från döden till amning!

Dagens ämnen handlade idag först om döden, begravningar och rent allmänt om vad som händer när man dör. Följande frågor vill jag gärna ha svar på:
- hur lång tid tar det innan kroppen stelnar helt?
- om man ramlar ned från ett tag, och det dröjer ett tag tills man blir hittad och kroppen då ligger i en liten hög, knäcker man då tillbaka alla ben och armar så att kroppen får plats i en kista?
- hur gör man med en kropp som blivit totalmos i en bilolycka, skrapar man upp liket då o sen lägger ner i kistan?

Därefter har vi diskuterat allt som har med amning att göra, skendräktighet och hur det kommer bli med våra piercingar den dagen vi blir på smällen. Känns ganska skönt att kunna hantera två så pass stora ämnen på en och samma dag. Kan det möjligen vara ett tecken på ett vuxenlivet börjar smyga sig på oss?


Spansk ost, men som i mina ögon ser ut som perfekta bröst!


puss puss//en lycklig caro<3
3 kommentarer
Ebba von Sydow

Hej, kul att du var med i artikeln! Glada hälsningar från Ebba von Sydow

Anonym

Fråga 1: Tiden det tar för rigor mortis (likstelhet) att inträda beror på personens vikt, men den inträder överlag några timmar efter döden, sakta men säkert. Cirka 10-14 timmar efter dödsfallet är processen "fulländad". (Stelheten uppstår då muskelcellerna inte får syre varav de inte kan tillverka en viss molekyl som i sin tur behövs för att musklerna ska kunna slappna av).



Fråga 2: För att kunna manipulera en kropp vilken drabbats av rigor mortis kyler man ner kroppen, sen efter cirka 45 minuter höjer man temperaturen, man upprepar processen några gånger och tillslut kan man röra kroppens muskler, dvs. forma kroppen som man vill ha den i kistan. (Att vissa ben i ett lik bryts av för att kunna placera kroppen rätt är dock inte helt främmande).



Fråga 3: En totalmosad kropp ”skrapar” man upp efter bästa förmåga och läger i en kista, om den nu inte ska kremeras. Var skulle man annars lägga den? :P

Man brukar även spola rent på olycksplatser, många gånger gör brandmännen det, men det finns även ”sanerare” som jobbar med att just städa upp efter ”totalmos”, således är det inte alltid som allt hamnar i kistan, en del slafs kan, makabert som det låter, hamna i avloppet/vegetationen. (Obs. med slafs menar jag vävnad, blod etc., inte organ/skelett)



/Straffrätt innebär ibland mer än juridik :) /JB

ANG

.. Oj det ser faktiskt ut som bröst :P