sexualupplysare och bokälskare

Ellen Degeneres

Publicerad 2011-09-30 09:40:21 i böcker,

Om ni vill ha en bok där det skrivs om en del allvarliga saker, men med ett snyggt och skrattframkallande språk så ska ni läsa Seriously, I´m Kidding av Ellen Degeneres. Finns det en bättre person än henne? Hon blandar tankar, åsikter och seriösa saker i denna samling texter. Lite som hennes talkshow i bokform. Fantastisk.

sex och samlevnadsdagen,

Publicerad 2011-09-30 09:37:32 i Sex osv.,

Hörde ni om den dagen, tror att den var i tisdags? Det var ett stort samarbete mellan flera olika organisationer och gick ut på att samtliga elevråd runt om i Sverige skulle knacka på hos sin rektor med ett formulär, och gå igenom samt kanske ställa sin skola mot väggen vad det gäller just sex och samlevnadsundervisningen!

Hur bra idé är inte det?

Fast ja, självklart blir jag så jävla förbannad att jag kan böla över att det är eleverna själva som ska göra denna undersökning. Har vi inte något som heter typ regering? Kanske något som heter skolverk? Något som heter utbildningsminister? Typ Jan Björklund? - men han är väl för upptagen med att phucka upp betyg och äta snittar... Han är ju trots allt Folkpartist och kan väl inte göra det han är till för att göra - typ underlätta skolundervisningen och se till att kidsen har det bra. Någon måste ju faktiskt äta snittar och klippa band.Jag väntar ivrigt tills resultatet av denna undersökningen blir klart! Ska bli kul och förmodligen ganska sorgligt att få en klar överblick över hur det står till med de svenska skolorna och en av de viktigaste ämnena. Som av någon anledning oftast glöms bort, ignoreras eller görs på fel sätt.
 - för ja, även om läraren har någon form av sexualundervisning så är den ofta långt ifrån normkritisk eller ens lite inkluderande. Det är mer snopp i snippa-snack.

världens bästa wingman? eller woman...

Publicerad 2011-09-30 09:23:37 i Sex osv.,

Tänk er följande scenario, Bokmässan. Park. Klockan är 01.37.

S - Du vet väl om att X vill hångla med dig va?
C - Haha jadå. Det ser jag ju på honom!
S - Nej nej! Jag har frågat!!
C - Vad sa du sa du?
S - Jag frågade honom!
C - Va?!
S - Japp, jag sa "Hörrudu, vill du hångla med min syster eller?!" Och han sa ja!
C- Jahaja. Eeh tack. Vad snällt.
S - Det var så lite så! Så gå och gör det med honom nu då!!

Haha det blev inget hångel den natten, men med tanke på vilken wingwoman jag har borde jag kunna få vem som helst på fall!

rädd för att binda sig,

Publicerad 2011-09-29 14:43:38 i Sex osv.,

Jag har funderat lite över den termen, och hur olika den termen ter sig huruvida det är en man eller en kvinna som är rädd för att binda sig.

Tänk på alla framställningar av män som inte är redo att binda sig i filmer och böcker, och hur kvinnorna backar, packar väskorna, tröstäter choklad och gråter ut hos sina vänner. Men samtidigt hur de förstår honom och hur de tappert står redo och väntar den dagen han nu blir redo. Om han någonsin blir det.

Så vänder vi på det när en kvinna inte är redo att binda sig - visst är det något som är fel då? Har hon varit med om en riktig hjärtkrossare? Blivit misshandlad och jagad på flykt av en galning och nu ovillig att släppa in någon ny av rädsla? Eller kan det vara något med hennes uppväxt? Kanske något med någon pappa eller farbror?...
- lite som att vilken kvinna är dum nog att dra sig ur när hon faktiskt har en man där som vill ha henne? Något sådant går det ju inte att banga på!
Och så tar vi detta begrepp till verkligheten. För visst har vi väl alla någonsin varit med om detta? Jag har vid flera tillfällen träffat män (som visserligen var pojkar då), som inte var redo att binda sig. (binda sig? typ skriva på facebook, knappast giftermål.) och jag minns hur jag stod tappert och väntade på att den där dagen då han vågade krypa ur fågelburen skulle komma.
- fast den kom ju aldrig. Och det blev ju istället samma visa gång på gång. "Jag vill vara med dig mest av allt, men jag vill inte vara ett par", och så blev det istället någon form av knullkompisanordning fast med chips och fredagsmys på köpet.


Måste det egentligen ens finnas en rädsla för att binda sig? Vad är det som är så svårt och motstridigt att ta in med människor som kanske bara vill ligga, eller ligga och äta frukost utan att det ska kallas för ett förhållande. Eller alla dom som faktiskt inte är ett dugg rädda, men som bara inte vill vara någons.

tre bra boktips.

Publicerad 2011-09-29 14:08:16 i Sex osv.,

Det blev som vanligt väldigt mycket böcker som fick åka med mig hem från mässan, fast i år gjorde jag nog faktiskt inte något rekord. Eller kanske på tunga böcker? Detta är iaf tre av mina guldkorn som ska plöjas snaras och dyrkas!

- hitills så dyrkar jag denna lilla man, så självklart måste jag äga denna bok. Ges ut av fantastiska Lind & Co.

- jag älskar henne och vill veta allt om henne. Perfekt nöjesläsning.

- Vertigo ger självklart ut dessa böcker som består av alla 6 delarna om Juliette. Av den fantastiska grundaren Markis de Sade. Förmodligen lika spännande som omslagen är vackra.

TT

Publicerad 2011-09-29 12:01:54 i min vardag,

Ni vet den där känslan när en redan pajat dagen med tråkgrejer, som tex ha tvättstugan en hel förmiddag - då är det lika bra att köra fullt ut. Det är Sanna som från början lärt mig taktiken, att hon alltid brukade turbo-städa i reklampauserna på olika tvprogram. På så sätt blev det lite snyggare i hemmet, det blev en tävling och hon hann se det hon ville på tv.


Jag kör samma teknik, fast i lite längre version då jag gör ännu mer tråksaker mellan varven i tvättstugan. Har hitills hunnit med detta: handla, hämta paket, lämna tillbaka böcker på biblan, panta burkar, svabbat baddrummet, dammsugit hemmet, kollat mail, sorterat ut saker som ska ut ur hemmet, återvunnit mängder.


Kanske inte direkt någon revolutionerande info, men det är himla skönt när det är klart och hemmet blir snäppet behagligare.

ps. TT står alltså för turbo-tråk.

en not wanted framtidsvision.

Publicerad 2011-09-29 11:39:06 i Sex osv.,

Jag hade en riktigt obehaglig dröm inatt, det hade införts en ny grej på facebook, som innebar att under ens namn bland all info stod det även sjukdomstatus. Tex. Pelle Johansson pratar svenska och engelska, jobbar på ica och hade i juli 2011 klamydia.

Så min sida stod det att jag hade haft Hepatit C men varit friskförklarad sedan feb 2010.
- och denna info fanns på allas sidor!


Så jävla obehaglig dröm och jag vaknade med magknip. Och det blev ännu värre när jag kom på de lagar vi har som gör att det är såhär de vill att samhället ska fungera. Så som smittskyddslagen är idag ligger allt ansvar på den som är sjuk, och inget alls på den som är frisk. Dvs, när jag hade hepatit C var det min lagliga uppgift att uppge för alla jag skulle ingå någon form av sexuell relation om min status. Medan personen jag skulle ligga med hade inga krav på sig alls.


Vilket gör att det till viss del är som i min dröm, förutom att facebook ännu inte fått tillstånd att hänga ut alla dessa detaljer... Jag tycker själv att detta upplägg är helt åt helvete. Enligt mig borde lagen innebära att det är bådas ansvar och båda (eller de som är med, kan ju även vara flera än två) har samma skyldighet att ta reda på och berätta ens status. Allt ska inte bara ligga på den som är sjuk.

tjugoåttonde september.

Publicerad 2011-09-28 23:52:32 i min vardag,

En av de fina sköterskorna hittar dun på golvet och säger att det sägs att när en hittar sånt inomhus så är det änglar som varit förbi och släppt lite av sina vingar. Och att det är något fint. Jag tittar på honom där han ligger i sängen och säger att det snarare är hans duntofflor som börjat spricka, och vi fnissar i samförstånd.

- det var för två veckor sen.


Vad som är kvar nu vet jag inte. Det spelar ingen roll hur mycket jag är vaken och sitter bredvid hans säng och försöker ta in det som sker framför mina ögon. Jag blir som blind, stum och iskall. Det både spränger av sorg och smärta, samtidigt som jag varken kan eller vill ta in det som sker.


Och vi äter blåbärsglass med cheesecakesmak, och jag tänker att detta är en av de saker som jag antingen kommer hata resten av mitt liv, eller som jag kommer föräta mig på mellan sorgens attacker. Han försvinner med blicken och jag vet inte om jag ska fortsätta meningen jag påbörjat så många gånger tidigare. Men han reagerar när jag nämner Ulf Elving och ett litet leende kommer fram. Att Ulf Elving kan vara så mycket mer intressant än vad jag gjort den senaste veckan är för mig en gåta. Men de kommer små stunder, som varar för några sekunder åt gången när jag kan se in i hans ögon, och verkligen möta den jag känt hela mitt liv. När han känner igen mig och vi hamnar i samma värld innan han försvinner bort till en av sina många som skapats den senaste tiden.

förbjudet att kyssas?

Publicerad 2011-09-28 23:45:16 i Sex osv.,

Läste ni metro idag? (kan det kanske bli dagens fråga?) Om att min älsklingsperson från L Word blivit avkastad från ett flygplan då hon kysste sin flickvän. Ni vet den blonda, Alice Pieszecki (Leisha Hailey) som även i verkligheten har en flickvän blev nyligen ombedd att kliva av planet och ta med sitt sällskap med en enkla anledningen att Southwest Airlines "Håller på familjevärderingar"!!!

Har ni hört något vidrigare? Det är så fruktansvärt att jag vill kräkas och absolut ingår en bojkott av detta vidriga flygbolag.

Vad är en familjevärdering? Vem bestämmer en sådan?  Och gäller en och samma familjevärdering alla? Finns det olika på grund av olika familjekonstellationer? Så jävla vidrigt.


Och så typiskt mig att tänka något i stil med att sådant där äckel sker bara borta i staterna, för att öppna DN och se att två män råkat ut för samma sak. På ett fik. I Stockholm nu i augusti.
- de höll i hand och pussades under prideveckan när en som arbetade kom fram och bad dom att gå. Att de dom gjorde störde gästerna.Och jag blir återigen påmind med en käftsmäll av förakt och trångsynhet om hur illa världen egentligen kan vara.

18 barn på 22 år.

Publicerad 2011-09-28 23:34:38 i Sex osv.,

Jag läste idag om en familj borta i staterna som bestod av en mamma och en pappa och arton barn. Denna familj hade skapats på tjugotvå år. Så på lika många år som jag knallat omkring på denna jord har denna kvinna varit gravid. Konstant! Vore jag snäppet smartare skulle jag räkna ut exakt hur många dygn hon kan tänkas ha tillbringat som icke-på-smällen.

Anledningen till att de ville ha ett eget kollo?

- de var strikt religiösa och la sina liv och hennes livmoder i guds händer. Det var liksom guds uppgift att bestämma hur många de skulle bli, dessutom så var de strikt emot preventivmedel av alla dess slag. Det var även guds uppgift att hon hade genomgått två missfall och ett antal hormonomgångar för att kunna föda fram fler barn...


Jag tänker lite som jag brukar kring religion, så länge en själv mår bra och inte skadar någon annan så tro på vad som helst. Men när det kommer till att just ligga och det där med barn anser jag att det är en själv som ska bestämma när det ska ske, och att det där med preventivmedel är en himla bra grej för att just inte få oönskade barn eller könisar.ps. känner redan nu hur bra det är att jag läser en av mina kurser på Uppsalas teologiska universitet, Sex för gud skull. Om sexualitet och religion. Jag vill så gärna vidga mina vyer kring detta.

mässans bästa bilder,

Publicerad 2011-09-27 13:25:31 i party-larty,
- det här blev nog den bästa mässan hitills. Jag har skrattat otroligt mycket, träffat väldigt mycket roligt folk och hängt med alla möjliga. Så jävla kul vecka, hade inte bangat på en till inom en snar framtid.

påverka med ord,

Publicerad 2011-09-27 05:15:53 i min vardag,

Jag läser just nu Den enögda kanien av Christoffer Carlsson, även han som skrev vårens bästa bok Fallet Vincent Franke.
- och jag inser återigen att det går alldeles utmärkt att vara förälskad i någon annan människas talang. För det är exakt vad han är. Talangfull. Vissa meningar i den nya boken är så bra att jag får rysningar, språket är fullkomligt magiskt.Och det är enligt mig en av de bästa egenskaperna en människa kan ha - att med hjälp av ord och rätt formuleringar nå ut, påverka, intressera och göra skillnad. En lika häftig som magisk egenskap. Vilket självklart är ett av mina stora mål i livet, att det jag skriver och förmedlar når ut och träffar på rätt ställe.

människor är inte som djur,

Publicerad 2011-09-27 05:02:06 i Sex osv.,

Jag visste faktiskt inte ens om att denna tävling hade varit, men jag älskar det vinnande bidraget. Det är tydligen för femte året som de får ungdomarna att engagera sig och tänka till kring det där med att skydda sig från könisar och oönskad graviditet. Så jävla bra idé! I love när RFSU är med i smeten, det blir oftast så himla bra då.World Contraception Day (WCD) är en global kampanj för att öka kunskapen kring preventivmedel och könssjukdomar. Årets tävling gick ut på att göra en film om att ligga schyst.
- och dom som vann hade så himla fin motivering till sin film, att en ska ligga för att en verkligen vill ligga, helst med någon en tycker om och att vi människor skiljer oss från djuren då vi ligger för njutnings skull och inte enbart för att fortplanta oss.


Moa Ström och Sunna Ardal - ni är mina idoler.

detox,

Publicerad 2011-09-27 04:55:03 i min vardag,

Jag känner mig lite mässbakis. Jag drömmer om böcker konstant och tycker nästan att det är lite jobbigt att inte behöva kubba bland miljoner människor. Dessutom så saknar jag Park. Och jag har nästan formulerat klart min dyrkar-mening till Mian Lodalen...

Fastän jag inte riktigt vet vad det är meningen att en ska göra när en detoxar så kör jag min egen variant nu. Sist jag läste någon text om det så var det en som drack kopiösa mängder av olika juicer för att det skulle vara bra för något...

Jag detoxar mig istället såhär:

 • inget smink - på mässan kladdade jag på tre gånger om dagen för att skapa en illusion av pigghet. Vet ni hur skönt det är att skippa det nu? Och bara vara jäkligt het utan massa kladd! Dessutom är det fantastiskt att kunna klia sig i ögonen.
 • inga klackar - jag vet liksom inte ens varför jag använde det varje dag? Tror det var lite som Mia och Klara - jag fick lättare att se mina författare och de kunde lättare se mig.
 • inget tight eller leo - jag lyckades smacka på mig något leopardmönstrat varje dag och var säkerligen ursnygg, men det tär att jämt vara uppstyltad. Skulle jag inte bli kallad Carebear i min ziperal skulle jag burit den på gatorna.
 • inga överdrivna mängder socker - med det så menar jag att mula in två delicatobollar inom loppet av tre min för att orka kubba med trettio böcker på en pirra genom miljoner människor. Här hemma är jag mer på hanterbar nivå.
 • ingen alkohol - dricka är ju oftast kul, speciellt när den är gratis! Fattar inte ens hur det gick runt med tre utekvällar? Och jag som oftast har roligare utan... Jaja, men nu får det vara för ett tag.

 

Ska ut till landet i eftermiddag och bara andas, läsa korta böcker och hänga med honom. Och detta är dagens, kanske veckans bästa låt. I somras på Peace and Love stod vi och lyssnade på dom i väntan på The Ark? Så jävla fint minne med min andra halva. Och vi fattade inte vilka det var förrän denna låt kom.

dagens post:

Publicerad 2011-09-26 15:05:56 i Sex osv.,

Bestod av två saker utöver det vanliga:

1) ett brev från inkasso
2) ett klamydiabrevVet faktiskt inte vilket utav det som gjorde mig mest svettig. Men jag har hunnit reflektera över detta:

1) det som gör mig mest förbannad är inte ens bristen på pengar, utan att jag förmodligen öppnat räkningen och lagt den på det där braiga stället där jag lägger allt som jag någon gång ska ta itu med senare. Ungefär som när vissa män läser sms.

2) vem kan det vara? Jag har ju mina spekuleringar, men frågan är mer vem som sparat mitt nummer? Det är ju inte direkt ofta som jag ens ger ut mitt, så frågan är mer vem som hänsynsfullt nog uppgett mitt namn.

Så nu ska jag lägga mig i badet och ignorera att jag existerar i några timmar.

en av mitt livs bästa kvartar:

Publicerad 2011-09-26 05:12:00 i min vardag,

Leif Pagrotsky, Maria Sveland och Tomas Bodström - på samma kvadratmeter sippandes på varsin mojito.
Jag tror att jag fick någon form av överhettning, det blev liksom för mycket dyrkan, kärlek och överdrivet bra människor på en väldigt liten yta. Så jag tog mig fram till baren och fick en öl istället för att berätta att jag älskar dom. Vad skulle jag sagt? Typ "Ehh hej jag älskar dig! Och dig! Och dig!!"

mitt livs sämsta kvart.

Publicerad 2011-09-26 05:06:25 i min vardag,

Jag stod där och kände verkligen hur livet bara passerade och för varje sekund som gick rann livet ur händerna på mig. Jag har aldrig känt mig så felplacerad, onödig som människa eller futtig. Det var hemskt och förhoppningsvis once in a lifetime.Jag stod i signeringskön till Camilla Läckberg (boken var ej till mig!) och mähä efter mähä vill diskutera boken med mig och jag hann väl med att höra femton olika dialekter? Samtidigt som Pernilla Wahlgren sitter på en av mässans största scener och berättar om sin jul.


Det var hemskt. På riktigt jävla hemskt.

muerte va?

Publicerad 2011-09-26 05:03:31 i min vardag,

Det har varit så jävla skönt att vara borta från Stockholm och slippa tänka. När vi är på mässan har vi väldigt få saker att lägga allt fokus på: hitta från montern till en av mässans stora salar, ta oss fram på kortast möjliga tid med största mängden böcker, se till att signeringarna går som de ska, få i sig väldigt stora mängder energi på kort tid, bestämma kläder inför dagen och inför natten och överleva.
- resten av världen försvinner med dessa mål.

Och det är när jag kommit hem och ska försöka sova ikapp minst 20 förlorade timmar innan ett morgonpass på skrubben som den där känslan dyker upp. Jag har inte köpt en endaste bok till honom. Inte ens en liten jävla pocket eller tagit med en broschyr. Har jag redan gett upp honom? Eller är det vetskapen om att när han väl är vaken är det sista han orkar att läsa en av alla trettio deckare jag plockat hem åt honom. Jag vet inte. Men känslan grep tag i själen.- Det är det här som kallas att curla, ba så du vet - sa mamma när hon tog min tvätt igår natt. Dessutom hade hon gjort i ordning kaffebryggaren åt mig. Hur fin kan en mamma vara? När jag kommer hem idag ska jag krypa i min ziperal och slöläsa bloggar i minst en timme. Bra mål.

mässans bästa citat

Publicerad 2011-09-25 10:35:07 i resor,

"Asså vad fan är det här?! Du blir bjuden på drinkar av Martin, och jag sitter här och dricker vin med Bengt!!"


Det blev en jävligt kul kväll och natt. Direkt efter förlagsmiddagen så blev det Park. Väldigt mycket författare, skratt och drinkar. Fantastiskt. Och nu är jag så trött att jag går på rent socker. Sista dagen, nu kör vi!

dag två eller tre?

Publicerad 2011-09-24 16:41:03 i resor,

Det är lite svårt att hålla ordning på dagarna, men jag vet att jag har lite rast nu. Så vi har tryckt oss varsin gigantisk sockerbulle i väntan på nästa punkt på schemat. I korta drag kubbar vi med författare, ser till att signgeringarna går som dom ska och i pauserna köper jag fantastiska böcker, dyrkar mina älsklingsförfattare och äter olika former av socker.

Dessutom har vi hunnit med Park två kvällar i rad, så efter förlagsmiddagen ikväll väntar en tredje omgång. Heja!

Och det här med litterära idoler, visst är det fantastiskt? En människa som kan skriva och verkligen har en talang är bland det finaste jag vet, och min senaste crusch har verkligen talang. Jag måste bara sluta bli starstruck så fort han går förbi...

bokmässan som i ett nötskal, del 1

Publicerad 2011-09-22 15:15:25 i resor,

 • Håkan Juholt kommer förbi vår monter, vinkar och hälsar på alla. Tittar på mig och säger att det är väldigt fint att jag har leopard på mig. Jag säger med wannabe-odarrig röst att det är för att matha. Något som han tycker är väldigt kul!
 • Bang säljer ut gamla nummer för 20kr. Om jag ska köpa varendaste nummer! Japp!
 • Min finaste Fredrik finner jag på ett omslag av Ottar, så jävla vackert <3
 • Jag har precis lyssnat på ett samtal med Christoffer Carlsson och fått uttrycka min beundran. Då kontrar han med att han har läst min vi-gillar-lapp i skrubben! Om jag är stolt, jaa!
 • Jag är sugen på ungefär halva Vertigos sortiment + halva mässan. Som varje år.
 • Bonniers monter är om möjligt ännu större än förra året. Som ett eget litet landskap ungefär.
 • Tänker slutligen att det är himla tur att nudlar är gott.
 • Och ikväll väntar mingel hos Lind & Co, samt Park! Wohoo!

mot Göteborg och Bokmässan!

Publicerad 2011-09-21 08:12:46 i resor,

För er som alltid undrat hur slappa byggarbetarna är som håller på med citybanan så kan jag härmed meddela att det iaf är duktiga att hålla tiderna. 06.30 prick kickade deras borrar igång, och det vet jag eftersom mammas lägenhet ligger så pass centralt, ungefär ovanpå själva bygget.

Allt är nedpackat och nu är vi äntligen redo! Göteborg, bokmässan, älskade författare, mängder av böcker, svett, kärlek, drinkar, dans, park och fantastiska middagar - här kommer jag!

tema FF.

Publicerad 2011-09-20 20:16:33 i min vardag,

Vi har lite FF ikväll, det vill säga förberedelser inför mässan och firar mamma som fyller år. (Gissa hur värdelös på en skala jag känt mig som glömt bort det ungefär tre gånger? Igår tom grät jag av besvikelse. Men det löste sig.)

- förberedelserna sker i form av packning och ompackning av samtliga väskor, utdelning av leopardkläder, genomgång av scheman och peppning inför alla middagar. Det är alltså dubbel uppsättning kläder som gäller varje dag, ett ombyte för mässan och ett ombyte för mingel och middag på kvällen.

Firning gör vi genom kinamat och småpajer till efterrätt. Dessutom står Sally på i bakgrunden. Och vi ska äta middag och se Angels in America som present. Perfekt.
- min mammas diskbänkslampa ger ifrån sig det mest oerotiska ljus jag någonsin sett.

Svider sperma i analen?

Publicerad 2011-09-20 09:23:38 i Sex osv.,Jag kom att tänka på det där med sperma och analslemhinnan. Att det kan svida till och göra ont i fittans slemhinnor av sperma är sådär allmänt känt. Men hur är det med slemhinnan i analen? Är den lika känslig för detta? Någon som har erfarenhet av detta? Eller vet mer än jag? Lämna gärna en kommentar.

ps. har inga planer på att testa live, så jag tar hellre emot kommentarer.

minns du detta?

Publicerad 2011-09-20 08:59:11 i min vardag,

Minns du min första redovisning på THG? Jag minns att jag var så jävla nervös, mycket inför att jag skulle prata inför hela klassen + alla föräldrar, men allra mest för att du inte skulle komma. Att du glömt bort ännu en sak. Eller att du skulle störta in i blåställ och metallsmuts på kinderna. Så medan tjejerna läste sina texter för trettiofjärde gången den dagen så spanade jag i fönstret efter din lastbil. När det var 7 minuter kvar ringde du och du hade bytt om, hann ta en kopp kaffe, hälsa på samtliga lärare och sätta dig innan det var dags.

Minns du efteråt, när nästan alla elever och lärare hade gått hem, och vi av någon anledning var kvar? Det var du och jag, HT och en del lärare. Tystnaden hängde som ett täcke och vi kunde höra klockorna ticka.
- det är då du börjar rota i din jackficka, tar fram en 12cm lång skruv som du glatt visar för mina lärare Nämen titta vad jag har här! Jo ni förstår att det var så roligt för jag var utomlands förra veckan och då åkte jag fast i tullen. Och då var det den här lilla rackaren som jag glömt kvar i jackan! Så den fick jag ju plocka ut och visa! Titta va, den har sådana här ränder för att kunna göra bättre hål och bla bla bla.

Och jag minns mina lärare som tittade från mig till dig, från dig till mig och inte riktigt vad dom skulle säga. Och jag minns hur HT liksom försökte bli osynliga och slippa detta pinsamma. Och jag minns hur jag stod där och tänkte för mig själv: Herre min gud, är det från honom jag fått hälften av mina gener? Hur fan ska mitt liv bli?!Det är så mycket som jag inte vet om du minns längre, och det är så mycket som jag knappt minns. Som jag förträngt eller bara sett som oväsentligt och raderat. Men jag vill minnas, jag vill ha kvar så mycket som möjligt av dig. Jag skulle vilja göra en Dumbledore och dra ut alla minnen av dig och lägga i en ask, som jag skulle kunna ta fram när jag känner för det. Jag vill inte glömma något mer som har med dig att göra.

går det att bli bättre?

Publicerad 2011-09-20 08:36:32 i party-larty,

Jag börjar bli lite nervös inför mässan nu, förra året var så jävla oslagbart. Jag träffade alla mina favortiförfattare, åt fantastisk mat och flera av mina favoriter kom dit. Som Owe, Aleks, Elsa och Sara.

Så, hur ska detta gå att bräcka?


- jag dör i efterskott av se denna bild. Det var ett magiskt ögonblick. Säkert för Per med.

- Erica Jong! Som är en av världens häftigaste kvinnor!

- Lika vacker som hon skriver bra, Denise Rudberg!

- älskade Gösta! Som när som helst får adoptera mig som barnbarn.

- Fina Katerina! Lika läcker som hon skriver bra och intelligent utan dess like. Världens bästa mentor!

- att titta på den här bilden är nästan en utomkroppsupplevelse. Är det där verkligen jag?


- mjölkchokladmousse med ett tunt hallontäcke. Hade det varit en person hade jag gift mig med den, så gott var det.

- sveriges godaste och största sushi hittar du här!

