1:4 - varför rakar jag mig?

Det är fest ikväll, bäst jag tar några timmar åt att göra iordning mig, när rakade jag mig sist?, lika bra att jag gör det överallt. Jobbar L, eller kommer jag gå hem med någon annan? Undrar om han tycker att jag är äcklig om jag inte rakat fittan? Tycker L det? Det har jag nog aldrig frågat?! Och benen!! Får för guds skull inte glömma benen? Dom sticks ju om jag inte rakar. Då får jag ju aldrig ligga. Under armarna? Äsch, där är det ändå alltid rakat. Bäst jag säger till tjejerna att vi ses om en extra timme istället, det här kommer ju ta tid? Det borde ju finnas någon form av spray som bara dödar alla hårsäckar pang boom så slipper man ju hålla på så här. Jävla jävla hår att finnas på hela kroppen? Vad ska det ens vara bra för?! Jag vill ju bara vara len! Typiskt mig att att vara beviset på att vi är släkt med aporna... Lägger alla andra också ner såhär mycket tid?


Skulle jag öppna vilken dagbok som helst från att jag var 16-21 så skulle jag utan problem kunna hitta denna text, eller ett dussintals liknande. Jag började raka benen på somrarna när jag var tolv, av ren rutin. Mamma sa att jag skulle ångra det resten av mitt liv och jag gjorde det för att jag inte ville att mina mörka hårstrån skulle synas. För det kanske någon skulle tycka var äckligt? Håret under armarna har noga ansats sen jag komma i puberteten, fittan är jag inte lika säker, men har likt resten av kroppen alltid varit ett område som funnits med i tankarna. Det här hatet mot min egen kropp och mina egna hårsäckar har alltid funnits med.

Jag har aldrig fått en kommentar gällande mitt hår, möjligtvis positiva från diverse ligg, kan inte komma på något från någon fast? I sådana fall återigen bara snälla (vilket inte gör det mer okej, visserligen.) Men det har så gott jag kan komma ihåg aldrig förekommit någon kommentar om att jag måste raka mig, att jag är äcklig, att min kropp är ofräsh eller att något är fel på grund av att den är hårig.

Det har hela tiden varit något som suttit i mitt huvud - att jag som kvinna måste raka mig! Samhällets normer har kommit åt mitt innersta och phuckat upp mina tankar och åsikter.

Idag då? Jag har reflekterat, blivit förbannad, ångrat mig, resonerat och fattat beslut gällande min kropp och mitt hår. Det är jag, och enbart jag som bestämmer hur det ska vara.