan Pride Park och Pride house! Hör av er om ni är i stan <3 
 
 
 

min födelsedag!

Publicerad 2015-07-26 18:17:30 i kärlek,


I dag fyller jag år - och min donna är ansvarig för hela dagen! Detta är dels ljuvligt för jag får släppa all kontroll och bara hänga på, och dels fantastiskt för jag älskar överraskningar!! 
- hittills har jag bara sabbat en överraskning... Och nu är vi på väg mot en annan. Iiihh!! 

Broadway Ladies

Publicerad 2015-07-25 21:11:51 i feminism, genus osv., girls <3,

Jag älskar att vara kulturell med min donna! För att kicka igång Pride har vi precis varit på Broadway Ladies - en flat konsert om kvinnor i musikal... 

Och det var så jävla bra! Är helt övertänd pga dessa talangfulla donnor! Det var låtar från kända musikaler, queera tolkningar, statistik från Broadway och Sveriges kulturliv samt flat-special. 
- ni förstår ju själva hur övermäktigt detta var. 

Det händer något inuti mig när jag ser queens uppträda. Jag blir så förbannat peppad, rörd och stolt? Jag känner samhörighet och blir peppad å deras vägnar för att de är så jävla duktiga och begåvade. Och mitt i allt känner jag pepp över feminism och systerskap. ❤️

Skymningsporten

Publicerad 2015-07-24 21:32:00 i böcker, girls <3,

Jeanette Winterson är en författare som jag velat läsa länge länge, men inte vågat läsa ännu - för jag vet att jag peppat så otroligt mycket, så om böckerna inte skulle vara bra, skulle jag bli så besviken. Men så hittade jag denna på en av de lila läsex-hyllorna och plockade med mig den. 
 
Det skulle jag inte ha gjort. Denna bok innehöll ungefär allt jag inte gillar med böcker: historia, årtal, massa namn, riddare, krigare osv. Ungefär allt jag inte är intresserad av samt saker som får mig att känna mig korkad. 
 
 
Det som var bra med boken var att det var lite lesbiska sexscener inbakat mitt i allt. Och att historien bygger på verkliga historier, med en twist. Men resten vet jag inte ens om jag förstod. Jag fick bara dåligt självförtroende av att läsa denna bok. Och har redan förträngt vad den handlade om.
 
 
Skymningsporten får två av tre palmer (pga sexscenerna!)

testning med en utsikt

Publicerad 2015-07-24 16:31:11 i Sex osv.,

Vi befinner oss på en herrgård i Sörmland med Testpoint i dag! Gaycamp har bjudit in oss och vi kör non-stop i några timmar. 

Detta ställe och detta upplägg är en dröm. Vill så gärna starta ett queercamp. Är helt såld på detta. 

pass!

Publicerad 2015-07-24 07:52:09 i min vardag,

Jag försöker minnas hur jag mådde när jag tog fotot. Vid den här tiden arbetade jag heltid på pocket shop, jag pluggade inget, jag hade precis blivit friskförklarad och pappa hade cancer som förstörde honom inifrån. Jag var rätt uttråkad och lite stressad över att inget hände. 6 veckor efter att passet skapades träffade jag M, och då blev livet inte lika tråkigt längre. Utan fyllt med kärlek och kaos. 

Och nu då? Jag tänker på både pappa och M varje dag, ibland flera gånger om dagen. Jag börjar känna mig hemma på jobbet och älskar det. Men det väcker också någon slags rastlöshet. Antingen är det sommaren som väcker detta? Eller så behöver jag nya projekt. Alternativt låta körkortet och milen att ta mer plats i min vardag. I övrigt är jag extremt överpepp inför Pride, min semestervecka med E och New York. Livet känns väldigt fint och peppigt just nu. 

detta läste jag: juni

Publicerad 2015-07-23 21:56:00 i böcker, girls <3,

juni: 
Det riktiga landslaget - Moa Svan
En av oss - Åsne Seierstad
Fyrvaktaren - Camilla Läckberg
 
Totalt: 3

Gillade mest: Det riktiga landslaget! Jag som inte är något fan av fotboll men som älskar queens och Moa Svan - dyrkade denna. 
Gillade minst: Fyrvaktaren. Jag köper inte upplägget boken. 
Största överraskning: En av oss. Den tog så jävla lång tid att läsa, och jag var ett vrak på jobbet i flera veckor. 
Största besvikelse: Fyrvaktaren. 
Kommentar: En av oss tog så otroligt lång tid att läsa, den var dels väldigt tjock och så var det mycket att ta in under tiden en läste. Så det blev ju inte så många böcker, men klart värt det ändå. 

BOKAT RESA!!

