HT<3

Jag har HT över på övernattning. En tradition vi haft i snart tio år. Fattar ni ens? TIO år. Dom minglade in i mitt liv första veckan på gymnasiet, och nu ligger vi här, skavfötters och göra samma saker trots att oceaner av tid passerat. Vänskap när den är som finast. ❤️

Tänk ändå vad sjukt det är: dessa personer var ju ens liv under gymnasietiden. Vi sågs alla skoldagar och hängde i princip alla helger. Och att vi hållt ihop även efter det, något annat hade ju inte varit aktuellt. Även fast det kommer perioder av plugg, jobb, stress och typ kärlek - så finns ändå denna grund kvar. Vilket är bland det finaste och bästa jag har. Jag älskar er ❤️

internet och bindor

Jag har redan presenterat veckans avsnitt av Minnet Fullt - men nu vill jag tillägga att vi har ett samarbete med Libresse - och att veckans ord = veckans tävling!! 
 
Så lyssna på avnittet, hör veckans ord, förklara det för oss - och maila förklaringen till minnetfullt@gmail.com 
 
VI LOTTAR UT TRE ÅRSFÖRBRUKNINGAR AV MENSSKYDD!!
 
Ber om ursäkt för caps lock, men hur ljuvlig är inte denna tävling? Jag har försökt att föreställa mig hur mycket bindor och tamponger en gör av med på ett år? Och jag vet inte? Minns bara hur tråkigt det var att lägga pengar på. Men är ni med och tävlar, så kan ni slippa det i ett helt år. Och använder du menskopp eller inte har någon mens, vinn åt någon annan!
 
Och om själva avsnittet: tema internet! Vi går igenom när vi själva kom i kontakt med internet, vad vi minns från vår barndom och tidig tonår. Jag berättar om hur vi brukade chatta på diverse sidor och hur spännande det var. Vi tar upp Alexandramannen och hur unga tjejer blir lurade av äckliga svingubbar. Vi hinner med att gå igenom vilka communitys som finns och hur stora delar dessa har haft i våra liv. Vi pratar om vilka faror som finns och hur mycket skit som kan ske online. 
- Men, vi lyfter fram allt det fantastiska med internet. Hur internet även är en källa till att kunskap, pepp, medhåll och intressen. Hur en kan hitta vänner och likasinnande - som jag och Fridah har gjort! Att en kan finna vänner, partners och häng online. Ibland kan det övergå till verkliga livet och ibland är det online, men oavsett så är det jäkligt fint och häftigt. Internet kan vara det absolut bästa som finns, men det finns också en massa skit som en måste vara medveten om.
 
 
Vi hinner också med att uppmana vuxna till att snacka mer med sina kids. Vuxna borde ha verktygen för att kunna snacka med kids om dessa saker? Och vi Peppmostrar, som Libresse kallar oss <3 finns ju också här! Och det är så himla fint att få prata med er varje vecka. Ser fram emot den dagen vi får åka på turné och möta kids live. 

duktighet och lermasker

Har inlett denna torsdag med att tvätta fem maskiner, dammsuga hela lägenheten, strukturera plugg, fixa lite med företaget (betala avgift till skatteverket), skriva blogginlägg och fixa med lite andra grejer till företaget och podden. Alla dessa saker är ju saker som gör att jag känner mig duktig. Jag undrar egentligen hur mycket saker vi gör för att vi mår bra utav det och för att vi vill, och hur mycket vi gör för att känna oss duktiga? Vissa saker måste en ju göra, som att laga mat och tvätta - men om jag ställer klockan för att tvätta, då känner jag ju mig duktigare än om jag tvättar en tisdag kväll. Och lagar jag matlådor för flera dagar, känner jag ju mig duktigare än om jag lagar en rätt om dagen. 
 
Det är som att jag skapar situationer för att jag ska få känna mig duktig och bra, som jag ordnar åt mig själv? Är det någon mer än jag som känner igen mig i beteendet? En del väljer att lägga upp alla dessa saker via sociala medier för att på så vis locka till sig ännu mer beröm och duktighetskänslor. Kanske snarare om träning och mat än gällande tvätt och företagsjox. Fast vad det gäller just mat och träning vill jag aldrig hamna i duktighetsfällor. Det skulle innebära alldeles för mycket ångest alla dagar jag inte åt "duktigt" eller de gånger jag hellre hånglar med min tjej än springer på ett löpband. 
 
Känner att detta är ett poddämne som borde ske inom en snar framtid. Resten av dagen ska jag plugga med Ernst och Anna. Samt planera helgens aktiviteter lite mer. På bilden har vi någon lermask? Som sägs utöva mirakel. Vet inte om det direkt skedde något mirakel? Men ont gjorde det att dra bort allt. Jisses. 
 

tacksamhet

Alltid efter att jag yogat hamnar jag i något slags lugnt lyckorus. Yogainstruktören är på gränsen till flummig, men i kväll var det mestadels fint. Och hen pratade om tacksamhet, att vi skulle fundera på saker vi var tacksamma över. Hur ofta gör ni sånt? Dom få självhjälpsböcker jag läst handlar alltid om det. Att ju mer en tänker på saker en är lycklig över, desto mer sånt drar en till sig. Dessa saker tänkte jag på att jag är tacksam över:

- att jag har hela helgen bokas med vänner! Först HT-häng här med övernattning och sedan kryssning med HT + Aspudden-gänget på lördagen
- att jag är så jävla kär i min tjej <3 att hon dagligen får mig att flina och fnissa av glädje och kärlek
- att jag och Fridah har så mycket peppiga och vettiga grejer på g med Minnet fullt
- att jag kommit igång med plugget igen
- att bokcirkeln är igång
- att jag börjat kubba igen
- att jag har ett sjukt bra samarbete på g
- att jag arbetar med saker jag verkligen brinner för
- att jag lämnade in en skoluppgift 21.59 när deadline var 22.00. Vem sätter en deadline 22.00? Så märklig tid.
- att jag minglade runt i kortkorta shorts på gymmet utan att bry mig om att folk glodde
- att solen skiner och att våren är här!
- att jag spånar vettiga projekt med en vettig person
- att vi planerar en syskonhelg på landet
- att jag nöjesläser mycket
- att jag hittat en ny, ljuvlig podd
- att la familia planerar en resa till våren

Vi fick även "önska" tre saker vi vill ha mer av just nu. Jag önskade mig "energi, ro och stolthet". 

Mellan fyra ögon

Alla deckare i Denise Rudbergs elegant crime-serie har väldigt fyndiga namn: Ett litet snedsprång, Två gånger är en vana, Bara tre kan leka så och Mellan fyra ögon. Visst är det snygga namn? 
 
Jag har läst alla Rudbergs böcker och älskat varenda en. Jag kan ju annars vara skeptisk gällande författare som hoppar mellan genrer, men Rudberg klarar detta galant. För dig som gillar deckare men som nödvändigtvis inte behöver läsa om splatter och blodslask, då är det här en serie för dig. Jag har för mig att det ska komma tio i denna serie? Antingen om jag har läst det i någon intervju, eller kanske bara inbillat mig? Undrar hur resterande namn kommer se ut.
 
Mellan fyra ögon utspelar sig dels på Östermalm och dels på en av Sveriges finaste och och mest exklusiva internatskola - där skolans styrelseordförande hittas mördad. Det visar sig ganska snabbt att skolans rektor haft ett hemligt kärleksförhållande. Och det hela blir om möjligt ännu mer känsligt. Precis som tidigare böcker får läsaren följa åkklagarsekreteraren Marianne Jidhoff, kriminalkommissarie Torsten Ehn och kriminalassistent Augustin Madrid. Vid sidan av skolhistorien framträder en annan människa med ett annat öde - och det hela flätas samman på ett riktigt bra vis. Mer än så vill jag inte skriva, för då kommer jag bara avslöja något. 
 
Efter en sida är en inne i boken, språket sveper med en utan krångel och jag dyrkar beskrivningarna. Kläderna, maten, miljöerna, karaktärerna - allt är så himla bra och målande beskrivet. Och ja, jag älskar att få ta del av en värld jag aldrig kommer i närheten av. Jag rör mig på andra sidan staden, med helt andra människor, äter annat och hänger inte i dessa miljöer. Just därför blir det så himla mycket mer spännande och intressant. Som mindre kunde jag ju sukta efter märkeskläderna, restaurangbesöken och klackarna. Nu myser jag mest över att få en liten inblick, men suktar inte så mycket längre. 
 
Jag ger boken 3,5 palmer av 5 möjliga. Bilden nedan är tagen för snart fem år sen? Jag tror att Rudberg signerar första delen i serien, det borde nog stämma tidsmässigt.