sexualupplysare och bokälskare

EFTERLYSNING!

Publicerad 2016-10-28 09:00:00 i bröllop <3, kärlek,

 
PLÅTBURKAR OCH GLASBEHÅLLARE!!
 
Inför bröllopet är vi på jakt efter plåtburkar och glasbehållare i blandade storlekar. Det spelar ingen roll hur plåtburkarna ser ut eller vilka mönster burkarna har. Glasburkarna kan gärna vara i olika stolekar och former. Och vi kan gärna låna eller betala för dom!!
 
Jag gick igenom halva Stockholms second hand-butiker för att hitta plåtburkar och glasburkar - och jag hittade en glasburk! För 130 kr... Vi skulle lika gärna kunna köpa allt på IKEA. Men jag vill hellre köpa saker på second hand eller av människor som bara har sakerna stående. Det känns onödigt att betala för nya saker, när folk kan ha saker hemma. Ur miljöperspektiv känns det bara tråkigt och onödigt. 
 
 
Så har du en annas pepparkaksburk eller en glasburk över som du inte behöver - hojta! Som sagt, vi betalar gärna en rimlig summa :))) Lämna en kommentar eller maila till carowikbrocarlen@gmail.com 

Biblo<3

Publicerad 2016-10-27 17:29:00 i böcker,

Jag skulle bara svänga förbi och låna Glappet till Filip, men ville aldrig gå därifrån. Jag hade liksom glömt hur jävla mysigt och fint biblo är? Hos oss i Högdalen var det fullt hus! En farbror som hade högläsning i barnhörnan, folk som pluggar, folk som sitter och läser + så jävla fin personal. :)))

Och jag hittade sex böcker som jag vill läsa på en gång. Eller Ramqvist måste jag bara läsa för att jag läst Flickvännen. Som jag hatade. Så tvåan kanske är bättre?!

Jag kom även på mig själv med att bli rörd över biblo? Jag kan låna hem böcker, helt gratis!! Och det finns så stort utbud. Nu hängde jag mest på ung-avdelningen, men det var väldgit uppdaterat. Måste hänga på biblo mer! 

- samt avboka alla planer framöver för att läsa :))

 
 

ett skepp kommer lastat - med kärlek <3

Publicerad 2016-10-21 09:00:00 i bröllop <3, kärlek,

Förra veckan skickade vi ut alla save the date! Efter att vi fixat till gästlistan och allt på hemsidan var kirrat, klickade vi iväg allt! Så jävla pirrigt och stort! Vi gjorde noggranna listor och bockade av alla som fått inbjudan osv. Och vi fick svar direkt från så himla många <333 Folk hurrade, peppade, blev rörda och skickade så mycket kärlek. Nog för att jag har koll på att folk gillar oss, men att folk var såhär peppade, visste jag liksom inte? <3333
 
 
Vi valde att skicka ut save the date via fb, mess och mail, och infon dom fick var en länk till en hemsida där all info fanns. Sen skickar vi nog ut riktig inbjudan via post? Vi har ju 100 frimärken med regnbågen att göra av med :))) 
 
Nu är det mindre än 9 månader kvar!! HURRA! Sen är hon min fru! <3 

allt som blir kvar

Publicerad 2016-10-19 09:00:00 i böcker, girls <3,

Det här var en av böckerna som sålde slut helt på årets bokmässa, mäktigt. Det är Allt som blir kvar av Sandra Beijer och den ges ut av Natur & Kultur. Jag har även läst debutromanen Det handlar om dig samt har Beijers blogg som spinning-underhållning. Vilket innebär att jag vill läsa den regelbundet och gör det främst när jag spinnar. 
 
Boken är en ganska kort historia på 206 sidor om Matilda som blir dumpad av sin kille i juli. Det kom från ingenstans och Matilda trillar ner i ett hål av mörker. Eller inte bara mörker. Hon får feber, frossa, blir sjuk, svimmar, kräks och kan inte äta - för att hon blivit dumpad av de hon trodde var sitt livs kärlek. Jag har nog aldrig läst om någon som blir så jävla dålig efter ett break up? 
 
I alla fall, vid Matildas sida finns Miron och Simon. Och Agnes. Men det är Miron som ska se till att Matilda överlever och hon får 30 dagar på sig, sen ska hon vara glad igen. Dom gör upp olika mål som ska bockas av på 30 dagar, som att festa, åka bil utan mål, resa utomlands osv. Det Matilda främst gör är att supa skallen i bitar, kräkas på sitt jobb på Pressbyrån och vara svag. För vem är hon egentligen utan Oliver vid sin sida? 
 
 
Det finns en familj också. En mamma som Matilda har en ganska märklig relation till? Eller som läsare förstod jag att deras relation är kall och konstlad. Mamman verkar mest vara trött och besviken över att Matilda jobbar på Pressbyran och blir hemsläpad varje gång hon är för full. Matilda har även en lillebror och en styvpappa, mer än så får en inte veta. 
 
 
Jag vet inte vad jag känner för den här boken. Jag känner ca noll för karaktären Matilda. Jag kan liksom inte känna igen mig i att bli så sjuk för att en kille gjort slut? Så att jag skulle kräkas, svimma, få feber och lalla runt i destruktivt skimmer i en månad? För en kille? Ja, jag har blivit hjärtekrossad och legat vaken om nätterna pga ångest, knullat runt med fel personer, druckit mig redlös och velat dö av sorg. Men inte på det extrema sättet som Matilda känner? Jag tyckte liksom ganska illa om Matilda som person. Dels för hur hon reagerar på att bli dumpad, dels för hennes förväntningar på omvärlden. Som att hela världen ska finnas där för henne? Vilket dom också gör? Men det räcker inte. 
- dessutom var slutscenen så jävla märklig. Tanken är väl att den ska bli en spännande twist? Men det som hände i den scenen hade en inte fått några hintar om, så det kändes bara onödligt och gav ingenting. 
 
Men det är språket som räddar allt, som får mig att vilja läsa vidare. Beijer kan ju trolla med ord. Det som blir kvar får 2 av 5 palmer. 

Easy

Publicerad 2016-10-18 09:00:00 i hbtqi, min vardag,

Jag hade en riktigt långsam och bra helg. Donnan var i Karlstad så jag ägnade mig åt följande saker: serier, läsa, skriva och träna. Samt sova på soffan med Hurre <333 Dom serier jag såg var: Top Model, Gifta vid första ögonkastet, Singelliv och Easy! 
 
Easy finns på netflix och handlar om sex. Det är åtta avsnitt och i varje avsnitt möter vi en ny person/nytt par/ny konstellation. Och det är ljuvligt. Vissa av karaktärerna dyker upp senare i serien också. Som att en ur avsnitt två är en ur avsnitt sjus granne osv. 
 
Serien känns realistisk och äkta. Karaktärerna är i blandade åldrar, utseende, etnicitet, sexualitet och kön. Dom ligger, dom ligger inte alls, dom dejtar, har kris, är gravida, är otrogna och bara är. Och det är riktigt, riktigt bra. 
 
Easy får fem av fem palmer. 
Detta är såklart mitt favvopar, avsnitt numero dos <3 

Brorsan är kung!

Publicerad 2016-10-16 09:00:00 i böcker, girls <3,

Jag läste ut denna ljuvliga bok på några timmar, och det är nog den viktigaste boken som getts ut under 2016? Brorsan är kung! är skriven av Jenny Jägerfeld och ges ut på Rabén & Sjögren
 
Tidigare har jag läst Hål i huvudet och Här ligger jag och blöder av Jägerfeld, och det är ganska fascinerande att böckerna inte liknar varandra. Det är ju ändå en och samma författare! Men språket är olika, karaktärerna är vitt skilda och handlingarna liknar inte varandra på något sätt. Det är inte många författare som lyckas med det. 
 
 
Den här boken handlar om Måns som följer med sin mamma från Stockholm till Malmö. Hon ska jobba och Måns har ändå sommarlov. Det blir som en nystart för Måns. Ingen vet vem han är. Tills han råkar träffa Mikkel med sin bräda - och dom blir snabbt bästa kompisar. Dom skejtar, hänger runt i Malmö, njuter av sommaren och har sådär roligt en kan ha när sommaren pågår i en evighet och en precis funnit varandra.
 
I Malmö får Måns chansen att vara sig själv, fullt ut. Men en dag hittar Mikkel Måns gamla pass, och får veta att Måns tidigare varit döpt till något annat. Måns har även en pappa som inte vill tro på Måns när han förklarar att han är en kille. Och hans farmor tror att "det bara är en fas". Men Måns känner ju sig själv bäst. 
 
Och det vet vi ju redan, ingen annan kan bestämma över hur en själv känner och identifierar sig. Det gäller såväl könsidentitet och sexualitet. 
 
Denna bok var helt fantastisk! Att få följa Måns när han blir bästis med Mikkel, hur hans tankar går kring hans korkade pappa och farmor som först inte fattar någonting, och samtidigt få veta mer om hans uppväxt och hur han resonerar kring sin identitet.  Det är så jävla snyggt skrivet. Det är verklighetstroget, ärligt och fint. Självklart gör det ont i en också, vilket gör det hela ännu mer verklighetstroget. 
 
Jag skulle så gärna vilja att denna bok blev obligatorisk för kids på mellanstadiet. Kids behöver den här infon om könsidentitet och trans, och den skulle fungera så bra som diskussionsunderlag. Boken skulle även bli en bra tv-serie. <333 Brorsan är kung! får fyra av fem palmer! 
 

yoga <3

Publicerad 2016-10-15 18:04:15 i Sex osv.,

Jag minns inte ens när jag yogade sist. Det känns som att jag bara kubbar och lallar runt på gymmet nu för tiden. Det var väl i våras jag körde 30 dagars-utmaningen och sen något pass då och då under sommaren - vilket kändes. Jag måste börja yoga mer regelbundet, det är ju så ljuvligt? Jag köper vartenda ord som kommer ur Adrienes mun om Find What Feels Good <3 Vem blir inte rörd av att någon applåderar ens förmåga att andas?
 
Dessutom älskar jag att det finns allt från 15min-pass till 1,5h-pass. Oavsett om en har PMS, vill känna sig stark, stretcha muskler eller bli klappad medhårs - allt finns. Jag körde detta pass precis, lika delar balans och snälla ord <3 
 

Save the date

Publicerad 2016-10-14 09:00:00 i bröllop <3, kärlek,

Denna vecka kommer vi skicka ut save the date till bröllopet!! Så himla peppigt :)) Donnan har hållt på med vår inbjudan i flera veckor. Och det är ju lite olika gällande hur mycket info en skickar ut. En del ger bara ett datum, andra ger all info och vi gör väl ett mellanting? Ganska mycket info, men sparar info som klockslag, toastmasters, svarsdatum och presentönskningar osv.

Men dresscode, datum och plats känns som det viktigaste :))) Så att folket vet vart dom ska, när och kan börja planera klädsel. Resten löser en sen!

Roligt sidospår - jag har räknat fel gällande gästlistan! Jag har missat 15 pers!! Så gästlistan är numera överfylld och vår reservlista är lagd på is :)))

Mat och värme

Publicerad 2016-10-13 09:00:00 i resor,

När det är såhär kallt och grått finns det några botemedel:
- filmkvällar med varm choklad och ignorera världen utanför
- planera ny resa
- se tillbaka på gamla bilder från fantastiska resor

Jag hittade några bilder från vår resa till Santa Ponsa på Mallorca med la familia. Vi var där i maj och förra året i maj. Nästa gång vi åker kommer partners + bebis följa med <333

Byn är liten och charmig. Vi åt på två olika restauranger(sista dagarna åt vi bara på en) och vi åt samma sak varje gång. Detsamma gällde frukosten :))) Varför ändra när det smakar så fantastiskt?

En väktares bekännelser

Publicerad 2016-10-12 09:00:00 i böcker, girls <3,

Åh! En väktares bekännelser av Elin Säfström är en riktig pärla! Den ges ut av Lilla Piratförlaget/gilla böcker och jag köpte den på bokmässan. Tanken är att jag, Madde och Ernst ska ha den som bokklubbsbok :))) 
 
Som en kan ana av omslaget handlar den om troll, tomtar och små magiska väsen. Huvudrollsinnehavaren är femtonåriga Tilda som är väktare. Det innebär att hon tillsammans med sin mormor tar hand om främst Stockholm och Sverige, och har som huvuduppgift att dessa varelser inte blir sedda av människor. Eftersom det finns tomtar, troll, älvor, skogsrå och magiska väsen överallt - är det ett arbete som sker regelbundet. 
 
Förutom sin mormor har hon hunden/magiska djuret Dumpe till sin hjälp. Hennes pappa har tagit livet av sig, men förutom mormor finns även en mamma som konstant knaprar tabletter och Dumle samt en bästa kompis. Men varken mamman eller bästisen får veta någonting alls. Jobbet som väktare är något som Tilda och mormor måste sköta med största diskretion. Allt måste ske försiktigt samtidigt som relationerna mellan människor och magiska väsen hålls väl.
 
Mitt i allt börjar barn och vuxna mystiskt försvinna. Dessutom måste mormor iväg till Norrland för ett uppdrag - så Tilda måste klara av allt själv. Samtidigt som det börjat en ny tjej i klassen, hennes bästa kompis kräver uppmärksamhet och Tilda dessutom är kär i Hakim i klassen. Och saknaden efter pappa har växt till något större och Tilda vill förstå varför han bara tog livet av sig. Ett så kallat "vanligt tonårsliv" mixas samman med uppdrag som innefattar troll, jordvättar, skogsrå, älvor osv.
- och det är bokstavligen helt magiskt! Jag älskar Tilda! Jag älskar att läsa om nordiska väsen i modern Stockholmsmiljö. Det är riktigt riktigt bra att läsa om troll som hänger på Stureplan, älvor som dansar i Vasaparken och jordvättar som flyttar in på skolan. 
 
Jag blev helt fängslad av denna historia! Jag vill läsa mer om Tilda och mer om magiska väsen. En väktares bekännelser får fyra av fem palmer. 
 
 
Bilden föreställer författaren Elin Säfström och är tagen av Ola Kjelbye. Snodd här

höstens tv

Publicerad 2016-10-11 09:00:00 i min vardag,

För några år sen hade jag som mål att ha tv-program att kolla på under veckodagarna, för att skapa någon slags rutin och lugn? För att inte bara stressa på och kolla ikapp en säsong i taget. Utan ge mig själv tiden att kolla på tv utan att känna stress. Och denna höst levererar tre fantastiska program som underlättar detta mål. 
 
 
Tro, hopp och kärlek. Det är en diakon, två präster och pastor som alla letar efter kärleken. Personer har fått skicka in brev och nu får vi följa alla dejter. JAG ÄLSKAR DET! Alla deltagare är så jävla rara och jag älskar personerna som letar efter den stora kärleken. Vissa tankar är fullkomligt galna/förvirrade/fina/ärliga, men så kan det vara när en bara vill träffa någon att älska. Men det mesta är bara fint och rart. 
 
 
Top Model: I år är det Sverige, Danmark och Norge som tävlar ihop i Portugal. Det är otroligt kul att se när dom glider runt i Lissabon och se platser som vi var på i somras. Och det är jävligt kul att det är "kurvigt" tema i år. Tjejerna är kaxiga, tar för sig och vill göra modevärlden till en bättre värld. Sen kan en tycka lite vad en vill om detta program, men jag älskar det. Och jag hade så gärna sett en säsong med detta tema som tonåring. 
 
 
Bachelor: Oj, oj, oj. Tjugo tjejer som är med och tävlar om en man. Vad mer kan en behöva? Jag älskar skiten. Dom vill alla träffa sin stora kärlek och oddsen är ju svinbra för mannen och ganska kassa för kvinnorna. Men det är lättsamt och snällt mot hjärnan. En behöver typ tänka på vad alla har på sig, vilka som får gå på gruppdejt/singeldejt och spekulera i vilka som kommer ligga först. 
- än så länge känner jag ingen som känner någon av tjejerna. Vilket såklart är lite tråkigt. 
 
 
Självklart vill jag gärna diskutera alla tre serier regelbundet. Hojta om du också är pepp på det! 

Läser just nu

Publicerad 2016-10-09 09:00:14 i böcker,

Jag håller som alltid på med flera böcker åt gången och denna förmiddag sitter jag hos Björn Axén som hårmodell, så jag hinner slå ihjäl tid med dessa raringar.

1) En väktares bekännelser av Elin Säfström. Den är så jävla fin och rolig. Och jag hinner nog läsa klart den idag = recension kommer på ons.

2) Flickorna av Emma Cline. Jag har inte fastnat helt ännu. Men jag hoppas att jag faller pladask snart. Jag har precis joinat en bokklubb, och den boken är först ut!

Livmodern spinner

Publicerad 2016-10-07 09:00:00 i kärlek,

Hur fin är inte min donna? Och med dom där små skorna?! Mitt hjärta bultade i 180 och min livmoder spann! Kombon av att se den en älskar mest av allt och något barnrelaterat är ju nästan för mycket att hantera <333

Om mindre än 10 månader är vi liksom gifta? Fy fan vad jag är peppad på det! Snart kommer vi att skicka ut save the date <33

Snabbare än vinden

Publicerad 2016-10-06 09:00:00 i min vardag,

Nu har jag snart kommit halvvägs på min kubb-utmaning för att klara milen! Jag använder mig av appen 10K, som är riktigt bra. Den säger åt en när en ska gå/springa så en slipper tänka själv. Jag som ofta blir överpeppad och skadar mig, har verkligen användning för appen :)))) Varje pass hittills känns kul och överkomligt. Plus att jag blir löjligt stolt så fort rösten säger "Your workout is complete"!

Men mycket ligger i min inställning till träning och synen på min kropp. Jag har aldrig varit en person som tränat, utan en som var expert på att slippa skolgympan. Fast sen insåg jag för några år sen hur mycket bättre jag mår av träning. Stress, oro och ångest dämpas/försvinner helt när jag tränar regelbundet. Och jag mår som bäst av att träna några gånger i veckan.
- och jag fattar att detta är kunskap som folk har från start, men för mig var det något jag behövde fatta själv i min egen takt.

Och det funkar bra för mig eftersom min inställning är ren och skär pepp. Jag har inga pekpinnar eller krav - cyklar jag 7 min, tar 5kgs-hantlar eller joggar 1 eller 5 km: jag är lika stolt över varje prestation. Jag är Hulken mixad med Wonderwoman efter varje armhävning! Jag blir starkare/smidigare/fastare utan att någon gång känna mig svag/dålig/sämst. Jag är Queen under och efter varje avslutat pass, oavsett prestation.

Oktober är den kallaste månaden

Publicerad 2016-10-05 09:00:00 i böcker,

 
Ok, denna bok berätta CC om när jag jobbade kvar på PS. Han var inne en tidig morgon och signerade en av hans böcker som precis kommit i pocket. Han drog storyn och jag föll direkt. Men blev också lite nervös? Jag vet inte hur jag ska formulera det rätt, men det kan lätt bli fel när en skriver om något en själv inte upplevt/har erfarenhet av. Genus är ofta en sådan sak och det kan lätt bli överdrivet/uppblåst/upphuckat. 
 
Oktober är den kallaste månaden och är skriven av fantastiska Christoffer Carlsson, den ges ut av Gilla böcker/Lilla Piratförlaget
 
Så vad har vi? Vega som är 16 år gammal, en storebror som är försvunnen och en polis som letar efter brorsan. Det finns även en mamma som är måttligt intresserad. Inledningsvis är det intressant att läsa ur Vegas perspektiv om platserna hon befinner sig på. Hon bor inte i en storstad, inte ens i en stad, utan något slags samhälle där alla är mer eller mindre ökända. Men det finns ingen längtan eller avund till en större stad eller mer människor, utan som att det snarare är andra bebyggelser som tänkt fel. Jag som är uppväxt i Stockholm gillade verkligen detta perspektiv, för det är sällan karaktärer inte vill bort eller inåt till någon slags stad.
 
Eftersom brorsan är försvunnen försöker Vega hitta honom innan polisen gör det. Samt försöker ta reda på varför han är borta och varför polisen vill få tag på honom. På en plats där alla känner alla, ser allt, hör allt och rykten sprids, är det ganska svårt att göra något diskret. Det är sällan som hemligheter hålls eller för den delen som människor berättar hela historier. Ni fattar stämningen va? Själva storyn om hur hemligheter kommer fram, hur dåtid och nutid flätas samman och andra deckar-grejer skippar jag. Jag kommer bara försäga mig om jag skriver om det. Men givetvis var det flera vändningar och sidospår som var snyggt placerade. 
 
Men det där jag var nervös om, det var helt i onödan. CC bemästrar allt som har med Vega fantastiskt. Jag gillade slutna, envisa och fina Vega väldigt mycket. Även tankarna och handlingarna som sker mellan syskonparet. Det är mycket en kan tänkas göra för ett syskon och deras syskonrelation beskrivs fint. Vega känns varken överdriven eller för mycket, utan realistisk. 
 
Det fanns en sak som jag störde mig på, och det var att det inte fanns något spår av kondom under alla sexscener, vilket var många. Men det är ju för att jag är yrkesskadad, haha! Jag vill ju så gärna att det skrivs in en kondom eller så, men det uteblev. Fast vi diskuterade detta och kom fram till att Vega inte var typen som tänkte steget längre när hon var kåt. För visst kan det vara så, när kroppen är kåt och en bara vill ligga så kan det vara svårt att tänka på säkrare sex. Även om jag skulle önska att alla tänkte på det :)))) 
 
Men när vi ändå är inne på sexscenerna - jisses! Det finns en del sexscener och dom är riktigt, riktigt bra. Jag tror det är på sidan 129 som begreppet "att falla" används för en orgasm, och det kan så lätt bli klyschigt och pinsamt. Men på det sätt som CC använder det är perfekt! Det är ganska sällan jag läser sexscener som är bra, där kåtheten, kroppar, lusten och alla känslor får plats - CC lyckas. Riktigt bra dessutom. 
 
Oktober är den kallaste månaden får fem av fem palmer. 
Bilden är tagen av Ulrica Zwenger och är snodd här

girls rule

Publicerad 2016-10-03 18:29:59 i feminism, genus osv.,

Dagens tips: denna ljuvliga T-shirt från Gina Tricot. Ja, jag har hatat denna butik i så många år, dels pga deras höga ljudvolym, dels pga grundarnas tanke med kläderna är att de ska hålla en helg och sen slängas... schysst miljötänk!

Men jag var tvungen att ge efter när jag såg denna ljuvliga tröja. Och jag kommer garanterat bära den fler gånger än en helg :)))) Jag älskar ju att bära tryck som innehåller peppande tryck som hyllar queens, girls, donnor och systerskapet <3 I dessa tider är det bland det viktigaste en kan göra: att ständigt hylla, peppa, lyfta queens!

Stanna

Publicerad 2016-10-02 09:00:00 i böcker, girls <3,

Jag har suktat efter denna bok så himla länge! Jag följer Flora Wiströms blogg dagligen sen några år tillbaka, språket är fantastiskt och det är en blogg alla borde läsa. Vi stod och kikade på present till mini-mini-E när jag såg Wiström stå och signera på bokmässan. Stanna är Flora Wiströms debutroman och ges ut på Bonnier Carlsen
 
Varje kapitel är mellan 1-5 sidor långa, något som jag verkligen gillar. Det är inte alla som kan hantera sådär korta kapitel, men Wiström kan det galant. Boken handlar om Ester som arbetar i ett bokantikvariat, bor på söder med sin bästa kompis Hanin och minglar runt som en lätt gör några år efter gymnasiet. Livet ska "börja" och fyllas på med utbildning, "riktiga" jobb och kanske partners. För många kan detta vara en stress, som att livet bara är på paus. 
- livet i bokhandeln består av dammiga böcker, en kass chef och dålig lön. Men även en härlig och återkommande kund Lotta, som har bra boksmak och är snäll. Jag kunde verkligen känna igen mig i scenerna i bokhandeln efter min tid på PS. 
 
Livet får sig en knuff när Eli kliver in i butiken och de blir sen ett par. Som så många andra blir Ester uppslukad av den nya relationen - vilket en lätt blir. En ska lära känna en helt ny person, ligga i alla positioner som finns, veta allt om barndomen/favoritgodis/bästa stället för en kyss osv. Det beskrivs bra hur den nya relationen krockar med vänskapen till Hanin. Och Hanin - jag gillar verkligen henne! Om det blir en till bok med gänget vill jag ha Hanin som huvudroll. Jag vill veta varför hon inte är sams med sin mamma, vad hon drömmer om och vad hon vill göra av sitt liv. Jag hade nog velat ha lite mer av Hanin, även om deras relation får fint och bra utrymme i boken. <3 
 
Lotta visar sig vara Elis mamma, som blir allvarligt sjuk. Så från att vara nykär och hantera allt vad det innebär, blir Ester nu en person som måste finnas där för Elis skull och även för Lotta. 
- min första tanke var "tack gode gud att det inte var cancer, för det hade jag inte pallat läsa". Lottas sjukdomsförloppet och hur det påverkar hennes utseende, Elis mående, Esters reaktioner och hela familjens känslor är så jävla bra beskrivet. Det var flera meningar som var extremt starka och kändes i magen. 
 
Att läsa en bok där huvudkaraktären är någon som är anhörig till en som blir sjuk, fast ändå inte helt, var häftigt och starkt. Jag har tidigare läst böcker där det är ett barn eller partner som är huvudkaraktär, men nu var det ju partner till en son till sjuk som var i fokus. Och det påminner lite om När hundarna kommer, där fokus är på anhörig till en som begått brott, om ni hänger med? Jäkligt intressant och jävligt bra porträtterat. 
 
Jag kunde även känna igen mig i Eli och det var nog inte så lämpligt att läsa den så nära inpå pappas dödsdag, men men. Jag kom på mig själv att vara glad över att jag inte var ihop med någon under hans sista sjukdomstid. Det var en ganska obehaglig känsla. 
 
Oavsett vad en har för erfarenheter kan en tycka om denna bok. Det är en kärleksbeskrivning till Stockholms gator och till vänskapen. Beskrivningarna av förälskelse, kärlek, sorg, ilska och uppgivenhet är magiska! Spring till närmaste biblo och låna den. Stanna får fem av fem palmer. 
 
Bilden är tagen av fotograf Thron Ullberg och är snodd härifrån

Om

Min profilbild

Caro Wikbro Carlén

jag arbetar som sexualupplysare och har huvudfokus hivprevention och säkrare sex. förutom det gillar jag att läsa, feminism, hångla med min donna, mina queens, New York, att äta, vettiga serier, genus, att resa och att diskutera. och det är ungefär det jag bloggar om.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela