sexualupplysare och bokälskare

Vägrar vara rädd!

Publicerad 2009-03-11 22:24:23 i Sex osv.,

Sen det som hände i måndags har jag varit nästintill rädd konstant. Efter att hela händelsen sjunkit in bröt jag ihop,blev livrädd och grät som ett litet barn. Tankar om vad som hade kunnat hända om jag inte hade låst dörren, om älsklingen inte varit hemma, eller om han hade gått ifatt mig utanför, är sådant som snurrar i mitt huvud jämt. Jag ringde polisen senare, men det var för sent för att skicka en patrull, men jag fick lämna signalament och göra en händelseanmälan. Den natten sov vi med två dörrar låsa och vi ska införskaffa säkerhetskedja.
Hela händelsen gör mig så fruktansvärst arg, ledsen och rädd. Jag hade tur,  för direkt så var det inget allvarligt som hände just mig, jag blev rädd men det var ingen som fick tag i mig. Händelsen är obehaglig och jag blev/är rädd, men jag blev inte skadad eller gjorde mig illa på något sätt.

Vilket får mig att tänka steget längre, varför ska jag som kvinna, lära mig att jämt vara rädd? Dagligen läser man om olika hot, tips för en säkrare hemgång och hur man gör bäst för att skydda sig själv mot överfall. Varför är det kvinnor som ska lära sig att skydda sig från männen? Att man planerar att införa självförsvars kurser (främst för tjejer) i grundskolor är verkligen superbra och något som kommer komma till nytta. Men själva tanken bakom är "ni är tjejer, ni måste lära er att slåss och skydda er själva, eftersom det finns män som vill skada er"! Varför ska vi lära oss att försvara oss, medan ingen lär killarna att inte uppträda hotfullt, våldta,misshandla eller särbehandla tjejerna?!

Jag vet inte hur många kvällar, behöver inte ens vara sent, som jag inte vågar ha vantar på mig, eftersom att tanken om att det när som helst kan dyka upp någon som vill skada mig! Hur många har inte gått med nycklarna i ena handen och den andra knuten, beredd att slå om någon kommer för nära? Att alltid prata med någon i telefon så fort skymningen är nära är nästintill obligatoriskt numera. Men det är fortfarande ett problem, varför lär vi oss att vara rädda, men det är ingen som lär förövarna att dom gör fel?!

puss puss//En lycklig caro<3

Kommentarer

Postat av: Em

Publicerad 2009-03-12 01:27:39

ååh gumman d¨ååå :/ usch va obehagligt!

jaa snart är det sommar och då ska vi röja ¨på maggan som aldrig förr! =D

vi måste ses någon dag nästa vecka?! myskväll me middga?! vad sägs?! :D fast ja kan ju bara mån-ons åker ju till borlänge på torsag ..

PUSSS<3

Postat av: Sophia

Publicerad 2009-03-12 11:27:15

Det är bara du som väljer hur begränsad du vill bli! Visst, det var läskigt det som hände! MEN inget annant hände, det kunde varit värre, mycket värre! Ryck upp dig nu, kära syster!

Gör inte dig själv till ett offer, gå vidare bara! =) Det bli bäst så! Köp en kedja bara, så känns det tryggare! Och såklart ska man inte ta onödiga risker, L kan ju möta dig!

Tänk på mig, jag blev rånad, men inte tänker jag sitta hemma och vara ledsen för det! Det har inte jag tid med! Eller lust med för den delen!

Nu lämnar du det där, okej?? =) PUSSA!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Caro Wikbro Carlén

jag arbetar som sexualupplysare och har huvudfokus hivprevention och säkrare sex. förutom det gillar jag att läsa, feminism, hångla med min donna, mina queens, New York, att äta, vettiga serier, genus, att resa och att diskutera. och det är ungefär det jag bloggar om.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela