jag och min tvättstuga.

Jag läste en gång en bok, och kvinnan som boken handlade om hade precis varit med om ett missfall. Mannen tog det bra och ville försöka igen, medan kvinnan blev deprimerad och var övertygad om att det var henne det var fel på. För att dämpa sin ångest började hon att tvätta, och blev till slut nästintill besatt av deras tvättstuga. Hon tvättade sig igenom hela deras hem, och varenda tygbit var till slut rentvättade. Då började hon om igen.
Hon tyckte om känslan att slänga in smutsiga saker, och att allt kom ut rent och snyggt - typ som att allt var ordnat igen!

Jag kan inte säga att jag kommer bli besatt av min tvättstuga, men däremot är det ändå något mysigt och trevligt över tvättstugor. Dessutom är känslan över att allt kommer ut rent, snyggt och ordnat ganska trevlig. Har suttit därnere i över en timme, läst Mankell och bara njutit av maskinernas ljud - lugnt och trevligt, ungefär det jag behöver just nu i ett nötskal. Så om jag någon gång inte svarar eller inte är hemma, ta en sväng förbi tvättstugan!
0 kommentarer