sexualupplysare och bokälskare

sex och samlevnadsdagen,

Publicerad 2011-09-30 09:37:32 i Sex osv.,

Hörde ni om den dagen, tror att den var i tisdags? Det var ett stort samarbete mellan flera olika organisationer och gick ut på att samtliga elevråd runt om i Sverige skulle knacka på hos sin rektor med ett formulär, och gå igenom samt kanske ställa sin skola mot väggen vad det gäller just sex och samlevnadsundervisningen!

Hur bra idé är inte det?

Fast ja, självklart blir jag så jävla förbannad att jag kan böla över att det är eleverna själva som ska göra denna undersökning. Har vi inte något som heter typ regering? Kanske något som heter skolverk? Något som heter utbildningsminister? Typ Jan Björklund? - men han är väl för upptagen med att phucka upp betyg och äta snittar... Han är ju trots allt Folkpartist och kan väl inte göra det han är till för att göra - typ underlätta skolundervisningen och se till att kidsen har det bra. Någon måste ju faktiskt äta snittar och klippa band.Jag väntar ivrigt tills resultatet av denna undersökningen blir klart! Ska bli kul och förmodligen ganska sorgligt att få en klar överblick över hur det står till med de svenska skolorna och en av de viktigaste ämnena. Som av någon anledning oftast glöms bort, ignoreras eller görs på fel sätt.
 - för ja, även om läraren har någon form av sexualundervisning så är den ofta långt ifrån normkritisk eller ens lite inkluderande. Det är mer snopp i snippa-snack.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Caro Wikbro Carlén

jag arbetar som sexualupplysare och har huvudfokus hivprevention och säkrare sex. förutom det gillar jag att läsa, feminism, hångla med min donna, mina queens, New York, att äta, vettiga serier, genus, att resa och att diskutera. och det är ungefär det jag bloggar om.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela