sexualupplysare och bokälskare

homosexuella får nu gifta sig!

Publicerad 2009-01-23 10:58:30 i Sex osv.,

Äntligen och Halleluja! Nu, 2009 har äntligen den blåa sidan fått upp ögonen och föreslår nu ett lagförslag som innebär att homosexuella ska få gifta sig på samma sätt som hetersexuella par. Tidigare har det endast varit lagligt med att ingå partnerskap, men nu ska alla få samma möjligheter och rättigheter. Det var nu i veckan som M, FP och C la fram en motion om könsneutrala äktenskap (dvs, att homos får också gifta sig i kyrkan av en präst) Dock så var inte hela alliansen med på förslaget och KD avstod från att skriva på, de föreslog istället att de religiösa samfunden förlorar sin vigselrätt!

Några skillnader i lagförslagen:
- S,MP och V vill att lagändringen sker från 1 jan 2010, medan M,FP C vill att ändringen sker 1 maj i år!
- S,MP och V vill att par som redan ingått partnerskap ska skicka in blankett och omvandla till äktenskap. Medan M, FP och C föreslår att par som redan ingått partnerskap ska få ytterligare en cermoni i kyrkan!


Åh, det här är sådant stort steg i rätt riktning! Äntligen har blåmesarna kommit på andra och bättre tankar! Dessutom skadar det ju inte precis att alliansen spricker, visar ju bara ännu mer hur pass bra idén om en allians var?! Lagförslagen innebär dock att prästen kan fortfarande tacka nej, och det är upp till kyrkan om de vill viga homosexuella eller inte. Men den stora skillnaden är att alla äntligen kan få gifta sig med den de älskar, och inte bry sig om könet. Så underbart och en så bra start på året! Tycker ni inte det? Samtidigt som lagförslagen om homosexuellas bröllop går igenom, så bildas det en liten spricka i alliansen, jag menar, kan det bli bättre?! ;)

ps. länder som ligger steget före och som redan har könsneutrala äktenskap är bla. Nederländerna, Belgien, Spanien, Sydafrika, Kanada och Norge.

puss puss//en lycklig caro<3

Kommentarer

Postat av: Ida

Publicerad 2009-01-24 12:13:55

Äntligen, det var inte en dag försent!

Postat av: Anonym

Publicerad 2009-01-26 19:35:34

jävla tur att d inte blev i kyrkan iaf...skulle vara lite ironiskt...grattis alla bögar, ni är snart också människor!

Postat av: Sophia

Publicerad 2009-01-26 21:03:42

Jag tror att ditt inlägg kan klassas som hatbrott och det är STRAFFBART i Sverige! Sug på den, pucko!

Postat av: Mr. Pink

Publicerad 2009-01-26 21:21:42

Haha jävlar va PK vi va här då! känner ni killen/tjejen i fråga? Det kan ju faktiskt vara på det viset att han, jag vet inte, skämtar? Huruvida det kan vara straffbart att skriva i en blogg ser jag som tveksamt; bloggens motto är väl lite "Free speech for the dumb?" Är väl därför så många bloggar handlar om ingenting. Vill man slippa kommentarer i klass med den där, så kanske man ska hitta nåt vettigare ställa att skriva på än i en blogg?

Postat av: Sophia

Publicerad 2009-01-26 22:09:22

Nej men har alla puckon samlats på den här bloggen eller??!!!

Vart stod det "Välkommen alla knäppskallar!" Jag missade den skylten!

Postat av: Ellen, din kompisss

Publicerad 2009-01-27 20:13:09

Jag fattar inte vad dessa människor pratar om. Hipp hipp hurra för lagändringen! puss!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Caro Wikbro Carlén

jag arbetar som sexualupplysare och har huvudfokus hivprevention och säkrare sex. förutom det gillar jag att läsa, feminism, hångla med min donna, mina queens, New York, att äta, vettiga serier, genus, att resa och att diskutera. och det är ungefär det jag bloggar om.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela