sexualupplysare och bokälskare

röstat.

Publicerad 2010-09-17 17:42:41 i min vardag,

Jag röstade idag, blev socialdemokraterna rakt igenom. Politik är viktigt, och jag kan faktiskt varken förstå eller acceptera folks ointresse. En utebliven röst är = en röst för SD!

Jag röstar rött för att jag har några frågor som jag ligger mig varmt om hjärtat, jag har ett sätt att resonera och jag har ett sätt att leva. För mig är det fullständigt jävla omöjligt att förstå hur man som privatperson enbart utgår från sig själv när det är ett val som rör hela samhället!!

hjärtefrågor:

1) räck upp en hand alla ni som gled igenom skolan, högstadiet och gymnasiet utan att känna ångest, motvilja, panik, hade andra vardagsproblem eller bara ren skoltrötthet! Att välja en allians som medvetet väljer att skära ner på skolan är ett hån mot alla som snubblar till, misslyckas, hoppar av eller bara inte är redo! Alla har rätt till nya chanser, bygga upp sina betyg och få göra det som de är bra på och lämpade för.
- att systematiskt bygga spetsklasser samtidigt som man stänger ner Komvux och andra ombildningsmöjligheter - är att säga: du är inte tillräckligt intelligent/synd att du misslyckades för det var din enda chans till utbildning!

2) vården - jag kan inte på något sätt hur den gångna regeringen stått på och tittat när sjukvården raserat, personalen får jobba dubbelpass samtidigt som de gamla glöms bort, allmäna vården försämras och apoteket blir privatägt. Att man använder sjukvården och människors hälsa som handlingsvara och ur ekonomisk vinning är för mig så jävla oacceptabelt att det inte ens går in! Hur kan man vilja tjäna pengar på människors hälsa?!

3) välfärdssamhälle - är det något jag är stolt över så är det hur det svenska välfärdssamhället ser ut, där alla gemensamt hjälper till efter förmåga och för hjälp efter behov! Vi är tillsammans ett samhälle, det går inte att tänka egoistiskt där! Att nu alliansen kommer och klappar sig själva för hur fin välfärden är gör mig spyfärdig! De är de röda som genom årtionden gjort det till vad det är idag!

4) hur kan man vilja rösta på en allians som systematiskt motverkar homosexuella, transpersoner, polyamorösa, ensamstående - i princip allt och alla som avviker från heteronormen?!

Kommentarer

Postat av: Andrés

Publicerad 2010-09-18 14:31:04

1. Moderaterna har inte för avsikt att lägga ner komvux. Källa: http://valstugan.moderat.se/?x=vad-anser-moderaterna-om-komvux

Satsningen på spetsklasser var däremot ett fullständigt misslyckande, det kan jag ge dig.2. Raserat? Vårdköerna är t.ex. kortare idag än när sossarna o co. hade makten. Se SR:s granskning:

http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=3615&grupp=9635&artikel=3878035

Jag har aldrig fattat vad ni socialister har emot att vanliga människor sköter saker och ting i samhället. Så länge det inte blir några monopol är privatisering ett stort lyft för Sverige. Att vi idag kan välja vart vi vill gå när vi är sjuka kommer att leda till att bara de vårdbolag som gör ett bra jobb kommer finnas kvar.3. Välfärdssamhället är inget som är synonymt med socialdemokrati. Att socialisterna gjorde ett bra jobb (ja faktiskt) under 40-talet ursäktar inte årtionden av slarv och slöseri med våra skattepengar. Jag vet bara att jag vill ha ett Sverige där individen inte är underordnad statens påtvingade kollektiv. Att en stor del av makten förflyttas från staten till individen betyder inte att Sverige faller samman. Inte återgick vi till att leva som på vikingatiden när Sverige blev sekulariserat? Jag är övertygad om att vi svenskar hjälper våra medmänniskor oavsett vilken färg som styr i landet.4. Du syftar på KD:s motstånd mot homoadoptioner etc.? Vad jag har förstår så delar inte något annat alliansparti dessa åsikter. Personligen så ser jag gärna att KD åker ur riksdagen för gott.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Caro Wikbro Carlén

jag arbetar som sexualupplysare och har huvudfokus hivprevention och säkrare sex. förutom det gillar jag att läsa, feminism, hångla med min donna, mina queens, New York, att äta, vettiga serier, genus, att resa och att diskutera. och det är ungefär det jag bloggar om.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela