vart tar alla känslor vägen?

När en relation tar slut, vart tar alla känslor vägen? Minnen finns förhoppningsvis kvar och sparas som fina tillsammans med känslointryck och roliga händelser. Att det alltid kan finnas kvar en del som sparas mellan dessa två människor och att kärleken kan dö ut är jag helt med på.

Men när två människor valt att inte längre dela sina liv med varandra, vart tar allt vägen då? Kasseras känslorna direkt till minnen, eller hänger känslorna kvar i kroppen tills de appliceras till någon ny kärlek?
   Kan hjärnan, kroppen och hjärtat tillsammans samarbeta och få bort känslorna, för att sen hitta ett nytt objekt för alla känslor? Jag tänker på alla de människor som lyckas gå från en kärlek till en annan - skapas det nya eller är de samma fast omvandlade för att passa den nya människan?

Jag själv har nog aldrig gått direkt från kärlek till kärlek, däremot från ligg till ligg. Och om det är samma känslor där har jag ingen aning om, i dessa fall har jag nog inte funderat så mycket alls över detta, utan mest följt reptilhjärnan...

Och vad är det som gör att känslorna dör och omvandlas till minnen istället för verklighet? Vart tar alla känslor vägen?
0 kommentarer