men vad är du då?!

Ja, jag är jag? Eller jag behöver ingen titel. Alls. Men du säger ju att du har haft sex med tjejer? Visst, jag har slickat fitta, men det gör inte mig till varken flata eller bisexuell. Och du ligger ju med killar!! Ja visst gör jag det. Men det gör mig inte till enbart hetero. MEN VAD ÄR DU DÅ?! Jag är sexuell? Eller ingenting? Eller att jag ligger med den jag känner för? Och kan bli förälskad i den jag känner för? Så, men när kom du på att du var bisexuell, eller vad du nu är?!


Det här med titlar och sexualitet, det är en sådan stor fråga. För vissa är det inget som en tänker på över huvud taget (typ heteronormens mitt), för andra är det en viktig fråga, att komma ut för omvärlden kan vara det bästa som har hänt en någonsin, för andra är det en riktig jävla börda, och så finns det sådana som jag - som inte bryr mig alls. Varken om min egen eller om någon annans.

 

Och det som grämer mig mest är att för många är det en jävla självklarhet att diskutera andra människors sexualitet.* Du Ska veta vad du tänder på. Du Ska veta vad du är. Du Ska veta vilken sexualitet. Och Du ska välja en box att bli nerputtad i. Annars finns det dom som gör det åt dig.

- personligen tänder jag till som fan på denna diskussion, för ingen annan människa har rätt att säga vad jag "är" för något eller titulera mig efter vilka jag har legat med. Jag ser den typen av människor som dumma får. Många människor kanske vill ha en titel, men det är långtifrån alla och att titulera utifrån är lika ointelligent som dumt.


Kom ihåg att det är du som bestämmer vad du är och om du vill ha en titel är det du som bestämmer den!


* de personer som anser sig ha den rätten är huvudsakligen människor som tillhör heteronormen.

4 kommentarer
Sara

Okej, det är din blogg och du får skriva vad du vill i den. Men nu när du representerar VeckoRevyn, vars läsarkrets till stor del består av osäkra unga tjejer som undrar just över vad dom och andra "är", så är det kanske inte så fint av dig att kalla dom för "dumma får". Att förolämpa någon genom diverse epitet är dessutom en alldeles utomordentligt dålig taktik för att övertyga om att du har fel och att personen i fråga bör ändra uppfattning. Du kanske borde vara lite mer ödmjuk i fortsättningen.

caro

Hej S! Jag vet inte om det var din riktiga mailadress, provade att skicka till både den och svara här:



Tack för din kommentar, du fick mig verkligen att tänka till. Som jag inledde med i inlägget så är det en jättestor fråga och jag läste om det jag skrivit och såg att det var ganska klumpigt uttryckt. Självklart finns det en stor grupp som är förvirrade, vill veta vad de "är" och känner sig trygga och bra när de väl fått reda på det. Det jag däremot är så trött på är när andra människor tar sig rätten att ha åsikter och rätten att placera andra människor under olika titlar. Jag hoppas du förstår hur jag menar. Kram!

caro

ett tillägg; det är alltså människor som anser sig ha rätten att titulera och placera folk i fack som jag tycker är får, inte folk som osäkra och inte riktigt hittat sig själva.

- de flesta inlägg skriver jag på tre min och tycker att alla mina tankar och åsikter är självklara, men ibland krävs det en extra omgång.



en annan sak, skulle jag vilja övertyga folk om att jag har fel? Anar att du menar rätt där?

Anonym

Varför ligger du med så många människor? Söker du bekräftelse eller? Du verkar helt besatt av sex...Jag tycker inte att argument som "jag är en stark, fri kvinna" duger, det finns en gräns för allt.