utbildningspepp!

I dag är det dags! Jag och en till person från RFSU ska hålla i en utbildning för Futebol dá Forca. Det är så jävla stort och peppigt. Jag sitter och försöker skapa ett naturligt föreläsningsleende efter bästa förmåga, går sådär när ögonen tenderar att ligga över kinderna. Kommer förhoppningsvis att piggna till under min färd ut till Södertälje där utbildningen äger rum.
- Totalt kommer det att vara 11 fotbollstränare + två andra tränare som vi ska utbilda under två dagar.  Som i sin tur tar med sig kunskapen vidare till sina fotbollsgäng som dom hänger med om dagarna. Älskar detta upplägg. Känner mig som en del i den där klyschiga filmen där en skulle hjälpa tre som hjälpte tre osv osv.
 
I dag kommer vi bland annat att beröra ämnen som kontruktion av kön/sexualitet/normalitet, puberteten, oskuldsbegreppet, ungas sexualitet, onani, säkrare sex, kondomskola, hiv/sti samt anatomi med fittfakta och kukkunskap. - där jag för första gången på länge ska prata kukar. Ska bli riktigt kul! 
 
Önska mig lycka till!
 
 

material

I helgen är det dags för utbildningen vi ska hålla för Futebol da forca! Jag var förbi rfsu tidigare i dag och plockade ihop lite material som ska användas i helgen. Kondomer, tränis, lite fakta-häften. Bra komplement till våra föreläsningar och övningar. 

Det ska bli så häftigt och intressant att få genomföra en helt ny utbildning på detta sätt. Och få vara en del av ett sådant stort projekt. 


får en säga kuk i radio?

Sedan jag var med i P3 Kazmierska har jag funderat på det där med ordval. Hur det är något en ständigt måste anpassa sig efter för att inte väcka anstöt, trampa på någons tår, vara oförskämd eller bara avvikande. I mitt yrke där jag skriver, föreläser, utbildar och informerar använder jag mig av benämningar som fitta, kuk, knulla, könsläppar, ollon, sperma, fittsaft, lubrikation, anal, omslutande sex, slemhinnor osv. 
 
Dessa ord är inbakade i min vardagliga vokabulär och ligger så att säga närmast på tungan så fort jag ska prata. Men sen vet jag ju sedan lång erfarenhet att vissa av dessa ord dödar stämningen, en människa kan tappa färgen för att jag säger "fitta" om "kvinnans kön" och för att jag inte blir generad av att säga "och så kommer sperman ut här genom ollonet" osv osv. För det ingår i mitt yrke, för att jag brinner för det och för att jag anser att med dessa ord blir det jag säger såväl informativt som lustfyllt. Det skulle inte fungera att använda dessa ord om jag inte var bekväm. Fast det är jag ju, 
 
Men hur går det till på andra arenor? I tidningarnas värld fick jag använda en del, men långt ifrån alla ord jag var bekväm med. I södertörns skolradio nämner jag "trädildo" vilket min kompis fick anmärkning av från sin lärare, det var inte lämpligt att säga. 
- men hur ska en annars förklara tränis: en penis i trä? Som vi använder till att undervisa i kondomkunskap med.
 
Och i klippet från i måndags som jag lyssnat på ex antal gånger säger jag både kuk, förhud, ollon, sperma osv. Men det var ju kondomer i ett preventivt syfte vi skulle prata om. Så då ingår dessa ord. Enligt mig. 
- så det gäller väl att hitta någon slags balans för när en får prata om kön och använda mina favoritbenämningar, och när det kanske är lämpligt med en mer klinisk form av orden? Eller så får världen kamma till sig och förstå att de benämningar jag vurmar för är dem bästa.