Men jag är inte den som är den, bokmässan 2011 - bring it!

så får du godiset ifred,

Publicerad 2011-09-20 00:07:47 i Sex osv.,

X 1 - Men asså, varför har du bara köpt lakrits för?
X 2 - Men jag ska ju hem till Kalle snart!
X 1 - Vad har det med din godispåse att göra?
X 2 - Ja, och han äter inte lakrits. Så då får jag ju allt för mig själv! Haha!
X 1 - Så jävla smart!


Detta hörde jag i butiken i helgen, och hur många av er har inte gjort detsamma? En gång i tiden tillhörde ju även jag samboklanen, och jag minns att jag alltid gjorde så. Vi levde i den där riktiga sambofetman deluxe! Det var liksom fredagsmys 7 dagar i veckan (och med fredagsmys så menar jag chips med varierande dipp, och inte ligg...)
- mitt knep var att ösa på med choklad, och sen slänga på de suraste jag kunde hitta, för då visste jag att jag fick ha hela påsen för mig själv.


ps. och om det är något jag längthatar efter så kan det ibland vara den där känslan av att det jämt är fredag och att varje kväll ska bestå av en riktig myskväll. Men som sagt, det är enbart kul så länge filmen avbryts och övergår till ligg. När ett par kan se klart en hel film och fokuserar mer på det ätbara en varandra, då får jag lite ångest.

svart och vitt.

Publicerad 2011-09-19 23:54:12 i min vardag,

Det är stunder som dessa som jag undrar varför jag inte äger en slav? Någon som packade allt jag behöver och stekte pannkakor samtidigt. Hur svårt kan det vara att trolla fram? Istället sitter jag och slöläser bättre och sämre bloggar.

Den här dagen har varit som i en jävla dimma, eller som att jag inte riktigt vet om jag varit närvarande eller inte. Blir rätt så ofta nu för tiden, eller att jag tackar ja till saker fastän jag inte har en aning om vad, när eller hur. Så länge det inte finns i min kalender så existerar det inte.
- detsamma gäller min packlista inför Bokmässan. Jag har tom skrivit upp linsvätska + linser och andra övertydligheter.- och det är ungefär här som jag inser hur sne min page är.


dagens bästa var att jag hittade en väldigt gammal utgåva av George Orwells "Djurfarmen", som jag faktiskt aldrig läst. Och att jag fick ett fint sms från Robin och att jag hann träffa Philip två gånger.

måndag morgon,

Publicerad 2011-09-19 08:57:53 i min vardag,

Woho! Äntligen ny vecka! Och jag kickar igång denna genom att bli upphämtad av brorsan för en hel dags häng på verkstan. Jag är klar med tentorna och har inget plugg som väntar, det enda som är någolunda ansträngande idag är att leta fram allt om har någon form av leopardtryck inför bokmässan.

Någon mer än jag som känner att detta kommer bli en bra vecka?

världens bästa plan?

Publicerad 2011-09-19 08:40:36 i Sex osv.,

Jag vet inte om detta är ren försvarsmekanik av min hjärna, men vad det gäller min utbildning så känner jag mig rätt safe. Det finns ju ingen direkt spikrak väg till att bli sexolog och arbeta med det som jag drömmer om. Men det finns ju lite olika tillvägagångssätt. Dels utbildningen i Malmö, och så det som jag gör - snickrar ihop min egen.


Men, tänk om jag hade valt en annan utbildning, där det bara fanns en utbildning som en kunde ta och that´s it. Misslyckades en med den så var det kört. För all framtid.


Och så tänker vi tillbaka på mitt sätt att utbilda mig igen, jag har ju alla möjligheter i världen! Och dessutom är jag inte ens stressad över det hela, jag vet ju vad målet är så det löser sig. Så nu håller vi alla tummarna för att jag kommer in på den där utbildningen i oktober och att jag klarar alla mina fyra kurser under hösten.

kick it.

Publicerad 2011-09-19 00:07:53 i min vardag,

BRUKAR DU KOMMA I TID:
Det beror helt ärligt på vilka jag ska träffa. Vissa vet jag alltid är i tid, men för det mesta är den akademiska kvarten standard i vårt gäng.

HAR DU BRA KONDITION:
Nej. Jag tycker bara om att svettas när jag solar eller har väldigt mycket sex. Förutom det så nej. Men jag är en jävel på yoga. Eller nej inte det heller.

NÄR BLEV DU FOTAD SENAST:
I helgen hemma hos Emily.

HUR KÄNNER DU DIG NU:

Lite som ris á la malta.

VANLIGASTE FÄRG PÅ DINA KLÄDER:
Svart. Utöver det kan något vitt eller rött slinka in. På underkläderna har jag allt.

KAN DU LAGA MAT:
Ja, och jag önskar att jag hade lika mycket engagemang som kunskap. Hade min lärare inte sagt till mig när jag gick i fjärde klass att jag var för intelligent för att stå i ett kök hade jag med största säkerhet stått i ett kök nu.

VAD PLUGGAR DU:
Genus, media och litteratur. Sex för guds skull, religion och sexualitet. Unga, sex och internet. Sex och samlevnad för vuxna. - totalt 22,5hp + en kurs på folkuniversitetet.

BLIR DU BRA PÅ KORT:
För det mesta.

NÄR OCH VARFÖR GRÄT DU SENAST:
Igår, händer titt som tätt nu för tiden av olika anledningar.

VAR DET PINSAMT ATT SVARA PÅ DET:
Om det är något som inte är pinsamt så är det väl att snacka sorg och tårar? Tycker en det är en med största sannolikhet både känslokall och dum i huvudet.

HADE DU EN BRA KVÄLL IGÅR:
Det hade jag verkligen. Kräftskiva med människor jag älskar, saknades bara en efterrätt.

DIN FAVORITDRYCK PÅ MORGONEN:
Helst färskpressad juice, smoothie, iskall oboy eller starkt kaffe.

ÄR DU NYTTIG:
I jämförelse till vad? Jag gillar att äta och äter det jag känner för. Är magen glad är människan glad. Dessutom så gillar jag att promenera.

HAR DU NÅGONSIN HAFT NÅGOT JOBB:
Jag har alltid minst ett jobb.

ÄR DU BLYG:
Det skulle jag inte säga. Men jag kan lätt få kalla fötter om jag känner mig obeläst bland sällskapet. Fast då brukar jag oftast gå där ifrån och prata med folk som jag fattar vad de säger.

VILKEN TID GICK DU UPP IDAG:
10.05 och fick frukost serverad!

VILKET TV-SPEL SPELADE DU SENAST?
Kan ha varit någon form av fotbollsspel nere i Björns källare. Så vi pratar kring 2007?

VILKET TV-SPEL ÄR DITT FAVORITSPEL?
Cluedo, monopol, ordfejden, finns i sjön, kalaha, plockepinn - jag älskar sällskapsspel!

HUR MYCKET KRÄVS FÖR ATT DU SKA BLI FULL?
Beror på helt vad jag ätit och ska göra. Men jag gillar kalla 7.2or.

HAR DU SPYTT OFFENTLIGT?
Haha japp. På mig själv. På tuben. Inte ett av mina bästa ögonblick kan jag säga. Kan ha hänt några gånger utöver det.

JAG SOVER:
Helst bakom någon i skeden.

VAD SA DU SENAST?
Nu är klockan tjugotvå så nu stänger jag.

VAR DU PÅ FESTIVAL I SOMRAS?
Jag hann med Siestafestivalen, Peace and Love och Pride. Jävla Arvika som ställdes in!

VEM RINGER DU NÄR DU ÄR ARG/LEDSEN?:
Syster, Ernst, Jennie, Naddi, Emily, Mamma - det beror lite på vad jag är arg eller ledsen över.

VAD SKULLE DU BEHÖVA NU:
Semester, ligga, choklad, fisk och skaldjursgryta, massage, sol.

HAR DU SNYGGA SKOR:
Converse.

VAD VAR DET FÖRSTA DU SA I MORSE:
Hjälp, jag är döende! Finns det kaffe? Jag lägger mig ner och dör lite... (och så fick jag frukost serverad<3)

HAR DU SOVIT I DIN EGEN SÄNG INATT:
Ja, en utav dom.

HAR NÅGON ANNAN SOVIT I DIN SÄNG I NATT:
Nej, tror det skulle resultera i en hjärtinfarkt.

HAR DU KÖRKORT:
Nej.

ÄR DU ENSAM NU:
Ja. Eller jag har ju Copacabana.

VAD SER DU FRAM EMOT MEST DENNA VECKA?
Bokmässan, brödet på Thörnströms, träffa mina favvo-författare, mingla på Park, drinkar, dans, böcker.

en liten sammanfattning,

Publicerad 2011-09-18 23:47:16 i min vardag,

Jag har firat klamydiamåndagen och minglat på en Bonnierfest, ätit varmkorv medan jag tittade på Louise Boije af Gennäs, plockat en påse full med böcker och hängt med mina kollegor. Varit på landet och sett hur det gick från solsken till storm på en kvart. Läst mitt första och absolut sista verk av Strindberg. Forskat om sexualitet på medeltiden och insett att mycket av de gamla åsikterna finns kvar än idag, på både gott och ont. Blivit kär i Salem al Fakir och bangat på att berätta hur mycket jag tycker om honom. Pluggat väldigt mycket. Bott hos mamma och blivit löjligt bortskämd. Sett The Arks absolut sista konsert, sjungit med till varenda låt tillsammans med femton tusen andra. Åkt nästan allt på gröna lund och skrattat tills luften tog slut. Hängt med människorna jag älskar mest två kvällar i rad. Ätit kräftor och lagat mina två första matpajer någonsin. Skrivit klart mina skoluppgifter och fått bra betyg på båda.

Och jag har gråtit, mer än jag någonsin har gjort? Jag må ha fått hjärtat krossat på de värsta tänkbara sätt, men jag grät aldrig. Inte mer än en gång per krossat hjärta. Men nu, jag gråter av rädsla att förlora honom och för att vi inte kommer få uppleva allt det där som jag vill tillsammans. Jag har gråtit av dödsångesten i en bergochdalabana. Av sorg på sista konserten någonsin med mitt älsklingsband. Gråter över oro inför framtiden som griper tag ibland. För att jag har världens finaste vänner. Och för att jag saknar Ellen och Madde. För lite allt möjligt.

Hur mycket känslor kan det egentligen finnas i en och samma kropp? Nu ska jag äta chips, packa inför Göteborg och sen bli redo inför nästa vecka.

kvinnan har inte mindre sexualdrift!

Publicerad 2011-09-18 12:19:26 i Sex osv.,

Jag pluggar ju som sagt en kurs hos Uppsalas teologiska fakultet, "Sex för guds skull. Om sexualitet och religion."
- och jag vet inte varför mina kurskompisar läser denna kurs, jag läser den för att jag kan mycket om sexualitet och nada om religion (mer än mina fördomar), så jag tänkte att det kunde vara en fin idé att liksom kunna kombinera dessa gigantiska ämnen som har jäkligt mycket att göra med varandra. 

Men när jag läser igenom mina kursares uppsatser har minst varannan jäkel dragit slutsatsen att "kvinnan har mindre sexualdrift för att den nämns mindre eller för att det var mannen som styrde..."

Va? Jag vet liksom inte om dom är med i den riktiga världen och är medvetna om patriarkatet? Att kvinnans sexualitet till viss del är förtryckt även idag? Och att män rent generellt har mer makt? Men att det liksom inte hänger ihop med om kvinnor vill ligga mindre än män. 


Kvinnans sexualitet har alltid varit nonchalerad, minimaliserad, neglegerad, censurerad - och är det även idag. När jag är ute och pratar om sex med ungdomar brukar jag nämna att kvinnan fick sin sexualitet erkänd på 70talet. Alltså 1970! Och fram till dess har den i princip varit icke existerande, nedvärderad, nedtryckt, hora vs madonna-komplexet, ignorerad eller liknats vid hysteri.

Äsch, jag vet inte. Men det känns bara så jävla enkelt att dra allt över en kant och benämna en hel revolution med att kvinnan helt enkelt har mindre sexualdrift, när det egentligen handlar om maktförhållanden och förtryck. Och det blir så enkelt att bara säga att männen vill knulla mer än kvinnor.


Gud, är det här planen, att jag ska läxa upp vilsna och blinda människor och få dom att fatta lite mer om vad som händer och sker? Var det därför jag kom in som reserv en vecka innan kursstart?

surkärring vid 22 års ålder.

Publicerad 2011-09-17 13:50:11 i min vardag,

Jag blev idag påmind om en av mina värsta egenskaper. Ni vet när det är kö i butiker, inte en kö på typ tre personer, utan den där typen av kö som tar timmar, drar ut all energi ur kroppen och som skapar det där arga adrenalinet. Ni ser kön framför er va?


Då önskar jag att jag kunde vara den där snälla och härliga kunden som ba: Men guuud, ta din tid! Det du fixar med är säkert skitsvårt och jag har faktiskt all tid i världen. Dessutom så jobbar vi lite i samma bransch, så jag vet hur du känner. Det är lugnt!

Men det är jag inte. Inte ens lite. Vid enstaka tillfällen kan jag vara det, eller det har hänt högst tre gånger under mina tjugotvå år. Utan jag är snarare den där personen som suckar högt, blänger arg på kassapersonalen och ibland händer det att jag tom stampar demonstrativt i golvet...

Idag gjorde jag alla tre saker, och när det äntligen var min tur slängde jag upp mina saker på disken och väste fram "Ingen påse, tack.", och när jag stormade ut med arga steg hojtade bitchen i kassan efter mig "Då slänger jag dit kvitto då.


Åh, jag skulle så gärna vilja vara den där trevliga kunden. Men det blir så förbannat svårt när det står någon jäkla nolla bakom kassan som knappt vet vilken namn hon har och drar ut kvitto efter kvitto. Visst, det händer att jag phuckar upp vår kassa, men då stänger man av allt, lägger kvittona åt sidan och löser det sen.
- så, nu är jag helt dränerad på energi och ska äta två wienerbröd på raken.

legendariskt.

Publicerad 2011-09-17 06:34:57 i njuta,

Vilken fantastisk dag och kväll det blev! Det var inga köer som vi sprang mellan de olika åkattraktionerna. Det där med att springa var mitt påfund, men visst är det en härlig känsla att springa mellan gångarna för att hamna först i kön? Det är det. Så vi åkte det mesta väldigt många gånger, och såg världens bästa konsert någonsin. Det var så mycket folk att de stängde portarna, så vi var femton tusen som stod och myste tillsammans. Jag vet inte hur många gånger jag grät, så jävla fint.


Men, älskade kropp, vi är ett team. Så det där med att bli vrålförkyld är inte direkt läge just nu. Det är jobb hela helgen + fram till onsdag då Bokmässan i Göteborg. I oktober, då ska jag vila.
ps. såklart dom kommer tillbaka! Vi ger dom tio år och sen kommer dom ha tröttnat på att steka köttbullar och hämta kidsen på dagis. Då gör dom en reunion.

THE ARK!

Publicerad 2011-09-16 13:14:00 i njuta,

Ikväll smäller det!! Jag är så nervös att jag svettas, bokstavligen svettas! Det kommer bli en legendarisk kväll! Hur många byten av kläder blir det? Vad kommer Ola ha på sig? Hur många låtar kommer de spela? Och hur mycket kommer jag gråta under slutnumret? <3

Men först ska vi utnyttja åkbanden och åka allt, så vi pratar om dubbel nervositet här.

Fast först ska jag hänga med min älskade som är i stan över helgen.

Vilken fantastisk dag detta är!

follow me,

Publicerad 2011-09-16 05:04:49 i njuta,

Det gjorde nästan lite ont i kroppen att dra av sig ziperalen, varför äger jag ens en? Jag kommer ju aldrig inte kunna bära den efter jobbet. Allt är Robins fel, det var han som köpte en först, och jag bara hakade på. Jisses vad jag saknar honom.

Annars så tänkte jag söka ännu en utbildning, workshopledarutbildning i sex och normkritik, hur jäkla intressant verkar inte det vara på en skala? Så kommer jag kunna hålla workshops på ungdomsgårdar och dylikt. Helt fantastiskt, så håll tummarna för att jag kommer med!

Inför ikväll så börjar jag bli nervös, hur ska dom kunna spela alla låtar jag vill höra? Hur ska det gå till? Exakt hur många byten kommer Ola att ha? Och hur kommer känslan vara efteråt, euforisk eller som en punkad ballong?


- ungefär såhär tillbringade vi Siesta, så jävla fin festival och vi bodde på ett gammalt regemente där det spökade. Så fastän vi hade hur många rum som helst slutade det med att vi bodde 7 i mitt rum och jag och Robin delade säng, haha!

- och här peppar vi inför en dag på Peace and Love! Ungefär såhär brukar det se ut när vi hänger, jag har ständigt ett asgarv redo. Åh, Robin - kom till sthlm! <3

vi hinner inte med, eller så är det tiden som tagit slut.

Publicerad 2011-09-15 21:01:33 i Sex osv.,

Jag tänker rätt ofta på sorg nu för tiden, och jag tänker på döden. Och jag tänker på alla de där stunderna som jag vet att vi två inte kommer att uppleva tillsammans. Som när min nära vän gifte sig för några veckor sen, när festen pågått i några timmar insåg jag att du aldrig kommer få se mig som brud. Du kommer inte få skaka hand med min blivande partner och säga "Nä nu tar du allt bra hand om min lilla gumma, för jag kanske inte ser så farlig ut. Men det är jag!" och skrocka lite medan alla skrattar då vi vet att du aldrig skulle kunna göra något.

Och jag bläddrar igenom mitt arkiv av partners, brustna hjärtan, kärlekar, dejter och ligg. Hur mycket har du vetat om egentligen? Du fick träffa Ludde ett antal gånger, vi hjälpte till och bar en del rör på verkstan en gång. Och du vet när det tog slut och du försökte uttrycka någon form av kärleksfull känsla och att det var lika bra att vi inte var tillsammans, han kunde ju ändå inte ens bära en soffa. Liksom vem behöver en sån? tänkte du och tittade på mig. Sterner kände du till, och du kontrollerade att jag var lycklig, efter att jag svarat jakande sa du bara "det är bra lilla gumman, vi hörs nästa vecka" och så var det inte mer med det. Marie fick du aldrig träffa, men du vet om att jag träffat henne på en kurs och att jag var jävligt förälskad. Men du fick aldrig höra hur hon krossade mitt hjärta eller hur ont det gjorde när det tog slut. Det hör till sånt som vi aldrig pratar om.

Men vet du om att jag också är lycklig? Att jag skrattar flera timmar i veckan, ibland flera timmar om dagen? Att jag har ett hjärta som bankar, kanske inte för en speciell just nu, men för så många andra i min närhet. Att det där med kärlek är något som jag tar det lugnt med, och att det ibland kan vara roligare att bara ligga eller ha någon som får mig att skratta. Att jag inte behöver någon just nu, för att jag ska känna mig hel. Är det sådant som du vet? Fastän det är sånt som vi aldrig pratar om.


Och jag inser att det kommer vara stunder jag vill dela med dig, det kommer finnas saker som jag vill berätta för dig, personer som jag vill att du ska träffa och händelser som jag vill berätta för dig om. Det finns så mycket som jag skulle ha velat göra med dig, som vi inte kommer kunna ta ikapp.

ma´am eller lady?

Publicerad 2011-09-15 20:13:50 i min vardag,

X - Well hello there Ma´am, where is the touristinformation?

Inte för att jag är överdrivet orienterad i den engelska terminologin, men är inte det något en säger till lite äldre kvinnor? Jag tänker krigsfruar, änkor, hemmagjord äppelpaj och rutiga förkläden - ungefär inget som stämmer in på mig.

En kvinna står och letar efter sitt stämpelkort och läser högt upp vad det är för några:
Y - Bensinkort neeej, kattsand - nej det tar ju inte du emot! Hihi!
X -No sorry, you are in a bookshop now! (säger en annan kund) So that card will not work here!
Y - Hihi well I know! But you know it´s hard to find mellan alla kort i plånkan!
X - Well, you have a really nice day my ladies! (och låter som Hugh Grant!)

Varpå damen börjar tokfnissa, blir helt röd och blir så exalterad att hon glömmer bort att betala! När jag påpekar detta så fnissar hon ännu mer och får slutligen fram att det inte är så ofta en blir kallad Lady av främmande herrar...


Lady, är det kanske i åldrarna 20-40? Känner att jag får lite ålderskris av att bli kallad så olika titlar. Jag ser ju mig själv som en tant instängd i en 17 år gammal kropp...

en dag på jobbet,

Publicerad 2011-09-15 18:36:32 i min vardag,

Vi inledde med diskussionen om huruvida det går att se Salem al Fakir och bli kär i någon förutom honom, när chefen avancerade och frågade hur det skulle gå om både Ola Salo och Håkan Hellström stod i publiken. Svaret blev att jag skulle tuppa av, försten att fånga mig skulle vinna hela mig.
- sen stod vi och fnissade åt det, samt hur lång Håkan Nesser egentligen är i verkligheten och annat trams.


- sen kom Novellix förbi och bjuckade på läsex, jag tog dessa. Små fina noveller i a5-storlek. Som pixiböcker för vuxna.

- och jag peppade inför Bokmässan och andra resor genom att införskaffa mig den snyggaste väsklappen någonsin.

- och vi fick läsex av Modernista, som enligt mig är ett av de bättre bokförlagen. Boken till vänster har jag suktat efter sen den släpptes, men varit för snål för att köpa.

Sammanfattningsvis en väldigt bra dag på jobbet. Nu ska jag plugga klart det sista, bli matad av mamma, bada och sen sova.

solen skiner ju!

Publicerad 2011-09-15 09:38:39 i njuta,- och jag är klar med min religionsuppgift! Woho! Jag vet inte riktigt vad som händer, andra arbetet i rad som jag blir klar med flera dagar innan deadline? Jag som alltid har flåsat på tolvslaget, jag gillar förändringen. Tänkte tom börja läsa inför nästa uppgift, liksom vara steget före istället för att kubba efter...

- och jag har invigt min ziperal. Ack så dumt. Nu minns jag hur jävla fantastisk den är och jag kommer bo i den konstant med undantag för jobb och utgång. Annars kommer den vara på.

- och världens bästa helg väntar: the ark, grönan, kall öl, dans, kräftskiva med kräftor, anna kommer till sthlm, och packning inför bokmässan!

- och jag tror jag börjar känna mig redo nu. Det är dags. <3

noll.

Publicerad 2011-09-15 08:26:56 i min vardag,

Och den där känslan när en ska läsa alla andra gruppmedlemmars texter, och inser att språket är katastrofalt. Då känns det ganska så onödigt att jag satt och pluggade till mitt i natten och att jag var så trött att jag kom på mig själv att drömma om riddare istället för att läsa om medeltiden (fanns det ens riddare på medeltiden, eller när fanns dom?!) - för att ställa klockan på 06.00 och fortsätta plugga.

Känner mig besviken och aningens tom.

För litteraturen är jätteintressant, frågorna är fullständigt kryptiska och motivationen sjönk som en sten. Så jag tänker att jag lägger lika mycket energi på denna uppgift som de andras språknivå är på. Noll.

tacka vet jag medeltiden,

Publicerad 2011-09-15 08:10:05 i Sex osv.,

När klockan ringde mitt i natten började jag tänka på det här med normer, kategoriseringar och alla jävla uppdelningar vi människor håller på med. Varför?

Ställ en random människa framför dig och inom loppet av 20sek har redan minst 5 olika tankar poppat upp. Svensk/utländsk, hetero/homo, kristen/muslim, utbildad/skolelev, röd/blå, intelligent/korkad, rik/fattig - och tar en sen en av kategorierna och väljer en av sakerna så går den att dela upp i ytterligare kategorier.

Jag som läser olika kurser som har med sex och sexualitet att göra tänker främst i dom termerna och jag kan inte förstå behovet? Varför är det nödvändigt för andra att sätta mig i ett fack beroenda på vem eller vilka jag ligger med, eller om jag ligger alls? Och varför finns det behovet i mig från början? Vill alla människor ha en tillhörighet, en grupp där de känner sig hemma och där de inte är ensamma? Eller vad är det som driver oss till att jämt kategorisera människor?


Vi kan ta homosexualitet som ett exempel, redan vid benämningen sker en kategorisering som avskiljer homos från heteros (och bi, assexuella, transpersoner, queers och ett dussin till) för att sen kunna dela upp i ytterligare kategorier som rakad/orakad, passiv eller aktiv, butch eller femme, på eller av, dildo eller icke-dildo...


Varför finns detta behov? Jag försöker se tillbaka på min egen tid och om jag känt detta behov? Ibland kanske. Eller det har nog mer att göra med att visa att jag inte är hetero, att jag vill kliva utanför heteronormen på olika sätt. Och därmed hamnar jag i någon annan kategorisering.

bara ett litet barn?

Publicerad 2011-09-15 07:47:52 i Sex osv.,

Den här ungen får mig att vilja slänga alla p-piller åt helvete! Går det att vara sötare?

Skulle väl vara mina syskonungar då. Så det kanske är jag som ska lära mig spela gitarr och dom får lära sig att sjunga. Då skulle vi garanterat bräcka den där ungen.

Dessutom kanske det kunde bli som någon form av hundtricket? Fast barntricket!

jag vill.

Publicerad 2011-09-14 21:01:32 i Sex osv.,

att jag ska vara ledig i några dagar och slippa tänka. slippa höra alla tankar som ständigt är närvarande och som suger ut all energi. att ellen bor närmare så att vi kan ses när vi vill. hångla. hoppa i vattenpölar och blöta ner mig totalt. få frukost på sängen och äta utan att tänka på klockan som tickar. diskutera med owe. gråta, och verkligen gråta ut alla månaders känslor, rädslor och gråta tills jag känner mig helt tom. vara förälskad. skratta tills det fastnar i halsen, andas och fortsätta skratta igen. vara betald skribent och nå ut med mina tankar, åsikter och all min kunskap. höra hans skratt och inte se de där ögonen som tappar kontakten allt oftare. vara omgiven av människor som älskar mig. nöjesläsa. äta tacos. låsa in mig för en helg och gå klädd i underkläder och tjocka strumpor. dricka te och lyssna på regnet. se en hel seriebox under två dagar. träffa anna. slippa den där tunga känslan i magen som vägrar lämna, som förmodligen är en blandning av chock och oro. älska och bli älskad. se mitt namn i tryck. klara alla mina kurser. resa utomlands och se både Paris och London. ligga. försvinna in i en famn, avklädd, varm och vakna av att jag är skedad. att någon ser mig i ögonen och säger att allt kommer bli bra.

kanske?

Publicerad 2011-09-14 17:19:20 i Sex osv.,

I - Jag har gett X en tandborste... Han hade glömt sin, vad skulle jag göra?
C - Åhhååå! Så sött!! Verkligen så sött. 
I - Nej. Det är det inte. Det är något annat, eller?
C - Nej, så jävla sött! Jag vill också!
I - Ha en tandborste av någon?
C - Ja, det kanske vore trevligt?!
I - Du?
C - Ja, liksom varför inte?