Publicerad 2015-07-23 21:19:39 i resor,

 
FÖR VI SKA TILL NEW YORK!! Eller det var Issa som hade bokat och fixat allt - inklusive Island!! - och nu ska jag med!! Om en månad sitter vi på planet mot Island och sen sticker vi vidare till New York! PHUCKING HURRA!! Jag ska äntligen få se mitt älskade Manhattan igen! 
 
Förutom att vi inte hittade rätt flyg, mitt pass har gått ut och jag inte vet om mitt Esta fortfarande gäller - så har allt bara flutit på bra. Ska ordna nytt pass imorgon och jag har börjat se om The Nanny, Vänner och Gossip Girl för att komma i stämning. 
 
Och jag ska börja göra en lång lista på alla fik, fester, butiker, gator, hus och platser vi ska besöka!! Iiiihhh!!! JAG SKA TILL NEW YORK!! <3 <3 <3 <3 

Stalker

Publicerad 2015-07-22 21:19:00 i böcker, girls <3,

 
Jag har ju läst alla Kepler innan och var nog lite för peppad på denna. Och det är exakt samma stuk som de tidigare: över hundra små korta kapitel vilket gör att en läser sida efter sida. Men denna var så otroligt lång? För er som inte läst Kepler innan så har det tidigare handlat om en kriminalkommissarie som typ har tre kvinnnor samtidigt, är extremt hyllad och alltid gör som hen själv vill - dvs spöar, hotar osv för att få sin vilja igenom. Utöver det är det en psykoterapeut vars specialitet är hypnoser. Dessa personers liv flätas samman ytterligare en gång samtidigt som kvinnor slaktas - strax efter att en film skickats till polisen där en får se kvinnan levande. 
- OBS: ingen spoiler, detta står på omslaget. 
 
Efter några hundra sidor hade jag redan tröttnat? Och jag missade att det var två kvinnor det handlade om i början? Så även om de första hundra sidorna var otroligt spännande, så blev jag borttappad bland alla överdrivna scener? De första skräckscenerna var vidriga och jag övervägde att sova med tänd lampa - fast sen dog det. Det är inte så intressant att läsa om samma händelse om och om igen. 
 
Och när det var över hundra sidor kvar hade jag redan listat ut vem det var. Så Stalker får en av fem palmer. 

kaffe, kakor och kondomer

Publicerad 2015-07-22 17:26:42 i Sex osv.,

Hallå och välkomna till Lilla Frescati!

Vi bjuckar på kaffe, kakor, kondomer och hivtest med snabbsvar! Och vi finns på plats mellan 17.00-19.30.

två bra saker

Publicerad 2015-07-21 18:14:56 i böcker,

1) Det är sommarlov vilket innebär att gymmet är ekande tomt. Alla vidriga gubbslem är på semester och det är så jävla skönt. Jag kan kötta extra länge, ta vilken jävla plats jag vill och jag slipper bli knullad med blicken. Ljuvligt och befriande. Och det är så ljuvligt att köra slut på all energi och svettas. 


2) Just nu läser jag denna bok och den är fullkomligt ljuvlig. Bornebusch skriver fantastiskt och en sveps med i Ruts tankar och äventyr. Som 15åring hade jag förmodligen hatat Rut, pga alla olikheter. Som snart 26 älskar jag Rut. Läs!

how I met your mother

Publicerad 2015-07-21 10:55:48 i girls <3,

Vi såg klart HIMYM i går - 9 säsonger á 24 avsnitt = 216 avsnitt. Och nu i efterhand vet jag inte riktigt om det var värt det? Det är ju en rolig serie, och gillar ju alla karaktärerna på sitt sätt. Förutom Robin. Jag har ogillat Robin genom nio säsonger, och förstår inte riktigt tjusningen med henom?
- tills E påminde mig om att jag garanterat skulle ta mig an en Robin ifall jag sprang in i en på en bar. Och garanterat hade sett till att den kände sig som en i gänget även fast en bara tagit en öl... Och det har hon väl rätt i. Och jag hade väl också sett till att fortsätta vara vänner resten av livet, om vi verkligen klickat. Men ändå? Är det bara jag som stör mig på Robin? 
 
Så förutom att jag är lite skeptisk till Robin så är ju serien underhållande. Det är ju ganska förtjusande att se någon gång på gång misslyckas med sitt kärleksliv som Ted, utan att ge upp. Hen vill så gärna tro på ödet, skapar ödet om och om igen och gör allt för att hitta den rätte. Någonstans tycker jag väl att det är lite synd att ständigt leta efter den perfekta, och inte njuta av de mindre perfekta? Men en gillar ju Lily och Marshall, och jag är nog mest lik Lily när jag tänker efter. Och E är garanterat Marshall.
 
Och Barney, som jag älskar den karaktären. Den är bara hållbar eftersom en vet att skådespelaren egentligen är bög, gift och har två kids. Då blir det extra roligt att hen är en superdouche som ligger runt. Dock gillar jag inte hur de andra i gänget genomgående fördömer henoms sätt att leva - vill en ligga runt hela livet, gör så. Alla är inte skapta för tvåsamhetsnormen eller för kärleksrelationer. Och så är det ju bara.  
 
När jag tänker efter gillar jag nog Robin och Lily mest. Deras vänskapsrelation är fin, även om den till 90 % består av att supa på en bar, så är det något fint med den. Hur Lily bestämmer sig på en sekund att Robin ska bli en del av deras gäng. Det är dock tröttsamt att Lily ska fantisera om att hångla med Robin, och att inget sker förrän sista säsongen. Det är inte ens en spoiler, det fattar alla som sett ett avsnitt... Det jag gillar med dessa donnor är att de ägnar sig åt saker de vill - och försakar kärlek, vänskap och annat för att göra det. Robin arbetar väldigt mycket och klättrar sakta uppåt. Lily flyr ibland och ägnar sig åt konst. Det känns så befriande och härligt på något sätt. 
 
 

plötsligt händer det

Publicerad 2015-07-20 20:24:48 i kärlek,

Det här hade en ju inte trott skulle ske för typ två år sen? Eller typ två år sen och några veckor bakåt i tiden. Här ligger jag på soffan en vardagskväll, ostressad och kollar serier, sommarsolen skiner fortfarande, jag klappar en katt som spinner högt och jag har knäna i knät på personen jag älskar mest av allt. ❤️
- tack livet. 

vecka trettio

Publicerad 2015-07-20 14:50:46 i min vardag,

Äntligen tillbaka på jobbet efter en veckas semester! Åh, som jag trivs över att vara tillbaka. Det gick prima att tänka bort jobbet under semesterveckan, och nu när jag är tillbaka är det ljuvligt. Kan nog ha att göra med att jag har fått en lite annorlunda syn på jobbet efter denna semestervecka. Dvs att inte jobba mer än 100%. :))))
 
måndag: jobba, träna och förhoppningsvis se klart HIMYM med E <3 
 
tisdag: jobba, träna och skriva lite recensioner. Har en hög med böcker som blivit utlästa och som måste recenseras. 
 
onsdag: äntligen dags för Testpoint igen! Som jag längtat efter detta. Vi kommer som vanligt på onsdagar vara ute på Frescati från 17.00-19.30. Välkomna!
 
torsdag: min mor flyttar från söder och jag och Ernst ska vara flyttvakter. 
 
fredag: Testpoint hela dagen i Sörmland? Det är inte jag som kör, så jag har inte direkt någon koll. Och på kvällen ska jag på bröllopsfest <3
 
lördag: först poddinspelning med Fridah till Minnet Fullt och därefter ska vi ha picknick/löpning med vårt team! Och på kvällen ska jag och E på teater! 
 
söndag: min födelsedag. Jag fyller äntligen 26 - hurra! Och jag har ingen aning om vad som händer. E är ansvarig för andra året i rad :)))) 
 
 

tillbaka!!

Publicerad 2015-07-20 09:36:41 i feminism, genus osv.,

 
Det känns som att det gått flera ljusår sedan jag minglade runt i lokalerna här på jobbet. Men det är så härligt att vara tillbaka. Semestern kom extremt lämpligt och jag har lyckats göra exakt allt utom att tänka på jobbet. Så nu är en sådär härligt vilsen och vet inte riktigt vad som ska göras. 
 
 
Och det känns så härligt att vara tillbaka till jobbet av följande anledningar: 
1) jag älskar mitt jobb <3
2) jag och E ägnade kvällen åt att spika saker framöver - dvs min favoritsyssla! Så vi har bokat in ett teaterbesök inom kort och en musikal senare i september. Älskar att ha saker att se fram emot tillsammans med henne <3
3) jag har mer semester som väntar längre fram efter Pride och Eurogames som kommer innefatta en vecka med E!! och förmodligen två resor <3 
 
ps. visst är min tröja magisk? Den kommer från Snippasmycket.se <3 

som om jag vore fantastisk

Publicerad 2015-07-19 15:56:37 i böcker,

Jag läste ut tredje delen i Sofia Nordins magiska serie som heter Som om jag vore fantastisk. Del ett heter En sekund i taget och del två heter Spring så fort du kan. Delarna går att läsa fristående, men jag skulle verkligen rekommendera att läsa i rätt ordning. 

Böckerna handlar om att det kommer en feber till Sverige, kanske hela världen, som dödar. Personerna en får följa är 14-16 år och ska alltså överleva på egen hand. 

I första boken får vi följa Hedda som tar sig fram till en bondgård. Efter ett tag tillkommer fler unga och i bok två är det Antes perspektiv. De träffar Nora, Malte och Ella. Och bok tre handlar om Ella. Ella som vill vara Queen över fucking världen, vill vara stark och klara sig själv. Helst inte bry sig om andra eller tänka så mycket på känslor. Men vill ändå att alla andra ska bry sig om henom. 

Denna serie är lite övernaturlig med tanke på febern. Men utöver det är det berättelser om unga på g in i vuxenlivet. Det är så naket, ärligt, känslofyllt och magiskt. Nordins språk är magiskt! En skrattar, rodnar, ryser, känner igen sig och bara dras in i deras liv. Dessutom är kidsen queera och känns realistiska på ett vettigt sätt. 

Som om jag vore fantastisk får fem av fem palmer. 

brudparet

Publicerad 2015-07-18 11:44:35 i kärlek,

Att gå på bröllop tar så otroligt mycket på krafterna - det går så mycket energi åt all lycka, kärlek och pepp som människor ger ifrån sig. I går var en riktig kärleksdag och jag bölade hela vigseln samt under nästan varje tal. Det fanns så otroligt mycket kärlek i luften!! Dagen var magisk rakt igenom. 

Och här kommer lite bilder på det nygifta paret, och jag önskar er all lycka och kärlek - Aleks och Johanna! 

påväg!!

Publicerad 2015-07-17 11:41:22 i kärlek,

Jag låg vaken i flera timmar inatt pga pirr och hela morgonen har ägnats åt pepp och något försök till struktur. Men det är helt omöjligt - min kompis gifter sig i dag!! Min fina kompis som jag lärde känna den där helgen år 2010, som jag föll pladask för efter ett gemensamt asgarv. Som jag hängt med under långa, svettiga COL-dagar, sena festnätter och på tåg och bussar över hela landet. Min fina, kloka, vettiga, och fantastiska vän Aleks. I dag är det din och Johannas dag <3 


Tänk att jag blivit så gammal att jag har vänner som gifter sig? Som lovar varandra evig kärlek osv. Som blir med barn och som köper lägenhet? När blev vi såhär vuxna? 

Fast sen tittar jag på min donna, och tanken känns inte längre så överdrivet vuxen eller långt bort. Utan bara alldeles rimlig ❤️ 

bästa middagen

Publicerad 2015-07-16 21:07:48 i girls <3, hbtqi,

Hemma från landet och det blev en spontan middag med gänget. Och samtalet just nu handlar om en kan välja att bli lesbisk? Och hur fan väljer en att bli det? Och varför/varför inte? Många queens kan ju ofta tycka att män är tämligen värdelösa, och att det vore rätt ljuvligt att vara flata. 
- och det är ju en åsikt jag aldrig säger är fel... Det är ljuvligt att vara flata. <3

Dessutom går vi igenom alla tusen titlar och indelningar det finns av olika sorters flator och hur sexuella preferenser kan påverka ens utseende. Så otroligt intressant. Och roligt att grotta ner sig i. 

Fischer <3

Publicerad 2015-07-15 17:27:44 i feminism, genus osv., girls <3,

Att ha semester är överdrivet ljuvligt. Att skrapa bort färg från storstugan medan solen ligger på, en klipper gräs och en vattnar blommor - dessa dofter tillsammans är svårslaget. Jag har även hunnit med att läsa ut två böcker och är halvvägs på den tredje. 

Under tiden jag målade lyssnade jag på ljuvliga Nilla Fischers sommarprat. Och att höra denna hårdmjuka skånskan berätta om fotboll, genus, om sitt livs kärlek och hur kasst det ser ut i fotbollsvärlden och hur den så tydligt och vidrigt skiljer på kvinnor och män - då smälter mitt hjärta. Jag älskar att lära mig mer om hur genus fungerar i fotbollsvärlden! Och det är fan inte en vacker historia. Helvete vad jag blir lack när Fischer rabblar siffror om hur orättvist det är i fotbollsvärlden.

Om jag hade kunnat mer om fotboll hade jag så gärna velat kämpa för denna fråga, för det behöver ske stora förändringar. 
- men istället får jag tipsa er som kan saker om fotboll att käfta i denna fråga. Och ni andra får iaf lyssna på ett av sommarens viktigaste sommarprat. 

vecka tjugonio

Publicerad 2015-07-13 19:51:21 i min vardag,

mån-sön: Jag har phucking semester! I en hel vecka framöver är jag helt ledig från jobbet och det har aldrig känts ljuvligare eller mer efterlängtat. Jag har hunnit med en ljuvlig middag med fina vänner och en natt fylld med öl och dans. Resten av veckan ska jag ungefär göra följande: 
 
- sova, sola, hångla med E, mysa på landet, vila, läsa, äta, jogga, vila, ha teknikfritt, kolla serier, gå på bröllop!!!, skriva, vara nära E så mycket som möjligt tills hon spunkar ut <3, hänga med folk, ta årets första dopp? 
 
 

sommarlov!

Publicerad 2015-07-11 13:12:01 i min vardag,

Jag och donnan trillade in efter 03 efter ett jobbpass på Candy med Testpoint och häng med Robin. En av mina stora hobbys är att föra samman människor jag älskar, och bara se hur nya band knyts. Detta gjordes till hög musik, omgivna av fulla människor och jag drack första ölen på sex veckor. 

Och nu har jag semester! Har hittills ätit frukost. Resten av dagen ska jag läsa, jogga, sortera böcker och vila. Ikväll väntar middag och dans. Så ljuvligt med semester. 

semesterläsning

Publicerad 2015-07-10 09:31:58 i böcker, girls <3,

Jag och Fridah har ibland äran att få hem böcker från olika bokförlag, för att recensera på bloggarna eller prata om i podden Minnet Fullt. Och nu har jag fått hem en alldeles ljuvlig hög av Rabén & Sjögren. 

Stort tack, nu är semestern räddad! Återkommer med recensioner. 

minnet fullt om ålder

Publicerad 2015-07-09 09:49:12 i girls <3,

 
Den här bilden är tagen någon gång under sommaren 2012, jag och Fridah tog ett varv runt Djurgården och pratade om hur jävla kul och vettigt det vore om vi hade en podd - och tadaa! Cirkeln är sluten! 
 
I veckans avsnitt pratar vi om ålder! Vi går igenom ålderskris, hur en lever "rätt" för sin ålder och hur jävla dålig ålderstrappan är. Jag pratar om hur jag alltid blir läst som yngre pga är babyface, och Fridah pratar om hur hon alltid blir läst som äldre pga alltid varit lång. Vi försöker även att räkna baklänges för att förstå vilka kids det är som tagit studenten, vilka som får gå ut och hur gamla vi egentligen blivit? 
 
Och vi pratar om hur en vill känna sig som "ung och lovlig", att jag vill bokdebutera innan jag fyller 27 och att Fridah är på gränsen mellan att vara "ungas röst" och vuxen. Och att vi båda vill bli omnämnda som unga och lovliga den dagen första boken levereras. 
 
Dessutom berättar jag en av mina absolut bästa historier som utspelar sig under en bokmässa i Göteborg, och huvudrollen i denna historia är min älskade Ernst. Fridah messade om att hon var tvungen att klippa bort över 3 minuter med asgarv - så bra historia! 
 
 
 
Vi kommer att släppa ett avsnitt i veckan hela sommaren - hurra! För frågor, funderingar, kärleksbrev eller förslag på ämnen vi kan ta upp - maila oss på minnetfullt@gmail.com puss! 

jobbet <3

Publicerad 2015-07-08 15:49:44 i Sex osv.,

 
Jag har varit på RFSL i snart tre månader, men det känns samtidigt som jag alltid varit här och som jag började förra veckan. För jag känner mig hemma - samtidigt som varje ny dag innehåller helt nya uppgifter. Jag har nog aldrig älskat ett jobb så mycket som jag älskar detta? Jag lär mig nytt konstant, utvecklas och får ansvar för nya saker hela tiden. Och varje ny sak som läggs på mitt CV är fantastiskt och så utvecklande! Jag är fortfarande sprudlande och peppad på varje ny arbetsdag - vem känner så efter tre månader? <3 
 
Jag minns hur Pappa pratade om sitt arbete, och hur han sa att han struntade i vad jag arbetade med, även om han alltid ville att jag skulle bli "en som kämpar för kvinnors rättigheter, förslagsvis som domare eller advokat", men att det viktigaste var att jag brann för mitt jobb. Att jag skulle ha ett jobb där jag på fredagen redan längtade till måndagen och en ny arbetsvecka. Han hade varit stolt och nöjd nu, för jag är på helt rätt plats. 
 
 
 
Just nu om dagarna så planerar jag Testpoint under sommarmånaderna, har mängder med möten, strukturerar och utvecklar. Gör lite grejer för Colour of love och är samtidigt projektledare för ett projekt som rör nyanlända och/eller asylsökande hbtq-personers rättigheter till hälsointerventioner. Och jag älskar det. Jag älskar att jag får göra olika saker varje dag, får ta ansvar och får vara med i processer som ständigt utvecklas och förbättras - och som i sin tur innebär att människor nås av hivpreventiva metoder och får information om säkrare sex. 
 
