sexualupplysare och bokälskare

egoistiskt as/jämlikhet

Publicerad 2010-08-24 20:11:53 i min vardag,

Någon mer än jag som spanat in årets affischer inför det kommade valet, och någon mer än jag som lagt märke till en märklig sak - slump eller medvetet? 

Moderaterna, Centern, Kristdemokraterna och Folkpartiet har alla fyra en sak gemensamt: deras affischer innehåller en bild på en person och ett budskap.

Socialdemokraterna, Feministisk intiativ och Vänsterpartiet: innehåller flera personer.


Knappast en slump! Detta visar ganska klart hur de olika partierna ställer sig - de blåa blocket är egoistiska as som sätter sig själva i centrum och sin personliga vinning i främsta hand!
- de röda blocket är för en gemenskapet och de som gynnar vårt samhälle i första hand!

Så vilken sida väljer du? Dig själv och ditt egna vinnande främst? Eller ett jämlikt och arbetande samhälle som kämpar tillsammans?


VS.

Kommentarer

Postat av: Jenny

Publicerad 2010-08-24 20:14:01

Vi har sosseskyltar här i Åkersberga där en person står själv på bilden.Postat av: caro - passion for passion

Publicerad 2010-08-24 20:18:44

det har vi här på söder med, och i högdalen med. Men jag tänker på den versionen där det står fler bakom Mona. Hitills har jag inte hittat något liknande hos de blåa...

Postat av: sanna

Publicerad 2010-08-24 21:09:26

tycker du verkligen att alla i det blåa blocket är egoistiska as?

Postat av: caro - passion for passion

Publicerad 2010-08-24 21:45:46

Nej, jag tycker om Birgitta Ohlsson från FP. Hon arbetar väldigt mycket med HBT-frågor och var en av de som gick längst fram i Lettlands första Prideparad nu i våras.Men utöver det finns det inte många stjärnor i skaran. Jag kan inte förstå hur man för en politik där allt styrs av ekonomisk vinst!

Postat av: Sophia

Publicerad 2010-08-24 21:53:47

Haha.. klockren teori!! Jag köper det - rakt av bara!

Postat av: caro - passion for passion

Publicerad 2010-08-24 22:08:57

tackar, mamma joinade också!

Postat av: Meral

Publicerad 2010-08-25 11:40:07

Hur tänker du nu egentligen? Personerna i bakgrunden är inhyrda statister som inte kommer ha någon politisk makt. Vad fyller de för funktion?

Alliansen har säkert i förväg bestämt att deras valaffischer ska vara någorlunda enhetliga och inte innehålla bilder på människor som låtsas se upp till Mona (kräk).

Man måste se titta bortom socialismens känsloargument, bidrag- och mångkultursvurmande. Sossarna skiter fullständigt i er, likaså Moderaterna och alla de andra partierna. Det är just därför vi behöver ett parti som vill minska statens och politikernas inflytande. Liberalismen är lösningen.

Postat av: caro - passion for passion

Publicerad 2010-08-25 11:49:30

Men hur tänker du själv? Klart som fan att personerna i bakgrunden fyller en funktion, sen om de är inhyrda eller monas grannar spelar ingen roll!De olika sidornas affischer skiljer sig från varandra på ett sätt:

- på de blåa är det bara EN person

- på de röda är det FLERA personerDet säger väl ganska mycket om vilken form av politik respektive sida vill köra på?Och din lösning på det hela är? Liberalismen? Du Astrid Lindgren ringde, hon vill ha tillbaka Tengil!

Postat av: Meral

Publicerad 2010-08-25 12:27:51

Vilken funktion? Hon skiter fullständigt i sina medmänniskor (som jag antar att statisterna ska representera). Hon är en fifflare, något som hon har bevisat om och om igen.

Du har fel, som flera andra här redan har påpekat så finns det visst ett par affischer där Alliansen har flera personer.

Socialism är en ond ideologi som är skapad för att hjärntvätta och profitera på de svaga. Man sätter folk i en ändlöst bidragsberoende istället för att kraftigt sänka arbetsgivaravgifterna och skatterna. Om ett företag i Sverige går med vinst - gör vi det också genom skatten på den vinsten.

Socialismen kommer förr eller senare att släppa sitt järngrepp om Sverige, frågan är bara när. Trots att man tvingar oliktänkande inom fackförbund att stödja Social"demokratin" (se LO) och trots att man bryter mot sina egna morallagar (Se den senaste sexköpshärvan) så tror jag att vi kommer att lida ett tag till.

Postat av: Ola

Publicerad 2010-08-25 15:03:44

Ja det är bara lyssna på alliansens välljare diskutera. Gång på gång hör man de säga, ...s politik gynnar MIG bäst, ..s politik gynnar MIG bäst som ung i Sverige, osvosv.

usch.

Postat av: Jenny

Publicerad 2010-08-25 18:55:58

Måste göra dig besviken syrran, men nu har jag sett flera affischer där det står flera moderater på samma bild. (Tror att jag sett folkpartister oxå men är inte säker.)

Postat av: Sanna

Publicerad 2010-08-25 21:05:18

Fast jag har faktiskt sett massa moderataffischer här i nacka med flera människor på:P

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Caro Wikbro Carlén

jag arbetar som sexualupplysare och har huvudfokus hivprevention och säkrare sex. förutom det gillar jag att läsa, feminism, hångla med min donna, mina queens, New York, att äta, vettiga serier, genus, att resa och att diskutera. och det är ungefär det jag bloggar om.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela