Tips för intimrakning!

Jag fick igår min allra första fråga till min färskt öppnade frågelåda - Fråga Caro! Yes, en direkt ripoff från en av mina allra största idoler, men vad gör man inte för att hedra?!

Fråga: Hej Caro! Hur gör man för att undvika små röda prickar som lätt uppstår när man rakar sig därnere?

Svar: Det är inte så svårt som man kan tro, utan det gäller bara att man lära känna sin kropp och hur den reagerar på olika saker, samt förstå att downstairs är ett väldigt känsligt område. En plats på kroppen man ska vara noga med att ta hand om lite extra. Nedan följer en enkel steg-för-steg-lista på olika tips.

  • Innan du börjar, se till att ha en ny och fräsch rakhyvel. Helst sprillans ny med vassa blad, dels för att det blir så mycket enklare och dels för att bakteriemängden är väldigt liten.
  • Ha gärna en rakhyvel för var plats på kroppen, dvs en för downstairs och kanske en annan för ben och armhåla. Med den enkla anledningen att det är en helt annan bakterieflora downstairs än t.ex. den du har under armarna.
  • All form av parfymerad tvål och rakgel går helt bort när det kommer till intimrakning. Visst kan det låta sexigt att lukta färsk persika och vanilj mellan benen, men alla doftämnen och andra tillsatser gör mer skada än nytta, så skippa allt sånt! (I stort sett all typ av parfymerad tvål går bort när det kommer till intimtvättning, till det ska du endast använda ljummet vatten, lactacyd eller RFSU´s speciallgjorda produkter. )
  • Till själva rakningen - raka medhårs! Ej mot hårstråna, utan längs med håret. Risken för små sår och blödningar är garanterat mindre och det blir en mer lyckad rakning. Ja, det tar lite längre tid men det är så värt det!
  • RFSU har nyligen gett ut en helt klockren serie för just intimrakning! Innehåller speciell rakgel samt en kräm man tar på efteråt. Båda produkterna är speciellgjorda för könens bakterieflora och innehåller endast sånt som kroppen gärna tar emot. Prisvärda produkter du hittar på närmaste apotek.
  • Vissa sexshoppar har även liknande rakkrämer för just intimrakning, har ej testat någon förutom RFSU´s.
  • Om och när det kliar de kommande dagarna efter, klia inte tillbaka! Ta på krämen från RFSU´s serie, den gör mirakel!
  • Stressa inte under rakningen! Tänk på att huden är annorlunda den på benen där man kan raka på två min. Huden kring könen är mjukare och lättare att göra skador på. Så avsätt tid!

Sådärja, det var i ett litet nötskal alla tips jag kunde komma på! Hoppas det går bättre i fortsättningen och att du slipper prickarna i fortsättningen!//puss puss Caro

2 kommentarer
Anonym

Vart skickar man sin fråga om man har en? :) bra tips förresten ;P

Sara

Vart skickar man sin fråga om man har en? :) bra tips förresten ;P