sexualupplysare och bokälskare

drägg.

Publicerad 2010-06-23 12:22:43 i party-larty,

När jag berättar att behandlingen snart är över så blir till 99% första frågan - "Men åh, då får du ju börja dricka snart igen!!" - som att det vore värsta stora grejen? Det är ju knappast så att jag har nedräkning till när min första sup blir, det är inget jag ens längtar el ser fram emot.

De vanligaste argumenten till att man dricker alkohol är: jag blir gladare, roligare, mer framåt, socialare, kåtare, mer spännande och min absoluta favvo: "Jag vågar vara mig själv då!!"
- och det gör faktiskt ont i mig när jag tänker på hur sorgliga människor är, måste man ha alkohol i kroppen för att våga vara sig själv?

För jag kan vara allt det där "extra" med eller utan alkhol i kroppen, jag skulle nog säga att jag är en mycket roligare människa utan all promille - och det gäller nog de flesta, men att man väljer att förgylla alkoholen och dess påverkan.

Skalar man bort alla positiva egenskaper som alkholen sägs "trolla fram" så finns det bara negativa kvar, drägg-egenskaperna - och drägg har jag varit tillräckligt i mina dagar.
- jag har slagits, bråkat, skrikit, spytt ner mig, varit otrogen, krossat glas, knullat runt, snott, förstört saker, skadat mig själv, däckat av och inte vetat varit jag varit, spytt ner trappuppgångar med flit, bitchat - de todo...Folk får gärna dricka hur mycket man vill, men att säga att det är alkoholen som gör det roliga är bara sorgligt. På samma sätt som det är sorgligt att klanka ner på de människor som medvetet väljer att avstå från alkohol.

" Det är inte innehållet i glaset man vill åt, utan människan!" - Segemyhr.

Kommentarer

Postat av: Jenny

Publicerad 2010-06-23 16:12:54

Du är väl den klokaste, puss lillsis

Postat av: Sofia

Publicerad 2010-06-23 20:41:20

haha känner igen mig totalt! Haft en nykter period sista månaderna och folk förstår bara inte =) men jag tror att folk är mer öppna mot en om de tror att man dricker, så har jag i alla fall upplevt det.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Caro Wikbro Carlén

jag arbetar som sexualupplysare och har huvudfokus hivprevention och säkrare sex. förutom det gillar jag att läsa, feminism, hångla med min donna, mina queens, New York, att äta, vettiga serier, genus, att resa och att diskutera. och det är ungefär det jag bloggar om.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela