1:3 - avgör fittan vart en har hår på kroppen?

En människa har hår över hela kroppen i olika mängd, tjocklek, färg, grovhet och storlek. En del säger att på grund av biologin så har vi olika hårmängd på olika delar av kroppen beroende om vi har en fitta eller en kuk eller något annat kön mellan benen. Det här med hår benämns ofta som något "naturligt".


Det som defineras som kuk-tillhörande hår är oftast skägg, på bröstet, på magen, och att de överlag har grövre hårstrån och hårsäckar. Samt mycket mer överallt.
Och att personer med fitta då skulle ha lite hår mindre överallt.
- och det där med lite mindre överallt går så pass långt att även om det finns hår på olika ställen på kroppen, som tex, magen, runt bröstvårtorna, under armarna, på benen, på låren, på rumpan, på armarna, på fittan - ja i princip på alla ställen utan just huvudet så ifrågasätts det.


Samhället med hjälp av reklam, bilder, filmer och människors tjat och övertygande har under lång tid försökt intala människan om att det där med hår är enbart något som män har. (Det är de som jagar kött och dödar för att få familjen att överleva, så de måste ju ha hår på kroppen som skyddar dem!!)

Vilket innebär att en tjej som har tre hårstrån på stortåna kan känna sig fel.
Vilket innebär att en tjej som har hår runt bröstvårtorna känner sig tvingad att ta bort det.
Vilket innebär att en tjej rakar benen varje gång hon duschar utan att ens reflektera över det.
Vilket innebär att en tjej rakar sig under armarna dagligen på rutin.
Vilket innebär att en tjej som har raggarsträng kan känna sig äcklig.
Vilket innebär att en tjej hela tiden måste hålla koll på sina hårsäckar, ansa, raka, vaxa och ta bort allt hår på kroppen förutom på huvudet för att inte klassas som äcklig, fel, ful, dum i huvudet mm.


Visst att det ligger i våra gener hur mycket hår var och en har på kroppen - men det här med att radera ut att kvinnor också är håriga är fel och fruktansvärt. Exemplena ovan är vad som händer när en norm har makt över människors sätt att reagera, både mot sig själv och mot andra.