På bilden håller vi på att lasta ut COL-bilen efter helgens kampanj. Och det är alltid bra läge för att ta en bild, oavsett hur svettigt eller trångt det är. 

ta vad man vill ha

Publicerad 2015-07-07 17:31:35 i böcker,

Jag har läst en alldeles fantastisk bok skriven av queen Louise Boije af Gennäs! Det är ju queen Boije som skrivit flatbibeln Stjärnor utan svindel- och sen jag läste den har jag dyrkat Boije, men inte heller vågat läsa något annat som hen skrivit. Fast sen pratade jag om Stjärnor utan svindel för ett tag sen, och blev peppad på att läsa Boijes debut: Ta vad man vill ha.
 
Boken handlar om en person som drar med sin tråkiga kollega Ebb på en riktig helkväll. De jobbar på samma jobb och huvudkaraktären är uttråkad. Hen vill känna livet pulsera genom ådrorna, vill ut på äventyr, känna adrenalin, kåthet, kärlek, ilska och människors uppmärksamhet. Hen vill känna allt och uppleva livet på alla sätt och vis - och behöver en partner in crime. Hen är på jakt efter en prins, kärlek, ett ligg, knark, puls och gratis drinkar. 
- de tar sig in på olika ställen, åker taxi, snor kläder och byter namn och identitet för varje nytt ställe de besöker. 
 
Jag vet inte hur Boije lyckas? Men hela boken utspelar sig på 12 timmar? Och med lite tillbakablickar i huvudkaraktärens barndom där en får möta mamman och pappan. Och boken har puls! Det känns inte märkligt att femtio sidor handlar om att de dricker öl och käkar prinskorv som två alkade snubbar bjuckar på? Det känns bara rimligt när det är Boije som skriver. 
 
Språket är vågat och huvudkaraktären är vass och kaxig som fan. Och det är magiskt att följa med i en tid som varit, men som ändå känns aktuell, om ni hänger med? Uteställena har väl bara bytt namn sen denna tid? Men hen käftar med alla snubbar, ljuger, utnyttjar alla i sin väg och gör allt för att nå ett nytt äventyr. Och jag älskade boken från första till sista sidan. 
- skulle jag vara hetero och singel skulle jag mer än gärna leva som huvudkaraktären. Nu skulle jag istället kunna tänka mig åt att sno åt mig gratis drinkar eller mat. Men det var länge sen jag såg män som lämpliga byten... Ska dock få mina vänner att leva lite mer som denna huvudkaraktär! 
 
Jag ger Ta vad man vill ha fem av fem palmer. 
 
Alltså titta på detta ljuvliga omslag!! Jag dör! 
Och här har vi queen Boije, jag och fina Fridah <3 Vilken ljuvlig trio vi är :))))) 

vecka tjugoåtta

Publicerad 2015-07-06 09:34:10 i min vardag,

Sista veckan innan semestern! Det känns så sjukt? Jag ska liksom ha semester i en hel vecka? Från ett riktigt jobb? Vuxenpoängen fullkomligt regnar över mig. Och en kan väl säga att jag kommer att kötta på in i kaklet fram till sista jobbtimmen. Ja jisses, saker som sker när en dyrkar sitt jobb. Men förutom att jobba ska jag bla annat göra detta: 
 
måndag: möööööten. Och efter-fix efter Hudiksvall <3 På eftermiddagen ska jag och Fridah podda! Och vi har två pang-avsnitt på g, är så peppad. Efter det har vi premiär för vår kubb-klubb!! Hurra! 
 
tisdag: jobb som vanligt och på kvällen hänger jag med Testpoint på Huset! Välkomna hit till Sveavägen 59 för hivtest med snabbsvar mellan 18.00-20.30. Dessutom kommer Robin till Sthlm och vi ska hinna dricka öl! <3 
 
onsdag: jobb som vanligt och på kvällen är vi ute på Frescati igen med Testpoint! Kom dit! Dessutom firar jag och donnan 17 månader som förlovade? Hur sjukt är inte det? <3333
 
torsdag: jobb som vanligt - men på kvällen ska HT komma över på FF! FF = FiskFest! Vi ska fira sommaren, bebis, livet, uppsatser, osv med bubbel, fisk och skaldjur. Längtar ihjäl mig <3 
 
fredag: jobb som vanligt och Testpoint på kvällen! Fast denna gång på Candy! Vi finns på plats mellan 23.00-01.00! Efter 01.30 - S-E-M-E-S-T-E-R!
 
lördag: S-E-M-E-S-T-E-R!
 
söndag: ska ut till älskade landet och hänga själv. Hela min kropp längtar efter att mingla runt i bikinitrosor på altanen, ligga platt på altanen och plöja böcker, kubba i naturen och bara vara! 
 

ljuvlig förmiddag

Publicerad 2015-07-05 13:10:03 i böcker, min vardag,

Nu rullar tåget mot Sthlm och helgen har gått på en kvart. Och jag inser åter igen hur lätt jag har för att känna mig hemma. Inte för att jag hittar eller kan namn på några platser, men det kan jag ju inte i Sthlm heller...
- men jag har så lätt för att känna mig bekväm och hemmastadd på en ny plats. Kommer på mig själv med att gå barfota i hotellkorridorerna, bära bikini i matsalen och hälsa på folk på stan. Är det för att folk alltid är så trevliga mot mig när jag reser ensam? Eftersom jag som osminkad blir läst som på gränsen till omyndig blir jag lätt daltad med, men på ett snällt sätt. Oftast. Folk visar vägar, pratar på och är gemytliga. Eller kan detta hänga samman med något anknytningsjox från barndomen? 

Oavsett, tack för en fin helg. Jag ägnade förmiddagen åt att sola fast det var skugga och läsa. Och boken jag läser just nu - OMG! Jag skrattar högt, blir generad och fascinerad. Boije är queen! 

post-Pride

Publicerad 2015-07-05 08:37:27 i hbtqi,

Gårdagen var fullkomligt ljuvlig! Jag var helt i extas över att se Hudiksvall i festivalyra - hela staden var med och firade och dansade. Det är något inom mig som bubblar över när jag ser olika generationer gå samman och stötta samma sak. Vid ett tillfälle blev jag så rörd över att hela Hudik röjde till Feministas Acidas att jag började gråta... 

Det har varit så otroligt värdefullt för mig att vara här och fira Pride. Jag som 08 tar ju för givet att det ska finnas en pridefestival och att staden ska ha platser tillgängligt för mig. 
- i går var vi ungefär 1500 pers i paraden, och det var rekord! 

Ljuvliga Hudiksvall - jag är tagen med storm. Och vi ses till nästa år. 

efteråt

Publicerad 2015-07-04 13:44:59 i hbtqi,

Nu har jag hållit mitt pass på Pride Hudik! Jag var för nervös innan för att kunna skriva... Och jag har en alldeles ljuvlig känsla i kroppen. Ni vet när en klarat av något som en varit rädd för eller riktigt nervös över - bästa känslan infinner ju sig när det är över. 

Och det var riktigt kul att hålla i Snuskbingo! Publiken var alldeles ljuvlig, och bästa möjliga för min debut. 

Och nu äter jag en sallad på rummet innan jag ska ut i solen igen. Klockan 15 börjar paraden! 

på väg mot Hudiksvall

Publicerad 2015-07-03 14:58:32 i Sex osv.,

Jag har ju börjat träna sedan ett tag tillbaka. Kubbar några gånger i veckan, spinner och lyfter skrot. Jag älskar att märka av hur min kropp mår bättre, att jag orkar mer än någonsin och att jag blivit en som längtar efter att träna. 
- men ibland hinner psyket och peppen före mina musklers kapacitet. 

Som den där gången för några veckor sen när jag sa på kontoret: ahmen, det är lugnt. Jag kan ta packningen på tåget. Jag är ju ganska stark. 

Resultatet: jag släpar på världens tyngsta hockeytrunk innehållandes material för hela helgen. Kondomer, glid, sexleksaker, bingobrickor osv. Det är så tungt att jag skulle kunna köra marklyft med den... 
- och tidigare i dag skulle jag välja mellan dessa. Så himla svårt!! Jag ville packa med allt? Men det blev lite butt plugs, dubbeldildon, lite djurformade dildos och annat smått. Bra blandning!

Och nu sitter jag på ett tåg mot Gävle och Sundsvall - där min bokade plats inte finns med. Mina nerver var nära en stukning...

flat-prinsessor <3

Publicerad 2015-07-03 10:32:22 i girls <3, hbtqi,

Efter en överstressig vecka med mycket kvällsjobb och en helg som är fullsmockad med jobb - så kan en lätt bli rörd och glad när en trillar över något fint. Som denna ljuvliga sida. <3 
 
Under en tid så gick det ju rykten om att Disney skulle göra en ny film där huvudrollerna skulle vara två prinsar som blev kära i varandra. Men tråkigt nog gick Disney ut och sa att det bara var falska rykten :(((( Men istället så har konstnärer från hela världen gjort olika versioner av Disney-par - där alla hänger utanför heterobubblan. Så himla fina och ljuvliga bilder. 
 
Här är några av mina favoriter:
 
Merida och Rapunzel - detta par tycker E att vi är? Njaa
Alice och Wendy - så himla ljuvligt och docksött par! 
Ariel och Tiana - så ljuvligt par! 
John Smith och Thomas - men detta par har en väl alltid sett?  
Pochahontas och Nakoma som hånglar på ett majsfält <3 
Meg och Ariel - detta är ju jag och min donna! En prinsessa som är bästis med en fisk, en krabba och en fågel, som hellre minglar runt i havet än ställer sig på en scen och som offrar sin stad för sin kärlek - det är ju min donna! <3 Och jag är den som är kaxig och ball på utsidan, fast egentligen är jag en mjukis med alldeles för mycket känslor :))

en katt

Publicerad 2015-07-02 23:06:48 i min vardag,

Förändringens vind har passerat och vi har en katt i vårt hem. Som vi passar ett tag. Jag som kan räkna på mina fingrar vilka djur jag gillar - har helt fallit för denna raring. Den är fluffig, spinner som en båtmotor när jag klappar och går mellan mina fötter. ❤️

Det är inte ofta detta sker, att jag gillar folks djur. Fast denna är det något särskilt med. Häftigt att jag kan känna så inför ett djur.

sommaren i ett nötskal

Publicerad 2015-07-02 12:09:49 i min vardag,

Sitter och svettas bort på kontoret, och vad passar bättre än en enkät om sommaren? 

 

Bästa sommarstället? Vårt! Det finaste och bästa landstället i världen. Ett litet paradis bestående av ett gäng gula hus, sjön på krypavstånd och en miljard minnen. <3

 
Här badar jag helst? Ute på landet. Alternativt i något varmt hav. Men jag är mer en soldyrkare än fisk. 
 
Hur länge ska du vara ledig? Jag är ledig en vecka innan Pride, och två veckor efter Pride. Vecka 31 och 32 är det Pride och Eurogames. Så innan och efter det. Och så har jag en hel del komp att ta ut, som förmodligen plockas ut senare i augusti/september. 

Vad ser du mest fram emot? Värmen. Allt! Att kunna gå i kjol och linne utan att frysa. Att möta upp folk efter jobbet och inte ha bråttom hem pga mörkret. Att kunna jogga och bli dyngsur av svett! Att solen värmer och gör människor så jävla mycket roligare och trevligare <3 Att kunna vara spontan och att en öl kan övergå till en helkväll. Att mingla med folk som kommer till Sthlm på semester. Och att pulsen sänks i stan och hos människor, samtidigt som folk värdesätter sin fritid mycket mer under sommaren - livet blir lite roligare då. Och att fira min födelsedag 3-4 gånger :)))

 

Vad kommer du köpa inför semestern? Resorb. Dels för att jag svettas kopiöst på ett kontor utan vädringsmöjligheter, och dels för att jag alltid tar det i samband med alkohol. 

 

Hur kommer du att göra dig illa? Jag spår en löparolycka i sommarregn, så kanske lite skrubbsår på knäna? Jag bär ju inte klackar längre, så knappast något sånt. 

Vad oroar du dig för? Att folk blir för stressade för att missa sommaren att en inte tar till vara på sommaren. För egen del - en inflammerade muskel eller något pga löpningen. 

 

Hur kommer du minnas din semester sen i september? Jag tänker som varje år att detta kommer att bli den bästa sommaren någonsin. Och jag kommer se tillbaka på sommaren med ett stort flin. Vill ha tusen nya fräknar, ett nytt skrapsår, minst 1000 bilder i mobilen och ett tjog bra historier att minnas.

Vilken är din bästa sommarfrukost? Färska blåbär, hallon och jordgubbar med grädde. Och minst två koppar kaffe till.

Vad dricker du i sommar? Bubbel! <3
 

Det här lyssnar jag på i sommar? Samma musik som alltid? Beatrice Eli, Mapei, Tegan & Sara, Håkan Hellström osv. 

Favoritsommardoft? Människor som tillbringat en kvart i solen. Älskar solkyssta axlar. <3 

Vilken maträtt längtar du efter? Allt som är grillat. Och hemmagjord skagen. 

Testpoint på Frescati!

Publicerad 2015-07-01 18:03:26 i Sex osv.,

Just nu befinner vi oss på Lilla Frescati och vi är här fram till 19.30! Välkomna :))) 

Och min radiomedverkan kan jag berätta om senare. Det var fantastiskt kul, men jag har tagit hand om efterskalv hela dagen.

Om

Min profilbild

Caro Wikbro Carlén

jag arbetar som sexualupplysare och har huvudfokus hivprevention och säkrare sex. förutom det gillar jag att läsa, feminism, hångla med min donna, mina queens, New York, att äta, vettiga serier, genus, att resa och att diskutera. och det är ungefär det jag bloggar om.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela