sexualupplysare och bokälskare

Sambofetma

Publicerad 2008-11-28 11:24:40 i Sex osv.,

Nämnde det igår i ett inlägg, och för er som inte vet vad det betyder så tänkte jag förklara det. Själva begreppet är rent allmänt känt och vänder sig då främst till par.
Fas 1: i början när man träffar någon ny kärlek så är allt spännande och nytt, man är helt upp över öronen förälskade och man har bara tid för varandra. Mat och dylikt kommer i andra hand och man ägnar sig helt åt varandra istället.
Fas 2: Sen lite längre in i relationen har man lärt känna varandra, man känner sig trygg och man börjar vara mer sig själv. Man får lite mer tid för att äta, men ägnar ändå kärleken mest tid.
Fas 3: Mysighetens högtid! Man inser hur mycket man älskar sin pojkvän/flickvän och man har en bra och trygg relation. Till all kärlek kommer då alla myskvällar och man börjar då äta normalt + lite mer. Ens vanliga matrutin har varit fungerande sedan länge, och det är i denna fas man börjar vara mer med varandra och göra det som de allra flesta tycker bäst om: vara hemma, titta på tv och äta massa gott! Och då man är just två, så tänker man inte så mycket på det utan man mest myser, äter, myser, äter, myser och äter.

Detta kära vänner är vad man kallas Sambofetma! Man kommer in i en period då mysstunderna alltid innehåller godis, läsk och andra onyttigheter och som sedan resulterar i att man går upp i vikt och massa annat otrevligt. Det behöver ju inte gå så långt, nu drog jag till den yttersta spetsen, men det är så det kan gå om man inte byter ut några av myskvällarna mot promenader eller annan motion, godiset mot morötter el annat gott.

Mitt bästa tips till myskvällarna: Gama så mycket ni vill, och passa sen på att bränna bort det tillsammans med mysiga fysiska aktiviteter! ;) Gör myskvällen till något mer än just bara tv och godis. Lägg på ett sexmaraton efter filmens slut och alla onödiga kalorier är som bortblåsta! ;)

puss puss//en lycklig caro<3

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Caro Wikbro Carlén

jag arbetar som sexualupplysare och har huvudfokus hivprevention och säkrare sex. förutom det gillar jag att läsa, feminism, hångla med min donna, mina queens, New York, att äta, vettiga serier, genus, att resa och att diskutera. och det är ungefär det jag bloggar om.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela