Ellen Degeneres

Om ni vill ha en bok där det skrivs om en del allvarliga saker, men med ett snyggt och skrattframkallande språk så ska ni läsa Seriously, I´m Kidding av Ellen Degeneres. Finns det en bättre person än henne? Hon blandar tankar, åsikter och seriösa saker i denna samling texter. Lite som hennes talkshow i bokform. Fantastisk.

sex och samlevnadsdagen,

Hörde ni om den dagen, tror att den var i tisdags? Det var ett stort samarbete mellan flera olika organisationer och gick ut på att samtliga elevråd runt om i Sverige skulle knacka på hos sin rektor med ett formulär, och gå igenom samt kanske ställa sin skola mot väggen vad det gäller just sex och samlevnadsundervisningen!

Hur bra idé är inte det?

Fast ja, självklart blir jag så jävla förbannad att jag kan böla över att det är eleverna själva som ska göra denna undersökning. Har vi inte något som heter typ regering? Kanske något som heter skolverk? Något som heter utbildningsminister? Typ Jan Björklund? - men han är väl för upptagen med att phucka upp betyg och äta snittar... Han är ju trots allt Folkpartist och kan väl inte göra det han är till för att göra - typ underlätta skolundervisningen och se till att kidsen har det bra. Någon måste ju faktiskt äta snittar och klippa band.Jag väntar ivrigt tills resultatet av denna undersökningen blir klart! Ska bli kul och förmodligen ganska sorgligt att få en klar överblick över hur det står till med de svenska skolorna och en av de viktigaste ämnena. Som av någon anledning oftast glöms bort, ignoreras eller görs på fel sätt.
 - för ja, även om läraren har någon form av sexualundervisning så är den ofta långt ifrån normkritisk eller ens lite inkluderande. Det är mer snopp i snippa-snack.

världens bästa wingman? eller woman...

Tänk er följande scenario, Bokmässan. Park. Klockan är 01.37.

S - Du vet väl om att X vill hångla med dig va?
C - Haha jadå. Det ser jag ju på honom!
S - Nej nej! Jag har frågat!!
C - Vad sa du sa du?
S - Jag frågade honom!
C - Va?!
S - Japp, jag sa "Hörrudu, vill du hångla med min syster eller?!" Och han sa ja!
C- Jahaja. Eeh tack. Vad snällt.
S - Det var så lite så! Så gå och gör det med honom nu då!!

Haha det blev inget hångel den natten, men med tanke på vilken wingwoman jag har borde jag kunna få vem som helst på fall!

rädd för att binda sig,

Jag har funderat lite över den termen, och hur olika den termen ter sig huruvida det är en man eller en kvinna som är rädd för att binda sig.

Tänk på alla framställningar av män som inte är redo att binda sig i filmer och böcker, och hur kvinnorna backar, packar väskorna, tröstäter choklad och gråter ut hos sina vänner. Men samtidigt hur de förstår honom och hur de tappert står redo och väntar den dagen han nu blir redo. Om han någonsin blir det.

Så vänder vi på det när en kvinna inte är redo att binda sig - visst är det något som är fel då? Har hon varit med om en riktig hjärtkrossare? Blivit misshandlad och jagad på flykt av en galning och nu ovillig att släppa in någon ny av rädsla? Eller kan det vara något med hennes uppväxt? Kanske något med någon pappa eller farbror?...
- lite som att vilken kvinna är dum nog att dra sig ur när hon faktiskt har en man där som vill ha henne? Något sådant går det ju inte att banga på!
Och så tar vi detta begrepp till verkligheten. För visst har vi väl alla någonsin varit med om detta? Jag har vid flera tillfällen träffat män (som visserligen var pojkar då), som inte var redo att binda sig. (binda sig? typ skriva på facebook, knappast giftermål.) och jag minns hur jag stod tappert och väntade på att den där dagen då han vågade krypa ur fågelburen skulle komma.
- fast den kom ju aldrig. Och det blev ju istället samma visa gång på gång. "Jag vill vara med dig mest av allt, men jag vill inte vara ett par", och så blev det istället någon form av knullkompisanordning fast med chips och fredagsmys på köpet.


Måste det egentligen ens finnas en rädsla för att binda sig? Vad är det som är så svårt och motstridigt att ta in med människor som kanske bara vill ligga, eller ligga och äta frukost utan att det ska kallas för ett förhållande. Eller alla dom som faktiskt inte är ett dugg rädda, men som bara inte vill vara någons.

tre bra boktips.

Det blev som vanligt väldigt mycket böcker som fick åka med mig hem från mässan, fast i år gjorde jag nog faktiskt inte något rekord. Eller kanske på tunga böcker? Detta är iaf tre av mina guldkorn som ska plöjas snaras och dyrkas!

- hitills så dyrkar jag denna lilla man, så självklart måste jag äga denna bok. Ges ut av fantastiska Lind & Co.

- jag älskar henne och vill veta allt om henne. Perfekt nöjesläsning.

- Vertigo ger självklart ut dessa böcker som består av alla 6 delarna om Juliette. Av den fantastiska grundaren Markis de Sade. Förmodligen lika spännande som omslagen är vackra.