lust och last

Är det någon som vill med mig på Nationalmuseéts utställning Lust och Last? En helt utställning med erotisk konst från de 500 senaste åren. Verkar så otroligt intressant att följa hur det förändrats genom tiderna och jämföra likheter och skillnader.

Jag har hört både gott och ont, en del säger att utställningen är bra och innehåller mycket, en del är rena puckon som säger att den är kvinnoförnedrande och enbart är männens synvinkel...

Några konstvetare tyckte att det var skandalöst hur utställningen var utformad då kvinnan objektifierades hela tiden. Den var heteronormativ och utformad efter en manlig blick. Men såklar det är så! Det är ju så världen sett ut och framförallt det som kommit fram via bilder och konsten. Hur många kända kvinnliga konstnärer finns det? Det har ju bara funnits manliga konstnärer, för det är så världen sett ut!
- jag säger absolut inte att det är rätt, och jag blir förbannad över att det sett ut så. Men jag förstår inte behovet av att belysa hur något har varit istället för att kämpa mot något bättre för framtiden?!


- så någon som är sugen på följa med på denna erotiska utställning? Så kan vi själva bestämma om den är heteronormativ, kvinnoförnedrande, erotisk eller bara lite nakna kroppar?!
0 kommentarer