Och jag tänkte lite under natten innan klockan ringde och stormen höll på att riva innergården, att det kanske vore något att borsta av sig teflonet och ge det en chans?ps. så nu ska jag bara hitta någon som får mig att skratta, gärna har skägg, kan vända pannkakor, är bra i sängen, är snygg i skjorta och gillar svart kaffe. Inte svårare än så.

bytt direktiv?

Publicerad 2011-09-14 14:29:34 i Sex osv.,

Insåg idag att jag under sommaren avvikt från det som brukade vara min standard när det kommer till val av partner. Det här med piercings har ju alltid varit jäkligt hett och sitter den på rätt ställe så faller jag som en fura.
- men inte denna sommar?

Gick igenom samtliga personer som stannat kortare eller längre (mestadels kortare) vid min sida de senaste månaderna och kan inte komma på en enda med piercing? Ingen alls?
- försökte därefter hitta någon form av gemensam nämnare för de olika personerna och kommer knappt på något som binder de samman. Skulle väl vara det där med skägg då.

kan det bli ett barn eller inte?

Publicerad 2011-09-14 14:17:58 i Sex osv.,

Åh, min bok om medeltida sexuella vanor är så jävla intressant. När jag väl överkom mitt motstånd för det engelska språket och insåg att jag faktiskt fattade vad det handlade om blev jag kär. Åh, den är så bra.

Just nu läser jag ett kapitel om homosexualitet, eller snarare hur vi människor konstruerat olika sexuella praktiker och just homosexualitet ses som en sådan. Heterosexualitet är en annan, likväl bisexualitet är en annan. 
   Författaren menar på att i början av den tidsepok hon började studera såg inte människorna varandra som homosexuella, vilket inte betyder att alla vara heterosexuella - utan människor var bara mer eller mindre sexuella och delade upp de sexuella praktikerna i:
- reproduktiva
- icke reproduktiva

Alltså kan det bli ett barn eller inte?

Så jävla bra tankesätt och jag tänker sno det rakt av.

hjärnan behöver fett,

Publicerad 2011-09-14 14:05:59 i min vardag,

Om ni har sett Sally så vet ni att hon nämner sjukdomen "Bregotts syndrom", att en behöver fett för att kunna andas. Ibland känns det som att jag har den. Jag gick in i butiken för att handla något som känns intelligent, typ juice eller morötter - något som kunde stimulera hjärnan medan jag råpluggar. Och kommer ut med socker i olika former.

Eller så kanske det blir som efter en stadig fylla? Att kroppen undermedvetet behöver fyllas på med så mycket fett som möjligt? Så fastän en bara skulle in och typ ta ett glas vatten så slutar det till 97% att sitter och trycker i sig en extra stor meny med två dipsåser.


och för att spinna vidare på stadig fylla, någon måste fråga mig i helgen om jag har eld - fatta vad kul när jag hivar upp denna!

lite pocketmingel,

Publicerad 2011-09-14 05:10:09 i party-larty,

Och det blev en sväng förbi Blå Porten där Bonnier hade höstmingel. Nästan hela Pocket Shops styrka var där, massa Bonniers, lite författare och annat branschfolk. Ett glas vin, två tapastallrikar och effektiv speedmingling var jag redo att gå hem.
- vi fick även en en goodiebag och passerade vid utgången en tag-själv-hörna, jo jag tackar!


- hur fina är inte dessa? Den enda jag saknade var Tiger av Mian Lodalen.


- mina fina kollegor som kickade igång dansgolvet. Eller det kom väl igång för eller senare.

- en kanske skulle ha något liknande hemma?

det här med smittskyddslagen,

Publicerad 2011-09-12 15:15:53 i Sex osv.,

Vet ni vad det är för en lag? Vad vi har för skyldigheter när det gäller den och hur vi ska göra för att lyda? Som jag nämde tidigare så går tex könssjukdomen Klamydia under denna lag. När jag var sjuk i Heptatit C bestämde jag mig för att pressa hela lagen och verkligen ta in allt som lagen krävde av mig och hur jag skulle uppföra mig för att inte råka illa ut. Men den var så jäääävla lång att jag grät framför datorn och gav upp.


Säga vad en vill vad det gäller den Svenska smittskyddslagen, jag är dels jäkligt glad och impad över att vi har en - men jag anser att den är dåligt formulerad och borde ändras lite här och där...

Men jag har en ganska rolig historia om den också. Detta hände när jag var på apoteket och skulle hämta ut en omgång medicin.

X - (är från början ganska störd och märkbart illa till mods över att jag är ung och kvinna.) Carolina, du ska alltså ha detta. Får jag se leg igen, sådärja varsågod!
C - Asså får jag fråga varför jag får allt? Asså jag vet ju att jag ska ta medicinen... Men den är ju svindyr, och jag betaler ju liksom inget.
X - (börjar bli besvärad och svettas i tinningen) Jo det är för att din sjukdom faller under smittskyddslagen...
C - Jo men det har jag koll på. Men varför behöver jag inte betala? Bara en spruta kostar ju över tusen spänn!! Och allt jag ska ta hem idag blir ju flera flera tusen! Och jag betalar inget?
X- För att din sjukdom som sagt går under lagen. (svettas mer och vill trycka bort mitt nummer)
C - Ja jag vet! Men varför? Vad är det som gör att just min sjukdom gör det? Hade jag suttit här med cancer hade jag först fått betala och sen hade det gått under högkostnadskortet, men inte hepatit C? Varför?
X - Jo det är för att din sjukdom så att säga är en fara för samhället...
C - Haha men vaa? Det låter ju som att jag vore värsta zombien och baa ger mig på människor och smittar allt jag kommer över!! (gör zombietecken med armarna och både jag och Ernst asgarvar)
X - (kniper ihop sin mun till det tunnaste streck jag någonsin sett) Ja. Så skulle jag iaf inte direkt uttrycka det. Men så är det iaf. Här är dina saker.
C - Jomentack då. Då tar jag mina zombiegrejer och går! Hej hej!


ps. mer info om klamydia och smittskyddslagen tar vi senare. Det är nämligen två av mina favvoämnen.

klamydiamåndag!

Publicerad 2011-09-12 14:07:07 i Sex osv.,

Woho! Kanske den bästa dagen under året är här - klamydiamåndagen!


Dagen är strategiskt placerad till mitten av september då de flesta kommit tillbaka från semestern, höstterminen har kickat igång och folk är tillbaka i det vanliga lunket igen. Dessutom är sommaren slut och sommaren är den tid på året som vi som mest ligger runt - och dessutom tyvärr ofta skippar kondomen vid de tillfällen då en kondom hade varit nödvändig.

Denna dag har alltså samtliga sjukhus som har ungdomsmottagning/venerisk mottagning/sesammottagning öppet hus hela dagen - testning, kondomsnack och medicin om det nu skulle vara nödvändigt är gratis!

Så mitt tips: har du legat runt utan kondom, fått sperma i munnen, slickat fitta, haft analsex utan kondom, kliat dig i ögat efter sex och vaknat upp en vecka senare med ett igenmurat öga - eller har någon form av symptom - gå och testa dig!ps. behandling mot klamydia är visserligen gratis året om. Det har att göra med att sjukdomen går under smittskyddslagen.

jag peppar inför plugg.

Publicerad 2011-09-12 09:43:54 i Sex osv.,

Vad är den äckligaste mat du vet?
Kycklinglevermousse. Anklevermousse. Tycker överlag att kombon mousse och lever är ganska vidrig.

Nämn fem grejer du är nöjd med som du gjort i jobbet (hela livet)
1. Att jag läst, tyckt till och redigerat Katerina Janouchs ungdomsböcker. För dom är så jävla fina och jag är så stolt att jag fått tycka till för jag vet att dom kommer göra så jävla mycket för blivande kids.
2. Att jag tog det där skitjobbet på Tullys och lärde mig espressomaskinen och därmed får kalla mig Barista. Inte för att jag direkt nöter ut kunskapen, men jag gillar titeln.
3. Tvättat fönsterkuporna på Hotell Diplomat 36m upp i luften med Pappa. Blir fortfarande svettig bara jag tänker på hur högt det var och vi var utan livlina och pappa skämtade om att jag ändå hade försäkring.
4. Att jag skrivit för båda böckerna Svenska kvinnors hemliga sexuella äventyr och Svenska kvinnors hemliga sexuella fantasier, också med Katerina Janouch.
5. Att jag först kom med i Colour of Love för att ett år senare bli samordnare!

Vad ångrar du i livet (om något)?
Hmm, det är väldigt få saker jag ångrar? Kanske det där med att jag är bra på att slösa lite för mycket tid och energi på karlar som jag fått för mig är ett suveränt ligg, för att glömma honom så fort jag träffar en ny. Samt det där med att jag en gång i tiden för världsbäst på att negga mig själv, jävlar i min lilla låda vad jag var bra på det. Tills jag liksom en dag fick nog och började dyrka mig själv. Kan nog vara det bästa jag gjort.

Vad är det sjukaste rykte du hört om dig själv?
Rykten? Nja, det vet jag inte riktigt. Finns det människor som ödslar energi på att sprida osanna saker om mig? Skulle väl förmodligen vara att jag legat med den och den på det ena eller andra sättet? Och när sånt väl kommer fram är det knappast något som stör mig.

Vad kommer du ha för klädsel i höst och vinter?
Svart skinnjacka, svart mössa, svarta skor, svart kort kjol och en gigantisk stickad röd halsduk. Och leva i min zipperall på hemmaplan.

Vilket är ditt dyraste klädesplagg?
Det måste nog vara min kavaj från Busnel. Men den har jag knappast köpt själv. Äger överlag inga dyra plagg. Det är inte riktigt min grej att lägga pengar på sånt.

Har du någon oanad talang?
Nja, det där med att stoppa ner knytnäven i munnen kallar jag tyvärr inte talang. Kan vara det där med att jag hellre lägger folks personnummer på minnet än namn. Eller färg på strumporna, eller att den haft en kanin som hette Toffe när den var 7. Men just namn är jag inte så bra på.

Vad gjorde du i helgen?
I fredags fick jag ledigt från jobbet för att gå på Håkan! Hann även med en kärlekslunch innan dess. Efter Håkan gick vi till Fashing och dansade tills fötterna gjorde ont. På lördagen var jag hemma hos Jennie och myste med henne och Elsa, åt kladdkaka och såg Mia Skäringers show. Och vi kom även på världens bästa idé, eller ideén har vi haft länge, men nu är den liksom igångkickade igen. + att jag jobbade 18h. Och pluggade så fort det fanns en lucka. En helg med väldigt mycket skratt, kärlek och fina stunder.

Vad är dina fem viktigaste 2dos den här veckan?
1. Åka till landet. 2. Bli klar med plugget. 3. Köpa ny mascara och kajal. 4. Hångla. 5. Börja planera kläder inför Bokmässan som är nästa vecka.

Vad har du på dig just nu?
Helsvart från topp till tå förutom en grön strumpa.

Senaste låt du lyssnade på?
Denna, och jag tänkter lyssna på den med fönstret öppet tills någon av grannarna vågar klaga. Jag kan inte få nog av den där ungen och pappan är så jävla söt!

Bästa skönhetsknep?
Ligg! Få orgasmer så ofta du bara kan, bästa medicinen. Lika bra för kroppen som det är skönt. Och skratta mycket.

Vilken klädstil tycker du är hetast på män?
Överlag är jag svag för skjortor. Jeansskjorta är jäkligt hett. Annars gillar jag converse. Så länge personen vet om att den är snygg och är bekväm i det, så funkar det mesta. Och skägg, kanske inte direkt går under "klädstil", men kan en bära ett skägg, då ska en banne mig ha skägg!

Och fulast?
Har himla svårt för kaka på kaka. Det gäller oavsett vilket kön som bär kläder.

Vem saknar du?
Ellen, Ernst, Madde, Owe, Clara + ett dussin till.

Om du fick en enda önskan uppfylld vad skulle du önska?
Oj, fred på jorden? Offentlig hängning av Bush? Reinfeldt avgår och lovar heligt att aldrig mer öppna munnen igen? Skatteåterbäring till dom som verkligen behöver det? Sol året om? Gratis choklad till alla?
- fast helst kärlek och lycka till alla i min närhet, att jag blir betald skribent och lite mer kärlek skulle inte skada.

Vilka tre personer inspirerar dig mest?
Jsut nu; Barbro Bang Alving, Håkan Hellström och Katerina Janouch.

Bästa filmen nånsin?
Rika barn leka bäst - har ni inte sett den så se den! Jag kan se den fem gånger på en dag och älskar den. Handlar om ett gäng kvinnor som får kicken från samma bank och startar en bordell. Fantastisk.

Bästa boken nånsin?
Så svår fråga, jag byter favvo några gånger i månaden. Men Harry Potter är oslagbar. Men årets tre bästa är hitills, Det händer nu, Fallet Vincent Franke och Krig kvinnor och Gud.

Vilka tidningar läser du?
Bang. Söndagsbilagorna. Alla nummer av VR får syrran sedan dom tog med Basshunter på deras lista över Sveriges sexigaste män med motivationen "Visst har han haft lite problem med polisen, men det är väl det vi gillar med honom?!" - han är misstänkt för sexuellt ofredande och sexuella trakasserier. Fräscht Veckorevyn, så jävla bra inställning!

Vad önskar du att du var bättre på?
Rita. Jag är så jävla dålig på att rita att det är löjligt. Sen vore det kul med lite bättre tålamod när det gäller tekniska saker. Och ett lagom svalt intresse till ekonomi, sport och saker som jag överlag ser som onödigt vetande.

Är du religiös?
Nej. Jag och Gud har nog inte funnit varandra ännu.

Vad är din största rädsla?
Att någon som står mig nära skulle råka dö eller skadas allvarligt. Eller få en svår sjukdom.

Vad är det elakaste någon sagt till dig?
"Du har väl knullat dig till den där sjukdomen också!", eller "Vissa människor är det enklare att ljuga för!". Fina ex jag haft va? Annars kan jag inte komma på något, jag umgås inte med elaka människor.

Vilka personer betyder mest i ditt liv?
Mina finingar och La familia <3

Om du får barn vad ska du döpa dom till?
Polly är ju givet. Gillar även namnet Jack. Men dom matchar inte så jävla bra. Tänker att de ska funka internationellt också, och så vill jag ha namn som är fina och är oavsett kön. Då har jag två namn på lager.

Om du fick köpa vilken bil som helst - vilken?
En röd och som gärna är lätt att parkera.

De tre finaste sms du fått i år?
Jag är relativt bortskämd med fina sms och får några styckna guldkorn i veckan. Dessutom är jag inne i någon fas, så jag börjar lätt böla när jag läser dessa fina sms. Spelar ingen roll om jag är i skrubben, på tuben eller hemma i sängen. Fina ord från människor jag älskar får mig att böla.

kids, det är för er skull!

Publicerad 2011-09-12 08:59:51 i Sex osv.,

Som jag nu sitter och läser artiklar om medeltida synvinklar på sexualitet kontra religion med judisk touch.

Hitills kan jag säga att det är den kurs jag är minst sugen på, fast det har nog mer med att göra att jag inte fattar det jag ska läsa än själva ämnet i sig. Fast jag tänker lite att ju svårare det är, desto mer nytta kommer jag ha av det när jag väl fattat det. Eller det kommer känns jävligt skönt i själen när jag klarat kursen. Känns som att det kommer vara en sådan kurs jag ofta kommer skryta om, men så fort någon ställer för nära frågor slänger jag in lite svåra ord så att de tappar intresset.

Kan ju säga att det här med att plugga fyra kurser samtidigt känns lite som att köra rätt ner i sjön. MEN, det kommer dock att kännas så bra när jag är klar, fått mina poäng och återigen kan skryta om att jag minsann pluggar/har pluggat hela hösten + att alla kurser bygger på min egensnickrade utbildning.


ps. om jag ska dricka öl i helgen? OM jag ska!

stunder då jag inte gillar män,

Publicerad 2011-09-11 09:27:34 i Sex osv.,

Överlag tycker jag att män är helt okej, och med män så menar jag dom personer som jag tar för givet kallar sig för män och som inte riktigt kan se utanför det där med kön. Jag väljer alltså att på förhand köna.
- och om vi bortser från samhället vi lever i, genus, patriarkat och allt det där överjävliga och tittar på dom där som vi har i vår närhet, kanske på ica och som kallas medmänniskor - det är på den nivån det kan skära sig.

 1. Män som öppet kissar på gatan. Visst, jag kan förstå att det är jobbigt att vara kissnödig. Men mitt på gatan? Hundar har bättre hyfs! Gå två steg extra och ställ dig iaf i en buske?
 2. "Öhh, tjejen! Ska du ha något att dricka eller?!" - skulle det där på något sätt vara charmigt? Eller går den meningen verkligen hem hos människor?
 3. Män som tycker det är okej att ge sig på ett redigt försök att penetrera mig genom min kjol på ett packat dansgolv. Jag vet inte hur ni andra raggar, men jag föredrar att ha tittat någon i ögonen, möjligtvis utbytt namn, kanske delat en cigg eller skrikit till samma låt innan detta sker.

 

Eller som igår på tuben på väg hem, jag och Elsa hamnar bredvid två män och mitt under vår diskussion tar den ena mannen upp EN KAMERA OCH BÖRJAR FILMA MIG?!  När jag påpekar att detta inte är okej får jag som svar att "det gör inget, det är till en musikvideo"! Som att jag bryr mig? Sen satt dom hela vägen in till slussen och försökte prata, lägga sig i vår diskussion, framställa sig själva som framgångsrika och intelligenta? Att vi gång på gång påpekade att dom inte skulle prata med oss, lägga sig i, hade låg intelligens eller rent allmänt var as - det gick liksom inte fram.Inte för att detta händer mig ofta, men en sådan situation visar i ett nötskal det jag hatar med den manliga normen.

så skoj så skoj,

Publicerad 2011-09-11 08:55:35 i Sex osv.,Nej men jag ska bara läsa lite kurser för skojs skull, hålla hjärncellerna igång och få i mig lite mer kunskap. Så lustigt att alla mina tre skoj-kurser har tenta exakt samma vecka. Och att alla tre har liksom samma system ---> läs tre böcker och skriv ett svar på en svinsvår fråga på max trettio rader. Mmm, detta kommer gå så jävla jävla bra. Bilder illustrerar veckans läsning, och då saknas det även två böcker. Heja!

mys

Publicerad 2011-09-11 08:52:32 i njuta,

Jag hade en fantastisk kväll igår, fick väldigt stark men god middag lagad, många bra diskussioner och avslutningsvis Mia Skäringers show Dyngkåt och hur helig som helst + kladdkaka. Fantastiskt med andra ord.
- och en av de bästa känslorna är när en hittar någon att diskutera med, som liksom förstår ens känslor och kan sätta ord på ens egna frustration över samhället, genus, karlar och allt det där som ger en tics.- jag kommer nog aldrig få rynkor. Med tanke på att jag liksom sett likadan ut sen 7 år tillbaka.

chokladbiskvie,

Publicerad 2011-09-10 10:39:11 i njuta,

Och jag åt lunch med mina finingar igår. Vi satt tappert utomhus och jag ignorerade att håren på mina bara ben stod givakt. Dessutom åt jag en chokladbiskvie för att fira Storbrittanien och deras fantastiska beslut!
- det kanske är dit jag ska flytta?- och jag hade ett av mina bästa samtal på den serveringen. Det är konstant så mycket frågor, tankar, känslor som pumpar runt. Ibland skriver jag av mig, ibland försöker jag ignorera det och ibland pratar jag om det. Tack.

sommarens sista?

Publicerad 2011-09-10 10:17:26 i njuta,

Det blev en fantastisk kväll, Håkan var underbar, jag var med ett gäng finingar och det är fortfarande sommar! Om vi bara bortser från ett gäng som stod bakom mig som under de två timmar Håkan spelade, klagade. Dom var så bittra att det var sorgligt. Tror ingen utav dom får ligga särskilt mycket...- och vi hamnade i det som förmodligen är världens längsta kö. Ett fejkat epileptiskt anfall var inte långt borta...

- Mona!!

<3

- han var där för att höra Håkan, och ville nog inte höra oss som skrek...

- världens finaste!

HÅKAN!!

Publicerad 2011-09-09 16:05:35 i njuta,

Om jag är peppad? Jag har tagit ledigt från jobbet för den här dagen! Kom på i måndags att jag inte löst detta ännu med jobbet, smsade chefen, jag gick igenom samtliga vikarier och nästan grät när jag ringde Jennie och gav upp igår. Får ett sms lite senare av chefen "Woho, jag trollar ju bättre än Harry P. Enjoy Caro!"


Så nu ska jag möta Jennie och resten av Stockholm för att få en av sommarens finaste kvällar. Kan det vara tredje året jag ser honom på grönan? Och tredje gången i sommar? Jag kan inte få nog av karln!

Jag har tre låtar han måste spela: Gårdakvarnar och skit, Jag vet vilken dy hon varit i och min absoluta favvo, Kärlek är ett brev skickat tusen gånger. Efter ikväll kan hösten komma. Håkan är liksom sommarens avslut.

- bilden är visserligen inte ens tagen inför en Håkanskonsert, utan min födelsedag förra året. Men ungefär såhär brukar vi se ut när ser Håkan.

hur ska jag kunna plugga utan böcker?

Publicerad 2011-09-09 11:11:24 i min vardag,

Finns det något mer irriterande än att leta sig blå bland bibliotekens hemliga valv i jakt på en liten jävla artikel. Ringa runt till bibliotek efter bibliotek för att sedan sitta i telefon med en man i Skärholmen som inte "kan lova att boken jag vill ha finns kvar på måndag, det är absolut inget som är helt säker för den boken är knappt ett år gammal!"
- man ba jo, det är helt säkert! Boken heter "Krigets ramar" och handlar om etiska och moraliska frågor kontra sex och religion på medeltiden, typ. Hur jävla hett ämne kan det vara?


>För att slutligen återigen gå igenom litteraturlistan och hitta följande mening efter varje artikel en nyligen lagt 30min på att leta efter: Och denna artikel hittar ni genom att enbart trycka på länken här nedanför...


Ibland hatar jag modern teknik. Eller min inställning om att allt finns i bokform och ytterst få saker finns online. Nej, nu går jag och möter upp ett gäng kärlekar och myser i solen!

sverige, steget efter...

Publicerad 2011-09-09 10:21:17 i Sex osv.,

Jag hade för mig att lagen i Sverige var att homosexuella män fick donera blod, men att personen inte skulle haft oskyddat sex de senaste 6 månaderna...
- men enligt blodgivarnas hemsida står det att de inte får ge alls.

Och har du haft en ny sexpartner (antar att dom menar heterosex här) och legat utan kondom måste en vänta i tre månader.


Jag kan helt ärligt inte förstå dessa regler alls. Visst, det kan ses som en schysst uppmaning till att oavsett kön inte knulla utan kondom. Men att neka en grupp människor rent systematiskt är vidrigt.
- det är blodbrist i sverige och det behövs dagligen blod. Att då neka för att det är hälsorisker är bara befängt.När en donerar blod för första gången får en fylla i en hälsodeklaration där en bland annat får uppge sexuella preferenser. Om jag inte missminner mig så scannas blodet minst tre gånger innan det ens planeras att användas. Första gången jag skulle ge blod fastnade mitt i första omgången scanning för att jag då hade Hepatit C. Så att systematiskt neka homosexuella män då de som grupp anses som riskfaktor och bärare på hiv, är lika skrattretande som sorgligt.ps. och lagen säger även att då jag en gång haft hepatit C, får jag aldrig mer ge blod eller donera mina organ. Jag var redan med i två donationsregister och planen var ju liksom att bli regelbunden blodgivare. Om du ännu inte ger blod, anmäl dig idag!

storbrittanien, ni ger mig hopp!

Publicerad 2011-09-09 10:08:23 i Sex osv.,

Förändringens vindar viner genom Storbrittanien och nu planerar den brittiska regeringen att släppa förbudet mot att låta homosexuella män få donera blod. National Blood Service hävdar att det nu finns det tillräckligt goda resurser för att upptäcka hiv-smittat blod i tid. Vilket innebär att det inte längre är någon fara för homosexuella män att ge blod.


bästa fredagen,

Publicerad 2011-09-09 09:41:28 i min vardag,

- promenad på söder
- pluggstrukturering
- lunch med finaste Emily och Malin på 60
- lite mer plugg
- HÅKAN!!

Kan det bli en bättre dag? Möjligen om jag hade någon som pluggade åt mig, eller iaf skrev arbetena åt mig. Men annars är detta en fantastisk dag! Det är ganska mysigt att ha kommit igång med plugget igen. Det är visserligen väldigt mycket som ska läsas, men allt verkar så himla kul och intressant att det förmodligen bara kommer bli roligt att plugga.

Nej, nu måste jag börja strukturera. Har alla scheman framför mig samt färgpennor. Bästa kombon.

eeeh jag läser genus?!

Publicerad 2011-09-08 22:36:04 i Sex osv.,

Alla som någon gång har läst genus, och fått frågan om ens studier vet den där sviktande känslan - kommer detta vara en människa som förstår och kan lite genus? Eller kommer det vara en jobbig jäkel som fattar nada?!

- av en som inte fattar är svaret oftast såhär: Asså, jag är också kvinna! Och jag vill minsann också att det ska vara lika lön för alla! Asså verkligen. SÅ jag är ju typ feminist. Dessutom så lever vi faktiskt i Sverige, och det är ju världens mest jämställda land! Men att vara sådär himla arg på männen hela tiden? Vad ska de tjäna till? Och varför kan kvinnorna inte bara raka sig under armarna?
(och så går dom och lagar middag till maken och känner sig så jävla feministisk för den här måltiden fick han minsann själv hälla upp mjölken. Som hon för övrigt inhandlat...)Eller så kan det bli helt fantastiskt. Jag fick frågan igår av en sköterska, och det visade sig att hon hade varit med i Grupp 8, kände en av genusproffesorerna på Södertörn som även är en av skaparna av boken "8 kvinnor, 8 liv" och hängde med Ebba Witt Brattström och gruppen Aurora. Hur häftigt är inte det?
- dessutom blev hon jätteglad när jag berättade vad jag ville bli och sa att det verkligen behövdes fler som jag. Åh, så himla fin människa!

joråååsåatt.

Publicerad 2011-09-08 22:26:22 i min vardag,

Hitills har jag vunnit harpan tre gånger, ätit ett halvt paket kakor, druckit två koppar te och sjungit till håkan. Själva uppgiften ligger mest på is...

Min sämsta egenskap när det kommer till skoluppgifter är att jag har en löjligt avslappnad inställning. Jag kan plöja böckerna första dagen, men likväl sitter jag natten innan och skriver klart uppsatsen. Har nog alltid varit så? Inför varje stor deadline under gymnasiet satt jag in i det sista och skickade iväg den en minut i midnatt medan mamma stod bredvid i morgonrock och sa "Carolina, detta var absolut sista gången du gör såhär!!"...

- dessutom läste jag igenom några av de andra kursarnas arbeten. Och nivån verkar ju inte vara sådär skyhög. Så frågan är om jag ska försöka glänsa lite? Eller glänsa och glänsa, jag kommer ju lämna in det sist av alla. Men kvalitet före kvantitet!ps. 23.37 paradamdasch!! Och uppsatsen är inlämnad och jag har nog kommenterat minst fem andra uppsatser. 23 min innan mållinjen, kan nog vara nytt personbästa...

reaktion,

Publicerad 2011-09-08 20:50:02 i min vardag,

På väg mot söder fick jag för mig att något måste ske, vilket resulterade i en ny hårfärg och jag sa till mamma att hon ska vara jäkligt glad att jag inte gick förbi en tatuerare.

Medan solen sken genom molnen åt vi kaka med vaniljyoghurt och pratade begravning. En mer surrealistisk situation har jag aldrig varit med, och imorrn kommer jag se tillbaka på ögonblicket som något som inte hänt i mitt liv. Något som skulle kunna ske, men absolut inte i mitt liv. Jag hade velat att det skulle regna, åska, blixtra och dundra över himlen. Att solen sken under just denna konversation känns bara motbjudande och fel.Håkan är på i bakgrunden och jag har mutat mig själv med kakor - nu ska jag bli klar med en uppgift, skriva två kommentarer på mina kurskamraters texter (why? är vi på mellanstadiet eller? Vill jag läsa vad dom har skrivit kan jag väl bara be om det?) och strukturera in min tredje kurs i kalendern som jag äntligen fått info om! Sex för guds skull. En kurs om sexualitet och religion. Heja!

stäng av dom?

Publicerad 2011-09-08 12:03:52 i Sex osv.,

 "Satt och tänkte på det häromdagen. Det här med att kvinnor generellt är sämre än män på det mesta och att det ju helt enkelt är så det är, men att det liksom inte är tillåtet att riktigt nämna det eftersom kvinnor givetvis inte vill att det ska vara så". - Robert Petterson.

 Jag kan inte säga att jag har överdrivet mycket kunskap om hockey, eller ens om idrott. Men hur kommer det sig att en och samma person gång på gång får tillåtelse att skriva nedsättande och kränkade saker om kvinnor? Ska det krävas att han skriver en mening som sådan för att han ska bli avstängd en tid från bloggen? Bra Ulf Bodin att du slutligen stängda av honom, men det där du säger att hans åsikter inte nödvändigtvis måste spegla redaktionen kanske var att följa i samma äckliga fotspår som Petterson?


Om jag fick bestämma? Bryt klubban för Petterson, ge honom en paus från hockeyn och sätt honom i skolbänken. Han är ju lika lågintelligent som han är snabb på isen. Det är lika pinsamt och vidrigt att dessa åsikter fortfarande existerar hos människor, men bra att det kom fram.


ps. jag kan ju som sagt inte så mycket om idrott, men på vilka grunder går det att kicka en spelare från ett lag? Droger, narkotika, köpa sex, borde inte dumma och förlegade åsikter hamna under den kategorin också?

sluta ragga!

Publicerad 2011-09-08 09:47:44 i Sex osv.,

Är det något ställe i hela världen som jag inte tycker det är lämpligt att ragga på, då är det fan sesam-mottagningen eller ungdomsmottagningen när dom har öppet hus.

Jag vet inte, men jag är inte direkt ligg-sugen när jag sitter där och inväntar min tur, och vill nog allra minst bli raggad på i just det moodet. Det känns lite som att vi alla sitter ju där av en anledning...
- kanske av samma, kanske av olika anledningar - men vi vet ju alla vad själva syftet med mottagningen är!


Sist jag var där råkade jag hamna på någon form av "kill"-timme? Jag ville förnya ett recept och mitt öga höll på att trilla ur hålan av infektion, jag vet inte vad ni känner av den beskrivningen, men jag skulle iaf inte bli sugen om jag såg någon liknande...


Veckans tips: ragga överallt och våga, men gör det kanske inte under öppet hus-timmen hos Sesam.

angående akta musen,

Publicerad 2011-09-08 07:34:19 i Sex osv.,

Det som nog stör mig allra mest vad det gäller just uttrycket "Musen" för könet fitta, är att jag inte ens kan komma på något motsvarande för det vanligtvis manliga könet kuken.
- det är så inpräntat i min hjärna att kuk heter just kuk, att något liknande, förlöjligande och förtryckande synonym för kuk dyker inte upp.

Antingen är det jag som är väluppfostrad (?) eller så är detta ännu ett bevis på hur inlärt det är att kuk kallas just för kuk, men att det finns miljoner elaka, förnedrande, hemska och nedvärderande synonymer för fitta.


Jag har hitills kommit på "snok" som möjlig löjlig synonym. Men inte den känns bra. För då kan någon säga något i stil med att "jag har minsann ingen snok mellan bena, detta är en anaconda" och så var ordet snok förstört.

hösten var på besök idag,

Publicerad 2011-09-07 22:39:07 i min vardag,

Och vi har mest fikat, i två dagar. Pluggandet har mest resulterat i att jag har lagt upp alla böcker med tillhörande instruktioner i fina högar och peppat inför mina fina betyg jag ska få, och sen somnat så fort jag öppnat dom...
Jag har istället sett Hur många lingon finns det i världen? och I rymden finns inga känslor, mycket bra filmer och jag är i kär i bröderna från båda filmerna. Dessutom har vi diskuterat kött i olika former, pratat kohotell, musik, mina kurser, bakverk och tittat på när Lena Endre släktforskade.


När natten kom bäddade jag ner mig i soffan och tänkte att jag skulle vara nära ifall något skulle hända. Jag vet inte riktigt vad jag skulle kunna göra om något hände, men det fick hjärtat att slå lite lugnare. Jag tänkte att jag även skulle räkna hans andetag, så att det var så många som det ska vara under en minut, men sen visste jag inte om andetagen går i samma takt som hjärtat? Och hur många slag ska hjärtat slå per minut? Det enda jag vet om hjärtat att varje gång de testat mitt så har jag haft för många slag, men läkarna säger att det förmodligen bara beror på situationen...
- till sist gav jag upp i att räkna andetagen per minut och lyssnade istället så att samma andetag som gick in även gick ut och så att syrgaspumpen fungerade som den skulle.

Och till sist blev jag så utmattad av mina tankar på honom och allt räknande i takt till pumpen att jag somnade.

akta musen!!

Publicerad 2011-09-07 22:23:14 i Sex osv.,


- nej men titta vad jag fick hem i brevlådan idag, ett litet prov på intimtvål med den sämsta reklamslogan någonsin skådats. Tvålen kanske är bra, men jag kan liksom inte ta in hur ett företag på riktigt kan använda sig av ordet "musen" när det handlar om reklam som riktar sig till personer med FITTA!

Det är denna typ av marknadsföring som gör att utveckling står och stampar och inte går framåt. Som ger mig spänningshuvudvärk och valfri bokstavskombination på samma gång.

Vuxna personer har ofta kön som kan defineras som fitta och kuk.

Mus är ett äckligt djur som lever i skogen och Stockholms innerstad.


Hur någon kom den idiotiska idén att kombinera ett äckligt djur med ett kön som många säger tillhör kvinnor kan jag inte förstå. Det är idiotiskt, tyder på låg intelligens, pinsam inställning och en skev verklighetsbild.

Dessutom är det en äckligt gammal förlegad syn på fittan som kön, förtryckt sexualitet och ett fråntagande av ens egna känslor och sexualitet. Att jämställa könet fitta med ordet mus/musen är att bygga på förtrycket.


För att sammanfatta: 1940-talet ringde och ville ha tillbaka sin syn på fittbärares sexualitet och Ulf Lundell känner sig rånad på sina åsikter.

förtjänar någon att stalkas?

Publicerad 2011-09-07 22:09:55 i Sex osv.,

Vi diskuterade tidigare om hatbrott och Blondinbella, en annan bloggare blev stalkad och fick sin ytterdörr förstörd, Blondinbella har fått hotbrev om att hon ska bli styckad och uppäten. Och får ingen hjälp av polisen...

Visserligen helt olika fall - det enda gemensamma är att de två är offentliga personer via sina bloggar.

Det jag tänker lite på är att finns det någon som förtjänar att stalkas mer än någon annan? Om vi bara jämför dessa två exempel så hade den enda "uttryckt sig olämpligt" och sen fått sin ytterdörr förstörd, men vad är BB´s brott?


För några år sen snackade jag intensivt med en snubbe, det var på den tiden då Playahead var inne, och några veckor senare bestämde vi träff. En kvart in i vår dejt förstod jag hur jävla tråkig han var och timme senare flydde jag därifrån. Kvällen därpå skickade jag ett sms om att vi nog inte skulle ses mer, och fick till svar att "jag ändå var för ful för honom!"...
- och sen började han stalka mig. Flera nätter i veckan ringde han och skrek, sa att jag var en jävla hora, att han skulle döda mig, följa efter mig, stycka mig och att han följde varje steg jag tog.

Efter ungefär ett halvår slutade han ringa, och två år senare sprang jag in i honom på en kryssningsfärja. Kan ni förstå den skräcken att vara fast med honom på en båt? Jag svepte glas efter glas för att slutligen storböla ute på kajen medan Natti skrek allt vad hon kunde och hans bästis försökte reda ut allt med mig.


Mitt brott var väl att jag "dumpade" honom. Förtjänade jag dödshot för det?

backpacker,

Publicerad 2011-09-06 07:53:59 i min vardag,

Så nu är min väska fullpackad med milljoner böcker och tre skoluppgifter jag behöver bli klar med. Jag kan inte förstå att det ska krävas så mycket böcker till en enda liten uppgift? Men jag har lovat mig själv att detta bara är på skoj, så tröttnar jag är det bara att banga.
- dessutom så räcker känslan att bära omkring på böckerna ganska bra. Känner mig redan smartare!

Nu är jag snart redo för två dygn på landet. <3


- jag och väskan är lika långa. Så antingen är det jag som är mini eller så är min väska gigantisk...

got the look

Publicerad 2011-09-06 07:38:38 i min vardag,

Jag var hos optikern igår,

O - När kollade du ögonen sist Carolina?
C - Jadu, det var väl när jag var här? Så det vet nog du.
O - Det står 2006 här, har du inte gjort något sedan dess?...
C - Ehh oj. Nej jag har nog inte hunnit med det....
O - Carolina, nu har jag en fråga till dig. Såg du någonting i dina förra linser?
C - Hur menar du nu?
O - Jo, alltså så du någonting? Alls?
C - Eehhh ja. Vadå? Har det blivit ändringar eller?
O - Vi gör såhär, ta dom här linserna, du får dom av mig. Och så beställer du nya med den här styrkan. Kan du göra det direkt nu?
C- Kommer jag bli blind nu? Det verkar ju bara gå utför...


Sen gick han igenom hela ögats konstruktion och jag körde 34 frågor på raken. Han såg en aningens matt ut när han till sist frågade om jag hade slut på frågor...Men till saken hör att jag kan liksom inte låta bli att undra vad det är för ragg jag har haft på sistone? Hur har dom egentligen sett ut? För jag har ju liksom knappt sett något med mina gamla linser...Med dom nya ser jag allt! Kan lite säga att vi börjar om på ny kula.

kära sexton åriga jag,

Publicerad 2011-09-05 23:52:19 i Sex osv.,

Du står precis mellan säkra grundskolan och gymnasiet där du inte känner en människa. Men du kan vara lugn, du kommer inte bli mobbad utan redan på första rasten kommer en lång blondin komma fram till dig och efter fem min garvar ni åt varandras skämt. Innan veckan är slut har du träffat ytterligare tre till och ni kommer vara bästa vänner. Och även om ni numera inte ses dagligen så vet du att dom alltid finns där som du finns för dom.

Och all ångest inför framtiden kommer att lösa sig, och du kommer få ligga! Även om första gången är värdelös så kommer det bli bättre och du kommer få ligga. Du kommer ganska snabbt upptäcka hur lätt det kan vara att få ligga, på både gott och ont.
- vad det gäller kärlek så händer det också. Men tyvärr kan jag säga att den första du blir kär i inte är ditt livs kärlek. Ni hänger i några år, men till sist ger han upp och du inser efter ett tag när hjärtat lugnat sig att det var det bästa som kunde ha hänt.
- och du kommer snart inse att det är kul att vara förälskad, även om du håller dig från att bli det. Fast ibland är det värt att få hjärtat krossat för några månaders förälskelse.

När du är arton kommer du ha kommit fram till vad du vill göra och du kommer boka möta med din syo, hon kommer fnissa åt att du vill bli sexolog, erbjuda en kurs du ändå inte får gå och du kommer gå hem och gråta över alla utklippta artiklar och en dröm du trodde går i bitar.
- det gör den inte och du kommer ha fantastiskt kul och träffa så många finingar under tiden du utbildar dig själv till sexolog. Men det kommer gå!

När du är arton/nitton får du göra din första cellprovtagning. Du skulle bara dit för en gynundersökning, men din läkare ville göra ett cellprov och du kommer ha gråt i halsen och skrika "så nu säger du att jag har cancer också?!", men provet är negativt.

Ett halvår senare, en månad innan du fyller 20 får du ett brev på posten att det är något fel på ditt blod, och du har hepatit c. Det kommer vara det värsta året i ditt liv.

En vecka efter att du blivit friskförklarad får du ett samtal om att personen som står för halva uppsättningen av dina gener har cancer, och inte kommer överleva.
- och ett år har gått sen dess nu.


Kära sexton åriga jag, livet kommer att vara fyllt med så jävla mycket jobbigt, ångest och stunder då du bara kommer vilja lägga dig i en hög och gråta tills tårarna tar slut. Och det kommer du visserligen att göra några gånger. Du kommer få hjärtat krossat och du kommer vakna och vilja somna om igen.
- men du kommer även skratta tills tårarna sprutar och luften tar slut, somna i soffan på hundratals filmkvällar med dina bästa vänner kring dig, ha middagar, dansa till solen gått upp, hångla i timmar, ligga med både den ena och den andra. Och du kommer känna så jävla mycket olika saker. Du kommer skratta, gråta, skrika, sorg, smärta, men också väldigt mycket glädje och kärlek. Så jävla mycket kärlek.

det är okej att känna,

Publicerad 2011-09-05 11:15:38 i min vardag,

Jag som bara skulle ta en paus i skrivandet och låta hjärnan vila under lite slöläsning av bloggar, och så ser jag den där videon som jag hitills blundat för. Som jag visste skulle göra ont innan jag ens läst vad den handlar om. Nu har jag sett den och kan inte sluta gråta.

se den nu.

Jag ska också skriva ett brev till mitt sexton åriga jag, men just nu orkar jag inte. Men det är ett av mina mål denna vecka, att klara av det.
Videon är lika vacker som den gör ont. Jag får rysningar över hela kroppen och känner igen mig i en del. Men mest sörjer jag det som sker och som drabbar andra, dagligen. Cancer.

- och alla dom där stunderna då en faktiskt inte orkar känna. Det är dom som gör mest ont.

sånt där modernt.

Publicerad 2011-09-05 10:29:29 i Sex osv.,

Vad hände med den tiden då alla hade hemtelefoner och det hippaste som fanns bland tekniska varor var tamagotchis och personsökare. Min pappa hade en personsökare, och jag förstod aldrig hur den fungerade, men jag var ack så imponerad.


Och det här med att läsa på distans. Skitbra, jag slipper folk som snorar på lektioner och jag får läsa allt i min egna takt. Men då jag kommit in på fyra olika skolor = fyra olika internerplattformer.


Så just nu försöker jag ta mig in på en plattform för att komma åt kursplanen, kan ju vara kul att veta vad jag ska läsa. Dessutom har jag en lärare förlängt inlämningstiden med en vecka(!!) så att jag skulle hinna vara med.ps. dessutom står jag som reserv på en högskola i Kristianstad och en i Gävle. Som tur är är som sagt allt på distans.

ps 2. morgonens låt. Varför görs inga videos likt denna? När den kom satt jag som en fågelholk framför tvn, hade aldrig sett något coolare.

träffar du någon?

Publicerad 2011-09-05 10:22:02 i Sex osv.,

Det är en väldigt vanlig fråga som jag får höra sisådär några gånger i veckan, främst från par och upptagna människor (varför är det alltid dom som har sitt på det torra som vill disikera andra männikors privat/sexliv? För att dom inte har något eget brukar jag trösta mig med... Alltså privatliv har dom nog men det där med sexet brukar hamna på is allt eftersom.)

Men bara formuleringen "någon" är så enformig och tråkig. Tyder på att en skulle dejta/ligga/hänga med enbart en annan person. Och vilka singlar gör det?
- dessutom tenderar ordet någon att nästan alltid vara inom heteronormens ramar.


Och jag ställer ju också den frågan! Usch, jag hatar när jag kommer på mig själv med att kliva omkring innanför heteronormens äckliga kanter. Hädanefter ska jag alltid fråga "Träffar du några?", lite mer avancerat iaf.ps. mitt svar är alltid: nej, jag ligger bara.
- och det är alltid kul att se folks miner. Visserligen är det sant, men få kan hantera den formen av svar.

påtvingat skratt,

Publicerad 2011-09-04 11:11:34 i min vardag,

Vi lever alla med känslan att falla.


Ska packa iordning väskan för kanske en dag på grönan, kanske övernattning på landet. Kanske är ett väldigt förekommande ord i min vokabulär nu för tiden och det är ungefär så jag mår. Kanske.

Chock, det är också ett väldigt förekommande ord. Jag tror inte jag förstår det som händer, eller så jobbar min hjärna på för fullt för att ignorera, filtrera och radera allt som jag får höra. Det kommer stunder lite då och då när jag kommer på vad som håller på att hända, det är när marken öppnar sig och jag gör allt för att inte slukas av allt det mörka och det som gör allra ondast. Chockad och kall.


Så jag tar istället och följer med min kära syster på grönan med tre trollungar. Känner jag dom rätt så kommer det bli väldigt många åkturer, sockervaddskladd, skratt, skrik och en faster som blundar under hela Blå tåget. Och väldigt mycket spontana skratt. Det där skrattet som jag inte kan styra, som jag inte har dåligt samvete över utan det som bara sker automatiskt. Exakt vad jag behöver.

prata sex med rfsu

Publicerad 2011-09-04 10:11:38 i Sex osv.,

Saker som gör mig rörd och energifylld är när bra saker får rätt form av fokus och rampljus. Då vi lever i ett ganska dumt samhälle för tillfället så sker det ju inte direkt spontant att bra organisationer och händelser får den uppmärksamhet de förtjänar.

Men denna morgon sitter Maria Bergström och Pelle Ullholm från RFSU hos Kristine på tv4 och pratar om sex och unga!
- jag hann bara höra halva, men vilken fantastisk diskussion! Dom är så otroligt begåvade, kloka och fantastiska!ps. och kan ni fatta att den Maria Bergström är en av mina kursansvariga? Och att vi ska läsa en av hennes böcker som kurslitteratur. Åh, det kommer bli världens bästa kurs!!

jenni och martin!

Publicerad 2011-09-04 10:04:09 i Sex osv.,

Åh, så himla fin dag det blev! Solen sken konstant, alla människor var så glada och det var fantastisk stämning hela tiden. Jag och Naddi kubbade som två flådda illrar, men alla var så nöjda så då var vi nöjda.
Bröllopet var på en höjd vid vattnet och festen var på ett landställe, uppställda tält mitt i skogen. Så vackert!

Till en början tyckte jag och Naddi att vi var så jävla duktiga att vi övervägde att starta egen cateringfirma, men framåt slutet bestämde vi oss för att skjuta på det några år...
bröllop!

Publicerad 2011-09-03 10:11:05 i Sex osv.,

Solen skiner, himlen är ljusblå och inte ett moln i sikte, är det nu som sommarens sista dagar passerar? Perfekt att fina Jenni ska få sin Martin idag! Eller de får varandra snarare. Åh, jag är helt pirrig och förväntansfull. Tänk att hon berättade detta någon gång i höstas? och nu är dagen här.

Ska kila iväg och möta Naddi nu, vi ska hitta rätt buss och sen kickar vi igång dagen. Det kommer bli så fint, är redan rörd och varm i bröstet. Bröllop, finns det något finare?Det är dagar som dessa som jag tror på kärlek. Vackert, skört och så jävla fint när det fungerar. En dag när jag lugnar ner mig kanske det blir ett alternativ, eller så vill jag bli knockad.

<3

grunka

Publicerad 2011-09-03 10:00:16 i Sex osv.,

Är det bara jag som aldrig hört det ordet? Jag brukar kalla mig själv relativt upplyst inom de sexuella termerna, men igår blev jag slagen på fingrarna.

Grunka = gråta + runka!


Jag försökte sen forska vidare i varför en gråter när en runkar? Stämningen? Tända ljus och Whitney Houston? Sorligt och ensamt? Vackert? För att det var så skönt?
- och fick till svar att nog väldigt få gråter när de runkar.

Jag har nog aldrig gjort det vad jag kan åminna mig, däremot under sex. Vilket jag förklarade för sällskapet att det har att göra med att de olika nerverna i känslocentrat i hjärnan ligger så nära varandra, så fastän en har the time of your life kan hjärnan koppla fel och en börjar gråta istället. Eller skratta. Det är sånt som händer och har hänt mig både en och sjutton gånger.ps. att en vill gråta för att det är så jävla dåligt har också tyvärr hänt. Men det är då en får stå på sig och säga "nä hörru, det här funkar inte. Antingen tar du på dig kläderna och går eller så sätter vi på en film så jag kan sova."

och nu över till nyheterna,

Publicerad 2011-09-03 09:55:19 i Sex osv.,- Barapamdasch!

Det är så gulligt när de låter pryos få vara med och bestämma framsidor på en av Stockholms största dagstidningar. Eller är det detta som kallas practical joke? Första april i förskott?

obalans i kosmos?

Publicerad 2011-09-03 09:53:11 i min vardag,

C - Asså Ernst, vad fan händer med livet?
E - Nu tar vi det lugnt, en minut i taget och så löser vi det här.
C - OM allt skiter sig, då tar jag första tåget till Uppis och snor er soffa, ba så du vet!
E - Klart du ska, du får alltid komma hit.
C - Men liksom varför allt på en och samma gång? Detta och detta och detta! När får vi en lugn dag?
E - Ja du, det kommer.
C - Näääää, och nu sprang jag in i X också!!
E - Nää, vad sa du? Nää, nu går du och köper en trisslott!! Nu vänder det!!
C - Ja, det är nu jag vinner 25 tusen i månaden i 25 år. Ska vi åka till Barbados först?
E - Nej Caro. Nu är det ju hundra tusen i månaden. Det är din vinst!


Idag tänkte jag samla in lite poäng till karmakontot genom att hjälpa mamma och handla. Slänger på mig kläder från golvet, risig i håret + glasögon...
- och möter Julia Frej på vägen till ica. Julia Frej!! Julia Frej! Vet ni hur kär jag är i henne? Jag har ju tom mailat och sagt det till henne.

Nu är toppen nådd så att säga.


ps. och jag ska inte säga nått i stil med att "nä nu fattas det bara att detta händer", för det kommer hända. Från och med nu ska jag bara tänka positivt och utsändra konstant lycka, kärlek och bra energi. Heja!

igår,

Publicerad 2011-09-03 09:04:55 i party-larty,

 • drack jag två öl allt som allt
 • festade jag i glasögon (kände mig som 17!)
 • gav bort världens finaste present (som visserligen Hanna fixade)
 • hängde med min fina chef/mentor/jämlike som var entrévärd
 • firade fina Isabella som tillsammans med två vänner fyllde 75! <3
 • pratade om att smälta in som turist och bästa raggningsreplikerna.
 • diskuterade vi saker som grunka, runkbulle och handtralla,
 • promenerade jag hem genom stan och kände att det fortfarande var sommar
 • och likt Askungen var jag hemma innan 12. Jag tyckte det var ett vuxet och moget beslut tills jag mötte en skock småflickor i trappen och fick överdos av fnitter, långt hår, hårspray, utköpta cigg och billig parfym. Där står jag i min dubbelknäppta trenchcoat, glasögon på näsan och dom ba "glöm inte ta ut löständerna mormor!"...


- första gången jag såg detta?

- och varför övergår det sen till 0?

,

Publicerad 2011-09-02 09:25:16 i min vardag,

Jag dricker kardemummakaffe och har Cat Stevens låt på repeat.

Annars så har min rygg gått sönder och idag är det tydligen fredag.

genus,

Publicerad 2011-09-01 13:24:31 i Sex osv.,

Detta fantastiska ämne! Jag är lite glad att jag inte har glasögon, för mina linser hade åkt ut av all ilska, frustration, hurrarop och förhoppningar. Jag älskar Yvonne Hirdman och vill nöjesläsa hennes böcker, hon är helt fantastisk.
- så vill ni läsa en bra, kaxig och djupgående bok om genus, ta hennes! Den är visserligen slut på alla bibliotek i hela Stockholm, men sno den i närmaste bokhandel.


Världen är till viss del värdelös, men visst fan ska vi göra den bättre!


ps.
och det där med glajjorna ljög jag om. Jag ser ut som 14 i mina gamla. Kan nog ha att göra med att de införskaffades när jag var 14...

quit is out of the question.

Publicerad 2011-09-01 10:22:40 i min vardag,

Så, första uppgiften ska in senast imorrn och Jennie lyckades trolla med knäna så nu har jag båda böckerna i min ägo. Nu ska jag bara pressa dom, förstå frågorna och skicka iväg allt. Det kommer gå galant.
- ska koka en kanna söderte, kanske invänta Ernst? och sen kicka.

Dessutom ska jag träffa en fining innan jobbet.


ps. peppar med denna,

sista sommar,

Publicerad 2011-09-01 10:12:49 i party-larty,

Insåg nyss att det jag bar igår förmodligen är ett nattlinne... Men jag hade kul ändå! Lika mycket dans som skratt med finaste gänget! Fast den där känslan av att en plankat in på ungdomsgård och försöker vara hipp hänger fortfarande kvar...
mannen, myten, legenden.

Publicerad 2011-09-01 10:00:59 i party-larty,

Ni vet när ni träffar någon ute, som är sådär jävla rolig att en inte kan låta bli att älska henom. Ernst träffad en snubbe för miljoner år sen, och som jag har älskat sen dess. Tror inte det går en träff utan att jag nämner hans namn och asgarvar. Vi kan kalla honom typ Albin.
- och igår träffar vi honom!

Och det blev lite som när Adde hade berättat om Nile City, hans historier överträffade verkligheten. Detsamma med Albin, han har ju blivit lyft till en nivå när vi nött sönder hans citat. Och han kunde inte riktigt förstå varför vi (jag) var så glad över att träffa honom. Spektakulärt.

Om

Min profilbild

Caro Wikbro Carlén

jag arbetar som sexualupplysare och har huvudfokus hivprevention och säkrare sex. förutom det gillar jag att läsa, feminism, hångla med min donna, mina queens, New York, att äta, vettiga serier, genus, att resa och att diskutera. och det är ungefär det jag bloggar om.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela